Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γκαλης vs Διαμαντιδης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
asero
ο διαμαντιδης ειναι παρα πολυ καλος μπασκετμπολιστας αλλα αν δεν ηταν ο γκαλης ο διαμαντιδης δεν θα επαιζε τωρα μπασκετ.Στο παιχνιδι νομιζω οτι υπερισχυει ο γκαλης επειδη ηταν top σκορερ και μεγαλος ηγετης
zorba
Δεν δύναται να γίνει σύγκριση μεταξύ Γκάλη και Διαμαντίδη: πρόκειται για απολύτως διαφορετικούς παίκτες... Μάλλον το τόπικ θέλει να θέσει σε αντιπαράθεση δύο διαφορετικές εποχές και, ήτοι,πρότυπα παικτών. Το μπάσκετ έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με τη δεκαετία του 80. Το παιχνίδι έχει γίνει ταχύτατο, οι άμυνες είναι ασφυκτικές τα ύψη "ψηλότερα", για να μην πολυλογώ, δεν υπάρχει παίκτης ικανός να παίξει σε υψηλό επίπεδο για σαράντα λεπτά... ίσως ούτε για τριάντα...
Παίκτες όπως ο Φιλίππου, ο Ανδρίτσος, ο Ρωμανίδης, ο Καμπούρης, ακόμη κι ο Φασούλας, σήμερα δεν θα χωρούσαν στην εθνική, κάποιοι δε από αυτούς ούτε στην Α2.

Παρόλα αυτά, ο Γκάλης ανήκει στην κατηγορία του "Hall of Fame" και με την ποιότητά του θα ήταν δίχως αμφιβολία το βαρύ πυροβολικό κι αυτής της εθνικής με την οποία θα έφερνε σίγουρα πολλά τρόπαια στην Ελλάδα. Επιθετικά θα έδινε τις λύσεις που δυστυχώς δεν είχαμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, καθώς δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα αμυντικός ικανός να τον σταματήσει, απλά, γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις κινήσεις του...ίσως ούτε και ο ίδιος!!! Ερωτηθείς στο NBA ο Μαρτσιουλόνις για το ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε αντιμετωπίσει στην καριέρα του, απάντησε: ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Νίκος Γκάλης...

Ο Διαμαντίδης είναι παίκτης που μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με το Γιαννάκη ως προς τα χαρακτηριστικά του. Προσωπικά στον αμυντικό τομέα μου θυμίζει Ζντοβτζ, ενώ επιθετικά του λείπει λίγο η αυτοπεποίθηση για να τελειώνει τις φάσεις. Πιστεύω ότι είναι παίκτης των 15/18 πόντων, αλλά ο υπερβολικός του αλτρουϊσμός (προφανώς και το ότι παίζει σε μια ομάδα με πολλά μεγάλα ονόματα) δεν του το επιτρέπουν. Σίγουρα δεν είναι ο παίκτης φόβητρο (βλέπε Γκάλης) των αντιπάλων. Κατά τα άλλα κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της έναν Διαμαντίδη...
Είμαι σίγουρος ότι αν του προτεινόταν να πάρει θέσει σ' αυτό το τόπικ ο ίδιος θα γελούσε και θα απέκλειε κάθε σύγκριση με το ιερό τέρας του ελληνικού μπάσκετ

Swthrakhs13
ειναι μεγαλο το δυλλιμα παιδια
μιλαμε για κορυφαιους παιχτες
στον ελληνικο χωρο
aris_basketball
de xreiazetai kan na to sizitate....paixtes san ton gkali den iparxoun pleon!!!o diamantidis einai enas poli kalos paixtis me talento k me prosonta alla den mporei na theorithei kaliteros apo ton gkali..opos k na to kanoume o gkalis itan poli megalos paixtis!!!!!
aris_basketball
QUOTE(Swthrakhs13 @ Dec 20 2008, 15:35 ) *
ειναι μεγαλο το δυλλιμα παιδια
μιλαμε για κορυφαιους παιχτες
στον ελληνικο χωρο

