QUOTE(Magnus92 @ May 3 2012, 21:59 )

Παροτι αντιμαχος της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας, οι συνθηκες αυτη τη φορα "επιβαλουν" κατα καποιο τροπο την ψηφο σε καποιο πολιτικο κομμα... Αυτη θα παει σιγουρα προς αριστερα...
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σβησει το διπολο ( αν και ολοι ξερουμε πως η συνεργασια τους θα ειναι η επομενη κυβερνηση μας ) ...
Με τους Νεοναζι δεν εχω θεμα, ας μπουν στην Βουλη, δεν τους κανει περισσοτερο επικινδυνους απ οτι ηδη ειναι... Αφου δεν μπορουν να τους σβησουν εντελως...
Το θεμα ειναι το τι θα γινει μετα, γιατι η πραγματικη αλλαγη θα εθει στον δρομο και οχι στο εκλογικο παραβαν...
οι εκλογες ουσιαστικα αποτυπωνουν τους συσχετισμους που υπαρχουν μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη .εαν αυτοι οι συσχετισμοι δεν αλλαξουν υπερ της αριστερας τοτε το πιο ισχυρο οπλο του λαου θα παραμεινουν οι εκλογες ακομα και ετσι οπως της καταντησαν.με 50βουλευτες μπονους.
QUOTE(HLR CENATION @ May 3 2012, 22:37 )

Εμενα θα μου επιτρεψεται να εχω διαφορετικη αποψη.
Κανονικα η αλλαγη θα ξεκιαναγε την Κυριακη
.Αν ερθει εκεινη η ιστορικη μερα που θα μας τελειωσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τοτε θα εχει γινει το μεγαλο βημα για λλαγη στον τοπο.Αλλα την αλλαγη δυστηχως δεν την θελει ενα κομματι του ελληνικου λαου καθως τα δυο μεγαλα κομματα θα παρουν γυρω στο 50%.Το εχω ξαναγραψει και θα το ξαναγραψω.
Μετα την απομκρυνση απο την καλπη ουδεν λαθος αναγνωριζεται.Στην κοινοβουλευτικη δημοκρατια(που κατα την γνωμη μου ειναι μακραν το καλυτερο πολιτευμα παρα τα οποια ελαττωματα εχει)
ΜΟΝΟ με τις εκλογες μπορει να αλλαξει η κατασταση.Ολα τα αλλα ειναι ουτοπια.
Προσωπικη αποψη παντα.

να σου υπενθυμισω πως και το λαος ηταν στη κυβερνηση.συμφωνω, ουδεν λαθος αναγνωριζεται, και το ξαναλεω.!!
και το λαος ηταν στη κυβερνηση και βοηθησε στην εφαρμογη του 2μνημονιου αλλα και στη ψηφιση του πρωτου.εβαλε το χερακι του και στα 2μνημονια.τελος δεν ειναι ουτοπια τιποτα αλλα αυτη τη στιγμη πρεπει πρωτα να αλλαξουν οι συσχετισμοι και μετα συζηταμε πως θα ειναι ακριβως αυτη η αλλη κοινωνια.αν εχεις τη συντριπτικη πλειοψηφια του λαου να ψηφιζει νδ και πασοκ τοτε χρειαζεσαι τις εκλογες για να αλλαξεις τους συσχετισμους σε πρωτο σταδιο και να διαμορφωσεις και πολιτικη συνειδηση σε 2σταδιο ωστε ο κοσμος απο κατω να φτιαξει τη κοινωνια που θελει.οι εκλογες ειναι το πιο ισχυρο οπλο αυτη τη στιγμη κατα τη γνωμη μου
QUOTE(maik23 @ May 3 2012, 23:21 )

παιδες το προβλημα μας οσον αφορα τα κομματα δεν ειναι η υποσταση τους αλλα τα προσωπα τους και οι συμπεριφορες τους.δλδ δεν ειναι η νδ και το πασοκ αλλα η νοοτροπια και και ο τροπος δρασης τους.δεν κανουν αυτα που λενε και δεν εκπροσωπουν τον λαο.κανονιζουν τα παντα συμφωνα με το συμφερον τους.
διαφωνω,κατα τη γνωμη μου τα κομματα αυτα εξυπηρετουν τη ταξη τους και το υπαρχον συστημα.αλλο το οτι μπορει κομματα με διαφορετικη ιδεολογικη τοποθετηση να ενσωματωνονται στο συστημα οπως το πασοκ που το 81 εβγαινε πιο αριστερα και απο το κκε

QUOTE(Magnus92 @ May 4 2012, 16:26 )

Θα αντιταχθω σ αυτο που λες Νουντιε, συμφωνοντας ομως με την αποψη σου
Δυστυχως, απο τη φυση του ανθρωπου, αυτο δεν ειναι πολυ απλο... Θελει πολλα χρονια σωστης παιδειας, για να περασει σταδιακα μια τετοια μορφη κοινωνιας... Οποτε, αυτη τη στιγμη, μιλωντας ρεαλιστικα, ειναι καπως ουτοπικο αυτο που θελουμε ...Εκει πιστευω οτι βρισκεται και η διαφωνια του φιλου maik23, αν καταλαβαινω σωστα...
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ λεω και εγω.συμφωνω πληρως