Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Matt Freije | 35
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
lexx
Σε προφορική συμφωνία με τον Ματ Φράιτζι ήρθε το Σάββατο ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για Αμερικανό φόργουορντ ο οποίος πέρυσι έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Χόρνετς. Αν τελικά αποκτηθεί θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον αγώνες της Ευρωλίγκα.
πηγή: contra.gr

Εδώ είναι το profile του στο nba.com
http://www.nba.com./playerfile/matt_freije/index.html

Δεν ξέρω αλλά μου δίνει μια καλή αίσθηση σαν παίχτης. Δεν τον έχω δει ποτέ αλλά υποθέτω ότι θα είναι ψηλός και αθλητικός.
Το σίγουρο είναι ότι θα έχει πολύ όρεξη να παίξει μπάσκετ!!! tongue.gif
dizzy_fingers
Περισσότερες λεπτομέρειες, έχει ποστάρει ο sihainas ήδη εδώ:
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...indpost&p=13727

Για να μη μπερδευόμαστε, καλύτερα να κοιτάζουμε άλλη φορά αν υπάρχει ήδη το τόπικ. wink.gif

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το contra.gr:

Ο Μάθιου Γουέιν Φράιτζι, ή Φρίτζι ή όπως αλλιώς προφέρεται το όνομά του πρόλαβε να γίνει διάσημος στο ΝΒΑ πέρυσι πριν καν παίξει έστω κι έναν αγώνα. Αυτή ήταν μία από τις δύο εκλάμψεις δημοσιότητας καθώς δεν βρήκε ποτέ σταθερή θέση στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ. Όταν όμως αφιερώνει για αυτόν ο Σακίλ ολόκληρο κομμάτι στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των Μαϊάμι Χιτ αυτό είναι ένα παράσημο μοναδικό.

Ο Σακ έκανε πλάκα στο τέλος μίας πολύ σκληρής, κατά των Λέικερς και του Κόμπε, κουβέντας "τις προάλες έκανα προπόνηση με έναν ξανθό πιτσιρικά, τον… πώς τον λένε;", κοντοστάθηκε ο Σακίλ για να θυμηθεί: "Φράιτζι νομίζω. Του έδωσα μία συμβουλή. Όταν θα παίζει να βρίσκεται κοντά μου ώστε μόλις έρθει βοήθεια πάνω μου, να είναι μόνος του και θα έχει ελεύθερο σουτ. 'Μικρέ', του είπα 'κάνε αυτό που σου λέω και κοντά μου θα βγάλεις πολλά λεφτά όπως και άλλοι'. Μου είπε ότι είμαι ο καλύτερος τύπος που γνώρισε ποτέ".

Λίγο καιρό αργότερα ο Φράιτζι έχοντας κοπεί από τους Χόρνετς μετά από 23 αγώνες δήλωσε ότι οι καλύτερες συμβουλές ήρθαν από τον Πατ Ράιλι (τον είχε επιλέξει στο 53 του ντραφτ) και τον Σακίλ: "Ο κόουτς Ράιλι με κάλεσε στο γραφείο του πριν ξεκινήσει η σεζόν και μου είπε ότι οι Χιτ με κόβουν. Μου έδωσε την καλύτερη συμβουλή: να μην προσπαθήσω να γίνω καλό τεσσάρι ή καλό τριάρι για το ΝΒΑ. Να δουλέψω ώστε να εξελιχθώ ως ένας πολύ καλός παίκτης οπουδήποτε", τόνισε ο νέος φόργουορντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για τον Σακίλ: "Ο Σακ μου υπογράμμισε μόνο μία κουβέντα: Όταν πηδάς, πήδα!".

Ο Φράιτζι είδε το όνομά του πάλι στις εφημερίδες ως κατά λάθος πρωταγωνιστής στην δραματική απόλυση της πρώτης γυναίκας προπονητή σε ανδρική επαγγελματική ομάδα.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2005 υπέγραψε για δύο αγώνες με τους Νάσβιλ Ριθμ του ΑΒΑ όπου προπονητής ήταν η 23χρονη Άσλι Μακελάνεϊ. Η νεαρή κόουτς έγραφε ιστορία αφού για πρώτη φορά γυναίκα προπονούσε άνδρες. Παράλληλα τα πήγαινε και πολύ καλά μέχρι η γυναίκα πρόεδρος η τραγουδίστρια Σάλι Άντονι, να την απολύσει την ώρα του αγώνα. Ο λόγος ήταν ο Ματ Φράιτζι.

