Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA Americas Cup 2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Giwrgos1
Ο Λουίς Σκόλα είναι πλέον και επίσημα ο τελευταίος "επιζών" της σπουδαίας φουρνιάς της Εθνικής Αργεντινής που εμφανίστηκε στο προσκήνιο στο λυκαυγές του 21ου αιώνα. Στα 37 του χρόνια, ο ΝΒΑερ φόργουορντ είδε το όνομά του σε ακόμα μία προεπιλογή της Εθνικής Αργεντινής!

Το όνομα του Σκόλα σαφώς και ξεχωρίζει στο προσκλητήριο του τεχνικού της ομάδας, Σέρχιο Ερνάντεθ, ο οποίος ανακοίνωσε την λίστα με τους 18 παίκτες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στις 31 Ιουλίου ενόψει των φετινών Πανεμερικανικών αγώνων.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι στην προεπιλογή υπάρχει και ένας παίκτης που εύκολα θα μπορούσε να είναι γιος του! Ο λόγος για το νέο "φυντάνι" των Αργεντίνων, τον 17χρονο σέντερ ύψους 2.13 μέτρων Φρανσίσκο Καφάρο!

Ιδού οι 18 παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή της Αργεντινής, από την οποία θα προκύψει η τελική 12αδα:

Φακούντο Καμπάτσο, Νικόλας Λαπροβίτολα, Λούκα Βιλντόζα, Χοσέ Βιλντόζα, Νίκολα Μπρουσίνο, Λούσιο Ρεβίβο, Μάξιμο Φιερελούπ, Ερικ Φλορ, Πατρίτσιο Γκαρίνο, Γκάμπριελ Ντεκ, Χουάν Πάμπλο Βολέ, Ερικ Τόμας, Χαβιέ Σάιτ, Λουίς Σκόλα, Μάρκος Ντέλια, Ρομπέρτο Ακούνια, Ταβαγιέκ Γκαλίθι, Φρανσίσκο Καφάρο.

http://www.sport24.gr/Basket/aptohtos-o-sk...hs.4750889.html
benchwarmer
Καλά, αναμενόμενο για τον Σκόλα. Έχει λείψει μόλις 1 καλοκαίρι (2005), σερί όλα τα υπόλοιπα χωρίς καμία διακοπή, στα 37 του πλέον.. icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Το βασικότερο για την Αργεντινή είναι ότι πλέον αφήνει πίσω της και όλους τους ρολίστες της παλιάς γενιάς. Οι υπόλοιποι 17 πλην Σκόλα είναι γεννημένοι από το 90 και μετά. Για να δούμε πώς θα πάει...

Η διοργάνωση πάντως φέτος είναι με λιγότερο ενδιαφέρον από άλλες χρονιές.

Θα έχουμε 3 ομίλους:

Α) Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Κολομβία και μία 4η ομάδα εφόσον ισχύσει η τιμωρία της Βραζιλίας
Β) Αργεντινή, Βενεζουέλα, Καναδάς, Παρθένες Νήσοι
Γ) ΗΠΑ (με Τζεφ Βαν Γκάντι και παίχτες από NBDL(?)), Δομινικανή Δημοκρατία, Ουρουγουάη, Παναμάς


και στο "φάιναλ φορ" θα περάσουν μία ομάδα από κάθε όμιλο + την Αργεντινή που είναι η διοργανώτρια, το οποίο είναι ακριβώς όσο γελοίο ακούγεται laugh.gif laugh.gif


* Όλοι πάντως θεωρούν πολύ σημαντικότερα τα προκριματικά για το Παγκόσμιο, που είναι ανεξάρτητα πλέον αυτού του τουρνουά, που μάλλον χάνει αρκετή από τη σημαντικότητά του έτσι.
ssoulliss
QUOTE (benchwarmer @ Jul 4 2017, 16:13 ) *
Α) Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Κολομβία και μία 4η ομάδα εφόσον ισχύσει η τιμωρία της Βραζιλίας
Β) Αργεντινή, Βενεζουέλα, Καναδάς, Παρθένες Νήσοι
Γ) ΗΠΑ (με Τζεφ Βαν Γκάντι και παίχτες από NBDL(?)), Δομινικανή Δημοκρατία, Ουρουγουάη, Παναμάς


Η τιμωρία της Βραζιλίας έχει αρθεί και λογικά θα συμμετάσχει στο τουρνουά. Προβλήματα έχει όμως η ομοσπονδία του Μεξικό ή οποία είναι σε επιτήρηση πλέον.

Στο μεταξύ η Ουρουγουάη ανακοίνωσε και αυτή μια προεπιλογή με την μεγάλη επιστροφή του Γκρέιντζερ ύστερα από 5 χρόνια. Φυσικά στην ομάδα υπάρχει και ο Μπατίστα.

*Όπως έγραψε σωστά ο Φιλέρης τα προκριματικά του 2017-18 θα είναι περίπου διαδικαστικά αφού σε όλες τις ηπείρους προκρίνονται οι 3 στους 4. Η δεύτερη φάση είναι η πιο σημαντική(2018-2019) γιατί εκεί θα παίζονται οι προκρίσεις όχι μόνο για το Παγκόσμιο αλλά ουσιαστικά και για τους Ολυμπιακούς του 2020. Θα έχει ενδιαφέρον σε εκείνο το σημείο το πως θα αντιδράσουν οι ομοσπονδίες.
ssoulliss
Η ομοσπονδία των ΗΠΑ ανακοίνωσε 16 ονόματα για το Americup. Ο Βαν Γκάντι θα κοουτσάρει, να κράζει όσο γουστάρει τους παίκτες, την ομάδα. Αύριο αρχίζουν την προετοιμασία.

Όπως αναμενόταν σε κάθε USA team πρέπει να υπάρχει και ένας Plumlee.. tongue.gif
Giwrgos1
H Bραζιλια θα συμμετασχει τελικα. Κι αυτοι ανακοινωσαν προπονητη και ροστερ με νεανικη ομαδα
GK_23
QUOTE(Giwrgos1 @ Aug 15 2017, 11:53 ) *
H Bραζιλια θα συμμετασχει τελικα. Κι αυτοι ανακοινωσαν προπονητη και ροστερ με νεανικη ομαδα

Σε χθεσινοβραδινό φιλικό, η Βραζιλία γνώρισε την ήττα από την Ουρουγουάη με 69-63. Η τριπλέτα Granger-Fitipaldo-Batista είναι όλα τα λεφτά για την Ουρουγουάη που θα ήταν εκ των φαβορί για μετάλλιο φέτος αν δεν είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ.

