Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018-19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
daniel10

A1 2018-19
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΚΑΛΥΒΙΑ
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΟΚ
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ




daniel10



Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 27/7/18 12:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
benchwarmer
Μια πρώτη εικόνα των ομάδων, με αρκετές από αυτές να έχουν ήδη κλείσει και τις 3 ξένες τους, με μπούσουλα την πολύ ωραία δουλειά του jhantzop (κυρίως) εδώ:

Ολυμπιακός: Τα έχουμε ήδη πει, πάρα πολλές αλλαγές και σε πρόσωπα και σε φιλοσοφία. Στόχος φυσικά και παραμένει το πρωτάθλημα (και είναι το φαβορί), εκτιμώ πάντως πως το αήττητο των τελευταίων 3 ετών θα τελειώσει φέτος...

Πανιώνιος: Κλειδί θα είναι το αν κάποια από τις 2 νέες ξένες ψηλές θα πλησιάσει έστω την συνεισφορά της Χίλι. Από το 1 ως το 3 πάντως το ρόστερ είναι υπερπλήρες μετά την ανανέωση της Σπαθάρου, να δούμε λοιπόν πού θα χωρέσει (αν αποκτηθεί) μία τρίτη ξένη, μάλλον δεν χωράει πουθενά. Ξεκάθαρος στόχος η τετράδα τουλάχιστον.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου: Άγνωστο το τι λαγούς θα βγάλει πάλι από το μανίκι του ο Μπουμπούς, αυτή τη στιγμή πάντως το ρόστερ αριθμεί μόλις 4 παίχτριες (όλες γκαρντ μάλιστα) και καμία ξένη. Θα δείξει, πολύ δύσκολο πάντως να επαναληφθεί η επιτυχία των 2 τελευταίων ετών.

Νίκη Λευκάδας: Με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε την συμμετοχή στην Ευρώπη, όπως και την εξέλιξη των Τσινέκε (με το δείγμα πάντως πριν λίγες μέρες στο Πανευρωπαϊκό να μην είναι τόσο ενθαρρυντικό δυστυχώς). Όσο για το πρωτάθλημα, ξεκάθαρος στόχος τουλάχιστον η τετράδα και βλέπουμε. Χρειάζεται πάντως οπωσδήποτε και 3η ξένη (λογικά στο 3), στις ψηλές φαίνεται πως θα ακολουθηθεί το περσινό επιτυχημένο μοντέλο του Φάρου με ροτέισιον 2 ξένων και της Παπαμιχαήλ.

ΠΑΟΚ: Χωρίς κάποια ξένη προς το παρόν, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα αποκτηθούν (λογικά 2 ψηλές και μία στο 2-3). Πολύ σημαντική προφανώς η παραμονή της Λύμουρα, μακάρι να δούμε ακόμα περισσότερο και την 17χρονη Κριμιλή (την είδαμε αρκετά και πέρυσι). Στόχος η τετράδα.

Αθηναϊκός: Φαίνεται πως φέτος θα υπάρχει πιο γεμάτο ρόστερ και όχι 6.5 παιχτριών. Ήδη υπάρχουν 6 αξιόλογες Ελληνίδες και 1 ξένη, αναμένεται να αποκτηθούν και άλλες 2 λογικά. Όσο για τον στόχο, η απόσταση μεταξύ παραμονής και τετράδας πέρυσι ήταν πολύ μικρή, κάπως έτσι ίσως είναι και φέτος και θα εξαρτηθεί καθαρά από το πόσο καλές επιλογές θα γίνουν στις ξένες...

Εσπερίδες: Γεμάτο ρόστερ, με κάποιες παραμονές από πέρυσι, 2 σημαντικές προσθήκες Ελληνίδων (Κεχαγιά, Πατεράκη) και 2 νέες ξένες που καλούνται να αντικαταστήσουν τις πολύ επιτυχημένες περσινές. Αν αποκτηθεί και 3η ξένη, δεν νομίζω πως τίθεται θέμα παραμονής. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ίσως λίγο πιο δύσκολο, και πάλι βέβαια αρκετά εφικτό.

Πρωτέας Βούλας: Τέλος εποχής για την φουρνιά των Νεανίδων που αποχώρησε μαζικά, που σηκώνει πολύ κουβέντα το τι και πώς εξελίχθηκαν... Πολύ σημαντικό ότι παρέμειναν δύο ξένες από πέρυσι (καμία άλλη ομάδα δεν το έκανε), αποκτήθηκε και μία 3η, λογικά η πεντάδα θα είναι οι 3 τους μαζί με Κολλάτου και Χατζηγιακουμή. Λογικά ικανό ρόστερ για μία άνετη παραμονή (μιας που υπάρχει και ασφαλές δείγμα για τις 2 εκ των 3 ξένων).

Σπόρτιγκ: Η επιστροφή της ιστορικότερης ομάδας στην Α1. Για αρχή βέβαια στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή, πάντως ήδη έχουν αποκτηθεί δύο ξένες (μία στο 4-5 και μία στο 3-4, αφήνοντας έτσι ίσως λίγο χώρο και χρόνο και για την Φουράκη), με λογικά την τρίτη να είναι κάποια γκαρντ. Να δούμε τι λύσεις μπορεί να δώσει το ελληνικό στοιχείο γενικά, που μάλλον δεν θα έχει άλλες επιπλέον προσθήκες, με τις περισσότερες ελεύθερες (από τα "ονόματα" τουλάχιστον) να έχουν ήδη βρει τον επόμενο σταθμό τους.

Ηρακλής: Οι πρωταθλήτριες της Α2 Βορρά πέρυσι, στην Α1 πάντως τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Χωρίς κάποια ξένη προς το παρόν, και έχοντας ως κορμό περίπου το περσινό επιτυχημένο ρόστερ. Ακόμα και με 3 ξένες πάντως, δύσκολα θα υπάρξει στόχος παραπάνω από την παραμονή.

Καλύβια: Οι νεοφώτιστες φαίνεται πως έχουν μπει με αρκετή φόρα. Ήδη έκλεισαν και τις 3 ξένες τους (μία γκαρντ και δύο ψηλές), οι οποίες μαζί με τις πολύπειρες Μαγαλιού και Χαλιβέρα φαίνεται πως θα είναι η πεντάδα της ομάδας. Φυσικά τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλές θα βγουν οι ξένες, στόχος πάντως μάλλον είναι κάτι παραπάνω από την απλή παραμονή.

Ελευθερία Μοσχάτου: Η ομάδα που κλήθηκε να πάρει την θέση του Φάρου που αποχώρησε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας έχει αποδεχθεί την θέση, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινώσει κάποια ξένη, παρά μόνο Ελληνίδες (κάποιες αρκετά έμπειρες, κάποιες λιγότερο) που όμως όλες πέρυσι αγωνίζονταν στην Α2. Που σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση στόχος φαίνεται να είναι η παραμονή και μόνο.


* Και τελευταίο σχόλιο για την ώρα, αν και το έχω κάνει ήδη αρκετά σαφές. Είναι τέτοιο το επίπεδο του πρωταθλήματος, που 2 καλές ξένες (δεν λέω καν 3) είναι ικανές για να φέρουν μία ομάδα από την 10η θέση στην 3η. Οπότε χωρίς να έχει κανείς μας (λογικά) εικόνα αυτών που έχουν αποκτηθεί, είναι πολύ παρακινδυνευμένες οι όποιες προβλέψεις.
parketeza
Έχει προκύψει ένα θέμα με τον αριθμό των ξένων που προβλέπονται στην Προκήρυξη της ΕΟΚ για το πρωτάθλημα, αρχικά με αυτήν εδώ την επιστολή του Ολυμπιακού, που ζητά την αύξηση των ξένων από 3 σε 4 (βασικά ζητά την υιοθέτηση από πλευράς ΕΟΚ του όρου "κοινοτική" και την ευθυγράμμιση των Κανονισμών της με αυτών της FIBA) και τελευταία με τη θέση του ΠΑΟΚ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θα καλοέβλεπε μέχρι και μείωση του αριθμού προς χάριν της... ανάπτυξης.

Είχα γράψει και πέρσι, με άλλη αφορμή, ότι η Προκήρυξη της ΕΟΚ για την Α1 γυναικών είναι διάτρητη. Το θέμα των ξένων είναι ένας από τους λόγους, κι αυτό γιατί η ΕΟΚ χρησιμοποιεί γενικά και αόριστα τον αναχρονιστικό όρο "αλλοδαπές παίκτριες", όταν ο κόσμος γύρω της, και στο γυναικείο, έχει πια αλλάξει προ πολλού. Βέβαια μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν και πολλές ομάδες που να θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη, οπότε η ΕΟΚ είχε το κεφάλι της ήσυχο. Έλα όμως που κι αυτό άλλαξε! Και μάλιστα, απ' ό,τι προκύπτει από την επιστολή του Ολυμπιακού, του χρόνου το ενδιαφέρον θα είναι αυξημένο (κι από άλλες ομάδες να φανταστώ).

Από την άλλη, τα όσα υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή του δείχνουν γιατί το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ δεν θα πάει ποτέ μπροστά (ή αν πηγαίνει, θα το κάνει με σημειωτόν βηματάκια από φωτεινές εξαιρέσεις): ερασιτεχνισμός λέγεται η αρρώστεια, και φορείς της οι ερασιτέχνες και η νοοτροπία τους. Με την κακή έννοια!

υγ.
Όποιος μου εξηγήσει τι θέλει να πει ο "ποιητής" του Ολυμπιακού στην παράγραφο 7 της επιστολής του, κερδίζει παγωτάκι! laugh.gif
benchwarmer
Κανείς από τους δύο προφανώς δεν θέλει κάποιο γενικότερο καλό. Ο μεν Ολυμπιακός θέλει παραπάνω κοινοτικές αφού θα τις πάρει που θα τις πάρει για την Ευρώπη, ο δε ΠΑΟΚ θέλει όσο γίνεται λιγότερες ώστε να μπορεί να χτυπήσει κάτι καλό στο πρωτάθλημα απέναντι σε Ολυμπιακό (που πλέον χτυπιέται γιατί όχι) και Λευκάδα.

Έξτρα πόιντς για την προσωπική αναφορά στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ στον Βασιλακόπουλο, δεν αρκούσε το "η ομοσπονδία" 77.gif


* Γνώμη μου είναι ότι ο τρέχων αριθμός των ξένων (3) είναι μια χαρά. Υπάρχει φυσικά ο αστερίσκος ότι δεν γίνεται διαχωρισμός σε ξένες και κοινοτικές, ενώ στην Ευρώπη επιτρέπονται μέχρι 2 ξένες και απεριόριστες(? ας μας διαφωτίσει η αγαπητή parketeza) κοινοτικές.

** Σύμφωνα με αυτό το άρθρο https://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...wn.5283488.html , οι περισσότερες ομάδες είναι θετικές στην αύξηση των ξένων! Τι να πω, μακάρι να υπάρχουν όντως τα χρήματα σε όλες αυτές για κάτι τέτοιο, μου κάνει εντύπωση όμως wacko.gif Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι πάντως να θεσπιστεί και ο κανονισμός που υπάρχει στους άνδρες, με τις ομάδες να είναι υποχρεωμένες να τελειώνουν τη σεζόν με όσες ξένες την άρχισαν, και όχι με λιγότερες.
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Aug 10 2018, 17:00 ) *
* Γνώμη μου είναι ότι ο τρέχων αριθμός των ξένων (3) είναι μια χαρά. Υπάρχει φυσικά ο αστερίσκος ότι δεν γίνεται διαχωρισμός σε ξένες και κοινοτικές, ενώ στην Ευρώπη επιτρέπονται μέχρι 2 ξένες και απεριόριστες(? ας μας διαφωτίσει η αγαπητή parketeza) κοινοτικές.

** Σύμφωνα με αυτό το άρθρο https://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...wn.5283488.html , οι περισσότερες ομάδες είναι θετικές στην αύξηση των ξένων! Τι να πω, μακάρι να υπάρχουν όντως τα χρήματα σε όλες αυτές για κάτι τέτοιο, μου κάνει εντύπωση όμως wacko.gif Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι πάντως να θεσπιστεί και ο κανονισμός που υπάρχει στους άνδρες, με τις ομάδες να είναι υποχρεωμένες να τελειώνουν τη σεζόν με όσες ξένες την άρχισαν, και όχι με λιγότερες.

Αυτό το "ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν υπάρχουν περιορισμοί" που λέει το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό. Ποια είναι η "υπόλοιπη Ευρώπη"; Αν είναι η FIBA και οι διοργανώσεις της (Eurocup/Euroleague), ναι, ισχύει. Τα είχαμε πει και πέρσι, τα ξαναθυμίζω. Η FIBA ορίζει την εξής αναλογία:

α) 2 παίκτριες από χώρες εκτός FIBA Europe Zone,
β) 1 παίκτρια νατουραλιζέ και
γ) x παίκτριες από χώρες της FIBA Europe Zone (αυτές που κοντολογίς λέμε "κοινοτικές")

Σημειωτέον ότι ως νατουραλιζέ ορίζεται η μη Ευρωπαία παίκτρια που αποκτά μεν διαβατήριο από μια ευρωπαϊκή χώρα μετά τα 16, αλλά δεν έχει παίξει ποτέ με την εθνική ομάδα μιας χώρας σε τουρνουά της FIBA. Τέτοια περίπτωση ήταν η Γέμελος: πήρε ελληνικό διαβατήριο μετά τα 16 της (το 2013), αλλά έπαιξε σε εθνική μόνο τον Φλεβάρη του 2018. Επομένως, μέχρι πέρσι λογιζόταν ως νατουραλιζέ, ενώ από τη νέα σεζόν αλλάζει στάτους και θα θεωρείται Φιμπευρωπαία.

Αν όμως με το "υπόλοιπη Ευρώπη" εννοούμε τις εθνικές ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματά τους, εκεί δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Υπάρχει, λ.χ., το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ορίζεται ξεκάθαρα στην Προκήρυξη της Liga Dia (σ. 34) ότι κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 2 ξένες παίκτριες, εκτός Ε.Ε., και δεν γίνεται καμία άλλη αναφορά, εκτός μιας γενικής στην αρχή, ότι η ισπανική ομοσπονδία ακολουθεί τους κανονισμούς της FIBA. Επομένως, εύλογα Ισπανίδες και λοιπές Ευρωπαίες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Και από την άλλη, υπάρχει η Γαλλία που εφαρμόζει συγκεκριμένους περιορισμούς. Υπόψιν ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν χρώματα για να περιγράψουν τη σύνθεση του ρόστερ μιας ομάδας της LFB και τα παραθέτω όπως ακριβώς τα αποτυπώνουν στην Προκήρυξή τους (σ. 3), για να καταλάβουμε και πώς σκέφτονται:

--- Άσπρο, για τις μικρές (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πράσινο, για τις μεγάλες (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που επίσης προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Κίτρινο, για τις παίκτριες που προέρχονται από τις χώρες της Ευρώπης ή από χώρες που έχουν προνομιακή σύνδεση με αυτές (οι Cotonou, λ.χ.) και ΔΕΝ συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πορτοκαλί, για τις παίκτριες εκτός Ευρώπης.

