Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague Top 16 - Olympiacos
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Phil Laak
QUOTE(Role Model @ Feb 18 2011, 01:20 ) *
Πάντως καλό θα ήταν ο Λούκας να γυρίσει στο εγχώριο ρόστερ και να μείνει εκτός Ελλάδος (και εκτός Ευρώπης) το καγκουρό...
Διάβασα πως αποθεώθηκε από τους Βαλενθιάνους!!! Θα πρέπει να κατεβάσω κανένα περσινό παιχνίδι της Βαλένθια μπας και καταλάβω τον λόγο... blink.gif

Αποθεώθηκε γιατί σήμερα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Βαλένθια smiley.gif
Razorblade Fish
QUOTE(Role Model @ Feb 18 2011, 01:20 ) *
Πάντως καλό θα ήταν ο Λούκας να γυρίσει στο εγχώριο ρόστερ και να μείνει εκτός Ελλάδος (και εκτός Ευρώπης) το καγκουρό...
Διάβασα πως αποθεώθηκε από τους Βαλενθιάνους!!! Θα πρέπει να κατεβάσω κανένα περσινό παιχνίδι της Βαλένθια μπας και καταλάβω τον λόγο... blink.gif

Ηταν mvp στο final 4 του Eurocup,κατι που τους χαρισε εναν τιτλο.Δεν εχουν και τοσους πολλους...
kseplenhs
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 18 2011, 00:29 ) *
Aς μη συγκρινουμε τις συνολικες αποδοσεις των 2 φετος γιατι μαλλον ο Σχορτσανιτης θα εβγαινε απο πανω. Ας μη συγκρινουμε ουτε τις ηλικιες τους γιατι δε χρειαζεται να πω ποιος βγαινει απο πανω. Το γιατι ο Σχορτσανιτης δεν επαιξε αυτο που μπορει(οχι θεωρητικα, αλλα με βαση τη φετινη του αποδοση) παρα μονο τη χρονια του Καζλαουσκας, ας το βρει ο ιδιος πρωτα και μετα οι προπονητες του.
Εισαι σιγουρος οτι αν περσι ειχαμε Νεστεροβιτς αντι Βουισιτς θα καναμε κατι παραπανω? Χωρις Ιβκοβιτς στον παγκο φυσικα. Εγω δεν το πιστευω. Δε φταιει απαραιτητα ο Νεστεροβιτς γι αυτο.

το πόσο καθοριστικός είναι ένας παίχτης στα κρίσιμα δεν έχει να κάνει με τον προπονητή του τόσο.

πέρσι στα κρίσιμα όταν ο σχορτσιανίτης ζήταγε μόνος του αλλαγή,βλέπαμε τον μπουρούση σαν σανίδα σωτηρίας.Φέτος σε αντίστοιχες κρίσιμες στιγμές ο νεστέροβιτς εμπνέει πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη απο τον μπουρούση.Βασικά μέρα με τη νύχτα μοιάζει η διαφορά.Ο μπουρούσης μου μοιάζει πολύ κατώτερο ον σε σχέση με τον νεστέροβιτς.Οχι μονο μπασκετικά,γενικότερα.Στην ανθρώπινη εξελικτική αλυσίδα ...
Φαντάσου τωρα την σύγκριση με τον σχορτσιανίτη σε αυτές τις καταστάσεις
Role Model
QUOTE(Razorblade Fish @ Feb 18 2011, 01:29 ) *
Ηταν mvp στο final 4 του Eurocup,κατι που τους χαρισε εναν τιτλο.Δεν εχουν και τοσους πολλους...

Το γνωρίζω, απλά θα ήθελα να το δω με τα μάτια μου!!! biggrin.gif
dirk_
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 18 2011, 00:29 ) *
Aς μη συγκρινουμε τις συνολικες αποδοσεις των 2 φετος γιατι μαλλον ο Σχορτσανιτης θα εβγαινε απο πανω. Ας μη συγκρινουμε ουτε τις ηλικιες τους γιατι δε χρειαζεται να πω ποιος βγαινει απο πανω. Το γιατι ο Σχορτσανιτης δεν επαιξε αυτο που μπορει(οχι θεωρητικα, αλλα με βαση τη φετινη του αποδοση) παρα μονο τη χρονια του Καζλαουσκας, ας το βρει ο ιδιος πρωτα και μετα οι προπονητες του.
Εισαι σιγουρος οτι αν περσι ειχαμε Νεστεροβιτς αντι Βουισιτς θα καναμε κατι παραπανω? Χωρις Ιβκοβιτς στον παγκο φυσικα. Εγω δεν το πιστευω. Δε φταιει απαραιτητα ο Νεστεροβιτς γι αυτο.

ας δουμε λιγο καθαρα το μπασκετακι!! προφανως θα εννοεις οτι εχει καλυτερη αποδοση οταν παιζει στο εγχωριο πρωταθλημα του ισραηλ με ομαδες επιπεδου Β εθνικης ελλαδας!! αυτες και εδω τις εκανε καλα δεν ειχα παραπονο!! δες τον και στην ευρωλιγκα ομως!! τοσα χρονια βαρεθηκαμε κωλο-κωλο,βηματα,αστοχες βολες κτλπ κτλπ!! ο ρασο σου τελειωνει ολες τις φασεις,σου βαζει και τις βολιτσες του,σου παιζει και μια χαρα αμυνουλα!!για αντιληψη παιχνιδιου γενικοτερα μη μιλησουμε καλυτερα...τι αλλο θες πια?? οσο για τις ηλικιες τους σε περιπτωση που εχεις ξεχαστει ο σοφο πλεον ειναι 26!! εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης πιστευεις???
saou
Η σημερινή ήταν η πιο μαγκικη νίκη της φετινής χρονιάς. Με διαφορά όμως.

Η ομάδα είχε πλάνο και προσήλωση, δεν τα έχασε όταν παρόλο που έπαιζε καλά έμεινε πίσω στο σκορ, δεν τα έχασε όταν συνέχιζε να είναι πίσω στο σκορ με φάουλ-εφευρέσεις των απίθανων που σφύριζαν σήμερα (πρέπει να τους έστειλαν 4 με 5 φορές στις βολές με ανύπαρκτα φάουλ), δεν τα έχασε όταν ακόμα και οι απίθανοι έγραφαν 2/2 από τη γραμμή, δεν τα έχασε ακόμα και όταν ο χειρότερος παίκτης του παρκέ πήγε να το χάσει μόνος του με τις βλακείες του.

Κυρίως δεν τα έχασε γιατί ακούμπησε στους παίκτες κλειδιά της και αυτοί δεν την πρόδωσαν. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο για το Σλοβένο ο οποίος παίζει μόνο με την εμπειρία του και κάνει πλάκα στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης. Χωρίς αθλητικά προσόντα, χωρίς μούσκουλα, χωρίς φαντεζί μπούρδες, χωρίς υφάκι σαν κάτι μοντελοπνίχτες που έχουμε στην ίδια θέση μοιάζει να είναι εκεί που πρέπει όταν πρέπει για να υποδεχτεί μπάλες και να τελειώσει φάσεις.

Την ίδια στιγμή ο Σπανούλης μοιάζει επανειλλημμένα να φτιάχνεται στα δύσκολα, απαιτεί τη μπάλα και συνήθως τη στέλνει εκεί ακριβώς που πρέπει. Τεράστιο τρίποντο, καθαρά τσαμπουκαλίστικο. Ο Μπιλ κάνει αυτό που θα θελε να κάνει ο Μίλος και μας έχει ταράξει στα τούβλα τόσο καιρό. Πιθανολογώ ότι αγωνιστικά μιλώντας, για κάτι τέτοια ήρθε στον Ολυμπιακό ο Σπαν. Και του δίνει και καταλαβαίνει.

Ο Μίλος απ την άλλη μετά το τρελό του τρίποντο έμοιασε να ξεμπούκωσε αλλά και να χαλάρωσε. Έβγαλε έναν αέρα 'οκ έκανα και τη βλακεια μου, μπήκε, ξεχαρμάνιασα, ας παίξουμε τώρα και λίγο σοβαρά'. Και ήταν σίγουρα το κλειδί της 4ης περιόδου. Παρόλα αυτά στις 3 προηγούμενες ήταν κάκιστος και στις 2 άκρες του παρκέ. Ειδικά η άμυνα έπεφτε 1 επίπεδο με αυτόν μέσα.

