Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Charlotte Bobcats
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Charlotte Bobcats







Μια φορά κι έναν καιρό, μπήκε η Γάτα στο χορό


Προηγούμενο Ρεκόρ (2011-2012): 7-59

Leaders (2011-2012):
Πόντοι: Gerald Henderson 15,1
Ριμπάουντ: Bismack Biyombo 5,8
Ασσίστ: D.J. Augustin 6,4

Πιθανή 5άδα:

PG:SessionsSG:HendersonSF:Gilchrist
PF:MullensC:Haywood


Πάγκος:

PG’s: Kemba Walker
SG’s: Ben Gordon, Cory Higgins, Matt Carroll
SF’s: Reggie Williams, Jeff Taylor, DaJuan Summers
PF’s: Tyrus Thomas
C’s: Bismack Biyombo, DeSagana Diop

Offseason moves
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Brendan Haywood (FA), Ramon Sessions (FA), Ben Gordon (από ανταλλαγή από Pistons)
Draft Picks: Michael Kidd-Gilchrist (#2), Jeff Taylor (#31)

Έφυγαν: Corey Maggette (ανταλλαγή σε Pistons), D.J. Augustin (FA), Edu Najera (από-σύρθηκε), Derrick Brown (FA)



Προπονητής: Mike Dunlap

Άγνωστος στους περισσότερους, ο Dunlap είναι απ’ αυτούς τους τύπους που ποτέ δεν έχεις ακούσει στο παρελθόν, αλλά συνήθως έχουν στην πλάτη τους καμιά 20ετία κολεγιακής προπονητικής εμπειρίας, άντε και με κανένα πέρασμα από ομάδα ΝΒΑ ως assistant coach.

Κάπως έτσι κι εκείνος, κουβαλάει 32 χρόνια εμπειρίας, εκ των οποίων τα 14 ως πρώτος προπονητής… σε κολλέγιο (Denver Metropolitan) φυσικά. Από το ΝΒΑ πέρασε για δυο χρόνια ως assistant του George Karl στους Nuggets, για τον οποίο υποστηρίζει ότι ήταν μια από τις σημαντικότερες επιρροές του. Ο Rich Cho τον διάλεξε όταν ο πρώτος στόχος του, ο Jerry Sloan, δεν ψηνόταν να κοουτσάρει ξανά.

Οι παίκτες από τις πρώτες προπονήσεις μιλούν για έναν απαιτητικό προπονητή που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες. O Mike Michalitsios, o Ελληνοαμερικάνος reporter των Bobcats και συνεργάτης του BasketForum, παρακολουθεί τις προπονήσεις και μας μετέφερε από τους παίκτες: “He knows what kind of situation we were in last year and he doesn't want us as players to be in that spot again, and neither do we”.


Σχόλιο:

Tο χειρότερο winning ratio όλων των εποχών έως σήμερα, είναι μια συνοπτική εικόνα της προηγούμενης χρονιάς για τους Bobcats. Κάτι που δε θα αλλάξει όμως και δε σε επηρεάζει πλέον, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι μαζί του. Ίσως σε αυτή τη λογική οι Bobcats δεν έτρεξαν να ανανεώσουν τον expiring Augustin, ενώ νωρίτερα στη χρονιά είχαν αφήσει τον Diaw να παχύνει αλλού και έδωσαν με ανταλλαγή τον Σπαγκέτι. Οι τρεις αυτοί παίκτες ήταν μαζί με τον Gerald Henderson ο βασικός κορμός της περσινής τραγικής ομάδας. Ο Henderson από την άλλη, μέχρι τον τραυματισμό του, αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς και έναν από τους παίκτες “to follow”. Άγνωστο αν ο Sessions στην πράξη θα αποδειχθεί πολύ καλύτερος του Augustin, είναι ελπιδοφόρο όμως για τους Cats ότι ο Ramon ξεπετάχτηκε πριν 3 χρόνια, όταν από το πουθενά του δόθηκε αρκετός χρόνος (που εδώ θα τον βρει).

Στο νούμερο 2 του Draft, o Jordan διάλεξε τον Kidd-Gillchrist, έναν νεαρό που αναμενόταν από την αρχή της χρονιάς να είναι top-3 pick. Η λογική λέει ότι θα ξεκινάει με τον Gordon να έρχεται από τον πάγκο. Οι περισσότεροι college/draft analysts θεωρούν τον rooky ως late bloomer, κάτι σαν την περίπτωση του James Harden ας πούμε, με την εξέλιξη που παρουσιάζει από την 1η του χρονιά μέχρι σήμερα.

