Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 4η αγωνιστική
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2017-18
Zoys
Το πρόγραμμα

Πέμπτη
Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:00
Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Ολυμπιακός-Χίμκι 21:15
Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 22:00

Παρασκευή
Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:45
Μπάμπεργκ-Μπασκόνια 21:00
Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 21:30
Βαλένθια-Μάλαγα 22:00
yorgos


Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δεν εντυπωσιάζει η Μακάμπι, με πολλά προβλήματα δομικά, που δεν ξέρω κι αν λύνονται, πολλές οι λάθος επιλογές και φέτος. Mάλλον ωραίο ματς θα γίνει, ισχυρή αντίσταση ο Αστέρας, αν μου έβαζαν πιστόλι στον κρόταφο θα πόνταρα σε παρά τρίχα νίκη των Ισραηλινών. Πολύ δύσκολη πρόβλεψη, αναμένεται συναρπαστικό ματς, αν και όχι θεαματικό, δε με σηκώνει από τον καναπέ μου καμία από τις δύο ομάδες.

Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης

Αξιόμαχη η Ζαλγκίρις για άλλη μια χρονιά παρά το γυμνό ρόστερ, θα είναι σκληρό καρύδι. Αλλά εύκολα ή δύσκολα, πιστεύω η Ρεάλ θα επικρατήσει.


Ολυμπιακός-Χίμκι

Πόσα απίδια πιάνει εκτός η Χίμκι; Έλα ντε. Ώρα να το μάθουμε. Ο παίκτης-κλειδί Χάνεϊκατ λείπει, θέλω πολύ να δω το Μιλού απέναντι στο Ρόμπινσον, ο Σβεντ θα πρέπει να μειώσει τις τραβηγμένες ενέργειες. Παγίδα κι αυτό το ματς, αλλά χωρίς Χάνεϊκατ θα πόνταρα στον Ολυμπιακό. Από αυτά τα ματς πάντως που δε θέλουν και πολύ για να στραβώσουν. Η Χίμκι είναι ικανη να σου τραβήξει ένα 7-0 ξαφνικά σε 40'' και να τρέχεις. Κι ο φετινός Ολυμπιακός της επιθετικής ένδειας δεν απαντάειεύκολα σε αυτά. Το τι θα κάνουν οι Πριντ-Μιλού-ΜακΛίν απέναντι στη φροντ λάιν του Μπαρτζωκα είναι τεράστιο ερτηματικό. Φοβάμαι για το Μπαρτζώ (που τον θεωρώ από τους κορυφαίους) ότι άμα πάει στον πόντο και φάει κανένα αμφισβητούμενο ανάποδα θα τη φάει την τεχνική του. Οριακά Ολυμπιακός.



Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα

Πόσο σοβαρή είναι η Αρμάνι φέτος. Πιο σοβαρή από πέρυσι.
Πόσο χάλιια είναι η Μπαρτσελόνα σε σχέση με πέρυσι; Ε πολύ λιγότερο.
Τεστ για την Αρμάνι το να πάρει την προβληματική Μπαρτσελόνα. Αν αποτύχει, ξεκινάμε πάλι το "Αρμάνι: εκεί που κι ο Τσακ Νόρις τρωέι φάπες" σε μια ομάδα νεκροταφείο καριέρας. Στη Βαρκελώνη έχουν λίγη υπομονή με το μπασκετικό τμήμα, αν και με αυτά που συμβαίνουν στη Καταλωνία, μάλλον περνάει στο ντούκου. Δύσκολο ματς, αλλά δίνω μια μικρή μικρή αβάνατ στη Μπάρτσα γιατί το ρόστερ της δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια.


Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:45

Από τα αδιάφορα ματς της 3ης αγωνιστικής στις ματσάρες της 4ης... Δεν πείθει και τόσο η ΤΣΣΚΑ, έχει τη σκληράδα να αντισταθεί η Εφές, αλλά πιστεύω το βασικό ρόλο θα παίξουν τα φάουλ, αν βγει ο Ντάνστον θα κάνουν πάρτι οι άλλοι δύο. Απρόβλεπτο, αλλά μικρό μικρό πλεονέκτημα στην ΤΣΣΚΑ.


