Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κατοικίδια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
sihainas
Σήμερα έβγαλα φωτογραφία τον σκύλο μου οπότε σκέφτηκα... χμ...δεν έχουμε τέτοιο τοπικ στο basketforum οπότε είπα να ανοίξω εγώ ένα...

Έχετε κατοικίδια; Αν ναι βγάλτε τους καμια φωτογραφία να τα δούμε κι εμείς...

Εγώ έχω έναν σκύλο...τον Ορφέα... ορίστε και μερικές photos...

Σ'αυτή ήταν μόλις 40 ημερόν και ήταν την μέρα που τον πήρα...

Αυτή είναι και αυτή που έχω στο avatar και είναι περίπου 2 μηνών...

Και αυτή την έβγαλα σήμερα.. όπου είναι περίπου 6 μηνών

smiley.gif
jois21
εχω 2:

Das Kapital
Οταν αλλαξες avatar και εβαλες αυτη με το σκυλο σου νομιζα πως ηταν καποια funny photo,γιατι ο σκυλος σου φαινεται να χρησιμοποιει πολυ καλα το δεικτη του και να μας κατηγορει ή να μας δειχνει για κατι tongue.gif

Εμεις εχουμε ενα καναρινι,αλλα βαριεμαι να το τραβηξω photo. smile.gif
sihainas
χεχε ναι έχει πολύ πλάκα αυτή η φωτό... στα κάγγελα έχει σκαρφαλώσει αλλά έχει πάρει και μια γκριμάτσα... χαχα
FANISTELROOY
καλα jois21 σ αγαπαει πολυ το γατακι σου!!! γλύκα ειναι το ατιμο... 77.gif 77.gif
jois21
Αμε! Το ειχα παει και για εκπαιδευση παλιοτερα:

ωραιο ε;

αυτο ειναι κατοικιδιο...
Bonzo
Χωρίς πλάκα τώρα από μικρό μου άρεσαν τρομερά πολυ οι τίγρεις.Θεωρώ ότι είανι το πιο όμορφο πλάσμα στον κόσμο. Τον πρώτο έρωτα τον είχα πάθει με την τίγρη που παίζει στο αλαντίν(την τίγρη της Τζασμιν). Έχουν κάτι το αριστοκρατικό και το οικίο παράλληλα.
jois21
Αμα θες ελα τη Τεταρτη που θα το παω βολτα στο παρκο. laugh.gif
Air Kef
Κι αυτο το επαναφέρω.

Μου έχει κολλήσει να παρω κατοικιδιο.

Ειμαι μεταξύ γάτας και χαμστερ,με μεγάλη προτιμηση στην γατα. Ειχαμε γατες απο τα 6 μου μέχρι και τα 15 μου,οποτε ξερω αρκετά περί το πως συμπεριφερονται κτλ.

Ειμαι φοιτητής!

Αν πάρω γάτα θα πρέπει να την έχω μονο μέσα στο σπίτι.

Έχει κανεις καμια εμπειρία να μου πει για διάφορες δυσκολίες,εμβόλια κτλ που θα χρειαστώ για 1 απο τα δυο;;
jois21
Εστω οτι παιρνεις ενα μικρο (για γατα) και μαθαινει να ζει μεσα στο σπιτι.

Τι θα γινει οταν φευγεις το κατοικιδιο (και για τα 2);

Τα χαμστερ δε χρειαζονται τιποτα περαν νερου και φαγητου.
sihainas
Ε προφανώς αν έχεις κατοικίδιο τότε πρέπει να έχει και κάποιον που να μπορεί να πηγαίνει μια φορά τη μέρα να το ταίζει/ποτίζει όταν λείπεις... ειδικά όταν το κατοικίδιο δεν μπαίνει σε κλουβί... το χάμστερ νομίζω μπορείς να το πάρεις μαζί σου σε μια τέτοια περίπτωση...
Air Kef
Οταν φεύγω για λίγες μέρες έχω ανρώπους εδώ να το φροντιζουν.
Τώρα για απουσία περισσότερων ημερών,υπάρχουν και τα καλαθακια μεταφοράς. (that will look like i'm gay biggrin.gif )

Απλά σκέφτομαι μηπως η γάτα γίνει νευρική μιας και θα κάθεται ολη μερα μεσα σε ενα σπιτι,ζημιές κτλ.
jois21
Θα τη βαζεις στη μπανιερα να "δει μια ταινια οπως πρεπει" και θα ηρεμει. tongue.gif
Alexmei
Εγώ έχω ένα σκύλο και 3 γάτες.

