Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group D - Koper
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2013
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
Nuntius
Ο Τούρκογλου δεν έχει παίξει ούτε λεπτό και η Τουρκία νικάει για 5 πόντους tongue.gif
Number11
Πολύ όμορφες οι μπασκετικές σας αναλύσεις. Το γεγονός όμως είναι ένα ...

Ο Τρινκέρι αποδείχθηκε εντελώς μυρωδιάς στο σημερινό ματς κ το κοουτσάρισμά ήτανε κάκιστο (προσωπική άποψη).
Ο (λίγος) Ζήσης την είδε ολίγον από Μιχαήλ Ιορδάνη κ Χέντο Τούρκολγου και σε καμία περίπτωση σε κάνει για playmaker (!!!) στην εθνική. Συνοπτικά, τα προπονητικά εγκλήματα ήτανε πολλά κ ο δικός μας Ιταλός έδειξε πως είτε χάνει με 8 είτε κερδίζει με 20, κοουτσάρει εντελώς μας εντελώς το ίδιο. Το σημερινό αποτέλεσμα μας φέρνει σε πολύ δυσχερή θέση για την επόμενη φάση καθώς θα αντιμετωπίσουμε Σλοβενία κ Ισπανία, και με δεδομένο το πλεονέκτημα την Ιταλίας στα μεταξύ μας ματς, θα είναι αρκετά δύσκολη, ακόμη κ η πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Είδωμεν ...
thalys
Ακόμα και με Σπανούλη-Κατσίβελη στην ομάδα δεν θα παίζαμε πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Ο Σπανούλης δεν μπορεί να σπαταλάει δυνάμεις στην άμυνα και ο Κατσίβελης πρέπει να παίζει πάντα με επιθετικό γκαρντ δίπλα του, δηλαδή παίχτη που στην άμυνα δεν μπορεί να ξοδεύεται. Πίεση στα 4/4 με ένα γκαρντ κι ένα φόργουορντ δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Αυτά τα κόλπα τα έκανε η ομάδα το 2005 και το 2006 με ΔΔ-Παπαλουκά, που ήταν τελείως άλλης κλάσσης παίχτες.

Άντε να πεις ότι θα το κάναμε με Καλάθη/Μάντζαρη και Ζήση να τους συμπληρώνει. Ε, δεν έχουμε ούτε Καλάθη φέτος, ούτε Μάντζαρη. Του χρόνου βλέπουμε.
Gidovoskos
QUOTE(tuareg @ Sep 8 2013, 22:36 ) *
το καιλ θα μου πεις....αν καταλαβαινω καλα το πας οτι οπως εξελισεται το μπασκετ περισσοτερο ρολο παιζουν η ταχυδυναμη και το καλο ballhandling παρα το υψος

αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα
Nuntius
QUOTE (Number11 @ Sep 8 2013, 22:39 ) *
Πολύ όμορφες οι μπασκετικές σας αναλύσεις. Το γεγονός όμως είναι ένα ...

Ο Τρινκέρι αποδείχθηκε εντελώς μυρωδιάς στο σημερινό ματς κ το κοουτσάρισμά ήτανε κάκιστο (προσωπική άποψη).
Ο (λίγος) Ζήσης την είδε ολίγον από Μιχαήλ Ιορδάνη κ Χέντο Τούρκολγου και σε καμία περίπτωση σε κάνει για playmaker (!!!) στην εθνική. Συνοπτικά, τα προπονητικά εγκλήματα ήτανε πολλά κ ο δικός μας Ιταλός έδειξε πως είτε χάνει με 8 είτε κερδίζει με 20, κοουτσάρει εντελώς μας εντελώς το ίδιο. Το σημερινό αποτέλεσμα μας φέρνει σε πολύ δυσχερή θέση για την επόμενη φάση καθώς θα αντιμετωπίσουμε Σλοβενία κ Ισπανία, και με δεδομένο το πλεονέκτημα την Ιταλίας στα μεταξύ μας ματς, θα είναι αρκετά δύσκολη, ακόμη κ η πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Είδωμεν ...

Με μία νίκη αύριο και μία νίκη επί της τρίτης ομάδας του τρίτου ομίλου κατά πάσα πιθανότητα περνάμε.
T.W.Is.M.
QUOTE(tuareg @ Sep 8 2013, 22:36 ) *
το καιλ θα μου πεις....αν καταλαβαινω καλα το πας οτι οπως εξελισεται το μπασκετ περισσοτερο ρολο παιζουν η ταχυδυναμη και το καλο ballhandling παρα το υψος

Ακριβως! Ως Ελλαδα ομως δεν εχουμε τετοιο παιχτη(βασικα τετοιοι παιχτες ειναι κατα κανονα Αμερικανοι) και πρεπει να βρουμε τον τροπο που μας επιτρεπει να εκμεταλλευτουμε τον ψηλο που εχουμε(και θα ηταν 2 αν επαιζε και ο Κουφος) χωρις να μας χτυπανε ολοι οι αντιπαλοι στην ταχυτητα.
Οπως δειχνουν τα αποτελεσματα παντως, δεν μπορεις στο ευρωπαικο μπασκετ να βαλεις τον ψηλο μεσα και να επιδιωξεις να κυριαρχησεις στις ρακετες επιβαλλοντας στον αντιπαλο να ακολουθησει στο σχημα. Αν ημασταν στο ΝΒΑ ισως...
ssoulliss
QUOTE (thalys @ Sep 8 2013, 22:40 ) *
Ακόμα και με Σπανούλη-Κατσίβελη στην ομάδα δεν θα παίζαμε πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Ο Σπανούλης δεν μπορεί να σπαταλάει δυνάμεις στην άμυνα και ο Κατσίβελης πρέπει να παίζει πάντα με επιθετικό γκαρντ δίπλα του, δηλαδή παίχτη που στην άμυνα δεν μπορεί να ξοδεύεται. Πίεση στα 4/4 με ένα γκαρντ κι ένα φόργουορντ δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Αυτά τα κόλπα τα έκανε η ομάδα το 2005 και το 2006 με ΔΔ-Παπαλουκά, που ήταν τελείως άλλης κλάσσης παίχτες.

Άντε να πεις ότι θα το κάναμε με Καλάθη/Μάντζαρη και Ζήση να τους συμπληρώνει. Ε, δεν έχουμε ούτε Καλάθη φέτος, ούτε Μάντζαρη. Του χρόνου βλέπουμε.

Φίλε μου τότε(2005-2006) οι αντίπαλοι έβρισκαν ένα χέρι συνεχώς μπροστά τους και πολυ γρήγορα πόδια! Και η πίεση στην μπάλα ήταν υποδειγματική. Υπήρχαν και οι Χατζηβρέττας κυρίως και Βασιλόπουλος δευτερευόντως.

Τώρα έχω την αίσθηση ότι το καλό κομμάτι της άμυνας μας είναι η προστασία του ζωγραφιστού και το ριμπάουντ.

