Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rafael Nadal Vs Roger Federer
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Spyros91
ποιος κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερος?

ξεκιναω ψηφιζωντας Rafael Nadal!
morrison
Και απο αποψη τιτλων αλλα και απο κλασης-φινετσας θα προτιμησω τον τεραστιο Ελβετο.
Omar Little
Χωρίς καν να υπολογίσω τίτλους, Φέντερερ και με μεγάλη διαφορά.

Το πιο όμορφο κι ολοκληρωμένο τέννις που έχω δει, τα τελευταία 15 χρόνια που παρακολουθώ. Καλή η δύναμη, η αντοχή, η ταχύτητα και το παιχνίδι από τη baseline μέχρι να κάνει ο αντίπαλος το λάθος αλλά για μένα το ωραίο τέννις είναι τα drop shots, τα passing shots από τις πιο απίθανες γωνίες και τα ανεβάσματα στο φιλέ. Όταν δε, τα κάνεις όλα αυτά με άνετο στυλάκι έχεις έξτρα πόντους για κλάση-φινέτσα που λέει και ο morisson.


G.O.A.T., γίδα, κρι κρι και ότι άλλο, με διαφορά...

kolokotronis
Φέντερερ φυσικά.
Άρχησα να βλέπω ξανά τέννις χάρις στον ελβετό.
Το 13-7 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν μου λέει τίποτα αφού από τα 20 ματς, τα 11 είναι στο χώμα.
Ο φέντερερ έχει 15 σλαμ ενώ ο ναδάλ 6.
Ο ναδάλ είναι 5 χρόνια μικρότερος αλλά με το στυλ παιχνιδιού που έχει είναι ζήτημα αν αντέξει 2-3 χρόνια ακόμα.
Ήδη τα προβλήματα στα γόνατα τον ανάγκασαν να χάσει το γουίμπλετον.
Αντίθετα ο φέντερερ μοιάζει να μην προσπαθεί πολύ την ώρα του αγώνα. Πολλές φορές τελειώνει το μάτς και δεν έχει ιδρώσει καν. Ατσαλάκωτος.
Για το λόγο αυτό νομίζω ότι θα ΄διεκδικεί σλαμ και μετά τα 30. Για μένα μπορεί να φτάσει και τα 20.
Τον ναδάλ τον κόβω γύρω στα 10 με 12 το πολύ.
Πάντως η μονομαχία τους έχει ανεβάσει πολύ το ενδιαφέρον στο άθλημα.
Tretiak
Δεν υπάρχει σύγκριση. Αν και τους αντιπαθώ και τους δυο, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο Φέντερερ είναι με διαφορά καλύτερος. Ούτε καν υπάρχει σύγκριση...
Τολμώ να πω ότι είναι καλύτερος και από τον Σάμπρας
apkat
Ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων ενω ο Ραφα ειναι ακομα απλα ενας καλος τεννιστας.Μεγαλη διαφορα.
Air and King
QUOTE(Tretiak @ Aug 17 2009, 22:00 ) *
Τολμώ να πω ότι είναι καλύτερος και από τον Σάμπρας

Εγω δεν τολμαω.Το λεω!Ειναι ο κορυφαιος Τεννιστας ολων των εποχων ο Φεντερερ.
Εκτος οτι ειναι πρωτος σε Γκραν Σλαμ πλεον ειναι και μαγικος ο τροπος παιχνιδιου του.
Προσωπικα ημουν φαν του Σαμπρας και ειχα σταματησει να βλεπω Τεννις για καποιο διαστημα και ο Φεντερερ με εκανε να ξαναδω!Οτι πιο ωραιο εχουν δει τα ματια μου πλεον.Ενα φαινομενο!
Επισης ο Σαμπρας ο ιδιος παραδεχτηκε οτι ο Ροτζερ ειναι ο κορυφαιος ολων των εποχων κατι το οποιο εχουν παραδεχτει και ο Αγκασι αλλα και ο παλιος Θρυλος του Γουιμπλεντον ο Μπορκ.

Ο Ναδαλ ενας εκπληκτικος τεννιστας αλλα δεν νομιζω οτι συνολικα μπορει να φτασει τον Φεντερερ.Μπορει ομως να φτασει σε σημειο να αποκαλειται ο κορυφαιος της Ιστοριας οσο αφορα την χωματινη επιφανεια.

Ο Φεντρερ λοιπον ειναι ο κορυφαιος ολων των εποχων για μενα και το τρομαχτηλο ειναι οτι εχει ακομα χρονια μπροστα του.Αν εχει ορεξη να συνχισει για χρονια δεν αποκλειω να φτασει και τα 25 Γκραν Σλαμ και να γιγαντωσει ακομα περισσοτερο τον Θρυλο του!

