Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
suspect
Ο καλυτερος τροπος για να αποτυχεις είναι να θεσπισεις νομους εκτος πραγματικοτητας. Ιδιαιτερα δε στη χωρα μας που του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει, μου φαινεται εξαιρετικα απιθανο να εφαρμοστουν τα αντικαπνιστικα μετρα.
Δυο πραδειγματα εχω να θεσω υποψη σας.
Το πρωτο είναι οι δημοσιες υπηρεσιες. Δεν πιστευω πως οι δημοσιοι υπαλληλοι θα προσαρμοστουν στο συγκεκριμενο νομο και ηδη το βλεπουμε πως παρα τις απαγορευσεις σε όλα τα γραφεια καπνιζουν. Ολη μερα καθονται στα γραφεια τους και γεμιζουν τα τασακια. Εσεις πιστευετε πως θα υπακουσουν στον νομο;

Επιπλεον δε, είναι απιθανο να εφαρμοστει στους χωρους διασκεδασης. Ουτε οι ιδιοκτητες θα ξοδεψουν χρηματα για να αλλαξουν τη διαρυθμιση για καπνιζοντες και μη και φυσικα θα είναι οικονομικη καταστροφη σε οσους απαγορευσουν στους πελατες τους το καπνισμα. Το εργο το ξερουμε. Εκει που η αστυνομια ικανει τα στραβα ματια σε καποια θεματα, θα κανει και σε αυτό.
Εν κατακλειδι πιστευω πως θα είναι ενας κενος νομος που θεσπιζεται για την εξωθεν καλη μαρτυρια στην ευρωπαϊκη ενωση και δεν θα γινει τιποτε απολυτως.

Εδώ καλα καλα δεν εχουμε νομιμες χωματερες, στο τσιγαρο θα λειτουργησουμε;
nikefalin
QUOTE(suspect @ Apr 14 2009, 20:56 ) *
Ο καλυτερος τροπος για να αποτυχεις είναι να θεσπισεις νομους εκτος πραγματικοτητας. Ιδιαιτερα δε στη χωρα μας που του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει, μου φαινεται εξαιρετικα απιθανο να εφαρμοστουν τα αντικαπνιστικα μετρα.
Δυο πραδειγματα εχω να θεσω υποψη σας.
Το πρωτο είναι οι δημοσιες υπηρεσιες. Δεν πιστευω πως οι δημοσιοι υπαλληλοι θα προσαρμοστουν στο συγκεκριμενο νομο και ηδη το βλεπουμε πως παρα τις απαγορευσεις σε όλα τα γραφεια καπνιζουν. Ολη μερα καθονται στα γραφεια τους και γεμιζουν τα τασακια. Εσεις πιστευετε πως θα υπακουσουν στον νομο;

Επιπλεον δε, είναι απιθανο να εφαρμοστει στους χωρους διασκεδασης. Ουτε οι ιδιοκτητες θα ξοδεψουν χρηματα για να αλλαξουν τη διαρυθμιση για καπνιζοντες και μη και φυσικα θα είναι οικονομικη καταστροφη σε οσους απαγορευσουν στους πελατες τους το καπνισμα. Το εργο το ξερουμε. Εκει που η αστυνομια ικανει τα στραβα ματια σε καποια θεματα, θα κανει και σε αυτό.
Εν κατακλειδι πιστευω πως θα είναι ενας κενος νομος που θεσπιζεται για την εξωθεν καλη μαρτυρια στην ευρωπαϊκη ενωση και δεν θα γινει τιποτε απολυτως.

Εδώ καλα καλα δεν εχουμε νομιμες χωματερες, στο τσιγαρο θα λειτουργησουμε;

καλά τα λες , όπως σχεδόν κάθε άλλος νόμος θα εφαρμοστεί κατά το συμφέρον ( όχι το δημόσιο ή το γενικό) αλλά της κονόμας.
Ειναι τόσο ισχυρή η εικόνα της "μαγκιάς" που προβάλλεται έμμεσα ή άμεσα σε ότι έχει να κάνει με το κάπνισμα που ένα απλό "χαρτομάνι" ακόμα χωρις βούληση θα καταντήσει softex
a bullet for your head
Μπορει να μην κολλαει 100%,ομως εχει μια σχεση & συναφεια:

Το κάπνισμα αφαιρεί χρόνια από τη ζωή σου και προσθέτει οικονομικό κόστος στο εθνικό σύστημα υγείας. Ωστόσο, και οι καπνιστές επιβαρύνουν οικονομικά την κοινωνία -με το να ζουν περισσότερο.

Είναι ένα κομμάτι της συζήτησης περί του καπνίσματος, το οποίο ορισμένοι οικονομολόγοι και κρατικοί λειτουργοί βρίσκουν δυσάρεστο.
Στις ΗΠΑ, μέλη του Κοινοβουλίου ανέφεραν τα τεράστια κόστη για το δημόσιο σύστημα υγείας, που σχετίζονται με το κάπνισμα, κατά τη διαδικασία έγκρισης ενός αξιοσημείωτου νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα, το οποίο δικαιοδοτεί τη Διαχειριστική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της χώρας να ρυθμίζει τα προϊόντα καπνού. Καμία αναφορά δεν έγινε στο επιπρόσθετο κόστος για την κοινωνία που θα προκύψει από τη φροντίδα ενός αντικαπνιστή πληθυσμού που θα ζει περισσότερο.
Υποστηρικτές του νομοσχεδίου της FDA ανέφεραν νούμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Προλήψεως Ασθενειών (CDC), το οποίο αναφέρει ότι οι καπνιστές κοστίζουν στη χώρα $96δις ετησίως σε άμεσες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, καθώς και $97δις ετησίως σε χαμένη παραγωγικότητα.
Σε δήλωση του ο Λευκός Οίκος υποστήριξε το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένει την έγκριση από τη Γερουσία, διατυπώνοντας το επιχείρημα ότι η χρήση προϊόντων καπνού «εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από $100δις ετησίως στην εθνική οικονομία.»
Ωστόσο, οι καπνιστές αποβιώνουν γύρω στα 10 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τους μη-καπνιστές, σύμφωνα με το CDC και αυτοί οι πρόωροι θάνατοι εξοικονομούν πόρους για το σύστημα υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, για τα προγράμματα ιδιωτικών συντάξεων και άλλα παρεμφερή προγράμματα.
Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Vanderbuilt, Kip Viscusi μελέτησε τα καθαρά κόστη από τις σχετικές με το κάπνισμα δαπάνες αλλά και τα ποσά που εξοικονομούνται, και ανακάλυψε ότι για κάθε πακέτο τσιγάρα που καταναλώνεται, το κράτος επωφελείται ένα καθαρό κέρδος της τάξεως των 32 σεντς.
«Ακούγεται δυσάρεστο να κοιτάζουμε τα οικονομικά οφέλη μαζί με τις αυξήσεις των δαπανών και δεν είναι καλό το ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος,» είπε ο Viscusi σε συνέντευξη του. «Αλλά αν πρόκειται να ακολουθήσεις το τρενάκι των δαπανών για την υγεία μέχρι τέλους, πρέπει να συνυπολογίσεις όλες τις παραμέτρους, και όχι μόνο αυτές που σου αρέσουν ώστε να περάσει το νομοσχέδιο σου.»