Το σημερινό ήταν τεράστιο διπλό και για λόγους βαθμολογικούς αφού πλέον εξασφαλιστήκαμε για τα play offs και για λόγους ψυχολογικούς. Προσωπικά τέτοια ματς που στραβώνουν όσο περνάει η ώρα δε θυμάμαι να έχουμε ξαναγυρίσει. Ίσως το τελευταίο παρόμοιο που μου έρχεται στο μυαλό είναι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη το 2009 όταν έγινε το 3-1. Ο τσαμπουκάς και η αγωνιστικότητα που έβγαλε η ομάδα κόντρα σε όλους -και τους διαιτητές- είναι τεράστιο εχέγγυο για τη συνέχεια. Όταν το κάνεις μια, ξέρεις ότι μπορεί και να ξαναγίνει. Και σε αυτή την Ευρωλίγκα των πολλών ομάδων που βράζουν στο ίδιο καζάνι, τέτοια χαρακτηριστικά θα σε βγάλουν στον αφρό.
spysta
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ η σημερινη νικη
απο αυτες που θελουν καρδια και θρασος ..
χωρις Χαλπεριν,Κεσελ και τον Παπαλουκα με 2 προπονησεις .. και με κοντρα διαιτησια στο τελος ... τι να λεμε τωρα

--Νεστεροβιτς .. τι να πω για τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ ??Ευγνωμον που φοραει τα ερυθρολευκα
--Σπανουλης --> ΚΑΚΑΛΑ μεχρι τις καλτσες ..
--Τεοντοσιτς .. μιλησε παλι η τρελα του στο τελος .. ομως ηταν κ παλι κακος την περισσοτερη ωρα
--Παπαλουκας .. ψυχραιμος και σωστος (εχει μπει σε φορμα ο Τεο)
--Λουκας .. συνεχεια στις τελευταιες καλες εμφανισεις

Νιλσεν .. WTF ?? η απογοητευση σε ολο της το μεγαλειο ..ας γυρισει ο Σκαιγουοκερ στην Α1 .. ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ το καγκουρο .. με εκνευριζει η χαζοφατσα του,τα γουρλωμενα ματια του και ΚΥΡΙΩΣ το γεγονος πως ειναι λιγος και αμπαλος.so simple tongue.gif

ΣΥΧΑΜΕΝΕ --->
αλλο ενα ρεσιταλ
HLR CENATION
Η πλακα είναι ότι όταν ανακοινωθηκε ο Νεστεροβιτς τον παρουσίαζαν σχεδόν όλοι σαν τελειωμένο και ανάλογη περίπτωση με τον Βουισιτς.Τώρα σχεδόν οι πάντες παραδέχονται ότι είναι μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρωλιγκα.

Επίσης τεραστιο ματς ο Γκορντον,από τους κορυφαίους αμυντικούς πάνω στην μπάλα σε όλη την ευρωπη.

Έφαγε πόντους ο Μπουρούσης στην αμυνα.Ο Ολυμπιακός χρειάζεται εδώ και τώρα pf.

Την νίκη πάντως σήμερα την έδωσαν κυρίως(εκτος του Γκορντον) οι Παπαλουκας-Σπανουλης.

Ο Τεοντοσιτς αργησε να μπει στο ματς αλλα βοηθησε κ αυτος στην τεταρτη περιοδο.
Air Kef
Για μένα η ομάδα πήρε μεν μια κακαλάτη κτλ κτλ νίκη αλλά εκτός απο το τελευταίο 5λεπτο έκανε ένα απαράδεκτο ματς απέναντι σε μια πολύ μέτρια ομάδα.
Μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ και κακή άμυνα κάποιες φορές ενώ και στην επίθεση πέραν του πικ ν ρολ δεν έδειξε κάτι, όχι ότι έχει δείξει μέχρι τώρα.

Απο κει και πέρα το τελευταιο 4λεπτο-5λεπτο παίξαμε όντως μπάσκετ μεγάλης ομάδας με τον Νεστέροβιτς να δίνει μαθήματα πραγματικά εκθέτοντας τον Μπουρούση -αλλά και τον Σόφο- δείχνοντάς τους πόσο αναντικατάστατοι ΔΕΝ είναι.

Το κενό στο 3 είναι πιο μεγάλο κι από το κι από το κενό στον ασσο για τον ΠΑΟ, σε καποια φάση ο Παπαλουκάς μάρκαρε τον Κλαβέρ στο λόου ποστ, αναγκαστικά μιας και ο Παπανικολάου προφανώς και είναι λίγος αυτή την στιγμή ενώ τον Πελεκάνο δείχνει να μην τον εμπιστεύεται καθόλου.

Αντιθέτως για το κενό στο 4 πιστεύω ότι μπορει να βρεθεί λύση, έστω και πειραματικά, με τον Γλυνιαδάκη να παίρνει το 10λεπτο του και τον Μπουρούση να παίζει και στο 4, έτσι κι αλλιώς, στο λόου ποστ δεν στρίβει ενώ σουτάκι έχει και σίγουρα θα είναι καλύτερος από αυτόν τον Νίλσεν που είδα σήμερα να καταστρέφει την ομάδα ακόμα περισσότερο και από τον Τεόντοσιτς του α ημιχρόνου.

Πάντως δεν εμπνέουμε καμιά εμπιστοσύνη ρε γ***ώ αν βρούμε καλή ομάδα στην μέρα της μου φαίνεται τρομερά δύσκολα να μπορέσουμε να την κερδίσουμε.
spysta
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2011, 02:21 ) *
απέναντι σε μια πολύ μέτρια ομάδα.

ΔΙΑΦΩΝΩ πληρως .. μετα την Μπαρτσα και τη Ρεαλ .. η Βαλενθια ειναι η καλυτερη Ισπανικη ομαδα αυτη τη στιγμη.

Καλυτερη της Καχα και της Μαλαγα .. ο Πεσιτς εδωσε ισορροπια στην ομαδα .. το ροστερ ειναι γεματο .. και του χρονου με 1-2 ΚΑΛΕΣ προσθηκες (center και ασσοδυο) και αν κρατησουν τον Κλαβερ .. μπορουν να πανε πολυ ψηλα

η 4αδα Κλαβερ Σαβανοβιτς ΝτεΚολο Μαρτινεθ ειναι λουκουμακι .. αμα βαλουν μπροστα τους και ενα ασσοδυο σε στυλ Μακαλεμπ Μακινταιρ κτλ και ενα ψηλο επιπεδου .. και εχοντας απο πισω Κουκ Γιαφτοκας Πιετρους .. θα πανε για μεγαλα πραγματα

btw ++++ οτι η σημερινη νικη εγινε και σε μια ΚΑΥΤΗ εδρα .. μια απο τις δυσκολοτερες της Ισπανιας μαζι με την Φερναντο Μπουεσα Αρινα και την εδρα της Εστουδιαντες ..
rankin
QUOTE(kolokotronis @ Feb 18 2011, 00:31 ) *
....θα πρέπει να αποκλείσει την ρεάλ με μειονέκτημα.
Πολύ δύσκολο.

Μόλις με έκανες να νιώσω εξαιρετικά αισιόδοξος για την ομάδα μου!
Αν συνεχίσεις της δυσοίωνες προβλέψεις για τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουμε τριπλ κράουν! smiley.gif

QUOTE(kolokotronis @ Jan 23 2011, 23:51 ) *
Η άποψή μου για τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο του ολυμπιακού είναι πάρα πολύ δυσοίωνα.

PWNED

Κατ'αρχήν θεωρώ ότι η Ζαλγκίρις πολύ αδύναμη σε σχέση με τις 3 υπόλοιπες ομάδες του ομίλου και ως εκ τούτου νομίζω ότι δεν θα κάνει νίκη.

PWNED

και μένει να δούμε τι θα γίνει την άλλη Πέμπτη στη Τουρκία, αν δηλαδή θα επιβεβαιωθεί αυτό:
Το πρόβλημα είναι ότι το Βαλένθια-Φενέρ είναι την τελευταία αγωνιστική όπου είναι πάρα πολύ πιθανό, είτε η Φενέρ να είναι τελείως αδιάφορη έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά, είτε να της φτάνει και μία ήττα μέχρι κάποια διαφορά για να έρθει πρώτη.

ή αν θα δεχτείς και τρίτο PWNED

Στα του αγώνα, αυτός ο Νίλσεν ρε γαμώ το, ενώ είναι μαχητής, κυνηγάει τις φάσεις και το παλεύει, δείχνει να έχει πάρα πολύ χαμηλή αντίληψη του παιχνιδιού (πέραν τις γενικότερες τραχανοπλαγίασης του, την οποία έχουμε σχολιάσει από την πρώτη σχεδόν στιγμή που τον είδαν τα καλομαθημένα, ως τότε, μάτια μας). Αυτά τα γελοία φάουλ που έκανε σε διεκδικήσεις τις μπάλας και έδινε βολές απο το πουθενά, ήταν για να μπει ο Αγγέλου στο γήπεδο και να τον χαστουκίσει μπροστά στις κάμερες!

