Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Διαμαντοπουλος-Διαμαντιδης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
forest79




Ειμαστε στο ετος 1980 στις 15 Φεβρουαριου ερχεται στο κοσμο ο Γιωργος Διαμαντοπουλος (γιος του παλαιμαχου Κωστα Διαμαντοπουλου πρωτος σκορερ το ετος 1973),ο Γιωργος απο μικρος μπηκε στο χωρο του μπασκετ και με πολυ δουλεια καταφερε πολυ νωρις να αναδειξει το πλουσιο ταλεντο του.
Τρεις μηνες αργοτερα ερχεται στο κοσμο και ο Δημητρης Διαμαντιδης (6 Μαιου),γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Καστορια (χωρις καποια ιδιαιτερη παραδοση στο μπασκετ),ξεκινησε τη καριερα του σε ηλικια 14 ετων στην τοπικη ομαδα.

Πρωτη περιοδος (ετος 1996-1999) 16-19 ετων
ο Διαμαντοπουλος παιζει στην ομαδα του Παπαγου,απο πολυ μικρη ηλικια αρχιζει να περνει χρονο συμμετοχης στην ομαδα του και γρηγορα καθιερωθηκε στην βασικη 5αδα ,μαλιστα στις τελευταιες του χρονιες με τη φανελα του Παπαγου (Α1) να εχει δηψηφια νουμερα ποντων σε μ.ο.Ο Πανιωνιος το 1999 τον αρπαξε μεσα απο πολλες ομαδες που τον ηθελαν εκεινη τη περιοδο.
Ο δε Διαμαντιδης ξεκινησε να παιζει ποδοσφαιρο στη Καστορια(τοπικη ομαδα),ακομα αποτελει λατρεια του σαν αθλημα,το υψος που ειχε ομως γρηγορα κεντριζει το ενδιαφερον των παραγοντων της Καστοριας,τοτε προπονητης της ομαδας κ.Πιλαφιδης,αριχκα αγωνιζεται σαν forward λιγο το υψος του και τα μεγαλα του ακρα ,ο Πιλαφιδης ειναι ουσιαστικα ο πρωτος μεντορας του Διαμαντιδη πηρε ενα ακατεργαστο διαμαντι και αριχισε τη κοπη του.Το 1999 σταδιακα (με πολλες προπονησεις),καθιερωνεται σαν PG/forward/all around παικτης στη τοπικη ομαδα,κατεβαζε μπαλα,εδινε ασιστ,επερνε ριμπαουντ,εκλεβε εκανε τα παντα μεσα στο γηπεδο,και εν τελει ετος 1999 ο Ηρακλης τον ανακαλυπτει και τον προσθετει στο ροστερ του!
Την ιδια περιοδο στα παιδικο εφηβικα κλιμακια των εθνικων ομαδων ,δεν υπηρχε το ονομα του Δ.Διαμαντιδη.Ο δε Διαμαντοπουλος που ηδη παιζει βασικος στην Α1 ειναι το Α κ' το Ω ,των μικρων εθνικων ομαδων,ολοι κανουν λογο για το μεγαλυτερο επιθετικο ταλεντο που ανεδειξε η χωρα στη μετα Γκαλη εποχη,μπροστα του ο Ναβαρο(παικτης ιδιας γενιας) μοιαζει με παικτη β' διαλογης.Στο ευρωπαικο εφηβων το 1998 βαζει 26,8π(σε 28,1 λεπτα!!!),σε αναλογια 40 λεπτων (38,14 π),ο δε Ναβαρο 14,9π(σε 24 λεπτα) σε αναλογια 40 λεπτων (24,8π).Σε ηλικα 19 ετων τοτε ο Διαμαντοπουλος ηταν το μεγαλυτερο ταλεντο του ευρωπαικου μπασκετ ,ο δε Ναβαρο τον ακολοθουσε με μεγαλη αποσταση ,ο δε Διαμαντιδης δεν υπηρχε στο μπασκετικο χαρτη.

Δευτερη περιοδος 1999-2003 (19-23 ετων)
Ο Διαμαντοπουλος ξεκιναει τη καριερα του στον Πανιωνιο ,σε ηλικια 20 ετων ειναι ο ηγετης της ομαδας του Πανιωνιου με 19,7 ποντους (μεσα στους πρωτους σκορερ του πρωταθληματος),σε ηλικια 21 ετων 18,2ποντους ειναι σταθερα ο best σκορερ του Πανιωνιου η κορυφωση του ερχεται σε ηλικια 22 ετων οπου κανει ενα καταπληκτικο πρωταθλημα 26,5 ποντους (1ος σκορερ του πρωταθληματος 2002-2003),
Ο δε Διαμαντιδης ξεκιναει τις προπονησεις στην ομαδα του Ηρακλη,ειχε ενα μικρο διαμερισμα κοντα στο γηπεδο καθως δεν ειχε διπλωμα αυτοκινητου,τη πρωτη του χρονια πηρε ελαχιστα λεπτα συμμετοχης,σε ηλικια 20 ετων ηταν αναπληρωματικος παιζοντας 14 λεπτα (3π μ.ο) σε ηλικια 21 ετων καθιερωνεται στη 5αδα (6,2π σε 26λεπτα),σε ηλικια 22 ετων 12π-4,9ασ το αστρο του αρχιζει να λαμπει και σταδιακα ολο και περισσοτεροι να τον αναφερουν στις μπασκετικες συζητησεις ,ακομα βεβαια ειναι πισω απο το 1ο σκορερ του ελληνικου πρωταθληματος.