Οι άσπρες και πράσινες είναι απεριόριστες. Οι κίτρινες και οι πορτοκαλί φτάνουν μέχρι τις 4 με την εξής πιθανή αναλογία: 4 κίτρινες και 0 πορτοκαλί ή 3 κίτρινες και 1 πορτοκαλί ή 2 κίτρινες και 2 πορτοκαλί.

Μάλιστα μέχρι πέρσι οι Γάλλοι χρησιμοποιούσαν και το κόκκινο χρώμα για να το διακρίνουν από το πορτοκαλί. Ως πορτοκαλί όριζαν την "πιστή" παίκτρια (joueuse fidèle), την εκτός Ευρώπης δηλαδή ξένη, που είχε παίξει 7 χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, σε διάφορες ομάδες, ή 4 συνεχόμενα σε μία. Και ως κόκκινη απλώς την ξένη, μη Ευρωπαία παίκτρια. Αλλά αυτήν τη διάταξη την τροποποίησαν στην Προκήρυξη της νέας σεζόν (2018-2019). Κι έτσι τις έκαναν όλες... πορτοκαλιές. smile.gif

Επομένως, διαφοροποιήσεις από ομοσπονδία σε ομοσπονδία υπάρχουν, και όχι μόνο στον αριθμό των ξένων (παρεπιμπτόντως 4 είναι και στην Ιταλία). Απλώς οι άλλες ομοσπονδίες είναι πιο ξεκάθαρες από τη δική μας (θα μου πείτε, έχουν κι επαγγελματικά πρωταθλήματα!)

Κι εγώ πιστεύω ότι οι 3 ξένες είναι αρκετές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι από το δεύτερο ή τρίτο ράφι (σ' αυτό θα συμφωνήσω με τον ΠΑΟΚ!). Θυμάμαι όμως τον Δουβίτσα της Λευκάδας πέρσι, που ζητούσε περισσότερες ξένες γιατί δεν υπάρχουν Ελληνίδες για να παίξουν (λυπάμαι, αλλά και σ' αυτό θα συμφωνήσω!). Γι' αυτό και με διαολίζει όταν ακούω (ή διαβάζω, καλή ώρα!) για ανάπτυξη. Χίλιες φορές να άκουγα από τον ΠΑΟΚ να έλεγε, "όχι δεν συμφωνούμε, γιατί δεν μας συμφέρει". Και το ίδιο ισχύει βέβαια για τον Ολυμπιακό, από την ανάποδη. Αν μη τι άλλο, μεταξύ κατεργαρέων... ειλικρίνεια. rolleyes.gif
passhootdrive
[quote name='parketeza' date='Aug 10 2018, 17:01 ' post='907329']
Αυτό το "ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν υπάρχουν περιορισμοί" που λέει το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό. Ποια είναι η "υπόλοιπη Ευρώπη"; Αν είναι η FIBA και οι διοργανώσεις της (Eurocup/Euroleague), ναι, ισχύει. Τα είχαμε πει και πέρσι, τα ξαναθυμίζω. Η FIBA ορίζει την εξής αναλογία:

α) 2 παίκτριες από χώρες εκτός FIBA Europe Zone,
β) 1 παίκτρια νατουραλιζέ και
γ) x παίκτριες από χώρες της FIBA Europe Zone (αυτές που κοντολογίς λέμε "κοινοτικές")

Σημειωτέον ότι ως νατουραλιζέ ορίζεται η μη Ευρωπαία παίκτρια που αποκτά μεν διαβατήριο από μια ευρωπαϊκή χώρα μετά τα 16, αλλά δεν έχει παίξει ποτέ με την εθνική ομάδα μιας χώρας σε τουρνουά της FIBA. Τέτοια περίπτωση ήταν η Γέμελος: πήρε ελληνικό διαβατήριο μετά τα 16 της (το 2013), αλλά έπαιξε σε εθνική μόνο τον Φλεβάρη του 2018. Επομένως, μέχρι πέρσι λογιζόταν ως νατουραλιζέ, ενώ από τη νέα σεζόν αλλάζει στάτους και θα θεωρείται Φιμπευρωπαία.

Αν όμως με το "υπόλοιπη Ευρώπη" εννοούμε τις εθνικές ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματά τους, εκεί δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Υπάρχει, λ.χ., το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ορίζεται ξεκάθαρα στην Προκήρυξη της Liga Dia (σ. 34) ότι κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 2 ξένες παίκτριες, εκτός Ε.Ε., και δεν γίνεται καμία άλλη αναφορά, εκτός μιας γενικής στην αρχή, ότι η ισπανική ομοσπονδία ακολουθεί τους κανονισμούς της FIBA. Επομένως, εύλογα Ισπανίδες και λοιπές Ευρωπαίες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Και από την άλλη, υπάρχει η Γαλλία που εφαρμόζει συγκεκριμένους περιορισμούς. Υπόψιν ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν χρώματα για να περιγράψουν τη σύνθεση του ρόστερ μιας ομάδας της LFB και τα παραθέτω όπως ακριβώς τα αποτυπώνουν στην Προκήρυξή τους (σ. 3), για να καταλάβουμε και πώς σκέφτονται:

--- Άσπρο, για τις μικρές (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πράσινο, για τις μεγάλες (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που επίσης προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Κίτρινο, για τις παίκτριες που προέρχονται από τις χώρες της Ευρώπης ή από χώρες που έχουν προνομιακή σύνδεση με αυτές (οι Cotonou, λ.χ.) και ΔΕΝ συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πορτοκαλί, για τις παίκτριες εκτός Ευρώπης.

Οι άσπρες και πράσινες είναι απεριόριστες. Οι κίτρινες και οι πορτοκαλί φτάνουν μέχρι τις 4 με την εξής πιθανή αναλογία: 4 κίτρινες και 0 πορτοκαλί ή 3 κίτρινες και 1 πορτοκαλί ή 2 κίτρινες και 2 πορτοκαλί.

Μάλιστα μέχρι πέρσι οι Γάλλοι χρησιμοποιούσαν και το κόκκινο χρώμα για να το διακρίνουν από το πορτοκαλί. Ως πορτοκαλί όριζαν την "πιστή" παίκτρια (joueuse fidèle), την εκτός Ευρώπης δηλαδή ξένη, που είχε παίξει 7 χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, σε διάφορες ομάδες, ή 4 συνεχόμενα σε μία. Και ως κόκκινη απλώς την ξένη, μη Ευρωπαία παίκτρια. Αλλά αυτήν τη διάταξη την τροποποίησαν στην Προκήρυξη της νέας σεζόν (2018-2019). Κι έτσι τις έκαναν όλες... πορτοκαλιές. smile.gif

Επομένως, διαφοροποιήσεις από ομοσπονδία σε ομοσπονδία υπάρχουν, και όχι μόνο στον αριθμό των ξένων (παρεπιμπτόντως 4 είναι και στην Ιταλία). Απλώς οι άλλες ομοσπονδίες είναι πιο ξεκάθαρες από τη δική μας (θα μου πείτε, έχουν κι επαγγελματικά πρωταθλήματα!)

Κι εγώ πιστεύω ότι οι 3 ξένες είναι αρκετές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι από το δεύτερο ή τρίτο ράφι (σ' αυτό θα συμφωνήσω με τον ΠΑΟΚ!). Θυμάμαι όμως τον Δουβίτσα της Λευκάδας πέρσι, που ζητούσε περισσότερες ξένες γιατί δεν υπάρχουν Ελληνίδες για να παίξουν (λυπάμαι, αλλά και σ' αυτό θα συμφωνήσω!). Γι' αυτό και με διαολίζει όταν ακούω (ή διαβάζω, καλή ώρα!) για ανάπτυξη. Χίλιες φορές να άκουγα από τον ΠΑΟΚ να έλεγε, "όχι δεν συμφωνούμε, γιατί δεν μας συμφέρει". Και το ίδιο ισχύει βέβαια για τον Ολυμπιακό, από την ανάποδη. Αν μη τι άλλο, μεταξύ κατεργαρέων... ειλικρίνεια. rolleyes.gif
[/quot

Αρα η Εζἐτσα νατουραλιζέ;
ggrilik
Πολύ ωραία τα λέει η parketeza.

Εγώ πάντως επειδή σιχαίνομαι την απροκάλυπτη υποκρισία[*] ένα έχω να πω. Η ""προσήλωση" του Ολυμπιακού στην νομιμότητα και το "πάθος" του ΠΑΟΚ για την ανάπτυξη του εγχώριου γυναικείου με απωθεί τόσο που με κάνει να μην ξαναθέλω ν'ασχοληθώ με το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ.


[*] και μετά λέμε για τους πολιτικούς...
Άρης
QUOTE (parketeza @ Aug 10 2018, 18:01 ) *
Αυτό το "ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν υπάρχουν περιορισμοί" που λέει το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό. Ποια είναι η "υπόλοιπη Ευρώπη"; Αν είναι η FIBA και οι διοργανώσεις της (Eurocup/Euroleague), ναι, ισχύει. Τα είχαμε πει και πέρσι, τα ξαναθυμίζω. Η FIBA ορίζει την εξής αναλογία:

α) 2 παίκτριες από χώρες εκτός FIBA Europe Zone,
β) 1 παίκτρια νατουραλιζέ και
γ) x παίκτριες από χώρες της FIBA Europe Zone (αυτές που κοντολογίς λέμε "κοινοτικές")

Σημειωτέον ότι ως νατουραλιζέ ορίζεται η μη Ευρωπαία παίκτρια που αποκτά μεν διαβατήριο από μια ευρωπαϊκή χώρα μετά τα 16, αλλά δεν έχει παίξει ποτέ με την εθνική ομάδα μιας χώρας σε τουρνουά της FIBA. Τέτοια περίπτωση ήταν η Γέμελος: πήρε ελληνικό διαβατήριο μετά τα 16 της (το 2013), αλλά έπαιξε σε εθνική μόνο τον Φλεβάρη του 2018. Επομένως, μέχρι πέρσι λογιζόταν ως νατουραλιζέ, ενώ από τη νέα σεζόν αλλάζει στάτους και θα θεωρείται Φιμπευρωπαία.

Αν όμως με το "υπόλοιπη Ευρώπη" εννοούμε τις εθνικές ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματά τους, εκεί δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Υπάρχει, λ.χ., το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ορίζεται ξεκάθαρα στην Προκήρυξη της Liga Dia (σ. 34) ότι κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 2 ξένες παίκτριες, εκτός Ε.Ε., και δεν γίνεται καμία άλλη αναφορά, εκτός μιας γενικής στην αρχή, ότι η ισπανική ομοσπονδία ακολουθεί τους κανονισμούς της FIBA. Επομένως, εύλογα Ισπανίδες και λοιπές Ευρωπαίες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Και από την άλλη, υπάρχει η Γαλλία που εφαρμόζει συγκεκριμένους περιορισμούς. Υπόψιν ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν χρώματα για να περιγράψουν τη σύνθεση του ρόστερ μιας ομάδας της LFB και τα παραθέτω όπως ακριβώς τα αποτυπώνουν στην Προκήρυξή τους (σ. 3), για να καταλάβουμε και πώς σκέφτονται:

--- Άσπρο, για τις μικρές (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πράσινο, για τις μεγάλες (σε ηλικία προφανώς) παίκτριες που επίσης προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Κίτρινο, για τις παίκτριες που προέρχονται από τις χώρες της Ευρώπης ή από χώρες που έχουν προνομιακή σύνδεση με αυτές (οι Cotonou, λ.χ.) και ΔΕΝ συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.
--- Πορτοκαλί, για τις παίκτριες εκτός Ευρώπης.

Οι άσπρες και πράσινες είναι απεριόριστες. Οι κίτρινες και οι πορτοκαλί φτάνουν μέχρι τις 4 με την εξής πιθανή αναλογία: 4 κίτρινες και 0 πορτοκαλί ή 3 κίτρινες και 1 πορτοκαλί ή 2 κίτρινες και 2 πορτοκαλί.

Μάλιστα μέχρι πέρσι οι Γάλλοι χρησιμοποιούσαν και το κόκκινο χρώμα για να το διακρίνουν από το πορτοκαλί. Ως πορτοκαλί όριζαν την "πιστή" παίκτρια (joueuse fidèle), την εκτός Ευρώπης δηλαδή ξένη, που είχε παίξει 7 χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, σε διάφορες ομάδες, ή 4 συνεχόμενα σε μία. Και ως κόκκινη απλώς την ξένη, μη Ευρωπαία παίκτρια. Αλλά αυτήν τη διάταξη την τροποποίησαν στην Προκήρυξη της νέας σεζόν (2018-2019). Κι έτσι τις έκαναν όλες... πορτοκαλιές. smile.gif

Επομένως, διαφοροποιήσεις από ομοσπονδία σε ομοσπονδία υπάρχουν, και όχι μόνο στον αριθμό των ξένων (παρεπιμπτόντως 4 είναι και στην Ιταλία). Απλώς οι άλλες ομοσπονδίες είναι πιο ξεκάθαρες από τη δική μας (θα μου πείτε, έχουν κι επαγγελματικά πρωταθλήματα!)

Κι εγώ πιστεύω ότι οι 3 ξένες είναι αρκετές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι από το δεύτερο ή τρίτο ράφι (σ' αυτό θα συμφωνήσω με τον ΠΑΟΚ!). Θυμάμαι όμως τον Δουβίτσα της Λευκάδας πέρσι, που ζητούσε περισσότερες ξένες γιατί δεν υπάρχουν Ελληνίδες για να παίξουν (λυπάμαι, αλλά και σ' αυτό θα συμφωνήσω!). Γι' αυτό και με διαολίζει όταν ακούω (ή διαβάζω, καλή ώρα!) για ανάπτυξη. Χίλιες φορές να άκουγα από τον ΠΑΟΚ να έλεγε, "όχι δεν συμφωνούμε, γιατί δεν μας συμφέρει". Και το ίδιο ισχύει βέβαια για τον Ολυμπιακό, από την ανάποδη. Αν μη τι άλλο, μεταξύ κατεργαρέων... ειλικρίνεια. rolleyes.gif


Ο αγωνιστικός αθλητισμός στις μέρες μας χωρίζεται, στον αθλητισμό που διακονεί το αθλητικό σωματείο και στις ανώνυμες εταιρίες αθλητικού θεάματος όπως ο σχετικός νόμος 2725/1999 με τις όποιες νομοθετικές προσθήκες έχουν μεσολαβήσει. καθορίζει. Στην χώρα μας το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι επαγγελματικό και η διοργανώτρια αρχή (Ε.Ο.Κ.) έχει την δυνατότητα από το νόμο να καθορίζει τους όρους με τους οποίους θα διεξάγονται τα πρωταθλήματά της.
Ακόμα και οι λίγκες που καθορίζουν τον επαγγελματικό αθλητισμό βάζουν όρους. Π.χ. ο αριθμός των εντός και εκτός Ευρώπης ποδοσφαιριστών ή καλαθοσφαιριστών.
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμοιβόμενο με τις όποιες δεσμεύσεις προκύπτουν από τον αστικό κώδικα σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Αυτό είναι το περίγραμμα του θολού τοπίου πάνω στο οποίο χρόνια τώρα λειτουργεί το γυναικείο μπάσκετ.

