Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Washington Wizards
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Washington Wizards





*στη φωτό o Porter σε μια σπάνια στιγμή που εικάζεται ότι μάλλον ντριμπλάρει

5άδα που κερδίζει... Δεν αλλάζει


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-17): 49-33

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-17):
Πόντοι: Wall/ Beal 23.1
Ριμπάουντ: Gortat 10.4
Ασίστ: Wall 10.7
Κλεψίματα: Wall 2.0
Κοψίματα: Gortat 0.7
Ευστοχία %: Gortat 57.9%
Χρόνος συμμετοχής: Wall 36.4

Πιθανή 5άδα:
Wall Beal Porter
Markieff Morris Gortat


Πάγκος:
PG: Tim Frazier, Tomas Satoransky
SG: Jodie Meeks, Sheldon Mac
SF: Kelly Oubre, Carrick Felix
PF: Mike Scott (όχι αυτός απ' το Scranton), Chris McCullough
C: Ian Mahinmi, Jason Smith

Μεταγραφικές Κινήσεις:
Draft picks: sad.gif
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Otto Porter Jr, Jodie Meeks, Tim Frazier (ανταλλαγή με Pelicans), Mike Scott
Έφυγαν: Bojan Bogdanovic, Trey Burke, Brandon Jennings, Daniel Ochefu

Παρουσίαση ομάδας
H βασική φιλοσοφία της Washington πλέον, μετά την αδυναμία προσέλκυσης του Durant ή κάποιου άλλου παίκτη που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο low post σε αυτήν την overstreched ομάδα (Millsap?), είναι να παραμείνει πάσει θυσία ο Wall ευχαριστημένος και πλαισιωμένος -κατ' ελάχιστον- με την ποιότητα που είχε το ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς. Το κοντέρ σταμάτησε στις 49 νίκες, οι Wizards δεν κατάφερνα τελικά να περάσουν τις 50 και να πάρουν το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs κόντρα στους Celtics, μια μεγάλη μάχη, στην οποία τα έδωσαν όλα για να σπάσουν την έδρα, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν ποτέ, με τη Σειρά να τελειώνει στο 7ο στην Βοστώνη.
Για μια άλλη χρονιά οι Wizards στερήθηκαν πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο, ακόμα κι αν αυτό το trade για τον Bojan προς το τέλος της RS έδειχνε "μαγική" κίνηση στην αρχή. Η συνέχεια δεν αποδείχθηκε το ίδιο καλή για τον ίδιο και τους Wizards (8.8 πόντοι στα playoffs αντί για 12.2 στη σαιζόν, στα ίδια λεπτά πάνω κάτω). Προτεραιότητα για τον Ernie Grunfeld ήταν να ανανεώσει τον Porter, σε μια κίνηση αναγκαία και δεδομένη, το μόνο ενδιαφέρον ήταν ποιά θα ήταν η ομάδα που θα του πρόσφερε max money, αφού ο Porter ως restricted θα έμενε στο D.C. με το ματσάρισμα από τους Wizards.
QUOTE(SG3ptshooter @ Nov 10 2016, 11:38 ) *
Unexpected Protagonist of the Night, 09/11 - Otto Porter Jr.
...Εν ολίγοις είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο θα κοστίσει η παραμονή του στο DC.

Η πρόταση ήρθε από τους Kings για 106 εκ. περίπου για 4 χρόνια με το τελευταίο player option, που... θα το πάρει, είναι και 28 μύρια αυτά. Ο Porter είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο roster των Wizards.


Ο Beal έπαιξε την καλύτερή του σαιζόν και αυτός, με +6 πόντους σχεδόν παραπάνω από την προηγούμενη, η απουσία του οποίου ουσιαστικά είχε φέρει εκείνο το "41-41" στο ρεκόρ. Αυτό το backcourt των Wizards είχε την τύχη να δουλέψει μαζί και να εξελιχθεί τουγκέδα αυτά τα τρία τελευταία χρόνα, ως βασικοί, η γνώμη μου είναι ότι θα τους δούμε ακόμα καλύτερους φέτος.

