Help - Search - Members - Calendar
Full Version: θοδωρής παπαλουκάς
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4
greece4
o papaloukas ekane to 1o triple double ths karieras tou shmera... (kai mallon to teleutaio opws parathrhse monos tou 24.gif )
me aformh auto eipa na anoi3w k ena topic sxetiko, mia k legame edw k kairo na kanoume ena... tongue.gif

eixe loipon... 12 pts, 3/4 2pt, 1/2 3pt, 3/3 ft, 16as, 5st, 9dreb-3oreb-12 treb, 0to, 5fa, 3f se 32:55


http://www.cskabasket.com/news/?a=news&id=2871&lang=en
Alexmei
Mπράβο του.... κι εις ανώτερα;;;;; 24.gif
tsops
Καλημέρα. Μια και τιμάς το topic μου, είπα να έρθω και εγώ από εδώ. Καλό παιδί ο Θοδωρής, ολοκληρωμένος παίκτης και πανω από όλα, σοβαρός.

Εάν σε ενδιαφέρει, σήμερα 10.04 στις 17:00, δίνει συνένετευξη στο www.contra.gr. Αλλά μάλλον θα το ξέρεις ήδη.

Όταν τελειώσεις, για πέρνα να απαντήσεις στο quiz μου να σε δω τι ψάρια πιάνεις... biggrin.gif
Papaloukas 4 ever
Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να ανοίξω το συγκεκριμένο topic αλλά δεν έβρισκα χρόνο. Πάντως, φίλη greece 4, ελπίζω να το κάνουμε το δημοφιλέστερο στο site. Γρήγορα θα΄στείλω παραπομπές σε άρθρα που έχουν γραφτεί για τον φοβερό ΤΕΟ κλπ.

FORZA TEO
thrylos7
Ο προηγούμενος που το είχε κάνει αυτό ήταν ο Κιριλένκος ε;
Πολλά μπράβο στον Θεόδωρο! Λίγα παραπάνω κλεψίματα και θα την έκανε τη δουλειά...
41.gif 41.gif 41.gif
greece4
thanx tsops, den to 3era!! blush.gif

thrylos7, nomizw malista pws ta xe apo to prwto hmixrono ta klepsimata:p

papaloukas4ever, we will! wink.gif
Papaloukas 4 ever
Και αρχίζουμε:

Από contra.gr

"Είπαν για τον Θοδωρή Παπαλουκά
Αναζητώντας γνώμες για το Θοδωρή Παπαλουκά οι διεθνείς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική μας ομάδα ήταν η πρώτη μας επιλογή. Και αυτό γιατί ο Ελληνας πλέι μέικερ βίωσε σε αυτό το τουρνουά και την αμφισβήτηση (στους πρώτους αγώνες) αλλά και την απόλυτη αναγνώριση στο τέλος.
Aς δούμε τι λένε για αυτόν, ο Νίκος Ζήσης και ο Γιάννης Μπουρούσης.
Nίκος Ζήσης

"O Θοδωρής βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του τώρα. Είναι από τους παίκτες που έχουν δείξει τη μεγάλη αξία τους στα γήπεδα. Πλέον, είναι πολύ έμπειρος, έχει παίξει σε εκαντοντάδες μεγάλους αγώνες, σε φάιναλ φορ με την ΤΣΣΚΑ, έχει πάρει τίτλους στη Ρωσία. Και βέβαια, είναι πρωταθλητής Ευρώπης, ας μην το ξεχνάμε. Σαν παίκτης είναι αυτό που λέμε εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή. Από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν έφυγε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες αλλά στη Ρωσία μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι ένας από τους κορυφαίους στη θέση του στην Ευρώπη. Και στο ευρωμπάσκετ, όπως θα θυμάστε, μετά το μέτριο ξεκίνημά του έκανε καταπληκτικά παιχνίδια.

O χαρακτήρας του Θοδωρή Παπαλουκά

"Πολύ σοβαρό και μετρημένο παιδί. Του αρέσει όμως και ο χαβαλές τη στιγμή που αυτός επιτρέπεται. Είναι τύπος κοινωνικός εκτός παρκέ. Κοινωνικός και συζητήσιμος. Βέβαια όπως όλοι μας έχουν και τις στιγμές που θέλουν να μείνουν μόνοι τους.

