Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lebron-ικοί VS ΚΕΛΤΕΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
captain charisma
o πιο κυριαρχικος παικτης στη μετα-τζορνταν εποχη...
jvalin
Για του λόγου το αληθές ο Dirk είπε πως ο Kobe είναι ο νούμερο 1 παίκτης της τελευταίας 15ετίας σε ό,τι έχει να κάνει με το σουτ.Σε μετέπειτα ερώτηση διευκρίνισε πως κορυφαίο της δικής του γενιάς θεωρεί τον Duncan, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως κορυφαίο PF όλων των εποχών.

Γνώμη μου είναι πως η μετριοφροσύνη του δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει την αλήθεια, τουλάχιστον όχι όταν μεταχειρίζεται δημόσιο λόγο. Στο μυαλό μου ο Dirk είναι ό,τι πλησιέστερο έχει υπάρξει ποτέ στον Bird.Είναι βέβαια λιγότερο leader απ ότι ο Larry κ υστερεί παρασάγγας στον τομέα της δημιουργίας όμως όταν η κουβέντα έρχεται στο σουτ οι αριθμοί του σε αντιπαράθεση με αυτούς του Kobe μιλάνε από μόνοι τους

τα παρακάτω αφορούν ποσοστά καριέρας

Kobe
FG : 45,4%
3P : 33,6%
FT : 83,8%

Dirk
FG : 47,4%
3P : 38,0%
FT : 87,7%

Όσον αφορά την κρίση του για τον Duncan, κ μόνο που τον βάζει πάνω απ τον Malone μου φτάνει.Δεν έχω άποψη για τους πολύ παλιούς αλλά πιστεύω πως η γνώμη του Dirk θα έβρισκε περισσότερους υποστηρικτές αν ο Duncan ήταν λίγο παραπάνω επικοινωνιακός.Ο Shaq πέραν του ότι υπήρξε μέγιστος παίκτης είναι κ τεράστιος showman, γεγονός που εκτοξεύει τη δημοφιλία του όταν συγκρίνεται με τον αντιστάρ κ εσωστρεφή Duncan

απόσπασμα των όσων δήλωσε ο Dirk :

- So as a shot artist, what other shots do you admire around the league? I’m not talking about something as general as Ray Allen’s jumper. I’m talking specific shots.

- I'm such a dork, still. This is my 15th year and I still sit, when my wife's asleep, I sit there and watch League Pass. I do it from sometimes 9 p.m. till 12:30 a.m., until the West Coast games are over. I was always a huge fan of Kobe. Obviously, he's now on the declining end, like most of us older guys, but the stuff he does … They are never out of a game. When I get home, at like 11 p.m., I know the fourth quarter will just be starting in L.A., and I'll sit down and watch him basically will his team to win with some incredible shots.

- So you don’t buy the idea that Kobe and other stars are playing hero ball there at the end of games? That they are taking really bad shots with two or three guys guarding them?

- Yeah, sometimes it's a thin line. You need a mixture [of plays] to find the open guy, but some nights you just gotta take the team home.

- Kobe’s footwork in the post is obviously legendary.

- Oh yeah. The athleticism, the balance in the air, the lefty shots. He made a 3 on us one year in the corner. The shot clock was winding down, and he had to spin around and just shoot it lefty. To me, he's the no. 1 player over the 15 years I've been in this league.

- No. 1 over Tim Duncan?

- Duncan to me is obviously so solid, but to watch him play …

- Oh, you mean, just in terms of style.

- Yeah. Duncan is probably the best power forward ever to play this game.

- You don’t feel like you have a place in that discussion?

- Oh, no, no. I'm not. He's got four rings.

Για όποιον ενδιαφέρεται, ολόκληρη η συνέντευξη
http://www.grantland.com/blog/the-triangle...atch-shark-tank
T.W.Is.M.
QUOTE(jvalin @ Feb 16 2013, 17:54 ) *
Όσον αφορά την κρίση του για τον Duncan, κ μόνο που τον βάζει πάνω απ τον Malone μου φτάνει.Δεν έχω άποψη για τους πολύ παλιούς αλλά πιστεύω πως η γνώμη του Dirk θα έβρισκε περισσότερους υποστηρικτές αν ο Duncan ήταν λίγο παραπάνω επικοινωνιακός.Ο Shaq πέραν του ότι υπήρξε μέγιστος παίκτης είναι κ τεράστιος showman, γεγονός που εκτοξεύει τη δημοφιλία του όταν συγκρίνεται με τον αντιστάρ κ εσωστρεφή Duncan

Κι εγω συμφωνω μαζι του οτι ο Duncan ειναι ο κορυφαιος PF. Μεχρι πριν λιγα χρονια θα εβαζα παραπανω το Malone, αλλα η διαφορα ειναι οτι ο Duncan ειναι νικητης. Εχει οδηγησει τους Σπερς σε 4 πρωταθληματα και εχει τοσο πληρες παιχνιδι οσο κανενας ψηλος τα τελευταια 15 χρονια. Απο οσους εχω δει μονο ο Olajuwon μπορει να συγκριθει σε αυτον τον τομεα μαζι του. Προφανως ο Duncan ηταν ο τριτος, στον οποιο αναφερομουν οτι μπορει να χαρακτηριστει ως ο καλυτερος της 15ετιας. Μαλλον θα τον τοποθετουσα στο #2 πισω απο το Σακ και μπροστα απο τον Κομπι. Ειχε και εχει τη μεγαλυτερη διαρκεια απ ολους, αλλα δεν επιασε το peak κανενος απο τους δυο.
jvalin
QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 16 2013, 18:48 ) *
Κι εγω συμφωνω μαζι του οτι ο Duncan ειναι ο κορυφαιος PF. Μεχρι πριν λιγα χρονια θα εβαζα παραπανω το Malone, αλλα η διαφορα ειναι οτι ο Duncan ειναι νικητης. Εχει οδηγησει τους Σπερς σε 4 πρωταθληματα και εχει τοσο πληρες παιχνιδι οσο κανενας ψηλος τα τελευταια 15 χρονια. Απο οσους εχω δει μονο ο Olajuwon μπορει να συγκριθει σε αυτον τον τομεα μαζι του. Προφανως ο Duncan ηταν ο τριτος, στον οποιο αναφερομουν οτι μπορει να χαρακτηριστει ως ο καλυτερος της 15ετιας. Μαλλον θα τον τοποθετουσα στο #2 πισω απο το Σακ και μπροστα απο τον Κομπι. Ειχε και εχει τη μεγαλυτερη διαρκεια απ ολους, αλλα δεν επιασε το peak κανενος απο τους δυο.

Ο Kobe νομίζω ξεπερνάει σε διάρκεια και τον Duncan και τον Shaq πιθανότατα γιατί είναι ελαφρύτερο κορμί κ τα χρόνια τον επηρεάζουν λιγότερο.Φέτος, παρόλο που είναι 34, έχει 26,8 πόντους, 5,6 ασίστ(η τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του) κ 5,3 ριμπάουντ ανά αγώνα.Αντιθέτως ο Duncan απ το 2010-2011 κ μετά έχει πέσει αξιοσημείωτα έστω κι αν φέτος, στα 36 του, κάνει ίσως την καλύτερη χρονιά της τελευταίας 3ετίας.Παρομοίως, ο Shaq φτάνοντας χοντρικά στην τωρινή ηλικία του Kobe παρουσίασε κατακόρυφη πτώση.Ξανάνιωσε λίγο στο Phoenix αλλά αν το δει κανείς συνολικά δεν ήταν ποτέ πια ο παίκτης που είχαμε μάθει ως τότε.

Για το peak που λες δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη.Μου είναι λίγο δύσκολο να διακρίνω το peak του Duncan γιατί σε αντίθεση με τους άλλους 2 υποτασσόταν απόλυτα στο σύστημα κ προσπαθούσε να διακριθεί μέσα από την ομάδα.Πιθανολογώ πως αν έπαιζε κάπου αλλού τα νούμερα του θα ήταν πιο ανεβασμένα κ με μια γρήγορη ματιά η εν γένει παρουσία του θα φάνταζε πιο επιβλητική. Ο Kobe λόγου χάριν χρόνια τώρα παίζει για πάρτη του, όταν όμως παίζεις για τον Popovich τα προσωπικά στατιστικά πάνε στα σκουπίδια.
Air and King
QUOTE(captain charisma @ Feb 15 2013, 16:44 ) *
o μεγαλος γερμανος δηλωνει για τον κομπε πως ειναι οτι καλυτερο εχει δει...εμ βεβαια με της 60αρες και τις 50αρες που πετουσε καθε φορα με τους μαβς πως να μη τον παραδεχτει...για τον αλλον ουτε λογος...αλλα τι να πει για αυτον οταν τον κερδισε για πλακα στους τελικους του 2011?

Toν Τζορνταν τον κερδιζε ο Ντουμαρς 3 συναπτα ετη μηπως να μην πει κανεις τιποτα για τον Τζορνταν και που στο 5ο παιχνιδι του 89 ηταν ανυπαρχτος?
Δεν προκειται να αλλαξει το χαλι του ΛεΜπρον στους Τελικους του 2011..Οτι γραφει δεν ξεγραφει
Ομως ουτε προκειται να αλλαξει οτι στο επιπεδο που παιζει σε ολη του την καριερα και κυριως περυσι και φετος 1-2 παικτες και αν αγωνιστηκαν στην Ιστορια σε αυτο το Level..
Φετος ο συνδιασμος ποιοτητας ουσιας και greatness που βγαζει ο ΛεΜπρον στο παρκε φτανει και ξεπερναει ακομα και τον Τζορνταν εκτος του clutch....
Οι Παιχτες στις κριτικες απαντανε στο παρκε σε ολους ειτε σε αυτους που τους συμπαθουν ουτε σε αυτους που τους μισουν...
Αλλα αυτη την στιγμη οποιος βλεπει τον ΛεΜπρον και δεν εντυπωσιαζεται απλα καλυτερα να αλλαξει αθλημα...
Καλυτερος παιχτης και πιο ουσιαστικος παιχτης δεν υπαρχει και πιθανως να μην υπηρξε..
Απο παιχτες περιφερειας μονη συγκρση στον ΛεΜπρον ειναι ο Τζορνταν κανεις αλλος στην Ιστορια και ας φαει 10 ταπες σε all star game απο τον Koμπι....
Καθε φορα που εχει την μπαλα στα χερια του σχεδον παντα κανει το σωστο...Ειτε αυτο ειναι πασα,σουτ,νταιβ...
T.W.Is.M.
QUOTE(Air and King @ Mar 2 2013, 15:07 ) *
Αλλα αυτη την στιγμη οποιος βλεπει τον ΛεΜπρον και δεν εντυπωσιαζεται απλα καλυτερα να αλλαξει αθλημα...

Δεχομαι τη συμβουλη σου ως αποψη και σε ευχαριστω, αλλα δε θα αλλαξω αθλημα. Ας το κανει ο Λεμπρον! smiley.gif
captain charisma
και μενα παλι με αφηνει παγερα αδιαφορο αυτος ο παικτης...δεν εντυπωσιαζομαι καθολου..
Zephyr
QUOTE(Air and King @ Mar 2 2013, 15:07 ) *
Απο παιχτες περιφερειας μονη συγκρση στον ΛεΜπρον ειναι ο Τζορνταν κανεις αλλος στην Ιστορια και ας φαει 10 ταπες σε all star game απο τον Koμπι....

Ναι, βέβαια ο Κόμπι έχει 5 τίτλους και στα 34-35 του παίζει με το στροφόμετρο στα κόκκινα. Δεν ξέρω πως θα παίζει στα 34 του ο Λεμπρόν ή τι θα έχει καταφέρει, αλλά ακόμα είναι νωρίς.
Επιπλέον υπάρχουν κάτι τύποι ονόματι Magic και Bird που πέραν των τίτλων έχουν αφήσει παρακαταθήκη αμέτρητες φάσεις που μας κάνουν να χαζεύουμε από το μπάσκετ που έπαιζαν 30 χρόνια πριν (τότε που οι "βιταμίνες" και τα "πρόσθετα διατροφής" δεν είχαν φτάσει στο σημείο να χαρίζουν εξωγήινα κορμιά στους παίχτες).
Υπάρχει τέλος και ένα ξεχασμένο παλικάρι που τελείωσε σεζόν με μ.ο. trible double παίζοντας για την εποχή του τον ορισμό του dominant μπάσκετ. Όσκαρ Ρόμπερτσον του όνομα του.

