Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Μόουζες Μαλόουν vs Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
morfi
Δύο από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών, βρέθηκαν αντίπαλοι στους τελικούς του 1983 με τον Μαλόουν να φεύγει νικητής. Ατομικά όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Ο Μόουζες Μαλόουν είναι επιθετικά πιο πολυδιάστατος. Μπορεί να παίξει με πλάτη, πρόσωπο με πρόσωπο, στο ποστ, να σουτάρει από τη ρακέτα, μπορεί με την ευλυγισία του να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο κάτω από το καλάθι. Ο Τζαμπάρ δύσκολα έπαιζε με πρόσωπο και κυρίως έπαιρνε προσπάθειες με πλάτη και με το χουκ σοτ του. Σαν ριμπάουντερ κυριαρχούσε ο Μαλόουν που ήταν δύναμη κάτω από το καλάθι ενώ σαν αμυντικοί ήταν και οι δύο το ίδιο καλοί.
Σαν καριέρα ο Τζαμπάρ επιβλήθηκε σε όλους και σε όλα, ήταν ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του και ένας από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών. Είναι ο καλύτερος παίκτης της δεκαετίας του 70 και ένας από τους καλύτερους του 80. Οι διακρίσεις του, ομαδικές και ατομικές, είναι σαφώς περισσότερες από αυτές του Μαλόουν.
NBAholic
Δε θα έλεγα ότι είναι και πολύ κοντινή η σύγκριση. Ο Μαλόουν μπορεί να ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος του Τζαμπάρ επιθετικά και να ήταν καλύτερος ριμπάουντερ, αλλά συνολικά δε μπορεί να συγκριθεί. Ποιος τον ψήφισε;

Ίσως αν ήταν πιο "μονοδιάστατος" επιθετικά να είχε και υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας από το συνηθισμένο του 48-50% - και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ήταν πιο μονοδιάστατος, ιδίως αν προσθέσεις και την πάσα, απλώς δεν είχε μια "go-to" κίνηση.
Das Kapital
Με λιγη επιπολαιοτητα βεβαια θα λεγα οτι θα ψηφιζα τον Τζαμπαρ με οποιον και αν τον συγκριναμε αφου τον βαζω στην ιδια μοιρα μονο με τον Τζορνταν και τον Τσαμπερλαιν αφου για μενα ειναι οι τρεις που ειναι ενα κλικ πανω απο τους υπολοιπους,αρα Τζαμπαρ!
T.W.Is.M.
Εγω χωρις πολλη επιπολαιοτητα θα ψηφιζα τον Τζαμπαρ απεναντι σε οποιονδηποτε σεντερ. Αρα και απεναντι στο Μοουζες Μαλοουν. smile.gif
Air and King
QUOTE(lebron15 @ Apr 9 2011, 22:14 ) *
Με λιγη επιπολαιοτητα βεβαια θα λεγα οτι θα ψηφιζα τον Τζαμπαρ με οποιον και αν τον συγκριναμε αφου τον βαζω στην ιδια μοιρα μονο με τον Τζορνταν και τον Τσαμπερλαιν αφου για μενα ειναι οι τρεις που ειναι ενα κλικ πανω απο τους υπολοιπους,αρα Τζαμπαρ!

Ακριβως αυτη ειναι η Αγια Τριαδα του μπασκετ.
Ο Μοουζες ευτυχησε τα καλυτερα του χρονια να πετυχει τον Καριμ οταν αρχισε να γερναει.Ποιος θα πονταρε στον Μοουζες η θα εδινε τυχη στον Μοουζες και στον καθε Μοουζες απεναντι για παραδειγμα στον Καριμ του 71?Μαλλον κανεις.
Ο Μοουζες ειναι σιγουρα ενας μεγαλος παιχτης και μαλλον υποτιμημενος καθως στις αρχες της δεκαετιας του 80 ηταν για αρκετους ο καλυτερος παιχτης του κοσμου αλλα ποτε δεν ειχε διαφημιστει η ακουσει υμνους σε σχεση με αλλους κορυφαιους...
Το πιο λαμπρο παραδειγμα..Ο συνονόματος του ο Καρλ ειναι πολυ πιο διαφημισμενος και ας ειναι μην ειναι ανωτερος ιστορικα απο τον Μοουζες.
morfi
QUOTE(Air and King @ May 9 2011, 18:25 ) *
Ακριβως αυτη ειναι η Αγια Τριαδα του μπασκετ.
Ο Μοουζες ευτυχησε τα καλυτερα του χρονια να πετυχει τον Καριμ οταν αρχισε να γερναει.

Μπορεί να άρχιζε να γερνάει αλλά έπαιζε ακόμη σε ρυθμούς MVP ιδίως το 80.

QUOTE(Air and King @ May 9 2011, 18:25 ) *
Ποιος θα πονταρε στον Μοουζες η θα εδινε τυχη στον Μοουζες και στον καθε Μοουζες απεναντι για παραδειγμα στον Καριμ του 71?Μαλλον κανεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα του έκανε τη ζωή πιο δύσκολη από ότι οι σοφτ (αλλά great ούτως ή άλλος), στυλ Κάουενς, σέντερ της εποχής εκείνης. Φαντάζομαι ότι ο Τζαμπάρ θα είχε -5 πόντους απέναντι του ενώ στα ριμπάουντ νικητής θα έβγαινε ο Μαλόουν.
Murdoc
Αν και οπαδος των Λεικερς ψηφισα τον Μοζες Μαλοουν γτ μου αρεσε περισσοτερο ο τροπος παιχνιδιου του και ειχε καλυτερες κινησεις και πιο πολλες σαν σεντερ απο οτι ο Καριμ!!!!
Murdoc
Δεν μπορω να κανω επεξεργασια το προηγουμενο!!!Ξεχασα να βαλω οτι οι Φιλαδελφεια του Μοζες και του Dr J σκουπισαν στον τελικο του 83 τους Λεικερς του Ματζικ και του Καριμ με 4-0 και οτι Ο Μοζες επαιξε εναν τελικο μονο στην καριερα του! Πριν επαιζε στους Ροκετς μονος του τοτε δεν ειχε τοσο καλους συμπαικτες!
morfi
QUOTE(Murdoc @ May 18 2011, 12:20 ) *
Δεν μπορω να κανω επεξεργασια το προηγουμενο!!!Ξεχασα να βαλω οτι οι Φιλαδελφεια του Μοζες και του Dr J σκουπισαν στον τελικο του 83 τους Λεικερς του Ματζικ και του Καριμ με 4-0

Καλά, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα με τους καλύτερους παίκτες των Λέικερς να είναι ανήμποροι να βοηθήσουν.

QUOTE(Murdoc @ May 18 2011, 12:20 ) *
και οτι Ο Μοζες επαιξε εναν τελικο μονο στην καριερα του! Πριν επαιζε στους Ροκετς μονος του τοτε δεν ειχε τοσο καλους συμπαικτες!

O Μόουζες έπαιξε και δεύτερο τελικό το '81 και είχε μια χαρά συμπαίκτες. Ο Ρόμπερντ Ρίντ έπαιζε σε all-star επίπεδο ενώ κατάφερε να περιορίσει τον Μπερντ επιθετικά, και ο Κάλβιν Μέρφι, αν και η απόδοση του είχε πέσει πλέον, ήταν πολλές φορές καθοριστικός.
valaggel
Καριμ Αμπντουλ Τζαμπαρ..Ειχε και εχει μεχρι και σημερα το καλυτερο σουτ απο ολους απο την αποψη οτι το χουκ που εκανε απλα δε μπορουσε να μαρκαριστει...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.