(Α) Θα κάνω πάλι τον προπονητή εκ του προχείρου έχων την μορφήν του χοίρου
και θα δώσω μια δική μου επιλογή της καταλληλότερης δωδεκάδας (
απο τις 21 αθλήτριες που προεπιλέχθηκαν πάντα)
Αντε, να δούμε πόσες θα πιάσω.
Στα Γκάρντ
------------------------------------
Ιωάννα Κρίμιλη (Εργοτέλης)
Λίλια Καρακασίδου (Φάρος)
Χριστίνα Αναστασοπούλου (Πρωτέας Β.) - 2002
Αθηνά Λέξα (Αστέρας Ιπποδρ.) - 2002
Βάσια Παπαμαρκάκη (ΟΦΗ)
Φόργουορντ
----------------------------------
Μαρία Βαντσούρη (Άρης Θ.)
Ευαγγελία Κοντραφούρη (Φάρος)
Χριστίνα Κατσαμούρη (ΠΑΟΚ)
Έλενα Μποσγανά (Κρόνος Αγ. Δημητρίου) - 2003
Φρόντ-λάιν
---------------------------------
Ιωάννα Χατζηλεοντή (Φάρος)
Χρυσάνθη Μπενέκη (Παλαμάς Καρδ.)
Δανάη Παπαδοπούλου (Αστέρας Ιπποδρ.)
Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να βγάλω 12-άδα απο την 21-άδα του Μπακογιώργου. Δυσκολεύτηκα τόσο που ανέτρεξα στα βιντεάκια των τελικών της ΕΚΑΣΘ, του πανελληνίου Β' και πανελληνίου ΤΕΛΙΚΗΣ φάσης ψάχνοντας ρημπάουνερς. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αθλητικά πεντάρια στις επιλογές. (Α ρε Χατζηλεοντή, πάλι πεντάρι θα σε βάλει επι 40-αλεπτο. Κι ασ' επιτέλεους το μαλλί.. Το φτιάχνεις έξω απ' το παρκέ
)
Η χειρότερη αλήθεια είναι πως σκέφτηκα ποιές αθλήτριες θα μπορούσε να είχε καλέσει που να κάνουν διαφορά και εκτός Εζέτζας ομολογώ δυσκολεύτηκα και πάλι
Ίσως μια γρήγορη ψηλή? Υπάρχει?
Τέλος πάντων, σε μια παρόμοια δωδεκάδα - και όσον αφορά τα ρημπάουντ, ελπίζω στα φόργουορντ και σε κάποιες γκάρντ να συνεισφέρουν. Ιδέες και προτάσεις αφού διαβάσετε το μέρος Β'
(Β) Έκανα ένα μικρό σκάουτιγκ των αντιπάλων
Κατ αρχάς στον όμιλό μας έχουμε δύο απο τις έξι σκανδιναβικές που παίζουν στην Β' κατηγορία, τις Σουηδία και Ισλανδία. Ευτυχώς είναι και οι ασθενέστερες - ψέματα, ασθενέστερη είναι η Εσθονία, αλλά κι αυτές οι ομάδες είναι σίγουρα του χεριού μας.
Αλλά ας τις πιάσω όλες τις Σκανδιναβικές, μια που είδα τα παιχνίδια του WU16 Nordic Championship 2017 (όσο μπόρεσα τέλος πάντων, τα παιχνίδια κορασίδων δεν είναι και για χόρταση και φέτος έχω παραφάει
Όχι τίποτα άλλο αλλά αισίως τις δύο απο δαύτες θα τις συναντήσουμε στην πορεία.
ΦιλανδίαΗ ισχυρότερη. Δαιμονισμένος ρυθμός (πράγμα που τις οδηγεί σε πολλά λάθη), πιεστική άμυνα με παγίδες επι 40 λεπτά που οδηγεί σε πολλά λάθη τις αντιπάλους.
Απο παίκτριες έχουν μια ψηλή με το γλαφυρό όνομα
Λίζα Ταπόνεν (191cm 2002), αλλά πραδόξως δεν είναι αυτή που ρίχνει τις τάπες. Τις τάπες τις ρίχνει μια άλλη ψηλή, η
Αουάκ Κουγιέρ (194cm 2001). Ναι σωστά μαντέψατε, μαύρη είναι και είναι και η καλύτερή τους παίκτρια. Όχι τίποτα σούπερ τεχνικά αλλά τρέχει, σκοράρει και είναι εύστοχη στις βολές.