Κορυφαιοι ολων των Εποχων
Φεντερερ

Σαμπρας
Μπορκ

Υ.Γ. Εκπληκτικο πριν περιπου 10 χρονια το ματς του Γουιμπλετον οταν ο 19 χρονος τοτε Φεντερερ καερδισε τον Σαμπρας 3-2 και ειχε δειξει απο νωρις σε ολους το τι θα ακολουθουσε!
wagner love
καλα θα δειτε τι θα γινει σε λιγα χρονια με τον ραΦΑ και ποιος θα ειναι ο καλυτερος στον κοσμο. μη βιαζεστε. μεχρι στιγμης ο καλυτερος στον κοσμο βασει τιτλων ειναι ο φεντερερ, αλλα ειναι και πελατης του ραφα. και ειναι πελατης του σε ολα τα ειδη παιχνιδιου πλεον. οχι μονο στο χωμα. και για να παρει το ρολαν γκαρος ο ελβετος επρεπε να μην βρει απεναντι του τον ραφα. περσι και στο γουιμπλεντον ειχε μυρισει τον κρινο ο ροτζερ. αν δεν εχει τραυματισμους ο ισπανος θα γινει αυτος ο καλυτερος τενιστας μετα βεβαιοτητας
Giorgos#4
Φεντερερ λογω τεχνικης και στυλ παιχνιδιου....
Air and King
Τελικα ο Ναδαλ αποκλειστηκε και δεν ειναι στον Τελικο απεναντι στον κορυφαιο Τεννιστα ολων των εποχων τον Φεντερερ ο οποιος εκανε απεναντι στο Τζοκοβιτς κατι for the ages!

http://www.youtube.com/watch?v=TVQhIEPbM0g
apkat
Φοβερος ποντος αν αναλογιστουμε το απο ποσο χαμηλα χτυπαει την μπαλα και που αυτη καταληγει..Η τεχνικη του χτυπηματος βεβαια δεν ειναι τοσο εντυπωσιακη(γενικοτερα αυτου του χτυπηματος,οχι του συγκεκριμενου του Ροτζερ) οσο δειχνει σε καποιον που δεν εχει παιξει αλλα η τελειοτητα της εκτελεσης του Φεντερερ πραγματικα τον κανουν εναν απο τους πιο θεαματικους ποντους που εχω δει..Αντε παμε να παρουμε και το Us open φετος ωστε να σφραγιστει μια απο ρις καλυτερες σεζον στην ιστορια του Φεντερερ.
Omar Little
Πράγματι σαν πόντος φαίνεται εντυπωσιακός γιατί εκτελεί τέλεια το χτύπημα ο Φέντερερ αλλά εκτός του ότι από τον 4ο-5ο μήνα κιόλας εκμάθησης, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει αυτή την τεχνική για επιστροφή από λόμπα (όπως είπε κι ο apkat), το συγκεκριμένο μου φάνηκε να εμπεριέχει κι αρκετή δόση τύχης αφού δεν φάνηκε να σημαδεύει αλλά απλώς να ήθελε να επιστρέψει τη μπάλα.

Έχει βάλει πολύ πιο εντυπωσιακούς πόντους στην καριέρα του, όπως εκείνο το χτύπημα που πέρασε τη μπάλα έξω από το φιλέ για να πάρει τον πόντο ή εκείνο με τον Ρόντικ σε ένα πολύ παλιότερο παιχνίδι που απάντησε με overhead backhand (που είσαι Χατζηγεωργίου να με θαυμάσεις!!!) από τον τοίχο σχεδόν, σε smash του Αμερικανού, ο οποίος μάλιστα μετά πέρασε το φιλέ και του έδωσε συγχαρητήρια. Γενικότερα με τον Ρόντικ έχει κάνει απίθανα πράγματα και σεληνιάζεται.

Για Ντελ Πότρο τώρα, συνήθως τον παίρνει εύκολα (με εξαίρεση το φετινό στο Παρίσι) αλλά ο Αργεντίνος βάζει σιγά σιγά κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, ενώ παρά το ύψος του είναι πολύ γρήγορος, οπότε ελπίζω ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι το βράδυ.
apkat
QUOTE(Omar Little @ Sep 14 2009, 13:57 ) *
Έχει βάλει πολύ πιο εντυπωσιακούς πόντους στην καριέρα του, όπως εκείνο το χτύπημα που πέρασε τη μπάλα έξω από το φιλέ για να πάρει τον πόντο ή εκείνο με τον Ρόντικ σε ένα πολύ παλιότερο παιχνίδι που απάντησε με overhead backhand (που είσαι Χατζηγεωργίου να με θαυμάσεις!!!) από τον τοίχο σχεδόν, σε smash του Αμερικανού, ο οποίος μάλιστα μετά πέρασε το φιλέ και του έδωσε συγχαρητήρια. Γενικότερα με τον Ρόντικ έχει κάνει απίθανα πράγματα και σεληνιάζεται.


Eχουμε βιντεο για το δευτερο με τον Ροντικ;;

Entit:Ελα το βρηκα..Απιστευτο..Οντως καλυτερο απο το χθεσινο..Μοναδικη εκτελεση..

Air and King
QUOTE(apkat @ Sep 14 2009, 15:40 ) *
Eχουμε βιντεο για το δευτερο με τον Ροντικ;;

Entit:Ελα το βρηκα..Απιστευτο..Οντως καλυτερο απο το χθεσινο..Μοναδικη εκτελεση..


Φανταστικος ποντος!Δειγμα της κλασης του!
Σε σχεση με αυτο που εκανε στον Τζοκοβιτς ειναι σαφως πιο δυσκολο απλα το αλλο ειναι σπανιο γιατι ναι μεν ειχε τυχη αλλα του βγηκε τελεια........και ειναι φαση για All-time classic highlight.......

Παει για το 16ο σημερα.Αν ειναι δυνατον!Και ειναι ακομα 28 χρονων!
jim 3
Roger Federer 77.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.