Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Money or Glory
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Das Kapital
Το ερώτημα πολλές φορές το έχετε ακούσει όπως και εγώ,αληθεια άραγε τί ειναι σημαντικοτερο για τη ζωη μας αλλα και για τη μεταθανατο ζωη που καποιοι τη θεωρουν εξισου σημαντικη cool.gif !!!

Τα λεφτά,μας κάνουν τη ζωή μας ευκολοτερη καποιες φορες μας δινουν αγαθα που μας κανουν χαρουμενους αλλα την ευτυχια μονα τους δε μπορουν να μας τη δωσουν,καποιοι θεωρουν σιγα μωρε τι να τη κανω τη δοξα μαζι θα την παρω;

Η δοξα,ειναι τρομερη στιγμη να περνας απο καπου και να σε κοιτανε σα χαζοι,να θελουν να φωτογραφηθουν μαζι σου ή να σου παρουν ενα αυτογραφο,βεβαια τις πιο πολλες φορες η δοξα συνδυαζεται και με χρημα,αλλες παλι οχι,απο την αλλη μερια καποιοι θεωρουν πως αν φυγεις με θετικη δοξα ολοι θα σε θυμουνται και θα σε εχουν προτυπο ανεξαρτητα αν εχεις αφησει τουτο το ματαιο κοσμο laugh.gif !

Λοιπον; Δόξα ή χρημα;

Μία στη δόξα απο εμένα γιατι είναι πιο όμορφη!!! icon_drunk.gif tongue.gif
lakersdynasty
Λεφταααααααααααααα! Λες να εχω καμια συγγενεια με τον Γιασικεβιτσιους! blink.gif

Μωρε ας τα εχω να τα σκορπαω κι ας μη με ξερει κανεις!! 19.gif
Pierce
λεφτα VS δοξα; λεφτα χωρις δευτερη σκεψη. αν το ερωτημα ηταν λεφτα ή ευτυχια σιγουρα θα διαλεγα το δευτερο, ωστοσο η δοξα δεν ειναι κατι που να με ενδιαφερει τοσο,ενω σχεδον παντα το χρημα ειναι ευπροσδεκτο... biggrin.gif

βεβαια ο φρανκλινος ,ειχε πει μια σοφη κουβεντα

If you would not be forgotten, As soon as you are dead and rotten, Either write things worthy reading, Or do things worth the writing.

αλλα και παλι i 'll stick with money
morfi
QUOTE(lebron15 @ Sep 17 2007, 21:39 ) *
Λοιπον; Δόξα ή χρημα;

Σουβλάκια.
NBAer
QUOTE(morfi @ Sep 17 2007, 21:56 ) *
Σουβλάκια.

!!!!! ugly_tocktock.gif ugly_tocktock.gif

Μιας και μπορω να εχω και τα 2, θελω και τα 2, ετσι απλα..... 19.gif
Xaroumenos loukoumas
Λεφτα φυσικα!!! blink.gif
Gravedigger
Σουβλάκια.

blink.gif blink.gif 24.gif 24.gif

Λοιπόν...Καταρχήν το ένα δεν αποκλύει το άλλο!Αν έχεις λεφτά ίσως κάποια μέρα κερδίσεις και την δόξα όπως και το ανάποδο.Αλλά αφού πρέπει να επιλέξουμε ένα από τα δύο θα πω λεφτά.Τα λεφτά κάνουν ευκολότερη την ζωή μας,όπως και να το κάνουμε όλοι τα χρειάζονται και τα κυνηγάνε.Μια normal ζωή θέλω να ζήσω και να είμαι ευτυχισμένος με ότι και να κάνω.Και σε αυτό θα συντελέσσουν τα λεφτά και όχι η δόξα.Τ ι να την κάνω την δόξα αν δεν έχω λεφτά να φάω?Οκ θα είμαι γνωστός αλλά όταν περάσουν τα χρόνια και δεν έρθουν τα λεφτά κανείς δεν θα με θαυμάζει και όλοι θα λένε κοίτα που κατάντησε...Anyway...Πολύ το ανέλυσα.Cash rulez everythin'!
NBAholic
Λεφτά and it's not even close. Ιδίως αν ρωτήσετε όσους ζουν κάτω απ'το όριο της φτώχιας.
Η δόξα δεν είναι κληρονομικό αγαθό. Τη δόξα πρέπει να είσαι πολύ κωλόφαρδος για να την κατακτήσεις χωρίς σημαντικές θυσίες για εσένα και ούτε αυτή σου εγγυάται ότι θα ζήσεις σε πιο αξιοπρεπείς συνθήκες στο υπόλοιπο της ζωής σου. Πολύ συχνά δεν σου εγγυάται καν ότι θα ζήσεις...
B for Basketball
μπα....που να βρω την δοξα τωρα...αλλες σκοτουρες δεν εχω....