Με Καλάθη και Μάντζαρη η ομάδα θα ήταν σούπερ...Θα τους έπνιγε τους αντιπάλους.
tuareg
number 11 μπορεις να πεις τα προπονητικα εγκληματα που εγιναν σημερα?
Ο Ζησης τι σου φταιξε?Οταν επρεπε να σκοραρει σκοραρε,τι να εκανε δλδ?
Δε μπορω να καταλαβω οτι ποτε δε δεχομαστε οτι παιζει κι ο αντιπαλος κι οτι οι οποιες τακτικες οσο και να πετυχουν εξαρτονται παντα απο την ικανοτητα/κατασταση που εχει η βρισκεται ο αλλος.
mixalisgate7
QUOTE(T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 22:48 ) *
Ακριβως! Ως Ελλαδα ομως δεν εχουμε τετοιο παιχτη(βασικα τετοιοι παιχτες ειναι κατα κανονα Αμερικανοι)

Ας δώσουμε σε κάποιον διαβατήριο tongue.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(mixalisgate7 @ Sep 8 2013, 22:56 ) *
Ας δώσουμε σε κάποιον διαβατήριο tongue.gif

Τοτε να πρωτοτυπησουμε και να μην το δωσουμε σε Αμερικανο. Να κοιταξουμε πιο νοτια απο μας... wink.gif
Rated: (en)joy
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic -αν δεν είναι ας μεταφερθεί το post στο σωστό topic- για αυτό αλλά να ρωτήσω: που θα κατατάσσατε το υλικό που έχει στην διάθεση του ο Τρινκιέρι σε σχέση με αυτό των άλλων ομάδων; (π.χ. είναι το καλύτερο, είναι περίπου το δέκατο καλύτερο κ.λ.π.) πρώτα με Σπανούλη και μετά χωρίς Σπανούλη...
mixalisgate7
QUOTE(T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 23:00 ) *
Τοτε να πρωτοτυπησουμε και να μην το δωσουμε σε Αμερικανο. Να κοιταξουμε πιο νοτια απο μας... wink.gif

Ποιον έχεις στο μυαλό σου;
thalys
QUOTE (ssoulliss @ Sep 8 2013, 22:50 ) *
Φίλε μου τότε(2005-2006) οι αντίπαλοι έβρισκαν ένα χέρι συνεχώς μπροστά τους και πολυ γρήγορα πόδια! Και η πίεση στην μπάλα ήταν υποδειγματική. Υπήρχαν και οι Χατζηβρέττας κυρίως και Βασιλόπουλος δευτερευόντως.

Τώρα έχω την αίσθηση ότι το καλό κομμάτι της άμυνας μας είναι η προστασία του ζωγραφιστού και το ριμπάουντ.

Με Καλάθη και Μάντζαρη η ομάδα θα ήταν σούπερ...Θα τους έπνιγε τους αντιπάλους.

To ρόλο του Χατζηβρέττα μπορούν να τον παίξουν ο Μπράμος και ο Κατσίβελης. Του Βασιλόπουλου ο Παπανικολάου(και ο Μπράμος). Γι'αυτό δεν τους αναφέρω.

Δεν βλέπω να διαφωνούμε. Αυτό που λέω είναι ότι φέτος δεν έχουμε το υλικό να παίξουμε πιεστικά σε όλο το γήπεδο όπως έκανε η ομάδα το 2004-2008 με ΔΔ-Παπαλουκά και σία.

Και Καλάθη-Μάντζαρη να είχαμε, έχω τις αμφιβολίες μου για το αν θα μπορούσαμε να παίξουμε έτσι, αλλά σίγουρα θα παίζαμε πολύ καλύτερη άμυνα.
AKRG
QUOTE (mixalisgate7 @ Sep 8 2013, 23:03 ) *
Ποιον έχεις στο μυαλό σου;

Μάλλον στον Γκαμπονεζο αναφέρεται ...
aegeansheed
Το παιχνίδι αυτό ήταν ένα καλό τεστ για μια καινούρια ομάδα.

Δε θα σταθώ στο αποτέλεσμα, για μένα δεν είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει κάποιος, αφού το τουρνουά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αν έχει σημασία ένα αποτέλεσμα είναι αυτό στο πρώτο ζευγάρωμα.

Θέλω να μοιραστώ ένα-δυο πράγματα από την πρώτη εικόνα που έχω από τη φετινή Εθνική, σε ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα των τριών αγώνων.

Καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Η εικόνα που βγάζουν είναι ότι υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ τους.
Κανένα σημάδι απειθαρχίας. Με εξαίρεση ένα-δυο χαζοφάουλ στην άμυνα και κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση, οι παίκτες γενικά εκτελούν το πλάνο σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα φάνηκε λιγότερο αυτό, γιατί υπήρξαν αρκετές επαφές που δε σφυρίχτηκαν που έκαναν κάποια σουτ να φαίνονται πολύ χειρότερα από ότι ήταν.
Καλό passing game. Προσωπικά δε θυμάμαι άλλη Εθνική να αλλάζει με τέτοια άνεση τη μπάλα στην περιφέρεια και μέσα-έξω. Αυτό είναι φυσική απόρροια της καλής τεχνικής κατάρτισης των παικτών που απαρτίζουν την Εθνική. Όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση τον Μπουρούση είναι άνω του 6/10 πασέρ για τη θέση τους. Αυτό μας βοηθά να βγάζουμε πολλά ελεύθερα σουτ.
Κανένα ίχνος πανικού σε σημεία που τα παιχνίδια φαίνονταν να "ξεφεύγουν" με μικρές διαφορές υπέρ των αντιπάλων μας. Μου άρεσε η ψυχραιμία και η διαχείριση από τον πάγκο και από τους παίκτες.

Αύριο ελπίζω σε ένα ξέσπασμα Πρίντεζη-Μαυροκεφαλίδη, που θα είναι ότι πρέπει για τόνωση της αυτοπεποίθησής τους στη συνέχεια.

Προσωπικά δε με προβληματίζει κάτι για τη συνέχεια για τρεις λόγους:
- μεγάλη αυτοπεποίθηση των παικτών
- επιστροφή Σπανούλη
- στη Λιουμπλιάνα η Εθνική θα παίζει στην έδρα της: ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!

Nuntius
Ο Στέφαν Λάσμε έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γκαμπόν οπότε δεν νομίζω να μπορεί να πάρει διαβατήριο.
Gidovoskos
QUOTE(T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 23:00 ) *

δεν την πήρε το τριάρι που έγινε πεντάρι , λες να την πάρει ο νότιος !!!
Nuntius
QUOTE (Gidovoskos @ Sep 8 2013, 23:22 ) *
δεν την πήρε το τριάρι που έγινε πεντάρι , λες να την πάρει ο νότιος !!!

Τόσα χρόνια που έπαιξε εδώ ο Μπατίστ μια χαρά θα μπορούσε να την πάρει tongue.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(andykrg @ Sep 8 2013, 23:07 ) *
Μάλλον στον Γκαμπονεζο αναφέρεται ...

Εκει αναφερομαι, αλλα οχι και τοσο σοβαρα. Οχι οτι δε μου κανει ο Λασμε, απλα θεωρω αδυνατο να παιξει στην εθνικη καποιος που δεν εχει σχεση με την Ελλαδα και εξισου αδυνατο να δοθει ελληνικο διαβατηριο σε παιχτη με τον τροπο που το κανουν οι ανατολικοι.
thalys
QUOTE (T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 23:43 ) *
Εκει αναφερομαι, αλλα οχι και τοσο σοβαρα. Οχι οτι δε μου κανει ο Λασμε, απλα θεωρω αδυνατο να παιξει στην εθνικη καποιος που δεν εχει σχεση με την Ελλαδα και εξισου αδυνατο να δοθει ελληνικο διαβατηριο σε παιχτη με τον τροπο που το κανουν οι ανατολικοι.

Δεν μπορεί να παίξει με την Ελλάδα. Είναι διεθνής με την Γκαμπόν. Θα έπρεπε να πληρώσει η ΕΟΚ την ομοσπονδία τους, όπως έκανε η Τουρκία με τους Σλοβένους για τον Πρελτζιτς. Κι εδώ πήραμε Τρινκέρι γιατί ζήταγε λιγότερα από τον Κατσικάρη. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Ο Μπατίστ στο τέλος της χρονιάς θα μπορεί να πάρει ελληνικό διαβατήριο. Δε νομίζω να τον νοιάζει.