Στους ψηλούς ο BJ Mullens πέρυσι πέρασα μια περίοδο φορμαρίσματος (οι του Fantasy θα θυμάστε καλύτερα), μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε κι αυτός. Στην ομάδα προστέθηκε ο Haywood, που ήταν απίθανο να τον κρατήσουν οι Mavs (και καμιά άλλη σοβαρή ομάδα μεταξύ μας). Υπάρχει ακόμα και ο Tyrus Thomas? Τον θυμάμαι να παίζει στους Bulls κάποτε και στους San Fran Spartans, μετά τί έγινε δεν είμαι σίγουρος. Ο Pierce_21 ξέρει καλύτερα...

Ο στόχος για ένα καλύτερο ρεκόρ δεν είναι κάτι που οι οπαδοί και το management περιμένουν να μην καταρριφθεί. Ο πραγματικός στόχος και το ενδιαφέρον στη νέα σαιζόν για τις Γάτες και για όποιον τέλος πάντων τους ρίχνει μια κλεφτή ματιά πού και πού, είναι να γίνουν ανταγωνιστικοί και να μπουν στον χορό μαζί με τις άλλες ομάδες που προσπαθούν να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα των Cavs είναι υπαρκτό, οπότε “put some faith on the young fellas”.



Πρόβλεψη: 20-62
Conference rank: 13
Division rank: 4



Johnaros
http://thesixthman.gr/charlotte-bobcats/

QUOTE
Where are we at:

Τη σεζόν 2011/12 είχαν το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Κέρδισαν 7 παιχνίδια. Έπαιξαν τραγικό μπάσκετ. Ωστόσο ο Silas βλέποντας ότι η ομάδα δεν πάει πουθενά έδωσε στους Biyombo και Walker όσα περισσότερα λεπτά μπορούσαν, φροντίζοντας έτσι για το μέλλον της ομάδας. Ο Τζόρνταν παραμένει ιδιοκτήτης αλλά πλέον έδωσε τα ηνία στον Rich Cho, ο οποίος έκανε κινήσεις που εμπνέουν αισιοδοξία για το μέλλον τον Bobcats. Υπάρχει ένας αξιοπρεπής κορμός από νέους παίκτες, ο οποίος αν δουλευτεί σωστά και πλαισιώνοντας έναν σταρ μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόμαχο σύνολο για χρόνια. Η δουλειά είναι πολλή, αλλά η φετινή ομάδα δε θα θυμίζει σε τίποτα το περυσινό ναυάγιο. Με νέο προπονητή τον Mike Dunlap, λάτρη της πειθαρχίας και της άμυνας, οι διαφορές είναι ήδη ορατές, και οι Bobcats χτυπάνε όλα τα παιχνίδια.

Πρόβλεψη: 22-27 νίκες
Division Rank: 4th



You Fit Right In: Michael Kidd-Gilchrist

Η επιλογή των Bobcats στο ντραφτ, έρχεται στη θέση 3, όπου υπήρχε τρύπα στο ρόστερ. Μόλις 19 χρονών, αλλά με τρομερό κορμί, αθλητικά προσόντα και προσωπικότητα. Άρεσε γιατί κέρδιζε σε όλα τα επίπεδα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Θα μπει από την πρώτη μέρα στην 5άδα, και όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι αυτός από τον οποίο οι bobcats περιμένουν να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Η ικανότητά του στην άμυνα, το ρημπάουντ και την πάσα είναι μοναδική στην ηλικία του, αν και θα πρέπει να βελτιώσει το σουτ του για να είναι αξιόπιστη λύση και στην επίθεση. Θυμίζει αρκετά τον Σκότι Πίπεν στις κινήσεις του.



Odd One Out: Matt Carroll

Κάποτε το καυτό του χέρι από τα 7,25 τον έκανε μια χρήσιμη λύση από τον πάγκο. Πλέον στα 32 του είναι πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση. Πέρσι έπαιξε 52 παιχνίδια, είχε όμως το 7ο χαμηλότερο PER σε όλο το ΝΒΑ. Δύσκολα θα δει παρκέ φέτος, και αν δεν είχε συμβόλαιο θα ήταν ήδη εκτός ΝΒΑ.





