Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κλειστά συμβόλαια Ευρωλίγκας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Warrior
dizzy_fingers:Το παρών θέμα αποτελεί μεταφορά των ποστ από το θέμα "Άρης: Μεταγραφές"



Επισης σημερα μιλησε και ο Ιωαννιδης...για ολους και ολα μαλιστα...στην συγκεντρωση
του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Μπάσκετ (ΣΕΠΚ)...

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. τόνισε ότι πρέπει να συζητήσουν όλοι οι φορείς για το καλό του αθλήματος, ότι ένα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να παίζεται το πρωτάθλημα στα... ίσα είναι το "σάλαρι καπ", κάτι που είχε ζητήσει ο Παναθηναικός.

Μίλησε επίσης για την επιστροφή του Γιώργου Σιγάλα στον Άρη, τον οποίο χαρακτήρισε τεράστια προσωπικότητα, ενώ έκανε αυστηρή κριτική στον Τσαρλς Μπάρτον.

Ο "ξανθός" αρχικά υπογράμμισε: "Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε μεταξύ μας για την πτώση του ελληνικού μπάσκετ. Είναι πολλά. Ο Πανιώνιος βγήκε τρίτος στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα. Οι φορείς πρέπει να τα βλέπουν αυτά, γιατί επηρεάζουν τον κόσμο. Οι ομάδες δεν θέλουν να παίξουν στο ULEB CUP, αν βγεις δεύτερος γιατί να πας εκεί, νιώθεις αδικημένος.

Παράλληλα, έπεσαν τα μπάτζετ των ομάδων. Πρέπει να έχεις μία πορεία σταθερή και υψηλή για να μπορέσεις να χτυπήσεις τον Παναθηναϊκό. Αν όμως ο Βωβός ξέρει ότι θα υπάρχει πλαφόν ή σάλαρι καπ στα 4 εκ. Eυρώ, τότε θα ξέρει ότι αν μπορεί να τα βάλει, τότε θα παλέψει στα ίσα με τον Παναθηναϊκό. Βλέπουμε ότι πλέον δεν υπάρχει και τηλεόραση, δεν παρακολουθούμε πια τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα Κύπελλα έχουν χάσει την εμπορικότητα τους, οι ομάδες χάνουν λεφτά. Υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί, πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Οι ίδιοι οι Γιαννακόπουλοι για παράδειγμα ήθελαν το σάλαρι καπ. Αν αυτοί που μπορούν να βάλουν τα περισσότερα χρήματα, θέλουν το σάλαρι καπ, τότε γιατί δεν το κάνουμε;. Πρέπει και η Πολιτεία να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει".

"Προσωπικότητα ο Σιγάλας"
Ο Ιωαννίδης μίλησε και για την επιστροφή Σιγάλα στον Άρη λέγοντας: "Ο Σιγάλας ήθελε να επιστρέψει, ήταν Ολυμπιακός και Άρης. Από μικρό παιδί ήταν υποστηρικτής του Άρη, ο Πανιώνιος που έδινε περισσότερα, όπως και ο Πανελλήνιος αλλά ήρθε στον Άρη. Η ομάδα χρειάζεται αθλητές, να μην κρύβονται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι θέμα του Σιγάλα και της διοίκησης αν θέλει να μείνει και μετά. Είναι αρχηγός ο Σιγάλας, είναι τεράστια προσωπικότητα. Τα καλύτερα παιδιά είναι οι Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας και Σιγάλας, αλλά ο Γιώργος είναι προσωπικότητα.

Όταν παίζεις Ευρώπη, σαφώς είναι καλό γιατί κρατάς την ομάδα σε μία φόρμα, γιατί ο αθλητής παίζει και δεν ηρεμεί πολύ, όπως συμβαίνει όταν έχεις μόνο έναν αγώνα. Είναι και θέμα πρεστίζ. Δεν μπορείς να πάρεις εύκολα ξένους παίκτες αν δεν παίζεις Ευρώπη. Ο Διαμαντίδης επέλεξε να πάει σε μία ομάδα που έπαιζε Ευρωλίγκα, επέλεξε τον Παναθηναικό, ο Άρης του έδινε περισσότερα. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Το χρήμα πρέπει να το χρησιμοποιείς έξυπνα. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, με νεαρούς παίκτες που παίζουν ακόμα, κερδίζαμε πρωταθλήματα. Ο Άρης στο μπάσκετ ξόδεψε μία περιουσία, έχει 500.000 παθητικό και βγήκε πέμπτος.

Το σύστημα παιδείας έχει καταστρέψει τα παιδιά μας, που δεν έχουν πέντε λεπτά να αθληθούν και οδηγούνται σε άλλους δρόμους. Βέβαια κι εμείς οι προπονητές φέρουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, διότι είχαμε εσωστρέφεια και καταλήξαμε να υποβαθμίσουμε μόνοι μας το άθλημα που αγαπάμε. Μαλώναμε και φέραμε το άθλημα εδώ, που το φέραμε. Οι φορείς απαξίωσαν το μπάσκετ κι όταν το πρωτάθλημα δεν έχει αξία, τότε κανείς δε νοιάζεται γι αυτό

Μόνο η Ευρωλίγκα αξίζει από τις διοργανώσεις που υπάρχουν. Γιατί να λάβει μέρος ο Άρης στο ULEB Cup; Για να δώσει 150.000 Ευρώ σε λειτουργικά έξοδα

Στην ζωή ο νοικοκύρης λέει ότι ας έχω στην άκρη για να μπορώ να έχω κάτι στις δύσκολες μέρες. Το καράβι με τον Μπάρτον, πήγαινε ανάλογα με τα κύματα. Έπαιξε τίποτα η ομάδα; Είπα την άποψη όταν ο Άρης έχασε από την ΑΕΚ με 107-101. Είδα τι είπε στις δηλώσεις του και είπε ότι ήμασταν άστοχοι στις βολές με ποσοστό 70% στα τρίποντα. Τον έλεγαν πως θα παίξουμε και έλεγε γρήγορα. Ο προηγούμενος προπονητής ήταν πολύ στον κόσμο του.

Ο Ζούρος είχε πάρει την θέση μου στον Ολυμπιακό. Αλλά δεν κοιτάω αυτά. Έκανε στον Ολυμπιακό πρωταθλητισμό, είναι και ο Νικολαΐδης που επίσης όπως και ο Ζούρος θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πρέπει να δουλέψεις όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.. Με άρεσε αυτό που έκανε ο Κωφίδης, που προώθησε τα μικρά παιδιά να παίξουν. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Άρης. Για την αποχώρηση του Τάκη Πανελούδη στεναχωρέθηκα, γιατί εις βάρος του εαυτού και της οικογένειας του ήθελε να προσφέρει".

"Μου λείπει ο πάγκος"
Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε την αναφορά του και στον Θόδωρο Ζαγοράκη τονίζοντας: "Για τον Ζαγοράκη να πω ότι το παιδί θέλει να ανέβει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι πριν τελειώσει. Τώρα και να θέλουν να τον αφήσουν, δεν θα το κάνουν".