Τριτη περιοδος (2003-2007) (23-27 ετων)
Ο Διαμαντοπουλος εχει ολο το κοσμο στα ποδια του,1ος σκορερ του πρωταθληματος τη προηγουμενη σεζον,πολλες προτασεις απο ομαδες του εξωτερικου,skout απο το ΝΒΑ,και να γινεται μαχη ποιος θα τον παρει στο ροστερ του,τελικα 2003-2004 περνει μεταγραφη στον Ολυμπιακο.Σε ηλικια 23 ετων δεν καταφερνει να κερδισει θεση βασικου στον Ολυμπιακο (βρισκει μπροστα του τον Π.Λιαδελη 29-30 ετων).Ο Διαμαντοπουλος στη 1η και τελευταια του χρονια στον Ολυμπιακο 2003-2004 (23-24) εχει 8,8π (σε 22,6λεπτα) ηταν η χρονια της ολυμπιαδας του 2004 και το καλοκαιρι τον βρισκει εκτος δωδεκαδας,εκεινη η σεζον στιγματισε τον αθλητη και εκανε βουτια στη συνεχεια της καριερας του,ισως ολα θα ηταν διαφορετικα αν μπορουσε να παραμεινει ακομα μια σεζον στο Πανιωνιο (σιγουρα θα ηταν παλι πρωτος σκορερ και 100% θα ηταν μελος της εθνικης ομαδας).Εκεινη η χρονια γκρεμιστηκαν τα παντα γυρο του.Την επομενη σεζον (24 ετων) γυριζει στον Πανιωνιο να βρει το χαμενο ευατο του ,κανει ενα συμπαθητικο πρωταθλημα 15,9π (αλλα ηταν φανερο οτι δεν ηταν ο ιδιος παικτης),σε ηλικια 25 ετων αποφασιζει να φυγει απο την Ελλαδα πηγαινει στην Ιταλια Ροζετο (14,8π),σε ηλικια 26 ετων Ρωσια (Σαμαρα) και τελικα σε ηλικια 27 ετων αποφασιζει να γυρισει στην Ελλαδα για τη Ροδο (14,9π)
Ο Διαμαντιδης συνεχιζει την ανοδικη πορεια του,ειναι πλεον βασικος στον Ηρακλη και σε ηλικια 23 ετων κανει τη καλυτερη χρονια του με τη φανελα του Ηρακλη 14,8π-4ασ-2,2κλε ηταν το μεγαλο ξεπεταγμα του Διαμαντιδη,οπως ειπαμε ολυμπιακη χρονια και ο Διαμαντιδης γινεται μελος της εθνικης.Στα 24 περνει μεταγραφη για τον Παναθηναικο (και εδω εγινε σκληρη μαχη αναμεσα στους αιωνιους για τον Διαμαντιδι),απο τη 1η του χρονια καθιερωνεται στον Παναθηναικο σαν basic 9π-3,2ασ.Σε ηλικια 25 ετων 8π-3,5ασ.Σε ηλικια 26 ετων 8.2π-4,9ασ και 27 ετων 8,1π-3,6ασ .Οριμαζει χρονια με τη χρονια ,γινεται ο καλυτερος ευρωπαιος αμυντικος παικτης και κερδιζει τους απαντες με τη σταθεροτητα που εχει σαν παικτης,το φαινομενο Διαμαντιδης αν και δεν ηταν ποτε ο μεγαλος σκορερ ,στα ντερμπυ (ελληνικου η ευρωπαικου πρωταθληματος),σχεδον διπλασιαζε τις ατομικες του αποδοσεις σε ποντους -ασιστ.

Τεατρτη περιοδος 2008-2013 (28-33)
Ο Διαμαντοπουλος ποτε δεν ξανα βρηκε το παλιο ευατο του,ακομα εχει μεινει στη χρονια του 2004,εκτος το οτι του γκρεμισε τη ψυχολογια εκεινη η χρονια,σταματησε να δουλευει οπως επρεπε να κανει (προπονησεις,ορεξη για μπασκετ και διακριση).Εχει επιστρεψει στην Ελλαδα κανει ενα καλο σχετικα πρωταθλημα με τη Ροδο και το 2008 περνει μεταγραφη στο Μαρουσι 5,8π (12,9 λεπτα) ,στο Μαρουσι δεν τον πιστεψανε οσο επρεπε παρολο που οταν εμπαινε στο γηπεδο (οσο αγωνιζοταν) σκοραρε δεν καταφερε να βρει αρκετο χρονο συμμετοχης στο ροστερ της ομαδας,ισως γιατι το μπασκετ εχει αλλαξει εποχη ,παικτης που δεν τα καταφερνει στα αμυντικα του καθηκοντα οσο καλος σκορερ και να ειναι δυσκολα κανει πρωταθλητισμο και ειναι ανταγωνιστικος.Σε ηλικια 29 ετων Μαρουσι 1,5π (σε μολις 4 αγωνες).Στα 30 του μοιαζει σαν βετερανος παικτης περνει μεταγραφη στη Κυπρο .Στα 31 του πηγαινει στην Ελβετια!!! Στα 32 ξανα γυριζει στη Κυπρο.Ενω περυσι στα 33 του γυριζει στην Ελλαδα σε χαμηλη κατηγορια και παιζει με τη Δοξα Λευκαδος
Ο δε Διαμαντιδης την ιδια περιοδο συνεχιζει να οριμαζει σαν το κρασι οχι μονο εχει απιστευτη σταθεροτητα σαν αθλητης αλλα μετα τα 30 του αρχιζει να γινεται πιο επιθετικογενης παικτης ,αποτελει τον ηγετη του Παναθηναικου και ηδη καθιερωνεται στις συνειδησεις ολων των ελληνων σαν ενας απο τους κορυφαιους μπασκεμπολιστες της Ελλαδας ολων των εποχων.Στα 28 του 8,2π-3,2ρ.Στα 29 του 9π-4,9ασ.Στα 30 του 8,7π-4,4ασ.Στα 31 του 10,2π-4,4ασ.Στα 32 του 10,2π-5,1ασ.Στα 33 του 9,3π-4,5ασ.

yorgos
O Διαμαντόπουλος πριν υπογράψει στον Πανιώνιο είχε συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς που κίνησε γη και ουρανό για να τον πάρει, του είπε σε κάποια φάση ότι κάνει μεγάλο λάθος, αλλά ο μικρός δεν πείσθηκε: ήθελε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Βραχυπρόθεσμα δικαιώθηκε, αλλά μακροπρόθεσμα κρίνεται αποτυχημένη η επιλογή. Νομίζω πάντως ότι πιο πολύ ήταν η έλλειψη επαγγελματικότητας από τον ίδιο και λιγότερο οι επιλογές του σε ομάδες. Παίκτης που στα 28 κάνει μπυροκοιλιά (κι ακόμη κι έτσι παίζει και σε καλό επίπεδο, πόσο ταλέντο σπαταλημένο) και δεν έχει περάσει ούτε μια ώρα στο γυμναστήριο όπως δείχνει το σώμα του, είναι παίχτης που και από τον Πόποβιτς να περνούσε δε νομίζω να είχε καλύτερη καριέρα. Σχεδόν όπου πήγε τσακώθηκε, όπου κι αν έπαιξε είχαν να το λένε για την τεμπελιά του, για την Ιταλία ας πούμε ξέρω πόσο απογοητευμένοι ήταν από την έλλειψη εργατικής ηθικής. Είναι κρίμα γιατί ήταν μεγάλο κεφάλαιο και για την Εθνική, αλλά δυστυχώς από χαμένα ταλέντα μετράμε μπόλικα.
ssoulliss
Δεν μπορεί να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Διαμαντόπουλος, Ρεντζιάς, Σχορτσιανίτης,Παπανικολάου και Ταπούτος θα μπορούσαν να είναι one of the kind!! Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο δεν πέτυχαν αυτό που προμήνυε το ταλέντο τους.