Στο άλλο ματς του τουρνουά, η Αργεντινή επικράτησε της Κολομβίας με 78-59. Το ματς σημαδεύτηκε από ένα μυικό τραυματισμό του Scola, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά σοβαρός για να του κοστίσει τη συμμετοχή στο Americas Cup.

Εν τω μεταξύ πολλές από τις ομάδες έχουν ανακοινώσει τις τελικές τους 12άδες:

Βραζιλία: Davi Rossetto, Fulvio, George de Paula, Bruno Caboclo, Danilo Siqueira, Jimmy, Léo Meindl, Lucas Dias, JP Batista, Lucas Mariano, Rafael Mineiro, Renán Lenz

Παρθένοι Νήσοι: Stephaun Adams, Angel Rivera, Walter Hodge, Cuthbert Victor, Justin Gray, Deon Edwin, Jahmia Simmons, Johnathan Gray, Khalid Hart, Javier Martinez, Phillip Jones, Ivan Aska

Μεξικό: Jorge Gutiérrez, Francisco Cruz, Alex Pérez, Diego Willis, Gabriel Girón, Héctor Hernández, Fernando Benítez, Edgar Garibay, Israel Gutiérrez, Idris Dawud Alvarado, Irwin Ávalos, Lorenzo Mata

Παναμάς: Eugenio Luzcando, Ernesto Oglivie, Joel Munoz, Josimar Ayarza, Jonathan King, Iveron Molinar, Jose Montenegro, Gary Forbes, Luis Henriquez, Jamaal Levy, Tony Bishop, Javier Carter
benchwarmer
Βλέπουμε και εδώ πόσο καλά δουλεύει το σχέδιο της ΦΙΜΠΑ, όταν πλέον τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα δεν δίνουν πρόκριση για τίποτα... Δευτερότριτα και οι Βραζιλιάνοι λοιπόν, και χωρίς Αγιόν το Μεξικό.

Ατυχία για Σκόλα, να δούμε όμως... Κάποια στιγμή βέβαια πρέπει να συμβεί και αυτό ώστε να μπούμε πλήρως στην νέα εποχή (ήδη όλη η ομάδα πλην Σκόλα είναι γεννημένοι από το 1990 και μετά και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου κακοί οι περισσότεροι).

Ουρουγουάη θα ήταν μεγάλο dark horse αν γινόταν η διοργάνωση με πιο λογικό σύστημα... Λείπει και ο Καλφάνι βέβαια, που είναι μαζί με Φιτιπάλντο ό,τι καλύτερο έχουν παρουσιάσει (μετά τους Μπατίστα-Γκρέιντζερ φυσικά, με τον δεύτερο να μου κάνει μεγάλη έκπληξη που κατεβαίνει)



* Νεότερα για Σκόλα, με google translate tongue.gif
QUOTE
Αργεντινή έλαβε ανησυχητική είδηση ​​το Σάββατο στην προεπισκόπηση της AmeriCup, με την επιβεβαίωση δακρύρροια Luis Scola. Ο καπετάνιος θα μπορούσε να παίξει μόλις τέσσερα λεπτά στην νίκη εναντίον της Κολομβίας στην Salta, προτού να φύγει από το γήπεδο με ένα τραυματισμένο αριστερό πόδι.
Μετά από υπέρηχο και δύο ώρες συνάντηση κατέληξε τελικά ήρθε η ενημέρωση διάγνωση: Βαθμός 1 δάκρυ του έσω γαστροκνήμιο του αριστερού ποδιού.
Ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμία προδιαγραφές σχετικά με το χρόνο αποκατάστασης, είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο: Αργεντινή ντεμπούτο στο AmeriCup στις 27 Αυγούστου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά το φιλικό απόψε.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Hernandez θα λάβει την απόφαση για το τελικό 12 μετά το Super 4 Σάλτα, για να ταξιδέψει στην Bahia Blanca και με την ομάδα επιβεβαιωθεί. Θα δούμε αν αυτή η κατάσταση αλλάζει κάτι, ειδικά για τους δύο παίκτες που φαινόταν να παλεύει για μια θέση (Acuña και Gallizzi), καθώς και την πιθανότητα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ως πάουερ φόργουορντ Gabriel Deck.
Το θετικό για αυτή την ιστορία είναι ότι η Αργεντινή έχει ήδη εγγυημένη του να παίξει στο φάιναλ φορ για να παίξει στην Κόρδοβα από 2ης Σεπτεμβρίου εισιτήριο. Ως εκ τούτου, το προπονητικό επιτελείο θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της Scola και να το αποθηκεύσετε σε αυτό το στάδιο, το οποίο είναι ήδη μια πραγματικότητα μακριά πέρα ​​από το τι συμβαίνει στην Bahia.
Αν έχετε να παίξετε το AmeriCup, Σκόλα θα γίνει ο παίκτης με περισσότερο χρόνο μέσα στην επιλεγμένη: από την Sudamericano 1999 μέχρι σήμερα, νικώντας μερικούς μήνες Manu Ginobili (World 1998 στο Ρίο το 2016).


Με λίγα λόγια, χάρη στο χαζό σύστημα που η Αργεντινή θα συμμετάσχει στην πρώτη φάση αλλά έχει ήδη προκριθεί στο φάιναλ-φορ, δεν αποκλείεται ο Σκόλα να είναι στην αποστολή μόνο και μόνο για να παίξει εκεί, στις 2 Σεπτέμβρη στον ημιτελικό.
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Aug 20 2017, 16:26 ) *
Σε χθεσινοβραδινό φιλικό, η Βραζιλία γνώρισε την ήττα από την Ουρουγουάη με 69-63. Η τριπλέτα Granger-Fitipaldo-Batista είναι όλα τα λεφτά για την Ουρουγουάη που θα ήταν εκ των φαβορί για μετάλλιο φέτος αν δεν είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ.


Μακάρι να κάνουν την έκπληξη. Να δω τη μούρη του JVG να χλωμιάζει!!! biggrin.gif

QUOTE (benchwarmer @ Aug 20 2017, 16:34 ) *
Βλέπουμε και εδώ πόσο καλά δουλεύει το σχέδιο της ΦΙΜΠΑ, όταν πλέον τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα δεν δίνουν πρόκριση για τίποτα... Δευτερότριτα και οι Βραζιλιάνοι λοιπόν, και χωρίς Αγιόν το Μεξικό.


