Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dallas Mavericks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
aegeansheed
Dallas Mavericks




German machinegun gets its latest fittings



Πιθανή βασική πεντάδα:

PG: Jason Kidd
SG: Josh Howard
SF: Shawn Marion
PF: Dirk Nowitzki
C: Drew Gooden

Υπόλοιπο ρόστερ: Jose Barea, Rodrigue Beaubois, Kris Humphries, Nathan Jawai,Erick Dampier , James Singleton, Jason Terry, Tim Thomas, Jake Voskuhl, Shawne Williams, Greg Buckner,Quinton Ross, Matt Carroll

Offseason Moves:
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Quinton Ross (free agent), Rodrigue Beaubois (2009 draft pick), Drew Gooden (free agent), Kris Humphries-Greg Buckner-Nathan Jawai-Shawn Marion (4πλή ανταλλαγή με Raptors-Grizzlies-Magic), James Singleton (free agent), Tim Thomas (free agent), Jake Voshkul (free agent)

Έφυγαν: Brandon Bass (Orlando), Ryan Hollins (Timberwolves), Jerry Stackhouse-Antoine Wright-Devean George (4πλή ανταλλαγή με Raptors-Grizzlies-Magic).


Σχόλιο: To φετινό καλοκαίρι για τους fans των Mavericks ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Και αυτό διότι τα τελευταία καλοκαίρια οι αξίες ήταν σταθερές: ο αμετακίνητος Γερμανός-σύμβολο του Dallas της τελευταίας δεκαετίας, ο all-star Josh Howard και ο πολύτιμος Jason Terry. Βάλτε και τον Kidd που υπέγραψε την ανανέωση και θα τερματίσει 2ος στις περισσότερες assists όλων των εποχών μετά τον Stockton με τη φανέλα των Mavs.

Οι Mavericks το καλύτερο που κατάφεραν με τον Nowitzki στην ομάδα για πάνω από 8 χρόνια ως leader, ήταν οι τελικοί κόντρα στους Heat το 2006. Ο Cuban χρειαζόταν να πάρει μια απόφαση: αν θα ερχόταν η ώρα για ξήλωμα και ριζική ανανέωση με πιθανή ανταλλαγή του Ευρωπαίου star ή αν θα διατηρούσε τον κορμό και θα έβαζε νέο αίμα στην ομάδα. Αποφάσισε το δεύτερο και με μια σειρά από μεθοδευμένες κινήσεις έφερε τον Shawn Marion στο Dallas, διατηρώντας ταυτόχρονα τον Josh Howard, το όνομα του οποίου αναμίχθηκε σε σενάρια ανταλλαγών (κυρίως αντί του Stephen Jackson των GSW και σε σχέση με τους Bobcats). Ο Marion που ουσιαστικά από τότε που δόθηκε ως αντάλλαγμα για τον O’Neal πριν περίπου 2 χρόνια δεν έχει καταφέρει να ταιριάξει με κάποιο σύστημα και να στεριώσει σε Heat και Raptors διαδοχικά. Οι Mavericks τον ήθελαν και τον πήραν και τώρα ξανασμίγει με τον Kidd μετά από τη συνεργασία των δύο στους Suns της προηγούμενης δεκαετίας..

Σε άλλες κινήσεις ενίσχυσης του roster, αποκτήθηκε ο Drew Gooden, που είναι χρήσιμο επιθετικό εργαλείο και μπορεί να παίξει εξίσου στο 4 και στο 5, αν προτιμηθεί πιο ελαφρύ σχήμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοκιμαστεί και σχήμα με τον Marion στο 5 με ομάδες που θα παίζουν small ball.

Ζήτημα παραμένει η κατάσταση και η διάθεση που θα εμφανίσει ο Josh Howard. Αφού βρέθηκε στην καλύτερή του φάση το 2006 και συνέχισε το 2007 συμμετέχοντας στο all-star game για να κλείσει με career best στους πόντους (19.9) έπεσε στους 18.0 φέτος, παίζοντας μόλις σε 52 παιχνίδια. Η υγεία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ρεκόρ που θα γράψουν οι Mavericks για φέτος.

Το American Airlines Center είναι από τις δυνατότερες έδρες στο ΝΒΑ, και για το λόγο αυτό αμφιβάλω αν χάσουν πάνω από 10 παιχνίδια (πέρυσι έχασαν μόλις 9). Καλύτερο πλασάρισμα στην 8άδα των playoffs θα σημαίνει καλύτερη διαχείριση του παράγοντα-έδρα στην post-season και επομένως περισσότερες πιθανότητες για τους τελικούς της Δύσης.

Πρόβλεψη: 52-55 νίκες, 2οι στην Southwest, 4-5οι στη Δύση

half-man half-maverick
αντε καλη αρχη να χουμε smiley.gif
koutsou10
απο τις πιο καυτες ομαδες του καλοκαιριου με τις πολλες ανταλλαγες κ κινησεις παιχτων...
μονο κερδισμενη βγαινει η ομαδα απο αυτο το καλοκαιρι για πολλους λογους
1)ξεκουραση νοβιτσκι
2)ανανεωση κιντ-αποκτηση σον μαριον,2 παιχτες που ταιριαζουν απολυτα στο στυλ παιχνιδιου
3)αποκτηση ενος καλου σεντερ(οχι καθαροαιμος αλλα σιγουρα πολυ χρησιμος παιχτης) κ ο ερικ νταμπιερ να βοηθαει απο τον παγκο σε αμυνες-ρημπαουντ κ ευκολα καλαθια οταν του ζητηθει...
4)αποκτηση κουιντον ρος-αρκετα καλου αμυντικου κ σχετικα καλου σουτερ μαζι με τιμ τομας...

