Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" -ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3
petrovic
1) Από το 2008 ο καπιταλιστικος κόσμος έχει βυθιστει στην πιο μεγαλη καπιταλιστικη κρίση , συγκρισιμη μονο με την καπιταλιστικη κριση της δεκαετίας του 1930.

2) Τα αφεντικα, οι καπιταλιστες, προσπαθουν να διατηρησουν τα κερδη τους εν μεσω της καπιταλιστικης κρισης , με τον ίδιο ακριβως τροπο που το προσπαθησαν και τη δεκαετια του 1930: με την εξαφανιση των εργασιακων δικαιωματων, τη μαζικη ανεργία, τη μαζικη εξαθλιωση,το στραγγαλισμό των οργανωσεων παλης των εργαζομενων (συνδικατα, εργατικα κομματα).ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ.

3) Δεν κατεστη, τη δεκαετία του 1930, δυνατο να ξεπεραστεί η κριση , οπότε επιστρατευτηκε το σφαγειο του Παγκοσμίου Πολέμου (65 εκατ. νεκροι το λιγότερο), ώστε να καταστραφουν λιμναζοντα κεφαλαια και εργατικη δυναμη. ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΕΡΡΩΣΕ Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

4) Αυτο που υπονοω είναι και σαφες και ορθό: σε αντιθεση με μια διαδεδομενη αλλα τελειως εσφαλμενη αντιληψη "το 2012 δεν είναι 1936", το σωστό είναι ότι ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

5) Ενωπιον αυτων των μεγιστων κινδυνων ανακυπτει η αναγκη αντιδρασης και εφαρμογής ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μιας αλλης πολιτικης, εργατικης πολιτικης που στην Ελλάδα πρεσβευουν -για εμενα-ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

6) Τι μπλοκαρει την αναπτυξη της επιρροης της εργατικης πολιτικης; δύο πραγματα, και αυτα κλασικα από τότε που υπαρχει κρατος και εξουσία : η ΒΙΑ και η ΠΕΙΘΩ, η φυσικη καταστολη και η ιδεολογικη καταστολη.

7) Για τη βια των μηχανισμων του κρατους δε θα γραψω σε αυτο το τοπικ, ισως αργότερα.

8) Για την πειθω, για την ιδεολογικη καταστολή , για τη συστηματικη προσπάθεια να πεισθουν οι εργαζόμενοι και οι ανεργοι ότι πρεπει να προσκυνησουν τους βασανιστες τους, για τη λυσσωδη απόπειρα να πεισθουν ότι πρεπει να αυτοκτονησουν , θα γραψω σε αυτο το τοπικ

9) ειδικα , θελω να καταδειξω τον απολύτως κεντρικο ρολο στην ιδεολογικη καταστολη, στην ιδεολογικη τρομοκρατία των συστημικων ΜΜΕ. Είναι οι βασικοτατοι διακινητες των κηρυγματων υποταγης στη σκλαβια, οι βασικοτατοι υπευθυνοι για τη διαδοση των ιδεων που οδηγουν στην πιο μεγάλη καταστροφή

10) ο απαραιτητος ορισμός: συστημικα ΜΜΕ: ΜΜΕ ελεγχόμενα από το κρατος (δημοσια π.χ. τηλεοραση) , που είναι ο συνολικος εγγυητης της διασωσης των συμφεροντων των αφεντικων , και ελεγχόμενα απευθείας από τα ιδια τα αφεντικα (ιδιωτικα π.χ. καναλια), που δουλευουν με αποκλειστικο σκοπό τη δημιουργια ψευδους συνειδησης και την υποταγη των εργαζομενων και των ανεργων στα σχεδια των αφεντικων.

11) ο σκοπος του συγκεκριμενου τοπικ είναι διακηρυγμενα πολεμικος: θελει να ασκησει πόλεμο σε βαρος των συστημικων ΜΜΕ, ώστε μεσα από πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα να φανει ότι αυτο που ασκουν οι από τα αφεντικα χρυσοπληρωμενοι "δημοσιογραφοι" δεν είναι σε καμια περιπτωση η "ελευθερία ανεξαρτητης γνωμης" , αλλά το εξαναγκασμενο καθηκον διαστρεβλωσης της αλήθειας, παραποιησης των γεγονοτων, κατασυκοφαντησης των αγωνιζομενων, με αποκλειστικο σκοπό την υποταγη των εργαζομενων, των ανεργων και της νεολαιας στη σφαγη τους, διανοητικη, ηθικη και στο τελος και φυσικη.


12) ποτε το τοπικ θα "εχει κανει κατι" : όταν θα μπορεσει να συμβαλει ώστε όσο το δυνατον περισσότεροι να σκεφτονται με το που αρχίζει το δελτίο του mega: "τι ψεματα θα πουν σημερα οι υπηρετες των αφεντικων;" , να σκεφτονται με το που ανοιγουν την "Καθημερινη": "που το παν τα αφεντικα το επόμενο τριμηνο;", να σκεφτονται με το που ανοιγουν την δωρεάν διανεμόμενη (;;) athens voice : " τι δηλητηριο θα κερασουν τα αφεντικα τη νεολαια αυτη τη βδομαδα;"

13) ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!
petrovic

Ξεκινημα με το κατα τη γνωμη μου πλεον εντυπωσιακο, πλεον αποκαλυπτικο και πλεον αποτροπαιο άρθρο των τελευταιων εβδομαδων. δημοσιευτηκε στο "Βημα" (ηλεκτρονικο) την 28/8/2012. συγγραφεας: η κ. Λωρη Κεζα.



«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί». Ω πα αγριάδα ο υπουργός! Ο κ. Δένδιας εναρμονίζει το ύφος του με το ύφος των άλλων υπουργών της παρούσας κυβέρνησης, εκείνων που επιδεικνύουν νταηλίκι αλλά επί το έργον, τίποτε. Γίνονται απειλητικοί για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι θα επιβάλλουν το σωστό. Ας θυμηθούμε όμως πώς φερόταν μέχρι πρότινος το πολιτικό κατεστημένο απέναντι στα αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Στην αρχή παρίστανε ότι δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία, ελπίζοντας ότι με την μουγκαμάρα θα αποδυναμωθεί η φαιά πολιτοφυλακή. Κατόπιν, όταν ήταν πλέον αργά, όρθωσε το ανάστημα και άρχισε να εκτοξεύει απειλές.



Εχει ενδιαφέρον η διατύπωση του υπουργού Προστασίας Πολίτη. Τα τάγματα εφόδου θα συντριβούν. Δηλαδή όταν η Χρυσή Αυγή ή άλλες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις θα κατεβάζουν 200 άτομα να κάνουν σαματά στο δρόμο, ο κ. Δένδιας θα κατεβάζει 100 πάνοπλους ειδικούς φρουρούς. Οι μεν θα κρατούν καδρόνια και θα φορούν κράνη, οι δε θα ρίχνουν δακρυγόνα και θα κραδαίνουν κλομπς. Σε επόμενη φάση, όταν θα κατεβαίνουν 500 με μαύρα μπλουζάκια, το υπουργείο θα στέλνει πυροσβεστικά οχήματα για να τους διαλύει με τις μάνικες, θα τους συλλαμβάνει και θα τους πλακώνει στο ξύλο. Εν ολίγοις: οι αστυνομία θα βαράει τους μελανοχίτωνες, εκείνοι με τη σειράς τους θα μαχαιρώνουν τους αλλοδαπούς, που με τη σειρά τους θα ξυλοκοπούν τις γριές για να τους πάρουν το πορτοφόλι, που με τη σειρά τους θα ψηφίζουν ακροδεξιά επειδή νιώθουν ανασφάλεια όταν πέφτουν πολλές σφαλιάρες.



Δεν περιμένουμε από τον κ. Νίκο Δένδια να αποκτήσει τη μεγάλη ψυχή του Μαχάτμα Γκάντι απλώς να σταθεί μια στιγμή και να σκεφτεί ποια είναι αυτά τα παιδιά που με τόση οργή, με τόσο μίσος επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους_ εξαθλιωμένους ανθρώπους. Να εξηγούμαστε: δεν διατεινόμαστε ότι ζούμε ζάχαρη με τα πλήθη μεταναστών ούτε εθελοτυφλούμε σε ζητήματα εγκληματικότητας όμως με τη θέση του ο υπουργός ρίχνει νερό στο μύλο της βίας. Θα μπορούσε να το πάρει αλλιώς, να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα. Δεν εννοούμε να κάνει αυτοκριτική και να αποδώσει ευθύνες στις πολιτικές της περασμένης δεκαετίας. Αυτό δεν βοηθά στη φάση που βρισκόμαστε. Εκείνο που προέχει είναι να πάει στην πηγή της οργής.



Τι εννοούμε: ο κ. Δένδιας και οι συγκυβερνήτες του είναι εκείνοι που κουρδίζουν τα νέα τάγματα ασφαλείας. Με την πολιτική τους έχουν καταφέρει να φτάσουν την ανεργία των νέων στο 52,7% (πρωτιά στην Ευρώπη). Έχουν κόψει στα παιδιά την όρεξη για οτιδήποτε: γιατί να σπουδάσουν αφού δεν θα έχουν ποτέ αξιοπρεπή μισθό, πώς να κάνουν μια σταθερή σχέση αφού δεν θα μπορέσουν ποτέ να την στεγάσουν. Γιατί να βγουν από το σπίτι αφού δεν έχουν ούτε δίφραγκο για καφέ; Η άκρα δεξιά δίνει ένα νόημα και είναι τζάμπα. Αυτά τα παιδιά εντασσόμενα σε ένα τάγμα ασφαλείας νιώθουν ότι εκτελούν αποστολή, ότι αποκτούν ηρωική υπόσταση. Όταν τρώνε ξύλο από την αστυνομία γίνονται πολύ πιο δυνατοί από όταν ρίχνουν ξύλο μαζί με την αστυνομία."



