Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 2011-2012
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3
nestoras kommatos
Ξέρω για τους περισσότερους, αν όχι για όλους, αυτό που θα παραθέσω δεν έχει ενδιαφέρον, απλώς δε νομίζω να έχει πολύ πιθανότητες να επαναληφθεί στη σεζόν και από τη στιγμή που εδώ στη Λάρισα δεν έχουμε πλέον ομάδα/ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες για να ασχοληθούμε (παρά μόνο τις δύο ομάδες μας της Γ Εθνικής, Φοίνικα και Αστέρα) το αναφέρω:

Η 15η αγωνιστική ήταν ασφαλώς η πιο επιτυχημένη για τους Λαρισαίους παίκτες της Α1, καθώς οι τέσσερις ομάδες που χρησιμοποίησαν παίκτες από τον κάμπο σε αυτή την αγωνιστική τους είχαν και πρώτους σκόρερς. Πιο αναλυτικά:
Ολυμπιακός: 1ος σκόρερ ο Σπανούλης στο ματς με το Μαρούσι (16 πόντοι)
Μαρούσι: 1ος σκόρερ ο Κόμματος στο ματς με τον Ολυμπιακό (32 πόντοι), αλλά και της αγωνιστικής παρέα με τον Γιαννόπουλο (Περιστέρι)
ΠΑΟΚ: 1ος σκόρερ ο Ντικούδης στο ματς με την Καβάλα (23 πόντοι)
Καβάλα: 1ος σκόρερ ο Καραποστόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ (19 πόντοι)

Δεν έπαιξαν καθόλου οι Τσιλούλης (Περιστέρι), Τσιάρας (Ίκαρος, τραυματίας) και Κατσαρές (ΑΓΟΡ, ρεπό). Έπαιξαν κανονικά οι Γιαννακίδης, Καλλές (ΠΑΟΚ) που μάλιστα ξεκίνησαν πεντάδα και πέτυχαν από 3 και 2 πόντους αντίστοιχα.

Γενικά (και) φέτος τα παιδιά από τη Λάρισα τα πάνε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να μας θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα λαρισινό μπάσκετ. Μπορεί να φαντάζω γραφικός, αλλά δε νομίζω να αξίζαμε τέτοια κατρακύλα. Μια ομάδα στην Α2 τουλάχιστον έπρεπε να έχουμε (φυσικά δε μας φταίει και κανένας που δεν έχουμε).

Τέλος πάντων, αυτά για την ιστορία...
Magnus92
QUOTE(nestoras kommatos @ Jan 22 2012, 22:35 ) *


Πολυ "ψαγμενη" δουλεια φιλε... Συγχαρητηρια...


Αυτο που με θλιβει οταν βλεπω τετοια αρθρα ειναι η μηδενικη παραγωγη παικτων μπασκετ της πατριδας μου ( Εβρος )... Σε ολα τα χρονια που βλεπω, και σε οσα εχω ακουσει, δεν μπορω να θυμηθω ουτε εναν Εβριτη να πρωταγωνιστει σε ομαδα της Α1... sad.gif

Τελος παντων...
nestoras kommatos
Να είσαι καλά φίλε μου.

Όσον αφορά τον Έβρο που λες (από τον οποίο πραγματικά έχω ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς πέρασα ένα οκτάμηνο φαντάρος και μάλιστα πρόσφατα, πέρσι rolleyes.gif ) είστε άπαιχτοι στο βόλεϊ όπου πραγματικά έχετε βγάλει παικταράδες Γκιούρδα, Μουστακίδη και δε συμμαζεύεται... Στο συγκεκριμένο άθλημα νομίζω είστε μακράν του δεύτερου νομού ο πιο παραγωγικός με τρομερά ταλαντούχους αθλητές που έκαναν καριέρα σε εθνική Ελλάδος, Ολυμπιακό και αλλού.

Από Εβρίτες μπασκετμπολίστες θυμάμαι τον Βαλαβανίδη, μέλος του ΠΑΟΚ στις χρυσές του εποχές, νομίζω ήταν από τις Φέρες, δεν έκανε καριέρα η αλήθεια είναι στην Α1, αλλά από τους πολύ καλούς παίκτες στις μικρότερες κατηγορίες, έπαιζε μάλιστα πρόσφατα σχετικά, καθώς και τον Φυλλαρίδη που έπαιξε και σε μας (ΓΣ Λάρισας) περίπου τρία χρόνια τη δεκαετία του 1990, καλό πλέιμέικερ με ευχέρεια στο σκοράρισμα (όσο τον θυμάμαι).