ο smoky -->

τα άλλα κατοικίδια αργότερα
spysta
QUOTE(sihainas @ Oct 13 2007, 16:01 ) *
Σήμερα έβγαλα φωτογραφία τον σκύλο μου οπότε σκέφτηκα... χμ...δεν έχουμε τέτοιο τοπικ στο basketforum οπότε είπα να ανοίξω εγώ ένα...

Έχετε κατοικίδια; Αν ναι βγάλτε τους καμια φωτογραφία να τα δούμε κι εμείς...

Εγώ έχω έναν σκύλο...τον Ορφέα... ορίστε και μερικές photos...

Σ'αυτή ήταν μόλις 40 ημερόν και ήταν την μέρα που τον πήρα...

Αυτή είναι και αυτή που έχω στο avatar και είναι περίπου 2 μηνών...

Και αυτή την έβγαλα σήμερα.. όπου είναι περίπου 6 μηνών

smiley.gif

sihainas καναδεζικο λυκοσκυλο εεε??????????Ρε συ....εχεις το πιο ωραιο σκυλι στον κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smiley.gif smiley.gifΕιναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!!Ψαχνω και γω τετοιο ....αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος γιατι θελω να το παρω μαζι μου στην Πατρα που σπουδαζω και δεν εχω αυτοκινητο και θα με δυσκολευει να το μεταφερω Πατρα Αθηνα!!!!!Θα παρω τουτου ομως σε λιγο καιρο και εχω αρχισει να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα!!!Μπορεις να μου δωσεις καποια χαρακτηριστικα του Ορφεα .. ξερεις πως συμπεριφερεται,χαρακτηρα και αλλες τετοια παραδειγματακια ..το χω ψαξει το θεμα..απλα θελω να τ' ακουσω απο εναν που εχει καθημερινη επαφη μ' αυτη τη ρατσα ..(μην με περασεις για ασχετο ..ειχα 2 σκυλια στο παρελθον ..απλα θελω να μαθω περισσοτερα!!)
jois21
Καλα δε μας νοιαζει ο σκυλος ( tongue.gif tongue.gif ) αλλα οταν ειναι να παρεις αμαξι ανοιξε ενα θεμα να δουμε τις επιλογες σου.
sihainas
QUOTE(spysta @ Nov 18 2007, 04:47 ) *
sihainas καναδεζικο λυκοσκυλο εεε??????????Ρε συ....εχεις το πιο ωραιο σκυλι στον κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smiley.gif smiley.gifΕιναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!!Ψαχνω και γω τετοιο ....αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος γιατι θελω να το παρω μαζι μου στην Πατρα που σπουδαζω και δεν εχω αυτοκινητο και θα με δυσκολευει να το μεταφερω Πατρα Αθηνα!!!!!Θα παρω τουτου ομως σε λιγο καιρο και εχω αρχισει να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα!!!Μπορεις να μου δωσεις καποια χαρακτηριστικα του Ορφεα .. ξερεις πως συμπεριφερεται,χαρακτηρα και αλλες τετοια παραδειγματακια ..το χω ψαξει το θεμα..απλα θελω να τ' ακουσω απο εναν που εχει καθημερινη επαφη μ' αυτη τη ρατσα ..(μην με περασεις για ασχετο ..ειχα 2 σκυλια στο παρελθον ..απλα θελω να μαθω περισσοτερα!!)

Τώρα τι ράτσα είναι μην με ρωτάς γιατί δεν τα ξέρω αυτά... anyway όμορφος είναι...που να τον δεις τώρα που πάει και τσαλαβουτάει στις λάσπες πόσο ωραίος είναι tongue.gif