Χαμηλός βαθμός εργατικότητας και το μυαλό πάνω από το κεφάλι...Ο Διαμαντόπουλος θα έπρεπε να είχε αφήσει εποχή στη θέση του. Του στοίχησε πολύ,απ'όσο γνωρίζω, το "κόψιμο" από το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003(ήταν ο 13ος) και το ότι δεν ήταν βασικός την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό.
yorgos
Απ' όλους αυτούς που ανέφερες, πιο πάνω κι από το Ρετζιά, νομίζω ο Ταπούτος ήταν το καλύτερο prospect. Στα 17 του έκανε απίστευτα πράγματα: ψηλός, με φοβερό διασκελισμό, άλμα μέχρι το Θεό, καλούτσικο έλεγχο της μπάλας, φοβερός μπλοκέρ και με σουτ που δύσκολα βλέπεις σε τέτοιες ηλικίες, με τεράστια άκρα που ενέτειναν το πλεονέκτημα του αριστερόχειρα. Μόνος του είπε σε μια συνέντευξη ότι δε δούλεψε όσο έπρεπε κι έκανε μεγάλα λάθη. Εγώ όταν τον πρωτοείδα απέναντι στους συνομήλικούς του πίστεψα ότι είχαμε να κάνουμε με ΝΒΑ material. Απίστευτο το πού βρίσκεται σήμερα και το ίδιο ισχύει για το Διαμαντόπουλο βέβαια.
forest79
Ο Διαμαντοπουλος ηταν οντως το μεγαλυτερο ταλεντο στην Ελλαδα ισως και στην Ευρωπη,ειχε απιστευτη τεχνικη καταρτιση και η επαφη του με το αντιπαλο καλαθι ηταν μαγικη,μπορουσε να σκοραρει με καθε τροπο,ειχε ολα τα βασικα εφοδια ισως και παραπανω για να γινει ενας αστερας του ελληνικου μπασκετ.
Ειναι μια πονεμενη ιστορια για οσους αγαπαμε το αθλημα το συγκεκριμενο κεφαλαιο (Διαμαντοπουλος),σιγουρα στην καριερα του υπηρχαν και στιγμες που αδικηθηκε (η μη κληση του στο Ευρωμπασκετ του 2003) σε ηλικια 23 ετων ειχε καταφερει εντος αγωνιστικων χωρων να αποδειξει τη μπασκετικη του αξια.
Ο λαθος εκεινος χειρισμος πανω σε αυτο το απιστευτο ταλεντο,επαιξε σπουδαιο ρολο στην εξελιξη του αθλητη,βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις η ψυχοσυνθεση του καθε αθλητη και η αντιδραση του,παιζουν μεγαλο ρολο ,οταν καποιος ανθρωπος δεν ειναι καλα η δεν μπορεσει να αντιμετωπισει τετοιες καταστασεις (αδυναμια του αθλητη) ολα μπορουν να αλλαξουν μεσα σε μια μερα.
Αυτος ειναι γενικος κανονας στην ζωη (δεν αφορα μονο βεβαια το μπασκετ) και η αληθεια για τον Διαμαντοπουλο ειναι καπου εκει,στη συνεχεια ο Γιωργος ποτε δεν ασχοληθηκε οπως θα επρεπε με το μπασκετ (προπονητικα),ουσιαστικα εκανε μια απλα συμπαθη καριερα (καθως το ταλεντο το ειχε) μονο με αυτο,με κλειστες τις μηχανες στο ρελαντι.
Κριμα παντως αν αυτο το παιδι ειχε το 40% της εργατικοτητας του Διαμαντιδη,θα ηταν ενα σπουδαιο κεφαλαιο για το ελληνικο μπασκετ.

Η περιπτωση Ταπουτος ,ηταν ισως ο πιο εκρηκτικος και αλτικος παικτης που εχω δει στο ελληνικο μπασκετ και ειχε ξεχωρισει κυριως με τα αθλητικα του προσοντα (ειδικα για την Ελλαδα παικτες τυπου Ταπουτου δεν ηταν συνηθες φαινομενο),μπασκετικα ηταν απλα συμπαθης (δεν ειχε τεραστιο ταλεντο) χωρις βεβαια να σημαινει οτι ηταν αμπαλος,εξελιχθηκε σαν παικτης ως ενα βαθμο.Αλλα στη πορεια πολλες λαθος επιλογες κακος τροπος ζωης,σιγα σιγα (λογο των επιλογων του) αρχισε να χανει εδαφος σαν παικτης απο το μεγαλο του οπλο εκρηκτικοτητα-αλτικοτητα και αυτο φανηκε στο γηπεδο ,επειδη ποτε δεν ηταν μπασκετικα μαγος οταν αρχισε να μενει απο αθλητικες δυναμεις μπορουσε να ηταν και ο χειροτερος παικτης του παρκε.

Ο Ρεντζιας για εμενα ηταν τεραστιο project και δεν μπορω να τον συγκρινω με τον Ταπουτο,τεραστιο κορμι,μεγαλα ακρα,ταχυτητα για το υψος του,καλο επιτοπιο αλμα,σουτ απο μεση αποσταση 5 μετρα,μπασκετικο ΙQ σε μεγαλο επιπεδο,πραγματικα δεν του ελειπε πραγματικα τιποτα απο το να γινει ο καλυτερος ελληνας ψηλος ολων των εποχων.
Στη περιπτωση Ρεντζια επαιξαν σημαντικο ρολο και οι τραυματισμοι του ,ηταν αρκετοι και μαλιστα ορισμενοι σοβαροι.Επισης και σε θεμα προπονησης δεν εδειξε το ζηλο τον οποιο θα επρεπε να δειξει σαν αθλητης,σε σχεση πατνως με Ταπουτο ,Διαμαντοπουλο εκανε πιο ποιοτικη καριερα.Σταματησε νωρις το μπασκετ λογο των τραυματισμων.

ο Γαλακτερος για τους λιγο μεγαλυτερους,θυμιζει λιγο απο Διαμαντοπουλο ,ενας απο τους πρωτους (1,98) γκαρντ του ευρωπαικου μπασκετ,καλο σουτ καλο ντραιβ,ιδιαιτερα εκρηκτικος παικτης για την εποχη του,εξυπνος παικτης,ηταν ενα επισης μεγαλο project του ελληνικου μπασκετ το οποιο δεν πηγε καλα.Ο πρωτος λογος ηταν ο σοβαρος τραυματισμος που ειχε οταν ακομα αγωνιζοταν με τη φανελα της ΑΕΚ (χιαστους),τοτε πολλοι αθλητες δεν ξανα επαιζαν μπασκετ μετα απο ενα τοσο σοβαρο τραυματισμο,η αληθεια ειναι οτι ο Γαλακτερος επαιξε πολλα χρονια μπασκετ αλλα ποτε ηταν ο ιδιος παικτης και σε καμια των περιπτωσεων δεν εξελιξε το πλουσιο ταλεντο που ειχε.

ο Δ.Παπανικολαου και αυτος της γενιας του 95 ,τοτε ηταν ο βενιαμιν της ομαδας,απο τα 15 του επαιζε αντιπαλος με ανδρες ,σκληρο παιδι ιδιαιτερα μαχητικο και με πολυ καλα αθλητικα προσοντα,μπασκετικα σαν ταλεντο δεν ηταν σουπερ αλλα ηταν σε πολυ καλο επιπεδο,επαιξε μπασκετ υψηλων προδιαγραφων και εξελιχθηκε ως ενα βαθμο ,μετα αρχισε απο νωρις μια ανεξητητη φθορα,φανηκε και σε αυτον τον παικτη οταν τον αφησαν τα αθλητικα του προσοντα (βλ.Ταπουτος),δεν μπορεσε να κανει τη σπουδαια καριερα που θα μπορουσε να κανει,εκανε συμπαθητικη πορεια στην Α1 αλλα σε καμια των περιπτωσεων δεν ανεδειξε πληρως το ταλεντο του.