Νομίζω πως ο Αγιόν δεν θα αγωνιστεί ξανά. Κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου. Κάτι σαν σιωπηλο "retired". Όσο για τους Βραζιλιάνους, δεν νομίζω πως στην κατάσταση που είναι η ομοσπονδία τους είχαν περιθώριο για κάτι καλύτερο. Συν τοις άλλοις, η παλιά φουρνιά ουσιαστηκά αποσύρθηκε.
GK_23
Το Πουέρτο Ρίκο συνεχίζει τις προπονήσεις του με 15 παίκτες, στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η τελική 12άδα. Ενδιαφέρουσα η παρουσία στην ομάδα του Tyler Davis, δευτεροετή στο Texas A&M. Φυσικά τα περισσότερα γνωστά ονόματα (Barea, Balkman, Holland, Vassalo, Ramos, Sanchez) απουσιάζουν.

Αναλυτικά οι 15 του Eddie Casiano: Carlos Rivera, Ángel Rodríguez, Denis Clemente, Álex Abreu, Mike Rosario, Isaac Sosa, Chris Ortiz, Emmy Andújar, Juan Ramón Rivas Jr, Gilberto Clavell, Melsahn Basabe, Chris Gastón, Tyler Davis, Jorge Bryan Díaz, Carlos ‘Yao’ López

Ο 23χρονος Juan Ramon Rivas Jr είναι ο γιος του Ramon Rivas 41.gif

http://www.primerahora.com/deportes/balonc...ilidad-1241471/

O Καναδάς ανακοίνωσε και αυτός τόσο την προεπιλογή του όσο και τον προπονητή που θα κοουτσάρει την ομάδα στο Americas και στα προκριματικά του World Cup. Πρόκειται για τον Rey Rana ο οποίος οδήγησε την εθνική u19 της χώρας στο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIBA. Οι 18 της προεπιλογής είναι οι εξής:

Jermaine Anderson, Brady Heslip, Nazareth Mitrou-Long, Dyshawn Pierre, Murphy Burnatowski, Joel Anthony, Ammanuel Diressa, Warren Ward, Daniel Mullings, Olivier Hanlan, Ransford Brempong, Xavier Rathan-Mayes, Junior Cadougan, Justin Edwards, Richard Amardi, Grandy Glaze, Joel Friesen, Andrew Nicholson

http://www.fiba.basketball/americup/2017/n...r-americup-2017
Giwrgos1
QUOTE (benchwarmer @ Aug 20 2017, 16:34 ) *
Βλέπουμε και εδώ πόσο καλά δουλεύει το σχέδιο της ΦΙΜΠΑ, όταν πλέον τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα δεν δίνουν πρόκριση για τίποτα... Δευτερότριτα και οι Βραζιλιάνοι λοιπόν, και χωρίς Αγιόν το Μεξικό.


Υπαρχει η αποψη σε πολυ κοσμο οτι η υποβαθμιση των ηπειρωτικων πρωταθληματων (ιδιαίτερα του ευρωπαικου) ειναι παρασκηνιακο σχεδιο του ΝΒΑ. Σκοπος ειναι να μειωθουν οι συμμετοχες των ΝΒΑers τα καλοκαιρια με τις εθνικες ομαδες αλλα να καταστει και το ευρωπαικο μπασκετ σταδιακα λιγοτερο ανταγωνιστικο απεναντι στο αμερικανικο, ετσι η USA TEAM να μην απειληθει απο εδω και περα με στερηση τιτλων σε παγκοσμιο επιπεδο

Δεν ειναι σημαντικα τα ηπειρωτικα πρωταθληματα + θα γινονται καθε 4 χρονια. Ποτε θα βλεπουμε επομενως τα αστερια αλλα και νεα ταλεντα με τις εθνικες τους? Ειναι μεγαλο θεμα. Και δεν μιλω απαραιτητα κατα των προκριματικων του Παγκοσμιου, τα οποια υπηρχαν και παλαιοτερες δεκαετιες (πχ στο μουντομπασκετ του 1986 η εθνικη μας με προκριματικα προκριθηκε)
D-Wade
QUOTE(Giwrgos1 @ Aug 21 2017, 00:56 ) *
Υπαρχει η αποψη σε πολυ κοσμο οτι η υποβαθμιση των ηπειρωτικων πρωταθληματων (ιδιαίτερα του ευρωπαικου) ειναι παρασκηνιακο σχεδιο του ΝΒΑ. Σκοπος ειναι να μειωθουν οι συμμετοχες των ΝΒΑers τα καλοκαιρια με τις εθνικες ομαδες αλλα να καταστει και το ευρωπαικο μπασκετ σταδιακα λιγοτερο ανταγωνιστικο απεναντι στο αμερικανικο, ετσι η USA TEAM να μην απειληθει απο εδω και περα με στερηση τιτλων σε παγκοσμιο επιπεδο

2310-521010 κάμερα σε μένα
Giwrgos1
QUOTE (D-Wade @ Aug 21 2017, 01:08 ) *
2310-521010 κάμερα σε μένα


οκ παρτο λοιπον, απο το 2012 ο κομισαριος του ΝΒΑ ειχε κανει προταση στους Ολυμπιακους να συμμετεχουν οι εθνικες με παικτες κατω των 23 ετων

http://bleacherreport.com/articles/1168553...is-good-for-nba

ο Στερν την εκανε τη προταση οχι κανενας νεφελειμ
benchwarmer
Άσχετα λοιπόν με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν να χάσουν εδώ και 11 χρόνια, υποστηρίζεις ότι η ΦΙΜΠΑ (που αποφάσισε όλες αυτές τις αλλαγές) δηλαδή ελέγχεται από το ΝΒΑ?
Και δεύτερον, έστω και έτσι, δεν καταλαβαίνω πώς η υποβάθμιση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων θα βοηθήσει όπως λες τις ΗΠΑ. Ίσα ίσα, αν δεν ξανακατέβει κανείς ΝΒΑερ (είτε Ευρωπαίος είτε Αμερικάνος) προφανώς τα φαβορί θα είναι όσες ομάδες έχουν καλούς Ευρωλιγκάτους και όχι οι ΗΠΑ με τους D-leagαίους rolleyes.gif mellow.gif unsure.gif wacko.gif
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Aug 20 2017, 15:34 ) *
Με λίγα λόγια, χάρη στο χαζό σύστημα που η Αργεντινή θα συμμετάσχει στην πρώτη φάση αλλά έχει ήδη προκριθεί στο φάιναλ-φορ, δεν αποκλείεται ο Σκόλα να είναι στην αποστολή μόνο και μόνο για να παίξει εκεί, στις 2 Σεπτέμβρη στον ημιτελικό.

Η Αργεντινή ανακοίνωσε την τελική 12άδα της, με τον Σκόλα να περιλαμβάνεται σε αυτήν. Πολύ δύσκολα θα προλάβει τα ματς της πρώτης φάσης, ίσως καταφέρει να αγωνιστεί από τα ημιτελικά και έπειτα. Η τελική φάση του τουρνουά διεξάγεται στην Αργεντινή, πιθανότατα ο ίδιος να θέλει να πει αντίο στην εθνική μπροστά στο κοινό της.