Ο "ξανθός" είπε επίσης: "Μου λείπει ο πάγκος, την Κυριακή κοουτσάρισα και σκέφτηκα το ασυμβίβαστο. Ήταν για έναν ιερός σκοπό, τα παιδιά εκεί έδειξαν τον αγώνα ζωής που κάνουν. Δεν είναι καλό να είσαι σε μία ομάδα και να είσαι και Βουλευτής. Είναι τόσες πολλές υποχρεώσεις αν κάνεις κάτι με την ψυχή σου, που δεν μπορείς να είσαι σε μία ομάδα".
Για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδος του Άρη στην Β' Εθνική ο Ιωαννίδης είπε: "Όταν κερδίζει η ομάδα, κερδίζουν όλοι. Όταν χάνει η ομάδα χάνουν όλοι. Οι επιχειρηματίες είπαν αρχικά ότι θέλουν τον Άρη εν λευκώ, μετά ότι έχει χρέη. Αν θέλει κάποιος να μπει και έχει τα λεφτά μπαίνει. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Ο Άρης είναι σε δύσκολη θέση και όλα τα άλλα είναι για πλάκα. Θα παίξει εννέα αγωνιστικές χωρίς κόσμο. Είναι λάθη πολλών ετών. Πηγαίνουμε λάθος στο λάθος. Είναι μία αρρώστια και εύχομαι κάποτε να σταματήσει. Πρέπει να πληρώσεις παίκτες, το οικονομικό αυτή την στιγμή είναι βασικό".

www.sport24.gr



QUOTE
Ο Διαμαντίδης επέλεξε να πάει σε μία ομάδα που έπαιζε Ευρωλίγκα, επέλεξε τον Παναθηναικό, ο Άρης του έδινε περισσότερα


QUOTE
Μόνο η Ευρωλίγκα αξίζει από τις διοργανώσεις που υπάρχουν. Γιατί να λάβει μέρος ο Άρης στο ULEB Cup; Για να δώσει 150.000 Ευρώ σε λειτουργικά έξοδα


Τι μας λες ρε Γιαννη....
Διναμε περισσοτερα απο τον ΠΑΟ στον Διαμαντιδη?? huh.gif

Γιατι να συμμετασχουμε στο Uleb Cup???????
Ξερω και γω...εσυ γιατι λες να μην συμμετειχαμε,ε??

QUOTE
Ο Άρης στο μπάσκετ ξόδεψε μία περιουσία, έχει 500.000 παθητικό και βγήκε πέμπτος


Γιατι εγινε αυτο αραγε?? 39.gif
Αν εγινε...αν μπηκαμε μεσα τοσο δηλαδη..

QUOTE
Ο προηγούμενος προπονητής ήταν πολύ στον κόσμο του.


ohmy.gif
Πεφτω απο τα συννεφα!!!!! rolleyes.gif
Γιατι το λες αυτο ρε Γιανναρε????? huh.gif

biggrin.gif
hagi
Ο Σιγάλας εγώ πιστεύω θα βοηθήσει πολύ και κυρίως εξωαγωνιστικά.Έχει και τον τσαμπουκά και την εμπειρία να επιβληθεί στους άλλους..
Θα δούμε βέβαια.Γενικά εγώ πιστεύω ότι πάμε καλά αλλά μας λείπει ένας καλός Έλληνας σκόρερ..Γενικά θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν κάποιες καλές κινήσεις και του χρόνου θα έχουμε Ελληνικό κορμό και θα πάμε καλύτερα.
LEFTERIS733
Πολλες γραφικοτητες και...αντε να μην πω,απο τον ιωαννιδη.

Δηλαδη επειδη η ομαδα του πρωην αφεντικου του δεν κανει τιποτα,βγαινει 8ος και του χρονου αντιο στην Α2 πρεπει ο παναθηναικος να μην κανει μεταγραφες;τι λεει ρε ο καραγκιοζης...

Ο διαμαντιδης λεει προτιμησε τον παο γιατι ειχε εγγυημενο συμβολαιο στην ευρωλιγκα...Ξεχασε μαλλον ποιος παιζει με συμβολαιο και ποιος παιζει γιατι το αξιζει...Καλα εκανε η derby και του τα εχωνε.

Ασε ρε γιαννακη οι μπουρδες σου δεν πειθουν κανενα...Αντι δηλαδη να επενδυσουν οι αλλοι για να ανεβει το μπασκετ,να πεσει ο παναθηναικος για να ερθουν ολοι στα ισια...Οχι ρε ηλιθιε...Δεν θα φτασουμε στο επιπεδο του πρωην (η μηπως οχι) αφεντικου σου.Αντε γεια...
qspock
Σεβομενος την ιστορια και προσφορα του Ιωαννιδη στο ελληνικο μπασκετ θα αποφυγω να τον χαρακτηρισω για τις γελιες και εκτος πραγματικοτητας δηλωσεις που εκανε... Δε νομιζω οτι υπαρχει ουτε ενας που δε τις βρισκει τουλαχιστον αστειες (και προσβλητικες κυριως οσον αφορα τον πρωην συναδελφο του Μπαρτον που διακριθηκε ο ανθρωπος για το ηθος του αν μη τι αλλο οσο εργαστηκε στην χωρα μας!) Τελικα, απο οτι φαινεται απο τις δηλωσεις αυτες, ο ξανθος εχει απομακρυνθει για τα καλα απο τον χωρο οπου καποτε διεπρεπε και πλεον δεν τον παρακολουθει απο κοντα. Τετοιες ασαφιες και αποψεις ουτε καν ως γραφικες δεν χαρακτηριζονται αλλα ειναι επικινδυνες για το αθλημα αν τις παρουν σοβαρα. Ακου σαλαρι καπ στην Α1... Μια κινηση που ουσιαστικα επηρεαζει μια και μονο ομαδα (τι τις νοιαζει τις υπολοιπες 13 ομαδες τον ανω οριο χρηματων?) και μαλιστα αρνητικα ως προς την ισχυ της. Δηλαδη ο ΠΑΟ να διωξει τον Λακοβιτς, τον Αλβερτη, γενικα τους ακριβους παιχτες, να μην ενισχυθει γενικως και μετα να παει να αντιμετωπισει την Μακαμπι. Και δε διωχνει μετα και τον Ομπραντοβιτς, τι νοημα εχει να τον κρατησει... Τωρα τι να πω, κριμα ρε Γιαννη. Κριμα που λες οτι νοιαζεσαι για το μπασκετ και την Ελλαδα. Μηπως ο Παυλος να κανει με τα λεφτα του ΠΑΟ τις μεταγραφες του Ολυμπιακου και των αλλων ομαδων? Ισως η επομενη προταση του Ιωαννιδη...

Το χειροτερο ομως στην ολη ιστορια ειναι οτι καποιοι τον εμπιστευονται και του δινουν τον πρωτο λογο σε μεταγραφες προπονητη και παιχτων! Ποσο βαθια νυχτωμενοι ειναι... Ο Αρης τα δυο τελευταια χρονια ειχε αξιοπρεπη παρουσια, τωρα ομως ακολουθει λαθος οδηγιες απο λαθος ανθρωπο. Ελπιζω το κακο να περιοριστει εστω σε μια ομαδα μονο. Ελπιζω η καιρια θεση του στα πολιτικα της χωρας να μην χρησιμοποιηθει για την πραγματωση των παραπανω ιδεων που ουτε μεθυσμενος icon_drunk.gif δεν θα εξεφραζε κανεις. Να μας λειπουν τετοιες φασιστικες αποψεις.

Κριμα...
Warrior
QUOTE
Ο Πανιώνιος βγήκε τρίτος στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα. Οι φορείς πρέπει να τα βλέπουν αυτά, γιατί επηρεάζουν τον κόσμο.Οι φορείς πρέπει να τα βλέπουν αυτά, γιατί επηρεάζουν τον κόσμο. Οι ομάδες δεν θέλουν να παίξουν στο ULEB CUP, αν βγεις δεύτερος γιατί να πας εκεί, νιώθεις αδικημένος.


Δηλαδη τοσο γελοιο σας φαινεται το παραπανω??

Τα συμβολαια στην Ευρωλιγκα θα ειναι η καταστροφη του μπασκετ.Οδηγουν χρονο με
τον χρονο στην απαξιωση των εθνικων πρωταθληματων..
Δεν το βλεπετε αυτο?

Ο Βωβος π.χ. εχει κανει σοβαρη δουλεια στο Μαρουσι τοσα χρονια.Φετος αρνηθηκε
να συμμετασχει στο Uleb Cup,σιγα σιγα αρχιζει να μειωνει το μπατζετ του μιας και
δεν υπαρχει προοπτικη...

