Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κύπελλο:Oλυμπιακός-ΠΑΟ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Warrior
Στις 6.45μμ. απο ΝΕΤ ο αγωνας.

Ειναι σημαντικο για το ελληνικο μπασκετ,τοσο σε αυτο το ματς οσο και στο
αλλο ντερμπι της ημερας,να μην εχουμε παρατραγουδα στις εξεδρες.

Γι'αυτο ηρεμια απο ολους... peace.gif


Προβληματα δεν εχουν οι δυο ομαδες.Καποιες δηλωσεις...:

Καζλαουσκας:"Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύουν τα παιδιά αυτές τις μέρες και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο θέλουμε τη νίκη, ξέροντας όμως ότι θα πρέπει να μοχθήσουμε πολύ για να την κατακτήσουμε.Ο Ολυμπιακός υπερτερεί μέσα στο καλάθι και ο Παναθηναϊκός στην περιφέρεια. Ο αντίπαλος μας έχει και το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Οι παίκτες του παίζουν μαζί πολλά χρόνια και πολλοί εξ αυτών είναι σε καλή κατάσταση γιατί προέρχονται από το Ευρωμπάσκετ. Εμείς έχουμε κάποια νέα πράγματα στο μυαλό μας, αλλά το μειονέκτημα μας είναι ότι δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πως θα αντιδράσουμε την ώρα του αγώνα. Θέλει υπομονή για να γίνουμε ομάδα κι αυτό είναι το μήνυμα προς τον κόσμο. Ξέρω ότι θα είναι στο πλευρό μας και θα μας υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις όπως κάνουν τόσα χρόνια. Τους χρειαζόμαστε όμως όλη τη σεζόν μαζί μας γιατί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν είναι εύκολη και η βοήθειά τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη"

Ομπραντοβιτς:"Είναι πολύ σημαντικό για τους Ελληνες φιλάθλους και για το άθλημα το ότι αναμετρούνται Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Άρης την ίδια ημέρα και μάλιστα σε νοκ άουτ αγώνες. Είναι κάτι που όλοι μας χρειαζόμαστε!Ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, αλλά δουλεύει μαζί δύο μήνες, ενώ εμείς έχουμε δύο προσθήκες, αλλά προπονούμαστε μαζί τις τελευταίες δέκα ημέρες."

Ζιζιτς:"Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά με έκαναν να αισθανθώ ότι τους ξέρω χρόνια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη ξέρουν καλά πόσο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να ζήσω αυτόν τον αγώνα. Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι και χρειάζεται υπομονή για να γίνουμε ομάδα. Δεν έχουμε όμως χρόνο. Πρέπει την Πέμπτη να δώσουμε το 500% των δυνατοτήτων μας. Να παίξουμε με καρδιά και ψυχή και να το κάνουμε για 40 λεπτά. Δεν έχει σημασία να ξεκινήσουμε καλά, αλλά να τελειώσουμε νικητές. Το παιχνίδι δεν θα τελειώσει ούτε στα πρώτα πέντε λεπτά, ούτε στο 30. Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και καλοί από την αρχή ως το τέλος"

Μπατιστ:"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι. Παρακολουθήσαμε στιγμιότυπα από δύο αγώνες του, εναντίον του Πανελληνίου και του ICBS και διαπιστώσαμε ότι έχει προτερήματα, αλλά και αδυναμίες. Ο στόχος μας είναι να κτυπήσουμε στις αδυναμίες των αντιπάλων μας.Η αναμέτρηση θα είναι αρκετά δύσκολη. Δεν υπάρχει ούτε ένας αγώνας, τον οποίο δικαιούμαστε να χαρακτηρίσουμε εύκολο. Είμαστε οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος και όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό".
LEFTERIS733
81-51 λοιπον για να καταλαβουν ολοι ποια ειναι τα κυβικα τους.Αντε γιατι πολλα ακουσα τις τελευταιες μερες και κοντεψε να μου φυγει η κοτσιδα.

Μοναδικη καλη παρουσια στο γαυρο ο σοφο αλλα και αυτος οταν μπηκε μεσα ο μπατιστ τα βρηκε σκουρα.Οσο για το ζιζιτς σε ρολο αγαδακου μια χαρα τα πηγε.Δηλωσεις προκλητικες και μεσα στο γηπεδο αφαντος.



Καπως ετσι επαιξε ο ολυμπιακος...


Περισσοτερο θα ηθελα να αναφερθω στα επεισοδια.Δεν με νοιαζει ποια ομαδα υποστηριζαν,αν προκληθηκαν (γνωστη δικαιολογια αλλα καποτε λιωνει η καραμελα) η οχι αλλα οσοι πηγαν στο γηπεδο σημερα και εκαναν επεισοδια θελουν παλουκωμα. 68.gif



Απαραδεκτη η παραπανω εικονα με το μ....α οπαδο του παναθηναικου να πεταει τον πυροσβεστηρα.Αν τον ετρωγε κανενας στο κεφαλι θα ειχε μεινει στον τοπο...Μπραβο ρε μαγκα... 68.gif

Τελος οι κυριοι του ολυμπιακου καλο θα ηταν να σταματησουν την υποκρισια να το παιζουν καλοι οπου δεν τους παιρνει.Αναφερομαι σε επεισοδιο που ειχε γινει σε περσινο αγωνα του champions league οταν καποιος ειχε πεταξει ενα καφε στο γηπεδο και του ειχαν παρει το διαρκειας και καλα,του ειχαν απαγορευσει την εισοδο κτλ...Εκει ομως που θα τους εσκιζε η ουεφα το επαιξαν κυριοι και το εγραφαν ολες οι εφημεριδες για τη σταση του ολυμπιακου που και καλα δεν ανεχτηκε το παραμικρο...Σημερα ποσα επεσαν στο γηπεδο;θα τιμωρησουν κανενα;το αλλο με τον τοτο το ξερετε;
ashton
Περιμένω να δω τι τιμωρίες θα πέσουν από την και καλά αδέκαστη αθλητική δικαιοσύνη ....
Bonzo
Επιτέλους επέστρεψα...
Ήμουν στον αγώνα και κατάφερα να επιστρέψω..

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναθηναικός επαιζε χωρίς αντίπαλο καθώς οι παίχτες του Ολυμπιακού ηταν τελείως κολομένοι και δεν περίμεναν τη θ αντιμετωπήσουν.. Αν και είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κρίσεις για αυτή την ομάδα πιστεύω ότι με τον Καζλάουσκας δε θα πάει πουθενά...Εδώ και δυο χρόνια ο ολυμπιακός δεν έχει
κάνει ούτε μια οργανωμένη επίθεση..Δε ξέρω τι έκανε στη Ζαλγκίρις και αν είναι "μεγάλος εκπρόσώπος της λιθουανικής σχολής" αλλά στον ολυμπιακό δε τραβάει...

