Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NCAA on Supersport!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
NBAholic
Για όσους δεν το ξέρουν, υπενθυμίζω ότι το Supersport άρχισε τις μεταδόσεις και από ΝCAA. Δεν ξέρω πόσες μεταδόσεις ανά βδομάδα θα γίνονται, αλλά σήμερα δείχνει το Βιλανόβα-Νιου Μέξικο, το οποίο είναι 34-11 στο ημίχρονο!!
dizzy_fingers
Το είδα το ματς.
Αν είναι έτσι τα νιάτα του αμερικάνικου μπάσκετ, τότε δεν το βλέπω καλά το ΝΒΑ...
Πολλά λάθη και ελάχιστα εύστοχα σουτ 68.gif σε ένα παιχνίδι κύρια run&gun και ελάχιστο σύστημα.

Δεν ξέρω, ίσως είναι αρχή ακόμα και μέχρι να ξεσκαρτάρουν οι πρώτες ομάδες δε θα δούμε καλό συναγωνισμό (ούτως ή άλλως νομίζω ότι είναι 64 ομάδες?).

Αν όμως (που λογικά θα γίνει) βελτιωθεί ο ανταγωνισμός στα επόμενα παιχνίδια, τότε σίγουρα θα απολαύσουμε τρελό μπάσκετ. Μπορεί αυτά τα παιδιά να μη ξέρουν να σουτάρουν, ούτε να υπακούουν σε σύστημα, αλλά έχουν πολύ γερά πνευμόνια και δυνατά πόδια...κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε μπάσκετ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Πολλά μπράβο πάντως στο supersport που σε χρόνο ρεκόρ έκανε δύο πολύ καλές κινήσεις (για την ευρωλίγκα έδωσε μόλις 300.000 ευρώ για 2,5 χρόνια!) που σίγουρα δώσουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρόγραμμά του.
NBAholic
O αυθορμητισμός και τα λίγα συστήματα είναι κλασικό NCAA.
Το χθεσινό ματς όμως ήταν μια άσχημη επίδειξη, κι ας μην είναι το Ν.Μέξικο καμιά ομαδάρα...δεν είναι τόσο άσχετα τα παιδιά! Τα σκορ συνήθως ανέρχονται σε 75-80 πόντους, (με το κλασικό 40λεπτο να εφαρμόζεται), με εξαίρεση κάποιες σπάνιες αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες πρωταγωνιστικές και ομάδες-χαμαιλέοντες, όπου βλέπουμε και κάτι σκορ σαν 108-56, ή όταν έχουμε αμυντικό ντέρμπι κορυφής, όπου πάνε στους 55-60. Κάτι σαν την Ευρώπη της προηγούμενης δεκαετίας, δηλαδή.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, το παιχνίδι που παίζεται σε καλές περιφέρειες είναι ασύγκριτα πιο ώριμο από αυτό των χάι σκουλς (των οποίων οι αθλητές διαφέρουν από τα δικά μας λυκειόπαιδα μόνο στα αθλητικά προσόντα και ελαφρώς στο μπόι) και ενδεικτικό του γιατί η παραμονή στο Κολλεγιακό θεωρείται (συνήθως) βοήθεια για τον παίχτη.
emperor
Πάντως παιδιά όπως έχω διαβάσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη τελειοποιεί το μπάσκετ σε θέμα τακτικής άμυνας κτλ ενώ το ΝΒΑ μένει στάσιμο.Δηλαδή όταν θα δεις ΤΣΣΚ -Μακαμπί δεν θα δεις μόνο αθληταράδες να καρφώνουνε και να τρέχουν αλλά και συστήματα για να βγουν σουτ άμυνες κτλ.

Άσχετο πάντως μάλλον τον άλλον μήνα έρχεται η Μακαμπί για φιλικό με τον Άρη.Ευκαιρία να την ξαναδούμε από κοντά όπως πέρισυ
Warrior
ohmy.gif

Αυτα ειναι τα καλα..του να εχεις τον Μπαρτον στον παγκο blink.gif
24.gif

Μαλλον για το γουρι ερχονται..

Και εγω πιστευω πως,παρολο που η αποσταση ειναι ακομα μεγαλη..,το Ευρωπαικο
μπασκετ κανει μεγαλυτερα βηματα σε σχεση με το Αμερικανικο..

Εν τω μεταξυ πλεον το supersport ειναι κοντα στο να παρει τα παντα γυρω απο το
μπασκετ..
Λεγεται,αν και υπαρχουν πολλες αντιδρασεις,οτι θα παρει ολο το πακετο της Α1 του
χρονου.
dizzy_fingers
Ώπα ρε Ταγματάρχη...άσε και τίποτα ελεύθερο.