Τόσα παιδιά Αφρικανών γεννιούνται στην Ελλάδα, ένα-δυο δεν θα βγουν γύρω στα 2.05 με ταλέντο στο μπάσκετ; Υπομονή 10-15 χρονάκια μόνο κάντε και θα έχουμε και γρήγορο σέντερ.
Nuntius
QUOTE (T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 23:43 ) *

Υπάρχει κάποιος λόγος που συνήθως οι Αμερικάνοι είναι που γίνονται νατουραλιζέ. Ο λόγος είναι πως δεν έχουν παίξει στην εθνική των ΗΠΑ οπότε και δεν έχουν "κάψει" το eligibility τους. Οι περισσότεροι Αφρικανοί παίζουν με τις χώρες τους οπότε δεν είναι εύκολο να γίνουν νατουραλιζέ εκτός αν έχουν έρθει στην χωρά από παιδιά.
tuareg
ενας απο τους μικροτερους κουμπους παντως λενε οτι θα γινει 2.10....
doctorjekil
Το καλο ειναι πως η κροατια κερδισε την σλοβενια οποτε ελλαδα,ισπανια,σλοβενια,κροατια θα πανε με 1-1,η ιταλια με 2-0 και η φιλανδια με 0-2...αν βεβαια κερδισουμε αυριο την φιλανδια
tuareg
μπλεκει το πραγμα ετσι...υπαρχουν πολλα σεναρια
πχ αν οι κροατες κανουν 2 νικες με ιταλια φινλανδια,οι ιταλοι χασουν και τα τρια κι εμεις νικησουμε μονο τους κροατες ειμαστε εκτος οκταδας στην ισοβαθμια με τους ιταλους
doctorjekil
QUOTE(tuareg @ Sep 9 2013, 00:03 ) *
μπλεκει το πραγμα ετσι...υπαρχουν πολλα σεναρια
πχ αν οι κροατες κανουν 2 νικες με ιταλια φινλανδια,οι ιταλοι χασουν και τα τρια κι εμεις νικησουμε μονο τους κροατες ειμαστε εκτος οκταδας στην ισοβαθμια με τους ιταλους

Δεν το θεωρω απιθανο οι ιταλοι να κανουν 3 ηττες,δυσκολα θα συνεχισουν σ αυτο τον ρυθμο,αλλα πιστευω πως εμεις θα κανουμε τουλαχιστον 2 νικες...παντως ολα ειναι ανοιχτα και ετσι οπως παρουσιαζονται οι ομαδες του απο κει γκρουπ δεν νομιζω πως τελικα θα παιξει μεγαλο ρολο τι θεση θα παρουμε στον νεο ομιλο και με ποιον θα παιξουμε στο χιαστι
tuareg
αν περασουν οι κροατες (γιατι μπορει να αυτοκτονησουν με τους τσεχοι αυριο) πρεπει να κανουμε δυο νικες γιατι αλλιως μας βλεπω δυσκολους
roko
Εγω μπορει τεχνικα να μην εχω τις γνωσεις που εχετε και ξεδιπλωνετε εξαιρετικα ομολογουμενως ορισμενοι,για τον Τρινκιερι ομως αυτο που μου εχει κανει πολυ θετικη εντυπωση ειναι το εξης.Παιρνει ταιμ αουτ οταν πρεπει.Ακουγεται καπως κοινο αυτο που λεω αλλα εγω ειδα οτι περα απο το οτι διαχειριστηκε οσο καλυτερα μπρουσε το ροστερ του,εκοβε οποτε επρεπε τον ρυθμο των Ιταλων και η διαφορα δεν ξεφυγε ποτε νομιζω πανω απο 4 ποντους και ημασταν ενεργα μεσα στην διεκδικηση της νικης.Απο κει και περα κατι η διαιτησια, κατι αυτη η ηττοπαθεια που εμενα μου δειχνουν τουλαχιστον σαν εθνικη χρονια τωρα οτι εχουν οταν παιζουν απεναντι σε ομαδα που το γηπεδο ειναι με το μερος της,και χασαμε. Ξαναλεω ομως οτι χωρις Σπανουλη κερδισαμε στο ρελαντι την Τουρκια και λιγο ελλειψε να κερδισουμε και την Ιταλια με ολες αυτες τις παραμετρους,μου δειχνει οτι εχουμε ενα εξαιρετο συνολο.
zorba
QUOTE(T.W.Is.M. @ Sep 8 2013, 16:25 ) *
Η τελευταια φορα που ειχα δει τον Τζεντιλε να παιζει καλα πρεπει να ηταν σε καποιο παιχνιδι του Ναντο Τζεντιλε στον Παναθηναικο...

Μετανόησε!
doctorjekil
QUOTE(tuareg @ Sep 9 2013, 00:11 ) *
αν περασουν οι κροατες (γιατι μπορει να αυτοκτονησουν με τους τσεχοι αυριο) πρεπει να κανουμε δυο νικες γιατι αλλιως μας βλεπω δυσκολους

Ναι,αν περασουν οι κροατες θα πρεπει να κανουμε δυο νικες για να μαστε σιγουροι...παντως εγω ειμαι αισιοδοξος,δεν πιστευω πως υπαρχει καμια ομαδα που δεν μπορουμε να κερδισουμε ουτε καποια ομαδα που ξεχωριζει...οπως οταν κερδιζαμε με 20 τις προηγουμενες μερες ελεγα πως δεν εχουμε κανει και τιποτα ετσι και τωρα πιστευω οτι δεν εγινε και τιποτα με μια ηττα και με μια κακη εμφανιση,αρκει να παρουσιαστουμε οπως πρεπει στην συνεχεια
AKRG
Ας αφήσουμε τα σενάρια και ας ελπίσουμε να πανε όλα ΚΑΛΑ αυριο γιατι η Φιλανδία μόνο εύκολη ομάδα δεν ειναι, για την ακρίβεια μαζί με μας είναι η πιο ομαδική εθνική του τουρνουά, παίζει με περισιο πάθος και έχει τον ενθουσιασμό που μπορεί να της δώσει φτερά και να κανει ζημιά σε πολλούς ..
tsouras o.a.c
Οι τελευταιες 5-6 σελιδες ισως ειναι οι πιο μπασκετικες που εχω διαβασει στο basketforum οσα χρονια ασχολουμαι!Ευγε κυριοι!Τελικα η Εθνικη μας ενωνει!
Διαμαρτυρομασταν απο την πρωτη μερα οτι το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και οτι καποιες εθνικες ομαδες με ξυλοκοπους εχουν καταντησει να λογιζονται μνηστηρες!Ε,λοιπον το σημερινο παιχνιδι νομιζω οτι ηταν πολυ υψηλου επιπεδου(κυριως απο αποψη αποδοσης και προσοπικωτητων).Απο αποψη στρατηγικης και κοουτσαρισματος κανενας απο τους δυο ιταλους δεν φανηκε να κανει την διαφορα!
Η ομαδα εχασε ξεκαθαρα γιατι δεν μπορουσε να κερδισει! tongue.gif
Το παιχνιδι ειχε μια ατμοσφαιρα πολυ ηλεκτρισμενη (και οφειλεται και στους διαιτητες) που εμεις βαση ιδιοσυγκρασιας και στοχοπροσηλωσης ,εχουμε δειξει στην νεοτερη μπασκετικη μας ιστορια οτι δεν μας κανει καλο!Ακομα κι εαν κερδιζαμε εγω θα ελεγα οτι οι παικτες δεν ανταποκριθηκαν σε αυτο που εγω ειδα χτες και σε αυτο που εχω συνηθισει να βλεπω απο τους ελληνικους συλλογους,δηλ στο οσο το δυνατον , πλανο του προπονητη! 10 σερι ποντους ο Ζησης με επιθεσεις στα 15 δευτερολεπτα,σταματημα ντριπλας απο Μαυρο και Πρι στα 7 μετρα τουλαχιστον 3 φορες ,σκοτωμενα σουτ απο Περπε μετα απο κακο spacing(που ευτυχως μπηκαν),Σλουκας παντα να προσπαθει να εκμεταλλευτει το momentum!
Kαι θα μου πειτε ,εαν κερδιζαμε θα ηταν ολα καλα!.....Οχι!Γιατι χτες ειτε καποιος ηξερε απο μπασκετ,ειτε οχι ,αυτο που σου εμενε στο τελος ηταν η αισθηση της γνωσης των παικτων του αθληματος(τακτικα κυριως),Σημερα οι Ιταλοι μας μπλοκαρισαν το τσιπακι στο μυαλο και προσπαθησαμε να πουλησουμε ισπανικο στυλ(και παραλιγο να τα καταφερουν),παρασυρμενοι και απο το νεοφερμενο επιθετικο μας στυλ!Δεν ειναι κακο,αλλα μεχρι να γινει μερος του DNA μας θελει καιρο.Ο κοουτς εχασε και αυτος την μπαλα,βλεποντας οτι κραταμε σχετικα γερα και πιστεψε οτι ηταν μια κινηση μπροστα στην σκακιερα,και ας χορευε στον ρυθμο του Πιανιτζιανι!
Δεν μπορω να πω οτι δεν μου αρεσει να βλεπω την Ελλαδα να παιζει up-tempo παιχνιδι,αλλα νομιζω οτι σε καποιες στιγμες πρεπει να θετουμε εμεις τους κανονες(ναι!στον Μπουρουση αναφερομαι-Αν ειχαμε εναν ασσο κιλλερ,στυλ Μακαλεμπ,θα τον κραταγε στον παγκο επειδη οι αντιπαλοι εχουν ψηλα γκαρντ?)