θεωρω οτι θα κανει καλη χρονια κ θα διεκδικησει με αξιωσεις την πρωτια στην δυση...
Air and King
Ουσιαστικα συμφωνω με την αναλυση του aegeansheed προσθετοντας μονο οτι ο Κουμπαν τον Νοβιτσκι δεν θα τον ανταλλαζε ουτε με το σπιτι του!Μεγαλη η λατρεια του Μαρκ για τον Γερμανο σουπερ Σταρ..
Τους βλεπω να δινουν μεγαλη μαχη με Λεικερς-Σπερς-Ναγκετς-Μπλειζερς για το πλασαρησμα στην Δυση!
captain charisma
παρολο που καναν σημαντικες προσθηκες οι μαβερικς με τους μαριον και γκουντεν δεν με πειθουν οτι μπορουν να καταφερουν κατι παραπανω απο το 2 γυρο των πλειοφς οπως περσι..διοτι στη θεση του σεντερ πονανε πραγματικα...και καλο θα ηταν να καναν μια ανταλλαγη και να ερχοταν στην ομαδα ο μπιετρινς η ο μπραντ μιλερ που ταιριαζουν με τη φιλοσοφια της ομαδας....ο χαουαρντ ειναι πολυ ασταθης..τη μια μερα μπορει να βαλει 40π και την αλλη να χασει το ματς με δικα του λαθη....θα ηθελα πολυ το τζακσον στη θεση του...

επισης η βασικη πενταδα μου φαινεται λιγο ανορθοδωξη αν ξεκινησει με

κιντ χαουαρντ μαριον νοβιτσκι νταπιερ με 6 παικτη τον τερι...

για να δουμε...πιστευω πως οι μαβς στη κανονικη διαρκεια θα παλεψουν απο 4 μεχρι την 8 θεση....και πολυ φοβαμαι να μην γινει καμια εκπληξη...
Gravedigger
QUOTE (captain charisma @ Oct 23 2009, 04:17 ) *
επισης η βασικη πενταδα μου φαινεται λιγο ανορθοδωξη αν ξεκινησει με

κιντ χαουαρντ μαριον νοβιτσκι νταπιερ με 6 παικτη τον τερι...

Και όμως αυτό έχει στο μυαλό του ο Carlisle,αφού θέλει να χωρέσει στην 5αδα και τον Marion και τον J-Ho.Επίσης διάβασα ότι προσανατολίζεται στο να ξεκινάει τον Gooden στο 5.

ΥΓ.Jawai και Voskuhl δεν ανήκουν πια στο ρόστερ.Ο 1ος αν δεν κάνω λάθος δώθηκε στους Wolves και ο 2ος κόπηκε.
half-man half-maverick
Παιδια οι μπος και στανταμαιρ δεν ειναι απολυτα ευχαριστημενοι με τις ομαδες τους. σε περιπτωση που δεν πανε καλα τα πραγματα για τους ραπτορς η τους σανς ακουγεται οτι οι ομαδες ισως σκεφτουν να τους δωσουν για να ξαναφτιαξουν τις ομαδες απο την αρχη.
πιστευω οτι αν γινει κατι τετοιο οι νταλας θα κινηθουν για αυτους τους παιχτες.

ειναι πολυ σημαντικο οτι ο νταμπιερ εχει εναν ορο στο συμβολαιο του που του επιτρεπει να μεταγραφει σε αλλη ομαδα ακομα και μετα το τελος της μεταγραφικης! μην ρωτατε πως γινεται αυτο το ειδα σε μια εκπομπη που εκανε αναλυση των μαβς για φετος.

εχω την εντυπωση οτι ληγει και το συμβολαιο του του χρονου αρα πολλες ομαδες θα σκεφτουν να τον παρουν για να απελευθερωσουν χωρο στο σαλαρι καπ
half-man half-maverick
ο παιχτης ο οποιος εχει κλεψει τις εντυπωσεις μεχρι στιγμης στα φιλικα προετοιμασιας ειναι ο κρις χαμφρις

βαρυ τεσσαρι το οποιο ηρθε μαζι με τον σον μαριον απο την τετραπλη ανταλλαγη που εγινε το καλοκαιρι μεταξυ μεμφις τοροντο νταλας και ορλαντο.
μεχρι στιγμης εχει σε περιπου 20 λεπτα συμμετοχης 13 ποντους και 7,5 ριμπαουντ! shot.gif

ενας παιχτης ο οποιος στην κολλεγιακη του καριερα εδειξε οτι θα πηγαινε πολυ μπροστα επιλεχθηκε απο τη γιουτα αλλα εκει δεν επαιξε πολυ (γνωστη η τακτικη του προπονητη της να μην δινει τρελο χρονο συμμετοχης στους ρουκιζ)

μετα μεταγραφηκε τοροντο οπου μεσα απο τις προπονησεις κερδισε γυρω στα 20 λεπτα συμμετοχης και με τα ριμπαουντ του και την ενεργεια που εβγαζε βοηθησε το τοροντο να παρει για πρωτη φορα τον τιτλο της περιφερειας που ηταν.

το πικ εκεινης της χρονιας ηταν οταν σε ενα ματσακι κατεβασε 7 επιθετικα ριμπαουντ σε 25 λεπτα το οποιο αποτελει και ρεκορ νβα.
στο τοροντο εκατσε τρια χρονακια και με μεσο ορο 11 λεπτα συμμετοχης ειχε γυρω στους 4 ποντους και 4 ριμπαουντ.

φετος στο νταλλας επειδη ο γκουντεν αναγκαστηκα παιζει 5αρι οταν μπαινει ο χαμφρις αποτελει τη βασικη αλλαγη του ντιρκ νοβιτσκι προσφεροντας πολυ ενεργεια στην ομαδα και καλυπτει επαξια το κενο του γερμανου που καθε φορα που εβγαινε περσυ οι μαβς εμοιαζαν σαν χαμενοι.