πηγη:Pathfinder News

Τι σου ειναι αυτοι οι ''τεχνοκρατες''?
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Αυτην την ΜΑΛΑΚΙΑ με την απαγορευση του καπνισματος δεν την καταλαβα ποτε.

Εγω δεν καπνιζω, αλλα θεωρω πολυ ρατσιστικο και φασιστικο
οι λιγοι (μη καπνιστες) να επιβαλουν κατι στους πολλους (καπνιστες).

Μην καπνιζεις εδω, μην καπνιζεις εκει, μην καπνιζεις παραπερα.
Αντε ρε μαμησου που θα μου πεις που θα καπνιζω.
Απο την στιγμη που οι πιο πολλοι καπνιζουν,
θα επρεπε να δημιουργηθουν ειδικα δωματια για τους μη καπνιστες.

Στην Ελλαδα ειναι πολυ δυσκολο να ισχυσει γιατι τα τσιγαρα,
μεσω την φορολογιας τους, αποφερουν τρομερα εσοδα στην χωρα.

Οι αεροπορικες εταιριες, οι οποιες απαγορευαν το καπνισμα σε ολες τις πτησεις,
μετα τα παρα πολλα παραπονα απο τους καπνιστες πελατες τους, οι οποιοι ειναι παρα πολλοι,
σκεφτονται να επιτρεψουν το καπνισμα σε καποιες πτησεις.
stefan
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 01:03 ) *

μετα τα παρα πολλα παραπονα απο τους καπνιστες πελατες τους, οι οποιοι ειναι παρα πολλοι,

Α μπραβο!!
Πες τα ρε Λυκε.
Δεν μπορουμε να καπνισουμε πουθενα πλεον.
Αφου θελουν να μην καπνιζουμε σε δημοσιους χωρους
να δωσουν επιχοηγησεις στα μαγαζια να φτιαξουν χωρους
για καπνιστες και για μη καπνιστες.
Να μην ενοχλει ο ενας τον αλλον.
spysta
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 14 2009, 23:03 ) *

Και γω θεωρω πολυ φασιστικο και ρατσιστικο Λυκε και stefan το γεγονος οτι για να βγω να πιω ενα ποτο πρεπει να εισπνεω 5 ωρες τον καπνο του διπλανου μου και μετα να βρομανε τα ρουχα μου τσιγαριλα .. χωρις φυσικα να εχω καπνισει ο ιδιος.
Ειναι επιβλαβες για μενα και το θεωρω περισσοτερο ρατσιστικο να μου επιβαλλεται κατι που μου κανει αποδεδειγμενα κακο χωρις να το θελω .. (οντας παθητικος καπνιστη)

ΦΑΥΛΟΣ κυκλος με λιγα λογια
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(spysta @ Apr 15 2009, 01:32 ) *
Και γω θεωρω πολυ φασιστικο και ρατσιστικο το γεγονος οτι για να βγω να πιω ενα ποτο πρεπει να εισπνεω 5 ωρες τον καπνο του διπλανου μου και μετα να βρομανε τα ρουχα μου τσιγαριλα οταν γυρισω σπιτι χωρις φυσικα να εχω καπνισει ο ιδιος.
Ειναι επιβλαβες για μενα και το θεωρω περισσοτερο ρατσιστικο να μου επιβαλλεται κατι που μου κανει αποδεδειγμενα κακο .. (οντας παθητικος καπνιστη)

ΦΑΥΛΟΣ κυκλος με λιγα λογια

Σαν μειονοτητα που εισαι, να πας μεσα στο δωματιακι για τους μη καπνιστες και να πιεις το ποτο σου.
spysta
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 14 2009, 22:35 ) *
Σαν μειονοτητα που εισαι, να πας μεσα στο δωματιακι για τους μη καπνιστες και να πιεις το ποτο σου.

sorry κι ολας αλλα εφθασες σε μεγαλα επιπεδα ρατσισμου με το ''μειονοτητα'' που εγραψες .. ουτε φυσικα ειναι λογικη απαντηση για να συζητησουμε.

Δεν υπαρχει δυνατοτερο επιχειρημα απο αυτο που σου ειπα οτι απλα .. η συνηθεια του καπνιστη .. ειναι για μενα ανθυγιεινη.
Απ αυτο και μονο συζηταμε σε αλλη βαση ..

Οι νομοι μια χαρα ειναι .. δεν θα εφαρμοστουν βεβαια στην Ελλαδα .. αλλα στο εξωτερικο που εφαρμοζονται ειναι σε αλλο επιπεδο η νυχτερινη διασκεδαση (ειδικα στα club).Και το λεω αυτο που κι εγω οταν βγανω θα καπνισω μερικες φορες με τρακα κανα δυο τσιγαρακια
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(spysta @ Apr 15 2009, 01:41 ) *
sorry κι ολας αλλα εφθασες σε μεγαλα επιπεδα ρατσισμου με το ''μειονοτητα'' που εγραψες .. ουτε φυσικα ειναι λογικη απαντηση για να συζητησουμε.

Δεν υπαρχει δυνατοτερο επιχειρημα απο αυτο που σου ειπα οτι απλα .. η συνηθεια του καπνιστη .. ειναι για μενα ανθυγιεινη.
Απ αυτο και μονο συζηταμε σε αλλη βαση ..

Απλα οι καπνιστες ειναι πιο πολλοι.
Οποιος μη καπνιστης δεν θελει να αναπνεει τον καπνο των αλλων ας κατσει σπιτι του.

Γιατι να σεβαστει ο καπνιστης την δικη σου επιθυμια
και να μην σεβαστεις εσυ την δικη του???

Και επαναλαμβανω οτι εγω ΔΕΝ καπνιζω.
spysta
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 14 2009, 23:45 ) *
Οποιος μη καπνιστης δεν θελει να αναπνεει τον καπνο των αλλων ας κατσει σπιτι του.