Δεν ειναι καταστροφη αυτη η ηττα,γιατι απο οσο εχω δει και στον ομιλο που διασταυρωνομαστε,καμια ομαδα δεν φαινεται να ειναι τοσο δουλεμενη οσο η δικια μας,ουτε καν η Ισπανια,και αυτο ειναι το μεγαλυτερο οπλο μας φετος.Διαθεση στην αμυνα σημερα ειχαμε και παραειχαμε,απλα λιγο οι διαιτητες,λιγο το αναρχικο και κ%)#@&ρδο παιχνιδι των Ιταλων,μας εκοψε τα ποδια!
επαθα λαστιχο
QUOTE(Rated: (en)joy @ Sep 8 2013, 23:02 ) *
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic -αν δεν είναι ας μεταφερθεί το post στο σωστό topic- για αυτό αλλά να ρωτήσω: που θα κατατάσσατε το υλικό που έχει στην διάθεση του ο Τρινκιέρι σε σχέση με αυτό των άλλων ομάδων; (π.χ. είναι το καλύτερο, είναι περίπου το δέκατο καλύτερο κ.λ.π.) πρώτα με Σπανούλη και μετά χωρίς Σπανούλη...

εχουμε και λεμε

-πριντεζης
-σλουκας
-παπανικολαου
-περπε
-σπαν

πρωταθλητες ευρωπης και μαλλιστα οι 4 απο τους 5 τα 2 τελευταια χρονια σερι

-καιμακογλου-μαυροκεφαλιδης με πολυ καλες χρονιες στην ρωσια
-ο μπραμος πολυ βελτιωμενος με εξαιρετικη χρονια σε ομαδα επιπεδου FF
-φωτσης πεσμενος,αλλα βρειτε αλλον τετοιον παικτη με τοσες παραστασεις στα 31 του
-μπουρουσης: ναι οκ ειρωνια,"ντιρκ" "καρδιτσαν τζαιαντ" και τα συναφη αλλα για να βρισκει τα συμβολαια που βρισκει και στις ιμαδες ποου τα βρισκει,ε του πουστη κατι θα εχει.
-ζησης οκ,δεκτες οι ενστασεις για την κλαση του αλλα οπως και ο φωτσης τεραστιες παραστασεις.
ενταξει 11 και καββαδας.στα χαρτια παντα,αυτο το ροστερ ειναι κατω μονο απο ισπανους(και αυτο το συζηταμε),και ακομα χωρις σπαν ειναι ροστερ μεταλλιου σε αυτο το τουρνουα,με τις απουσιες των αλλων.

dimit
Η νικη των κροατων ειναι και δωρο και θανασιμος κινδυνος. Θα ελεγα περισσοτερο το δευτερο
Ναι μεν θεωρητικα μας αφηνει τη δυνατοτητα για καλυτερο πλασαρισμα, αλλα εχει δημιουργησει το ενδεχομενο χωρις 2 νικες να μηνουμε απεξω
Βεβαια αν δεν μπορουμε να νικησουμε Κροατια,Σλοβενιοα δεν αξιζουμε και να παμε ψηλα

Για οσους λενε για σπανουλη σήμερα. μπορει να ειμασταν καλυτεροι στην επιθεση, αλλά στην άμυνα θα αλλαζε κάτι?

Η σημαντικοτερη απωλεια για μενα σημερα ειναι η εμπιστοσυνη στον Τρινκιερι. Η ανικανοτητα που εδειξε να αντιδρασει στο τριτο δεκαλεπτο
Σε συνδιασμο με την κακη στελεχωση της ομαδας....

Αν αποτυχει κι αυτη η εθνικη , δε ξερω τι αλλο μπορουμε να κανουμε στο μελλον για επιτυχιες

Θα ανταλλασα χωρις δευτερη κουβεντα τηνευριλιγκα του ολυμπιακου με χρυσο της εθνικης

Μαυρη κυριακη

5 seconds to something
Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να κερδίσεις ομάδα με τέτοιο ποσοστό σε τέτοιου τύπου σουτ. Δεν λέω γενικά ποσοστά ευστοχίας, λέω για ποσοστά ευστοχίας πάνω σε κρεμασμένη άμυνα. Η ελλάδα έβαλε ένα τέτοιο σουτ (του Φωτση με ταμπλό) και η Ιταλία 10.
Θα μου πεις ρε φίλε οι Ιταλοί είναι καλύτεροι από εμάς σε αυτά τα σουτ. Είναι, αλλά όχι δέκα φορές καλύτεροι. Και στο κάτω κάτω αν είναι όντως τόσο καλοί σουτερ τότε είναι ομάδα μεταλλίου, και αν έβαζαν και άλλα 5 τέτοια τότε είναι για χρυσό μετάλλιο. Θα δούμε, αλλά με την Φιλανδία και σουτάρωντας πολλά ελεύθερα σουτ είχαν χειρότερα ποσοστά.

Δηλαδή η Ελλάδα, δεν έκανε τίποτα λάθος? Έκανε, για μένα έδειξε ατολμία και θολό μυαλό στο τέλος, έπρεπε να δοκιμάσει τον μπουρούση όταν κολλήσαμε στο 72-70 και έπρεπε να επιδιώξει λίγο και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Για μένα η ήττα αυτή δείχνει λίγα πράγματα για τις δυνατότητες της ομάδας, καθώς δεν υπάρχει άλλη τέτοιου τύπου ομάδα σαν την Ιταλία στην 12άδα. Άλλα είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε με τις υπόλοιπες ομάδες.

Το αυριανό ματς είναι σημαντικό. Πρέπει να κερδίσουμε άνετα και πρέπει να μην βάλει τον Σπανούλη. Αν γίνει έτσι η οκτάδα είναι σχεδόν σίγουρη και δεν έχει τόση σημασία η θέση στο τέλος της β φάσης καθώς δεν μπορούμε να έχουμε προφανής προτίμηση μεταξύ Γαλλίας - Σερβίας - Λιθουανίας ούτε ξέρουμε που θα τερματίσουν. Εφ'όσον φτάσουμε στον προημιτελικό η ήττα αυτή θα μας βοηθήσει πολύ πνευματικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, τακτικά νομίζω λίγο.

