Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΥΡΩΜΠΑΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
harris
Αυλαία σήμερα για το 30ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που διεξάγεται στην Τουρκία. Τρεις πόλεις, η Αγκυρα, η Σμύρνη και η Προύσα είναι αυτές που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και δώδεκα οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να φτάσουν η κάθε μια τον δικό της στόχο. Παρούσα για τρίτη συνεχόμενη φορά είναι και η Ελλάδα, ανανεωμένη αυτή την φορά αλλά και με κάποιες ελλείψεις. Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι μια θέση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της διοργάνωσης, είναι αυτά μεταξύ της Πολωνίας και της Λετονίας στην Προύσα και της Ρουμανίας με την Ρωσία στην Σμύρνη. Απο εκεί και πέρα, τα παιχνίδια της Ελλάδας έχουν ως εξής: Παρασκευή στις 6.15 μ.μ. Ελλάδα-Γερμανία, Σάββατο 8.30 μ.μ. Ελλάδα-Γαλλία, Κυριακή 6.15 μ.μ. Ελλάδα-Τσεχία, Τρίτη 6.15 μ.μ. Ελλάδα-Λετονία, Τετάρτη 6.15 μ.μ. Ελλάδα-Πολωνία. Τα παιχνίδια της Ελλάδας στην φάση του ομίλου θα διεξαχθούν στην Προύσα, ενώ εάν προκριθεί στην οκτάδα, θα μετακομίσει στην Αγκυρα όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες μέχρι τον τελικό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΙΩΝΙΑ ΔΥΝΑΜΗ

Με όπλο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν πριν από τέσσερα χρόνια, οι παίκτριες του Αλέν Ζαρντέλ βρίσκονται στην Τουρκία για ένα ακόμα μετάλλιο και τίποτε λιγότερο. Φαντάζει και είναι το φαβορί απέναντι στην Ελλάδα, καθώς εκτός από την εμπειρία πολλών αθλητριών της, διακρίνεται για το ύψος και την δύναμη της. Αγωνίστηκε στα προκριματικά όπου σημείωσε πέντε νίκες και μια ήττα. Ηγετική μορφή αυτής της εξαιρετικής επιθετικής ομάδας, είναι η Σάντρα Λε Ντρεν (28, 1.86) που αγωνίζεται στην Βαλενσιέν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΦΡΟΛΙΧ ΟΠΩΣ…ΝΟΒΙΤΣΚΙ

Ομάδα στα μέτρα μας μπορεί να χαρακτηριστεί η Γερμανία, καθώς ο προπονητής Ολαφ Στολτζ έχει μεν στην διάθεσή του μια σταρ, την Λίντα Φρόλιχ (26, 1.88), η οποία όμως δείχνει να παλεύει μόνη της με τα θηρία. Στα προκριματικά, η παίκτρια της Ροζερέτο πήρε στην πλάτη την Γερμανία και με 23,3 πόντους μέσο όρο την οδήγησε στα γήπεδα της Τουρκίας. Η Ελλάδα που έχει αξιώσεις για την οκτάδα πρέπει να την νικήσει για να ελπίζει στην πρόκριση. Εκτός εάν η Φρόλιχ κάνει και πάλι το θαύμα της την ερχόμενη Παρασκευή στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και μιμηθεί την ζημιά που έκανε στους άντρες ο Νοβίτσκι το 1999…

ΤΣΕΧΙΑ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΕΜΚΟΒΑ

Η παρακαταθήκη του ασημένιου μεταλλίου το 2003 είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα του Γιαν Μπομπρόφσκι. Ο Τσέχος προπονητής ευτύχησε να δει την Εβα Νέμκοβα (33, 1.91) να επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια, αλλά δεν του λείπουν και οι απουσίες, δυο αλλά σημαντικές, αυτές των Μπλαχούσοβα και Βοντίκοβα. Πολύ δύσκολη αντίπαλος και ίσως το φάντασμα για την εθνική μας. Είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, καθώς η χαρακτηριστική δυνατή της άμυνα και οι ψηλές αθλήτριες είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της.