QUOTE
Facundo Campazzo, Nicolás Laprovittola, Luca Vildoza, Nicolás Brussino, Lucio Redivo, Max Fjellerup, Patricio Garino, Gabriel Deck, Luis Scola, Javier Saiz, Mark Delia, Tayavek Gallizzi

http://www.cabb.com.ar/estos-son-los-12-ju...en-la-americup/

Σε χθεσινό φιλικό στη Σάλτα, η Αργεντινή επιβλήθηκε της Βραζιλίας με 86-74

Δωδεκάδα ανακοίνωσαν και οι ΗΠΑ του Van Gandy:

QUOTE
Billy Baron, Alec Brown, Larry Drew II, Reggie Hearn, Darrun Hilliard, Jonathan Holmes, Kendall Marshall, Xavier Munford, Marshall Plumlee, Jameel Warney, CJ Williams, Reggie Williams

http://www.fiba.basketball/americup/2017/n...a-americup-2017


Τέλος, την τελική τους 12άδα ανακοίνωσαν και οι Πορτορικάνοι:

QUOTE
Carlos Rivera, Ángel Rodríguez, Alex Abreu, Mike Rosario, Juan Ramón Rivas, Emmy Andújar, Chris Ortiz, Gilberto Clavell, Carlos López, Chris Gastón, Jorge Bryan Díaz, Tyler Davis

http://12magnificos.com/listos-los-12-para-el-americup-2017/
benchwarmer
QUOTE(GK_23 @ Aug 22 2017, 14:05 ) *
Η Αργεντινή ανακοίνωσε την τελική 12άδα της, με τον Σκόλα να περιλαμβάνεται σε αυτήν. Πολύ δύσκολα θα προλάβει τα ματς της πρώτης φάσης, ίσως καταφέρει να αγωνιστεί από τα ημιτελικά και έπειτα. Η τελική φάση του τουρνουά διεξάγεται στην Αργεντινή, πιθανότατα ο ίδιος να θέλει να πει αντίο στην εθνική μπροστά στο κοινό της.


Το μόνο διαφορετικό που περίμενα ήταν ο Acuna (που είχε δείξει και καλό πρόσωπο πέρυσι) αντί του Fjellerup, με δεδομένο κιόλας ότι πρακτικά θα υπάρχει κ ένας ψηλός λιγότερος αρχικά.

Κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει και το 2019 ο Σκόλα και το ξέρεις κι εσύ tongue.gif Πιθανόν ακόμα και αν έχει σταματήσει σε συλλογικό επίπεδο tongue.gif Από το 1995(!) και μετά, για 22 χρόνια δηλαδή, το μόνο καλοκαίρι που δεν έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο (από u16 μέχρι σήμερα) είναι αυτό του 2005, μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά.
GK_23
Οι περισσότερες από τις αμερικανικές ομάδες βλέπουν το τουρνουά σαν προετοιμασία για τα προκριματικά του World Cup. Στο σκεπτικό αυτό βασίστηκε η επιλογή της τελικής 12άδας των Καναδών, η οποία περιλαμβάνει κυρίως παίκτες από την εγχώρια λίγκα και κάποιους που αγωνίζονται σε μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Παρόντες επίσης οι free agents Nicholson και Anthony καθώς και ο Rathan-Mayes που υπέγραψε πριν λίγες ημέρες μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο με τους Knicks.

QUOTE
Jermaine Anderson, Joel Anthony, Richard Amardi, Murphy Burnatowski, Junior Cadougan, Ammanuel Diressa, Grandy Glaze, Olivier Hanlan, Brady Heslip, Xavier Rathan-Mayes, Andrew Nicholson, Dyshawn Pierre


http://www.basketball.ca/en/news-article/s...tform=hootsuite
Giwrgos1
QUOTE (benchwarmer @ Aug 21 2017, 01:23 ) *
Άσχετα λοιπόν με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν να χάσουν εδώ και 11 χρόνια, υποστηρίζεις ότι η ΦΙΜΠΑ (που αποφάσισε όλες αυτές τις αλλαγές) δηλαδή ελέγχεται από το ΝΒΑ?
Και δεύτερον, έστω και έτσι, δεν καταλαβαίνω πώς η υποβάθμιση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων θα βοηθήσει όπως λες τις ΗΠΑ. Ίσα ίσα, αν δεν ξανακατέβει κανείς ΝΒΑερ (είτε Ευρωπαίος είτε Αμερικάνος) προφανώς τα φαβορί θα είναι όσες ομάδες έχουν καλούς Ευρωλιγκάτους και όχι οι ΗΠΑ με τους D-leagαίους rolleyes.gif mellow.gif unsure.gif wacko.gif



Eγω ξερω οτι οι αλλγες της FIBA καταρχην δεν ευνοουν τα ηπειρωτικα πρωταθληματα αφου η διεξαγωγη τους παει ανα 4 χρονια + τα προκριματικα παγκοσμιου θα οδηγησουν πολλες εθνικες να συμμετασχουν με τα δευτερα στη καλυτερη περιπτωση ή και με τα τριτα. Τωρα απο εκει και περα βγαζει καθενας τα συμπερασματα του τι γινεται παρασκηνιακα

Δευτερον δεν ειπα οτι με την υποβαθμιση των ηπειρωτικων πρωταθληματων (επειδη θα δειξαγονται καθε 4 χρονια) οι ομαδες ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΒΑer. Ειπα οτι οπως βλεπουμε και φετος υπαρχει ταση του ΝΒΑ να μην επιτρεπει σε αρκετους παικτες ευρωπαικων ομαδων να συμμετασχουν οπως εγινε με τον δικο μας Αντετοκουνμπο.
Η ομαδα των ΗΠΑ εχει εννοειται πιο πολλους ΝΒΑers αφου οι περισσοτεροι ειναι αμερικανοι, οποτε και να μην κατεβουν γιαυτους 6-7 εχουν τοσους απο πισω.
Και σε ρωταω τωρα αν εστω δεν κατεβαινουν οι 2-3 ΝΒΑer της Σερβιας, της Ισπανιας και της Γαλλιας, και δεν κατεβουν οι 6-7 καλυτεροι εστω των ΗΠΑ ποιος θα ειναι και παλι φαβορι?
Αυτος προφανως που εχει το μεγαλυτερο βαθος