Γιάννης Μπουρούσης

"O Θοδωρής; Εντάξει, καλός παίκτης είναι. Θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου! (γέλια). Είναι αθλητής με πολύ καλά στοιχεία. Πολύ ψηλός για τη θέση του, εργαλείο πραγματικό. Τον έζησα δύο μήνες στην Εθνική και κάναμε και καλή παρέα. Τύπος έξω καρδιά που βοηθάει πολύ τους νέους. Σοβαρός όταν πρέπει, άλλες στιγμές πιο χαλαρές είναι πλακατζής.

Aυτό που θυμάμαι ήταν η απομόνωσή το όταν νικήσαμε τους Ρώσους στο Ευρωμπάσκετ. Κλείστηκε στο δωμάτιο, έκλεισε τα κινητά του, ήταν φανερό ότι ήθελε την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση για τον ημιτελικό με τους Γάλλους" "

Ρε μεγάλε, πέντε ημέρες τον έψαχνα στο Βελιγράδι, και τελικά μόνο μέσα στο γήπεδο (μετά τον αγώνα) και μετά τον τελικό στο ξενοδοχείο τον βρήκα. Τι μας λες τώρα; Εδώ ούτε η Φαίη λένε ότι δεν του μίλησε. bball.gif
Papaloukas 4 ever
Και συνεχίζω:

Από contra.gr

Συνέντευξη Θ.Παπαλουκά στον Τ. Μαγουλά, part I
Τον Θοδωρή Παπαλουκά τον χαρακτηρίζουμε ως πλέι μέικερ, γκαρντ, διεθνή παίκτη, σταρ της ΤΣΣΚΑ. Το contra.gr μετά την συζήτηση που είχε μαζί του, προσθέτει έναν ακόμα χαρακτηρισμό: ακτινολόγος. Με την διεισδυτική ματιά του πλέι μέικερ, αναλύει τα πάντα γύρω από το φάιναλ φορ, την Εθνική, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μέχρι και την πτώση του επιπέδου στην φετινή ευρωλίγκα. Για τους αναγνώστες μας οι ακτίνες Χ του Θοδωρή ελπίζουμε να βοηθήσουν. Όπως επίσης ελπίζουμε ότι θα τιμήσετε και την προσωπική ιστοσελίδα του Έλληνα παίκτη. Πηγαίνετε στην διεύθυνση www.papaloukas.net και θα βρείτε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα.
--------------------------------------------------------------------------------

Κυλά πάντα γρήγορα ο χρόνος όταν έχεις να μιλήσεις με έναν άνθρωπο που μπορεί να πει , πραγματικά, κάτι. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν είναι από εκείνους τους δυπρόσιτους αθλητές αλλά περιλαμβάνεται σε μία μικρή λίστα επαγγελματιών που αξίζει να τους ακούς διότι η γνώμη τους παρουσιάζεται αποκρυσταλλωμένη.

Χωρίς να είναι ο μέγας ατακαδόρος, πρόκειται για έναν παίκτη που η σκέψη του θυμίζει απόλυτα το παιχνίδι του: είναι συγκροτημένη. Αρκετά μετά καλά λόγια αν και δεν μπορείς να μην πεις συγχαρητήρια για την τέταρτη συνεχόμενη παρουσία σε φάιναλ φορ: «αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την ΤΣΣΚΑ σε τέσσερα χρόνια να μην χάνει ούτε ένα από τα μεγάλα ραντεβού της Ευρωλίγκα», απαντά ο πλέι μέικερ της εθνικής και προσθέτει: «δείχνει συνέχεια και συνέπεια κάτι που μετράει. Βέβαια έχοντας φτάσει πρώτοι …στην Πράγα γνωρίζουμε ότι τίθεται το ερώτημα ενός τίτλου. Πρώτα από όλα εμείς οι παίκτες γνωρίζουμε ότι καλή η συμμετοχή αλλά το πρωτάθλημα Ευρώπης αλλάζει τα πάντα. Μακάρι να ήρθε η ώρα μας για έναν τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου. Η προσπάθεια του συλλόγου αυτά τα χρόνια αξίζει έναν τέτοιο επίλογο».