Μπάμπεργκ-Μπασκόνια

Η Ζήσης-less Μπάμπεργκ το έκανε το διπλό της απέναντι στους νερόβραστους. Η Μπασκόνια συνεχίζει με απουσίες και κακή χημεία. Κακό πάσκετ, καλά κρασιά. Αν παίξει ο Ζήσης, οριακό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ

Ωχ... Με ήττα μπλέκουμε πολύ άσχημα, με τα μυαλά που κουβαλάει ο κύριος Δημήτρης. Με νίκη ξεχνιούνται πολλά και θα υπάρχει μια ηρεμία σε μια ομάδα που μάλλον απογοητεύει προς το παρόν, αλλά όσο κερδίζει εντός και βλέπει και τα χάλια κάτι άλλων, κρατιέται. Με τέτοια φροντ λάιν που έχει η Φενέρ, δε μας βλέπω καλά. Μα καθόλου. Φοβάμαι τεράστιο ρόβλημα όχι μόνο στους πόντους που θα φάμε στο ζωγραφιστό, αλλά και στο πόσες δεύτερες επιθέσεις θα πάρει η Φενέρ. Ευτυχώς λείπει ο Ντίξον, αλλά φοβάμαι πως δεν τη γλιτώνουμε. Είναι και ψιλοαπογοητευμένος ο κόσμος, αν δε γίνει κανένα καλό και μπει ο KC με το Λότζο από την αρχή γκαζωμένοι, με το που θα στραβώσει το ματς θα αρχίσει η μουρμούρα και δε μας βλέπω καλά. Τα λεφτά μου στη Φενέρ, στον πάγκο δεν υπάρχει σύγκριση, αυτοί θα μας έχουν ζυγίσει κι εμείς θα κοιτάμε.

Βαλένθια-Μάλαγα
Να και μια σταθερά σε αυτό το δελτίο...
Αυτός ο Πλάθα πώς τα καταφέρνει κάθε χρόνο ο παλίκαρος, ό,τι πιο νερόβραστο, αντιθεαματικό, ξενέρωτο και politically correct το μαζεύει στην πρωτεύουσα της βαρεμάρας, το νεκροταφείο συγκινησεων, το σκουπιδοτενεκέ της αδρεναλίνης. Πενήντα βιάγκρα να καταναλώσω μπασκετική ονείρωξη με Πλάθα δε βγαίνει. Σα να του λες "θα γυρίσουμε μια τσόντα. Έχεις μια Κολομβιανή με εξωπραγματικές καμπύλες, μια Αιθιόπισσα Γαζέλα, ένα γαργαλιστικό Φιλιππινεζάκι και μια σκανδιναβοθεά ακομπλεξάριστη Σουηδεζα, ποια θες να πάιξει;". Και λέει ο Πλάθα "α, δεν μπορώ να έρθω με τη γυναίκα μου δηλαδή;".
Άσε μας ρε Πλάθα, που θες και διπλό. 15 στο κεφάλι από τη φαντεζί, την τσαχπίνα, τη φαντασι-loveΒαλένθια, και λίγα σου είναι. Ου να χαθείς, ανέραστε.

benchwarmer
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική.
Προσωπικά είμαι πολύ περίεργος να δω την Αρμάνι, στο πρώτο της ματς το οποίο καλείται να κερδίσει αν θέλει να αποδείξει ότι είναι κάτι διαφορετικό φέτος από πέρυσι (θυμίζω τα πρώτα 3 ματς ήταν με ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ).
xaris1986
Δυσκολη αγωνιστικη για προβλεψεις.