Εγω θελω να ρωτησω κατι...η UEFA ειναι ηλιθια που δινει θεση στο C.L. με βαση την
βαθμολογια των εθνικων πρωταθληματων??

Τι σχεση εχει ρε Λευτερη ο Ολυμπιακος?Τα συμφεροντα του προσπαθει να προστατεψει?
Να ελεγες για εμας να το καταλαβαινα..

Το 3ετες συμβολαιο του Ολυμπιακου απαξιωσε το πρωταθλημα.
Τωρα ετοιμαζονται νεα 3ετη σε ΠΑΟ και ΑΕΚ..
Ο Ολυμπιακος εχει(ή θα βρει) το οικονομικο μεγεθος να διεκδικησει με αξιωσεις την
συμμετοχη του στην Ευρωλιγκα.
Με τις υπολοιπες ομαδες τι γινεται?

Τι οραμα υπαρχει για τις υπολοιπες 6-7 που μπορουν υπο συνθηκες να πρωταγωνιστησουν?
Θα παλευουν ολες για μια θεση?Με ποια λογικη θα επενδυσει καποιος σε μια απο αυτες
τις ομαδες,οταν θα εχει ελαχιστες ελπιδες για συμμετοχη στην κορυφαια διοργανωση??

Ολοι οι καλοι παικτες κοιτανε να βρουν μια ομαδα που να παιζει στην Ευρωλιγκα.
Οταν αποκλειεις καποιες ομαδες για τα επομενα 3 χρονια απο εκει,πως μπορουν αυτες
να προσελκυσουν καλους παικτες?Εκει παει το παραδειγμα του Διαμαντιδη..
Οχι οτι πιστευω οτι του δωσαμε περισσοτερα λεφτα απο τον ΠΑΟ,αλλα δεν ειναι εκει
το θεμα!

Ουτε κανεις ειπε οτι το συμβολαιο του Παναθηναικου θα ειναι το προβλημα Λευτερη.
Σιγουρα αξιζετε να παιζετε στην Ευρωλιγκα και θα παιζεται ειτε εχετε το συμβολαιο
ειτε οχι...

QUOTE
Οι ίδιοι οι Γιαννακόπουλοι για παράδειγμα ήθελαν το σάλαρι καπ.



Aυτο γιατι το παραβλεψατε?Δεν λεει κατι??
Νομιζετε οτι μακροπροθεσμα ο Παναθηναικος θα βγει χαμενος?
Ως ποτε οι Αφοι θα βαζουνε λεφτα απο την τσεπη τους στην ομαδα,ενω παραλληλα
το προιον θα χανει την αξια του χρονο με τον χρονο?
Γιατι ο Παναθηναικος τα τελευταια χρονια ειχε πεσει στην Ευρωπη?
Η κατασταση του ελληνικου μπασκετ δεν αποτελει τροχοπεδη για μεγαλα ανοιγματα
απο τους Γιαννακοπουλους?

Σιγουρα ειναι κατι το οποιο θα μπορουσε να πραγματοποιηθει σε βαθος χρονου,μιας
και αυτη τη στιγμη δεν μπορει να γινει,χρειαζονται πολλες προυποθεσεις..

Το θεμα ειναι οτι το μπασκετ αργοπεθαινει στην Ελλαδα...οποιος δεν το βλεπει
εθελοτυφλει.
Δεν ξερω αν το σαλαρι καπ ειναι η λυση.Οτι χρειαζονται τομες στην δομη του ειναι
γεγονος..

Και αν πιστευετε οτι τα λεω αυτα για το συμφερον της ομαδας μου μονο και οπαδικα,
δεν ειναι ετσι..εμεις αργοπεθαινουμε ετσι και αλλιως..δεν νομιζω οτι και τα συμβολαια
να μην υπηρχαν θα καναμε κατι με την κατασταση που επικρατει.

Πια αξιοπρεπη παρουσια φιλε qspock..
Χασαμε την μεγαλη ευκαιρια μας λογω των τεραστιων λαθων που εγιναν τα τελευταια
2 χρονια,σπαταλησαμε το "παχυλο συμβολαιο" του συνδρομητικου..εδω και εκει.
Εκτος του οτι ειμαστε αποκλειστικα υπευθυνοι για την μη ανανεωση του συμβολαιου
και την οικονομικη "στενοτητα" που αντιμετωπιζουμε φετος..

Οσον αφορα τον Μπαρτον...αλλος θεμα το ηθος του...και αλλο η προπονητικη του
αξια..

Κουρασα,ε??
biggrin.gif
fatboy
Καλησπέρα σε όλους

Καιρό είχα να συμμετάσχω...

Πρέπει να πω ότι ποτέ μου δεν χώνεψα αυτό το "συμβόλαιο για συμμετοχή" στην euroleague. Από τότε βέβαια που ο Βασιλακόπουλος και οι υπόλοιποι τα σπάσανε στη FIBA, όλα πήγανε κατά διαόλου. Εκεί που έπρεπε να συζητάνε για συνεργασία FIBA-NBA αυτοί τα κάνανε ακόμα χειρότερα (πριν από λίγο ξυπνήσανε).

Το άθλημα ακολουθεί πάντως τον κύκλο του όπως όλα τα πράγματα σε αυτό τον κόσμο, μην ανησυχείτε... και κανένας άλλος να μην ασχολείται, ο καθένας επειδή γουστάρει μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει να σουτάρει 8 ώρες μόνος του.

Εγώ πάντως το φχαριστιέμαι...

qspock
Να πω κι εγω τη γνωμη μου για τα εγγυημενα συμβολαια της Ευρωλιγκα που εχουν γινει καραμελα και κατηγορουνται οτι φταινε για την καταντια του Ελληνικου μπασκετ:

Με μια πρωτη ματια, αυτα τα συμβολαια δημιουργουν καποια δεδομενα που φαινομενικα υποβαθιζουν το ενδιαφερον του τοπικου πρωταθληματος, ωστοσο πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι, ειδικα στην χωρα μας. Τη στιγμη που οι περισσοτερες ομαδες -υποτιθεμενοι διεκδικητες θεσεων της Euroleague- εχουν προβληματα κυριως οικονομικα αλλα και γηπεδικα (Μαρουσι, Πανιωνιος κ.α) που δεν τους επιτρεπουν οχι στην Ευρωλιγκα να συμμετασχουν αλλα ουτε στο ULEB cup, ειναι μεγαλη κοροιδια να βγαινουν και να δηλωνουν αδικημενοι που υπαρχουν τα συμβολαια. Γιατι και να μην υπηρχαν δεν πληρουν τις προυποθεσεις για να αγωνιστουν εκει, ουτε την οικονομικη φερεγγυοτητα. Συγκριτικα με μεγαλυτερες ευρωπαικες και ιστορικες δυναμεις ειναι αντιεμπορικες και ανεπιθυμητες απο την ULEB. Πραγμα πολυ φυσιολογικο, οταν θελουμε να μιλαμε για εξελιξη του αθληματος δε μπορουμε να συμπεριλαμβανουμε στην κορυφαια διοργανωση συλογους που δεν πληρουν τις συγχρονες προδιαγραφες η που ενδεχεται αγωνιστικα να παρατησουν νωρις την προσπαθεια και να εχουν ρολο κομπαρσου. Ασε που παιζει και να θελουν να σταματησουν απο τη διοργανωση εν μεσω της χρονιας (γιατι ξερω γω παλευουν να μεινουν στην Α1) κατι που θα ηταν μεγαλο πληγμα για την λειτουργια της Ευρωλιγκα. Θεσπιζοντας λοιπον αυτα τα συμβολαια, η ULEB παιρνει εγγυησεις απο τους συλογους και κατοχυρωνει ως ενα βαθμο την δυναμικοτητα της, τουλαχιστο οσον αφορα εναν βασικο κορμο ομαδων.