Σε κινήσεις που έγιναν είχαμε την αποχώρηση του πάγκου στους κοντούς (Jennings, Bojan, Burke) και ανανέωσή του με τον Tim Frazier που μου αρέσει πολύ και του Jodie Meeks, που δεν έχω ιδέα σε ποιά κατάσταση βρίσκεται πλέον, μιας και έχω να τον ακούσω *για κάτι καλό, πάνω από δύο χρόνια. Ό,τι είχε σουτ και μπορούσε να παίξει άμυνα το θυμάμαι, δεν γνωρίζω αν μπορεί να το κάνει ακόμα και πώς έχει μεταλλαχθεί πλέον, μετά από τόση μεγάλη απραξία. Ο Sheldon Mac έμεινε μετά την εγχείρηση αλλαγής επίθετου και μαζί με τον Satoransky, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το πλην ("-") σε εγκόσμια επίπεδα, όταν θα καλούνται μέσα για να υπερασπιστούν τη θετική διαφορά που έχτισε η πρώτη πεντάδα.

Ο Markieff Morris θα μπει μάλλον προς το τέλος Νοέμβρη-ίσως Δεκέμβρη μετά τον τραυματισμό του, υποψιάζομαι ότι θα ξεκινάει ο Oubre κυρίως για small ball, κάτι που είχαμε ξαναδεί και πέρυσι, ή ο Jason Smith αν απαιτείται κορμί μέσα, ο Smith ταιριάζει επιθετικά γιατί είναι το "κλασσικό stretch 4"*, τελείωσε τη σαιζόν πέρσι με 47% (37/78) στα τρίποντα και προετοιμάζεται ήδη για τον ρόλο αυτόν και φέτος (8/21 στην preseason). Με ένα ακόμα στρετσάτο forward ολοκληρώθηκε η ενίσχυση στον πάγκο, αφού δόθηκε μια ευκαιρία στον Mike Scott να αφήσει πίσω τα θέματά του με την ελπίδα να ξαναπαίξει μπάσκετ. Στα καλά του στην Atlanta (2014-16) σούταρε το τρίποντο με 35% και 39% και θα μπορούσε να βοηθήσει και αυτός στο συγκεκριμένο μοντέλο που με συνέπεια εφαρμοστεί στη Washington του Wall τα τελευταία χρόνια.

* υπάρχει το κλασσικό που θα πάρει και mid-range δίποντα, συνήθως από τα 20 πόδια και το "Rynoειδές" που σουτάρει μόνο τρίποντα.

Προπονητής
Ο Scott Brooks, παρόλο που δεν κατάφερε να ψήσει τον Durant να αλλάξει πολιτεία, έκλεισε την πρώτη του σαιζόν μια ανάσα από τις 50 νίκες και για λίγους πόντους/ κατοχές την είσοδο των Wizards στους Τελικούς της Ανατολικής για πρώτη φορά μετά το 1979. Η χρονιά είναι πετυχημένη από νούμερα, οι μεταγραφικές κινήσεις μετρημένες, αλλά στην σωστή κατευθυνση με γνώμονα την βελτίωση της ομάδας και του πάγκου. Προς το παρόν υπάρχει παρόν στους Wizards.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
50 νίκες και είσοδος στους Τελικούς της Ανατολής. Η ομάδα έχει ποιότητα που λίγες ομάδες έχουν στις θέσεις 1-3 και είναι περισσότερο ενισχυμένη από πέρυσι, αξίζει να το παλέψει και φέτος για την είσοδό της στους Τελικούς.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Αρκετή βαρύτητα παραπάνω στα πόδια του Όθωνα για φέτος. Το λέγαμε από το draft ότι φαινόταν σε όλα του ότι μοιάζει για late bloomer (late πάει για 3ο με 4ο χρόνο, μετά πιάνεσαι για βετεράνος!), και μια ματιά στα ατομικά του στατιστικά διαχρονικά δείχνει ακριβώς αυτό.
QUOTE
For single seasons; played in the NBA/BAA; in the regular season; from 1946-47 to 2016-17; requiring Minutes Per Game >= 30 and Field Goal Attempts Per Game >= 9 and Steals Per Game >= 1 and Turnovers Per Game <= 1; sorted by descending Win Shares