*Επισης πιστευω οτι οι ομαδες του ΝΒΑ απεναντι στους παικτες της εθνικης των ΗΠΑ δεν ακολουθουν την ιδια πολιτικη οπως απεναντι σε αυτους που παιζουν σε ευρωπαικες εθνικες. Ή μηπως δεν ειναι ετσι?

pan24
Οι αλλαγες της φιμπα εγιναν επειδη οι παικτες ηθελαν ξεκουραση(ενας παικτης που κατεβαινε σε ολες τις διοργανωσεις δεν ειχε ουτε ενα καλοκαιρι ελευθερο) και για να βγαλει η φιμπα λεφτα μεσω των προκριματικων(τηλεοπτικα,εισιτηρια, χορηγιες)

Οταν το αποφασισε πριν 2-3 χρονια ηλπιζε οτι θα ειχε υπο τον ελεγχο της/ειχε συμβιβαστει με την ευρωλιγκα ωστε να παιζουν οι παικτες ευρωλιγκας

Οι ομαδες του nba παντα δεν επετρεπαν σε αρκετους να συμμετεχουν στις εθνικες τους αλλα τωρα το προβλημα ειναι εντονο γιατι πολλοι ευρωπαιοι παιζουν εκει οποτε ο αριθμος των παικτων που δεν κατεβαινουν με τις εθνικες αυξανεται

Οι ομαδες του nba μονο τους ολυμπιακους βλεπουν ως σοβαρη διοργανωση αντε λιγο και το παγκοσμιο.Τα ηπειρωτικα τα θεωρουν αστεια

Ακομα και στους ολυμπιακους η εθνικη τους κατεβηκε χωρις 9 παικτες(paul,harden,westbrook,kawhi,lebron,hayward,drummond,lillard,beal) που αποφασισαν χωρις τραυματισμο ή "τραυματισμο" να μην κατεβουν εκ των οποιων οι 8 θα ηταν σιγουρα δωδεκαδα και οι περισσοτεροι απο αυτους με βασικο ρολο
Βαλε και curry,davis που ειπαν οτι επειδη ειχαν προσφατους τραυματισμους ηθελαν να ξεκουρασουν το σωμα τους και καταλαβαινεις οτι ετσι συμπεριφερονται γενικα προς τις διεθνεις διοργανωσεις,ακομα και οταν μιλαμε για τους ολυμιακους
GK_23
QUOTE(Giwrgos1 @ Aug 21 2017, 00:56 ) *
Υπαρχει η αποψη σε πολυ κοσμο οτι η υποβαθμιση των ηπειρωτικων πρωταθληματων (ιδιαίτερα του ευρωπαικου) ειναι παρασκηνιακο σχεδιο του ΝΒΑ. Σκοπος ειναι να μειωθουν οι συμμετοχες των ΝΒΑers τα καλοκαιρια με τις εθνικες ομαδες αλλα να καταστει και το ευρωπαικο μπασκετ σταδιακα λιγοτερο ανταγωνιστικο απεναντι στο αμερικανικο, ετσι η USA TEAM να μην απειληθει απο εδω και περα με στερηση τιτλων σε παγκοσμιο επιπεδο

Το σκεπτικό σου πάσχει για δύο πολύ σημαντικούς λόγους:

α) Όπως έγραψαν ήδη οι bench και pan24, οι Αμερικανοί έχουν να ηττηθούν 11 ολόκληρα χρόνια σε διοργάνωση της FIBA. Στις πρόσφατες διοργάνωσεις μάλιστα κέρδισαν χωρίς να κατεβάσουν όλους τους πρωτοκλασάτους NBAers και η γενικότερη εντύπωση είναι πως η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο σε σχέση με τους Ευρωπαίους παρά κλείνει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή εθνική ομάδα με δυναμική ανάλογη της Ισπανίας της τετραετίας 2008-2012. Οι μοναδικές εθνικές ομάδες που έχουν μία μικρή πιθανότητα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ στο απώτερο μέλλον είναι μη ευρωπαϊκές (Καναδάς και Αυστραλία). Ποιος ο λόγος λοιπόν να καταστρώσουν ένα τέτοιο σατανικό σχέδιο οι ΗΠΑ από τη στιγμή που δεν απειλούνται ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές ομάδες τα τελευταία χρόνια;

β) Το ΝΒΑ τόσο σε επίπεδο ομάδων όσο και σε επίπεδο παικτών σνομπάρει τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα αλλά δεν αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει το ίδιο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019. Η υποβάθμιση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων, του Ευρωμπάσκετ πιο συγκεκριμένα, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Τα Ευρωμπάσκετ που ήταν ταυτόχρονα και προολυμπιακά τουρνουά ήταν πάντοτε πιο ελκυστικά για τους παίκτες, NBAers και μη, σε αντίθεση με τα Ευρωμπάσκετ που έδιναν πρόκριση στο Παγκόσμιο. Οι ΟΑ είναι η σημαντικότερη μπασκετική διοργάνωση εθνικών ομάδων και από τη στιγμή που το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει πλέον χαρακτήρα προολυμπιακού, θεωρώ πως το 2019 στην Κίνα θα δούμε κάθε ομάδα να κατεβάζει τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει. Το γεγονός πως με το νέο σύστημα της FIBA η συμμετοχή στο Παγκόσμιο καθίσταται πιο ελκυστική για τους παίκτες, έρχεται σε αντίθεση με το οργανωμένο σχέδιο που ισχυρίζεται πως υπάρχει.
GK_23
Η διοργάνωση ξεκινάει απόψε και σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν ανακοινώσει τις τελικές τους 12άδες. Μοναδική εξαίρεση η Βενεζουέλα, η οποία ταξίδεψε στην Αργεντινή με 13 παίκτες.

Α' ΌΜΙΛΟΣ (Medellin, COL)

ΜΕΞΙΚΟ: Jorge Gutiérrez, Francisco Cruz, Alex Pérez, Diego Willis, Gabriel Girón, Héctor Hernández, Fernando Benítez, Edgar Garibay, Israel Gutiérrez, Idris Dawud Alvarado, Irwin Ávalos, Lorenzo Mata

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Davi Rossetto, Fulvio, George de Paula, Bruno Caboclo, Danilo Siqueira, Jimmy, Léo Meindl, Lucas Dias, JP Batista, Lucas Mariano, Rafael Mineiro, Renán Lenz

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: Carlos Rivera, Ángel Rodríguez, Alex Abreu, Mike Rosario, Juan Ramón Rivas, Emmy Andújar, Chris Ortiz, Gilberto Clavell, Carlos López, Chris Gastón, Jorge Bryan Díaz, Tyler Davis