Απο την αλλη, συλογοι οπως ο Ολυμπιακος (αλλα και η ΑΕΚ που παλιοτερα εβαζε το χερι πιο βαθια στην τσεπη), δειχνουν να εκμεταλευονται το γεγονος των συμβολαιων και να μην δινουν ιδιαιτερη βαρυτητα στο μπατζετ τους με αποτελεσμα να αποδυναμωνονται. Και το κανουν γιατι ξερουν εκ των προτερων οτι δεν κινδυνευουν οσον αφορα τη συμμετοχη στην κορυφαια ευρωπαικη διοργανωση. Αλλα εκει που δεν κινδυνευουν, δεν ειναι ο αγωνιστικος τομεας, αλλα οι προυποθεσεις και εγγυησεις που ζητουνται απο την ULEB, και τις οποιες πολυ λιγοι εως κανεις εκτος των τριων μεγαλων μπορουν να πληρουν. Πονταρουν στην αδυναμια των υπολοιπων να τους κοντραρουν, και εδω που τα λεμε, με ελαχιστες εξαιρεσεις, ετσι ειναι τα πραγματα! Δηλαδη τι θα κερδιζε περσυ το Μαρουσι απο μια συμμετοχη στην Ευρωλιγκα? Θα εβλεπαν ολοι την καταντια μας, σε τι γηπεδο παιζει η 2η ομαδα της Ελλαδας και ποσα εισητηρια κοβει. Η αν επεζε ο Πανιωνιος θα βλεπε ολη η Ευρωπη απο την TV τις σημαιες τις μουντζες και τα κεφαλια των ορθιων οπαδων του αντι για τους παιχτες... Ετσι δεν ειναι οι μεταδοσεις στο κλειστο της Νεας Σμυρνης?

Κακα τα ψεματα, εκτος του ΠΑΟ Ολυμπιακου και ΑΕΚ, οι μονες ομαδες που πληρουν τις προυποθεσεις και θα μπορουσαν να σταθουν σε μια τετοια διοργανωση ειναι ο Αρης και ο ΠΑΟΚ. Ε, ας κυνηγησουν μια θεση απο τα συμβολαια που ληγουν του χρονου! Το δικαιωμα το εχουν, δηλαδη ο τσιγκουνης Φιλιππου ηταν τοσο ανοιχτοχερης οταν εκανε την κινηση πριν 2 χρονια? Απλα οι 2 συλλογοι της Θεσσαλονικης δεν ειχαν ουτε εχουν (σοβαρη) διοικηση και οργανωση και πανω απο ολα οικονομικες εγγυησεις, και γι'αυτο εμειναν απ'εξω. Και το ιδιο θα γινει και του χρονου που θα τους παρουσιαστει παρομοια ευκαιρια, αυτοι θα φωναζουν για τα ματια του κοσμου και αλλοι θα κλεινουν τα συμβολαια. Που να συναντιουνται τωρα με εκπροσωπους στην Ευρωπη και που να τρεχουν να βρουν χορηγους και να δινουν εγγυησεις...
Οι περισσοτερες ομαδες λεν: Ασε καλα ειμαστε και στη FIBA, μας τα κανονιζει ολα ο Βασιλακοπουλος και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Κι αμα λαχει τραβαμε και μια παραιτηση εντος της χρονιας χωρις κυρωσεις απο την FEL κι επικεντρωνομαστε στο ελληνικο πρωταθλημα, οπου οταν κριθει η παραμονη μας διωχνουμε και τους επαγγελματιες παιχτες για να μην κανουμε ...περιττα εξοδα! 41.gif

Δεν παμε ομως ετσι μπροστα. Οριστε, η προσκληση για τα συμβολαια απευθυνεται σε ολους, οσοι ενδιαφερονται πραγματικα θα φανουν το επομενο καλοκαιρι με τις κινησεις που θα κανουν απο φετος κιολας. Αλλα οπως φαινεται παλι δε θα κανουν τιποτα, και μετα θα βγαινουν και θα κατηγορουν την ULEB, που με τον τροπο της (σωστα) πιεζει για γηπεδα, χορηγους, κλπ, για να παει το αθλημα μπροστα και να πλησιασει το NBA σε προδιαγραφες και νοοτροπια αντι να μενει στην μιζερια.

Οσα δε φτανει η αλεπου δηλαδη...
LEFTERIS733
QUOTE (Warrior @ Jun 30 2005, 12:02 PM)
Τι σχεση εχει ρε Λευτερη ο Ολυμπιακος?Τα συμφεροντα του προσπαθει να προστατεψει?
Να ελεγες για εμας να το καταλαβαινα..

Ουτε κανεις ειπε οτι το συμβολαιο του Παναθηναικου θα ειναι το προβλημα Λευτερη.
Σιγουρα αξιζετε να παιζετε στην Ευρωλιγκα και θα παιζεται ειτε εχετε το συμβολαιο
ειτε οχι...

Για το πρωτο εχω τις επιφυλαξεις μου...Πες μου οτι εχω μεγαλη φαντασια αλλα περνανε ορισμενες σκεψεις απο το μυαλο μου...

Για το δευτερο εχω πει παρα πολλες φορες οτι τα συμβολαια ειναι ο θανατος των πρωταθληματων.Οτιδηποτε αλλο ειναι περιττο...

Δεν κρινω την αποψη του για τα συμβολαια,αλλωστε την ιδια αποψη εχουμε,αλλα τις γραφικοτητες που ειπε για σαλαρι καπ.Και στη φορμουλα 1 η φερραρι ηταν πολυ μπροστα απο τους αλλους αλλα δεν εκαναν τιποτα για να μειωσουν τη δυναμη της.Απλα εγιναν οι αλλοι καλυτεροι.Ας κανουν το ιδιο και οι ομαδες τις Α1.Αυτο ειναι το λογικο και ετσι σημειωνεται η προοδος.Λιγο ακομα και θα μας ελεγε και το συνθημα του ποποτα:εμπρος πισω... icon_drunk.gif

Γεια σου ρε ιωαννιδη με τα ωραια σου... icon_wave.gif

Στον αρη και τον ολυμπιακο που επαιρνε τις κουπες δεν τον πειραζαν τα λεφτα που χαλαγε η ομαδα του και αν οι αλλοι μπορουσαν να δωσουν τα ιδια ωστε να ειναι το πρωταθλημα δικαιο...

Για την αποψη που ακουστηκε για πανιωνιο,μαρουσι κτλ...αν ειχαν το κινητρο για ευρωλιγκα θα πηγαιναν να παιξουν σε μεγαλυτερο γηπεδο,θα εκαναν μεγαλυτερη επενδυση κτλ...Αν ομως τους στερεις τη δυνατοτητα διεκδικησης μιας θεσης τι στο καλο να κανουν;
dizzy_fingers
QUOTE
Για την αποψη που ακουστηκε για πανιωνιο,μαρουσι κτλ...αν ειχαν το κινητρο για ευρωλιγκα θα πηγαιναν να παιξουν σε μεγαλυτερο γηπεδο,θα εκαναν μεγαλυτερη επενδυση κτλ...Αν ομως τους στερεις τη δυνατοτητα διεκδικησης μιας θεσης τι στο καλο να κανουν;



Η κλασσική ιστορία του έλληνα...δώσε μου ρε αδερφέ τα λεφτά να σου χτίσω το σπίτι και όταν βρώ χρόνο θα το κάνω icon_drunk.gif...
Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, που τους λέγαμε "δώστε μας τους Αγώνες και μετά εμείς θα κάνουμε τα έργα". Μόνο όταν τους παρουσιάσαμε ένα πλάνο της προκοπής (το οποίο βέβαια δεν τηρήσαμε κατά...γράμμα) μας εμπιστεύθηκαν ( 7.gif ) την ανάθεση των Ολυμπιακών.
Και ξέρω...θα μου πείτε πως τελικά τα καταφέραμε μια χαρά, αλλά δε μπορείς με υποσχέσεις και λόγια του αέρα να πας σε μία πολυεθνική (όπως θα γίνει η Uleb) και να ζητάς εγγυημένο συμβόλαιο.
Δείξε πρώτα τι αξίζεις, και εγώ πιστεύω πως η Uleb θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σου (οι οποίες ανταποκρίνονται στις δυνατότητές σου).