Ενα ζήτημα που μπαίνει φυσιολογικά είναι αυτό της δυνατότητας που υπάρχει στο γυναικείο μπάσκετ προκειμένου να λειτουργεί με παροχές προς τις αθλήτριες. Υγιές οικονομικό πεδίο που να πορεύεται ισοσκελισμένο ως προς τα έσοδα - έξοδα, μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί.
Ένα σωματείο στην Α1 γιά να έχει στοιχειώδες ανταγωνιστικό σύνολο πρέπει να διαθέτει γύρω στις 100.000 ευρώ το χρόνο.
Πάνω από 40.000 ευρώ δεν μπορούν να συγκεντρωθούν από ίδια έσοδα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να συνεισφέρουν για να συμπληρωθεί το απαραίτητο ποσό.
Και έδώ έρχεται η βοήθεια η οποία έχει πάντα ημερομηνία λήξης. Το ενδιαφέρον και η αντοχή του διαθέτη κάποια στιγμή τελειώνουν και η διάλυση είναι νομοτελειακή.
Στο δια ταύτα εδώ και μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός (πρώην Ελληνικό) με την παρουσία συγκεκριμένου διαθέτη έχει εκτινάξει, όχι μόνο το κόστος ανταγωνισμού, αλλά και το κόστος συντήρησης των ομάδων της Α1 σε θεόρατο ύψος.
Στα πλαίσια αυτής της πραγματικότητας προκύπτουν και τα αιτήματα του Ολυμπιακού για περισσότερες ξένες, κοινοτικές και πάει λέγοντας.
Το ζήτημα που βάζει ο ΠΑΟΚ για ενίσχυση των Ελληνίδων έχει βάση, αν και είναι υποκριτικό κατά τη γνώμη μου. Και ο ΠΑΟΚ ή όποιος άλλος εξασφαλίσει χρηματοδότηση, τα ίδια θα αιτείται.

Τέλος είναι ανάγκη άμεση να γίνουν παρεμβάσεις στην κατεύθυνση μακροχρόνιου προγραμματισμού σε όλο το φάσμα του γυναικείου χώρου. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι υπόθεση πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο για τη σημερινή διοίκηση της που έδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί ως τροχοπέδη στην διάδοση, την ανάπτυξη και κυρίως τον προγραμματισμό που επιβάλλεται από την σύχρονη πραγματικότητα.



parketeza
QUOTE (passhootdrive @ Aug 10 2018, 22:47 ) *
Αρα η Εζἐτσα νατουραλιζέ;

Αναφερόμουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA (Eurocup/Euroleague) και όχι στις εθνικές ομάδες.
http://www.fiba.basketball/euroleaguewomen...regulations.pdf (σ. 8, παρ. 16.3.3 και 16.4).

QUOTE (Άρης @ Aug 11 2018, 07:29 ) *
[...] Στην χώρα μας το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι επαγγελματικό και η διοργανώτρια αρχή (Ε.Ο.Κ.) έχει την δυνατότητα από το νόμο να καθορίζει τους όρους με τους οποίους θα διεξάγονται τα πρωταθλήματά της.
Ακόμα και οι λίγκες που καθορίζουν τον επαγγελματικό αθλητισμό βάζουν όρους. Π.χ. ο αριθμός των εντός και εκτός Ευρώπης ποδοσφαιριστών ή καλαθοσφαιριστών.
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμοιβόμενο με τις όποιες δεσμεύσεις προκύπτουν από τον αστικό κώδικα σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά.

Η ΕΟΚ όμως δεν το κάνει με σαφήνεια, αυτό είναι το πρόβλημα. smile.gif Για Ελληνίδες και μη Ελληνίδες ("αλλοδαπές") κάνει λόγο. Αγνοώντας ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη, και γιατί όχι, να είναι ανταγωνιστικές (πού το κακό; ). Και αδιαφορώντας για το ότι αυτές οι ομάδες δεν παίζουν απλώς για την πάρτη τους και για τον ιδιοκτήτη/χρηματοδότη τους (όπως οι ανδρικές), αλλά και για την ίδια την Ομοσπονδία. Γιατί, υπόψιν, πουθενά στην Ευρώπη το γυναικείο δεν έχει βγει εκτός ομοσπονδιών. Ακόμα και τα Eurocup/Euroleague η FIBA Europe τα διοργανώνει. Αυτονομία σε κάποιες ομοσπονδίες μπορεί να υπάρχει (του τύπου "ομοσπονδία μέσα στην ομοσπονδία", μικρές επιτελικές ομάδες δηλαδή, με αυτοτελή οικονομικό σχεδιασμό, τμήμα μάρκετινγκ, δημοσιογραφικές ομάδες κάλυψης κλπ.), αλλά ανεξαρτησία όχι. Η Γαλλία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Το γυναικείο είναι αμειβόμενο, σύμφωνοι. Αλλά με ερασιτέχνες παράγοντες που έχουν μείνει σε παλιακές λογικές, με πλήρη άγνοια των ευρωπαϊκών δεδομένων (θα ήθελα να ξέρω πόσοι από αυτούς βλέπουν τα u18 σε Αυστρία και Ούντινε ή πόσοι θα καθίσουν να δουν το Παγκόσμιο μέχρι το τέλος) και με μια νοοτροπία "τα περιμένω όλα από πάνω" και "πάντα οι άλλοι φταίνε". Για μένα, το οικονομικό δεν είναι η αρχή του προβλήματος, αλλά μόνο η κατάληξή του. Και σε άλλες χώρες έχουν οικονομικά προβλήματα, δεν ανακαλύψαμε και σ' αυτό εμείς την Αμερική! Αλλά δουλεύουν οι άνθρωποι, οραματίζονται, σχεδιάζουν, και συνεννοούνται στοιχειωδώς μεταξύ τους. Εμείς εδώ βολευόμαστε στη γκρίνια και τη μιζέρια...

Εξαιρέσεις, επομένως. Ζητείται ελπίς στις εξαιρέσεις!
benchwarmer
Θα προσπαθήσω να κάνω ένα preview των ομάδων της Α1, ένα μήνα πριν την έναρξή της, με την ελπίδα να δούμε ένα ωραίο πρωτάθλημα (θα είναι σίγουρα πιο αμφίρροπο από τα τελευταία) με όσο το δυνατόν περισσότερες νεαρές Ελληνίδες να βγαίνουν στην επιφάνεια.


Ολυμπιακός
Καμία σχέση με την υπερομάδα (για τα ελληνικά δεδομένα) των Μάλτση-Καλτσίδου, παραμένει σίγουρα το φαβορί για το πρωτάθλημα, πιθανόν όμως να σπάσει το αήττητο αυτών των 3 ετών. 6 κοπέλες από την 12άδα της Εθνικής στο ρόστερ (Νικολοπούλου-Σταμάτη-Σωτηρίου-Σπυριδοπούλου-Κοσμά-Παυλοπούλου), 2 γνωστές μας ξένες ψηλές (Μάζιτς, Λυκέντρα), 1 νέα ξένη γκαρντ (Jessica Thomas, με πολύ καλά νούμερα μεν, στο σουηδικό πρωτάθλημα δε), ενώ η 4η ξένη Rashid τραυματίστηκε και θα χάσει όλη τη σεζόν. Υπάρχει βεβαίως και ο μύλος με την υπόθεση Σταμολάμπρου, η οποία έχει κατοχυρωθεί από την ΕΟΚ στον ΠΑΟΚ (ή έστω εκεί έχουμε μείνει από τα δημοσιεύματα), βρίσκεται όμως ακόμα στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε στο σημερινό φιλικό!

Πανιώνιος
Οι δύο περσινές ξένες ψηλές αντικαταστάθηκαν με δύο νέες, τις Angie Tompkins και Jordan Korinek από το κολεγιακό. Στην περιφέρεια υπάρχει η απώλεια της Μπόνη (που δεν έχει κλείσει ακόμα κάπου), έμεινε όμως σχεδόν όλος ο υπόλοιπος κορμός προεξαρχούσης της Σπαθάρου (που βρέθηκε και ένα βήμα πριν την 12άδα της Εθνικής), ενώ κατέφθασε και σχεδόν όλος ο κορμός του διαλυμένου Φάρου (Μαγκλάρα, Καλογήρου, Δίελα, Γκριτζά). Να δούμε ποια θα πρωτοπαίζει, ενώ είναι μάλλον σαφές ότι 3η ξένη πολύ δύσκολα χωράει. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα είναι από τα φαβορί για την 4άδα, αν πιάσουν οι νέες ξένες.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου
Το ραντάρ του Μπουμπού έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής τις Keshunan James (3-4άρι με σπουδαία νούμερα πέρυσι στο κολεγιακό) και Oderah Chidom (σέντερ που έγινε και ντραφτ πρόπερσι, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην πρωταθλήτρια Σλοβενίας). Από εκεί και πέρα στο ρόστερ υπάρχουν τρεις αξιόλογες Ελληνίδες γκαρντ (Αλεξανδρή, Σουλτάνη, Γούναρη) και... σχεδόν τίποτε άλλο. Να δούμε πώς θα μπαλωθούν τα κενά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε και 3η ξένη.

Νίκη Λευκάδας
Με υψηλούς στόχους λόγω και της παρουσίας στην Ευρώπη (που βέβαια δεν νομίζω να πάει μακριά). Από ξένες έχουμε 3 ψηλές: την Σέρβα σέντερ Στεπάνοβιτς, την Γουόκερ που είδαμε πέρυσι στον Φάρο, αλλά και την Whitney Knight η οποία αν και 1.90 αγωνίζεται κυρίως ως 3άρι. Οι ψηλές πάντως γενικά είναι γεμάτες, καθώς υπάρχει και η γνωστότατη Πέλη Παπαμιχαήλ. Το στοίχημα είναι στα γκαρντ, όπου όπως φαίνεται η ομάδα θα βασιστεί σχεδόν αποκλειστικά στις 19χρονες αδερφές Τσινέκε (και στην έμπειρη Μπαλτά). Να δούμε πώς θα βγει αυτό στο παρκέ, σε κάθε περίπτωση όσο δύσκολη και να είναι η ευρωπαϊκή αποστολή, στην Ελλάδα θα πρέπει να μιλάμε σίγουρα για στόχο 4άδας.

ΠΑΟΚ
Ενδιαφέρον και αξιόλογο ρόστερ. Σημείο αναφοράς για μία ακόμη χρονιά φυσικά η Λύμουρα, υπάρχουν επίσης 2 ξένες ψηλές (Jessica Jackson από το ελβετικό πρωτάθλημα και Kaylon Williams που είχε αγωνιστεί πριν 2 χρόνια στον Αθηναϊκό), ενώ 3η ξένη είναι η Govan (2-3άρι που αγωνίστηκε πέρυσι στον Πρωτέα). Από τον Πρωτέα ανηφόρισε και η Καρλάφτη, ενώ σίγουρα η 12άδα θα έχει και αρκετές μικρές (που θεωρητικά είναι σε ένα σχετικό επίπεδο για να βρούνε και χρόνο συμμετοχής), με σημαντικότερη φυσικά την Κριμιλή, η οποία γιατί όχι να μην είναι και σχεδόν βασική όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ.

Αθηναικός
Φέτος δεν πρόκειται να δούμε ξανά την ομάδα των δύο τελευταίων ετών, όπου σε πολλά ματς αγωνίζονταν μόνο 6 παίχτριες. Υπάρχουν ήδη 5-6 Ελληνίδες στο ρόστερ που είναι επιπέδου Α1, ενώ από ξένες έμεινε η Mackay που ήταν το μυαλό της ομάδας πέρυσι, αποκτήθηκε από το κολεγιακό η ψηλή Kostowicz και μάλλον αναμένουμε την 3η. Σε κάθε περίπτωση, η πρόβλεψη μάλλον μιλάει ξανά για την μέση της βαθμολογίας.

Εσπερίδες
Γεμάτο ρόστερ. Έμεινε η πολύ σημαντική Luna-Castro, ενώ αποκτήθηκε η σέντερ Williams από τον Ολυμπιακό Βόλου και η γκαρντ Jaco από το κολεγιακό. Από Ελληνίδες ξεχωρίζει η απόκτηση της (39χρονης πλέον βέβαια) Κεχαγιά αλλά και της Πατεράκη, ενώ έμειναν και κάποια σημαντικά γρανάζια από πέρυσι. Θεωρητικά δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει.

Πρωτέας Βούλας
Η σημαντική ομάδα των Νεανίδων πριν 2-3 χρόνια εντέλει σκόρπισε οριστικά, καθώς η μόνη που βρίσκεται πλέον στο ρόστερ είναι η Κολλάτου. Χτίζεται βέβαια μία νέα εκεί στις ηλικίες 2002-2003, από τα οποία κορίτσια η Χατζηλεοντή θα πρέπει πιστεύω να βρει (αρκετό) χρόνο στην Α1 από φέτος κιόλας. Το ρόστερ εξάλλου δεν είναι και πολύ γεμάτο, υπάρχουν βέβαια 3 ξένες (οι δύο περσινές ψηλές Delva και Jones, και η νέα γκαρντ Perkins) αλλά υπάρχουν και αρκετές θέσεις κενές ακόμα, που δεν νομίζω ότι θα καλυφθούν από μεγαλύτερες σε ηλικία παίκτριες (δεν νομίζω ότι υπάρχουν και αρκετές ελεύθερες εξάλλου πλέον). Οπότε να η ευκαιρία, αρκεί φυσικά να υπάρχει και η θέληση από τους προπονητές.

Σπόρτιγκ
Επιστροφή στην Α1 για την πολύ ιστορική ομάδα του Σπόρτιγκ. Ως στόχος φυσικά μπαίνει η παραμονή, και με ένα γεμάτο ρόστερ υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Οι ξένες είναι όλες από το κολεγιακό. Η γκαρντ Buss, η φόργουορντ Cook και η σέντερ Goudreau, ενώ η σημαντικότερη από τις Ελληνίδες είναι σίγουρα η Στέλλα Φουράκη (η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει πάρει συμμετοχή και στην Εθνική, ελλείψει άλλων ψηλών), να δούμε αν θα σταθεροποιηθεί σε κάποιο επίπεδο για να υπολογίζεται σοβαρά για εκεί, μακάρι.΄

Ηρακλής
Η μόνη ομάδα που αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία ξένη στο ρόστερ. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά της, θα είναι κρίμα πάντως να υπάρχει και φέτος μία ομάδα σάκος του μποξ στο πρωτάθλημα... Το υπόλοιπο ρόστερ είναι πάνω κάτω αυτό που ανέβηκε από την Α2, αλλά χωρίς ξένες (αν όχι 3, έστω 2) δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση στην Α1.

Καλύβια
Αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη ομάδα που είχε κλείσει τις ξένες του, σημάδι ότι αν και νεοφώτιστες έχουν προγραμματισμό. Οι ξένες λοιπόν είναι η σέντερ Tori Jarosz από το πρωτάθλημα του Ισραήλ, και οι AJ Alix (γκαρντ) και G'Mrice Davis (φόργουορντ) από το κολεγιακό. Στην πεντάδα λογικά θα πλαισιώνονται από δύο πολύπειρες Ελληνίδες, τις Χαλιβέρα και Μαγαλιού, ενώ υπάρχουν και αρκετές ακόμα Ελληνίδες στο ρόστερ επιπέδου Α1. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η μάχη για τον υποβιβασμό γενικά, αν βγει κάποιο λαβράκι στις ξένες πολύ εύκολα μπορεί κάποια ομάδα που υπολογίζουμε για 9η-10η να καταλήξει μέχρι και 3η-4η...