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Kαταρχήν στην πορεία έπεσαν πέτρες και φωτοβολίδες στο τρένο.. Μάλιστα άκουσα ότι κόπηκε το αυτί ενός παιδίου...
Το τι έγινε μέσα λίγο πολύ το έδειξαν οι τηλεοράσεις..
Τρία σχόλια έχω να κανω..
1)Εννοείτε ότι τα επεισόδια είναι κατακριτέα από όλους και το άθλημα μόνο πίσω μπορεί να πάει...
2)Μπράβο στους διαιτητές που αφενός μεν δεν κάναν το μεγλάλο λάθος και κυρίως που δεν διακόψαν το παιχνιδι γιατί θα θρηνούσαμε θήματα..
3)Εντάξει μη ξεχνιόμαστε Ολυμπιακός - ΠΑΟ έπαιζε... Εγώ τουλάχιστον χειρότερα περίμενα..
Warrior
Και δικια μου εκτιμηση ειναι οτι ο Καζλαουσκας δεν τραβαει..
Βασικα δν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να βγαλει τη χρονια.Με βαση αυτα
που ειδα και περυσι και σημερα.

Δεν ηταν εμφανιση και τροπος παιχνιδιου καλης ομαδας η σημερινη του
Ολυμπιακου,παρολο που ηταν φανερα ανετοιμος.
qspock
Ελα ρε παιδια, να μη βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα. Ο Ολυμπιακος επαιξε απεναντι σε μια ομαδα ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ να παιξει ακομα και final four αυτη τη στιγμη!
Ειλικρινα πιστευω οτι αυτος ο ΠΑΟ (τον ειδα και με Ηρακλη) ειναι τοσο ετοιμος αυτη την περιοδο, που οποια ομαδα και να βρεθει μπροστα του (και μιλαω και για εντος αλλα και εκτος των συνορων) δεν εχει τυχη!

Αυτο βασει του οτι ολες οι μεγαλες ευρωπαικες αντιπαλοι του εχουν αλλαξει το ροστερ τους η τους προπονητες τους και ειναι ακομη ανετοιμες. Πιστευω στον ομιλο της Ευρωλιγκα ο ΠΑΟ θα περασει περπατωντας στη δευτερη φαση.

Αντιθετα, τα πραγματα για τον Ολυμπιακο ειναι πολυ δυσκολα στην Ευρωπη, λογω του οτι πρεπει να ειναι πανετοιμος απο την αρχη γιατι ο ομιλος του ειναι ο δυσκολοτερος ολων... Και ειναι ακομα πολυ ...αγουρος! laugh.gif Θελει πολυ δουλεια ακομη, δικαιολογημενα αλλωστε μια που οι παιχτες δεν ηξεραν καν πως να βρεθουν μεταξυ τους στο γηπεδο. Ειναι ασυνδετος σε επιθεση και αμυνα, και παροτι ειχε παθος, του εκοψε την ορεξη η απιστευτη ετοιμοτητα του ΠΑΟ.

Μη τα ριχνουμε απο τωρα στον προπονητη, ειναι ΠΟΛΥ νωρις για μια εντελως καινουργια ομαδα που επεσε πανω στην κορυφαια ευρωπαικη ομαδα αυτη τη στιγμη.Ειναι αδικο να κρινουμε οποιονδηποτε. Ο καζλαουσκας απο προπονητικης σκοπιας εκανε κατ'εμε σωστες αλλαγες σημερα αλλα δε του βγηκε τιποτα. Κριμα που επρεπε να παιξουν τοσο νωρις με τον ΠΑΟ.

Η μονη αδυναμια του ΠΑΟ ηταν κατω απο το καλαθι και στη θεση 5. Εχασε αρκετα αμυντικα ριμπαουντ μεσα στο καλαθι, καθαρα λογω ελλειψης σεντερ, και οπως περσυ δεν ειχε σοβαρο ψηλο να ακουμπησει τη μπαλα στην επιθεση. Οι επιθεσεις γινοταν μονο με τριποντα η διεισδυσεις. Κατα τα αλλα ειναι απλα ΤΕΛΕΙΟΣ! Στις υπολοιπες θεσεις ειναι υπερπληρης, ειδικα αν παιξει παραπανω κι ο Στεπανοβιτς (με αυτον τι γινεται αληθεια?)

Αν παρουν κι εναν καλο 5αρι στην κενη θεση του ξενου που υπαρχει, δεν θα εχουν αντιπαλο φετος. Μεσα-εξω!
hagi
Παιδιά είναι πολύ νωρίς ακόμη.Πραγματικά δεν περίμενα να χάσει ο Ολυμπιακός με τόση διαφορά αλλά είναι πολύ νωρίς.Πιστεύω θα βελτιωθεί όπως και ο ΑΡΗΣ γιατί τέτοια αστοχία δε νομίζω να την ξαναέχουμε.
Για τα επεισόδια τί να πω.Υπάρχουν οι μ..ακες που κάνουν συνέχεια αυτά.Μπράβο όμως στους φιλάθλους και του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ που δεν έκαναν τίποτα.
ashton
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Γ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΡΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Κ.Λ.Π.

1. Στις περιπτώσεις δημιουργίας επεισοδίων (π.χ. συμπλοκές ομαδικές μεταξύ θεατών - οπαδών, ρίψεις διαφόρων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο) από τα προαναφερόμενα πρόσωπα, που στρέφονται εναντίον φιλάθλων, θεατών, διαιτητών , κριτών, αθλητών και κάθε, γεινικά, προσώπου, που με οποιαδήποτε ιδιότητα, έχει σχέση με το άθλημα και τους διεξαγόμενους αγώνες και συνέπεια των οποίων είναι η δυσφήμηση του αθλήματος και η προσβολή του φίλαθλου πνεύματος, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. ή των Τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών, ή του Αθλητικού Δικαστή, στις περιπτώσεις θεμάτων αρμοδιότητάς τους, επιβάλλονται οι παρακάτω ποινές, που αναφέρονται στη στέρηση του δικαιώματος των υπαίτιων σωματείων να αγωνίζονται στα γήπεδα - έδρα τους.

α. Ποινή διεξαγωγής μιάς (1) αγωνιστικής ημέρας, από αγώνες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, στη περίπτωση, που τα επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων κ. ά. άδικες πράξεις), δημιουργηθούν στον, άμεσα, περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα και έχουν σχέση με τα διαγωνιζόμενα σωματεία, σύμφωνα, με την ανέλεγκτη κρίση του ασκούντος τη πειθαρχική εξουσία.

β. Ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών, κεκλεισμένων των θυρών στη περίπτωση, που τα επεισόδια κ.λ.π. δημιουργηθούν ή λάβουν χώρα μέσα στο γήπεδο ( κερκίδες αποδυτήρια), αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

γ. Ποινή τριών (3) αγωνιστικών ημερών, κεκλεισμένων των θυρών, στη περίπτωση, που τα επεισόδια κ.λ.π. δημιουργηθούν ή λάβουν χώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο αγώνας δεν διακόπηκε, οριστικά, συνέπεια των επεισοδίων αυτών..


δ. Ποινή τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, στη περίπτωση, που ο αγώνας διακόπηκε, οριστικά, συνέπεια των, εντός του αγωνιστικού χώρου, παραπάνω, άδικων πράξεων.

ΥΠΟΤΡΟΠΗ
.Σε περίπτωση υποτροπής σωματείου, κατά την αυτή αγωνιστική περίοδο, επιβάλλεται ποινή, σύμφωνα, με τα παραπάνω, που επαυξάνεται, κατά μία (1) αγωνιστική, για κάθε περίπτωση.