nai einai korifeoi paixtes....alla o gkalis einai ''theos''...k o diamantidis eina kalos alla den sigkrinetai me ton gkali
giannis_
Διαφορετικες εποχες,διαφορετικο μπασκετ,διαφορετικοι παιχτες!Δεν γινεται να συγκριθουν!Ο ενας ειναι ο μυθος και βρισκεται τοσο ψηλα που κανεις δεν θα τον φτασει και ο αλλος ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει αυτη η χωρα μετα τον γκαλη!
Ο νικ ηταν και θα παραμεινει ο ενας και μοναδικος οσα χρονια και αν περασουν!Ειναι ενας απο τους λογους που η ελλαδα αγαπησε το μπασκετ!
Ο μητσος ειναι και αυτος τεραστιος παιχτης,ταλαντουχος αλλα πανω απο ολα δουλευταρας για αυτο εχει φτασει εδω που ειναι!Ειναι ο παιχτης που καθε προπονητης θα ηθελε στην ομαδα του!
Για μενα πρωτα παει ο νικ,μετα ο διαμαντιδης και μετα οι υπολοιποι!
WATCHER
Θέλω να θυμήσω την δήλωση του Νίκου Σαυρόπουλου τι δεκαετία του 90' όταν είπε ότι όλοι οι επαγγελματίες παίκτες στην Ελλάδα θα έπρεπε να δίνουν το 10% των αποδοχών του στον Ν.Γκάλη γιατι αν δεν υπήρχε αυτός το μπασκετ στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε.
Ο Γκάλης δεν μπαίνει σε σύγκριση. Πιστεύω ότι είναι τίμη για τον Μήτσο μόνο και μόνο η προσπάθεια σύγκρισης. Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα φαινόμενο με ένα άριστο παίκτη. Ο Γκάλης τελείωνε σεζόν με 35+ μ.ο. πόντων, οδήγεισαι την Ελλάδα στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και έβαλε την πρωινή προπόνηση στο επαγγελματικό μπάσκετ.
Θυμάμαι τον νεαρό Πάσπαλιε που "εσβησε" σε ενα παιχνίδι τον Γκάλη αφου τον περιόρισε στους ....27 πόντους!
Θυμάμαι τα σεμινάρια προπονητών για το πως μπορεί να σταματηθεί ο Γκάλης....
Τι να πρωτοθυμηθεις...
Air and King
Ο Γκαλης ειναι κατα γενικη ομολογια ο κορυφαιος Ελληνας μπασκεμποληστας ολων των εποχων.Αυτο ισχυει και κατα την δικη μου αποψη.
Ωστοσο αυτο για μενα ισχυει πρωτηστος παιχτηκα και οχι με αυτο που λενε οι περισσοτεροι οτι ανεβασε το αθλημα και ο λογος που παιζουν ολοι μπασκετ ειναι ο Γκαλης.Μην τρελαθουμε κιολας.
Υπηρχε και ο μεγαλος Γιωργος Κολοκυθας πριν τον Γκαλη αλλα δεν βλεπω να μπαινει κανεις στον κοπο να τον μνημονευσει.
Επισης σαν αντεπειχηρημα στο οτι ο Γκαλης ανεβασε το αθλημα καποιος μπορει να πει οτι ο Διαμαντιδης ειναι ενας απο τους βασηκοτερους λογους που βοηθησε να ξανα ανεβει το αθλημα που καποια στιγμη ειχε παει "στον πατο" ετσι δεν ειναι?
Ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας αλλα ο Διαμαντιδης που δεν ειμαι δα και κανενας μεγαλος φαν του μπορει να θεωρηθει ως ο πληρεστερος Ελληνας που εχει βγει ποτε.Το εχω ξαναπει το Ευρωπαικο μπασκετ εχει αλλαξει προς το χειροτερο κατα την αποψη μου εχει σφηξει ο κλοιος.Ο Γκαλης στο συγχρονο Ετρωπαικο μπασκετ θεωρω οτι δεν θα κυριαρχουσε τοσο πολυ.Σιγουρα οχι ολοκληρωτηκα οσο οταν αγωνηζοταν στην εποχη του.
Επισης καλο θα ειναι επειδη ολοι μας καμια φορα σκεφτομαστε σαν "Ελληναρες" οταν λεμε οτι ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας ολων των εποχων μην περνουμε τα μυαλα μας αερα και λεμε οτι ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος ολων των εποχων.Εκει υπαρχουν "δυο ταβανια".

Ντιρκ Νοβιτσκι και Αρβιντας Σαμπονις........

Και μετα οι υπολοιποι Πετροβιτς,Γκαλης,Μαρτσιουλιονις,Μπελοφ(αν και ειχε σαρωσει οταν επαιζε) και ΣΙΑ.

Κατα την αποψη μου.

hagi
Δεν έχω διαβάζει καμία απάντηση από τα υπόλοιπα παιδιά..Αλλά ο Γκάλης είναι Γκάλης παιδιά..Και νομίζω ότι δεν συγκρίνονται οι δύο παίχτες και αδικούμε και τον Μήτσο έτσι.

Ο Διαμαντίδης είναι καταπληκτικός παίχτης αλλά νομίζω είναι άστοχο να τους συγκρίνουμε.
Air and King
QUOTE(hagi @ Jan 22 2009, 10:44 ) *
Ο Διαμαντίδης είναι καταπληκτικός παίχτης αλλά νομίζω είναι άστοχο να τους συγκρίνουμε.

Θα μου επητρεψεις να διαφωνησω μονο ως προς την συγκρηση.Καθε παιχτης που εχει φτασει σε ενα "Α" επιπεδο αξηζει να συγρηνεται κατα την αποψη μου με τον οποιονδηποτε ακομα και αν αυτος ειναι ο "Θρυλος" του Ελληνικου μπασκετ.Ο Διαμαντιδης αξηζει κατα την γνωμη μου να ειναι σε μια τετοια υποθετικη συγκρηση αλλο αν ο Γκαλης ειναι ο νικητης.
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Jan 22 2009, 08:40 ) *
Ο Γκαλης ειναι κατα γενικη ομολογια ο κορυφαιος Ελληνας μπασκεμποληστας ολων των εποχων.Αυτο ισχυει και κατα την δικη μου αποψη.
Ωστοσο αυτο για μενα ισχυει πρωτηστος παιχτηκα και οχι με αυτο που λενε οι περισσοτεροι οτι ανεβασε το αθλημα και ο λογος που παιζουν ολοι μπασκετ ειναι ο Γκαλης.Μην τρελαθουμε κιολας.
Υπηρχε και ο μεγαλος Γιωργος Κολοκυθας πριν τον Γκαλη αλλα δεν βλεπω να μπαινει κανεις στον κοπο να τον μνημονευσει.
Επισης σαν αντεπειχηρημα στο οτι ο Γκαλης ανεβασε το αθλημα καποιος μπορει να πει οτι ο Διαμαντιδης ειναι ενας απο τους βασηκοτερους λογους που βοηθησε να ξανα ανεβει το αθλημα που καποια στιγμη ειχε παει "στον πατο" ετσι δεν ειναι?
Ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας αλλα ο Διαμαντιδης που δεν ειμαι δα και κανενας μεγαλος φαν του μπορει να θεωρηθει ως ο πληρεστερος Ελληνας που εχει βγει ποτε.Το εχω ξαναπει το Ευρωπαικο μπασκετ εχει αλλαξει προς το χειροτερο κατα την αποψη μου εχει σφηξει ο κλοιος.Ο Γκαλης στο συγχρονο Ετρωπαικο μπασκετ θεωρω οτι δεν θα κυριαρχουσε τοσο πολυ.Σιγουρα οχι ολοκληρωτηκα οσο οταν αγωνηζοταν στην εποχη του.
Επισης καλο θα ειναι επειδη ολοι μας καμια φορα σκεφτομαστε σαν "Ελληναρες" οταν λεμε οτι ο Γκαλης ειναι ο κορυφαιος Ελληνας ολων των εποχων μην περνουμε τα μυαλα μας αερα και λεμε οτι ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος ολων των εποχων.Εκει υπαρχουν "δυο ταβανια".