Αν κάποια στιγμή, αποφασίσει (και τα καταφέρει) ο Πανιώνιος να λειτουργήσει ως ομάδα με επιτυχημένα στάνταρντς και γίνει τόσο ελκυστική ως προϊόν, δε βρίσκω το λόγο γιατί να μην της δώσει ένα συμβόλαιο η Uleb wink.gif.

Εδώ οι 3 ελληνικές ομάδες, πολύ αμφιβάλλω ότι αξίζουν να έχουν κλειστό συμβόλαιο - και γι'αυτόν το λόγο πιστεύω Κώστα πως δε θα ανανεωθούν τελικά τα 3ετή από του χρόνου...
qspock
QUOTE (LEFTERIS733 @ Jul 1 2005, 06:48 PM)
Για την αποψη που ακουστηκε για πανιωνιο,μαρουσι κτλ...αν ειχαν το κινητρο για ευρωλιγκα θα πηγαιναν να παιξουν σε μεγαλυτερο γηπεδο,θα εκαναν μεγαλυτερη επενδυση κτλ...Αν ομως τους στερεις τη δυνατοτητα διεκδικησης μιας θεσης τι στο καλο να κανουν;

Οχι δα, και για να μην μιλαμε με αν, ο Πανιωνιος επαιξε στην κορυφαια διωργανωση επι Ιβκοβιτς. Αλλαξε γηπεδο? Ενισχυθηκε? Κερδισε τιποτα απο ολη την ιστορια? Ισα ισα, εδιωξε τον Ιβκοβιτς και μετα κατρακυλησε κι εκανε 10 χρονια να ξαναδει 4αδα στην Α1... Τι να λεμε τωρα, η ολη δομη καποιων ομαδων απλα δεν το σηκωνει.
Και επαναλαμβανω: Δεν στερει το δικαιωμα απο κανενα η ULEB. Η διεκδικηση των συμβολαιων γινεται του χρονου και υπαγεται πλεον σε εξωαγωνιστικα κρητιρια. Ας κανει ο Πανιωνιος η ο καθε Πανιωνιος τις σωστες κινησεις, ας δωσει τις καταλληλες εγγυησεις και θα κλεψει μια θεση. Μπορει? Κι αν επιμενουν καποιοι σε αγωνιστικα κρητηρια δινεται αλλη μια εξτρα θεση μεσω του ULEB cup. Περσυ πηγε μεχρι τον τελικο ο Μακεδονικος, δεν ειναι δα και κατι απραγματοποιητο... Ας βαλουν στοχο οσοι ενδιαφερονται και καλη τους τυχη! Αλλα τι περιμενεις οταν καποιοι δεν δινουν σημασια καν και παραιτουνται ακομα και του δικαιωματος συμετοχης στο ULEB cup λογω ...περιττων εξοδων! 68.gif Δηλαδη αυτες τις ομαδες να βαλει η Ευρωλιγκα στην πρωτη διοργανωση? Που δεν μπορουν να παιξουν καν στην δευτερη?
LEFTERIS733
Δεν θα συμφωνησω...Οταν ο αλλος δεν ελπιζει καπου γιατι να δωσει λεφτα που θα πανε χαμενα;Ειτε θελετε να το καταλαβετε ειτε οχι:εγγυημενα συμβολαια=θανατος των εθνικων πρωταθληματων.
LEFTERIS733
QUOTE (qspock @ Jul 2 2005, 12:32 AM)
Ας κανει ο Πανιωνιος η ο καθε Πανιωνιος τις σωστες κινησεις, ας δωσει τις καταλληλες εγγυησεις και θα κλεψει μια θεση. Μπορει?

Ποιος θα δινει λεφτα για 3 χρονια ελπιζοντας και κανοντας την προσευχη του οτι μπορει η uleb να τον λυπηθει και να του δωσει μια θεση;ποιος ειναι τοσο βλακας για να κανει τετοιο ανοιγμα;
dizzy_fingers
Με αυτή τη λογική ΔΕΝ πρόκειται να πάμε μπροστά όμως....

Τα καταραμένα τα συμβόλαια δε μας αφήνουν σε ησυχία και το έχουν ρημάξει το ελληνικό μπάσκετ, σε συνδυασμό όμως με τη νοοτροπία των ελληνικών ομάδων.


Και στην τελική, τα λεφτά μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο ή τον Άρη, θα τα ρίξει μόνο και μόνο για βγει στην Ευρωλίγκα?
Αν δηλαδή καταφέρει μετά από πολλές προσπάθειες να σηκώσει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί και ο κόσμος θα πει "κρίμα που πήρε το πρωτάθλημα, αφού δεν πρόκειται να βγει στην Ευρωλίγκα"?

Για τα εγγυημένα συμβόλαια δηλαδή πρέπει να επενδύσει κάποιος στο μπάσκετ???

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα... wink.gif
LEFTERIS733
QUOTE (dizzy_fingers @ Jul 2 2005, 11:41 PM)
Για τα εγγυημένα συμβόλαια δηλαδή πρέπει να επενδύσει κάποιος στο μπάσκετ???

Ειπα πουθενα αυτο;απλα αν βγαινει καποιος 2ος η 3ος αξιζει να παιζει στην ευρωλιγκα.
dizzy_fingers
Σίγουρα αξίζει?
Δεδομένης της κατάστασης στο ελληνικό πρωτάθλημα σε θέματα ανταγωνισμού, μάρκετινγκ, προσέλευσης κόσμου?
Γιατί στο πρώτο μπορεί να είμαστε καλύτεροι από εκπρόσωπους άλλων χωρών αλλά στα άλλα δύο (στα οποία όμως η uleb δίνει μεγάλη βάση) και ειδικά στο τρίτο, πατώνουμε.

Είπε ο Μπετομέου ότι δεν αξίζουν 3 ελληνικές ομάδες να παίζουν στην Ευρωλίγκα και πέσαμε όλοι αμέσως να τον φάμε τον άνθρωπο...
LEFTERIS733
Απο τη στιγμη που εχει ικανη ομαδα για να βγαινει καποιος 2ος η 3ος αξιζει.

Δηλαδη ο παοκ που ηταν 1ος σε εισιτηρια αξιζει περισσοτερο απο τον πανιωνιο μια θεση στην ευρωλιγκα;
dizzy_fingers
Για την uleb ίσως wink.gif.

QUOTE
Απο τη στιγμη που εχει ικανη ομαδα για να βγαινει καποιος 2ος η 3ος αξιζει.


Αν αυτός ο 2ος ή 3ος δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο 2ο άλλης χώρας? Και ασφαλώς στην περίπτωσή μας, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος θα μπορούσαν να κοντράρουν κάποια άλλη ομάδα από άλλη χώρα αλλά όπως είπαμε, δε φτάνουν μόνο αυτά για την Uleb...
qspock
QUOTE (LEFTERIS733 @ Jul 3 2005, 12:05 AM)
Απο τη στιγμη που εχει ικανη ομαδα για να βγαινει καποιος 2ος η 3ος αξιζει.

