Help - Search - Members - Calendar
Full Version: New Orleans Pelicans
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Western Conference
SG3ptshooter
New Orleans Pelicans




Έχει τζουρού στα τζουρά;



Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 48-34
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Αnthony Davis 28.1 - DeMarcus Cousins 25.2 - Jrue Holiday 19
Ριμπάουντ:DeMarcus Cousins 12.9 - Anthony Davis 11.1 - Nikola Mirotic 8.2
Ασσίστ: Rajon Rondo 8.2 - Jrue Holiday 6 - DeMarcus Cousins 5.4

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:PaytonSG:HolidaySF:MoorePF:RandleC:Davis


Πάγκος:
PG’s: Frank Jackson,
SG’s: Ian Clark, Solomon Hill
SF’s: Darius Miller, , Troy Williams, Kenrich Williams
PF’s: Nikola Mirotic
C’s: Cheick Diallo, Alexis Ajinca, Jahlil Okafor

Offseason moves
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Trevon Bluiett (2-way), Jarrett Jack (free agent, New York Knicks), Elfrid Payton (3m/1yr, Phoenix Suns), Julius Randle (17.7m/2yr, Los Angeles Lakers), Kenrich Williams (udfa)
Έφυγαν: Charles Cooke (free agent), DeMarcus Cousins (Golden State Warriors), Jordan Crawford (free agent), DeAndre Liggins (waived, free agent), Emeka Okafor (waived, 76ers), Rajon Rondo (Los Angeles Lakers).

Προπονητής:
Alvin Gentry


Σχόλιο:
Aν έχω μάθει δύο πράγματα όσα χρόνια προσπαθώ στα κρυφά να είμαι fan Pelicans, είναι πως ο Demps πάντα θα σε κρατάει σε ενδιαφέρον με τη διάθεσή του να ρίξει τα ζάρια προσεγγίζοντας γνωστούς πάικτες που όμως βρίσκονται προς παραχώρηση και βέβαια ποτέ δε θα έχει draft picks. Είναι μια προσέγγιση που πάντα αφήνει ερωτηματικά και εικασίες να πλανώνται στην ατμόσφαιρα και φτάνουμε στο δεύτερο μεγάλο του decision. Φήμες που δεν ξέρω πραγματικά αν έχουν απολύτα βάση -αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά- λένε πως ο Davis άλλαξε το manager του και τον αντικατέστησε με το manager του "φίλου" του του LeBron για να βρει το δρόμο μακριά απ' τη Νέα Ορλεάνη, ίσως και προς την California. Ήδη είχαμε διαβάσει τις εκτιμήσεις για πιθανή δυσαρέσκεια για την παραχώρηση του "φίλου" του του Boogie -πολύ κακές παρέες- κι άντε να μη τα συνδέσεις αυτά όχι μόνο με το supermax που μόνο οι Pelicans μπορούν και σίγουρα είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν, αλλά και σε μεγάλο βαθμό με τις ίδιες τις τύχες μιας ομάδας που έρχεται από καλή σεζόν μα δε σταματά να αλλάζει και να μοιάζει να περιμένει κι άλλες αλλαγές τόσο συχνά. Οι Pelicans των 48 νικών με τη σπουδαία άνοδο στα "ροζ φύλλα" θα κρατηθούν ψηλά στον πανικό της Δυτικής περιφέρειας ή θα επιστρέψουν εκεί που πολλοί πιστεύουν ότι ανήκουν, λίγο πιο κάτω μα πιο κοντά σε έναν πιο σαφή ορισμό της μετριότητας;