Και αυτοί βέβαια μόνο στους "περιφερειακούς". Γιατί στους ψηλούς η λίστα μεγαλώνει. Ενδεικτικά και μόνο από πλευράς ηγετικής φυσιογνωμίας (δεν μπορεί εξάλλου να συγκριθεί διαφορετικά ένας περιφερειακός παίχτης με ένα παίχτη ρακέτας) οι Τσάμπερλαιν και Τζαμπάρ έπιασαν ασύλληπτα νούμερα, ο Σακ υπήρξε για περίπου μια δεκαετία ο πιο dominant παίχτης του ΝΒΑ και ο Ολάζουον στο πικ της καριέρας του και για 2 σερί σεζόν έπαιρνε πρωτάθλημα βιάζοντας κατ' εξακολούθηση και με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο που έχει δει μπασκετικό μάτι (βλ. dream shake 77.gif) κάποιους από τους καλύτερους ψηλούς της ιστορίας (Σακ, Ρόμπινσον, Γιούιν κλπ).

Αυτό που με έκανε hater του Λεμπρόν είναι ότι ο τύπος απλά επιλέχτηκε για να γίνει ο νέος υπερπαίχτης. Ονομάστηκε King πολύ πριν πάρει πρωτάθλημα και πολύ πριν καν φτάσει να αξίζει τον τίτλο αυτό. Μπορεί στο τέλος της καριέρας του να είναι ο καλύτερος παίχτης που υπήρξε. Προς το παρόν για μένα είναι πολύ μακριά από αυτό.
Air and King
QUOTE(Zephyr @ Mar 2 2013, 19:41 ) *
Ναι, βέβαια ο Κόμπι έχει 5 τίτλους και στα 34-35 του παίζει με το στροφόμετρο στα κόκκινα. Δεν ξέρω πως θα παίζει στα 34 του ο Λεμπρόν ή τι θα έχει καταφέρει, αλλά ακόμα είναι νωρίς.
Επιπλέον υπάρχουν κάτι τύποι ονόματι Magic και Bird που πέραν των τίτλων έχουν αφήσει παρακαταθήκη αμέτρητες φάσεις που μας κάνουν να χαζεύουμε από το μπάσκετ που έπαιζαν 30 χρόνια πριν (τότε που οι "βιταμίνες" και τα "πρόσθετα διατροφής" δεν είχαν φτάσει στο σημείο να χαρίζουν εξωγήινα κορμιά στους παίχτες).
Υπάρχει τέλος και ένα ξεχασμένο παλικάρι που τελείωσε σεζόν με μ.ο. trible double παίζοντας για την εποχή του τον ορισμό του dominant μπάσκετ. Όσκαρ Ρόμπερτσον του όνομα του.

Και αυτοί βέβαια μόνο στους "περιφερειακούς". Γιατί στους ψηλούς η λίστα μεγαλώνει. Ενδεικτικά και μόνο από πλευράς ηγετικής φυσιογνωμίας (δεν μπορεί εξάλλου να συγκριθεί διαφορετικά ένας περιφερειακός παίχτης με ένα παίχτη ρακέτας) οι Τσάμπερλαιν και Τζαμπάρ έπιασαν ασύλληπτα νούμερα, ο Σακ υπήρξε για περίπου μια δεκαετία ο πιο dominant παίχτης του ΝΒΑ και ο Ολάζουον στο πικ της καριέρας του και για 2 σερί σεζόν έπαιρνε πρωτάθλημα βιάζοντας κατ' εξακολούθηση και με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο που έχει δει μπασκετικό μάτι (βλ. dream shake 77.gif) κάποιους από τους καλύτερους ψηλούς της ιστορίας (Σακ, Ρόμπινσον, Γιούιν κλπ).

Αυτό που με έκανε hater του Λεμπρόν είναι ότι ο τύπος απλά επιλέχτηκε για να γίνει ο νέος υπερπαίχτης. Ονομάστηκε King πολύ πριν πάρει πρωτάθλημα και πολύ πριν καν φτάσει να αξίζει τον τίτλο αυτό. Μπορεί στο τέλος της καριέρας του να είναι ο καλύτερος παίχτης που υπήρξε. Προς το παρόν για μένα είναι πολύ μακριά από αυτό.

To oτι ο Κομπι εχει 5 τιτιλους δεν αναιρει το γεγονος οτι ποτε του δεν επαιξε στο επιπεδο που εχει φτασει ο ΛεΜπρον...
Δεν μιλησα για καριερα αλλωστε αλλα για μπασκετικο επιπεδο και πανω απο ολα ΟΥΣΙΑ που εκει ο Κομπι απεχει και και απειχε στα καλυτερα του...

Οσο αφορα την Ιστορια και τον Ματζικ τον Μπερντ τον Οσκαρ τους ξερω πολυ καλυτερα απο οσο μπορεις να φανταστεις και δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ο ΛεΜπρον παιζει καλυτερα απο οτι παιζαν αυτοι και αν στο επιθετικο κομματι οι ισσοροπιες μεταξυ τους ειναι λεπτες στο αμυντικο κομματι ο ΛεΜπρον ειναι πολυ καλυτερος απο Ματζικ και Μπερντ....
Ειναι περριστο να μιλησω για Ιστορια και παιχτες το εχω κανει παλαιοτερα πολλακις..

Κing δεν βαστηστικε μονος του αλλοι τον βαφτησαν και οταν ενας 18 χρονος ειχε ολο αυτο το hype ο τελευταιος που φταιει ειναι αυτος..Προφανως και δεν επιασε απο το αυτι τα μιντια να τον διαφημιζουν....
Ηater δεν ειμαι κανενος παιχτη παντα με αφηναν αδιαφορο τα του Μαρκετινγκ κοιταω μονο την παρουσια στο παρκε...
Ολοι οι μεγαλοι παιχτες ειχαν και εχουν κουσουρια εκτος παρκε αλλα αδιαφορω ειμαι φαν του μπασκετ οχι τι ντυσιμο εχει ο καθενας η ποσες διαφημισεις κανει η σε ποσα σκανδαλα συμμετεχει..
Μπασκετ και μονο μπασκετ.....

QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 2 2013, 16:51 ) *
Δεχομαι τη συμβουλη σου ως αποψη και σε ευχαριστω, αλλα δε θα αλλαξω αθλημα. Ας το κανει ο Λεμπρον! smiley.gif

Αν δεχοσουν την συμβουλη μου θα το ειχες κοψει το αθλημα..Κρικετ

QUOTE(captain charisma @ Mar 2 2013, 18:37 ) *
και μενα παλι με αφηνει παγερα αδιαφορο αυτος ο παικτης...δεν εντυπωσιαζομαι καθολου..

Καλα κανει και σε αφηνει παγερα αδιαφορο αλλωστε τις μπασκετικες αρετες τις βλεπουν λιγοι οι περισσοτεροι σημερα πιτσηρικαδες και μη κοιταν αλλα πραγματα και τελευταιο το μπασκετ...
Κοιταν ολα τα εκτος παρκε
Zephyr
QUOTE(Air and King @ Mar 3 2013, 17:21 ) *
To oτι ο Κομπι εχει 5 τιτιλους δεν αναιρει το γεγονος οτι ποτε του δεν επαιξε στο επιπεδο που εχει φτασει ο ΛεΜπρον...
Δεν μιλησα για καριερα αλλωστε αλλα για μπασκετικο επιπεδο και πανω απο ολα ΟΥΣΙΑ που εκει ο Κομπι απεχει και και απειχε στα καλυτερα του...

Μάλιστα, δηλαδή ο Κόμπι πήρε 5 τίτλους, τους 2 όντας πρώτο βιολί, χωρίς να έχει ουσία το παιχνίδι του. Οκ, τα κριτήρια περί ουσίας προφανώς ποικίλουν.

Οσο αφορα την Ιστορια και τον Ματζικ τον Μπερντ τον Οσκαρ τους ξερω πολυ καλυτερα απο οσο μπορεις να φανταστεις και δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ο ΛεΜπρον παιζει καλυτερα απο οτι παιζαν αυτοι και αν στο επιθετικο κομματι οι ισσοροπιες μεταξυ τους ειναι λεπτες στο αμυντικο κομματι ο ΛεΜπρον ειναι πολυ καλυτερος απο Ματζικ και Μπερντ....
Ειναι περριστο να μιλησω για Ιστορια και παιχτες το εχω κανει παλαιοτερα πολλακις..

Δεν σου τους ανέφερα για να σου κάνω μάθημα ιστορίας, δεν κατέχω μπασκετική ιστορία περισσότερη από τον μέσο μπασκετικό χρήστη του φόρουμ. Τους αναφέρω σαν κάποιους παίχτες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν δίκαια τον τίτλο του κορυφαίου, βάσει όσων πρόσφεραν στο παρκέ και όσων κατέκτησαν. Το ότι παίζει ο Λεμπρόν καλύτερη άμυνα (παίζοντας μπάσκετ σε μια εποχή 20+ χρόνια αργότερα από αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται) προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Αν στο τέλος της καριέρας του έχει πετύχει ότι κ αυτοί με καλύτερους μ.ο., δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να τον παραδεχτώ. Άλλο το να συμπαθείς/αντιπαθείς κάποιον και άλλο το να μην παραδέχεσαι την αξία του. Προς το παρόν ο Λεμπρόν έχει παίξει εκπληκτικό μπάσκετ και έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα. Δεν βλέπω πως αυτό τον κάνει Νο.1

Κing δεν βαστηστικε μονος του αλλοι τον βαφτησαν και οταν ενας 18 χρονος ειχε ολο αυτο το hype ο τελευταιος που φταιει ειναι αυτος..Προφανως και δεν επιασε απο το αυτι τα μιντια να τον διαφημιζουν....

Δεν είπα ότι βαπτίστηκε μόνος του King, είπα ότι ονομάστηκε έτσι πολύ πριν καν αποτελέσει το καλύτερο 3αρι της λίγκας. Όχι πως είναι κάτι που έχει να κάνει με τα του παρκέ, απλά δεν μου αρέσει όταν κάποιον ντε και καλά προσπαθούν να τον πλασάρουν σαν νέο Τζόρνταν ή νέο Πελέ κλπ.
j-kidd13
Το αν ο Λεμπρον ειναι καλυτερος απο τον Κομπε,τον Τζορνταν,η αν ειναι καλυτερος παικτης στην ιστορια,μπορει να συζητηθει υπο καλυτερες συνθηκες οταν σταματησουν την καριερα τους και ο Κομπε και ο Λεμπρον(να τον δουμε οταν θα περασει τα αντα και το σωμα θα καταπονιθει και δεν θα αντεχει οπως τωρα το ξυλο και τις πτησεις τι αποδοση και τι επιρροη θα εχει στο παιχνιδι της ομαδας του-οταν η ποιοτητα,η τεχνικη και το λαικο κ τετριμμενο "ποσο μπασκετ ξερεις",παιζουν ρολο κ οχι τοσο το χτιστο κορμι,τα αλματα και τα "συμπληρωματα"-κατι στο οποιο ο Κομπε τα παει εξαιρετικα στα 35 του) και δουμε τα επιτευγματα τους.Μεχρι τοτε θεωρω ατοπο να μιλαμε για το οτι ο Λεμπρον ειναι καλυτερος.

Οχι οτι αποκλειεται να τους ξεπερασει ολους βεβαια.
baskethood
He’s one of the smartest, most instinctive players that there’s ever been,” . “He’s like Michael (Jordan), he’s like Kobe (Bryant), he’s like Larry Bird in that sense. There aren’t a whole lot of guys like that. Tim Duncan is like that. They just have a feel for the game and they know what should be done. He doesn’t need anybody telling him.