Ντιρκ Νοβιτσκι και Αρβιντας Σαμπονις........

Και μετα οι υπολοιποι Πετροβιτς,Γκαλης,Μαρτσιουλιονις,Μπελοφ(αν και ειχε σαρωσει οταν επαιζε) και ΣΙΑ.

Κατα την αποψη μου.

Φιλε Air & King,ο Νικ ηταν οντως αυτος που εκτοξευσε την δημοφιλια του αθληματος στα υψη..
Ενος αθληματος,που μεχρι τοτε ηταν ''ημι-ερασιτεχνικο'',η' ''ημι-επαγγελματικο'' αν θελεις..
Σιγουρα υπηρξαν κ αλλοι μεγαλοι παικτες,πριν τον Γκαλη,ομως ποιος πραγματικα μπορει να συγκριθει μαζι του?
Επειδη το τοπικ αναφερεται κ στο ποιος ηταν το τοπ ινδαλμα,ποιος μπορει να αρνηθει,οτι τα κατορθωματα του Νικ,εκαναν τους κατοικους μιας χωρας να παραλληλουν?Απ τους πιο απλους ανθρωπους,εως υπουργους κ πρωθυπουργο..μικρους σε ηλικια,μεγαλους,ανδρες,γυναικες..το μπασκετ μπηκε τοτε για τα καλα στην ζωη μας..
Θα συμφωνησω οτι ο Διαμαντιδης,ανηκει στην ομαδα εκεινων των παιδιων,που ξανα-ανεβασαν το αθλημα..που οντως ειχε παρει μια κατρακυλα..ηταν ενας απ τους λογους για να ξαναζωντανεψει το ενδιαφερον του κοσμου,δεν ηταν Ο ΛΟΓΟΣ...
Και σιγουρα,η δημοφιλια του Διαμαντιδη,δεν μπορει να φτασει τα επιπεδα του Νικ..
Οσον αφορα για τον πληρεστερο παικτη,εχω πει σε αλλο τοπικ την αποψη μου..Φανης Χριστοδουλου..
Τελος,ο Νικ,σιγουρα μπορει να θεωρηθει ως η μεγαλυτερη καλαθομηχανη,που γνωρισαν ποτε τα Ευρωπαικα γηπεδα.
Στην εποχη του,τον μονο που θεωρουσα με ισχνη διαφορα καλυτερο,ηταν ο συγχωρεμενος Πετροβιτς.
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 23 2009, 01:44 ) *
Φιλε Air & King,ο Νικ ηταν οντως αυτος που εκτοξευσε την δημοφιλια του αθληματος στα υψη..
Ενος αθληματος,που μεχρι τοτε ηταν ''ημι-ερασιτεχνικο'',η' ''ημι-επαγγελματικο'' αν θελεις..
Σιγουρα υπηρξαν κ αλλοι μεγαλοι παικτες,πριν τον Γκαλη,ομως ποιος πραγματικα μπορει να συγκριθει μαζι του?
Επειδη το τοπικ αναφερεται κ στο ποιος ηταν το τοπ ινδαλμα,ποιος μπορει να αρνηθει,οτι τα κατορθωματα του Νικ,εκαναν τους κατοικους μιας χωρας να παραλληλουν?Απ τους πιο απλους ανθρωπους,εως υπουργους κ πρωθυπουργο..μικρους σε ηλικια,μεγαλους,ανδρες,γυναικες..το μπασκετ μπηκε τοτε για τα καλα στην ζωη μας..
Θα συμφωνησω οτι ο Διαμαντιδης,ανηκει στην ομαδα εκεινων των παιδιων,που ξανα-ανεβασαν το αθλημα..που οντως ειχε παρει μια κατρακυλα..ηταν ενας απ τους λογους για να ξαναζωντανεψει το ενδιαφερον του κοσμου,δεν ηταν Ο ΛΟΓΟΣ...
Και σιγουρα,η δημοφιλια του Διαμαντιδη,δεν μπορει να φτασει τα επιπεδα του Νικ..
Οσον αφορα για τον πληρεστερο παικτη,εχω πει σε αλλο τοπικ την αποψη μου..Φανης Χριστοδουλου..
Τελος,ο Νικ,σιγουρα μπορει να θεωρηθει ως η μεγαλυτερη καλαθομηχανη,που γνωρισαν ποτε τα Ευρωπαικα γηπεδα.
Στην εποχη του,τον μονο που θεωρουσα με ισχνη διαφορα καλυτερο,ηταν ο συγχωρεμενος Πετροβιτς.