Με την πρώτη ματιά και παρά το φορτωμένο cap βλέπεις τα κενά. Η φυγή του Rondo έχει αφήσει στη θέση του guard δίπλα στο Holiday λίγες επιλογές. Ο νεοφερμένος ντόπιος Elfrid δεν έπεισε καν τους Suns πως άξιζε την ευκαιρία και τουλάχιστον είναι μαθημένος ο Gentry από πέρυσι να έχει έναν άσσο που δεν απειλεί από μακριά, ο Jackson έχασε όλη τη χρονιά πέρυσι και η πρόσφατη προσπάθεια με Jarrett Jack δείχνει καθαρά την ένδεια στη θέση, αν όχι απαραίτητα από κάποια ικανότητα, σίγουρα από τη σκοπιά της εμπειρίας και της αποτελεσματικότητας. Γύρω απ' τον πολύ καλό και φτου φτου υγιή Jrue θα κινείται λοιπόν σε μεγάλο βαθμό η περιφέρεια της NOLA, o Clark είναι ο Jrue των φτωχών και στο τρία τα πράγματα είναι χμ, περίπου όπως ήταν και πέρυσι. Στηρίζουμε Darius Miller για EuroLeague, ο Μοοre είναι ωραίος μα καθαρά SF δε θα γίνει ποτέ και ο Solo είναι σόλο πεταμένα λεφτά. Η frontline παρά την αποχώρηση Cousins -ήδη απ' το χειμώνα και πριν την πολύ θετική postseason με Miro- παραμένει η μεγάλη δύναμη των Pelicans. Ο Davis είναι ο επόμενος επιλαχών για MVP ερχόμενος απ' την τρίτη θέση στην περσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη, έχει παίξει μόνος του στις 3 απ' τις τελευταίες 4 χρονιές φτάνοντας στην πρώτη All-NBA team και με εντυπωσιακές postseason εμφανίσεις που θα ζήλευε οποιοσδήποτε. (Btw στο similarity scores το bf-ref δίνει πιο όμοιες καριέρες στην εξαετία το Grant Hill και τον Elgin Baylor...) Ως μέλλων free agent ατενίζει το 2019 ο Mirotic που ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του ως κάτοικος Louisiana και το καθιερωμένο μπαμ -ενίοτε και στρακαστρούκα- του Demps ήρθε με την προσθήκη του Randle που υπέγραψε ένα 1+1 με player option για να... cashάρει ένα μονοετές αγροτικό. Βάλε και το Σεΐχη που περιμένει πίσω τους, για φέτος θα υπάρχει πολύ δυναμική ψηλά. Του χρόνου δεν ξέρω μήπως πάιζει ο Cheick με τον Ajinca όπως πάμε, αλλά το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να συνεχιστεί η αφοσίωση του Davis στο franchise. Ό,τι άλλο και να λέμε περιττό είναι.



Βλέπω δύσκολο οι Pelicans να μην έχουν ένα regression μετά το +14 στο win column πέρυσι. Αλλά παρά τα σαφή ερωτηματικά δε μπορώ να τραβήξω το χαλί και να τους ρίξω απ' την οχτάδα τόσο απλά. Παρά τις αναγκαστικές προσαρμογές από συμβάν σε συμβάν η ομάδα του Gentry τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα και στις 5 βασικές στατιστικές κατηγορίες επιθετικά έχοντας παράλληλα το ψηλότερο pace στη λίγκα -ναι πάνω κι απ' το Phoenix-, το τέταρτο καλύτερο eFG% ως επίθεση και οριακά έστω το ένατο καλύτερο αντίστροφο stat ως άμυνα. Το επόμενο βήμα για να παραστήσουν λίγο περισσότερο την πιο διάσημη επίθεση που βοήθησε να χτιστεί ο Alvin είναι περισσότερα τρίποντα κατ' αναλογίαν αλλά και κάποιον συμπληρωματικό παίκτη που να τα σουτάρει καλύτερα. Χλωμό. Ενώ μάλιστα πρέπει να κρατήσεις το ίδιο momentum να πας τόσο καλά σα χημεία όσο δυναμικά και απρόσμενα το έκανες πέρυσι. Πάλι δεν το βλέπω. Δεν θα γίνουν όμως και το αντίστροφο της καλοδουλεμένης ομάδας απ' τη μία μέρα στην άλλη. Επιστρέφω στα ίδια. Κι αυτό όπως όλα είναι στο χέρι του Davis.

Πρόβλεψη: 44-38
Conference rank: 7th-8th





SG3ptshooter
Trade Ajinca για Wes Johnson.