Το πιο ενδιαφερον παιχνιδι ειναι αυτο του Οσφπ με την Χιμκι.Ναι μεν οι Ρωσσοι εχουν 3/3 μεχρι τωρα αλλα δεν με εχουν πεισει ακομα οτι εχουν γινει ομαδα.Λογικο με τοσες μεταγραφες.Βεβαια το υλικο τους ειναι σουπερ κατ εμε σιγουρα ενα απ τα τεσσερα καλυτερα.Περιμενω να τους δω λοιπον σε μια δυσκολη εδρα.

Ο Ερυθρος κοντρα στις προβλεψεις εχει δειξει οτι δεν θα ειναι σακος του μποξ φετος.Ειδικα στο κολαστηριο της Σερβιας δεν θα περναει κανεις ευκολα.Να δουμε τι θα κανουν τα Αμερικανακια της Μακαμπι.Αμφιρροπο.

Παο-Φενερ.Αλλο πολυ ενδιαφερον παιχνιδι.Ο Ζοτς επιστρεφει εκει που αγαπηθηκε.Το ΟΑΚΑ ειναι παντα πολυ δυνατη εδρα ακομα και αν ο Παο δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση.Ελαφρυ προβαδισμα στους Τουρκους.

Ζαλγκιρις-Ρεαλ.Με εχει εκπληξει θετικοτατα η Ρεαλ στην αρχη.Με τοσες απουσιες και ειναι σοβαροτατη.Η Ζαλγκιρις καλη ομαδα,ομαδα προπονητη.Αναμενεται ενδιαφερον παιχνιδι με τους Λιθουανους να πιστευουν στην εκπληξη.

Αρμανι-Μπαρτσα.Νομιζω εφτασε η ωρα να κανουν νικη οι Ιταλοι που ειχαν δυσκολο προγραμμα στις τρεις πρωτες αγωνιστικες.
Μπαρτσα δραμα για αλλη μια χρονια.

Εφες-Τσκα.Ευκολα η δυσκολα οι Ρωσσοι θα περασουν με την ποιοτητα τους.Η Εφες απογοητευει φετος.Τα χουμε πει.Ομαδα με τον Μακολουμ στον ασσο δεν παει πουθενα.

Μπαμπεργκ-Μπασκονια.Μονοφθαλμος vs τυφλου.Η Μπαμπεργκ παροτι εχει φτωχο υλικο σε ποιοτητα ειναι ομαδα.Εχει προπονητη.Απ την αλλη η Μπασκονια ειναι συνοθυλευμα.Η χειροτερη μεχρι στιγμης της διοργανωσης.Παω με τον εθνικο σταρ.

Βαλενθια-Μαλαγα.Το πιο fun to watch game της αγωνιστικης.Παιξαν και στο σουπερ κοπα οπου ο φονιας(γκριν) τους εκανε πλακα.Η Βαλενθια παρα τις πολλες και σημαντικες απουσιες με εχει εντυπωσιασει ως τωρα.Πιστευω ευκολα η δυσκολα θα κερδισει.
stefkorner

τελος 3ου δεκαλεπτου ,τιμιος δομινικανος εναντιον Μακαμπι :


12 ποντοι ,8 ασιστ,4 κλεψιματα ,1 ταπα,0 λαθη ! σεληνιασμενος Δομινικανος
φελντειν θα λεμε και κλαιμε tongue.gif
T.W.Is.M.
Οπως παντως θα χαιρεται ο Ποποβιτς με τετοιες εμφανισεις του Μιλουτινοφ, πιστευω οτι δε θα χαιρεται ο Ομπραντοβιτς, που δεν επεμεινε να φερει το Ρομπινσον. Ανεξαρτητα τι εκανε εναντιον του σημερινου Μιλουτινοφ, ο Ρομπινσον ειναι καλος παιχτης και πολυ χρησιμος. Δεν ξερω αν θα επιστρεψει στο ΝΒΑ, αλλα στην Ευρωπη θα μπορουσε να κανει πολυ καλη καριερα.
stefkorner
τελικα ξεπεταγονται φετος ενδιαφερουσες περιπτωσεις σεντερ σε διαφορες ομαδες!μονο η παναθα δεν μπορεσε να βρει smiley.gif
παρατηρω ας πουμε τωρα τον Ταρσεφσκι της Αρμανι !σουπερ περιπτωση και σε σουπερ ηλικια !
τρομερα εξελιξιμο αυτο το διδιμο με Γκουνταιτις !
Zoys