Το βέβαιο είναι ότι οι μοσχοβίτες έκλεισαν θέσεις στους καναπέδες τους για το διήμερο 12-13 Απριλίου όταν έξι ομάδες θα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για το ένα εισιτήριο. Την ώρα που θα παίζεται το παρόν και το μέλλον μεγάλων συλλόγων, ο Θοδωρής και η παρέα του θα κάααθεται: «Επιτέλους θα μας δωθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους πιθανούς μας αντιπάλους. Αυτό είναι το καλύτερο σημείο διότι όλοι θα παίξουν στον μάξιμουμ οπότε αποκτάς μία καλή εικόνα. Επίσης μιλάμε για ορισμένες από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης άρα θα γίνουν σπουδαία ματς», τονίζει και προσθέτει για το ελληνικό ενδιαφέρον:

«Μακάρι τα παιδιά του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να τα καταφέρουν. Το θέλω όσο τίποτα! Πιστεύω παράλληλα ότι μία έδρα θα σπάσει. Μπορεί να είναι, δεν το λέω για να ικανοποιήσω τον κόσμο, αυτή της Μακάμπι. Θέλω να δω και τα δύο παιχνίδια όμως οφείλω να κοιτάξω και την σειρά της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ διότι από εκεί θα βγει ο αντίπαλός μας. Αντίπαλο μην περιμένετε να διαλέξω αφού όποιος και αν περάσει διαθέτει σχεδόν τα πάντα για ένα φάιναλ φορ».

Η εξάδα από την οποία θα προκύψουν τα τρία εισιτήρια όντως περιλαμβάνει τα πάντα. Ποιο είναι το μυστικό της ΤΣΣΚΑ και πέρασε τόσο γρήγορα, σχεδόν μουλωχτά, στο φάιναλ φορ; Ο καλός συνομιλητής δεν κρύβεται:

«Αυτό που είπες. Δεν μας πήρε χαμπάρι κανείς. Ίσως μετά την περυσινή ήττα μας στο φάιναλ φορ να μην περίμεναν ότι θα συνέλθουμε. Άλλαξαν αρκετά, χάσαμε τον Άντερσεν, το ενδιαφέρον πήγε σε άλλες ομάδες. Εμείς περάσαμε κάπως απαρατήρητοι και αυτό μας πρόσφερε την ευκαιρία να δουλέψουμε και να φτάσουμε τον Μάρτιο το παιχνίδι μας εκεί που μπορούμε. Μεταξύ μας πιστεύαμε ότι ακόμα και χωρίς τον Άντερσεν έχουμε μεγάλες πιθανότητες να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Έγινε πιο εύκολα τελικά αλλά όχι χωρίς κόπο. Το μυστικό αφορά στην πείρα από μεγάλα παιχνίδια.

Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να νικήσεις μέσα στην Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα. Με τέσσερις προκρίσεις σε φάιναλ φορ, αποκτάς όλα εκείνα τα εφόδια ώστε στα προημιτελικά ακόμα και μέσα σε μία καυτή έδρα να πάρεις την νίκη όταν πρέπει. Η πείρα μας έκανε την διαφορά. Σε σχέση με πέρυσι, θα πω την γνώση του Κουσένκο του γενικού διευθυντή μας: οι ομάδες γεννιούνται τον Αύγουστο για να πεθάνουν τον Ιούνιο και αυτή είναι μία συνεχής διαδικασία».

Εκτός από το μάτι θα ζητήσουμε και την ειλικρίνειά του αναφορικά στην φετινή ευρωλίγκα. Υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός αλλά το επίπεδο μας φάνηκε χαμηλότερο: «είναι αλήθεια. Οι μεγάλοι αποδυναμωθήκαμε. Εμείς, η Μακάμπι, η Ταού και άλλες ομάδες, έχασαν σημαντικούς παίκτες. Αυτό παράλληλα έδωσε την ευκαιρία να ανέβουν οι πιο αδύναμοι και να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Μην πω ψέμματα. Λείπουν κάποιοι μεγάλοι παίκτες, όπως ο Γιασικεβίτσιους αλλά και οι σπουδαίοι Αμερικανοί του παρελθόντος σαν τον Ουίλκινς, τον Έντι Τζόνσον. Το ΝΒΑ πια δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Νομίζω όμως ότι έτσι το πρωτάθλημα γίνεται τρομερά ανταγωνιστικό και δίνει ευκαιρίες σε όλους».