ΛΕΤΟΝΙΑ: ΜΕ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ

Με όπλο τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των αθλητριών της και την δίψα τους για διάκριση, η Λετονία κατάφερε να προκριθεί στο ευρομπάσκετ με τέσσερις νίκες και δυο ήττες. Το ανεβασμένο ηθικό των παικτριών του Ράιβο Οτερσονς είναι οπωσδήποτε το όπλο της ομάδας στην διοργάνωση και όποιος την υποτιμήσει θα το μετανιώσει. Πρώτο βιολί της ομάδας είναι η Γκούντα Μπάσκο (25, 1.81) της γαλλικής Ταρμπ, η οποία άφησε τα διαπιστευτήριά της στα προκριματικά με τους 23 πόντους που σημείωνε ανά παιχνίδι. Είναι από τις ομάδες που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα, κάτι που έκανε ήδη στο τουρνουά της Γαλλίας όπου επιβλήθηκε με 73-65.

ΠΟΛΩΝΙΑ: ΚΟΝΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΝΤΙΝΤΕΚ

Θα αγωνιστεί στην διοργάνωση έστω και αν κατάφερε να προκριθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή νικώντας την Ουκρανία και την Σλοβακία. Με την Ανιέσα Μπιμπρίτσκα (23, 1.84) να παλεύει μόνη της και την αρχηγό Μάργκο Ντίντεκ να βρίσκεται στα πλέι οφ του WNBA, οι Πολωνές δεν φαντάζουν και σίγουρα δεν είναι φόβητρο για την ομάδα του Χάρη Παπάζογλου. Είναι σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο καθώς έχει δώσει τα δυο αυτά επίσημα παιχνίδια, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεχάσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν το 1999 όντας οι οικοδέσποινες του τουρνουά.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΡΩΣΙΑ: ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο,ΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2003 βρίσκονται στην Τουρκία για το χρυσό και μόνο. Εχοντας κατακτήσει τα 22 από τα εικοσιεννέα πρωταθλήματα, οι Ρωσίδες γίνονται αυτόματα το φαβορί και γι’ αυτή την διοργάνωση και χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη δύναμη στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Ο προπονητής Ιγκόρ Γκρουντίν μπορεί να είναι άτυχος καθώς η Ελενα Μπαράνοβα βρίσκεται στις ΗΠΑ, αλλά βλέπει την Μαρία Στεπάνοβα (26, 2.02) έτοιμη να καλύψει το κενό και να οδηγήσει τις τσαρίνες και πάλι στην κορυφή. Η δωδεκάδα της ομάδας είναι γεμάτη σταρ και η πρώτη θέση στον όμιλο είναι καπαρωμένη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η ΑΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ισως να πρόκειται για την πιο αδύναμη ομάδα από τις δώδεκα της διοργάνωσης, κάτι όμως που δεν είναι ευθύνη του προπονητή Ιοάν Βαλεριάν. Και αυτό γιατί τρεις από τις καλύτερες αθλήτριες της χώρας δεν θα αγωνιστούν, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις λιγοστές πιθανότητες που είχε η ομάδα για μια καλή πορεία. Προκρίθηκε στα παρκέ της Τουρκίας με πέντε νίκες και μόλις μια ήττα έχοντας καλύτερη παίκτρια την Ανκούτα Στογιανέσκου (25, 1.71) που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με την φανέλα του Σπόρτιγκ.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ

Με την σημαντικότατη απουσία της Γιουργκίτα Στρειμίκιτε είναι αναγκασμένη να παρουσιαστεί στην Τουρκία η ομάδα του Αλγκίρντας Παουλάουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του την έμπειρη σέντερ η οποία έχει υποχρεώσεις στο WΝΒΑ με την Ιντιάνα και έτσι θα στηριχτεί στην Ιρένα Μπαραναουσκάιτε (28, 1.96). Η πρόκριση στην οκτάδα για την Λιθουανία είναι δεδομένη και από εκεί και πέρα στόχος είναι ένα μετάλλιο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας είναι οι πολύ ψηλές αθλήτριες, καθώς ακόμα και οι πλέι μέικερ ξεπερνούν το 1.80…Προκρίθηκε με πέντε νίκες και μια ήττα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΛΝΤΕΜΟΡΟ

Τα δυο χάλκινα μετάλλια στις δυο τελευταίες διοργανώσεις έχουν πεισμώσει τις Ισπανίδες, οι οποίες θέλουν πλέον να ξορκίσουν τα φαντάσματα και να φτάσουν στην κορυφή. Με την Αμάγια Βαλντεμόρο (29, 1.83) να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έτοιμη για μεγάλα πράγματα, οι παίκτριες του Ντομίνγκο Ντίαθ στοχεύουν ψηλά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η παρουσία της εξαιρετικής πλέι μέικερ Λάια Παλάου (26, 1.78), η οποία προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με την φανέλα της Μπουρζ και δείχνει πιο ώριμη από ποτέ. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αγωνιστεί στα προημιτελικά με την Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε με 63-58 στο τουρνουά της Γλυφάδας λίγες μέρες πριν.

ΣΕΡΒΙΑ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΕΝΤΑΔΑ

Δύσκολη αποστολή για τον Ζόραν Κόβασιτς. Ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε την ομάδα μόλις πριν από δυο εβδομάδες, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να δηλώνει πως στόχος της ομάδας είναι η πεντάδα και η πρόκριση στο παγκόσμιο του επόμενου καλοκαιριού. Ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας είναι η Μιλίτσα Ντάμποβιτς (23, 1.75) και η Ιβάνα Μάτοβιτς (22, 1.97). Στόχος της ομάδας είναι το χρυσό στο Πεκίνο το 2008, καθώς οι μικρές εθνικές της χώρας οργιάζουν. Εκτός απροόπτου θα προκριθεί στην οκτάδα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ

Οι οικοδέσποινες του τουρνουά μοιάζουν ανίσχυρες. Αν και κατάφεραν αν κερδίσουν την Τσεχία σε φιλικό παιχνίδι, οι αθλήτριες του Τσεμ Ακντάγκ δείχνουν να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και δύσκολα θα προκριθούν στην οκτάδα. Οπλο της ομάδας είναι οπωσδήποτε η δυνατή έδρα, αλλά και η Νεβριγιέ Γιλμάζ (25, 1.95) που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παίκτριες. Ο δρόμος είναι δύσβατος, αλλά οι Τουρκάλες δεν θα τα παρατήσουν.

basketforum.gr
peka
Καλή επιτυχία στα κορίτσια... Μπορούν να κάνουν καλές εμφανίσεις στην Τουρκία και ό,τι προκύψει!
Basketomania
Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 66-61 της Γερμανίας, έχοντας κορυφαία την Εβίνα Μάλτση (28π.).

Η Εθνική μας έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, καθώς επέτρεψε (με την αμυντική, αλλά και επιθετική της αδράνεια) στην Γερμανία να χτίσει με το καλημέρα μια διαφορά 10π. (14-4). Η Εβίνα Μάλτση ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση ανάκαμψη... Με 10 προσωπικούς της πόντους (στο πρώτο δεκάλεπτο), βοήθησε την ελληνική ομάδα να κάνει την ανατροπή και με ένα επί μέρους σκορ 12-1, να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 16-15!

Οι Γερμανίδες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο τους όπλο, που δεν είναι άλλο από το περιφερειακό τους σουτ (στο α μέρος είχαν 6/13 τρίποντα, έναντι 0/6 των παικτριών του Παπάζογλου) και ως ένα σημεία τα κατάφεραν (27-22). Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε και απέτρεψε την αντίπαλό της να ξεφύγει στο σκορ (35-32, υπέρ της Γερμανίας στο 20ο λεπτό).

