...όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό που όλος ο κόσμος στην αρχή υποψιαζόταν και στη συνέχεια έμαθε, παραδέχτηκε ο George W. Bush, ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε βάσει εσφαλμένων (λέγε με "ψεύτικων" ) πληροφοριών που δόθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες.

QUOTE(in.gr)
Mε καθυστέρηση τριών ετών, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους παραδέχεται ότι ο πόλεμος στο Ιράκ βασίστηκε σε λάθος πληροφορίες, αλλά ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης να πραγματοποιηθεί η εισβολή, λέγοντας πως ήταν η σωστή επιλογή.

«Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες από τις πληροφορίες απεδείχθησαν εσφαλμένες. Ως πρόεδρος, είμαι υπεύθυνος για την απόφαση να εισβάλουμε στο Ιράκ» δήλωσε ο Μπους, μιλώντας την Τετάρτη στο Woodrow Wilson Center.

«Και είμαι επίσης υπεύθυνος για να διορθώσω αυτά τα λάθη που έγιναν, βελτιώνοντας τις ικανότητες των υπηρεσιών πληροφοριών μας. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε» προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως, ο Μπους υπεραμύνθηκε της απόφασής του να εισβάλουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ το 2003, προκειμένου «να διώξουν τον Σαντάμ Χουσεΐν» από την εξουσία.

Παρόλο που δεν βρέθηκαν ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ήταν πολύ σημαντικό να ανατραπεί ο Σαντάμ, επειδή είχε διακηρύξει ότι οι ΗΠΑ είναι εχθρός και ήθελε να αναπτύξει μη συμβατικά όπλα.

«Σε κάθε χρονική στιγμή, ο Σαντάμ Χουσεΐν θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο, συμμορφούμενος προς τα δίκαια αιτήματα της διεθνούς κοινότητας. Δεν επέλεξαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο. Η επιλογή ήταν του Σαντάμ Χουσεΐν» εξήγησε.

Την παραμονή της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών στο Ιράκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στη χώρα ώσπου να νικήσει.

«Μία ιστορική εκλογή θα λάβει χώρα αύριο στο Ιράκ και καθώς εκατομμύρια Ιρακινοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν, θέλω σήμερα να μιλήσω γιατί πήγαμε στο Ιράκ, γιατί μείναμε στο Ιράκ και γιατί δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το Ιράκ πριν επιτευχθεί η τελική νίκη» τόνισε ο Μπους.

«Ο Σαντάμ ήταν απειλή και ο αμερικανικός λαός, αλλά και ο κόσμος είναι καλύτερα τώρα που δεν βρίσκεται στην εξουσία» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

"«Και είμαι επίσης υπεύθυνος για να διορθώσω αυτά τα λάθη που έγιναν, βελτιώνοντας τις ικανότητες των υπηρεσιών πληροφοριών μας. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε»"

Καταλάβατε που το πήγαινε, τελικά ε? 68.gif

Πλέον, είναι γεγονός ότι ο πόλεμος στο Ιράκ κερδίθηκε από τους αμερικανούς που έχουν κατακλύσει τις άγονες περιοχές της χώρας με εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου.
Συνεπώς, καταλαβαίνετε πως το ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα αρχίσει να στρέφεται αλλού σιγά σιγά.

Αν προσέξετε λίγο, ίσως παρατηρήσετε πως το προφίλ του (πράγματι) παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ιλ, ηγέτη της σκληροπυρηνικής κομμουνιστικής Β.Κορέας, ταιριάζει σε αυτό του "εχθρού του κόσμου και της δημοκρατίας"....μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο "κακός" έχει και πυρηνικά.
Αν και δε θέλω να σκέφτομαι τη συνέχεια, μπορείτε όλοι να φανταστείτε πως μπορεί να εξελιχθεί το πράγμα...