Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2007-2008
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
sofo4
Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Aγων. Περ. 2007-08
ΑΡΘΡΟ 1ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η Ε.Ο.Κ. κατά την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, θα διοργανώσει και θα τελέσει τα παρακάτω Πρωταθλήματα, τα οποία και προκηρύσσει και που θα διεξαχθούν με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της, των Κανονισμών της, καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς :
α) Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 19/9/07–31/5/08.
β) Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 23/9/07-31/5/08
γ) Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 29/9/07-31/5/08
δ) Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 30/9/07-31/5/08
ε) Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 30/9/07–31/5/08
στ) Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 14/10/07-31/5/08
ζ) Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 14/10/07-31/5/08
η) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής Προκριματικών 30/4–4/5/08
θ) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής Προκριματικών 19–23/4/08
ι) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής Προκριματικών 19–23/4/08
ια) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων:Χρονικό διάστημα διεξαγωγής Προκριματικών 30/4-4/5/08
Οι τελικοί αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παίδων,Εφήβων,Koρασίδων και Νεανίδων θα τελεσθούν σε χρόνο ανάλογο με τις μαθητικές υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων.
Στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων, Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων θα πάρουν μέρος έξι (6) Σωματεία . H διαδικασία πρόκρισης αυτών θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.
ιβ) Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών (2ος Ομιλος Νότου) :Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 19 – 23/4//2008.
Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος οι πρώτοι νικητές των Πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας των Τοπικών Επιτροπών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και της Ένωσης Κυκλάδων.
ιγ) Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Χρονικό διάστημα διεξαγωγής 30/4 – 4/5/2008
Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος εις μεν τον Ομιλο Νότου οι πρώτοι νικητές των Πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας Γυναικών ΕΣΚΑΒΔΕ, ΕΣΚΑΗ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΣΚΑΚ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΕ ΧΙΟΥ, ΤΕ ΣΑΜΟΥ και ΤΕ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ, εις δε τον Ομιλο Βορρά οι πρώτοι νικητές των Πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας Γυναικών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΣΚΑΘ και ΕΚΑΣΧ.
Σημειώνεται, ότι οι Πρωταθλητές ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ ανέρχονται απευθείας στην Α2΄Εθν. Κατηγορία και εντάσσονται στους ομίλους της, όπου λόγω έδρας ανήκουν.
Τα υπόλοιπα Πρωταθλήματα (Τοπικά) προκηρύσσονται, διοργανώνονται και διεξάγονται με μέριμνα και ευθύνη των οικείων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, οι οποίες πρέπει να τηρούν υποχρεωτικά το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τη Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ, καθώς και τις διατάξεις των Ειδικών Προκηρύξεών της, όπου αυτές είναι απαραίτητο να τηρούνται (π.χ. ηλικίες Πρωταθλημάτων Εφήβων - Νεανίδων κ.λ.π., άνοδος - υποβιβασμός ομάδων κ.λ.π.). Ιδιαίτερα υπογραμμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η αποστολή και έγκριση ή μη, από το Δ.Σ. της ΕΟΚ, όλων των Προκηρύξεων των οικείων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.
Η μη τήρηση των άνω υποχρεώσεων καθιστά άκυρες αυτοδικαίως όλες τις μη κοινοποιηθείσες και μη εγκριθείσες από το Δ.Σ. της ΕΟΚ Προκηρύξεις και ως εκ τούτου και τα διεξαχθέντα Πρωταθλήματα, με άμεση δυσμενή συνέπεια τη μη συμμετοχή Πρωταθλητού, ακύρως διεξαχθέντος Πρωταθλήματος, σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος (π.χ. Εφηβικού, Νεανίδων κ.λ.π.).
Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές πρέπει απαραίτητα να τελειώσουν τα Πρωταθλήματα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών (όπου απαιτείται), Α΄ Κατηγορίας Γυναικών (όπου απαιτείται), Εφήβων, Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων το αργότερο 10 ημέρες πριν από την έναρξη των αντιστοίχων Πρωταθλημάτων (Πρόκρισης ή Πανελληνίων).
Εφιστάται η προσοχή των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών στην τήρηση των παραπάνω προθεσμιών, για την περάτωση των Πρωταθλημάτων τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι Πρωταθλητές τους θα αποκλείονται από τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι δεν θα γίνεται δεκτή για συμμετοχή στα παραπάνω Πρωταθλήματα (Ειδικά ανόδου στη Γ΄ Εθν. Ανδρών – Α2 Εθν. Γυναικών και Πανελλήνια) ομάδα που θα προέρχεται από Πρωτάθλημα, στο οποίο πήραν μέρος λιγότερα από τέσσερα (4) Σωματεία.
Οι Ενώσεις και οι Τοπικές Επιτροπές υποχρεούνται να στέλνουν στην ΕΟΚ την τελική κατάταξη των αντιστοίχων Πρωταθλημάτων τους.
Η ΕΟΚ διατηρεί το δικαίωμα να υπαγάγει μεμονωμένα Σωματεία γειτονικών περιφερειών, σε Πρωτάθλημα που διοργανώνει Ενωση ή Τοπική Επιτροπή.
Τα ακριβή χρονικά όρια τέλεσης του καθενός από τα παραπάνω Πρωταθλήματα, καθώς και οτιδήποτε αφορά στην διοργάνωσή τους, θα καθοριστούν με τις Ειδικές Προκηρύξεις, που θα εκδοθούν έγκαιρα (από την ΕΟΚ ή τις Ενώσεις ή τις Τοπικές Επιτροπές).