Gregg Popovich.
Air and King
QUOTE(j-kidd13 @ Mar 3 2013, 19:08 ) *
Το αν ο Λεμπρον ειναι καλυτερος απο τον Κομπε,τον Τζορνταν,η αν ειναι καλυτερος παικτης στην ιστορια,μπορει να συζητηθει υπο καλυτερες συνθηκες οταν σταματησουν την καριερα τους και ο Κομπε και ο Λεμπρον(να τον δουμε οταν θα περασει τα αντα και το σωμα θα καταπονιθει και δεν θα αντεχει οπως τωρα το ξυλο και τις πτησεις τι αποδοση και τι επιρροη θα εχει στο παιχνιδι της ομαδας του-οταν η ποιοτητα,η τεχνικη και το λαικο κ τετριμμενο "ποσο μπασκετ ξερεις",παιζουν ρολο κ οχι τοσο το χτιστο κορμι,τα αλματα και τα "συμπληρωματα"-κατι στο οποιο ο Κομπε τα παει εξαιρετικα στα 35 του) και δουμε τα επιτευγματα τους.Μεχρι τοτε θεωρω ατοπο να μιλαμε για το οτι ο Λεμπρον ειναι καλυτερος.

Οχι οτι αποκλειεται να τους ξεπερασει ολους βεβαια.

Xτιστο κορμι και ολα τα υπολοιπα εχει και ο Τζος Σμιθ και ο Γκριφιν αλλα δεν ξερουν το μπασκετ που ξερει ο ΛεΜπρον..
Και δεν χρειζεται να αναρωτιεται καποιος πως θα παιζει ο ΛεΜπρον στα 35 οταν ηδη στο Πικ του παιζει παρα πολυ με το μυαλο του για αυτο και ειναι τοσο αποτελεσματικος και με διαφορα ο καλυτερος παιχτης στον κοσμο...Γιατι ειναι το πληρες πακετο μυαλο-αθλητικα προσοντα......
Οσο αφορα για το αν ξεπερασε η θα ξεπεαρασει αυτο δεν το ανεφερα...
Αναφερθηκα στο επιπεδο που παιζει περυσι και φετος που ειναι ισως οτι καλυτερο στην Ιστορια για παιχτη περιφερειας...Μονο με τον Τζορνταν των 2 πρωτων πρωταθληματων υπαρχει συγκριση.....
Και τοτε καποιοι ειχαν βιαστει καποιοι να πουν τον Τζορναν κορυφαιο ever πριν καν παρει το δευτερο πρωταθλημα(εδω και το 89 στους Τελικους Ανατολης με τους Πιστονς καποιοι τον ανεφεραν σαν κορυφαιο πριν παρει πρωταθλημα)

QUOTE(Zephyr @ Mar 3 2013, 18:00 ) *
Μάλιστα, δηλαδή ο Κόμπι πήρε 5 τίτλους, τους 2 όντας πρώτο βιολί, χωρίς να έχει ουσία το παιχνίδι του. Οκ, τα κριτήρια περί ουσίας προφανώς ποικίλουν.

Δεν σου τους ανέφερα για να σου κάνω μάθημα ιστορίας, δεν κατέχω μπασκετική ιστορία περισσότερη από τον μέσο μπασκετικό χρήστη του φόρουμ. Τους αναφέρω σαν κάποιους παίχτες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν δίκαια τον τίτλο του κορυφαίου, βάσει όσων πρόσφεραν στο παρκέ και όσων κατέκτησαν. Το ότι παίζει ο Λεμπρόν καλύτερη άμυνα (παίζοντας μπάσκετ σε μια εποχή 20+ χρόνια αργότερα από αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται) προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Αν στο τέλος της καριέρας του έχει πετύχει ότι κ αυτοί με καλύτερους μ.ο., δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να τον παραδεχτώ. Άλλο το να συμπαθείς/αντιπαθείς κάποιον και άλλο το να μην παραδέχεσαι την αξία του. Προς το παρόν ο Λεμπρόν έχει παίξει εκπληκτικό μπάσκετ και έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα. Δεν βλέπω πως αυτό τον κάνει Νο.1

Δεν είπα ότι βαπτίστηκε μόνος του King, είπα ότι ονομάστηκε έτσι πολύ πριν καν αποτελέσει το καλύτερο 3αρι της λίγκας. Όχι πως είναι κάτι που έχει να κάνει με τα του παρκέ, απλά δεν μου αρέσει όταν κάποιον ντε και καλά προσπαθούν να τον πλασάρουν σαν νέο Τζόρνταν ή νέο Πελέ κλπ.

Ειπε κανεις οτι ο Κομπι δεν εχει ουσια στο παιχνιδι του??
Απλα ΔΕΝ εχει και δεν ειχε οπως ο ΛεΜπρον και αυτο δεν εχει να κανει με τα πρωταθληματα και μονο....

Και παλι επαναλαμβανω δεν ειπα οτι εχει ξεπερασει τον Τζορνταν μιλαω για το επιπεδο που αγωνιζεται δεν μιλαω για καριερα......
Δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω

Και παλι δεν φταιει ο ΛεΜπρον και ο καθε ο ΛεΜπρον αλλα τα μιντια που ψαχνουν διαδοχους
j-kidd13
QUOTE(Air and King @ Mar 3 2013, 21:12 ) *
Xτιστο κορμι και ολα τα υπολοιπα εχει και ο Τζος Σμιθ και ο Γκριφιν αλλα δεν ξερουν το μπασκετ που ξερει ο ΛεΜπρον..
Και δεν χρειζεται να αναρωτιεται καποιος πως θα παιζει ο ΛεΜπρον στα 35 οταν ηδη στο Πικ του παιζει παρα πολυ με το μυαλο του για αυτο και ειναι τοσο αποτελεσματικος και με διαφορα ο καλυτερος παιχτης στον κοσμο...Γιατι ειναι το πληρες πακετο μυαλο-αθλητικα προσοντα......
Οσο αφορα για το αν ξεπερασε η θα ξεπεαρασει αυτο δεν το ανεφερα...
Αναφερθηκα στο επιπεδο που παιζει περυσι και φετος που ειναι ισως οτι καλυτερο στην Ιστορια για παιχτη περιφερειας...Μονο με τον Τζορνταν των 2 πρωτων πρωταθληματων υπαρχει συγκριση.....
Και τοτε καποιοι ειχαν βιαστει καποιοι να πουν τον Τζορναν κορυφαιο ever πριν καν παρει το δευτερο πρωταθλημα(εδω και το 89 στους Τελικους Ανατολης με τους Πιστονς καποιοι τον ανεφεραν σαν κορυφαιο πριν παρει πρωταθλημα)

Κατ αρχην θεωρω τη σωματοδωμη του Τζειμς σε αναλογια με το υψος του,την καλυτερη στο nba...(Νταξ και ο Χαουαρντ)
Μου δειχνει να εχει καλυτερο και πιο γερο σωμα απο αυτους που ειπες.Επιπλεον δεν ειπα οτι δεν εχει μυαλο.Aλλα εχω αμφιβολιες για το αν θα μπορει να ανταποκριθει οπως τωρα,οταν θα πρεπει να στηριχτει στο μυαλο και την τεχνικη του.
Ειναι γεγονος οτι εχει βελτιωσει τρομερα τις ικανοτητες του,σε τεχνικη σε αντιληψη σε ολα...Απλα για μενα υπολειπεται απο τον Κομπε και τον Τζορνταν.

Οσο για το οτι ειναι τοσο αποτελεσματικος τωρα(κανεις δεν μπορει να το αμφισβητει αυτο),πιστευω οτι περισσοτερο οφειλεται περισσοτερο στη δυναμη και το κορμι που του δινει πλεονεκτημα απεναντι στους αντιπαλους του,και μετα στο μυαλο του.
T.W.Is.M.
Αν δεχοσουν την συμβουλη μου θα το ειχες κοψει το αθλημα..Κρικετ

Aς αλλαξει καλυτερα ο Λεμπρον σε κατι που του ταιριαζει περισσοτερο: Ενοργανη γυμναστικη! smiley.gif
morfi
Φήμες μιλάνε για βίντεο όπου μετά ΚΑΙ το σημερινό νικητήριο σουτ του, πιάνει τον ΛεΜπρόν να φωνάζει "In your faces ΚΕΛΤΕΣ!"... banana.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(morfi @ Mar 19 2013, 16:45 ) *
Φήμες μιλάνε για βίντεο όπου μετά ΚΑΙ το σημερινό νικητήριο σουτ του, πιάνει τον ΛεΜπρόν να φωνάζει "In your faces ΚΕΛΤΕΣ!"... banana.gif

Γιατι ποτε αλλοτε εβαλε νικητηριο σουτ? Πιο πολλα εχει στην καριερα του στο Μαιαμι ο Ρει Αλλεν, παρα ο Λεμπρον σε ολη την καριερα του! smiley.gif
morfi
QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 19 2013, 17:21 ) *
Γιατι ποτε αλλοτε εβαλε νικητηριο σουτ? Πιο πολλα εχει στην καριερα του στο Μαιαμι ο Ρει Αλλεν, παρα ο Λεμπρον σε ολη την καριερα του! smiley.gif

Ώπα μεγάλε, κάτσε γιατί θυμάμαι τουλάχιστον άλλη μία φορά που έβαλε το νικητήριο καλάθι και όχι πολύ μακριά από τώρα. Κάνω λάθος; (εγώ;! :/ )
Air and King

Ο κλατς Κομπι νικητηριο καλαθι στα Πλειοφ εχει βαλει μονο στον πρωτο γυρο των Πλειοφ (μην μου πει κανεις για την ισοφαριση με τους Πιστονς το 2004) να τον κρεμασουμε??
Ο ακατανομαστος εχει βαλει και σε τελικους περιφερειας...
Τι καθομαστε και συζηταμε βεβαια ειναι αλλου Παπα Ευαγγελιο
T.W.Is.M.
QUOTE(Air and King @ Mar 22 2013, 16:02 ) *
Ο κλατς Κομπι νικητηριο καλαθι στα Πλειοφ εχει βαλει μονο στον πρωτο γυρο των Πλειοφ (μην μου πει κανεις για την ισοφαριση με τους Πιστονς το 2004) να τον κρεμασουμε??
Ο ακατανομαστος εχει βαλει και σε τελικους περιφερειας...
Τι καθομαστε και συζηταμε βεβαια ειναι αλλου Παπα Ευαγγελιο

Και δεν τον κρεμαμε? Τι κανει κι αυτος δηλαδη φετος, εκτος απ το να χανει? smiley.gif
Αν και περα απ την πλακα, γιατι εξαιρεις την ισοφαριση με τους Πιστονς? Μπορει να ηταν το μονο καλο που εκανε σε ολη τη σειρα, μπορει να μην ηταν νικητηριο σουτ, αλλα ηταν σουτ που εσωσε απο την ηττα και στο τελος οι Λεικερς κερδισαν.
Ο ακατονομαστος οταν το εβαλε δεν ηταν ακομα ακατονομαστος, επαιζε στο Κλιβελαντ. tongue.gif
captain charisma
ο μπραιαντ εχει κι αλλα νικητηρια σουτ οπως με φοινιξ στο 2 παιχνιδι του 2 γυρου του 2000
με σπερς το 2002 3 η 4 παιχνιδι 2 γυρος..
Air and King
Φαντασου πριν ποσα χρονια τα ειχα ξεχασει
Και ο ΛεΜπρον με τους Γουιζαρντς το 2006
T.W.Is.M.
QUOTE(Air and King @ Mar 22 2013, 20:06 ) *
Φαντασου πριν ποσα χρονια τα ειχα ξεχασει
Και ο ΛεΜπρον με τους Γουιζαρντς το 2006

Οταν το πρωτοδιαβασα νομιζα οτι ελεγες για κανονικη περιοδο. Γουιζαρντς και πλει οφ δεν πανε μαζι τα τελευταια χρονια. Τι μου θυμισες τωρα... Η τριαδα Arenas-Jamison-Butler μαζι στα καλα τους χρονια. Απ αυτους μονο τον Butler βλεπω φετος να παιζει στα πλει οφ κι αυτος πιο πολυ θα κοιταει τον NiVo Barnes και τον Grant Hill που πινει Sprite παρα θα παιζει...
NBAholic

Γι'αυτό γράφω τις ετήσιες λίστες. Το Πάσχα δεν ήρθε, καθίστε και κάντε χόμγουορκ!
aegeansheed
Update αρχικού ποστ έναν χρόνο μετά.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω παίκτη να έχει τέτοια ετήσια statline, που να αποτυπώνει το πραγματικό gameplay impact του στο ρεκόρ της ομάδας του.

http://bkref.com/tiny/yi4iv
giorgos14
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 20 2013, 12:48 ) *
Τελος παντων, αυριο που ξεκιναμε και παιζουμε πλει οφ με το Μιλγουοκι εμεις οι Piraeus Heat θα δουμε πραγματικα τι αξιζει αυτη η ομαδα.