Η μεταφορά είναι λίγο δύσκολη εδώ εμείς μέχρι τον κτηνίατρο που τον πάμε και δεν κάθετε σε ησυχία...ευτυχώς η επόμενη επίσκεψη αργεί tongue.gif α και στο αυτοκίνητο...θα 'χεις πρόβλημα με τις τρίχες... οπότε καλό είναι να πάρεις και ένα κάλυμα που να το βάζεις όταν είναι να βάλεις το σκύλο μέσα. Τώρα όσον αφορά τον χαρακτήρα... μαθαίνει εύκολα (χωρίς να τον έχουμε εκπαιδεύσει έτσιwink.gif... από την αρχή κατάλαβε ότι όταν του λέμε μη κάτι κάνει λάθος... βέβαια με την πρώτη ευκαιρία προσπαθεί να πηδήξει επάνω μας αλλά σιγά σιγά το κόβει κι αυτό...κουτάβι είναι ακόμα... επίσης είναι πεισματάρης... yeap ότι και να γίνει θα κάνει το δικό του... δεν του αρέσουν τα λουλούδια καθόλου γι'αυτό έτσι και καμιά φορά ξεχάσουμε την πόρτα στη βεράντα ανοιχτή και ανέβει επάνω... πάνε τα λουλούδια...αυτό δεν πρόκειτε να το καταλάβει... αυτάαααα biggrin.gif
spysta
QUOTE(sihainas @ Nov 18 2007, 10:32 ) *
Τώρα τι ράτσα είναι μην με ρωτάς γιατί δεν τα ξέρω αυτά... anyway όμορφος είναι...που να τον δεις τώρα που πάει και τσαλαβουτάει στις λάσπες πόσο ωραίος είναι tongue.gif

Η μεταφορά είναι λίγο δύσκολη εδώ εμείς μέχρι τον κτηνίατρο που τον πάμε και δεν κάθετε σε ησυχία...ευτυχώς η επόμενη επίσκεψη αργεί tongue.gif α και στο αυτοκίνητο...θα 'χεις πρόβλημα με τις τρίχες... οπότε καλό είναι να πάρεις και ένα κάλυμα που να το βάζεις όταν είναι να βάλεις το σκύλο μέσα. Τώρα όσον αφορά τον χαρακτήρα... μαθαίνει εύκολα (χωρίς να τον έχουμε εκπαιδεύσει έτσιwink.gif... από την αρχή κατάλαβε ότι όταν του λέμε μη κάτι κάνει λάθος... βέβαια με την πρώτη ευκαιρία προσπαθεί να πηδήξει επάνω μας αλλά σιγά σιγά το κόβει κι αυτό...κουτάβι είναι ακόμα... επίσης είναι πεισματάρης... yeap ότι και να γίνει θα κάνει το δικό του... δεν του αρέσουν τα λουλούδια καθόλου γι'αυτό έτσι και καμιά φορά ξεχάσουμε την πόρτα στη βεράντα ανοιχτή και ανέβει επάνω... πάνε τα λουλούδια...αυτό δεν πρόκειτε να το καταλάβει... αυτάαααα biggrin.gif

Ολα τα σκυλια με τριχα ....ΧΑΜΟΣ!!!Βγαζουν πολυ πραγμα tongue.gif μεσα στο σπιτι το εχεις???Απο το λευκο τριχωμα την ουρα και τα αυτια καταλαβα οτι ειναι Καναδεζικο ...ετσι νομιζω δηλαδη απο τις photos που βλεπω ...να σε ρωτησω ...πως ετυχε και το βρηκατε?? καποιος ιδιωτης??Στο λεω γιατι στα περισσοτερα pet shop που εχω ρωτησει δεν εχουν τετοια ρατσα ... (αν και δεν θελω να παρω απο pet shop γιατι ακουγονται πολλα και διαφορα ,βεβαια θα αναγκαστω αν δεν βρω απο καπου αλλου)
spysta
QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 03:30 ) *
Καλα δε μας νοιαζει ο σκυλος ( tongue.gif tongue.gif ) αλλα οταν ειναι να παρεις αμαξι ανοιξε ενα θεμα να δουμε τις επιλογες σου.

οκ μεσα!!!!!!!Θα ανοιξω σε λιγακι smiley.gif smiley.gif
sihainas
QUOTE(spysta @ Nov 18 2007, 16:10 ) *
Ολα τα σκυλια με τριχα ....ΧΑΜΟΣ!!!Βγαζουν πολυ πραγμα tongue.gif μεσα στο σπιτι το εχεις???

Όχι δεν τον έχω μέσα στο σπίτι... στην αυλή...

