Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Q&A 2017 Draft
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
jasonick
1)Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης στο φετινό ντραφτ;

benchwarmer: Ο LaVar Ball. 17.6 κοτσάνες και 9.8 μπαρούφες μέσο όρο.

jasonick: Ο Malik Monk. Είναι εξαιρετικός σκόρερ με κύριο χαρακτηριστικό το σουτ που έχει. Διαθέτει deep range και το midrange του είναι πολύ καλό, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ, παίζει πολύ καλά μακριά από τη μπάλα αλλά και με αυτή στα χέρια του. Είναι καλύτερος playmaker από ότι δείχνουν τα νούμερα του στο Kentucky (2,3 ασσίστ σε 32,1 λεπτά) κυρίως λόγω του Fox ο οποίος ήταν ο άσσος της ομάδας. Με κέρδισε η εμφάνιση του ενάντια στη North Carolina, όπου δείχνοντας άγνοια κινδύνου πήρε μεγάλα και πολύ δύσκολα σουτ και παραλίγο να γίνει μία μεγάλη ανατροπή που θα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

SG3ptshooter: Ξεκίνησα υπέρ του Fultz όταν θεωρούνταν ένα απ' τα καλύτερα prospects της χρονιάς αλλά όχι απαραίτητα το #1 pick. Mε κέρδισε η άνοδος του Ball, τον υπερασπίστηκα έναντι του DraftExpress όσο αρνούνταν να δεχτεί να τον ανεβάσει και ενδιάμεσα πέρναγα τις κλασσικές μου φάσεις με το cult που κουβαλάει ο Fox. Γύρισα στο Fultz ανάμεσα στους τρεις αλλά αγαπημένο παίκτη δεν έχω σε σύγκριση με καμία άλλη χρονιά, ως προσωπική συμπάθεια ή και κάτι παραπάνω από γραφικότητα. Αγωνιστικά το PG που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι ο Jawun Evans του OKCST, αν είχε size θα ήταν εύκολα στη λοταρία, τρομερός συνδυασμός skill σε εκτέλεση, πάσα και drive, αυτό το τελευταίο έστω για το επίπεδο του κολεγιακού. Τις τελευταίες μόλις μέρες με έχει κερδίσει full, ειδικά απ' τα workouts και τις συνεντεύξεις, ο riser στα mocks Donovan Mitchell του Louisville, οπότε τους δίνω μαζί στην κορυφή. Τυχαίνει -ή ίσως όχι- να είναι ηγέτες των ομάδων που απέκλεισε το Michigan ως το Sweet Sixteen, αρνούνταν να χάσουν αμφότεροι, ο Evans αν είχε 20 δευτερόλεπτα ακόμα θα το είχε πάρει μόνος του.

sheed: Ως skill: ο Fultz.
Ως gameplay: ο Fox.
Ως προοπτική: ο Ntilikina.
Ως προσωπική συμπάθεια: ο Tatum.

thalys: O "δικός μας" Τάυλερ Ντόρσυ. Κυρίως γιατί θέλω πολύ να τον δω στην από δω πλευρά του Ατλαντικού.

Voyager: Στη συγκεκριμένη ερώτηση ήμουν ανάμεσα σε Jackson και Markkanen, αλλά θα επιλέξω τον Φιλανδό λόγω της καταγωγής του και της κολλεγιακής του θητείας στην Αριζόνα. Παρακολουθώντας τον, στην τελική φάση του κολλεγιακού πρωταθλήματος μου έδωσε την εντύπωση ενός ώριμου παίκτη, πνευματικά έτοιμου για την πρόκληση που λέγεται ΝΒΑ και με αρετές σπάνιες σε ψηλό της φουρνιάς του.


2) Τα guards στην λοταρία έχουν την τιμητική τους με Fultz και Ball να θεωρούνται συνήθως σίγουροι για τριάδα. Ποιον προτιμάτε από αυτούς τους δύο και πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος άλλος guard (Fox/Monk, Smith) που μπορει να τους ξεπεράσει;

benchwarmer: Και οι δύο είναι (μ)παιχταράδες. Ο Fultz είναι πλέον σχεδόν σίγουρο no1 και πιθανότατα η Φιλαδέλφια να είναι ο ιδανικός προορισμός. Νομίζω πως θα κάνει μεγάλη καριέρα, τώρα εντάξει, με το super-stardom δεν έχει κλείσει ραντεβού κανείς. Τα θέματα του Lonzo είναι γνωστά, στο draft δεν θα τον ξεπεράσει κάποιος άλλος, εάν δεν προσέξει όμως κάποια πράγματα (happy father’s day σήμερα 18/6!) πολύ πιθανό ως καριέρα να τον ξεπεράσει κάνας Fox/Monk, που είναι επίσης πολύ αξιόλογοι παίχτες.

jasonick: Τον Fultz θα τον προτιμούσα από οποιοδήποτε άλλο παίκτη, guard ή μη. Αν εξαιρέσουμε το αμυντικό κομμάτι (που τα χαρακτηριστικά για να γίνει μελλοντικά καλός αμυντικός τα έχει) τα υπόλοιπα στοιχεία του είναι εξαιρετικά. Ο Ball από την άλλη με ψιλοπροβληματίζει για τόσο ψηλά. Σίγουρα είναι ο καλύτερος playmaker του draft αλλά η άμυνα του, κατά πόσο θα μεταφραστεί το σκοράρισμα στα δεδομένα του NBA και το πως θα παίζει όταν δεν θα έχει την μπάλα στα χέρια του είναι μερικές ανησυχίες που έχω. Ο Fox μοιάζει καλύτερο fit για να κολλήσει ως ρολίστας στην πλειοψηφία των ομάδων που ψάχνουν τέτοιο παίκτη αλλά στο #2 δεν επιλέγεις με αυτό το κριτήριο. Ο Monk όπως είπα είναι ο αγαπημένος μου παίκτης σε αυτό το draft αλλά βλέποντας τις ομάδες που επιλέγουν ψηλά ο Fox είναι καλύτερο fit π.χ Suns με Booker ή Kings με Hield. Για Smith θα τα πούμε πιο κάτω.

SG3ptshooter: Ο Fultz είναι αυτός που έχει περισσότερο απ' όλους την εικόνα του ΝΒΑ go-to-guy, γι' αυτό φεύγει στο #1. Οι συγκρίσεις είναι με Russell και με αυτούς που πάνω κάτω συγκρινόταν κι ο Russell, δηλαδή Harden, Ginobili, Roy. O Russell έχει καλύτερο touch, o Fultz καλύτερα πόδια. Mε καλύτερα ast% και tov% απ' το Ball και εξαιρετική ατομική παρουσία σε μια ομάδα που χωρίς Dejounte και Chriss δεν μπόρεσε να κερδίσει παιχνίδια, δε μπορώ να ξεγράψω το Fultz επειδή δεν κέρδιζε αρκετά. Δεν ήταν παρών το Μάρτη αλλά αντίστροφα κανείς απ' τους άλλους δεν έκανε αρκετά ώστε να τον εκθρονίσει.
Ο Ball είναι δίκαια το δεύτερο guard που θα φύγει απ' το board παρότι δεν απέδειξε πως μπορεί να σκοράρει μέσα απ' το τρίποντο από τρίπλα, παρότι έπαιξε πολύ λιγότερο screen game απ' ότι θα περίμενε κανείς και παρότι κανείς δεν περίμενε να σουτάρει τόσο καλά απ' έξω, όχι μόνο λόγω άσχημης μηχανικής αλλά και γιατί τα περσινά του ποσοστά ήταν πιο κοντά στου.. Fox. Η πάσα του ως ένστικτο είναι elite όπως και να χει, αυτό είναι το βασικό του ατού. Πρέπει να καταφέρει πολλά πάντως, το μάκρος του δεν το έχει μεταφράσει σε αυτόματο αμυντικό impact και εκτελεστικά θέλει πολύ χρόνο. Συγκρίσεις με kidd σε πολλά είναι άστοχες.
Kι άλλοι είναι επιλογές για δεκάδα. Ο Fox όσο δεν έχει σουτ θα φέρει ερωτηματικά και παρότι πολύ ελαφρύς μ' αρέσει αρκετά, ειδικά με κίνηση προς το καλάθι. Ο Monk σούταρε εξαιρετικά αλλά παρότι έχει ελατήρια στα πόδια settlαρε τόσο που σχεδόν 4 απ' τα 5 attempts του ήταν jumpers και τα δίποντά του στο καλάθι ήταν straight line drives καρφώματα με χώρο. Το ερώτημα με τους Kentuckαίους παραμένει το κατά πόσο μπορεί κανείς απ' το συνωστισμό ταλέντων να βγάλει αρκετά συμπεράσματα για τον καθένα ξεχωριστά, το 2015 ο Towns δεν έδειξε ούτε τα μισά απ' όσα έκανε στη Sota ως rookie κι ο Booker έφυγε στο 13 γιατί ήταν ο ανήλικος Jamal Crawford πίσω απ' τους Harrisons. Aν ήμουν επίδοξος freshman δε θα πήγαινα στον Calipari.- Bέβαια κάπου εδώ έρχεται ο Dennis Smith, που στο πρώτο mock του .net βρισκόταν στο #1 και τα πράγματα στο NC State πήγαν τόσο άσχημα που κοντεύει να πέσει κι απ' τη δεκάδα. Εντυπωσιακός στα highs του, σε μια ομάδα ακόμα πιο δυσλειτουργική κι απ' αυτή του Fultz δεν έδειξε την υπομονή του Markelle. Flag για κάγκουρας από μένα αλλά δεν τον ξεγράφεις με τίποτα.

sheed: Ο καλύτερος παίκτης του draft είναι ο Μαρκέλλος. Διαθέτει το μεγαλύτερο επιθετικό οπλοστάσιο από οποιονδήποτε. Του δίνεις ένα franchise και χτίζεις γύρω από αυτόν. Είναι ο κλασσικός παίκτης «νο1» του draft και πρέπει να επιλεχθεί εκεί. Μετά ας ανταλλαχθεί κλπ δε μας πειράζει!
Ο Lonzo σέρνει μαζί του τη «σιδερόμπαλα» που λέγεται Lavar, επίσης φαίνεται να έχει ισχυρές ποσότητες ιδιοτροπίας μέσα του, μιας και έχει δει όνειρο να παίζει μόνο στους Lakers στη μετα-κολεγιακή του ζωή. Αν αφήσουμε αυτά, είναι ο αμέσως καλύτερος παίκτης συνολικά μετά τον Fultz. Σπάνιος συνδυασμός ballhandling και vision, την πρώτη φορά που τον είδα μου θύμισε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του Jason Kidd, μετά είδα ξανά αυτό το nba comparison στο draftexpress. Δε τον αφήνεις πιο κάτω από το #2…
Αν θα έβαζα κάποιον πάνω από αυτούς; Όχι. Καλύτερος guard μετά το δίδυμο αυτό στα μάτια μου… μάλλον είναι ο Fox, με αρκετή δόση προσωπικής συμπάθειας όμως και χωρίς να σημαίνει ότι τον θεωρώ απαραίτητα ανώτερο από τους λοιπούς σε όρους προοπτικής. Βλέπω σε αυτόν κυρίως ένα μεγάλο επιθετικό ταλέντο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ιδανικά σε μια uptempo ομάδα με τους κατάλληλους συμπαίκτες.

thalys: Ο Φουλτζ δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο τελικό τουρνουά, αλλά είναι ο αδιαμφισβήτητα καλύτερος σκόρερ κι έχει τα εργαλεία να παίξει καλύτερη άμυνα. Με τον Μπολ δεν με προβληματίζει ούτε το σουτ του, είναι περίεργο αλλά τα βάζει, ούτε ο πατέρας του, παρότι η παρεμβατικότητα του και η εν γένει στάση του θα είναι πρόβλημα. Κυρίως προβληματίζομαι από την εμφάνιση του απέναντι στον Φοξ. Αν δεν μπορεί να μαρκάρει παίχτες της κλάσης αυτής, δεν μπορεί να είναι το Νο1 πικ. Επομένως Φουλτζ.