Κι αν συναντηθούμε ξανά με τους Ιταλούς παρακάτω μπορεί να μας ξανακερδίσουν, τι να κάνουμε. Αλλά νομίζω ότι θα χρειαστούν λίγο καλύτερη ευστοχία και λίγο ευνοικότερη διαιτησία για να μας κερδίσουν και όχι μόνο λόγω του Σπανούλη.
tsouras o.a.c
QUOTE(dimit @ Sep 9 2013, 00:36 ) *
Η νικη των κροατων ειναι και δωρο και θανασιμος κινδυνος. Θα ελεγα περισσοτερο το δευτερο
Ναι μεν θεωρητικα μας αφηνει τη δυνατοτητα για καλυτερο πλασαρισμα, αλλα εχει δημιουργησει το ενδεχομενο χωρις 2 νικες να μηνουμε απεξω
Βεβαια αν δεν μπορουμε να νικησουμε Κροατια,Σλοβενιοα δεν αξιζουμε και να παμε ψηλα

Για οσους λενε για σπανουλη σήμερα. μπορει να ειμασταν καλυτεροι στην επιθεση, αλλά στην άμυνα θα αλλαζε κάτι?

Η σημαντικοτερη απωλεια για μενα σημερα ειναι η εμπιστοσυνη στον Τρινκιερι. Η ανικανοτητα που εδειξε να αντιδρασει στο τριτο δεκαλεπτο
Σε συνδιασμο με την κακη στελεχωση της ομαδας....

Αν αποτυχει κι αυτη η εθνικη , δε ξερω τι αλλο μπορουμε να κανουμε στο μελλον για επιτυχιες

Θα ανταλλασα χωρις δευτερη κουβεντα τηνευριλιγκα του ολυμπιακου με χρυσο της εθνικης

Δεν περιμενα ποτε οτι θα το πω,αλλα εαν εξαιρεσω την τελευταια γραμμη,την οποια και παρελειψα,συμφωνω αρκετα μαζι σου.
Θα ειναι κριμα να μην πετυχει αυτη η εθνικη.
Κροατια και Σλοβενια πρεπει να σκιζονται για να μας κοιταξουν στα ματια(και οχι το αντιθετο).
Ο Τρινκιερι δεν εδειξε ακριβως ανικανοτητα,αλλα πιο πολυ ελλειψη εμπιστοσυνης στα δυνατα χαρτια του ροστερ του,κατι το οποιο το καθιστα εαν οχι ελλειματικο,τουλαχιστον προβληματικο.
Εγω ανταλαζω και την τριτη Ευρωλιγκα του Ολυμπιακου με το χρυσο shot.gif shot.gif
thalys
QUOTE (Rated: (en)joy @ Sep 8 2013, 23:02 ) *

Με Σπανούλη:

Πρώτη είναι η Ισπανία. Έχουμε ελπίδες, αλλά παραμένουμε αουτσάιντερ.

Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Γαλλία. Ίσως λόγω έδρας να είναι μαζί μας η Σλοβενία, λόγω Ντούντα η Σερβία και λόγω μομέντουμ η Ιταλία. Με οποιαδήποτε από αυτές έχουμε περίπου 50/50 πιθανότητες να νικήσουμε.

Μετά θα έβαζα Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Κροατία. Ίσως να ανήκει εδώ κάποια μικρότερη, φορμαρισμένη ομάδα, πχ Φιλλανδία. Αυτές τις ομάδες κανονικά τις έχουμε, αλλά δεν θα είναι χαλαροί αγώνες.

Χωρίς Σπανούλη:

Πέφτουμε στο τρίτο επίπεδο. Έχουμε ελάχιστες ελπίδες με την Ισπανία και πρέπει να είμαστε τυχεροί και στη μέρα μας για να κερδίσουμε ομάδες του δεύτερου γκρουπ. Οι αγώνες με το τρίτο γκρουπ γίνονται 50/50.

Βάση υλικού Ρωσσία και Τουρκία έπρεπε να είναι πιο ψηλά, αλλά η εικόνα τους είναι οικτρή.
ViC
Μεταφέρω κι εδώ ένα ποστ μου για την επόμενη φάση, γιατί δεν ξέρω σε ποιο topic έπρεπε να τη βάλω
QUOTE(ViC @ Sep 9 2013, 00:56 ) *
Θα εξηγήσω γιατί προτιμώ να περάσουν οι Κροάτες...
Αν μπούνε όλοι με 1-1 από τον όμιλο C, έχουμε τη δυνατότητα κερδίζοντας Σλοβένους και Κροάτες (και φυσικά Φινλανδούς αύριο) να πάρουμε την τρίτη θέση ή ακόμα και τη δεύτερη. Πχ, ένα ρεαλιστικό σενάριο είναι το εξής: Μπαίνουμε στον όμιλο F με την εξής βαθμολογία:
1. Ιταλία 2-0
2. Σλοβενία 1-1
-. Ισπανία 1-1
-. Κροατία 1-1
-. Ελλάδα 1-1
6. Φινλανδία 0-2

Ας υποθέσουμε ότι οι Ισπανοί κάνουν τρεις νίκες και παίρνουν την πρώτη θέση με ρεκόρ 4-1 και ότι οι Φινλανδοί με τρεις ήττες μένουν έκτοι με 0-5.
Αν εμείς κερδίσουμε Σλοβενία, Κροατία (και χάσουμε όπως είπα από Ισπανία) φτάνουμε στο 3-2.
Σλοβένοι και Κροάτες είναι στο 2-2 (αφού έχασαν από εμάς και νίκησαν τους Φινλανδούς) και μένουν τα ματς τους με τους Ιταλούς οι οποίοι είναι στο 2-1 (αφού έχασαν από Ισπανία) και είναι ένα ερωτηματικό... Αλλά, προσέξτε:
Ας πούμε ότι οι Ιταλοί τους κερδίζουν και τους δύο, οπότε η βαθμολογία είναι:
1.Ισπανία 4-1
2. Ιταλία 4-1
3. Ελλάδα 3-2
4. Κροατία 2-3
5. Σλοβενία 2-3
6. Φινλανδία 0-5

Ή ας πούμε ότι οι Ιταλοί κερδίζουν τον έναν από τους δύο. Οπότε η βαθμολογία είναι:
1. Ισπανία 4-1
2. Ιταλία 3-2
3. Ελλάδα 3-2
4. Σλοβενία ή Κροατία 3-2
5. Κροατία ή Σλοβενία 2-3
6. Φινλανδία 0-5
με τις θέσεις 2-4 σ' αυτή την περίπτωση να κρίνονται στο γκολ αβερέιτζ (και εκεί θα φανεί πόσο μεγάλη χαζομάρα ήταν που χάσαμε με 9 πόντους από την Ιταλία). Πάντως είμαστε στις 4 πρώτες θέσεις ακόμα κι έτσι.

Τέλος, αν οι Ιταλοί χάσουν και από Σλοβενία και από Κροατία, έχουμε:
1. Ισπανία 4-1
2. Ελλάδα 3-2
3. Κροατία 3-2
4. Σλοβενία 3-2
5. Ιταλία 2-3
6. Φινλανδία 0-5
που μας φέρνει στην εξαιρετική δεύτερη θέση και πάνω στο Γιόνας κατά πάσα πιθανότητα...