Μα δεν διαφωνω σ αυτο που λες .. οπως σου ειπα φαυλος κυκλος ..
Απλα ΠΡΕΠΕΙ να το σεβαστει ..γιατι για εμενα ειναι ανθυγιεινο και κανει κακο στην υγεια ..
αν καποια αλλη συνηθεια επηρεαζει απλα πχ αισθητικα καποιους αλλους τοτε συζηταμε σε αλλη βαση .. και οχι σε αυτην που αποδεδειγμενα ειναι βλαβερη για τον συναθρωπο.
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 01:45 ) *

Και το ΠΟΥΡΟ στη φωτο,τι ειναι..??Caprice σοκολατα..?? rolleyes.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 15 2009, 01:50 ) *
Και το ΠΟΥΡΟ στη φωτο,τι ειναι..??Caprice σοκολατα..?? rolleyes.gif

Το πουρο ειναι για ειδικες στιγμες.
Μετα απο ενα ''καυτο τριο'' επιβαλλεται.
stefan
QUOTE(spysta @ Apr 15 2009, 01:49 ) *
Μα δεν διαφωνω σ αυτο που λες .. οπως σου ειπα φαυλος κυκλος ..
Απλα ΠΡΕΠΕΙ να το σεβαστει ..γιατι για εμενα ειναι ανθυγιεινο και κανει κακο στην υγεια ..
αν καποια αλλη συνηθεια επηρεαζει απλα πχ αισθητικα καποιους αλλους τοτε συζηταμε σε αλλη βαση .. και οχι σε αυτην που αποδεδειγμενα ειναι βλαβερη για τον συναθρωπο.

Ακριβως οπως το λες.
Φαυλος κυκλος.
Θα μπορουσαμε με σωστη οργανωση ολοι να ηταν ικανοποιημενοι.
Ολοι να σεβονται τον αλλον και να μην του επιβαλλουν το δικο του.
Andrew19
Σε άλλες χώρες μια χαρά κόπηκε το κάπνισμα μαχαίρι.
Να σας πω κάτι που ξεχνάτε επίσης, στην Ελλάδα θέλουν να μειώσουν κατά πολύ τα μπαρ, καφετέριες, μπουζουξίδικα κλπ. Το γιατί θέλουν να το κάνουν αυτό είναι άλλη ιστορία που δεν θα την αναλύσουμε εδώ. Ετσι έβαλαν μεσοπρόθεσμα διάφορα πράγματα όπως το ωράριο των μαγαζιών το οποίο στην ουσία σκότωσε τα μαγαζιά που λειτουργούσαν καθημερινες και αυτό το μέτρο θα πλήξει κατά πολύ αυτά τα μαγαζιά μια και οι περισσότεροι επειδή δεν θα μπορούν να καπνίσουν θα ελλατώσουν τις εξόδους τους.
Air Kef
Το τσιγάρο επιβάλλεται να απαγορευτεί σε χώρους που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, δηλαδή δημόσεις υπηρεσίες,νοσοκομεία,αεροδρόμια,μετρό,ΗΣΑΠ
,ακόμα και στις στάσεις λεωφορείων.

Σε μέρη όμως που δεν είναι υποχρεωτικό να πας, αλλά πας από επιλογή σου, όπως τα μπουζούκια και τα κλαμπ, δεν ειναι δυνατόν να απαγορεύεται μαχαίρι. Αν δεν σου αρέσει spysta οτι ο διπλανός σου καπνίζει μεσα στο μπαρ, μπορείς να φύγεις, δεν σε υποχρεώνει κανένας να είσαι εκεί.

Μπορουν να δημιουργηθούν μπαρ για μη καπνιστές, ή έστω, να δωθεί δικαίωμα στα μπαρ μετά τον νεο νόμο, να είναι για καπνιστές.

Υ.Γ.: Γενικά δεν καπνίζω, αλλά ενα-δυο θα τα στρίψω στο κατάλληλο μέρος με την κατάλληλη παρέα.
Flash
Γενικά συμφωνώ με τη θέση του Κεφ. Κι εγώ πιστεύω ότι μια ελάστικότητα στους χώρους διασκέδασης είναι απαραίτητη.

Στην Αγγλία εδώ και 1 1/2 χρόνο απαγορεύεται το κάπνισμα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και μάλιστα σε πολλούς από αυτούς πρέπει να υπάρχει ελάχιστη απόσταση 10 μέτρων από το κτίριο αν θέλει κάποιος να κάνει τσιγάρο. Ακόμα και σε μπαρ, παμπ κλπ απαγορεύεται δια ροπαλου (αν και μου έχουν πει για ενα δύο ελληναδίκα που είναι σκέτοι τεκέδες icon_drunk.gif )
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Andrew19 @ Apr 15 2009, 07:19 ) *
Σε άλλες χώρες μια χαρά κόπηκε το κάπνισμα μαχαίρι.
Να σας πω κάτι που ξεχνάτε επίσης, στην Ελλάδα θέλουν να μειώσουν κατά πολύ τα μπαρ, καφετέριες, μπουζουξίδικα κλπ. Το γιατί θέλουν να το κάνουν αυτό είναι άλλη ιστορία που δεν θα την αναλύσουμε εδώ. Ετσι έβαλαν μεσοπρόθεσμα διάφορα πράγματα όπως το ωράριο των μαγαζιών το οποίο στην ουσία σκότωσε τα μαγαζιά που λειτουργούσαν καθημερινες και αυτό το μέτρο θα πλήξει κατά πολύ αυτά τα μαγαζιά μια και οι περισσότεροι επειδή δεν θα μπορούν να καπνίσουν θα ελλατώσουν τις εξόδους τους.

Οχι μονο δεν μειωθηκαν, αλλα σε καθε γωνια υπαρχει ενα καφε
και σε καθε γειτονια ενα μπαρ.

Στην Γερμανια που ειναι απο τις πλεον αυστηρες χωρες,
τα πρωτα χρονια απαγορευοταν να καπνιζεις παντου, ομως με το περασμα του χρονου,
η πολιτεια βλεποντας τις διαμαρτυριες πελατων και καταστηματαρχων,
χαλαρωσε τα μετρα και πλεον σε πολλα μαγαζια υπαρχουν ξεχωριστοι χωροι
για καπνιστες και μη.

Στο Ελλαντα δυσκολα ομως θα αντεξει ο Ελληνας χωρις τον μπαφο του.
Air Kef
Eνα τρικ παντως που άκουσα στην Γερμανία, και το λέω με καθε επιφύλαξη καθώς δεν το έχω ελέγξει, είναι ότι πολλά μπαρ και μαγαζιά διασκέδασης έχουν μετατραπεί νομίκα/εφοριακά (όπου χρειάζεται τέλος παντων) σε Ιδιωτικές Λέσχες. Εκεί η νομοθεσία επιτρέπει το κάπνισμα. Όποιος άνθρωπος μπαίνει στα μαγαζιά αυτά, τον ρωτάει το προσωπικό αν ειναι μέλος, αν δεν είναι του δίνουν επί τόπου μια κάρτα με το όνομά του και έτσι λύνεται όλο το πράγμα.

Δώστε σημασία ότι το έχω ακούσει κάπου, άρα δεν ξέρω αν ισχύει έστω στο ελάχιστο.
j-kidd13
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 13:56 ) *
Οχι μονο δεν μειωθηκαν, αλλα σε καθε γωνια υπαρχει ενα καφε
και σε καθε γειτονια ενα μπαρ.