QUOTE(spysta @ Nov 18 2007, 16:10 ) *
να σε ρωτησω ...πως ετυχε και το βρηκατε?? καποιος ιδιωτης??Στο λεω γιατι στα περισσοτερα pet shop που εχω ρωτησει δεν εχουν τετοια ρατσα ... (αν και δεν θελω να παρω απο pet shop γιατι ακουγονται πολλα και διαφορα ,βεβαια θα αναγκαστω αν δεν βρω απο καπου αλλου)

Ένας γνωστός μας τον είχε wink.gif
Alexmei
Eδώ και ο σκύλος μου -->

και εδώ η άλλη γάτα (την άσπρη την έχετε ξαναδεί tongue.gif )

Υ.Γ. Μόλις παρατήρησα ότι δεν έχω φωτογραφίες τις τρίτης γάτας μου ohmy.gif
diama13
QUOTE(Alexmei @ Nov 19 2007, 18:18 ) *
Eδώ και ο σκύλος μου -->

Τι ομορφα........ 41.gif

εγω εχω πομερανιαν θηλυκο.....ειναι 8μηνων και γλυκα......
NBAer

Την ταινια men in black την εχεις δει?
Αν την δεις θα καταλαβεις οτι αυτο το πραγμα διπλα απο τη γατα σου(τη μαυρη) δεν ειναι γατα!
smiley.gif
dizzy_fingers

H καφετιά είναι πολύ μούρη πάντως cool.gif.
Alexmei
H ασπρογκρίζα είναι σαν να την χτύπησε τιγάνι. η μούρη του είναι ίσια. 24.gif

Σπύρο για ποια καφέ γάτα λες; δεν έχω καφέ γάτα tongue.gif

ΝBAer και εγώ στην αρχή δεν πίστευα ότι είναι γάτα
Air and King
Ειχα παντα αγαπη στα σκυλια αλλα παντα συχαινομουν τις γατες.Υπουλα ζωα.
Εχω δυο σκυλια.Ενα Περο Ντε Πρεσα Καναριο(οτι κινειται το κοβει και εχει μια προτημηση στα Πιτμπουλ!Πολλα λεφτα μου εχει στοιχησει)σπανια ρατσα στην Ελλαδα την ξερουν ελαχηστοι και ενα Μπιγκλ.
Θα ηθελα να αποκτησω εναν Ποιμενικο Καυκασου αλλα δυσκολο λογω μεγεθους και δυσκολο να συνυπαρξει με το Πρεσα Καναριο.
spysta
QUOTE(Air and King @ Mar 23 2009, 03:49 ) *
Εχω δυο σκυλια.Ενα Περο Ντε Πρεσα Καναριο(οτι κινειται το κοβει και εχει μια προτημηση στα Πιτμπουλ!Πολλα λεφτα μου εχει στοιχησει)σπανια ρατσα στην Ελλαδα την ξερουν ελαχηστοι και ενα Μπιγκλ.
Θα ηθελα να αποκτησω εναν Ποιμενικο Καυκασου αλλα δυσκολο λογω μεγεθους και δυσκολο να συνυπαρξει με το Πρεσα Καναριο.

το Ισπανικο δεν λες ??Αυτο που μοιαζει λιγο στην φατσα με τα μποξερ και ειναι μεσαια σε μεγεθος ... που το βρηκες αυτο ρε θηριο ??
Το μπιγκλ ειναι απλα θεικο !!!Ειναι σαν ασπρο καφε κουκλακι για παιδια πανω στα ραφια του JUMBO !!

Και γω ειχα διαφορα σκυλια ... με τις γατες δεν τα πω πολυ καλα ουτε εγω .Μαλλον επειδη εχω αλλεργια στο τριχωμα τους .. ξερεις φτερνιζομαι,συναχι και τετοια.Το περιεργο ειναι οτι δεν ειμαι ετσι με ολες τις γατες .. τσπ

παλια ειχα ενα σαν τον αστυνομο Ρεξ .. οχι καθαρο Γεραμνικο ομως .Απλα εμοιαζε πολυ ..τον Λουπο.. ηταν διασταυρωση κολευ με λυκο.Φοβερος σκυλος .. τον δωσαμε μετα γιατι ειχε γινει τεραστιο και ακονιζε τα νυχια του στα αυτοκινητα του φαδερ και ετρωγε ολο το γκαζον !!! laugh.gif laugh.gif πλακα κανω βεβαια δεν ηταν αυτος ο βασικος λογος ..απλα εγω και οι αδερφες μου ημασταν πιο μικροι και οι γονεις μας δεν μπορουσαν να το προσεχουν με τις δουλειες κτλ το πηραν κατι φιλοι μας οι οποιοι τοεδωσαν σε κατι φιλους τους αστυνομικους γυρω στα 2-3 χρονων και εγινε σκυλι αστυνομου για ναρκωτικα σε αεροδρομια κτλ

μετα ειχαμε και ενα κανις με Γκεκας (οχι ο Φανης) διασταυρωση .. παλιοσκυλο ηταν !!! laugh.gif φασαριοζικος και πανεξυπνος ο Ερμακος .. δυστυχως μετα απο 6-7 χρονια το χτυπησε ενα αμαξι στον δρομο .. (ο αλητης ειχε μαθει να ανοιγει την πορτα μονος του και δεν μπορουσαμε να τον κρατησουμε με τιποτα στον κηπο).