Μετά τον δεύτερό του αγώνα, η πρόεδρος ζήτησε από την κόουτς να μην τον χρησιμοποιήσει όμως η Μακελάνεϊ τον έβαλε στο γήπεδο καθώς ήταν ο καλύτερος παίκτης. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου η Άντονι όρμησε στο παρκέ κατά την διάρκεια ενός τάιμ άουτ απολύοντας την προπονήτρια. Ο Φράιτζι έφυγε αμέσως μετά.
lexx
Πάλι την πάτησα, gdi.gif
Sorry, έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι με την πρώτη ματιά. Θα ρίχνω και δεύτερη!
dizzy_fingers
Κι εγώ δεν ήμουν ξεκάθαρος.
Δεν ήταν τόπικ...αλλά ποστ smile.gif, γι'αυτό δε βρήκες τίποτα.
NBAholic
Nα λοιπόν και κάτι που δε γνώριζα...ότι προφέρεται έτσι ο Matt Freije. Την πρώτη φορά που άκουσα το όνομά του παραξενεύτηκα διότι δεν τον είχα ξανακούσει.

Για να 'μαι ειλικρινής, δεν περίμενα να μείνει άνεργος στο ΝΒΑ. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε καλή μεταγραφή για τους Ερυθρόλευκους.
sihainas
Mόνο για την Ευρωλίγκα... δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για ένα παίχτη να μην παίζει στο πρωτάθλημα... γι'αυτό πρέπει να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί...
Air Kef
Άκουσα ότι έχει ρίζες στην Ευρώπη και πως θα καταφέρουν να του βγάλουν κοινοτικό διαβατήριο!Λέτε;;
dizzy_fingers
Λες να επιστρέψουμε στα 70s και να τον ονομάσουμε Φριτζίδη??? laugh.gif
qspock
Μπορει το οτι παιζει μονο στην Ευρωλιγκα να ειναι κακο, αλλα πιστευω οτι η αναγκη ενισχυσης ηταν επιτακτικη γιατι οι 2 απουσιες που εχει λογω τραυματισμων ηταν 2 παιχτες πενταδας... Και καλα κανει και παιρνει παιχτη, αυτο διχνει πως προσπαθει να κανει κατι και στην Ευρωπη.

Παντως αλλη ομαδα περιμενα να παρει παιχτη κι αλλος πηρε...
sihainas
Παρελθόν ο Φρίτζι

QUOTE(www.sportime.gr)
Δεν άντεξε την... βαρυχειμωνιά! Εξαιρετικά σύντομο ήταν το πέρασμα του Ματ Φρίτζι από τον Ολυμπιακό. Πριν καλά καλά συμπληρώσει 15 μέρες παραμονής στην Ελλάδα, ο Αμερικανός φόργουορντ αναχώρησε -για προσωπικούς του λόγους- για την πατρίδα του, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή!

Η κίνηση του Φρίτζι «πάγωσε» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που μάταια περίμεναν το πρωί της Τρίτης (24/01) να εμφανιστεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Πολωνία, για το ματς με την Προκόμ Τρεφλ! Και όλα αυτά, ενώ είχε προπονηθεί κανονικότατα το απόγευμα της Δευτέρας (23/01), είχε μιλήσει με τον κόουτς, Γιόνας Καζλάουσκας για το τί πρέπει να βελτιώσει στην άμυνά του και είχε ανανεώσει το ραντεβού του με τους συμπαίκτες του για το πρωί της Τρίτης (24/01) στο αεροδρόμιο!
dizzy_fingers
blink.gif

Τί έπαιξε ρε παιδιά εδώ?