Από την άλλη, ο Λούκας-Γκόρντον-Μπούρδας επέστρεψε στην καρδιά μου (έστω και προσωρινά) κάνοντας ένα πολύ καλό και ουσιαστικό παιχνίδι. Ειδικά όταν ήταν στο παρκέ μαζί με Πελεκάνους-Νιλσεν κλπ, έμοιαζε με μικρό Τζόρνταν!

Ράσο, υποκλίνομαι για ακόμα μια φορά και μπορώ να περηφανεύομαι ότι είμαι από αυτούς που πότε δεν είπαν κάτι αρνητικό για σένα..
Επίσης υποκλίνομαι στον Τσάρο, που πηγαίνει εκεί ακριβώς που τον θέλουμε και εκεί ακριβώς που έγραφα πριν απο μερικές μέρες. Στο να είναι αυτός ο ηγέτης της περιφέρειας μας. Με την κλάση και την προσωπικότητα του

Εν κατακλείδι, δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ομάδα.
Ξέρω όμως ότι χθες είδα μια ομάδα με παλικαριά, με μυαλό και με πάθος, που κυνήγησε τη νίκη μέχρι τέλους..
Θα μπορούσε και να μην είχε κερδίσει και σίγουρα θα λέγαμε άλλα τώρα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ.
Τώρα κερδίσαμε, πήραμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) και προχωράμε.
PanosIlio
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 09:12 ) *
PWNED

PWNED

Ρε συ τώρα ξύπνησες? OWNED δεν ήθελες να γράψεις? Αλλιώς φώτισε με tongue.gif

Κακαλάτη νίκη λοιπόν χθες, η πρώτη της χρονιάς.

Λογικά ο Νίλσεν θα αλλάξει με Γκόρντον και θα μείνει και μόνιμα αυτή η αλλαγή.

Ράσο απλά respect, δεν έχω λόγια, ξέρει τόνους μπάσκετ και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Μπορούση είσαι πεντάρι παίξε σαν πεντάρι...

Ο Σπανούλης κάνει ακριβώς ότι περίμενα να κάνει φέτος, είναι ο ηγέτης μας και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι.

Ο Παπαλουκάς θυμίζει τον παλιό καλό Παπαλουκά που έρχεται από τον πάγκο και κάνει αυτό που πρέπει. Ακόμα και 4αρι έπαιξε.

Ο Τεόντοσιτς μέχρι τη στιγμή που έβαλε εκείνο το fade away τρίποντο ήταν εξαφανισμένος, μετά από αυτό μαζί με τον Σπαν και τον Παπαλουκά συνέθεσαν μια υπέροχη τριάδα.

Ο Γκόρντον έβγαλε και πάλι πολύ ενέργεια, τρεξίματα, πίεση, εξαιρετική άμυνα, νομίζω κερδίζει τη θέση με το σπαθί του από τον Νιλσεν στο ρόστερ.

Και τώρα πάμε για την ακόμα μεγαλύτερη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και πρωτιά στον όμιλο και πλεονέκτημα έδρας.
rankin
QUOTE(PanosIlio @ Feb 18 2011, 09:51 ) *
Ρε συ τώρα ξύπνησες? OWNED δεν ήθελες να γράψεις? Αλλιώς φώτισε με tongue.gif

PWNED φίλε, PWNED !!!!
καλά το έγραψα.. απλά προέρχεται απο τον σκοτεινό κόσμο του On line gaming και δεν είναι ευρύτερα γνωστό...

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=pwned

**Ο όρος εμφανίζεται και στο επεισόδιο του south park με τίτλο, "make love, not warcraft"
Manu7
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 10:10 ) *
PWNED φίλε, PWNED !!!!
καλά το έγραψα.. απλά προέρχεται απο τον σκοτεινό κόσμο του On line gaming και δεν είναι ευρύτερα γνωστό...

**Ο όρος εμφανίζεται και στο επεισόδιο του south park με τίτλο, "make love, not warcraft"

Σωστά μιλάει ο φίλτατος rankin...

Όποιος έχει παίξει dota ξέρει...wink.gif.
LFO
QUOTE(kseplenhs @ Feb 18 2011, 01:30 ) *
Ο μπουρούσης μου μοιάζει πολύ κατώτερο ον σε σχέση με τον νεστέροβιτς.Οχι μονο μπασκετικά,γενικότερα.Στην ανθρώπινη εξελικτική αλυσίδα ...
Φαντάσου τωρα την σύγκριση με τον σχορτσιανίτη σε αυτές τις καταστάσεις

QUOTE(saou @ Feb 18 2011, 02:13 ) *
......σαν κάτι μοντελοπνίχτες που έχουμε στην ίδια θέση

77.gif 77.gif 77.gif

Ο αγαπητος Ιωαννης δεν εχει καταλαβει οτι το καλοκαιρι μπορει να ψαχνει για ομαδα και οτι οι ομαδες δεν πληρωνουν πια οπως πληρωναν μεχρι τωρα...δεν εχει καταλαβει οτι το καλοκαιρι εχει λοκ-αουτ και θα γεμισει ο τοπος 4-5αρια με Rankin ISO...

Ενα πράγμα το οποιο κανει ο Ντουντα , που το εκανε και στου Σερβους, ειναι οτι δινει απεριοριστη εμπιστοσυνη στους παικτες του.....ακομα και οταν δεν παιζουν καλα, ακομα και οταν ολοι ζητάμε μεταγραφες. Σου δινει , οσο περναει ο καιρος, την εντυπωση οτι οι παικτες επιλεχτηκαν με βαση αυτη την αρχη. Ποιοι δηλαδη εχουν το ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ αυτό που δεν θα φανει αγνωμων και αδιαφορος απεναντι σε τοση στηριξη και εμπιστοσυνη αλλα αντιθέτως θα το εκτιμησει και θα σκιστει να δικαιωσει και να ανταποδωσει αυτη την εμπιστοσυνη . Παραδειγματα πολλα: Ο Ζοραν, ο Γιοταμ, ο Λούκας, ο Μιλος.

Είμαι σίγουρος οτι το ιδιο θα συμβει και με τον Νιλσεν και με τον Κέσελ καποαι στιγμη.....

Αποτελεσμα αυτης της εμπιστοσυνης και γενικοτερας της ηρεμιας που υπαρχει ειναι το εξωπραγματικο για Ολυμπιακο 23/25 στις βολές...

PanosIlio
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 10:10 ) *
PWNED φίλε, PWNED !!!!

A OK να με συμπαθάτε, δεν τα ξέρω αυτά tongue.gif
kolokotronis
Ρε φίλτατε ράνκιν

-Την βαλένθια την κερδίσατε στην ισπανία σε ματς που μπορούσε άνετα να χαθεί.
Αν χάνατε θα είχατε αποκλειστεί.
Δεν ήμουν εκτός τόπυ και χρόνου.

-Η ζαλγκίρης την έκανε τη νίκη στον πόντο.
Έπεσα έξω.
Πάλι δεν έγραψα άλλα αντί άλλων.
Στον πόντο κέρδισε.

-Το τρίτο ήταν συμπέρασμα των δύο πρώτων.
Τι μου το παρουσιάζεις σαν 3η αποτυχημένη πρόβλεψη?

Έπεσα έξω σε δύο προβλέψεις παιχνιδιών που κρίθηκαν στην τρίχα.

Τουλάχιστον δεν είμαι μετά χριστόν προφήτης.

Τώρα αν θέλεις να προβλέψω ότι θα χάσετε στον τελικό της ευρωλίγκας στον πόντο, πολύ ευχαρίστως. tongue.gif
rankin
QUOTE(kolokotronis @ Feb 18 2011, 10:53 ) *
Ρε φίλτατε ράνκιν

-Την βαλένθια την κερδίσατε στην ισπανία σε ματς που μπορούσε άνετα να χαθεί.
Αν χάνατε θα είχατε αποκλειστεί.
Δεν ήμουν εκτός τόπυ και χρόνου.

-Η ζαλγκίρης την έκανε τη νίκη στον πόντο.
Έπεσα έξω.
Πάλι δεν έγραψα άλλα αντί άλλων.
Στον πόντο κέρδισε.

Έπεσα έξω σε δύο προβλέψεις παιχνιδιών που κρίθηκαν στην τρίχα.

και ο Παναθηναϊκός στο καλάθι κέρδισε χθες, θα ήμουν δικαιωμένος αν έλεγα ότι θα χάσει;;;
Μα τι λέμε τώρα;;;

και στα 2 έπεσες έξω..

QUOTE(kolokotronis @ Feb 18 2011, 10:53 ) *
-Το τρίτο ήταν συμπέρασμα των δύο πρώτων.
Τι μου το παρουσιάζεις σαν 3η αποτυχημένη πρόβλεψη?

