Νομίζω πως ο Ολυμπιακός απόψε ξεπέρασε τις προσδοκίες των περισσοτέρων με την παρουσία του στο γήπεδο, λόγω και της άσχημης εικόνας που παρουσίασε στα τελευταία ματς με το Μαρούσι, αλλά και των διαφόρων αναγκαστικών (τραυματισμοί), ή όχι (παίκτες παραγκωνισμένοι), απουσιών. Στη δεύτερη κατηγορία βέβαια, μάλλον υπερισχύει ο ΠΑΟ. Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι για τον Γιαννάκη δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να κοντράρεται με τον Ομπράντοβιτς (βέβαια ο μοναδικός για τον οποίο θα μπορούσαμε ίσως να ισχυριστούμε το αντίθετο, είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού), τότε μάλλον αποτελεί μικρή έκπληξη η σημερινή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Βέβαια, αναδείχθηκαν σήμερα δύο όπλα που δεν υπολογίζονταν ιδιαίτερα, αντικαθιστώντας μάλιστα αυτά που αμέσως πριν είχαν παροπλιστεί. Ο Σοφοκλής αποτέλεσε σημείο αναφοράς, παρόλο που δε βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, τη στιγμή που ο Μπουρούσης τραυματίστηκε, μόλις είχε βρει ρυθμό και πατήματα, νιώθοντας κυρίαρχος, ενώ ο Τεόντοσιτς έδειξε σημάδια μεγάλου παίκτη και ουσιαστικά υπήρξε για σημαντικό διάστημα ο ηγέτης του Ολυμπιακού (τουλάχιστον οσον αφορά την επίθεση, αφού ο Βασιλόπουλος διαθέτει χαρακτηριστικά Σόφο-Τεό ταυτόχρονα, στην άμυνα), τη στιγμή που ο Γκριρ προσπαθούσε να βρει τρόπο επαφής με τη μπάλα. Μπορεί το ματς να χάθηκε, αλλά το σημαντικότερο ίσως είναι πως ο Γιαννάκης βρήκε τρόπο να στήσει σωστά την ομάδα και να κοντράρει εν τέλει επί ίσοις όροις τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός μάλιστα ότι είχε λιγότερες επιλογές. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και το "παραλήρημα" (με την καλή έννοια) στην άμυνα, με τα στυλ ζώνης να εναλλάσονται αδιαλλείπτως, όπως μου αναλύει εδώ και ώρα ο Air_Kef (ο λαός περιμένει ποστ!!). Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα έμεινε ζωντανή μέχρι τέλους, δίχως να έχει στηριχθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό στον Γκριρ. Τα δύο τελευταία βέβαια συνδέονται, αλλά κατά την άποψή μου, μόνο μονόπλευρα (από το 1ο στο 2ο και όχι από το 2ο στο 1ο).
Ασφαλώς, κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει παρόμοια εμφάνιση στο ΣΕΦ. Ο Μπουρούσης έχει τραυματιστεί (προλαβαίνει να επιστρέψει; ), ο Τεόντοσιτς δεν είναι Γιασικεβίτσιους (ακόμα; ) για να μαγεύει σε κάθε ματς (θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος και ο Παναθηναϊκός βέβαια), ενώ όλοι γνωρίζουμε πως έχει η κατάσταση με τον Σοφοκλή. Ίσως υπάρξουν άλλες λύσεις, που δε βοήθησαν σήμερα, αλλά και πάλι, προσωπικά δε μπορώ να είμαι καθόλου σίγουρος για το τι θα δούμε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, άσχετα αν το χθεσινό δείγμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Το ίδιο δεν ισχύει για τον ΠΑΟ, θεωρώ πως θα παρουσιαστεί καλύτερος, αλλά όχι δραματικά, αφού κάποια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, σε μικρότερο όμως βαθμό από την περίοδο κρίσης λίγους μήνες πριν. Σήμερα δε μ' ενθουσίασε, θα έλεγα ότι δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, δε χτύπησε όσο θα μπορούσε σε κάποια σημεία, δε βρήκε συγκεκριμένο ρυθμό, ίσως και λόγω απραξίας, πέρα από το στήσιμο του αντιπάλου. Γενικά, πιστεύω πως καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε φέτος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να πιάσει το επίπεδο απόδοσης που θα μπορούσε, αλλά ευτυχώς, φαίνεται πως θα έχουμε και πάλι συγκλονιστικούς τελικούς, αν θεωρήσουμε ότι το ΣΕΦ από μόνο του αποτελεί ένα + για τον Ολυμπιακό και θα συνεισφέρει στο να παρουσιάσει τελικά μια εικόνα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, εξουδετερώνοντας κατά κάποιο τρόπο τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Διαφορετικά, το πάνω χέρι θα το έχει αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός.
ΥΓ. Ο Ντικούδης ασφαλώς και θα μπορούσε να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Σχορτσιανίτη, ως βοήθεια σε double team. Αυτό νομίζω εξάλλου πως είναι το αδύνατό του σημείο, όσον αφορά γενικά καθήκοντα κι όχι κάποια εξεζητημένα τεχνικά στοιχεία, που ίσως δεν έχω προσέξει, ότι δε μπορεί να μαρκάρει αντίπαλο σέντερ.
ΥΓ. 2 Δυο - τρεις φορές ο Βασιλόπουλος κατέβασε τη μπάλα μέχρι το τρίποντο του Παναθηναϊκού (ευτυχώς που δε σηκώθηκε βέβαια)... Είναι είδηση, όπως και να το κάνουμε! Διόλου άσχημα πάντως...