Α ρε chinaski, πάλι διάβασα τα ποστ σου και μου έφτιαξαν το κέφι

!

Λοιπόν!
Φτάσαμε αισίως στη φάση των top16 και φέτος οι ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν είναι πάλι
δύο 
.
Η μία είναι ο συνήθης ύποπτος, Παναθηναϊκός, και η άλλη, ο Ολυμπιακός που πέρα από την ανοδική πορεία στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται θεαματικά και στην Ευρώπη.
Τη δευτέρα στις 15:00 ώρα Ελλάδος στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Uleb για την φάση των 16 και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο...περισσότερο κι από πέρσι μπορώ να πω.
Οι ομάδες, ανάλογα με την κατάταξή τους στους 3 ομίλους της πρώτης φάσης, σχημάτισαν 4 γκρουπ δυναμικότητας. Ο Παναθηναϊκός ως καλύτερος δεύτερος και ο Ολυμπιακός ως 5ος του ομίλου του, βρίσκονται στο πρώτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας αντίστοιχα.
Πιο συγκεκριμένα:
1ο γκρουπ δυναμικότητας:Unicaja
Tau Ceramica
Maccabi Tel Aviv
Panathinaikos*2ο γκρουπ δυναμικότητας:Climamio Bologna
Efes Pilsen
CSKA Moscow
Zagliris Kaunas
3ο γκρουπ δυναμικότητας:Lietuvos Rytas**
Benetton Treviso
Winterthur FCB
Real Madrid
4ο γκρουπ δυναμικότητας:OlympiacosBamberg
Ulker
Cibona***
* καλύτερος 2ος
** χειρότερη 3η
*** καλύτερη 6η
Επειδή πέρσι κάναμε την ίδια συζήτηση, κι επειδή ήδη βλέπω πως μερικά sites, (βλέπε
contra.gr) δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία και λένε λανθασμένα πράγματα, να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του εμφύλιου.
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να βρεθούν αντίπαλοι σε αυτήν τη φάση,
αφού στην πρώτη φάση δεν βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο.
Σύμφωνα με την Ευρωλίγκα, προτεραιότητα δίνεται στο να μην βρεθούν δύο ομάδες από τον ίδιο όμιλο της πρώτης φάσης, μαζί στη δεύτερη φάση, περισσότερο από το να προέρχονται από την ίδια χώρα:
· a) A maximum of two teams from the same Regular Season group may coincide in the same Top 16 group.
· B ) A maximum of two teams from the same country may coincide in the same Top 16 group.
Priority between these two restrictions will be given to a), non-coincidence from Regular Season group.
Περισσότερες λεπτομέρειες, στο
euroleague.com (στα αγγλικά).
Έτσι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέσει με:
- Κλιμάμιο, Εφές, Ζαλγκίρις από 2ο όμιλο
- Λιέτουβος, Μπένετον, Μπαρτσελόνα από τον 3ο όμιλο
- Ολυμπιακό, Μπάμπεργκ, Τσιμπόνα από τον 4ο όμιλο.
Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός μπορεί να πέσει με:
- Μάλαγα, Ταού, Παναθηναϊκό από 1ο όμιλο
- Κλιμάμιο, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις από 2ο όμιλο
- Μπένετον, Ρεάλ από 3ο όμιλο
Τί προτιμήσεις έχετε?
Εγώ θέλω τα εξής:
Για τον Παναθηναϊκό:-Παναθηναϊκός
-Κλιμάμιο (αυτήν δεν την προτιμώ από τη Ζαλγκίρις, αλλά βλέπω η κληρωτίδα να μας φέρνει πάλι μαζί)
-Λιέτουβος (θα προτιμούσα Μπένετον, αλλά έχω πει στο παρελθόν ότι θέλω να δω παιχνίδι Παναθηναϊκού - Λιέτουβος...το πολύ πολύ να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου

)
-Μπάμπεργκ
Για τον Ολυμπιακό- Ταού (η...λιγότερο killer από τις 3, δεδομένου ότι δε θέλω εμφύλιο σε αυτή τη φάση)
- Ζαλγκίρις (εδώ τη θέλω αυτήν...την ξέρει καλά και ο Γιόνας)
- Μπένετον (κι αυτή τη βάζω εδώ...βασικά, όλοι θα τη θέλουν αυτήν την ομάδα στον όμιλό της εκτός κι αν....πότε γυρίζει ο Ζήσης?

)
- Ολυμπιακός