μακαρι να παει καλα το παλικαρι ! φαινεται οτι ειναι μαγκας . σε μια φαση τραυματισε ενα παιχτη απο το μεμφις στο ματι ο οποιος δεν μπορουσε να δει για ολη τη περιοδο και ουτε που πηγε να ζητησει συγνωμη tongue.gif


+ριμπαουντ (καλος και επιθετικα και αμυντικα) καλο σουτακι (εχει βαλει αρκετα τζαμπσουτς πισω απο τη γραμμη των βολων)


- εχω την εντυπωση οτι δεν μαρκαρει καλα γιατι συνεχεια του φευγουν τα αντιπαλα τεσσαρια και δεν μπορουσε να κανει και ενα πικ εν ρολ της προκοπης (καλα αυτο μπορει και να ετυχε δεν ειναι δυνατον επαγγελματιας παιχτης και να μην ξερει να κανει πικ εν ρολ)
half-man half-maverick
ευτυχως που τελικα δεν κοπηκε ο τιμ τομας! αν και δεν τον πετυχα σε κανενα φιλικο ανηκει ακομα στο επισημο ροστερ της ομαδας. πιστευω μπορει να δωσει πολλα με την εμπειρια του. θυμαστε που πριν 5-6 χρονια ηταν απο τα πιο καλα τριαρια τοτε που επαιζε στους μπακς ?? πως περνανε ετσι τα χρονια γερασαμε tongue.gif
Andre_Iguodala
Να κανω μια ερωτηση...Το πουλεν μου(που εχει αποδειχθει ο μεγαλυτερος παραλιας στον κοσμο ισως μαζι με τον Cryptonate) Gerald Green δεν ανηκει πια στην ομαδα?
half-man half-maverick
καλη ερωτηση φιλε . εγω νομιζα οτι απλα δεν αναναιωθηκε το συμβολαιο του περσυ. απο περιεργεια μπηκα γουικιπεδια να δω που παιζει και δεν λεει :S . παντως φετος δεν εχει παιξει αγωνα..
Air and King
Το Νταλλας περιμενα να ξεκινησει με το δεξι το φετινο πρωταθλημα αλλα τελικα εχασε απο τους Γουιζαρντς του πολυ καλου προπονητη Φλιπ Σοντερς....

Παρολο που οι Μαβς εχουν βαθος σαν ροστερ εδειχναν να ψαχνονται το ιδιο και ο Καρλαιλ.....Νωρις βεβαια αλλα υπαρχει ανταγωνισμος και λογικα τετοια ματς πρεπει να τα καθαριζουν οι Μαβερικς.....

Νωρις ακομα......Θετικο οτι ο Νοβιτσκι μπορει να εχασε αρκετα σουτ αλλα στην συνεχεια βρηκε ρυθμο και το κυριοτερο φαινεται οτι του εκανε καλο που ξεκουρασε το κορμι του αυτο το καλοκαιρι καθως δειχνει να εχει ενεργεια για να ηγηθει των Μαβερικς....Σε αυτο το σημειο της καριερας του ηταν απαραιτητο αυτο το καλοκαιρι να ξεκουραστει....

Την παρασκευη πανε στο Λος Αντζελες σε ενα πιο δυσκολο τεστ για αυτους.....

Υ.Γ Αρινας is back..... 41.gif
Gravedigger
QUOTE (Air and King @ Oct 28 2009, 21:16 ) *
Παρολο που οι Μαβς εχουν βαθος σαν ροστερ εδειχναν να ψαχνονται το ιδιο και ο Καρλαιλ.....

Καλά ο Carlisle μονίμως ψάχνεται...Που είσαι ρε Avery??
Κακοί χθες Terry και Kidd (γαμώ την ανανέωση σου tongue.gif ).
captain charisma
εγω παντως ειπα και πιο πανω τις αμφιβολιες μου...δν τους εμπιστευομαι τους μαβς...ειναι ικανοι για το καλο αλλα και για το χειροτερο...και θα παλεψουν παλι για να μπουν πλειοφς με μειονεκτημα...

οσο για το ματς ο χαουαρντ τραυματιας ειναι?
ο κιντ κλασικος οπως παντα!
ο τερυ τα εσπασε εχτες...καλοι ηταν οι μαριον μπαρεα και νοβιτσκι....

για να δουμε τη συνεχεια...στο λος αντζελες παρακαλω.
half-man half-maverick
και 10 μερες να παιζαμε τους γουιζαρντς δεν θα τους νικαγαμε.ειχαν διαολεμενη ευστοχια και μας τσακισαν απο τη περιφερεια. ολοι σε ρηχα νερα κινηθηκαν εκτος απο τον θεο που πηγε να το γυρισει μονος του το ματσακι.
μεχρι στιγμης ο ντιρκ εχει 22 ματς με 20+ ποντους και συνεχιζει!
captain charisma
ειδα εχτες ολο το ματς λεικερς-νταλας και ειχα την ελπιδα οτι θα βελτιωνοταν οι μαβερικς μετα τα χαλια του πρωτου ματς με γουιζαρντς. εκαναν μεγαλο παιχνιδι και κερδισαν μετα απο 1 χρονο(4-0 περσι στη κανονικη περιοδο) απο νωρις πηραν προωβαδισμα στο σκορ και δν το εχασαν ποτε...μεχρι και 20π πηγε η διαφορα..οσο για τους λεικερς τιποτα δν πηγαινε καλα.χαμενα λει απ τριποντα, εχαναν πολυ ευκολα τη μπαλα..εφταιγε και η διαιτησια που εκνευρισε ολους σχεδον τους παικτες των λεικερς που μαζεψαν καμποσες τεχνικες ποινες με πρωτο και καλυτερο τον ρον-ρον...

ο μαριον πολυ καλος σε αμυνα και επιθεση και περιορισε σημαντικα το μπραιαντ οσο τον μαρκαρε. ο ντιρκ αν και αστοχος στο πρωτο μερος εκανε μεγαλο παιχνιδι στο 2..απο κοντα και οι μπαρεα, τερυ(μου αρεσει η κινηση σημα κατατεθεν που κανει μετα απο καθε ευστοχο τριποντο.) πολυ καλος σε αμυνα ο χαμφρις.