Quincy
Για λύπηση η Μάλαγα. Δύσκολα θα τον γλιτώσει τον διασυρμό
SteveNashidis
Aπλά ντρέπομαι που πετάξαμε έναν από τους πρώτους σκόρερ της Euroleague για φέτος.
benchwarmer
QUOTE(Zoys @ Oct 25 2017, 22:51 ) *
ενώ η έκπληξη είναι τα 3/3 του 21χρονου Abalde


Και άλλα 4/4 σήμερα cool.gif

Δεν ξέρω τι αρνητικά ρεκόρ μπορούμε να βρούμε σε αυτό το 91-53, θα είχε ενδιαφέρον..
stefkorner
που το παει αραγε η Βαλενθια .. ; γιατι κ αλλες σεζον προερχοταν απο σουπερ χρονια στν Ισπανια ,ομως στν ευρωλιγκα πατωνε! για 8δα παντως το παει σιγουρα!δηλαδη ειναι στα φαβορι για να μπει ! και αν πεσει πανω σε καμια ρεαλ στν διαταυρωση του 1-8 το ζορι θα το τραβηξει η ρεαλ..!
και να υπολογισουμε οτι εχει και τοσους τραυματισμους..!
ειμαι πολυ περιεργος τωρα να δω πως θα δεσει και ο μεγας σουτερ Ρουντεζ !!
pan24
Δυσκολα μπορει ακομα να βγει συμπερασμα
Ρεαλ-ολυμπιακος ειναι αηττητοι μετα απο 4 αγωνιστικες ωστοσο εχουν παιξει μονο ενα δυσκολο παιχνιδι το οποιο ηταν εντος (τσσκα-χιμκι αντιστοιχα)
Η ρεαλ εχει χασει τον γιουλ αλλα ειναι η πιο δεμενη απο ολους τους αλλους γιατι ολα τα βασικα στελεχη βρισκονταν εκει και περσι

Βαλενθια-χιμκι που εχουν απο μια ηττα εχουν παιξει μονο ενα δυσκολο παιχνιδι το οποιο εχασαν

Η τσσκα αντιστοιχα εχει μια ηττα και θεωρητικα εχει παιξει δυσκολα ματς με παναθηναικο εντος,εφες εκτος ωστοσο με βαση την τωρινη εικονα των ομαδων μονο δυσκολα δεν ηταν
Στο μονο δυσκολο που επαιξαν,εκτος με ρεαλ,εχασαν

Απο αυτους που ειναι στο 2-2 και εχουν υψηλες βλεψεις,δηλαδη παναθηναικος και φενερ οι ηττες δεν ειναι εκτος προγραμματος με εξαιρεση την ηττα της φενερ απο την μαλαγα εκτος που ομως εκει θα παθουν και αλλοι ζημιες(η φενερ πχ περσι ειχε χασει 2 φορες μαλιστα απο την μακαμπι)

Περσι η εισοδος στην 4αδα ηταν στις 19 νικες δηλαδη να κερδισεις 15 εντος και 4 εκτος η πιο ρεαλιστικα 12 εντος 7 εκτος
Φετος η ευρωλιγκα ειναι πιο δυσκολη και ολοι οι μεγαλοι θελουν χρονο προσαρμογης οποτε νομιζω η εισοδος στην 4αδα θα ειναι καπου στις 17 ισως και 16 νικες
basket72
QUOTE (pan24 @ Oct 28 2017, 12:37 ) *
Δυσκολα μπορει ακομα να βγει συμπερασμα
Ρεαλ-ολυμπιακος ειναι αηττητοι μετα απο 4 αγωνιστικες ωστοσο εχουν παιξει μονο ενα δυσκολο παιχνιδι το οποιο ηταν εντος (τσσκα-χιμκι αντιστοιχα)
Η ρεαλ εχει χασει τον γιουλ αλλα ειναι η πιο δεμενη απο ολους τους αλλους γιατι ολα τα βασικα στελεχη βρισκονταν εκει και περσι