Φυσικα ο καταλαγος ειναι μακρυς απλα ειναι ισως οι παικτες που πιστεψα περισσοτερο
Σχορτσιανιτης,Λ.Παπαδοπουλος,Ν.Οικονομου,Σ
αυρακοπουλος,Καραγκουτης,Τσακαλιδης,Βασιλ
πουλος ενω απο τα νεοτερα χρονια οι Χρυσικοπουλος*,Μανωλοπουλος,Σακοτα,Βεργινη
ς κ.α
KingCrimson
Ο Ρεντζιας του ελειπε ο τσαμπουκας στο παιχνιδι,ειχε βεβαια και πολλους τραυματισμους
Γαλακτερος----> και χωρις τους τραυματισμους δε πιστευω οτι ηταν για παρα πολλα, καποια καλα τουρνουα με την εθνικη εκανε και μετα τον τραυματισμο που ειχε πάντως
Παπανικολαου ----> ουσιαστικα οτι μπασκετ επαιξε ηταν 3-4 χρονια μετα έπεσε παρα πολυ ..αλλα πχ σε σχεση με το Γαλακτερο ποιοτικα ήταν πολυ καλύτερος
Ο Ταπουτος,πιστευω οτι ειναι εντελως αλλη κατηγορια γιατι παρεμεινε ταλεντο....
όπως και ο Διαμαντοπουλος με τον αστερισκο εδω οτι επαιξε και σε μια εποχη που στην εθνικη εγινε ολικη στροφη στην αμυνα, μην το ξεχνας...
Η λιστα βέβαια ειναι μεγάλη αλλα σε γενικες γραμμες εχω την εντυπωση οτι ολοι με τον καιρο παιρνουν αυτο που αξιζουν...
Αυτο το τοπικ κολλαει άμεσα και με συζητηση που γινεται στο τοπικ της εθνικης εφηβων............
yorgos
Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τι είχε με το Διαμαντόπουλο στην εθνική το 2003; Δε θυμάμαι καθόλου.
forest79
QUOTE(yorgos @ Aug 5 2014, 22:38 ) *
Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τι είχε με το Διαμαντόπουλο στην εθνική το 2003; Δε θυμάμαι καθόλου.


Στην εθνικη ηταν προπονητης εκεινη τη περιοδο ο ξανθος,Γιαννης Ιωαννιδης ,ο Διαμαντοπουλος ηταν σε καλη κατασταση ειχε βγει 1ος σκορερ στο πολυ ανταγωνιστικο ελληνικο πρωταθλημα εκεινη τη περιοδο,ηταν σε καλη ηλικια 23 ετων και ολοι περιμεναν οχι απλα να ειναι στην αποστολη της εθνικης ομαδας αλλα να ηγηθει κι ολας αυτης.
Ο Διαμαντοπουλος ηταν στη προεπιλογη της εθνικης,αλλα τελικα τελευταια στιγμη η αποφαση του Γ.Ιωαννιδη ηταν να παρει στην εθνικη το Χαριση ,επειδη ηθελε ενα PG αντι για SG.
Για την ιστορια η εθνικη ομαδα πηγε στο ευρωμπασκετ του 2003 με

Guards Διαμαντιδη 23,Χατζηβρεττας 26,Παπαλουκας 26,Σιγαλας 32,Χαρισης 27

forward Παπανικολαου 26,Κακιουζης 27,Αλβερτης 29,Φωτσης 22,Ντικουδης 26

center Τσακαλιδης 24,Ρεντζιας 27

Ηταν πολυ δυσκολη η επιλογη αλλα ο Ιωαννιδης γνωστος λατρης της αμυνας,ηταν πολυ δυσκολο να αφησει εκτος αποστολης εναν εκ των Διαμαντιδη (1η διοργανωση του),Χατζηβρεττας (εξισου καλος σκορερ στο ελληνικο πρωταθλημα αλλα και πολυ πιο δυνατος και συνεπης στις αμυντικες του υποχρεωσεις),ο Σιγαλας στα 32 (τελευταια του διοργανωση) απο εκει και περα δεν υπηρχε ενα PG καθαρο στην ομαδα για να κλεισουν τα γκαρντ και η επιλογη του ηταν ο Χαρισης (ειμαστε στη μετα Κορωνιου εποχη)

*Σε εκεινη την εθνικη υπηρχε μεγαλος ανταγωνισμος μερικοι παικτες Διαμαντοπουλος 23,Λιαδελης 29,Οικονομου 30,Λ.Παπαδοπουλος 23,Τσαρτσαρης 24,Ζησης 20,Γιαννουλης 27,Ντικουδης 26,Καλαιτζης 27,Κομματος 26,Καραγκουτης 27,Μπουντουρης 32 κ.α

Αυτο ηταν το πρωτο χτυπημα στη ψυχοσυνθεση του Διαμαντοπουλου,στη συνεχεια εχουμε τη μεταγραφη του στον Ολυμπιακο (στο χειροτερο Ολυμπιακο της δεκαετιας πηρε την 8η θεση αλλαξε 3 προπονητες),ο Διαμαντοπουλος δεν αποδιδει τοσο καλα (οχι οτι ηταν κακος αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν ο παικτης που ειχαμε δει εως τοτε),φτανει το καλοκαιρι 2004 (Ολυμπιαδα) ,προπονητης της εθνικης ο Π.Γιαννακης δεν καλεσε στην προεπιλογη της εθνικης ομαδας τον Διαμαντοπουλο (μετα το μετριο πρωταθλημα που εκανε με τη φανελα του ΟΣΦΠ),μαλιστα πρεπει να επεσαν και τηλεφωνα καθως ο Γιαννακης ειχε συνεργαστει με τον Διαμαντοπουλο οταν ο πρωτος ηταν προπονητης στον Πανιωνιο και μαλιστα ειχαν αριστη συνεργασια.
Σε συνεντευξεις παντως που εχει δωσει κατα καιρους ο Γ.Διαμαντοπουλος εχει αναφερθει και στους δυο εθνικους προπονητες (Ιωαννιδης,Γιαννακης) και απο τα λεγομενα του φανηκε οτι τον επηρεασαν πολυ οσο αφορα την εξελιξη της καριερας του.
ssoulliss
Ήταν από όσο θυμάμαι ο τελευταίος που κόπηκε από τον "Ξανθό". Ο δωδέκατος ήταν ο Χαρίσης. Υπήρχαν τότε ο αρχηγός Σιγάλας,ο Αλβέρτης, ο Χατζηβρέττας της ΤΣΣΚΑ και υπήρχε το δίλημμα του Διαμαντόπουλου ή τρίτου χειριστή. Στο κόλπο ήταν και ο Γιαννούλης,που κόπηκε επίσης, αλλά στους ψηλούς ήταν πιο ξεκάθαρρα τα πράγματα.

Δεν θυμάμαι αν ξανακληθηκε το 2004, επί Γιαννάκη.

edit: Και φυσικά υπήρχαν και οι Παπαλουκάς-Διαμαντίδης στα γκαρντ.
xxx-4711
το διλημμα του ιωαννιδη ηταν μεταξυ τσαρτσαρη χαριση. ο διαμαντοπουλος θα επρεπε να παρει τη θεση του σιγαλα που δεν επρεπε να ηταν καν στην προεπιλογη. τωρα αυτα περι αμυνας ειναι δικαιολογιες. αν ισχυει κατι τετοιο δεν θα επρεπε να καλεσει τον αλβερτη.


yorgos
Στον Ολυμπιακό θυμάμαι καλά ότι είχαν 3-4 δυάρια με κάτι Γκόρενς, Λιαδέλη, Διαμαντόπουλο και Μορίς Έβανς ή έχω μπλέξει τις χρονιές;

Όπως και να έχει, ειδικά το κόψιμο από την Εθνική δεν είναι σοβαρή αιτιολόγηση για να πετάξει κανείς τέτοιο ταλέντο στα σκουπίδια. ΟΚ το εθνόσημο, ο εθνικός ύμνος, η πατρίδα κλπ, αλλά ό,τι και να είναι δεν παύει να είναι ένας μήνας το χρόνο και αν, τους άλλους 8,5 είσαι στην ομάδα σου.