Μία ακτινογραφία της ΤΣΣΚΑ θα βοηθήσει ελπίζοντας ότι ένας από τους δύο αιωνίους θα βρεθεί στον τελικό της 30ης Απριλίου κόντρα στην ρώσικη αρκούδα. Μόνο που η αρκούδα κόντυνε λίγο:

«Αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε τόσο ψηλοί πια, αλλά διαθέτουμε ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Ο Βάντερπουλ προσφέρει σε όλες τις παραμέτρους ενός αγώνα ενώ ο Χόλντεν παίζει πιο ώριμα από ποτέ. Στην Τουρκία έβαλε λίγους πόντους καθώς είδε ότι η άμυνα έκλεινε πάνω του. Στους ψηλούς τα παιδιά προσπαθούν και καλύπτουμε ως ομάδα την απουσία του Άντερσεν. Όταν γνωρίζεις πώς να κερδίσεις κρίσιμα παιχνίδια, όλα γίνονται απλούστερα. Ελπίζω ότι θα το αποδείξουμε και στον ημιτελικό διότι εκεί θα παίζουμε όλη την χρονιά. Πέρυσι φάγαμε το στραπάτσο μας. Φέτος είμαστε πιο ώριμοι».

FORZA TEO
NBAholic
16 ασίστ;;
Και 5 κλεψίματα;
Έκλεψε βέβαια λίγο στα ριμπάουντ, όπως είπε (αλήθεια, ποιος έχει την πολυτέλεια να τους τα σφυρίζει αυτά εν ώρα αγώνα; ), αλλά είναι εντυπωσιακή εμφάνιση. Τελευταίο τριπλ νταμπλ στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι αυτό από το Βούισιτς.
Αλήθεια, πόσα λεπτά έπαιξε; Γιατί αποκλείεται σε ένα παιχνίδι-περίπατο κάποιος να έπαιξε πάνω από 30 λεπτά. Αυτό κάνει ακόμη εντυπωσιακότερη την προσπάθεια.
Alexmei
Παιδιά βρήκα το site του ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ! μπείτε είναι πολύ καλό!

για να δειτε το φανταστικοτελειότατο site πατήστε εδώ biggrin.gif
greece4
epai3e 32:55

oso gia to poios tous ta sfurizei auta... tongue.gif oi an8rwpoi kratane trelh statistikh!!! to paixnidaki htan gure stous 20 pt diafora sto hmixrono, epsaxnan mallon kati endiaferon na asxolh8oun! tongue.gif
an 8umamai kala sto hmixrono eixe 6pts, 6 assist 5 reb k 5 st, kati tetoio...
thrylos7
betsmart.gr:
QUOTE
Ενα ηγεμονικό συμβόλαιο προσφέρει η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ στον Θοδωρή Παπαλουκά!Ο ελληνας πλέον σούπερ σταρ,ηρθε στην πατρίδα του την Δευτέρα το μεσημέρι αλλά το σημαντικότερο ειναι οτι εχει στα χέρια του μια πραγματικά ηγεμονική πρόταση της ΤΣΣΚΑ που ομοια της δεν φαίνεται να υπάρχει σε ολοκληρη την Ευρώπη!Συμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την Μόσχα,ο Παπαλουκάς δέχθηκε πρόταση για να ισχύσει το συμβόλαιο που εχει (εχει δικαιωμα χρήσης και ο ίδιος για την οψιον παντως) που ανεβάζει τις αποδοχές του κατα σχεδόν 100%!Ετσι λοιπόν οι ρώσοι φέρεται να προσφέρουν στον "Τεο"τουλάχιστον 7εκ ευρώ για 3 χρόνια με ολα πληρωμένα!Πρόκεται ασφαλώς για πρόταση ακρως τιμητική για τον ελληνα παίκτη που αν την δεχθεί θα γίνει αυτόματα ο πιο καλοπληρωμένος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας στην γηραιά Ηπειρο.Ο ίδιος ο Παπαλουκάς πάντως σκέφτεται ακόμα το ΝΒΑ αν και δηλωσε και επίσημα προ ημερών οτι αν δεν βρει ομάδα που να τον καλύπτει όπως αυτός θέλει(αγωνιστικα)στο ΝΒΑ,θα προτιμήσει την ρώσικη αρκούδα!


w00t.gif
Τέτοιες αμοιβές είχαμε πριν 8-10 χρόνια...
Σε μια τέτοια περίπτωση δηλαδή ο Παπαλουκάς θα αξίζει περισσότερο από τις περισσότερες ομάδες της Α1...
Alexmei
πωπω τυχερός! αλλά 7εκ. για 3 χρόνια ή 7εκ. για κάθε χρόνο τα επόμενα 3 χρόνια;;;;;; wink.gif
dizzy_fingers
7 εκ. ευρώ και για τα 3 χρόνια βρε.