Δεν διαφωνω αλλα πρωτα απο ολα προτειμω να τους συγκρηνω σαν παιχτες και μετα σαν προσφορα στο αθλημα.Ο Γκαλης ειναι καλυτερος σαν παιχτης απο τους δυο.
Αν ηταν ο Διαμαντιδης ο καλυτερος απο τους δυο δεν θα θεωρουσα τον Γκαλη καλυτερο επειδη εκτοξευσε το αθλημα αλλα την παιχτικη αξια πρωτα και μετα τα αλλα.
Green Warrior
Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ο ένας είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης ο άλλος απλά είναι ο Μύθος του Ελληνικού και ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του Ευρωπαίκού μπάσκετ.
soouza
Kαλησπέρα σας.

Διαβάζω καιρό αυτό το topic και επειδή έχω ζήσει τις μαγικές εποχές 87 θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

Ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης είναι ένας αθλητής υπόδειγμα και εξαιρετικός χαρακτήρας.Παίζει για την ομάδα και κάνει τα πάντα.Αυτός κι ο Παπαλουκάς είναι κάτι το πρωτοφανές στα νέα δεδομένα του σύγχρονου-μοντέρνου μπάσκετ.

Μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την άμυνα, με ένα στοπ, ενώ κάνει πάντα την αθόρυβη δουλειά και βγαίνει mvp αγώνων ακόμα κι όταν δε σκοράρει.

Χαρακτηριστική είναι η έμφαση του στο σκοράρισμα αλλά αυτός προτιμά πάντα να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του.Για να τον κλείσεις πρέπει να του εμποδίσεις την πάσα.Τότε μόνο τον περιορίζεις!

Όπως και να χει πρόκειται για ένα στολίδι του αθλητισμού!

Κάπου εκεί ψηλά στον ουρανό θα υπάρχει ο Νίκος.....Ο μοναδικός αθλητής παγκοσμίως που άκουσε σύνθημα να τον αποκαλεί Θεό....και μάλιστα μοναδικό......

Αυτή η τεράστια μορφή άλλαξε το ρου του ελληνικού αθλητισμού.Βuilt to win διαφήμιζε την Pony και χαρακτήρισε μία άλλη Ελλάδα,φτωχή σε διακρίσεις τότε.Ο Γκάλης 1.83 πάλευε ανάμεσα στα θηρία αντιπροσωπεύοντας την Ελλαδίτσα τότε που αθλητικά είχε 2-3 ολυμπιονίκες μόνο.

Η λάμψη στο βλέμμα του,ο επαγγελματισμός του καθώς και το πάθος του για νίκη τον έκαναν να ξεχωρίσει.Είναι καλό που τα παιδιά τότε μεγάλωναν με πρότυπο τον Γκάλη και όλοι ασχολήθηκαν με το μπάσκετ.....

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και σελίδες.Νομίζω πως αδικούμε τον Διαμαντίδη.....Δεν πρέπει να το κάνουμε....

Ο Γκάλης θα είναι πάντα στην κορυφή της πυραμίδας πιο πάνω κι από τον επίσης μοναδικό Πύρρο Δήμα 4 φορές ολυμπιονίκη.

Όποιος δεν έχει ακούσει Συρίγο να περιγράφει Νίκο δεν έχει ακούσει τίποτα.....λες και παίζει μόνος του.....ασύληπτος......μόνος εναντίον όλων η φωνή του χόρευε με αυτό τον Θεό που είχα την τύχη να δω και live και στιγμάτισε τα παιδικά μου χρόνια...

Όταν του μίλησα δε το 1993 σαν αθλητής της κατασκήνωσης του ένιωσα ένα δέος.....Για μένα θα είσαι πάντα ο Νίκος του είπα κι αυτός χαμογέλασε....

Οι αθλητές που είδα εγώ και είναι εκτός συναγωνισμού είναι....Ντράζεν,Γκάλης,Σαμπόνις....Όλοι οι άλλοι απλά θα ακολουθούν....

Και στο Νba Τζόρνταν,Μάτζικ,Μπερντ έκαναν τη διαφορά αλλά ο Πιτ Μάραβιτς είναι κάτι το οποίο σε ανατριχιάζει...

Να είστε όλοι καλά smiley.gif
Air and King
QUOTE(soouza @ Jan 23 2009, 21:51 ) *
Κάπου εκεί ψηλά στον ουρανό θα υπάρχει ο Νίκος.....Ο μοναδικός αθλητής παγκοσμίως που άκουσε σύνθημα να τον αποκαλεί Θεό....και μάλιστα μοναδικό......

Όποιος δεν έχει ακούσει Συρίγο να περιγράφει Νίκο δεν έχει ακούσει τίποτα.....λες και παίζει μόνος του.....ασύληπτος......μόνος εναντίον όλων η φωνή του χόρευε με αυτό τον Θεό που είχα την τύχη να δω και live και στιγμάτισε τα παιδικά μου χρόνια...

Οι αθλητές που είδα εγώ και είναι εκτός συναγωνισμού είναι....Ντράζεν,Γκάλης,Σαμπόνις....Όλοι οι άλλοι απλά θα ακολουθούν....

Και στο Νba Τζόρνταν,Μάτζικ,Μπερντ έκαναν τη διαφορά αλλά ο Πιτ Μάραβιτς είναι κάτι το οποίο σε ανατριχιάζει...

