Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Απόλλων-Παναθηναϊκός 59-70
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
MZ13
Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του στη φετινή Α1. Οι πρωταθλητές, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο, έπαιξαν μυαλομένο μπάσκετ και τελικά νίκησαν άνετα με 70-59 το φιλότιμο Απόλλωνα. Σκεπάνοβιτς και Φέμερλιγκ οι αρχιτέκτονες της επικράτησης των πράσινων στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Λιαδέλης έβαλε δύσκολους γρίφους στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Βολιώτης γκαρντ με 10 πόντους ανάγκασε τους πρωταθλητές να κυνηγούν στο σκορ αφού στο ίδιο διάστημα μόνο ο Σκεπάνοβιτς όρθωσε το ανάστημά του για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Το 24-22 της πρώτης περιόδου ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Με τις φωνές του Ομπράντοβιτς όμως το σκηνικό άλλαξε κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, περιόρισε σχεδόν απόλυτα την επιθετική δραστηριότητα του Λιαδέλη και χτύπησε στην επίθεση με ατού τους Σκεπάνοβιτς, Λάκοβιτς και Μπατίστ. Ο Απόλλων έμεινε για 4 λεπτά χωρίς πόντο και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά με 26-37, (27-37 ημίχρονο).

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Και πώς να αλλάξουν από την ώρα που ο Απόλλων δεν βελτίωσε καθόλου τις επιθετικές επιδόσεις του και ο Παναθηναίκός κρατούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα. Πραγματικά ο πρωταθλητής δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αφού ο Φέμερλιγκ ήλεγχε την εναέρια κυκλοφορία και οι Τσαρτσαρής, Σκεπάνοβιτς και Λάκοβιτς έβρισκαν τις λύσεις για να φορτώνουν με πόντους το καλάθι των Πατρινών. Έτσι το 27-37 έγινε 28-44, 35-49 και 41-52 στο τέλος της περιόδου.

Το ζον πρες που επιστράτευσε ο Ντάρκο Ρούσο στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό ο οποίος με σωστή κυκλοφορία της μπάλας ξεπερνούσε εύκολα τις παγίδες που του έστηναν οι γηπεδούχοι. Αρκούσαν η συνέπεια του Φέμερλιγκ (10 ριμπάουντ) και το σκοράρισμα των περιφερειακών προκειμένου οι πράσινοι να φτάσουν στην άνετη νίκη με 59-70. Οι φιλότιμες προσπάθειες των Χαρίση και Μπάρλου δεν έφταναν για να κάνει ο Απόλλωνας την υπέρβαση.

Tα δεκάλεπτα:24-22, 27-37, 41-52, 59-70.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Μπάρλος 6, Αργυρόπουλος 6, Γεωργαλής 3, Πέττας 4, Λιαδέλης 13, Τσάκιτς 5, Ντέιβις 4, Χαρίσης 15 (3), Μόρις 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 3 (1), Λάκοβιτς 12 (1), Μπατίστ 6, Φέμερλινγκ 11, Χατζηβρέττας 2, Μπάξτερ, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 18 (2).


--------------------------------------------------------------------------------

Ντάρκο Ρούσο:"Οταν ο Παναθηναϊκός λειτουργεί με τέτοιο τρόπο στην άμυνα ακόμα και οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν μεγάλο πρόβλημα. "Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν μπορούσαμε να βάλουμε καλάθι και πολλές φορές συναντούσαμε καταστάσεις, όπου ένας δικός μας παίκτης είχε αντιμετωπίσει δύο και τρεις του Παναθηναϊκού. Τιμωρηθήκαμε για κάθε λάθος που κάναμε. Δε φοβηθήκαμε τον Παναθηναϊκό... Τον σεβαστήκαμε όσο έπρεπε, καθώς είναι μία από τι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έχω να πω τίποτα για τα παιδιά. Πάλεψαν με όλη της δύναμή τους".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί απέναντι σε μία ομάδα που παίζει εξαιρετικά στην έδρα της. Ασχετα με το σκορ έγινε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι, όπου η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος μας στη δεύτερη περίοδο. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συγκέντρωση, διότι ο Απόλλων είναι μία σοβαρή ομάδα και δεν παρατάει τα ματς. Αυτό κάναμε και νικήσαμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα και τον κόσμο μας, που έδωσε μεγάλη ώθηση".


Απο contra.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------

Οταν έχεις double-double άπο τον Femerling, είναι δυνατόν να χάσεις? laugh.gif

Μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο στην έδρα του.... shot.gif
Warrior
Αναμενομενη αυτη η νικη..
Ισως πιο ευκολα απο οτι περιμενα.

Παντως ο Χατζηβρεττας ειναι ντεφορμε τον τελευταιο καιρο..
IraTmac
βασικά υπήρχε παρόμοιο τόπικ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.