Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group D
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2014-15
Zoys




ΕΔΡΑ: Abdi Ipekci Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 12270
OFFICIAL SITE: http://www.galatasaray.org/en/basketbol

Η Galatasaray συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (και για τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια) στην Ευρωλίγκα προσδοκώντας να κάνει μια χρονιά αντάξια της προηγούμενης. Πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσαμε για τα όνειρα της Galata τα οποία, τελικά, εκπληρώθηκαν με την αγωνιστική της παρουσία σε μεγάλο βαθμό αφού η ομάδα από την Τουρκία έφτασε μέχρι και την οχτάδα της διοργάνωσης και αποτέλεσε με αυτόν τον τρόπο την πιο επιτυχημένη εκπρόσωπο της χώρας στην περυσινή Euroleague. Οι φιλοδοξίες δεν απουσιάζουν και φέτος αφού το υλικό μπορεί να διεκδικήσει μια ακόμα καλή πορεία στη λίγκα.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
-


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Crvena Zvezda Telekom Belgrade October 16
2 vs Valencia Basket October 23
3 at Laboral Kutxa VitoriaOctober 31
4 vs Neptunas Klaipeda November 07
5 at Olympiacos Piraeus November 13
6 vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade November 20
7 at Valencia Basket November 28
8 vs Laboral Kutxa Vitoria December 05
9 at Neptunas Klaipeda December 11
10 vs Olympiacos Piraeus December



ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


5 MICOV, VLADIMIR Serbia Forward 2.01 1985
7 ERCEG, ZORAN Serbia Center 2.11 1985
11 JAWAI, NATE Australia Center 2.07 1986
12 GONLUM, KEREM Turkey Forward 2.08 1977
15 VOUGIOUKAS, IAN Greece Center 2.11 1985
17 POCIUS, MARTYNAS Lithuania Forward 1.96 1986
19 ALDEMIR, FURKAN Turkey Center 2.07 1991
21 ARADORI, PIETRO Italy Guard 1.94 1988
22 SMITH, NOLAN USA Guard 1.88 1988
30 ARROYO, CARLOS Puerto Rico Guard 1.88 1979
32 GULER, SINAN Turkey Guard 1.92 1983
33 ARSLAN, ENDER Turkey Guard 1.88 1983
34 ARAR, EGE Turkey Forward 2.06 1996
35 URAL, GOKTURK Turkey Guard 1.98 1995


Coach ATAMAN, ERGIN

[img][/img]
Date of Birth 7 January, 1966
Nationality Turkey
Titles: -

Ο Ataman συνεχίζει σταθερά στον πάγκο της Galatasaray με την οποία ήδη έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες τόσο εντός (2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο) όσο και εκτός των τοιχών (πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκας πέρυσι). Αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά της ομάδας καθώς οι ομάδες του παίζουν έξπυνο και αποτελεσματικό μπάσκετ όπως απέδειξε για ακόμα μια φορά και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στο οποίο και οδήγησε την Εθνική της Τουρκίας μέχρι την προημιτελική φάση.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Arroyo, Guler, Arslan
SG Aradori, Smith, Ural
SF Micov, Pocius
PF Erceg , Gonlum, Arar
C Jawai, Aldemir, Vougioukas


Ποιοι ήρθαν: Vladimir Micov (CSKA Moscow), Ian Vougioukas (Uniks Kazan), Pietro Aradori (Cantu), Nolan Smith (Cedevita Zagreb), Martynas Pocius (Zalgiris Kaunas)

Ποιοι έφυγαν: Manuchar Markoishvili (CSKA Moscow), Jamont Gordon, Malik Hairston, Cenk Akyol (Anadolu Efes), Pops Mensah-Bonsu, Milan Macvan, Erwin Dudley (Darussafaka S.K.), Huseyin Koksal (Darussafaka S.K.), Engin Atsur (Besiktas),

+

1. Η πληθώρα καλών περιφερειακών σουτέρ καθιστά το μακρινό σουτ την αιχμή του δόρατος στο παιχνίδι των Τούρκων. Ο πολύπειρος σκόρερ Arroyo, ο φαντεζί Smith, ο αθλητικός Pocius, αλλά και οι ποιοτικότατοι Micov και Aradori είναι παίκτες με μεγάλη ευχέρεια στο σουτ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον power forward της ομάδας Zoran Erceg. Αυτό είναι ένα βασικό προσόν του ρόστερ που θα αξιοποιηθεί στα επιθετικά plays με οριζόντια σκριν των ψηλών και split-out πάσες μετά το πέρασμα της μπάλας στο low post προκειμένου να βρίσκεται κάθε φορά σουτ με ευνοϊκές προϋποθέσεις.
2. Η εμπειρία παικτών όπως ο Arroyo, ο Guler, ο Gonlum και ο Arslan έχει πολύ μεγάλη αξία στο υψηλό επίπεδο. Είναι παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά στα κρίσιμα σημεία και να οδηγήσουν με ασφάλεια και φέτος την Galata στα μονοπάτια της Ευρωλίγκας με σκεπτόμενο μπάσκετ.
3. H παραμονή του κόουτς Ataman στο τιμόνι της ομάδας είναι επίσης ένα από τα πολυτιμότερα συστατικά στην εξασφάλιση της καλής ομαδικής λειτουργίας της ομάδας.


-

1. Από την ομάδα λείπει ο δυναμικός και σκληροτράχηλος ψηλός. Οι παίκτες του Ataman στις θέσεις 4,5 έχουν ως επί το πλείστον εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και βασίζονται κυρίως στην τεχνική και το ταλέντο κάτι που ίσως να μην φανεί αρκετό απέναντι σε αντίπαλες front-line με καλύτερα σωματικά προσόντα και παίκτες που ειδικεύονται στο να «σκεπάζουν» το καλάθι.
2. Το δύσκολο πρόγραμμα της πρώτης φάσης με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και ξεκίνημα από την καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα απαιτεί μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και συνοχής. Τα πρώτα δείγματα των φιλικών είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι νεαποκτηθέντες παίκτες καλούνται να δοκιμαστούν στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης από νωρίς και να αποδείξουν την αξία τους και στη νέα τους ομάδα.
3. Ο Nate Jawai αν και αγωνίστηκε το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ισπανίας με τα χρώματα της Εθνικής Αυστραλίας, δεν έπεισε ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος. Όλοι αισιοδοξούν ο μεγαλόσωμος σέντερ των Τούρκων να παρουσιαστεί 100% υγιής, αλλά η ετοιμότητα του και η ένταση στην οποία μπορεί να αγωνιστεί μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο και μόνο σίγουρη δεν είναι.



Τα Αστέρια
Carlos Arroyo



Nolan Smith


Pietro Aradori




Ο Στόχος
Ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παρουσία στα play-off της διοργάνωσης για δεύτερη σερί χρονιά με την ποιότητα του ρόστερ να «κλείνει το μάτι» και για την υπέρβαση του Final 4. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι οι Τούρκοι είναι ένα από τα δυνατά αουτσάιντερ της διοργάνωσης και η πορεία τους θα κριθεί σίγουρα και από τον βαθμό ανταπόκρισης των καινούργιων παικτών που κουβαλούν άριστες συστατικές επιστολές από τις προηγούμενες ομάδες με μεγάλη συμβολή σε αυτές την προηγούμενη σεζόν.
sacarame




ΕΔΡΑ: Fernando Buesa Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.500
OFFICIAL SITE: http://www.baskonia.com/

QUOTE
Μια απ’ τις πιο σταθερά επικίνδυνες ομάδες της διοργάνωσης την τελευταία δεκαετία, παρότι ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, η Laboral Kutxa πέρυσι είχε για πρώτη φορά αρνητικό ρεκόρ νικών – ηττών στο θεσμό. Παρότι έφτασε ως τα προημιτελικά, είναι φανερό πως είχε αρχίσει να αποδυναμώνεται το roster της και αυτό έγινε ακόμα σαφέστερο μετά τον αποκλεισμό της, παρά το πλεονέκτημα έδρας, απ’ τον πρώτο κιόλας γύρο των Ισπανικών playoffs. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στο roster για τη φετινή σεζόν και τα ρίσκα είναι σαφώς μεγαλύτερα, παρά τις προσθήκες παικτών που ξεχώριζαν στις περσινές τους ομάδες, μιας και πρωταγωνιστούσαν σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ αυτό της Euroleague.


