Εντάξει...
Πότε κάνουμε φάουλ ???
Αν τελειώνει το παιχνίδι και δεν θες να φας τρίποντο κάνεις το φαουλ και καθαρίζεις. Στέλνεις την αντιπαλη ομάδα για 2 ποντους.
Αν το παιχνίδι είναι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και έχει η ομάδα να δώσει φαουλ και ειναι το σκορ στο +2 η -2 αν έχεις να δώσεις φαουλ χωρίς να τους στείλεις βολές, και πάλι το κάνεις. Το κάνεις για να κρατήσεις την διαφορά η για να μην αυξηθεί έτσι ωστε να κρατήσει την ψυχολογία σου στην αναπαυλα του 3 δεκαλέπτου.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟ...
Γιατι ορισμένοι προπονητές σκίζονται να δώσουν φάουλ στην τελευταία επίθεση π.χ. του πρώτου δεκαλέπτου. Πάσυ θυσία δηλ να χρεωθεί παίκτης της ομάδος σου με φάουλ? Για ποιο λόγο? Τι λόγος υπάρχει οταν βρισκεσαι στο πρώτο δεκάλεπτο? Για να μην μειώσει η αντιπαλη ομάδα στην τελευταία επιθεση? Σιγα τα αυγά !!! Έχεις ακόμα 30 λεπτά να παιχτούν και εσυ θυσιάζεις παίκτης σου με φαουλ ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή έχεις να δώσεις φαουλ. Ε ΚΑΙ ??? Μα στο πρώτο δεκάλεπτο?
Εγω προσωπικά το βρίσκω ανόητο. Συμφωνώ με τις 2 παραπάνω περιγραφές που έκανα. Όταν έχουμε να δώσουμε φαουλ το κάνουμε σε σημεία του παιχνιδιου που κρίνεται το παιχνίδι και ΟΧΙ για ψυχαναγκαστικούς λογους γιατι εγω έτσι το βλέπω.
Έβλεπα εναν αγώνα προχθές και ο εκφωνητής φώναζε ΚΑΝΕ φαουλ ΚΑΝΕ φαουλ, αφου έχει η ομάδα να το δώσει. Και ολα αυτα στο πρώτο δεκαλεπτο στο τελος. Και φυσικά η ομάδα το έκανε και χρεώθηκε με φαουλ ενας παίκτης της που στο 37 του παιχνιδιου βγηκε με 5 φαουλ εκτός !!!
Δηλ δεν θα ήταν πιο χρήσιμος να παίξει και τα 40 αντι να κάνει το ηλίθιο φαουλ στο πρωτο δεκάλεπτο? Και τι κέρδισε η ομάδα με αυτό? Να μην φάει ΊΣΩΣ, 2-3 πόντους στην τελική.
Αν ημουν προπονητής ΠΟΤΕ μου δεν θα έβαζα παίκτη να κάνει φαουλ στο τελος του πρωτου δεκαλεπτου. Το θεωρώ βλακεία.
Να ήταν στο τρίτο τέταρτο δεκάλεπτο στο τέλος να το καταλάβω.
Εσεις πως το βλέπετε ρε παιδιά? Υπερβάλλω?