από που να αρχίσεις και που να τελειωσεις με αυτο τον ύμνο προς τη Χρυση Αυγή;

α)"όταν η Χρυσή Αυγή ή άλλες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις θα κατεβάζουν 200 άτομα να κάνουν σαματά στο δρόμο"

σα να λεμε τα 20 άτομα της ΧΑ που χτες διελυσαν τους παγκους των νομιμων μικροπωλητων και τα 3.000 άτομα της εξωκοινοβουλευτικης οργανωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κατεβηκαν χτες στη Θεσσαλονικη να διαμαρτυρηθουν για την εξοντωτικη πολιτικη της συγκυβερνησης, κανουν στο δρομο το ίδιο πράγμα: σαματά. ωραία.


β)"ο κ. Δένδιας και οι συγκυβερνήτες του είναι εκείνοι που κουρδίζουν τα νέα τάγματα ασφαλείας". ο Δενδιας μίλησε για ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ , όχι για ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ είναι ο όρος για τα αντιστοιχα ταγματα που χρησιμοποιησε το κομμα του Χιτλερ στους δρόμους πριν γινει εξουσια το 1933. ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ φτιαχτηκαν αργότερα στην κατοχικη Ελλάδα , ταγματα φτιαγμενα-εξοπλισμενα από τη Βερμαχτ και στελεχωμενα από έλληνες αντι-εαμιτες , που συγκρουστηκαν ενοπλα με τον ΕΛΑΣ, ήδη από το 1943.

είναι ενδιαφερον ότι η αρθρογραφος δεν μπορει καν να ελεγξει αυτο που εχει στο πισω μερος του κεφαλιου της. είναι βεβαιως και χρησιμο: δεν προκειται να είμαστε απροετοιμαστοι. ευχαριστούμε κ. Κεζα.

γ) "Η άκρα δεξιά δίνει ένα νόημα" (στα παιδια) : ναι αυτό είναι αλήθεια. δινει ενα νοημα : να μισούν τις γυναικες, τους ομοφυλόφιλους, τους αναπηρους, τους μεταναστες, τους αριστερούς και κομμουνιστες που μαχονται για το δικαιο, να τα βαζουν με τους "κλεφτες πολιτικους" και ΠΟΤΕ με το καπιταλιστικο σύστημα, λες και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ καπιταλιστικη κριση δεν κανει απευθειας σκόνη τον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα της Ελλαδας είναι απλως η "πολιτικη διαφθορά". προκειται για φοβερο νόημα: γεματο επιστημονικη γνωση, ηθικη ακεραιότητα και ανθρωπισμό. εαν αυτο το νοημα επεκταθει, μιλαμε θα γινουμε ανθρωπες.



δ) "Όταν τρώνε ξύλο από την αστυνομία": καλα , αυτο απλως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτό που γινεται είναι ότι όταν ο μηχανισμός της ΧΑ βγαινει για να εκφοβισει μεταναστες με μηχανοκινητες πορειες , η ΕΛΑΣ βρισκεται διπλα τους , και καλα για να μην γίνουν επεισόδια, αλλά στην ουσια....προστατευοντας το εργο τους , αφου ποτε δεν τους συλλαμβανει για σωματικες βλαβες. τωρα το πως ακριβως μαθαινει η ΕΛΑΣ ποτε θα βγει για να επιχειρησει ο μηχανισμος της ΧΑ, ε μεγαλα παιδια είστε, μπορειτε να το βρειτε.

ερωτημα: μηπως τελικα τα αφεντικα διαλεξαν ποιοι θα είναι οι "παραφρονες καμικαζι που δε φοβουνται το πολιτικο κοστος;"







morfi
Δεν διαφωνώ στα περισσότερα αλλά...

QUOTE(petrovic @ Sep 9 2012, 21:14 ) *
5) Ενωπιον αυτων των μεγιστων κινδυνων ανακυπτει η αναγκη αντιδρασης και εφαρμογής ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μιας αλλης πολιτικης, εργατικης πολιτικης που στην Ελλάδα πρεσβευουν -για εμενα-ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Yeah, whatever... rolleyes.gif
petrovic
QUOTE(morfi @ Sep 9 2012, 20:40 ) *
Δεν διαφωνώ στα περισσότερα αλλά...


Yeah, whatever... rolleyes.gif



μπορεις να συνεισφερεις περισσότερα εαν εξηγησεις με ακριβεια τι σημαινει "yeah whatever", εαν εξηγησεις δηλαδη που το στηριζεις.

μπορεις να συνεισφερεις ακομα περισσότερο εάν εξηγησεις πως προτεινεις την εξοδο από τη μεγαλυτερη καπιταλιστικη κριση των τελευταιων 70 χρονων.
HLR CENATION
Petrovic σε παω παρα οτι πολιτικα εχουμε τις διαφορες μας.Σε παω επειδη εισαι αγωνιστης και υπερασπιζεσαι με παθος τις ιδεες σου. smile.gif
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 9 2012, 22:24 ) *
Petrovic σε παω παρα οτι πολιτικα εχουμε τις διαφορες μας.Σε παω επειδη εισαι αγωνιστης και υπερασπιζεσαι με παθος τις ιδεες σου. smile.gif


νασαι καλα φιλε. και να διαβαζεις σε βαθος την ιστορια. cu.
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Sep 10 2012, 00:32 ) *
νασαι καλα φιλε. και να διαβαζεις σε βαθος την ιστορια. cu.

Ναι τωρα τελευταια διαβαζω για τον εμφυλιο.Πηρα καποια βιβλια της μιας πλευρας αλλα θα παρω και της αλλης οταν τελειιωσω αυτα που διαβαζω τωρα.Θα ψαξω στο νετ να βρω και κομμουνιστικα βιβλια αρκει να ειναι φθηνα και να μην ειναι πολυ μεγαλα.Να διαβαζονται. wink.gif
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 9 2012, 21:50 ) *
Ναι τωρα τελευταια διαβαζω για τον εμφυλιο.Πηρα καποια βιβλια της μιας πλευρας αλλα θα παρω και της αλλης οταν τελειιωσω αυτα που διαβαζω τωρα.Θα ψαξω στο νετ να βρω και κομμουνιστικα βιβλια αρκει να ειναι φθηνα και να μην ειναι πολυ μεγαλα.Να διαβαζονται. wink.gif



εδω επιτρεψε μου να σου κανω κριτικη. τι σημαινει : "αρκει να ειναι φθηνα και να μην είναι πολυ μεγάλα. να διαβαζονται" ;

μιλαμε για την πιο κρισιμη , την πιο πυκνη δεκαετια της νεοτερης ελληνικης ιστοριας. δεν είναι αντικειμενικα δυνατόν να χωρεσουν αυτα σε λιγες σελιδες.

ζουμε στην πιο μεγάλη καπιταλιστικη κριση των τελευταιων 70 χρονων. για να ανταπεξελθουμε , πρεπει να προσανατολιστουμε σωστα. για να προσανατολιστουμε σωστα, πρέπει -εκτος των άλλων -να διαβασουμε πολύ και με συστημα.

αυτα δεν συμβαδιζουν με το "να μην είναι πολύ μεγάλα"

η θεση μου: δεν έχουμε την πολυτελεια να μην ζορίσουμε τον εαυτό μας, δεν έχουμε την πολυτελεια να μην κοπιασουμε για να γινουμε πληρεστεροι.

αλλιως μας περιμενει: η καταστροφη

HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Sep 10 2012, 18:37 ) *
εδω επιτρεψε μου να σου κανω κριτικη. τι σημαινει : "αρκει να ειναι φθηνα και να μην είναι πολυ μεγάλα. να διαβαζονται" ;

μιλαμε για την πιο κρισιμη , την πιο πυκνη δεκαετια της νεοτερης ελληνικης ιστοριας. δεν είναι αντικειμενικα δυνατόν να χωρεσουν αυτα σε λιγες σελιδες.

ζουμε στην πιο μεγάλη καπιταλιστικη κριση των τελευταιων 70 χρονων. για να ανταπεξελθουμε , πρεπει να προσανατολιστουμε σωστα. για να προσανατολιστουμε σωστα, πρέπει -εκτος των άλλων -να διαβασουμε πολύ και με συστημα.

αυτα δεν συμβαδιζουν με το "να μην είναι πολύ μεγάλα"

η θεση μου: δεν έχουμε την πολυτελεια να μην ζορίσουμε τον εαυτό μας, δεν έχουμε την πολυτελεια να μην κοπιασουμε για να γινουμε πληρεστεροι.

αλλιως μας περιμενει: η καταστροφη


Nαι δικιο εχεις φιλε απλα τα μικρα βιβλια εως 400 σελιδες ειναι και πιο ευχαριστα και ευκολα στην αναγνωση.Προτιμω να σου πω να αγορασω 3 βιβλια-τομους των 400 σελιδων παρα ενα βιβλιο των 1200. smile.gif

ΥΓ Καλοδεχουμενη η κριτικη οταν ειναι καλοπροαιρετη σαν την δικη σου.
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 10 2012, 16:53 ) *
Nαι δικιο εχεις φιλε απλα τα μικρα βιβλια εως 400 σελιδες ειναι και πιο ευχαριστα και ευκολα στην αναγνωση.Προτιμω να σου πω να αγορασω 3 βιβλια-τομους των 400 σελιδων παρα ενα βιβλιο των 1200. smile.gif

ΥΓ Καλοδεχουμενη η κριτικη οταν ειναι καλοπροαιρετη σαν την δικη σου.



ΟΚ
petrovic
Το παρακατω άρθρο το εχω ανεβασει ηδη δυο τρεις φορες σε άλλα τοπικ εδω στο φορουμ και μαλλον είναι δεδομενο ότι το εχω "κουρασει" με το συγκεκριμενο άρθρο. το ανεβαζω όμως μια τελευταια φορά, γιατι θεωρω οτι του αξιζει περα ως περα να βρισκεται στο τοπικ "Συστημικη "δημοσιογραφια"-παρατηρητηριο". τους λογους θα τους γραψω αργότερα.