Voyager: Με κλειστά μάτια ανάμεσα στα δύο πρώτα πικς θα διάλεγα τον Φουλτζ. Ο πολύς ντόρος για τον Mπολ από τον πατέρα του , μου δημιουργεί ένα αίσθημα αμφιβολίας για τις ικανότητες του. Για μένα η επιλογή του Φοξ πίσω από τον Φουλτζ είναι αυτή που φαντάζει ως η καλύτερη ανάμεσα στα πολλά γκαρντ του ντραφτ.


3) Jackson, Isaac, Tatum, Markkanen. Ικανοί forwards που διεκδικούν μια θέση απ' την κορυφή ως το τέλος της πρώτης δεκάδας. Ποιος να φύγει απ' το board πρώτος;

benchwarmer: Ο Josh o Jackson, no3 στη Βοστώνη (πλέον). Και θα ταιριάξει και πολύ καλά, σίγουρα δεν είναι αυτή τη στιγμή material για ηγέτης κάπου (ακόμα και σε πιο αδύναμη ομάδα), όμως στο πολύ καλό σύνολο της Βοστώνης γύρω από τον κοντό, πιστεύω θα αποδώσει άμεσα.

jasonick: Λογικά ο Jackson. Ακόμα και να μην φτάσει επιθετικά το ταβάνι του και δεν σταθεροποιήσει το σουτ μπορεί να εξελιχθεί σαν έναν πιο ψηλό Iguodalοειδές παίκτη, το οποίο δεν είναι καθόλου άσχημο. Για τον Tatum αν μιλάγαμε πριν από 6+ χρόνια πιστεύω ότι θα ήταν το #1 του ντραφτ. Διαθέτει κάποια στοιχεία, όπως το footwork, οι κινήσεις του σε plays με isolation, τα οποία δεν τα βλέπεις συχνά. Θα πρέπει όμως να προσαρμοστεί παραπάνω από ότι οι υπόλοιποι και στις 2 πλευρές του παρκέ αλλά το ταβάνι του είναι πιο ψηλό. Ο Isaac δείχνει ότι μπορεί να γίνει από τους καλύτερους παίκτες στην άμυνα στο NBA αλλά υπάρχει το ερωτηματικό το ποιος θα είναι ο ρόλος του στην επίθεση. Δείχνει αρκετά raw προς το παρόν για αυτό και δεν θα τον προτιμούσα από τους Jackson και Tatum. Ο Markkanen έχει εξαιρετικό σουτ και δείχνει ιδανικός για το ρόλο του stretch 4αριού. Θεωρώ ότι έχει το μικρότερο ταβάνι από τους υπόλοιπους αλλά είναι αρκετά safe επιλογή ειδικά αν πέσει κάτω από τη 10άδα.

SG3ptshooter: Παράξενη χρονιά στους κορυφαίους στο 3-4. Ο Jackson σίγουρα φεύγει πρώτος απ' ότι φαίνεται, παρότι μ' άρεσε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν έχει το μεγαλύτερο χώρο για bust απ' όλους ψηλά. High motor, κάνει απ' όλα ναι, αλλά δεν είναι όλοι Butler και η σίγουρη βάση του σα skillset είναι αμφισβητήσιμη. Είναι στερεοτυπικά παίκτης Ainge, έχει όλα τα περιθώρια να είναι χρήσιμος με το καλημέρα αν όντως πάει στους Celtics χωρίς να χρειάζονται να ντυθεί Jimmy. Αν μεταφράσει αρκετά πράγματα απ' το παιχνίδι του σωστά, στο NCAA έπαιζε PF, θα μπορέσει να πετύχει πολλά. Ο Tatum είναι πολύ πιο polished σαν εικόνα αλλά δεν ξέρω καθόλου τι highs θα μπορέσει να βγάλει. Δεν είναι όσο αποτελεσματικός θα περίμενες βλέποντας το fluidity του σαν εικόνα και αμυντικά δεν μοιάζει επίδοξος killer. Ο Isaac το παιδί ακόμα δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται το... πόσο ξαφνικά ψήλωσε και δεν ξέρω αν χρειάζονται άλλο ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα στο Orlando όπου δίνεται σε αμφότερα τα συνήθη mock drafts. Δεν βοηθά το πόσο δεν κουβάλησε το Florida St που είχε roster και καλή εικόνα στην κανονική περίοδο για πολύ καλύτερα πράγμα το Μάρτη (μπήκαν ως #3 seed και αποκλείστηκαν με διασυρμό). Ο Markkanen επίσης μπορεί να μείνει απλά ένας φλώρος με σουτ. Με πείθει πως μπορεί πολύ, πολύ περισσότερα αρκεί να μπει στο ρυθμό των απαιτήσεων που υπάρχουν μπροστά του, μακρύς δρόμος μπροστά, ανάγκη για καλό fit κι εδώ. Και κρίμα που χάνει το τρένο ο Giles..

sheed: Οι Jackson και Tatum είναι αυτοί που θα επιλεχθούν πρώτοι. Όπως όλα δείχνουν οι Celtics θα επιλέξουν τον παίκτη τους ανάμεσα στους δύο τους και ο άλλος θα καταλήξει στους Suns. Θα μπορούσα να φανταστώ τους Suns να κάνουν κάποια τρέλα με τον Isaac, αλλά έχει τόσα κοντινά χαρακτηριστικά με τον Chris (αν και είναι πολύ καλύτερος) που δε λες δεν γίνεται...
Αν δε χαλάσει η αναμενόμενη επιλογή του Fox από τους Kings, οι Orlando Magic με τον John Hammond να επιλέγει πλέον γι’ αυτούς θα πάρουν τον Isaac, ο οποίος είναι από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη προοπτική εξέλιξης στο draft και θα μπορούσε να βρεθεί θεωρητικά ακόμα και ως το #3 για μένα. Η κατάσταση στο Orlando, αργά ή γρήγορα θα συμμαζευτεί, ο Isaac θα είναι η πρώτη κίνηση. Θεωρώ ότι ο Isaac δε θα μείνει για τους Wolves, που είναι το μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το ποιον θα επιλέξουν, αν δεν είναι ακόμη διαθέσιμος.
O επόμενος forward θεωρητικά είναι ο Markkanen. Θεωρώ ότι η πρώτη ομάδα που θα σκεφτεί να τον πάρει είναι οι Wolves, αλλά μόνο στην περίπτωση που θα έχουν χάσει τον Isaac και θα αφήσουν τον Monk να κυλήσει (πιστεύω αν θελήσουν guard θα πάνε για τον Smith, αλλά δε νομίζω με μια νέα Kahnική κίνηση να κάψουν μεμιάς Dunn-Rubio και νιούφη). Αν δε συμβεί αυτό, επόμενη ομάδα που θα έπρεπε να αμφιταλαντευτεί θα είναι οι Kings στο #10, στην περίπτωση που δεν τους πείσει αρκετά ο Collins. Ο Φινλανδός ίσως πέσει εκτός δεκάδας.

thalys: Η λογική λέει Jackson. Από τα ρηπόρτς που διαβάζω κι όσα έχω δει, ο Isaac δείχνει να έχει μεγαλύτερο ταβάνι, αλλά μπορεί να βγει Jeff Green. Ο Μαρκανεν είναι μάλλον ο πιο σίγουρος από όλους αυτούς: Καλός σουτέρ, μέτριος αμυντικός. Ο Τάτουμ είναι καλός σε πολλά, αλλά εξαιρετικός σε τίποτα που να μετράει στο σύγχρονο ΝΒΑ. Θα πάρω Τζάκσον με βαρειά καρδιά λόγω άμυνας κι ελπίζοντας να φτιάξει το σουτ του, πράγμα πιο πιθανό από το να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο Isaac ή να βελτιωθεί στην άμυνα ο Μαρκανεν.

Voyager: Λίγο πριν γίνει το trade της Βοστώνης, κυκλοφορούσε σαν είδηση ότι ο Τζάκσον είναι ο εκλεκτός του Nτάνι. Θέλω να πιστεύω ότι στο #3 θα είναι αυτός που θα φύγει πρώτος. Εκτός αν γίνει μια μικρή έκπληξη με τον Τατούμ να φοράει την πράσινη φανέλα ως νέος Paul Pierce , όπως τον χαρακτήρισαν. Ο Ισαάκ θέλει αρκετή δουλειά με το σώμα για να ανταποκριθεί στα κυβικά της λίγκας ενώ ο Μαρκανεν δεν αναμένεται να προσπεράσει τους Τζάκσον ή Τατουμ.


4) Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για ανταλλαγή κάποιων εκ των κορυφαίων picks, με το #1 pick να βρίσκεται πλέον στα χέρια των 76ers. Ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση και των δύο ομάδων; Πιστεύετε πως μπορεί να δούμε κάποια άλλη μεγάλη ανακατάταξη στη λοταρία;

benchwarmer: Νομίζω συμφέρει και τους δύο. Η Φιλαδέλφια προφανώς ήθελε γκαρντ ηγέτη και τον βρήκε στον Markelle. Η Βοστώνη έχει γκαρντ ηγέτη, ήθελε κάτι διαφορετικό και τον βρήκε μάλλον στον Jackson (που στο #1 θα σήκωνε νομίζω μεγαλύτερο βάρος πάνω του από ότι πρέπει). Κάτι άλλο όχι δεν βλέπω μάλλον.

jasonick: Μου άρεσε το trade για τους Sixers. Στο #3 αποκλείεται να πέσει ο Fultz και οι παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι εκεί δεν λες ότι κολλάνε ιδανικά σε μία ομάδα που θα έχει τους Simmons, Saric και Embiid στην βασική 5άδα. Όλα αυτά δίνοντας το pick των Kings γιατί αυτό των Lakers το θεωρώ πολύ δύσκολο να το πάρει η Βοστώνη (πρέπει να είναι στις θέσεις 2-5) αφού φέτος μπορεί το LA να είχε άσχημο ρεκόρ αλλά από ένα σημείο και μετά τάνκαρε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Όσον αφορά τους Celtics, βλέπω a$$et$, a$$et$ και από τηγανίτα τίποτα. Δεν θεωρώ καλή τη κίνηση να χαθεί ο Fultz για ένα pick μελλοντικού γύρου, έστω και αν αυτό είναι των Kings.
Όσον αφορά την άλλη ερώτηση πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα οι Lavine και Drummond θα φύγουν από τις ομάδες τους οπότε ίσως δούμε κάποιο trade που να περιέχει κάποιο πικ της λοταρίας. Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον και το τι θα γίνει με τον Paul George.

SG3ptshooter: Για τους Sixers τα πράγματα είναι απλά, αν ο Fultz γίνει πράγματι ένας απ' τους καλύτερους παίκτες αυτού του draft -κι αν οι Lakers κερδίσουν λίγο παραπάνω του χρόνου- κανείς δε θα βγει να πάρει κεφάλια. Εκτός αν έχει σπάσει τα κοντέρ ο Divac ως το 2019.
Ο Danny προσπαθεί να βρει τρόπο να καπαρώσει την κορυφή σιγά σιγά, φέτος με 29 ήττες δεν ξεκινά καν ως φαβορί για repeat του χρόνου, προ draft/offseason το λέω αυτό βεβαίως. Στο Thomas vs Fultz ο ένας είναι go-to-guy αυτή τη στιγμή κι ο άλλος ίσως εξελιχθεί σε τέτοιον σε 3+ χρόνια. Βάλε και την καψούρα για Jackson -αλήθεια η καψούρα για Jaylen Brown μας τελείωσε ή θα παίξει όντως PF Ο Josh; -και πιστεύω το front office των Celtics ελπιζει να βρει μια ανταλλαγή ακόμα ή μια μεγάλη κίνηση στη free agency. Άρα περιμένουμε το επόμενο σκέλος του Μεγάλου Πλάνου ή ποιο pick έρχεται στο μέλλον έστω και τι θα δώσει. Στο σήμερα ξέρω πως ανήκω στη μειοψηφία που δεν πιστεύει ακράδαντα στον ηγέτη Thomas, που απ' όπου και να το δεις βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο ανταλλακτικής αξίας που θα βρεθεί ποτέ..

sheed: Δεν ξέρω πόσος κυβερνοχώρος έχει αναλωθεί εδώ και δύο χρόνια για το θέμα «Ainge και 2017 #1 pick», τελικώς φαίνεται να καταλήγει σε αυτήν την ανταλλαγή… Η απόφαση των Celtics λοιπόν είναι να μην διαταραχθεί ο κορμός της ομάδας και οι υπάρχουσες ισορροπίες και επομένως να δουλέψει ο Stephens με ό,τι είχε ήδη με το τελείωμα της σαιζόν πλέον της προσθήκης ενός παίκτη που θα μπορούσε να ταιριάξει σε ρόλους που έχει ανάγκη η ομάδα, προσπαθώντας παράλληλα να κερδίσει όσα περισσότερα picks για το μέλλον, με σκοπό να πετύχει ενδεχομένως το peak κάποιων παικτών της ομάδας σε 3-4 χρόνια από τώρα, όταν ο Lebron θα είναι θεωρητικά σε λιγότερο dominant κατάσταση. Ποιόν θα διαλέξουν οι Celtics είναι μια άλλη ιστορία και εξαρτάται ειδικά –θεωρώ- και από την προεργασία που έχουν κάνει ώστε να διερευνήσουν ενδεχόμενα ανταλλάγματα από άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες για νέο trade. Μην ξεχνάμε ότι μόλις οριστικοποιηθούν και τα μελλοντικά draft picks που θα λάβουν από την ανταλλαγή, θα ανοίξει ο δρόμος για περισσότερα σενάρια και εννοώ κυρίως τους Paul George και Jimmy Butler, που θα επιθυμούσαν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους μια αλλαγή στην καριέρα τους.
Ο Fultz δε θα έβρισκε ποτέ σε αυτούς τους Celtics τις ευκαιρίες για να αναπτυχθεί σε αυτό που φανταζόμαστε ότι μπορεί να γίνει, εν αντιθέσει με αυτές που θα του παρουσιαστούν σε μια ομάδα που χτίζεται τώρα. Οι Sixers αποτελούν μια κορυφαία επιλογή για τον ίδιο και η παρουσία του μαζί με τον Embiid και τον Simmons, θα είναι όπως όλα δείχνουν η δεύτερη και πιο εκτεταμένη περίοδος οπαδικής τέρψης στην τελευταία δεκαετία μετά το περσινό δίμηνο που έπαιξε μπάλα ο Embiid.

thalys: H εν θερμώ γνώμη μου για την ανταλλαγή είναι:
Πίσσα, πούπουλα, στην πυρά κι απόλυση στον Έιντζ. Ή πρώτα απόλυση και μετά πίσσα, πούπουλα και στην πυρά. Δεν έχει σημασία η σειρά.
Πιο ψύχραιμα, έχω πειστεί ότι ο Φουλτζ είναι το Νο1 και δεν βρίσκω το Νο3 + το πικ των Λέηκερς του 18 αν είναι στο 2-5, διαφορετικά το πικ των Κινγκς του 19 επαρκή αποζημίωση. Πολύ καλό τρέηντ για τους Σίξερς. Πολύ χαμηλή τιμή για να πάρουν τον παίχτη που χρειάζονταν. Ακόμα κι αν δεν τους βγει ο Εμπιίντ, έχουν τον παίχτη-θεμέλιο για το μέλλον τους. Η Βοστώνη ρισκάρει το μέλλον για μερικά πικς. Ακόμη κι αν προχωρήσει σε άλλη μία ανταλλαγή, δεν βλέπω πώς θα είναι ικανοποιητική αυτή αν δεν φέρει Ντέηβις/Πορζίνγκις/Τάουνς. Μπαίνει η ομάδα σε win now mode με τους Νταμπς στο απόγειο της κυριαρχίας τους.
Για την δεύτερη ερώτηση, πιστεύω την βραδιά του ντραφτ κάποια ομάδα θα προσπαθήσει ν'ανεβεί λίγο και πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το #3 των Σέλτικς και την πιθανότητα να το ανταλλάξουν για κάποιον έτοιμο παίχτη.

Voyager: Ο Ντάνι κάνει πλάκα. Απλά τα πράγματα. Για όποιον έχει δει την ταινία Draft Day, o Kέβιν Κόσνερ έχει πλέον αφήσει την ηθοποία και έχει αναλάβει τις τύχες της Βοστώνης. Η δήλωση του Ainge είναι η εξής : Θα διαλέξουμε στο Νο3 τον παίκτη που θα παίρναμε και στο Νο1!” Αν και το trade δεν βρίσκει χαμένη καμία ομάδα, τα ανταλλάγματα που πήραν οι Βοστωνέζοι σε συνδιασμό με την επιλογή τους να μην επενδύσουν στον Fultz, βρίσκει κατά πολύ κερδισμένους τους "πράσινους". Βέβαια αν στην Φιλαδέλφια πάρουν τον Τζάκσον πρώτο πικ και οι Lakers έχουν δεσμευτεί στον πατέρα του Ball και πέσει ο Fultz στο #3, τότε σας συνιστώ να συνεχίσετε τη βραδιά σας με τον Κέβιν Κόσνερ παρά με τον Adam Silver. Η κατάληξη θα είναι η ίδια... icon_drunk.gif


5) Ποιον θεωρείτε υπερτιμημένο και ποιον υποτιμημένο σε σχέση με τις θέσεις που δίνουν τα mock drafts στους παίκτες;

benchwarmer: Καταρχάς να δηλώσω ότι φέτος δεν έχω πλήρη εικόνα του pool. Με σημαντικό κίνδυνο λάθους λοιπόν, θα πω για υπερτιμημένο τον Isaac (είμαι διαχρονικά φαν του Abraham). ΟΚ, το potential το βλέπω, αλλά ποτέ δεν ήταν η αδυναμία μου ψηλόλιγνοι αθλητικοί (αλλά ανέτοιμοι) πρωτοετείς. Για υποτιμημένο, σίγουρα Caleb Swanigan. OK έχουμε μία τάση προς τον μπουχεσισμό, αλλά στο #39 ρε draftexpress, αλήθεια;

jasonick: Δεν μου άρεσε ο Dennis Smith όταν στις αρχές τις χρονιές τον έδιναν τα mock drafts στο #2 και συνεχίζει να μην μου αρέσει τώρα που τον δίνουν στην 10άδα, όπου διαλέγουν οι Mavs εκεί κοντά. tongue.gif Η αθλητικότητα δεν του λείπει αλλά από εκεί και πέρα, σαν playmaker προβληματίζει, αμυντικά δεν είναι πολύ καλός και έχει ταβάνι λόγω size και wingspan. Γενικά στο σημερινό NBA όπου υπάρχει ποιότητα στην θέση του άσσου δεν με πείθει ο Smith για ένα πικ σε τόσο υψηλή θέση. Επίσης ο Tony Bradley, ο οποίος δίνεται τέλος 1ου γύρου, δεν πιστεύω ότι θα βρει ποτέ σοβαρό ρόλο σε ομάδα του NBA λόγω το ότι είναι βαρύ σκαρί χωρίς τρομερά αθλητικά στοιχεία και δεν θα μπορεί να αμυνθεί στο pick and roll.
Από υποτιμημένους μου αρέσουν αυτά που έχω δει από τον Bolden αφού θεωρητικά έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει καριέρα ως 4άρι. Θα έλεγα επίσης τον Nigel Williams-Goss o οποίος βρίσκεται στο #60 στο draftexpress, πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση για backup άσσος. Ο PJ Dosier δίνεται και αυτός προς το τέλος του 2ου γύρου και όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι θα βρει ρόλο σε κάποια ομάδα, αν βελτιώσει και το επιθετικό του παιχνίδι θα μιλάμε για μεγάλο steal.