Απαράδεκτα πράγματα...που όμως θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.
Warrior
Και που να διαβασεις αυτο....:

QUOTE(sport24.gr)
Ο 24χρονος φόργουορντ, χωρίς να δώσει κάποια λογική εξήγηση, ειδοποίησε τους ανθρώπους της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ ότι αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Δεν έχει εξακριβωθεί αν έγινε δέκτης κάποιας δελεαστικής πρότασης από την Αμερική, απλά σηκώθηκε και έφυγε για την Αμερική, στην πιο κρύα νύχτα του ελληνικού χειμώνα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την προπόνηση της Δευτέρας και πριν ο Καζλάουσκας φύγει από το γήπεδο για να παραβρεθεί στο δείπνο της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τους δημοσιογράφους, είχε ...ιδιαίτερη συνομιλία με τον Φρίτζι, ο οποίος ρωτούσε για τα συστήματα της ομάδας και έδειχνε πρόθυμος για "ιδιαίτερα" από τον κόουτς. Το πρωί, όμως, μάλλον άλλαξε γνώμη. Ο Μπραζντάιτις (συνεργάτης του Καζλάουσκας) ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι ο Αμερικανός δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές του κλήσεις, για να συνενοηθούν πως θα πήγαιναν στο αεροδρόμιο. Όταν του τηλεφώνησε ο μάνατζερ Σταύρος Ελληνιάδης, ο Φρίτζι είχε ήδη κλείσει το κινητό του.

Οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν λόγο για ένα... περίεργο χαρακτήρα, που ωστόσο δεν φαινόταν ικανός να το σκάσει έτσι στα καλά καθούμενα. Μια πρώτη εκτίμηση είναι η υπερβολική αδυναμία του Φριντ στην αρραβωνιαστικιά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την μνημόνευσε δυο φορές, στην flash interview που έδωσε στο πρες-κιτ της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι ερωτήσεις ήταν "ποιόν σκέφτεσαι όταν κοιμάσαι και ποιον όταν ξυπνάς". Κι η απάντηση ήταν ... ίδια: "Την αρραβωνιαστικιά μου".


24.gif

Αυτο ειναι που λενε...."το μ**** σερνει καραβι"!!! laugh.gif
kop-13
Μήπως ξέρετε αν είχε μηνιαίο συμβόλαιο?
qspock
Ελα μωρε, σιγα θα φερουν τον Ρετζια laugh.gif Βεβαια, με τους ωραιους ελληνικους κανονισμους που καποιοι εχουν περασει δε ξερω και γω πως, δε θα μπορει να παξει στην ελλαδα φετος!
NBAholic
O Ρεντζιάς κάνει χάλια χρονιά φέτος. Παίζει με τους ουραγούς του ισπανικού πρωταθλήματος και δεν καταφέρνει ούτε εκεί να διακριθεί. Συν το ότι ένας τραυματισμός τον έχει αφήσει πίσω από άποψης φυσικής κατάστασης. Είναι πάνω από 1 επίπεδο κάτω του Ρεντζιά της Μπαρτσελόνα.

Δεν του πάει με ΤΙΠΟΤΑ αυτή η θέση του Ολυμπιακού. Πρώτα ο Ράντσικ, τώρα ο Φρίτζι, προσθέστε και τα προβλήματα του Βασιλόπουλου που μπορεί να παίξει στο 4...
leonkalf
Ίσως αυτό είναι η ευκαιρία του Πρίντεζη.
Ας ελπίσουμε να την αρπάξει απ'τα μαλλιά και να παίξει.
sihainas
Όντως σ'αυτό το λίγο που έχει παίξει ο Πρίντεζης έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και νομίζω μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό...
Warrior
Σημερα παντως εκανε ενα πολυ καλο παιχνιδι παλι...Βεβαια ο Ολυμπιακος
ηττηθηκε..
sihainas
Θα κόλλησε απ' το ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα... tongue.gif Βέβαια το θετικό είναι ότι κράτησε την διαφορά άρα λογικά κρατάει την 6 θέση στα χέρια του...

ps. Έφτασα τα 100 posts biggrin.gif
dizzy_fingers
Να τα χιλιάσεις! biggrin.gif 41.gif
lexx
Και μενα μου αρέσει πολύ σαν παίχτης. Είναι ψηλός και ευκίνητός!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.