Πολύ οτοπικίζω αλλά καλά θυμάμαι ο γέροντας ότι ήταν ένα Ευρωμπάσκετ που μας είχε βάλει ο Οκούρ 7/8 πανομοιότυπα σουτάκια από τη βασική και ο μπαρμπα-Γιάννης επέμενε να κρατάει μέσα τον Τζέικ Τσακαλόφσκι/Λέντκοβ που ήταν τρεις χρόνους πίσω; Είναι το Ευρωμπάσκετ που χάσαμε και από την Τσεχία ή εκείνο ήταν με Πετρόπουλο στον πάγκο και Ιωαννίδη εκλέκτορα; (σόρι θα τα έψαχνα, αλλά είμεθα χωρίς google εδώ γιατί...βρέχει!).
GK_23
QUOTE(yorgos @ Aug 6 2014, 00:15 ) *
Στον Ολυμπιακό θυμάμαι καλά ότι είχαν 3-4 δυάρια με κάτι Γκόρενς, Λιαδέλη, Διαμαντόπουλο και Μορίς Έβανς ή έχω μπλέξει τις χρονιές;

Όπως και να έχει, ειδικά το κόψιμο από την Εθνική δεν είναι σοβαρή αιτιολόγηση για να πετάξει κανείς τέτοιο ταλέντο στα σκουπίδια. ΟΚ το εθνόσημο, ο εθνικός ύμνος, η πατρίδα κλπ, αλλά ό,τι και να είναι δεν παύει να είναι ένας μήνας το χρόνο και αν, τους άλλους 8,5 είσαι στην ομάδα σου.

Πολύ οτοπικίζω αλλά καλά θυμάμαι ο γέροντας ότι ήταν ένα Ευρωμπάσκετ που μας είχε βάλει ο Οκούρ 7/8 πανομοιότυπα σουτάκια από τη βασική και ο μπαρμπα-Γιάννης επέμενε να κρατάει μέσα τον Τζέικ Τσακαλόφσκι/Λέντκοβ που ήταν τρεις χρόνους πίσω; Είναι το Ευρωμπάσκετ που χάσαμε και από την Τσεχία ή εκείνο ήταν με Πετρόπουλο στον πάγκο και Ιωαννίδη εκλέκτορα; (σόρι θα τα έψαχνα, αλλά είμεθα χωρίς google εδώ γιατί...βρέχει!).

Ο Διαμαντόπουλος μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό το 2003-2004, στην τελευταία χρονιά του Σούμποτιτς στην ομάδα. Νομίζω πως ήταν η τελευταία χρονικά μεταγραφή εκείνου του καλοκαιριού στα γκαρντ, σε ένα backcourt που είχε ήδη τους Χαρίση, Μιλισάβλιεβιτς, Λιαδέλη και Γκόρενς. Ο Μόρις Έβανς έπαιξε στον Ολυμπιακό την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Το ΦΩΣ τότε είχε γράψει πως ο Διαμαντόπουλος ήταν "δώρο Κόκκαλη" στην ομάδα και ίσως δεν είχε άδικο. Από τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής δεν έλειπε η ποιότητα αλλά η καλή χημεία. Υπήρχε πράγματι συνωστισμός σκόρερ στην περιφέρεια της ομάδας και αυτό σίγουρα επηρέασε την απόδοση του Διαμαντόπουλου.

Το Ευρωμπάσκετ στο οποίο αναφέρεσαι είναι αυτό του 2003 στη Σουηδία. Το ματς με τους Τούρκους το είχαμε κερδίσει αλλά και εγώ θυμάμαι πως ο Οκούρ είχε εκθέσει σε πολλές περιπτώσεις τον Τσακαλίδη.
yorgos
Εκείνο τοματς το θυμάμαι καλά, ο Οκούρ είχε βάλει 5 ή 6 συνεχόμενα σουτ κάνοντας το ίδιο, νομίζω κερδίσαμε με τρίποντο του Αλβέρτη στην εκπνοή από τη γωνία. Εγκλήματα ξανθού, ενδεχομένως και το χειρότερο κοουτσάρισμα σε αγώνα εθνικής, τραβάγαμε τα μαλλιά μας.

Για το "Κιτσάκι" έχεις δίκιο, όντως ήταν η χρονιά που είχαν ΚΑΙ Μιλισάβλιεβιτς αλλά ψηλούς για τα μπάζα και χρειάζονταν δυο μπάλες στην περιφέρεια. Μου είπαν από την Ιταλία πως τον είχαν στα όπα-οπα εκεί τον Diamante όπως τον αποκαλούσαν, αλλά είχαν πάθει σοκ με τις διατροφικές του συνήθειες, λόγω προσωπικών προβλημάτων το έριχνε στο φαγητό. Τον θυμάμαι πάντως ακόμη και με προγούλι και εμφανές λίπος αντί για τρικέφαλους να κάνει την κλασική σταυρωτή με το step back τριποντάκι από την κορυφή. Μόνο το σώμα του να είχε δουλέψει θα είχε άλλη καριέρα. Εξακολουθώ να είμαι δύσπιστος για το κατά πόσο μια αδικία ή μη στην εθνική ήταν αυτό που τον τσάκισε. Εδώ ο Κορωνιός ήταν εκτός λόγω προσωπικής κόντρας για πολλές χρονιές.

έντιτ: το τρίποντο Αλβέρτη στην εκπνοή είναι σε άλλο ματς, εδώ τα του 75-70
http://sports.in.gr/article/?aid=480690
QUOTE
Στο διάστημα αυτό ο Τσακαλίδης, φανερά εκτός κλίματος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εκτέθηκε από τον Οκούρ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με απόλυτη ευστοχία (7/7 2π. και 1/1 3π.).