Κυριοι εχουμε μειζον θεμα!η κουφαλιτσα ο προεδρος των κελτων ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ!!Πρεπει να συνεδριασουμε για να οργανωσουμε τις κινητοποιησεις εναντιον του καθως και για να εκλεξουμε νεο προεδρο!!

smiley.gif
Anaz
Mε αφορμη μια κουβεντα που ειχα με φιλους για το impact του Λεμπρον και κατα ποσο ευνοειται η αδικειται η αξια και υστεροφημια του απο την συνυπαρξη του με τους αλλους αστερες στο Μαιαμι, μου'ρθε ενα υποθετικο ερωτημα που θα'θελα να μοιραστω για να δω κι εσεις τι πιστευετε..
Ας πουμε λοιπον οτι αυτη τη στιγμη γινοταν μια ανταλλαγη Λεμπρον στους Νικς και Καρμελο στο Μαιαμι.
Ποια πιστευετε θα ηταν η δυναμικη των Knicks του Λεμπρον με Φελτον, Σμιθ, Τσαντλερ κλπ, και ποια του Μαιαμι των Καρμελο, Γουειντ, Μπος, Αλεν, σε σχεση και με τον υπολοιπο ανταγωνισμο..? Κατα ποσο θεωρειτε οτι θα αλλαζαν οι ισορροπιες??
Σε ποια ομαδα θα δινατε περισσοτερες πιθανοτητες για πρωταθλημα? Θα κρατουσαν οι Μαιαμι τον τιτλο του φαβορι, ή θα τον επαιρνε ο Λεμπρον μαζι του στη Νεα Υορκη?
Tobias Funke
QUOTE (Anaz @ Apr 24 2013, 01:51 ) *
Mε αφορμη μια κουβεντα που ειχα με φιλους για το impact του Λεμπρον και κατα ποσο ευνοειται η αδικειται η αξια και υστεροφημια του απο την συνυπαρξη του με τους αλλους αστερες στο Μαιαμι, μου'ρθε ενα υποθετικο ερωτημα που θα'θελα να μοιραστω για να δω κι εσεις τι πιστευετε..
Ας πουμε λοιπον οτι αυτη τη στιγμη γινοταν μια ανταλλαγη Λεμπρον στους Νικς και Καρμελο στο Μαιαμι.
Ποια πιστευετε θα ηταν η δυναμικη των Knicks του Λεμπρον με Φελτον, Σμιθ, Τσαντλερ κλπ, και ποια του Μαιαμι των Καρμελο, Γουειντ, Μπος, Αλεν, σε σχεση και με τον υπολοιπο ανταγωνισμο..? Κατα ποσο θεωρειτε οτι θα αλλαζαν οι ισορροπιες??
Σε ποια ομαδα θα δινατε περισσοτερες πιθανοτητες για πρωταθλημα? Θα κρατουσαν οι Μαιαμι τον τιτλο του φαβορι, ή θα τον επαιρνε ο Λεμπρον μαζι του στη Νεα Υορκη?

Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει πλέον στις ίδιες κουβέντες που κάναμε γι αυτόν αμέσως μετά τις τραγικες εποχές του "Decision" και τους τελικούς του '11. Όχι ότι θα σβηστούν όλα αυτά από το βιογραφικό του αλλά από τότε κέρδισε (όσο πιο εμφατικά γινόταν), το προνόμιο να μιλάμε γι αυτόν με όρους που δεν βρίσκουν εφαρμογή σε κανένα άλλο ενεργό παίκτη της λίγκας. Έχει ξεμακρύνει όχι μόνο από τους Wade-Bosh αλλά ακόμα κι από τον δεύτερο καλύτερο παίκτη φέτος, ο οποίος έκανε 50-40-90 χρονιά βγαίνοντας δεύτερος σκόρερ. Κι όλα αυτά μετά από μια περσινή post season που τρομοκράτησε όλη τη λίγκα.

Για μένα λοιπόν, όχι απλώς με Καρμέλο αλλά σε οποιαδήποτε από τις φετινές ομάδες των playoffs αν έκανες τράμπα τον καλύτερό της παίκτη με τον Λεμπρόν, αυτόματα θα έπρεπε να την υπολογίζεις στα φαβορί.

morfi
QUOTE(Anaz @ Apr 24 2013, 01:51 ) *
Mε αφορμη μια κουβεντα που ειχα με φιλους για το impact του Λεμπρον και κατα ποσο ευνοειται η αδικειται η αξια και υστεροφημια του απο την συνυπαρξη του με τους αλλους αστερες στο Μαιαμι,

Η απάντηση είναι πως ευνοείται ή αδικείται όσο και των Ράσελ, Μπερντ, Μάτζικ...

Επίσης, θα συμφωνήσω με το παρακάτω σχόλιο:
QUOTE(Tobias Funke @ Apr 24 2013, 03:19 ) *
Έχει ξεμακρύνει όχι μόνο από τους Wade-Bosh αλλά ακόμα κι από τον δεύτερο καλύτερο παίκτη φέτος,
Anaz
QUOTE(Tobias Funke @ Apr 24 2013, 03:19 ) *
Για μένα λοιπόν, όχι απλώς με Καρμέλο αλλά σε οποιαδήποτε από τις φετινές ομάδες των playoffs αν έκανες τράμπα τον καλύτερό της παίκτη με τον Λεμπρόν, αυτόματα θα έπρεπε να την υπολογίζεις στα φαβορί.
ΣΤΑ φαβορι, σιγουρα. Πιο συγκεκριμενα ομως??
Ο Λεμπρον ειναι εδω και χρονια ο παιχτης με το μεγαλυτερο impact στο παιχνιδι. Το θεμα δεν ειναι εκει. Μετα την περσινη χρονια και αφου πηρε τον πρωτο του τιτλο και αποτιναξε το βαρος, πλεον η κουβεντα παει στο αλλο επιπεδο.

Διαλεξα εσκεμμενα το συγκεκριμενο παραδειγμα γιατι εχουμε μια τοπ6 ομαδα με εναν τοπ6 παιχτη που παιζει στην ιδια θεση. Σε αυτη την περιπτωση, αν και ειναι τελειως στον αερα η συζητηση, εσυ προς τα που κλινεις? Στους Χιτ ή τους Νικς?
Πιστευεις δηλαδη οτι το impact του Λεμπρον ειναι ΤΕΤΟΙΟ που ακομα και σε συγκριση με τον Καρμελο, θα ηταν ικανο να αλλαξει τις ισορροπιες αναμεσα στις 2 ομαδες και να κανει τους Νικς ΠΡΩΤΟ φαβορι??

Για μενα παντως σε σχεση με τον Ντουραντ συγκεκριμενα δεν θεωρω οτι εχει ξεμακρυνει.
T.W.Is.M.
QUOTE(Anaz @ Apr 24 2013, 16:58 ) *
Ο Λεμπρον ειναι εδω και χρονια ο παιχτης με το μεγαλυτερο impact στο παιχνιδι. Το θεμα δεν ειναι εκει. Μετα την περσινη χρονια και αφου πηρε τον πρωτο του τιτλο και αποτιναξε το βαρος, πλεον η κουβεντα παει στο αλλο επιπεδο.

Διαλεξα εσκεμμενα το συγκεκριμενο παραδειγμα γιατι εχουμε μια τοπ6 ομαδα με εναν τοπ6 παιχτη που παιζει στην ιδια θεση. Σε αυτη την περιπτωση, αν και ειναι τελειως στον αερα η συζητηση, εσυ προς τα που κλινεις? Στους Χιτ ή τους Νικς?
Πιστευεις δηλαδη οτι το impact του Λεμπρον ειναι ΤΕΤΟΙΟ που ακομα και σε συγκριση με τον Καρμελο, θα ηταν ικανο να αλλαξει τις ισορροπιες αναμεσα στις 2 ομαδες και να κανει τους Νικς ΠΡΩΤΟ φαβορι??

Για μενα παντως σε σχεση με τον Ντουραντ συγκεκριμενα δεν θεωρω οτι εχει ξεμακρυνει.

Το Μαιαμι ειναι μια ομαδα ετοιμη, δομημενη για να κερδιζει παιχνιδια στα πλει οφ. Οι ρολιστες του εχουν βρει τι πρεπει να κανουν και τι περιμενει η ομαδα απ αυτους και αυτο το πετυχαν κυριως με την περσινη πορεια στα πλει οφ. Οι Νικς δεν ειναι σε αυτο το σταδιο. Ουσιαστικα ακομα χτιζονται σαν ομαδα. Υπαρχουν λοιπον σημαντικες διαφορες στις ομαδες περα απο τους σταρ τους(εκτος απ το γεγονος οτι οι Νικς εχουν μονο εναν, ενω το Μαιαμι 3). Υπαρχει ομως κι αλλη μια παραμετρος. Καθε ομαδα εχει οργανωσει το παιχνιδι της αναλογα με το υλικο, οπως καταλαβαινουμε. Ο Καρμελο ισως μπορουσε να κολλησει στο Μαιαμι αναβαθμιζοντας καπως το ρολο του Wade. Ο Λεμπρον πως θα μπορουσε να προσαρμοστει στο γυρω-γυρω ολοι του κοουτς Mike Woodstock? Αν αναπροσαρμοζαν καπως το επιθετικο τους πλανο, θα θυμιζαν το Κλιβελαντ του Λεμπρον. Δεν ξερω αν καποια απ τις 2 ομαδες θα γινοταν καλυτερη ετσι.
Για να σου απαντησω παντως, πιστευω οτι στην κανονικη περιοδο θα εκαναν καλυτερο ρεκορ οι Νικς του Λεμπρον και οταν συναντιουνταν στα πλει οφ θα περνουσε το Μαιαμι του Αντωνη με τις καραμελες. Κανεις τους ομως δε θα ηταν πρωτο φαβορι, γιατι τον τιτλο αυτο θα ειχε πια η Οκλαχομα.
Tobias Funke
QUOTE (Anaz @ Apr 24 2013, 16:58 ) *
Διαλεξα εσκεμμενα το συγκεκριμενο παραδειγμα γιατι εχουμε μια τοπ6 ομαδα με εναν τοπ6 παιχτη που παιζει στην ιδια θεση. Σε αυτη την περιπτωση, αν και ειναι τελειως στον αερα η συζητηση, εσυ προς τα που κλινεις? Στους Χιτ ή τους Νικς? Πιστευεις δηλαδη οτι το impact του Λεμπρον ειναι ΤΕΤΟΙΟ που ακομα και σε συγκριση με τον Καρμελο, θα ηταν ικανο να αλλαξει τις ισορροπιες αναμεσα στις 2 ομαδες??

Mωρέ προς Νικς κλίνω αλλά είναι τόσο υποθετικό που δεν ξέρω αν αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να απαντηθεί αυτό που ψάχνεις αφού μπαίνουν τόσα πολλά στη μέση (ταιριάζει με την υπόλοιπη ομάδα? Θα αξιοποιηθεί το ίδιο? κ.α.) που δεν μπορείς να δώσεις μια συγκεκριμένη απάντηση. Γι αυτό μίλησα για φαβορί κι όχι για τίτλο. Αυτά που λέει καλύτερα από μένα ο TWIsM από πάνω.

Αλλά ναι πιστεύω ότι έχει κυριαρχήσει τόσο πολύ στη λίγκα που αλλάζει ισορροπίες με τη μία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει περπατώντας τον τίτλο, ούτε καν ότι θα περάσει τους Νικς. Αλλά ο βασικότερος λόγος που είναι φαβορί είναι ο Λεμπρόν, όσο ωραία κι αν έχουν παίξει ως ομάδα φέτος.