Με την Εβίνα Μάλτση βρίσκει τον καλό της εαυτό (αυτόν του πρώτου δεκαλέπτου), η Εθνική ομάδα πέρασε και πάλι στην αντεπίθεση και κατάφερε να πάρει για κεφάλι 6π. (47-53), με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Οι παίκτριες του Χάρη Παπάζουγλου διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι και το 36ο λεπτό (62-56), όμως, οι γερμανίδες κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο (61-62, 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα για το τέλος). Τελικά, με τέσσερις σερί πόντους, δια χειρός Γκουζίνη και Σαρέγκου, η ελληνική ομάδα έβαλε μια και καλή τέλος στις ελπίδες της Γερμανίας για νίκη και έγραψε το τελικό 66-61.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης, ήταν: 15-16, 35-32, 47-53, 61-66.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ρίχτέρ 4, Μπρειτρέινερ 3, Ισακιου 7, Μουνκ 12, Χάρντερ 12, Μούλερ 7, Βέμπερ, Φρόχλιτς 11, Ασκαμπ 5, Γκλάσερ.

ΕΛΛΑΔΑ: Λυμούρα 8, Καλέντζου, Δελή, Γκουζίνη 6, Βασιλείου 2, Μάλτση 28, Σαρέγκου 9, Σταχτιαρη, Κοσμά, Σαμορούκοβα 10, Σταβρίδου, Κυριακοπούλου 3.

www.sportime.gr
dizzy_fingers
Άλλη μία νίκη και χτυπάει οχτάδα δηλαδή?
Μακάρι. 41.gif


ΥΓ: Να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στον Χάρη για το πολύ καλό άρθρο που έγραψε. Για κάποιους από εμάς που δεν έχουμε ιδέα από το γυναικείο μπάσκετ, είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο... wink.gif
Warrior
Δεν τα καταφερε η Εθνικη απενατι στην Γαλλια στην δευτερη αγωνιστικη
του Ευρωμπασκετ γυναικων...

QUOTE
Δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών. Τα κορίτσια του Χάρη Παπάζογλου ηττήθηκαν από τη Γαλλία με 56-71 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας του Α ομίλου, που διεξάγεται στην Προύσα της Τουρκίας.

Η ομάδα μας κράτησε την επαφή της με το σκορ μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (κράτησε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων), ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει τις γαλλίδες.

Τα δεκάλεπτα (με πρώτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα): 8-15, 22-32, 46-52, 56-71.

Ελλάδα (Παπάζογλου - Παραγιός) Λίμουρα 2, Καλέτζου 8 (2/2δ., 1/3τρ., 3ρ.), Δελή 4 (1/2δ., 2/2β., 2κλ.), Γκουζίνη 18 (6/10δ., 0/2τρ., 6/7β., 5ρ., 4λ., 3ας., 3κλ.), Βασιλείου, Μάλτση 4 (2/4δ., 0/3τρ.), Σαρέγκου 10 (5/8δ., 4ρ., 4λ.), Σταχτιάρη 2 (1/4δ., 3ρ.), Κοσμά, Σαμαρούκοβα 8 (3/9δ., 5ρ.), Σταυρίδου, Κυριακοπούλου (0/3τρ.)

Στατιστικά συνολικά: 21/40 δίποντα, 1/13 τρίποντα, 11/14 βολές, 19-4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 22 λάθη, 10 κλεψίματα, 1 κόψιμο

ΓΑΛΛΙΑ (Ζαρντέλ) : Ντουμέρκ 4 (3ας),, Λε Ντρεν 14 (4/7δ., 2/2τρ., 4κλ.), Μελέν 4 (5ας.), Χέρμουτ 3 (1), Γκιλέσπι - Σορέ 17 (6/10δ., 1/2τρ., 5ρ., 4λ.), Λεσντεμά 2, , Γκομίς 1, Εντόνγκ 4, Ντιζόν, Γκοντίν 11 (5/9δ.), Αντίμπ 11 (3/9δ., 12ρ., 4λ.).

