Click to view attachment

Click to view attachment


The fact: Record breaking season.
Τι και αν ο Kerr δεν μπορούσε να προπονήσει την ομάδα του στις αρχές της χρονιάς, ο Walton ο οποίος ανέλαβε ως προσωρινός πρώτος προπονητής συνέχισε την πολύ καλή δουλειά του πρώτου και οι Warriors βγάζοντας μία εξαιρετική εικόνα ξεκίνησαν τη χρονιά με 24 συνεχόμενες νίκες (ρεκόρ NBA) και εκεί που μπορεί να ακουγόταν αμυδρά, όσο περνούσε ο καιρός φαινόταν όλο και περισσότερο οτι το Golden State μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των Bulls τη χρονιά που είχαν πετύχει 72 νίκες. Τελικά τα κατάφεραν με 73 νίκες και γράψαν ιστορία σπάζοντας ένα ρεκόρ που φαινόταν σχεδόν αδύνατο να σπάσει. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ρεκόρ που σπάσανε, αφου οι 28 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες δεν τις είχε πετύχει άλλη ομάδα και επίσης δεν χάσανε από καμία ομάδα πάνω από μία φορά όπως και δεν χάσανε σε back-to-back παιχνίδια. Ατομικά τώρα, για άλλη μία φορά ο Stephen Curry έσπασε το ρεκόρ του για τα περισσότερα τρίποντα σε μία σεζόν φτάνοντας τα 402!

Click to view attachment


The Road to the Finals

vs Houston Rockets

GSW - HOU 104-78
GSW - HOU 115-106

HOU - GSW 97-96
HOU - GSW 121-94
GSW -HOU 114-81


Στον πρώτο γύρο είχαμε επανάληψη της σειράς των περσινών τελικών της Δύσης. Οι Rockets με την εικόνα τους στην regular season δεν έδειχναν ότι θα μπορούσαν να έχουν την αμυντική σταθερότητα και πειθαρχία για να σταματήσουν τους Warriors και όντως το Houston δυσκολεύτηκε αμυντικά παρόλο που ο Curry αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο στο 1ο παιχνίδι της σειράς και μόλις επέστρεψε στο 4ο παιχνίδι ξανατραυματίστηκε στο γόνατο. Η ανησυχία ήταν μεγάλη για τους υποστηρικτές της ομάδας γιατί υπήρχε κίνδυνος ο MVP να έχανε τα playoffs, στη συνέχεια όμως τα νέα ήταν ενθαρρυντικά και ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίστηκε στις 2-4 εβδομάδες.

Click to view attachment


vs Portland Trail Blazers

GSW - POR 118 - 106
GSW - POR 110 - 99

POR - GSW 120 - 108
POR - GSW 132 - 125
GSW - POR 125 - 121


Οι Blazers ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και σχεδόν κανείς δεν τους περίμενε να μπουν στα playoffs, πόσο μάλλον να περάσουν και τους Clippers.
Θα ανέμενε κανείς βλέποντας τα ρόστερ των 2 ομάδων και τον τρόπο του παιχνιδιού τους ότι θα βλέπαμε ματς σε γρήγορο ρυθμό, με πολλά τρίποντα και μεγάλα σκορ. Και όντως ήταν μία σειρά ευχάριστη στο μάτι με πολύ run n gun.
Οι Warriors κατάφεραν να κρατήσουν το πλεονέκτημα της έδρας, κάνοντας μία μεγάλη ανατροπή στο 2ο παιχνίδι. Οι Blazers νικάνε το 3ο παιχνίδι και στο επόμενο ματς ο Curry επιστρέφει κάνοντας αυτά τα πράγματα. Στο 5ο παιχνίδι κάνει ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι μαζί με τον έτερο splash brother και έδωσαν την πρόκριση στους Warriors. Βέβαια η παρακάτω ατάκα του Klay τα λέει όλα για αυτή τη σειρά.

QUOTE
"That might be the closest five-game series of all-time."