Ελευθερία Μοσχάτου
Ίσως το δεύτερο φαβορί για υποβιβασμό μετά τον Ηρακλή. Έχει βέβαια δύο ξένες (την γκαρντ Beal από το κολεγιακό και την σέντερ Rochel από την Δάφνη), αλλά ο ελληνικός κορμός δείχνει να υστερεί κάπως. Πρόκειται άλλωστε για την ομάδα που ανέβηκε τελευταία στην Α1 μετά την διάλυση του Φάρου. Η έλευση των ξένων είναι σημάδι ότι θα το παλέψει πάντως, μακάρι μέχρι τέλους.


Πρόβλεψη μου αυτή τη στιγμή (με κίνδυνο να πέσω παντελώς έξω)
1: Ολυμπιακός
2-3-4: Πανιώνιος-Λευκάδα-ΠΑΟΚ
5-6: Εσπερίδες-Δάφνη
7-8-9-10: Αθηναικός-Καλύβια-Πρωτέας-Σπόρτιγκ (μία από αυτές υποβιβάζεται)
11: Μοσχάτο
12: Ηρακλής
ggrilik
αν δεν κάνω λάθος τα Καλύβια έχουν πάρει και την Ενισσα την Σεμανιάκου απο τον Πανιώνιο.

Ωραία παρουσίαση, εύγε smile.gif
polykos
Ο Πανιώνιος θα έχει μια ακόμα παίκτρια στο ρόστερ του στο άμεσο μέλλον.
Καλό είναι να περιμένω την επίσημη ανακοίνωση.
benchwarmer
Μία βδομάδα πλέον από την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά λοιπόν τις μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και Λευκάδας στην Ευρώπη, μετά και τη σημερινή δράση στο κύπελλο και μετά και διάφορες αλλαγές που έγιναν στις ομάδες, ευκαιρία για τα τελικά (μου) power rankings cool.gif

1) Ολυμπιακός: Τόσο η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας (άλλη ιστορία το πόσο δύσκολα θα είναι εκεί τα πράγματα), όσο και η χθεσινή επιβλητική του νίκη επί του ΠΑΟΚ τον τοποθετεί χωρίς αμφιβολία στη θέση του φαβορί. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως σίγουρα φέτος θα κοπιάσει περισσότερο για τον τίτλο από κάθε άλλη φορά αυτά τα τελευταία χρόνια. Πιθανή 5άδα: Παυλοπούλου-Thomas-Σωτηρίου-Mazic-Johnson, με άλλες 4 παίχτριες Εθνικής (Νικολοπούλου, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου, Κοσμά) από κοντά.

2) Νίκη Λευκάδας: Όσο τρέχουν παράλληλα οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ίσως να κάνει κάποιες γκέλες, μιας που η κούραση θα είναι μεγάλη (ακόμα και από τα ταξίδια) και το ρόστερ αρκετά φτωχό ποσοτικά. Σε βάθος χρόνου όμως θεωρώ πως θα βγει κερδισμένη από την ευρωπαϊκή περιπέτεια, και πάνω από όλα το στοίχημα της Έλενας που δεν πρέπει να χαθεί για το ελληνικό μπάσκετ. Πιθανή 5άδα: Μπαλτά-Τσινέκε Έλενα-Knight-Walker-Παπαμιχαήλ, με την Κατερίνα Τσινέκε και την 3η ξένη σέντερ Stjepanovic από τον πάγκο.

3) Πανιώνιος: Ίσως και δεύτερος, αν εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο του rotation σε σχέση με την Λευκάδα, αλλά και το ότι δεν θα υπάρχει η κούραση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Η δεύτερη του ξένη πάντως (Tompkins) θα μείνει εκτός για 1 μήνα λόγω τραυματισμού, κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα αρχικά, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί και η 48χρονη Ζότοβα (προπονήτρια στις υποδομές του συλλόγου biggrin.gif ). Πιθανή 5άδα: Σπαθάρου-Θεοδωρομανωλάκη-Δίελα-Korinek-Tompkins** με γεμάτο πάγκο με Καλογήρου, Μαγκλάρα, Στεφανίδου, Γκριτζά, Γρηγορίου, Ζότοβα.

4) ΠΑΟΚ: Καμπανάκι η χθεσινή πολύ βαριά ήττα. Θεωρώ πως θα είναι αποτυχία αν μείνει για άλλη μία χρονιά εκτός 4άδας (ενώ έχει σταθερά 3 ξένες + μία παίχτρια Εθνικής να βασιστεί). Οι ξένες θα πρέπει να τραβήξουν περισσότερο αν θέλει κάτι τέτοιο η ομάδα, θετικό πάντως το γεγονός ότι μάλλον δίνεται θέση βασικής στην 17χρονη Κριμιλή και θέση στην 12άδα σε αρκετές ακόμα μικρές. Πιθανή 5άδα: Λύμουρα-Κριμιλή(ή Καρλάφτη)-Govan-Williams-Jackson.

5) Δάφνη Αγίου Δημητρίου: Μάλλον ο Μπουμπούς ξαναέβγαλε λαβράκια με τις ξένες του, οι οποίες και θα πρέπει να τραβήξουν πολύ κουπί παίζοντας σχεδόν 40λεπτά συνεχώς. Το δείγμα τους πάντως σήμερα στο κύπελλο ήταν θετικότατο. Πιθανή 5άδα: Αλεξανδρή-Γούναρη-James-Brown-Chidom, αλλαγή στα γκαρντ η Σουλτάνη και το rotation σχεδόν σταματάει εκεί (η 7η παίχτρια έπαιξε σήμερα 2 λεπτά)...

6) Εσπερίδες: Ήττα σήμερα εντός έδρας από τη Δάφνη, αλλά θεωρώ πως θα είναι καλύτερη ομάδα από τις πιο κάτω, με ρόστερ σοβαρό και μετρημένο ποιοτικά και ποσοτικά. Πιθανή 5άδα: Jaco-Κεχαγιά-Ευμορφοπούλου-Castro-Williams, με πρώτες λύσεις από τον πάγκο τις Πατεράκη, Δανούση, Στεφάτου.

7) Σπόρτιγκ: Ίσως η αλλαγή και των τριών(!!) ξένων του να αποδειχθεί κομβική για την παραμονή του στην κατηγορία, όταν μάλιστα οι δύο από αυτές που ήρθαν είναι η Moorer και η Lewis που εντυπωσίασαν πέρυσι με Εσπερίδες και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Πιθανή 5άδα: Moorer-Φουράκη Β.-Brown-Lewis-Φουράκη Σ., με πρώτες αλλαγές τις Σαλιάι και Νίξινα.

8) Αθηναϊκός: Έχει το knowhow της κατηγορίας φυσικά, αλλά πιθανώς να χρειαζόταν και μία 3η ξένη. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω φέτος να μην δούμε την περσινή εικόνα των 6 παιχτριών, θεωρώ πως υπάρχουν 7-8 που μπορούν να αγωνιστούν κανονικά (έστω και χωρίς 3η ξένη). Πιθανή 5άδα: Mackay-Πολιτοπούλου-Λουκάτου-Γιαμπάνη-Kostowicz, με την Τζανετάτου να ξεχωρίζει από τις λύσεις του πάγκου (ή έτσι ελπίζουμε κοιτώντας το μέλλον, τουλάχιστον είναι υγιής μετά τον τραυματισμό της smile.gif )

9) Πρωτέας Βούλας: Ίσως το θετικότερο νέο του Σαββατοκύριακου ήταν τα 22 λεπτά της Χατζηλεοντή (με 11 πόντους) στο ματς με τον Ηρακλή. Ελπίζω να δοθούν οι πρέπουσες ευκαιρίες σε όλες τις νεαρές, χωρίς το άγχος ή όχι της παραμονής. Πιθανή 5άδα: Κολλάτου-Perkins-Χατζηγιακουμή-Jones-Delva.

10) Καλύβια: Σε αρκετά καλύτερη μοίρα από τις δύο πιο κάτω ομάδες, αλλά κάποια έπρεπε να βάλω να τις ακολουθήσει στον υποβιβασμό tongue.gif Στο χέρι τους να με διαψεύσουν, έχουν σίγουρα το ρόστερ για να το κάνουν. Πιθανή 5άδα: Alix-Κόνιαλη-Χαλιβέρα-Jarosz-Davis, αλλά και με κάποιες αξιόλογες λύσεις από τον πάγκο.

11) Ελευθερία Μοσχάτου: Δύσκολα τα πράγματα και εδώ και στον Ηρακλή. Τουλάχιστον έχουν τις ξένες τους, τις οποίες και ελπίζω να διατηρήσουν μέχρι τέλους, όσο στραβά και να πάνε τα πράγματα. Πιθανή 5άδα: Beal-Ιωαννίδου-Γεροστέργιου-Μίχου-Rochel.

12) Ηρακλής: Το αυτό. Πιθανή 5άδα: Malone-Πετρίδου-Blake-Κατωπόδη-Bryant.
ggrilik
Να το συμπληρώσω λίγο smile.gif

QUOTE (benchwarmer @ Oct 21 2018, 21:48 ) *
Μία βδομάδα πλέον από την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά λοιπόν τις μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και Λευκάδας στην Ευρώπη, μετά και τη σημερινή δράση στο κύπελλο και μετά και διάφορες αλλαγές που έγιναν στις ομάδες, ευκαιρία για τα τελικά (μου) power rankings cool.gif

1) Ολυμπιακός: Τόσο η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας (άλλη ιστορία το πόσο δύσκολα θα είναι εκεί τα πράγματα), όσο και η χθεσινή επιβλητική του νίκη επί του ΠΑΟΚ τον τοποθετεί χωρίς αμφιβολία στη θέση του φαβορί. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως σίγουρα φέτος θα κοπιάσει περισσότερο για τον τίτλο από κάθε άλλη φορά αυτά τα τελευταία χρόνια. Πιθανή 5άδα: Παυλοπούλου-Thomas-Σωτηρίου-Mazic-Johnson, με άλλες 4 παίχτριες Εθνικής (Νικολοπούλου, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου, Κοσμά) από κοντά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

3.Τζέσικα Τόμας 27/10/1994 1.68 1
4. Μίρνα Μάζιτς 24/12/1985 1.88 5

5. Εβίνα Σταμάτη 02/08/1994 1.81 2-3
6. Μαρία Αυτζή 18/05/1990 1.72 1
7. Αννα Σπυριδοπούλου 02/11/1988 1.84 3-4
8. Πηνελόπη Παυλοπούλου 03/03/1996 1.70 1
11. Αγγελική Νικολοπούλου 02/05/1991 1.76 1
12.Κατερίνα Σωτηρίου 03/01/1984 1.86 3-4
21. Ρίτα Ρασίντ 05/08/1989 1.82 3
26. Χριστίνα Λίτσι 26/01/1997 1.86 5
30. Λικέντρα Τζόνσον 20/03/1989 1.87 5
33. Αφροδίτη Κοσμά 06/06/1983 1.87 3-4

Προπονητής: Γιώργος Παντελάκης


2) Νίκη Λευκάδας: Όσο τρέχουν παράλληλα οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ίσως να κάνει κάποιες γκέλες, μιας που η κούραση θα είναι μεγάλη (ακόμα και από τα ταξίδια) και το ρόστερ αρκετά φτωχό ποσοτικά. Σε βάθος χρόνου όμως θεωρώ πως θα βγει κερδισμένη από την ευρωπαϊκή περιπέτεια, και πάνω από όλα το στοίχημα της Έλενας που δεν πρέπει να χαθεί για το ελληνικό μπάσκετ. Πιθανή 5άδα: Μπαλτά-Τσινέκε Έλενα-Knight-Walker-Παπαμιχαήλ, με την Κατερίνα Τσινέκε και την 3η ξένη σέντερ Stjepanovic από τον πάγκο.

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

3. Ελενα Τσινέκε 11/07/1998 1.78 1-2
4. Κατερίνα Τσινέκε 11/07/1998 1.75 2
6. Ελένη Σύρρα 14/08/1995 1.70 3
7.Πελαγία Παπαμιχαήλ 29/04/1986 1.89 4-5
8. Τζέιντ Ουόκερ 14/10/1995 1.88 4-5
9. Ανθή Μπαλτά 01/10/1987 1.74 1
10.Παναγιώτα Αρώνη 10/05/2002 1.71 2-3
11. Δανάη Πολίτη 04/01/2003 1.69 3
14. Γουίτνεϊ Νάιτ 09/01/1993 3
15. Μαρία Κοντογιώργου 17/10/1999 1.83 4-5
16. Μπιλιάνα Στεπάνοβιτς 16/06/1987 1.91 4-5
17.Αναστασία Μπάλτσα 01/01/2004 1.80 3-4
23. Φωτεινή Μαρίνη 19/04/1995 1.80 2-3

Προπονητής: Νίκος Δουβίτσας


3) Πανιώνιος: Ίσως και δεύτερος, αν εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο του rotation σε σχέση με την Λευκάδα, αλλά και το ότι δεν θα υπάρχει η κούραση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Η δεύτερη του ξένη πάντως (Tompkins) θα μείνει εκτός για 1 μήνα λόγω τραυματισμού, κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα αρχικά, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί και η 48χρονη Ζότοβα (προπονήτρια στις υποδομές του συλλόγου biggrin.gif ). Πιθανή 5άδα: Σπαθάρου-Θεοδωρομανωλάκη-Δίελα-Korinek-Tompkins** με γεμάτο πάγκο με Καλογήρου, Μαγκλάρα, Στεφανίδου, Γκριτζά, Γρηγορίου, Ζότοβα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

5. Ρούλα Καλογήρου 05/08/1981 1.72 1-2
6. Κατερίνα Σπαθάρου 25/07/1983 1.72 1
7. Ευσταθία Γκριτζά 27/10/1991 1.78 2-3
8. Αριστέα Μαγκλάρα 20/05/1983 1.68 1
11. Ιουλία Στεφανίδου 19/09/1990 1.72 2
13. Σοφία Γρηγορίου 06/08/1994 1.82 4
15. Τάνια Ζότοβα 11/08/1970 1.93 4-5
16. Ιωάννα Δίελα 02/06/1990 1.80 3
28. Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη 23/12/1991 1.80 2-3
35. Τζόρνταν Κόρινεκ 23/03/1996 1.88 4-5
40. Αγκέλα Τόμκινς 12/11/1991 1.87 4-5

- Γεωργία Τσοβολάκη 15/10/2001 1.80 4
- Καλλιόπη Ηλιοπούλου 12/04/2002 3
- Αρτεμις Γιαννακούλια 23/01/2001 1.78 3-4
- Αθηνά Κριτσιδήμα 09/02/2001 1.68 1

