QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 19:59 )
Συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες. Θα σου κανω μια ερωτηση ομως για να ξανασκεφτεις αν εχει λογικη το σκεπτικο(του) ή οχι. Βγαλε το Λεμπρον απο το Μαιαμι και το Μελο απο τη Νεα Υορκη. Τι ομαδες θα ειχαμε τοτε?
Κατα τη γνωμη μου το Μαιαμι θα εκανε 50-55 νικες και οι Νικς 35-40. Θα ηθελα τη γνωμη σου σ αυτο.
Φετος αν μιλησω αντικειμενικα, κι εγω το Λεμπρον θα ψηφιζα για MVP(περσι ομως οχι). Απλα θεωρω οτι με τον τροπο που το παρουσιαζει στηριζει ικανοποιητικα την αποψη του. Επισης θυμησου οτι μπαινουν κι αλλοι παραγοντες υπ' οψη, οπως το ρεκορ των ομαδων(δε θα μπορουσε ας πουμε να βγει MVP ο Harden των Ροκετς των 45 νικων) και η τυχον μεταβολη της εικονας της ομαδας απο περσι(πχ ο Καρμελο που συνεβαλε στη βελτιωση των Νικς κερδιζει ποντους σε σχεση με τον Durant που δεν καταφερε κατι καλυτερο για τη Θαντερ).
Πιο λογική θα μου φαινόταν η ερώτηση, απο τις 2 ομάδες εαν έβγαζες Lebron ή Wade ή απο τους Knicks Carmelo ή Chandler τι ομάδες θα είχαμε;
Και η ερώτηση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτές τις δυάδες παικτών τις θεωρώ τις πλέον κρίσιμες
στο παιχνίδι της κάθε ομάδας και εμείς θέλουμε να δούμε το impact του κάθε παίκτη στην ομάδα του.
Κατά την γνώμη μου λοιπόν στην περίπτωση των Knicks με την έλλειψη του Carmelo θα έπρεπε να χωρίσουν τις προσπάθειες στος άλλους σκόρερ τους στην περιφέρεια και προφανώς θα έχαναν επιθετικά 7-8 πόντους ανα αγώνα με άλλους 3-4 πάικτες να παίζουν και να σουτάρουν περισσότερο.
Εαν αφαιρέσεις απο την φετινή ομάδα την ικανότητα του Chandler στα ριμπάουντ και στην άμυνα οι φετινοί Knicks θα μπορούσαν άνετα να δεχθούν ανα αγώνα τους συγκεκριμένους 7-8 πόντους. Πάνω σε αυτόν στηρίζεται η άμυνα των Knicks και κατα την άποψη μου αμυντικά ο Chandler είναι περισσότερο αναντικατάστατος απο ότι ο Carmelo επιθετικά για τη συγκεκριμένη ομάδα.
Κατα την άποψη μου η επιρροή τους στην γενικότερη εικόνα της ομάδας θα ήταν παρόμοια αν και ο τρόπος με τον οποίο θα "πληγωνόταν" αγωνιστικά η ομάδα θα ήταν διαφορετικός. Μείον Carmelo έχεις πρόβλημα επιθετικά που όμως οδηγεί σε μοιρασμένες προσπάθειες με άλλους 4-5 καλούς σουτέρ στην ομάδα να αναλαμβάνουν τις προσπάθειες που λείπουν. Μειον Chandler η άμυνα και η ικανότητα στα ριμπάουντ σε επίθεση και άμυνα των Knicks μειώνεται πολύ σε σημείο που δεν ξέρω αν θα υπήρχαν αρκετές προσπάθειες τελικά για να επιβιώσουν οι Knicks σκοράροντας περισσότερο απο όσους πόντους δέχονται.
Οπότε για μένα η σημαντικότητα του Carmelo συνολικά δεν απέχει
τόσο πολύ απο τον επόμενο πιο σημαντικό συμπαίκτη του στους φετινούς Knicks. Εννοείται ότι ο MVP της ομάδας του είναι αυτός.Ως εκεί όμως.
Στην αντίπερα όχθη οι Heat έχουν μια ομάδα στημένη σε πολλούς σουτέρ ψηλούς χαμάληδες έναν all-Star ευέλικτο ψηλό που και αυτός παίζει αρκετά εκτός ρακέτας και με πρόσωπο, και τα πάντα ξεκινάνε απο την ικανότητα των Lebron και Wade να διεισδύουν-ποστάρουν και να δημιουργούν, αλλά και απο τη γενικότερη ικανότητα της ομάδας να μαζεύει πάσες-ριμπάουντ και να τις μετατρέπει σε εύκολα καλάθια.