Να είστε όλοι καλά smiley.gif

Σεβομαι απολυτα την παραθεση σου φιλε μου,απολυτα, αλλα και παλι βλεπω μια δοση νοσταλγιας και συναισθηματων πανω απο την συγκρηση των παιχτων.Εννοειται οτι ο Γκαλης ειναι ανωτερος παιχτης απο τον Διαμαντιδη.
Τον Συριγο τον ακουγαμε ολοι τοτε που ημασταν πητσηρικαδες αλλα μην εισαι σιγουρος οτι θεωρει τον Γκαλη τον κορυφαιο Ελληνα των εποχων!(Διαφωνω μαζι του σχεδον στο 90% απο αυτα που λεει)
Για το "Θεος" δεν μπορω να μην παρεμβω μιας και ειμαι φαν του "Pipe d'oro" του Ντιεγκο Μαραντονα που εχει ακουσει απειρα συνθηματα αποκαλωντας τον "Θεο" και το παρατσουκλι του εκτος απο το "Χρυσο αγορι" ειναι "Θεος".
Τελος ενταξει ο Σαμπονις αλλα ο Γκαλης πανω απο τον Νοβιτσκι?Οσο και να λατρευα τον Γκαλη πανω απο τον Νοβιτσκι αντικειμενικα(το ιδιο ισχυει και για τον συγχωρεμενο Ντραζεν) δεν τον βαζω με τιποτα.
Ο Πιτ Μαραβιτς ηταν ενας πρωτοπορος λευκος ξερωντας απηστευτο μπασκετ και ειμαι και μεγαλος φαν του αλλα στο ΝΒΑ θα τον χαρακτηριζα ως "Καλιγκάρι του ΝΒΑ".
Σεβαστη παντα η αποψη σου φιλε να εισαι καλα.
soouza
QUOTE(Air and King @ Jan 24 2009, 02:50 ) *
Σεβομαι απολυτα την παραθεση σου φιλε μου,απολυτα, αλλα και παλι βλεπω μια δοση νοσταλγιας και συναισθηματων πανω απο την συγκρηση των παιχτων.Εννοειται οτι ο Γκαλης ειναι ανωτερος παιχτης απο τον Διαμαντιδη.
Τον Συριγο τον ακουγαμε ολοι τοτε που ημασταν πητσηρικαδες αλλα μην εισαι σιγουρος οτι θεωρει τον Γκαλη τον κορυφαιο Ελληνα των εποχων!(Διαφωνω μαζι του σχεδον στο 90% απο αυτα που λεει)
Για το "Θεος" δεν μπορω να μην παρεμβω μιας και ειμαι φαν του "Pipe d'oro" του Ντιεγκο Μαραντονα που εχει ακουσει απειρα συνθηματα αποκαλωντας τον "Θεο" και το παρατσουκλι του εκτος απο το "Χρυσο αγορι" ειναι "Θεος".
Τελος ενταξει ο Σαμπονις αλλα ο Γκαλης πανω απο τον Νοβιτσκι?Οσο και να λατρευα τον Γκαλη πανω απο τον Νοβιτσκι αντικειμενικα(το ιδιο ισχυει και για τον συγχωρεμενο Ντραζεν) δεν τον βαζω με τιποτα.
Ο Πιτ Μαραβιτς ηταν ενας πρωτοπορος λευκος ξερωντας απηστευτο μπασκετ και ειμαι και μεγαλος φαν του αλλα στο ΝΒΑ θα τον χαρακτηριζα ως "Καλιγκάρι του ΝΒΑ".
Σεβαστη παντα η αποψη σου φιλε να εισαι καλα.

Καλησπέρα.

Η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική.Αν περιέχει το post μου νοσταλγία δε νομίζω πως είναι το ζητούμενο.Όσο αφορά το Συρίγο δεν τον υπερασπίζομαι,απλά μονοπωλούσε τις περιγραφές της εποχής.

Σου αρέσει ο Νοβίτσκι παραπάνω από Γκάλη και Ντράζεν?Αντικειμενικότατα δύο αξεπέραστοι μύθοι του Ευρωπαικού μπάσκετ.

Σεβαστή όμως κι η δική σου γνώμη. smiley.gif
Air and King
QUOTE(soouza @ Jan 25 2009, 00:03 ) *
Καλησπέρα.

Η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική.Αν περιέχει το post μου νοσταλγία δε νομίζω πως είναι το ζητούμενο.Όσο αφορά το Συρίγο δεν τον υπερασπίζομαι,απλά μονοπωλούσε τις περιγραφές της εποχής.

Σου αρέσει ο Νοβίτσκι παραπάνω από Γκάλη και Ντράζεν?Αντικειμενικότατα δύο αξεπέραστοι μύθοι του Ευρωπαικού μπάσκετ.

Σεβαστή όμως κι η δική σου γνώμη. smiley.gif

Η γνωμη του καθενος ειναι υποκειμενικη ωστοσο ειμαι ενας απο αυτους που στα στανταρ μου οταν κρινω η συγκρινω παιχτες προσπαθω να ειμαι σε οσο μεγαλυτερο βαθμο γινεται αντικειμενικος.