Δ. ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
1. Σε περιπτώσεις, που οι οπαδοί των ομάδων, που αγωνίζονται, εκτραπούν σε ομαδικές ύβρεις ή ομαδικά υβριστικά ή αντεθνικά συνθήματα, οι διαιτητές υποχρεούνται να διακόψουν, προσωρινά, τον αγώνα, προειδοποιώντας, παράλληλα, τους υπέυθυνους των ομάδων, των οποίων οι θεατές - οπαδοί ασχημονούν, ότι σε περίπτωση επανάληψής τους, θα επιβληθεί η ποινή της χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) διεξαγωγής του αμέσως επομένου εντός έδρας αγώνα τους, ενώ θα διακόψουν, οριστικά, τον αγώνα, σε βάρος της ή σε βάρος των υπαίτιων ομάδων, εφόσον η η ίδια κατάσταση εξακολουθήσει και καταστήσει αδύνατη την συνέχιση του.

2. Στις περιπτώσεις, όμως, που συντρέχουν λόγοι οριστικής διακοπής του αγώνα, επειδή, οι θεατές - οπαδοί δεν συμμορφώνονται, με την προειδοποίηση και συνεχίζουν τις ομαδικές ύβρεις και συνθήματα, οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να διακόψουν, οριστικά, τον αγώνα, σε βάρος της ή των υπαίτιων ομάδων.


3. Η ποινή, που επιβάλλεται στις περιπτώσεις αυτές της οριστικής διακοπής, είναι ο μηδενισμός της υπαίτιας ομάδας, εφόσον, αποδεδειγμένα, αυτοί, που διοικούν το σωματείο, οι αθλητές, οι προπονητές και γενικά, όσοι έχουν σχέση, με το σωματείο, κατέβαλαν προσπάθειες, για τη πρόληψη, αποσόβηση και καταστολή των αναφερόμενων άδικων πράξεων ( ελαφρυντικές περιπτώσεις).

4. Στην περίπτωση, όμως, κατά την οποία τα αναφερόμενα στη προηγούμενη παράγραφο άτομα συνετέλεσαν στη δημιουργία των άδικων πράξεων (π.χ. με δημοσιεύματα στο Τύπο, πριν από τον αγώνα, με ρίψεις προκηρύξεων εμπρηστικού περιεχομένου, με επίδειξη αντιαθλητικής συμπεριφοράς κατά τους αγώνες κ.λ.π.), αφαιρείται από το βαθμολογικό πίνακα ένας (1) βαθμός (επιβαρυντικές περιπτώσεις).

5. Πέρα από τις παραπάνω κυρώσεις των παρ. 3 και 4 το Δ.Σ. το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο δικαιούνται, επί πλέον, να αποφασίσει τη διεξαγωγή ενός, μερικών ή και όλων των υπόλοιπων αγώνων των σωματείων, που βρίσκονται σε τιμωρία "κεκλεισμένων των θυρών", προκειμένου να διασφαλισθεί η διεξαγωγή τους, με ομαλές συνθήκες.

6.. Στη περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου, δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν, συνολικά, 20 άτομα από το κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και 4 ακόμη άτομα, που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση.

7. Διευκρινίζεται, ότι οι αναφερόμενες παραπάνω ποινές, εκτός της αυτεπάγγελτης ποινής επιβάλλονται, μόνο εφόσον, από τα στοιχεία του φακέλλου, που σχηματίζεται, καταστεί δυνατός, έστω και κατά πιθανολόγηση, ο σχηματισμός γνώμης, για τη σωματειακή τοποθέτηση εκείνων, που προκάλεσαν τα επεισόδια και τις λοιπές προαναφερόμενες άδικες πράξεις.

ΣΤ. ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Κ.Λ.Π. - ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

1. Στις περιπτώσεις εκείνες, που λάβουν χώρα σοβαρότατα επεισόδια,
άκρως δυσφημιστικά, για το άθλημα, που λόγω της έκτασης και σοβαρότητας τους καθιστούν αδύνατη, κατά τη κρίση των διαιτητών του αγώνα την ομαλή και ακίνδυνη διεξαγωγή του ή όταν, συνέπεια των αντιαθλητικών άδικων πράξεων, προξενήθηκε τραυματισμός διαιτητών, κριτών, αθλητών κ.λ.π προσώπων, συνέπεια του οποίου καθίσταται, καθ´οιονδήποτε τρόπο, αδύνατη η συνέχισή του, οι διαιτητές υποχρεούνται να διακόψουν, οριστικά, τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

2. Στις περιπτώσεις αυτές, εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος, που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα, έστω και αν η οριστική διακοπή συντελέσθηκε σε αγώνα Κυπέλλου.

3. Στη περίπτωση, κατά τη οποία, από τα επεισόδια, που δημιουργήθηκαν, προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, που αποδεικνύονται, με κάθε πρόσφορο, προς τούτο, τρόπο, σε βάρος των διαιτητών, κριτών, γυμνασιαρχών, παρατηρητών ή μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. ή των Επιτροπών της, κατ´ αντιπάλων αθλητών, θεατών και παραγόντων, το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο έχει το δικαίωμα να διαγράψει το υπαίτιο σωματείο από τη δύναμή τους, μέχρι τρία (3) χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής του, μετά την επανεγγραφή του, οριστικά.

4. Στη περίπτωση, που, συνέπεια, της επιβολής ποινών, για αφαίρεση βαθμών, κατά τη λήξη του Πρωταθλήματος, η τιμωρημένη ομάδα παρουσιάζει αρνητική βαθμολογία, αυτή θα λαμβάνεται, σαν βάση, για τη βαθμολογία της ομάδας αυτής, κατά την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

5. Οι ποινές, που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους, επιβάλλονται, μετά από προηγούμενη έγγραφη απολογία των σωματείων, που θεωρούνται υπαίτια των άδικων πράξεων ή αποδειδεγμένη άρνησή τους να απολογηθούν.

6. Ποινές, που επιβλήθηκαν από το Δ.Σ. και έχουν σαν συνέπεια τη διαγραφή του σωματείου - μέλους από τη δύναμη της Ε.Ο.Κ. πρέπει, απαραίτητα, να επικυρωθούν από τη πρώτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πρόκειται να συνέλθει, μετά την επιβολή της ποινής αυτής.

7. Σε σωματείο, που χρησιμοποιεί κώουτς, που έχει τιμωρηθεί, σύμφωνα, με τα άρθρα 93 - 94 ή τιμωρημένο αθλητή, σαν κώουτς, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από το Πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει.

Ζ. ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

- Σε περιπτώσεις, που θα προκληθούν ζημιές σε αθλητικές εγκαταστάσεις από αθλητές, παράγοντες ή οπαδούς των ομάδων, που αγωνίζονται, εξακριβωθεί δε, με κάθε αποδεικτικό μέσο, η ταυτότητα ή η σωματειακή τους τοποθέτηση, γίνεται λεπτομερής και ακριβής καταγραφή τους, από Επιτροπή, που αποτελείται από ένα μέλος της Διοίκησης του γηπέδου, που υπέστη τις ζημιές (κρατικού, δημοτικού ή σωματειακού), ένα μέλος, που ορίζεται από τη Γ.Γ.Α. και προέρχεται από τις τεχνικές υπηρεσίες της, ένα μέλος της Ε.Ο.Κ. ή των Ενώσεων, κατά περίπτωση και ένα μέλος του υπαίτιου σωματείου, ακολουθούμενης της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 57 παρ. 1 του Ν. 2725/1999.