Και τώρα η ερώτηση. Αφαιρώντας τον Lebron ή τον Wade τι θα χανόταν απο το παιχνίδι των Heat;
O Wade στηρίζει το παιχνίδι του στην ικανότητα του να τελειώνει φάσεις. Απο αυτό ξεκινούν τα υπόλοιπα επιθετικά όπως η ικανότητα του να δημιουργήσει αλλά και να βοηθήσει στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμυντικά σε παίκτες απο 1-3 προσπαθώντας να περιορίσει έναν καλό αντίπαλο σκόρερ και παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα την επίθεση δημιουργώντας τελικά ή εκτελώντας.
Απο όλα αυτά υπάρχει κάτι που να μην έχει στο παιχνίδι του ο Lebron; H δική μου απάντηση είναι όχι. Συν το ότι έχει κάποιες ικανότητες που δεν έχει ο Wade επιθετικά και κυρίως αμυντικά.
Έχει την ίδια ικανότητα με τον Wade στο να κλέβει πάσες ή να βοηθάει αμυντικά ψηλά. Εκτός όμως αυτού έχει την ικανότητα να μαρκάρει χαμηλά στο ποστ καλύτερα απο ότι ο Wade.
Είναι επίσης καλύτερος δημιουργικά, καλύτερος αμυντικός ριμπάουντερ και έχει καλύτερο μακρινό σουτ απο τον Wade κάνοντας τον καλύτερο στο να τραβάει πάνω του αντιπάλους σε κάθε σημείο του γηπέδου είτε με πρόσωπο είτε με πλάτη στο ποστ.
Ποιος θα ήταν μεγαλύτερη απώλεια; Σαφώς ο Lebron. Η ομάδα του χάνει σε κάθε τομέα και η φύση του ροστερ της ομάδας κάνει την παρουσία του James επιθετικά αλλά και σε μεγαλύτερο βαθμό αμυντικά κρίσιμη.
Και πάλι οι υπόλοιποι παίκτες θα επωμίζονταν περισσότερα σουτ, θα αναλάμβαναν επίσης να δημιουργήσουν όποιος και να ήταν απών. Με τον Lebron όμως να λείπει χάνεται εκτός της επίθεσης (εκτελεστικά-δημιουργικά) και περισσότερο η ικανότητα στο αμυντικό ριμπάουντ και κατ'επέκταση η ικανότητα της ομάδας να αρχίζει με την εξασφάλιση του ριμπάουντ την transition επίθεση της.
Συμπερασματικά θεωρώ ότι οι Heat που τελείωσαν τη σεζόν
16οι σε αμυντικά ριμπάουντ και
20οι σε αμυντικά ριμπάουντ αντιπάλου θα είχαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα να εξασφαλίσουν κατοχές απο εκεί.
Επίσης θα είχαν μεγαλύτερο θέμα όσον αφορά τη δημιουργία κάνοντας περισσότερα λάθη και κατά συνέπεια αποκτώντας μικρότερο πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα και ακόμη λιγότερες transition επιθέσεις (μετά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ).
Αφαιρόντας την ικανότητα του James να επιβιώσει σε κάποια matchup αμυντικά στο ποστ μειώνεται επίσης η ικανότητα της ομάδα στο transition σε μεγαλύτερο βαθμό αφού η ικανότητα του αυτή βοηθάει και στο να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ο Wade και η εξασφάλιση του ριμπάουντ απο τον ψηλό που θα τον αντικαταστούσε θα κατέληγε σε 1 επιπλέον πάσα για να ξεκινήσει ο αιφνιδιασμός-transition επίθεση άρα και δυνητικά σε καλύτερη αντίπαλη άμυνα.
Όσον αφορά τις νίκες δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία για ακριβής προβλέψεις, θεωρώ όμως ότι ο Lebron είναι ο πλέον αναντικατάστατος παίκτης των Heat, ενώ για τους Knicks η απουσία του Carmelo όσο και να έριχνε τους Knicks δεν θα ήταν η μοναδική δυνητική απουσία που θα έριχνε τους Knicks
τόσο. Θεωρώ το impact του Chandler στους Knicks του Woodson αρκετά κοντύτερα σε αυτό του Carmelo σε σχέση με την διαφορά Lebron-Wade για τους Heat.
Η λογική του δημοσιογράφου είναι απλά λάθος. Ο Carmelo δεν ήταν με τόσο μεγάλη διαφορά ο πιο κρίσιμος παίκτης των Knicks του Woodson όσο οι Durant για τους Thunder και ειδικά ο Lebron για τους Heat. Συν το ότι θα έπρεπε να υπολογίσει και την αλλαγή προπονητή εαν το κυριότερο κριτήριο ήταν η διαφορά απόδοσης σε σχέση με πέρσι, αφού δεν αναφερόμαστε σε καλύτερη απόδοση με εκτέλεση του ίδιου πλάνου αλλά σε αλλαγή φιλοσοφίας.
Ένα λάθος που έκανα,οι Heat ήταν 20οι σε επιθετικά ριμπάουντ αντιπάλου, όχι αμυντικά.
http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2013.html