σου είπα, την άλλη πέμπτη θα ξέρουμε αν η Ουλκερ θα είναι σίγουρα πρώτη ή σίγουρα δεύτερη...
Δεν σου είπα ότι έπεσες έξω και σε αυτό..
Σου είπα ότι θα περιμένουμε να δούμε..

Πάντως, η πρόβλεψη σου που έφερνε τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα εκτός πρόκρισης, δεν ήταν επιτυχής.

Η δική μου πρόβλεψη ήταν ότι η Ουλκερ είναι φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, και την είχα γράψει μόλις είχε γίνει η κλήρωση.. Θα χαρώ πάντως ιδιαιτέρως να πέσω έξω και να γίνω και εγώ PWNED απο τους υπολοίπους Ολυμπιακούς (και δη απο τον lamar)
T.W.Is.M.
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 13:01 ) *
σου είπα, την άλλη πέμπτη θα ξέρουμε αν η Ουλκερ θα είναι σίγουρα πρώτη ή σίγουρα δεύτερη...

Πάντως, η πρόβλεψη σου που έφερνε τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα εκτός πρόκρισης, δεν ήταν επιτυχής.

Αν στο Καουνας καθονται στους παγκους με τα κινητα στο αυτι για να μαθαινουν τι γινεται στην Κωνσταντινουπολη, μπορει καποιος να παρατησει το ματς και να ερθει το αποτελεσμα που θα αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο προκρισης. Αν λοιπον κερδισουμε τη Φενερμπαχτσε, οι Τουρκοι μπορει να μην ειναι σιγουρα δευτεροι, αλλα μεταξυ 2ης και 3ης θεσης.

Η προβλεψη που αφηνε τον Ολυμπιακο εκτος μετα την ηττα της πρωτης αγωνιστικης δεν ηταν επιτυχης, αλλα δεν ηταν και ουτοπικη. Ηταν ενας πολυ ορατος κινδυνος. Ειδικα με την εικονα που εχει δειξει ο Ολυμπιακος τα τελευταια χρονια εκτος εδρας. Εσυ μπορει να μην το πιστευες. Εγω μπορει να μην το πιστευα, οχι ομως εχοντας καποιο αγωνιστικο κριτηριο στο μυαλο μου, αλλα γιατι απλα δε μου κολλαγε κατι σ αυτο το σεναριο. Μου φαινεται ομως λογικο να το πιστεψε καποιος που ειτε ως φιλαθλος του ΠΑΟ θα θελε τον αποκλεισμο του Ολυμπιακου ειτε το εβλεπε πιο αντικειμενικα απο μας.
yiannis1984
Η Ρεάλ το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αρκετά. Αν παίξουμε μαζί της με μεονέκτημα δεν έχουμε μεγάλη τύχη. Γι' αυτό πρέπει να κερδίσουμε τη Φενέρ, η οποία ναι μεν είναι μια καλή ομάδα, αλλά τίποτα το τρομερό και σίγουρα χειρότερη του Ολυμπιακού. Το ματς στο ΣΕΦ χάθηκε καθαρά από λάθος τακτική του Ολυμπιακού (ο Ίβκοβιτς, παρότι κορυφαίος κόουτς, πιάστηκε στο ματς αυτό αδιάβαστος ως προς τον τρόπο παιχνιδιού της Φενέρ). Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε εντός στον πόντο Βαλένθια και Ζαλγκίρις και έχασε στο Κάουνας. Αν την παίξει σωστά, τότε το έχει το ματς στην Πόλη και πάει ολοταχώς για το Final-4.
kolokotronis
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 11:01 ) *
και ο Παναθηναϊκός στο καλάθι κέρδισε χθες, θα ήμουν δικαιωμένος αν έλεγα ότι θα χάσει;;;
Μα τι λέμε τώρα;;;

και στα 2 έπεσες έξω..

Η δική μου πρόβλεψη ήταν ότι η Ουλκερ είναι φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, και την είχα γράψει μόλις είχε γίνει η κλήρωση.. Θα χαρώ πάντως ιδιαιτέρως να πέσω έξω και να γίνω και εγώ PWNED απο τους υπολοίπους Ολυμπιακούς (και δη απο τον lamar)

Ράνκιν, έκανα 2 προβλέψεις και τις έχασα στην τρίχα.

Ποτέ δεν είπα ότι ο ολυμπιακός θα είναι σίγουρα εκτός πρόκρισης.
Είπα ότι θα χρειαστεί να κερδίσει και τις 2 φορές την βαλένθια για να περάσει, πράγμα δύσκολο, αλλά τα κατάφερε.
Δεν είπα ότι αποκλείεται να τα καταφέρει.

Γιατί μου βάζεις λόγια?

Σε έχω σε εκτίμηση και εσύ φαίνεται να με περίμενες στην γωνία, βάζοντάς μου λόγια, μάλιστα που δεν είπα ποτέ.

Τα ποστ υπάρχουν.

Μάλιστα σε αυτά που παρέθεσες για να με εκθέσεις, δεν βλέπω πουθενά να λέω ότι ο όλυμπιακός θα αποκλειστεί.
Αν υπάρχουν κάποια άλλα να μου τα δείξεις.
Ξαναλέω ότι έγραψα ότι ο οσφπ χρειάζεται 2 νίκες με τους ισπανούς για να περάσει.

Α, και ότι η ζαλγκιρις δεν θα κάνει νίκη.
Αυτό ήταν αποτυχημένη πρόβλεψη που με γελοιοποίησε......

Τι να πω?

Ειλικρινά σε είχα σε εκτίμιση.

Τουλάχιστον απ'ότι βλέπω με παρακολουθείς και θυμάσαι τα ποστ μου.
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον σου κινούν το ενδιαφέρον.
rankin
Βρε kolokotroni, δεν στην είχα στημένη στη γωνία, ούτε έχω προσωπικά μαζί σου
Είναι όμως γεγονός ότι είχες κάνει μνημόσυνο στον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς και όσο να ναι, ήταν λογικό να μου είχε μείνει..
Αν ψάξεις, στο τοπικ, ήσουν ο μοναδικός που έβγαζε τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα εκτός μάχης, γεγονός που σε εμένα, έβγαζε περισσότερο εμπάθεια, παρά ρεαλισμό.
Ε ήταν λογικό, ότι τώρα θα τα άκουγες. tongue.gif

Και άσε τον Ολυμπιακό. Στο θέμα της Ζαλγκίρις ήσουν τελείως λάθος, γιατί είναι αρκετά σπάνιο στο top16 να υπάρξει ομάδα με μηδέν νίκες. Σχεδόν πάντα, μια νίκη την κάνουν όλοι.

παρόλα αυτά, μην παρεξηγείσαι..
εντάξει, κουβέντα κάνουμε και πάλι οκ είμαστε μεταξύ μας. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάτι απέναντι σου
Απλά, το παραδέχομαι, ένοιωσα μια πελώρια λαχτάρα να στην πω biggrin.gif μου είχες δώσει όμως αφορμή...

Είναι επίσης βέβαιο, πως αν σου δώσω και εγώ αφορμή στο μέλλον, θα μου την πεις και εσύ και δεν θα σε αδικήσω...
Αν έμπαινα δηλαδή στο τόπικ του Παναθηναϊκού για την ευρωλίγκα, και έγραφα ότι λογικά θα βγείτε δεύτεροι και θα πέσετε πάνω στη Μπαρτσελόνα, δεν θα με έκραζε κάποιος χθες;;;; Ε, όλο και κάποιος θα βρισκόταν..

Α, και για να σου δώσω αφορμή για κράξιμο, ο Παναθηναϊκός, ότι και να κάνει, Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας που θα έχει, δεν την περνάει!
kolokotronis
QUOTE(rankin @ Feb 18 2011, 11:34 ) *
Βρε kolokotroni, δεν στην είχα στημένη στη γωνία, ούτε έχω προσωπικά μαζί σου
Είναι όμως γεγονός ότι είχες κάνει μνημόσυνο στον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς και όσο να ναι, ήταν λογικό να μου είχε μείνει..
Αν ψάξεις, στο τοπικ, ήσουν ο μοναδικός που έβγαζε τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα εκτός μάχης, γεγονός που σε εμένα, έβγαζε περισσότερο εμπάθεια, παρά ρεαλισμό.
Ε ήταν λογικό, ότι τώρα θα τα άκουγες. tongue.gif

Και άσε τον Ολυμπιακό. Στο θέμα της Ζαλγκίρις ήσουν τελείως λάθος, γιατί είναι αρκετά σπάνιο στο top16 να υπάρξει ομάδα με μηδέν νίκες. Σχεδόν πάντα, μια νίκη την κάνουν όλοι.