Αν, όμως, περάσουν οι Τσέχοι αντί των Κροατών, ακόμα κι αν κερδίσουμε και Σλοβενία και Τσεχία πηγαίνουμε στην καλύτερη περίπτωση για την τρίτη θέση, γιατί:
Υποθέτω πάλι ότι οι Ισπανοί κάνουν τρεις νίκες (4-1) και εμείς πάμε στο 3-2. Φινλανδοί και Τσέχοι μένουν πέμπτοι και έκτοι με 1-4 και 0-5, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει στο μεταξύ τους. Οι Ιταλοί κερδίζουν τους Τσέχους. Οπότε η βαθμολογία έχει δύο περιπτώσεις:
Α': με νίκη των Σλοβένων επί των Ιταλών:
1. Σλοβενία 4-1
2. Ισπανία 4-1
3. Ιταλία 3-2
4. Ελλάδα 3-2

και μας βολεύει κάπως η περίπτωση Β': με νίκη των Ιταλών επί των Σλοβένων:
1. Ισπανία 4-1
2. Ιταλία 4-1
3. Ελλάδα 3-2
4. Σλοβενία 3-2

Φυσικά, είναι ακόμα νωρίς για να βγουν τα κομπιουτεράκια και εννοείται πως και η Ισπανία μπορεί να χάσει (παρεμπιπτόντως αν τους κερδίσουμε, φτάνουμε ακόμα και πρώτοι). Και φυσικά στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις από την Κροατία πχ και να μείνεις εκτός. Αλλά πιστεύω ότι ακριβώς επειδή είμαστε ομάδα που στοχεύει ψηλά, δε δικαιολογείται να θέλουμε το σενάριο που μας φέρνει το πολύ τρίτους, αλλά εκείνο που μπορεί να μας φέρει μέχρι και τη δεύτερη θέση, ακόμα και αν υπάρχει ένα ρίσκο σ' αυτό. Γι' αυτό εγώ από τον όμιλο C προτιμώ να περάσει η Κροατία και να έχουν όλοι 1-1, όπως δηλαδή κι εμείς.

zorba
Δεν διάβασα όλα τα ποστ οπότε μπορεί αυτά που θα πω να έχουν αναφερθεί ήδη.
1. Η έλλειψη γκαρντ με τους Ιταλούς ήταν οφθαλμοφανής, αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι ότι ο Τρινκιέρι δεν έπαιξε ούτε καν με δυο...
2. Εκτεθήκαμε σε κάποιες φάσεις, όταν Μπράμος και Παπανικολάου το έπαιξαν χειριστές κι έχασαν τη μπάλα μεσ' απ' τα χέρια τους.
3. Σ' ένα ταιμ αουτ ο Πιανιτζιάνι έλεγε: μην αφήνετε τον Ζήση να πάρει την πρώτη πάσα (μετά από αμυντικό ριμπάουντ εννοείται)
και το αποτέλεσμα ήταν να μη βγάζουμε αιφνιδιασμούς, καθώς όποιος έπαιρνε την πρώτη πάσα περίμενε να αφήσει τη μπάλα στον Ζηση... Το άλλο που ζητούσε επίσης ήταν να επιτίθενται οι παίκτες 1-1 στον Φώτση...
4. Ο Τζεντίλε ειναι μακράν το μεγάλυτερο ταλέντο αυτού του ευρωπαϊκού...(έβαλε σημαντικά σουτ, κάρφωσε στα μούτρα του Μπουρούση και του Παπ, έδειξε να 'χει θράσος και έκανε τη διάφορα στο πιο δύσκολο σημείο του παιχνιδιού, όταν ισοφαρίσαμε και κινδύνεψε να πέσει η ψυχολογία των Ιταλών).
5. Μόνον ο Πρίντεζης μπορούσε να μαρκάρει στην περιφέρεια με τα πόδια τους πιο κοντούς αλλά έπαιξε λίγο...
6. Δεν κατηγορώ τον Τρινκιέρι ο οποίος φαίνεται να έχει πλάνο στο μυαλό του, αν και σήμερα δεν του βγήκε...
7. Οι Ιταλοί speakers όταν είδαν τον Σπανούλη να ζεσταίνεται περιμένοντας να παίξει, το θεώρησαν ένδειξη σεβασμού προς την Ιταλική ομάδα...
8. Ζησης και Περπέρογλου κράτησαν την ομάδα στο παιχνίδι ως τέλους. Κι οι δυο τους από ρολιστες έγιναν πρωταγωνιστές...
theref
Αυτη η ηττα μου θυμησε λιγο την ηττα με τη Νιγηρια . Οπως και τοτε οι Ιταλοι τα βαζανε ολα. Δεν εχουμε τις αμυντικες δυνατοτητες να σταματησουμε τις προσωπικες προσπαθειες. Δεν ειναι τυχαιο πως μας κερδισαν οι Σκοπιανοι. Αυτες ειναι οι δνατοτητες της εθνικης το μονο αλλοθι μας ειναι η απουσια του Σπαν.
yorgos
Για μένα με Σπανούλη, είμαστε κάπου ανάμεσα στο 2 και στο 5 ροστερικώς, φοβάμαι πιο κοντά στο 4 αντί στο 3. Βέβαια και την Τουρκία την έβαζα στην εξάδα χαλαρά και μας κούνησαν το μαντήλι οι γείτονες από νωρίς. Για μένα η Σλοβενία είναι ισάξια ή και καλύτερη από μας, η Ισπανία τουλάχιστον ένα σκαλί πο πάνω, μάλλον δύο, η Γαλλάι δε μου γεμίζει το μάτι τόσο διότι (όπως πάθαμε εμείς με την Ιταλία) το στιλ μας την "ενοχλεί" πολύ.

Από τις δηλώσεις του Τρινκέρι, με προβλημάτισε πιο πολύ αυτό:
Χάσαμε πολλές μάχες στο ένας με έναν, όπως παίζει η Ιταλία. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή.

Δεν το κατάλαβα... Τι εννοεί; Αν μιλάει για κάτι "αψυχολόγητα" του Σλούκα, ΟΚ. Αλλά επειδή η φράση του είναι μετά το σχόλιο για τις μάχες στο 1vs1, ίσως να τρέχει κάτι άλλο και αυτό δυνητικά είναι ανησυχητικό, διότι μέχρι τώρα τουλάχιστον το κλίμα φαίνεται να είναι μια χαρά.

Νομίζω τον Τρινκέρι θα τον κρίνουμε στο τέλος του τουρνουά, το να κρίνεις προπονητή στα τρία ματς (ειδικά όταν δεν έχει ούτε μαγικά ούτε κοτσάνες ολκής) είναι σα να κρίνεις παίκτη από τρεις φάσεις. Αν πάμε
εξάδα έχει κάνει το αυτονόητο, παρακάτω είναι για μπάτσες, η 4άδα είναι κάτι καλό, το μετάλλιο επιτυχία, το χρυσό μίνι-άθλος. (Μίνι... δεν παίζουμε και με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ούτε με τη Dream Team).

Πολύ ενθουσιάστηκαν μερικοί με νίκες επί αντιπάλων της πλάκας (Σουηδία), της πιο πλάκας (Ρωσία για ανέκδοτο) και μιας καλής ομάδας στα χαρτιά αλλά ΑΠΡΑΔΕΚΤΗΣ στο παρκέ (Τουρκία). Χάσαμε απέναντι σε μια ομάδα χειρότερη από μας αλλά με στιλ που ξέραμε ότι δεν ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε και χωρίς ένα βασικότατο παίκτη (αλλά λιγότερο σημαντικό από άλλους, π.χ. ο Μπουρούσης για μένα είναι μεγαλύτερη απώλεια από το Σπανούλη), χώρια μια όχι και τόσο καλή διαιτησία (όχι και 90-10 ρε παιδιά, μη γράφουμε ό,τι θέλουμε). Έχει ακόμη πολύ δρόμο, προς το παρόν πάμε καλούτσικα και με τα άλλα αποτελέσματα (βλέπε Σλοβενίες, Κροατίες, Ισπανίες) να μας βοηθάνε κιόλας.