Οχι ο Νοβιτσκι δεν μου αρεσει περισσοτερο απο τον Γκαλη ουτε απο τον Πετροβιτς αλλα ειναι καλυτερος παιχτης με μεγαλυτερη καριερα στο υψηλοτερο δυνατο επιπεδο και τον χαρακτηρηζω ανετα "Μυθο" η "Legend".Το μεγαλο μου ειδωλο οσον αφορα το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν παντα ο Σαμπονις ωστοσο και αυτος κατα την αποψη μου εχει ξεπεραστει απο τον Νοβιτσκι.Ο Νοβιτσκι ειναι λιγοτερο χαρησματικος απο πολλους Ευρωπαιους και με μικροτερη πληθωρα κινησεων αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα!
Επισης ενα αλλο παραδειγμα ειναι ο "Πιστολ" Πιτ Μαραβιτς.Μου αρεσε παντα περισσοτερο απο τον Μπερντ ωστοσο δεν μπορει να συγκρηθει σαν αξια με τον "Larry Legend".
Aπλα σε τετοιες συγκρισεις προσπαθω πρωτα να κρινω σωστα κατα την δικη μου αποψη και μετα βαζοντας συναισθημα,νοσταλγια κ.τ.λ
Ο Γκαλης ηταν,ειναι και θα ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους "Θρυλους" που εχει βγαλει το Ευρωπαικο μπασκετ.
Ο Νοβιτσκι ομως ασχετα αν συμφωνουμε η διαφωνουμε θα θεωρειται σε μεγαλο βαθμο ο κορυφαιος Ευρωπαιος ολων των Εποχων.Ηδη θεωρειται.
Γνωμες ανταλλασουμε
Να εισαι καλα.
soouza
QUOTE(Air and King @ Jan 25 2009, 06:24 ) *
Η γνωμη του καθενος ειναι υποκειμενικη ωστοσο ειμαι ενας απο αυτους που στα στανταρ μου οταν κρινω η συγκρινω παιχτες προσπαθω να ειμαι σε οσο μεγαλυτερο βαθμο γινεται αντικειμενικος.

Οχι ο Νοβιτσκι δεν μου αρεσει περισσοτερο απο τον Γκαλη ουτε απο τον Πετροβιτς αλλα ειναι καλυτερος παιχτης με μεγαλυτερη καριερα στο υψηλοτερο δυνατο επιπεδο και τον χαρακτηρηζω ανετα "Μυθο" η "Legend".Το μεγαλο μου ειδωλο οσον αφορα το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν παντα ο Σαμπονις ωστοσο και αυτος κατα την αποψη μου εχει ξεπεραστει απο τον Νοβιτσκι.Ο Νοβιτσκι ειναι λιγοτερο χαρησματικος απο πολλους Ευρωπαιους και με μικροτερη πληθωρα κινησεων αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα!
Επισης ενα αλλο παραδειγμα ειναι ο "Πιστολ" Πιτ Μαραβιτς.Μου αρεσε παντα περισσοτερο απο τον Μπερντ ωστοσο δεν μπορει να συγκρηθει σαν αξια με τον "Larry Legend".
Aπλα σε τετοιες συγκρισεις προσπαθω πρωτα να κρινω σωστα κατα την δικη μου αποψη και μετα βαζοντας συναισθημα,νοσταλγια κ.τ.λ
Ο Γκαλης ηταν,ειναι και θα ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους "Θρυλους" που εχει βγαλει το Ευρωπαικο μπασκετ.
Ο Νοβιτσκι ομως ασχετα αν συμφωνουμε η διαφωνουμε θα θεωρειται σε μεγαλο βαθμο ο κορυφαιος Ευρωπαιος ολων των Εποχων.Ηδη θεωρειται.
Γνωμες ανταλλασουμε
Να εισαι καλα.

Καλημέρα.

Επειδή το θέτεις βάσει στόχων κι είναι απόλυτα σωστό τότε ο καλύτερος Ευρωπαίος με διαφορά από όλους βάσει τίτλων παγκοσμίως είναι ο Τόνι Κούκοτς.

Κατέκτησε τα πάντα από το παιδικό πρωτάθλημα έως τίτλο στο Νba οπότε θα έχει πάντα τη μερίδα του Λέοντος.

Για μένα όμως οι τρεις αθλητές που θα είναι πιο ψηλά από τους άλλους έχουν ήδη αναφερθεί.

Το ένστικτο του Γκάλη(καλαθομηχανή),η ευστροφία του και η κατεύθυνση του Ντράζεν(Μότσαρτ)και τα απίστευτα σωματικά προσώντα του Σάμπας(θαύμα της φύσης)παραμένουν αξεπέραστα. bball.gif
Air and King
QUOTE(soouza @ Jan 25 2009, 12:02 ) *
Καλημέρα.

Επειδή το θέτεις βάσει στόχων κι είναι απόλυτα σωστό τότε ο καλύτερος Ευρωπαίος με διαφορά από όλους βάσει τίτλων παγκοσμίως είναι ο Τόνι Κούκοτς.

Κατέκτησε τα πάντα από το παιδικό πρωτάθλημα έως τίτλο στο Νba οπότε θα έχει πάντα τη μερίδα του Λέοντος.

Για μένα όμως οι τρεις αθλητές που θα είναι πιο ψηλά από τους άλλους έχουν ήδη αναφερθεί.

Το ένστικτο του Γκάλη(καλαθομηχανή),η ευστροφία του και η κατεύθυνση του Ντράζεν(Μότσαρτ)και τα απίστευτα σωματικά προσώντα του Σάμπας(θαύμα της φύσης)παραμένουν αξεπέραστα. bball.gif