Βαλενθια-χιμκι που εχουν απο μια ηττα εχουν παιξει μονο ενα δυσκολο παιχνιδι το οποιο εχασαν

Η τσσκα αντιστοιχα εχει μια ηττα και θεωρητικα εχει παιξει δυσκολα ματς με παναθηναικο εντος,εφες εκτος ωστοσο με βαση την τωρινη εικονα των ομαδων μονο δυσκολα δεν ηταν
Στο μονο δυσκολο που επαιξαν,εκτος με ρεαλ,εχασαν

Απο αυτους που ειναι στο 2-2 και εχουν υψηλες βλεψεις,δηλαδη παναθηναικος και φενερ οι ηττες δεν ειναι εκτος προγραμματος με εξαιρεση την ηττα της φενερ απο την μαλαγα εκτος που ομως εκει θα παθουν και αλλοι ζημιες(η φενερ πχ περσι ειχε χασει 2 φορες μαλιστα απο την μακαμπι)

Περσι η εισοδος στην 4αδα ηταν στις 19 νικες δηλαδη να κερδισεις 15 εντος και 4 εκτος η πιο ρεαλιστικα 12 εντος 7 εκτος
Φετος η ευρωλιγκα ειναι πιο δυσκολη και ολοι οι μεγαλοι θελουν χρονο προσαρμογης οποτε νομιζω η εισοδος στην 4αδα θα ειναι καπου στις 17 ισως και 16 νικες



Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι δύσκολα μπορεί να βγει συμπέρασμα.

Από και πέρα έχω να θέσω 2-3 παραμέτρους με κυριότερη αυτή που αφορά το διαχωρισμό σε εύκολα και δύσκολα παιχνίδια.
Ένα παιχνίδι είναι δύσκολο όχι μόνο βάσει βαριάς φανέλας, προυπολογισμού και στόχων αλλά και βάσει αγωνιστικής κατάστασης και τραυματισμών κι λοιπών απρόβλεπτων παραγόντων της τελευταίας στιγμής.

Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος το παιχνίδι στο Γιαντ Ελίαου σαφώς κι ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό (το ίδιο ας πούμε δύσκολο όπως ήταν για την ΤΣΚΚΑ στην έδρα της με αντίπαλο τον ΠΑΟ που προερχόταν από 30 στη Βαρκελώνη και τα τελευταία χρόνια στην ΤΣΚΚΑ ηττάται με μέσο όρο πάνω από 10 πόντους διαφορά). Η Μακάμπι λοιπόν προέρχοταν από 2 διαδοχικές νίκες - η μία εκτός έδρας που ξέρουμε πόσο μετράει στην διοργάνωση αυτή- ενώ ο Ολυμπιακός πέρα 2 σημαντικότατων απουσίων είχε και 2-3 παίκτες που τις τελευταίες μέρες παίζαν με ένεση και μάλιστα στις ίδιες θέσεις.

Το παιχνίδι αυτό πριν την έναρξη του όλοι λίγο πολύ ως δύσκολο το παρουσίαζαν. Τώρα μετά τις 2 σερί ήττες της Μακάμπι έγινε έυκολο.

Μια άλλη παράμετρος έχει να κάνει με το πόσο πειστικές νίκες στα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια (άραγε υπάρχουν τέτοια στην νέα εκδοχή της διοργάνωσης;;;) έχουν σημείωσει οι ομάδες και την ποιότητα του μπάσκετ που έπαιξαν. π.χ αλλιώς νίκησε η Βαλένθια στα παιχνίδια της κι αλλιώς η Χίμκι.

