Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σχολή Ευελπίδων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Tatubasketfan
λοιπόοοοοοοοον....επειδή τα έχω παίξει λίγο τον τελευταίο καιρό θα ήθελα τα φώτα όλων των μελών του basketforum...so, έχω σιγά σιγά αρχίσει να συνηθίζω την ιδέα ότι θα πάω τρίτη λυκείου φέτος κ ότι είναι ο τελευταίος μου χρόνος στο σχολείο...έτσι κοιτάω κ εγώ σαν καλό κοριτσάκι που είμαι και σκέφτομαι τι σχολές θα ήθελα...κ πρώτη μ ου επιλογή απ'ότι φαίνεται θα είναι η Ευελπιδων-Σώματα...στα αγωνίσματα νομίζω δε θα έχω κάποιο πρόβλημα καθώς είμαι αθλητικός τύπος, όπως επίσης νομίζω ότι ούτε η βάση θα με δυσκολέψει αν διαβάζω καλά...το θέμα είναι όμως να μαζέψω κάποιες πληροφορίες για αυτή τη σχολή...μη πάω στα τυφλά!μου έχουν πει ότι είναι πολύ δύσκολη η εκπαίδευση...στο πολύ δύσκολη εκπαίδευση όμως εννοούνε σφουγγάρισμα, ξύπνημα από τα χαράματα, συνέχεια τρέξιμο...εντάξει δε με πειράζουν ιδιαίτερα αυτά...καθώς επίσης όλα αυτά γίνονται τον πρώτο μήνα που μπαίνεις κ βλέπουνε πόσο αντέχεις, γιατί ούτε τηλέφωνα μπορείς να πάρεις ούτε τπτ!μετά τα πράγματα είναι πιο χαλαρά...βέβαια επίσης μου λένε κάποιοι ότι γνωρίζουν άτομα που τελείωσαν την ευελπίδων και είναι συνέχεια του στυλ "διατάξτε"....αλλά πως γίνεται εγώ να έχω πολύ δικό μου άτομο που τα πέρασε όλα αυτά και είναι και κοινωνικός και μια χαρά παιδί;;;μάλλον εξαρτάται από τον χαρακτήρα...κ νομίζω ότι εγώ προσωπικά με την αναισθησία κ την τρέλα που έχω θα τα καταφέρω.....

η ερώτηση μου βέβαια είναι αν ξέρετε κοπέλες που είναι στην ευελπίδων...και πως γενικά "περνάνε";;;και ότι άλλες πληροφορίες έχετε, είναι καλοδεχούμενες smiley.gif
Air Kef
Για καθε σχολη που σκεφτεσαι να δηλωσεις θα ανοιγεις και ενα τοπικ;
Tatubasketfan
εεεε και που να το γράψω αυτό που θέλω να ρωτήσω;;;;στις πανελλήνιες 2006;
man10
QUOTE(Air Kef @ Aug 27 2007, 11:44 ) *
Για καθε σχολη που σκεφτεσαι να δηλωσεις θα ανοιγεις και ενα τοπικ;

Οκ,δεν νομιζω οτι ειναι δα και τοσο κακο,αλλωστε δεν ειναι η οποιαδηποτε σχολη,αλλα η πρωτη της προτιμηση...
Τεσπα,εγω για Ευελπιδες εχω μαθει απο φιλικο μου προσωπο,οτι ηταν καποια παιδια γυμνασμενα και αθλητικοι τυποι που ολοι πιστευαν οτι θα αντεχαν και τα παρατησαν,και εβλεπες και κατι αλλους καημενους,φυταρες,σορυ για τον χαρακτηρισμο δεν μπορουσα να βρω καποιον καλυτερο,που τους εβλεπες και ελεγες, ''δεν παιζει,αυτοι θα φυγουν απο την πρωτη μερα'' και παρ'ολ'αυτα αυτοι οι καημενοι αντεξαν,επειδη ειχαν προφανως πιεση απο το σπιτι,αλλα και επειδη απ'οτι φαινεται ειχαν ψυχικα αποθεματα...
Air Kef
Θα μπορουσες στο τοπικ των Πανελληνιων η στο off topic.
Αν αυριο ξυπνησει ρε μαν10 και της φαινεται προσιτο για νουμερο 1 το Παιδαγωγικο,θα ανοιξει τοπικ για το Παιδαγωγικο; smile.gif

Κατα τα άλλα Tatubasketfan καλη επιτυχια και καλο κουραγιο.. smile.gif
dizzy_fingers
Tatu, αν δεν είσαι 100% έτοιμη να αφοσιωθείς στον ελληνικό στρατό, μην πας.