Συνολικά στατιστικά: 25/51 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 9/20 βολές, 27-10 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 15 λάθη, 16 κλεψίματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χάρης Παπάζογλου: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η Γαλλία. Το φέραμε κάποια στιγμή στα μέτρα μας, αλλά, όταν έχεις 22 λάθη και οι αντίπαλοί σου έχουν πάρει 10 επιθετικά ριμπάουντ, τότε είναι απαγορευτικό ακόμη και να σκέφτεσαι την νίκη, όταν μάλιστα έχεις στο παρκέ την Γαλλία. Οι παίκτριες μου έκαναν πολύ καλή προσπάθεια, αξίζουν συγχαρητήρια και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο στόχος μας από την αρχή του τουρνουά είναι νίκες κόντρα σε Λετονία και Πολωνία... Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει στις προπονήσεις, και είμαι ευχαριστημένος".

Λία Γκουζίνη: "Παλέψαμε για το καλύτερο, προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση για 40 λεπτά που χρειάζεται, όταν απέναντι σου βρίσκεται η γαλλική ομάδα. Συν τοις άλλοις, όταν και η Μάλτση είναι σε κακή βραδιά, που είναι η καλύτερη παίκτριά μας, τότε υπάρχουν προβλήματα".

Αλέν Ζαρντέλ (τεχνικός Γαλλίας): "Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα και σε κάθε τουρνουά αποδεικνύει πόσο έχει βελτιωθεί. Είμαι ευχαριστημένος γιατί πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του τουρνουά, ενώ η καλή μας άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Πρέπει να παραδεχτώ ότι πρώτη φορά βλέπω την Ελλάδα να κάνει τόσα λάθη, αλλά ελπίζω ότι μαζί θα είμαστε στην οκτάδα της Αγκυρας".

Στα άλλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στον όμιλο...

Λετονία-Γερμανία 77-67
Τσεχία-Πολωνία 64-47


www.sportline.gr
Basketomania
Λύγισε στο τέλος η Εθνική μας ομάδα. Έχασε από την αήττητη Τσεχία με 54-61. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της, σε συνολικά τρεις αγώνες, στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας.

Με οδηγό την Μαρία Σαμορούκοβα, η ελληνική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 9-4. Ωστόσο, οι Τσέχες δεν άργησαν να απαντήσουν... Με ένα σερί 6-0 προσπέρασαν με 10-9, ενώ η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 12-12. Οι παίκτριες του Παπάζουγλου πάλεψαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την πρωτοπορία στην 2η περίοδο και τα κατάφεραν. Μάλιστα, πήγαν στα αποδυτήρια -με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου- έχοντας μια διαφορά 4π. (30-26).

Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό ξύπνημα των Μάλτση και Λυμούρα και έχτισε μια διαφορά 7π. (46-39). Όμως, όσο δύσκολα πήρε αυτό το προβάδισμα, τόσο γρήγορα το έχασε... Η Τσεχία πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα σερί 8-0, έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενη με (47-46). Μέχρι και 35ο λεπτό, η ελληνική ομάδα κρατούσε επαφή στο σκορ (ήταν πίσω με μόλις 2π., 50-52). Ωστόσο, η αντίπαλός μας πάτησε για μία ακόμη φορά γκάζι και με ένα σερί 7-0 ανέβασε την διαφορά στους 9π. (59-50). Το τελικό 54-61 ήρθε για τις Τσέχες χωρίς να ιδρώσουν.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης, ήταν: 12-12, 30-26, 46-47, 54-61.

ΕΛΛΑΔΑ: Λυμούρα 9, Καλέντζου 10,Γκουζίνη 5, Βασιλείου, Μάλτση 13, Σαρέγκου 6, Σταχτιαρη, Σαμορούκοβα 11.