Κοιταξε να δεις ομως φιλε και παλι διαφωνω ο Κουκοτς ως 6ος παιχτης στους Μπουλς κατεκτησε τρια πρωταθληματα,ο Νοβιτσκι ως σουπερσταρ πηγε σε ενα τελικο και δεν τα καταφερε πεφτοντας πανω στον Γουειντ και στον Σακιλ και βεβαιως εχει κατακτησει MVP στο ΝΒΑ επητευγμα φοβερο.
Συμφωνω για αυτα που αναφερεις για Γκαλη,Ντραζεν και Σαμπας αλλα να προσθεσω οτι η "Μηχανικη" του σουτ του Νοβιτσκι δεν εχει ξαναυπαρξει ποτε απο Ευρωπαιο μπασκεμποληστα συν οτι ειναι καλυτερος σκορερ απο τον Γκαλη διοτι βαζει 40αρες και 50αρες στο ΝΒΑ αλλο αν ο Γκαλης ηταν πιο χαρησματικος η αποτελεσματικοτητα του Γερμανου ειναι απηστευτη.
Να εισαι καλα.
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Jan 27 2009, 18:47 ) *
Κοιταξε να δεις ομως φιλε και παλι διαφωνω ο Κουκοτς ως 6ος παιχτης στους Μπουλς κατεκτησε τρια πρωταθληματα,ο Νοβιτσκι ως σουπερσταρ πηγε σε ενα τελικο και δεν τα καταφερε πεφτοντας πανω στον Γουειντ και στον Σακιλ και βεβαιως εχει κατακτησει MVP στο ΝΒΑ επητευγμα φοβερο.
Συμφωνω για αυτα που αναφερεις για Γκαλη,Ντραζεν και Σαμπας αλλα να προσθεσω οτι η "Μηχανικη" του σουτ του Νοβιτσκι δεν εχει ξαναυπαρξει ποτε απο Ευρωπαιο μπασκεμποληστα συν οτι ειναι καλυτερος σκορερ απο τον Γκαλη διοτι βαζει 40αρες και 50αρες στο ΝΒΑ αλλο αν ο Γκαλης ηταν πιο χαρησματικος η αποτελεσματικοτητα του Γερμανου ειναι απηστευτη.
Να εισαι καλα.

Ο Ντιρκ,σιγουρα οταν ολοκληρωσει την καριερα του θα βρισκεται στο πανθεον των κορυφαιων Ευρωπαιων.
Εχουν γινει πολλες κουβεντες σε πολλα τοπικ κ σιγουρα κ καθενας μας εχει το σκεπτικο με το οποιο διαμορφωνει την αποψη του.
Η δικη μου,οσον αφορα τον Ντιρκ ειναι πως ειναι ενας απ τους κορυφαιους αναμφισβητητα,ομως οι συγκυριες τον ευνοησαν,καθως η 1η μεγαλη φουρνια Ευρωπαιων που πηγαν στο ΝΒΑ,καταφερε να αρει την δυσπιστια των Αμερικανων για τις ικανοτητες των Ευρωπαιων παικτων.Ηταν κατι σαν την ''πτωση του τειχους του Βερολινου'',αυτη η καταρριψη των αρνητικων στερεοτυπων.
Ο Ντιρκ δεν θα ελεγα οτι ειναι καλυτερος σκορερ απ τον Νικ..
Ο Γκαλης ηταν η απολυτη καλαθομηχανη..
Σιγουρα δεν κατορθωσε να παιξει στο ΝΒΑ,ομως καπου ειχα διαβασει οτι ο Αουερμπαχ ειχε δηλωσει για τον Νικ,οτι ειχε αδικηθει απ τους Σελτικς..
Ταπεινη μου αποψη ειναι πως κ ο Νικ,θα μπορουσε να κανει μεγαλη καριερα στο ΝΒΑ..αυτα βεβαια δεν ειναι παρα εικασιες κ προσωπικη μου αποψη..
Για τον Κουκοτς που ανεφερες,σιγουρα απο αποψη καριερας κ τιτλων,ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος..ενω κ απο αποψη ταλεντου,τεινει στους κορυφαιους ολων των εποχων..που κατ'εμε ειναι ο Ντραζεν κ ο Γκαλης..και παει να πλασαριστει στην 3αδα ο Ντιρκ.. wink.gif peace.gif
Μπορει η κουβεντα να ξεφυγε λιγο απ τον τιτλο του τοπικ..
Ομως προσωπικα,με χαροποιει το γεγονος οτι ο κοσμος ακομα θυμαται με εκτιμηση κ βαθυτατο θαυμασμο τον αξεπεραστο Γκαλη..η μνημη κ το ενστικτο του κοσμου,δεν ξεγιελιεται ευκολα..
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 27 2009, 19:11 ) *
Ο Ντιρκ,σιγουρα οταν ολοκληρωσει την καριερα του θα βρισκεται στο πανθεον των κορυφαιων Ευρωπαιων.
Εχουν γινει πολλες κουβεντες σε πολλα τοπικ κ σιγουρα κ καθενας μας εχει το σκεπτικο με το οποιο διαμορφωνει την αποψη του.
Η δικη μου,οσον αφορα τον Ντιρκ ειναι πως ειναι ενας απ τους κορυφαιους αναμφισβητητα,ομως οι συγκυριες τον ευνοησαν,καθως η 1η μεγαλη φουρνια Ευρωπαιων που πηγαν στο ΝΒΑ,καταφερε να αρει την δυσπιστια των Αμερικανων για τις ικανοτητες των Ευρωπαιων παικτων.Ηταν κατι σαν την ''πτωση του τειχους του Βερολινου'',αυτη η καταρριψη των αρνητικων στερεοτυπων.
Ο Ντιρκ δεν θα ελεγα οτι ειναι καλυτερος σκορερ απ τον Νικ..
Ο Γκαλης ηταν η απολυτη καλαθομηχανη..
Σιγουρα δεν κατορθωσε να παιξει στο ΝΒΑ,ομως καπου ειχα διαβασει οτι ο Αουερμπαχ ειχε δηλωσει για τον Νικ,οτι ειχε αδικηθει απ τους Σελτικς..
Ταπεινη μου αποψη ειναι πως κ ο Νικ,θα μπορουσε να κανει μεγαλη καριερα στο ΝΒΑ..αυτα βεβαια δεν ειναι παρα εικασιες κ προσωπικη μου αποψη..
Για τον Κουκοτς που ανεφερες,σιγουρα απο αποψη καριερας κ τιτλων,ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος..ενω κ απο αποψη ταλεντου,τεινει στους κορυφαιους ολων των εποχων..που κατ'εμε ειναι ο Ντραζεν κ ο Γκαλης..και παει να πλασαριστει στην 3αδα ο Ντιρκ.. wink.gif peace.gif
Μπορει η κουβεντα να ξεφυγε λιγο απ τον τιτλο του τοπικ..
Ομως προσωπικα,με χαροποιει το γεγονος οτι ο κοσμος ακομα θυμαται με εκτιμηση κ βαθυτατο θαυμασμο τον αξεπεραστο Γκαλη..η μνημη κ το ενστικτο του κοσμου,δεν ξεγιελιεται ευκολα..