και τωρα συνεχεια με κλιπερς..
Gravedigger
Αυτά είναι!Τελείως αλλοπρόσαλη ομάδα.Χάνει στο Dallas από τους Wizards και πάει και κερδίζει μέσα στο Staples Center...Ελπίζω να αποκτήσουμς διάρκεια κάποια στιγμή.
captain charisma
σε καποιο σημειο του αγωνα επαιζε με το εξης σχημα. κιντ μπαρεα τερυ μαριον νοβιτσκι που απεδωσε πολυ καλο μπασκετ οσο επαιξε μ αυτη τη διαταξη.
a bullet for your head
QUOTE(captain charisma @ Oct 31 2009, 15:20 ) *
απο νωρις πηραν προωβαδισμα στο σκορ και δν το εχασαν ποτε...μεχρι και 20π πηγε η διαφορα..οσο για τους λεικερς τιποτα δν πηγαινε καλα.χαμενα λει απ τριποντα, εχαναν πολυ ευκολα τη μπαλα..εφταιγε και η διαιτησια που εκνευρισε ολους σχεδον τους παικτες των λεικερς που μαζεψαν καμποσες τεχνικες ποινες με πρωτο και καλυτερο τον ρον-ρον...

ο μαριον πολυ καλος σε αμυνα και επιθεση και περιορισε σημαντικα το μπραιαντ οσο τον μαρκαρε. ο ντιρκ αν και αστοχος στο πρωτο μερος εκανε μεγαλο παιχνιδι στο 2..απο κοντα και οι μπαρεα, τερυ(μου αρεσει η κινηση σημα κατατεθεν που κανει μετα απο καθε ευστοχο τριποντο.) πολυ καλος σε αμυνα ο χαμφρις.

Εγω παρακολουθησα απ τα μεσα περιπου της 2ης περιοδου ως το τελος...
Στο σχημα εκεινη τη στιγμη(μεσα 2ης περιοδου),ο Κιντ ηταν πανω στον Κομπε και ο Χαμφρις στη θεση 5,οπου εκανε παρα πολυ καλα τη χαμαλοδουλεια.
Οντως οι Λεικερς, ελλειψει Γκασολ,με την αμυνα των Μαβς να κανει παρα πολυ καλη δουλεια στην αντιμετωπιση του Κομπε & με τον Αρτεστ να βρισκεται σε μετρια μερα συν οτι φορτωθηκε και γρηγορα με φαουλ,εδειχναν σημαδια πληρους αποδιοργανωσης στην 3η περιοδο..(πολυ μεγαλη αστοχια και πολλα πουληματα της μπαλας..πρεπει να εφτασαν τα 18-20 λαθη χτες..)..
Οι Λεικερς εκνευριστηκαν απο καποια σφυριγματα(μεχρι και ο Φιλ ''ξεφυγε'' απ την υποτονικοτητα που τον διακρινει...)..ομως κατα τη γνωμη μου,επροκειτο για καθαρες φασεις...και απλα παιζαν το παιχνιδι των εντυπωσεων,μιας και τιποτα δεν τους πηγαινε καλα...
Ο Μαριον εως τωρα(2 ματς),τα εχει παει πολυ καλα...και φαινεται πως θα βοηθησει παρα πολυ τους Μαβς φετος...ο Γκουντεν απ την αλλη,εχει εως τωρα πολυ περιορισμενο ρολο..
koutsou10
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 31 2009, 18:05 ) *
Οι Λεικερς εκνευριστηκαν απο καποια σφυριγματα(μεχρι και ο Φιλ ''ξεφυγε'' απ την υποτονικοτητα που τον διακρινει...)..ομως κατα τη γνωμη μου,επροκειτο για καθαρες φασεις...και απλα παιζαν το παιχνιδι των εντυπωσεων,μιας και τιποτα δεν τους πηγαινε καλα...

ειδα κ εγω χτες το παιχνιδι κ νικησε δικαιοτατα το νταλας αφου μπηκε πολυ δυνατα απο την αρχη αλλα οχι κ παιχνιδια εντυπωσεων ρε παιδια τοσα πολλα επιθετικα δεν εχει ξανακανει ποτε καμια ομαδα(τουλαχιστον τα μισα δεν ηταν)...επαιζε πολυ δυνατα στην αμυνα το νταλας(κ καλα εκανε)κ σε μερικες φασεις αντι να δινουν φαουλ,εδιναν επιθετικα μεχρι που νευριασαν οι παιχτες των λεηκερς κ εκει ξεφυγαν με τεχνικες...
captain charisma
τον γκουντεν οι μαβς τον πηραν περισσοτερο για να παιζει ξυλο κατω απ τη ρακετα και να παιρνει ριμπαουντ μαζι με τον νταπιερ. για το σκοραρισμα υπαρχουν κι αλλοι παικτες στο ροστερ.

υ.γ σε μια φαση στη 4 περιοδο τραυματιστηκε και εφυγε απο το γηπεδο.
aegeansheed
Χθες δεν είχα ύπνο και είδα τα πρώτα 3 δεκάλεπτα με τους Clips.

Να πω ότι ήταν το 1ο παιχνίδι των Mavs που βλέπω φέτος και έμεινα εντυπωσιασμένος. Η ομάδα είναι τουλάχιστον 30% βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που μου άρεσε ήταν η κινητικότητα στην επίθεση και το passing game (μου θύμιζε το αντίστοιχο των Nuggets πέρυσι τον Φλεβάρη-Μάρτη).

Τι είδα:

-Πολύ κινητικός ο Nowitzki, δε βιάζεται να πάρει το σουτ του, μοιράζει την μπάλα σωστά και σκρινάρει φανταστικά στην κορυφή.

-Πολύ ενέργεια από τον Marion σε άμυνα και επίθεση. Κάποια στιγμή έκανε ένα ασύληπτο σε ταχύτητα αριστερό hook με ταμπλώ, πάνω στο pivot του. Φοβερός πρώτος χρόνος εκτέλεσης.