Στην Γερμανια που ειναι απο τις πλεον αυστηρες χωρες,
τα πρωτα χρονια απαγορευοταν να καπνιζεις παντου, ομως με το περασμα του χρονου,
η πολιτεια βλεποντας τις διαμαρτυριες πελατων και καταστηματαρχων,
χαλαρωσε τα μετρα και πλεον σε πολλα μαγαζια υπαρχουν ξεχωριστοι χωροι
για καπνιστες και μη.

Στο Ελλαντα δυσκολα ομως θα αντεξει ο Ελληνας χωρις τον μπαφο του.

Που να αντεξει?
Αφου σε πολλες ερευνες ειμαστε η πρωτη χωρα της ΕΕ στο καπνισμα...
Εδω και καποιους μηνες,οποτε βγαινω,παρατηρω τα τραπεζια στα μαγαζια,καφετεριες,μπαρ,κλαμπ κλπ...Δεν υπαρχει τραπεζι που να μην δω τουλαχιστον 1 πακετο τσιγαρα ή καπνο...Το καπνισμα ειναι συνυφασμενο με την πλειονοτητα των Ελληνων.
Προσωπικα αυτο που δεν αντεχω με τιποτα ειναι η κατασταση στα προπατζιδικα...Η κατασταση ειναι επιεικως αποπνικτικη Επειδη καθομαι τουλαχιστον μιση ωρα,φτανω σε σημειο να μην μπορω να ανασανω κυριολεκτικα(παρ οτι και εγω θα κανω κανα τσιγαρακι οταν θα βγω για ποτο...)
Air Kef
Ναι ρε όντως, το χειρότερο μέρος με διαφορά ειναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ευτυχώς μπαίνω μονο για λογαριασμούς!
stefan
QUOTE(Air Kef @ Apr 15 2009, 14:44 ) *
Ναι ρε όντως, το χειρότερο μέρος με διαφορά ειναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ευτυχώς μπαίνω μονο για λογαριασμούς!

Να ηταν μονο εκει.
Σκεψου εικονα σε σουβλατζιδικο,
να εχει την απαιτημουμενη τσικνα,να καπνιζουν σχεδον ολοι
και να μην υπαρχει εξαερισμος.
Ακομα και να καπνιζεις,σου ερχεται να λιποθυμησεις.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(stefan @ Apr 15 2009, 14:53 ) *
Να ηταν μονο εκει.
Σκεψου εικονα σε σουβλατζιδικο,
να εχει την απαιτημουμενη τσικνα,να καπνιζουν σχεδον ολοι
και να μην υπαρχει εξαερισμος.
Ακομα και να καπνιζεις,σου ερχεται να λιποθυμησεις.

Να παραγγειλεις να στα φερουν στο σπιτι ρε.
stefan
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 14:54 ) *
Να παραγγειλεις να στα φερουν στο σπιτι ρε.

Στο σπιτι τα παραγγελνεις εσυ που εισαι παντοφλας
και δεν μπορεις να ξεμυτισεις..
Εγω οτι και να γινει,οσο τσιγαριλα και να βρωμανε μετα τα ρουχα μου
σε τετοια μαγαζια,τουλαχιστον 3-4 φορες την βδομαδα θα παω.
j-kidd13
QUOTE(Air Kef @ Apr 15 2009, 14:44 ) *

Καλα εσυ στο πρακτορειο πληρωνεις λογαριασμους???
stefan
QUOTE(j-kidd13 @ Apr 15 2009, 14:57 ) *
Καλα εσυ στο πρακτορειο πληρωνεις λογαριασμους???

Περιεργο σου φαινεται jason?
Εσυ δεν εχεις πληρωσει ποτε λογαριασμο σε πρακτορειο?
Μηπως εισαι μαζοχας και σου αρεσει να καθεσαι σε ουρες σε ταχυδρομεια?? tongue.gif tongue.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(stefan @ Apr 15 2009, 14:56 ) *
Στο σπιτι τα παραγγελνεις εσυ που εισαι παντοφλας
και δεν μπορεις να ξεμυτισεις..
Εγω οτι και να γινει,οσο τσιγαριλα και να βρωμανε μετα τα ρουχα μου
σε τετοια μαγαζια,τουλαχιστον 3-4 φορες την βδομαδα θα παω.

Μονο στα σουβλατζιδικα σε αφηνει η γυναικα να πας ρε κακομοιρη?????
Ποσο χαμηλα εχεις πεσει τρυφερο αμπαλο αγορι.
stefan
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 15:01 ) *
Μονο στα σουβλατζιδικα σε αφηνει η γυναικα να πας ρε κακομοιρη?????
Ποσο χαμηλα εχεις πεσει τρυφερο αμπαλο αγορι.

Φτου σου ρεζιλι..
Που λες αυτα που κανεις εσυ για εμας..

Εμεις στην γιορτη μας παμε στα μπουζουκια..
Αλλοι δεν τους αφηνουν οι γυναικες να βγουνε.. blech.gif blech.gif blech.gif
j-kidd13
QUOTE(stefan @ Apr 15 2009, 15:00 ) *
Περιεργο σου φαινεται jason?
Εσυ δεν εχεις πληρωσει ποτε λογαριασμο σε πρακτορειο?
Μηπως εισαι μαζοχας και σου αρεσει να καθεσαι σε ουρες σε ταχυδρομεια?? tongue.gif tongue.gif

Δεν ξερω οτι μπορεις να πληρωσεις λογαριασμους σε πρακτορεια...Μονο σε ενα πρακτορειο ειχα δει οτι μπορεις να πληρωσεις λογαριασμους ΕΥΔΑΠ και μου εκανε εντυπωση....Και ποτε δεν εχω κατσει σε ουρα πανω απο 5 λεπτα...Μυριζομαι τις ωρες και οταν παω δεν εχει κοσμο.....Τεσπα,ειμαστε off topic,τερμα η συζητηση περι λογαριασμων-πρακτορειων.... smiley.gif Επανερχομαστε σε θεριακληδικες κουβεντες...
Air Kef
Θεριακλήδικες;

Αποποινικοποιηση τώρα! icon_joy.gif
dizzy_fingers
QUOTE(j-kidd13 @ Apr 15 2009, 15:19 ) *
Και ποτε δεν εχω κατσει σε ουρα πανω απο 5 λεπτα...Μυριζομαι τις ωρες και οταν παω δεν εχει κοσμο.....

Εκεί που μένεις απλά δεν έχει κόσμο για να σχηματίσει ουρά tongue.gif.
j-kidd13
QUOTE(dizzy_fingers @ Apr 15 2009, 15:35 ) *
Εκεί που μένεις απλά δεν έχει κόσμο για να σχηματίσει ουρά tongue.gif.