Αυτά έγραφε πέρσι ο SG3ptshooter για την Laboral και τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά φέτος. Η ομάδα έρχεται από πολύ άσχημη σεζόν, δέχτηκε πολλές σφαλιάρες στην Ευρωλίγκα, και κάποιες σημαντικές νίκες σίγουρα δεν μπορούν να μετριάσουν την κακή εικόνα. Ο κόουτς άλλαξε, παίκτες αρκετοί έφυγαν, ακόμα περισσότεροι ήρθαν οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσουν στα παρκέ. Ρίσκα υπάρχουν και πάλι, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες που πέρσι αγωνίζονταν σε χαμηλότερο επίπεδο.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE

-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Neptunas Klaipeda October 15
2 at Olympiacos Piraeus October 24
3 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul October 31
4 at Valencia Basket November 07
5 vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade November 13
6 at Neptunas Klaipeda November 20
7 vs Olympiacos Piraeus November 27
8 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul December 05
9 vs Valencia Basket December 12
10 at Crvena Zvezda Telekom Belgrade December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
3 WHITE, D.J. USA Forward 2.06 1986
4 IVERSON, COLTON USA Center 2.13 1989
5 CAUSEUR, FABIEN France Guard 1.95 1987
6 GOMES, RYAN USA Forward 2.01 1982
7 SHENGELIA, TORNIKE Georgia Forward 2.06 1991
8 PERKINS, DORON USA Guard 1.89 1983
10 DIOP, MAMADOU Senegal Forward 2.04 1993
11 HAMILTON, LAMONT USA Center 2.08 1984
12 DIOP, ILIMANE Senegal Center 2.10 1995
14 TILLIE, KIM France Forward 2.10 1988
19 SAN EMETERIO, FERNANDO Spain Guard 1.98 1984
22 HEURTEL, THOMAS France Guard 1.89 1989
30 VAN OOSTRUM, DEVON England Guard 1.93 1993
33 JOHNSON, ORLANDO USA Guard 1.96 1989
42 BERTANS, DAVIS Latvia Forward 2.05 1992


Coach CRESPI, MARCO

Date of Birth 2 June, 1962
Nationality Italian
Titles: -

Ο Ιταλός κόουτς μετά από εννέα συνεχόμενες σεζόν στην Ιταλία θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία. Η περσινή του χρονιά με την Σιένα σίγουρα δεν πήγε όπως την υπολόγιζε, όμως τα τεράστια προβλήματα της ομάδας που τελικά την οδήγησαν στον «αφανισμό» αποτελούν σοβαρές δικαιολογίες. Το γεγονός πως κράτησε την ομάδα όρθια και ανάγκασε την Αρμάνι να πάει σε τελευταίο παιχνίδι για να πάρει το «σκουντέτο» μπορεί να του χρεωθεί σαν επιτυχία. Μένει να δούμε αν μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην Λαμποράλ, για να μπορέσουμε να κρίνουμε και σοβαρότερα το έργο του.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Heurtel, Perkins, Van Oostrum
SG Johnson, Causer
SF Bertans, Gomes, San Emeterio
PF Tillie, Shengelia, White
C Iverson, Diop, Hamilton, Diop



Ποιοι ήρθαν: T.J White, Iverson, Gomes, Shengelia, Perkins, Diop M., Tillie, Johnson, Bertans


Ποιοι έφυγαν: Pleiss, Mainoldi, Clark, Malmanis, Kelati, Bordignon, Hanga,Jelinek, Martinez, Hodge, Nocioni

+

1. Παίκτες με διαφορετικά στοιχεία που δίνουν επιλογές στον προπονητή να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα μέσα στο παιχνίδι. Το ρόστερ διαθέτει παίκτες με αθλητικά προσόντα, παίκτες με ικανότητα στο σουτ, αμυντικούς ρολίστες και 3 διαφορετικούς μεταξύ τους play-maker που μπορούν να αλλάξουν το ρυθμό ενός παιχνιδιού.
2. Δύναμη στα forward. Η ικανότητα των Bertans kai Gomes να αγωνιστούν και στις 2 θέσεις των forward επιτρέπει στον Crespi να τους έχει παράλληλα στο παρκέ δυσκολεύοντας πολύ τις αντίπαλες άμυνες στο να τους αντιμετωπίσουν.
3. Ενθουσιασμός. Η Laboral Kutxa έχει αρκετούς παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στη διοργάνωση, οπότε όλοι θα θέλουν να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο στη διοργάνωση. Αυτό σε συνδυασμό με μια ενδεχόμενη υποτίμηση από τους αντιπάλους, μπορεί να καταστήσει την Kutxa πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.


-

1. Έλλειψη ομοιογένειας. Η Kutxa φέτος το καλοκαίρι έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, ενώ ήρθε και νέος προπονητής. Οπότε είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προκειμένου να μπορέσει να δέσει το σύνολο.
2. Η Kutxa αυτή τη στιγμή έχει ένα ρόστερ σε σύγχυση. Τα πράγματα στη front line δεν είναι ξεκάθαρα, ο Hamilton ανήκει και δεν ανήκει στο ρόστερ, παίκτης στη θέση του έχει έρθει αλλά το συμβόλαιο του Αμερικανού δεν έχει λυθεί. Και πέρα από αυτό οι ρόλοι μέσα στην ομάδα δεν δείχνουν ξεκαθαρισμένοι, τουλάχιστον από αυτά που είδαμε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.Το σήριαλ Heurtel επίσης δεν βοήθησε στην ηρεμία μέσα στην ομάδα.
3. Είχαμε πει και πέρσι πως η Kutxa έχει πλέον χάσει το γηγενές στοιχείο. Φέτος ο μοναδικός Ισπανός στο ρόστερ είναι ο San Emeterio και αυτό σίγουρα δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Την ίδια ώρα υπάρχουν 5 Αμερικανοί, 3 Γάλλοι και 2 Σενεγαλέζοι ενώ ο προπονητής είναι Ιταλός. Ζητούνται μεταφραστές πληροφορίες εντός.



Τα Αστέρια
Thomas Heurtel



Davis Bertans



Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει βεβαίως στον Σαν Εμετέριο, ο οποίος είναι ο παίκτης-σημαία της Kutxa, απλά δώσαμε λίγο τόπο στα νιάτα.. tongue.gif


Ο Στόχος

Ο όμιλος που συμμετέχει η Laboral θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, οπότε στόχος των Ισπανών είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και η συμμετοχή στο Top 16 για ακόμα μία χρονιά.
SG3ptshooter




ΕΔΡΑ: Svyturio Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5.880, 4.416 για hockey tongue.gif
OFFICIAL SITE: http://www.bcneptunas.lt/en/

Kάποιος στην Klaipeda είναι fan του Καβάφη.
QUOTE
Τὴν γλῶσσα τὴν ἑλληνικὴ οἱ Ποσειδωνιᾶται
ἐξέχασαν τόσους αἰῶνας ἀνακατευμένοι
μὲ Τυρρηνούς, καὶ μὲ Λατίνους, κι ἄλλους ξένους.

…οπότε αποφάσισε να φτιάξει μια ομάδα που να την ονομάσει «Ποσειδώνα», με σήμα την τρίαινα, πρόσφατα όχι για πρώτη φορά να στηρίξει ένα project με έμφαση στην εντοπιότητα του roster. Σ’ ένα γήπεδο με το όνομα της Εθνικής μπύρας, που πέρυσι τουλάχιστον το έφεραν και στις φόρμες τους. Μετά τα πρόσφατα πρώτα βήματά τους σε Eurocup και VTB, ήρθε και μια σειρά ημιτελικών όχι απέναντι σε κάποιο φόβητρο, αλλά στην ομάδα του Tony G, την οποία κατάφεραν να αποκλείσουν στο –δωράκι- best-of-3, παρά το μειονέκτημα της έδρας, και κάπως έτσι βρέθηκαν στους τελικούς απέναντι στη Zalgiris. Ακόμη κι εκεί το πάλεψαν πολύ καλά, έχασαν μεν το πλεονέκτημα της έδρας, που ήταν κάπως σχηματικό απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο, αλλά κατάφεραν δύο νίκες πριν αποχαιρετήσουν τα όνειρα τίτλου. Κι αυτή τους η παρουσία στους τελικούς του εθνικού τους πρωταθλήματος τους δίνει την ευκαιρία να παραστούν για πρώτη προφανώς φορά στη Euroleague. Απ’ το ταβάνι κρέμονται οι φανέλες του Zukauskas και του Macas, γιατί να φοβηθούν;

Ως ο uni-watcher του forum στα ιδιωτικά, οφείλω να πω πως όσο groovy είναι το σήμα, τόσο αδιάφορες είναι οι φανέλες, ο σχεδιασμός είναι μηδαμινός και τα χρώματα είναι ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Laboral Kutxa Vitoria October 15
2 vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade October 23
3 vs Olympiacos Piraeus October 31
4 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 07
5 vs Valencia Basket November 13
6 vs Laboral Kutxa Vitoria November 20
7 at Crvena Zvezda Telekom Belgrade November 27
8 at Olympiacos Piraeus December 05
9 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul December 11
10 at Valencia Basket December 18-19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

7 MAZEIKA, MARTYNAS Lithuania Guard 1.91 1985
8 GIRDZIUNAS, MINDAUGAS Lithuania Guard 1.88 1989
9 NACIUS, RAIDAS Lithuania Guard 1.96 1991
10 SINICA, JUSTAS Lithuania Forward 2.03 1985
12 DIMSA, EGIDIJUS Lithuania Center 2.04 1985
15 SARAKAUSKAS, VYTAUTAS Lithuania Center 2.05 1982
21 GALDIKAS, SIMAS Lithuania Forward 2.03 1987
22 SHAKUR, MUSTAFA USA Guard 1.91 1984
30 BELIAUSKAS, LAURYNAS Lithuania Guard 1.85 1997
41 ZAVACKAS, DONATAS Lithuania Forward 2.03 1980
42 VASYLIUS, VALDAS Lithuania Forward 2.03 1983
51 BUTKEVICIUS, ARNAS Lithuania Guard 1.97 1992
GAILIUS, DEIVIDAS Lithuania Forward 2.00 1988
Είχαν υπογράψει και το Michail Anisimov(as) απ’ τη Μπουντιβέλνικ, που αποχώρησε όμως χωρίς να αγωνιστεί.