Στα περί Ντουράντ σκέψου το εξής. Η χρονιά του Ντουράντ ήταν από τις καλύτερες ever, παραλίγο να πάρει 4η σερί χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ενώ είναι 24 χρονών και βελτιώθηκε σε όλες τις κατηγορίες παίρνοντας λιγότερα σουτ μάλιστα. Αλλά πέρισυ συζητούσαμε μέχρι τις 2-3 τελευταίες εβδομάδες για το ποιός αξίζει το MVP. Φέτος πλέον λέμε ότι ίσως θα είναι αδικία αν δεν το πάρει παμψηφεί ο Λεμπρον. Γι αυτό είπα ξεμάκρυνε από τον ανταγωνισμό. Αν με ρωτούσες όμως ποιόν θα έπαιρνα το καλοκαίρι για να χτίσω ομάδα αυτός θα ήταν ο Ντουράντ.
T.W.Is.M.
Το πραγματικο ερωτημα ξερετε ποιο ειναι?
Αφηστε την ανταλλαγη με τον Καρμελο. Αν τον στελναμε στους Λεικερς αντι του Κομπι και επειδη δεν μπορει να παιξει SG, στελναμε πακετο το Ray Allen και παιρναμε τον τιτανα MWP στο Μαιαμι μαζι με τον Bryant, θα καταφερνε να κανει ομαδα το σκορποχωρι των φετινων Λεικερς? Εγω δεν το νομιζω. Αντε να εφτανε τις 50 νικες και να μην παλευε μεχρι το τελος απλα να μπει στα πλει οφ. smiley.gif
Anaz
Εχετε δικιο φυσικα, γιαυτο και ειπα οτι η κουβεντα ειναι εντελως στον αερα, απλα για να παρουμε μια ιδεα του ποσο ψηλα θεωρειτε οτι ειναι πλεον το ιμπακτ του Λεμπρον σε σχεση με τους αλλους κορυφαιους κι αν ειναι ικανο να μετατρεψει μια καλη ομαδα σε πρωταθλητρια..

Για να απαντησω κι εγω.. Θεωρω οτι οντως θα αλλαζε τις ισορροπιες, σε σχεση με το Μαιαμι θα τους εβαζα πλεον παρα πολυ κοντα, και δεν ξερω αν θα τον εβαζα νο.1 φαβορι να το σηκωσει, αλλα σιγουρα θα ηταν στους ΤΟΠ(3)-αμεσους διεκδικητες του τιτλου.

Ξεμακρυνε φετος οσων αφορα τον τιτλο του MVP, λογω της φετινης πορειας-εικονας της ομαδας του και το ρεκορ των σερι νικων. Οχι ομως σαν παικτης. Το βραβειο του MVP δεν αντικατοπτριζει πληρως την ατομικη αξια. Και για τον Ροουζ συμφωνουσαμε σχεδον ολοι οτι ηταν ο πιο αξιος MVP προπερσι αλλα δε νομιζω οτι τον θεωρουσαμε και καλυτερο παικτη απ'τον Λεμπρον.

Λεμπρον-Ντουραντ σαν αξια προσωπικα θεωρω οτι ειναι παρα πολυ κοντα.
j-kidd13
Ο Λεμπρον ειναι μεν ο παικτης που εχει το μεγαλυτερο impact σε ομαδα,αλλα βεβαια και η ομαδα του ειναι μια "καλοκουρδισμενη" μηχανη,ειδαμε οτι και στο τελος που επαιζε χωρις την 3αδα αλλα και τον Τσαλμερς,με βασικους τους ξεχασμενους απο τον θεο Λιουις,Χαουαρντ κλπ,ηταν το ιδιο ανταγωνιστικη.

Αποψη μου ειναι οτι αν επαιρνες απο το Μαιαμι τον Τζειμς και εβαζες τον Καρμελο,θα ειχες μια πτωση μεν,κι αυτο γιατι ο Μελο ειναι πιο αναρχος και πιο τρελος παικτης,αλλα δεν θα επιρρεαζε την θεση του Μαιαμι σαν πρωτο φαβορι για τον τιτλο.
Αντιστοιχα,αν εβαζες τον Τζειμς στους Νικς,απο ομαδα πλειοφ,θα τους εκανες ομαδα τελικων.Αλλα οχι ανωτερο φαβορι απο το Μαιαμι με Καρμελο.
Dwyane ''the flash'' Wade
την κυριακη ο βασιλιας θα παρει το 4ο MVP του!!!μολις αλλοι 4 το εχουν παρει τοσες ή περισσοτερες!!
T.W.Is.M.
Γκαρι Ουοσμπορν εισαι ενας απο μας!
Σε ανακηρυττω επιτιμο μελος.
NKoulaf
Απο τις πιό σωστές κουβέντες που έχει πεί δημοσιογράφος. MVP είναι αυτός που βοηθάει περισσότερο την ομάδα. Πολύ ασχολούμαστε με το τμήμα δημοσίων σχέσεων της NIKE και της REEBOK κατα τα άλλα. 'Εχουν χαθεί και χαριστεί MVP καμμιά 15αριά την τελευταία 25αετία.
captain charisma

τον βγαζει νοκαουτ με μια σπρωξια που θα ζηλευαν κ οι σουπερσταρς του wwe smiley.gif smiley.gif
o τιτανας ναζρ μοχαμεντ γινεται αυτοματα επιτιμο μελος των κελτων με την ενεργεια του στο χτεσινο ματς.. smiley.gif smiley.gif
του στειλα κ μηνυμα υποστηριξης στο τουιτερ smiley.gif
lakersdynasty
Βλακείες λέει ο δημοσιογράφος. Όχι γιατί είναι λάθος η λογική του αλλά γιατί με βάση αυτό που λέει είναι λάθος η επιλογή του.

Για τους Knicks η φετινή πορεία μπορεί άνετα να μοιραστεί μεταξύ του Carmelo σε μεγαλύτερο βέβαια βαθμό και του Chandler σε κάπως (μόνο) μικρότερο.

Εκτός αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αποδείξει ότι η όλη φετινή αμυντική συμπεριφορά των Knicks φέτος οφείλεται στην απόδοση και ηγεσία του Carmelo στην άμυνα.

Συν το ότι δημιουργικά δεν είναι στο επίπεδο των Lebron και Durant.

Η διαφορά του Carmelo σε σχέση με τους συμπαίκτες του επιθετικά είναι εμφανέστατη. Συνολικά όμως όχι και τόσο. Η άμυνα είναι η μεγάλη διαφορά για τους φετινούς Knicks και εκεί ο Chandler τουλάχιστον κάτι έχει να πει.

Και προφανώς αναφέρομαι σε impact μέσα στο γήπεδο. Είναι εμφανές ότι πρέπει να αναγνωριστεί και η συμβολή του Woodson απο τον πάγκο. Πρακτικά όμως ο Carmelo δεν ήταν τόσο κρίσιμος για την ομάδα του και αμυντικά.
Reggie Miller 31
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 8 2013, 22:30 ) *
Δες και την υπογραφη μου...κατω κατω!
Εμεις οι ΚΕΛΤΕΣ!
(ο απο πανω σου θα καταλαβει τι εννοω με τη φραση αυτη smiley.gif )

χαχαχαχαχαχα έτσι, έτσι!!! ΚΕΛΤΕΣ!!!!! Πραγματικά όπως έχω ξαναγράψει ο τύπος είναι ο τέλειος παίκτης, το τέλειο παιδί, ο τέλειος γαμπρός, ο τέλειος φίλος (βλ. Wade), ο τέλειος συμπάιχτης... Μηχανή... Δεν τον έχω δει ποτέ να βγάζει συναισθήματα... Η αποθέωση του marketing... Politically correct όσο δεν πάει... Ούτε οι ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί στο Τέξας δεν είναι έτσι...

ΥΓ Τιμή και δόξα στον Μοχάμεντ... με μια σπρωξιά ρε ΛεΜπρόν;;;; Ούτε ο Μίλος και ο Ναβάρο μαζί δεν τινάζονται έτσι... Σήκω και πάλεψε σαν άνδρας...
ΥΓ2 Θα ήθελα να τον δω σε αγώνες εναντίον Πίστονς των 90's, Barkley & Shaq στα ντουζένια τους, να δει τι εστί βερίκοκο και αν θα παρέμενε τόσο ψύχραιμος!
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ May 11 2013, 18:42 ) *
Βλακείες λέει ο δημοσιογράφος. Όχι γιατί είναι λάθος η λογική του αλλά γιατί με βάση αυτό που λέει είναι λάθος η επιλογή του.

Για τους Knicks η φετινή πορεία μπορεί άνετα να μοιραστεί μεταξύ του Carmelo σε μεγαλύτερο βέβαια βαθμό και του Chandler σε κάπως (μόνο) μικρότερο.

Εκτός αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αποδείξει ότι η όλη φετινή αμυντική συμπεριφορά των Knicks φέτος οφείλεται στην απόδοση και ηγεσία του Carmelo στην άμυνα.

Συν το ότι δημιουργικά δεν είναι στο επίπεδο των Lebron και Durant.

Η διαφορά του Carmelo σε σχέση με τους συμπαίκτες του επιθετικά είναι εμφανέστατη. Συνολικά όμως όχι και τόσο. Η άμυνα είναι η μεγάλη διαφορά για τους φετινούς Knicks και εκεί ο Chandler τουλάχιστον κάτι έχει να πει.

Και προφανώς αναφέρομαι σε impact μέσα στο γήπεδο. Είναι εμφανές ότι πρέπει να αναγνωριστεί και η συμβολή του Woodson απο τον πάγκο. Πρακτικά όμως ο Carmelo δεν ήταν τόσο κρίσιμος για την ομάδα του και αμυντικά.

Συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες. Θα σου κανω μια ερωτηση ομως για να ξανασκεφτεις αν εχει λογικη το σκεπτικο(του) ή οχι. Βγαλε το Λεμπρον απο το Μαιαμι και το Μελο απο τη Νεα Υορκη. Τι ομαδες θα ειχαμε τοτε?
Κατα τη γνωμη μου το Μαιαμι θα εκανε 50-55 νικες και οι Νικς 35-40. Θα ηθελα τη γνωμη σου σ αυτο.
Φετος αν μιλησω αντικειμενικα, κι εγω το Λεμπρον θα ψηφιζα για MVP(περσι ομως οχι). Απλα θεωρω οτι με τον τροπο που το παρουσιαζει στηριζει ικανοποιητικα την αποψη του. Επισης θυμησου οτι μπαινουν κι αλλοι παραγοντες υπ' οψη, οπως το ρεκορ των ομαδων(δε θα μπορουσε ας πουμε να βγει MVP ο Harden των Ροκετς των 45 νικων) και η τυχον μεταβολη της εικονας της ομαδας απο περσι(πχ ο Καρμελο που συνεβαλε στη βελτιωση των Νικς κερδιζει ποντους σε σχεση με τον Durant που δεν καταφερε κατι καλυτερο για τη Θαντερ).
Anaz
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 19:59 ) *
Συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες. Θα σου κανω μια ερωτηση ομως για να ξανασκεφτεις αν εχει λογικη το σκεπτικο(του) ή οχι. Βγαλε το Λεμπρον απο το Μαιαμι και το Μελο απο τη Νεα Υορκη. Τι ομαδες θα ειχαμε τοτε?
Κατα τη γνωμη μου το Μαιαμι θα εκανε 50-55 νικες και οι Νικς 35-40. Θα ηθελα τη γνωμη σου σ αυτο.
Φετος αν μιλησω αντικειμενικα, κι εγω το Λεμπρον θα ψηφιζα για MVP(περσι ομως οχι). Απλα θεωρω οτι με τον τροπο που το παρουσιαζει στηριζει ικανοποιητικα την αποψη του. Επισης θυμησου οτι μπαινουν κι αλλοι παραγοντες υπ' οψη, οπως το ρεκορ των ομαδων(δε θα μπορουσε ας πουμε να βγει MVP ο Harden των Ροκετς των 45 νικων) και η τυχον μεταβολη της εικονας της ομαδας απο περσι(πχ ο Καρμελο που συνεβαλε στη βελτιωση των Νικς κερδιζει ποντους σε σχεση με τον Durant που δεν καταφερε κατι καλυτερο για τη Θαντερ).
Toτε MVP ειναι ο Καρυ, ή ο Πολ. Διαλεγεις αναλογα το ποσες νικες θελεις. Παντως και οι δυο εχουν μεγαλυτερο ιμπακτ στην ομαδα τους απο τον Καρμελο, και καναν και εξισου καλη σεζον.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 19:59 ) *

Πιο λογική θα μου φαινόταν η ερώτηση, απο τις 2 ομάδες εαν έβγαζες Lebron ή Wade ή απο τους Knicks Carmelo ή Chandler τι ομάδες θα είχαμε;

Και η ερώτηση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτές τις δυάδες παικτών τις θεωρώ τις πλέον κρίσιμες στο παιχνίδι της κάθε ομάδας και εμείς θέλουμε να δούμε το impact του κάθε παίκτη στην ομάδα του.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν στην περίπτωση των Knicks με την έλλειψη του Carmelo θα έπρεπε να χωρίσουν τις προσπάθειες στος άλλους σκόρερ τους στην περιφέρεια και προφανώς θα έχαναν επιθετικά 7-8 πόντους ανα αγώνα με άλλους 3-4 πάικτες να παίζουν και να σουτάρουν περισσότερο.