Δύο φορές μέσα στους 10 πρώτους, τις τελευταίες δύο χρονιές του, δεύτερος στη λίστα για την περσινή χρονιά του, για να καταλαβαίνουμε πραγματικά πώς γίνεται ένας παίκτης που μπορεί να μην σκάει καν τη μπάλα κάτω σε μερικά παιχνίδια (υπερβολή tongue.gif ), να είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα του. Η αξία του είναι δεδομένη, όσο καταφέρνει να είναι συγκεντρωμένος σε αυτά τα πράγματα που κάνει, αποδεδειγμένα, πολύ καλά οι Wizards θα μπορούν να εστιάσουν σε άλλα. Ο ορισμός της "οικονομίας" στη θέση του σήμερα, ο Otto μπορεί να απειλήσει με σχεδόν κάθε μέσο πλέον, ως baseline slasher, side pnr isoman, με post moves, ως off the dribble σούτινγκ σταρ.


Θέλω να ρωτήσω τον... John Wall... Έκθεση. Θέμα: "Boston Celtics: Οι σκέψεις, τα συναισθήματά και οι προβληματισμοί σας"

Πρόβλεψη νικών: 50-32
Conference rank: 3

Teaser
SG3ptshooter
Διαμαρτύρομαι που κόπηκε απ' το απόσπασμα ο διάλογος απ' τη Ninotchka. Ο Frazier είναι βελτίωση και έδωσε πολλές βοήθειες στην πορεία της χρονιάς ο Smith, αλλά δεν αρκούν, για πολλοστή φορά και πραγματικά πλέον αρνούνται να κάνουν κάτι. Το trade του Bogda έγραφε προσωρινό rental και δεν τους λείπει αυτό. Oubre τάγαρε κάνε προς τα μπρος.

Σιχαίνομαι διαχρονικά το Meeks, ούτε εδώ περιμένω πολλά. Βύθισε κάτι λεπτά το Beal και φέρε ένα Sefolosha να γίνει το Expendables το 4.
SG3ptshooter


Αφήστε ένα λουλούδι για κάθε φορά που δεν αναγνωρίζει κάποιος την αξία του Otto.. hippy.gif.jpeg
Air Kef
hippy.gif.jpeg

Παικταρά μου, τι τους κάνεις φέτος 6.gif

(ναι τον εχω στο φάνταζι)
SG3ptshooter
N T Ρ Ο Π Η οι τρείς σερί εντός έδρας ήττες από Suns, τωρινούς Cavs και Mavs. angry.gif apple.gif angry_red.gif gdi.gif guns.gif hammer.gif sad-smiley-009.gif kill.gif strike.gif ugly1.gif ugly8.gif
SG3ptshooter
Οι φήμες για το DeAndre trade επιβεβαιώνουν πόσο ταβάνι έχει χτυπήσει η κατάσταση στη Washington, δε σας αδικώ καν που κουραστήκατε να ασχολείστε.

Το περασμένο καρίερ χάι Satoransky.
RipCity
http://www.sportingnews.com/nba/news/nba-j...111ekg7otwkiw42

Τραγικός ημι-παλαίμαχος Gortat.
SG3ptshooter


Έχει αρχίσει και τριπλάρει τόσο που δεν ξέρω αν με ικανοποιεί ή με ξενερώνει το γεγονός smiley.gif
SG3ptshooter


Nέο καρίερ χάι Satoransky με 10/12 fg, θα έβαζε και παραπάνω αλλά τον κλάδεψε σαν Ουρουγουανός ανασταλτικός ο μη_Μόρτης 68.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.