Οχι ρε...Ολες οι δημοσιες υπηρεσιες που εχουμε συναλλαγες(ΔΕΗ,ΟΤΕ κλπ),βρισκονται στο Μενιδι (οπου απο κοσμο αλλο τιποτα...)οποτε αναγκαστικα παμε εκει για να πληρωσουμε λογαριασμους...
spysta
QUOTE(Air Kef @ Apr 15 2009, 07:58 ) *
Το τσιγάρο επιβάλλεται να απαγορευτεί σε χώρους που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, δηλαδή δημόσεις υπηρεσίες,νοσοκομεία,αεροδρόμια,μετρό,ΗΣΑΠ
,ακόμα και στις στάσεις λεωφορείων.

Σε μέρη όμως που δεν είναι υποχρεωτικό να πας, αλλά πας από επιλογή σου, όπως τα μπουζούκια και τα κλαμπ, δεν ειναι δυνατόν να απαγορεύεται μαχαίρι. Αν δεν σου αρέσει spysta οτι ο διπλανός σου καπνίζει μεσα στο μπαρ, μπορείς να φύγεις, δεν σε υποχρεώνει κανένας να είσαι εκεί.

Μπορουν να δημιουργηθούν μπαρ για μη καπνιστές, ή έστω, να δωθεί δικαίωμα στα μπαρ μετά τον νεο νόμο, να είναι για καπνιστές.

Υ.Γ.: Γενικά δεν καπνίζω, αλλά ενα-δυο θα τα στρίψω στο κατάλληλο μέρος με την κατάλληλη παρέα.

Και γιατι να μην γινει αυτο που ειδα πολλες φορες στα κλαμπακια του Λονδινου .. οποιος θελει να καπνισει ..στο μικρο ειδικο μερος με εξαερισμο χωρις να ενοχλει κανεναν!!
Ρωταω εναν απο την ασφαλεια του μαγαζιου .. μπορω να καπνισω εδω μεσα??και μου λεει ομορφα και ωραια ''φυσικα αλλα θα πας εκει στην γωνια'' δειχνοντας μου ενα ειδικα διαμορφωμενο χωρο με εξαερισμο στην γωνια του μαγαζιου ..

Δεν μπορειται να φανταστειται ποσο πιο ωραια ειναι χωρις το αποπνικτικο συννεφο καπνου πανω απο το κεφαλι σου!!Μπορεις να αναπνευσεις ρε παιδι μου .. μπορει να κανει και τα τσιγαρα του οποιος θελει ..

Βεβαια υπαρχει και η διαφορα νοοτροπιας .. οι ανθρωποι δεν πανε στα κλαμπακια για να κοζαρουν σαν τον κλασσικο καφρο Ελληναρα.. να καπνισουν και να πιουν ΑΠΛΑ ποτο.
Πανε για να ΧΟΡΕΨΟΥΝ ..και μιλαμε οτι ΟΛΟΙ χορευον ..μονο οι νιγκαρς με τα rnb φτανουν εξαλλου .. δεν θες κατι αλλο (ασχετα βεβαια οτι οι περισσοτεροι γινονται λιωμα tongue.gif )
Ακουμπανε το ποτακι τους στο μπαρ .. πινουν δυο γουλιες και κατευθειαν στην πιστα .. και οποιος γουσταρει και το τσιγαρακι του .. λιγο πιο διπλα .. να παρει την αναγκαια νικοτινη .. και μετα παλι στην πιστα!! 56.gif

ΥΓ.Flash περιμενω απαντηση εε tongue.gif
Flash
QUOTE(spysta @ Apr 15 2009, 13:43 ) *
Και γιατι να μην γινει αυτο που ειδα πολλες φορες στα κλαμπακια του Λονδινου .. οποιος θελει να καπνισει ..στο μικρο ειδικο μερος με εξαερισμο χωρις να ενοχλει κανεναν!!
Ρωταω εναν απο την ασφαλεια του μαγαζιου .. μπορω να καπνισω εδω μεσα??και μου λεει ομορφα και ωραια ''φυσικα αλλα θα πας εκει στην γωνια'' δειχνοντας μου ενα ειδικα διαμορφωμενο χωρο με εξαερισμο στην γωνια του μαγαζιου ..

Δεν μπορειται να φανταστειται ποσο πιο ωραια ειναι χωρις το αποπνικτικο συννεφο καπνου πανω απο το κεφαλι σου!!Μπορεις να αναπνευσεις ρε παιδι μου .. μπορει να κανει και τα τσιγαρα του οποιος θελει ..

Βεβαια υπαρχει και η διαφορα νοοτροπιας .. οι ανθρωποι δεν πανε στα κλαμπακια για να κοζαρουν σαν τον κλασσικο καφρο Ελληναρα.. να καπνισουν και να πιουν ΑΠΛΑ ποτο.
Πανε για να ΧΟΡΕΨΟΥΝ ..και μιλαμε οτι ΟΛΟΙ χορευον ..μονο οι νιγκαρς με τα rnb φτανουν εξαλλου .. δεν θες κατι αλλο (ασχετα βεβαια οτι οι περισσοτεροι γινονται λιωμα tongue.gif )
Ακουμπανε το ποτακι τους στο μπαρ .. πινουν δυο γουλιες και κατευθειαν στην πιστα .. και οποιος γουσταρει και το τσιγαρακι του .. λιγο πιο διπλα .. να παρει την αναγκαια νικοτινη .. και μετα παλι στην πιστα!! 56.gif

ΥΓ.Flash περιμενω απαντηση εε tongue.gif

E αφού τα έκανα σαλάτα και κάθησες και ξαναέγραψες να τη δώσω την απάντηση smiley.gif
(btw ρε σχεδόν ίδιο το έγραψες, τη μνήμη είναι αυτή w00t.gif )

Απλά ήθελα να πω ότι ακριβώς επειδή στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιστών είναι πολύ μεγαλύτερο δε θα φτάνουν οι λεγόμενες "γωνίες του τιμωρημένου" (έτσι τις λέμε εμείς) για τους καπνιστές, ειδικά αν συνυπολογίσεις τους περιστασιακούς, κοινωνικούς καπνιστές (που όλοι παραδεχθήκαμε ότι είμαστε). Οπότε δε νομίζω ότι θα ήταν λειτουργική λύση.