Εαν αφαιρέσεις απο την φετινή ομάδα την ικανότητα του Chandler στα ριμπάουντ και στην άμυνα οι φετινοί Knicks θα μπορούσαν άνετα να δεχθούν ανα αγώνα τους συγκεκριμένους 7-8 πόντους. Πάνω σε αυτόν στηρίζεται η άμυνα των Knicks και κατα την άποψη μου αμυντικά ο Chandler είναι περισσότερο αναντικατάστατος απο ότι ο Carmelo επιθετικά για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Κατα την άποψη μου η επιρροή τους στην γενικότερη εικόνα της ομάδας θα ήταν παρόμοια αν και ο τρόπος με τον οποίο θα "πληγωνόταν" αγωνιστικά η ομάδα θα ήταν διαφορετικός. Μείον Carmelo έχεις πρόβλημα επιθετικά που όμως οδηγεί σε μοιρασμένες προσπάθειες με άλλους 4-5 καλούς σουτέρ στην ομάδα να αναλαμβάνουν τις προσπάθειες που λείπουν. Μειον Chandler η άμυνα και η ικανότητα στα ριμπάουντ σε επίθεση και άμυνα των Knicks μειώνεται πολύ σε σημείο που δεν ξέρω αν θα υπήρχαν αρκετές προσπάθειες τελικά για να επιβιώσουν οι Knicks σκοράροντας περισσότερο απο όσους πόντους δέχονται.

Οπότε για μένα η σημαντικότητα του Carmelo συνολικά δεν απέχει τόσο πολύ απο τον επόμενο πιο σημαντικό συμπαίκτη του στους φετινούς Knicks. Εννοείται ότι ο MVP της ομάδας του είναι αυτός.Ως εκεί όμως.

Στην αντίπερα όχθη οι Heat έχουν μια ομάδα στημένη σε πολλούς σουτέρ ψηλούς χαμάληδες έναν all-Star ευέλικτο ψηλό που και αυτός παίζει αρκετά εκτός ρακέτας και με πρόσωπο, και τα πάντα ξεκινάνε απο την ικανότητα των Lebron και Wade να διεισδύουν-ποστάρουν και να δημιουργούν, αλλά και απο τη γενικότερη ικανότητα της ομάδας να μαζεύει πάσες-ριμπάουντ και να τις μετατρέπει σε εύκολα καλάθια.

Και τώρα η ερώτηση. Αφαιρώντας τον Lebron ή τον Wade τι θα χανόταν απο το παιχνίδι των Heat;

O Wade στηρίζει το παιχνίδι του στην ικανότητα του να τελειώνει φάσεις. Απο αυτό ξεκινούν τα υπόλοιπα επιθετικά όπως η ικανότητα του να δημιουργήσει αλλά και να βοηθήσει στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμυντικά σε παίκτες απο 1-3 προσπαθώντας να περιορίσει έναν καλό αντίπαλο σκόρερ και παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα την επίθεση δημιουργώντας τελικά ή εκτελώντας.

Απο όλα αυτά υπάρχει κάτι που να μην έχει στο παιχνίδι του ο Lebron; H δική μου απάντηση είναι όχι. Συν το ότι έχει κάποιες ικανότητες που δεν έχει ο Wade επιθετικά και κυρίως αμυντικά.

Έχει την ίδια ικανότητα με τον Wade στο να κλέβει πάσες ή να βοηθάει αμυντικά ψηλά. Εκτός όμως αυτού έχει την ικανότητα να μαρκάρει χαμηλά στο ποστ καλύτερα απο ότι ο Wade.

Είναι επίσης καλύτερος δημιουργικά, καλύτερος αμυντικός ριμπάουντερ και έχει καλύτερο μακρινό σουτ απο τον Wade κάνοντας τον καλύτερο στο να τραβάει πάνω του αντιπάλους σε κάθε σημείο του γηπέδου είτε με πρόσωπο είτε με πλάτη στο ποστ.

Ποιος θα ήταν μεγαλύτερη απώλεια; Σαφώς ο Lebron. Η ομάδα του χάνει σε κάθε τομέα και η φύση του ροστερ της ομάδας κάνει την παρουσία του James επιθετικά αλλά και σε μεγαλύτερο βαθμό αμυντικά κρίσιμη.

Και πάλι οι υπόλοιποι παίκτες θα επωμίζονταν περισσότερα σουτ, θα αναλάμβαναν επίσης να δημιουργήσουν όποιος και να ήταν απών. Με τον Lebron όμως να λείπει χάνεται εκτός της επίθεσης (εκτελεστικά-δημιουργικά) και περισσότερο η ικανότητα στο αμυντικό ριμπάουντ και κατ'επέκταση η ικανότητα της ομάδας να αρχίζει με την εξασφάλιση του ριμπάουντ την transition επίθεση της.

Συμπερασματικά θεωρώ ότι οι Heat που τελείωσαν τη σεζόν 16οι σε αμυντικά ριμπάουντ και 20οι σε αμυντικά ριμπάουντ αντιπάλου θα είχαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα να εξασφαλίσουν κατοχές απο εκεί.

Επίσης θα είχαν μεγαλύτερο θέμα όσον αφορά τη δημιουργία κάνοντας περισσότερα λάθη και κατά συνέπεια αποκτώντας μικρότερο πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα και ακόμη λιγότερες transition επιθέσεις (μετά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ).

Αφαιρόντας την ικανότητα του James να επιβιώσει σε κάποια matchup αμυντικά στο ποστ μειώνεται επίσης η ικανότητα της ομάδα στο transition σε μεγαλύτερο βαθμό αφού η ικανότητα του αυτή βοηθάει και στο να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ο Wade και η εξασφάλιση του ριμπάουντ απο τον ψηλό που θα τον αντικαταστούσε θα κατέληγε σε 1 επιπλέον πάσα για να ξεκινήσει ο αιφνιδιασμός-transition επίθεση άρα και δυνητικά σε καλύτερη αντίπαλη άμυνα.

Όσον αφορά τις νίκες δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία για ακριβής προβλέψεις, θεωρώ όμως ότι ο Lebron είναι ο πλέον αναντικατάστατος παίκτης των Heat, ενώ για τους Knicks η απουσία του Carmelo όσο και να έριχνε τους Knicks δεν θα ήταν η μοναδική δυνητική απουσία που θα έριχνε τους Knicks τόσο. Θεωρώ το impact του Chandler στους Knicks του Woodson αρκετά κοντύτερα σε αυτό του Carmelo σε σχέση με την διαφορά Lebron-Wade για τους Heat.

Η λογική του δημοσιογράφου είναι απλά λάθος. Ο Carmelo δεν ήταν με τόσο μεγάλη διαφορά ο πιο κρίσιμος παίκτης των Knicks του Woodson όσο οι Durant για τους Thunder και ειδικά ο Lebron για τους Heat. Συν το ότι θα έπρεπε να υπολογίσει και την αλλαγή προπονητή εαν το κυριότερο κριτήριο ήταν η διαφορά απόδοσης σε σχέση με πέρσι, αφού δεν αναφερόμαστε σε καλύτερη απόδοση με εκτέλεση του ίδιου πλάνου αλλά σε αλλαγή φιλοσοφίας.

Ένα λάθος που έκανα,οι Heat ήταν 20οι σε επιθετικά ριμπάουντ αντιπάλου, όχι αμυντικά.

http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2013.html
T.W.Is.M.
QUOTE(Anaz @ May 11 2013, 21:32 ) *
Toτε MVP ειναι ο Καρυ, ή ο Πολ. Διαλεγεις αναλογα το ποσες νικες θελεις. Παντως και οι δυο εχουν μεγαλυτερο ιμπακτ στην ομαδα τους απο τον Καρμελο, και καναν και εξισου καλη σεζον.

Εγω ειπα οτι φετος θα ψηφιζα Λεμπρον, γιατι ηταν πολυ καλυτερος απο καθε αλλη χρονια. Η ενσταση μου ηταν για περσι. Κι αφου ο Τζορνταν δεν επαιρνε συνεχομενα MVP στα 90s ή ο Σακιλ συνεχομενα στο πρωτο μισο της δεκαετιας του 2000, δε βλεπω το λογο να παιρνει συνεχομενα βραβεια ο Λεμπρον τωρα.
Ας το επαιρνε τοτε οπως λες ο Curry, o Paul, o TePe ή και ο Red Mamba Matt Bonner. Αρκει να μην το επαιρνε ο πιθηξ... smiley.gif

QUOTE(lakersdynasty @ May 11 2013, 22:52 ) *
Πιο λογική θα μου φαινόταν η ερώτηση, απο τις 2 ομάδες εαν έβγαζες Lebron ή Wade ή απο τους Knicks Carmelo ή Chandler τι ομάδες θα είχαμε;

Και η ερώτηση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτές τις δυάδες παικτών τις θεωρώ τις πλέον κρίσιμες στο παιχνίδι της κάθε ομάδας και εμείς θέλουμε να δούμε το impact του κάθε παίκτη στην ομάδα του.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν στην περίπτωση των Knicks με την έλλειψη του Carmelo θα έπρεπε να χωρίσουν τις προσπάθειες στος άλλους σκόρερ τους στην περιφέρεια και προφανώς θα έχαναν επιθετικά 7-8 πόντους ανα αγώνα με άλλους 3-4 πάικτες να παίζουν και να σουτάρουν περισσότερο.

Εαν αφαιρέσεις απο την φετινή ομάδα την ικανότητα του Chandler στα ριμπάουντ και στην άμυνα οι φετινοί Knicks θα μπορούσαν άνετα να δεχθούν ανα αγώνα τους συγκεκριμένους 7-8 πόντους. Πάνω σε αυτόν στηρίζεται η άμυνα των Knicks και κατα την άποψη μου αμυντικά ο Chandler είναι περισσότερο αναντικατάστατος απο ότι ο Carmelo επιθετικά για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Κατα την άποψη μου η επιρροή τους στην γενικότερη εικόνα της ομάδας θα ήταν παρόμοια αν και ο τρόπος με τον οποίο θα "πληγωνόταν" αγωνιστικά η ομάδα θα ήταν διαφορετικός. Μείον Carmelo έχεις πρόβλημα επιθετικά που όμως οδηγεί σε μοιρασμένες προσπάθειες με άλλους 4-5 καλούς σουτέρ στην ομάδα να αναλαμβάνουν τις προσπάθειες που λείπουν. Μειον Chandler η άμυνα και η ικανότητα στα ριμπάουντ σε επίθεση και άμυνα των Knicks μειώνεται πολύ σε σημείο που δεν ξέρω αν θα υπήρχαν αρκετές προσπάθειες τελικά για να επιβιώσουν οι Knicks σκοράροντας περισσότερο απο όσους πόντους δέχονται.

Οπότε για μένα η σημαντικότητα του Carmelo συνολικά δεν απέχει τόσο πολύ απο τον επόμενο πιο σημαντικό συμπαίκτη του στους φετινούς Knicks. Εννοείται ότι ο MVP της ομάδας του είναι αυτός.Ως εκεί όμως.