SG3ptshooter: Διαβάσατε την πρώτη μου απάντηση; Ε το DraftExpress έχει φτάσει τον A-Jawun στο 38, πρέπει να τον ανέβασε μια θέση απ' το προηγούμενο πάντως.. Συμφωνώ με bench για το διαχρονικά συμπαθή Swanigan που όμως ήταν λίγο cringe στα closeouts sad.gif , μ' αρέσει ο Jordan Bell που κι αυτός απ' το DE δίνεται στο δεύτερο γύρο, ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες, τρομερό αμυντικό potential αλλά εκείνα τα χαμένα boxouts με το UNC πρέπει να τον έχουν ρίξει 10+ θέσεις..
Υπερτιμημένο στην ίδια λίστα θα έλεγα το Michiganeiro DJ Wilson γιατί είχε μια αρκετά ασταθή χρονιά και παρότι όντως ανέβηκε απρόσμενα το Μάρτη παραμένει κι αυτός ένας τυπάς που ψήλωσε απότομα και δεν ξέρει να παίξει κοντά στο καλάθι, μετριότατος rebounder και ανοχή στο άγγιγμα επιπέδου Κων/νου Κατακουζηνού. Πολλή δουλειά θέλει κι ο Lydon, καλό σουτ αλλά πολλή ζώνη για να εμπιστευτώ πως δεν είναι φουσκωμένα τα αμυντικά νούμερα. Btw κι ο Leaf λένε πέφτει με βάση workouts κλπ.
Στο nbadraft.net καταδικάζω την πτώση του Anunoby στο δεύτερο γύρο, προφανώς και δεν είναι έτοιμος ο Kawhi αλλά flashάρει αρκετές ικανότητες, είναι αρκετά εξελίξιμος τον χτυπάς νωρίτερα ειδικά αν έχεις χρόνο να τον περιμένεις. Ψηλά θεωρώ δίνουν τον Iwundu, είναι πιο έτοιμος και έχει ως και χειρισμό, αλλά είχε όλο το χώρο να φανεί και δεν νομίζω πως θα του δώσει κανείς screens εύκολα, θα πρέπει όντως να αποδείξει πως είναι ο Kawhi στα 23+.

sheed: Δηλώνω ότι δεν θεωρώ τον T.J. Leaf παίκτη που μπορούσε να βρίσκεται στο #14, θέση στην οποία φιγούραρε κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Τρέχει σαν ελάφι, έχει σχετικά γεμάτα stats σε μια ομάδα που είχε ευκαιρίες να φανεί με τον Ball στον ρόλο του distributor, αλλά δε μου αρέσει η ιδέα να επιλεχθεί τόσο ψηλά, ούτε καν στο #17-25 range, που τον βλέπω αυτόν τον καιρό. Δεν προδικάζω κάτι, αλλά μου φαίνεται ως ένας mobile ψηλός με πολύ καλή φυσική κατάσταση, με τελειώματα, αλλά για κάποιον λόγο δε βλέπω κάπου την προοπτική να κάνει μια καριέρα τριών καλών συμβολαίων. Πόσο διαφέρει από τον Lance Jr. ή έναν παρόμοιο τύπο παίκτη δεύτερου γύρου; Είναι χειρότερος από τον Cody Zeller; Σίγουρα όχι. Να ρίξω ένα ακόμα όνομα; Joe Alexander. Τι κάνει αυτός τώρα; Ευρώπη αν δεν κάνω λάθος. Δεν τον θεωρώ κακό παίκτη, αλλά λίγο overrated εκεί που μοστράρει τώρα.
Άλλοι υπερεκτιμημένοι: Vezenkov, Dorsey. Ο πρώτος επειδή δεν έχει το «nba body» για να κάνει πάνω από ένα «διερευνητικό συμβόλαιο», αντίστοιχο με την «εμπειρία Gigi Datome” που είδαμε στο Detroit. Ο Dorsey, επειδή έχει το αναμφισβήτητο επιθετικό ταλέντο, αλλά είναι τελείως κολεγιόπαιδο στα υπόλοιπα (σώμα, defensive potential) και θα του πάρει αρκετά χρόνια για να δημιουργήσει μια πιο nbaική έκδοση. Θα έλεγα ότι είναι α poor man’s Buddy Hiled. Θα εκμεταλλευτεί το hype εξαργυρώνοντας την πορεία του Oregon, αλλά αν δεν υπήρχε αυτό, πιθανότατα θα έψαχνε ήδη ομάδα στην Ευρώπη.
Υποτιμημένος είναι ο Frank Mason, που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν καν στα draft boards. Δεν είναι το πρώτο μπόι, είναι senior, αλλά έφτασε με το Kansas μια ανάσα από το F4, έχοντας σε κάθε αγώνα του τουρνουά +20 πόντους και 40% στα τρίποντα. Σε 36 λεπτά φέτος είχε 21 πόντους και 49% στα σουτ. Θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας που χρειάζεται βάθος και ανταγωνισμό στον άσσο και ένα χαμηλό συμβόλαιο.
Ο Dillon Brooks, θα μπορούσε και αυτός να επιλεχθεί πριν το #30, αλλά εμφανίζεται στο τέλος των mocks αυτή τη στιγμή.

thalys: Δεν μπορώ να σκεφτώ παίχτη που είναι ξεκάθαρα πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από κει που πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι. Το ντραφτ είναι αρκετά βαθύ και πολλοί παίχτες με παρόμοιες προοπτικές μπορούν να πάνε μέχρι και 10 θέσεις παρακάτω ή παραπάνω από κει που τους βλέπουμε τώρα δίχως να τίθεται ζήτημα λανθασμένης αποτίμησης.
Ο Τάτουμ, για παράδειγμα, είναι πιο ψηλά από κει που θα περίμενα βάση προσόντων, αλλά ίσως μετράει το ότι οι Σανς θέλουν τριάρι και οι εναλλακτικές είτε παίζουν σε θέσεις που υπάρχει κόσμος ήδη (PG, SG, PF), είτε έχουν μεγαλύτερο ρίσκο (Isaac).
Στους "υποτιμημένους" έχω τον Κόλλινς, ψηλό με σουτ, μπορεί ν'αλλάξει στην άμυνα και παιχνίδι με πλάτη, που τον έχουν να φεύγει στο 10, και τον Κένναρντ, κόπια του Ρέντικ, που είναι για το τέλος της λοτταρίας. Σε άλλη χρονιά και οι δύο θα ήταν για πιο ψηλά. Φέτος όμως υπάρχουν κάμποσοι παίχτες μπροστά τους που δεν είναι παράλογα εκεί.

Voyager: Στην λέξη υπερτιμημένος, το επίθετο Ball είναι η νέα προσθήκη στα λεξικά των αγγλοσαξονικών γλωσσών. Mία ακόμη περίπτωση υπερτίμησης , όχι όμως τόσο μεγάλης είναι ο Ntilikina. Αλλά επειδή την πάτησα πέρσι με τον Πορζίνγκις, ας μην κάψω και αυτόν.
Υποτιμημένος σε σχέση με τη λάμψη που πιστεύω ότι θα φέρει στην ομάδα που θα τον επιλέξει , είναι ο Αλεπουδιάρης ( Fox).


6) Τι σκέφτεστε για τις τύχες της αγαπημένης σας ομάδας στο ντραφτ;

benchwarmer: Θα απαντήσω όταν παίξει η Θρυλάρα (ή οι NZ Breakers) στο ΝΒΑ. Αν λέμε για Σπερς, δεν ξέρω, πόσοι Ευρωπαίοι δηλώνουν είπαμε φέτος;

jasonick: ΟΧΙ SMITH!
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέση στην οποία να είμαστε καλυμμένοι οπότε η λογική λέει να ντραφτάρουμε τον καλύτερο παίκτη που είναι διαθέσιμος. Μακάρι να μείνει στο #9 ο Monk -αν και δύσκολο- ο Ntilikina μου αρέσει σαν prospect και από εκεί και πέρα δεν πολυτρελαίνομαι με τους άλλους παίκτες. Ίσως να προτιμούσα trade down αν έπαιρνα κάτι καλό.
ΌΧΙ SMITH είπαμε;

SG3ptshooter: Είμαστε μια ομάδα στο σημείο μηδέν για άλλη μια φορά, πληρώνουμε ακριβά δύο "βασικούς" Centers και δεν μας κάνει μακροπρόθεσμα κανείς, πληρώνουμε ακριβά διάφορα 3-4αρια που δε μας πάνε πουθενά τώρα ή σε τρία χρόνια από τώρα θάβοντας πίσω τους τα δύο τελευταία μας picks πρώτου γύρου, στα guards το βασικό δίδυμο Reggie/KCP δεν θα βρίσκονται σε αυτό το ρόλο σύντομα. Προς την περιφέρεια περιμένω να στραφεί η λογική επιλογής του Stan, έλα όμως που τα κορυφαία PG prospects θα έχουν σχεδόν σίγουρα φύγει, εκτός ίσως του Ntilikina που όμως δεν μπορεί να τον βοηθήσει το Detroit, δεν είναι το κατάλληλο franchise για υπομονή προς έναν international που πρέπει να μάθει να επιτίθεται στο καλάθι μιας αντίπαλης ομάδας ΝΒΑ. Ελπίζεις στην ακόμα μικρότερη πιθανότητα να έχει ξεμείνει ο Smith αν σε κάποιο interview σηκώθηκε απλά να φύγει, αλλιώς βλέπω Kennard αν πράγματι βρίσκεται στο board, όπως προβλέπουν αμφότερα τα mocks των δύο sites που χρησιμοποιούμε γι' αυτή τη διαδικασία. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να εμφανίσει τίποτα τρελό, το reach για Allen έχει ατονίσει αν όντως χάνει momentum ο retroμαλλιάς φίλος μας, οπότε Patton -που όντως απ' όταν έχασε τη σεζόν το πολύ καλό βασικό του PG έχασε ευκαιρία για συνεχή λειτουργική εικόνα- και πουλάμε τρέλα με τριπλέτα SJ-Ellenson-Patton στη D-League και βασικό δίδυμο περιφερειακών Ish με ΜcLemore, μη σου πω Roberson..
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΙΑ

sheed: Δεν υπάρχει αγαπημένη ομάδα! Η τελευταία ομάδα μου ήταν οι Pistons, μέχρι που έφυγε ο Big Ben. Υπάρχουν συμπάθειες όμως και θα σκεφτόμουν κάποιες επιλογές που θα ήθελα να δω και κάποιες που δε θα ήθελα. Όπως για παράδειγμα τους Bucks να επιλέγουν center, κάπως πιο inside/defensive minded από τον Maker, τους Suns να παίρνουν τον Tatum, τους Hornets να μην παίρνουν τον δεύτερο Kaminskoπαίκτη (Markkanen).

thalys: Δε με νοιάζει τι θα κάνει ο Ντάνυ, αρκεί να κάνει το σωστό. Πιστεύω ότι ο καλύτερος παίχτης και αυτός που ταιριάζει καλύτερα είναι ο Φουλτζ. Αν δεν του κάνει, ας φροντίσει να φέρει all star στην θέση του.