Προπονητής: Αγγελος Τσίκληρας


4) ΠΑΟΚ: Καμπανάκι η χθεσινή πολύ βαριά ήττα. Θεωρώ πως θα είναι αποτυχία αν μείνει για άλλη μία χρονιά εκτός 4άδας (ενώ έχει σταθερά 3 ξένες + μία παίχτρια Εθνικής να βασιστεί). Οι ξένες θα πρέπει να τραβήξουν περισσότερο αν θέλει κάτι τέτοιο η ομάδα, θετικό πάντως το γεγονός ότι μάλλον δίνεται θέση βασικής στην 17χρονη Κριμιλή και θέση στην 12άδα σε αρκετές ακόμα μικρές. Πιθανή 5άδα: Λύμουρα-Κριμιλή(ή Καρλάφτη)-Govan-Williams-Jackson.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

5. Λολιτα Λύμουρα 10/03/1985 1.80 1
6. Φαίη Κωτούλα 18/05/1994 1.75 1
7. Αθηνά Λέξα 03/04/2002 1.73 2
8. Ρένια Καρλάφτη 08/06/1998 1.80 2-3
10. Ιωάννα Κριμίλη 16/07/2001 1.75 2
11. Ανθούλα Ταρπαγκου 06/05/1990 1.81 3
14. Βαγια Καρακούλα 30/08/1998 1.85 4-5
17. Χριστίνα Κατσαμούρη 07/03/2001 1.82 3
15. Λαμπρινή Πολυμένη 08/04/2003 1.73 2
16. Αντιγόνη Θεοδώρου 10/08/2002 1.86 4-5
18. Καλλιόπη Μιχαηλίδου 14/12/2002 1.82 2-3
19. Έλενα Μιχαηλίδου 14/12/2002 1.82 1
20. Ελενα Τζέλου 19/04/2003 1.80 2-3
21. Αλέξις Γκόβαν 30/09/1993 1.78 2
25. Τζέσικα Τζάκσον 06/07/1995 1.92 4
42. Κάιλον Ουίλιαμς 09/10/1992 1.92 5


Προπονητής: Βασίλης Μασλαρινός


5) Δάφνη Αγίου Δημητρίου: Μάλλον ο Μπουμπούς ξαναέβγαλε λαβράκια με τις ξένες του, οι οποίες και θα πρέπει να τραβήξουν πολύ κουπί παίζοντας σχεδόν 40λεπτά συνεχώς. Το δείγμα τους πάντως σήμερα στο κύπελλο ήταν θετικότατο. Πιθανή 5άδα: Αλεξανδρή-Γούναρη-James-Brown-Chidom, αλλαγή στα γκαρντ η Σουλτάνη και το rotation σχεδόν σταματάει εκεί (η 7η παίχτρια έπαιξε σήμερα 2 λεπτά)...

ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2. Κεσούν Τζέιμς 24/08/1995 1.82 3-4
6. Διονυσία Αλεξανδρή 24/10/1989 1.65 1
7. Χρυσούλα Σερδάρη 01/03/2002 1.72 2
8. Ραφαέλα Σουλτάνη 11/03/1991 1.70 1-2
9. Βικτωρία Γούναρη 17/11/1995 1.72 2
10. Γεωργία Παγώνη 07/06/2003 1.72 2
13.Ελλη Τσίκα 04/03/1998 1.70 2
14. Μαρία Τετενέ 08/12/1990 1.95 5
15. Αναστασία Σακελλαρίδου 06/06/2003 1.83 4
16. Αθηνά Δημοπούλου 16/07/2000 1.70 2
21. ‘Οντερα Τσίντομ 09/07/1995 1.93 4-5
22. [color="#800080"]Κασάνδρα Μπράουν 16/06/1992 1.89 3-4


Προπονητής: Αντώνης Μπουμπούς


6) Εσπερίδες: Ήττα σήμερα εντός έδρας από τη Δάφνη, αλλά θεωρώ πως θα είναι καλύτερη ομάδα από τις πιο κάτω, με ρόστερ σοβαρό και μετρημένο ποιοτικά και ποσοτικά. Πιθανή 5άδα: Jaco-Κεχαγιά-Ευμορφοπούλου-Castro-Williams, με πρώτες λύσεις από τον πάγκο τις Πατεράκη, Δανούση, Στεφάτου.



7) Σπόρτιγκ: Ίσως η αλλαγή και των τριών(!!) ξένων του να αποδειχθεί κομβική για την παραμονή του στην κατηγορία, όταν μάλιστα οι δύο από αυτές που ήρθαν είναι η Moorer και η Lewis που εντυπωσίασαν πέρυσι με Εσπερίδες και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Πιθανή 5άδα: Moorer-Φουράκη Β.-Brown-Lewis-Φουράκη Σ., με πρώτες αλλαγές τις Σαλιάι και Νίξινα.

ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ

1. Ζωή Νίξινα 23/11/1996 1.85 3-4
2. Τάσια Μπράουν 31/07/1996 1.86 3
4. Ντανιέλα Μούκα 04/12/2000 1.78 1
5. Ελευθερία Μαγγίνα 29/06/2000 1.88 5
6. Βάσω Φουράκη 09/06/1995 1.84 3
7. Αθανασία Γιαννέλη 25/02/1995 1.75 2
8. Μπρίνανι Λιούις 06/09/1989 1.88 4-5
9. Ειρήνη Σαλιάι 07/10/1992 1.73 1
10. Αλεξάνδρα Δανδουλάκη 08/12/2000 1.73 2
11. Κορίνα Κριμιζά 01/03/2000 1.88 3
12. Ειρήνη Ζυκάι 01/04/2000 1.68 1
15. Στέλλα Φουράκη 24/03/1994 1.88 5
16. Φαίη Κουγιανού 08/08/2001 1.60 2
22. Αριάνα Μούρερ 09/02/1991 1.73 1
77. Κατερίνα Μαρίνη 06/01/1999 1.78 2

Προπονητής: Θάνος Σόφτσης


8) Αθηναϊκός: Έχει το knowhow της κατηγορίας φυσικά, αλλά πιθανώς να χρειαζόταν και μία 3η ξένη. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω φέτος να μην δούμε την περσινή εικόνα των 6 παιχτριών, θεωρώ πως υπάρχουν 7-8 που μπορούν να αγωνιστούν κανονικά (έστω και χωρίς 3η ξένη). Πιθανή 5άδα: Mackay-Πολιτοπούλου-Λουκάτου-Γιαμπάνη-Kostowicz, με την Τζανετάτου να ξεχωρίζει από τις λύσεις του πάγκου (ή έτσι ελπίζουμε κοιτώντας το μέλλον, τουλάχιστον είναι υγιής μετά τον τραυματισμό της smile.gif )

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

3. Λήδα Πολιτοπούλου 08/08/1993 1.68 1-2
4. Αγγελική Τζανετάτου 02/12/1999 1.75 1-2
5. Νεφέλη Στούπα 21/02/1999 1.82 4-5
6. Ναταλία Δορδοκίδη 23/01/2000 1.72 1-2
7. Ιωάννα Τσιαδή 17/11/1993 1.75 1-2
8. Τζένη Λουκάτου 01/01/1992 1.80 3-4
9. Σοφία Μπιλλή 26/09/2002 1.72 3-4
10. Αγγελική Κουτσιρίμπα 23/01/20021.78 1-2
12. Αντα Πασχάλη 10/09/2002 1.65 1-2
13. Γεωργία Μήτσα 21/01/2004 1.68 1-2
14. Σαμάνθα Μακέι 24/05/1991 1.75 1-2
15. Λυδία Λουλάκη 23/02/2002 1.78 4-5
16. Ελευθερία Μπούρμπου 25/04/2002 1.82 4-5
18. Ζέφη Γιαμπάνη 18/03/1992 1.84 4-5
32. Στέφανι Κόστοβιτς 09/10/1995 1.88 4-5

Προπονητής: Γαβρίλος Καλογερόπουλος


9) Πρωτέας Βούλας: Ίσως το θετικότερο νέο του Σαββατοκύριακου ήταν τα 22 λεπτά της Χατζηλεοντή (με 11 πόντους) στο ματς με τον Ηρακλή. Ελπίζω να δοθούν οι πρέπουσες ευκαιρίες σε όλες τις νεαρές, χωρίς το άγχος ή όχι της παραμονής. Πιθανή 5άδα: Κολλάτου-Perkins-Χατζηγιακουμή-Jones-Delva.

ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

4. Ιωάννα Χατζηβασιλείου 11/04/2000 1.80 1-2
6. Ελισάβετ Μπουντούρη 07/08/2002 1.83 3
7. Χριστίνα Θεοδώρου 13/11/1997 1.82 3
8. Ευγενία Κολλάτου 05/03/1998 1.72 1
9. Ολυμπία Σακελλαρίου 10/02/2002 1.71 1
10. Ανθή Χατζηγιακουμή 22/11/1993 1.85 3
11. Λία Ντάνου 14/05/1997 1.76 3
15.Μαύρα Καλογερία 12/03/2001 1.85 5
16. Ευαγγελία Νάτσκου 04/11/2002 1.73 2
18. Ιωάννα Χατζηλεοντή 05/01/2002 1.85 3-4
19.Χριστίνα Αναστασοπούλου 25/11/2002 1.82 3
22. Γιασμίν Πέρκινς 21/10/1989 1.78 2
24. Λαμπρίτανι Τζόουνς 27/04/1995 1.85 4-5
44. Νταϊάνα Ντέλβα 17/10/1988 1.88 4-5


Προπονητής: Βησσαρίων Κονιδάρης


10) Καλύβια: Σε αρκετά καλύτερη μοίρα από τις δύο πιο κάτω ομάδες, αλλά κάποια έπρεπε να βάλω να τις ακολουθήσει στον υποβιβασμό tongue.gif Στο χέρι τους να με διαψεύσουν, έχουν σίγουρα το ρόστερ για να το κάνουν. Πιθανή 5άδα: Alix-Κόνιαλη-Χαλιβέρα-Jarosz-Davis, αλλά και με κάποιες αξιόλογες λύσεις από τον πάγκο.

ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

4. Εϊ Τζέι Αλιξ 09/05/1995 1.68 1
5. Τζαμάρις Ντέιβις 14/06/1996 1.89 4-5

7. Τούλα Μαγαλιού 31/10/1979 1.65 1-2
8. Μαρία Ρεντζεπερη 13/01/78 3 1.75 8 8
9. Σταύρια Κονιαλη 15/12/1993 1.70 1-2
10. Ραφαέλα. Πολίτη 07/08/1992 1.86 4-5
11. Ντόρα Μαστρογιαννιδου 21/10/1980 1.87 5
12. Αγγελίνα Σκαρεντζου 15/02/03 3-4 1.75
13. Ενίσα Σεμανιακου 11/06/1988 1.81 2-3
15. Τάνια Χαλιβερα 05/03/1985 1.76 3
18. Γωγώ Σταμάτη 19/06/1996 1.76 2-3
19. Βικτόρια Γιαρόζ 18/09/199 1.89 4-5

Προπονητής: Δημήτρης Αναγνώστου


11) Ελευθερία Μοσχάτου: Δύσκολα τα πράγματα και εδώ και στον Ηρακλή. Τουλάχιστον έχουν τις ξένες τους, τις οποίες και ελπίζω να διατηρήσουν μέχρι τέλους, όσο στραβά και να πάνε τα πράγματα. Πιθανή 5άδα: Beal-Ιωαννίδου-Γεροστέργιου-Μίχου-Rochel.

ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

4. Βίλυ Ξεπαπαδέα 04/07/1995 1.84 4-5
5. Ρούλα Πασχοπούλου 16/01/1982 1.91 5
7. Μαρία Μίχου 06/04/1983 1.85 3
8. Πένυ Βώλου 09/10/2004 1.65 1-2
9. Μαριάννα Αξιοπούλου 14/11/1979 1.70 1
10. Νικολίνα Ιωαννίδου 30/01/1994 1.78 2-3
11. Κική Καλημέρη 28/02/1996 1.85 4
12. Χριστιάννα Γεροστεργίου 01/01/1996 1.78 3
13.Έντονα Καλάγια 27/12/1996 1.86 4-5
14. Σοφία Καρανάσιου 30/10/1991 1.67 1-2
15.Σάρα Μπελ 12/10/1995 1.74 1-2
16. Δανάη Καμμένου 12/01/1990 1.74 2
17. Κάσι Ρόσελ 15/10/1991 1.95 5

Προπονητής: Σωτήρης Τσαραπατσάνης


12) Ηρακλής: Το αυτό. Πιθανή 5άδα: Malone-Πετρίδου-Blake-Κατωπόδη-Bryant.

ΗΡΑΚΛΗΣ

3. Ναρσάντα Μαλόν 17/10/1992 1.70 1
4. Ευαγγελία Τσουμπερλή 18/06/1997 1.72 1-2
5. Μαρία Ελευθεριάδου 15/02/1996 1.75 2-3
6. Μαρία Παπαβασιλείου 04/02/1994 1.72 1-2
7. Αθηνά Γιαννούδη 07/03/1997 1.82 3-4
8. Ν’ Ντία Μπράιαντ 31/10/1994 1.85 2-3
9. Ευαγγελίνα Πετρίδου 26/06/1996 1.75 1-2
10. Εύα Κατωπόδη 01/08/1987 1.88 4-5
11. Ρένια Πάππα 28/08/2001 1.75 1
12. Αγγελική Κλιματσάκη 07/09/2001 1.80 2-3
13. Ζακλίν Μπλέικ 29/06/1995 1.90 4-5
14. Μαρία Λογδανίδου 25/02/1995 1.84 4-5

Προπονητής: Γρηγόρης Κοκκινίδης

parketeza
Αλληλούια!!! cool.gif

sporting-nobell-tv
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Oct 27 2018, 13:30 ) *
Αλληλούια!!! cool.gif

sporting-nobell-tv

Στάσου να το δούμε πρώτα rolleyes.gif
Γιάννης-3-
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 49-45
Ανώτερος ο Πανιώνιος,με κάποια νεκρά διαστήματα και αβίαστα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο,έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει και 1 λεπτό πριν την λήξη να είναι στο - 3 και να χάνει αρκετές ευκαιρίες ώστε να ισοφαρίσει.
Καλή εντύπωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ μου έκανε το νούμερο 10 και το νούμερο 42.Για τον Πανιώνιο πολύ καλή η Σπαθάρου και η Κόρινεκ,η Μαγκλάρα αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή,στο δεύτερο ήταν η χειρότερη του γηπέδου.
benchwarmer
QUOTE(Γιάννης-3- @ Oct 27 2018, 19:06 ) *
Καλή εντύπωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ μου έκανε το νούμερο 10


Πολύ καλό αυτό μιας που η κοπέλα είναι γεννημένη το 2001 ;)

Αυτό ήταν γενικά και το ντέρμπι της ημέρας (που αν ο Πανιώνιος είχε και την δεύτερη ξένη ίσως δεν ήταν τόσο ντέρμπι).

Η μεγάλη έκπληξη βέβαια έγινε στη Βούλα, όπου το Μοσχάτο έδειξε ότι ίσως άδικα το κατέταξα στα 2 φαβορί για τον υποβιβασμό. Γενικά νομίζω πως η μάχη εκεί θα είναι μεγάλη, όπως επαναλαμβάνω ότι πιστεύω πως και η μάχη για την κορυφή θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από ότι τα προηγούμενα χρόνια.
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Oct 27 2018, 13:30 ) *
Αλληλούια!!! cool.gif

sporting-nobell-tv

Το ειδες το παιχνίδι με την Δάφνη Παρκετέζα?
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Oct 27 2018, 20:18 ) *
Το ειδες το παιχνίδι με την Δάφνη Παρκετέζα?