παρόλα αυτά, μην παρεξηγείσαι..
εντάξει, κουβέντα κάνουμε και πάλι οκ είμαστε μεταξύ μας. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάτι απέναντι σου
Απλά, το παραδέχομαι, ένοιωσα μια πελώρια λαχτάρα να στην πω biggrin.gif μου είχες δώσει όμως αφορμή...

Είναι επίσης βέβαιο, πως αν σου δώσω και εγώ αφορμή στο μέλλον, θα μου την πεις και εσύ και δεν θα σε αδικήσω...
Αν έμπαινα δηλαδή στο τόπικ του Παναθηναϊκού για την ευρωλίγκα, και έγραφα ότι λογικά θα βγείτε δεύτεροι και θα πέσετε πάνω στη Μπαρτσελόνα, δεν θα με έκραζε κάποιος χθες;;;; Ε, όλο και κάποιος θα βρισκόταν..

Α, και για να σου δώσω αφορμή για κράξιμο, ο Παναθηναϊκός, ότι και να κάνει, Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας που θα έχει, δεν την περνάει!

Όσον αφορά τα μνημόσηνα στον ολυμπιακό σου είπα και στο προηγούμενό μου ποστ να μου βρεις κάτι σχετικό που είχα γράψει.

Σου ξαναλέω ότι το μόνο που είχα πει ήταν ότι για να περάσει χρειάζεται να κερδίσει μέσα-έξω την βαλένθια.
Μάλλον μέσα έπεσα σε αυτό.

Για την ζαλγκίρις στα ξαναείπα.
Τελικά κατάφερε να πάρει 1 ματς στον πόντο.
Ξαναμανά ήμουν εκτος τόπυ και χρόνου....
Τι να πω?

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όσο για την πελώρια λαχτάρα σου, μάλλον για κάποιο πρωτάθλημα είναι, παρά για να την ''πεις'' σε κάποιον παναθηνα'ι'κό μου φαίνεται.

Τέλοσπάντων. peace.gif
rchos
το χτεσινο το παιχνιδι αν και κακο γενικα με κρατησε κολημενο.το ευχαριστηθηκα δε γτ το εβλεπα με σχολιασμο του τζονυ ροτζερς.δεν ξερω ποσοι ακουσατε αυτη τη μεταδωση αλλα εχω να πω οτι αν ο ροτζερς διαβαζε τα οσα γραφονται εδω κατα καιρους για τον παπαλουκα και για τον μπουρουση θα εβγαζε συμπερασμα οτι ειμαστε ασχετοι απο μπασκετ.γενικοτερα καθε φορα που ακουω σχολιασμο αγωνω απο ξενους βλεπω σε τι εκτιμηση εχουν τους παιχτες μας και μετα σκεφτομαι ποσο πολυ τους ψηριζουμε εμεις και βλεπω οτι ειναι η μερα με τη νυχτα.ας ειναι καλα οι ξενοι που μας εκτιμανε γιατι αν ημασταν μονοι μας θα χαμε βγαλει τα ματια μας.
αυτος ο μαρτινεθ ωρες ωρες ειναι πολυ εντυπωσιακος παιχτης.λιγη σταθεροτητα του λειπει.αν την ειχε βεβαια θα ειχε και αλλο στατους στο ευρωπαικο μπασκετ.

τα δυο πιο σημαντικα στοιχεια για μενα στα τελευταια παιχνιδια ειναι η αγωνιστικη ανοδος του παπαλουκα και του γκορντον.
ο φετινος ολυμπιακος ειναι ομαδα των γκαρντ του.με αυτους θα ζησει με αυτους θα πεθανει.
ειναι πολυ σημαντικο λοιπον σε συνδυασμο με την ασχημη κατασταση του μιλος ως τωρα καποιοι να αναλαβουν να ανεβασουν την ομαδα στα γκαρντ.
με παπαλουκα σπανουλη γκορντον και χαλπριν οπως παιζουν αυτη την περιοδο η ομαδα μπορει να κανει πολλα πραγματα.
σε συνδυασμο με την σταθεροτητα του νεστεροβιτς και την μαχητικοτητα του ερτσεγκ(αυτο ακουγεται γελοιο το ξερω) μπορει να παει την ομαδα ψηλα.

τα κενα ειναι τεραστια και αυτο δεν αλλαζει αλλα τον τελευταιο καιρο η ομαδα δειχνει σημαδια οτι μπορει να τα καλυψει εκ των εσω ως ενα βαθμο.
φυσικα το να μαρκαρει ο παπαλουκας τον κλαβερ ειναι καπως αστειο σαν θεαμα οσο και αν ο αρχηγος ειναι μανουλα σε τετοια μαρκαρισματα.απο την αλλη δεν ειναι και πολλες οι ομαδες που εχουν κλαβερ στη συνθεση τους.

για μενα το στοιχημα πλεον για την ομαδα ειναι οι ερτσεγκ-γκορντον-χαλπεριν να συνεχισουν ετσι δυνατα και η ομαδα μετα θα περιμενει απλα τον μιλος.αν αυτος δεησει εχει καλος αν δεν δεησει τι να κανουμε.
rankin
QUOTE(kolokotronis @ Feb 18 2011, 11:43 ) *
Όσον αφορά τα μνημόσηνα στον ολυμπιακό σου είπα και στο προηγούμενό μου ποστ να μου βρεις κάτι σχετικό που είχα γράψει.

είχες γράψει τα ακόλουθα:

Η άποψή μου για τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο του ολυμπιακού είναι πάρα πολύ δυσοίωνα.
.....
.....
.....
Ότι για να περάσει ο οσφπ, κατά 90% θα χρειαστεί να κερδίσει την Βαλένθια μέσα-έξω.

Το ότι για να περνούσε ο Ολυμπιακός ήθελε μέσα-έξω νίκες με τη Βαλένθια ήταν ένα λογικό συμπέρασμα.
Δεν σε "κατηγόρησα" για αυτό
Σε κατηγορώ για το "πάρα πολύ δυσοίωνο" του πράγματος.

θεωρούσες δυσοίωνο το μέλλον του Ολυμπιακου στη διοργάνωση, γιατί έπρεπε να κερδίσει τη Βαλένθια 2 φορές, πράγμα που θεωρούσες προφανώς πολύ δύσκολο να συμβεί.

Anyway, ας μην παίζουμε με τις λέξεις και ας μην δίνουμε συνέχεια. Μπορεί και εγώ να σε παρεξήγησα. Τι να πω;
Απλά δεν είναι ποτέ ευχάριστο να έχει χάσει η ομάδα σου και ενώ είσαι πεσμένος κάτω, να σου υπενθυμίζουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο πιθανό (σχεδόν βέβαιο) είναι να αποκλειστεί.. (που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο σίγουρο)

Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολο και εξακολουθεί να είναι δύσκολο, γιατί η ευρωλίγκα δεν είναι παιδική χαρά.. Απλά το timing σου ήταν κακό, αν θες τη γνώμη μου, για αυτό και τώρα που ξανασηκωθήκαμε όρθιοι, και τουλάχιστον εξασφαλίσαμε (κατά πάσα πιθανότητα) την πρόκριση μας στους 8, είναι μια καλή ευκαιρία να ανταποδώσουμε τα τότε σχόλια...

QUOTE(rchos @ Feb 18 2011, 11:45 ) *
την μαχητικοτητα του ερτσεγκ(αυτο ακουγεται γελοιο το ξερω)

Όχι φίλε! Αγαπάμε τον true warrior, Ζόραν Έρτσεγκ!
Έφαγε μια τάπα στην αρχή του αγώνα, που νόμιζα πως θα έβγαινε άμεσα, θα πήγαινε σπίτι του και θα έμπαινε κάτω απο τα σκεπάσματα για μια βδομάδα...