Και οι δύο ήταν διεθνείς με τις μικρές εθνικές, ο Βαλαβανίδης μάλιστα είχε πάρει και μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νομίζω.
Zoys
Είναι απαράδεκτο να μην υφίσταται Λάρισα στην Α1 όταν πριν από τρία χρόνια είχαμε δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία από την πόλη. Και ούτε στην Α2 ούτε καν στη Β' Εθνική...
nestoras kommatos
Από το superbasket:

''Ο Σωτήρης Καραποστόλου της Καβάλας, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, κλέβοντας τον τίτλο από τον Ντιόντε Κρίστμας.

Ο γκαρντ της Καβάλας ήταν εξαιρετικός στη νίκη της ομάδας του επί του Αμαρουσίου σημειώνοντας 25 πόντους (5/8δίπ., 5/7τρίπ.), 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κόψιμο, 4 κερδισμένα φάουλ και 1 λάθος σε 28'46'' χρόνο συμμετοχής συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ.

Για την ιστορία ο Ντιόντε Κρίστμας συγκέντρωσε 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης καθώς πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση παρά την ήττα του Ρεθύμνου από τον Ολυμπιακό, με 41 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 8 κερδισμένα φάουλ.''


Μπράβο στον Σωτήρη, κάθε χρόνο παίζει και πιο ώριμα και δεν περιορίζεται μόνο στα εκτελεστικά του καθήκοντα, αλλά βοηθάει πολύ και στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του.

Για τον Κρίστμας τα λόγια είναι περιττά. Ο τύπος ζωγραφίζει κάθε αγωνιστική!
Pierce
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../02/2012_425822

QUOTE
Συνελήφθη πρώην παράγοντας του μπάσκετ για στοιχηματικές απάτες
Πρώην παράγοντας του μπάσκετ και πρόεδρος δύο ελληνικών ΚΑΕ, 47 ετών από την Πάτρα, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο Π. Φάληρο Αττικής, με βάση Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Μάλτας για υπεξαίρεση, απάτη, απιστία και κατάχρηση κατά το καθήκον, αδικήματα που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει σε εταιρεία στοιχημάτων.

Σύμφωνα με το Ένταλμα Σύλληψης ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν διευθυντής της εταιρείας στοιχημάτων «Gold Victory Limited», καταχράστηκε το 2009 στη Μάλτα το ποσό των 500.000 ευρώ από λογαριασμούς ξένων παικτών στοιχήματος.

Ο 47χρονος συνελήφθη ύστερα από πολύμηνες έρευνες, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.


rolleyes.gif
Zoys
Live score δεν έχει σήμερα. Good job ESAKE! 41.gif
Nuntius
Ωραίος αγώνας το Κολοσσός - ΠΑΟ.
Zoys
Πράγματι. Ευτυχώς που η διοργανώτρια αρχή δεν μας δείχνει τον χρόνο (αλά Τσ. Λιγκ) ώστε να μην μας αποσπά την προσοχή από το ματς! 41.gif
Nuntius
QUOTE (Zoys @ Apr 28 2012, 18:33 ) *
Ευτυχώς που η διοργανώτρια αρχή δεν μας δείχνει τον χρόνο (αλά Τσ. Λιγκ) ώστε να μην μας αποσπά την προσοχή από το ματς! 41.gif


Ευτυχώς μας σπαμμάρει ο Χάτζη με τον χρόνο smiley.gif

Πάντως, τους έχει βγει απίστευτα το ρίσκο με τους 4 κοντούς. Ωραίος ο Hatten.
pete7
επιτηδες χανει ωστε να εχει παιχνιδια κ μακαρι ετσι να κανουμε κ εμεις αλλιως για 10 μερες θα καθομαστε
λεω ισως- δεν ξερω αν ισχυει αλλα μακαρι να γινει κ με μας

για 3 θεση παιζουν για ευρωλιγκα η οχι?
Nuntius
QUOTE (pete7 @ Apr 28 2012, 18:40 ) *
για 3 θεση παιζουν για ευρωλιγκα η οχι?


Προκριματικά νομίζω.
pete7
δηλ κολοσσος η πανιωνιος ισως ευρωλιγκα αν κ δυσκολο
T.W.Is.M.
QUOTE(pete7 @ Apr 28 2012, 18:40 ) *
επιτηδες χανει ωστε να εχει παιχνιδια κ μακαρι ετσι να κανουμε κ εμεις αλλιως για 10 μερες θα καθομαστε
λεω ισως- δεν ξερω αν ισχυει αλλα μακαρι να γινει κ με μας

για 3 θεση παιζουν για ευρωλιγκα η οχι?