"Ας μας εκπλήξουν ευχάριστα
Tου Αλεξη Παπαχελα

Οι νοικοκύρηδες, οι αστοί, οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και δουλεύουν σκληρά έκαναν χθες τη δουλειά τους. Ανέδειξαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ένας υπεύθυνος μπαλαντέρ στο πολιτικό σκηνικό και κάποιοι ψήφισαν τον κ. Κουβέλη. Τώρα, όμως, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί τους οποίους εμπιστεύθηκαν. Οι ηγέτες των αστικών κομμάτων δεν δικαιούνται αυτήν τη φορά να αποτύχουν στην αποστολή τους! Δεν είναι μια απλή ιστορία η διακυβέρνηση της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη ώρα. Χρειαζόμαστε παράφρονες καμικάζι, όχι κλασικούς πολιτικούς που τρέμουν στην πρώτη τους επαφή με το πολιτικό κόστος και τις λαϊκές αντιδράσεις. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε περίσσευμα ούτε γενναίων ούτε και υπερικανών στις τάξεις των κομμάτων.

Πρέπει, πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, ακόμη και ο κ. Τσίπρας, να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να χειρισθούν με απίστευτη επάρκεια και υπευθυνότητα τις τύχες της χώρας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους τεράστιους και άμεσους κινδύνους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι «δεν ξέρει» σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η χώρα, σε κάθε ζωτικό τομέα. Κανείς δεν μπορεί να επιδείξει ανευθυνότητα επειδή ο λαός του ανέθεσε τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Ολοι μαζί βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε μια σκληρή μάχη και την κέρδισε ύστερα από πολλές δυσκολίες. Γνωρίζει καλά ότι στο ποσοστό που συγκέντρωσε συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες ψηφοφόροι που τον στήριξαν, γιατί ήθελαν να αποτρέψουν την έξοδο από το ευρώ και τη νίκη ακραίων πολιτικών δυνάμεων.

Είναι σπάνιο για ένα πολιτικό να έχει μια «τρίτη ευκαιρία» και δεν μπορεί να τη σπαταλήσει. Πρέπει να ψάξει παντού να βρει τους καλύτερους από κάθε χώρο και να μην κάνει το λάθος να εμπιστευθεί τον παλαιοκομματικό θίασο που έτρεξε να φωτογραφηθεί πίσω του...

Τα περιθώρια για μια επιτυχή διακυβέρνηση της χώρας είναι στενά γιατί τα πάντα βρίσκονται στο «κόκκινο», η κοινή γνώμη είναι βαθιά διχασμένη και η υπομονή των εταίρων μας εξαντλείται. Μπορούμε να πετύχουμε; Ασφαλώς, έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας ότι σώζουμε την παρτίδα στο... παρά πέντε, ειδικά όταν μας πιάνει το πείσμα και το φιλότιμο. Θα χρειασθεί, βεβαίως, ανοχή και υποστήριξη από τους εταίρους και δανειστές μας, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και τους κινδύνους μιας κατάρρευσης της χώρας.

Το κυριότερο είναι πως χθες κερδίσαμε χρόνο, πήραμε μιαν ανάσα και δεν θέσαμε εαυτούς εκτός... Ευρωζώνης. Ας σταθούμε σε αυτήν τη σημαντική εξέλιξη και ας ελπίσουμε πως όταν οι φιλοευρωπαίοι πολιτικοί μας ηγέτες καθήσουν τελικά στο τραπέζι συσκέψεων του Προεδρικού θα ξεπεράσουν και τους εαυτούς τους και τις δικές μας... προσδοκίες. Ας μας εκπλήξουν ευχάριστα επιτέλους!"


οι λογοι:

1) το συγκεκριμενο άρθρο δημοσιευτηκε στην "Καθημερινη" στις 18 Ιουνίου 2012.

2) η "Καθημερινη" δεν είναι "ο,τι και ο,τι". είναι το πλεον "καθωσπρεπει" όργανο της αντεπαναστασης

3) η 18 Ιουνιου δεν είναι μια τυχαια ημερα. ειναι η πρωτη μερα μετα τις εκλογες της 17/6

4) και όμως λοιπον , αυτη τη μερα, που και καλα θα περιμενε καποιος αδαής λιγο δούλεμα για τα ματια του κόσμου, έναν "καλο λογο" από το όργανο των αφεντικών,(σε περιπτωση που ξεχαστηκε ήδη: ο Σαμαρας είχε δεσμευτεί (;;;;;;;;) για επαναδιαπραγματευση) τα αφεντικα τι επιλεγουν;

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΑΜΕΣΑ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


5) Εάν ήδη από τις 18/6 οι εργαζόμενοι , οι ανεργοι και η νεολαια ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ τι θελουν τα αφεντικα, δικαιουνται να ολιγωρήσουν; δικαιουνται να μη διδαχθουν από την αμείλικτη αποφασιστικοτητα των αφεντικων; δικαιουνται να μη θελουν να δειξουν την ίδια αμείλικτη, αμεση, σιδερενια αποφασιστικοτητα; δικαιουνται να μην αναγνωρισουν ότι το πιο κοντινό συστημικο κομμα στην εικονα των "παραφρονων καμικαζι" που μισουν το λαο για να υπηρετησουν τα αφεντικα είναι η Χρυση Αυγη; δικαιουνται να μην ανασυνταξουν τις δυναμεις για να οργανωσουν το σαρωμα των αφεντικων και των πολιτικων τους υπηρετων;


petrovic
ένα απόσπασμα από αρθρο του Στεφανου Κασιματη , δημοσιευμενο στην -που αλλου- "Καθημερινη" στις 28 Αυγουστου, το θεμα τροπον τινα "εσωτερικο": αφορα την εν ευρεια εννοία δημοσιογραφια, το αναφερω σε ενα τοπικ αφιερωμενο στη συστημικη "δημοσιογραφία" :

βλ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../08/2012_493680

" Επανερχόμενος στα δικά μας, αναρωτιέμαι τώρα από πού μπορεί να ξεκινήσει κανείς για να αναστραφεί η παρακμή της πόλης ή μήπως είναι σοφότερο να την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της και να ξεθυμάνει. Για ένα, πάντως, είμαι βέβαιος: για τη ματαιότητα των εργασιών αποκατάστασης της αθηναϊκής τριλογίας, που γίνονται τούτες τις ημέρες. Προς τι ο κόπος και τα έξοδα; Αφού είναι βέβαιο ότι, μόλις θα έχουν φύγει οι σκαλωσιές, τα υποκείμενα που ανάγουν τα κόμπλεξ τους σε υψηλές ιδέες θα σπεύσουν να τα μαγαρίσουν με συνθήματα και γκράφιτι. Κανείς δεν θα υπάρχει να τους εμποδίσει..."


προσέξτε γλώσσα : τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.

Όπως έγραψα ήδη εισαγωγικα , τα αφεντικα, οι καπιταλιστες, χωνουν βαθια το χερι στην τσεπη, συντηρούν ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΜΜΕ (αυτό δειχνει πολλα , ετσι δεν είναιwink.gif, συντηρούν εναν τεράστιο στρατο χρυσοπληρωμενων "δημοσιογραφων" , που μοναδικο σκοπο εχουν να διασωσουν με την κατασυκοφαντηση, το ψεμα και τη λυσσωδη διαστρεβλωση τα αφεντικα τους από την συντριβη.

δεν φτανει λοιπον που εχουν αναπτυξει ενα τεράστιο συστημα μαζικης εξαπάτησης , με εφημεριδες , ραδιοφωνα, ηλεκτρονικα sites, τηλεοπτικα καναλια και free press (χμμμ....) .

όχι δε φτανει.

πρεπει και οι φτωχοι , που δεν έχουν προφανως την οικονομικη άνεση να μισθωσουν τις χιλιαδες των "διανοητων " (θου κυριε) -υπηρετων , να κομπλεξαριστουν , να παραιτηθούν από την προσπάθεια διαδοσης της δικης τους πληροφόρησης και των δικων τους ιδεων .

μονο οι υπηρετες των αφεντικων μπορουν να μιλανε.

οι φτωχοι πρεπει-το ξαναγραφω-να ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ από την ατσάλινη αποφασιστικοτητα των αφεντικων. τα αφεντικα έχουν πολλαπλάσια δυνατότητα εξάπλωσης της ψευτιας τους, αλλά δεν ηρεμουν λεπτό. ακομα και με τα συνθηματα των φτωχών έχουν πρόβλημα.

με την ίδια και ακομα μεγαλυτερη ατσάλινη αποφασιστικοτητα πρέπει οι φτωχοί να κάνουν το ακριβως αντιθετο από αυτό που τους υποδεικνυουν τα αφεντικα: με μανια και λυσσα και ακουραστα να διασπειρουν παντου τις δικαιες ιδεες τους, με προκηρυξεις, με τρυκακια, με συνθηματα σε συγκεκριμενους χωρους (πχ τα συνθηματα στην Πρυτανεια πρεπει να αποφευχθουν), με γκραφιτι, με εφημερίδες τοιχου,με συνελευσεις στις γειτονιες, μεσα στο διαδικτυο μεσα στους χωρους εργασιας, μεσα στους στρατωνες, τα σχολεια, τα πανεπιστημια, τα γηπεδα, , τις πολιτιστικες εκδηλωσεις, μεσα στα κομματα και τα συνδικατα .



ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!






KingCrimson
@η Καθημερινη ειναι η νεοφιλελε φυλλαδα του συγχρονου ελληνα ''νοικοκυραιου'', αλητεια-καφριλα-νεομεσαιωνας
GK_23
Μπορεί άραγε η αντίδραση κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων απέναντι σε μια επένδυση, για την οποία υπάρχει κατιδικαστική απόφαση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομη κρατική ενίσχυση, να εξισώνεται με τις εφόδους των χρυσαυγιτών;

Για την "Καθημερινή", τα πάντα είναι δυνατά...