-Επιβεβαιώνω τα θετικά σχόλια του Half-man half-gun για τον Humphries. Η περιγραφή ήταν πολύ κατοτοπιστική. Σκυλί...(τυχεροί οι Mavs που βρήκαν αμέσως έναν να κάνει τη δουλειά του Μπάσου)

-Δυνατότητα εκτέλεσης από πολλούς παίκτες από mid-range απόσταση (Barea-Marion-Nowitzki-Humphries-Terry). Σε αυτό το παιχνίδι "κουμπώνει" ιδανικά ο Howard όταν με το καλό επιστρέψει.

-Χθες έπαιξε ο Dampier αρκετά λόγω Kaman-Camby και αξιοποιήθηκε τέλεια από τον Kidd και τον Νowitzki (έπαιξαν ένα-δύο καλά High-low). Τον έφερναν κάτω από το καλάθι, εκεί που αν έχει τοποθετήσει καλά τα πόδια είναι σίγουρο κάρφωμα, με αποτέλεσμα 10-12 εύκολοι πόντοι και άλλα τόσα ριμπάουντ στην άμυνα.

Καλές οι εντυπώσεις μου, αλλά περιμένω να τους δω και με μια ομάδα τύπου Blazers-Nuggets που θα τρέχει.
Andre_Iguodala
To θεμα με τους Mavs ειναι η soft front line τους.Εκει την πατανε παντα στα play-offs.Δεν αμφιβαλλει κανεις οτι ειναι ομαδα με πολυ καλες μοναδες μια ομαδα που μπορει να φερνει τον Terry απο τον παγκο σαφως και εχει βαθος και κανεις δεν μπορει να την αποκλεισει απο διεκδικητρια του τιτλου.Αλλα με Dampier center και ειδικα στα play-offs που η front line παιζει μεγαλο ρολο δεν ξερω αν μπορουν να πανε μακρια...


Επισης ο Kidd μεχρι στιγμης εχει παρουσιαστει κατα την αποψη μου επιεικως απαραδεκτος.Περιμενω να ανεβει και ο Jason τον χρειαζονται οι Mavs
captain charisma
στο τομεα της επιθεσης ο κιντ δεν θυμιζει σε τιποτα αυτον του νιου τζερσι...οκ μεγαλωσε το παλικαρι αλλα 10π επιβαλεται να τους βαζει σε καθε παιχνιδι εκτος απ τις ωραιες ασιστι που δινει και τη καλη αμυνα του.

συμφωνω μ αυτο που λετε για τους ψηλους του νταλας...δεν θα με χαλαγε να παιρναν ανταλαγη τον καμαν οι μαβς. ποιοτικος ψηλος ειναι.

ο χαουαρντ ποτε επιστρεφει?
thrylos7
Mεγάλος Ντιρκ once again... Έκανε το 62-76, 83-83 μόνος του (εκτός από ένα καλάθι του Τέρι), μέσα σε 4 και κάτι λεπτά και συνεχίζει...

+2... 85-83. 25 πόντοι στο 4ο δεκάλεπτο...

+2... (+τάπες, ρημπάουντ, ασσίστ και όλα τα καλά...)

+2... αισίως 29!
aegeansheed
QUOTE(thrylos7 @ Nov 4 2009, 06:42 ) *
Mεγάλος Ντιρκ once again... Έκανε το 76-62, 83-83 μόνος του (εκτός από ένα καλάθι του Τέρι), μέσα σε 4 και κάτι λεπτά και συνεχίζει...

+2... 83-85. 25 πόντοι στο 4ο δεκάλεπτο...


Φοβερό παιχνίδι ο Ντιρκ. Οι Mavs έχουν χάσει μόνο 1 σουτ σε 10 λεπτά στο 4ο!!!!
captain charisma
απιστευτα πραγματα σημερα στο νταλας απο εκει που καναν στο τελος της 3 περιοδου με 17π οι νταλας στο 4 12λεπτο με το νοβιτσκι να δινει παρασταση και να σημειωνει 29π απο τους 40π κερδισαν τους τζαζ απο κει που δν το περιμεναμε...βεβαια ειχε και τη βοηθεια του κιντ που εκανε μεγαλο παιχνιδι με 19π και 5 τριποντα.. το σκορ στη 4 περιοδο ηταν 18-44 μονο που δν βαλαν 50αρα οι μαβς!!!οι τζαζ εχασαν τη γη κατω απ τα ποδια τους και φαινοταν στους παικτες τους...

υ.γ οταν πηγε το ματς στους 17π εκλεισα το σαιτ που το εβλεπα και εψαχνα καμια ταινια να κατεβασω και απο περιεργια ειδα μια στιγμη το σκορ...και εχασα τη μιση ανατροπη της 4 περιοδου....
ελπιζω να το βρω σ τορεντ....

ντιρκ νοβιτσκι απλα τεραστιος!
half-man half-maverick
ετσι μωρη ομαδα!! απιστευτο ξεκινημα!

μετα την αλωση του λος αντζελες ηρθε και το τελειο παιχνιδι με την γιουτα!

χαιρομαι πολυ για τον μαριον! δινει αλλον αερα στην ομαδα και αμυντικα και επιθετικα με την τρομερη αλτικοτητα του!


οσο για τον τζεισον πιστευω οτι δεν χρειαζεται πλεον να σκοραρει γιατι για αυτο το ρολο εχεις τερι,χαουαρντ,ντιρκ,μαριον και σε δευτερο ρολο μπαρεα και νταμπιερ
ισως αλλος ενας σκορερ να χαλαγε τις ισσοροπιες. παντως ακομα και στα γεραματα του ο τζεισον παραμενει ενας hall of famer που ειναι μεσα στους 5 πρωτους ολων των εποχων στις ασιστ και 8 με 10 ασιστ τις εχει στο χαλαρο.

ενα μεγαλο του + ειναι ο ηγετικος του ρολος στα αποδυτηρια στο μονο σημειο δλδ που δεν ειναι καλος ο νοβιτσκι (οπως και ο ιδιος εχει παραδεχτει )

παντως μπραβο και παλι smiley.gif


εν το μεταξυ με τους κλιπερς τι παιχνιδαρα και αυτη ! σχεδον σε καθε επιθεση γινοταν εσβηναν τα φωτα απο τα ταπιδια που επεφταν!