Σε δόσεις, αλλά ναι. smile.gif
Άλλος κανείς;
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Oct 28 2018, 13:41 ) *
Σε δόσεις, αλλά ναι. smile.gif
Άλλος κανείς;

... Καλά, εκτός του ότι η κάμερα ήταν στο ταβάνι, τα frames ήταν τόσο πολύ διακοπτόμενα που ήταν σαν να έβλεπες gif.
Δεν κατάφερα να δω πάνω απο πέντε λεπτά.. Ερασιτεχνισμός κι εδώ. Καλή η πρόθεση αλλά δεν αρκεί.. sad.gif
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Oct 28 2018, 13:35 ) *
... Καλά, εκτός του ότι η κάμερα ήταν στο ταβάνι, τα frames ήταν τόσο πολύ διακοπτόμενα που ήταν σαν να έβλεπες gif.
Δεν κατάφερα να δω πάνω απο πέντε λεπτά.. Ερασιτεχνισμός κι εδώ. Καλή η πρόθεση αλλά δεν αρκεί.. sad.gif

Ήταν διακοπτόμενα όντως, ήταν ενοχλητικό, αλλά όχι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις. smile.gif Τουλάχιστον στη δική μου συσκευή. Μπορεί να το φτιάξουν στις επόμενες μεταδόσεις. Από κάπου όμως αρχίζει κανείς. Και αυτό θα 'πρεπε να το κάνουν και άλλες ομάδες, ειδικά αυτές που έχουν τα... μέσα. Ο Ολυμπιακός δηλαδή.

Θετικό ότι διατηρούν το βίντεο στο κανάλι τους, και σε μονταρισμένη εκδοχή, κι έτσι μπόρεσα να δω το άλλο μισό σήμερα, γιατί χθες δεν προλάβαινα...
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Oct 28 2018, 15:14 ) *
Ήταν διακοπτόμενα όντως, ήταν ενοχλητικό, αλλά όχι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις. smile.gif Τουλάχιστον στη δική μου συσκευή. Μπορεί να το φτιάξουν στις επόμενες μεταδόσεις. Από κάπου όμως αρχίζει κανείς. Και αυτό θα 'πρεπε να το κάνουν και άλλες ομάδες, ειδικά αυτές που έχουν τα... μέσα. Ο Ολυμπιακός δηλαδή.

Θετικό ότι διατηρούν το βίντεο στο κανάλι τους, και σε μονταρισμένη εκδοχή, κι έτσι μπόρεσα να δω το άλλο μισό σήμερα, γιατί χθες δεν προλάβαινα...

Σύμφωνοι. Απλά μου κάνει εντύπωση το 2018 να μην μπορούμε σε αυτή την χώρα να δούμε live streaming της προκοπής στο μπάσκετ. Όχι μόνο στο γυναικείο.. Τι στο καλό. ο Βασιλακόπουλος είναι και τεχνικός διευθυντής?
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Oct 28 2018, 14:19 ) *
Σύμφωνοι. Απλά μου κάνει εντύπωση το 2018 να μην μπορούμε σε αυτή την χώρα να δούμε live streaming της προκοπής στο μπάσκετ. Όχι μόνο στο γυναικείο.. Τι στο καλό. ο Βασιλακόπουλος είναι και τεχνικός διευθυντής?

Τη λέξη την είπες. Και την έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ μπόλικες φορές. Ερασιτεχνισμός. Κι έλλειψη σχετικής κουλτούρας θα πρόσθετα. Βάλε και τις χάλια εγκαταστάσεις...

Μην νομίζεις όμως ότι και στις άλλες χώρες δεν έχουν προβλήματα με την ποιότητα του streaming. Από ευτράπελα, πολλά! rolleyes.gif
parketeza
Κάθε πέρσι και καλύτερα, έτσι; Ή μήπως όχι; unsure.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Nov 6 2018, 16:29 ) *
Κάθε πέρσι και καλύτερα, έτσι; Ή μήπως όχι; unsure.gif

Ναι rolleyes.gif
Εμείς πάντως προσπαθήσαμε ε? thumbsup.gif
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Nov 6 2018, 21:17 ) *
Ναι rolleyes.gif
Εμείς πάντως προσπαθήσαμε ε? thumbsup.gif

tongue.gif wink.gif
benchwarmer
3η αγωνιστική σήμερα, και κάποια σχόλια για το τι έχουμε δει (εντός εισαγωγικών το "δει" rolleyes.gif ) ως τώρα...

Ολυμπιακός (3-0): Παραμένει φυσικά το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, είναι αξιοσημείωτες και οι καλές του εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, αλλά φέτος δεν έχει την τεράστια διαφορά ποιότητας για να κερδίζει όλα τα ματς χωρίς να παίξει καν. Φάνηκε λίγο αυτό σήμερα με την Δάφνη, πολύ πιθανό αν δεν είναι συγκεντρωμένος σε κάποιο ματς να την πατήσει. Πολύ σωστά όμως η προσοχή είναι στραμένη στην Ευρωλίγκα, πραγματικά αξίζει τον κόπο...

Πανιώνιος (3-0): Χωρίς ακόμα την τραυματία 2η ξένη του, αλλά με πολύ σημαντικές νίκες τόσο βαθμολογικά (επί του ΠΑΟΚ) όσο και σε διαφορά (χθες με τον Αθηναϊκό). Η περιφέρειά του παραείναι πλήρης ποσοτικά (ακόμα και σε σχέση με τον Ολυμπιακό πχ), κοντά στο καλάθι υπάρχει θέμα όμως όσο λείπει η Τόμπκινς, χαρακτηριστικό ότι έχει επιστρατευτεί η 48χρονη Ζότοβα, προπονήτρια στις ακαδημίες του συλλόγου. Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το πολύ σημαντικό παιχνίδι στη Λευκάδα, μεσολαβεί βέβαια το διάλειμμα των Εθνικών οπότε ίσως να έχει επιστρέψει η τραυματίας.

Νίκη Λευκάδας (2-1): Σήμερα ήρθε μία ήττα στη Βούλα, αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών παιχνιδιών και του μικρού ροτέισιον που έχει επιλεγεί. Αναμενόμενο αυτό, θεωρώ όμως πως μόνο κερδισμένη θα βγει η ομάδα στο τέλος από την ευρωπαϊκή εμπειρία (και ας μην πάει καλά αυτή). Η Έλενα (με βάση τα νούμερα) δείχνει να προσπαθεί να γίνει πιο μετρημένη στο παιχνίδι της, η επόμενη αγωνιστική πάντως όπως έγραψα και παραπάνω θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για Νίκη και Πανιώνιο στη μάχη για την 2η(?) θέση.

ΠΑΟΚ (2-1): Η 17χρονη Κριμιλή είχε 20 πόντους στα 2 πρώτα ματς, σήμερα δυστυχώς έμεινε στο 0, ελπίζω να συνεχίσουν να την εμπιστεύονται το ίδιο και περισσότερο. Οι ξένες προσφέρουν γενικά τα αναμενόμενα, ενώ το περισσότερο ενδιαφέρον έχει η στατιστική της Λύμουρα η οποία στα 3 αυτά ματς έχει 25 ασίστ (8.3 μέσο όρο δηλαδή), 23 ριμπάουντ και... μόλις 11 πόντους με 5/20 σουτ. Στόχος φυσικά και θα πρέπει να είναι η τετράδα, και εδώ έχουμε μία ενδιαφέρουσα επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (2-1): Με το φοβερό ροτέισιον των 6 παιχτριών που έχουμε αναφέρει (η 7η έχει παίξει μέχρι στιγμής 1'58" συνολικά στα 3 ματς) ήταν κομβικό να γίνουν πολύ καλές επιλογές των 3 ξένων. Προφανώς και έγινε αυτό από τον μετρ του είδους Μπουμπού, επομένως η Δάφνη είναι στην πορεία για άλλη μία τετράδα ίσως, μετά τις 4ες θέσεις της πέρυσι και πρόπερσι. Να αναφέρουμε επίσης και ότι οι 3 ελληνίδες γκαρντ (που χρησιμοποιούνται εκ περιτροπής στο 1-2 σε συνδυασμό με τις 3 ξένες στο 3-4-5) έχουν αθροιστικά 33 ασίστ και μόλις 11 λάθη.

Πρωτέας Βούλας (2-1): Μεγάλη νίκη σήμερα επί της Λευκάδας, με τις 3 ξένες επίσης να δικαιώνουν την επιλογή τους (πρωτοστατούσης της Delva), ενώ πολύ σπουδαίο ματς έκανε και η 20χρονη Κολλάτου (βασικό pg της ομάδας από πέρυσι), η οποία είναι από τις κοπέλες που ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε στην Εθνική. Υπάρχει φυσικά και το ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα της Χατζηλεοντή, η οποία βέβαια ούσα ακόμη στα 16 της δεν βλέπει τόσο πολύ χρόνο, και θέλει φυσικά και πολύ περισσότερη δουλειά. Αν ο Πρωτέας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δείχνει να μην κινδυνεύει, θεωρώ πως θα την δούμε στο παρκέ και αυτήν αρκετά (και πρέπει).

Ελευθερία Μοσχάτου (2-1): Είχα γράψει στην αρχή της σεζόν ότι είναι το δεύτερο φαβορί για υποβιβασμό, τελικά φαίνεται πως έπεσα τελείως έξω. Πολύ σημαντική νίκη σήμερα μέσα στον Σπόρτιγκ, με την Rochel να έχει σε αυτά τα 3 ματς 54 πόντους και... 53 ριμπάουντ (ναι, 17.7 μέσο όρο βγαίνει), ενώ μάλιστα η δεύτερη ξένη δεν παίζει πολύ (έχει κάποιο πρόβλημα ίσως?) και 3η δεν υπάρχει καν.

Εσπερίδες (1-2): Ήττα σήμερα εντός από τον ΠΑΟΚ, με την Luna-Castro να μένει άποντη σε 37 λεπτά.. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί αυτό, επιμένω πως το ρόστερ είναι τέτοιο που δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει (με 3 ξένες και αξιόλογες Ελληνίδες όπως η Κεχαγιά και η Πατεράκη). Η επόμενη αγωνιστική φέρνει ένα πολύ ενδιαφέρον ματς με το Μοσχάτο, το οποίο δεν αποκλείεται να αποκλίνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε σχέση με αυτά που πίστευα πριν την έναρξη της σεζόν...

Καλύβια (1-2): Μετά το κακό ξεκίνημα σήμερα ήταν αρκετά εμφατική η ομάδα απέναντι στον Ηρακλή. Δεν έχουν αγωνιστεί βέβαια καθόλου ως τώρα η Χαλιβέρα και η Μαγαλιού, είναι τραυματίες ή τελικά δεν υπάρχουν στο ρόστερ? Εάν υπάρχουν και επιστρέψουν σύντομα, θεωρώ πως μπορεί η ομάδα να ανέβει κι άλλο.

Σπόρτιγκ (0-3): Η ιστορικότερη ίσως ομάδα όλων, δεν έχει ξεκινήσει όμως καλά στην επιστροφή της στην Α1. Η Lewis σκοράρει όπως πέρυσι στον ΠΑΟΚ, ίσως η Moorer να είναι αυτή που δεν εμφανίζει ακόμα την εντυπωσιακή εικόνα που είχε πέρυσι στις Εσπερίδες, ενώ προβληματική δείχνει να είναι και η εικόνα της Στέλλας Φουράκη (βασική σέντερ της ομάδας που έχει βρεθεί και με παρουσίες στην Εθνική τα τελευταία χρόνια) με μόλις 6 πόντους συνολικά στα 3 ματς και 3/15 σουτ...

Αθηναϊκός (0-3): Μάλλον είχα υπερτιμήσει το ρόστερ αρχικά. Αν δεν φέρουν και μία 3η ξένη σύντομα ίσως να κινδυνεύσουν σοβαρά, και μιλάμε βεβαίως για μία ομάδα που πριν μόλις 8 χρόνια κατακτούσε ευρωπαϊκό τίτλο... Το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Σπόρτιγκ σίγουρα θα φέρει αλλαγές στους ηττημένους.

Ηρακλής (0-3): Δεν θεωρώ πως μπορεί να σωθεί. Μακάρι να διατηρήσει τις ξένες του μέχρι το τέλος της χρονιάς και να μην δούμε ξανά θλιβερές εικόνες στο πρωτάθλημα...
ethn
Ευχαριστούμε benchwarmer για την ανάλυσή σου, έκλπηξη (θετική) η Ελευθερία Μοσχάτου, πολύ οκανοποιητική για εμένα και η νίκη του Πρωτέα. Μπορεί κάποιες φορές να 'κράζω' για τα του χωριού μου, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι υπάρχει η τάση να στηρίζονται νέα παιδιά και να δημιουργεί νεανικό και φρέσκο σύνολο. Η Χατζηλεοντή όπως και το πουλέν μου όπως έχω πολλαάκις αναφέρει, η Αναστασοπούλου (η οποία όμως είναι τραυματίας εδώ και κάποιο διάστημα) πρέπει να πάρουν αρκετό χρόνο μια και πιστέυω ότι είναι ικανές απο μικρή ηλικία να αποτελέσουν δυνατά χαρτιά της ομάδος.
astanapane
Πολύ περίεργα πράγματα ακούγονται για αρκετά παιχνίδια της Α1, με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα μεγάλων διαφορών, ονόματα διαιτητών και ονόματα "παραγόντων".
Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι οι φήμες κυκλοφορούν πάντα στα μέσα της βδομάδας για τουλάχιστον 2-3 παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής, και ακούγονται και ονόματα και ποσά...
Το χειρότερο είναι, ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν... τις φήμες. sad.gif
Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, πρέπει άμεσα να επέμβουν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας, διαφορετικά ότι ξέραμε για το μπασκετάκι πάει και μας τέλειωσε... 68.gif

Και αν δείτε τίποτα...τάχα μου αδιάφορους θεατές αγώνων να ...παίζουν μανιωδώς με το κινητό τους...δείτε λίγο καλύτερα...δεν είναι στο facebook... evilmonkey.gif


benchwarmer
Όπως φαίνεται, το θέμα που αναφέρθηκε παραπάνω είναι δυστυχώς και "επίσημα" υπαρκτό και όχι απλώς καφενειακές συζητήσεις...

https://ebasket.gr/2018/11/epistoli-stin-eo...o-ton-sportingk

parketeza
Είσαι προπονητής, η ομάδα σου χάνει (όπως χάνει) ένα παιχνίδι που το είχε… σιγουράκι, είσαι απογοητευμένος, και πικραμένος, ενοχλημένος ίσως με την παίκτριά σου, άντε και θυμωμένος. Σου ζητάνε να κάνεις μια δήλωση μετά το ματς. Και κάνεις αυτό; ohmy.gif https://www.youtube.com/watch?v=-APDNhBq5nk...utu.be&t=58
Σίριουσλι; ugly1.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 3 2018, 20:32 ) *
Είσαι προπονητής, η ομάδα σου χάνει (όπως χάνει) ένα παιχνίδι που το είχε… σιγουράκι, είσαι απογοητευμένος, και πικραμένος, ενοχλημένος ίσως με την παίκτριά σου, άντε και θυμωμένος. Σου ζητάνε να κάνεις μια δήλωση μετά το ματς. Και κάνεις αυτό; ohmy.gif https://www.youtube.com/watch?v=-APDNhBq5nk...utu.be&t=58
Σίριουσλι; ugly1.gif



ναι, κι εμένα μου έκανε εντύπωση laugh.gif laugh.gif

parketeza
QUOTE (ggrilik @ Dec 3 2018, 21:59 ) *
ναι, κι εμένα μου έκανε εντύπωση laugh.gif laugh.gif

Και νά που κάποιος το ξανασκέφτηκε: http://www.sportshero.gr/index.php/women-b...a-varinei-emena

Λίγο αργά όμως...
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 4 2018, 20:28 ) *
Και νά που κάποιος το ξανασκέφτηκε: http://www.sportshero.gr/index.php/women-b...a-varinei-emena

Λίγο αργά όμως...