QUOTE
Αποφασιστικότητα έναντι των άκρων
Οσα συνέβησαν στη Ραφήνα, αλλά και στη Χαλκιδική, τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να τον επιβάλουν όπως νομίζουν. Τα απερίγραπτα φαινόμενα βίας δείχνουν πόσο επικίνδυνη έχει καταστεί η μη εφαρμογή του νόμου και της τάξης εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της δειλίας και της ανικανότητος πολιτικών που είχαν την ευθύνη γι’ αυτό. Τώρα, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος όχι και τα ακροαριστερά να σταματούν κάθε νόμιμη επένδυση επειδή έτσι τους αρέσει. Το ένα άκρο συμπληρώνει το άλλο, η ανεξέλεγκτη ανομία και δράση μιας μερίδας χούλιγκαν έφερε την αντίδραση μιας άλλης και η χώρα κατρακυλάει σε έναν κατήφορο ανεξέλεγκτης βίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε σωστά και καίρια, αλλά θα χρειασθεί μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τεθεί ένα τέλος στον καταστροφικό κατήφορο.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_460644

Σημειωτέον πως στις Σκουριές είχαμε 4 συλλήψεις...

Στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα, παρότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, πόσες συλλήψεις είπαμε πως είχαμε; icon_drunk.gif
petrovic

είχα γραψει επι λεξει στο εισαγωγικο post του topic:

"3) Δεν κατεστη, τη δεκαετία του 1930, δυνατο να ξεπεραστεί η κριση , οπότε επιστρατευτηκε το σφαγειο του Παγκοσμίου Πολέμου (65 εκατ. νεκροι το λιγότερο), ώστε να καταστραφουν λιμναζοντα κεφαλαια και εργατικη δυναμη. ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΕΡΡΩΣΕ Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

4) Αυτο που υπονοω είναι και σαφες και ορθό: σε αντιθεση με μια διαδεδομενη αλλα τελειως εσφαλμενη αντιληψη "το 2012 δεν είναι 1936", το σωστό είναι ότι ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ."




και ελαχιστες μερες μετα: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461292. ("Καθημερινη": το πλεον εγκυρο όργανο των αφεντικων, τα έχουμε ξαναπει αυτα)


προσοχη ιδιαιτερα στην τελευταια παραγραφο:

"Εάν, όμως, συνεχιστούν οι βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των Αμερικανών λόγω της ταινίας που συκοφαντεί τον Μωάμεθ, εάν αποδειχθεί ότι η φύλαξη του πρέσβη Στίβενς ήταν ελλιπής, είναι πολύ πιθανό, υπό την πίεση των εκλογών, ο Ομπάμα να αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις που ήθελε να αποφύγει, ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ".


Καλως τα δεχτηκαμε!!!
rakos
QUOTE (petrovic @ Sep 15 2012, 12:23 ) *
"Εάν, όμως, συνεχιστούν οι βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των Αμερικανών λόγω της ταινίας που συκοφαντεί τον Μωάμεθ, εάν αποδειχθεί ότι η φύλαξη του πρέσβη Στίβενς ήταν ελλιπής, είναι πολύ πιθανό, υπό την πίεση των εκλογών, ο Ομπάμα να αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις που ήθελε να αποφύγει, ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ".


Καλως τα δεχτηκαμε!!!


petrovic
χα χα ειδες ρε συ rakos οι "αντισταλινικες" "δημοκρατικες" (να γελας ή να κλαις; και να γελας και να κλαις . πιο πολυ όμως να κλαις , όχι να γελας, τα εκατομμυρια των νεκρων το επιβαλλουν ) ΗΠΑ; 27 πολεμοι-επεμβασεις σε 67 χρόνια, χωρια τα -που να τα μετρησεις-πραξικοπηματα κατα τοπους φασιστων που βοηθησαν.


εδω μουγκα όμως.

εδω τουμπεκα.

ποιος έχει τα αντερα να βγει και να αναλύσει: "petrovic λες βλακειες. οι 27 πολεμοι-επεμβασεις σε 67 χρόνια και τα αναριθμητα πραξικοπηματα δεν αποδεικνυουν ότι στις ΗΠΑ είναι μονιμως εγκατεστημενη μια δικτατορια των αφεντικων. στις ΗΠΑ έχουν "δημοκρατια " γιατί .......... ........"

ποιος;
petrovic
και τι δε θα έδινα να ήμουν παρων στην υποθετικη σκηνη όπου ο "διαβασμενος" Ελληνας , που νομιζει ότι ξερει παγκοσμια ιστορια, (μαθαινεται η παγκοσμια ιστορια μεσα από την "Καθημερινη", την "Αthens Voice" και το protagon; ελεος....) ανακοινωνει στη Σερβα μανα που εχασε το γιο της στους βομβαρδισμους του '99 , στο Βιετναμεζο μεσηλικα που δε γνωρισε τον πατερα του γιατι αυτός σκοτωθηκε το '69, στον Ιρακινο μεταναστη που έφυγε εντρομος το 2003 και σήμερα κρυβεται σε ενα παρκο της Αθηνας γιατι τρεμει τη δολοφονια του από τους Χρυσαυγιτες : "κοιτα να δεις ο μεγάλος κακος της παγκοσμιας ιστοριας του 20ου αιωνα είναι ο Στάλιν. δεν έχει καμια σημασια ότι ηγηθηκε του λαου που έδωσε 25 εκατομμυρια νεκρους στη μαχη εναντια στο ναζισμο. αυτά έγιναν τυχαια, για το ξεκαρφωμα. προκειται για τον μεγάλο κακό. οι καλοι είναι οι ΗΠΑ. Γιατι εκει έχουν "δημοκρατία" "

και τι δε θα έδινα να δω την αντιδραση της Σερβας μανας, του Βιετναμεζου μεσηλικα, του Ιρακινου μεταναστη.
petrovic
QUOTE(petrovic @ Sep 15 2012, 17:56 ) *
χα χα ειδες ρε συ rakos οι "αντισταλινικες" "δημοκρατικες" (να γελας ή να κλαις; και να γελας και να κλαις . πιο πολυ όμως να κλαις , όχι να γελας, τα εκατομμυρια των νεκρων το επιβαλλουν ) ΗΠΑ; 27 πολεμοι-επεμβασεις σε 67 χρόνια, χωρια τα -που να τα μετρησεις-πραξικοπηματα κατα τοπους φασιστων που βοηθησαν.


εδω μουγκα όμως.

εδω τουμπεκα.

ποιος έχει τα αντερα να βγει και να αναλύσει: "petrovic λες βλακειες. οι 27 πολεμοι-επεμβασεις σε 67 χρόνια και τα αναριθμητα πραξικοπηματα δεν αποδεικνυουν ότι στις ΗΠΑ είναι μονιμως εγκατεστημενη μια δικτατορια των αφεντικων. στις ΗΠΑ έχουν "δημοκρατια " γιατί .......... ........"

ποιος;





χα χα χα απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.

rakos
να παρουμε τη καθιερωμενη δοση μας διαδικτυακου εμετου απο την αγαπημενη καθημερινη

QUOTE
Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr




Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της Αριστεράς από οιονδήποτε αυτόκλητο φορέα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σύνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το προσέχουμε. Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας. Σας θυμίζω σχετικώς μόνον μια σκηνή από την ιδιόμορφη αθηναϊκή καθημερινότητα - σκηνή την οποία όλοι έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά μας ξανά και ξανά: την τελετουργία της θραύσης των μαρμάρων, παρουσία της απαθούς Αστυνομίας, σε κάθε συλλαλητήριο που γίνεται με τη συμμετοχή αναρχικών κουκουλοφόρων.

Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία χρόνια, αλλά και χάρη στα αγαθά της παγκοσμιοποίησης, σχεδόν οι πάντες έχουμε πια διαμορφώσει εικόνα της ζωής στις αναπτυγμένες, ευνομούμενες ευρωπαϊκές χώρες, με τις οποίες μας κολακεύει τόσο πολύ να συγκρινόμαστε (και, φυσικά, να βρίσκουμε πάντα ότι εμείς υπερτερούμε...) Ας προσπαθήσουμε, παρακαλώ, να μεταθέσουμε στην εικόνα αυτή, που έχουμε αποκτήσει με τα ταξίδια στο εξωτερικό, τη σχεδόν «φυσιολογική» σκηνή της θραύσης των μαρμάρων και τότε θα καταλάβουμε πόσο βαθιά παράλογη είναι όχι τόσο η ασυδοσία των ακραίων εκφάνσεων της Αριστεράς (αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν, σε τελευταία ανάλυση...), μα προπαντός η ανοχή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας στις μορφές της βίας που επιλέγει κάθε φορά.

Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν. Επιτέλους, ας παραδεχθούμε ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά σε τούτη τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Ας το παραδεχθούν, μάλλον, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου που τόσα χρόνια κάνουν τις κότες μπροστά στο φαινόμενο -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, όπως των Ν. Δένδια και Φ. Σαχινίδη- γιατί εμείς οι άλλοι το έχουμε καταλάβει προ πολλού. (Για ποιον λόγο νομίζετε εξαφανίσθηκε από την πολιτική εκείνος ο ανεκδιήγητος Παπουτσήςwink.gif

Και αν ώς τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών «ιεράς αγανακτήσεως» και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη. Το έδειξαν τα γεγονότα στο πανηγύρι του Μεσολογγίου, ώστε να το μπορούν πια να το δουν καθαρά όσοι μέχρι πρότινος αναπαύονταν στις βολικές βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης: το χρώμα της βίας δεν κάνει καμία διαφορά ως προς την ουσία της. Εξ ου και η υστερία με την οποία Δ. Παπαδημούλης και Ζ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασαν στον εύστοχο συσχετισμό ακροδεξιάς και ακροαριστερής βίας που τόλμησε ο Φ. Σαχινίδης από το βήμα της Βουλής. (Παρεμπιπτόντως, η φουκαριάρα η Σ. Σακοράφα, που κάθεται συνήθως μπροστά από την κ. Κωνσταντοπούλου στα έδρανα της Βουλής, πρέπει να έχει πλέον κουφαθεί από τις τσιρίδες της Ερινύας του ΣΥΡΙΖΑ...)

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου.

Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει, διότι είναι, τρόπον τινά, αναγκαστική. Αν την αφήσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνον θα έχει στερηθεί το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει, αλλά η απραξία θα της επιφέρει ένα σοβαρό κόστος. Αν, δηλαδή, διαχωρίσει την καλή βία της άκρας Αριστεράς από την κακή της άκρας Δεξιάς, ενισχύει την οιονεί νομιμοποίηση της πρώτης και καλλιεργεί το έδαφος για την περαιτέρω εξάπλωση της δεύτερης. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλο της πολιτικής ευπρέπειας και ας κοιτάξουμε πού έχουμε φθάσει: στις παρέες σας, εκεί όπου μιλάτε ελεύθερα, πόσοι είναι εκείνοι που ευχαριστήθηκαν την προεκλογική μπούφλα που έφαγε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλ. Κασιδιάρη, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να το πουν παραέξω; Η διαφοροποίηση αριστερής και δεξιάς βίας υπέρ της πρώτης θα τους κάνει να ξεπεράσουν την ντροπή ή τον φόβο που τώρα τους συγκρατεί. Εξάλλου, το διδάσκει και η Ιστορία: στη Γερμανία της Βαϊμάρης, τα Τάγματα Εφόδου του Ρεμ δεν ήλθαν μόνα τους, επειδή τα γέννησε η κρίση· ήλθαν παρέα με τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες των κομμουνιστών. Τα δε Τάγματα Ασφαλείας στην Αργολίδα οι κάτοικοι τα υποδέχονταν με ζητωκραυγές, μετά το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε ο ΕΛΑΣ το καλοκαίρι του 1943.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση αδρανήσει μπροστά στην ευκαιρία που της προσφέρεται τώρα από τη Χρυσή Αυγή, τότε κατρακυλάει στον δρόμο που χάραξε ο Πάκης, τον Δεκέμβριο του 2008. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χειροκροτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά φοβάμαι ότι ο ίδιος δεν το αντελήφθη. Εκτός, βέβαια, αν ως Καλαματιανός διανοούμενος που βλέπει βαθιά στο μέλλον (το δικό του μέλλον), προετοιμάζεται για να γίνει κάποτε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όχι στο κοντινό μέλλον· μιλούμε για μετά από τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όταν ο Μανώλης Γλέζος θα έχει αρχίσει να κουράζεται...


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461507
petrovic
χα χα με προλαβες μπαγασακο αλλα δε με χαλαει καθόλου. μολις τωρα ηθελα να ανεβασω το συγκεκριμενο μνημειωδες εμεσμα , παρεα με τα εξης : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461500 , το ρεζουμε : "Αν δεν το κάνουν, μην αποκλείετε τίποτα, ούτε εκείνο το περίφημο σενάριο ενός παλαιού πολιτικού που λέει ότι «αν δεν αλλάξουν μυαλά τα αστικά κόμματα, κοίτα μην δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση»..." και http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461505 το ρεζουμε : "Γιατί αν δεν παραμείνει θα υπάρχει και πάλι πόλωση με πιθανότερο σενάριο τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την Χρυσή Αυγή στην αξιωματική αντιπολίτευση!"




ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣΚΑ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ -ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.




ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΩΡΑ!!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΤΩΡΑ !!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΡΑ!!
greeneyes13
QUOTE(petrovic @ Sep 16 2012, 21:47 ) *
χα χα με προλαβες μπαγασακο αλλα δε με χαλαει καθόλου. μολις τωρα ηθελα να ανεβασω το συγκεκριμενο μνημειωδες εμεσμα , παρεα με τα εξης : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461500 , το ρεζουμε : "Αν δεν το κάνουν, μην αποκλείετε τίποτα, ούτε εκείνο το περίφημο σενάριο ενός παλαιού πολιτικού που λέει ότι «αν δεν αλλάξουν μυαλά τα αστικά κόμματα, κοίτα μην δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση»..." και http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461505 το ρεζουμε : "Γιατί αν δεν παραμείνει θα υπάρχει και πάλι πόλωση με πιθανότερο σενάριο τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την Χρυσή Αυγή στην αξιωματική αντιπολίτευση!"




ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣΚΑ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ -ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.




ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΩΡΑ!!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΤΩΡΑ !!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΡΑ!!


petrovic συγχώρα με για το σχόλιο που θα γράψω αλλά νομίζω πως καταντάς γραφικός....και ξεφεύγεις λιγάκι, όσο θα με ενοχλούσε να ήταν εδω μέσα ένα μέλος της χρυσής αυγής και να "στρατολογούσε¨μέλη με άλλο τόσο μου γαίνεται πως κι εσύ προσπαθείς να "στρατολογήσεις" εναντίον τους

σκέψου απλά πως θα αντιδρούσες αν στο όνομα της ελευθερίας λόγου κάποιος από την χρυσή αυγή χρησιμοποιούσε το φορουμ για να περάσει τις ιδέες του


petrovic
QUOTE(greeneyes13 @ Sep 16 2012, 20:28 ) *
petrovic συγχώρα με για το σχόλιο που θα γράψω αλλά νομίζω πως καταντάς γραφικός....και ξεφεύγεις λιγάκι, όσο θα με ενοχλούσε να ήταν εδω μέσα ένα μέλος της χρυσής αυγής και να "στρατολογούσε¨μέλη με άλλο τόσο μου γαίνεται πως κι εσύ προσπαθείς να "στρατολογήσεις" εναντίον τους

σκέψου απλά πως θα αντιδρούσες αν στο όνομα της ελευθερίας λόγου κάποιος από την χρυσή αυγή χρησιμοποιούσε το φορουμ για να περάσει τις ιδέες του



"γραφικος"= ;; . ποιος είναι ο ορισμος του γραφικού;

εάν γραφικος σημαινει υπερβολικος, με φαντασια αστηρικτη (παλι αναγκαζομαι να δινω δικους μου ορισμους, δεν πειραζει), πολυ απλα το απορριπτω.


διαβασε ξανα και προσεκτικα το εισαγωγικο μου ποστ. το εχω γραψει πεντακαθαρα και ισχυει βεβαιως ότι στις μεγάλες καπιταλιστικες κρισεις τα αφεντικα επιλεγουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ( όχι γιατι είναι "κακα" δηλαδή, αλλα γιατι μονο ετσι διασωζεται η κερδοφορια τους) τη συντριβη των εργαζομενων, την ανοιχτη δικτατορια και τον πολεμο. αυτό εγινε σχεδον σε όλη την Ευρωπη τη δεκαετια του '30.

το ίδιο θα γινει και τωρα εάν οι λαοι δεν συνελθουν, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. εξαλλου από τα άρθρα που ΜΟΛΙΣ ανεβασα , δε φαινεται ΚΑΘΑΡΑ ότι η "Καθημερινη" σπρωχνει τους ναζιστες της ΧΑ;;

ποιο είναι το γραφικο από όλα αυτα; Που πεφτω εξω;

αν καποιος από τη Χρυση Αυγη χρησιμοποιουσε το φορουμ για να διασπειρει το σιχαμενο και τρισαθλιο δηλητηριό του θα τον αντεκρουα με παθος. εσυ τι θα έκανες;
greeneyes13
QUOTE(petrovic @ Sep 16 2012, 22:52 ) *
"γραφικος"= ;; . ποιος είναι ο ορισμος του γραφικού;

εάν γραφικος σημαινει υπερβολικος, με φαντασια αστηρικτη (παλι αναγκαζομαι να δινω δικους μου ορισμους, δεν πειραζει), πολυ απλα το απορριπτω.


διαβασε ξανα και προσεκτικα το εισαγωγικο μου ποστ. το εχω γραψει πεντακαθαρα και ισχυει βεβαιως ότι στις μεγάλες καπιταλιστικες κρισεις τα αφεντικα επιλεγουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ( όχι γιατι είναι "κακα" δηλαδή, αλλα γιατι μονο ετσι διασωζεται η κερδοφορια τους) τη συντριβη των εργαζομενων, την ανοιχτη δικτατορια και τον πολεμο. αυτό εγινε σχεδον σε όλη την Ευρωπη τη δεκαετια του '30.

το ίδιο θα γινει και τωρα εάν οι λαοι δεν συνελθουν, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. εξαλλου από τα άρθρα που ΜΟΛΙΣ ανεβασα , δε φαινεται ΚΑΘΑΡΑ ότι η "Καθημερινη" σπρωχνει τους ναζιστες της ΧΑ;;

ποιο είναι το γραφικο από όλα αυτα; Που πεφτω εξω;

αν καποιος από τη Χρυση Αυγη χρησιμοποιουσε το φορουμ για να διασπειρει το σιχαμενο και τρισαθλιο δηλητηριό του θα τον αντεκρουα με παθος. εσυ τι θα έκανες;


θα με ενοχλούσα και θα το έγραφα

petrovic
QUOTE(greeneyes13 @ Sep 16 2012, 20:01 ) *
θα με ενοχλούσα και θα το έγραφα



θα σε ενοχλουσε επειδη χρησιμοποιησε το φορουμ για να υπερασπιστει τις ιδεες του και εσυ δε θες να χρησιμοποιειται το φορουμ για πολιτικες συζητησεις ή θα σε ενοχλουσε επειδη οι ναζιστικες ιδεες είναι μισανθρωπες , δολοφονικες και επικινδυνες;

μιλαμε για ενοχληση διαδικασιας η ενοχληση ουσιας;

επίσης: τι είναι γραφικο απο αυτα που ανεφερα στα προηγουμενα ποστ μου; ποιος είναι ο ορισμος του γραφικου;
HLR CENATION
Petrovic θα σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αν θες απαντας.

Δεν νομιζεις ομως ι και εσυ οτι πολλα απο αυτα που λες ειναι κυρηγμα του μισους?Του ταξικου μισους?Οταν για παραδειγμα αναφερεσαι ετσι στα αφεντικα?Αμα δεν υπηρχαν τα αφεντικα πως θα υπηρχαν δουλειες?Πως θα υπηρχαν θεσεις εργασιας?
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 16 2012, 20:28 ) *
Petrovic θα σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αν θες απαντας.