Δήλωσέ την, πήγαινε στα αγωνίσματα, στις εξετάσεις, κάνε όλα τα προκαταρκτικά, κάνε παρέες (όλα αυτά έχουν πλάκα) αλλά αν δεν είσαι 100% έτοιμη να αφοσιωθείς σε έναν τρόπο ζωής όπου θα μετατίθεσαι κάθε Χ χρόνια, που θα βαράς πάντα προσοχή σε ανωτέρους, που θα είσαι σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά δημιουργικό που που που.....μην πας.

Υποθέτω πως για να μην το γράφεις από μόνη σου ότι θέλεις πάρα πολύ να πας στη στρατιωτική σχολή, μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ίσως να επέλεξες να δηλώσεις αυτήν για λόγους οικονομικούς, μονιμότητας κλπ.

Για το πρώτο, το οικονομικό, άτομο μέσα από τη σχολή (είχε τελειώσει και ήταν Ανθυπολοχαγός και βοηθούσε στη διαδικασία) μου είπε πως δεν είναι ικανοποιητικό.
Μπορεί να ξεκινάει εντυπωσιακά με έναν πρώτο μισθό ανώτερου του συνηθισμένου βασικού (αν θυμάμαι καλά, κοντά στα 700 κάτι ευρώ αντί για 600) ωστόσο μετά δεν αυξάνεται εξίσου εντυπωσιακά.
Αυτά, ωστόσο, ίσως αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή), καθώς υπάρχουν πιέσεις για αύξηση του βασικού μισθού του Ανθυπολοχαγού που είναι και η βάση για τον υπολογισμό των ανωτέρων βαθμών.

Για το δεύτερο, της μονιμότητας, καταλαβαίνεις πως αν δε σου αρέσει κάτι, αν σε ενοχλεί κάτι στη δουλειά σου, τότε θα πρέπει να το ανέχεσαι για όλη σου σχεδόν την εργασιακή ζωή....

Εν κατακλείδει, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά θέλω να είσαι 100% σίγουρη πριν κάνεις το βήμα αυτό.
Δεν είναι κάποια σχολή όπως το Οικονομικό, πχ, όπου την παρατάς αν δε σου αρέσει ή αν την τελειώσεις ακολουθείς άλλο επάγγελμα ή μένεις άνεργος.

Στις Σ.Σ. από την πρώτη ημέρα που θα μπεις στη σχολή, μέχρι την ημέρα που θα συνταξιοδοτηθείς από τη δουλειά σου, δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.

Αυτά στα λέει φιλικά ένα άτομο που ως πρώτη επιλογή στις πανελλήνιες είχε τα Σώματα Ευελπίδων, αλλά αργότερα κατάλαβε πως ο μόνος λόγος που την είχε βάλει αυτή τη σχολή στο Μηχανογραφικό ήταν ο φόβος της μη εύρεσης δουλειάς που του είχαν εμποτίσει οι γύρω του....ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά ώστε να μπεις στο λούκι του στρατού εφ'όρου ζωής, χωρίς να σου αρέσει ο Στρατός. wink.gif
Tatubasketfan
μάλιστα...σας ευχαριστώ πολύ....μάλλον εκεί θα καταλήξω!
Silver8
QUOTE(Tatubasketfan @ Aug 30 2007, 22:57 ) *
μάλιστα...σας ευχαριστώ πολύ....μάλλον εκεί θα καταλήξω!

Σκέψου το πολύ καλά. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε προηγουμένως αλλά τυχόν είσοδός σου στον στην Ευελπίδων και αποφοίτησή σου από αυτήν είναι άμεσα συνιφασμένη με συνεχείς μεταθέσεις. Ειναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις τόπο διαμονής τόσο συχνά. Είναι δύσκολο (για πολύ αργότερα μιλάμε) να κάνεις οικογένεια, σχεδόν αδύνατο αν ο άντρας σου δεν είναι στρατιωτικός. Προσωπικά όσο ήμουν στο στρατό( αεροπορία για την ακρίβεια που θεωρείται πιο light) γνώρισα αρκετούς νεαρούς μόνιμους. Οι συνεχείς μεταθέσεις και το γεγονός ότι για πολύ καιρό ήταν μακριά από γνωστούς και φίλους ήταν το μεγαλύτερό τους πρόβλημα. Κανά δύο μάλιστα όπως αντιλήφθηκα είχαν πα΄θει και ξυχολογικό από αυτό.

Ελπίζω να πάρεις τη σωστή απόφαση icon_wave.gif
PanosIlio
Τι κακό με τις στρατιωτικές σχολές και αυτό. Πολύς κόσμος φοβούμενος ότι δεν θα μπορεί να βρει δουλειά και όλα τα συναφή αναγκάζεται να δίνει και να περνάει όλη την υπόλοιπη ζωή του σήκω σήκω και κάτσε κάτσε.

Αν σου αρέσει ο στρατιωτικός τρόπος ζωής τότε κάντο αν όμως έχεις έστω και μία αμφιβολία ξανασκέψου το.