Ημουν ο πρωτος που ειχε πει οτι θα "επρεπε" να γινει αυτο. Δε νομιζω ομως οτι ουτε η μια ομαδα ουτε η αλλη θα χασει επιτηδες παιχνιδι.
Αν δεν το καταλαβατε, ο Κολοσσος μολις εκανε ρεζιλι οσους δημοσιογραφους μιλουσαν για τα πλει οφ λες και αναφερονταν σε κανενα τουρνουα 3-on-3. Τοσο αυτον οσο και τον Πανιωνιο τους θεωρω ομαδες επιπεδου Eurocup. Γιατι να μην κερδισουν μια φορα μια ομαδα επιπεδου final four? Εκπληξη ναι, θαυμα οχι.
Φαινεται οτι θα πρεπε να αφηνουμε καθε χρονο ενα κενο 10 ημερων πριν τους τελικους μπας και προσπαθησουν οι δυο "αδυνατοι" των ημιτελικων να χτυπησουν τα παιχνιδια της σειρας τους...
Nuntius
QUOTE (T.W.Is.M. @ Apr 28 2012, 18:49 ) *
Τοσο αυτον οσο και τον Πανιωνιο τους θεωρω ομαδες επιπεδου Eurocup. Γιατι να μην κερδισουν μια φορα μια ομαδα επιπεδου final four? Εκπληξη ναι, θαυμα οχι.


Ο Χάτζη κάτι για πάνθεον έλεγε πάντως tongue.gif
j-kidd13
Μπραβο στον Κολοσσο,εκανε εξαιρετικο παιχνιδι,και κερδισε δικαια το ματς.Εμεις ειχαμε πολλες κακες επιλογες στην επιθεση,ιδιαιτερα στο τελος που ετρεχαν να το γυρισουν.Οπως και να εχει ειναι θετικο να υπαρχουν τετοιες νικες,και οχι να βλεπουμε διαρκως σκουπες απο τους μεγαλους.
Nuntius
Rest in peace, Boban sad.gif
Zoys
Είναι τουλάχιστον αστείο να παίρνουμε στα σοβαρά τη λογική του να χάσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός επίτηδες ματς απλά για να μην μείνουν ανενεργοί μέχρι τα ημιτελικά της Ευρωλίγκας.
T.W.Is.M.
QUOTE(j-kidd13 @ Apr 28 2012, 18:53 ) *
Μπραβο στον Κολοσσο,εκανε εξαιρετικο παιχνιδι,και κερδισε διακια το ματς.Εμεις ειχαμε πολλες κακες επιλογες στην επιθεση,ιδιαιτερα στο τελος που ετρεχαν να το γυρισουν.Οπως και να εχει ειναι θετικο να υπαρχουν τετοιες νικες,και οχι να βλεπουμε διαρκως σκουπες απο τους μεγαλους.


Ακριβως. Ελπιζω και τωρα ο Πανιωνιος να κανει ενα καλο παιχνιδι και αν ειναι καλυτερος, ας κερδισει. Θα προτιμουσα βεβαια να κερδισει η ομαδα μου, αλλα θα θελα να δουμε ενα ωραιο ματς πρωτα απ ολα. Το ιδιο ελπιζω και για το παιχνιδι ή τα παιχνιδια της Δευτερας.
pete7
αφου δεν εχουν παιχνιδια πως θα πανε στο φαιναλ 4 σε 14 μερες
κανοντας μονο προπονηση
ας βαλουνε εναν τελικο


τωρα οι εφημεριδες κ τα σαιτ τα εχουν με εσακε που εβαλε αγωνες μετα φαιναλ 4 ενω στην αρχη φωναζαν να μην βαλουν.οταν εμαθαν τι ηθελε η ομαδα αλλαξαν κ τα σαιτ δεν ρωτουσαν νωριτερα τι ηθελε η καε
Nuntius
QUOTE (j-kidd13 @ Apr 28 2012, 18:53 ) *
Οπως και να εχει ειναι θετικο να υπαρχουν τετοιες νικες,και οχι να βλεπουμε διαρκως σκουπες απο τους μεγαλους.


Συμφωνώ απόλυτα. Οι σκούπες είναι βαρετές.

Άσχετο αλλά αυτός ο ψηλός του Πανιωνίου που καθαρίζει τα ριμπάουντ ποιός είναι? tongue.gif
vastravoud
Μπράβο στον Κολοσσό, και ντροπή σε όλους (μας) που αναφέραμε τα παιχνίδια σαν σίγουρα sweep.
nestoras kommatos
Ο Σπανούλης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Νταμπλ-νταμπλ σήμερα.