Σύμφωνα με την διάταξη αυτή τα ποσά των ζημιών που καταλογίζονται σε βάρος των Κ.Α.Ε. των Τ.Α.Κ. και των αθλητικών σωματείων σε περίπτωση άρνησης καταβολής τους παρακρατούνται από τον Ο.Π.Α.Π. ή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποδίδονται στους ζημιωθέντες με βάση τα προσκομισθέντα τιμολόγια, αφού προηγηθεί έκθεση πιστοποίησης τους από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του άρθρου 52 του Ν. 2725/1999.
BACARES
Kalhmera kai geia se olous tous basketofilous,


arxizontas me ta arnhtika: aparadekta ta osa sunevhsasn extes sto SEF alla mhn ksexna me oti htan ena "derby" kai ola auta ta exoume ksanadei. Kai oi duo merides opadwn ftaine.
Sxetika me ta agwnistika, an kai perimena na mas kontrarei o OSFP, apogohteuthka apo auto to planodio tsirko pou katevhke na paiksei basket. Otan exeis 10-12 neous paiktes kai 8ewrhse megalos proponhths (Kazlauskas) den afhneis na diareusei oti 8a ktuphseis sta isia thn epi 8-9 xronia isxuroterh omada. Giati sth sunexeia analamvaneis kai tis eu8unes sou gia to fiasko.
Kai mhn mou pei kaneis oti den htan fiasko auto pou epa8e o osfp exetes... Peri anetoimhs omadas kai omoigeneias, ta akousame apo tous dhmosiografous pou 8eloun na anevei to epipedo tou basket.
Krima giati oi dikaiologies autes einai polu fthnes. As afhsoume ta osa eginan sthn kerkida (APARADEKTA KAFRILIKIA!!!) kai as doume oti pali monos 8a einai o PANATHINAIKOS A.O. kai ta peri neas dunamhs mallon htan asteiakia gia na pane 3.800 opadoi tou osfp sto ghpedo;
Kalhnuxta filoi olumpiakoi kai otan epitelous kanete omada auto to karnavali, tote kante kai dhlwseis.
ps: den apeu8unomai se kanenan apo to forum, apla toses meres gelaga me ta osa grafontan


Euxaristw gia to xwro k to xrono pou mou dwsate.
Kalh sas mera smile.gif
Warrior
Ομως φιλε qspock,οπως ειπε και ο Bonzo,δεν εχω δει ενα επιθετικο συστημα
απο τον Ολυμπιακο απο περυσι ως τωρα!!
Για την αμυνα να μην μιλησω...ηταν τραγικη.Αυτο λεγεται ζωνη τωρα?? huh.gif

Εκτος των αλλων,δεν μου αρεσουν οι προπονητες που αποποιουνται τις
ευθυνες τους. wink.gif

Οσον αφορα τα επεισοδια τωρα..

Και εγω οπως,ο φιλος ashton,περιμενω να δω τις καμπανες που θα πεσουν. 45.gif

Eιναι ντροπη και εγκληματικο να γινονται τετοια πραγματα 20 μερες μετα
το Ευρωμπασκετ!Φταινε οι οπαδοι και των δυο ομαδων φυσικα,αλλα οχι
μονο αυτοι.Φταινε και οι διοικησεις των δυο ομαδων που δωσανε..εκει που
δωσανε..τα εισητηρια.Γιατι μην μου πειτε οτι δεν ξερανε??

Καποιοι λετε....Ενταξει,ντερμπι ηταν...αναμενομενο ηταν,παλι καλα!! (??)
Σοβαρα μιλατε? huh.gif

Αυτοι οι φιλαλθοι πρεπει να πεταχτουν εξω απο τα γηπεδα μπασκετ!Δεν
πρεπει να ξαναδουν αγωνα.Εδω και τωρα να υποχρεωθουν οι διοικησεις
των ομαδων να παρουν μετρα!Δεν μπορει να παει ο κοσμος που αγαπα
το μπασκετ στο γηπεδο..απο αυτα τα μαλακισμενα??Ας τους κλεισουν ενα
γηπεδο...να πηγαινουν να πλακωνονται μεταξυ τους..

Πρεπει να παρεμβει η κυβερνηση,καλα ειπε ο Ομπραντοβιτς μετα το ματς!
Σκοτωσαν το ποδοσφαιρο...θα σκοτωσουν και το μπασκετ τωρα??

Οι ποινες πρεπει να ειναι εξοντωτικες.Τελεια και παυλα..
Warrior
.
emperor
¨Οχι Βonzo δεν είναι απάντηση έπαιζε ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Και εμείς είχαμε παοκ-ΑΡΗΣ και έχουμε χοντρά προβλήματα και μέσα δεν έγινε τίποτα.Και ο λόγος ξες ποιος είναι.Ότι οι οπαδοί εδώ πάνω έχουν ποιο μπασκετικοί κουλτούρα.Αυτό πιστεύω.

Οι κάφροι ´κάτω σε σας δεν πήγαν για το ματς.Γραμμένο το είχαν .Πήγαν για αυτό.

Και οι τιμωρία δέκα αγωνιστηκές κα ιαφαίρεση.Γιατί (πέστε με κομπλεξικό) αν γινόταν στο παοκ -ΑΡΗΣ αυτά 1.το παιχνίδι θα διακοπτοταν και θα τρώγαμε όχι 10 20 αγωνιστηκές

Εδώ στην Λάρισα το 2003 μας έριξαν 6 αγωνιστηκές για ΤΡΙΑ καθίσματα και στην Λαμία άλλες δύο για υβριστικά και για ένα καμένο πανό
BACARES
Nai na timwrh8oun oloi oi upeu8unoi gia thn x8esinh alhteia.
Kai prwtoi oi Giannakopouloi. Den boreis kurie na ferneis pisw to basket.
Me poio dikaiwma rixneis 30 pontous ston Super olumpiako mesa sto spiti tou?
Pantws kanenas antikeimenikos dhmosiografos den asxoleitai me to paixnidi. Giati arage ? olo dhlwseis kai meta ???
Vevaia gia ta epeisodia eftaigan mono oi opadoi me ta prasina.

8a mas pei kaneis giati o olumpiakos einai "anetoimos" me 2 mhnes koinh proetoimasia? Pou einai oi paixtarades? Perimenoun oloi na desoun? Ti einai : omada h magioneza gia na desei?

perimena na dw kamia anlush tou agwna alla dustuxws tipota.
mallon sokarismenoi oloi koitagan thn exedra.
Plhrwnoume ton ka8e tuxarpasto dhmosiografisko na mas leei gia ton plhrh pagko tou osfp me ton agadako kai ton papamakario.
Na ksexasoume kai auta pou kseroume.

Kalhnuxta kurioi.
kai vevaia na timwrh8oun autoi pou prepei (den einai eirwniko to sxolio)
ashton
emperor, η ΑΕΚ πρόπερσι έφαγε τιμωρία επειδή οπαδοί της χωρίς διακριτικά πλακώθηκαν με οπαδούς του Ηρακλή στο ΑΧΕΠΑ 1,5 ώρα πριν αρχίσει το ματς στο Ιβανώφειο.
Για όσα έγιναν στο Ιβανώφειο την Κυριακή, ακόμα περιμένουμε...