Θελω καποια στιγμη να παρω ενα καναδεζικο λευκο λυκοσ !!Πανεμορφο .. γενικα τα ολολευκα ζωα μ αρεσουν παρα πολυ.Μεγλα και δυσκολα σκυλια αλλα πανεξυπνα
a bullet for your head
Θα ηθελα η' ενα Λαμπραντορ,η' ενα Βελγικο Λυκοσκυλο..
Air and King
Ναι Spysta αυτο λεω αν και μοιαζει πιο πολυ με γιγαντοσωμο Πιτμπουλ παρα με Μποξερ.
Ασε εχω προβλημα ειναι πολυ αγριος με τα αλλα σκυλια μα παρα πολυ ομως.Γενικα μου αρεσουν τα fighting dogs εκτος απο τα Πιτ Μπουλ.Οχι μην παει το μυαλο σου δεν ειμαι φαν των Κυνομαχιων!!!!Αλλα αυτα τα σκυλια να παλαιψουν ενα διλεπτο ειναι πρωτη αναγκη για αυτα.
Παντως αν σε ενδιαφερει ειναι απο τις πιο δυνατες ρατσες τα Πρεσα Καναριο μαζι με τα Τοσα Ινου,τους Ποιμενικους Καυκαυσου,τα Φιλα Μπραζιλειρο,Ποιμενικους Κεντρικης Ασιας,Σαρπλανινατς και Μποερμποελ.
Τα Πιτμπουλ επειδη οι περισσοτεροι που δεν ασχολουνται μονο αυτα ξερουν απεχουν πολυ απο αυτα που σου αναφερω.Το πιο δυνατο ειναι μαλλον ο Ποιμενικος Καυκασου.Εχω δει 130 κιλα 75 εκατοστα.Ας το μηλαμε για "Φονια".
Το Μπιγκλ ναι ειναι αξιαγαπητο.Πολυ καλο και παιχνηδιαρικο και για μικρη ρατσα δεν γαβγηζει πολυ!
Pierce
Επειδη το εχω ψαξει το θεμα, ειδικα για τον Καυκασου, προς θεου μακρυα απο απειρους ιδιοκτητες, γιατι οντως ειναι φονιας...(Η δυναμη του ειναι αντιστοιχη με 45αρι, απο ηλεκτροσοκ δεν καταλαβαινει και πολλα, ενω τον χρησιμοποιουν ακομα και για κυνηγι.....Αρκουδας!) , ενω το παρατσουκλι του ειναι λυκοπνιχτης. Και οπωσδηποτε θελει μεγαλο χωρο...Ισως καποια μερα και αφου αλλαξω κανα δυο σκυλους πρωτα...
Εγω εχω ερθει σε μεγαλη ''τριβη'' με ενα πανεξυπνο golden Retriever της ξαδερφης μου, που οποτε παω, περναω περισσοτερο χρονο με αυτον, παρα με την υπολοιπη οικογενεια, αλλα πλεον ειναι λιγο γερακος και μονο Retriever δεν ειναι, τις μπαλες τις κραταει για την παρτη του για να μην τις ξαναπαεταξω και τον κουρασω icon_drunk.gif . Πανεξυπνα σκυλια.
Τελος αξιολατρευτος ειναι( ο Σπυρος θα κατουρηθει απο τη χαρα του αν δεν τον ξερει) ο ορεινος των πυρηναιων. Το alter ego του καυκασιου σε μεγεθος αλλα πολυ πιο φιλικος , προστατευτικος αν χρειαστει(τσομπανος και αυτος γαρ) και γενικα το παρουσιαστικο του εμπνεει μια σιγουρια και εναν σεβασμο. Μαζι με εναν Γερμαναρα ,που επισης λατρευω, θα εκαναν τελειο ντουετο στην αυλη μου biggrin.gif

ΥΓ:το τοπικ εγινε merge με ενα παλιοτερο που υπηρχε
reignman
Αυτη την στιγμη εχω 1 καναρινι tongue.gif
20 τροπικα ψαρια (απο την λιμνη malawi της Αφρικης)
1 Κανις και 1 cane corso. Το Κανις ειναι 7 ετων και το Corso 2 ετων.
Γενικα απο μικρος που με θυμαμαι παντα ειχα κατοικιδια. Παπαγαλους , ψαρια , σαυρες name it tongue.gif

Το σκυλι που εχω σαν αποθυμενο να αποκτησω εδω και χρονια ειναι το Bull Terrier . Αλλα για διαφορους λογους δεν τα εχω καταφερει.