τετοια παιχνιδια θελω να βλεπω!! biggrin.gif
Gravedigger
Τζάμπα ήττα χθες...Μπροστά 3 πόντους πριν την τελευταία επίθεση των Hornets και τρώμε 3ποντο...Στην παράταση δεν παίξαμε καλά και χάσαμε.Το θετικό είναι ότι η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο μετά την πρεμιέρα με τους Wizards και αν καταφέρουμε και ελέγξουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και από αγώνα σε αγώνα έρχεται πολύ καλή χρονιά. smile.gif
captain charisma
καταφερα να δω τη πρωτη περιοδο μονο...τα υπολοιπα τα ειδα μεσω χαιλαιτς...οι μαβς παιξαν πολυ καλα σ ολο το παιχνιδι ακομα οταν και βγηκεο ντιρκ με 6 φαουλ..αν εβαζε ο μπαρεα και την βολη πριν το τελος θα ειχε τελειωσει το ματς....και βρηκε την ευκαιρια ο πετζα να βαλει το τριποντο της ισοφαρισης σχεδον αμαρκαριστος.και ηταν το μοναδικο του καλαθι σε ολο το ματς angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif
πολυ καλος ο τερι χτες.ο νοβιτσκι δν ειχε καλη αποδοση.
half-man half-maverick
εντυπωση μου εκανε στο ματς με τους χορνετς ο μικρος που εχουμε ο ροντρικ μπομπουα η καπως ετσι. εβαλε συνεχομενα τους 11 πρωτους ποντους της ομαδας μεσα σε 7 λεπτα . βεβαια δεν ξερω αν απλα ετυχε γιατι στα φιλικα δεν επαιζε πολυ καλα και χρεωνοταν γρηγορα με φαουλ κτλπ και επισης το αστειο ειναι οτι στην γαλλια επαιζε ποιντ γκαρντ και μονο αυτο δεν εχει δειξει οτι ειναι.
παντως ο προπονητης του νταλλας δειχνει να νοιαζεται για τον πιτσιρικα γιατι αφιερωνει πολυ χρονο σε καθε αγωνα να του εξηγει τι γινεται στο ματς οσο καθονται στο παγκο.

ο νεος ντεβιν χαρρις ? μακαρι tongue.gif
Air and King
Καποια στιγμη πρεπει να ανοιξουμε ενα ξεχωριστο Τοπικ για τον Κορυφαιο Ευρωπαιο (not even close) κατα την αποψη μου ολων των εποχων σε οποιοδηποτε επιπεδο και σε οποιαδηποτε εποχη!....Συνεχιζει να κανει πραγματα που απο Ευρωπαιο δεν τα εχουμε ξαναδει στο ΝΒΑ(εχει ανοιξει η αγορα αλλα οι περισσοτεροι Ευρωπαιοι πανε και φευγουν νυχτα η σκουπιζουν τους παγκους ενω αυτος εχει παρει MVP!Τεραστια επιτυχια που δεν ξερω ποσοι καταλαβαινουν ποσο τεραστια ειναι για Ευρωπαιο παιχτη).....ΣυνεχιζεI να μην πτοειται απο την παροδο των χρονων και δεν ειναι δα και ο καλυτερος αθλητης!

Αυτο που εκανε με την Γιουτα ειναι Classic παιχνιδι(οπως και με τον Μακρειντι πριν 3-4 χρονια που ανταλλαξαν 50νταρες) και ηδη εχει μπει στην συλλογη μου στα All Time Regular Season μαζι με Τζορνταν-Οσκαρ Ρομπερτσον κ.ο.κ!


half-man half-maverick
νταξει τι να πουμε για το ματσακι με τους ραπτορς! τους διαλυσαμε!
βεβαια ειναι γεγονος οτι παιξανε αθλια αμυνα σχεδον σε καθε επιθεση βρισκαμε εναν παιχτη ξεμαρκαριστο εντελως.
μεγαλο παιχνιδι απο νοβιτσκι-τερρυ-κιντ
ο τζος χαουαρντ στο πρωτο του παιχνιδι μετα απο τον τραυματισμο του πεταξε 15 ποντακια




so far so good!
captain charisma
το ματς με τους ραπτορς ειχε ενδιαφερον μονο στο πρωτο ημιχρονο οπου οι καναδοι κρατιοταν κοντα στο σκορ και δν αφηναν τους μαβς να ξεφυγουν. αλλα το 2 ημιχρονο ηταν παρασταση για εναν....

το παιχνιδι συνδυαστηκε και με την επιστροφη του χαουαρντ που ειχε καλη παρουσια.
ο μαριον εχει πολυ καλο τελειωμα φασεων με μια ειδους ''ραβερσα'' που δεν κοβεται ευκολα απ τους αντιπαλους.
ο κατα πολλους κλονος του νοβιτσκι, μπαρνιανι θελει πολλα ψωμια για να φτασει τον μεγαλο γερμανο...

τωρα ακολουθουν 2 παιχνιδια φωτια με ροκετς και σπερς εκτος εδρας.
Gravedigger
Ντάλας Μάβερικς-Χιούστον Ρόκετς: 121-103

Το ντέρμπι του Τέξας εξελίχθηκε σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές! Οι Μάβερικς επικράτησαν των Ρόκετς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ Νταμπίερ. Ο θηριώδης σέντερ τέλειωσε το ματς με 14 πόντους (6/6 σουτ), 20 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, βοηθώντας το Ντάλας να καλύψει μια διαφορά 17 πόντων για να φτάσει στη νίκη.

"Θέλει να πάρει μέρος και στην επίθεση κι όχι απλά να στήνει σκριν και να παίρνει ριμπάουντ. Θέλει να συμμετέχει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού" είπε ο Τζέισον Κιντ για τον Νταμπίερ.

Ντάλας Μάβερικς: Μάριον 10, Νοβίτσκι 23, Νταμπίερ 14, Κιντ 5, Χάουαρντ 14, Τέρι 24, Ρος, Σίνγκλετον 2, Γκούντεν 8, Χάμφρις 4, Μπαρέα 14, Ντεμπουά 3.