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Edgar Moreno, Luis Almanza, Michaell Jackson, Stalin Ortiz, Hansel Atencia, Braian Angola, Divier Perez, John Jairo Hernandez, Jhan Paul Mejia, Tonny Trocha, Hanner Mosquera, Juan Palacios


Β' ΟΜΙΛΟΣ (Bahia Blanca, ARG)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Facundo Campazzo, Nicolás Laprovittola, Luca Vildoza, Nicolás Brussino, Lucio Redivo, Max Fjellerup, Patricio Garino, Gabriel Deck, Luis Scola, Javier Saiz, Mark Delia, Tayavek Gallizzi

ΚΑΝΑΔΑΣ: Jermaine Anderson, Joel Anthony, Richard Amardi, Murphy Burnatowski, Junior Cadougan, Ammanuel Diressa, Grandy Glaze, Olivier Hanlan, Brady Heslip, Xavier Rathan-Mayes, Andrew Nicholson, Dyshawn Pierre

ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ: Stephaun Adams, Angel Rivera, Walter Hodge, Cuthbert Victor, Justin Gray, Deon Edwin, Jahmia Simmons, Johnathan Gray, Khalid Hart, Javier Martinez, Phillip Jones, Ivan Aska

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Gregory Vargas, Heissler Guillent, Harol Cazorla, John Cox, César García, Pedro Chourio, José Vargas, Anthony Pérez, Miguel Ruiz, José Bravo, Néstor Colmenares, Windi Graterol, Luis Carrillo


Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Montevideo, URU)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Jayson Granger, Luciano Parodi, Mauro Zubiaurre, Bruno Fitipaldo, Juan Ducasse, Sebastián Vázquez, Sebastián Izaguirre, Hernando Cáceres, Gonzalo Iglesias, Esteban Batista, Nicolás Borsellino, Kiril Wachsmann

ΗΠΑ: Billy Baron, Alec Brown, Larry Drew II, Reggie Hearn, Darrun Hilliard, Jonathan Holmes, Kendall Marshall, Xavier Munford, Marshall Plumlee, Jameel Warney, CJ Williams, Reggie Williams

ΠΑΝΑΜΑΣ: Eugenio Luzcando, Ernesto Oglivie, Joel Munoz, Josimar Ayarza, Jonathan King, Iveron Molinar, Jose Montenegro, Gary Forbes, Luis Henriquez, Jamaal Levy, Tony Bishop, Javier Carter

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Jonathan Araujo, Juan Coronado, Adris de Leon, Victor Liz, Angel Delgado, Rigoberto Mendoza, Angel Nunez, Dagoberto Pena, Sadiel Rojas, Edward Santana, Gelvis Solano, Juan Miguel Suero
benchwarmer
Χαζό σύστημα διεξαγωγής + άπειρες απουσίες (μόνο τον Καναδά να δει κανείς σε σχέση με το 2015...), όχι και πάρα πολλά να πούμε. Φαβορί η Αργεντινή (έδρα + η μόνη ομάδα από τις 5-6 κορυφαίες που κατεβάζει το κανονικό ρόστερ), μακάρι να σκάσει και καμία έκπληξη από πουθενά..
ssoulliss
Στον πρώτο όμιλο το Μεξικό με το Πουέρτο Ρίκο θα παλέψουν για το εισιτήριο στα ημιτελικά. Η Βραζιλία είναι ερωτηματικό ενώ η Κολομβία δεν μπορεί λογικά να κάνει παραπάνω από μια νίκη.

Στον δεύτερο όμιλο, πάλι η Βενεζουέλα έχει τον πρώτο λόγο να ακολουθήσει την Αργεντινή. Ο Καναδάς ενώ έχει μόνο έναν τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης συνεχίζει να συμπεριφέται ψιλοχαζά ως προς τη διοργάνωση. Μπορούσε να είχε καλύτερο ρόστερ και χωρίς τους NBAερς.

Στον τρίτο όμιλο θελω,ελπίζω οι ΗΠΑ να μείνουν εκτός!!! Μοίαζει δύσκολο αλλά όχι απίθανο καθώς η Ουρουγουάη(κυρίως) και η Δομινικανή Δημοκρατία μπορούν την έκπληξη.

Η πρόβλεψη μου ΗΠΑ-Βενεζουέλα και Μεξικό-Αργεντινή τα ζευγάρια των ημιτελικών.
yorgos
QUOTE
Οταν το αποφασισε πριν 2-3 χρονια ηλπιζε οτι θα ειχε υπο τον ελεγχο της/ειχε συμβιβαστει με την ευρωλιγκα ωστε να παιζουν οι παικτες ευρωλιγκας

Δε νομίζω. Στις συζητήσεις με την Ευρωίγκα χρησιμοποιήθηκε ως απειλή.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Aug 25 2017, 17:51 ) *
Στον πρώτο όμιλο το Μεξικό με το Πουέρτο Ρίκο θα παλέψουν για το εισιτήριο στα ημιτελικά. Η Βραζιλία είναι ερωτηματικό ενώ η Κολομβία δεν μπορεί λογικά να κάνει παραπάνω από μια νίκη.

Ο 1ος όμιλος ξεκίνησε απόψε ενώ ο 2ος και ο 3ος ξεκινούν την Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα. Η διαφορά φάσης στο χρόνο διεξαγωγής των ομίλων είναι άλλη μία από τις ...καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης.

Στην πρεμιέρα στο Medellin είχαμε δύο πολύ κλειστά ματς. Το Μεξικό επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 69-66, με τον Alex Perez να σκοράρει 24 πόντους με 8/12 σουτ. Ο O Perez έκανε ντεμπούτο φέτος με την εθνική ομάδα, είναι αμερικανογεννημένος και έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο UNLV. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Μακάμπι Χάιφα και φέτος μεταγράφηκε στη VEF Ρίγα. Παρά τις απουσίες των Ayon και Stoll, το Μεξικό έχει κάμποσους παίκτες του βασικού του κορμού παρόντες στη διοργάνωση (Cruz, Mata, Hernandez, Gutierrez). Από το Πουέρτο Ρίκο ξεχώρισαν οι δύο ψηλοί του, οι Jorge-Bryan Diaz και Tyler Davis με 11π-10ρ και 11π-8ρ αντίστοιχα.



Στο άλλο ματς, η γηπεδούχος Κολομβία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση τεράστιας ανοικοδόμησης. O Bruno Caboclο, ένας από τους ελάχιστους NBAers που κατεβαίνουν στη διοργάνωση, τελείωσε το ματς με 11π-11ρ. Η άγνωστη σε πολλούς Κολομβία στηρίζει πολλά σε δύο κολεγιόπαιδα τους Tonny Trocha (Texas A&M) και Brian Angola (Florida State). Παρών στην ομάδα και ο πιο γνωστός Κολομβιανός μπασκετμπολίστας, Juan Palacios, που τελείωσε το ματς με 17π-9ρ. Τελικό αποτέλεσματα, 76-74 νίκη για τους καριόκας.

