Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Memphis Grizzlies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
giorgos14
Memphis Grizzlies






Της αμύνης τα παιδιά


Πρόγραμμα Αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 55-27

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Gasol 17.4 - Randolph 16.1 - Conley 15.8
Ριμπάουντ: Randolph 10.5 - Gasol 7.8 - Koufos 5.3
Ασίστ: Conley 5.4 - Gasol 3.8 - Udrih 2.8
Κλεψίματα: Allen 2.0 - Conley 1.3 - Calathis 1.1
Κοψίματα: Gasol 1.6 - Koufos 0.8 - Allen 0.5
Ευστοχία %: Thomas 100% - JaMychal Green 57.5% - Stokes 56.8%
Χρόνος συμμετοχής: Gasol 33.2 - Randolph 32.5 - Conley 31.8

Πιθανή 5άδα:

Conley Lee
Green Randolph Gasol


Πάγκος:
PG: Udrih, Smith
SG: Allen, Adams
SF: Barnes, Carter
PF: JaMychal Green, Martin, Stokes
C: Wright

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Jarell Martin (#25, πρώτος γύρος), Andrew Harrison (#44 trade apo Suns,δεν υπέγραψε)

Ήρθαν ή ανανέωσαν:Gasol (ανανέωσε), Green (ανανέωσε), Barnes (ανταλλαγή από Hornets), Wright (FA)

Έφυγαν: Leuer (με ανταλλαγή σε Suns), Calathes (Παναθηναϊκός), Koufos (FA) , Stepheson (FA), Jones (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Δεν σημειώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ των Αρκούδων. H άμυνα θα παραμείνει σε πρώτο πλάνο και λογικά θα είναι μια από τις τοπ του ΝΒΑ και φέτος. Ο κύριος στόχος της off-season ήταν η παραμονή του Γκασόλ, κάτι που κατάφεραν σχετικά εύκολα. Από κει και πέρα προστέθηκε ακόμα περισσότερη τεστοστερόνη στην πιο brutal ομάδα της λίγκας με την απόκτηση του Barnes. O Wright εύκολα ή δύσκολα θα καλύψει το κενό των Κουφού και Leuer.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει σε περίπτωση που ένα απο τα δύο pg's τραυματιστούν, καθώς το κενό του Καλάθη δεν φαίνεται να αναπληρώθηκε και ουσιαστικά τρίτο playmaker δεν υπάρχει στην ομάδα.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Οι αντίπαλοι συνεχώς ενισχύονται, αλλά οι Grizzlies παραμένουν με τον ίδιο κορμό και κάνουν μικρές πινελιές. Αν καταφέρουν να φτάσουν στα περσινά επίπεδα σίγουρα θα πρόκειται για κάτι σπουδαίο.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Από εκείνη τη φουρνιά του Οχάιο όλοι περίμεναν τον Όντεν να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά ο Κόνλει ήταν αυτός που ξεχώρισε. Τη σεζόν 2013-2014 πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του αλλά πέρσι η απόδοση του και τα νούμερα ακολούθησαν πτωτική πορεία. Αποτελεί τον παίκτη βαρόμετρο των Grizzlies και ήρθε η ώρα να αποδείξει αν μπορεί να πάει τις αρκούδες ένα βήμα παραπέρα.

Προπονητής
David Joerger. Στο Μέμφις πήγε ως πρωταθλητής της D-League με τους Dacota Wizards το 2007. Από το 2007 έως και το 2013 ήταν βοηθός ενώ μετά το τέλος του πρωταθλήματος, στο οποίο ο Hollins είχε οδηγήσει τους Grizzlies στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Aνακοινώθηκε η αναβάθμιση του Joerger σε 1ο προπονητή. Στις επόμενες δύο σαιζόν που πέρασαν υπό την καθοδήγηση του, η ομάδα καθιερώθηκε στις πρώτες της Δύσης κάνοντας ότι είναι δυνατόν στα playoff όπου έπεσαν μαχόμενοι όταν βρέθηκαν απέναντι στους Θαντερ και τους φετινούς Γουοριορς, ενώ το μόνο, θεωρητικά, εύκολο match-up τους, το Πόρτλαντ, το κέρδισαν εύκολα με 4-1. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν από τους ανερχόμενους προπονητές της λίγκας (2ος νεότερος μετά τον Stevens και συνομήλικος του Fisher) ο οποίος όμως δεν ασχολείται με rebuilding, αλλά πρέπει να κερδίζει.

Θέλω να ρωτήσω τον... Zach Randolph
... Έφτασες τα 34, ζωή αθλητή δεν κάνεις, αλλά καταφέρνεις ακόμα να χρησιμοποιείς το σώμα σου με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να καθαρίζεις πάνω από 10 ριμπάουντ ανά ματς. Για πόσο καιρό ακόμα θα το κάνεις αυτό;

Πρόβλεψη νικών: 53-29
Conference rank: 3
Division rank: 6

Teaser
benchwarmer
Μία ακόμη σεζόν στα γνωστά επίπεδα για τους Grizzlies. Με την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος(!), αλλά που λόγω της άμυνάς τους βρίσκονται ξανά με θετικό ρεκόρ, και όπως δείχνουν τα πράγματα βαδίζουν για την 6η συνεχόμενη παρουσία τους στα πλέι-οφ. Στόχος τους βέβαια θα πρέπει να είναι η αποφυγή των θέσεων 7-8, μιας που Warriors και Spurs νομίζω είναι εκτός των δυνατοτήτων τους, υπό τις παρούσες συνθήκες. Όμως ο γνωστός κορμός τους, με την προσθήκη 2 μπαρουτοκαπνισμένων παιχτών (Chalmers και Barnes) νομίζω πως τους δίνει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιουσδήποτε άλλους να χτυπήσουν Thunder και Clippers στον 1ο γύρο.
kotzito
QUOTE
Marc Gasol has a broken right foot and is out indefinitely, the team confirmed on Tuesday. The 31-year-old center could be done for the year.


Όπως καταλαβαίνει κανείς δυσκολεύουν τα πράγματα πλέον για τους Grizzlies. Ειδικά από την στιγμή που και ο Wright που θα αντικαθιστούσε τον Gasol, είναι εδώ και 2 μήνες έξω. Συνεπώς δεν αποκλείεται πριν το trade deadline να κινηθούν για κάποιο center. Αυτή την στιγμή βρίσκονται ακόμα στην 5η θέση αλλά πάντα υπάρχουν και οι Mavs, Rockets λίγο πιο κάτω.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.