Coach MAKSVYTIS, KAZYS

Date of Birth 15 June, 1977
Nationality Lithuanian
Titles: Eurobasket U16, U18, U20 χρυσό μετάλλιο, World Cup U19 χρυσό μετάλλιο

Είναι ο προπονητής της ομάδας που με ηγέτη το Valanciunas, και εν τη απουσία του την τελευταία φορά, οδήγησε το ίδιο σε μεγάλο βαθμό σύνολο παικτών στο sweep της Ευρώπης στη γενιά του στις μικρές Εθνικές. Η διετία του στη Neptunas είδε την ομάδα να έχει πολύ καλές σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα και να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Eurocup και στη VTB λίγκα, ενώ πλέον συναντά τη μεγάλη πρόκληση να σταθούν αξιοπρεπώς και στο κορυφαίο επίπεδο της ηπείρου.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart
ή άσκηση στη ματαιότητα, αν δείτε πόσο άλλαζε πεντάδες ο coach αυτός και υπάρχουν και αρκετοί διπλοθεσίτες (πχ Sarakauskas, Vasylius)

PG Shakur, Girdziunas, Beliauskas
SG Mazeika, Butkevicius, Nacius
SF Gailius, Sinica
PF Zavackas, Vasylius,
C Galdikas, Sarakauskas, Dimsa



Ποιοι ήρθαν:
Donatas Zavackas (F, Vanoli), Deividas Gailius (F, Union Olimpija), Egidijus Dimša (F/C, Pieno zvaigzdes), Laurynas Beliauskas (G, Neringos Kursiai), Raidas Nacius (G/F, LCC university), Mustafa Shakur (G, Tadamon Zouk)

Ποιοι έφυγαν:
Marius Runkauskas (G, Asesoft Ploesti), Edgaras Ulanovas (F, Zalgiris), Arvydas Eitutavicius (G, Anwil), Rolandas Jakstas (F, Caceres), Brazelton (G, Le Havre)

+

1. H παρουσία του Shakur στην ομάδα μοιάζει να έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απρόσμενα σχεδόν τα στατιστικά του στα πρώτα τους παιχνίδια.
2. Πολλοί παίκτες έχουν παραμείνει στο roster, που έχει μια σαφή συνοχή και αντίληψη των στόχων τους στα πλαίσια του κάθε ματς.
3. Είναι σοβαρή η προσθήκη του Egidijus Dimsa. Όχι, δεν είναι ο μικρός της Zalgiris. Είναι όμως ένας σημαντικός ψηλός στα του Λιθουανικούς πρωταθλήματος που και από καλή σεζόν ατομικά έρχεται και έχει ξεκινήσει πολύ καλά στη νέα του ομάδα. Μπορεί και να την παλέψουν καλύτερα του αναμενόμενου και αυτός και ο Sarakauskas.


-

1. Η παρουσία του Shakur στην ομάδα. Τι πάει να πει ένας ξένος; Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις καθόλου.
2. Όση συνοχή και να έχει το roster τους, το ταλέντο τους αλλά και η εμπειρία τους στο επίπεδο της Euroleague είναι ξεκάθαρα κάτω συγκριτικά με τα σύνολα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
3. Η επιστροφή του Ulanovas στη Ζalgiris αφαιρεί απ’ την ομάδα έναν πολύ ικανό νεαρό παίκτη, που πέρα απ’ την εμπιστοσύνη που του είχε απ’ τις μικρές Εθνικές ο coach Maksvytis, είχε αποδείξει πως μπορούσε ήδη να δώσει λύσεις σε διάφορα επίπεδα με το πολυδιάστατο παιχνίδι του.

Τα Αστέρια
Ανεβάστε vid Sarakauskas να το ποστάρω.
Yπάρχει και ο πρώην ΑΕΚτζης ο Μαζέικα.

Ο Στόχος

Αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Τελεία. Δεν είναι 100% απαγορευτικό πρόκρισης το γκρουπ, αλλά λαβ σόρρυ, μην είμαστε και πλεονέκτες.
Weekendman





ΈΔΡΑ:Kombak Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:23.000
OFFICIAL SITE: http://www.kkcrvenazvezda.rs/

Ο Ερυθρός Αστέρας επανέλαβε μεν την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Σερβία, και έφτασε στο Final Four της ABA league ,και του Eurocup την σαιζόν 2013-2014, αλλά και πάλι οι πιο σπουδαίοι τίτλοι του ξέφυγαν από τα χέρια. Χάνοντας 1-3 στους Σέρβικους τελικούς, από την Παρτιζάν του διαστημικού στους τελικούς Μπόγκταν Μπογκτάνοβιτς, και μη καταφέρνοντας να φτάσει καν στο τελικό της Αδριατικής λίγκας, παρά το γεγονός ότι το Final Four του 2014, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. Όμως η οικονομική αδυναμία της Τσιμπόνα, ωφέλησε τον Ερυθρό Αστέρα, και τα ερυθρόλευκα οπαδικά αδέρφια του Ολυμπιακού, θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία στην Ευρωλίγκα, αλλά και την χαρά να φιλοξενήσουν την ομάδα του Πειραιά.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAUGE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ Regural Season
1 vs Galatasaray liv Hospital Instabul October 16
2 at Neptunas Klaipeda October 23
3 vs Valencia Basket October 30
4 vs Olympiacos Piraeus November 07
5 at Laborla Kutxa Vitoria November 13
6 at Galatasaray liv Hospital Instabul November 20
7 vs Neptunas Klaipeda November 27
8 at Valencia Basket December 05
9 at Olympiacos Piraeus December 12
10 vs Laboral Kutxa Vitoria December 19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4 REBIC, NIKOLA Serbia Guard 1.88 1995
5 CVOROVIC NIKOLA Serbia Forward 1.98 1994
5 WILLIAMS MARCUS USA Guard 1.91 1985
7 DANGUBIC NEMANJA Forward 2.04 1993
9 MITROVIC LUKA Serbia Forward 2.04 1993
10BRANKO LAZIC Serbia Guard 1.94 1989
11BLAZIC Jaka Slovenia Guard 1.96 1990
12KALINIC NIKOLA Serbia Forward 2.02 1991
13MARJANOVIC BOBAN Serbia Center 2.21 1988
17TEJIC MARCO Serbia Serbia Forward 2.08 1995
22JENKINS Charles USA Guard 1.91 1989
33ZIRBES MAIK Germany Center 2.08 1990




Coach RADONJIC ,DEJAN

Date of Birth 2.2.,1970
Nationality Montenegro
Titles: 6 φορές πρωταθλητής και Κυπελλούχος Μαυροβουνίου(2007,2008,2009,2010,2011,2012) και 1 Κύπελλο Σερβίας(2014)

Όταν ερχόταν πέρσι στον Ερυθρό Αστέρα, θα περίμενε ίσως κάτι περισσότερο με βάσει τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν και την ιστορία πρωταθλητισμού του στο Μαυροβούνιο. Όμως με την κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας ,που είναι ο δεύτερος μόλις τίτλος του Ερυθρού Αστέρα τα τελευταία 8 χρόνια, κατάφερε να μην αποδειχθεί τελείως αποτυχημένος στην πρώτη χρονιά του στον Ερυθρό Αστέρα. Και ελπίζει πως οι απώλειες που είχε η Παρτιζάν στο έμψυχο υλικό της, θα του ανοίξουν τον δρόμο για μια καλύτερη πορεία στο Σερβικό πρωτάθλημα ,και στην ABA league.