Δεν νομιζεις ομως ι και εσυ οτι πολλα απο αυτα που λες ειναι κυρηγμα του μισους?Του ταξικου μισους?Οταν για παραδειγμα αναφερεσαι ετσι στα αφεντικα?Αμα δεν υπηρχαν τα αφεντικα πως θα υπηρχαν δουλειες?Πως θα υπηρχαν θεσεις εργασιας?



το ταξικο μισος το κηρυττουν και -κυριως-ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ τα τελευταια 3 χρονια λυσσωδως τα αφεντικα με τους πολιτικους υπηρετες τους, οι πιο αδιστακτοι και δολοφονικοι εκ των οποιων είναι οι ανοιχτοι ναζιστες της Χρυσης Αυγης.

γιατι δεν είναι προφανως τιποτα άλλο από λυσσασμενο ταξικο μισος των αφεντικων ο κατωτατος μισθός των 550 ευρω (σημερα, μετα τα νεα μετρα δεν ξερουμε), η εργασια 6 μερες τη βδομαδα, το 25% ανεργια, η εξουθενωση της απεργιας κτλ. κτλ. ή μηπως διαφωνεις;

ο τροπος που αναφερομαι στα αφεντικα είναι πολυ ήπιος σε σχεση με αυτα που εχουν κανει ηδη και αυτα που θα κανουν, με αποκορυφωμα τον πόλεμο με την Τουρκια.

αν δεν υπηρχαν τα αφεντικα δουλειες παλι θα υπηρχαν . προφανως. φαντασου ότι τα καραβια του εφοπλιστη Α φευγουν από τον εφοπλιστη Α και περνανε στην ιδιοκτησια του κρατους. παλι ο κοσμος δε θα τα δουλευε τα ίδια καραβια;
greeneyes13
QUOTE(petrovic @ Sep 16 2012, 23:18 ) *
θα σε ενοχλουσε επειδη χρησιμοποιησε το φορουμ για να υπερασπιστει τις ιδεες του και εσυ δε θες να χρησιμοποιειται το φορουμ για πολιτικες συζητησεις ή θα σε ενοχλουσε επειδη οι ναζιστικες ιδεες είναι μισανθρωπες , δολοφονικες και επικινδυνες;

μιλαμε για ενοχληση διαδικασιας η ενοχληση ουσιας;

επίσης: τι είναι γραφικο απο αυτα που ανεφερα στα προηγουμενα ποστ μου; ποιος είναι ο ορισμος του γραφικου;

για μένα γραφικός είναι ο υπερβολικός στα όρια του αστείου
και ναι θα με ενοχλούσε που θα χρησιμοποιούσε το φορουμ για να περνάει κάποιος τις ιδέες του
petrovic
QUOTE(greeneyes13 @ Sep 16 2012, 21:56 ) *
για μένα γραφικός είναι ο υπερβολικός στα όρια του αστείου
και ναι θα με ενοχλούσε που θα χρησιμοποιούσε το φορουμ για να περνάει κάποιος τις ιδέες του



δηλαδη σου φαινεται υπερβολικο στα όρια του αστειου ότι τα αφεντικα ετοιμαζονται για ναζιστικη δικτατορια, μισθούς των 150 ευρω , δολοφονιες συνδικαλιστων, αριστερών, ομοφυλοφίλων ,αναπηρων, πολεμο με την Τουρκια. αυτό εννοεις, ετσι δεν είναι;
rakos
QUOTE (HLR CENATION @ Sep 16 2012, 23:28 ) *
Petrovic θα σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αν θες απαντας.

Δεν νομιζεις ομως ι και εσυ οτι πολλα απο αυτα που λες ειναι κυρηγμα του μισους?Του ταξικου μισους?Οταν για παραδειγμα αναφερεσαι ετσι στα αφεντικα?Αμα δεν υπηρχαν τα αφεντικα πως θα υπηρχαν δουλειες?Πως θα υπηρχαν θεσεις εργασιας?



λοιπον για να σου απαντησω και μια φορα ευγενικα και επειδη οπως λες θες να διαβασεις και βιβλια της "αλλης πλευρας"
σου προτεινω να διαβασεις τη "σιδερενια φτερνα" του τζακ λοντον (αμερικανος σοσιαλιστης συγγραφεας που απο τα εργα του περνουσε πολλα σοσιαλιστικα μηνυματα και κατα μια εννοια απλοποιουσε και πολλες εννοιες της μαρξιστικης διδασκαλιας και τις εκανε πιο ευκολονοητες). Στο συγκεκριμενο βιβλιο εξηγει αναμεσα στα αλλα και αυτο που ρωτας.
Το βιβλιο αυτο το γραψε εναν αιωνα πριν και μοιαζει λες και ειναι γραμμενο για το σημερα
μια (αρκετα μεγαλη) περιληψη του βιβλιου μπορεις να δεις εδω

http://petridis58.blogspot.gr/2011/12/blog-post_7605.html


απο wiki

QUOTE
Ο Τζακ Λόντον έγινε σοσιαλιστής σε ηλικία 20 ετών. Πριν απ' αυτό, ήταν γεμάτος αισιοδοξία που προερχόταν από τη δύναμη και την υγεία που τον κατέκλυζε. Ήταν ένας τραχύς ατομιστής, που αγωνίστηκε σκληρά για να τα καταφέρει σε κάθε βήμα της ζωής του. Αλλά, όπως περιγράφει στο δοκίμιό του «Πώς έγινα Σοσιαλιστής», τα μάτια του άνοιξαν καθώς ανακατεύτηκε και συναναστράφηκε με τον κόσμο, τους φτωχούς και τους άπορους. Η αισιοδοξία που ένοιωθε εξανεμίστηκε και ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναδούλευε πιο σκληρά απ' όσο έπρεπε. Γράφει ότι σταμάτησε να είναι ατομιστής και αναγεννήθηκε σε σοσιαλιστή προσχωρώντας αρχικά στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1896. Το 1901 άφησε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό κόμμα της Αμερικής.

Το 1896, στα «Χρονικά του Σαν Φρανσίσκο», εξιστορεί ότι όταν ήταν 20 ετών έδινε ομιλίες μπροστά σε κόσμο για τον Σοσιαλισμό, τις νύχτες στο πάρκο του Όκλαντ και ότι συνελήφθη γι' αυτές τις δραστηριότητες το 1897.

Έθεσε, ανεπιτυχώς, υποψηφιότητα ως Σοσιαλιστής υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 1901 στο Όκλαντ, λαμβάνοντας μόνο 245 ψήφους, και το 1905, σε επόμενη υποψηφιότητα, έλαβε 981 ψήφους. Έκανε περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα μιλώντας για τον σοσιαλισμό και δημοσίευσε αυτές τις ομιλίες σε μια συλλογή δοκιμίων (Ο Πόλεμος των Τάξεων το 1905 και Επανάσταση και άλλα δοκίμια το 1910).

Συχνά υπέγραφε τις επιστολές του με το «Ημέτερος για την Επανάσταση».[23]
petrovic
QUOTE(petrovic @ Sep 16 2012, 21:26 ) *
δηλαδη σου φαινεται υπερβολικο στα όρια του αστειου ότι τα αφεντικα ετοιμαζονται για ναζιστικη δικτατορια, μισθούς των 150 ευρω , δολοφονιες συνδικαλιστων, αριστερών, ομοφυλοφίλων ,αναπηρων, πολεμο με την Τουρκια. αυτό εννοεις, ετσι δεν είναι;



καποια απαντηση;



ίσως είναι λανθασμενη η διατυπωση μου "τα αφεντικα ετοιμαζονται για ναζιστικη δικτατορια".

η ναζιστικη δικτατορια χτιζεται ΗΔΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, είναι , τροπον τινα , ΕΔΩ.


http://pitsirikos.net/2012/09/20-

http://pitsirikos.net/2012/09/%CE%B3%CE%B9%

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/m.html

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1.html


http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3901.html


http://wwwpraxisred.blogspot.gr/p/blog-page_20.html (Παλιο ,αλλα τα εξηγει τελεια)

http://www.skaipatras.gr/skai-social/item/48350-a.html
petrovic

δευτερα σημερα, η "Καθημερινη" δεν κυκλοφορει. μια μερα χαμενη στην υποθεση της προωθησης της ναζιστικης δικτατοριας και της ΧΑ. Εγω παντως δε μπορω να μη δωσω την αναγκαια καθημερινη τζουρα "Καθημερινη-ναζισμος". μου εγινε συνηθεια. θα χρειαστει μονο να παμε λιγο στο παρελθον:


" η "Καθημερινή" στις 30 Απρίλη 1941 γράφει:
"Ναι! Να γίνη και η ψυχική αποστράτευσις, περί της οποίας γράφει η "ΕΣΤΙΑ". Ο πόλεμος ετελείωσε και πρέπει να το πιστεύσωμεν και να ασχοληθώμεν με τα ειρηνικά μας έργα. Αυτή είναι η σπουδαιότερη υπηρεσία εξ όσων έχομεν να προσφέρωμεν εις την χώρα μας. Με την ψυχικήν αποστράτευσην θα αισθανθούμε την λύτρωσιν από τον εφιάλτην του πολέμου και θα αγωνισθώμεν, δια να αναδείξουμε την παραγωγήν και τον πολιτισμόν μας"

Και στις 29 του ίδιου μήνα:
"Δεν το γράφομεν εκ λόγων κολακείας, αλλά διότι είναι γενική εντίπωσις: Οι Γερμανοί στρατιώται, όσοι εκυκλοφόρησαν κατά τας ημέρας αυτάς εις την πόλιν, υπήρξαν όλοι υποδείγματα ευπρέπειας και ευγένειας" και σε άλλο άρθρο, αναφέρονται τα εξής. "Αυταί οι εκδηλώσεις των ευάριθμων-ευτυχώς ευάριθμων-μωρών ανθρώπων, πρέπει να τελειώνουν. Δεν τους οφείλομεν τίποτε να προδίδουν και να δηλητηριάζουν μίαν απολύτως φιλικήν ατμόσφαιρα μεταξύ του Λαού και των στρατευμάτων κατοχής. Εις το κάτω-κάτω είναι και έλλειψις στοιχειώδους αγωγής αι τοιούται εκδηλώσεις".