Είπαμε, παιχταράς, αλλά 21 εκ. ευρώ δεν παίρνει ούτε ο Tiger Woods....

Μπράβο στο Θοδωρή 41.gif.
greece4
laugh.gif ontws, eipame, oxi k gia ka8ena apo ta 3 xronia! laugh.gif

mpravo tou pantws! biggrin.gif biggrin.gif
thrylos7
Μπορεί αν πάει στο ΝΒΑ να πιάσει και τέτοια νούμερα... Ποτέ δεν ξέρεις...

Εγώ τον βλέπω να πηγαίνει προς.. τη "Δύση"... και όχι τη Δύση... (ούτε την Βίσση! - Αουτς!)
V@Roxe##13
Ειναι παντως φοβερος παικτης και δουλευταρας γιατι δεν εξηγειται αλλιως η τεραστια του βελτιωση. Μακαρι να παει στο Ν.Β.Α να λεμε οτι εχουμε εναν Ελληνα εκει γιατι ο Τσακαλιδης δεν πιανεται. Σικαγο και Πιστονς εχουν βασικα δειξει ενδιαφερον,αλλα δεν αποκλειεται οι ενδιαφερομενοι να αυξηθουν.
magicman
Θα ήθελα να τον δω να παίζει εκεί, πιστεύω οτι το στυλ του ταιριάζει. Απλά πρέπει να βρει μια ομάδα που να παίζει το μπάσκετ που του αρέσει και να μπορεί να βοηθήσει. Σε λίγες μέρες που θα παίζουμε μαζι του στο Papaloukamp θα τον ρωτήσω biggrin.gif
Alexmei
QUOTE(thrylos7 @ May 30 2006, 05:29 PM)
Μπορεί αν πάει στο ΝΒΑ να πιάσει και τέτοια νούμερα... Ποτέ δεν ξέρεις...

Εγώ τον βλέπω να πηγαίνει προς.. τη  "Δύση"... και όχι τη Δύση... (ούτε την Βίσση! - Αουτς!)
*




δλδ λες ότι δν μπορεί να παίξει ΝΒΑ;
Alexmei
Ξέρατε ότι ο Παπαλουκάς έφτασε το ρεκόρ του Sarounas Jasikevicious που έκανε με την Μακάμπι; Ο Παπαλουκάς όπως και ο Sarounas, έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια που διεκδήκισε. Euroleague, Κύπελλο Ρωσσίας, Eurobasket, Πρωτάθλημα Ρωσσίας πριν λίγες μέρες. Το μόνο που του μένει για να σπάσει το ρεκόρ των 4ων τροπαίων του Sarounas(το οποιό ισοφάρισε) είναι να κατακτήσει το Mudobasket το καλοκαίρι.
41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
thrylos7
QUOTE
δλδ λες ότι δν μπορεί να παίξει ΝΒΑ;

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
QUOTE
Ξέρατε ότι ο Παπαλουκάς έφτασε το ρεκόρ του Sarounas Jasikevicious που έκανε με την Μακάμπι;

Σαν άνθρωποι που ασχολούμαστε με το μπάσκετ το ξέραμε από την πρώτη στιγμή. Από τότε δηλαδή που κατέκτησε το ρωσικό πρωτάθλημα.
Alexmei
QUOTE
Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.

σόρρυ εγώ έκανα λάθος........


QUOTE
Σαν άνθρωποι που ασχολούμαστε με το μπάσκετ το ξέραμε από την πρώτη στιγμή. Από τότε δηλαδή που κατέκτησε το ρωσικό πρωτάθλημα.


