Help - Search - Members - Calendar
Full Version: προγραμμα για στιβο(μπασκετ-αντοχη)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
tasosk11
γεια σας,

παιζω μπασκετ και θελω να αρχισω σιγα σιγα τιν προετοιμασια μου για του χρονου καθως το προταθλημα τελειωσε φετος..

το προβλιμα που ειχα στη χρονια ηταν οτι δεν ειχα αντοχη!!
θελω να μου καποιος ενα καλο προγραμμα για στοιβο(τρεξιμο)

για να μπορω να αντεχω και τα 40λεπτα του αγωνα..
(δηλαδη να φτιαξω αντοχη-ταχυτητα)

(αν ξερει να μου πει καποιος το προγραμμα που κανει η δικια του ομαδα στην προετιμασια)

ευχαριστωω
traveller
Αν μου επιτρέπεις φίλε μου είναι άλλο πράγμα να αυξήσεις την αντοχή σου , έτσι γενικά και αόριστα και άλλο να αυξήσεις την αντοχή σου προσαρμόζοντάς την στο μπάσκετ. Για το πρώτο μπες στο στίβο και κοπάνα χιλιόμετρα, κάνε ποδήλατο, στεπ και κολύμπι.

Επειδή μάλλον σε ενδιαφέρει το δεύτερο : Αυτό που λέμε αύξηση αντοχής , έχει να κάνει με την παραγωγή ενέργειας. Στο μπάσκετ αυτό επιτυγχάνεται μέσω κυρίως της αναερόβιας ικανότητας. Η αερόβια όμως άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική στο μπάσκετ (δε μας ενδιαφέρει το γιατί προς το παρόν, μην απλώσουμε σεντόνι)

Η αερόβια επίδοση μας εξαρτάται από τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου. Δηλαδή κατά πόσο μπορούμε να προσλαμβάνουμε , να μεταφέρουμε και να χρησιμοποιούμε το οξυγόνο , για να παράγουμε ενέργεια.

Με τη σειρά της η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου εξαρτάται από το πόσο αίμα στέλνει η καρδιά στην περιφέρεια του σώματος μας.
Για να μη σε ζαλίζω με τα γύρω γύρω.

Βρες έναν καλό καρδιολόγο και κάνει τις απαραίτητες καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις, για να βεβαιωθείς ότι από αυτή την πλευρά είσαι εντάξει. Μην ξεχνάς ότι πολλά έχουμε δει και έχουμε διαβάσει. Από εκεί ξεκινάμε πρώτα πρώτα. Και μετά τα ξαναλέμε.

Άλλωστε έχεις και πολύ καιρό μπροστά σου από ότι καταλαβαίνω, μέχρι να ξαναρχίσει το πρωτάθλημά σου. Με ένα πρόγραμμα 8-10 εβδομάδων θα είσαι κομπλέ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.