Voyager: Με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της λίγκας,έχουμε πέσει στο νούμερο 4, οπότε η λέξη τύχη δεν έχει συναντήσει την Αριζόνα μετά από 20 χρόνια περιπλάνησης και αυτοταπείνωσης. Πιο συγκεκριμένα, μετά την νέα φημολογία για την αλλαγή στάσης των Lakers, υπέρ της επιλογής του Ball, η τριάδα Fultz,Ball,Jackson δεν σπάει. Αυτό σημαίνει ότι οι καλύτεροι παίκτες για τη θέση 4 ακούνε στο όνομα , Fox και Tatum. Η ζωή κύκλους κάνει και μας φέρνει ξανά στο δίλημμα των 3 PG ( Bledsoe,Fox,Ulis). H ομάδα έχει ανάγκη στο 3 και στο 5. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει 5άρι τόσο καλό για να επιλεχθεί στο #4 , ο Τατούμ θα καλύψει πολύ ικανοποιητικά τους χρόνους με το Warren και πιστεύω ότι θα ταιριάξουν αυτοί οι δύο. Διακαής πόθος ήταν ο Τζάκσον αλλά πλέον τα projections δεν τον ρίχνουν κάτω από το #3, οπότε αν δεν γίνει κάποιο trade up , θα πάρουμε έναν από τους δύο. Θα μαρτυρούσα ότι έχω μια κρυφή ελπίδα να βρίσκαμε ένα trade και να παίρναμε τoν Markannen γιατί είναι αυτό που μας λείπει αλλά δεν έχει βγει τίποτα σαν είδηση.


7) Ποιά ομάδα που επιλέγει ψηλά πιστεύετε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα κάνει μαντάρα;

benchwarmer: Το Φοίνιξ. Αυτούς ξέρω, αυτούς εμπιστεύομαι.

jasonick: Φήμες ότι έχει μαζευτεί όλο το Sacramento και προσπαθεί να πείσει τον Ντίβατς να μην πάρει άλλο ψηλό δεν επιβεβαιώνονται.
Για τους Lakers μιας και βγήκαν τα νέα για το trade του Russell, προλαβαίνει ο Magic να δώσει το #2 για να απαλλαχθεί από το συμβόλαιο του Deng; tongue.gif
Και τέλος δεν εμπιστεύομαι τον Thibs σαν GM. Ένα trade του #7 για σάπιο βετεράνο μου μοιάζει αρκετά πιθανό σενάριο.

SG3ptshooter: Εκτός από Boston; tongue.gif Sacramento με ελευθερία επιλογών rosterικά και 2 picks στην πρώτη δεκάδα είναι safe bet για κάτι καλό, έστω με παρέμβαση Ranadive. Ο Magic είναι νέο dark horse, μπήκε ζεστά, αλλά ό,τι κι αν καταφέρει ο Ball θα το κατανοούσα αν τον προσπεράσει το LA, μιλάμε για το βράδυ του draft πολλές φορές εκ των υστέρων είναι η αλήθεια. Θα ήθελα τη NOLA στη λοταρία φέτος ενώ περιμένω να δω πως θα λύσει την ανάγκη για forwards το Portland, με τρεις επιλογές και 140 εκατομμύρια δεσμευμένα στους Turner και Crabbe. Και Thibs ανάλογα τι υγρασία είχε στη σπηλιά το πρωί.

sheed: Πλέον υπάρχει ο Magic ως GM, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε την πατάτα ψηλότερα απ’ ότι θα περιμέναμε. Έχουμε πει για τις μεγάλες pro-GM στιγμές του ως απλός σχολιαστής στο twitter.
Στη συνέχεια υπάρχει το Phoenix, μας βλέπω να το αναφέρουμε εδώ όλοι οι άλλοι εκτός του Voyager, θέλει ψυχραιμία και θάρρος εξάλλου. Τι χρειάζονται οι Suns; Με Booker και Bledsoe πηγαίνεις μαρς για forward. Tatum συνιστά η λογική, αλλά τους έχω ικανούς να πάνε για τον Fox και να ξαναβρεθούν στην προ 1,5 έτους κατάσταση…
Vlade. Πώς τον βλέπετε; Θεωρητικά θα του πέσει ο Fox στο διάβα, αλλά δε θα μου έκανε εντύπωση να έβλεπα Monk/Dilikina αντ’ αυτού. Ωστόσο είναι δύσκολο το fail σε αυτό το σημείο του draft με δεδομένη την ανάγκη για άσσο. Έχει πέσει μια φορά έξω με τον Cauley-Stein, αλλά έκανε καλή ανταλλαγή πέρυσι. Αν δε δω Fox/Dilikina, θα ντραπώ, κι ας μην είμαι Kings.
Μόλις περάσει το Mento, όλοι περιμένουμε το pick του Phil Jackson. Δεν έχει κάνει κακές επιλογές γενικά και πάλι θα βρεθεί στην ίδια θέση με τον Divac λογικά, διαλέγοντας ό,τι έχει απομείνει, στην χειρότερη Dennis Smith. Ηλεκτρική καρέκλα, δεν πρόκειται κανείς να μείνει ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι θα αποφύγει να επιλέξει international, αν και ο Porzingis βγήκε λαχείο.

thalys: Εξ'ορισμού το Νο1 είναι το πιο δύσκολο. Έχεις μία σωστή επιλογή κι όλες οι άλλες είναι λάθος. Πέραν των Σέλτικς, η Μινεσσότα με ανησυχεί αρκετά.

Voyager: Μα φυσικά οι τύποι που διαλέγουν στο #4. (Επίτηδες μπήκε αυτή η ερώτηση, είμαι σίγουρος icon_drunk.gif )


8) Ποιον παίκτη θεωρείτε ιδανικό fit για τις ομάδες που είναι ρεαλιστικό να καταλήξει εκεί;

benchwarmer: Εντάξει, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στις χαμηλότερες θέσεις. Θα υπάρξουν σίγουρα αρκετά καλά fits, αλλά θα απαντήσω το προφανές: ο Fultz στη Philly.

jasonick: Ο Ball αν βρεθεί στους Suns, σε μία ομάδα δηλαδή που παίζει με πολύ γρήγορο τέμπο, έχει ψηλούς για pick and roll και να πετάει λόμπες θα ήταν καλό fit. Ο Fultz στους Sixers επίσης θα ήταν καλό fit όπως και ο Monk στους Hornets που θα έδινε σκορ από τον πάγκο, κάτι που ψάχνει η Charlotte και που είχε μεγάλο θέμα πέρυσι.

SG3ptshooter: Το Fultz στη Philly ως skillset/ανάγκες είναι προφανές, ο Lonzo αν δώσει σουτ και πάσα θα ανοίξει το γήπεδο για τους Lakers σε transition και set παιχνίδι, Sacramento, Dallas και NY θέλουν απάντηση στο PG (ο Cuban συνάντησε Ntilikina στη Βενετία, τι θα κάνουμε οι YogiBears), Μarkannen στη Sota αλλαγή για όσο χρειαστεί, θέλω από ένα hustle ψηλό σε Waukee και Portland (o Bell ξέρει τα κατατόπια) και θέλω ο Ivan Rabb να πάει Utah ή Spurs, all-around ψηλός με μυαλό που αυτοκτόνησε αποφασίζοντας να μείνει στο Cal χωρίς Jaylen Brown (τα δίποντά του στη σεζόν έπεσαν πάνω από 10%, omg) και η θέση του στο πιο γεμάτο draft ήρθε απ' το 8-10 τουλάχιστον άλλες δέκα θέσεις προς τα κάτω. Και Evans αντί του George Hill, άμυνα παίζουν οι υπόλοιποι.

sheed: Ο Tatum στους Suns. Ταιριάζει πολύ για small ball σχήματα στο 3 και στο 4 μαζί με Μακρή Κρης. Θέλω να δω τους Suns να συνεχίζουν σε αυτό που πιστεύουν ότι κάνουν με την διάδοχη κατάσταση και να προσθέτουν παίκτη σε δύσκολη θέση (NBA «3»), που έχει μεγάλες δυνατότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ, έτοιμος να προσφέρει και να αναπτυχθεί μαζί με τους λοιπούς ως κορμός μιας νέας ταλαντούχας ομάδας.

thalys: Ο Φουλτζ αν τελικά πάει στους Σίξερς και ο Φοξ στο Σακραμέντο, που ψάχνει PG κι έχει ήδη σουτέρ στο 2. Το Φοξ-Χιλντ θα είναι ωραίο δίδυμο στο μπακ κορτ και με γρήγορους ψηλούς μπροστά θα δούμε ωραίες φάσεις αν δέσουν.

Voyager: Σε αυτήν την ερώτηση θα επιλέξω τον Monk που προορίζεται για τους Mavericks. Noμίζω είναι το είδος του guard που τους λείπει από την ομάδα και θα φέρει τρομερή ενέργεια στη γερασμένη ομάδα.