Manimal
Το σύστημα διεξαγωγής είναι αστείο. Απορώ ποιος είχε την έμπνευση να σπάσει τους ομίλους ανά ημερομηνία.

Εντωμεταξύ ο Καμποκλό αρνήθηκε να μπει στο ματς με το Μεξικό και τον έδιωξαν για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.
Giwrgos1
QUOTE (Manimal @ Aug 27 2017, 15:24 ) *
Το σύστημα διεξαγωγής είναι αστείο. Απορώ ποιος είχε την έμπνευση να σπάσει τους ομίλους ανά ημερομηνία.

ειναι γενικα αστεια η διοργανωση. Κανεις δεν ασχολειται με τον τιτλο του πρωταθλητης της αμερικανικης ηπειρου στο μπασκετ. Αρκει να δει κανεις τι ροστερ κατεβασαν οι ομαδες πλην των διοργανωτων Αργεντινων. Ο Καναδας εχασε απο τις Παρθενες Νησους μια νησιωτικη χωρα 100χιλ κατοικων ενω και το ροστερ των ΗΠΑ ειναι απλα για τη συμμετοχη
Zoys
Ο Campazzo με clutch τρίποντο στα 5'' πριν το τέλος της παράτασης χάρισε τη νίκη στην Αργεντινή επί του Καναδά ο οποίος ούτε σήμερα μπόρεσε να πετύχει νίκη στο τουρνουά μετά την γκέλα της πρεμιέρας.

Μόνο εμένα θύμισε αυτό το τρίποντο; smiley.gif :

benchwarmer
Το δυσάρεστο βέβαια ήταν ο νέος τραυματισμός του Σκόλα, που θα τον αφήσει έξω για το υπόλοιπο τουρνουά. Προσωπικά, και επειδή ίσως είμαι και λίγο καχύποπτος, μου φάνηκε λίγο "θέατρο" η όλη φάση (μπήκε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου ενώ όλοι τον περίμεναν στον ημιτελικό μόνο, ήταν εμφανέστατα αργός και βαρύς στις πρώτες 3-4 φάσεις και τελικά άρχισε να κουτσαίνει και αποσύρθηκε, και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκε τώρα στο άλλο(!) πόδι). Κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτό, τέλος πάντων.
Χωρίς αυτόν λοιπόν υπάρχει πολύ μεγάλη τρύπα στους ψηλούς (είδαμε και σχήματα μέχρι και με τον Ντεκ στο 5, μιας που ο Γκαλίτσι είναι για Α2 και Ντελία-Σάιθ είναι απελπιστικά μόνοι, και χωρίς φυσικά και οι ίδιοι να είναι κάτι το εντυπωσιακό), η ομάδα πάντως μπορεί να φτάσει στον τελικό (αν κερδίσει τις Παρθένες Νήσους σήμερα θα πέσει στον ημιτελικό με το Μεξικό που καθάρισε το 1ο γκρουπ). Στο 3ο γκρουπ υπάρχουν οι ΗΠΑ φυσικά, που πλέον γίνονται το φαβορί του τουρνουά, ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι στο πρώτο ματς και δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα με Ουρουγουάη και Δομινικανούς, με τους πρώτους βέβαια να έχουν την ευκαιρία τους σήμερα και εντός έδρας, και με τον Γκρέιντζερ φυσικά στην ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=BeAXJzHHYS8

https://www.youtube.com/watch?v=9rVOpwukiUI

https://www.youtube.com/watch?v=WvCoPEo86SA
Giwrgos1
QUOTE (benchwarmer @ Aug 29 2017, 12:08 ) *
Το δυσάρεστο βέβαια ήταν ο νέος τραυματισμός του Σκόλα, που θα τον αφήσει έξω για το υπόλοιπο τουρνουά. Προσωπικά, και επειδή ίσως είμαι και λίγο καχύποπτος, μου φάνηκε λίγο "θέατρο" η όλη φάση (μπήκε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου ενώ όλοι τον περίμεναν στον ημιτελικό μόνο, ήταν εμφανέστατα αργός και βαρύς στις πρώτες 3-4 φάσεις και τελικά άρχισε να κουτσαίνει και αποσύρθηκε, και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκε τώρα στο άλλο(!) πόδι). Κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτό, τέλος πάντων.


μην ξεχναμε ομως οτι ο μεγαλος Σκολα ειναι 37 χρονων.. Θα μπορουσε να ειχε ηδη αποσυρθει απο την ενεργο δραση
benchwarmer
Ολοκληρώθηκε η 4άδα των ημιτελικών, με τις ΗΠΑ τελικά να παίρνουν την πρόκριση, ενώ τα χρειάστηκαν βέβαια προχτές με την Ουρουγουάη https://www.youtube.com/watch?v=5gJyc1BEqDE

Στον ημιτελικό λοιπόν οι ΗΠΑ θα βρουν την έκπληξη του τουρνουά, τις Παρθένες Νήσους(!) οι οποίες πέρασαν από Βενεζουέλα και Καναδά στην τριπλή ισοβαθμία. Ηγέτης της ομάδας ο Walter Hodge, γνωστός από διάφορα περάσματα από καλές ευρωπαικές ομάδες https://www.youtube.com/watch?v=TQZLcjWNnwI

Ο άλλος ημιτελικός θα είναι το πολύ σπουδαίο ματς Αργεντινή-Μεξικό. Φαβορί μάλλον η Αργεντινή (και λόγω έδρας) αλλά το Μεξικό παραμένει πολύ καλή και δεμένη ομάδα, ακόμα και χωρίς τον Αγιόν.
https://www.youtube.com/watch?v=uroY2ASzarU
Giwrgos1
HΠΑ-Αργεντινη θα ειναι ο τελικος λογικα

Nα σημειωσουμε οτι το τουρνουα αυτο ηταν και προκριματικος για το τουρνουα μπασκετ των παναμαερικανικων αγωνων το 2019. Οι ομαδες που προκριθηκαν ειναι:

ΗΠΑ, Αργεντινη, Παρθενες Νησοι, Μεξικο, Π.Ρικο, Δομ.Δημοκρατια, Ουρουγουαη. (Και το Περου σαν διοργανωτρια)
benchwarmer
Εύκολα η γηπεδούχος Αργεντινή το Μεξικό 84-67 και πολύ εύκολα οι ΗΠΑ τις Παρθένες Νήσους 90-62.
Πάμε λοιπόν για τον αναμενόμενο τελικό, με το μη αναμενόμενο βέβαια στοιχείο της απουσίας του Σκόλα. Είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη, δεν ξέρει κανείς πώς θα αντιδράσει η συγκεκριμένη ομάδα των ΗΠΑ σε συνθήκες απόλυτης πίεσης...