Επίσης, εκεί που διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγωνια και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι στο θέμα της νοοτροπίας. Έχω βγει αρκετά και έχω μιλήσει πολύ με Άγγλους, Ιρλανδούς κλπ και είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωτεύων και μείζων σκοπός της διασκέδασης τους είναι το ποτό. Όλα γύρω από αυτό περιστρέφονται και δεν έχει να κάνει με κοινωνική τάξη ή ηλικία. Αν δεν πιουν, τότε ούτε οι μισοί δεν χορεύουν. Για αυτό άλλωστε μια καλή έξοδος αρχίζει με επισκέψη σε παμπ και 2-3 (4-5) μπύρες και συνεχίζεται σε κλαμπ όπου αφού πιεις πάλι κανά ποτάκι(α) στο δωμάτιο με το μπαρ θα πας αργότερο στην άλλη περιοχή (άλλος όροφος, υπόγειο, διπλανή σάλα) όπου γίνεται ο πραγματικός χωρός. Ψιλοάσχετο με το κάπνισμα αυτό απλά με εξέπληξε το σχόλιο σου και δεν μπορούσα να το αφήσω laugh.gif
Air Kef
Ναι, οκ, κι άλλοι έχουμε ζήσει την νυχτερινή ζωή της μητέρας Αγγλίας tongue.gif, man, αυτό το Perdue στο Newcastle είναι το καλύτερο κλαμπ που έχω πάει στην ζωή μου. Αισθάνομαι, έχει και μπασκετικό όνομα, yeah!

Ναι ωραία είναι, καλυτερα από τα Ελληνικα κλαμπ -δεν χορεύουν όλοι όμως και σιγουρα δεν πίνουν μια-δυο γουλιές -, έχεις ένα δίκιο, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα και τόσο άνετα με αυτό το στυλ, ούτε τόσο μεγάλη διαφορά.
Επίσης, αν πιεις όσο αυτοί, πίστεψέ με, τσιγάρο ούτε που θα θες να μυρίσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που το τσιγάρο το κάνουν για απόλαυση και όχι από ανάγκη. Με αυτά τα μέτρα, αυτής της ομάδας της κόβουν την όποια απόλαυσ, γιατί σιγά μην πάω και σε ειδικό χώρο να καπνίσω!

Οπου νιωθω την ατμόσφαιρα αποπνικτική, απλά σηκώνομαι και φεύγω, και σχεδόν σίγουρα, δεν ξαναπατάω. Είναι πολύ εύκολο. Αν ο διπλανός μου κάνει απλά τσιγάρο και μου έρχεται στην μούρη ο καπνός, με ενα χαμόγελο και αρκετα ευγενικά του λέω να το κρατάει σε άλλη θέση, ή να φυσάει προς τα πάνω. Δεν ειναι και τόσο τραγικά. Επίσης τι έχει το αρωμα του καπνου;; Το προτιμώ από ιδρωτίλα! 56.gif 71.gif

Επίσης, εκεί που διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγωνια και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι στο θέμα της νοοτροπίας. Έχω βγει αρκετά και έχω μιλήσει πολύ με Άγγλους, Ιρλανδούς κλπ και είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωτεύων και μείζονας σκοπός της διασκέδασης τους είναι το ποτό. Όλα γύρω από αυτό περιστρέφονται και δεν έχει να κάνει με κοινωνική τάξη ή ηλικία. Αν δεν πιουν, τότε ούτε οι μισοί δεν χορεύουν. Για αυτό άλλωστε μια καλή έξοδος αρχίζει με επισκέψη σε παμπ και 2-3 (4-5) μπύρες και συνεχίζεται σε κλαμπ όπου αφού πιεις πάλι κανά ποτάκι(α) στο δωμάτιο με το μπαρ θα πας αργότερο στην άλλη περιοχή (άλλος όροφος, υπόγειο, διπλανή σάλα) όπου γίνεται ο πραγματικός χωρός. Ψιλοάσχετο με το κάπνισμα αυτό απλά με εξέπληξε το σχόλιο σου και δεν μπορούσα να το αφήσω

Mα είναι πολύ φυσιολογικό! tongue.gif

Απλά σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα πίναμε στην Ελλάδα, αν η μπύρα είχε μέγιστη τιμή τα 2,5-3 ευρώ και τα ποτά σερβιρόντουσαν σε ποτήρια του καφέ και έκαναν 4-5 ευρώ*!

*Οι τιμές είναι αναλογες με τους μισθούς που πέρνουν εκεί. Το πιο ακριβό που έχω βρει σε μπαρ έκανε 6,5 ευρώ και ηταν ενα κοκτέηλ σε ενα ποτήρι που εδώ ονομάζουμε "κουβά καφέ".
spysta
QUOTE(Flash @ Apr 15 2009, 12:57 ) *
E αφού τα έκανα σαλάτα και κάθησες και ξαναέγραψες να τη δώσω την απάντηση smiley.gif
(btw ρε σχεδόν ίδιο το έγραψες, τη μνήμη είναι αυτή w00t.gif )

Απλά ήθελα να πω ότι ακριβώς επειδή στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιστών είναι πολύ μεγαλύτερο δε θα φτάνουν οι λεγόμενες "γωνίες του τιμωρημένου" (έτσι τις λέμε εμείς) για τους καπνιστές, ειδικά αν συνυπολογίσεις τους περιστασιακούς, κοινωνικούς καπνιστές (που όλοι παραδεχθήκαμε ότι είμαστε). Οπότε δε νομίζω ότι θα ήταν λειτουργική λύση.

Επίσης, εκεί που διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγωνια και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι στο θέμα της νοοτροπίας. Έχω βγει αρκετά και έχω μιλήσει πολύ με Άγγλους, Ιρλανδούς κλπ και είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωτεύων και μείζονας σκοπός της διασκέδασης τους είναι το ποτό. Όλα γύρω από αυτό περιστρέφονται και δεν έχει να κάνει με κοινωνική τάξη ή ηλικία. Αν δεν πιουν, τότε ούτε οι μισοί δεν χορεύουν. Για αυτό άλλωστε μια καλή έξοδος αρχίζει με επισκέψη σε παμπ και 2-3 (4-5) μπύρες και συνεχίζεται σε κλαμπ όπου αφού πιεις πάλι κανά ποτάκι(α) στο δωμάτιο με το μπαρ θα πας αργότερο στην άλλη περιοχή (άλλος όροφος, υπόγειο, διπλανή σάλα) όπου γίνεται ο πραγματικός χωρός. Ψιλοάσχετο με το κάπνισμα αυτό απλά με εξέπληξε το σχόλιο σου και δεν μπορούσα να το αφήσω laugh.gif

Nα μην φτιαξουν γωνιες στην Ελλαδα .. να φτιαξουν οικοδομικα τετραγωνα τιμωρημενων!! 71.gif

Παντως σ αυτο που εγραψες για την νοοτροπια και το ποτο .. με βρισκεις 100% συμφωνο!!Οταν εκανα τη συγκριση με τον Ελληνα και τον Αγγλο δεν εννοουσα οτι παει απλα για να χορεψει ο ξενος .. ισως φανηκε ετσι οπως το εγραψα ..
ειναι δεδομενο οτι ο χορος τους προυποθετει και ενα περασμα απο την παμπ λιγο πριν .. 5-6 μπυρες και μετα ποτα στο κλαπμ.
Βεβαια ο μεσος Ελληναρας.. θα πιει τα ιδια .. αλλα θα αρκεστει κυριως στο κοζαρισμα
Flash
Nα μην φτιαξουν γωνιες στην Ελλαδα .. να φτιαξουν οικοδομικα τετραγωνα τιμωρημενων!!