Player To Watch: Gerald Henderson

Δεν είναι ούτε άγνωστος, ούτε στερήθηκε χρόνου συμμετοχής πέρσι, αλλά είναι ένας παίκτης που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Σούτινγκ γκαρντ που δε σουτάρει τρίποντα (έβαλε 11 την περασμένη σεζόν) και παίρνει την πλειονότητα των προσπαθειών του από μέση απόσταση (κάτι αντίστοιχο του Ριπ Χάμιλτον). Παρότι δεν είναι συμβατικός σκόρερ το παιχνίδι του είναι αποτελεσματικό, και στη φετινή πιο λειτουργική ομάδα δε θα χρειάζεται να κάνει πράγματα που δεν μπορεί. Πέρα από το σκοράρισμα είναι σκληρός αμυντικός με διάθεση να κολλήσει στον αντίπαλο του, ενώ είναι και καλός ρημπάουντερ για τη θέση 2. Δεν είναι σταρ, ούτε και θα γίνει, αλλά είναι από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες στο ΝΒΑ.



You Can Do Better: Tyrus Thomas

Πέρσι έκανε την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, βάζοντας πεντέμιση πόντους ανά αγώνα και σουτάροντας με το απαράδεκτο 36%. Το φταίξιμο βέβαια δεν είναι απόλυτα δικό του, καθώς σε πολλά παιχνίδια ο Silas τον χρησιμοποιούσε στο 3, θέση στην οποία δε μπορεί να ανταποκριθεί καθώς είναι κάκιστος ball handler και δε βλέπει καθόλου γήπεδο. Αν φέτος χρησιμοποιηθεί στο 4 και σποραδικά το 5, και συγκεντρωθεί σε αυτά που ξέρει να κάνει (μπλοκ – έχει 2,5 ανά 36 λεπτά συμμετοχής στην καριέρα του- στην άμυνα, κοψίματα για εύκολα καλάθια στην επίθεση) μπορεί να ξαναγίνει ένας χρήσιμος παίκτης στο rotation των νέων Bobcats.



Και πρώτη νίκη στην ιστορία τους προχτές απέναντι στους Μάβερικς με τρομερούς Kemba (27 πόντοι, 6 ρημπάουντ, 7 ασίστ, 8 κλεψίματα) και Kidd Gilchrist (25-12).
morfi
Ενδιαφέρον το σημερινό παιχνίδι. Οι Μπόμπκατς φέτος δεν έχουν κακή ομάδα και οι Μπλέιζερς στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται να τα έχουν χάσει. Η μονομαχία Νταμιάν Λίλλαρντ και Κεμπά Γουόλκερ κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του αγώνα.
Gravedigger
Defense.

Sorry,λάθος topic.


132 πόντους από τους Spurs που έπαιζαν με τα δεύτερα από το 5λεπτο του 3ου δωδεκαλέπτου, σε ματς που είχαν 38 assists και 19/34 3ποντα.Ε προφανώς κάτι δεν έγινε σωστά.
Nuntius
Ημίχρονο στην Charlotte. Το σκορ ανάμεσα στους Indiana Pacers και τους Charlotte Bobcats είναι 50 - 40 υπέρ των Pacers.

Ολική κυριαρχία της Indiana στα rebound μέχρι στιγμής. 32 - 13. Γενικά, η front line μας έχει πάει καλά. 11 πόντοι για τον West, 8 για τον Hibbert, 4 για τον Hansbrough και 2 για τον Mahinmi. Ο George και ο Green είναι σχετικά άστοχοι μέχρι στιγμής (3/9 ο George, 1/3 ο Green).
Nuntius
Τέλος 3ης περιόδου. Το σκορ είναι 83 - 57 υπέρ των Pacers.

Η κυριαρχία των Pacers στα ριμπάουντ συνεχίζεται. 47 - 20.
Nuntius
Νίκη των Pacers με 103 - 76.
SG3ptshooter

[βάζω την περασμένη βδομάδα γιατί το χτεσινό δεν το ανέβασε (ακόμα!) κανένας αντίχριστος.]
Ά ρε Βαρώνε του Μιούλενς και Βύρωνα του Μάλενς φλωρούμπα, υπάρχεις για να σε τσιμπάω στο fantasy. Άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχεις. Σου εύχομαι max extension και 15 χρόνια βασικός σε μόνιμα underachieving Bobcats. Χρόνια πολλά και για τα γενέθλιά σου, που φυσικά ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί όλοι σε αγαπάμε.
Βonus δώρο για τους αναγνώστες του περιοδικού που έχουν το Λόρδο στις καρδιές και στις ομάδες τους, το επόμενό τους avatar:

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.