Συνοψίζοντας, να πω ότι βάσει αποτελεσμάτων καλύτερες ομάδες είναι η Ρεάλ και Ολυμπιακός. Βάσει όμως αγωνιστικής εικόνας η Ρεάλ είναι ένα σκαλοπάτι πάνω που παίζει χωρίς Γιούλ, Ράντολφ, Τόμπκινς και Κούζμιτς με τους 3 τελευταίους μάλιστα να παίζουν πάνω κάτω στις ίδιες θέσεις!!!

Edit. Να προσθέσω επίσης ότι η Φενέρ είναι αυτή που δείχνει ότι θέλει πιο πολύ χρόνο προσαρμογής, καθώς πέρα από 2 ήττες εκτός έχει και το παιχνίδι στο (αλλαγμένο φέτος) Μιλάνο που το πήρε στην παράταση. Ακολουθεί η ΤΣΚΚΑ που στα 2 τελευταία ματς δείχνει να παίρνει σιγά σιγά τα πάνω της..
T.W.Is.M.
Ειναι πραγματικα δυσκολο να πουμε οτι καποια ομαδα εχει ξεχωρισει ή εχει παρει καποιο αποτελεσμα κλειδι(οσο μπορει να υπαρξει τετοιο σε 4 αγωνιστικες). Απο περσι ειδαμε οτι σε ενα πρωταθλημα 30 αγωνιστικων θα γινουν και ηττες εκτος προγραμματος και περα απο υποψια(Φενερμπαχτσε-Μακαμπι, Ολυμπιακος-Γαλατασαραι, Ζαλγκιρις-ΤΣΣΚΑ μου ερχονται στα γρηγορα). Οτι και να εχει γινει λοιπον ως τωρα, καλυπτεται και με το παραπανω. Καμια ομαδα δεν εχει ξεχωρισει για την εικονα και το μπασκετ που παιζει. Καμια δεν εχει κανει τη νικη που δυσκολα θα κανει αλλος(εκτος εδρας νικη σε διεκδικητρια του φαιναλ φορ). Αυτο που μοιαζει να εχει αλλαξει σε σχεση με περσι ειναι οτι υπαρχουν λιγοτερα "ευκολα" ματς. Αναμενεται οι πρωτοι να κανουν περισσοτερες ηττες απο περσι και ισως και οι τελευταιοι να παρουν και 1-2 ματς παραπανω. Δεν πιστευω ομως οτι η 4η θεση θα παιχτει στις 16-17 νικες. 16 νικες σημαινουν και 14 ηττες. Ποσες νικες θα κανει δηλαδη η 8η ομαδα τοτε; Περσι θεωρουσα οτι η 4η θεση θα παιχτει στις 20 νικες εντελως αυθαιρετα. Κατι παρομοιο λεω και φετος, μονο που θα αφησω κι ενα περιθωριο για 1-2 νικες προς τα κατω. Οχι λιγοτερες απο 18 και την ισοβαθμια και μαλλον οχι περισσοτερες απο 20. Η 8αδα θα παιχτει στις 15-16 κατα τη γνωμη μου. Δηλαδη με αρνητικο ρεκορ μαλλον μενεις εξω και με 16 εισαι μαλλον μεσα.
Οσο για το ποιο παιχνιδι ειναι δυσκολο και ποιο λιγοτερο δυσκολο, δε θα λεγα οτι παιζει ρολο τοσο η φορμα, οσο η συγκυρια. Ολες οι ομαδες θα περασουν περιοδους φορμας. Το θεμα ειναι σε τι περιοδο θα βρεις τον καθε αντιπαλο. Η λογικη λεει οτι αλλους θα τους βρεις σε καλη περιοδο και αλλους σε κακη. Αν δεν υπαρχει ισορροπια σε αυτο, τοτε θα εισαι ειτε τυχερος ειτε ατυχος. Δυστυχως αυτο μπορει να επηρεασει τη θεση μιας ομαδας, που πιθανον να κριθει και απο λεπτομερειες.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.