Στα περί των επεισοδίων τώρα...
Τα βίντεο και οι κάμερες που έχει το ΣΕΦ από την Ολυμπιάδα δε χρησιμεύουν σε τίποτα στην ΕΛΑΣ ;
emperor
Μιλάς για το παιχνίδι με το καλάθι του Ταπούτου στην λήξη;.Είχα πάει

Καλά από τιμωρίες άλλο τίποτα.Πριν τρία χρόνια στα ημιτελικά με το Περιστέρι που κερδίσαμε με τρίποντο του Σόλομον στην λήξη φάγαμε δύο αγωνιστικές γιατί στο φύλλο αγώνα είχε γραφτεί ότι πετάχτηκε στο παρκέ ένα σακουλάκι σπόρια και μια κροτίδα.

Υπάρχει ασυλία.Ακόμα και αυτός ο κανονισμός με τα μπινελίκια άδικος είναι γιατί οι διαιτητές κάνουν ότι γουστάρουν.Μπορεί να βρίζει εν χορω´όλο το γήπεδο μάνες (βλέπε πέρισυ ΠΑΟ-ΑΡΗΣ) και να μην γίνεται παρατήρηση και σε άντίστοιχο παιχνίδι του Άρη´(και στον παοκ έχει γίνει) να γίνεται γιατί ένας φίλαθλος από το πέταλο έβρισε τον διαιτητή.Άστα

Όσο για το Ιβανώφειο πρόστιμο έφαγαν όπως αναμενόταν.
Να μην στεναχωρήσουμε τον Θανάση
Air Kef
QUOTE
Ότι οι οπαδοί εδώ πάνω έχουν ποιο μπασκετικοί κουλτούρα.Αυτό πιστεύω.

Οι κάφροι ´κάτω σε σας δεν πήγαν για το ματς.Γραμμένο το είχαν .Πήγαν για αυτό.

Ακριβώς αυτό.Ειδικά οι γαύροι(μαμώ την ώρα και την στιγμή που τους έδιναν εισητήρια) έχουν να πάνε γήπεδο από πέρσι και δεν κρατιόντουσαν.Κάτι ακόμα είναι ότι οργανωμένοι Γαύροι-Βάζελοι έχουν να βρεθούν στο ίδιο γήπεδο(για σοβαρό αγώωνα τουλάχιστον,από τον τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο το 2004 και κρατιόντουσαν.Άυτό που θέλω περισσότερο είναι τρελό πρόστιμο για τις ομάδες και όχι τόσο κεκλεισμένων τον θυρών.Αυτοί που έκαναν τα επεισόδια χθες δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν μέχρι το επόμενο ντέρμπυ με τον βάζελο στις 19/12.Σε κεκλεισμένων των θυρών,θα στερηθεί το μπάσκετ τους πραγματικούς φιλάθλους του,εμάς δηλαδή τους μπασκετικούς όχι τους στόκους.Ο Ολυμπιακός,και 4 αγωνιστηκές να φάει,σιγά τα παιχνίδια που παίζει,χωρίς παρεξήγηση για τους αντιπάλους του.

Αγωνιστηκά,αυτό που μου την έδωσε περισσότερο έιναι ότι οι παίκτες μας,παράτησαν το παιχνίδι πολύ νωρίς και αντί να κατεβάσουν την διαφορά προς το τέλος την άφησαν να ξεφύγει τελείως.Δέχομαι την ήττα επειδή ο ΠΑΟ ήταν πολύ πιο έτοιμος και συγκεντρωμένος.Δεν δέχομαι την συμπεριφορά των παικτών μας στο δ δεκάλεπτο.
Υποστηρίζω τον Καζλάουσκας αλλά δεν καταλάβαίνω πως ένας προπονητής της κλάσσης του δεν κατάλαβε το μοναδικό σύστημα του ΠΑΟ σε όλο το παιχνίδι,το πι'εν'ρολ στο high post.Όλα τα καλάθια μπήκαν είτε από διείσδυση γκαρντ ύστερα από σκριν ψηλά.Όταν δεν ερχόταν βοήθεια τέλειωναν την φάση οι συμμετέχοντες στην φάση,όταν ερχόταν η πασα προς τα έξω και το ελεύθερο τρίποντο ήταν νόμος..Έλεος ρε Γιόνας.
ashton
Από 2 αγωνιστικές έκαστος η απόφαση της 'αδέκαστης' αθλητικής δικαιοσύνης...

Με βάση το κατηγορητήριο (και το γεγονός πως δεν έγιναν διακοπές λόγω υβριστικών ή οριστική διακοπή λόγω του καρεκλοπολέμου και των συναφών) η ποινή στον ΟΣΦΠ είναι απόλυτα φυσιολογική.

Θεωρητικά ο ΠΑΟ θα έπρεπε να φάει την ίδια ποινή + μία (επειδή είναι υπότροπος από τα επεισόδια στο Ιβανώφειο) και να έτρωγε 3 τουλάχιστον.
Και ακόμα πιο θεωρητικά θα έπρεπε να είχε φάει μια με τον Ηρακλή (κι όχι χρηματικό πρόστιμο) και να έφτανε σούμα στις 4 με 5.
Αλλά στην Ελληνική μπασκετική πραγματικότητα δε θα με εξέπληττε ακόμα και αν ο δικαστής δεν τιμωρούσε καθόλου τον ΠΑΟ...
Bonzo
Καταρχήν δε δικαιολογώ ότι έγιναν επεισόδια επειδή ήταν ντέρμπι λέω ότι ήταν αναμενόμενο, όχι δικαιολογημένο...Αυτά που ακούω ότι ευθύνεται η μπασκετική κουλτουρα της Αθήνας συγγνώμη αλλά είναι κομπλεξικά...
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι χθεσινοί οπαδοί δεν είχαν καμμία σχέση με το μπάσκετ...Δεν μπορείς να κρίνεις την μπασκετική τους κουλτούρα όταν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται..

Δε διαφωνώ ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιο ευρύ μπασκετικό κοινο όμως υπάρχουν και πάρα πολύ κάφροι...Θυμίζω τα επεισόδια Άρη-Ολυμπιακού στο κύπελο πριν λίγα χρόνια..

Τέλος δε νομίζω ότι με κεκλεισμένω των θυρών θα γίνει τίποτα..Κανείς από αυτους που συμμετείχαν στα επεισόδια δε θα στεναχωρεθέι αν ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακος φάει 10 αγωνιστικές..Αρκεί να παίξουν με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ αντίστοιχα με κόσμο...Άντε και σε καμμιά φιέστα..

Η καταστολή του φαινομένου δεν είναι τόσο απλή...Πραγματικά είναι δύσκολο...Γιατί και συλλήψεις ,που φαινομενικά είναι το πιο δίκαιο, δεν είναι εύκολο να γίνουν γιατί μετά θα γίνει πόλεμος..Πάντως υπάρχουν μερικές φωτο που φαίνοντε καθαρά τα πρόσωπα κάποιον...Δε μπορούν να τους συλλάβουν μετά τον αγώνα....