Χιούστον Ρόκετς: Μπατίερ 3, Σκόλα 12, Χέιζ, Αρίζα 9, Μπρουκς 22, Κουκ, Μενσά-Μπονσού 4, Λάουρι 12, Τέιλοερ 5, Λάντρι 19, Μπάντιγκερ 4, Άντερσεν 13.

Από Sport24...

Δεν το ποστάρω για το ενδιαφέρον της αναφοράς τους στον αγώνα (μηδενικό θα έλεγα) αλλά...Ντεμπουά είναι ο rookie Beaubois?

Αφού δεν ξέρουν τα ονόματα γιατί δεν τα ψάχνουν λίγο?Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν λάθος...
aegeansheed
QUOTE(Gravedigger @ Nov 11 2009, 12:32 ) *
Ντεμπουά 3.


Του νερού το παλικάρι... tongue.gif

Ποιο πετυχημένο σκότωμα θα ήταν το "Ντι Μπουά" [εδώ μπλέκουμε όχι μόνο τις γλώσσες (ισπανικά), αλλά και τις ηπείρους (παραπέμπει σε Αργεντινό μπαλαδόρο της Clausura, 3ης γεννιάς μετανάστης με παππού από το Bordeaux]!
sacarame
QUOTE(Gravedigger @ Nov 11 2009, 12:32 ) *
Δεν το ποστάρω για το ενδιαφέρον της αναφοράς τους στον αγώνα (μηδενικό θα έλεγα) αλλά...Ντεμπουά είναι ο rookie Beaubois?

Αφού δεν ξέρουν τα ονόματα γιατί δεν τα ψάχνουν λίγο?Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν λάθος...



Το θέμα είναι πολύ σοβαρό...Οι απόψεις διίστανται (να μην πω τριίστανται blink.gif ) σχετικά με το όνομα του νεαρού..Προτείνω να δράσουμε άμεσα..Απαιτώ την τάχιστη τοποθέτηση του μετρ των γλωσσών,προφορολόγου,υπεργνώστη των ιδιωμάτων και των παραδόσεων κάθε γλώσσας,''μανούλα των καταλήξεων'' και πάνω απ'όλα μέγιστο μπασκετικό σπίκερ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ να πάρει θέση σχετικά με την σωστή προφορά του ονόματος,ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να μην λέει ο καθένας ότι του κατέβει... smiley.gif

Για να επιστρέψω στο τόπικ,τι ματσάρα έκανε ο Νταμπίερ???τι έφαγε το μεσημέρι...... blink.gif

Gravedigger
QUOTE (sacarame @ Nov 11 2009, 15:03 ) *
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό...Οι απόψεις διίστανται (να μην πω τριίστανται blink.gif ) σχετικά με το όνομα του νεαρού..Προτείνω να δράσουμε άμεσα..Απαιτώ την τάχιστη τοποθέτηση του μετρ των γλωσσών,προφορολόγου,υπεργνώστη των ιδιωμάτων και των παραδόσεων κάθε γλώσσας,''μανούλα των καταλήξεων'' και πάνω απ'όλα μέγιστο μπασκετικό σπίκερ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ να πάρει θέση σχετικά με την σωστή προφορά του ονόματος,ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να μην λέει ο καθένας ότι του κατέβει... smiley.gif

Κοροιδεύεις ρε?Να σου τραυματιστεί ο Kobe.- 19.gif

Πάντως οι Mavericks μέχρι τώρα παίζουν πολύ ωραίο μπάσκετ.Αν εξαιρέσεις την πρεμιέρα σε όλους τους αγώνες ήταν πολύ καλοί.Και στην Νέα Ορλεάνη δικό μας παιχνίδι χάσαμε.Ο Dirk έχει ξεκινήσει πολύ καλά,ο Dampier είναι ντοπέ,τώρα ου επέστρεψε και ο J-Ho έχουμε άλλη 1 επιθετική απειλή.
captain charisma
μεγαλη νικη για τους μαβς στο πρωτο απο τα 2 ντερπι του τεξας με τους ροκετς..αν και βρεθηκαν πισω στο σκορ με μεγαλη διαφορα στο πρωτο ημιχρονο καταφεραν και ανατρεψαν το ματς και τελικα κερδισαν!

μεγαλο παιχνιδι απο τερι που εχασε μονο 1 σουτ και νταπιερ που ειχε 100% ευστοχια...

σημερα με σπερς για να δουμε τη ψαρια μπορουμε να πιασουμε.
captain charisma
η ομαδα στο ματς με τους σπερς ηταν τραγικη η βασικη πενταδα πλην γερμανου ειχε 25π συνολικα..οχι οτι και ο νοβιτσκι τα πηγε καλα,μπορει να βαλε 29π αλλα με τραγικα ποσοστα...και να φανταστουμε οτι επαιζαν χωρις παρκερ-ντανκαν.τη περισσοτερη ζημια την εκανε ο τζεφερσον...

επομενο παιχνιδι με τους τιμπεργουλφς που φανταζει τρελο ευκολακι αρκει να προσεξουν....

με σπερς θα τα πουμε σε 10 μερες στο νταλας παλι.....(μπουρουσης την ειδα ugly_tocktock.gif )
half-man half-maverick
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΖΙΝΟΜΠΙΛΙ ΝΑ ΕΥΣΤΟΧΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

αει στα κομματια δλδ tongue.gif η ομαδα απλα ηταν τραγικη

κριμα και ηταν τρελη ευκαιρια με δεδομενο οτι ελειπαν οι ντανκαν,παρκερ!! τι να πεις ! παλιοζωη!
Gravedigger
QUOTE (half-man half-maverick @ Nov 13 2009, 13:06 ) *
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ

Εγώ πάλι,όχι.Ισορροπημένα θεωρώ ότι είναι τα πράγματα.Στις μεγάλες μας χρονιές τους πετάξαμε εκτός play-off ,πέρσι που ήμασταν μαύρα χάλια η σειρά ήταν 4-1 υπέρ μας και γενικά με τους Spurs δεν έχουμε τόσο αρνητική παράδοση.
captain charisma
απο τα λιγα highlights που ειδα, δεν πρεπει να ηταν καλο παιχνιδι για τις 2 ομαδες, εξου και τα χαμηλα σκορ που ειχαν..πολυ καλη δουλεια εκαναν οι αναπληρωματικοι ψηλοι γκουντεν, χαμφρις σε αμυνα και επιθεση μαζι με τον νοβιτσκι που ηταν και ο πρωτος σκορερ της αναμετρησης με 20π.