56.gif 24.gif

Βεβαια ο μεσος Ελληναρας.. θα πιει τα ιδια .. αλλα θα αρκεστει κυριως στο κοζαρισμα

Τώρα σε αυτό (αν και δε νομίζω ότι μπορούμε να πιούμε τα ίδια) δεν έχεις και άδικο !!!

Απλά σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα πίναμε στην Ελλάδα, αν η μπύρα είχε μέγιστη τιμή τα 2,5-3 ευρώ και τα ποτά σερβιρόντουσαν σε ποτήρια του καφέ και έκαναν 4-5 ευρώ*!

Αυτό βέβαια διαβάζεται και ανάποδα: σκέψου πόσο φτηνά θα ήταν τα ποτά αν έιχαμε πενταπλάσιο πληθυσμο και μεγαλύτερη μέση κατανάλωση αλκοόλ ανά άτομο. Με τέτοια ζήτηση οι οικονομίες κλίμακος θα έριχναν πολύ τις τιμές.

Αν και εγώ πιστεύω ότι τα κυριότερα αίτια αυτής τις νοοτροπίας εδράζονται αλλού και όχι στην οικονομική διάσταση. Συγκεκριμένα, νομίζω ότι το υγρό και ψυχρό κλίμα, η διαρκης βροχόπτωση και οι μεγαλύτερες χειμωνιάτικες νύχτες επέβαλλαν στους ανθρώπους της Βόρειας Ευρώπης να κοινωνικοποιούνται σε κλειστούς χώρους, δημιούργησε μια πιο μελαγχολική διάθεση και οδήγησε σε αυτή την ανάγκη για ποτό. Για αυτό Βρετανοί, Γερμανοί και Σκανδιναβοί είναι γερά ποτήρια. Σκέτος Μαξ Βέμπερ είμαι ο @@@ icon_drunk.gif

Εντάξει σταματάω το off topic.
Jabar
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 01:45 ) *

Δεν είναι τό ίδιο.Εγώ που δεν αντέχω το καπνό και δεν θέλω να είμαι παθητικός καπνιστής δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί παντού καπνίζουν.Ο καπνιστής μπορεί να θέλει να αυτοκτονήσει γιατί να μου το επιβάλλει?Ο καπνιστής έστω και αν απαγορεύεται το κάπνισμα μπορεί να πάει παντού.Απλά ανά μισή ώρα θα χάσει και τρία λεπτά πρόγραμμα.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Jabar @ Apr 15 2009, 18:52 ) *
Δεν είναι τό ίδιο.Εγώ που δεν αντέχω το καπνό και δεν θέλω να είμαι παθητικός καπνιστής δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί παντού καπνίζουν.Ο καπνιστής μπορεί να θέλει να αυτοκτονήσει γιατί να μου το επιβάλλει?Ο καπνιστής έστω και αν απαγορεύεται το κάπνισμα μπορεί να πάει παντού.Απλά ανά μισή ώρα θα χάσει και τρία λεπτά πρόγραμμα.

Να κατσεις σπιτι ρε αν δεν αντεχεις τον καπνο.
Ο καπνος και η τσικνα απο τις ψησταριες που πας και ντερλικωνεις δεν σε ενοχλει ??? tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Στην Αγγλια χορευουν ολοι, γιατι εκτος απο το ποτο τους,
''πινουν'' και κατι ωραια πολυχρωμα χαπακια.

Επισης στην Αγγλια το 80% των αντρων (ο θεος να τους κανει)
''την καινε την βατα'', ''την βιδωνουν την λαμπα''.

Γιατι λοιπον να γινουμε εμεις σαν κι αυτους
κι οχι αυτοι σαν κι εμας???
stefan
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 16 2009, 02:19 ) *
Ο καπνος και η τσικνα απο τις ψησταριες που πας και ντερλικωνεις δεν σε ενοχλει ??? tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Δεν εχεις δικιο Λυκε.
Επειδη καπνιζει ο αλλος,δεν μπορεις να αναγκαστεις εσυ
να μην βγεις εξω.
Αυτος που καπνιζει εχει την ιδιαιτεροτητα,οχι αυτος που δεν καπνιζει.
Πρεπει να μπορουμε να συνυπαρξουμε και οι μεν και οι δεν χωρις να υπαρχει προβλημα.
Εκει πρεπει να επικεντρωθουμε.
a.n.r00u *n-e*
Αυτοί που καπνίζουν το έχουν πάρει για αστείο χώρις να ξέρουν τους κινδύνους που διατρέχουν.Κατα κάποιο τρόπο νομίζουν πως θα ζουν για πάντα.Εχουν σκεφτεί ποτέ αν θα ζήσουν για να καμαρώσουν τα παιδία τους η τα εγγονια τους????
Τι μέτρα και βλακίες αν δεν το καταλαβαίνει το ιδιο το άτομο οτι κάνει κακό στον εαυτό του δεν μπορει κάνεις να του το κοψει ούτε να του βάλει κανόνες!!!
stefan
QUOTE(a.n.r00u *n-e* @ Apr 16 2009, 11:44 ) *
Αυτοί που καπνίζουν το έχουν πάρει για αστείο χώρις να ξέρουν τους κινδύνους που διατρέχουν.Κατα κάποιο τρόπο νομίζουν πως θα ζουν για πάντα.Εχουν σκεφτεί ποτέ αν θα ζήσουν για να καμαρώσουν τα παιδία τους η τα εγγονια τους????
Τι μέτρα και βλακίες αν δεν το καταλαβαίνει το ιδιο το άτομο οτι κάνει κακό στον εαυτό του δεν μπορει κάνεις να του το κοψει ούτε να του βάλει κανόνες!!!

Τα μετρα που προσπαθουν να εφαρμοσουν
δεν εχουν ως σκοπο να κοψουν το καπνισμα οσοι καπνισουν.
Εχουν σκοπο να προστατεψουν τους μη καπνιστες απο αυτη την ταλαιπωρια.
Και καλα θα κανουν να το εφαρμοσουν αλλα σωστα.
Alexmei
QUOTE (ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 15 2009, 01:03 ) *

ναι πολλοί σωστά "σκοτώνουν" όχι μονο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω, από την στιγμή που σε ενοχλεί κάτι, και ποσο μαλλον κανει κακό στην υγεία σου, έχεις κάθε δικαίωμα να του πεις να επιβαρύνει την υγεία του αλλού χωρίς να ενοχλεί και εσένα. Και δεν είναι φασιστικό και ρατσιστικό γιατί αν επιτρεπόταν να καπνίζουν παντού! θα κάπνιζαν ακόμα και στα νοσοκομεία ειδικά οι Έλληνες. Αν ήταν να μην μπαίνανε μέτρα για ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ τότε είμαστε και πολύ ζώα, που είμαστε.