Κι ομως, δεν αξιζει παρα μονο ο πρωτος. Και να γιατι:

Να το θεσω αλλιως: ανεξαρτητως τι θελουμε εμεις να γινεται, ειναι γεγονος οτι πλεον οι 3 θεσεις της Ελλαδας στην Ευρωλιγκα ειναι ουσιαστικα μια συν τα σμβολαια. Συμφωνουμε ολοι σε αυτο.
Για σκεφτειτε το λιγο: Τι θα κανει η ULEB αν ζητησει η Ελλαδα και καταφερει να την πεισει να καταργηθουν οι 2 θεσεις που εχει με συμβολαια? Εχετε την εντυπωση οτι θα κανει 3 τις θεσεις της Ελλαδας και θα βγαινουν οι 3 πρωτοι του πρωταθληματος? Για δειτε ποσες ομαδες βγαινουν απο τις υπολοιπες χωρες μονο απο το πρωταθλημα...
Ε λοιπον ειναι μια απο καθε χωρα με εξαιρεση Ιταλια-Ισπανια που βγαζουν 2 απο το πρωταθλημα και 2 με συμβολαια. Για αυτους ομως που εχουν λιγοτερες απο 4 ομαδες στην Ευρωλιγκα, το τοπικο πρωταθλημα δινει ΜΙΑ ομαδα το πολυ! Μια η καμια...

Και πουσε ακομα! Γιατι εγω υπερασπιζομαι τα συμβολαια? Για πες μου, απο που θα παρει του χρονου θεση στην Ευρωλιγκα η Δυναμο Μοσχας? Ακομη κι αν κατακτησει το πρωταθλημα στη Ρωσια, υπαρχει η ΤΣΣΚΑ, που ηδη εχει συμβολαιο και θα δωσει οσα οσα για να το ανανεωσει. Η δυναμο δε θα δωσει κι αυτη? Τι λετε να κανει τοτε η ULEB? Δε θα αυξησει τις ομαδες της Ρωσιας σε 2? Γιατι οχι? Γιατι να μην κανει τα 2 ελληνικα συμβολαια 1? Και αργοτερα κανενα... Εκτος αν οι ελληνικες ομαδες δινουν τα ιδια με τις Ρωσικες ( 68.gif ). Ετσι εξηγουνται τα λογια του Μπερτομπεου, οτι ειναι πολλες οι ελληνικες ομαδες. Ειναι νωρις ακομα, και δε τα βλεπουμε. Καποτε, οχι 4 αλλα 5 ομαδες θα ειχαμε στην Ευρωλιγκα. Σημερα, υπαρχουν στο εξωτερικο ομαδες με κοσμο, γηπεδαρες και χρημα, πραγμα που εμεις δεν διαθετουμε, και παρακαλουν να κλεισουν συμβολαιο. Κι εμεις δε θελουμε ουτε τα 2 που εχουμε ηδη. Αν αυτη η νοοτροπια περασει και σε αλλες ομαδες, θα χασουμε θεσεις ως χωρα. Δεν υπαρχει αμφιβολια, θα μεινουμε με τον Παυλο μονο στην Ευρωλιγκα. Το επιπεδο του πρωταθληματος μας δεν δικαιολογει 3 ομαδες, για την ULEB παντα. Λογικο δεν ειναι?
dizzy_fingers
Σωστό το παράδειγμα που ανέφερες (άνοιγμα παρένθεσης) αλλά προσωπικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι οι ρωσικές ομάδες θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα να σκάνε τόσα λεφτά...(κλείσιμο παρένθεσης)


Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, όμως, ως φίλοι του ελληνικού (και μη) μπάσκετ, είναι ότι καλώς ή κακώς - για μένα καλώς, η Uleb αποφάσισε να ανεβάσει ένα επίπεδο την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και εμείς έχοντας μείνει πίσω..στις παλιές καλές μέρες του '87 και της δεκαετίας του '90, δε μπορούμε να ακολουθήσουμε.
Είναι αλήθεια πως σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της ευρωλίγκας, το uleb cup μάλλον μας πάει περισσότερο και επαναλαμβάνω: μην τον υποτιμάτε ως θεσμό. Αυτός αναβαθμίζεται (ήδη από φέτος που οι ομάδες μειώθηκαν στις 24 είναι ένα σημαντικό βήμα) και σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα παρακαλάμε να σηκώσουμε ακόμη κι αυτό (ή αυτή η μέρα έχει ήδη έρθει? 7.gif .... wink.gif ).

Ας μην επαναπαυόμαστε λοιπόν σε όσα είχαμε πετύχει στο παρελθόν αλλά ας βάλουμε τους κώλους μας κάτω και ας προσπαθήσουμε να το συγυρίσουμε λίγο το μπασκετάκι μας. Ακόμη κι αν δεν έρθουν τα συμβόλαια και οι θέσεις για την Ευρωλίγκα, κακό δεν πρόκειται να βγει από αυτήν την προσπάθεια...ίσα ίσα, μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να προκύψουν.


Το βιάσαμε το τόπικ των μεταγραφών... 39.gif

Να μεταφέρω τα τελευταία off topic ποστ σε νέο ξεχωριστό τόπικ?
weirdo1977
εγώ μια υποθετική ερώτηση θα κάνω,
πάμε λοιπόν μερικές δεκαετίες πίσω όπου aris μακαμπι μπαρτσελόνα κ.α. δημιουργούν μια κλειστή λίγα με εγγυημένα συμβόλαια, κατά ποσο θα υπήρχε περίπτωση ο ... γιαννακόπουλος να επένδυση τα χρήματα που επένδυσε χωρίς την προοπτική της ευρωλίγκας ? στην τελική αν δεν θέλετε δυνατές τις υπόλοιπες ομάδες μπορείτε να παίζεται μονοι σας εκεί κάτω k μην μας ζαλίζεται άλλο το κεφάλι.
dizzy_fingers
Δε θα απαντήσω στην τελευταία σου πρόταση που είναι τελείως άσχετη - κανείς σε αυτή τη συζήτηση δεν ζήτησε να μην είναι δυνατές οι υπόλοιπες ομάδες.

Στο θέμα της κλειστής υποθετικής λίγκας που αναφέρεις, εκεί είναι που διαφωνούμε εγώ με τον Λευτέρη. Ο Λευτέρης θα σου απαντήσει πως σε τέτοια περίπτωση δικαίως ο Γιαννακόπουλος (και κάθε Γιαννακόπουλος) δε θα επένδυε, ενώ εγώ θα σου έλεγα πως αν νοιαζόταν για το άθλημα και το πόσο ελκυστική και δυνατή θα κάνει την ομάδα του και όχι μόνο για τη συμμετοχή σε αυτή τη κλειστή λίγκα, τότε θα έπρεπε να επενδύσει ούτως ή άλλως.

Δεν ξέρω αν υπάρχει και τρίτη άποψη στο θέμα...
LEFTERIS733
QUOTE (dizzy_fingers @ Jul 3 2005, 10:19 PM)
ενώ εγώ θα σου έλεγα πως αν νοιαζόταν για το άθλημα και το πόσο ελκυστική και δυνατή θα κάνει την ομάδα του και όχι μόνο για τη συμμετοχή σε αυτή τη κλειστή λίγκα, τότε θα έπρεπε να επενδύσει ούτως ή άλλως

Ναι θα επενδυσει για να παιζει με τη μεντ και τον πανελληνιο και την καθε ομαδα της πλακας στη fel...Και σου λεω κατι αλλο.Εστω οτι υπαρχει ο γιαννακοπουλος που ειναι τρελος και ριχνει λεφτα μονο για το αθλημα.Ποσοι αλλοι απο τις μεσαιες ομαδες του πρωταθληματος (αυτες δηλαδη που μπορει σε μια καλη χρονια τους να φτασουν σε μια θεση που οδηγει στην ευρωλιγκα) θα το κανουν;Αρα θα υπαρχει αποδυναμωση τους και σταδιακη υποβαθμιση του πρωταθληματος.Καποτε στο μικρο τελικο επεφταν κορμια για μια θεση στην ευρωλιγκα και φετος δεν ηθελαν καν να παιξουν...Για σκεψου τη διαφορα...Ο ορισμος της απαξιωσης του πρωταθληματος.
dizzy_fingers
Με το παράδειγμά σου, το πρόβλημα μεταφέρεται-αντιγράφεται πιστά σε μικρότερη κλίμακα...