σχόλιο: τα αφεντικα, τη δυσκολη στιγμη γινονται ναζιστες. ο καπιταλισμος , τη δυσκολη στιγμη γινεται ναζιστικος.ΠΑΝΤΑ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΌΣΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ , ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Sep 17 2012, 18:16 ) *
καποια απαντηση;



ίσως είναι λανθασμενη η διατυπωση μου "τα αφεντικα ετοιμαζονται για ναζιστικη δικτατορια".

η ναζιστικη δικτατορια χτιζεται ΗΔΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, είναι , τροπον τινα , ΕΔΩ.


http://pitsirikos.net/2012/09/20-

http://pitsirikos.net/2012/09/%CE%B3%CE%B9%

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/m.html

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1.html


http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3901.html


http://wwwpraxisred.blogspot.gr/p/blog-page_20.html (Παλιο ,αλλα τα εξηγει τελεια)

http://www.skaipatras.gr/skai-social/item/48350-a.html


Nα σου απαντσω εγω?Αυτα τα περι δολοφονιων δεν πρεπει να τα γραφεις ουτε για πλακα.Ειναι ανυρπακτο το θεμα.Ποιος τα εχει με τους ομοφυλοφιλους και τους αναπηρους?Ποιος σχεδιαζει και γιατι δολοφονιες αριστερων?ΣΠερνεις το μισος να μου επιτρεψεις να σου πω.Εμενα το ποστ 29 μου φαινεται τραγικο.

ΚΑι ελεος ρε Πετροβιτς εχω βαρεθει τον τελευταιο μηνα να ανοιγω το φορουμ και να διαβαζω κομμουνιστικη προπαγανδα.Αν θες να προπαγανδισεις τις ιδεες σου ανοιξε ενα μπλογκ και γραψε οτι θες.Ολα εχουν ενα οριο.Αμα ειναι να ανοιγει ο καθενας απο 10 τοπικ να προπαγανδιζει για το κομμα του.ΝΑ ανοιξει ενας 10 τοπικ για το ΣΥΡΙΖΑ αλλος για την ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ,το ΛΑΟΣ,τους ΑΝΕΛ κλπ.Καταντα κουραστικο.Δοξα το Θεο εχουμε Internet αμα θελουμε να μαθουμε το τι λεει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπαινουμε στο διαδικτυακο της χωρο και το μαθαινουμε.

Αυτο που λειπει απο το φορουμ ειναι να μπει και κανας Χυσαυγιτης εδω μεσα με αυτα που θα βλεπει να αρχιζει να λει τα δικα του και να σου απαντα και να γινουμε μπουρδελο.

προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη.
rakos
δεν πειραζει εχουμε εσενα να μας λες για το μεγαλυτερο πολιτικο του 20ου αιωνα Μεταξα οποτε ισορροπει το πραμα
HLR CENATION

@rakos


Σε υποστηρικτες του Σταλιν δεν απανταω.

Ηθελες να μου προτεινεις και βιβλια τρομαρα σου.Δεν βλεπεις οτι σε αγνοω?Λιστα αγνοησης και εσυ.
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 17 2012, 17:55 ) *
Nα σου απαντσω εγω?Αυτα τα περι δολοφονιων δεν πρεπει να τα γραφεις ουτε για πλακα.Ειναι ανυρπακτο το θεμα.Ποιος τα εχει με τους ομοφυλοφιλους και τους αναπηρους?Ποιος σχεδιαζει και γιατι δολοφονιες αριστερων?ΣΠερνεις το μισος να μου επιτρεψεις να σου πω.Εμενα το ποστ 29 μου φαινεται τραγικο.



http://www.lifo.gr/now/society/15655
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=222075
http://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-akom...apo-xrysaygites
http://xronika05.blogspot.gr/2012/09/149.html
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/31086
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471930
http://tvxs.gr/news/ellada/i-xrysi-aygi-st...sfalites-binteo
http://tvxs.gr/news/ellada/epithesi-se-ekl...enas-traymatias
http://www.lifo.gr/now/politics/11785
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461507
http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4750859
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4752406 (ασχετο)
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=472265
http://www.iefimerida.gr/news/68020
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=222541
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Sep 17 2012, 21:02 ) *

Mα εσυ ρε Πετροβιτς λες τα αφεντικα.Τα διαβασα ενα προς ενα αυτα που ποσταρες και δεν ειδα ενα αφεντικο η ενα πολιτικο κομμα να απειλει κανεναν ομοφιλοφιλο, κανεναν αναπηρο,κανενα ,κανενα αριστερο περα απο την χρυση αυγη.Αν θες την γνωμη μου πολυ αξια της εχεις δωσει.Μολις το 7 % εχει.

Και δεν ειναι ολοι οι δημοσιογραφοι κακοι.Την γνωμη τους λενε .Αντε δεν μας συμφερει κατι και το καταδικαζουμε με την μια?Ελευθεροτυπια πρεπει να υπαρχει.
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 17 2012, 18:13 ) *
Mα εσυ ρε Πετροβιτς λες τα αφεντικα.Τα διαβασα ενα προς ενα αυτα που ποσταρες και δεν ειδα ενα αφεντικο η ενα πολιτικο κομμα να απειλει κανεναν ομοφιλοφιλο,να κανεναν αναπηρο,κανενα ,κανενα αριστερο περα απο την χρυση αυγη.Αν θες την γνωμη μου πολυ αξια της εχεις δωσει.Μολις το 7 % εχει.

Και δεν ειναι ολοι οι δημοσιογραφοι κακοι.Την γνωμη τους λενε .Αντε δεν μας συμφερει κατι και το καταδικαζουμε με την μια?Ελευθεροτυπια πρεπει να υπαρχει.



Τα πραγματα είναι πολυ πιο συνθετα.

1) τα αφεντικα είναι κυριαρχα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. Δηλαδή ο εργοδότης βιομηχανος στον οποιο θα πας εσυ να βρεις δουλεια εν μεσω αυτης της κρισης θα σου πει "4 κατοσταρικα και αν γουσταρεις" και θα είναι και σε θεση ισχυος.

2) για να είναι τα αφεντικα κυριαρχα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ πρεπει να κυριαρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ τα κομματα των αφεντικων. Τα κομματα των αφεντικων τα διοικουν, τα "τρεχουν" όχι τα αφεντικα ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ , αλλά οι επαγγελματιες πολιτικοι των κομματων των αφεντικων, των κομματων που είναι με τον καπιταλισμο να το πω απλα. (παντως ακομα και αυτό αλλάζει, δειγμα της δικτατοριας που ετοιμαζουν. τα αφεντικα θελουν σιγα-σιγα και να κυβερνησουν ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ. βλ. μεγιστανα Μπερλουσκονι, αρχιτραπεζίτη Μόντι, αρχιτραπεζίτη Παπαδημο)

3)τα αφεντικα παρεμβαινουν στο πολιτικο παιχνιδι με χίλιους δυο τρόπους. ο πιο φοβερός είναι ο ανελεητος έλεγχος του "τυπου", μεσω των μισθωμενων υπηρετων τους-"δημοσιογραφων". έτσι σπρωχνουν συγκεκριμενα (δικα τους ) κομματα, ανάλογα με το ποσο κρισιμη είναι καθε φορα η συγκυρια.

4) όταν η κατασταση είναι πολυ κρισιμη, όταν δηλαδή ανεβαίνουν πολύ τα κομματα των φτωχών και όχι τα κομματα των αφεντικων, τότε τα αφεντικα προωθουν το ναζιστικο κομμα, τη ναζιστικη δικτατορια.

5) αυτό εγινε τη δεκαετια του '30, αυτο θα κανουν και τωρα. ηδη η στροφη της "Καθημερινης" προς τον ανοιχτό ναζισμο είναι φανερη.

6) άρα τα πραγματα δεν είναι καθολου ακινδυνα, καθε άλλο.

7) έχει κουρασει πολυ αυτό το "τη γνωμη τους λενε, μην τους καταδικαζεις". ναι τη γνωμη τους λενε, αλλά η γνωμη τους είναι ψευτια , διαστρεβλωση, γκεμπελισμος, αγυρτεια. θα την καταρριπτω διαρκως.

(παντως δεν πιστευω καν ότι προκειται για γνωμη. γνωμη έχουν οι ελευθεροι ανθρωποι, όχι οι εξαγορασμενοι και σε υπηρεσια "διανοητες" )
HLR CENATION
Οκ ,ευχαριστω για τις απαντησεις και που εψαξες να δωσεις λινκ.
greeneyes13
QUOTE(petrovic @ Sep 17 2012, 18:16 ) *
καποια απαντηση;



ίσως είναι λανθασμενη η διατυπωση μου "τα αφεντικα ετοιμαζονται για ναζιστικη δικτατορια".

η ναζιστικη δικτατορια χτιζεται ΗΔΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, είναι , τροπον τινα , ΕΔΩ.


http://pitsirikos.net/2012/09/20-

http://pitsirikos.net/2012/09/%CE%B3%CE%B9%

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/m.html

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1.html


http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3901.html


http://wwwpraxisred.blogspot.gr/p/blog-page_20.html (Παλιο ,αλλα τα εξηγει τελεια)

http://www.skaipatras.gr/skai-social/item/48350-a.html




μα τι να σου απαντήσω βρε petrovic
δεν εξέφρασα αντίθεση για όσα γράφεις, αλλά χαρακτηρίζοντας σε γραφικό αναφερόμουν στην επιμονή σου να γράφεις τα ίδια και τα ίδια , να γράφεις για αφεντικά (εμείς σε ποιά κατηγορία ανήκουμε;δούλοι ίσωςwink.gif και συγχώρα με ξανά αλλά όταν είδα που έγραφες για πατριώτες μου ρθε να γελάσω
σαφέστατα και είσαι καλύτερα καταρτισμένος στα πολιτικά σε σχέση με μένα οπότε δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση
kseplenhs
Petrovic,εύχομαι ρε μπαγάσα να βρείς αριστερό(χαρντκορίλα όμως) αφεντικό.Να σου λέει "κοίτα σύντροφε,τον πήγαν το μισθό στα 400,τόσα θα σου δίνω απο εδώ και μπρός αλλά πάμε το βράδυ στην πορεία να το ανατρέψουμε"...