9) Δεν έχουμε πολλούς internationals να λογίζονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για φέτος. Ξεχωρίζει ο Ntilikina που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανήκει στη λοταρία. Αξίζει όμως ένα pick εκεί; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον άλλο μη Αμερικανό παίκτη που πιστεύετε θα κάνει καριέρα στο NBA;

benchwarmer: Σίγουρα ξεχωρίζει ο Ntilikina, ο οποίος βέβαια λόγω αθλητικών προσόντων δεν ανήκει ακριβώς σε αυτό που θεωρούμε γενικά «international» παίχτη. Από τους υπόλοιπους, μ αρέσει αρκετά ο Hartenstein. Φυσικά δεν θα πρέπει να μπερδευτούμε λόγω εθνικότητας και να κάνουμε σύγκριση με τον Μεγάλο, αλλά μπορεί να κάνει σημαντική καριέρα.
* Φαντάζομαι δεν μετράμε ως international τον Markkanen, ο οποίος είναι μεν Φινλανδός αλλά έρχεται από το κολλεγιακό.

jasonick: Ναι νομίζω ότι αξίζει ο Ntilikina ένα pick στη λοταρία, έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν τα βρίσκεις εύκολα σε PG. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να μπορεί να βρει ρόλο από την rookie του χρονιά. Μελλοντικά ίσως δούμε τον Hartenstein να κάνει το μεγάλο βήμα προς το NBA.

SG3ptshooter: Ο Γάλλος είναι lottery pick. Μακρύς, potential, όσο δεν είναι go-to-guy δεν θα είναι όμως έτοιμος για να κουβαλήσει μια ομάδα που θα τον πάρει υπερβολικά νωρίς. Έχει σουτ και μπορεί να ζήσει καλύτερα δίπλα σε wing scorer στην πορεία, από κει και πέρα τα πιο hot ονόματα είναι Pasecniks και Hartenstein αλλά δεν ξέρω αν είναι καν επιλογές πρώτου γύρου για φέτος, ο δεύτερος έχει καλύτερη προβολή στο μέλλον πάντως.

sheed: Ο Γάλλος έχει φοβερά physical tools και basketball IQ, σε σημείο που μου θυμίζει Διαμαντίδη. Του αρέσει να παίζει άμυνα, έχει vision και αυτοπεποίθηση στο σουτ του, αν πολλές φορές έχει τραβηγμένες επιλογές στις πάσες και αστάθεια στον χειρισμό, λάθη απειρίας προφανώς που θα εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου. Φαίνεται να το έχει, προσωπικά τον βλέπω σε τρία χρόνια τον βλέπω να κάνει θραύση στο ένας με έναν, όπως αντίστοιχα κάνει ο Γιάννης σήμερα. All-star σε τέσσερα χρόνια από τώρα.
Στο draft έχει potential να φύγει μέχρι και στο νούμερο 5 ακόμα, αν φοβηθούν να τον πάρουν οι Wolves πιστεύω ότι ο Cuban δε θα τον αφήσει.
Το ιδανικό περιβάλλον γι’ αυτόν θα ήταν μια ομάδα-σχολείο και δε βρίσκω καλύτερη περίπτωση από τους Mavs. Οι λόγοι: ανταγωνισμός στον άσσο, ύπαρξη ενός hall of famer (Dirk) με νοοτροπία να μεταδώσει την εμπειρία και τις παραστάσεις του στην επόμενη φουρνιά, κορυφαίος προπονητής (Carlisle), που εξειδικεύεται να αναδεικνύει νέους παίκτες, απουσία μεγάλης πίεσης για άμεσα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να φαντάζομαι να πέφτει πιο κάτω.

thalys: Από τα σκαουτινγκ ρηπόρτς φαίνεται ότι είναι για το 10-20, αλλά δεν έχω δει τον παίχτη. Για την επιλογή του ίσως παίξει ρόλο η αγορά των ελεύθερων PG's φέτος και το ότι μετά από αυτόν ο επόμενος PG προβλέπεται να φύγει στο 30.

Voyager: Δεν με πείθουν ούτε ο Γάλλος , ούτε ο Γερμανός ο Hartenstein γιατί έχουν χάλια αντι-εμπορικά ονόματα. laugh.gif


10) Στο μέτωπο των seniors δεν έχουμε κάποια επιλογή στα ψηλά. Σε ποιανού τελειόφοιτου το πρόσωπο βλέπετε σχηματικά έστω το φετινό Brogdon;

benchwarmer: Frank Mason. Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ξεχωρίζει. Σίγουρα, άλλο το κολεγιακό και άλλο το ΝΒΑ ειδικά όσον αφορά αθλητικά προσόντα κλπ, αλλά 20 πόντοι και 5 ασίστ μέσο όρο σε ένα κολέγιο σαν το Kansas κάτι θα σημαίνουν. Ως backup pg σε μία σοβαρή ομάδα θα μπορέσει να δείξει πράγματα.

jasonick: Ο Blossomgame λόγω ηλικίας (24 τον Σεπτέμβρη) και σουτ (αρκετά streaky) πιθανώς να ακούσει το όνομα του προς το τέλος του 2ου γύρου. Αμυντικά πάντως είναι έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα που (μάλλον) θα τον διαλέξει.
Ο JaJuan Johnson μπορεί να μας απασχολήσει ως ένας 3+D παίκτης ενώ και ο Mason μπορεί να προσφέρει σαν backup PG.

SG3ptshooter: Και τα δύο προαναφερθέντα sites δίνουν από έναν -διαφορετικό- senior στο τέλος του πρώτου γύρου, άρα υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες να μην επιλεγεί κανείς στους μπροστινούς τριάντα. Χωρίς πρωτοτυπία ο πρώτος senior που θα σήκωνα θα ήταν ο Mason, καλός ο White του Colorado αλλά δεν έχει έκρηξη για SG στο NBA και PG δεν είναι. Μιας και έλεγα για draft stock suicide, είναι λογικό να συμβαίνει σε όσους θα είχαν επιλεγεί σίγουρα ή και ψηλότερα πέρυσι, ο Blossomgame που εγκατέλειψε ως #1 junior πέρυσι υπόσχεση πρώτου γύρου για να γυρίσει στο πουθενά του Clemson και τελικά παίζει ως senior να μην είναι ούτε στο #60 αφού έριξε τα ποσοστά του απ' το τρίποντο απ' το 45% ολόκληρες 20(!) μονάδες κάτω μάλλον πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του όλο το βράδυ της Πέμπτης.
Κλέβοντας λίγο, μιλώντας για ένα junior που ήταν redshirted για πέρυσι, τι να κάνω αφού το PG το βρήκαμε όλοι, θα προσπαθήσω να βρω τον πλησιέστερο Draymond, κάτι τόσο ιερόσυλο όσο ακούγεται. Ο Semi Ojeleye άφησε το Duke αφού ήταν ακριβώς αυτό που τους έλειπε, ήταν ο καλύτερος παίκτης του SMU με το ανύπαρκτο rotation, σκόραρε αφύσικα αποτελεσματικά απέναντι σε βατούς αντιπάλους βγήκε MVP της περιφέρειάς του και έκλεισε την καριέρα του με double double το Μάρτη, ενώ οι Mustangs αποκλείστηκαν στο πρώτο μόλις παιχνίδι τους στο tournoix. Το ξέρω πως τα έχω χάσει τελείως και θα με δουλεύετε όταν θα τον διώξει η Novgorod, αλλά 1. είναι high IQ 2. είναι απόλυτα υποτιμημένος αθλητής γιατί παρότι φέτες και ογκώδης -χωρίς να χάνει σε mobility- παίζει αρκετά below the rim. Το DraftExpress τον βάζει στο 95o percentile των υποψήφιων draftees στη database του ως προφίλ σωματοδομής 3. δεν έχει με τίποτα την έφεση στην πάσα του Draymond αλλά είχε θετικό a/to παρότι είχε συνέχεια τη μπάλα σε όχι πάντα βέλτιστες για ψηλό συνθήκες 4. είχε 42,4% τρίποντα σε σχεδόν 5 προσπάθειες ανά αγώνα 5. προφανώς και δεν παίζει την άμυνα του Green αλλά έχει τα tools να μαρκάρει NBA PFs όσο διάφοροι που φεύγουν ψηλότερα, ονόματα δε λέμε. Επίσης η τόση ζώνη δε βοήθησε να φανεί πόσο μπορεί να ματσάρει με τον όγκο απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους, ούτε να φουσκώσει τα hustle stats του. Για μένα το παιδί αυτό δεν είναι SF, δεν έχει τα πόδια να μαρκάρει συστηματικά περιφερειακούς και το να χάσει κιλά θα τον αλλάξει ως παίκτη τόσο που δεν είναι απαραίτητα προς το καλύτερο, αφού έχει βρει ποιος είναι. Αν μάθει να χρησιμοποιεί το συμπαγές σώμα του και το αξιοπρεπές wingspan του (6'10") μπορεί να παίζει μισό ματς ως spot shooter, ψηλός οικονομικός ballhandler όχι μόνο στο ανοιχτό γήπεδο και plus defender που βοηθάει το passing game σε transition και set παιχνίδι μιας μοντέρνας ομάδας. Αλλιώς άσε την Ευρώπη και βάλε μέσο το Hali για LB στους Chiefs αδερφέ.

sheed: Lookalike του Πρώκτονα δηλαδή! tongue.gif Έχει πολλούς με αυτό το look του throwback 'fro φέτος. Υπάρχουν οι Mason, Sintarious, Nigel Hayes, Blossomgame ως seniors που θα μπορούσαν να αναλάβουν ρόλους σε ομάδες που δε διστάζουν να ευθύνες περιμένοντας αντίστοιχα αποτελέσματα.

thalys: Ο Thornwell. Μακρύ γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ, πρόθυμος να παίξει off the ball και το παλεύει στην άμυνα. Αν μια ομάδα ψάχνει ρολίστα σουτέρ που μπορεί να προσφέρει αμέσως, είναι ο πιο πιο καλός υποψήφιος από τους φετινούς ρούκιζ. Το άλλο πουλέν είναι ο Frank Mason.

Voyager: Mε μία μικρή συμβουλευτική ερώτηση, o Frank Mason ίσως φανεί χρήσιμος σε ρόλο παρόμοιο του Brogdon. Aλλά γενικότερα δεν υπάρχουν καλοί seniors.


11) Ποιος παίκτης που αναμένεται γενικά από τα mocks να επιλεγεί από τον 2ο γύρο και μετά σας πείθει για επιτυχημένη καριέρα μεσοπρόθεσμα στο NBA;

benchwarmer: Βλέπε ερώτηση 10. Για τους περισσότερους άλλους δεν έχω καθαρή εικόνα, σίγουρα υπάρχουν αθλητικά παιδιά που μπορούν να κάνουν καριέρα, αλλά πχ τον επόμενο Draymond Green δεν τον βλέπω να υπάρχει.

jasonick: Πέρα από τους Nigel Williams-Goss, Dosier και Bolden που τους ανέφερα στην 5η ερώτηση, θεωρώ και τον Kuzma μια καλή περίπτωση για τη θέση 4 ειδικά αν συνεχίσει να βελτιώνει το σουτ που έχει.