Έστω ότι ο Γιαννακόπουλος σκάει τα λεφτά. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν πρέπει να ακολουθήσουν? Ή πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια με τη δικαιολογία ότι δε μπορούν να ακολουθήσουν, ή ότι αν ρίξουν λεφτά και δεν καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα θα είναι τσάμπα κόπος?

Το ίδιο πρόβλημα είναι εδώ, μόνο που η Ευρώπη γίνεται ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός, ΜΕΝΤ ή Πανελλήνιος....

Α, και είπα για uleb cup, όχι fel tongue.gif...έχει διαφορά.
Warrior
QUOTE (qspock @ Jul 3 2005, 05:52 AM)
QUOTE (LEFTERIS733 @ Jul 3 2005, 12:05 AM)
Απο τη στιγμη που εχει ικανη ομαδα για να βγαινει καποιος 2ος η 3ος αξιζει.

Κι ομως, δεν αξιζει παρα μονο ο πρωτος. Και να γιατι:


Ομως στην συνεχεια του ποστ σου δεν απαντας,φιλε qspock,γιατι δεν αξιζει να
βγαινει ο 2ος ή ο 3ος...

Λες οτι καλως ή κακως τα συμβολαια υπαρχουν παντου...και οσα περισσοτερα
εξασφαλιζουμε τοσο το καλυτερο για εμας.

Εγω διαφωνω με την ολη λογικη των συμβολαιων,γιατι μπορει Σπυρο μια κλειστη
λιγκα(γιατι μια τετοια δημιουργειται..)να ειναι εμπορικη αυτην την στιγμη..ομως
μακροπροθεσμα ειμαι σιγουρος οτι θα δημιουργησει προβληματα..

Και επειδη δεν εχω πολυ χρονο τωρα θα επανερθω αργοτερα στο θεμα.

Εγω θελω να μου απαντησετε σε κατι που εχω ξαναπει...

Η UEFA ειναι ηλιθια που απορριψε την λογικη των συμβολαιων,οταν επεσε σαν ιδεα
στο τραπεζι??
Τοσα χρονια,προ ULEB,χωρις τα συμβολαια και πριν την διασπαση...η Ευρωλιγκα ειχε
χασει το ενδιαφερον ή περασε καποια μορφη κρισης??

Προς τι λοιπον τα συμβολαια?
Εγω αρνουμε οτι η Uleb δινει προοπτικη στο αθλημα με ολα αυτα...

Μην ξεχναμε οτι ολη η κριση ξεκινησε απο την συμμαχια Ισπανων-Ιταλων,οι οποιοι
αυτη τηστιγμη εχουν δημιουργησει μια λιγκα κομμενη και ραμμενη στα μετρα τους
(απο 4 ομαδες η καθε χωρα,ενω 1 αυτη την στιγμη η Ρωσια..),θελοντας να καθοριζουν
ως και τα τηλεοπτικα της καθε ομαδας...εξ'ου και ο ΠΑΟ αρχικα πηγε στην FIBA..
Στην συνεχεια αναγκαστηκε απο τα δεδομενα που δημιουργηθηκαν και για λογους
επιβιωσης να μεταπηδησει στο στρατοπεδο τους..

Μην ξεχναται για ποιο λογο δεν βλεπαμε τοσα χρονια Ευρωλιγκα..
Bonzo
Εγώ πιστεύω ότι τα συμβόλαια καταρχήν υποβαθμίζουν τον ίδιο το θεσμό...
Θέλω να πω ότι για παράδειγμα αν φέτο αντί για τον ολυμπιακό ήταν στη euroleague μια ομάδα που είχε πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα πχ ο Αρης ή ο ΠΑΟΚ και καλύτερα θα πήγαινε και περισσότερα εισιτήρια θα έκοβε...

Εξάλλου μπορέι σε έναν ιδανικό για το μπάσκετ κόσμο όλοι να προσπαθούσαν για το καλό του αθλήματος όμως ,dizzy, οι ομάδες πρέπει να έχουν και οικονομικά κινητρα..
Με τα συμβόλαια αφενός κάποιες ομάδες (βλέπε ολυμπιακό) επαναπαύονται, και άλλες μειώνουν το μπάτζετ γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά..

Γενικά εγω νομίζω ότι η euroleague θα έπρεπε να μάθει από το champions league..
Θα μπορούσε να δημιουργήσει μια βαθμολογία αντίστοιχα με την uefa και ανάλογα με αυτήν να βγαίνουν οι ομάδες ανά χώρα...

Βέβαια επειδή το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο όσον αφορά την προσέλευση φιλάθλων πρέπει να δημιουργηθεί ένα όριο μέσου όρου θεατών που να πρέπει να το περνούν οι ομαδες. Σκεφτείτε για παράδειγμα να έβγαινε φέτος το μαρούσι euroleague. ούτε 1000 δε θα μάζευε... Κάτι τέτοιο θα έριχνε πολύ το θεσμό..
dizzy_fingers
Bonzo!!!!Μίλα μας κι ας μη μας αγαπάς!
Δεν έχεις βαρεθεί όλη μέρα βρε άνθρωπε στο arcade με τα ίδια παιχνίδια??? laugh.gif

Δεν έχεις άδικο στη λογική σου και συμφωνώ ότι με τα συμβόλαια χάνεται ένα μέρος του οικονομικού κίνητρου της ομάδας.
Εκεί που διαφωνώ είναι στο γεγονός ότι αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να μην αρχίσουμε να κάνουμε ούτε τα βασικά.
Ας πάμε στην περίπτωση του Άρη, όπου παρατηρείται το σπάνιο στα παγκόσμια χρονικά της επιχειρηματικότητας φαινόμενο, να υπάρχει το αγοραστικό κοινό, να παρακαλάει να ακουμπήσει τα λεφτά του, και οι υπεύθυνοι να μην κάνουν τίποτα...
Ο λόγος φυσικά για την μπουτίκ της ομάδας, που οι ίδιοι οι φίλοι της την ζητάνε. Είναι ένα έσοδο κι αυτό...
Επίσης, αν βελτιωθεί η συμπεριφορά της ομάδας προς τον φίλαθλο που έχει πληρώσει για να πάει να δει τον αγώνα της δε θα επιφέρει περισσότερα έξοδα? Εγώ, αν μου είχαν μία καφετέρια να αράξω στο ΟΑΚΑ πριν από κάθε αγώνα της ομάδας μου, και θα πήγαινα πιο συχνά και θα τα έσκαγα τα λεφτά μου εκεί πέρα.
Είναι πολλά τέτοια μικρά πραγματάκια τα οποία δε χρειάζεται να υπάρχει το κίνητρο της Ευρωλίγκας για να ξεκινήσουμε να τα εφαρμόζουμε.
Ας κάνουμε τα βασικά πρώτα και μετά συζητάμε για τυχόν άδικη συμπεριφορά της Uleb προς τις ελληνικές ομάδες.


Μάλλον λόγω του γεγονότος ότι τα ποστ ήταν απλωμένα από δω κι από εκεί στα τόπικ των μεταγραφών του Άρη, δεν διαβάστηκαν όλα.
Αν δεις στα προηγούμενα, Κώστα, θα δεις ότι διαφωνώ με τη λογική των συμβολαίων - και κατ'επέκτασιν της κλειστής λίγκας. Συμφωνώ μαζί σου στο ότι μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε κακό του αθλήματος αυτή η κατάσταση - το αν κάποτε πέσουν τα ισπανικά-ιταλικά πρωταθλήματα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό.