bullet τον ξερεις οτι σεβομαι την αποψη σου αλλα.....σε καποια διαφωνω.Δεν διαφωνω οτι ειναι πιο ευκολο πλεον πολυ πιο ευκολο μαληστα για εναν ευρωπαιο το ΝΒΑ αλλα δεν μου λεει και πολλα γιατι πολλοι περασαν και δεν ακουμπησαν.Οι περισσοτεροι εχουν περασει ως ροληστες.Μεγαλη καριερα σε βαθμο αξιομνημονευτο κανει ο Νοβιτσκι και κατα δευτερο λογο ο Γκασολ με τον αδικημενο Τουρκογλου να ακολουθει.Ο Πετζα εχει πεσει και δεν μπορει να συγκρηθει με τους αλλους.
Ο Νοβιτσκι εχει βγει ΜVP το ξαναλεω MVP.Δεν μειωνω τον Γκαλη ουτε τον Πετροβιτς και δεν μπαινω στο τρυπακι των εποχων ειτε ειναι το 1960 ειτε τωρα γιατι η καθε εποχη εχει τα υπερ και τα κατα της.Ο Γκαλης στο ΝΒΑ οσα tricks και να ειχε δεν θα μπορουσε να κοιταξει στα ματια ουτε τον Αρτσιμπαλντ και τον Αιζαια Τομας πιο παλια ουτε τον Κρις Πολ και τον Ντερον Γουιλιαμς σημερα και ας ηταν "Ενας Αιβερσον της Ευρωπης" λογω του σκοραρησματος.
Δεν γινεται να συγκρηνεται κατα την αποψη μου τον Νοβιτσκι με τον Γκαλη οταν εσυ ο ιδιος λες οτι θυμηζει κατι απο Μπερντ.Αν αυτη η συγρηση γινοταν εκτος Ελλαδας θα ηταν ελαχηστοι αυτοι θα εδηναν ψηφους στον Γκαλη και στον Πετροβιτς εναντι του Νοβιτσκι.Για την Αμερικη δεν το συζηταω καν.Δεν μειωνω τον Γκαλη αυτο μου ελειπε αλλα δεν μηλαω με συναισθηματα και αυτο ισως εχει να κανει οτι απο πολυ μικρος εβλεπα πιο πολυ ΝΒΑ,ημουν πιο φανατικος του ΝΒΑ.
peace.gif εννοειται κουβεντα κανουμε και διαφωνουμε δεν τρεχει τιποτα για ονομα του Θεου.
Κατα την αποψη μου το ξαναλεω
1)Νοβιτσκι
2)Σαμπονις

και μετα οι υπολοιποι....

Υ.Γ Αυτο που λες για τον Αουερμπακ που το εχεις ακουσει ομολογω οτι εχω διαβασει και εχω δει πολυ απο Αουερμπακ(προπονητικο μου ειδωλο) εχω ακουσει πολλα που εχει πει αλλα αυτο για τον Γκαλη πρωτη φορα το ακουω.Ενδιαφερον ακουγεται!Αν βρεις κανενα αρθρο που να λεει κατι επι αυτου θα ηταν πολυ ενδιαφερον!
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Jan 27 2009, 19:27 ) *
Υ.Γ Αυτο που λες για τον Αουερμπακ που το εχεις ακουσει ομολογω οτι εχω διαβασει και εχω δει πολυ απο Αουερμπακ(προπονητικο μου ειδωλο) εχω ακουσει πολλα που εχει πει αλλα αυτο για τον Γκαλη πρωτη φορα το ακουω.Ενδιαφερον ακουγεται!Αν βρεις κανενα αρθρο που να λεει κατι επι αυτου θα ηταν πολυ ενδιαφερον!

Κοιταξε στο τοπικ ''Νικος Γκαλης,Ρετρο''..στην 2η σελιδα..
Το ειχα διαβασει παλιοτερα κ δεν το θυμομουν ακριβως..
Για την ακριβεια,το παιδι που ποσταρε,ανεφερε πως ο Γκαλης ηταν μια απ τις αδυναμιες του Αουερμπαχ κ πως ο Νταν Πιτερσον,ο οποιος τοτε συνεργαζοταν με τους Σελτικς κ ειχε βαλει κ αυτος την υπογραφη του για να κοπει ο Νικ,παραδεχθηκε μετα απο χρονια,πως ηταν πολυ μεγαλο λαθος απο μερους τους..(Σελτικς).
Σιγουρα,το να παρει Ευρωπαιος το nba MVP,ειναι οροσημο,πολυ μεγαλη υποθεση..και οντως εχω αναφερει,πως ο Ντιρκ θα μπορουσε να θεωρηθει ως το πιο κοντινοτερο στον Λαρι..
Τον εχω πολυ ψηλα..ομως ψηλοτερα εχω αυτους που εχω ηδη ανεφερει..
Υ.Γ.Οντως πολυ πετυχημενος ο παραλληλισμος που εκανες..''Ευρωπαιος Αιβερσον''.. blove.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.