SG3ptshooter: Πέρα από οποιονδήποτε προαναφερθέντα που χωρά κι εδώ, έχει πάει καλά στην pre-draft διαδικασία και ο Dorsey, πράγμα πολύ σημαντικό. Ο Bacon του Florida State είναι ένας sophomore με καλή επιθετική παρουσία που τον λες και Shabazz των φτωχών -μοιάζει εξίσου βλαμμένος εννοώ-, στο πρόσωπο του Cam Oliver κάποιοι βλέπουν το νέο Millsap, δεν είναι ίδιος ο -καλός φίλος όλου του bf- Richaun Holmes αλλά του μεταλαμπαδεύω τον τίτλο του NCAA PF που με πείθει πως μπορεί να παίξει αντίστοιχο ρόλο σε συνθήκες ΝΒΑ.

sheed: «επιτυχημένη καριέρα μεσοπρόθεσμα στο ΝΒΑ»… Αρχικά ας ορίσουμε την «επιτυχία» σε μερικές εκδοχές της:
Α) μερικά καλά συμβόλαια
Β) παρουσία 8-12 ετών με ενεργό ρόλο σε ομάδες για όλη τη χρονιά
Γ) κλήση σε all-star game
Δ) συμμετοχή σε ομάδα που θα κατακτήσει πρωτάθλημα.
Αν εξαιρέσουμε το Γ) που είναι και συνιστώσα συνθηκών για τα υπόλοιπα θα έβαζα τα λεφτά μου στον Dillon Brooks.

thalys: Αν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες ν'αναπτυχθούν στην αρχή, ο Jordan Bell και ο Frank Mason. Το πρόβλημα και των δύο είναι το ύψος. Ο πρώτος το αντισταθμίζει με μήκος, ο δεύτερος με σκορ.

Voyager: Ποντάρω πολλά στην άνοδο του Dorsey. Δεν πιστεύω να φτάσει στον πρώτο γύρο αλλά έχει το mentality να σταθεί επιτυχημένα στο ΝΒΑ, πρώτα ως παγκίτης που θα δίνει ενέργεια και έπειτα του ευχόμαστε για βασική 5άδα.


12) Ποιος από τους παίκτες που έκλεισαν την κολεγιακή τους καριέρα και είτε θα επιλεχθούν χαμηλά είτε καθόλου στην διαδικασία του draft πιστεύετε πως θα μπορέσει να κάνει καλή καριέρα στο κορυφαίο ευρωπαϊκο επίπεδο;

benchwarmer: Γενικά από το draft pool, ο... Βεζένκοφ. Από τα κολεγιόπαιδα στηρίζουμε Alec Peters που νομίζω δεν έχει τα προσόντα για ΝΒΑ. Πάντως όσους περιμένουν κάποια βαθιά ανάλυση όπως συνήθιζα πριν κάποια χρόνια θα τους απογοητεύσω, δεν είδα παρά ελάχιστα πράγματα φέτος και ελπίζω τουλάχιστον να μην πέσω πολύ έξω στα προηγούμενα tongue.gif

jasonick: Ο Derrick Walton του Michigan, ο οποίος είναι καλός σουτέρ και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που πάσαρε. Ο Nigel Hayes βεβαίως και o Chris Boucher ο οποίος λόγω τραυματισμού (ρήξη χιαστού) μπορεί να μείνει undrafted και είναι μία ακόμα καλή περίπτωση ψηλού.

SG3ptshooter: Στην αναζήτηση του νέου Gist, ο Μέγας Nigel Hayes αν μείνει undrafted και πράγματι δεν υπογράψει πουθενά πέρα από preseason είναι το απόλυτο όνομα, απίθανο pedigree για σοβαρή μπάλα. Αντίστοιχα αν επιλεγεί αλλά δεν μείνει σε κάποιο roster μπορώ να δω Ευρώπη το Motley του Baylor. Καλή μπαλίτσα και touch χωρίς βεβαιότητα για άλλη συνεισφορά σε επίπεδο ΝΒΑ μοιάζει να έχει ο Dotson του Houston, αν περάσει τον Ατλαντικό δε θα πόνταρα εναντίον του στο να βρει συνεχή συμβόλαια.

sheed: Εκτός των seniors που ανέφερα που μπορεί να μην επιλεχθούν τελικά... γιατί να μην γίνει ο Kennedy Meeks ο νέος Oliver Miller των ευρωπαϊκών φαστφουντάδικων γηπέδων; Σε αυτήν την ερώτηση όποιος δε διαβάσει benchwarmer 56.gif θα χάσει...

thalys: Ο Dorsey. Ξεκάθαρα έχει τα προσόντα να γίνει γκαρντ πρώτου επιπέδου στην Ευρώπη. Αν ο Thornwell δεν βρει χρόνο στο ΝΒΑ, στην Ευρώπη μπορεί να έχει τον ρόλο του KC Rivers.

Voyager: Η 12η ερώτηση απευθύνεται στους αληθινούς scouter του φόρουμ μας. Θα πάρω πάλι τη βοήθεια του κοινού και θα προτείνω στους αναγνώστες μας τους Meeks και Hicks του North Carolina. Ας δοκιμαστούν πρώτα Γερμανία ή Ιταλία και μετά να σκεφτούμε να τους προτείνουμε στα thread των μεταγραφών στο ελληνικό section.
SG3ptshooter
Mιας και όλοι συμφωνούμε πως μας αρέσει ο Fultz, βάζω το dx vid του που ανέβηκε πριν μια ώρα περίπου:


Αν αύριο ήταν το draft του 2015 πάντως, μιας και μας απασχολεί κι αυτό σήμερα, ο Russell του 2015 θα έφευγε πριν απ' το Fultz πιστεύω.


Είναι δύσκολο για τις ομάδες να αξιολογήσουν το χαρακτήρα των παικτών κι άλλες ομάδες δίνουν διαφορετικό μέγεθος σημασίας σε αυτό το κομμάτι. Κι αν ο Russell του video θεωρείται απορριπτέος από το locker room των Lakers, άντε βάλε το Dennis Smith ανάμεσα σε 4-5 βετεράνους. biggrin.gif Btw πέρα από ελάχιστες αναφορές, τελείως κενές προβλημάτων, δεν υπήρχε γκρίνια για το Russell και αυτά τα "χαλαρούλης κάτι φορές" τα γράφει το express για τα μισά prospects, περιλαμβάνοντας Fultz και Ball στη μακριά λίστα... Kαι ο Jackson από συμβάντα ακόμα χειρότερα. Οπότε take the egg..

Ένα καλό ερώτημα που προκύπτει απ' την άνιση σύγκρισή μου είναι το πως πιστεύετε πως θα ήταν μια συνολική κατάταξη των draftees των 10s. Κι αν τώρα εκ των υστέρων είναι εύκολο να λέμε "πως γίνεται να είναι ο Dray δεύτερο γύρο" και κάτι τέτοια, το πραγματικό challenge θα ήταν αυτό που περίπου έθεσα, μια απίθανο να γίνει τελείως αντικειμενικά σύγκριση με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν ως την ημέρα του εκάστοτε draft. Το πρώτο superpick είναι ο Davis και η τριάδα μάλλον Towns με Kyrie, ο Irving θα ήταν από πάνω αν δεν είχε χάσει πολλά παιχνίδια γιατί ο Towns δεν ξεκίνησε ως ο επικρατέστερος εκείνης της χρονιάς.

edit: Γυρνώντας πίσω, αυτά είναι τα +/- στη σεζόν. Πέρα απ' το πόσο ΧΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ήταν ο Steph φέτος και πόσο έσβησε τον Elfrid ο DJ Augustin, μου είπε κάποιος σήμερα πως ο Russell ήταν μακράν ο χειρότερος στην πεντάδα των "νεαρών" Lakers. Που ήταν η χειρότερη πεντάδα στη λίγκα και καλό δεν το λες, αλλά όλοι οι άλλοι, αυτοί που πήγε να σουτάρει στην Indiana το LA μόλις χτες, δεν φέρουν το στόχο που έχει από πέρυσι προς πρόπερσι στην πλάτη του ο D'Ange. Που τον αξίζει σε καλό βαθμό κι αν δεν δείξει υπομονή στο κράξιμο που θα φάει 3 χρόνια στο πουθενά του Brooklyn με max 30 νίκες ναι θα αυτοκαταστραφεί. Αλλά δεν είναι απόλυτα δίκαιο, το πιστεύω.
sacarame
Μπράβο για μια ακόμα όμορφη δουλειά..

Αφήστε τα εύκολα πικς. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει την πρόβλεψη να μας πει τι θα πάρει η Σικαγάρα στο 16... bball.gif
aegeansheed
Υπάρχουν φήμες ότι ο λόγος που ο Jackson δεν έκανε προπόνηση με τους Celtics, ενώ δεν τους παρείχε επίσης τον ιατρικό του φάκελο μέχρι και χθες, είναι ότι σκέφτονται τον Tatum.

Σε άλλα νέα ο Magic ετοιμάζεται για να κάνει το νέο μεγάλο μπαμ στο πρώτο του draft, τώρα που δεν υπάρχει πλέον Καν...

Όσο το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι... δε μπορείς να δώσεις τον Ντάντζελο για τον Μπρουκ. Δε μπορεί να σου εγγυηθεί κανενας GΜ ότι θα κρατήσει για σένα τον οποιοδήποτε παίκτη σε ένα καλοκαίρι από τώρα... Η κίνηση ήταν φανερά salary dump, αλλά ποιός μου λέει ότι ο George δεν πάει Clippers ή οπουδήποτε αλλού του χρόνου!

Woj + givony
drunk guy
κοιτα ανεξαρτητα απο το αν θα παει ο George στους lakers επρεπε να απαλλαχθουν απο το συμβολαιο του ωστε να εχουν χωρο για οποιονδηποτε σταρ.Βεβαια η αληθεια ειναι οτι οι lakers μονο τον George εχουν στο μυαλο τους οποτε θα ειναι προκυψει μεγαλο θεμα αν τους πουλησει αλλα δε νομιζω ο τυπος εχει βγει τις τελευταιες δυο βδομαδες και διατυμπανιζει παντου οτι του χρονου θα παιζει στους lakers
SG3ptshooter
QUOTE(sacarame @ Jun 21 2017, 22:04 ) *
Μπράβο για μια ακόμα όμορφη δουλειά..