Ο καπνος και η τσικνα απο τις ψησταριες που πας και ντερλικωνεις δεν σε ενοχλει ???

αυτα τα είπε το ίδιο άτομο....
a.n.r00u *n-e*
QUOTE(stefan @ Apr 16 2009, 15:07 ) *
Τα μετρα που προσπαθουν να εφαρμοσουν
δεν εχουν ως σκοπο να κοψουν το καπνισμα οσοι καπνισουν.
Εχουν σκοπο να προστατεψουν τους μη καπνιστες απο αυτη την ταλαιπωρια.
Και καλα θα κανουν να το εφαρμοσουν αλλα σωστα.

Ελα μου ντε το κόψουν δεν το κόψουν πάλι μες την μούρη μας θα το κάνουν και ετσι και αλλιως ο κάθενας για την πάρτη του ενδιαρεται είτε καπνί ζει ειτε όχι! (Πως το λενε σε shot.gif...για να ζήσώ εγώ καλύτερα ετσι έχουμε καταντήσει)
και να εφαρμοστουν νόμοι δεν πρόκειται κάνεις να τους τηρήσει πιστεύω!!
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Το καλοκαιρακι οι μη καπνιστες θα πρεπει να καθονται μεσα???
Γιατι εξω καπνιζουν.
stefan
QUOTE(a.n.r00u *n-e* @ Apr 16 2009, 20:53 ) *
Ελα μου ντε το κόψουν δεν το κόψουν πάλι μες την μούρη μας θα το κάνουν και ετσι και αλλιως ο κάθενας για την πάρτη του ενδιαρεται είτε καπνί ζει ειτε όχι! (Πως το λενε σε shot.gif...για να ζήσώ εγώ καλύτερα ετσι έχουμε καταντήσει)
και να εφαρμοστουν νόμοι δεν πρόκειται κάνεις να τους τηρήσει πιστεύω!!

Με την σωστη τηρηση των μετρων ολα μπορουν να γινουν.
Το προβλημα εδω στην Ελλαδα ειναι οτι δεν εφαρμοζονται σωστα.
kotzito
Εγω προσωπικα παντως ειμαι υπερ της απαγορευσης.Δεν εχω προβλημα να καπνιζει καποιος εξω απο το σπιτι του,προς Θεου,αλλα αποψη μου οτι εφοσον το κανει αυτο πρεπει να σεβεται και τους αλλους.Βλεπω αρκετες περιπτωσεις οπου τυγχανει να ειναι καποιος καπνιστης και διπλα του να ειναι ενας ηλικιωμενος,μια μανα με παιδια κτλ και αν του κανεις παρατηρηση θα σου πει ''κι εγω τι να κανω ρε φιλε;να καπνισω θελω''.Εκεινη την στιγμη πρεπει να σκεφτεσαι οτι αυτος που ειναι διπλα σου ισως να ενοχλειται απο το τσιγαρο ή να εχει προβληματα υγειας.Σιγουρα αυτη η απαγορευση θα αναγκαζει οταν βγαινεις για καφε ή για φαι με την παρεα σου,να χωριζεστε αλλα στο κατω κατω ειναι η μονη λυση ωστε εμεις που δεν καπνιζουμε να απαλλαγουμε απο αυτο το κακο.
NBAholic
Γενικώς, συμφωνώ με τους Τζαμπάρ-Κοχίτο, όπως και με τους Kεφ-Φλας πιο πριν.
Για ένα ποστ του Λύκου που διάβασα στην αρχή έχω μια απορία: Από πότε οι καπνιστές έγιναν πλειοψηφία, ιδίως αν συπεριλάβουμε όλες τις ηλικίες; Ακόμη και για την Ελλάδα, μια από τις πρωτεύουσες του καπνού, δε θυμάμαι να έχω διαβάσει για ποσοστά της τάξης του 50%+.
Κι ακόμη κι αν είχα, δε θα άλλαζε κάτι. Το παθητικό κάπνισμα είναι επιβεβαιωμένα βλαβερό, όπως φυσικά κι ενοχλητικό (για το ενεργητικό είναι ακόμη προφανέστερα τα πράγματα, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να καταστρέφει την προσωπική του υγεία αν το θέλει), οπότε, σε κλειστούς χώρους πλην ίσως μερικών μπαρ, τα οποία όμως πρέπει να έχουν σαφή προσανατολισμό, πρέπει εκ των πραγμάτων να υπάρχει χώρος μη καπνιστών/καπνιστών, ακόμη κι αν οι καπνιστές κάποτε φτάσουν το 99%+ του πληθυσμού.
kotzito
QUOTE(NBAholic @ May 9 2009, 17:12 ) *
Γενικώς, συμφωνώ με τους Τζαμπάρ-Κοχίτο, όπως και με τους Kεφ-Φλας πιο πριν.
Για ένα ποστ του Λύκου που διάβασα στην αρχή έχω μια απορία: Από πότε οι καπνιστές έγιναν πλειοψηφία, ιδίως αν συπεριλάβουμε όλες τις ηλικίες; Ακόμη και για την Ελλάδα, μια από τις πρωτεύουσες του καπνού, δε θυμάμαι να έχω διαβάσει για ποσοστά της τάξης του 50%+.
Κι ακόμη κι αν είχα, δε θα άλλαζε κάτι. Το παθητικό κάπνισμα είναι επιβεβαιωμένα βλαβερό, όπως φυσικά κι ενοχλητικό (για το ενεργητικό είναι ακόμη προφανέστερα τα πράγματα, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να καταστρέφει την προσωπική του υγεία αν το θέλει), οπότε, σε κλειστούς χώρους πλην ίσως μερικών μπαρ, τα οποία όμως πρέπει να έχουν σαφή προσανατολισμό, πρέπει εκ των πραγμάτων να υπάρχει χώρος μη καπνιστών/καπνιστών, ακόμη κι αν οι καπνιστές κάποτε φτάσουν το 99%+ του πληθυσμού.

Το ποσοστο καπνιστων στην Ελλαδα ειναι περιπου 40-45%,το μεγαλυτερο στην Ευρωπη.Το 90% αυτων καπνιζει καθημερινα και το 53% των καπνιστων κανει παραπανω απο 20 τσιγαρα την ημερα.Επισης περιπου 30% αυτων προσπαθησε να το κοψει.Τελος,το 88% των Ευρωπαιων ειναι υπερ της απαγορευσης σε δημοσιους χωρους.Αυτα συμφωνα με μια ερευνα του 2007.

Btw,ειναι κοτζιτο,οχι κοχιτο.
a bullet for your head
Δυσκολη αποδεικνυεται τελικα,η εφαρμογη των μετρων κατα του καπνισματος..
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&...535511&ct=1
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.