Μεγάλε ξανθέ...
forest79


Διαμαντιδης-Σπανουλης


Καλοκαιρακι εχουμε σημερα θα κανω μια στατιστικη συγκριση στο διλημμα Διαμαντιδης η Σπανουλης?Ειναι σαφως οι δυο κορυφαιοι ελληνες καλαθοσφαιριστες της νεοτερης μπασκετικης ιστοριας μας πανω σε αυτο δεν τιθεται κανενα ερωτηματικο,δυο εξαιρετικα γκαρντ που κοσμουν μεχρι και σημερα το ελληνικο πρωταθλημα.Τα νουμερα δειχνουν παντως δειχνουν Διαμαντιδη

Η συγκριση θα γινει με στατιστικα με τη παρακατω φορμα αξιολογησης

{(sum points/sum min)*40+(sum reb/sum min)*40+(sum asist/sum min)*40+(sum stel/sum min)*40+(sum block/sum min)*40+(sum d.foul/sum min)*40}-{(sum C.foul/sum min)*40+(sum TO /sum min)*40+(Sum lost FG and FT σε αναλογια αν 40 λεπτα)


01.Διαμαντιδης 2010 (Παναθηναικος) 28,05 βαθ 30 ετων
02.Διαμαντιδης 2007 (Παναθηναικος) 27,98 βαθ 27 ετων
03.Διαμαντιδης 2012 (Παναθηναικος) 25,62 βαθ 32 ετων
04.Διαμαντιδης 2009 (Παναθηναικος) 25,32 βαθ 29 ετων
05.Διαμαντιδης 2011 (Παναθηναικος) 24,39 βαθ 31 ετων
06.Διαμαντιδης 2005 (Παναθηναικος) 24,36 βαθ 25 ετων
07.Διαμαντιδης 2008 (Παναθηναικος)23,92 βαθ 28 ετων
08.Διαμαντιδης 2006 (Παναθηναικος) 23,40 βαθ 26 ετων
09.Σπανουλης 2008 (Παναθηναικος) 22,69 βαθ 26 ετων
10.Διαμαντιδης 2014 (Παναθηναικος)22,40 βαθ 34 ετων
11.Σπανουλης 2010 (Παναθηναικος) 21,69 βαθ 28 ετων
12.Διαμαντιδης 2004 (Ηρακλης) 21,69 βαθ 24 ετων
13.Σπανουλης 2012 (Ολυμπιακος) 21,51 βαθ 30 ετων
14.Διαμαντιδης 2013(Παναθηναικος) 21,51 βαθ 33 ετων
15.Σπανουλης 2005 (Παναθηναικος) 18,89 βαθ 23 ετων
16.Διαμαντιδης 2003 (Ηρακλης) 18,69 βαθ 23 ετων
17.Σπανουλης 2011 (Ολυμπιακος) 18,57 βαθ 29 ετων
18.Σπανουλης 2013 (Ολυμπιακος) 18,48 βαθ31 ετων
19.Σπανουλης 2014 (Ολυμπιακος) 17,65 βαθ 32 ετων
20.Σπανουλης 2009 (Παναθηναικος) 17,32 βαθ 27 ετων
21.Σπανουλης 2006 (Παναθηναικος) 16,35 βαθ 24 ετων
22.Σπανουλης 2004 (Μαρουσι) 15,81 βαθ 22 ετων
23.Σπανουλης 2003 (Μαρουσι) 13,08 βαθ 21 ετων
24.Σπανουλης 2007 (ΝΒΑ) 00,00 βαθ 25 ετων


*Η παραπανω στατιστικη φορμα αφορα μονο το ελληνικο πρωταθλημα και οχι τα ευρωπαικα


Ενω ενδιαφερον εχει το rank list του Διαμαντοπουλου

2001 (21 ετων) 25,15 βαθ.-Πανιωνιος
2002 (22 ετων) 21,37 βαθ.-Πανιωνιος
2003 (23 ετων) 23,96 βαθ.-Πανιωνιος
=================
2004 (24 ετων) 14,69 βαθ.-Ολυμπιακος
2005 (25 ετων) 20,38 βαθ.-Πανιωνιος
2006 (26 ετων) εξωτερικο-Ιταλια/Ισπανια
2007 (27 ετων) εξωτερικο-Ρωσια
2008 (28 ετων) 18,22 βαθ.-Κολοσσος Ροδου
2009 (29 ετων) 14,76 βαθ -Μαρουσι
2010 (30 ετων) ----- βαθ.-Μαρουσι (επαιξε μονο 4αγωνες πρωταθληματος)
==================
2011 (31 ετων)------- Κυπρος
2012 (32 ετων)------- Ελβετια
2013 (33 ετων)-------- Κυπρος
2014 (34 ετων)- ------Δοξα Λευκαδας (επιστροφη σε Ελλαδα σε χαμηλη κατηγορια)

*Ενα στατιστικο σχολιο που εχει ενδιαφερον παντως ειναι το εξης και νομιζω πως εχει να κανει και με το θεμα ψυχολογιας (και οχι ταλεντου),τη περιοδο 2003 (23 ετων) ειχε 162/202 ελ.βολες(80,2%) ενω 2 χρονια μετα στην ιδια ομαδα (μετα την επιστροφη του απο την αποτυχημενη περιοδο στον Ολυμπιακο) 65/104 (62,5%)
Panathinaikos13
ειδα χτες το διαμαντοπουλο που μπηκε για 4 λεπτα και μονο λυπη αισθανθηκα για αυτον.Ειναι σαν παλαιμαχος πλεον.1000 κριμα για αυτον τον παιχτη που καποτε ηταν το νουμερο ενα ταλεντο.
killmil
QUOTE(yorgos @ Aug 6 2014, 05:21 ) *
Εκείνο τοματς το θυμάμαι καλά, ο Οκούρ είχε βάλει 5 ή 6 συνεχόμενα σουτ κάνοντας το ίδιο, νομίζω κερδίσαμε με τρίποντο του Αλβέρτη στην εκπνοή από τη γωνία. Εγκλήματα ξανθού, ενδεχομένως και το χειρότερο κοουτσάρισμα σε αγώνα εθνικής, τραβάγαμε τα μαλλιά μας.

Για το "Κιτσάκι" έχεις δίκιο, όντως ήταν η χρονιά που είχαν ΚΑΙ Μιλισάβλιεβιτς αλλά ψηλούς για τα μπάζα και χρειάζονταν δυο μπάλες στην περιφέρεια. Μου είπαν από την Ιταλία πως τον είχαν στα όπα-οπα εκεί τον Diamante όπως τον αποκαλούσαν, αλλά είχαν πάθει σοκ με τις διατροφικές του συνήθειες, λόγω προσωπικών προβλημάτων το έριχνε στο φαγητό. Τον θυμάμαι πάντως ακόμη και με προγούλι και εμφανές λίπος αντί για τρικέφαλους να κάνει την κλασική σταυρωτή με το step back τριποντάκι από την κορυφή. Μόνο το σώμα του να είχε δουλέψει θα είχε άλλη καριέρα. Εξακολουθώ να είμαι δύσπιστος για το κατά πόσο μια αδικία ή μη στην εθνική ήταν αυτό που τον τσάκισε. Εδώ ο Κορωνιός ήταν εκτός λόγω προσωπικής κόντρας για πολλές χρονιές.

έντιτ: το τρίποντο Αλβέρτη στην εκπνοή είναι σε άλλο ματς, εδώ τα του 75-70
http://sports.in.gr/article/?aid=480690

Μεγάλε ξανθέ...