*Σύμφωνα μάλιστα με το πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα υπάρχει και κάλυψη από την ΕΡΤ1(!!) στις 03.00 ζωντανά
Giwrgos1
πιστευω εστω και με λιγη δυσκολια θα κερδισουν οι αμερικανοι. Εξαλλου η διοργανωση δεν ειναι σημαντικη και δεν θα εχουν ετσι πιεση-αγχος
Giwrgos1
Οι ΗΠΑ το χρυσο νικωντας την Αργεντινη με 81-76 μετα απο αντεπιθεση στο β ημιχρονο

Το Μεξικο το χαλκινο μεταλλιο
benchwarmer
Απίστευτο comeback για τις ΗΠΑ από το -20(!), δείχνοντας και χαρακτήρα ομάδας εκτός από το ταλέντο. Καλύτερος παίχτης ο Warney, με το ύψος του δεν ξέρω πόσα θα καταφέρει στο ΝΒΑ, στην Ευρώπη πάντως θα έκανε θραύση.

Η Αργεντινή το έχασε μέσα από τα χέρια της. Συνεχίζει πάντως να βγάζει παίχτες (προφανώς βέβαια όχι τους μύθους της μεγάλης φουρνιάς) και θα μένει γενικά μέσα στα πράγματα, συν βέβαια την αγάπη όλων εκεί για την εθνική τους ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=hugf30JEifE
Giwrgos1
QUOTE (benchwarmer @ Sep 4 2017, 11:54 ) *
Απίστευτο comeback για τις ΗΠΑ από το -20(!), δείχνοντας και χαρακτήρα ομάδας εκτός από το ταλέντο. Καλύτερος παίχτης ο Warney, με το ύψος του δεν ξέρω πόσα θα καταφέρει στο ΝΒΑ, στην Ευρώπη πάντως θα έκανε θραύση.

Η Αργεντινή το έχασε μέσα από τα χέρια της. Συνεχίζει πάντως να βγάζει παίχτες (προφανώς βέβαια όχι τους μύθους της μεγάλης φουρνιάς) και θα μένει γενικά μέσα στα πράγματα, συν βέβαια την αγάπη όλων εκεί για την εθνική τους ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=hugf30JEifE



αυτη που προβληματιζει ειναι η Βραζιλια. Η χωρα του μεγαλου Οσκαρ μετα τα 80σ δεν καταφερε ποτε να ξεχωρισει στο παγκοσμιο στερεωμα
Manimal
QUOTE (benchwarmer @ Sep 4 2017, 11:54 ) *
Απίστευτο comeback για τις ΗΠΑ από το -20(!), δείχνοντας και χαρακτήρα ομάδας εκτός από το ταλέντο. Καλύτερος παίχτης ο Warney, με το ύψος του δεν ξέρω πόσα θα καταφέρει στο ΝΒΑ, στην Ευρώπη πάντως θα έκανε θραύση.

Η Αργεντινή το έχασε μέσα από τα χέρια της. Συνεχίζει πάντως να βγάζει παίχτες (προφανώς βέβαια όχι τους μύθους της μεγάλης φουρνιάς) και θα μένει γενικά μέσα στα πράγματα, συν βέβαια την αγάπη όλων εκεί για την εθνική τους ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=hugf30JEifE



Από το 26' και μετά που οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ, δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν. Και με 30πόντους να ήταν πίσω πάλι θα το γύριζαν. Τουλάχιστον σε ταχύτητα και χειρισμό της μπάλας ήταν 2-3 επίπεδα πάνω.

Πραγματικά όμως από αυτή την διοργάνωση δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα για την δυναμική των ομάδων, αλλά κυρίως της Αργεντινής που κατέβηκε θεωρητικά με την πρώτη. Κέρδισε 4 κακές ομάδες, τις 3 πρώτες βέβαια εντελώς αδιάφορη και χωρίς πίεση, για να παίξει τελικό. Τόσο κακή διοργάνωση συμπεριλαμβανομένων και FIBA ASIA ή AFRICA τόσο σε format όσο και σε δυναμική δεν ξαναείδα.
Weekendman
Αφού ήθελαν να κάνουν μια αντιγραφή του συστήματος στο Τσαμπιονς Λιγκ του Πολο η του Βόλεϊ οπού ο οικοδεσπότης προκρίνεται απευθείας στο Final Four. Δεν κανόνιζαν έστω να υπήρχε μια ενδιάμεση φάση με 6 ομάδες να παίζουν τρία νοκ αουτ για τις υπόλοιπες θέσεις του Φαιναλ Φορ; Ήθελα να δω σε τέτοια περίπτωση και στην Ουρουγουάη αν πρόσφερε κάποιος κάτι περισσότερο από το να είναι σχεδόν εντελώς διακοσμητικός δίπλα στους μεγάλους τρεις. Όπως στα 2 ματς που είδα απέναντι σε Δομινικανή Δημοκρατία και τις ΗΠΑ.
Manimal
Εδώ δεν μιλάμε για μία αδιάφορη διοργάνωση όπως το ASIA. Αλλά για μία κακή, φτηνή, μίζερη και καθόλου αξιοκρατική. Από τον όμιλο της Αργεντινής προκρίθηκαν 2 ομάδες, ενώ όπως γράφεις τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε έναν νοκάουτ γύρο.
ssoulliss
Το πρόβλημα είναι πως δεν ήθελαν να κάνουν δύο ομίλους των 6. Με προημιτελικούς,ημιτελικούς και τελικούς.

Έβαλαν για πρώτη φορά 12 ομάδες και εφάρμοσαν ένα περίεργο σύστημα, που αδικούσε τους δεύτερους από τους άλλους ομίλους. Γενικά στην Αμερική αντιμετωπίζουν και ένα ακόμη πρόβλημα. Το καλοκαίρι σε εμάς είναι χρόνος διεξαγωγης των πρωταθλημάτων εκεί. Έρχονται παίκτες ξεζουμισμένοι. Ειδικά οι Πορτορικανοί παίζουν Αργεντινή ή Ευρώπη και στα καπάκια Πουέρτο Ρίκο.

Η φετινή διοργάνωση , αγωνιστικά, ήταν η χειρότερη. Απόδειξη ο τραγέλαφος του Καναδά. Λες και είναι χορτασμένοι από τίτλους.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.