Click to view attachment


vs Oklahoma City Thunder

GSW - OKC 102 - 108
GSW - OKC 118 - 91
OKC - GSW 133 - 105
OKC - GSW 118 - 94

GSW - OKC 120 - 111
OKC - GSW 101 - 108
GSW - OKC 96 - 88


Οι τελικοί της Δύσης που όλοι περιμέναμε ανάμεσα σε Golden State και San Antonio δεν ήρθαν ποτέ αφού ο Durant, o Westbrook και η παρέα τους είχαν άλλα σχέδια. Με την φόρα που είχαν από αυτή την πρόκριση η Oklahoma έφυγε με το διπλό στο πρώτο παιχνίδι από την Oracle Arena παρόλο που είχε βρεθεί πίσω με 13 πόντους στο ημίχρονο. Μία εξαιρετική εμφάνιση του Curry στο 2ο παιχνίδι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του πριν η σειρά μεταφερθεί στην Oklahoma.
Εκεί η OKC έδειξε ότι ο αποκλεισμός εναντίων των Spurs δεν ήταν καθόλου τυχαίος και με 2 (εύκολες) συνεχόμενες νίκες έφερε τη σειρά στο 3-1. Στη συνέχεια ήρθε το 3-2 και ο καθοριστικός 6ος αγώνας ήταν το μεγαλύτερο τεστ στην φετινή πορεία του GS. Ένας εξαιρετικός Klay Thompson από τη μεριά του GS όπου έσπασε το ρεκόρ τριπόντων σε έναν αγώνα με 11 παρακαλώ βοήθησε τα μέγιστα στο break την ώρα που η OKC αδυνατούσε να κλείσει το παιχνίδι έχοντας βιαστικές και κακές επιλογές στην 4η περίοδο. Πέρα από τον Klay όμως ο Curry βοήθησε ειδικά προς το τέλος, ο Green έκανε επιτέλους ένα από τα γνωστά του all-around παιχνίδια μετά από 2 κάκιστες εμφανίσεις στην έδρα της OKC και ο Iggy ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με την καλή του άμυνα πάνω στον Durant αλλά και το γεγονός ότι προστέθηκε ένας ακόμα χειριστής της μπάλας στο σχήμα του GS βοήθησε στο να γίνει το 3-3.

Στο 7ο παιχνίδι ο Kerr έκανε μια αλλαγή στην 5άδα του ξεκινώντας τον Iggy αντί του Barnes αλλά ακόμα και έτσι η OKC ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έφτασε στο ημίχρονο να προηγείται με 6 πόντους. Οι Splash Brothers πρωταγωνίστησαν στην αντεπίθεση του GS στην 3η περίοδο και η ομάδα παίζοντας εξαιρετική άμυνα κράτησε την OKC στους 12 πόντους και πήρε προβάδισμα 7 πόντων μπαίνοντας στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Οι Warriors έφτασαν να προηγούνται και με 11 πόντους αλλά ένα γρήγορο 7-0 έφερε τους Thunder στο -4 με 1:40 να απομένουν. Στην επόμενη φάση όμως ένα χαζό φάουλ του Ibaka πάνω σε τρίποντο του Curry ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη των Dubs και τα πανηγύρια στη συνέχεια ξεκίνησαν.

Click to view attachment


Επόμενη Στάση: Cleveland Cavaliers

Το τελευταίο εμπόδιο στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος είναι οι Cavaliers. Την ομάδα του Lue θα την δούμε διαφορετική σε σχέση με τους περσινούς τελικούς αφού πλέον οι Irving και Love είναι υγιείς ενώ πέρσυ ο Irving έπαιξε το πρώτο παιχνίδι των τελικών πριν τραυματιστεί και ο Love είχε χτυπήσει στο χέρι του στη σειρά με τους Celtics και δεν ξαναέπαιξε στη συνέχεια των playoffs.
Στη regular season οι ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες 2 φορές με το GS να κερδίζει και τις 2. Η πρώτη νίκη τους μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Blatt ο οποίος μετά από λίγο καιρό απολύθηκε με τον βοηθό του Lue να αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής. Το δεύτερο παιχνίδι έγινε στην έδρα των Cavs με τους Warriors να μην δυσκολεύονται καθόλου διαλύοντας τους αντιπάλους τους με 34 πόντους διαφορά.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η στρατηγική που θα επιλέξει ο Kerr και το τεχνικό του επιτελείο στη σειρά αυτή. O Blatt πέρσυ διάλεξε το αργό τέμπο και τα ψηλά σχήματα κατά διαστήματα. Η είσοδος του Dellavedova στην 5άδα μαζί με τα πολλά λεπτά που έπαιξαν οι Shumpert και Thompson έκανε το Cleveland να παρουσιάσει μία πολύ καλή αμυντική εικόνα. Η απάντηση του Kerr ήταν να βάλει στον πάγκο τον Bogut και να ξεκινήσει τον Iggy στην θέση του και τελικά αυτό οδήγησε σε 3 συνεχόμενες νίκες των Warriors όπου τους έφερε τον τίτλο. Με τον Lue όμως δεν έχουμε δει κανένα από τα παραπάνω πράγματα. Ο Mozgov παίζει από ελάχιστα έως καθόλου, τα λεπτά του Dellavedova έχουν μειωθεί και οι Cavs παίζουν σε πιο γρήγορο τέμπο. Θεωρητικά αυτό συμφέρει το GS λόγω του ότι αυτός ο τρόπος ταιριάζει περισσότερο στο παιχνίδι τους αλλά μένει να δούμε και τι θα γίνει στο παρκέ.