...Αλλά ΟΧΙ! Ο Ζόραν επέστρεψε και βοήθησε ... Πραγματικά βοήθησε!!!! και δεν ήταν η πρώτη φορά!!!! blink.gif

Νομίζω ότι το στοιχείο που έχει αρχίσει και χαρακτηρίζει πλέον τον Ολυμπιακό είναι η μαχητικότητα.. Μπορεί σe ταλέντο να μην ξεχειλίζουμε, αλλά, συνήθως, υπάρχει πλάνο και από soft που ήμασταν τα τελευταία χρόνια, έχουμε αρχίσει και γινόμαστε αρκετά tough...
sakissab
Θα συμφωνήσω παρ' αυτά με τον αγαπητό ranking.
Ο Ερτσεγκούλης (κάποιων) αποδεικνύεται σε χρήσιμο όπλο του Ντούντα όχι μόνο σε άμυνα (λατρεύω την άμυνα που παίζει χαμηλά και ειδικά σε κοντίτερους παίκτες) αλλά και σε επίθεση (instant offense). Πραγματικά, πολύτιμος παίκτης.
Ήθελα να σχολιάσω την απόδοση του Γκόρντον: πολύ καλή μονάδα στην άμυνα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σαν τον Καλάθη που ο Ζότς τον "πετάει" μέσα για μια άμυνα και στη συνέχεια τον αντικαθιστά με τον ΔΔ. Σαν αμυντικός, είναι χρήσιμη μονάδα και "νομίζω ότιιιι" βοηθάει φοβερά σ' αυτό τον τομέα. Αλλά ρε παιδί μου, κάτι ελεύθερα τρίποντα και κάτι λέι άπ της πλάκας που πέρσυ στο Μαρούσι τα είχε για ψωμοτύρι, τι έχει πάθει φέτος; προφανώς και δεν είναι το πυροβόλο ή ο τύπος που βλέπει κουβά το καλάθι αλλά θα μπορούσε να έχει μερικές προσπάθειες παραπάνω.
Νομίζω ότι χθες η απουσία ενός Χαλπερίν φάνηκε, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.
Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια και κυρίως για το ματς της άλλης Πέμπτης.
tzagasdog
ρε παιδια.... αυτος ο Νιλσεν ειναι μεγαλος ξυλοκοπος και μαζι με το γεγονος οτι ειναι και σερφερ εε δεν μπορει....

ΣΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΦ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ....

που φτασαμε να προσπαθει ο Ολυμπιακος να βγαλει οσο πιο γινεται αναιμακτα τις περιουδους που παιζει ο Νιλσεν και ο Μαυροκεφαλιδης....

Τη μεταμορφωση ηταν αυτη του Μιλος στο 4ο δεκαλεπτο. Μιλαμε για αμυνα και επιθεση.

Ο Παπαλουκας οντως κανει την καλυτερη του σεζον.... απιστευτος.

Α ρε Αγγελοπουλοι.... τοσα χρονια δεν ειχατε καταλαβει οτι χωρις σεντερ που να ειναι σοβαρος δεν παμε πουθενα. Σε αλλο ενα τελικο Φ4 θα ειχαμε παει αν αντι του Μπουρουσαγκα ειχαμε ενα τυπου Νεστεροβιτς....
Τα λεει ο Σακ.....
rankin
QUOTE(tzagasdog @ Feb 18 2011, 13:50 ) *
ρε παιδια.... αυτος ο Νιλσεν ειναι μεγαλος ξυλοκοπος και μαζι με το γεγονος οτι ειναι και σερφερ εε δεν μπορει....

ΣΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΦ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ....

Για την ώρα φτιάχνει ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΣΕΦ!
Manu7
Ο Ερτσεγκούλης εχτές λοιπόν ήταν απόλαυση.Ήταν τόσο μεγαλή η διαφορά όταν έμπαινε στη θέση του
σέρφερ μας.Και το θέμα ποιο είναι όμως?Ότι τρελάθηκα με την βελτίωση του στην άμυνα.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το διαπίστωσα στο χθεσινό ματς.Από τότε που άρχισε να παίρνει την ευκαιρία του,
έδειξε την διάθεση του για άμυνα.Έχει αρχίσει να χαμηλώνει το σώμα του,δεν κάνει χαζά φάουλ (βλ.Νίλσεν)
δεν εκτίθεται στα μις ματς(μεγάλη υπόθεση).Ειδικά εχτές όταν τον παίξανε 1 με 1 οι κοντοί δεν φάγαμε καλάθι.Βέβαια
σε αυτό βοηθάει η γενικότερα καλή μας άμυνα τον τελευταίο καιρό που στη regular season ήταν κάκιστη.

Στην επίθεση το ταλέντο του το ξέρουμε.Απλά και εκεί φαίνεται πιο παθιασμένος πάντα όμως με τις γνωστές του στιγμές
ύπνου biggrin.gif.Ήταν μια φάση εχτές που του έρχεται η μπάλα από το πουθενά στα χέρια του.Είναι ολομόναχος με το καλάθι
και κάνει προσποίηση ο αθεόφοβοςtongue.gif!H κατάληξη ήταν τάπα...(ευτυχώς πήρε το ριμπάουντ ο πελεκαν και πήρε βολές).

Μελανό σημείο όμως της ομάδας παραμένει το ριμπάουντ.Είναι γνωστό και λογικό το πρόβλημα μας μιας και αρκετοί
δεν πηδάνε ούτε εφημερίδα.

Για τον Ράσο φυσικά υπόκλιση.Απλά και αυτός στα ριμπάουντ έχει το θεματάκι του και θεωρώ ότι αυτό ήταν που είχαμε
επισημάνει οι περισσότεροι το καλοκαίρι.Αλλά ο άνθρωπος είναι απόλαυση να διδάσκει τη θέση που παίζει και να βλέπεις
πόσο εκθέτει τον Μπουρούση!
Reggie Miller #31
Λοιπόν,αν μου έλεγαν στην αρχή της χρονιάς,ότι ο Έρτσεκ θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος,ότι θα παρακαλούσαμε να μπει μέσα για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού,ότι Νίλσεν και Μαυροκεφαλίδης θα έπαιζαν με το ζόρι μερικά λεπτά,όπου σε αυτό το διάστημα η απουσία του Έρτσεκ θα ήταν εμφανής,απλα΄θα τον αποκαλούσα αμπάσκετο!Να όμως πως τα φέρνει η ρουφιάνα η ζωή.

Θα ήθελα πολύ να βλέπω τον Παπανικολάου στο 4.Σε μερικά ματς που έχει παίξει ήταν αρκετά καλός και είχαμε και καλύτερα τρεξίματα.Ο Νίλσεν μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από εκνευρισμό στην εξέδρα,ενώ
ο Μαυροκεφαλίδης νομίζει πως παίζει μονάκια στην πλαζ.Αν δεν αλλα΄ξουν και βελτιωθούν,τότε δε βλέπω λόγο να μην παίζει ο Ζόραν....
T.W.Is.M.
QUOTE(Reggie Miller #31 @ Feb 18 2011, 18:24 ) *
Λοιπόν,αν μου έλεγαν στην αρχή της χρονιάς,ότι ο Έρτσεκ θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος,ότι θα παρακαλούσαμε να μπει μέσα για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού,ότι Νίλσεν και Μαυροκεφαλίδης θα έπαιζαν με το ζόρι μερικά λεπτά,όπου σε αυτό το διάστημα η απουσία του Έρτσεκ θα ήταν εμφανής,απλα΄θα τον αποκαλούσα αμπάσκετο!Να όμως πως τα φέρνει η ρουφιάνα η ζωή.

Θα ήθελα πολύ να βλέπω τον Παπανικολάου στο 4.Σε μερικά ματς που έχει παίξει ήταν αρκετά καλός και είχαμε και καλύτερα τρεξίματα.Ο Νίλσεν μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από εκνευρισμό στην εξέδρα,ενώ
ο Μαυροκεφαλίδης νομίζει πως παίζει μονάκια στην πλαζ.Αν δεν αλλα΄ξουν και βελτιωθούν,τότε δε βλέπω λόγο να μην παίζει ο Ζόραν....

