QUOTE(Air and King @ Jan 22 2009, 08:40 )

Ο Γκαλης ειναι κατα γενικη ομολογια ο κορυφαιος Ελληνας μπασκεμποληστας ολων των εποχων.Αυτο ισχυει και κατα την δικη μου αποψη.
Ωστοσο αυτο για μενα ισχυει πρωτηστος παιχτηκα και οχι με αυτο που λενε οι περισσοτεροι οτι ανεβασε το αθλημα και ο λογος που παιζουν ολοι μπασκετ ειναι ο Γκαλης.Μην τρελαθουμε κιολας.
Υπηρχε και ο μεγαλος Γιωργος Κολοκυθας πριν τον Γκαλη αλλα δεν βλεπω να μπαινει κανεις στον κοπο να τον μνημονευσει.
Επισης σαν αντεπειχηρημα στο οτι ο Γκαλης ανεβασε το αθλημα καποιος μπορει να πει οτι ο Διαμαντιδης ειναι ενας απο τους βασηκοτερους λογους που βοηθησε να ξανα ανεβει το αθλημα που καποια στιγμη ειχε παει "στον πατο" ετσι δεν ειναι?
Ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας αλλα ο Διαμαντιδης που δεν ειμαι δα και κανενας μεγαλος φαν του μπορει να θεωρηθει ως ο πληρεστερος Ελληνας που εχει βγει ποτε.Το εχω ξαναπει το Ευρωπαικο μπασκετ εχει αλλαξει προς το χειροτερο κατα την αποψη μου εχει σφηξει ο κλοιος.Ο Γκαλης στο συγχρονο Ετρωπαικο μπασκετ θεωρω οτι δεν θα κυριαρχουσε τοσο πολυ.Σιγουρα οχι ολοκληρωτηκα οσο οταν αγωνηζοταν στην εποχη του.
Επισης καλο θα ειναι επειδη ολοι μας καμια φορα σκεφτομαστε σαν "Ελληναρες" οταν λεμε οτι ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας ολων των εποχων μην περνουμε τα μυαλα μας αερα και λεμε οτι ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος ολων των εποχων.Εκει υπαρχουν "δυο ταβανια".
Ντιρκ Νοβιτσκι και Αρβιντας Σαμπονις........
Και μετα οι υπολοιποι Πετροβιτς,Γκαλης,Μαρτσιουλιονις,Μπελοφ(αν και ειχε σαρωσει οταν επαιζε) και ΣΙΑ.
Κατα την αποψη μου.
Φιλε Air & King,ο Νικ ηταν οντως αυτος που εκτοξευσε την δημοφιλια του αθληματος στα υψη..
Ενος αθληματος,που μεχρι τοτε ηταν ''ημι-ερασιτεχνικο'',η' ''ημι-επαγγελματικο'' αν θελεις..
Σιγουρα υπηρξαν κ αλλοι μεγαλοι παικτες,πριν τον Γκαλη,ομως ποιος πραγματικα μπορει να συγκριθει μαζι του?
Επειδη το τοπικ αναφερεται κ στο ποιος ηταν το τοπ ινδαλμα,ποιος μπορει να αρνηθει,οτι τα κατορθωματα του Νικ,εκαναν τους κατοικους μιας χωρας να παραλληλουν?Απ τους πιο απλους ανθρωπους,εως υπουργους κ πρωθυπουργο..μικρους σε ηλικια,μεγαλους,ανδρες,γυναικες..το μπασκετ μπηκε τοτε για τα καλα στην ζωη μας..
Θα συμφωνησω οτι ο Διαμαντιδης,ανηκει στην ομαδα εκεινων των παιδιων,που ξανα-ανεβασαν το αθλημα..που οντως ειχε παρει μια κατρακυλα..ηταν ενας απ τους λογους για να ξαναζωντανεψει το ενδιαφερον του κοσμου,δεν ηταν Ο ΛΟΓΟΣ...
Και σιγουρα,η δημοφιλια του Διαμαντιδη,δεν μπορει να φτασει τα επιπεδα του Νικ..
Οσον αφορα για τον πληρεστερο παικτη,εχω πει σε αλλο τοπικ την αποψη μου..Φανης Χριστοδουλου..
Τελος,ο Νικ,σιγουρα μπορει να θεωρηθει ως η μεγαλυτερη καλαθομηχανη,που γνωρισαν ποτε τα Ευρωπαικα γηπεδα.
Στην εποχη του,τον μονο που θεωρουσα με ισχνη διαφορα καλυτερο,ηταν ο συγχωρεμενος Πετροβιτς.