Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alphonso Ford
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
harris
Οκτω μήνες πέρασαν ήδη από τον θάνατο του Αλφόνσο Φορντ.Οκτω μήνες και ακόμα κανείς δεν πιστεύει πως ο Αλ έχει φύγει από κοντά μας.Οκτω μήνες πριν,  τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου,  ο Αλ άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη και νοσηλευόταν για μια περίπου εβδομάδα,  παλεύοντας  με την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε για τα επτά τελευταία χρόνια της ζωής του,  την λευχαιμία.
Λίγες μέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο του Μέμφις, αποφάσισε-η μάλλον αναγκάστηκε-να ανακοινώσει ότι σταματάει το μπάσκετ σε συνέντευξη που παραχώρησε, ζητώντας συγγνώμη τόσο από τον κόσμο όσο και από τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του, την Σκαβολινι του Πεζαρο, καθώς όπως είπε δεν ήταν σε θέση να τιμήσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει έως το τέλος  του 2005.
Στην Ελλάδα ήρθε για λογαριασμό του Παπαγου,επειτα έπαιξε στην Τουρκία και επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Σπορτιγκ.Τοτε άρχισαν τα προβλήματα με το αίμα του.Οι αντιβιώσεις και τα φάρμακα που του χορηγούνταν ήταν τόσο δυνατά,  μα ο Αλ δεν τα παρατούσε .Κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι ήταν ντοπαρισμένος .Εκείνος δεν πτοηθηκε,ηθελε να συνεχίσει να παίζει το αγαπημένο του παιχνιδι.Στον Σπόρτιγκ ήρθε έχοντας  παραπανίσια κιλά και πολλοί τον περιγέλασαν γι αυτό.Δεν ήξεραν όμως?Τώρα όλοι τον θυμούνται ως έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που πέρασαν από τα μέρη μας.Έναν αυθεντικό μπομπερ που αν αποφάσιζε ότι πρέπει να βάλει ένα καλάθι, θα το έβαζε με 100 διαφορετικούς τρόπους, αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να αλλάξει μισή ντουζίνα παίκτες μήπως και καταφέρει να τον περιορίσει.
Τον χειμώνα του 2002,παραμονη ενός αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σιένα(την ομάδα του εκείνη την σεζόν), σε συνέντευξη του δήλωσε πως στο τέλος της σεζόν θα σταματούσε το μπάσκετ και θα αφοσιωνόταν στο ψάρεμα στις όχθες του Μισισιπή και στην οικογένεια του, μένοντας ?μακριά από τα σκατα?.Δεν το έκανε όμως.Υπεγραψε ένα ακόμα διετές συμβόλαιο καθώς δεν ήταν έτοιμος να αποχωριστεί τον μεγάλο του ερωτα.Ποτε δεν τον ένοιαξαν τα χρηματα.Επαιζε για να περνάει καλά .Εξάλλου όπως είχε δηλώσει στην πατρίδα του την Αμερική δεν μπορούσε να ξοδέψει όλα αυτά που είχε κερδισει.Ποτε δεν πήρε ακριβά αυτοκίνητα η ακριβά σπίτια καθώς ήθελε πάντα να ζει σαν ένας απλός άνθρωπος σαν όλους τους άλλους που τον αποθέωναν και τον χειροκροτούσαν, αντίπαλοι και φίλοι.
τα 33 σου χρόνια αποσυρθηκες.Όχι όμως από τις καρδιές μας .Το χαμόγελο, η καλοσύνη, ο επαγγελματισμός, το ταλέντο σου,θα είναι πάντα ζωντανα.Θα σε θυμόμαστε για πάντα .See you later Al?.Thanks for all.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αλφονσο Φορντ γεννήθηκε στις 31.10.1971.Ειχε ύψος 1.91 και αποφοίτησε από το Mississippi Valley State το 1993 όταν και έγινε ντραφτ στο νούμερο 32 από τους Philadelphia 76ers όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.Επισης αγωνίστηκε και στους Seattle Supersonics. Η περιπέτεια του στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1996 στην Ισπανία και την Huesca.Το 1997 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παπάγου και το 1999 επέστρεψε για λογαριασμό του Σπορτιγκ.Επειτα έπαιξε για δυο σεζόν στο Περιστέρι και έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας με τον Ολυμπιακό όπου και πήρε το πρώτο κύπελλο στην καριέρα του το 2002.Η επόμενη χρόνια τον βρίσκει στην Σιένα, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Σκαβολινι του Πεζαρο.Ελαχιστος φόρος τιμής σε αυτόν τον μεγάλο παίκτη είναι το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρολιγκα  το οποίο και ονομάζεται πλέον  βραβείο ?Αλφονσο Φορντ?.Ειχε κατακτήσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρολιγκα 3 φορές.
NBAholic
8 μήνες κιόλας από την τραγική είδηση;

Εγώ προσωπικά έχω την απορία-παράπονο γιατί δεν πήγε νωρίτερα στο Μέμφις, π.χ, ευθύς με τη λήξη της σεζόν. Είναι αλλόκοτο να πεθαίνεις από μια τέτοια ασθένεια μέσα σε μόλις 7 μέρες αν την έχεις υπό έλεγχο. Δυστυχώς, θα πρέπει να πήρε την απόφαση όταν η κατάστασή του είχε φτάσει στο απροχώρητο...
harris
den eixe φανταστει φαινεται οτι θα εφτανε στο θανατο .Εξ'αλλου ειχε και μικρα παιδια ,οποτε δεν θα ηθελε να ρισκαρει .θυμαμαι οταν ειχε ερθει στον Σπορτιγκ ,τον κοροιδευαμε γιατι ηταν στρουμπουλος .μεσα στο παιχνιδι πολλες φορες ενιωθε πονους και νομιζαμε οτι ηταν η μεση του που τον πονουσε .τελικα εκ του αποτελεσματος φαινεται ποσο λαθος καναμε ,καθως ο Αλ ηταν παντα υπο την επηρρεια των ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΩΝ φαρμακων ,ωστε να μπορει να παιζει και καποιοι προπονητες τον θεωρουσαν ντοπε......ΚΡΙΜΑ
harris
το πρωτο φαιναλ-φορ που ο ΑΛ θα το δει απο εκει ψηλα......σνιφφφ
dizzy_fingers
Α ναι..επειδή το θέμα δεν αφορά τα αγωνιστικά θέματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ούτε τα εξωαγωνιστικά με άμεσο τρόπο, το μεταφέρω στο "Οτιδήποτε για το μπάσκετ" wink.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.