Στην αντίπερα όχθη οι Heat έχουν μια ομάδα στημένη σε πολλούς σουτέρ ψηλούς χαμάληδες έναν all-Star ευέλικτο ψηλό που και αυτός παίζει αρκετά εκτός ρακέτας και με πρόσωπο, και τα πάντα ξεκινάνε απο την ικανότητα των Lebron και Wade να διεισδύουν-ποστάρουν και να δημιουργούν, αλλά και απο τη γενικότερη ικανότητα της ομάδας να μαζεύει πάσες-ριμπάουντ και να τις μετατρέπει σε εύκολα καλάθια.

Και τώρα η ερώτηση. Αφαιρώντας τον Lebron ή τον Wade τι θα χανόταν απο το παιχνίδι των Heat;

O Wade στηρίζει το παιχνίδι του στην ικανότητα του να τελειώνει φάσεις. Απο αυτό ξεκινούν τα υπόλοιπα επιθετικά όπως η ικανότητα του να δημιουργήσει αλλά και να βοηθήσει στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμυντικά σε παίκτες απο 1-3 προσπαθώντας να περιορίσει έναν καλό αντίπαλο σκόρερ και παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα την επίθεση δημιουργώντας τελικά ή εκτελώντας.

Απο όλα αυτά υπάρχει κάτι που να μην έχει στο παιχνίδι του ο Lebron; H δική μου απάντηση είναι όχι. Συν το ότι έχει κάποιες ικανότητες που δεν έχει ο Wade επιθετικά και κυρίως αμυντικά.

Έχει την ίδια ικανότητα με τον Wade στο να κλέβει πάσες ή να βοηθάει αμυντικά ψηλά. Εκτός όμως αυτού έχει την ικανότητα να μαρκάρει χαμηλά στο ποστ καλύτερα απο ότι ο Wade.

Είναι επίσης καλύτερος δημιουργικά, καλύτερος αμυντικός ριμπάουντερ και έχει καλύτερο μακρινό σουτ απο τον Wade κάνοντας τον καλύτερο στο να τραβάει πάνω του αντιπάλους σε κάθε σημείο του γηπέδου είτε με πρόσωπο είτε με πλάτη στο ποστ.

Ποιος θα ήταν μεγαλύτερη απώλεια; Σαφώς ο Lebron. Η ομάδα του χάνει σε κάθε τομέα και η φύση του ροστερ της ομάδας κάνει την παρουσία του James επιθετικά αλλά και σε μεγαλύτερο βαθμό αμυντικά κρίσιμη.

Και πάλι οι υπόλοιποι παίκτες θα επωμίζονταν περισσότερα σουτ, θα αναλάμβαναν επίσης να δημιουργήσουν όποιος και να ήταν απών. Με τον Lebron όμως να λείπει χάνεται εκτός της επίθεσης (εκτελεστικά-δημιουργικά) και περισσότερο η ικανότητα στο αμυντικό ριμπάουντ και κατ'επέκταση η ικανότητα της ομάδας να αρχίζει με την εξασφάλιση του ριμπάουντ την transition επίθεση της.

Συμπερασματικά θεωρώ ότι οι Heat που τελείωσαν τη σεζόν 16οι σε αμυντικά ριμπάουντ και 20οι σε αμυντικά ριμπάουντ αντιπάλου θα είχαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα να εξασφαλίσουν κατοχές απο εκεί.

Επίσης θα είχαν μεγαλύτερο θέμα όσον αφορά τη δημιουργία κάνοντας περισσότερα λάθη και κατά συνέπεια αποκτώντας μικρότερο πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα και ακόμη λιγότερες transition επιθέσεις (μετά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ).

Αφαιρόντας την ικανότητα του James να επιβιώσει σε κάποια matchup αμυντικά στο ποστ μειώνεται επίσης η ικανότητα της ομάδα στο transition σε μεγαλύτερο βαθμό αφού η ικανότητα του αυτή βοηθάει και στο να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ο Wade και η εξασφάλιση του ριμπάουντ απο τον ψηλό που θα τον αντικαταστούσε θα κατέληγε σε 1 επιπλέον πάσα για να ξεκινήσει ο αιφνιδιασμός-transition επίθεση άρα και δυνητικά σε καλύτερη αντίπαλη άμυνα.

Όσον αφορά τις νίκες δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία για ακριβής προβλέψεις, θεωρώ όμως ότι ο Lebron είναι ο πλέον αναντικατάστατος παίκτης των Heat, ενώ για τους Knicks η απουσία του Carmelo όσο και να έριχνε τους Knicks δεν θα ήταν η μοναδική δυνητική απουσία που θα έριχνε τους Knicks τόσο. Θεωρώ το impact του Chandler στους Knicks του Woodson αρκετά κοντύτερα σε αυτό του Carmelo σε σχέση με την διαφορά Lebron-Wade για τους Heat.

Η λογική του δημοσιογράφου είναι απλά λάθος. Ο Carmelo δεν ήταν με τόσο μεγάλη διαφορά ο πιο κρίσιμος παίκτης των Knicks του Woodson όσο οι Durant για τους Thunder και ειδικά ο Lebron για τους Heat. Συν το ότι θα έπρεπε να υπολογίσει και την αλλαγή προπονητή εαν το κυριότερο κριτήριο ήταν η διαφορά απόδοσης σε σχέση με πέρσι, αφού δεν αναφερόμαστε σε καλύτερη απόδοση με εκτέλεση του ίδιου πλάνου αλλά σε αλλαγή φιλοσοφίας.

Ένα λάθος που έκανα,οι Heat ήταν 20οι σε επιθετικά ριμπάουντ αντιπάλου, όχι αμυντικά.

http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2013.html

Δες τις 2 πενταδες:
Chalmers-Wade-Battier-Haslem-Bosh με 6ο παιχτη το Ray Allen
Felton-Kidd-Shumpert-Stoudemire-Chandler με 6ο παιχτη το JR Smith και τον Copeland στη θεση του Amare στα 2/3 της σεζον που ηταν τραυματιας. Βλεπεις καμια σχεση?
Δεν εξεταζουμε αν η διαφορα της προσφορας James-Wade ειναι μεγαλυτερη της διαφορας Anthony-Chandler, συγκρινω απευθειας την προσφορα James-Anthony στις ομαδες τους. Ο μεν Lebron παιρνει μια διεκδικητρια πρωταθληματος(αουτσαιντερ ομως) και την κανει πρωτο φαβορι, ο δε Carmelo παιρνει μια ομαδα που παλευει για την προκριση στα πλει οφ και τη φερνει 2η στην Ανατολη. Αν μου βαλει καποιος στην ιδια κουβεντα και τον Paul, θα συμφωνησω. Το οτι ο Lebron υποκαθιστα καλυτερα τις δουλειες που κανει ο Wade διαβαζεται κι αλλιως. Κι ο Wade μπορει να προσφερει πραγματα απο αυτα που δινει ο James. Για το πως θα μπορουσε ο Woodson να υποκαταστησει αυτα που κανει ο Carmelo στους Νικς, δες το ματς με την Ιντιανα σημερα με την ελπιδα οτι θα ειναι κλειστο. Σε καποια παιχνιδια με τους Σελτικς που ειδα, τα τελευταια λεπτα ηταν one man show ανεξαρτητως αποτελεσματος(κυριως αρνητικο για τους Νικς). Η επιθεση αρχιζε και τελειωνε στον Anthony σε βαθμο ασυλιας που δεν εχει ουτε ο Bryant στο LA! Δε λεω οτι ετσι προσφερει τα μεγιστα, αλλα οτι αυτη η ομαδα ειναι περισσοτερο δομημενη πανω του απο οτι το Μαιαμι στο Lebron.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 23:54 ) *
Εγω ειπα οτι φετος θα ψηφιζα Λεμπρον, γιατι ηταν πολυ καλυτερος απο καθε αλλη χρονια. Η ενσταση μου ηταν για περσι. Κι αφου ο Τζορνταν δεν επαιρνε συνεχομενα MVP στα 90s ή ο Σακιλ συνεχομενα στο πρωτο μισο της δεκαετιας του 2000, δε βλεπω το λογο να παιρνει συνεχομενα βραβεια ο Λεμπρον τωρα.
Ας το επαιρνε τοτε οπως λες ο Curry, o Paul, o TePe ή και ο Red Mamba Matt Bonner. Αρκει να μην το επαιρνε ο πιθηξ... smiley.gif

Δες τις 2 πενταδες:
Chalmers-Wade-Battier-Haslem-Bosh με 6ο παιχτη το Ray Allen
Felton-Kidd-Shumpert-Stoudemire-Chandler με 6ο παιχτη το JR Smith και τον Copeland στη θεση του Amare στα 2/3 της σεζον που ηταν τραυματιας. Βλεπεις καμια σχεση?
Δεν εξεταζουμε αν η διαφορα της προσφορας James-Wade ειναι μεγαλυτερη της διαφορας Anthony-Chandler, συγκρινω απευθειας την προσφορα James-Anthony στις ομαδες τους. Ο μεν Lebron παιρνει μια διεκδικητρια πρωταθληματος(αουτσαιντερ ομως) και την κανει πρωτο φαβορι, ο δε Carmelo παιρνει μια ομαδα που παλευει για την προκριση στα πλει οφ και τη φερνει 2η στην Ανατολη. Αν μου βαλει καποιος στην ιδια κουβεντα και τον Paul, θα συμφωνησω. Το οτι ο Lebron υποκαθιστα καλυτερα τις δουλειες που κανει ο Wade διαβαζεται κι αλλιως. Κι ο Wade μπορει να προσφερει πραγματα απο αυτα που δινει ο James. Για το πως θα μπορουσε ο Woodson να υποκαταστησει αυτα που κανει ο Carmelo στους Νικς, δες το ματς με την Ιντιανα σημερα με την ελπιδα οτι θα ειναι κλειστο. Σε καποια παιχνιδια με τους Σελτικς που ειδα, τα τελευταια λεπτα ηταν one man show ανεξαρτητως αποτελεσματος(κυριως αρνητικο για τους Νικς). Η επιθεση αρχιζε και τελειωνε στον Anthony σε βαθμο ασυλιας που δεν εχει ουτε ο Bryant στο LA! Δε λεω οτι ετσι προσφερει τα μεγιστα, αλλα οτι αυτη η ομαδα ειναι περισσοτερο δομημενη πανω του απο οτι το Μαιαμι στο Lebron.

Καμία σημασία δεν έχει αν πήρε συνεχόμενα MVP ο Jordan με το αν θα πρέπει να τα πάρει τώρα ο Lebron. Αυτό δεν είναι καν κριτήριο. Ποια η σημασία της σύγκρισης;

Αν ένας παίκτης είναι καλύτερος με βάση τον ανταγωνισμό στην εποχή του γιατί να μην τα πάρει; Ακόμη και πέρσι που η κούρσα ήταν πολύ πιο κλειστή αλλά και πάλι τα γεγονότα είναι εκεί για να υποστηρίξουν την επιλογή. Πιο κλειστή κούρσα απο αυτή του 2008 που το πήρε ο Bryant δεν ήταν.

Λάθος. Η εκτέλεση των Knicks είναι δομημένη πάνω του περισσότερο απο ότι η εκτέλεση των Heat πάνω στον Lebron. Και ο Carmelo δεν έχει καμία σχέση με τον Lebron αμυντικά ούτε σε ικανότητα και κυρίως ούτε σε ευελιξία, αλλά αυτό συνεχίζει να μένει έξω απο τη συζήτηση μας.

Εαν ο Carmelo λείπει η επίθεση μπορεί να περάσει απο άλλα χέρια αλλά η άμυνα που βελτίωσε την εικόνα των Κnicks θα συνεχίσει να είναι εκεί. Και θα χάσουν κάποιους πόντους, η άμυνα όμως μπορεί να μείνει σχετικά σταθερή. Το One man show δε θα υπήρχε και η επίθεση θα μοιραζόταν με περισσότερη κίνηση.