Επειδή το ποστ αφορά όλες τις ομάδες του ομίλου, αυτοδηλωνομαι ως φαν του Σοκολόφ, το παλικάρι δεν υπάρχει... Ούτε για κατάρτι λέμε.

ssoulliss
QUOTE (zorba @ Sep 9 2013, 01:29 ) *
Δεν διάβασα όλα τα ποστ οπότε μπορεί αυτά που θα πω να έχουν αναφερθεί ήδη.
1. Η έλλειψη γκαρντ με τους Ιταλούς ήταν οφθαλμοφανής, αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι ότι ο Τρινκιέρι δεν έπαιξε ούτε καν με δυο...
2. Εκτεθήκαμε σε κάποιες φάσεις, όταν Μπράμος και Παπανικολάου το έπαιξαν χειριστές κι έχασαν τη μπάλα μεσ' απ' τα χέρια τους.
3. Σ' ένα ταιμ αουτ ο Πιανιτζιάνι έλεγε: μην αφήνετε τον Ζήση να πάρει την πρώτη πάσα (μετά από αμυντικό ριμπάουντ εννοείται)
και το αποτέλεσμα ήταν να μη βγάζουμε αιφνιδιασμούς, καθώς όποιος έπαιρνε την πρώτη πάσα περίμενε να αφήσει τη μπάλα στον Ζηση... Το άλλο που ζητούσε επίσης ήταν να επιτίθενται οι παίκτες 1-1 στον Φώτση...
4. Ο Τζεντίλε ειναι μακράν το μεγάλυτερο ταλέντο αυτού του ευρωπαϊκού...(έβαλε σημαντικά σουτ, κάρφωσε στα μούτρα του Μπουρούση και του Παπ, έδειξε να 'χει θράσος και έκανε τη διάφορα στο πιο δύσκολο σημείο του παιχνιδιού, όταν ισοφαρίσαμε και κινδύνεψε να πέσει η ψυχολογία των Ιταλών).
5. Μόνον ο Πρίντεζης μπορούσε να μαρκάρει στην περιφέρεια με τα πόδια τους πιο κοντούς αλλά έπαιξε λίγο...
6. Δεν κατηγορώ τον Τρινκιέρι ο οποίος φαίνεται να έχει πλάνο στο μυαλό του, αν και σήμερα δεν του βγήκε...
7. Οι Ιταλοί speakers όταν είδαν τον Σπανούλη να ζεσταίνεται περιμένοντας να παίξει, το θεώρησαν ένδειξη σεβασμού προς την Ιταλική ομάδα...
8. Ζησης και Περπέρογλου κράτησαν την ομάδα στο παιχνίδι ως τέλους. Κι οι δυο τους από ρολιστες έγιναν πρωταγωνιστές...

Συμφωνώ φίλε σε όλα. Μια ερώτηση, το έβλεπες με ιταλική περιγραφή; Τι σχόλια έκαναν για την ομάδα μας;
sir-elric
αυτο με την μη κριτικη στις ηττες δεν το καταλαβα ποτε, δηλαδη καποιοι δεν εκαναν οτι ναναι σημερα.

εγω τον τρινκερι τον γουσταρω αλλα μαεστρο σημερα σαλατιτσα τα εκανες. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να επιμεινεις στον λουκα στην τριτη περιοδο. φοβηθηκες μην τον καψεις για την συνεχεια? εχασες ενα παιχνιδι ομως. το ξερω οτι σε προδωσε ο καϊμακογλου και ο πριντεζης με τα ποσταρισματα τους ηταν ομως η σωστη επιλογη. στο τελος σε πανε 1-1 με τα απο πικ ν ρολ? διαλεξε απο ποιον θες να πεθανεις-μην πεθανεις απο τζεντιλε-μπαζιλε.
Λουκα μου αγορινα μου τι πρεπει να γινεις για να παρεις γραμμη τι εστι βοηθεια? δεν ειναι απλα τα αργα σου ποδια, ειναι το μπερδεμενο σου μυαλο

bottom line εκαναν ενα εκπληκτικο παιχνιδι τους εσπρωξε η διαιτησια και εμεις χασαμε το μυαλο μας. τωρα νικαμε αυριο και παμε στα θηρια ισπανια-σλοβενια. αν θες την κορυφη θα πρεπει να κερδισεις τους καλητερους.
Anaz
Aυτη η ιστορια με τους Ελληνες φιλαθλους προπονηταραδες που τα ξερουν ολα.. rolleyes.gif
Ο Τρινκιερι εκανε μια επιλογη, που θεωρητικα δεν τη λες λαθος οπως πηγαιναν το ματς οι Ιταλοι. Eπεμεινε σε αυτη, χασαν καποιες προσωπικες μονομαχιες οι παιχτες, εσπρωξε και λιγο η διαιτησια, ε δεν του βγηκε εν τελει. Τι να κανουμε..
Εγω βλεπω ενεργο κοουτσαρισμα διχως φοβο, κι αυτο το εκτιμω.
Παντως η ομαδα κυκλοφορει πολυ καλα τη μπαλα και βγαζει πολυ ωραιες συνεργασιες στην επιθεση ακομα και χωρις τον βασικο δημιουργο της. Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο στοιχειο. Με τα χειροτερα/λιγοτερα δημιουργικα γκαρντ των τελευταιων χρονων, και τολμω να πω οτι παιζει να βλεπουμε απο τις πιο ελκυστικες Eθνικες..Δεν εχουμε αντιμετωπισει βεβαια και καμμια σπουδαια αμυνα ως τωρα για να κρινουμε σοβαρα, αλλα ρε παιδι μου τα τελευταια χρονια παρα την τεραστια ποιοτητα η Εθνικη μου εβγαζε μια "δυσκοιλιοτητα". Αυτη η ομαδα με πληθωρα λυσεων και γρηγορη εκτελεση, την βλεπεις οτι εχει ενα ρυθμο δεν κολλαει, ακομα κ χωρις να εχει ΔΔ-Σπαν-Τεο.. me likes. smile.gif
Manu7
Όπως έγραψαν κάποιοι, αν στο 72-70 έμπαινε κάνα σουτ μας ή δεν έμπαινε κάνα των Ιταλών τώρα θα λέγαμε για τη μεγάλη κίνηση του Τρινκιέρι να χαμηλώσει το σχήμα ώστε να παίξει με αλλαγές στα σκριν προκειμένου να βελτιώσουμε τα προβλήματα περιστροφών μας...

Για μένα στο τέλος, ειδικά εκεί στο 72-70 έγιναν πολλές επιπολαιότητες, λάθη, κακές + βιαστικές επιθετικές επιλογές που στοίχισαν την μη αλλαγή στο momentum. Γι'αυτό ίσως να χρειαζόταν ο Μπουρούσης σε εκείνο το σημείο και ΜΟΝΟ.

Κατά τα άλλα, όταν οι Ιταλοί σουτάρουν υπό άμυνα με τέτοια αποτελεσματικότητα είναι το πιο πιθανό να παραδοθείς. Ρε παιδιά το καλάθι του Μπελινέλι δεν υπάρχει..Εκτός ισορροπίας εν κινήσει προς τα δεξιά...1/10 μπαίνει. Αλλιώς θα είχαμε κι άλλη ευκαιρία.

Επίσης, η φάση τραυματισμού του Περπέρογλου ήταν πάλι πάνω στην αλλαγή του momentum. Πάλι εξαιρετικός σήμερα και κρύο αίμα όταν η διαφορά ξέφευγε. Πήγαν αρκετά πράγματα στραβά δηλαδή.

Θεωρώ ότι με την Ισπανία δεν έχουμε ελπίδες. Και λόγω κόμπλεξ και λόγω περιφέρειας. Κροατία (αν προκριθεί) και Σλοβενία είναι εφικτοί στόχοι παρά τις δυσκολίες και στο κάτω κάτω νικώντας τους καλύτερους θα γίνεις ο καλύτερος. Αλλιώς δικαιότατα θα πας σπιτάκι σου.
zorba
QUOTE(ssoulliss @ Sep 8 2013, 22:57 ) *
Συμφωνώ φίλε σε όλα. Μια ερώτηση, το έβλεπες με ιταλική περιγραφή; Τι σχόλια έκαναν για την ομάδα μας;

Μεγάλο σεβασμό για την εθνικη μας, να φανταστείς ότι άρχισαν να πανηγυρίζουν στα τελευταία 16 δευτερόλεπτα...
Εντόπισαν φυσικά την αδυναμία μας στο 1vs1 στην περιφερειακή άμυνα και παρακαλούσαν τον Τζεντίλε να επιχειρεί διεισδύσεις...
Σχολίασαν την εκπληκτική βελτίωση του Περπέρογλου και το εγκεφαλικό παιχνίδι του Ζηση (τον αποκάλεσαν "κομπιούτερ"), καθώς φυσικά και την απουσία του Σπανούλη...
theref
QUOTE(zorba @ Sep 9 2013, 01:51 ) *
Μεγάλο σεβασμό για την εθνικη μας, να φανταστείς ότι άρχισαν να πανηγυρίζουν στα τελευταία 16 δευτερόλεπτα...
Εντόπισαν φυσικά την αδυναμία μας στο 1vs1 στην περιφερειακή άμυνα και παρακαλούσαν τον Τζεντίλε να επιχειρεί διεισδύσεις...
Σχολίασαν την εκπληκτική βελτίωση του Περπέρογλου και το εγκεφαλικό παιχνίδι του Ζηση (τον αποκάλεσαν "κομπιούτερ"), καθώς φυσικά και την απουσία του Σπανούλη...