ΑΡΘΡΟ 2ο :ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Στους αγώνες Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Ελλάδας θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες MOLTEN, μη εφαρμοζομένης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Ειδικά στα Πρωταθλήματα Γυναικών και το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά οι νέου τύπου μπάλλες (size – 6).
Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των Αθλητών-Αθλητριών της με έξι (6), τουλάχιστον, μπάλες MOLTEN,όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 3ο:ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται παραπάνω.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των Σωματείων στα διάφορα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ελλάδας, είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.
Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στα Πρωταθλήματα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα των Κατηγοριών τους.
Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων.
Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα των Κατηγορίων τους.
Για τα Τοπικά Πρωταθλήματα Ανδρών & Γυναικών αποφασίζουν ανάλογα οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές.


ΑΡΘΡΟ 4ο:ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Στα Πρωταθλήματα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι Αθλητές/Αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Αρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Κάθε Σωματείο δικαιούται να παρατάσσει, σε κάθε αγώνα, μέχρι 12 Αθλητές/Αθλήτριες.
Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών που διοργανώνουν η Ε.Ο.Κ., οι Ενώσεις και οι Τοπικές Επιτροπές.
β) Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 1989 , 1990 , 1991 και ΜΟΝΟΝ.
γ) Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1992 και νεώτεροι.
δ) Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1989,1990, 1991 και ΜΟΝΟΝ.
ε) Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 1992 και νεώτερες.
Τα αναφερόμενα στις παραγράφους β,γ,δ και ε θα ισχύσουν τόσο στα Τοπικά Πρωταθλήματα , όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.
Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στο χώρο της γυναικείας καλαθοσφαίρισης, Σωματείο που μετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Α&Β φάση) δικαιούται να χρησιμοποιεί μέχρι και τρεις (3) Κορασίδες στην Ομάδα Νεανίδων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.
Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνον δώδεκα (12) Αθλητές – Αθλήτριες, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση η οποία θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης Αθλητή ή Αθλήτριας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση Αθλητών – Αθλητριών επιτρέπεται μόνο από την προκριματικής φάση στην τελική.
Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των Διοικήσεων των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών ότι οι ηλικίες που αναφέρονται παραπάνω είναι δεσμευτικές και πρέπει να συμμορφωθούν προς τις άνω διατάξεις, προκειμένου, σε αντίθετη περίπτωση να αποφευχθούν οι εκ των Κανονισμών και της παρούσης επιβαλλόμενες δυσμενείς για τα Σωματεία συνέπειες και κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η μη συμμετοχή των Πρωταθλητών μη συμμορφωθείσης Ενωσης ή Τοπικής Επιτροπής στους αγώνες του οικείου Πανελληνίου Πρωταθλήματος (π.χ. Εφηβικού – Νεανίδων κλπ.).


ΑΡΘΡΟ 5ο:ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών-αθλητριών, αναφέρεται στο Αρθρο 41 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33-παρ.9 του Ν.2725/1999 (ισχύς ενός έτους).


ΑΡΘΡΟ 6ο:ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Αρθρο 47 των κανονισμών της ΕΟΚ (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).
Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ. 4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας :
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.
Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.
O ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜ ΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.


ΑΡΘΡΟ 7ο:ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΚΡΙΤΕΣ-ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ
Οι Διαιτητές, Κριτές και Κομισάριοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.


ΑΡΘΡΟ 8ο:ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται σε Α΄ και Β΄ βαθμό από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα .
β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.
Οι αποφάσεις της παραγράφου β΄ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.


ΓΕΝΙΚΑ
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους Κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το ΔΣ της ΕΟΚ.
Σε περίπτωση που τροποποιηθούν διατάξεις των Κανονισμών μέχρι την έναρξη των Πρωταθλημάτων, θα ισχύσουν σ΄ αυτά....




basket.gr
sofo4
Ανακοίνωση ΕΟΚ

Πραγματοποιούνται την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 12.00 στο Ξενοδοχείο Caravel οι κληρώσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών 2007-08. Νωρίτερα θα γίνει απονομή των επάθλων στις διακριθέντες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2006-07.






basket.gr
womanplayer
QUOTE(sofo4 @ Aug 3 2007, 18:06 ) *
Ανακοίνωση ΕΟΚ

Πραγματοποιούνται την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 12.00 στο Ξενοδοχείο Caravel οι κληρώσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών 2007-08. Νωρίτερα θα γίνει απονομή των επάθλων στις διακριθέντες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2006-07.

basket.gr

πολυ γρηγορα γινονται οι κληρωσεις , μαλλον για να προετοιμαστουν καλυτερα οι ομαδες!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.