Θα προσθετα οτι αυτος που πρεπει να αλλαξει και να βελτιωθει ειναι ο Μαυροκεφαλιδης. Απο το Νιλσεν δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.
Anaz
Μελανό σημείο όμως της ομάδας παραμένει το ριμπάουντ.
Ρε παιδια το ακουω αρκετα συχνα φετος αυτο κ μου κανει μεγαλη εντυπωση. Μαλλον επειδη ειναι πολυ σπαστικο να τρως καλαθι απο δευτερες ευκαιριες του αντιπαλου, μας μενει εντονα στο μυαλο κ αποτυπωνεται ως προβλημα στο ριμπαουντ. Στην πραγματικοτητα ομως δεν ειναι καθολου ετσι!
Χτες τα ριμπαουντ ηταν 47-30 υπερ μας! Τολμω να πω μαλιστα οτι ηταν βασικοτατος παραγοντας της χτεσινης νικης, αφου ειδικα στο τελος ανανεωσαμε ενα σκασμο επιθεσεις.
Αν δειτε κ τα στατιστικα της Ευρωλίγκας θα διαπιστωσετε οτι ειμαστε στις κορυφαιες ομαδες στα ριμπαουντ.
Ενταξει, καποια ριμπαουντ θα χαθουν, καποιες επιθεσεις θα τις ανανεωσει ο αντιπαλος, αν πηδαγαμε κ μονοι μας δεν θα'χε γουστο, αλλα δε νομιζω οτι η ομαδα εχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο ριμπαουντ. Δεν θυμαμαι κιολας για την ακριβεια ΚΑΝΕΝΑ ματς που να μας εχει στοιχισει αυτο. Ουτε καν με τη Ρεαλ -που ειναι 1η στη διοργανωση σε αυτον τον τομεα- στην Μαδριτη,δεν ηταν αναμεσα στις αιτιες της ηττας.
Reggie Miller #31
Ειδικά χθες κάτι επιθετικά του Ράσο,μας έδωσαν τη νίκη...
Αφού χάναμε τα λέι απ...
rchos
QUOTE(Anaz @ Feb 18 2011, 18:31 ) *
Ρε παιδια το ακουω αρκετα συχνα φετος αυτο κ μου κανει μεγαλη εντυπωση. Μαλλον επειδη ειναι πολυ σπαστικο να τρως καλαθι απο δευτερες ευκαιριες του αντιπαλου, μας μενει εντονα στο μυαλο κ αποτυπωνεται ως προβλημα στο ριμπαουντ. Στην πραγματικοτητα ομως δεν ειναι καθολου ετσι!
Χτες τα ριμπαουντ ηταν 47-30 υπερ μας! Τολμω να πω μαλιστα οτι ηταν βασικος παραγοντας της χτεσινης νικης, αφου ειδικα στο τελος ανανεωσαμε ενα σκασμο επιθεσεις.
Αν δειτε κ τα στατιστικα της Ευρωλίγκας θα διαπιστωσετε οτι ειμαστε στις κορυφαιες ομαδες στα ριμπαουντ.
Ενταξει, καποια ριμπαουντ θα χαθουν, καποιες επιθεσεις θα τις ανανεωσει ο αντιπαλος, αν πηδαγαμε κ μονοι μας δεν θα'χε γουστο, αλλα δε νομιζω οτι η ομαδα εχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο ριμπαουντ. Δεν θυμαμαι κιολας για την ακριβεια ΚΑΝΕΝΑ ματς που να μας εχει στοιχισει αυτο. Ουτε καν με τη Ρεαλ -που ειναι 1η στη διοργανωση σε αυτον τον τομεα- στην Μαδριτη,δεν ηταν αναμεσα στις αιτιες της ηττας.

η αληθεια ειναι οτι στα ριμπαουντ ειμαστε δευτεροι στην ευρωλιγκα.πισω μονο απο ρεαλ.
στα αμυντικα ειμαστε νομιζω παλι δευτεροι ενω στα επιθετικα αρκετα πιο κατω.

παντως στα συνολικα ριμπαουντ ειμαστε δευτεροι οποτε καπως οξυμωρο ακουγεται να λενε καποιοι οτι εχουμε θεμα στα ριμπαουντ.

περσι τελειωσαμε τη χρονια με 33 ριμπαουντ το παιχνιδι μεσο ορο και νομιζω ημασταν 4-5 στον τομεα αυτο.φετος εχουμε 36 ανα παιχνιδι ως τωρα.με τα επιθετικα να ειναι ιδια και αυτα τα τρια παραπανω να ειναι αμυντικα ριμπαουντ.

kseplenhs
με τα ριμπάουντ δεν νομίζω να υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.Απλά αρκετές φορές με τον παπαλουκά 3αρι,όταν ο αντίπαλος έχει ένα κορμί σαν τον κλαβέρ,είναι λογικό να υπάρξει θεματάκι.Και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο εμείς δεν έχουμε 3αρι και ο αντίπαλος έχει κορμιά να δώσει στα φοργουορντ.
Reggie Miller #31
QUOTE(kseplenhs @ Feb 18 2011, 18:46 ) *
με τα ριμπάουντ δεν νομίζω να υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.Απλά αρκετές φορές με τον παπαλουκά 3αρι,όταν ο αντίπαλος έχει ένα κορμί σαν τον κλαβέρ,είναι λογικό να υπάρξει θεματάκι.Και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο εμείς δεν έχουμε 3αρι και ο αντίπαλος έχει κορμιά να δώσει στα φοργουορντ.

Και με τον παίκτη του Τεόντοσιτς υπάρχει θέμα,αλλά....
Air Kef
Ενταξει, καποια ριμπαουντ θα χαθουν, καποιες επιθεσεις θα τις ανανεωσει ο αντιπαλος, αν πηδαγαμε κ μονοι μας δεν θα'χε γουστο, αλλα δε νομιζω οτι η ομαδα εχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο ριμπαουντ

Ναι ρε συ Γιώργο αλλά ενώ έβγαιναν οι άμυνες και η Βαλένθια έδειχνε ανίκανη να σκοράρει, τσουπ, ριμπάουντ->καλάθι.

Και ο Ράσο για μας έκανε κάτι φόλοου, ειδικά προς το τέλος, αλλά τι να πω, σε κάποια φάση η Βαλένθια σκόραρε κι αυτή πολύ συχνά με επιθετικό ριμπάουντ ή plays μετά από άουτ, χαζοί και εύκολοι πόντοι που δώθηκαν, και απέναντι σε άλλη ομάδα θα μέτραγε περισσότερα.
kseplenhs
QUOTE(Reggie Miller #31 @ Feb 18 2011, 18:52 ) *
Και με τον παίκτη του Τεόντοσιτς υπάρχει θέμα,αλλά....

δεν έχει να κάνει με τον παίχτη του τεόντοσιτς αλλά με τον ίδιο .Στον ολυμπιακό με τα μπλοκ αουτ που γίνονται καταλήγουν πολλά σκουπίδια στα γκαρντ του.Ακόμα και χτες ο τεόντοσιτς μαζεψε 5 ριμπάουντ.

έχει να κάνει με την συγκέντρωσή του.Οταν είναι στον κόσμο του και δεν κινηθεί έγκαιρα τότε θα χαθεί το ριμπάουντ.

επιμένω πως το πρόβλημα είναι πως ο παπαλουκάς αντιμετωπίζει (κατα κανόνα πλέον) τύπους που στην μέχρι τώρα καριέρα του αντιμετώπιζε σε έκτακτες περιπτώσεις.Μπορεί να είναι δυνατό κορμί αλλά να γίνεις forward στα 34 είναι λίγο άθλος
Reggie Miller #31
Ναι,υπάρχει γενικότερα το θέμα με την άμυνα του Τεό,απλά επειδή γενικα΄δεν είναι συγκεντρωμένος ο παίκτης του σουλατσάρει....
Πάντως ο παπαλουκάς δεν τα πάει και άσχημα σε άμυνες με ψηλότερα κορμιά,αλλά στο ριμπαόυντ πάσχει,επειδή κυρίως δεν μπλοκάρει,ίσως επειδή δεν είναι μαθημένος να λειτουργεί έτσι...
Anaz
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2011, 18:55 ) *
Ναι ρε συ Γιώργο αλλά ενώ έβγαιναν οι άμυνες και η Βαλένθια έδειχνε ανίκανη να σκοράρει, τσουπ, ριμπάουντ->καλάθι.

Και ο Ράσο για μας έκανε κάτι φόλοου, ειδικά προς το τέλος, αλλά τι να πω, σε κάποια φάση η Βαλένθια σκόραρε κι αυτή πολύ συχνά με επιθετικό ριμπάουντ ή plays μετά από άουτ, χαζοί και εύκολοι πόντοι που δώθηκαν, και απέναντι σε άλλη ομάδα θα μέτραγε περισσότερα.
Δεν διαφωνω ρε συ, αλλα οπως ειπα κ πιο πανω.. δεν πηδαμε κ μονοι μας!! biggrin.gif
10 επιθετικα ειχανε.Δεν τη λες και πολυ σοβαρη ζημια. 11 ειναι ο ΜΟ τους. Αυτο που μας χαλαγε πολυ περισσοτερο την αμυντικη προσπαθεια ηταν οτι στους στελναμε συνεχεια στις βολες.
Ειδικα χτες αν το δεις και στατιστικα, νομιζω οτι ακριβως αυτη η υπεροχη μας στο ριμπαουντ ηταν που εκανε την διαφορα. Ολα τα νουμερα ειναι πανω κατω ιδια, κι εμεις ανανεωσαμε 19(!) επιθεσεις απο τις συνολικα 39 διεκδικησεις, με αρκετες μαζεμενες στο κρισιμοτερο σημειο. Πρεπει να εισαι πολυ απληστος για να σταθεις στα 3-4 που σου βαλαν κι αυτοι! tongue.gif