Αν φύγει ο Chandler οι Knicks συνεχίζουν να έχουν ένα μέγιστο σκόρερ και μια ομάδα που δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει τις κατοχές για να κερδίσει συστηματικά παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι με αστοχία ισούται με ήττα κατευθείαν.

Ο Lebron αντικαθιστά των Wade και προσφέρει ακόμη περισσότερα σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα θα έχανε σαφώς περισσότερο με Wade αντί Lebron αφού σε κάθε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού των Heat αμυντικά και επιθετικά θα υπήρχε και ένα κενό.

Το ότι ο Wade αντικαθιστά αρκετά απο αυτά που κάνει ο Lebron δεν σημαίνει κάτι για μένα. Γιατί απλούστατα είπα ήδη ότι το να παίρνει μια ομάδα περισσότερα απο λιγότερους πρωταγωνιστές δεν είναι κριτήριο για το αν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αυτής είναι ο MVP ή όχι. Εαν εξακολουθεί να είναι ο πιο κρίσιμος παίκτης της ομάδας σε άμυνα και επίθεση με διαφορά απο τους συμπαίκτες του και με διαφορά απο τους αντίστοιχους παίκτες των άλλων ομάδων είναι ο Most Valuable Player.

Παρεμπιπτόντως δεν συνέκρινα τις δυάδες. Αντικατέστησα τον ένα με τον άλλο σαν να μην υπήρχε ο άλλος.

Ποσοστιαία οι Heat βελτιώθηκαν όσο και οι Knicks. Εαν είναι να συγκρίνει κανείς τις πορείες των ομάδων και αφού δεν είναι στο ίδιο επίπεδο αυτό έχει σημασία. Οι Knicks ήρθαν 2οι στην Ανατολή με +5 νίκες απο τους Pacers. Την ίδια ώρα τελείωσαν -12 νίκες απο τους Heat.

Άρα και οι Heat χωρίς τον Lebron δεν θα ήταν πουθενά σε σχέση με το που είναι τώρα. Τα Win Shares θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το ότι ο Lebron (19.3) για τους Heat προσφέρει συνολικά σε άμυνα και επίθεση αυτά που προσφέρουν μαζί στους Knicks o Carmelo (9.5) με τον Chandler (9.3). Και με τον Chandler να εμφανίζεται ανα λεπτό συμμετοχής ελαφρός πιο κρίσιμος στη λειτουργία της ομάδας τους και 4ος σε όλη τη λίγκα με τον Carmelo να είναι 14ος

(Lebron 1ος με πιο κοντινούς τους Durant, Paul)

http://www.basketball-reference.com/league...13_leaders.html

ΥΓ
Όπως ανέφερα ξανά δε θεωρώ αυτό το στατιστικό το Α και το Ω για να ανακηρύξω κάποιον MVP. Αλλά όταν υπάρχει τρομερή διαφορά μεταξύ 2 παικτών αυτό κάτι λέει.
aegeansheed
Guyz υπάρχει ένα πολύ καλό παιχνίδι που παίζεται αυτήν την ώρα..
T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ May 12 2013, 00:43 ) *
Guyz υπάρχει ένα πολύ καλό παιχνίδι που παίζεται αυτήν την ώρα..

Κι εγω το ειδα το παιχνιδι και τωρα βλεπω και το επομενο. smiley.gif
Στο θεμα Μαιαμι-Λεμπρον και Νικς-Καρμελο θα πω το εξης. Ο Wade εχει παρει πρωταθλημα με το Μαιαμι και χωρις Lebron. Με τελειως διαφορετικο ροστερ βεβαια, αλλα οσο να ναι αυτο δειχνει οτι εχει ηγετικες ικανοτητες και ειναι ενας απο τους κορυφαιους παιχτες του πρωταθληματος. Γιατι λοιπον να μην μπορει να ανταποκριθει ως Νο1 μιας κορυφαιας ομαδας, που ειναι καλα δομημενη και με διαχωρισμενους ρολους? Ισως οχι στο βαθμο που το κανει ο ακατονομαστος, αλλα σιγουρα μπορει κι αυτος να σταθει. Για τους Νικς ο Melo ειναι επιθετικα οτι ο Lebron και ο Wade μαζι για τη Heat. Αμυντικα μπορει να κανει πιο πολυ κακο παρα καλο και γι αυτο χρειαζεται τον Chandler, που ειναι για τους Νικς οτι ο Lebron και ο Bosh μαζι για το Μαιαμι(σαν σημασια το λεω, οχι σαν αρμοδιοτητες). Τα win-shares εχουν να κανουν και με το ποσο παιρνει ο καθενας τη μπαλα στα χερια του και τι ρολο εχει. Ο Λεμπρον παντα ηταν συγκεντρωτικος σ αυτο και γι αυτο παντα ειχε υψηλα win-shares.
Κι ομως, υπαρχει συγκριση με παλιοτερες εποχες. Το περσινο βραβειο του Λεμπρον στηριχτηκε στο οτι ειναι ο καλυτερος παιχτης της περσινης σεζον. Κι ο Τζορνταν ηταν ο καλυτερος το 1998 πχ, αλλα το βραβειο το πηρε ο Malone. Γιατι ο Malone εκανε κατι παραπανω για την ομαδα του εκεινες τις χρονιες. Ο O'Neal ηταν ο καλυτερος παιχτης του πρωταθληματος το 2001. MVP ομως βγηκε ο Iverson γιατι κι εκεινος εκανε κατι παραπανω απο τις αλλες χρονιες και εκανε την ομαδα του καλυτερη. Αυτο που εκανε περσι ο Durant.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 12 2013, 13:57 ) *
Κι εγω το ειδα το παιχνιδι και τωρα βλεπω και το επομενο. smiley.gif
Στο θεμα Μαιαμι-Λεμπρον και Νικς-Καρμελο θα πω το εξης. Ο Wade εχει παρει πρωταθλημα με το Μαιαμι και χωρις Lebron. Με τελειως διαφορετικο ροστερ βεβαια, αλλα οσο να ναι αυτο δειχνει οτι εχει ηγετικες ικανοτητες και ειναι ενας απο τους κορυφαιους παιχτες του πρωταθληματος. Γιατι λοιπον να μην μπορει να ανταποκριθει ως Νο1 μιας κορυφαιας ομαδας, που ειναι καλα δομημενη και με διαχωρισμενους ρολους? Ισως οχι στο βαθμο που το κανει ο ακατονομαστος, αλλα σιγουρα μπορει κι αυτος να σταθει. Για τους Νικς ο Melo ειναι επιθετικα οτι ο Lebron και ο Wade μαζι για τη Heat. Αμυντικα μπορει να κανει πιο πολυ κακο παρα καλο και γι αυτο χρειαζεται τον Chandler, που ειναι για τους Νικς οτι ο Lebron και ο Bosh μαζι για το Μαιαμι(σαν σημασια το λεω, οχι σαν αρμοδιοτητες). Τα win-shares εχουν να κανουν και με το ποσο παιρνει ο καθενας τη μπαλα στα χερια του και τι ρολο εχει. Ο Λεμπρον παντα ηταν συγκεντρωτικος σ αυτο και γι αυτο παντα ειχε υψηλα win-shares.
Κι ομως, υπαρχει συγκριση με παλιοτερες εποχες. Το περσινο βραβειο του Λεμπρον στηριχτηκε στο οτι ειναι ο καλυτερος παιχτης της περσινης σεζον. Κι ο Τζορνταν ηταν ο καλυτερος το 1998 πχ, αλλα το βραβειο το πηρε ο Malone. Γιατι ο Malone εκανε κατι παραπανω για την ομαδα του εκεινες τις χρονιες. Ο O'Neal ηταν ο καλυτερος παιχτης του πρωταθληματος το 2001. MVP ομως βγηκε ο Iverson γιατι κι εκεινος εκανε κατι παραπανω απο τις αλλες χρονιες και εκανε την ομαδα του καλυτερη. Αυτο που εκανε περσι ο Durant.

Πολύ ωραία. Ας θέσω την απάντηση μου διαφορετικά λοιπόν. Ο Carmelo έκανε περισσότερα απο οποιονδήποτε συμπαίκτη του για την ομάδα του, όμως όχι σε τέτοιο βαθμό ωστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα του Iverson ή του Malone στη κούρσα για τον MVP σε σχέση με τους Durant και Lebron που έκαναν περισσότερα για καλύτερες ομάδες.

Το τι εκανε το 2006 ο Wade δεν έχει επίσης σχέση με το τι κάνει-δεν κάνει τώρα. Και όπως είπα ο λόγος που επέλεξα να συγκρίνω την κρισιμότητα παικτών της ίδιας ομάδας στην ομάδα τους είναι διότι δεν υπάρχει τρόπος να πεις ποιος βοήθησε περισσοτερο την φετινή ομάδα στην πορεία της όταν τα πλάνα και οι ρόλοι είναι διαφορετικοί.

Γιαυτο και δεν εχει σημμασια αν ο Carmelo είναι ότι ο Lebron και ο wade για τη Heat όπως λες. Γιατί οι ομάδες είναι σε άλλα επίπεδα λόγω των συγκρίσεων που έχεις κάνει, αλλά ο Lebron ως ο καλύτερος πάικτης της ομάδας του την οδήγησε σε ίδια βελτίωση (όχι απόδοση) με αυτή στην οποία οδήγησε ο Carmelo τους Knicks.

Με την προσωπική επιμονή μου ότι απο τη στιγμή που η κρισιμότητα του έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την μια πλευρά του γηπέδου σε αντίθεση με τους Durant και Lebron αυτό τον κατατάσσει μετά απο αυτούς ως επιλογές για το MVP έτσι κι αλλιώς.
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ May 12 2013, 14:13 ) *
Πολύ ωραία. Ας θέσω την απάντηση μου διαφορετικά λοιπόν. Ο Carmelo έκανε περισσότερα απο οποιονδήποτε συμπαίκτη του για την ομάδα του, όμως όχι σε τέτοιο βαθμό ωστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα του Iverson ή του Malone στη κούρσα για τον MVP σε σχέση με τους Durant και Lebron που έκαναν περισσότερα για καλύτερες ομάδες.

Το τι εκανε το 2006 ο Wade δεν έχει επίσης σχέση με το τι κάνει-δεν κάνει τώρα. Και όπως είπα ο λόγος που επέλεξα να συγκρίνω την κρισιμότητα παικτών της ίδιας ομάδας στην ομάδα τους είναι διότι δεν υπάρχει τρόπος να πεις ποιος βοήθησε περισσοτερο την φετινή ομάδα στην πορεία της όταν τα πλάνα και οι ρόλοι είναι διαφορετικοί.

Γιαυτο και δεν εχει σημμασια αν ο Carmelo είναι ότι ο Lebron και ο wade για τη Heat όπως λες. Γιατί οι ομάδες είναι σε άλλα επίπεδα λόγω των συγκρίσεων που έχεις κάνει, αλλά ο Lebron ως ο καλύτερος πάικτης της ομάδας του την οδήγησε σε ίδια βελτίωση (όχι απόδοση) με αυτή στην οποία οδήγησε ο Carmelo τους Knicks.

Με την προσωπική επιμονή μου ότι απο τη στιγμή που η κρισιμότητα του έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την μια πλευρά του γηπέδου σε αντίθεση με τους Durant και Lebron αυτό τον κατατάσσει μετά απο αυτούς ως επιλογές για το MVP έτσι κι αλλιώς.

Δεν επιχειρηματολογω γιατι θα επρεπε ο Καρμελο να παρει το MVP, αλλα γιατι το σκεπτικο "εκανε περισσοτερα για την ομαδα του και τη βελτιωσε περισσοτερο" στεκει, εστω κι αν δε συμφωνω κι εγω με την τελικη επιλογη. Ο Wade μπαινει στη συζητηση για το τι θα μπορουσε να κανει. Ο δε Durant αφου δεν το πηρε περσι, που κατα τη γνωμη μου το αξιζε, γιατι να το παρει φετος, που ο Λεμπρον ηταν καλυτερος απο περσι?
Η ποσοστιαια βελτιωση του Μαιαμι ειναι λογικο να παραβλεπεται, απο τη στιγμη που ειναι οι περσινοι πρωταθλητες. Ποσο καλυτερα να παει μια πρωταθλητρια ομαδα?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.