Το καταλαβαίνω ότι έχει κουράσει το όλο θέμα με την μεταγραφή. Και εγώ βαρέθηκα να ακούω το μακρύ και το κοντό του κάθε δημοσιογράφου-αρθογράφου, αλλά την βρίσκω και κάπως λογική όλη αυτή την καθυστέρηση. Δεν θα μπορούσε σε καμία πείπτωση να βγεί λίγο μετά το πρωτάθλημα και να πει "πάω στον ολυμπιακό" αυτό κι αν θα ήταν "προδωσία". Δεν είναι εύκολο να φύγει από την ομάδα με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα, και έχει αναδειχθεί ουσιαστικά και να πάει στον αιώνιο αντίπαλο από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν είχε σκοπό να φύγει από τον ΠΑΟ για να πάει στον ΟΣΦΠ κάπως έτσι θα έπρεπε να το κάνει.
Αυτά που έχω καταλάβει εγώ είναι :
1) Αν ήθελε να υπογράψει στον Παναθηναικό θα είχε υπογράψει μαζί με τον Διαμαντίδη ή τον Ομπράντοβιτς.
2) Η προσφορά του ΠΑΟ δεν θα ανέβει άλλο και το ξέρει. Συμβόλαιο μεγαλύτερο από του Διαμαντίδη δεν γίνεται να έχει άλλος παίκτης του ΠΑΟ, τι πιο λογικό απο αυτό; Δεν "μπλοφάρει" για να πάρει μεγαλύτερο συμβόλαιο από τους Γιαννακόπουλους.
3) Αν ήθελε σώνει και ντε να φύγει από τον ΠΑΟ, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ήδη πάει στο εξωτερικό και να τελειώσει εκεί ιστορία. Καλός γκαρντ είναι, σε ένα κάρο καλές ομάδες θα μπορούσε να βρει θέση.
4) Για 400.000 ευρώ παραπάνω ΔΕΝ αλλάζεις τον ΠΑΟ για τον ΟΣΦΠ (και το ανάποδο), εκτός αν το ΘΕΣ, και δεν είναι θέμα χρημάτων. Βέβαια όλοι οι σωστοί επαγγελματίες αθλητές πρέπει να ψάχνουν τις καλύτερες προσφορές και να τις επιλέγουν γιατί χτίζουν με αυτά τα λεφτά την υπόλοιπη ζωή τους, τη δική τους και των παιδιών τους. Οι 400.000 παραπάνω δεν είναι λίγα λεφτά με αυτήν την έννοια. Αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι είναι το μόνο θέμα τα χρήματα.
5) Αν ο Σπανούλης δεν ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό θα είχε φροντήσει να τα βρει με την δοιήκηση του ΠΑΟ, ή να πάει στο εξωτερικό με καλύτερο συμβόλαιο. Διαφορετικά μιλάμε για την πιο χαζή μεταγραφική παρωδία του ελληνικού μπάσκετ. Θέλει να υποργάψει στον Ολυμπιακό, αλλά ως παίκτης του ΠΑΟ είναι δύσκολη η θέση του. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για το όλο σκηνικό. Τους λόγους του δεν μπορώ να τους ξέρω, αλλά αυτό βγαίνει προς τα έξω από όσα ακούω και διαβάζω αυτόν τον καιρό.
Πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο θα γίνει ότι γίνει. Δεν μπορεί να τραβήξει παραπάνω. Καλά ήτανε, χόρτασα σεναριολογία και για το επόμενο καλοκαίρι μ' αυτήν την υπόθεση