Πιθανή πεντάδα και Depth Chart
PG Williams, Jovic, Rebic
SG Jenkins, Blazic
SF Kalinic, Dangubic
PF Mitrovic, Tejic
C Marianovic, Zirbes

Ποιοι ήρθαν: Marcus Williams(Lokomotiv Krasnodar),Nikola Kalinic(Radnicki KG),Maik Zirbes(Brose Baskets),Nemanjia Dangubic(Mega Vizura),Stefan Jovic(Radnicki KG),Nikola Cvorovic(FMP),Djordje Kaplanovic(FMP)
Ποιοι έφυγαν:Tadja Dragisevic(Strasburg),Marko Simonovic(Pau-Lacq Orthez),De Marcus Nelson(Panathinaikos),Rasko Katic(CAI Zaragoza),Ivan Radenovic,Dusan Ristic(Arizona),Oleksandr Lypovvy(Budivelnyk)

+
-Ο Γουίλιαμς αναλαμβάνει την θέση του βασικού οργανωτή στην θέση του Νέλσον, έχοντας καλύτερο σουτ από τον προκάτοχο του, και δημιουργώντας ένα πολύ σταθερό άξονα με τον Μαριάνοβιτς. Που μπορεί να καταλήξει σε σουτ από τον Αμερικάνο γκαρντ, σε συνεργασία που ολοκληρώνει ο Μαριάνοβιτς πάσα σε τρίτο παίκτη ,η επιθετικό ριμπάουντ από τον Σέρβο σέντερ, κάτι όχι τόσο δύσκολο με την υπεροχή του σε ύψος σε σχέση με τους άλλους σέντερ της Ευρωλίγκας.


-Στην σημερινή εποχή ,2 παίκτες με αξιόπιστο ποστ παιχνίδι στην θέση του σέντερ ,με τον γίγαντα Μαριάνοβιτς και τον Τσίρμπες, μπορεί να καταλογιστεί ως πλεονέκτημα υπέρ της Σέρβικης ομάδας. Αν και όσο αφορά την υπόλοιπή ομάδα, ο Κάλινιτς είναι ο μόνος που θα συνεισφέρει κάτι επιπλέον στο low-post,πέρα από τα 2 πεντάρια της ομάδας.

-Η μίμηση του επιτυχημένου μοντέλου του αιώνιου εχθρού Παρτιζάν, με την απόκτηση του Ντάνγκουμπιτς, αλλά και των αργυρών Παγκόσμιων πρωταθλητών Γιόβιτς και της ωμής δύναμης Κάλινιτς, για να πλαισιώσουν τους Τέγιτς και Μίτροβιτς. Mε τους αργυρούς παγκόσμιους πρωταθλητές να προσφέρουν στην αμυντική πίεση μαζί με τον Μπλάζιτς και Τζένκινς, και τους 2 τελευταίους να είναι 2 τεσσάρια , από τους οποίους ο Ερυθρός Αστέρας περιμένει ένα καλό σουτ από τα 6 και 75, όπως ακριβώς συνέβη στο φιλικό με την Φενέρμπαξε στο Gloria cup.

-Η Έδρα της ομάδας, και πιο συγκεκριμένα η υποστήριξη των οπαδών του, είναι το μόνο επιπέδου Final Four σε αυτήν την ομάδα.

-
-Η άμυνα των σέντερ, με τον Τσίρμπες να παρουσιάζει αδυναμίες στην pnr αντιμετώπιση σε Μπάμπεργκ και Εθνική Γερμανίας, και τον Μαριάνοβιτς με τα 2 μέτρα και 21 εκατοστά, και τα ευάλωτα γόνατα του, να μην μπορεί να καλύψει δεδομένα πράγματα στην άμυνα όπως μακρινό σουτ περιφερειακού η pnp, αλλά και ταυτόχρονα η παρουσία του να είναι μια καλή ευκαιρία για εκδήλωση αιφνιδιασμού από τους αντιπάλους, μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει.

-Ο Μάρκους Γουιλιάμς δεν είναι μόνο ο καλύτερος pnr δημιουργός και οργανωτής γενικότερα, αλλά ουσιαστικά και o μοναδικός στην συγκεκριμένη ομάδα, με το επίπεδο της οργάνωσης να πέφτει αρκετά ,όταν ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ, δεν είναι στο παρκέ.

-Το νέο αίμα της ομάδας είτε δεν έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα με Κάλινιτς, Γιόβιτς και Ντάνγκουμπιτς, είτε ελάχιστη ως ρολίστες με Τέγιτς Ρέμπιτς και Μίτροβιτς, και βέβαια μαζί με το πλεονέκτημα του ενθουσιασμού, υπάρχει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, και απειρία όσο αφορά την διαχείριση της διοργάνωσης. Έτσι ο ρόλος των 2 Αμερικάνων και των Τσίρμπες, Μπλάζιτς ίσως αποβεί σημαντικός σχετικά με αυτό το θέμα, έστω και αν π.χ. οι Τσίρμπες και Μπλάζιτς είναι μόλις 24 ετών, δηλαδή μακριά από το να χαρακτηριστούν βετεράνοι.

Τα αστέρια
Μάρκους Γουίλιαμς


Μπόμπαν Μαριάνοβιτς



Στόχος
Τι άλλο από την πρόκριση στο ΤΟΠ 16, από έναν όμιλο όπου θεωρητικά οι Ολυμπιακός, Βαλένθια, και Γαλατασάραι θα τερματίσουν μπροστά από τους Σέρβους, αλλά η πρωτάρα Νεπτούνας, και η Λαμποράλ Κούτσα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ίσως αποτελέσουν 2 ομάδες, με τις όποιες μπορούν να παλέψουν οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου, για 14 έξτρα ματς στην Ευρωλίγκα. Το πρόβλημα είναι ότι όσο αφορά το πρόγραμμα ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει και τα τρία φαβορί εντός έδρας στον πρώτο γύρο, κάνοντας πιθανό ένα ξεκίνημα με το αριστερό.
Weekendman




ΈΔΡΑ: Pabellon Fuente De San Luis
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 9000
OFFICIAL SITE: http://www.valenciabasket.com/

Το 2013-14 η Βαλένθια αποτέλεσε την πορτοκαλί σφήνα ανάμεσα σε Ρεαλ και Μπαρτσελόνα, πήρε την πρόκριση στην Ευρωλίγκα μέσω Eurocup, όμως έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση για τον τελικό ,στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα εντός έδρας, και στην συνέχεια δεν μπορούσε να κρατήσει τον MVP της Ισπανικής λίγκας Τζάστιν Ντόελμαν, τον όποιο θα δούμε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα . Παρόλο αυτά θέλει να υπερασπίσει τον τίτλο της τρίτης Ισπανικής δύναμης, και παράλληλα να επαναλάβει τα ευρωπαϊκά κατορθώματα της σαιζόν 2010-2011, όπου έμεινε οριακά εκτός Final Four Ευρωλίγκας ,με 2-3 σκορ στην σειρά των προημιτελικών με την Ρεάλ Μαδρίτης.



ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAUGE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ Regural Season
1 vs Olympiacos October 16
2 at Galatasaray Liv Hospital October 23
3 at Crvena Zvezda Telekom Belgrade October 30
4 vs Laboral Kutxa Vitoria November 07
5 at Neptunas Klaipeda November 13
6 at Olympiacos Piraeus November 20
7 vs Galatasaray Liv Hospital November 28
8 vs Crvena Zvezda Telekom December 05
9 at Laboral Kutxa Vitoria December 12
10 vs Neptunas Klaipeda December 19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
5 RIBAS PAU Spain Guard 1.96 1987
9 VAN ROSOM SAM Belgium Guard 1.88 1986
10 SATO ROMEIN Central Africa Rebublic Forward 1.94 1981
12 LISHCHUK SERHIY Ukraine Center 2.10 1982
13 LUCIC VLADIMIR Serbia Forward 2.02 1989
14 DUBLJEVIC BOJAN Montenegro Center 2.05 1991
16 VIVES GUILLEM Spain Guard 1.92 1993
17MARTINEZ RAFA Spain Guard 1.90 1982
23 BUYCKS DWIGHT USA Guard 1.91 1989
25 LONCAR KRESIMIR Croatia Center 2.10 1983
34AGUILAR PABLO Spain Forward 2.03 1989
44HARANGODY LUKE USA Center 2.03 1988


Coach Perasovic Velimir

Date of Birth 9.2.1965
Nationality Croatia
Titles: Κύπελλο Ισπανίας 2006,2 Πρωταθλήματα Κροατίας 2009,2010, 1 Κύπελλο Κροατίας 2009, Eurocup 2013-2014.

Πέρσι συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του πρώτου προπονητή σε ομάδα, με το Σπλιτ να είναι ο πρώτος σταθμός της καριέρας του, που αν και σχετικά μικρή έχει ήδη αρκετές συγκινήσεις. Με το Κύπελλο Ισπανίας το 2005-2006, την συμμετοχή στα Φαιναλ Φορ του 2006, την αναγκαστική αποχώρηση από την Τάου λόγω καρδιάς,την σωτηρία της Εστουντιαντες το 2008, την ανατροπή από 0-2 απέναντι στην Ζαντάρ στους Κροατικούς τελικούς του 2010, τους 2 τελικούς της Αδριατικής Λίγκας το 2009 και το 2010, αλλά και την θητεία του στην Βαλένθια. Η όποια του χάρισε το δεύτερο βραβείο προπονητή της χρονιάς, αφού πριν από αυτό της ACB, είχε αναδειχθεί καλύτερος κόουτς της Αδριατικής λίγκας την περίοδο 2008-2009.