δν ειπάρχει εικονίδιο που να πυροβολεί τον εαυτό του;
morfi
QUOTE(thrylos7 @ May 30 2006, 06:29 PM)
Εγώ τον βλέπω να πηγαίνει προς.. τη  "Δύση"... και όχι τη Δύση... (ούτε την Βίσση! - Αουτς!)
*

Ναι, πονεσε λιγο... banana.gif 24.gif


Ο παπαλουκας να κατσει εκει που καθεται... του προτεινανε μειωση αποδοχων και θελει να φυγει?Ο θοδωρης δεν κανει για το ΝΒΑ...
Alexmei
QUOTE(morfi @ Jun 2 2006, 04:09 AM)
Ναι, πονεσε λιγο... banana.gif 24.gif
Ο παπαλουκας να κατσει εκει που καθεται... του προτεινανε μειωση αποδοχων και θελει να φυγει?Ο θοδωρης δεν κανει για το ΝΒΑ...
*



και εσύ δν κάνεις για το φόρουμ αλλά...........σε ανεχώμαστε. banana.gif 24.gif 24.gif 24.gif εκτός αν θεωρείς ότι ο Παπαλουκάς είναι πολύ καλός για ΝΒΑ!!! αυτό όμως δν αλλάζει το ότι και εσύ δν κάνεις για το φόρουμ(άρνητικά) 19.gif 19.gif 19.gif
greece4
laugh.gif laugh.gif 24.gif 24.gif 77.gif 77.gif

mpa... se anti8esh me auta pou nomizeis exei sunh8eia na feugei k otan tou prosferoun kai trelh au3hsh...
den tis mporei tis allages!! ton kourazoun... laugh.gif
dizzy_fingers
QUOTE(Alexmei @ Jun 2 2006, 12:58 PM)
και εσύ δν κάνεις για το φόρουμ αλλά...........σε ανεχώμαστε.
....

αυτό όμως δν αλλάζει το ότι και εσύ δν κάνεις για το φόρουμ(άρνητικά) 19.gif  19.gif  19.gif
*

Πολύ παράξενο να το λέει κάποιος για τον οποίο οι περισσότεροι έχουμε αυτή τη γνώμη...
Στη θέση σου θα πρόσεχα λίγο περισσότερο τα ποστ μου και το πόσο ελεύθερα εκφράζομαι...Γενικά το λέω.
Alexmei
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 3 2006, 02:05 AM)
Πολύ παράξενο να το λέει κάποιος για τον οποίο οι περισσότεροι έχουμε αυτή τη γνώμη...
Στη θέση σου θα πρόσεχα λίγο περισσότερο τα ποστ μου και το πόσο ελεύθερα εκφράζομαι...Γενικά το λέω.
*



και εγώ γενικά σου ξαναλέω ότι είναι φιλικά με τον morfi και τπτ δν είναι αλήθεια.................. peace.gif peace.gif
dizzy_fingers
Δε μιλάω για τον morfi.
Απλά προσπάθησε να είσαι λίγο πιο φειδωλός στα ποστ και γενικά πιο σοβαρός στην παρουσία σου στο φόρουμ.

Όπως σου είχα πει για την υπογραφή σου, εσύ κρίνεσαι...
Κάνε την αυτοκριτική σου και πράξε ανάλογα.
Alexmei
μάλιστα.................................................................
...........................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
...........................................................................
...........................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
thrylos7
Πολύ είχε ξεφύγει το topic... Ας επανέρθουμε!

QUOTE
Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να ανοίξω το συγκεκριμένο topic αλλά δεν έβρισκα χρόνο. Πάντως, φίλη greece 4, ελπίζω να το κάνουμε το δημοφιλέστερο στο site. Γρήγορα θα΄στείλω παραπομπές σε άρθρα που έχουν γραφτεί για τον φοβερό ΤΕΟ κλπ.


Θα παραθέσω σε 2 μέρη(λόγω χρόνου, δεν είναι από τα δημοσιογραφικά τρικ) μια πολύ παλιά συνέντευξη του Θόδωρου...
Λίγο μετά την αρχή της "ιστορίας"...