βασικα ειχε φαει 17ποντους στο α δεκαλεπτο ο Τσακαλιδης απο τον Οκουρ.Θυμαμαι ακομα τη φωνη του Χατζηγεωργιου που ουρλιαζε στη τηλεοραση να βγαλουν το Τσακαλιδη απο το παιχνιδι....
Ο Ιωαννιδης τα ειχε κανει μανταρα.Σε εκεινο το παιχνιδι συνειδητοποιησα οτι ειχε περασει η μπογια του πλεον σαν προπονητης...
Ειναι τοτε που συνεχως ελεγε ο Ιωαννιδης το περιφημο ''Ουδεις αναντικαταστατος στην εθνικη περαν του Τσακαλιδη''.
Ο δε Τζεικ εντελως αδιαφορος σε εκεινο το τουρνουα.Οι αλλοι σκυλιαζαν προσπαθουσαν αλλα ο Τζεικ στο κοσμο του.Και γιατι να προσπαθησει αλλωστε?Ουτε Ελληνας ηταν ουτε λεφτα θα επαιρνε απο το τουρνουα...Αυτοι που τον καλεσαν εφταιγαν...
Ο Ιωαννιδης ηταν ο Νο1 υπευθυνος της αποτυχιας της εθνικης τοτε.Σαν παικτες ηταν πολυ καλοι και αν ηταν πιο δεμενοι σαν συνολο και ειχαν καλυτερο προπονητη χτυπαγαν μεταλλιο.Ακομα και το χρυσο!!!Η Ισπανια τοτε δεν εχει προλαβει να δεσει σαν ομαδα και οι περισοτεροι παικτες του κορμου της με Γκασολ,Ναβαρο,Καλντερον,Ρεγιες ηταν ακομα νεοι,ελπιδοφοροι αλλα και ψιλοαγουροι παικτες...
yorgos
QUOTE
Σε εκεινο το παιχνιδι συνειδητοποιησα οτι ειχε περασει η μπογια του πλεον σαν προπονητης...

Προσωπικά αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ αυτή η μπογιά...
shtarkws
QUOTE(forest79 @ Aug 5 2014, 13:25 ) *


Ειμαστε στο ετος 1980 στις 15 Φεβρουαριου ερχεται στο κοσμο ο Γιωργος Διαμαντοπουλος (γιος του παλαιμαχου Κωστα Διαμαντοπουλου πρωτος σκορερ το ετος 1973),ο Γιωργος απο μικρος μπηκε στο χωρο του μπασκετ και με πολυ δουλεια καταφερε πολυ νωρις να αναδειξει το πλουσιο ταλεντο του.
Τρεις μηνες αργοτερα ερχεται στο κοσμο και ο Δημητρης Διαμαντιδης (6 Μαιου),γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Καστορια (χωρις καποια ιδιαιτερη παραδοση στο μπασκετ),ξεκινησε τη καριερα του σε ηλικια 14 ετων στην τοπικη ομαδα.

Πρωτη περιοδος (ετος 1996-1999) 16-19 ετων
ο Διαμαντοπουλος παιζει στην ομαδα του Παπαγου,απο πολυ μικρη ηλικια αρχιζει να περνει χρονο συμμετοχης στην ομαδα του και γρηγορα καθιερωθηκε στην βασικη 5αδα ,μαλιστα στις τελευταιες του χρονιες με τη φανελα του Παπαγου (Α1) να εχει δηψηφια νουμερα ποντων σε μ.ο.Ο Πανιωνιος το 1999 τον αρπαξε μεσα απο πολλες ομαδες που τον ηθελαν εκεινη τη περιοδο.
Ο δε Διαμαντιδης ξεκινησε να παιζει ποδοσφαιρο στη Καστορια(τοπικη ομαδα),ακομα αποτελει λατρεια του σαν αθλημα,το υψος που ειχε ομως γρηγορα κεντριζει το ενδιαφερον των παραγοντων της Καστοριας,τοτε προπονητης της ομαδας κ.Πιλαφιδης,αριχκα αγωνιζεται σαν forward λιγο το υψος του και τα μεγαλα του ακρα ,ο Πιλαφιδης ειναι ουσιαστικα ο πρωτος μεντορας του Διαμαντιδη πηρε ενα ακατεργαστο διαμαντι και αριχισε τη κοπη του.Το 1999 σταδιακα (με πολλες προπονησεις),καθιερωνεται σαν PG/forward/all around παικτης στη τοπικη ομαδα,κατεβαζε μπαλα,εδινε ασιστ,επερνε ριμπαουντ,εκλεβε εκανε τα παντα μεσα στο γηπεδο,και εν τελει ετος 1999 ο Ηρακλης τον ανακαλυπτει και τον προσθετει στο ροστερ του!
Την ιδια περιοδο στα παιδικο εφηβικα κλιμακια των εθνικων ομαδων ,δεν υπηρχε το ονομα του Δ.Διαμαντιδη.Ο δε Διαμαντοπουλος που ηδη παιζει βασικος στην Α1 ειναι το Α κ' το Ω ,των μικρων εθνικων ομαδων,ολοι κανουν λογο για το μεγαλυτερο επιθετικο ταλεντο που ανεδειξε η χωρα στη μετα Γκαλη εποχη,μπροστα του ο Ναβαρο(παικτης ιδιας γενιας) μοιαζει με παικτη β' διαλογης.Στο ευρωπαικο εφηβων το 1998 βαζει 26,8π(σε 28,1 λεπτα!!!),σε αναλογια 40 λεπτων (38,14 π),ο δε Ναβαρο 14,9π(σε 24 λεπτα) σε αναλογια 40 λεπτων (24,8π).Σε ηλικα 19 ετων τοτε ο Διαμαντοπουλος ηταν το μεγαλυτερο ταλεντο του ευρωπαικου μπασκετ ,ο δε Ναβαρο τον ακολοθουσε με μεγαλη αποσταση ,ο δε Διαμαντιδης δεν υπηρχε στο μπασκετικο χαρτη.

Δευτερη περιοδος 1999-2003 (19-23 ετων)
Ο Διαμαντοπουλος ξεκιναει τη καριερα του στον Πανιωνιο ,σε ηλικια 20 ετων ειναι ο ηγετης της ομαδας του Πανιωνιου με 19,7 ποντους (μεσα στους πρωτους σκορερ του πρωταθληματος),σε ηλικια 21 ετων 18,2ποντους ειναι σταθερα ο best σκορερ του Πανιωνιου η κορυφωση του ερχεται σε ηλικια 22 ετων οπου κανει ενα καταπληκτικο πρωταθλημα 26,5 ποντους (1ος σκορερ του πρωταθληματος 2002-2003),
Ο δε Διαμαντιδης ξεκιναει τις προπονησεις στην ομαδα του Ηρακλη,ειχε ενα μικρο διαμερισμα κοντα στο γηπεδο καθως δεν ειχε διπλωμα αυτοκινητου,τη πρωτη του χρονια πηρε ελαχιστα λεπτα συμμετοχης,σε ηλικια 20 ετων ηταν αναπληρωματικος παιζοντας 14 λεπτα (3π μ.ο) σε ηλικια 21 ετων καθιερωνεται στη 5αδα (6,2π σε 26λεπτα),σε ηλικια 22 ετων 12π-4,9ασ το αστρο του αρχιζει να λαμπει και σταδιακα ολο και περισσοτεροι να τον αναφερουν στις μπασκετικες συζητησεις ,ακομα βεβαια ειναι πισω απο το 1ο σκορερ του ελληνικου πρωταθληματος.