Το μοτεράκι είναι η δαιμόνια Εμπα Πεκόνεν (170cm 2001). Γενικα τίποτα το φοβερό, αλλά παίζουν λυσσαλέα άμυνα και αρκετά ομαδικά.
ΔανίαΗ αμέσως ισχυρότερη. Ίδιο στύλ. Έχουν κι αυτοί μια ψηλή και δυνατή μαύρη που δεν μου πολυμοιάζει για κορασίδα, αλλά ας είναι. Έχουν και μια-δυο που μου φάνηκαν καλές όπως η Γιέσσεν. Τίποτα το τρομερό. Πολύ μαχητικές όμως.
Σουηδία και
Ισλανδία Σουηδία και Ισλανδία είναι ισοδύναμες, αλλά αρκετά πιο αδύναμες απο τις δύο πρώτες. Ούτε πολύ ψηλές είναι, η δική μας ομάδα είναι πιο ψηλή, ούτε είδα κάποια παίκτρια που να ξεχωρίζει. Οπότε τις έχουμε.
Νορβηγία και η πιο αδύναμη απ όλες Εσθονία δεν θα περάσουν στον 2ο γύρο οπότε δεν μας απασχολούν.
ΙσραήλΑυτή η ομάδα θα είναι πονοκέφαλος καθώς έξι παίκτριες αγωνίζονταν (κανονικά, όχι απ τον πάγκο) και πέρσι που μας κέρδισαν στην παράταση. Συνεχείς παγίδες, πολύ τρίποντο, σούπερ μαχητικές, και μερικές ξέρουν και μπάσκετ. Να δούμε τι άλλο έχει βγάλει η παραγωγή τους. Ελπίζω να μην έχει και κόρη ο Μπλάτ.
ΒέλγιοΤο βέλγιο ήταν άτυχο πέρσι καθώς έπεσε πάνω σε Ρουμανία και Πολωνία, οπότε έχασε την δεύτερη θέση. Όλους τους άλλους αγώνες τους πήρε εύκολα. Απο την περσινή ομάδα όμως μόνο μία παίκτρια παραμένει (ήταν και η καλύτερη) η όχι και τόσο ψηλή (~ 180) αλλά πολύ δυνατή Μαξουέλα Λισόουα Μπάκα. Πάντως κρίνοντας απο την πορεία των Βέλγικων γατών στις υποδομές κρίνω πως θα είναι απο τα φαβορί για άνοδο, μαζί με μας και την Φινλανδία.
Απο τις ομάδες που έπεσαν πέρσι, Σουηδία τα είπαμε, Πορτογαλία δεν ξέρω αλλά συνήθως είναι κοντή ομάδα, Σλοβακία το μόνο που μπορώ να πω είναι πως απο ύψη βρίσκονται στα μέτρα μας.
Θα κάνω και προβλέψεις για τις δύο πρώτες κάθε ομίλου, λίγο πολύ στην τύχη
GROUP A => Φινλανδία - Πορτογαλία
GROUP B => Βέλγιο - Σλοβενία (εκτός αν κάνει την έκπληξη η γηπεδούχος ΦΥΡΟΜ)
GROUP C => Ελλάδα - Ισραήλ
GROUP D => Σλοβακία - Δανία
(Γ) Είδα λίγο Κίνα Ιταλία απ το παγκόσμιο u20. Κέρδισαν οι Κινέζες

Οι περισσότερες Κουρεμένες σαν .. την Ζαν ντ'Άρκ, αλλά στο ασχημότερο, μα στο πολύ ασχημότερο. Μιλάμε για ανείπωτη ασχήμια. Μερικές μοιάζαν με επιστημονικά πειράματα. Όχι, δεν είμαι πολύ ρατσιστής

Όποιοι νομίζουν πάντως πως στο παγκόσμιο γυναικών θα τις κερδίσουμε εύκολα να το ξανασκεφτούν.