Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σλοβενία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
sacarame


Η Σλοβενία είναι μια ομάδα με συνεχή παρουσία στις τελικές φάσεις των Ευρωμπάσκετ. Εξίσου συνεχής είναι όμως και η απογοήτευση των οπαδών της, καθώς είναι μια ομάδα που κατεβαίνει με υψηλές προσδοκίες αλλά δεν τις εκπληρώνει ποτέ. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να βρεθεί στο βάθρο των μεταλλίων, παρά το γεγονός ότι διέθετε εξαιρετικούς παίκτες.
Φέτος οι προσδοκίες είναι σαφώς μικρότερες, καθώς έγινε ριζική ανανέωση με παίκτες που δεν έχουν ξαναγωνιστεί για τη χώρα τους. Απών θα είναι και ο ηγέτης της, Goran Dragic. Ο κόουτς Jurij Zdovc θα στηριχτεί κυρίως στους Blazic και Z.Dragic προκειμένου να οδηγήσουν αυτό το σύνολο όσο το δυνατόν μακρύτερα μέσα στη διοργάνωση.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ομάδα που έχει για κορυφαία στιγμή της στα Eurobasket την τέταρτη θέση στα γήπεδα της Πολωνίας το 2009 δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού. Ακόμα και στην προηγούμενη διοργάνωση που έγινε στο σπίτι της, οι Σλοβένοι δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το να τερματίσουν πέμπτοι.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Jaka Klobucar

Height 1.98
Date of Birth 19/08/1987
Position G
Club (2014-15) Ratiopharm Ulm



Luka Rupnik

Height 1.86
Date of Birth 20/05/1993
Position PG
Club (2014-15) Union Olimpija



Jaka Blazic

Height 1.96
Date of Birth 30/06/1990
Position SG
Club (2014-15) Crvena Zvezda



Klemen Prepelic

Height 1.96
Date of Birth 20/10/1992
Position G
Club (2014-15) Union Olimpija



Nebojsa Joksimovic

Height 1.93
Date of Birth 17/1/1981
Position G
Club (2014-15) Krka



Zoran Dragic

Height 1.96
Date of Birth 22/06/ 1989
Position G-F
Club (2014-15) Miami Heat


Mitja Nikolic

Height 2.04
Date of Birth 24/02/1991
Position F
Club (2014-15) USK Praha



Jure Balazic

Height 2.04
Date of Birth 12/09/1980
Position PF
Club (2014-15) Instabul BB


Uros Slokar

Height 2.10
Date of Birth 14/05/1983
Position PF- C
Club (2014-15) Estudiantes



Sasa Zagorac

Height 2.06
Date of Birth 01/01/1984
Position PF - C
Club (2014-15) Zlatorog Lasko



Alen Omic

Height 2.15
Date of Birth 06/05/1992
Position C
Club (2014-15) Union Olimpija


Miha Zupan

Height 2.05
Date of Birth 13/09/1982
Position PF
Club (2014-15) Usak Sportif


Coach Jurij Zdovc

Date of Birth 13/12/1966
Nationality : Slovenian

Για δεύτερη σερί διοργάνωση στο τιμόνι της εθνικής της χώρας του ο Zdovc. Πέρσι ανέλαβε την ομάδα στο Παγκόσμιο της Ισπανίας όπου με μία «τίμια» πορεία τερμάτισε στην έβδομη θέση. Φέτος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντράγκιτς, και αυτό θα τον αναγκάσει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στην επίθεση. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την προσαρμοστικότητα του στα νέα δεδομένα, καθώς και το τι καινούργιο θα μπορέσει να παρουσιάσει.

Πιθανή 5-αδα & Depth Chart

PG Klobucar, Rupnik
SG Blazic, Prepelic, Joksimovic
SF Z.Dragic, Nikolic
PF Zupan, Balazic, Zagorac
C Slokar, Omic


Face Control
Πλεονεκτήματα:

- Οι Σλοβένοι έδειξαν στα φιλικά του πως θα δοκιμάσουν να παίξουν transition και να εκδηλώνουν επιθέσεις ακόμα και λίγων δευτερολέπτων.Πέραν των αιφνιδιασμών, βασικός άξονας του παιχνιδιού τους είναι οι συνεργασίες pick’n’roll με χειριστές κυρίως τους Blazic και Dragic. O Zdovc έδειξε μια προτίμηση στα φιλικά κυρίως στα side pick’n’rolls όπου οι επιλογές ήταν η τροφοδότηση του ψηλού που κόβει ή η διαγώνια πάσα στον παίκτη που περιμένει στην απέναντι γωνία για ένα μακρινό σουτ. Το μακρινό σουτ μέσω διάφορων off-ball σκρινς είναι επίσης στο ρεπερτόριό τους.
- Πιεστική περιφερειακή άμυνα. Για να μπορέσουν να βγουν στον αιφνιδιασμό, οι Σλοβένοι είναι ιδιαίτερα πιεστικοί στην μπάλα. Θα τους δούμε συχνά να πιέζουν full court και να προσπαθούν να βγουν δυναμικά στα lines για να κλέψουν μπάλες.
- Η απουσία του Goran Dragic έχει το μόνο θετικό ότι κάνει την Σλοβενία πιο απρόβλεπτη. Το σύνολο , πλην 4 βετεράνων, είναι αρκετά νεανικό και σίγουρα διακατέχεται από ενθουσιασμό να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο μπορεί στη διοργάνωση.


Μειονεκτήματα:

- Πρόβλημα στο rebound. Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ψηλά κορμιά στη θέση του center, οι Σλοβένοι παρουσίασαν αδυναμία στα φιλικά στον τομέα των rebounds. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να παρουσιάσουν βελτίωση στα επίσημα, αν θέλουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
- Η συνεχής προσπάθεια για press και κλεψίματα δημιουργεί κενά στην άμυνα. Σε πολλά φιλικά οι Σλοβένοι πήγαιναν υπέρ του δέοντος στο κλέψιμο, με αποτέλεσμα αν η πάσα πέρναγε, να έδιναν ένα εύκολο αμαρκάριστο σουτ στον αντίπαλο.
- Πρόβλημα σε βράδια που τα περιφερειακά σουτ δεν θα μπουν, και οι άμυνες θα κλείσουν τους διαδρόμους.
- Η απουσία του Dragic είναι σημαντικότατη καθώς στερεί από την Σλοβενία τον πρώτο σκόρερ και πασέρ της, καθώς και τον άνθρωπο που θα έπαιρνε το δύσκολο σουτ στο τέλος του ματς. Το κενό του φυσικά δεν καλύπτεται και αυτός είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Zdovc.

Τα Αστέρια
Zoran Dragic


Jaka Blazic



Ο Στόχος

Η Σλοβενία είναι στον τρίτο όμιλο που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ, παρέα με τις Κροατία, Ελλάδα, Γεωργία, Σκόπια και Ολλανδία. Πρώτος στόχος της Σλοβενίας είναι φυσικά η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια, και στη συνέχεια το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

Το Ερώτημα

Θα γραφτεί άραγε μία ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία της Σλοβενίας στα Eurobasket;


Θα βγουν να πανηγυρίσουν με εμφάνιση Σλοβενίας οι κατέχοντες γνωστοί άγνωστοι μοντ του φορουμ σε περίπτωση μεταλλίου?
GK_23
Σλοβενία χωρίς Ντράγκιτς δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Αν καταφέρουν να προκριθούν στο προολυμπιακό, νομίζω πως θα είναι ευχαριστημένοι.

Αναμένεται να έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, το Ζάγκρεμπ είναι "ένα τσιγάρο δρόμος" και οι Σλοβένοι φίλαθλοι πάντα ταξιδεύουν με την εθνική τους ομάδα.
ssoulliss
Οι ομάδες του Jdovc είναι σκληρές ομάδες. Μπορεί το ρόστερ να μην σου γεμίζει το μάτι όμως θα είναι σίγουρα μαχητική ομάδα. Κλειδιά θα είναι εκτός του Dragic οι Omic και Blazic. Ο τελευταίος κάνει μέτριες εμφανίσεις με την εθνική του τα τελευταία χρόνια και φέτος τον περιμένουν, οι Σλοβένοι, να κάνει το κάτι παραπάνω.
Zoys
QUOTE
Jure Zdovc announced that it's a possibility for him to step down as Slovenia head coach after being relegated from #EuroBasket by Latvia.


Ο Zdovc πάντως δεν παρουσίασε καθόλου άσχημη δουλειά στη φάση των ομίλων, το έμψυχο υλικό ήταν αυτό που είχε περιορισμένες δυνατότητες. Η αποδυναμωμένη Σλοβενία ακόμα κι αν περνούσε στα προημιτελικά θα θεωρούσα απίθανο να απέφευγε την όγδοη θέση.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.