Αν πάει όλο το μπάσκετ στο συνδρομητικό, αυτό θα είναι πολύ κακό για το άθλημα... Δε βλέπει που δε βλέπει σχεδόν καθόλου ο κόσμος, τώρα δε θα βλέπει σχεδόν κανείς.
Θα πει κανείς, ότι έτσι μπορεί να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα.
Αν όμως δεν τον "φτιάξουν" πρώτα τα ελεύθερα ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, ελεύθερα κανάλια TV) τότε αυτός γιατί να πάει να αγοράσει εισητήρια....

Anyways, για να επιστρέψουμε στο θέμα, ξέρει κανείς το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά March Madness? Ημερομηνίες κλπ?
dizzy_fingers
Καταλήξαμε τελικά στις ομάδες που θα αγωνιστούν στο final 4:

North Carolina vs. Michigan State, and Louisville vs. Illinois.
NBAholic
Πάντως, δεν μπορεί κανείς πλέον να αμφισβητήσει την επιλογή του Supersport. Ματσάρες με τα όλα τους. Ιδίως το χθεσινό, στα τελευταία 6 λεπτά του κανονικού αγώνα. Και θέαμα και ανατροπή.
dizzy_fingers
Και γμτ δεν έχει τύχει να δω παρά μόνο 2 παιχνίδια μέχρι στιγμής icon_bored.gif.
Ας ελπίσω ότι θα δω την επανάληψη σήμερα το μεσημέρι...
dizzy_fingers
Who the f@ck s Roger Powel???? ohmy.gif

Όποιος είδε τον ημιτελικό Louisville - Illinois σίγουρα θα έχει την ίδια απορία για τον forward των πορτοκαλί (Ιλινόις) που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα!

Από τον άλλο ημιτελικό, πέρασε το North Carolina (διάσημο ασφαλώς από τη "θητεία" του Jordan σε αυτό).

Τελικός:
Illinois - UNC.
NBAholic
Γύρω στους 12 π και 5 ρ μό είχε στη σεζόν, σαν 3ος-4ος πολυτιμότερος παίχτης.
Όχι ότι θέλω να τον γρουσουζέψω, αλλά και πόσες φορές δεν υπήρξαν επικές εμφανίσεις του ενός αγώνα από παίχτες που στη συνέχεια χάθηκαν...

Πότε είναι ο τελικός σήμερα; Στις 4 το πρωί;
dizzy_fingers
Ναι. 4:00 στο supersport 1.

Θα το γράψω....
NBAholic
Noρθ Καρολάινα-Ιλινόι 75-70 και πρωταθλητές οι Τάρχιλς, που χάλασαν το πάρτι των 100ών γενεθλίων της ομάδας των Ιλάιναϊ.

Ήταν φανερό από τα στατιστικά που είδαμε πριν την έναρξη του αγώνα ότι αν το σκορ πήγαινε ψηλά και το παιχνίδι αποκτούσε γρήγορο ρυθμό, η Καρολάινα θα έπαιρνε το ματς (βλ. Α´ημίχρονο). Το Ιλινόι ισορρόπησε το ματς με το γνωστό του όπλο (περιφέρεια), αλλά εκείνη η γκάφα στα 10´´ πριν τη λήξη απέτρεψε την παράταση...
dizzy_fingers
Δε διάβασα κανένα σου ποστ σήμερα το πρωί γιατί φοβόμουν ότι θα έλεγες το σκορ - και είχα γράψει τον αγώνα να τον δω 19.gif.

Καλός αγώνας...μου άρεσε πολύ ο Μέι και ασφαλώς απογοητεύτηκα από τον Head, όπως και ο κάθε πορτοκαλί του γηπέδου, όταν έχασε τα τρίποντα στο τέλος...

Πρώτη φορά πάντως είδαμε κολλεγιακό στην ελλάδα και μπορώ να πω ότι ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και μπράβο στο supersport που μας έφερε τον κόσμο του NCAA φέτος... 41.gif

Και του χρόνου!!!!
OrAnGe
που το βλεπουμε το κολεγιακο φετος??
NBAholic
Kαι φέτος στο Supersport θα το δείξουν. Αλλά μάλλον μόνο το τουρνουά, δηλαδή τα πλέι οφ, οπότε λίγη υπομονή ακόμη αν δεν μπορείτε αλλιώς.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.