Αν με τους βαθμούς σου βλέπεις ότι μπορείς να μπεις στην Ευελπίδων τότε θα μπορείς να μπεις και σε άλλες πολύ καλές σχολές καθώς η Ευελπίδων είναι και ψηλά.

Τόσα ενδιαφέροντα πράγματα υπάρχουν γιατί να χαντακωθείς? Είναι πολύ σημαντική απόφαση αυτό για να το βλέπεις μόνο από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης. Ο στρατός είναι τρόπος ζωής για τους μόνιμους. Σκέψου καλά smile.gif tongue.gif
Tatubasketfan
QUOTE(Silver8 @ Aug 31 2007, 06:29 ) *
Σκέψου το πολύ καλά. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε προηγουμένως αλλά τυχόν είσοδός σου στον στην Ευελπίδων και αποφοίτησή σου από αυτήν είναι άμεσα συνιφασμένη με συνεχείς μεταθέσεις. Ειναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις τόπο διαμονής τόσο συχνά. Είναι δύσκολο (για πολύ αργότερα μιλάμε) να κάνεις οικογένεια, σχεδόν αδύνατο αν ο άντρας σου δεν είναι στρατιωτικός. Προσωπικά όσο ήμουν στο στρατό( αεροπορία για την ακρίβεια που θεωρείται πιο light) γνώρισα αρκετούς νεαρούς μόνιμους. Οι συνεχείς μεταθέσεις και το γεγονός ότι για πολύ καιρό ήταν μακριά από γνωστούς και φίλους ήταν το μεγαλύτερό τους πρόβλημα. Κανά δύο μάλιστα όπως αντιλήφθηκα είχαν πα΄θει και ξυχολογικό από αυτό.

Ελπίζω να πάρεις τη σωστή απόφαση icon_wave.gif

δε με πειράζουν οι μεταθέσεις..βολεύομαι και ξεβολεύομαι εύκολα... biggrin.gif
Tatubasketfan
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Aug 31 2007, 07:03 ) *
Τι κακό με τις στρατιωτικές σχολές και αυτό. Πολύς κόσμος φοβούμενος ότι δεν θα μπορεί να βρει δουλειά και όλα τα συναφή αναγκάζεται να δίνει και να περνάει όλη την υπόλοιπη ζωή του σήκω σήκω και κάτσε κάτσε.

Αν σου αρέσει ο στρατιωτικός τρόπος ζωής τότε κάντο αν όμως έχεις έστω και μία αμφιβολία ξανασκέψου το.

Αν με τους βαθμούς σου βλέπεις ότι μπορείς να μπεις στην Ευελπίδων τότε θα μπορείς να μπεις και σε άλλες πολύ καλές σχολές καθώς η Ευελπίδων είναι και ψηλά.

Τόσα ενδιαφέροντα πράγματα υπάρχουν γιατί να χαντακωθείς? Είναι πολύ σημαντική απόφαση αυτό για να το βλέπεις μόνο από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης. Ο στρατός είναι τρόπος ζωής για τους μόνιμους. Σκέψου καλά smile.gif tongue.gif

και που ήθελα να παω ηλεκτρολόγων μηχανικών-μηχανικών υπολογιστών τι κατάλαβα;για να περάσουν ένα μάθημα διαβάζουν για 3 μήνες...άσε που και αυτοί που έχουν βγάλει τει προτιμούνται περισσότερο γιατί παίρνουν λιγότερα...
dizzy_fingers
Τώρα....σκέψου όμως βρε συ πως θα είσαι σε 20 χρόνια με άντρα και παιδιά. wink.gif
Tatubasketfan
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 31 2007, 19:48 ) *
Τώρα....σκέψου όμως βρε συ πως θα είσαι σε 20 χρόνια με άντρα και παιδιά. wink.gif

μια χαρά!το πιο λογικό είναι να βρω κάποιον στρατιωτικό...οπότε θα έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε μεταθέσεις στην ίδια πόλη! smiley.gif χιχι...παρεπιπτόντως γτ έχω warning???? sad.gif
dizzy_fingers
Για να συνηθίζεις από τώρα στα λούκια της σχολής tongue.gif.

Δεν έχεις warning (0% λέει), απλώς τώρα μπορείς να το παρακολουθείς ενώ παλαιότερα δε μπορούσες.
Διάβασε εδώ
Tatubasketfan
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 31 2007, 22:06 ) *
Για να συνηθίζεις από τώρα στα λούκια της σχολής tongue.gif.

Δεν έχεις warning (0% λέει), απλώς τώρα μπορείς να το παρακολουθείς ενώ παλαιότερα δε μπορούσες.
Διάβασε εδώ

χιχιχι...ευχαριστώ dizzy!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.