φερτε μου λεφτα να διωξω τις σκοτουρες!!
kostasvc15
Λεφτα!Οταν εχεις λεφτα,συνηθως εχεις τα παντα... wink.gif
Ειναι χαζο το ερωτημα Λεμπ!Στο εχω ξαναπει... biggrin.gif
eftychia
Σουβλάκια.

Αρα λεφτα για να παρεις σουβλακια???
Η΄δοξα για να σε αναγνωριζουν και να σου δινουν τσαμπα σουβλακια?

Κι εγω εννοειται λεφτα παντως εμαι κατα του ρητού "Το χρημα πολλοι εμισησαν τη δοξα ουδεις"

Ισα ισα προτιμω χρημα και να ειμαι ανωνυμη...
Flash
Το ερώτημα για μένα δεν είναι απολύτως σαφές. Αν μιλάμε για ένα "εκβιαστικό" δίλημμα σύμφωνα με το οποίο μπορούμε να έχουμε ΜΟΝΟ το ένα ή το άλλο τότε προφανώς το 99% θα επιλέξει χρήμα. Αν όμως μπορούμε να έχουμε και από τα δύο και απλά να επιλέξουμε περισσότερο το ένα ή το άλλο τότε οι απαντήσεις πιθανότατα να άλλαζαν...

Δύο παρατηρήσεις:

Η έννοια της δόξας, για μένα τουλάχιστον, έχει ελάχιστη σχέση με τις έννοιες της δημοσιότητας και της αναγνωρισιμότητας όπως αυτές ισχύουν σήμερα. Θα λέγατε ποτέ ότι ο οποιοσδήποτε καραγκιοζάκος βγάζει ένα cd που πουλάει ή εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση είναι "δοξασμένος". Όχι βέβαια. Η δόξα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην έννοια της υστεροφημίας και κερδίζεται μόνο με πράξεις και σκέψεις άξιες μνημόνευσης ακόμα και μετά το πέρας της ζωής ενός ανθρώπου. Κάποιους μπορεί να τους αφήνει παγερά αδιάφορους μια τέτοια οπτική, ειδικά αν ρέπουν προς μια υλιστική νοοτροπία, εμένα πάντως όχι.

Ακόμα όμως κι αν εκλάβουμε ως δόξα τη διασημότητα νομίζω ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε υπερβολικά απλοϊκά τα πρακτικά οφέλη της. Αν κάποιος είναι διάσημος:

- Έχει πρόσβαση σε μέρη, συλλόγους, ανθρώπους, πόρους που διαφορετικά θα ήταν hands off.
- Έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τη διασημότητά του και να βγάλει άφθονα λεφτά έχοντας ελάχιστο ταλέντο, ικανότητες, δεξιότητες, και με ελάχιστη προσπάθεια απλά εκμεταλλευόμενος μια παροδικότητα.
- Έχει επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξει ένα εξαιρετικό networking το οποίο μπορεί να συντηρήσει και χρησιμοποιήσει ώστε να ανέλθει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κλπ
- Μπορεί να εκμεταλλευτεί μια φανερή ή λανθάνουσα οικειότητα των ανθρώπων ώστε να τους "κερδίσει" και να τους χειραγωγήσει.

Γενικά το μότο που έχω δημιουργήσει για το χρήμα είναι: " Το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία αλλά η απουσία χρήματος συνήθως φέρνει τη δυστυχία".
Achilleas13
Τα λεφτα ειναι για μενα σημαντικοτερα απο την δοξα.Τι να την κανεις τη δοξα αν δεν μπορεις να ζησεις οπως θες.Ασε που στο τελος θα ξεχασουν ολοι και θα περασεις και χαλια γεραματα.Ενω με τα λεφτα τουλαχιστον εισαι σιγουρος οτι θα κανεις μια πιο ωραια ζωη

Σιγουρα ουτε το χρημα ουτε η δοξα φερνουν την ευτυχια αλλα το χρημα ειναι χρησιμοτερο απο τη δοξα
grigoris
Money makes the world go 'round.............
soz
Δόξα.
Οχι βέβαια με την μορφή celebrity κλπ μπούρδες.