Ενα αρκετα ενδιαφερον κ αντιπροσωπευτικο στατιστικο ειναι το DR%, το ποσοστο δηλαδη των αμ.ριμπ που παιρνουμε προς τις συνολικες διεκδικησεις. Μολις τωρα ειδα οτι ειμαστε ΠΡΩΤΟΙ παρακαλω στην διοργανωση σε αυτο. Ε νομιζω ειναι υπερβολη να μιλαμε συνολικα για ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. Τουλαχιστον ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.. Αυτο θελω να πω.
Air Kef
μήπως μπορείς να βρεις κανα στατιστικό και για το ΜΑΚΡΥΝΟ ριμπάουντ;; To πιο σημαντικό στοιχείο στο σύγχρονο μπασκετ;
μήπως έχουμε εκεί πρόβλημα τελικα; ugly_tocktock.gif icon_headbang.gif
Anaz
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2011, 19:15 ) *
μήπως μπορείς να βρεις κανα στατιστικό και για το ΜΑΚΡΥΝΟ ριμπάουντ;; To πιο σημαντικό στοιχείο στο σύγχρονο μπασκετ;
77.gif 24.gif
Ασε, δεν το ψαχνω! Φοβαμαι!! Αμα διαπιστωσω κανα προβλημα, με τι ενδιαφερον θα παρακολουθω μετα το υπολοιπο της χρονιας, οταν θα'μαστε καταδικασμενοι? tongue.gif
benchwarmer
Αυτο με τα ριμπαουντ για καποιο μυστηριο λογο το ακουω απο ολους τους φιλαθλους, για ολες τις ομαδες μπασκετ. Μαλλον ενα χαμενο αμυντικο ριμπαουντ αποτυπωνεται πολυ ευκολα στο μυαλο και γι' αυτο μενει ως "προβλημα".

Εαν καποιος εχει χρονο να το φτιαξει, θα ειχε πολυ ενδιαφερον να δουμε το πραγματικο στατιστικο που αποτυπωνει αν μια ομαδα ειναι καλη στα αμυντικα ριμπαουντ (και οχι απλα το ποσα αμυντικα ριμπαουντ εχει ανα ματς), δηλαδη τον λογο "αμυντικα ριμπαουντ ομαδας" προς "αστοχα σουτ αντιπαλου" η "αμυντικα ριμπαουντ ομαδας" προς "επιθετικα ριμπαουντ αντιπαλου".
vastravoud
Είναι το πολύ χρήσιμο στατιστικό "rebound rate" που λένε και οι αμερικάνοι.
Manu7
Ναι καποια ριμπαουντ θα χαθουν.Σκοπος ειναι οταν το χανεις ομως να μην τρως καλαθι οπως και να'χει.Και εχτες γινοταν αυτο ακριβως.Καπου στους 18 βαλανε με αυτο τον τροπο.Υπαρχει σιγουρα βελτιωση σε σχεση με την αρχη της χρονιας.Και κατι αλλο.Η αμυνα εχτες ηταν καλη.Ωστοσο φαγαμε 79 ποντους.Τη διαφορα την εκαναν τα καλαθια δευτερης ευκαιριας και κατι μις ματς που ειχε ο παπαλουκας με τον κλαβερ και ο μονιμα ο Τεοντοσιτς.
Anaz
QUOTE(benchwarmer @ Feb 18 2011, 19:45 ) *
Αυτο με τα ριμπαουντ για καποιο μυστηριο λογο το ακουω απο ολους τους φιλαθλους, για ολες τις ομαδες μπασκετ. Μαλλον ενα χαμενο αμυντικο ριμπαουντ αποτυπωνεται πολυ ευκολα στο μυαλο και γι' αυτο μενει ως "προβλημα".

Εαν καποιος εχει χρονο να το φτιαξει, θα ειχε πολυ ενδιαφερον να δουμε το πραγματικο στατιστικο που αποτυπωνει αν μια ομαδα ειναι καλη στα αμυντικα ριμπαουντ (και οχι απλα το ποσα αμυντικα ριμπαουντ εχει ανα ματς), δηλαδη τον λογο "αμυντικα ριμπαουντ ομαδας" προς "αστοχα σουτ αντιπαλου" η "αμυντικα ριμπαουντ ομαδας" προς "επιθετικα ριμπαουντ αντιπαλου".

Ενα αρκετα ενδιαφερον κ αντιπροσωπευτικο στατιστικο ειναι το DR%, το ποσοστο δηλαδη των αμ.ριμπ που παιρνουμε προς τις συνολικες διεκδικησεις. Μολις τωρα ειδα οτι ειμαστε ΠΡΩΤΟΙ παρακαλω στην διοργανωση σε αυτο.
wink.gif 74.6% απο εδω..
benchwarmer
QUOTE(Anaz @ Feb 18 2011, 20:44 ) *
wink.gif 74.6% απο εδω..

Δεν το ηξερα το σαιτ, thanks smile.gif
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Feb 18 2011, 20:46 ) *

Και ναι, θα quotαρω τον εαυτο μου! icon_drunk.gif

Αναζ, μας εκανες μεγαλη ζημια βραδιατικα με αυτο το λινκ tongue.gif

Βρηκα και την αγαπημενη μου κατηγορια, τα συν/πλην της ομαδας για καθε παιχτη οταν ειναι στο παρκε σε σχεση με το οταν ειναι εξω. Πρωτοι λοιπον απο μας σε αυτην την κατηγορια φετος ειναι ο Ερτσεγκ(!!!) και ο Παπαλουκας, με τριτο τον Σπανουλη, και τελευταιοι ο Τεοντοσιτς και (μακραν) ο Μαυροκεφαλιδης (-6.4 οταν ειναι μεσα, +10 οταν ειναι εξω!!!).

Και κοιτωντας και τα περσινα στατιστικα, δεν μπορω να μην κρατηθω να πω και για τον Παπαλουκα, οτι καθε αλλο παρα ισχυει το "φετος ειναι καλυτερος απο περυσι", μιας και περυσι (εκτος απο ολα τα αλλα) ηταν και στην συγκεκριμενη κατηγορια απο τους πρωτους σε ολη τη διοργανωση, και μακραν ο πρωτος σε εμας, με +15.2 οταν ηταν μεσα, και +0.1 οταν ηταν εξω..
T.W.Is.M.
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2011, 21:15 ) *

Αυτο θα μας το αναλυσει ο ειδικος του μακρινου ριμπαουντ, Βαγγελης Ιωαννου, στην επομενη μεταδοση της ΝΕΤ. wink.gif

QUOTE(benchwarmer @ Feb 18 2011, 22:46 ) *

Το στοιχειο που φαινεται σ αυτο το σαιτ ειναι πολυ χρησιμο. Φαινεται μια αλλη πτυχη της προσφορας του καθε παιχτη. Απ αυτες που δεν μπορουν να πιασουν τα συνηθισμενα στατιστικα.
Germany96
QUOTE(benchwarmer @ Feb 18 2011, 21:32 ) *
...Βρηκα και την αγαπημενη μου κατηγορια, τα συν/πλην της ομαδας για καθε παιχτη οταν ειναι στο παρκε σε σχεση με το οταν ειναι εξω...

Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι το καθαρό +/- των παικτών, αλλά προσαρμοσμένη η συμμετοχή τους σαν να αγωνίζονταν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι 70 κατοχών (κι είναι μια αρκετά καλή προσέγγιση αφού το μέσο παιχνίδι της Euroleague έχει γύρω στις 71 κατοχές για την κάθε ομάδα). Το μοντέλο ανά κατοχές σε σύγκριση με αυτό ανά λεπτά είναι ότι δίνει περισσότερα στοιχεία για μεγαλύτερη ακρίβεια σε άλλες λεπτομερέστερες αναλύσεις, δεδομένου ότι ένας παίχτης σε έναν αγώνα μπορεί να έχει αγωνιστεί 10 λεπτά αλλά επειδή αυτά τα λεπτά ενδέχεται να είναι "σπαστά", μπορεί να αντιστοιχούν σε 15 επιθετικές κατοχές αλλά σε μόνο 12 αμυντικές για παράδειγμα.

Το κακό με το format διοργανώσεων όπως η Euroleague είναι πως το δείγμα των αγώνων είναι εξαιρετικά μικρό και ετεροβαρές. Το +/- είναι περισσότερο χρήσιμο για συγκρίσεις παικτών της ίδιας ομάδας (που θεωρητικά έχουν παίξει τον ίδιο αριθμό αγώνων με τους ίδιους αντιπάλους) αλλά και πάλι για παίκτες με μικρούς χρόνους συμμετοχής χάνει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του.

Περισσότερο ακριβές είναι το adjusted +/- που λαμβάνει υπόψη το επίπεδο των συμπαικτών αλλά και των αντιπάλων κατά την διάρκεια συμμετοχής του κάθε παίκτη κι από αυτό μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για συγκρίσεις παικτών διαφορετικών ομάδων (ενώ πάντα πρέπει να υπάρχει κι ένα minimum όριο χρόνου συμμετοχής για να έχουν οποιαδήποτε αξία τέτοια στατιστικά).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.