ΤΣΕΧΙΑ: Βεσελα 8, Βεσερόβα 4, Νεμκόβα 10, Χαρλιγκόβα, Ουχρόβα, Μαχοβα 12, Μοκροσόβα, Παβλικόβα 14, Μπορέσκα, Κουλιχόβα, Κλιμεσόβα, Βιτέκοβα 13.

*** Την Τρίτη (06/09) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Λετονία.

www.sportime.gr
Tafos toy indoy
kanoyme poly kales emfaniseis, bravo sta koritsia!kai ap oti vlepo vgazei matia i lymoyra!
harris
Η ομαδα παει πολυ καλα...ολες οι ομαδες μας υπολογιζουν πλεον...

Η Μαλτση παιζει ηρωικά, η Καλετζου σημερα βοηθησε σημαντικα οπως και με την Γαλλία, η Λύμουρα ειναι θετικη, η Σαμορουκοβα θα μπορουσε να ειναι περισσοτερο ευστοχη, η Γκουζίνη προσπαθει και βοηθαει επιθετικα, αλλά ολη η ομαδα παιζει εξαιρετικη αμυνα...

Το κακο ειναι οτι παιζει για 36-37 λεπτα και στα τρια τελευταια χανεται....

μπορουμε να παμε ψηλα......

Ρε παιδια, πειτε και εσεις καμια γνωμη, οχι μονο Κοπι-Πειστ..... sad.gif
Warrior
Να πουμε βρε Χαρη,αλλα δεν εχουμε και εικονα!!
Καλα δεν μπορει να δειξει και κανα ματς και η κρατικη??Ποσο μωρε θα
κοστιζουν τα δικαιωματα..

Κερδισαν και κοσμο περυσι στους Ολυμπιακους τα κοριτσια με τις καλες
τους αποδοσεις. wink.gif

To καλο ειναι οτι δειχνουν οτι το περσινο δεν ηταν φωτοβολιδα και συνεχιζουν
τις καλες εμφανισεις.Ας ελπισουμε να ειναι πιο τυχερες στην συνεχεια.

Αν κανουμε δυο νικες παιρναμε 3οι??
harris
Με δυο νίκες στα τρια παιχνιδια που μενουν περναμε σαν τριτη ομαδα...δυσκολο αλλα εφικτο...ισως περασουμε και με μια νικη σαν τετερτη ομαδα....
harris
www.eurobasketwomen2005.com


Η επίσημη ιστοσελιδα του Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας...για οσους δεν το ξερουν. wink.gif
dizzy_fingers
Δεν έχουμε καμία ιδέα του τι συμβαίνει Χάρη, όπως είπε και ο Κώστας δεν δείχνει η τηλεόραση τίποτα sad.gif...
Πως να εκφέρουμε άποψη?
Basketomania
Το μονο που μπορουμε να πουμε κρινοντας απ'τα σκορ ειναι οτι η ομαδα μας παλευει αρκετα απεναντι σε σπουδαιους αντιπαλους οπως η Γαλλια και η Τσεχια με βασικο της οπλο την αμυνα...Βεβαια κακα τα ψεματα το 50% επιθετικα ειναι η Μαλτση και οταν κλεινεται εχουμε προβλημα...Ομως Σαμορουκοβα,Σαρεγκου,Γκουζινη και Λυμουρα δειχνουν να βοηθουν κι αυτες σημαντικα στο σκοραρισμα...

Πιστευω οτι μπορουν να περασουν στην επομενη φαση αλλα και να μην περασουν εχουν ηδη καταφερει δειξουν οτι ειναι ικανες πολλα πραγματα...
harris
εχουν αποδειξει πως δεν ειναι ομαδα β´διαλογης....αυτο ηθελαν να πετυχουν και το καταφεραν....μακαρι να περασουν στην οκταδα
harris
ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ...