Τριτη περιοδος (2003-2007) (23-27 ετων)
Ο Διαμαντοπουλος εχει ολο το κοσμο στα ποδια του,1ος σκορερ του πρωταθληματος τη προηγουμενη σεζον,πολλες προτασεις απο ομαδες του εξωτερικου,skout απο το ΝΒΑ,και να γινεται μαχη ποιος θα τον παρει στο ροστερ του,τελικα 2003-2004 περνει μεταγραφη στον Ολυμπιακο.Σε ηλικια 23 ετων δεν καταφερνει να κερδισει θεση βασικου στον Ολυμπιακο (βρισκει μπροστα του τον Π.Λιαδελη 29-30 ετων).Ο Διαμαντοπουλος στη 1η και τελευταια του χρονια στον Ολυμπιακο 2003-2004 (23-24) εχει 8,8π (σε 22,6λεπτα) ηταν η χρονια της ολυμπιαδας του 2004 και το καλοκαιρι τον βρισκει εκτος δωδεκαδας,εκεινη η σεζον στιγματισε τον αθλητη και εκανε βουτια στη συνεχεια της καριερας του,ισως ολα θα ηταν διαφορετικα αν μπορουσε να παραμεινει ακομα μια σεζον στο Πανιωνιο (σιγουρα θα ηταν παλι πρωτος σκορερ και 100% θα ηταν μελος της εθνικης ομαδας).Εκεινη η χρονια γκρεμιστηκαν τα παντα γυρο του.Την επομενη σεζον (24 ετων) γυριζει στον Πανιωνιο να βρει το χαμενο ευατο του ,κανει ενα συμπαθητικο πρωταθλημα 15,9π (αλλα ηταν φανερο οτι δεν ηταν ο ιδιος παικτης),σε ηλικια 25 ετων αποφασιζει να φυγει απο την Ελλαδα πηγαινει στην Ιταλια Ροζετο (14,8π),σε ηλικια 26 ετων Ρωσια (Σαμαρα) και τελικα σε ηλικια 27 ετων αποφασιζει να γυρισει στην Ελλαδα για τη Ροδο (14,9π)
Ο Διαμαντιδης συνεχιζει την ανοδικη πορεια του,ειναι πλεον βασικος στον Ηρακλη και σε ηλικια 23 ετων κανει τη καλυτερη χρονια του με τη φανελα του Ηρακλη 14,8π-4ασ-2,2κλε ηταν το μεγαλο ξεπεταγμα του Διαμαντιδη,οπως ειπαμε ολυμπιακη χρονια και ο Διαμαντιδης γινεται μελος της εθνικης.Στα 24 περνει μεταγραφη για τον Παναθηναικο (και εδω εγινε σκληρη μαχη αναμεσα στους αιωνιους για τον Διαμαντιδι),απο τη 1η του χρονια καθιερωνεται στον Παναθηναικο σαν basic 9π-3,2ασ.Σε ηλικια 25 ετων 8π-3,5ασ.Σε ηλικια 26 ετων 8.2π-4,9ασ και 27 ετων 8,1π-3,6ασ .Οριμαζει χρονια με τη χρονια ,γινεται ο καλυτερος ευρωπαιος αμυντικος παικτης και κερδιζει τους απαντες με τη σταθεροτητα που εχει σαν παικτης,το φαινομενο Διαμαντιδης αν και δεν ηταν ποτε ο μεγαλος σκορερ ,στα ντερμπυ (ελληνικου η ευρωπαικου πρωταθληματος),σχεδον διπλασιαζε τις ατομικες του αποδοσεις σε ποντους -ασιστ.

Τεατρτη περιοδος 2008-2013 (28-33)
Ο Διαμαντοπουλος ποτε δεν ξανα βρηκε το παλιο ευατο του,ακομα εχει μεινει στη χρονια του 2004,εκτος το οτι του γκρεμισε τη ψυχολογια εκεινη η χρονια,σταματησε να δουλευει οπως επρεπε να κανει (προπονησεις,ορεξη για μπασκετ και διακριση).Εχει επιστρεψει στην Ελλαδα κανει ενα καλο σχετικα πρωταθλημα με τη Ροδο και το 2008 περνει μεταγραφη στο Μαρουσι 5,8π (12,9 λεπτα) ,στο Μαρουσι δεν τον πιστεψανε οσο επρεπε παρολο που οταν εμπαινε στο γηπεδο (οσο αγωνιζοταν) σκοραρε δεν καταφερε να βρει αρκετο χρονο συμμετοχης στο ροστερ της ομαδας,ισως γιατι το μπασκετ εχει αλλαξει εποχη ,παικτης που δεν τα καταφερνει στα αμυντικα του καθηκοντα οσο καλος σκορερ και να ειναι δυσκολα κανει πρωταθλητισμο και ειναι ανταγωνιστικος.Σε ηλικια 29 ετων Μαρουσι 1,5π (σε μολις 4 αγωνες).Στα 30 του μοιαζει σαν βετερανος παικτης περνει μεταγραφη στη Κυπρο .Στα 31 του πηγαινει στην Ελβετια!!! Στα 32 ξανα γυριζει στη Κυπρο.Ενω περυσι στα 33 του γυριζει στην Ελλαδα σε χαμηλη κατηγορια και παιζει με τη Δοξα Λευκαδος
Ο δε Διαμαντιδης την ιδια περιοδο συνεχιζει να οριμαζει σαν το κρασι οχι μονο εχει απιστευτη σταθεροτητα σαν αθλητης αλλα μετα τα 30 του αρχιζει να γινεται πιο επιθετικογενης παικτης ,αποτελει τον ηγετη του Παναθηναικου και ηδη καθιερωνεται στις συνειδησεις ολων των ελληνων σαν ενας απο τους κορυφαιους μπασκεμπολιστες της Ελλαδας ολων των εποχων.Στα 28 του 8,2π-3,2ρ.Στα 29 του 9π-4,9ασ.Στα 30 του 8,7π-4,4ασ.Στα 31 του 10,2π-4,4ασ.Στα 32 του 10,2π-5,1ασ.Στα 33 του 9,3π-4,5ασ.



Καταρχας συγχαρητηρια για την πολυ ομορφη παρουσιαση σου

Νομιζω οτι το συγκεκριμενο παραδειγμα πρεπει να γινει εγχειριδιο και να μοιραστει σε καθε κοουτς ακαδημιας και σε καθε παιδακι για την σημασια της εργατικοτητας και της συνεπειας.

Μεγιστο ταλεντο ο Διαμαντοπουλος (εχω δει απο πολυ κοντα το ταλεντο του σε κατι χαζο στριτ διπλα στην κατασκηνωση του Γκαλη 69.gif ) απιστευτα προσοντα αλλα δεν ειχε την ψυχοσωματικη προσηλωση στο να γινει ενας σωστος επαγγελματιας μιας και με το ταλεντο που ειχε θα ηταν μεχι σημερα τοπ. Νομιζω οτι η σωστοτερη συγκριση (λογω θεσης) θα ηταν με τον Σπανουλη ο οποιος εχει χυσει αμετρητο ιδρωτα σε παρκε και αιθουσα με βαρη με τα γνωστα αποτελεσματα. Οσο για τον μεγιστο Διαμαντιδη τι να πει κανεις. Φωτεινο παραδειγμα για τις νεες γενιες μαζι με αλλους σπουδαιους αθλητες και ανθρωπους για τον τροπο που εργαστηκαν και προσφεραν ολα αυτα τα χρονια. (ΔΔ Σπαν,Τσαρτσαρης,Χατζηβρεττας,Ζησης και αλλοι)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.