Ποτέ δεν είναι αργά. Πάντως νομίζω πως ο Δουβίτσας κατάλαβε πλέον πως συνέβη κι η Έλενα η Τσινέκε έκανε τέτοια επιπολαιότητα.. Ακριβώς όπως την έκανε την δική του επιπολαιότητα ο ίδιος laugh.gif
passhootdrive
QUOTE (ggrilik @ Dec 4 2018, 23:13 ) *
Ποτέ δεν είναι αργά. Πάντως νομίζω πως ο Δουβίτσας κατάλαβε πλέον πως συνέβη κι η Έλενα η Τσινέκε έκανε τέτοια επιπολαιότητα.. Ακριβώς όπως την έκανε την δική του επιπολαιότητα ο ίδιος laugh.gif


Είχε παρθεί time out πριν από την τελευταία επίθεση και είχαν 24δ. Στο βίντεο δεν βλέπω κάποιο καλό σύστημα και δεν κατέβασε η Τσινέκε την μπάλα. Η επιλογή ήταν να παίξει την μπάλα από πίσω.

Οσο για το σχόλιο, νεό παιδι είναι και κατάλαβε ότι έκανε μ.....α. Μάθημα για το μέλλον.


parketeza
QUOTE (passhootdrive @ Dec 5 2018, 10:16 ) *
Είχε παρθεί time out πριν από την τελευταία επίθεση και είχαν 24δ. Στο βίντεο δεν βλέπω κάποιο καλό σύστημα και δεν κατέβασε η Τσινέκε την μπάλα. Η επιλογή ήταν να παίξει την μπάλα από πίσω.

Οσο για το σχόλιο, νεό παιδι είναι και κατάλαβε ότι έκανε μ.....α. Μάθημα για το μέλλον.

Ο Δουβίτσας θύμωσε με την προηγούμενη φάση που η Έλενα η Τσινέκε σούταρε τρίποντο στον αιφνιδιασμό αντί να κρατήσει την μπάλα. Αυτή είναι η… "επιπολαιότητα". Το φάουλ στη Μούρερ, αμέσως μετά, ήταν επιλογή της Λευκάδας, ακούστηκε ξεκάθαρα στη μετάδοση η εντολή του πάγκου (βέβαια έγινε στην πιο λάθος παίκτρια). Η Νίκη προηγούνταν με 1 πόντο, αλλά ο Δουβίτσας επέλεξε να έχει μια πλήρη επίθεση για να πάρει το παιχνίδι. Ήταν λάθος της Έλενας που δεν πήρε το τελευταίο σουτ, ενώ το είχε. Αναμενόμενος ίσως ο δισταγμός της, μετά το κατσάδιασμα που άκουσε για την προηγούμενη φάση. Σε ένα παιχνίδι που σούταρε σχετικά καλά κατά τη διάρκειά του...

Ok, ας πούμε τουλάχιστον ότι ο Δουβίτσας έδειξε καλά αντανακλαστικά smile.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 5 2018, 13:37 ) *
Ο Δουβίτσας θύμωσε με την προηγούμενη φάση που η Έλενα η Τσινέκε σούταρε τρίποντο στον αιφνιδιασμό αντί να κρατήσει την μπάλα.

Το ίδιο ακριβώς πάντως έκανε κι ο Λουκάς ο Ντόνσιτς σε ένα πρόσφατο παιχνίδι των Μάβερικς. Πήγε να το "τελειώσει" με τρίποντο. Αστόχησε, αλλά οκ, το πήραν το παιχνίδι τελικά. Δεν ξέρω αν άκουσε κατσάδιασμα, αλλά και ν'άκουσε είμαι σίγουρος πως σαν έρθει ο καιρός θα το ξανακάνει. wink.gif
benchwarmer
Ολυμπιακός (6-0): Παρά την ποιοτική υποβάθμιση, παραμένει και φέτος ένα επίπεδο πάνω από τον εγχώριο ανταγωνισμό. Στόχος φυσικά παραμένει κάποια νίκη στην Ευρωλίγκα, στην Ελλάδα το μόνο ενδιαφέρον για την ώρα είναι η εικόνα των νεαρών Ελληνίδων του ρόστερ, με την Σταμολάμπρου να δείχνει σε γενικές γραμμές να μην είναι τόσο επηρεασμένη από τον "περίεργο" τελευταίο χρόνο που είχε και να μην έχει χάσει ευτυχώς το τρένο.

Πανιώνιος (4-2): Η εντός έδρας ήττα από τα Καλύβια χαμηλώνει κάπως τον πήχυ. Παρόλα αυτά παραμένει σίγουρα από τα φαβορί για την τετράδα, έχοντας μία πολύ γεμάτη και καθαρά Ελληνική περιφέρεια (που βέβαια συνεχίζει να είναι το βαρόμετρο η Σπαθάρου) και δύο ξένες ψηλές που ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακές, είναι όμως κατά βάση αποτελεσματικές.

Εσπερίδες (4-2): Η ομάδα της αγωνιστικής, μετά την πολύ σπουδαία νίκη μέσα στη Λευκάδα. Η 39χρονη Κεχαγιά διανύει δεύτερη νεότητα έχοντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο, ενώ αρκετά ελπιδοφόρες είναι και οι εμφανίσεις της Πατεράκη (που δεν την έχουν πάρει και τα χρόνια, 25 είναι ακόμα) με τους 10 πόντους μέσο όρο. Προσθέστε σε αυτές τις 2 και 3 πολύ αξιόλογες ξένες και κάποιες έμπειρες Ελληνίδες ρολίστριες και έχουμε μία ομάδα που μπορεί να παιξει και αυτή για την τετράδα.

ΠΑΟΚ (4-2): Κομβική νίκη σήμερα απέναντι στη Δάφνη. Η Λύμουρα παραμένει (προφανώς) η πρώτη πασέρ του πρωταθλήματος με 8 ασίστ μέσο όρο (περισσότερες από τους πόντους της...), ενώ η 17χρονη Κριμιλή έχει τα σκαμπανεβάσματά της, αλλά ευελπιστώ πως θα τελειώσει τη σεζόν όπως την άρχισε, ως βασική δηλαδή στα γκαρντ δίπλα στη Λύμουρα (έχει μέσο όρο 6 πόντους μέχρι στιγμής σε 16 λεπτά συμμετοχής). Φυσικά την μερίδα του λέοντος σε πόντους κλπ έχουν και εδώ οι ξένες και βλέποντας γενικά την εικόνα του πρωταθλήματος θα κάνω το γενικό σχόλιο ότι αυτός είναι ο ιδανικός επιτρεπόμενος αριθμός (3 δηλαδή), ούτε περισσότερες ούτε λιγότερες.

Νίκη Λευκάδας (3-3): Σϊγουρα τους έχει πέσει πολύ βαριά η ταυτόχρονη παρουσία στην Ευρώπη, που είναι και κουραστική λόγω ταξιδιών κλπ, όσο και απογοητευτική λόγω εμφανίσεων. Παρόλα αυτά θεωρώ πως όταν τελειώσει όλο αυτό και μείνουν οι εμπειρίες, σιγά σιγά θα ανέβει και η απόδοση των κοριτσιών. το ρόστερ μπορεί να είναι λίγο φτωχό ποσοτικά, αλλά έχει ποιότητα. H Έλενα βρίσκεται πάντα σε διψήφιους μέσους όρους (από πέρυσι), αυτό που της λείπει ως γνωστόν είναι η σταθερότητα και κάποιες επιλογές της. Το κομβικό από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι ποιες θα είναι οι επιλογές που θα κάνει στην καριέρα της που μόλις ξεκινάει...

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (3-3): Άλλη μία σταθερή ομάδα στη μέση της βαθμολογίας. Το γεγονός βέβαια ότι έχει πρακτικά μόλις 6-7 κοπέλες στο ροτέισιον την αποτρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω, όπως σήμερα στο ματς με τον ΠΑΟΚ που πήγε στην παράταση και πλήρωσε την απουσία της Αλεξανδρή και το 5ο φάουλ της Chidom. Οι επιλογές πάντως των ξένων στο 3-4-5 φαίνονται για άλλη μια φορά στην ομάδα ολόσωστες, ενώ και οι Ελληνίδες γκαρντ στέκονται πολύ καλά.

Καλύβια (3-3): Πρώτη εμφάνιση της Χαλιβέρα (τραυματίας ήταν τόσο καιρό?) και μεγάλη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη με 15 πόντους της. Σημείο αναφοράς της ομάδας πάντως είναι η θηριώδης G'Mrice Davis, με 17 πόντους και 16(!) ριμπάουντ μέσο όρο, που κρίνοντας και από το νεαρό της ηλικίας της (μόλις 22 ετών) ίσως να μπορέσει να αγωνιστεί και σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα από του χρόνου και να μην χαθεί και αυτή όπως άλλες αξιόλογες (για τα δικά μας δεδομένα) ξένες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια.

Ελευθερία Μοσχάτου (3-3): Πριν την πρεμιέρα την είχα χρίσει το 2ο φαβορί για υποβιβασμό, τελικά έπεσα κάπως έξω. Παρά το γεγονός ότι έχει μόνο 2 ξένες και όχι 3 στέκεται πάρα πολύ καλά όπως δείχνει και το ρεκόρ της, και αυτό κυρίως χάρη στην Rochel η οποία κάνει για 2 ξένες μαζί, έχοντας 19 πόντους και 16 ριμπάουντ μέσο όρο. Από τις Ελληνίδες ξεχωρίζει η Δανάη Καμμένου με 11 πόντους μέσο όρο και ούσα η πρώτη στα τρίποντα στο πρωτάθλημα.

Πρωτέας Βούλας (3-3): Η σημερινή εντός έδρας ήττα από το Σπόρτιγκ τον κρατάει στη ζώνη των πλέι-άουτ, όπου λογικά θα βρίσκεται για όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κορυφαία παίχτρια της ομάδας είναι φυσικά η Delva με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο, βοηθούν αρκετά και οι άλλες 2 ξένες, όμως κομβικότατη είναι η παρουσία της 20χρονης Κολλάτου με 11 πόντους και 5 ασίστ μέσο όρο, η οποία και έχει αναλάβει σχεδόν μόνη της το κουμάντο όλης της ομάδας. Αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις δεν αποκλείεται να την δούμε σύντομα και στο κατώφλι της Εθνικής, στα πλαίσια της ανανέωσης που πρέπει να συντελεστεί. Όσο για την 16χρονη Χατζηλεοντή, και μόνο που βρίσκει σταθερό χρόνο συμμετοχής στην Α1 (14 λεπτά μέσο όρο) είναι αρκετό για την ώρα, τα νούμερα (3.5 πόντοι προς το παρόν) είμαι βέβαιος πως θα έρθουν όταν πρέπει.

Σπόρτιγκ (2-4): Δύο συνεχόμενες νίκες από τη στιγμή που έφυγε η 3η ξένη και παρέμειναν μόνο οι (γνώστριες του πρωταθλήματος) Moorer και Lewis. Κατά δήλωση των ανθρώπων της ομάδας δεν θα αποκτηθεί άλλη, με αρκετό βάρος να πέφτει πλέον στις Ελληνίδες, που πάντως και αυτές ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους, με καλύτερη την Στέλλα Φουράκη (6 πόντοι και 6 ριμπάουντ μέσο όρο, έχοντας πολύ άσχημο ξεκίνημα στα πρώτα ματς) και θετική έκπληξη την 19χρονη Κατερίνα Μαρίνη (επίσης κοντά στους 6 πόντους μέσο όρο, ως βασικό 2άρι της ομάδας πλέον).

Αθηναϊκός (1-5): Η αναγκαία τρίτη ξένη ήρθε τελικά, αλλά και πάλι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για την ομάδα που μεσουρανούσε πριν 7-10 χρόνια. Μπορεί φέτος το ρόστερ να έχει περισσότερες κοπέλες από πέρυσι (που ουσιαστικά αγωνίζονταν όλη τη χρονιά μόλις 7 αθλήτριες), όμως ποιοτικά είναι μάλλον κατώτερο, με την μεγαλύτερη ελπίδα της ομάδας από τις Ελληνίδες, την 19χρονη Τζανετάτου, να είναι μάλλον επηρεασμένη(?) ακόμα από τον καλοκαιρινό τραυματισμό της, όπως δείχνει ο μικρός χρόνος συμμετοχής της και τα άσχημά της νούμερα.

Ηρακλής (0-6): Μάλλον αναμενόμενη εικόνα. Τελευταία του ευκαιρία να δείξει κάτι το ερχόμενο Σ/Κ στο γήπεδό του με τον προτελευταίο Αθηναϊκό. Προς το παρόν οι ξένες του κρατάνε τα παιχνίδια σε τιμητικές διαφορές, οι Ελληνίδες της ομάδας έχουν αθροιστικά 72 πόντους στα 6 ματς (οι ξένες έχουν η κάθε μία 95, 93 και 64)... Οι περισσότερες από αυτές πάντως είναι νεαρής ηλικίας (όχι βέβαια κορασίδες και νεάνιδες), οπότε γιατί όχι να μην αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες και να κατορθώσουν να ξαναανεβάσουν την ομάδα του χρόνου.
benchwarmer
10η αγωνιστική πλέον (μία πριν το τέλος του 1ου γύρου) και σιγά σιγά έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο...

Ολυμπιακός (10-0): Εδώ φυσικά το μεγαλύτερο story είναι η πρώτη νίκη της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα παραμένει αήττητος, ίσως τελικά το 4ο σερί νταμπλ να μην είναι όσο μακριά πίστευα στην αρχή της χρονιάς...

Εσπερίδες (7-3): Την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι ένα πολύ καλό τεστ... Προς το παρόν οδηγούνται εκ του ασφαλούς από την 39χρονη Ζωή Κεχαγιά (17.5 πόντοι και 5.7 ασίστ), ενώ έπονται οι 3 ξένες (η γκαρντ Jaco και οι ψηλές Sherise Williams και Luna-Castro), με την τελευταία πάντως να έχει αισθητά χειρότερη εικόνα από την περσινή εντυπωσιακή χρονιά της.