απο γουλφς δν ειχε κατι το ιδιαιτερο...ελειπε και ο τζεφερσον..
ο χολινς πολυ μαγκακι την ειδε στη μινεσοτα και προκαλουσε τους παικτες των μαβς...

επομενο ματς με ντιτροιτ...θα το δειξει και ο σκαι icon_joy.gif icon_joy.gif icon_joy.gif
captain charisma
http://www.contra.gr/Basketball/USA/NBA/255360.html

τι συμβαινει πια μ αυτο τον χαουαρντ?μονιμος τραυματιας ειναι? angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif

ρε κουμπαν δωστον πακετο με νταπιερ στους γουοριορς για τζακσον και μπιετρινς tongue.gif tongue.gif
Gravedigger
QUOTE (captain charisma @ Nov 14 2009, 13:26 ) *
ο χολινς πολυ μαγκακι την ειδε στη μινεσοτα και προκαλουσε τους παικτες των μαβς...

Μπα, έτσι είναι το στυλ του.Και πέρσι που έπαιζε σε μας τα ίδια έκανε.

QUOTE (captain charisma @ Nov 15 2009, 16:49 ) *
τι συμβαινει πια μ αυτο τον χαουαρντ?μονιμος τραυματιας ειναι?

Το μόνο καλό είναι ότι δεν ξανατραυματίστηκε. Απλά τον ενοχλούσε ο αστραγάλος στα 2 παιχνίδια που έπαιξε και αποφάσισαν να τον αφήσουν μέχρι να πατήσει καλά.Το θέμα είναι.Θα είναι ποτέ απολύτως καλά?
captain charisma
το παιχνιδι ηταν πολυ ωραιο απο την αρχη μεχρι το τελος. απο τους πιστονς ο στακι εμοιαζε τζορνταν και τα εβαζε απο παντου και δν μπορουσαν να τον σταματησουν οι μαβς...τη διαφορα την εκανε στις αρχες του 1 και ημιχρονου ο μπειμπουα(ετσι τον λενε?) και ειχε 6-6 σουτ με 2-2 τριποντα...και καλο θα ηταν να τον βαζει παραπανω ο καρλαιλ για να μπαινει στο κλιμα της ομαδας, απο το να βαζει πολυ τον μπαρεα....καλος ο νοβιτσκι και κυριως στο 2 ημιχρονο....εχασε και 3 λει απ!!!

απο τους πιστονς εκτος στακι και μπαινουμ οι υπολοιποι κινηθηκαν σε μετρια επιπεδα..

επομενο παιχνιδι με μπακς...
half-man half-maverick
QUOTE(Gravedigger @ Nov 13 2009, 16:32 ) *
Εγώ πάλι,όχι.Ισορροπημένα θεωρώ ότι είναι τα πράγματα.Στις μεγάλες μας χρονιές τους πετάξαμε εκτός play-off ,πέρσι που ήμασταν μαύρα χάλια η σειρά ήταν 4-1 υπέρ μας και γενικά με τους Spurs δεν έχουμε τόσο αρνητική παράδοση.


Κοιτα στη κανονικη σεζον εχουν περισσοτερες νικες στα μεταξυ μας αλλα στα πλειοφ εχουμε συναντηθει μονο 3-4 φορες και εχουμε νικησει την μια απο αυτες.

δεν λεω οτι ειναι και τοοοοσο δραματικα τα πραγματα αλλααα...

In other news δραματικη νικη με τους μπακς στο τελος ! νταξει εχουν δυσκολη εδρα και πολλες ομαδες δεν περασαν με νικη απο εκει. ευτυχως τελος καλο ολα καλα.
(δεν τον ειδα τον αγωνα καλα παιξαμε ? )
Gravedigger
QUOTE (half-man half-maverick @ Nov 17 2009, 13:31 ) *
Κοιτα στη κανονικη σεζον εχουν περισσοτερες νικες στα μεταξυ μας αλλα στα πλειοφ εχουμε συναντηθει μονο 3-4 φορες και εχουμε νικησει την μια απο αυτες.

Χωρίς να κάτσω να το ψάξω,εύκολα θυμάμαι 2 φορές που τους πετάξαμε έξω.Πέρσι με 4-1 και την season που πήγαμε τελικό με το Miami με το καλάθι και φάουλ του Dirk.
half-man half-maverick
ναι βασικα δυο φορες δικιο εχεις wink.gif
captain charisma
με τα λιγα highlights που ειδα το παιχνιδι ηταν ματσαρα για γερα νευρα. το παιχνιδι μεχρι το τελος πηγαινε ποντο ποντο,ο τερυ εστειλε το ματς παραταση και ο νοβιτσκι εβαλε το νικητιριο καλαθι οπου η μπαλα παραλιγο να του κανει παιχνιδι....ο μαριον ψηλοτραυματιστηκε λιγο οπως φαινεται σε μια φαση...εκτος νοβιτσκι πολυ καλος ο γκουντεν σε αμυνα και επιθεση, ο τερυ και ο νεαρος μπειμπουα που συνεχιζει τις καλες εμφανισεις(μεχρι και 2 συνεχομενο αλευ ουπ καρφωμα εκανε.)

απ τους μπακς πολυ ωραιος ο τζενινγκς και ο ιλιασοβα.

επομενο παιχνιδι στο νταλας με τους σπερς

υ.γ ο νοβιτσκι ξεπερασε και τον ντανκαν στο σκοραρισμα smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.