Όσο για τους κανονισμούς που παρέθσε ο ashton έχω να πώ ότι αν ο αγώνας διακοπτώταν λόγω υβιστικών συνθημάτων θα θρηνούσαμε θήματα...Δε μπορείς να εφαρμώζεις στυγνά τους κανονισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις..Προσωπικά εγώ εξάλλου δε θα θελα να δω και έναν αγώνα ΠΑΟ - Ολυμπιακού που όλοι να κάθονταν παναγιές..
Bonzo
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει (δεν ειρωνεύομαι απλά δεν παρακολούθησα την επικαιρότητα)τι έκανε ο ΠΑΟ στο Ιβανώφειο που επισύρει ποινή αποκλεισμού έδρας(γιατί τα υβριστικά τα άκουσα αλλά δε νομίζω ότι για αυτό έπρεπε να φάει αγωνιστική)..

Όσο για την ποινή με τον ολυμπιακό με αυτό το φύλλο αγώνος ήταν αναμενόμενο(τονίζω όχι δικαιολογημένο smile.gif ) ο ΠΑΟ να τιμωρηθεί λιγότερο από τον ολυμπιακό... Τα ποσα της χρηματικής ποινής πάντως είναι μάλλον αστεία... Και εγω θα μπορούσα να τα πληρώσω laugh.gif
ashton
QUOTE
Κατά την αποχώρηση των 650 οπαδών του ΠΑΟ, που για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια «ανέβηκαν» στο Ιβανώφειο για να βοηθήσουν την ομάδα του, η εικόνα θύμιζε «πεδίο μάχης». Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ηρακλειδείς είχαν στήσει «ενέδρα» στο απέναντι πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου, και άρχισε πετροπόλεμος, ο οποίος «ενισχύθηκε» με μολότοφ, δακρυγόνα από την ισχυρή αστυνομική δύναμη, μπουκάλια, καπνογόνα, φωτοβολίδες και πυρσούς!

Συλλήψεις

Αποτέλεσμα; Να καεί ένα αυτοκίνητο, αρκετοί κάδοι απορριμμάτων να καίγονται, δακρυγόνα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά, ενώ αψιμαχίες σημειώθηκαν και στο χώρο στάθμευσης των λεωφορείων των Παναθηναϊκών φιλάθλων, στο πάρκινγκ του Καυταντζογλείου, όπου οι «πράσινοι» έσπασαν το κυλικείο και το ιατρείο του σταδίου!

Εγιναν τέσσερις συλλήψεις (δύο εντός και δύο εκτός γηπέδου) και αποκλείστηκε -από νωρίς- η διέλευση των αυτοκινήτων γύρω από το γήπεδο. Υπήρξαν και τραυματισμοί - ένας φίλαθλος του ΠΑΟ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με χτύπημα στο πόδι.


Από την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας.

Σημείωση πως ΚΑΙ ο Ηρακλής ΚΑΙ ο ΠΑΟ έφαγαν απλά χρηματικό πρόστιμο

Θυμίζω τι αναφέρει ο κανονισμός :
QUOTE
α. Ποινή διεξαγωγής μιάς (1) αγωνιστικής ημέρας, από αγώνες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, στη περίπτωση, που τα επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων κ. ά. άδικες πράξεις), δημιουργηθούν στον, άμεσα, περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα και έχουν σχέση με τα διαγωνιζόμενα σωματεία, σύμφωνα, με την ανέλεγκτη κρίση του ασκούντος τη πειθαρχική εξουσία.



(όσο για τις διακοπές με τα υβριστικά, πέρσι στο 4ο ημιτελικό ΑΕΚ-Μαρούσι, ο Βορεάδης -που ήταν ΚΑΙ χθες στο ΣΕΦ- διέκοψε το παιχνίδι επειδή ακούγονταν το υβριστικό κατά την άποψή του "βαζέλες-βαζέλες ρουφιάνοι"... χθες όμως περί άλλων τύρβαζε...
dizzy_fingers
Προς τους φίλους Ολυμπιακούς που μπορεί να απογοητεύτηκαν από την εικόνα της ομάδας, θα επαναλάβω αυτό που λέω από το καλοκαίρι...
Υπομονή.

Έγιναν οι κινήσεις, πήραν αυτούς τους παίχτες, έμεινε αυτός ο προπονητής με τα θετικά και τα αρνητικά του...ας τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε, μετά την περσινή κατρακύλα μόνο ανοδική πορεία μπορούν να έχουν, οπότε ας μη θεωρεί κανείς εξασφαλισμένη τη δυνατή παρουσία του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα.
Έχει ποοολλή δουλειά για να φτάσει μέχρι εκεί και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ούτε το πρωτάθλημα. wink.gif


Όσον αφορά τα επεισόδια, έχω την εντύπωση πως ακόμα και αν εφαρμοζόταν ο κανονισμός...τα επεισόδια θα επαναλαμβάνονταν στο μέλλον ξανά και ξανά, όσο κάποιοι άνθρωποι δε σκοπεύουν να καθαρίσουν τον ελληνικό αθλητισμό από αυτά τα σκουπίδια. angry_red.gif
Καιρός για δουλειά κύριοι και δε θέλω να ξανακούσω τίποτα "μετά την επιτυχία της εθνικής, το ελληνικό μπάσκετ θα βελτιωθεί"...αυτά που θέλω να ακούω είναι του στυλ "τώρα δουλεύουμε στη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ".


Bacares, καλώς ήρθες στην παρέα μας.
qspock
Σωστος dizzy, ακριβως ετσι οπως τα ειπες.

Να προσθεσω οτι στο προβλημα των χουλιγκαν πρεπει να βρεθει αμεσα αποφασιστικη λυση οχι μονο απο τους ανθρωπους του μπασκετ. Αυτοι αυτο που εχουν να κανουν πλεον ειναι να απαγορευσουν να βρεθουν ξανα στο ιδιο γηπεδο οπαδοι των 2 ομαδων. Ή μονον οι μεν ή μονον οι δε. Δε γινεται αλλιως, οσο αυτες οι ομαδες εχουν οπαδους, οχι φιλαθλους. Ας πανε οπως κανουν οι Αγγλοι χουλιγκανς στα σοκακια να πλακωνονται και να γουσταρουν.
Η ποινες στις ομαδες δεν εχουν καμια μα καμια ευεργετικη συνεπεια σε αυτο το φαινομενο. Για μενα καλα κανανε και δεν τους τιμωρησαν αυστηρα, και ντροπη σε οσες εφημεριδες βγαινουν και λενε οτι ειναι μικρη η τιμωρια για αυτα που εγιναν. Λες και ειναι υπευθυνοι οι παιχτες και οι προπονητες για αυτη τη καταντια. Τι φταινε αυτοι? Γιατι να τιμωρηθουν? Ετσι θα διορθωθει αυτο το χαλι?