Υ.Γ

τρομερη φατσα ο Canadian Shepherd !
j-kidd13
Εγω παλι ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη σχεση με τα ζωα.Παλοτερα ειχα ενα καναρινι και 2 περιστερια...Αλλα τωρα το εχω εγκατελειψει το σπορ...Αν και καποια στιγμη στο μελλον θα μου αρεσε η ιδεα να φτιαξω ενα μικρο ενυδριο σπιτι μου.
stefan

Εγω εχω ενα θηλυκο κανις 2,5 ετων.
Μπορω να πω οτι το εχω εκπαιδευσει σαν..λυκοσκυλο
αφου απο 3 μηνων το εμαθα να ζει στην αυλη.
Πλεον δεν χαμπαριαζει ουτε απο χιονια,ουτε απο βροχες.

Πριν 4 χρονια ειχα ενα ιγκουανα,αλλα δυστυχως πεθανε
οταν το ξεχασα για πολλες μερες χωρις φαι.. sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
spysta
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ο ορεινος των πυρηναιων !!!πανεμορφος ..
αλλα που να βρεις τετοια σκυλια εδω στην Ελλαδα ευκολα ??πρεπει να το ψαξεις παρα πολυ το θεμα

ειναι και ενα αλλο θεματακι το οποιο βεαβαια δεν ξερεις αν ισχυει παντα .. αλλα γενικα το εχω ακουσει αρκετα.
Ενας κολλητος μου ειχε ενα Ρωσσικο λυκο .. το ειχε φερει απο Ρωσσια και ο σκυλος γενικα δεν ειναι πολυ καλα .. ψυχολογικα οπως τους ειπε και ο κτηνιατρος.Η οικογενεια ειναι μια χαρα και τον προσεχουν πολυ ..
αλλα εχει προβλημα με το γεγονος οτι δεν εχει πολυ κρυο στην Ελλαδα .. οσο περιεργο κι αν ακουγεται ειναι αληθεια.Δεν μπορει να εξοικιωθει με τιποτα στο κλιμα μας ..

δεν ξερω κατα ποσο ειναι 100% αληθες αλλα θυμαμαι και τον κλασσικο κτηνιατρο που πηγαιναμε τα σκυλια μας χρονια.. να λεει οτι τετοια σκυλια .. βορεια σκυλια .. ειναι δυσκολο να τα ζησεις στην ζεστη Ελλαδα.
Pierce
QUOTE (spysta @ Mar 23 2009, 15:02 ) *
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ο ορεινος των πυρηναιων !!!πανεμορφος ..
αλλα που να βρεις τετοια σκυλια εδω στην Ελλαδα ευκολα ??πρεπει να το ψαξεις παρα πολυ το θεμα

ειναι ενα στον Βολο, που εκτρεφει και τα Σαρπλανινατς, απο το λιγο που εχω ψαξει, ε αν παρεις τον ΚΟΕ θα σου βρουν(λογικα ομως δεν θα υπαρχουν πολλα ακομη για τετοια ρατσα), ωστοσο οντως υπαρχει ενα θεματακι με τη ζεστη για αυτα τα σκυλια.
Υπαρχει ενας Πυρηναιος στην Κηφισια σε μεγαλη αυλη, μονιμως περιμενω απεξω οταν περναω απο εκει μπας και εμφανιστει το τερατακι icon_drunk.gif
dizzy_fingers
Παιδιά, αν κανείς ξέρει κανέναν που να χαρίζει μικρά pug ας το σφυρίξει μία κι από δω. smile.gif
panagiotisTheDream
Είχα για τέσσερα χρόνια έναν γερνανικό ποιμενικό (καθαρόαιμο) αρσενικό.
Καταπληκτικό σκυλί, το είχα από 20 ημερών μέχρι πριν κλείσει τα τέσσερα χρόνια, όπου πέθανε από φόλα.... shot.gif 68.gif
Όταν το πρωτοπήραμε, πήρα κι ένα βιβλίο για γερμανικούς ποιμενικούς. Έμαθα αρκετά για την εκπαίδευσή τους και τη συμπεριφορά τους. Πολύ πιστό σκυλί, ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ, έμαθε εύκολα τα βασικά της εκπαίδευσης (είναι γενικά σκυλιά που μαθαίνουν εύκολα και υπακούουν) και ήταν απίστευτα παιχνιδιάρικο....
Άλλαζε τρίχωμα δυο φορές το χρόνο και έπρεπε να το βοηθάω κι εγώ να το πετάει με βούρτσα....
του άρεσε πολύ το τρίψιμο (φαινόταν να χαλαρώνει), οπότε ήταν ευχάριστη διαδικασία γι' αυτόν κι εμένα που δε με κούραζε....σε αντίθεση με το μπάνιο.....
Κάθε εξάμηνο του έδινα από 3-5 χάπια (είναι ένα χάπι ανα δέκα κιλά...αναλόγως δηλαδή το βάρος του) για εσωτερικά παράσιτα, πλύσιμο με σαμπουάν για ψύλλους/τσιμπούρια που σε συνδυασμό με κάποιες αμπούλες για τσιμπούρια που του έβαζα στο λαιμό κάποιες φορές, δεν του δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.
Είναι σκύλος που θέλει αυλή και χώρο να τρέξει, καθώς και να περνάς χρόνο μαζί του για βόλτες και παιχνίδια...
Εν τω μεταξύ, εξαιρετικός φύλακας.