ΠΑΟΚ (7-3): Πλέον μπορεί άνετα να μιλάει για στόχο σίγουρα την τετράδα και γιατί όχι και παραπάνω. Σημείο αναφοράς της ομάδας φυσικά η all-around Λύμουρα (8.1 πόντοι, 7.0 ριμπάουντ, 7.0 ασίστ!), οι 3 ξένες (η πλάγια Govan και οι ψηλές Kylon Williams και Jackson) δεν εντυπωσιάζουν αλλά κάνουν αυτά που πρέπει, ενώ υπάρχει και συχνή εμφάνιση νεαρών κοριτσιών, με την μακράν σημαντικότερη εξ αυτών πάντως 18χρονη Ιωάννα Κριμιλή (6.9 πόντοι στα πρώτα 8 ματς) να μην έχει εμφανιστεί στα 2 τελευταία.. Ίσως κάποιος τραυματισμός ή κάτι άλλο???

Πανιώνιος (6-4): Από τις ομάδες που έχουν "μόλις" 2 ξένες στο ρόστερ, οι οποίες παίζοντας στο 4-5 έχουν κάπου 25 πόντους και 15 ριμπάουντ μ.ο. Το βαρόμετρο φυσικά είναι η Σπαθάρου, η οποία όμως δεν μοιάζει τόσο σταθερή όσο πέρυσι, με αποτέλεσμα και η ομάδα (παρά το γεμάτο ποσοτικά ρόστερ) να μην ξεχωρίζει ακόμα.

Καλύβια (6-4): Παρά την αποχώρηση για οικονομικούς λόγους της Χαλιβέρα (που στην συνέχεια αποσύρθηκε και από τα παρκέ) πέτυχαν μία πολύ μεγάλη νίκη μέσα στις Εσπερίδες, με την θηριώδη G'Mrice Davis να κυριαρχεί με 27 πόντους και 24 ριμπάουντ! Γενικά οι 3 ξένες είναι φυσικά αυτές που ξεχωρίζουν, με την Davis συγκεκριμένα να έχει 19.5 πόντους και 15.8 ριμπάουντ, βάζοντας υποψηφιότητα για MVP του πρωταθλήματος.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (5-5): Χαρακτηριστικό του ρόστερ το ότι η 7η παίχτρια έχει παίξει μέχρι στιγμής σε 10 ματς αθροιστικά 30 λεπτά, η 8η 10 και η 9η τίποτα... Παρόλα αυτά οι επιλογές των ξένων (που παίζουν στο 3-4-5) είναι για μία ακόμη φορά ιδανικές, οι 3 Ελληνίδες που αγωνίζονται εναλλάξ στα γκαρντ κάνουν αυτά που πρέπει, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην δείχνει να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Το ματς την επόμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο θα δείξει για το αν μπορεί και για παραπάνω...

Πρωτέας Βούλας (5-5): Αλλάζοντας την Jones με την πιο περιφερειακή Albanez δείχνει να έχει κερδίσει σε σκοράρισμα. Χάνει βέβαια κοντά στο καλάθι για την ώρα (υπάρχει φυσικά στο 5 ακόμα η Delva), μακάρι αυτό να σημάνει όμως ακόμα περισσότερο χρόνο για την 17χρονη Χατζηλεοντή, που για την ώρα παίζει 14 λεπτά μ.ο. με 3.7 πόντους και 3.4 ριμπάουντ. Άλλη μία πολύ ελπιδοφόρα ελληνική παρουσία παραμένει η 21χρονη Κολλάτου με 9.1 πόντους και 4.3 ασίστ, σιγά σιγά για τον προθάλαμο της Εθνικής. Γενικά μία νεανικότατη ομάδα, που μακάρι να συνεχίσει να δουλεύει χωρίς το άγχος της παραμονής.

Νίκη Λευκάδας (4-6): Με διαφορά η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Το ρόστερ στήθηκε περίεργα εξαρχής, υπήρξε το ενδιαφέρον ταξίδι στους ομίλους του Γιούροκαπ, τώρα όμως θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα. Η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή ήταν ανεπίτρεπτη, και δυστυχώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν δείχνει να βελτιώνεται όσο και όπως πρέπει και η Έλενα (10.6 πόντοι, αλλά και περισσότερα λάθη από ασίστ πλέον, εκεί που πιστεύαμε ότι το είχαμε ξεπεράσει αυτό).

Ελευθερία Μοσχάτου (4-6): Κρατιέται πολύ καλά, με δεδομένο τις μόνο 2 ξένες παίκτριες. Η Rochel βέβαια είναι το γνωστό φόβητρο κάτω από το καλάθι (15.4 πόντοι, 13.2 ριμπάουντ, 2.4 τάπες), ενώ από τις Ελληνίδες ξεχωρίζει η Δανάη Καμμένου (πρώτη στο πρωτάθλημα στα εύστοχα τρίποντα).

Σπόρτιγκ (3-7): Τελικώς ξαναέφερε 3η ξένη παρά τα όσα αντίθετα είχαν δηλώσει. Θετικό σημάδι και η ανάκαμψη της Στέλλας Φουράκη (7.2 πόντοι και 7.4 ριμπάουντ πλέον), αλλά κακά τα ψέματα το βαρόμετρο θα είναι οι ξένες. Για αρχή πάντως επιβάλλεται να περάσουν αλώβητες από τον Ηρακλή την επόμενη αγωνιστική.

Αθηναϊκός (2-8): Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα είναι πλέον καθαρά το δεύτερο φαβορί για τον υποβιβασμό. Οι Ελληνίδες παίχτριες δείχνουν να υστερούν αρκετά ποιοτικά, χρειάζεται επειγόντως μία 3η ξένη για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.. Χρόνος υπάρχει ακόμα, διάθεση και δυνατότητα από την ομάδα δεν ξέρω κάτα πόσο υπάρχει για κάτι τέτοιο.

Ηρακλής (1-9): Παρά την αποχώρηση της 3ης ξένης, αλλά και το γεγονός ότι καμία Ελληνίδα στο ρόστερ δεν περνάει τους 4 πόντους μ.ο., ήρθε μία νίκη-άθλος μέσα στην Λευκάδα που ανέβασε το ηθικό και τις ελπίδες για κάτι καλύτερο. Σίγουρα παραμένουν το φαβορί για τον απευθείας υποβιβασμό, κανείς δεν ξέρει όμως τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Μεγάλη ευκαιρία το εντός με τον Σπόρτιγκ για κάτι καλύτερο.
Gistopoulos13
Εσπεριδες- Δαφνη Αγιου Δημητριου 1
Πρωτεας Βουλας-Αθηναικος 1
benchwarmer
Σε λίγη ώρα ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το ματς Δάφνη Αγ. Δημητρίου - Ολυμπιακός, το οποίο θα μεταδοθεί από το sportshero εδώ https://www.youtube.com/watch?v=sqOoTNNBqqk

Συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχουμε:

Ολυμπιακός (13-0): Για την Ευρωλίγκα θα τα πούμε αναλυτικά στο άλλο τόπικ, στην Ελλάδα πάντως παρά την ποιοτική υποβάθμιση (Μάλτση, Καλτσίδου) εξακολουθεί να μην έχει αντίπαλο. Άλλαξε και την Μάζιτς με την Τίκβιτς, ξεκάθαρος στόχος ένα ακόμη αήττητο νταμπλ και το κυνήγι του ιστορικού ρεκόρ συνεχόμενων νικών του Αθηναϊκού.

ΠΑΟΚ (11-3): Ξεκάθαρα 2ος πλέον μετά την άνετη σημερινή νίκη επί των Εσπερίδων. Η τριάδα των ξένων συνεχίζει να ξεχωρίζει (Jackson 16.6 πόντοι, Williams 12.4, Govan 12.0), ενώ τη μπαγκέτα φυσικά κρατάει η Λύμουρα με 8.4 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ. Παράλληλα, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες και οι μικρές της ομάδας, με την πλέον ταλαντούχα εξ αυτών (Κριμίλη) να οδεύει προς το NCAA και το San Francisco.

Εσπερίδες (8-6): Κάνουν κάποια κοιλιά μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα, παραμένουν όμως δυνατά στην μάχη για την 4άδα. Πρώτη σκόρερ δεν είναι κάποια ξένη αλλά η 39χρονη Ζωή Κεχαγιά (15.1 πόντοι, 5.0 ασίστ), με τις ξένες να είναι πάντως κι αυτές διψήφιες (Williams 12.1, Jaco 10.4, Luna-Castro 10.3), ενώ έπεται η Ρία Πατεράκη, η οποία αν επιχειρηθεί κάποια ανανέωση στην εθνική ομάδα και με την έλλειψη πολλών εναλλακτικών στο 4 δεν αποκλείεται να βρεθεί σε κάποια επιλογή.

Νίκη Λευκάδας (8-6): Αναμενόμενο ότι θα ανέκαμπτε αφού τελείωσε η περιπέτεια του Γιούροκαπ. Η 20χρονη Έλενα Τσινέκε είναι βέβαια διψήφια σε πόντους, όμως η αναλογία ασίστ-λαθών συνεχίζει να μην είναι καλή (3.1α-3.0λ). Πρώτες σκόρερ είναι οι Johnson και Knight (14.9 και 14.6 αντίστοιχα), ενώ πλέον ως 3η ξένη (μετά τις Stjepanovic και Campbell) υπάρχει η Jenna Smith, σε ένα ρόστερ που εξ αρχής έμοιαζε περίεργα στημένο, όμως έχει τις μονάδες (όπως οι πολύπειρες Παπαμιχαήλ και Μπαλτά) ώστε να θεωρείται αποτυχία τυχόν μη είσοδος στην 4άδα.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (7-6): Το πλέον φτωχό σε ποσότητα ρόστερ του πρωταθλήματος, ουσιαστικά με τις 3 ξένες ψηλές να αγωνίζονται πάνω από 35 λεπτά μ.ο. η κάθε μία (και να έχουν αντίστοιχα υψηλά νούμερα στις στατιστικές κατηγορίες), και τις 3 Ελληνίδες γκαρντ να κάνουν σωστά τα απαραίτητα, αγωνιζόμενες κι αυτές εναλλάξ σε όλο το παιχνίδι. Με λίγα λόγια, αυτές οι 6 παίκτριες έχουν αγωνιστεί χοντρικά στα 2550 από τα 2600 διαθέσιμα αγωνιστικά λεπτά ως τώρα... Αν όμως τα ματς πάνε στον ρυθμό που χρειάζεται και δεν φορτωθούν με φάουλ, τότε μπορούν να κερδίσουν σχεδόν τον οποιονδήποτε.

Καλύβια (7-7): Παρά την αποχώρηση της Χαλιβέρα λόγω οικονομικών, οι υπόλοιπες παίκτριες έχουν τελικά παραμείνει και δείχνουν να έχουν δέσει καλά μεταξύ τους. Αιχμή του δόρατους φυσικά είναι η θηριώδης Gmrice Davis με 19.6 πόντους και 14.5 ριμπάουντ, η οποία λόγω και του νεαρού της ηλικίας της (μόλις 22 χρονών) δεν αποκλείεται να απασχολήσει στο μέλλον σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. https://www.youtube.com/watch?v=0JUy-2RpDWc

Πανιώνιος (7-7): Σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών η μέχρι τώρα παρουσία. Ίσως για αυτό αποκτήθηκε εν τέλει και 3η ξένη (παράλληλα με την απόλυση Τσίκληρα και έλευση Ρουμπελάκη), παρά το γεγονός ότι αρχικά το ρόστερ έμοιαζε αρκετά γεμάτο (ποσοτικά τουλάχιστον). Σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι ότι δεν επαναλαμβάνει την ίδια πολύ καλή χρονιά η Σπαθάρου, η οποία σίγουρα είναι το βαρόμετρο της ομάδας, όπως και το ότι μάλλον οι πολλές επιλογές στα γκαρντ ίσως περισσότερο μπέρδεψαν τα πράγματα παρά βοήθησαν.

Ελευθερία Μοσχάτου (7-7): Θετική έκπληξη του πρωταθλήματος, για μένα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό πριν αρχίσει η σεζόν. Και η θέση αυτή αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι το ρόστερ έχει μόλις 2 ξένες παίκτριες αντί για 3. Αυτές βέβαια είναι η Randolph με 18.0 πόντους μέσο όρο και η Rochel με 14.3 πόντους και 13.8 ριμπάουντ. Πολύ σημαντική όμως είναι η συνεισφορά και των Ελληνίδων, όπως η 39χρονη Αξιοπούλου (πρώτη πασέρ του πρωταθλήματος με 7.2 ασίστ) και η Καμμένου (πρώτη σε εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα).

Πρωτέας Βούλας (6-8): Μακάρι τα επερχόμενα πλέι-άουτ να μην επηρεάσουν το πλάνο της ομάδας και την εμπιστοσύνη στις νέες παίκτριες που δείχνει. Εννοείται βέβαια πως σημαντικότερες παραμένουν οι ξένες (Delva 18.0 πόντοι και 11.8 ριμπάουντ, Albanez 13.6 πόντοι, Perkins 11.4), όμως όλο το υπόλοιπο ρόστερ αποτελείται από νεαρές Ελληνίδες (με καλύτερη την 20χρονη Κολλάτου με 8.7 πόντους και 4.9 ασίστ) οι οποίες αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες και θα είναι σημαντική επιβράβρευση για αυτές να παραμείνουν στην κατηγορία.

Σπόρτιγκ (5-9): Θα μπορούσε να έχει κάποια νίκη ακόμα, θεωρητικά η 3άδα των ξένων του είναι πολύ καλή (οι Moorer και Lewis που άφησαν σπουδαίες εντυπώσεις από την περσινή παρουσία τους στο πρωτάθλημα, και η Wright με συμμετοχές και στο WNBA). Πολύ θετικό στοιχείο και η άνοδος της Φουράκη (με 9.4 πόντους και 8.1 ριμπάουντ), που σίγουρα θα ξαναβρεθεί σύντομα σε κάποια επιλογή της Εθνικής. Όσο για τα καθαρά αγωνιστικά του Σπόρτιγκ, την επόμενη αγωνιστική στο εντός με τον Αθηναϊκό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.

Αθηναϊκός (2-12): Δυστυχώς για την ομάδα που μεσουρανούσε πριν περίπου μία δεκαετία, η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Η Kostowicz μπορεί να είναι η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος (21.0 πόντοι), αλλά το γενικότερο επίπεδο της ομάδας δείχνει να μην έχει τύχει στα πλέι-άουτ (εάν φτάσει εκεί και δεν έχει αντίθετη άποψη ο Ηρακλής). Οφείλει φυσικά να κάνει κάποιες νίκες, και να ελπίζει ότι θα βρεθεί στα πλέι-άουτ απέναντι σε κάποια ομάδα με την οποία ενδεχομένως θα έχει ρεκόρ 1-1 και όχι 0-2...

Ηρακλής (2-12): Η κατάσταση έμοιαζε πολύ δύσκολη από την αρχή, όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παλεύει τα παιχνίδια. Και όχι μόνο παλέυει, αλλά κερδίζει κιόλας (όπως σήμερα με τα Καλύβια). Οι ξένες του φαίνονται καλές και αντισταθμίζουν το γεγονός ότι ουσιαστικά ο ελληνικός κορμός είναι επιπέδου Α2, εάν μείνουν αυτές μέχρι τέλους κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.