Ο μονος τροπος που μπορει η τιμωρια να αποβει χρησιμη, και μιλαω μονο για χρηματικο προστιμο, ειναι για να ασκηθει πιεση ωστε οι υπευθυνοι των ομαδων να ελεγχουν αυστηρα που δινουν τα εισητηρια. Αλλα επειδη η νοοτροπια πλεον του ΣΥΝΟΛΟΥ των οπαδων των συγκεκριμενων ομαδων ειναι αυτη, τα πραγματα δεν μπορουν να αλλαξουν καθολου ευκολα! Το φαινομενο εχει παρει ολοκληρωτικες διαστασεις, δεν ηταν καθολου μεμονομενοι οι καφροι. Ηταν το συνολο των οπαδων. Γιατι και οι 2 παραταξεις τρελων, πηγαν εφοδιασμενοι με κροτιδες πετρες και ολα τα συναφη ετοιμοι για πολεμο. Αρα η αστυνομια εχει το μεριδιο του λεοντος στο φταιξιμο, αρχικα οσον αφορα τον ελεγχο στο τι μπαινει στο γηπεδο και μετεπειτα την υποβολη ταξης. Απλα υπηρχαν...
Εδω εχουμε μεταφορα των φαινομενων ατοφιου του ελληνικου ποδοσφαιρου (και με τους ιδιους υπαιτιους) στα κλειστα, κατι που ειναι πολυ πιο επικυνδινο για την ακεραιοτητα των αθλητων/παραγοντων/δημοσιογραφων/φιλαθλων! Προσοχη λεω φιλαθλων, οχι οπαδων ε? Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Το πρωτο δυστυχως μας λειπει. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος θα τολμησει να παει στο γηπεδο για τετοια ματς? Τι θα κανει? Πως θα παει στο γηπεδο να δει μπασκετ με το παιδι του ή την οικογενεια του ή με την παρεα του? Θα πηγαινει να βλεπει μονο το ΠΑΟ-Λαρισα?

Μεχρι (και αν) το φαινομενο καταπολεμηθει απο την ριζα του, πρεπει ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ να προστατευτουν ανθρωπινες ζωες. Η αστυνομια λοιπον προχτες απετυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ στο εργο της. Αυτο δεν ελεγε κι ο Ομπραντοβιτς οταν απορουσε αν υπαρχουν νομοι και γιατι δεν εφαρμοζονται? Τι ενοουσε? Μηπως γιατι δε τιμωρουνται οι ομαδες? Οχι βεβαια, την αστυνομια κατηγορουσε και γενικα οσους ειναι υπευθυνοι για την αμεση υποβολη νομων. Μιλαμε για κυνδινο ζωων εδω!
Αλλα ποιος ακουει τον Ζελικο ή δινει βαση σε αυτα που λεει? Τα ΜΜΕ?
Μα αυτοι, ειναι οι αμεσως επομενοι υπευθυνοι της ολης καταστασης! Αντι να αντιμετωπισουν το προβλημα αντικειμενικα, μενοντας στην ουσια και να θαβοντας αυτους που πρεπει, το θεωρουν φυσιολογικο και λενε: "ΜΟΝΟ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΩΡΙΑ για τα (γενικως αναφερομενα) εκτροπα"!!! Να παψουν επιτελους να αποπροσανατολιζουν και να κατηγορισουν αυτους που πρεπει κι οχι το ταλαιπωρο το αθλημα. Μετα δεν παει κοσμος στα γηπεδα μπασκετ, βγαινουν οι ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ στα αθλητικα τους δελτια και λενε πεθανε το μπασκετ - ζητω το ποδοσφαιρο! Εγω ομως αυτο το τελυταιο το μεταφραζω ως κατω το αθλημα, ζητω ο χουλιγκανισμος!

Μηπως λοιπον σε αυτη τη χωρα υπαρχουν και καποιοι τριτοι εξισου υπευθυνοι για αυτα τα φαινομενα οσο οι ιδιοι αμυαλοι που τα προκαλουν? Μηπως αυτοι οι καποιοι δε φαινονται οσο θα επρεπε?
Warrior
Φιλε qspock συμφωνω μαζι σου σε πολλα που απο αυτα που γραφεις.Συμφωνω
και με τα παιδια που λενε οτι δεν ειναι λυση ο αποκλεισμος της εδρας.

Ομως....5.200 Ευρω σε καθε ομαδα???????? huh.gif
Αν ειναι δυνατον δηλαδη!!

Δεν θελουν παιδια να το πολεμησουν το φαινομενο..Τι ψαχνουμε να
βρουμε τωρα...Και οσο η αθλητικη δικαιοσυνη δεν αντιμετωπιζει ολες τις
ομαδες με τον ιδιο τροπο(γιατι δεν το κανει,ειναι πασιφανες)το προβλημα
θα μεγαλωνει..
NBAholic
QUOTE
Ας πανε οπως κανουν οι Αγγλοι χουλιγκανς στα σοκακια να πλακωνονται και να γουσταρουν.


Απ'ό,τι έχω ακούσει, όταν αποφασίστηκε να καταπατηθεί για τα καλά η βία στην Αγγλία και άρχισε να ελέγχεται καλά η CCTV του γηπέδου, όσοι χούλιγκαν πιάνονταν να κάνουν "μαγκιές" όπως ο ηλίθιος με το βαρέλι ή τον πυροσβεστήρα ή ακόμη και με τις (soft για τα τωρινά μας γούστα!) κροτίδες, έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Τουτέστιν, μεταξύ άλλων, ισόβια απαγόρευση εισόδου σε γήπεδο και υποχρεωτική παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα μια φορά τη βδομάδα.


QUOTE
Για μενα καλα κανανε και δεν τους τιμωρησαν αυστηρα, και ντροπη σε οσες εφημεριδες βγαινουν και λενε οτι ειναι μικρη η τιμωρια για αυτα που εγιναν. Λες και ειναι υπευθυνοι οι παιχτες και οι προπονητες για αυτη τη καταντια. Τι φταινε αυτοι? Γιατι να τιμωρηθουν? Ετσι θα διορθωθει αυτο το χαλι?


Οι παίχτες και οι προπονητές, σίγουρα όχι, αλλά οι πρόεδροι ξέρουν πολύ καλά ποιοι παίρνουν τα εισιτήρια. Η τιμωρία, αν δεν επιβληθεί στην ομάδα (οι παίχτες-προπονητές, ας βρουν αλλού συμβόλαια), να επιβληθεί στον πρόεδρο-τροφοδότη των χούλιγκανς. Αλλά στα σημερινά "δημοκρατικά" καθεστώτα πρέπει να είμεθα φιλειρηνικοί...

QUOTE
Ηταν το συνολο των οπαδων. Γιατι και οι 2 παραταξεις τρελων, πηγαν εφοδιασμενοι με κροτιδες πετρες και ολα τα συναφη ετοιμοι για πολεμο. Αρα η αστυνομια εχει το μεριδιο του λεοντος στο φταιξιμο, αρχικα οσον αφορα τον ελεγχο στο τι μπαινει στο γηπεδο και μετεπειτα την υποβολη ταξης. Απλα υπηρχαν...