Αυτά γι' αυτόν τον καταπληκτικό σκύλο, που είχα μέχρι το προπροηγούμενο καλοκαίρι. Από τότε δεν πήρα άλλον, αφού σαν φοιτητής δεν μπορώ να το μετακινώ μαζί μου...

ακολουθούν κάποιες φωτό:

Air and King
QUOTE(pierce21 @ Mar 23 2009, 13:11 ) *
Επειδη το εχω ψαξει το θεμα, ειδικα για τον Καυκασου, προς θεου μακρυα απο απειρους ιδιοκτητες, γιατι οντως ειναι φονιας...(Η δυναμη του ειναι αντιστοιχη με 45αρι, απο ηλεκτροσοκ δεν καταλαβαινει και πολλα, ενω τον χρησιμοποιουν ακομα και για κυνηγι.....Αρκουδας!) , ενω το παρατσουκλι του ειναι λυκοπνιχτης. Και οπωσδηποτε θελει μεγαλο χωρο...Ισως καποια μερα και αφου αλλαξω κανα δυο σκυλους πρωτα...
Εγω εχω ερθει σε μεγαλη ''τριβη'' με ενα πανεξυπνο golden Retriever της ξαδερφης μου, που οποτε παω, περναω περισσοτερο χρονο με αυτον, παρα με την υπολοιπη οικογενεια, αλλα πλεον ειναι λιγο γερακος και μονο Retriever δεν ειναι, τις μπαλες τις κραταει για την παρτη του για να μην τις ξαναπαεταξω και τον κουρασω icon_drunk.gif . Πανεξυπνα σκυλια.
Τελος αξιολατρευτος ειναι( ο Σπυρος θα κατουρηθει απο τη χαρα του αν δεν τον ξερει) ο ορεινος των πυρηναιων. Το alter ego του καυκασιου σε μεγεθος αλλα πολυ πιο φιλικος , προστατευτικος αν χρειαστει(τσομπανος και αυτος γαρ) και γενικα το παρουσιαστικο του εμπνεει μια σιγουρια και εναν σεβασμο. Μαζι με εναν Γερμαναρα ,που επισης λατρευω, θα εκαναν τελειο ντουετο στην αυλη μου biggrin.gif

ΥΓ:το τοπικ εγινε merge με ενα παλιοτερο που υπηρχε

Bλεπω Pierce21 και εσυ φαν των Καυκασιαν οβτσαρκα.Οσο δυσκολο ειναι το Περο ντε Πρεσα αλλα τοσο και το διπλο ειναι τα Καυκασου.
Στην Ρωσια τα βαζουν σε μαχες:Δυο καυκασου με μια Αρκουδα και ενα Καυκασου με δυο Πιτμπουλ(αν σε 10 λεπτα δεν τα εχει σκοτωσει τα Πιτμπουλ χανει το στοιχημα ο Καυκασο ιδιοκτητης)
Ο Σκυλος των Πυρηναιων ειναι οντως πιο φιλικος.Τα Σαρπλανιναντς(Γιουγκοσλαβικος Ποιμενικος) ειναι και αυτα πιο αγρια και επισης ειναι γιαγαντοσωμα.Ενας Παπας στην Ροδο ειναι ο καλυτερος εκτροφεας στην Ελλαδα.Εχει σαρωσει στις Εκθεσεις του Κ.Ο.Ε.
Επισης πολυ ανθεκτικα και δυνατα ειναι τα CAO Ποιμενικος Κεντρικης Ασιας "Killer" και αυτα.