με ηττα απο την Πολωνια τελειωσε το ονειρο της οκταδας για την Ελλάδα....59-49 και πλεον με την Ρουμανια για τις θέσεις 9-11... sad.gif


Αυριο ελπιζω να εχω ορεξη για να το συζητησουμε...
Tafos toy indoy
krima,pragmatika krima...meta tis emfaniseis me tsexia-germania tis eixa pistepsei...
Live strong
QUOTE(Tafos toy indoy @ Sep 7 2005, 10:52 PM)
krima,pragmatika krima...meta tis emfaniseis me tsexia-germania tis eixa pistepsei...
*



Καλημέρα σε όλους! smile.gif
Ίσως οι ίδιες όμως, να μην είχαν πιστέψει στις δυνατότητες που είχαν… sad.gif
Τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Όταν το νιώθουμε πραγματικά, μπορούμε να δούμε το καλάθι βαρέλι ενώ σε άλλες περιπτώσεις κουμπότρυπα….
Βέβαια δεν θα μάθουμε ποτέ, τι πραγματικά έφταιξε. Μπορεί να ακουστούν διάφορα.. κούραση, ή κάποια προβλήματα στην επίθεση και στην άμυνα κλπ.κλπ.
Το θέμα είναι ότι το όνειρο χάθηκε…Πάμε γι άλλα…
Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε την ένατη θέση.
sport-smiley-017.gif
harris
Νεα πρωταθλήτρια Ευρωπης λοιπόν η Τσεχία, καθώς νίκησε στον μεγαλο τελικο του 30ου ευρωμπάσκετ γυναικών στην Τουρκία την υπερδύναμη Ρωσία...72-70 με την Νέμκοβα να χαριζει στην Τσεχία το τροπαιο.

Παιζοντας καταπληκτικό και ολοκληρωτικό μπασκετ, η Τσεχία εκανε το μπαμ και νικησε την φοβερη και τρομερη Ρωσια, παιρνοντας πισω το αιμα της για το χαμενο χρυσο πριν δυο χρονια στην Ελλάδα....

Η Ελλάδα στην 10η θεση, εχασε και απο την Σερβία....
harris
Eva Nemcova completed a dream EuroBasket Women for the Czech Republic by burying a three-pointer with just eight seconds to lead her side to a thrilling gold medal game triumph over Russia.
In a rematch of the final two years ago, Russia led by as many as 14 points in the second half but the Czechs staged a remarkable comeback to clinch a 72-70 victory.


Nemcova, the 32-year-old veteran center whose career had been jeopardy because of Achilles and knee injuries, battled back to make the team and rewarded coach Jan Bobrovsky for the faith he showed.
Her biggest moment came near the end when she received a pass from Hanna Machova and hit the biggest shot of her career for a 71-70 advantage.
Not known as a long-range gunner, Nemcova's three-pointer was just her third make of the tournament. Going into the game, she was just 1/4 from behind the arc but against Russia she made 2/3.
Russia quickly took the ball up the court after Nemcova's clutch shot, but Oxana Rakhmatulina was called for a turnover, giving the Czechs possession with just three seconds remaining.


Jan Bobrovsky called timeout to discuss the end-of-game strategy, and after his team inbounded the ball, two seconds ticked off the clock before Rakhmatulina was able to foul Eva Viteckova.

The forward missed the first, but made the second and the Russians were unable to get off a desperation shot in time.
Nemcova led her team with 18 points on seven of 15 shooting from the field.
Russia lost despite outrebounding the Czechs 41-27 in the game. Maria Stepanova put forth another excellent all-round effort with 18 points and 12 rebounds in a losing effort. She also blocked three shots.


Stepanova had a superb tournament, finishing as the fifth leading scorer at 18 points per game. Her 53.6% shooting from inside the arc was third best in the tournament, as was her rebounding average of 9.6.Crucially for the Czechs, their high-pressure defence paid dividends as they forced their opponents into 19 turnovers - the biggest coming from Rakhmatulina when Russia were looking for the winning basket near the end.

eurobasketwomen2005.com
Tafos toy indoy
pados i fatses toys adikoyn tin xora toys...foveres athlitries!makari kai to brno na spasei tin antipathitiki samara!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.