Για εμένα, το σύνολο των όσων παρακολούθησαν αποτελεί το σημαντικότερο πυρήνα των κάφρων. Αν απαγορευθεί η είσοδος σε όλους αυτούς και γίνει και το ανάλογο ξεβούλωμα επί 3-4 σερί ντέρμπι για κάθε ομάδα, τους επόμενους κανίβαλους θα τους πετούν έξω οι ίδιοι οι θεατές wink.gif
Όσο για την αστυνομία, ναι, ήταν ωσεί παρόντες, αλλά ποιος ακριβώς διέταξε την παρουσία μόνο 30 ατόμων για να κοντρολάρουν τους 7500; Και πάλι, θα αναφερθώ σε έναν παλιότερο ποδοσφαιρικό αγώνα σε μια από τις χώρες της Β.Ευρώπης, όπου (σύμφωνα με τη διήγηση) υπήρχαν 2000+ αστυνομικοί και μόλις οι οπαδοί άρχισαν να τα σπάνε, αμόλησαν τα ντόπερμαν και στη συνέχεια όρμησαν από πίσω και οι ίδιοι με την ορμή ενός πραγματικού μπουλουκιού χούλιγκαν (με τον κατάλληλο εξοπλισμό φυσικά) και ακολούθησε Cannibal Holocaust (αν με πιάνετε εσείς οι σινεφίλ rolleyes.gif )
emperor
Βονζο και εδώ τα εισητήρια μην νομίζεις ότι τα πήραν τίποτα κυριλέ οπαδοί.Συνδεσμήτες τα πήραν που τα έδιναν μόνο στα μέλη και κάτοχοι εισητηρίων διαρκείας.Αυτοί.

Όσο για τα επεισόδια στην Λαμία που είπες εκεί επειδή ήμουνα εκεί θα σε πω ότι ουτε οπαδοί του Άρη πετούσαν φωτοβολίδες στο κλειστό ούτε επιτεθηκαν στο ξενοδοχείο του Ολυμπιακού.
Και το πανο που κάηκε και τα μπινελίκια(που τότε η ΕΟΚ δεν είχε εναρμονιστεί με τον ΕΣΑΚΕ για αυτό τον κανόνα) ξεκίνησαν αφού ήδη είχε σκάσει μια φωτοβολίδα στην εξέδρα μας.Και φάγαμε 3 αγωνιστηκές

Την Κυριακή έγιναν τρεις χειρότερα και δεν έγινε τίποτα.Και σε λέω δεν έγινε αυτό για να μην θρηνήσουμε θύματα αλλά γιατί ήταν ο ΠΑΟ και το πιστεύω.Τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ η δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και δεν μοιράζει το καρπούζι στην μέση.Πέρισυ για τα ίδια γεγονότα σε ένα παιχνίδι ο ΠΑΟ έφαγε πρόστιμο και ο Ολυμπιακός 2 αγωνιστηκές

Και αν αυτά γινόταν στην Πυλαία οι διαιτητές είμαι σίγουρος θα ζητου´σαν εκένωση.Ενώ τώρα που ήταν ο ΠΑΟ κοιτούσαν τον αγώνα

ΥΣ δεν λέω ότι είμαστε άγιοι έχουμε δώσει και εμείς πολλές αφορμές αλλά τιμωρούμαστε και ανάλογα.Αυτή είναι η διαφορά
Warrior
Mετρα υπαρχουν πολλα.Καποια απο αυτα,τα αναφερει ο NBAholic παραπανω.
Αν και διαφωνω με το τελευταιο...οσον αφορα τουλαχιστον εντος των γηπεδων.

Εξω απο αυτο...μαλιστα,να τους λιανισουνε!!Εχει δει κανεις τι ξυλο ριχνει
η εφιππη αστυνομια στην Αγγλια??

Για μενα η μονη λυση ειναι να αναγκαστουν οι προεδροι να μην επιτρεπουν
την εισοδο αυτων των οπαδων στο γηπεδο,γιατι ξερουν πολυ καλα που τα
δινουν και τι θα επακολουθησει!Και μετα εχουν και την απαιτηση να μιλανε για το μπασκετ(και την τεραστια προσφορα τους)στις κληρωσεις!!
Για οποιον θυμαται..

Αλλα ειπαμε ΔΕΝ υπαρχει η βουληση!!Μα 5 χιλιαρικα προστιμο??
Και ρωταω,αν τους ριχνανε 500.000 Ευρωπουλα,την επομενη φορα θα
ξαναστελνανε τους ιδιους??


QUOTE(qspock)
Αυτοι αυτο που εχουν να κανουν πλεον ειναι να απαγορευσουν να βρεθουν ξανα στο ιδιο γηπεδο οπαδοι των 2 ομαδων. Ή μονον οι μεν ή μονον οι δε.


Διαφωνω φιλε καθετα σε αυτο..
Δεν ειναι λυση αυτη.Σε ολα τα κρατη,φιλαλθοι και των δυο ομαδων εχουν την δυνατοτητα να βλεπουν τους αγωνες των ομαδων τους..
dizzy_fingers
QUOTE(Warrior)
Διαφωνω φιλε καθετα σε αυτο..
Δεν ειναι λυση αυτη.Σε ολα τα κρατη,φιλαλθοι και των δυο ομαδων εχουν την δυνατοτητα να βλεπουν τους αγωνες των ομαδων τους..


Ξαναδιάβασε τι έγραψε.
Είπε ότι αυτοί, το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι αυτό το χαζό μέτρο.
Συμφωνείτε και οι δύο.
wink.gif
Warrior
Ωπ...ναι!!

Και δεν μου κολλαγε με τα υπολοιπα... 39.gif
biggrin.gif
Bonzo
Καταρχήν πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να δαιμονοποιούμε τους οργανωμένους..
Καταρχήν το να είσαι οργανομένος δε σε κάνει και κατευθειαν κάφρο.Ξέρω και οργανομένουσ που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια...Όσο για το συγκεκριμένο αγώνα (που εγώ βρήκα εισιτήριο από τα εκδοτίρια της Αλεξάνδρας και όχι απο οργανωμένους) βγήκαν πολλά εισιτήρια στα εκδοτήρια όμως δεν ενδιαφέρθηκαν πολλοί υγιείς φίλαθλοι...Οι λόγοι είναι πολλοί όμως δε φταίει πιστεύω μόνο ότι φοβόντουσαν τα επεισόδια..Εξάλλου αν κάποιος πήγαινε μόνο για τον αγώνα μπορούσε να τον δει ακίνδυνα..Το λεώ εγώ που ήμουν μέσα.. Αν ήσουν μακριά από τα επεισόδια μέσα στο γήπεδο και δε πήγαινες με τη πορεία δε κινδύνευες.. Εγώ τουλάχιστον αν και αηδίασα από τα επεισόδια δεν ένιωσα να κινδυνεύω...
Τέλος πάντων θέλω να πω ότι και οι ίδιοι οι φίλαθλόι μπορούν να κάνουν κάτι για αυτή τη κατάσταση..
leonkalf
Στεναχωρήθηκα πολύ με την όλη κατάσταση στο γήπεδο,
και με την εικόνα της ομάδας μου.Δεν περίμενα να παρουσιαστούμε έτσι.Πάντως πιστεύω στην ομάδα και θα πηγαίνω στα παιχνίδια.Προχθές δε μπόρεσα να πάω(λόγω προπόνησης, αλλά στη συνέχεια θα είμαι παρών).
Μια παρατήρηση : Ο Κάζλα έχει φάει μια φορά 31π. και μια 30π. από τον ΠΑΟ.Δεν είναι λίγο....
suspect
Το θεμα της βιας στα γηπεδα ειναι θεμα 5'

Αφου δεν υπαρχει η βουληση να λυθει, μια ζωη θα λεμε και θα βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια....
dizzy_fingers
Που είσαι ρε Γρηγόρη?

QUOTE
Το θεμα της βιας στα γηπεδα ειναι θεμα 5'


Κι όμως δεν είναι καθόλου υπερβολή.... sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.