Πιθανή πεντάδα και Depth Chart
PG Sam Van Rossom, Buycks, Vives
SG Martinez, Ribas,
SF Sato, Lucic
PF Aguilar , Harangody,
C Loncar, Dubljevic, Lishchuk

Ποιοι ήρθαν: Luke Harangody(Unics),Dwight Buycks(Toronto Raptors),Kresimir Loncar(Khimky),Guillem Vives(FIATC Joventut)
Ποιοι έφυγαν:Oliver Lafayette(Olympiacos Piraeus), Justin Doellman(Barcelona), Juan Triguero(Rio Natura Monbus),Ksistof Lavrinovic(Grissin Bon RE),Larry Abia(Coruna).




+
-Μπορεί να υπήρξαν αποχωρήσεις βασικών στελεχών με Λαφαγιέτ και Ντοέλμαν, όμως και φέτος όλοι οι περιφερειακοί της ομάδας στο 1 και στο 2 παίζουν με άνεση το pnr και το pnp. Κάτι που σε συνδυασμό με το καλό εξωτερικό παιχνίδι των ψηλών της ομάδας με Ντούμπλιεβιτς, Χαραγκόντι, Αγκιλάρ ,και ότι ο Σάτο είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ 3 πόντων στην θέση του σμόλ-φόργουορντ, παρέχουν άπλετο χώρο για ρήγματα μέσα στην ρακέτα ,από τους παίκτες της Βαλένθια. Και καλό επιθετικό παιχνίδι ,όπως το περσινό των 86,18 πόντων , 18,26 ασσιστ μέσο όρο, και της καλύτερης τρίποντης ομάδας σε ποσοστά ευστοχίας στην κανονική περίοδο της ACB

- η Βαλένθια είναι μια ακόμη κλασσική Ισπανική ομάδα ,που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ.


-Ποστ παιχνίδι από Σάτο Ντούμπλιεβιτς και Λόντσαρ+δημιουργία από το ποστ που δεν υπήρχε πέρσι .μέσω του Κροάτη νεοαποκτηθέντα ψηλού.

-Αντικατάσταση της δημιουργίας του νυν παίκτη του Ολυμπιακού Λαφαγιέτ με έναν από τους καλύτερους νέους πλέι-μεικερ του Ισπανικού μπάσκετ τον Βίβες, και τον Buycks που σαν Αμερικάνος σβούρας είναι πιο πολύ σκόρερ, από τον ικανό σουτέρ, αλλά και παίκτη περισσότερο ομάδας Λαφαγιέτ, με την Βαλένθια να σκοπεύει με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο να καλύψει το κενό στο σκοράρισμα του Καταλανού πια Ντόελμαν.

-Η απόδοση του Αγκιλάρ απο τα φιλικά ήδη υπόσχεται βελτίωση εκ μέρους του, ενώ αν ο Λούσιτς μείνει υγιής, μπορεί να είναι κάτι σαν εσωτερική μεταγραφη.

-Διατήρηση του Περάσοβιτς ως head coach, και αρκετών παικτών από την επιτυχημένη περσινή ομάδα



-

- Σε οποιαδήποτε Ισπανική ομάδα πλην ίσως των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ , θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί πλήρως το κενό ενός αποχωρήσαντος MVP της κανονικής περιόδου της ACB, όπως ήταν ο Ντόελμαν το 2013-2014.

-Ένα από τα χαρακτηριστικά της τετράδας των Βαν Ρόσομ Λαφαγιέτ, Ρίμπας Μαρτίνεθ, είναι ότι έβρισκαν μεν χώρους λόγω της περιφερειακής δράσης των ψηλών, αλλά δεν ήταν οι γκαρντ slashers, που θα τέλειωναν οι ίδιοι μαζικά διεισδύσεις, και αυτό φυσικά δεν άλλαξε στους τρείς που παρέμειναν τους Βαν Ρόσομ, Ρίμπας και Μαρτίνεθ. Το αποτέλεσμα των παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι ο Βίβες είναι ικανός για drive, αλλά πρέπει να δουλέψει στην εκρηκτικότητα, και της μη προσαρμογής του διεισδυτικού Buycks , κάνει την Βαλένθια να επιθυμεί περισσότερα ρήγματα από τους κοντούς της. Που συχνά επιλέγουν να δημιουργούν για τους ψηλούς τους, η να σουτάρουν μέσω σκριν.

- Όσο αφορά τα σουτ τριών πόντων, με τον Βίβες να έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, και τον Μπαικς στα μέχρι τώρα επίσημα ματς να έχει επιχειρήσει όλα και όλα τέσσερα τρίποντα, δεν υπάρχει το περσινό σκηνικό, που όλοι οι γκαρντ της ομάδας επιδίωκαν να πάρουν το σουτ από τα 6 και 75, και έπρεπε οι αντίπαλοι τους να έχουν τα μάτια δεκατέσσερα στην περιμετρική άμυνα τους.


-Για μια ακόμη φορά δεν αποκτήθηκε ένας γρήγορος Αθλητικός σέντερ στο μιξ των ψηλών της Βαλένθια, όχι μόνο για να βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στα ριμπάουντ που η Βαλένθια ήταν μια από τις χειρότερες ομάδες της ACB το 2013-2014, παρά την παρουσία ενός τριαριού του Σάτο , που είναι ένας από τους καλύτερους small forward στην Ευρώπη σε αυτό. Όμως τουλάχιστον ο power forward Χαραγκόντι δείχνει να είναι μια βοήθεια σε αυτό έχοντας μαζέψει 24 ριμπάουντ στα πρώτα τρία πρώτα επίσημα ματς της Βαλένθια.


-Η αποτελεσματικότητα του ιατρικού επιτελείου η εναλλακτικά η ατυχία της Ισπανικής ομάδας, που είναι κάτι σαν Ολυμπιακός της Ιβηρικής χερσονήσου σε αυτό, χάνοντας αρκετά συχνά βασικούς παίκτες, με τελευταίο θύμα τον Ντούμπλιεβιτς φέτος.

Τα αστέρια
Bojan Dubljevic


Romain Sato


Στόχος
Πρόκριση στους 16, ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο κλασσική ομάδα Eurocup, αλλά και ότι δικαιολογημένα παραπονιόταν για τα σταθερά συμβόλαια της Ευρωλίγκας. Πάντως από πλευράς δυνατοτήτων ,αν της βγουν τα νέα αποκτήματα της , τότε τα προημιτελικά δεν θα είναι επιστημονική φαντασία.
morrison



ΕΔΡΑ: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.390
OFFICIAL SITE: http://www.olympiacosbc.gr/

Ένα καλοκαίρι που έμοιαζε σαν τη νηνεμία πριν την καταιγίδα.
Η ομάδα έκανε ελάχιστες προσθήκες (Ντάρντεν, Λαφαγιέτ, Χάντερ οι πιο ουσιαστικές), έμοιαζε ελαφρώς βελτιωμένη και σε κάθε περίπτωση αρκετά ομοιογενής.
Το μπάσιμο του φθινοπώρου δεν έφερε απλά καταιγίδα, αλλά κάτι περισσότερο...
Πριν καν αρχίσει η Ευρωλίγκα, η πρώτη μετά το 2011 που ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει σαν Πρωταθλητής Ευρώπης και η ομάδα προσπαθεί να μαζέψει τα όποια κομμάτια έχουν απομείνει στη θέση τους και να δημιουργήσει κάτι από αυτά.
Ήτοι μέν πρώτιστα, χάος γένετο...


ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1997, 2012, 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Valencia Basket October 16
2 vs Laboral Kutxa Vitoria October 24
3 at Neptunas Klaipeda October 31
4 at Crvena Zvezda Telekom Belgrade November 07
5 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 13
6 vs Valencia Basket November 20
7 at Laboral Kutxa Vitoria November 27
8 vs Neptunas Klaipeda December 05
9 vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade December 12
10 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 PETWAY, BRENT USA Guard 2.05 1985
5 HUNTER, OTHELLO USA Forward 2.03 1986
6 DUNSTON, BRYANT USA Forward 2.03 1986
7 SPANOULIS, VASSILIS Greece Guard 1.93 1982
9 PAPAPETROU, IOANNIS Greece Forward 2.03 1994
10 SLOUKAS, KOSTAS Greece Guard 1.90 1990
12 SIMMONS, CEDRIC USA Center 2.06 1986
14 CHRISTODOULOU, ANTREAS Greece Guard 1.97 1995
15 PRINTEZIS, GEORGIOS Greece Forward 2.02 1985
16 AGRAVANIS, DIMITRIOS Greece Forward 2.08 1994
17 MANTZARIS, EVANGELOS Greece Guard 1.96 1990
18 KAVVADAS, VASILEIOS Greece Forward 2.04 1991
19 KATSIVELIS, DIMITRIOS Greece Guard 1.96 1991
20 LAFAYETTE, OLIVER USA Guard 1.88 1984
21 DARDEN, TREMMELL USA Forward 1.94 1981
24 LOJESKI, MATTHEW USA Guard 1.98 1985

Coach TOMIC, MILAN

Date of Birth 24 Jule, 1973
Nationality Greece/Serbian
Titles: -

Ήρθε στα 18 του στον Ολυμπιακό το 1991 και είναι ακόμα εδώ.
Στα 20 χρόνια του στην ομάδα (μεσολάβησε η διακοπή 2004-2008) πέρασε από μισή ντουζίνα ρόλους και μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται για 2η φορά στο τιμόνι σαν head coach.
Την πρώτη φορά η παρουσία του στον πάγκο (εν μια νυκτί παράτησε τα παρκέ προσωρινά) λειτούργησε θετικά στην ομάδα, ο Ολυμπιακός βγήκε στα πλέιοφς της Α1 (δεν ήταν καθόλου σίγουρο) και ο Τόμιτς ολοκλήρωσε τη χρονιά.
Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά ο Τόμιτς είναι ξανά στην ίδια θέση. Μπορεί να τονώσει την ψυχολογία, είναι περίπου βέβαιο, όμως έχει την τεχνική κατάρτιση να σταθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού; Οι απαντήσεις επί της οθόνης...αν παραμείνει.



Πιθανή 5-αδα & Depth Chart

PG Vangelis Mantzaris, Oliver Lafayette, Dimitrios Katsivelis
SG Vassilis Spanoulis, Kostas Sloukas, Andreas Christodoulou
SF Tremmell Darden, Matt Lojeski, Ioannis Papapetrou
PF Giorgios Printezis, Brent Petway, Dimitrios Agravanis
C Bryant Dunston, Othello Hunter, Cedric Simmons, Vasilis Kavadas


Ποιοι ήρθαν:
Oliver Lafayette (Valencia), Othello Hunter (Siena), Tremmell Darden (Real Madrid)

Ποιοι έφυγαν:
Stratos Perperoglou (Anadolu Efes), Mirza Begic (Union Olympija) , Mardy Collins (Turow Zgorzelec), Giorgi Shermadini (CAI Zaragoza)


Tα συν

1. Οξύμωρο αν λάβουμε υπόψη την επίκαιρη συζήτηση αλλά ο χαρακτήρας. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσει οποιοδήποτε ματς στην Ευρώπη. Προφανώς ένα αίσθημα ψυχολογικού αβαντάζ έχει προέρθει από τις κατακτήσεις του 2012 και του 2013, η πρόκληση είναι να συνεχίσει πνευματικά στο ίδιο επίπεδο και μετά από χρονιά χωρίς Final Four.

2. Yψηλός βαθμός ομοιογένειας για μια ομάδα που έκανε πολύ συγκεκριμένες προσθήκες το καλοκαίρι.

3. Πολύ καλή περιφερειακή κυκλοφορία στην επίθεση με αρκετά αυτοματοποιημένες κινήσεις.

4. Πρόσθεση σκληράδας με παίχτες που διακρίνονται για την αμυντική τους διάθεση.



Τα πλην

1. Η αλλαγή προπονητή μπορεί να περιπλέξει αρκετά πράγματα τόσο στον τρόπο παιχνιδιού όσο και σε επίπεδο ρόστερ. Η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις.

2. Η θέση 4 με δύο παίχτες που όχι μόνο δεν έχουν την δύναμη για να σταθούν κόντρα σε βαριά 4 με ότι και αν σημαίνει αυτό αλλά αντιμετωπίζουν συχνά και μικροπροβλήματα τραυματισμών.

3. Η άμυνα χρειάζεται βελτίωση. Πέρσι ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε με δοκιμές και ποτέ δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο. Φέτος ο κόουτς Μπαρτζώκας δοκίμασε να προσθέσει παίχτες με ανεπτυγμένα αμυντικά ένστικτα και στοιχεία που δείχνουν εφικτή μια επιστροφή στο switching του 2012. Άλλο η διάθεση όμως και άλλο η εκτέλεση...

4. Έλλειψη τακτικού πλουραλισμού επιθετικά. Ο Ολυμπιακός σουτάρει συχνότατα περισσότερα τρίποντα από δίποντα και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα εκφράζεται από ελάχιστους παίχτες. Η απώλεια του Στράτου Περπέρογλου γεννάει την ανάγκη αναπλήρωσης ποστ παιχνιδιού με τον Ντάρντεν να είναι μια επιλογή και την εμπιστοσύνη στους σέντερς μια δεύτερη.

5. Στο ίδιο πνεύμα, η μη απόκτηση περιφερειακού που μπορεί να βγάλει σκορ μετά από προσωπική ενέργεια. Κώστα Σλούκα, το νου σου...


Τα Αστέρια
Βασίλης Σπανούλης



Ο Στόχος

Ο συνηθισμένος. Final Four...
SG3ptshooter
QUOTE(Zoys @ Oct 11 2014, 18:11 ) *
Από την ομάδα λείπει ο δυναμικός και σκληροτράχηλος ψηλός. Οι παίκτες του Ataman στις θέσεις 4,5 έχουν ως επί το πλείστον εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και βασίζονται κυρίως στην τεχνική και το ταλέντο κάτι που ίσως να μην φανεί αρκετό απέναντι σε αντίπαλες front-line με καλύτερα σωματικά προσόντα και παίκτες που ειδικεύονται στο να «σκεπάζουν» το καλάθι.

Gonlum θρησκεία και στα 40 θα παίζει.

QUOTE(sacarame @ Oct 11 2014, 22:28 ) *
Αυτά έγραφε πέρσι ο SG3ptshooter για την Laboral

Η Kutxa αυτή τη στιγμή έχει ένα ρόστερ σε σύγχυση. Τα πράγματα στη front line δεν είναι ξεκάθαρα, ο Hamilton ανήκει και δεν ανήκει στο ρόστερ, παίκτης στη θέση του έχει έρθει αλλά το συμβόλαιο του Αμερικανού δεν έχει λυθεί. Και πέρα από αυτό οι ρόλοι μέσα στην ομάδα δεν δείχνουν ξεκαθαρισμένοι, τουλάχιστον από αυτά που είδαμε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.Το σήριαλ Heurtel επίσης δεν βοήθησε στην ηρεμία μέσα στην ομάδα.

Κουράστηκες πάλι. tongue.gif

Εδώ και καιρό είναι σε σύγχυση η Κούτσα κούτσα. Σταδιακά έστω, απ' όταν έπαψε να έχει τον μη "κουτσό" χορηγό, απομακρύνεται απ' την ελίτ.
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2014, 23:34 ) *
Ποιοι ήρθαν: Marcus Williams(Lokomotiv Krasnodar)

Πως και δε τη χτύπησε την Κίνα του αυτός; cool.gif
Weekendman
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 12 2014, 14:54 ) *

Το Λιθουανικό πρωτάθλημα μπορώ να πω ότι έχει ένα αξιοπερίεργο τρόπο διεξαγωγής , με τις ομάδες της VTB league να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα από την αρχή, αλλά να δίνουν 12 λιγότερα παιχνίδια από τους υπολοίπους, όταν απλά θα μπορούσαν να μπουν σε μεταγενέστερο σημείο, όπως γίνεται στις χώρες των Βαλκανίων, που έχουν εκπροσώπους στην Αδριατική λίγκα.

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω ευνόησαν την Νεπτούνας. Βέβαια , παρά τα ισορροπημένα στατιστικά στο Λιθουανικό πρωτάθλημα, αν εξαιρέσεις κανείς τον φόργουορντ με το αρχαίο Ρωμαικό όνομα Gailious δεν βλέπω κάποιον άλλον που να μπορέσει πραγματικά να ξεφύγει από την μετριότητα στην συγκεκριμένη ομάδα.



QUOTE(sacarame @ Oct 11 2014, 22:28 ) *
-

1. Έλλειψη ομοιογένειας. Η Kutxa φέτος το καλοκαίρι έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, ενώ ήρθε και νέος προπονητής. Οπότε είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προκειμένου να μπορέσει να δέσει το σύνολο.



Ένα απο τα μειον που μπορούν να γίνουν + στην πορεία, Αν θυμηθούμε ότι ο Κρέσπι συμμάζεψε με την πορεία του χρόνου, ένα παρόμοιο και χειρότερο αχούρι με την Σιένα, έστω και αν σε ευρωπαικό επίπεδο δεν πρόλαβε να σώσει πολλά πράγματα.



QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 14 2014, 14:38 ) *
Πως και δε τη χτύπησε την Κίνα του αυτός; cool.gif


Καλός θα ήταν για τον ρόλο του Αμερικανού γκαρντ που έψαχνες στην περσινή Βαλένθια, όμως και το να αποτινάξει την λουζερία του Ερυθρού Αστέρα, μπορεί να είναι μια ελκυστική πρόκληση για τον Γουίλιαμς!
SG3ptshooter
Σημαντική προσθήκη για τη Neptunas ο Keith Benson. Aν και δεν ήταν το μεγαλύτερό τους κενό.
https://twitter.com/IAmDPick/status/522294070681432064
SG3ptshooter
AΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΜΠΥΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕΕΕΕ. icon_workout.gif

Επική νίκη, παρότι πήγαν να το χάσουν μόνοι τους στο τέλος με άκαιρα - άστοχα σουτ κι ένα χαμένο lay up που ο τύπος ήταν ολομόναχος, ήρθε απρόοπτα o Vasilyus και σκόραρε το νικητήριο. ΗΡΩΕΣ. ΠΕΙΡΑΙΑ/ΒΑΛΕΝΘΙΑ/ΓΑΛΑΤΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.
natouralistis
47-24 η απλήρωτη Γαλατα τη Βαλένθια στο ημίχρονο ohmy.gif
natouralistis
Στο δεύτερο η Γαλατα ήταν αυτή που έβαλε μόλις 24 πόντους, η Βαλένθια όμως δεν μπόρεσε να κάνει επική ανατροπή από το - 28 που βρέθηκε να χάνει.71-64 τελικό.
T.W.Is.M.
Για να δουμε λοιπον τι εχει γινει ως τωρα στον ομιλο του Ολυμπιακου.
Η κατοχος του Eurocup Βαλενθια χανει μεσα στην εδρα της απο εναν Ολυμπιακο με -3 φοργουορντ, αλλα παλευει το ματς μεχρι το τελος. Την επομενη αγωνιστικη διαλυεται στο πρωτο ημιχρονο και δεν προλαβαινει να γυρισει το ματς με τη Γαλατασαραι των απληρωτων και των ιπταμενων πετσετων, η οποια μια εβδομαδα πριν εχασε με 8 στο Βελιγραδι και ειπε και ευχαριστω που η διαφορα δεν ξεπερασε τους 20 απο τον Ερυθρο Αστερα. Ο Ερυθρος Αστερας με τη σειρα του εχασε στη Λιθουανια απο την πρωτοεμφανιζομενη Νεπτουνας, η οποια εχασε με κατω τα χερια στη Βασκονια απο τη Λαμποραλ Κουτσα, που ακομα δεν εχει κανει νικη στο ισπανικο πρωταθλημα.
Ρε μηπως ο ομιλος του ΠΑΟΚ στο Eurocup ειναι πιο δυσκολος???
tommie1983
QUOTE (T.W.Is.M. @ Oct 23 2014, 23:50 ) *
Για να δουμε λοιπον τι εχει γινει ως τωρα στον ομιλο του Ολυμπιακου.
Η κατοχος του Eurocup Βαλενθια χανει μεσα στην εδρα της απο εναν Ολυμπιακο με -3 φοργουορντ, αλλα παλευει το ματς μεχρι το τελος. Την επομενη αγωνιστικη διαλυεται στο πρωτο ημιχρονο και δεν προλαβαινει να γυρισει το ματς με τη Γαλατασαραι των απληρωτων και των ιπταμενων πετσετων, η οποια μια εβδομαδα πριν εχασε με 8 στο Βελιγραδι και ειπε και ευχαριστω που η διαφορα δεν ξεπερασε τους 20 απο τον Ερυθρο Αστερα. Ο Ερυθρος Αστερας με τη σειρα του εχασε στη Λιθουανια απο την πρωτοεμφανιζομενη Νεπτουνας, η οποια εχασε με κατω τα χερια στη Βασκονια απο τη Λαμποραλ Κουτσα, που ακομα δεν εχει κανει νικη στο ισπανικο πρωταθλημα.
Ρε μηπως ο ομιλος του ΠΑΟΚ στο Eurocup ειναι πιο δυσκολος???

Πολύ πιθανό. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για τον ευκολότερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός όπως και να παίξει, όσες απουσίες και να χει θα τερματίσει άνετα πρώτος,με κάτι σε 9-1. Από κει και πέρα είναι το θέμα, γιατί και πέρσυ είχαμε δει ένα εντυπωσιακό 10-0 και μετά απανωτές ήττες.
Όσο για την ήττα της Βαλένθια στην Τουρκία, δεν την θεωρώ έκπληξη σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, άσχετα αν η Γαλατασαράι έχει άλλα προβλήματα.
yorgos
Ούτε το να χάσει ο οποιοσδήποτε στο Βελιγράδι είναι έκπληξη, πολύ δυνατή έδρα και η ομάδα έχει δυνατότητες. Από κει και πέρα ναι, ο όμιλος είναι πολύ εύκολος, όταν υπάρχουν άλλοι δύο που είναι πραγματικό παλούκι.
Weekendman
Στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της Λαμποράλ , ο πολύ καλός πικ εν ρολικος άξονας Ερτέλ-Άιβερσον, θύμισε για πρώτη φορά φέτος, τις όχι και πολύ παλιές καλές εποχές των Ερτέλ και Πλάις. Βέβαια επειδή και η αντίστοιχη pnr λειτουργία με Αρόγιο και Αλντεμίρ, τα πήγε και αυτή πολύ καλά. Δεν ξέρω αν αυτή η εικόνα άριστης συνεργασίας ήταν περισσότερο συνέπεια της επιθετικής αποτελεσματικότητας η της αμυντικής ανυπαρξίας των ομάδων.
T.W.Is.M.
Ωρα για αγαπημενο κραξιμο.
Καποιοι εγραφαν περσι για τον Περασοβιτς. Ηταν ο μονος προπονητης που δε μου ειχε δειξει ασχημα δειγματα, αλλα δεν ειχα πολλες παραστασεις και δεν ειχα ισχυρο επιχειρημα εναντιον του. Σημερα η Βαλενθια παει ολοταχως για το 0-4 και παιζει γυρω γυρω ολοι. Πλεον το απεκτησα το ισχυρο επιχειρημα...
Βαλενθια για την Επιδαυρο!
SG3ptshooter
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 7 2014, 21:55 ) *

Ο τελευταίος που φταίει βέβαια είναι αυτός που θες να σημαδέψεις για την κατάληξη του ονόματός του και μόνο.
Μιας και περίμενα φέτος πως τα πράγματα δε θα αρχίσουν και τόσο καλά, ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει με την έλευση ενός guard που θα αποδειχθεί πιο λειτουργικός του Buycks + την επιστροφή του Dublje που μόλις έλαβε χώρα.
Ο Doellman ήταν η μισή Valencia. Ό,τι και να κάνουν το κενό του δεν θα καλυφθεί και η Valencia θα απέχει απ' την ομάδα που ήταν πέρυσι. Παίκτη τέτοιας κλάσης δε θα βρει με τσίχλες ξανά.
natouralistis
QUOTE (SG3ptshooter @ Nov 8 2014, 00:54 ) *
Ο τελευταίος που φταίει βέβαια είναι αυτός που θες να σημαδέψεις για την κατάληξη του ονόματός του και μόνο.
Μιας και περίμενα φέτος πως τα πράγματα δε θα αρχίσουν και τόσο καλά, ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει με την έλευση ενός guard που θα αποδειχθεί πιο λειτουργικός του Buycks + την επιστροφή του Dublje που μόλις έλαβε χώρα.

Συμφωνώ για Περάσοβιτς, τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές, μου αρέσει η δουλειά που φαίνεται ότι γίνεται στη Βαλένθια.

Ο Μπάικς που να μη ξεχνάμε ήταν επιλογή του Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό αλλά ευτυχώς για εμάς προτίμησε τη Βαλένθια, εκδιώχθηκε ή ζήτησε αυτός να φύγει; γιατί οι αναφορές είναι διφορούμενες.

QUOTE (SG3ptshooter @ Nov 8 2014, 00:54 ) *
Ο Doellman ήταν η μισή Valencia. Ό,τι και να κάνουν το κενό του δεν θα καλυφθεί και η Valencia θα απέχει απ' την ομάδα που ήταν πέρυσι. Παίκτη τέτοιας κλάσης δε θα βρει με τσίχλες ξανά.


Αυτός που πήρε από την Ούνικς Χαραγκόντι πως τον λένε, μπορεί επιθετικά να μην φτάσει στα επίπεδα του Ντόελμαν αλλά
ριμπάουντ, άμυνα, δύναμη,ομαδικότητα, αυταπάρνηση και κανα δεκάρι ποντάκια θα τα δώσει. Να πω την αλήθεια θα μου άρσε και για αντί Πέτγουει.
SG3ptshooter
Nαι αρμάδα το καταλάβανε είχα δίκιο δεν παίζετε τίποτα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Μπορούμε να παίξουμε λίγο μπάσκετ τώρα που χάνουμε 10 πόντους στη Neptunas; angry_red.gif
yorgos
Αυτή την εβδομάδα οι μπ΄θκηδες έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια.

