Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι μέλος στο Basketforum εδω και κάμποσο καιρό αλλά ποτέ δεν έγραψα κάτι, γιατι λίγο έως πολύ κάποιος εμφανιζόταν να έχει την ίδια άποψη με μένα και να με κάλυπτε. Άλλωστε οι περισσότεροι εδώ ξέρετε για τι μιλάμε και πάνω απ' όλα το νοιάζεστε... Και αυτό μετράει πιο πολύ...
Σήμερα όμως ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε γιατί έστω και έμμεσα με αφορά.
Γι'αυτό συγχωρέστε μου την πολυλογία...

Εξισορροπώ την μέχρι πρότινος σιωπή μου!
1) Για να μην παρεξηγηθούμε και μπερδεύουμε καταστάσεις, πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα ο μισθός ενός προπονητή και μίας παίκτριας και δεν πρέπει να συγχέονται. Ο μεν είναι επαγγελματίας και δεν το κρύβει, οι δε παίκτριες είναι ερασιτέχνες (αν και όσες το αγαπάνε πραγματικά δείχνοντας την πρέπουσα σημασία και συνέπεια δεν απέχουν πολύ από τον επαγγελματισμό...στα επίπεδα της Ελληνικης Γυναικείας Πραγματικότητας του Μπάσκετ, τουλάχιστον). Άλλα δεδομένα, άλλα κριτήρια...
2) Αφ' ης στιγμής οι προπονητές θέλουν να λέγονται επαγγελματίες και να έχουν αντίστοιχες απαιτήσεις από τις παίκτριές τους καλό θα ήταν να βοηθούν στο να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση "λογικά" αμοιβόμενων παικτριών με
υποχρεώσεις αλλά και
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, και όχι να κάνουν σεγόντο στις διοικήσεις που κατά πλειοψηφία δεν έχουν
α)γνώσεις περί του αθλήματος
β)γνώσεις περί των παικτρίών τους
γ) κατανόηση και
δ)φιλότιμο! Κι η δική τους δουλειά θα ήταν ευκολότερη και οι παίκτριες θα είχαν ένα ακόμα κίνητρο αλλά και μια επιπλέον βοήθεια (
δεν νομίζω να είναι ποινικό αδίκημα...; 
)
3) Το γεγονός ότι συνεχίζουμε να αποκαλούμε τα όποια χρήματα παίρνουν οι παίκτριες
"οδοιπορικά"είναι καθαρά ευθύνη των διοικήσεων που εκμεταλεύονται τον όρο ώστε να μειώνουν τα χρήματα που είναι διατεθημένοι να προσφέρουν. Αν είναι όμως να μπούμε στη διαδικασία να χιλιομετρούμε αποστάσεις, να ρωτάμε αν οι παίκτριες χρησιμοποιούν μετρό ή τρένο και αν το εισητήριο είναι 0,8 ή 0,50 ή φοιτητικό, αν το συνολικό ποσό για βενζίνες είναι 125€ + 20 για λάδια + 10 για αλλάγη υαλοκαθαριστήρων τον Χειμώνα...

θα μπούμε στη ζώνη του Λυκόφωτος και απλά θα γίνουμε γραφικοί... Αν κάποιες παίκτριες δε, κρύβονται πίσω από το δακτυλό τους και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ οδοιπορικών και κάποιων έξτρα χρημάτων που πιθανό ζητούν ή καταφέρνουν να παίρνουν, εκεί υπάρχει άλλο ένα μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση!
4) Όλοι γνωρίζουμε ότι η συντιπτική πλειοψηφία παικτριών δεν αμοίβεται ή αν αμοίβεται χρειάζεται να βάλει κι άλλα από την τσέπη για να καλύψει τις τακτικές και μόνο άναγκες της για να ασχοληθεί με το άθλημα που αγαπάει.
(και μην ξανακούσω κανέναν εδώ μέσα να λέει ότι επειδή έπαιζε το 1800+κάτι για το πακέτο μακαρόνια που θα του έδινε ο πρόεδρος-μπακάλης! Αυτό έλλειπε να δημιουργούμε και τύψεις στα παιδιά που κατάφεραν να μειώσουν τις ζημίες τους από την όλη ιστορία... ΄Κι αν 15 χρόνια δεν πάρεις μία και ένα πληρωθείς σημαίνει ότι σταμάτηασες να αγαπάς το Μπάσκετ ή δεν παίζεις για τη φανέλα; Ψυχραιμία, guys...) Χώρια, ό,τι έχει ήδη αναφερθεί ως τώρα για έλλειψη ιατρικής κάλυψης & ασφάλισης, εκμετάλλευσης από τις ομάδες (όσες έχουν κάνει τον ταξιτζή σε ομάδα να σηκώσουν το χέρι ψηλά...

), συνέπειες σε επαγγελματικό επίπεδο κτλ. Δεν θα μιλήσω για συνέπειες στην προσωπική ζωή γιατί για εμένα είναι καθαρά θέμα επιλόγών και διαμοιρασμού του χρόνου που η καθεμία διαθέτει για τον εαυτό της και τα όσα την ικανοποιούν. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά δεν κάνουν θυσίες "οff charge" γιατί απλά ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ! Σιγά-σιγά κοντεύουν κάποιοι παραγοντες (αλλά και προπονητές αισχάτως δυστυχώς) να βγάλουν τις Ελληνίδες καλαθοσφαιρίστριες (επί το επιστημονικότερο) ΥΠΕΡΑΜΟΙΒΟΜΕΝΕΣ και αισχροκερδής. Ναι το έχω ακούσει και αυτό....
5) Αν κάποιες παίκτριες παίρνουν πεντε δεκάρες παραπάνω είτε λόγω αναγνωρισμένης αξίας, είτε λόγω ταλέντου, είτε λόγω κάποιων ειδικών καταστάσεων που μπορεί να συντρέχουν,+ καλό θα είναι να ενηλικιωθούμε παίκτριες και προπονητές και να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατό αντικειμενικότερη κρίση... Επιχειρήματα του τύπου "αυτή όμως παίρνει τόσα..." , "στην άλλη δώσαμε εκείνα..." μόνο κακό μπορούν να κάνουν κι όχι να βοηθήσουν στο να γίνουν βήματα προόδου και ωρίμανσης του γυναικείου μπασκετ. Καθέ μια είναι χωριστή μονάδα και ξεχωριστή προσωπικότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από προπονητές και συμπαίκτριες. (Για να προλάβω αντιδρασεις αναφέρομαι μόνο για το επίμαχο θέμα και όχι για αγωνιστικά ζητήματα διαφορετικής αντιμετώπισης)
Λοιπόν, θα μπορούσα να έγραφα και άλλα, αλλά κάποιος θα τα πει παρακάτω σας έχω εμπιστοσύνη!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαριτήρια σε όσους κατάφεραν με υπομονή και επιμονή (κατι έμαθα στα γήπεδα τόσα χρόνια) να τα διαβάσουν όλα...
Keep loving the Game! Θα τα πούμε σε κάποιο γήπεδο!
Συγνώμη αν δεν επιτρέπεται να στέλνουμε τόσο μεγάλα posts. Παρακαλώ οι admins να το σβήσουν αν είναι κόντρα στους κανόνες του forum. Χαλάλι...