Αφήστε τα εύκολα πικς. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει την πρόβλεψη να μας πει τι θα πάρει η Σικαγάρα στο 16... bball.gif

Θα έβλεπα έναν απ'τους δύο Collins αν υπάρχουν στο board, ο Gonzaga μετράει αν αντέχει, ο Wake Forest πολύ παραγωγικός για NCAA αλλά τρόπος παιχνιδιού και κακή άμυνα είναι εμπόδια. Έξυπνος πάντως αν βρει τον τρόπο του μπορεί να παίξει.

Είχα δει κάπου για κουβέντα υπόσχεσης στον τριτοετή Justin Jackson του UNC, με Butler παρόντα δε βγάζει νόημα πάντως..
Andre Miller
Κατά τη γνώμη μου οι Wolves πρέπει να κρατήσουν το πικ, και να επιλέξουν τεσσάρι, έναν εκ των Markannen, Isaac και Zach Collins (για τεσσάρι τον κόβω τον τελευταίο). Δεδομένου πως τα πλέον πιθανά προβεβλημένα πικς της χρονιάς είναι point guards και small forwards μόλλον εκεί θα καταλήξουμε (θα ήθελα δηλαδή). Δεν θα θελα κυνηγήσουμε κανέναν υπερτιμημένο free agent και τον χρησοπληρώσουμε (βλ. Ώθων Θύρωνας). Η ομάδα έχει κορμό για πολλά χρόνια. Ειδικά η τετράδα Towns, Wiggins, Lavine , Rubio θα πρέπει να θεωρείται αμετακίνητη. Αμα λοιπόν οι Wolves διατηρήσουν όλους τους παίκτες του περυσινού ρόστερ, πλιν Shabazz και Rush, πάρουν δυό παίκτες ικανότερους η καταλληλότερους στη θέση τους, επιλέξουν στο draft έναν εκ των τριων που ανέφερα και ο Thibs κόψει τα εμμονικά πειράματα με το και καλά σύγχρονο μπάσκετ δηλαδή να αφήσει το Rubio να παίξει όπως ξέρει, η ομάδα θα ρολλάρει όπως έγινε πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα είναι ακόμα καλύτερη μιας και αναμένουμε τον Towns να βρίσκεται από του χρόνου σε επίπεδα υπερπαίκτη.
aegeansheed
QUOTE(Andre Miller @ Jun 22 2017, 15:21 ) *
Κατά τη γνώμη μου οι Wolves πρέπει να κρατήσουν το πικ, και να επιλέξουν τεσσάρι, έναν εκ των Markannen, Isaac και Zach Collins (για τεσσάρι τον κόβω τον τελευταίο). Δεδομένου πως τα πλέον πιθανά προβεβλημένα πικς της χρονιάς είναι point guards και small forwards μόλλον εκεί θα καταλήξουμε (θα ήθελα δηλαδή). Δεν θα θελα κυνηγήσουμε κανέναν υπερτιμημένο free agent και τον χρησοπληρώσουμε (βλ. Ώθων Θύρωνας). Η ομάδα έχει κορμό για πολλά χρόνια. Ειδικά η τετράδα Towns, Wiggins, Lavine , Rubio θα πρέπει να θεωρείται αμετακίνητη. Αμα λοιπόν οι Wolves διατηρήσουν όλους τους παίκτες του περυσινού ρόστερ, πλιν Shabazz και Rush, πάρουν δυό παίκτες ικανότερους η καταλληλότερους στη θέση τους, επιλέξουν στο draft έναν εκ των τριων που ανέφερα και ο Thibs κόψει τα εμμονικά πειράματα με το και καλά σύγχρονο μπάσκετ δηλαδή να αφήσει το Rubio να παίξει όπως ξέρει, η ομάδα θα ρολλάρει όπως έγινε πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα είναι ακόμα καλύτερη μιας και αναμένουμε τον Towns να βρίσκεται από του χρόνου σε επίπεδα υπερπαίκτη.


Φέτος θα είναι καλύτερος και ο Dunn και θα υπάρχει λογικά σε καλύτερη φυσική κατάσταση ο Μπελίτσια, λογικά θα είναι παρόν και o Lavine από την αρχή της σαιζόν, οπότε... φωνάζει για forward με μακρινό σουτ. Για μένα πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ταλέντο, αν περάσει από Ορλάντο, είναι ο Άηζακ, με μειονέκτημα ότι θα κοστίσει στην ομάδα που θα τον επιλέξει 2 με 3 χρόνια για να παίξει στις δυνατότητες που φαίνεται να έχει. Στην άλλη με τη Μάρκκα, παίρνεις με τη μία αξιόπιστο μακρινό σουτ και ύψος και γίνεται ένα μάχιμο 1-2 combo ψηλών με KatMan. Είναι (o Markkanen) το καλύτερο fit από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις ανάγκες που αυτή έχει, μέχρι το #12 δηλαδή που διαλέγουν οι Pistons και έχουν ανάγκη ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, και ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ.
Andre Miller
QUOTE (aegeansheed @ Jun 22 2017, 15:46 ) *
Φέτος θα είναι καλύτερος και ο Dunn και θα υπάρχει λογικά σε καλύτερη φυσική κατάσταση ο Μπελίτσια, λογικά θα είναι παρόν και o Lavine από την αρχή της σαιζόν, οπότε... φωνάζει για forward με μακρινό σουτ. Για μένα πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ταλέντο, αν περάσει από Ορλάντο, είναι ο Άηζακ, με μειονέκτημα ότι θα κοστίσει στην ομάδα που θα τον επιλέξει 2 με 3 χρόνια για να παίξει στις δυνατότητες που φαίνεται να έχει. Στην άλλη με τη Μάρκκα, παίρνεις με τη μία αξιόπιστο μακρινό σουτ και ύψος και γίνεται ένα μάχιμο 1-2 combo ψηλών με KatMan. Είναι (o Markkanen) το καλύτερο fit από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις ανάγκες που αυτή έχει, μέχρι το #12 δηλαδή που διαλέγουν οι Pistons και έχουν ανάγκη ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, και ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ.

Βάσει στατιστικών ο Κολλινς δεν φαντάζει υποδεέστερος του Ισαακ. Βέβαια ο Ισαακ δείχνει να ταιριάζει καλύτερα στο ρόστερ των Λύκων. Ο Μάρκανεν είναι χεράς και παίζει και με την μπάλα κάτω. Επιθετικά είναι ο καλύτερος από τους τρεις. Στην άμυνα τον φοβόμαστε. Όποιος και από τους τρείς και να επιλεγεί θα βοηθήσει. Απλά δεν θέλω να ακούω για ανταλλάγες και ακριβές μεταγραφές. Που θα βρούνε χώρο μετά να υπογράψουν Towns, Lavine, Wiggins, Isaac η όποιον άλλο;
Αλλά στο nba βλέπουμε συχνά περίεργα trades και υπεραμοιβόμενους free agents οπότε δεν αποκλείεται να δούμε να γίνονται βλακείες και από τους Wolves wacko.gif
aegeansheed
Είσαι οι Bucks. Θέλεις 5άρι αθλητικό, rim protector. Ποιόν παίρνεις?

Τον δυνατό Adebayo, με έτοιμο ΝΒΑ body?

Τον Patton?

Ρισκάρεις με undersized Bell ή με επίφοβο Giles που ανεβαίνει τρελά στα mocks σήμερα?
SG3ptshooter
QUOTE
μπορώ να δω Ευρώπη το Motley του Baylor

undrafted επειδή =>
QUOTE
NBA teams had "red-flagged" the Houston native due to his knee surgery last spring


QUOTE(aegeansheed @ Jun 22 2017, 23:53 ) *
Είσαι οι Bucks. Θέλεις 5άρι αθλητικό, rim protector. Ποιόν παίρνεις?
Τον δυνατό Adebayo, με έτοιμο ΝΒΑ body?
Τον Patton?
Ρισκάρεις με undersized Bell ή με επίφοβο Giles που ανεβαίνει τρελά στα mocks σήμερα?

Τελικά τίποτε απ' τα παραπάνω, μια απόφαση που θα έχει ένα σχετικό και βραχυπρόθεσμο στην καλύτερη impact.

O Adebayo πάλι αν πιστέψει κανείς τις πρώτες αντιδράσεις, όντως όπως είχαμε υποθέσει έχει ενθουσιάσει το fo του Miami, τον διάλεξε ως τον καλύτερο παίκτη που παρέμενε διαθέσιμος. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα μπορεί να κερδίσει λεπτά σε μια ομάδα που μάλλον θα χτυπήσει offs και για το 2018.
pan24
QUOTE (aegeansheed @ Jun 22 2017, 23:53 ) *
Είσαι οι Bucks. Θέλεις 5άρι αθλητικό, rim protector. Ποιόν παίρνεις?

Τον δυνατό Adebayo, με έτοιμο ΝΒΑ body?

Τον Patton?

Ρισκάρεις με undersized Bell ή με επίφοβο Giles που ανεβαίνει τρελά στα mocks σήμερα?

Τον thon maker cool.gif
Σοβαρα τωρα γιατι να επαιρναν και αλλον αθλητικο 5
Στο 5 εχουν thon που ειναι ο αθλητικος σεντερ(οταν βαλει και λιγο ογκο ακομα) που επιπλεον εχει και τριποντο,τον monroe για αλλη μια χρονια που αν θελουν δεν πιστευω οτι θα εχει προβλημα να τον κανουν extend για να δινει σιγουρο σκορ απο τον παγκο και τον henson που ειναι και αυτος στο προτυπο του αθλητικου rim protector και ειναι μια καλη λυση για δευτερος αν δεν κρατησουν τον monroe.Μην ξεχναμε υπαρχει και ο hawes που ισως κανει opt in οποτε θα εχουν 4 πενταρια

Ποσα αλλα 5αρια?Ουτε ο vlade τοσους στο 5

PG επρεπε να παρουν αλλα εκει που ηταν δεν υπηρχε κατι καλο και ισως για trade up σε θεσεις που μπορουσαν να παρουν ntilikina και πανω επρεπε να δωσουν πολλα

Πηγαν περιπου με την περσινη στρατηγικη.Ο brown ως αλλος brogdon ειναι παικτης που μπορει να μπει και να παιξει αμεσως ωστε να παρει τον χρονο που ειχε στο rotation ο terry(θα μεινει για τα αποδυτηρια?) ενω ο wilson αρχικα μπορει να παρει τα λεπτα του teletovic(που νομιζω ειναι σχετικα ευκολα tradeable) και μετα κατι περισσοτερο αν εξελιχθει
SG3ptshooter


Ωραίο Vid που παρομοιάζει Ojeleye με Draymond Green. Δεν το χα δει σας ορκίζομαι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.