Το νόημα των ποστ μου και αυτό για το οποίο παραπονιέμαι και διαφωνώ με τους υπόλοιπους στο παρών τόπικ, είναι το γεγονός ότι αυτοί που ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ, ακόμη και τώρα που - καλώς ή κακώς - η uleb τους δίνει ένα κίνητρο να βελτιώσουν τις ομάδες τους σε επίπεδα άγνωστα και ανεξερεύνητα μέχρι τώρα (αυτό το καταραμένο το μάρκετινγκ πχ)....αυτοί με το πρόσχημα των κλειστών συμβολαίων αρνούνται ακόμη και να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους...
...κι όχι για να κάνουν κάτι που η "κακή" uleb τους ζητάει να κάνουν για να παίξουν στη κλειστή λίγκα της, αλλά για να κάνουν κάτι που είναι αυτονόητο σε άλλες χώρες και το βασικότερο απ'όλα, θα βοηθήσει την ίδια την ομάδα!
qspock
Ακριβως αυτο εννοω κι εγω. Η ULEB βοηθαει στην προοδο του αθληματος με τους ορους που θετει.
Φιλε warrior, ολο το ποστ μου απανταει στο γιατι δεν αξιζαν οι περσυνοι δευτεροι και τριτοι να βγουν Ευρωλιγκα. Δηλαδη αν φετος αντι της ΑΕΚ επαιζε ο Ηρακλης που περσυ την νικησε στον μικρο τελικο θα ηταν καλυτερα? Και μη μου πειτε οτι ηταν αδιαφορος ο μικρος τελικος, οι ομαδες εξαντλησαν τη σειρα με παρατασεις κλπ αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα.
Το θεμα ειναι οτι πολλες (οι περισσοτερες) ομαδες της Α1 ειναι αναξιες να σταθουν στην κορυφαια διοργανωση, και το εχουν αποδειξει επαννειλημενως με το τη διοικητικη/αγωνιστικη τους ασταθεια, την ελλειψη εσοδων-χορηγων και γηπεδων, αλλα κυριως την απροθυμια συμμετοχης τους σε ευρωπαικες διοργανωσεις λογω ...εξοδων! Αυτο εννοω οταν λεω οτι δεν αξιζουν. Οτι δεν αξιζουν εμπιστοσυνης εκ μερους της ULEB.
Ας τα ριξουν πρωτα, ας οργανωθουν για να δειξουν τις δυνατοτητες τους και η ULEB θα τους δωσει την δυνατοτητα συμμετοχης αν πραγματικα την θελουν.
Πλεον δεν ειμαστε στην εποχη της FIBA, το ρισκο περιοριζεται οπως σε καθε επιχειρηση, και αυτο ειναι η ULEB, μια μεγαλη επιχειρηση που επενδυει στις ομαδες της. Ποιος θα επενδυε στο Μαρουσι αντι του Ολυμπιακου? Ποιος στον Ηρακλη η τον Πανιωνιο αντι της ΑΕΚ? Εγω παντως οχι, οσο κι αν συμπαθω τις συγκεκριμενες ομαδες.
Bonzo
Αν και δε διαφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια standards για να μπαινει μια ομάδα στη euroleague δε μπορώ να καταλάβω (συμφωνα με τις πορείες τους τα τελευταία χρόνια)γιατί η uleb να εμπιστευτεί τον ολυμπιακό και όχι τον Άρη ή τον Παοκ(αγωνίστικα ακόμα και το μαρούσι..)...
Warrior
Dizzy και qspock...συμφωνω μαζι σας οτι το μεγαλυτερα προβλημα ειναι η "εδω"
(αδοκιμος ορος)κατασταση που επικρατει στο μπασκετ και στο οτι την μεγαλυτερη
ευθυνη φερουμε "εμεις",απλα διαφωνω στο οτι η Uleb με τα συμβολαια μας παρεχει
την δυνατοτητα να διορθωσουμε τα κακως κειμενα...

QUOTE
αυτοί με το πρόσχημα των κλειστών συμβολαίων αρνούνται ακόμη και να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους

wink.gif

..Και γενικα διαφωνω εκ προοιμιου με την λογικη των συμβολαιων σε γενικοτερο
επιπεδο...

Παντως δεν νομιζω οτι στη βαση της συζητησης διαφωνουμε και πολυ... smile.gif
dizzy_fingers
QUOTE (Bonzo @ Jul 5 2005, 12:49 AM)
Αν και δε διαφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια standards για να μπαινει μια ομάδα στη euroleague δε μπορώ να καταλάβω (συμφωνα με τις πορείες τους τα τελευταία χρόνια)γιατί η uleb να εμπιστευτεί τον ολυμπιακό και όχι τον Άρη ή τον Παοκ(αγωνίστικα ακόμα και το μαρούσι..)...

Θα αναφέρω αυτό που είχα ξαναγράψει και παλαιότερα.
Δεν πρόκειται να προτιμήσει τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ...αλλά ούτε και τον Ολυμπιακό στο μέλλον η uleb!
Γενικά, στο θέμα των συμβολαίων δε βλέπω να κρατάμε τα 3 που είχαμε μέχρι τώρα...

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει ποοοολύ πίσω τα τελευταία χρόνια, κύρια αγωνιστικά και δεύτερα εμπορικά, ώστε να του εμπιστευτεί η ένωση ένα συμβόλαιο.
Για τον Παναθηναϊκό μάλλον θα προτείνει ένα συμβόλαιο δεδομένης της δυναμικότητάς του αλλά με πίεση στους Γιαννακόπουλους για καλύτερη οργάνωση στα πρότυπα στη Uleb.
Η ΑΕΚ τώρα...είναι περίεργη κατάσταση. Καλή ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι ότι πιο κοντινό σε αυτά που επιτάσσει η ούλεμπ (διάθεση εισιτηρίων με τον τρόπο της ευρωλίγκας, τα κόλπα που έκανε ο φιλίππου όλη τη χρονιά για το προμόσιον της ομάδας) από τις 3 υποψήφιες για συμβόλαια ομάδες, αλλά:
i) Που είναι ο κόσμος?
ii) Θα συνεχίσει και του χρόνου και του παραχρόνου τις καλές εμφανίσεις? Και αν ναι, θα κρατήσει τον ίδιο προπονητή για του παραπαραχρόνου? rolleyes.gif

Όλα αυτά τα παραπάνω είναι ασφαλώς προσωπικές εκτιμήσεις και δεν τις στηρίζω πουθενά αλλού παρά σε συλλογισμούς μου. Οπότε μπορεί να πέφτω και 100% λάθος...




Warrior, δε θα έπρεπε να διαβάζεις τώρα? tongue.gif
dizzy_fingers
Α, ξέχασα να αναφέρω και το αγκάθι της χαμηλής προσέλευσης του κόσμου στα παραπάνω.


Τώρα που το ξανασκέφτομαι... 39.gif

...μήπως δε θα ανανεωθεί καμιάς ομάδας το συμβόλαιο τελικά? 65.gif
Warrior
QUOTE (dizzy_fingers @ Jul 5 2005, 01:07 AM)
Warrior, δε θα έπρεπε να διαβάζεις τώρα? tongue.gif

ohmy.gif

fast.gif

Θα δεις τσογλανι!!!! 45.gif
Μην δεις ανθρωπο να χαλαρωνει....
Αμεσως να τον βαλεις στην μπριζα!

Κατσε γραφε μονος σου τοτε.. laugh.gif

tongue.gif
qspock
Ελα μωρε, ποιος διαβαζει μες τη ζεστη τωρα... 19.gif
dizzy_fingers
Ο Warrior !!!! 24.gif 24.gif 21.gif 19.gif 19.gif










fast.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.