Βέβαια, άλλο Πανιώνιος και άλλο Μπάρτσα, ωστόσο μακάρι να παραμείνει και στην ίδια κατάσταση στο φάιναλ 4 ο Kill Bill....
bbplayer
Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη του. Δεν το είδα το ματς αλλά πρέπει να είμαστε χάλια στην επίθεση. Δε νομίζω ότι κάτσαμε και χάσαμε και δε χτυπήσαμε το ματς. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία της ομάδας.
pete7
3 θεση θα παρουν ,δεν θα παρουν εισητηριο για προκριματικα?
οπως φαινεται ουτε αυτοι ξερουν

αν δεν παρουν τιποτα ας μην παιξουν κολοσσος κ πανιωνιος
Zoys
QUOTE(pete7 @ Apr 30 2012, 18:50 ) *
3 θεση θα παρουν ,δεν θα παρουν εισητηριο για προκριματικα?
οπως φαινεται ουτε αυτοι ξερουν

αν δεν παρουν τιποτα ας μην παιξουν κολοσσος κ πανιωνιος

Και οι δύο Eurocup θα παίξουν οπότε ο μικρός τελικός δεν θα έχει ισχυρό κίνητρο για τις δύο ομάδες. Βέβαια για Κολοσσό δεν είμαι σίγουρος λόγω γηπέδου.
T.W.Is.M.
QUOTE(Zoys @ Apr 30 2012, 20:12 ) *
Και οι δύο Eurocup θα παίξουν οπότε ο μικρός τελικός δεν θα έχει ισχυρό κίνητρο για τις δύο ομάδες. Βέβαια για Κολοσσό δεν είμαι σίγουρος λόγω γηπέδου.


Γιατι ομως να παιξουν Eurocup? Λογω γηπεδου ή γιατι δε θα μας δωσουν 3η θεση στα προκριματικα? Και αν δε μας τη δωσουν τι αλλαξε? Γιατι με τα μεχρι φετος δεδομενα και τη σειρα επιλογης ομαδων για τα προκριματικα της Ευρωλιγκα, δεν υπηρχε κινδυνος για τον 3ο του πρωταθληματος.
jovan
Πιστεύω ότι και οι ομάδες δεν θέλουν να παίξουν Euroleague λόγω μίκρού μπάτζετ!!
Νομίζω και πέρισυ ο Άρης δεν πολυ ήθελε...
Zoys
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 30 2012, 22:30 ) *
Γιατι ομως να παιξουν Eurocup? Λογω γηπεδου ή γιατι δε θα μας δωσουν 3η θεση στα προκριματικα? Και αν δε μας τη δωσουν τι αλλαξε? Γιατι με τα μεχρι φετος δεδομενα και τη σειρα επιλογης ομαδων για τα προκριματικα της Ευρωλιγκα, δεν υπηρχε κινδυνος για τον 3ο του πρωταθληματος.

Σε αυτά τα ερωτήματα θα ήθελα κι εγώ απαντήσεις.
nestoras kommatos
Εδώ το πρωτάθλημα της Α1 διεξάγεται ολόκληρο από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς κανένα νόημα, με τα δεδομένα πολλά προβλήματα και τη συνηθισμένη κατάληξη, ο μικρός τελικός μας πείραξε και αν θα παίξουμε eurocup ή euroleague (και έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα δομημένο και οι ομάδες ...οργανωμένες, δύο ομάδες και πολλές μας είναι στην Euroleague);


Ειδικά φέτος που έπεφτε και ένας και όλοι ξέραμε ποιος θα ήταν είχαμε μεγάλο πανηγύρι από ένα σημείο και μετά.
athlos7
QUOTE (Flexo @ Oct 9 2011, 14:37 ) *
Από τηλεοπτική κάλυψη έχει μάθει κανείς τί θα γίνει;
Ποιος θα μεταδώσει φέτος Α1;


Γεια,καινούριο μέλος.Καλώς σας βρήκα!τι προβλέπετε σήμερα για το ντέρμπι?
Magnus92
QUOTE(athlos7 @ Jun 2 2012, 14:02 ) *
Γεια,καινούριο μέλος.Καλώς σας βρήκα!τι προβλέπετε σήμερα για το ντέρμπι?


Μπορεις να συζητησεις αναλυτικα για τον τελικο σε αυτο το τοπικ...




ΝΑΙ ΡΕ ΠΟ%^Η ΜΟΥ, ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΤ banana.gif
pete7
http://www.superbasket.gr/permalink/162873.html

το ποσταρω εδω,6 αμερικανοι θα επιτρεπεται η ομαδα να εχει κ νεος προεδρος του εσακε

http://www.superbasket.gr/permalink/162871.html
berry
QUOTE(pete7 @ Jun 19 2012, 18:39 ) *
http://www.superbasket.gr/permalink/162873.html

το ποσταρω εδω,6 αμερικανοι θα επιτρεπεται η ομαδα να εχει κ νεος προεδρος του εσακε

http://www.superbasket.gr/permalink/162871.html


πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα - λιγοτερες ευκαιριες στα ελληνοπουλα ? βεβαια αν οι αμερικανοι ειναι επιπεδου στιγκερς πχ δεν αλλαζουν και πολλα

διαλεχτε πλευρα
rchos
το σημαντικο νεο της ημερας ειναι ο νεος προεδρος.

το αλλο θα το σχολιασουμε αν περασει απο την εοκ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.