Άλλωστε η μαγκιά στη ζωή δεν είναι να κάνεις λεφτά,αλλά όταν θα φύγεις απο αυτόν τον κόσμο να έχεις αφήσει κάποιο ίχνος πίσω σου (προσωπική άποψη).
Zmac
Σήμερα οι γκόμενες κολλάνε μόνο στα λευτά 68.gif ..Οπότε διαλέγω λεφτά
thrylos7
Διαβάζοντας το ερώτημα, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι υπάρχει ήδη μια βάση, δηλαδή το παρόν, όπου λίγο πολύ όλοι έχουμε μικρή ή μεγαλύτερη άνεση χρήματος και ίσως κάποιο ποσό ...δόξας, πχ ανάμεσα στην παρέα μας, στην οικογένειά μας ή και λίγο παραπέρα. Σ' αυτή την περίπτωση, θα προτιμήσω τη δόξα (και δεν είμαι και από τη Δράμα - κι άλλη απόπειρα χιούμορ), καθώς τα περισσότερα χρήματα δεν είναι κάτι που μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλοδεχούμενα, αλλά κι έτσι είναι μια χαρά, αφού μου προσφέρουν τη φυσιολογική ζωή που θέλω.

Τώρα αν πρέπει να διαλέξουμε ένα από τα δύο, δίχως να έχουμε κάτι από το άλλο.. εξαρτάται από την ποσότητα.. Πχ μεταξύ λίγων χρημάτων και λίγης δόξας, υπερισχύει το πρώτο, ενώ όταν αυτά είναι αρκετά μεγάλα, προτιμώ και πάλι τη δόξα, καθώς σ' αυτή την περίπτωση (σ' αντίθεση μάλλον με την προηγούμενη) μπορεί να σου προσφέρει και λεφτά... Τ' ότι ζούμε στην Ελλάδα είναι βέβαια ένας αρνητικός-περιοριστικός παράγοντας.

Όσο για τη δόξα, υπάρχει μια πολύ ωραία παράγραφος του Flash..
Η έννοια της δόξας, για μένα τουλάχιστον, έχει ελάχιστη σχέση με τις έννοιες της δημοσιότητας και της αναγνωρισιμότητας όπως αυτές ισχύουν σήμερα. Θα λέγατε ποτέ ότι ο οποιοσδήποτε καραγκιοζάκος βγάζει ένα cd που πουλάει ή εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση είναι "δοξασμένος". Όχι βέβαια. Η δόξα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην έννοια της υστεροφημίας και κερδίζεται μόνο με πράξεις και σκέψεις άξιες μνημόνευσης ακόμα και μετά το πέρας της ζωής ενός ανθρώπου. Κάποιους μπορεί να τους αφήνει παγερά αδιάφορους μια τέτοια οπτική, ειδικά αν ρέπουν προς μια υλιστική νοοτροπία, εμένα πάντως όχι.
B for Basketball
QUOTE(Zmac @ Sep 19 2007, 09:56 ) *

ενω αμα εχει δοξα δεν ερχονται η γκομενες???

wrong opinion blink.gif
Alexmei
ότι βγει.
B for Basketball
ta exit poll ποτε βγαινουν στον αερα? laugh.gif
reignman
λεφτα... και μετα με δικους μου τροπους θα καταφερνα να βρω μονος μου το δρομο προς την δοξα.

ΛΕΦΤΑ ΛΕΜΕ!
Alexmei
QUOTE(reignman @ Sep 19 2007, 19:00 ) *
ΛΕΦΤΑ ΛΕΜΕ!

Μoney for nothing and the chicks for free.
αεκτζού
QUOTE(Zmac @ Sep 19 2007, 10:56 ) *

Ωραία είναι η άποψη σου για τις γυναίκες!Οι γυναίκες κολλάνε σε διάφορες κατηγορίες ανδρών: στους όμορφους,στους έξυπνους,στους γλυκούληδες,στους αστείους κ.α.Τα λεφτά είναι η ύστατη λύση του άνδρα για να τον γουστάρει μια γυναίκα,κατά την άποψη μου.

Διαλέγω δόξα γιατί είμαι ψωνάρα του κερατά.
a bullet for your head
Τα λεφτα καλως η' κακως ειναι απαραιτητα και ολοι μας μοχθουμε καθημερινα για να βελτιωσουμε την ποιοτητα ζως μας.Η ενσταση μου,ειναι οτι βλεπω παρα πολλους που θα καναν τα παντα για τα λεφτα και γενικοτερα για τα οποια μικροσυμφεροντα τους,πραγματικα τα παντα..Δεν ξερω για δοξα...σιγουρα ομως ειμαι ''σκλαβος'' της τιμης..
Weekendman
Μια και ήμουν απασχολημένος τις προηγούμενες μέρες ας επανέλθω με ένα γενικό θέμα... δόξα γιατί αυτό μένει στο τέλος, ενω με τα λεφτά μπαίνεις στο δίλλημα για τον λόγο τον οποίο κάποιος σε κάνει παρέα... βέβαια πολλές φορές λεφτά και δόξα συμβαδίζουν οπότε δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα
Alexmei
QUOTE (Zmac @ Sep 19 2007, 11:56 ) *

δεν διαλέγεις λεφτά, αλλα γκόμενες
j-kidd13
Και δόξα και λεφτά!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.