ή να σου αρχίσει τα "δεν βγαίνω ρε μάνα μου" ,να σου χρωστάει κάτι δώρα πάσχα-χριστουγέννων και αδείας αλλά η πορεία-πορεία και ο αγώνας συνεχίζεται.Δεν θα φταίει αυτός που είναι κακοπληρωτής.Ο καπιταλισμός φταίει.... laugh.gif
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 16 2012, 20:28 ) *
Petrovic θα σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αν θες απαντας.

Δεν νομιζεις ομως ι και εσυ οτι πολλα απο αυτα που λες ειναι κυρηγμα του μισους?Του ταξικου μισους?Οταν για παραδειγμα αναφερεσαι ετσι στα αφεντικα?Αμα δεν υπηρχαν τα αφεντικα πως θα υπηρχαν δουλειες?Πως θα υπηρχαν θεσεις εργασιας?



τωρα εγω δεν πρεπει να πω ότι υπαρχει σοβαρότατο προβλημα με το ποστ που μιλαει για "αφεντικα που δινουν δουλειες" , τη στιγμη που στην Ελλαδα η ανεργια είναι στο 25% , στην Ισπανια μαλλον παραπάνω, στην Ιταλια το τσουναμι ερχεται και γενικα βρισκομαστε στη μεγαλυτερη παγκοσμια καπιταλιστικη κριση των τελευταιων 70 χρόνων;
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 17 2012, 19:43 ) *
Οκ ,ευχαριστω για τις απαντησεις και που εψαξες να δωσεις λινκ.



α και ενα λινκ που έπρεπε να μπει πρωτο. το σημαντικοτερο λινκ.
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3901.html

εγω που πιστευω, και έχω καθε δικιο να το πιστευω 100%, ότι το εργατικο κινημα είναι το Α και το Ω στην αντιπαραθεση με τα αφεντικα, αυτη η είδηση είναι το πιο ασφαλες σημαδι ότι τα αφεντικα το πανε παλι για ναζιστικη δικτατορια.

2ο ασφαλες σημαδι: πόσο έπαιξε στα ΜΜΕ των αφεντικων τον Αυγουστο η συγκεκριμενη απόπειρα δολοφονιας του συνδικαλιστη από το (παραwink.gifκρατος και πόσο η απόπειρα δολοφονιας του 15χρονου κοριτσιου από τον αληταρα Πακιστανό στην Παρο;
petrovic

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/fritz-thyssen.html
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/mercedes-benz.html
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/a...tz-siemens.html
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/iv-krupp.html


1ος προτεινομενος τιτλος για τα λινκς: "ο ναζί Χιτλερ; κι αυτός αντισυστημικος ήταν. φουλ αντισυστημικος σου λεω"
2ος προτεινομενος τιτλος για τα λινκς: "αφεντικα και πολιτικοι υπηρετες τους. σε καιρό ναζιστικης δικτατοριας και σε καιρό "δημοκρατίας" "
petrovic
QUOTE(greeneyes13 @ Sep 17 2012, 19:58 ) *
μα τι να σου απαντήσω βρε petrovic
δεν εξέφρασα αντίθεση για όσα γράφεις, αλλά χαρακτηρίζοντας σε γραφικό αναφερόμουν στην επιμονή σου να γράφεις τα ίδια και τα ίδια , να γράφεις για αφεντικά (εμείς σε ποιά κατηγορία ανήκουμε;δούλοι ίσωςwink.gif και συγχώρα με ξανά αλλά όταν είδα που έγραφες για πατριώτες μου ρθε να γελάσω
σαφέστατα και είσαι καλύτερα καταρτισμένος στα πολιτικά σε σχέση με μένα οπότε δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση



μπερδεμενα πραγματα......

"δεν εξεφρασα αντιθεση για όσα γραφεις". αυτό σημαίνει άραγε "συμφωνω με όσα γραφεις για την σχεδιαζόμενη ναζιστικη δικτατορια". ;

αν είναι ετσι , που δεν είναι σαφες όμως από τη διατυπωση σου, τότε γιατί να με χαρακτηρισεις "γραφικο" επειδη τα έγραψα πολλες φορες; αυτό είναι δηλαδή το πρόβλημα, ότι τα έγραψα πολλες φορες;; συγνωμη δηλαδή, αλλα η ναζιστικη δικτατορια είναι κατι απλό; την έχεις περάσει πολλές φορες στη ζωη σου; δεν την έχεις περάσει αλλα είσαι ετοιμη να την περάσεις και εσυ και οι υπόλοιποι έλληνες, οπότε σε χαλαει να ακους για αυτην, είναι κατι αχρειαστο και κουραστικο;

εγω έναν απόφοιτο πανεπιστημιου που εργαζεται ημιαπασχόληση σε σουπερ μαρκετ για να μη μεινει ανεργος και παιρνει 300 ευρω το μηνα τον χαρακτηριζω δουλο. εσύ πως τον χαρακτηριζεις;

θα με ενδιεφερε παρα πολυ , και για λόγους πολιτικης αποτελεσματικοτητας, να μου εξηγησεις γιατί σου προκαλει τον γελωτα η προσφωνηση "πατριωτες". με ενδιαφερει παρα πολυ το συγκεκριμενο σημειο.

γιατι να μη μπεις σε αντιπαραθεση; το εγραψα και πριν στον hlr. h αντιπαραθεση είναι υγεια .
petrovic

το κυριακατικο εμεσμα της "Καθημερινης" ήταν πολυ βαρύ και υπηρξε αντιδραση από ΣΥΡΙΖΑ

ΒΛ. http://www.left.gr/article.php?id=7785.

(Λειψη και φοβισμενη-όπως παντα - η αντιδραση ΣΥΡΙΖΑ. ακους εκει "αν τιμουν τη διαχρονική πορεια της ιστορικης εφημεριδας"!!!!!!. "ιστορικη εφημερίδα", χωρις ειδικοτερο προσδιορισμο; "ιστορικη εφημερίδα" είναι η "Κ". "ιστορικη εφημερίδα" όμως του δοσιλογισμου, του ταγματασφαλιτισμου, του ναζισμου και του ανελεητου μισους για τον αγωνιζόμενο λαό. λιπόψυχοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο δεν σημαδευετε το κτηνος μεσα στα ματια, αυτό θα αποχαλινωνεται , δε θα μαζευεται.)
petrovic
σήμερα :http://www.antinews.gr/2012/09/18/179992/.

ο συγγραφεας, φ.κρανιδιωτης είναι προσωπικος συμβουλος του πρωθυπουργου Σαμαρα

εναλλακτικος τιτλος: "πως η συστημικη ΝΔ "φτιαχνει" την "αντισυστημικη" ΧΑ"

Το αιωνιο διλημμα: να γελας η να κλαις;

να κλαις. αυτη ειναι η μαυρη αληθεια. όλοι δα καταλαβαινετε πόσο βαρύ είναι το ότι: "ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"
6-0
QUOTE(petrovic @ Sep 18 2012, 17:20 ) *
"ιστορικη εφημερίδα" είναι η "Κ". "ιστορικη εφημερίδα" όμως του δοσιλογισμου, του ταγματασφαλιτισμου, του ναζισμου και του ανελεητου μισους για τον αγωνιζόμενο λαό.


Ε τι να κάνουν οι άνθρωποι, είναι δωσίλογοι από τα γενοφάσκια τους.
Και για του λόγου το αληθές:

http://www.tsantiri.gr/blog/kathimerini-i-...e-katochis.html
petrovic


η ναζιστικη "Καθημερινη" δουλεψε και χτες λυσσασμενα για την προωθηση της ανοιχτης ναζιστικης δικτατοριας:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461972
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../09/2012_461973

υπηρξαν παλι αντιδρασεις -πολυ πολυ κατωτερες του αναμενομενου, πολυ πολυ δειλες σε σχεση με αυτα που διακυβευονται- οπότε η "Καθημερινη" σημερα στο κυριο άρθρο της θελησε να διακηρυξει:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/09/2012_462136

με λιγα λογια : οι ναζιστες θελουν να είναι ελευθεροι να δηλωνουν ότι είναι ναζιστες. μα είναι ελευθεροι να το δηλωνουν, γιατι να γινεται συνεχεια αυτη η τοσο κουραστικη κουβεντα;

και οι αντιναζιστες είμαστε ελευθεροι να τους στιγματίζουμε , να τους διασύρουμε και να τους χλευάζουμε ακριβως ως τετοιους: ως ναζιστες, ως τους χειρότερους δηλαδή εχθρούς του λαου,ως νυν και αει ταγματασφαλιτες, ως τη μεγαλύτερη διαχρονικη μάστιγα του έθνους.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=_xnFzF4ntfI


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=cxfZtNEG1xU
petrovic
http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4754987

το ρεζουμε: "όποιος δεν αντέχει το αίμα, δεν γίνεται χειρουργός!.."

μετά την ιστορική ατακάρα στη ναζιστική "Καθημερινή" για τους "παράφρονες καμικάζι που δε φοβούνται το πολιτικό κόστος" (απόλυτο must του τόπικ), μια ακόμα ατακάρα από τη συστημική "δημοσιογραφία". πολύ απλά μας λένε ότι οι πολιτικοί υπηρετες των αφεντικών θα σφάξουνε και θα πλημμυρίσουνε τους φτωχούς στο αίμα, ακόμα περισσότερο. (άμα βλέπουν οι σαδιστές ότι οι μαζοχιστές -βλ. 17/6 -γουστάρουν ,τότε δεν μαζεύονται, αποχαλινώνονται. αυτά τα ξερουν οι πρωτοετείς της ψυχολογίας)

το έχω γνωστοποιήσει εδω και ημέρες ότι τα αφεντικά προετοιμάζονται για ανοιχτή ναζιστική δικτατορία, τη μορφή εκείνη πολιτεύματος όπου θα μπορούν να σφάξουν με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
εχω σε καποιο βαθμό τη συνείδησή μου καθαρή.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.