Έδιναν φαβορί τη Βαλένθια (και με διαφορά!) στη Νεπτούνας, έδιναν σοβαρό πλεονέκτημα στην Ουνίξ απέναντι στην ικανότατη Νίζνι και οι μόλις 8π πλεονεκτημα της Μπάρτσα απέναντι στον ΠΑΟ επίσης βγάζουν μάτι. Ακόμη και ο άσος της Σάσαρι φωνάζει από μακριά ότι είνια ευκαιρία, αφού τη δίνουν αουτσάιντερ...
natouralistis
Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Βαλένθια αναμένεται να κάνει στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Νεμάνια Νέντοβιτς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας.
HLR CENATION
Ωραιο ματς στην Λιθουανια.
Γερα στο κολπο της προκρισης πια η Νεπτουνας.Καλη ομαδα.Ωραιος παικτης ο Zavackas...Στα γεραματα τον γνωριζω.Αν δεν τα μπερδευω ειναι 35 και κανει καταπλητικη ευρωλιγκα.Οπως και ο Σακουρ πολυ καλος σημερα, που καποτε ειχε φερει ο Ζουρος στον Πανελληνιο.
Απο την Λαμποραλ,αν δεν κανω λαθος ο Ερτελ εχασε μολις δυο σουτ αλλα ηταν και τα τελευταια της Λαμποραλ στο ματς.Σημειωση...Η Λαμποραλ εχασε με ενα.
Οι κοντοι της Νεπτουνας δεν φοβηθηκαν σε καμια περιπτωσοι τους ψηλους της Λαμποραλ και πηγαιναν συνεχεια μεσα.Απορω γιατι ειναι εκτος ροτεισον ο αξιοπιστος Χαμιλτον.Τραγικος στις βολες ο Αιβερσον ειχε 2/9 αν θυμαμαι καλα.Στο πρωτο ημιχρονο ηταν αποτελεσματικος παντως στο ζωγραφιστο.Αστοχος ο Βουγιασιτς,αγνωριτος ο Σανγκειλα.
yorgos
Απίστευτος Ερτέλ πραγματικά, μόνος του έπαιζε. Αυτός ο Σαν Εμετέριο προκαλεί θλίψη πια.
kotzito
QUOTE(HLR CENATION @ Nov 20 2014, 20:38 ) *
Ωραιο ματς στην Λιθουανια.
Γερα στο κολπο της προκρισης πια η Νεπτουνας.Καλη ομαδα.Ωραιος παικτης ο Zavackas...Στα γεραματα τον γνωριζω.Αν δεν τα μπερδευω ειναι 35 και κανει καταπλητικη ευρωλιγκα.Οπως και ο Σακουρ πολυ καλος σημερα, που καποτε ειχε φερει ο Ζουρος στον Πανελληνιο.
Απο την Λαμποραλ,αν δεν κανω λαθος ο Ερτελ εχασε μολις δυο σουτ αλλα ηταν και τα τελευταια της Λαμποραλ στο ματς.Σημειωση...Η Λαμποραλ εχασε με ενα.
Οι κοντοι της Νεπτουνας δεν φοβηθηκαν σε καμια περιπτωσοι τους ψηλους της Λαμποραλ και πηγαιναν συνεχεια μεσα.Απορω γιατι ειναι εκτος ροτεισον ο αξιοπιστος Χαμιλτον.Τραγικος στις βολες ο Αιβερσον ειχε 2/9 αν θυμαμαι καλα.Στο πρωτο ημιχρονο ηταν αποτελεσματικος παντως στο ζωγραφιστο.Αστοχος ο Βουγιασιτς,αγνωριτος ο Σανγκειλα.

Ο Χάμιλτον αν δεν κάνω λάθος τραυματίστηκε.


Ο Ερτέλ είναι όαση σε αυτή την ομάδα. Και με μεγάλη εξέλιξη. Ανεξαρτήτως των δύο κρίσιμων σουτ που έχασε σήμερα, είναι ο μόνος που είναι καλός σχεδόν σε κάθε ματς, και πολλές φορές παλεύει μόνος του. Δύσκολα θα μείνει και του χρόνου στην Λαμποράλ. Για να μην πω ότι μπορεί να τον αγοράσει και τον Δεκέμβρη κάποιος (ίσως Φενέρ), αν μείνουν έξω οι Ισπανοί.


Πάντως νομίζω ότι η 1 νίκη που έχει κάνει μόνο η Βαλένθια στον όμιλο την αδικεί. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρσι, αλλά έχοντας δει πλέον όλες τις ομάδες του ομίλου πιστεύω ότι είναι για παραπάνω. Έχει τώρα δύο κολλητά εντός με Γαλατά και Ερυθρό Αστέρα, που πρέπει να τα κερδίσει και τα δύο αν θέλει να περάσει.
kotzito
Συγκλονιστικό παιχνίδι στην Τουρκία, που βρίσκεται στην 2η παράταση. Έρτσεγκ-Μαριάνοβιτς κάνουν όργια, Ουίλιαμς έχει σπάσει το ρεκόρ ασίστ σε αγώνα της Euroleague και Αρόγιο δεν έχει βγει λεπτό. Ο πρώτος μάλιστα ισοφάρισε το παιχνίδι 2'' πριν την λήξη της κανονικής περιόδου με τρίποντο από τα 8,5-9 μέτρα.
Zoys
QUOTE(kotzito @ Nov 21 2014, 21:45 ) *
Έρτσεγκ-Μαριάνοβιτς κάνουν όργια, Ουίλιαμς έχει σπάσει το ρεκόρ ασίστ σε αγώνα της Euroleague και Αρόγιο δεν έχει βγει λεπτό. Ο πρώτος μάλιστα ισοφάρισε το παιχνίδι 2'' πριν την λήξη της κανονικής περιόδου με τρίποντο από τα 8,5-9 μέτρα.

Και σημείωσε την 14η βολή του από τις 14 που έχει σουτάρει απόψε. blink.gif
επαθα λαστιχο
Ο Αρόγιο από ό,τι βλέπω δεν βγήκε δευτερόλεπτο..50 λεπτά ρε φίλε
yorgos
O Αρόγιο είναι ο πιο "ανθεκτικός" παίκτης που έχω δει ποτέ στην Ευρωλίγκα. Απίστευτα φρέσκα πόδια, τον παίζουν overplay και το παλικάρι είναι σα να μπήκε μόλις στο ματς. Δεν το λέω για το συγκεκριμένο ματς που δεν το είδα καν, αλλά γενικώς. Και να φανταστεί κανείς ότι είναι συνεπέστατος και με την εθνική του, όπου μάλλον είναι και ο πιο ώριμος, αφήνοντας κατά μέρος τους εγωισμούς, δίνοντας τη μπαγκέτα στον Μπαρέα και ηρεμώντας και τα άλλα καλόπαιδα όποτε γίνεται κανένα τσαμπουκέισιον. Πρέπει να κάνει εξαιρετική διατροφή και προπόνηση, μόνο γονίδια δεν μπορεί να είναι αυτό το πράγμα.
Ilias7
Πραγματικα τον Ερυθρο Αστερα χαιρεσαι να τον βλεπεις..Ωρες-ωρες παιζει εξαιρετικο μπασκετ..Εχουν κανει πολυ καλη δουλεια..

Ο Μαριανοβιτς με εντυπωσιαζει..

Και να φανταστει κανεις οτι εχουν χασει στη Λιθουνια στο καλαθι και στη Γαλατα μετα απο δυο παρατασεις..
SG3ptshooter
kotzito
Μετά και τις νίκες Ολυμπιακού, Ερ. Αστέρα, Λαμποράλ, πιστεύω η κατάσταση ξεκαθάρισε κάπως στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός η μόνη περίπτωση να χάσει την πρώτη θέση είναι να κάνει 0/2 και να κάνει 2 νίκες ο Ερ. Αστέρας (καλύπτοντας και το -5 που είχαν χάσει), οι Σέρβοι με την σειρά τους τους αρκεί μια νίκη στο Βελιγράδι με την Λαμποράλ ότι και να γίνει για να βγουν 2οι, ενώ οι Βάσκοι με 1 νίκη κι αυτοί τις 2 τελευταίες αγωνιστικές βγαίνουν 3οι.

Όλα τα λεφτά ουσιαστικά είναι το ματς της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε Νεπτούνας και Γαλατασαράϊ για την 4η θέση. Βεβαίως οι Τούρκοι έχουν και το πλεονέκτημα της νίκης με 26 πόντους στο πρώτο παιχνίδι. Με άλλα λόγια για να μείνουν έξω θα πρέπει ή να χάσουν με 27+ ή να κάνει 1 νίκη παραπάνω η Νεπτούνας.

Συνεπώς μοιάζει αρκετά ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε ξανά σύγκρουση (μόνο εντός παρκέ ας ελπίσουμε) μεταξύ Ερ. Αστέρα και Γαλατά.
Weekendman
Διώξτε τον Γιασαίτις από την Εθνική Λιθουανίας λέμε...

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.