Καθόλου απελπισία.
SG3ptshooter
Bγάλτε τα φοντάν, υπάρχει ελπίδα wav.gif Διπλάρα στο Houston.




Οι τρεις σωματοφύλακες της frontline δώσαν ρέστα όλοι, triple double -οριακό laugh.gif - στην πρεμιέρα Elf με τη φανέλα που του πάει, που να έβαζε τρίποντα και κανένας πλην του Miro.

Μelo έπιασε τις προσδοκίες όλων χτες. 30.gif
nikolas12
Οι Rockets φέτος είναι τουλάχιστον 1-2 επίπεδα κάτω σε σχέση με πέρυσι. Πολύ καλό διπλό για τους Pelicans με εμφατική εμφάνιση, δείχνουν ότι μπορούν να πατήσουν πάνω στην περσινή επιτυχία και να πάνε ένα βήμα πιο κάτω, η frontline τους είναι πολύ δυνατή.
Andre Miller

Ετσι, έτσι! cool.gif
mixalisgate7
QUOTE
Agent Rich Paul has notified the New Orleans Pelicans that All-NBA forward Anthony Davis has no intention of signing a contract extension if and when presented and that he has requested a trade, Paul told ESPN on Monday.

"Anthony wants to be traded to a team that allows him the chance to win consistently and compete for a championship," Paul said.

The Pelicans, who have steadfastly denied any interest in trading Davis, can offer the big man a five-year, $240 million contract extension this summer. If Davis does not re-sign he is eligible to be a free agent in the summer of 2020.

Davis, who is averaging 29.3 points and 13.3 rebounds per game, is currently sidelined with a volar plate avulsion fracture of his left index finger.


ΠΗΓΗ
SG3ptshooter
Τι μαύρος Γενάρης για τη Louisiana.

Δεν υπάρχει franchise χωρίς το Davis και οι Pelicans μακροσκοπικά το αξίζουν να είναι irrelevant.

Rebuild.
shtarkws
Γενικά δεν ξέρω κατά πόσο έχει μάλλον ο οργανισμός στην νέα Ορλεάνη. Γήπεδο σχετικά παλιό που ούτε καν γεμίζει, μικρή αγορά, ιδιοκτήτης που νομίζω είχε κάποιες περιπέτειες. Δεν βλέπω μέλλον, ισως στο Seattle να τους γλυκοκοιτάζουν
aegeansheed
Κατά τη γνώμη μου αυτοί οι Pelicans, της τελευταίας 4ετίας διαλύθηκαν την ίδια χρονιά που έδειξαν το ταβάνι τους από τον άνθρωπο που τους έφερε εκεί. Ο Rondo. Μαγικό ραβδί δεν ξέρω αν είχε, αλλά αυτός ήταν όλη η διαφορά της ομάδας σε σχέση με την προηγούμενη (πρόπερυσι) και την επόμενη (φέτος). Από τη στιγμή που έφυγε και ακριβώς για τους λόγους που έφυγε ήμουν σίγουρος ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσε σύντομα ο AD. Αν δε μπορείς να κρατήσεις έναν συμπληρωματικό που σου κάνει τη διαφορά αλλά δεν είναι ο καλύτερος σου παίκτης, πώς να να θέλει να μείνει ο καλός!!! biggrin.gif
Ήταν σαφές το μήνυμα από τον Davis ότι χρειαζόταν ένα ρεπώ διαρκείας και λογικό... όταν έχεις μια ομάδα που βολοδέρνει -2 θέσεις πίσω για τα offs και πρέπει να βάζεις 35άρες για να κερδίζει. Βγαίνουν τα τανκς και στην Νέα Ορλεάνη κι επίσημα, overdose από Diallo πιο νωρίς από ποτέ, θα χορτάσουμε ΣόλοΧιλ και θα ευχαριστηθούμε Frank Jackson και Ζαλίλ.
SG3ptshooter
QUOTE
το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να συνεχιστεί η αφοσίωση του Davis στο franchise. Ό,τι άλλο και να λέμε περιττό είναι.

QUOTE
New Orleans has parted ways with GM Dell Demps, league sources tell ESPN.

https://twitter.com/wojespn/status/1096452173532196864

shot.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.