Πλεκανε (γιατι δυο ηταν) το εγκωμιο της ομαδας τους απο το πρωτο δευτερολεπτο. Τετοιες μεγαλοστομιες δεν εχω ακουσει ποτε. Θα ελεγε κανεις οτι ηταν ο τελικος και αυτοι πρωταθλητες. Οι δε τσιντσερι (η οπως το λεν), τζεντιλε και μπελινελι ηταν θεοι. Ανοητοι και εκνευριστικοι (καμμια αναλυση) αλλα δικο μου το λαθος να ακουσω περιγραφη αντιπαλου.

Κριμα που χασαμε απο μια ομαδα που ειναι σαφως κατωτερη αλλα ετσι οπως τα βαζε ο μπελινελι και ο ντατομε τι να κανεις. Επαναληψη του παιχνιδιου με τη Νιγηρια-ευτυχως που δεν αποκλειστηκαμε.
GK_23
QUOTE(theref @ Sep 9 2013, 02:16 ) *
Κριμα που χασαμε απο μια ομαδα που ειναι σαφως κατωτερη αλλα ετσι οπως τα βαζε ο μπελινελι και ο ντατομε τι να κανεις. Επαναληψη του παιχνιδιου με τη Νιγηρια-ευτυχως που δεν αποκλειστηκαμε.

Το αν είναι κατώτερη ή ανώτερη θα φανεί στη συνέχεια. Η Ιταλία πάντως αυτή τη στιγμή είναι η μόνο αήττητη ομάδα του Ευρωμπάσκετ, αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Και είναι κάτι που το έχουν κατακτήσει δίκαια κατά τη γνώμη μου.

Διακρίνω επίσης μια υπεροπτική άποψη από πολλούς σχετικά με το ρόστερ της εθνικής. ΟΚ, πολύ καλό είναι το ρόστερ που έχουμε αλλά σε ατομικές συγκρίσεις υπάρχουν ομάδες που είναι παραπάνω από εμάς. Πχ οι Ιταλοί χθες είχαν 3 παίκτες (Ντατόμε, Μπελινέλι, Τζεντίλε) που μπορούσαν να σκοράρουν με προσωπικές ενέργειες ανά πάσα στιγμή. Εμείς πόσους τέτοιους έχουμε;

Στη 2η φάση πόσες ομάδες έχουν χειρότερους σέντερ από εμάς, με δεδομένο πως ο Λουκάς είναι φάντασμα και ο Καββαδάς δεν χρησιμοποείται;

Δεν νομίζω σε καμία περίπτωση πως ενδεχόμενη επιτυχία αυτής της ομάδας θα βασιστεί στις μονάδες της...

Σήμερα πάση θυσία νίκη και καλό είναι να πάρουμε και διαφορά, ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται...
zorba
QUOTE(theref @ Sep 9 2013, 00:16 ) *
Πλεκανε (γιατι δυο ηταν) το εγκωμιο της ομαδας τους απο το πρωτο δευτερολεπτο. Τετοιες μεγαλοστομιες δεν εχω ακουσει ποτε. Θα ελεγε κανεις οτι ηταν ο τελικος και αυτοι πρωταθλητες. Οι δε τσιντσερι (η οπως το λεν), τζεντιλε και μπελινελι ηταν θεοι. Ανοητοι και εκνευριστικοι (καμμια αναλυση) αλλα δικο μου το λαθος να ακουσω περιγραφη αντιπαλου.

Αν σκεφτείς ότι απ´ αυτήν την ομάδα λείπουν Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, Χάκετ και μην ξεχνάμε και τον Μαντσινέλι, καθώς και ότι όλοι τούς είχαν απ'την αρχή για παλτά, λογικό είναι να ενθουσιάζονται με το παιχνίδι που κάνει η Ιταλία... Μιλάμε ότι κέρδισαν τέσσερα παιχνίδια εκ των οποίων μόνο με την Φινλανδία δεν ήταν αουτσάιντερ...
Εμείς τι θα κάναμε στη θέση τους;
zorba
QUOTE(GK_23 @ Sep 9 2013, 03:41 ) *
... Πχ οι Ιταλοί χθες είχαν 3 παίκτες (Ντατόμε, Μπελινέλι, Τζεντίλε) που μπορούσαν να σκοράρουν με προσωπικές ενέργειες ανά πάσα στιγμή. Εμείς πόσους τέτοιους έχουμε;

Τα τελευταία χρόνια η γραμμή της ιταλικής ομοσπονδίας στα τμήματα υποδομής ειναι, τουλάχιστον μέχρι τα 15 (στα μεγάλα σωματεία μέχρι τα 17) οι ομάδες να εστιάζουν στην ανάδειξη all around παικτών που να κατέχουν όλα τα fundamentals και πάνω απ´ όλα να αναδεικνύονται μέσα από ομαδικό παιχνίδι, άρα ιδιαίτερη προσοχή δίνουν και στην κίνηση χωρίς μπάλα (spazio-tempo χώρος-χρόνος). Παίζουν ελάχιστα ζώνη (και μόνο μετά τα 15) και τρέχουν πολύ, παίζουν πολύ 1 vs 1.
Ισως αυτός να ειναι ο λόγος που δεν έχουν καθαρούς άσους ή πεντάρια, αλλά βγάζουν παίκτες σαν τους Γκαλιναρι, Μπαρνιάνι, Ντατόμε, Τζεντίλε και μην ξεχνάμε ότι ειναι πρωταθλητές στους νέους...

Μετά από τόσα χρόνια αφάνειας κάτι φαίνεται να κάνουν...
PanosIlio
Γνώμη μου είναι πως χθες χάσαμε γιατί δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, στην άμυνα (αφού συνήλθαμε από την τρικυμία του 3ου 10λέπτου) επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τους Ιταλούς σε ημί-ψηλό σχήμα με 2 γρήγορα 4άρια πάντα μέσα (Καϊμακόγλου-Φώτση-και όταν τον θυμήθηκε τον Πρίντεζη), με αλλαγές στο pick στην κορυφή και άμυνα 1με1 μέχρι μέσα, χωρίς βοήθεια.

Έτσι μειώσαμε και έτσι έμεινε το παιχνίδι για κάμποση ώρα στο 70-72, εκεί αποτύχαμε να βάλουμε καλάθι λόγω κούρασης-επιπολαιότητας-ελλείψει καθαρού μυαλού-ελλείψει Σπανούλη (διαλέξτε), γιατί μόνος του ο Ζήσης δεν μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι χωρίς βοήθειες, και οι Ιταλοί, που έχουν τρομερή ψυχολογία μέχρι τώρα στο τουρνουά (και λόγω εξέδρας), έβαλαν 2-3 κρίσιμα/δύσκολα σουτ και πήραν το παιχνίδι.

Και δεν είναι ότι παίξαμε τόσο κακή προσωπική άμυνα στο 1με1, καλοί ήμασταν αλλά οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι, άλλωστε μια καλή άμυνα, ακόμα και η καλύτερη προσπάθεια, πάντα θα χάνει αν η επίθεση είναι εξίσου καλή (ή καλύτερη).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.