Tatu, αν δεν είσαι 100% έτοιμη να αφοσιωθείς στον ελληνικό στρατό, μην πας.
Δήλωσέ την, πήγαινε στα αγωνίσματα, στις εξετάσεις, κάνε όλα τα προκαταρκτικά, κάνε παρέες (όλα αυτά έχουν πλάκα) αλλά αν δεν είσαι 100% έτοιμη να αφοσιωθείς σε έναν τρόπο ζωής όπου θα μετατίθεσαι κάθε Χ χρόνια, που θα βαράς πάντα προσοχή σε ανωτέρους, που θα είσαι σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά δημιουργικό που που που.....μην πας.
Υποθέτω πως για να μην το γράφεις από μόνη σου ότι θέλεις πάρα πολύ να πας στη στρατιωτική σχολή, μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ίσως να επέλεξες να δηλώσεις αυτήν για λόγους οικονομικούς, μονιμότητας κλπ.
Για το πρώτο, το οικονομικό, άτομο μέσα από τη σχολή (είχε τελειώσει και ήταν Ανθυπολοχαγός και βοηθούσε στη διαδικασία) μου είπε πως δεν είναι ικανοποιητικό.
Μπορεί να ξεκινάει εντυπωσιακά με έναν πρώτο μισθό ανώτερου του συνηθισμένου βασικού (αν θυμάμαι καλά, κοντά στα 700 κάτι ευρώ αντί για 600) ωστόσο μετά δεν αυξάνεται εξίσου εντυπωσιακά.
Αυτά, ωστόσο, ίσως αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή), καθώς υπάρχουν πιέσεις για αύξηση του βασικού μισθού του Ανθυπολοχαγού που είναι και η βάση για τον υπολογισμό των ανωτέρων βαθμών.
Για το δεύτερο, της μονιμότητας, καταλαβαίνεις πως αν δε σου αρέσει κάτι, αν σε ενοχλεί κάτι στη δουλειά σου, τότε θα πρέπει να το ανέχεσαι για όλη σου σχεδόν την εργασιακή ζωή....
Εν κατακλείδει, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά θέλω να είσαι 100% σίγουρη πριν κάνεις το βήμα αυτό.
Δεν είναι κάποια σχολή όπως το Οικονομικό, πχ, όπου την παρατάς αν δε σου αρέσει ή αν την τελειώσεις ακολουθείς άλλο επάγγελμα ή μένεις άνεργος.
Στις Σ.Σ. από την πρώτη ημέρα που θα μπεις στη σχολή, μέχρι την ημέρα που θα συνταξιοδοτηθείς από τη δουλειά σου, δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.
Αυτά στα λέει φιλικά ένα άτομο που ως πρώτη επιλογή στις πανελλήνιες είχε τα Σώματα Ευελπίδων, αλλά αργότερα κατάλαβε πως ο μόνος λόγος που την είχε βάλει αυτή τη σχολή στο Μηχανογραφικό ήταν ο φόβος της μη εύρεσης δουλειάς που του είχαν εμποτίσει οι γύρω του....ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά ώστε να μπεις στο λούκι του στρατού εφ'όρου ζωής, χωρίς να σου αρέσει ο Στρατός.