http://www.vbocaucasian.com/Caucasian/igra2.jpg
Ποιμενικος Καυκασου......

http://www.centralasianovcharka.com/images/watching_out.jpg
Ποιμενικος Κεντρικης Ασιας

http://pics.hoobly.com/full/562BRQFY8R2UVYNEK7.jpg
Περο ντε Πρεσα Καναριο(ακριβως ιδιο χρωμα ειναι και ο δικος μου ο Καισαρας 67 κιλα)

http://www.dog-breeds-explained.com/images...s-dog-breed.jpg
Πυρηναιων:Πανεμορφο σκυλι!

http://users.skynet.be/maklikreg.boerboels...g_2006BERRE.jpg
Μποερμποελ:Στην Αφρικη τα χρησιμοποιυν για κυνηγι Λιονταριου,αυτα και τα Ροδεσιας.

http://breederinfocenter.com/images2/20070...23_150642_1.gif
Ντογκο Αρζεντινο:Επισης πολυ ομορφια και δυνατα σκυλια.Κυνηγανε Πουμα και αγριογουρουνα.

http://www.matsukennel.com/files/GrandpaSudo.jpg
Eιναι ισως τα πιο μαχημα σκυλια.Χαζα σκυλια παντως.

panagiotisTheDream
Γνωστός μου έχει το παρακάτω σκυλί. Νομίζω πως είναι ελληνικός ποιμενικός. Διαφέρει απ' τον Καυκάσου;

υγ: δίπλα είναι η ημίαιμη κόρη της....
Air and King
QUOTE(panagiotisTheDream @ Mar 23 2009, 17:28 ) *
Γνωστός μου έχει το παρακάτω σκυλί. Νομίζω πως είναι ελληνικός ποιμενικός. Διαφέρει απ' τον Καυκάσου;

υγ: δίπλα είναι η ημίαιμη κόρη της....

Kαμια σχεση Παναγιωτη ο Ποιμενικος Καυκασου ειναι "Mαμουθ".Ο Ελληνικος Ποιμενικος ειναι καλη ρατσα και αναγνωρηστει πανευρωπαικα εδω και λιγα χρονια!
panagiotisTheDream
Thanks....
panagiotisTheDream
QUOTE(Air and King @ Mar 23 2009, 04:49 ) *

Παρομοίως....Λατρεύω τα σκυλιά και απεχθάνομαι τις γάτες....όντως ύπουλα και ανεξάρτητα ζώα...
reignman
Μηπως τελικα απεχθανομαστε τις γατες γιατι μας μοιαζουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ? ειμαι και εγω σε αυτη την κατηγορια. Βεβαια δεν θελω το κακο τους σε καμια περιπτωση... μπορει να τις ταισω κτλ... Αλλα δεν θελω γατες στο σπιτι μου.

Υ.Γ

αν και κανενα σκυλι μου ΠΟΤΕ δεν καθησε ακινητο για να βγει φωτογραφια , ο Σακουρ μου (Cane Corso) ειναι ακριβως σαν αυτον της φωτογραφιας αυτης!
Gravedigger
QUOTE (j-kidd13 @ Mar 23 2009, 14:47 ) *
Εω παλι ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη σχεση με τα ζωα.Παλοτερα ειχα ενα καναρινι και 2 περιστερια...

Αν θες άλλα περιστέρια πήγαινε κέντρο tongue.gif

Εγώ είχα κατά καιρούς πουλιά,χάμστερ,ψάρια και έχω ακόμα γάτες και 1 κόλευ.(όχι στην Αθήνα).ΑΠό μικρός θυμάμαι μόνο κόλευ παίρναμε και αυτό που έχουμε τώρα είναι το 3ο.

Το όνειρο μου είναι 1 english bulldog

και ΚΥΡΙΩΣ 1 shar-pei...Είναι αξιολάτρευτα...

Air and King
Επισης να αναφερω οτι 4-5 Απριλιου στο MEC Παιανιας εχει την Πανελληνια Εκθεση Σκυλου οπου θα μπορει οποιος ερθει να δει πολλες και σπανιες ρατσες οπως αυτες που ανεφερα πιο πανω αλλα και πολλες αλλες.
Οποιος ειναι dog maniac αξιζει παρα πολυ τον κοπο!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.