ΤΡΙΠΟΝΤΟ Τρίτη 30 Ιουνίου 1998

Συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλουκά στον Δ. Μιναρετζή


ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ

"Ποιος είναι ο παίκτης που σου αρέσει"; "Στην Ευρώπη ο καλύτερος πλέι-μέικερ είναι για μένα ο Ριγκοντό". Μου έκλεψε τον πρόλογο σκέφτηκα, αλλά είναι τόσα τα κοινά χαρακτηριστικά του Θόδωρου Παπαλουκά και του "πλέι-μέικερ του 2000", που μόνο με αυτόν μπορούμε να τον παρομοιάσουμε. Με ύψος 1.98μ. και να παίζεις "άσος" δεν είναι κι εύκολο, κι ο 20χρονος Παπαλουκάς έμαθε από μικρός να αγωνίζεται στη νευραλγική αυτή θέση. Βέβαια, δεν μπορούμε από τόσο νωρίς να τον συγκρίνουμε με τον Γάλλο διεθνή - άλλωστε δεν έχει και το θανατηφόρο σουτ του - αλλά γιατί να μην οραματιζόμαστε μια αντίστοιχη περίπτωση; Εξ άλλου... μοιάζουν και φυσιογνωμικά!


Οι εκλέκτορες της Εθνικής Ελπίδων ήδη έχουν επενδύσει πάνω του. Στο τουρνουά της Ρόδου με τη συμμετοχή της Γερμανίας και της Σλοβενίας, ο Παπαλουκάς αναδείχθηκε σε MVP. Οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στη 12άδα της Εθνικής για το Πανευρωπαϊκό της Ιταλίας (14-23 Ιουλίου) είναι πάρα πολλές (τη στιγμή που γραφόταν η συνέντευξη δεν γνωρίζαμε τη σύνθεση), ενώ ήδη έχει παίξει δύο σεζόν στην Α1, με τους Αμπελόκηπους (όταν έπεσαν αλλά είχε ελάχιστη συμμετοχή) και φέτος με τη Δάφνη.
Έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς ως ο πιο... τρελαμένος πλέι-μέικερ: "Με έχουν πει ανορθόδοξο σε μερικές μου επιλογές", λέει ο ίδιος και συνεχίζει: "Μου αρέσει το θεαματικό μπάσκετ. Οι πιο πολλοί προπονητές δεν ρισκάρουν, αλλά ο κάθε αθλητής είναι και πώς το βλέπει. Εκτός από δουλειά μου, το βλέπω κι ως διασκέδαση. Μου αρέσει να βγάλω μια περίεργη πάσα και να τελειώσει τη φάση με κάρφωμα ένας συμπαίκτης μου. Αυτό θα κάνει τον κόσμο να ξεσηκωθεί, να χειροκροτήσει και να ζεσταθεί λίγο η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Γενικά μου αρέσει να ξεσηκώνω τον κόσμο. Έτσι πιστεύω ότι αναβαθμίζεται το άθλημα. Δες τον Νίκο τον Βετούλα. Παίζει άλλου επιπέδου, άλλου στιλ μπάσκετ.. Για αυτό βγαίνει 1ος στις ασίστ. Σε άλλους δεν αρέσει αυτό. Αν βρεθεί κάποιος προπονητής και μου πει ότι για να παίξεις θα το κόψεις, θα το κάνω. Αλλά ακόμα δεν το έχω ακούσει. Ευτυχώς".

- Δεν είσαι κάπως... ψηλός για πλέι-μέικερ; Μήπως είσαι λίγο και "δυάρι";

"Εγώ παίζω άσος, αλλά πλέον στο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Πολλές ομάδες άλλωστε παίζουν με δύο πόιντ γκαρντ. Με δυο μέτρα ύψος, μπορώ να βοηθήσω και σε άλλες θέσεις, ανάλογα τι θα πει ο προπονητής μου".

- Δεν είναι καλύτερο να εξειδικευθείς και να υπερέχεις λόγω διαφοράς ύψους από τους άλλους πλέι-μέικερ;

"Πιστεύω ότι έχω μάθει καλύτερα αυτή τη θέση, μου αρέσει, αλλά εξαρτάται κι από τον προπονητή. Όμως, θεωρώ ότι οι παίκτες μπαλαντέρ είναι χρήσιμοι σε κάθε ομάδα".

- Σε ποια σημεία χρειάζεσαι βελτίωση;

"Πρέπει να δυναμώσω, να βελτιωθώ στο σουτ, ενώ πάνω από όλα μου λείπουν εμπειρίες. Αυτές όμως κερδίζονται με τα παχνίδια".

- Ποιοι σε βοήθησαν, ειδικά να παίξεις πλέι-μέικερ, ενώ θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι σμολ φόργουορντ;

"Πολλοί προπονητές με έχουν βοηθήσει. Ο Λευτέρης Καλογήρου, που είναι τώρα στα εφηβικά του ΠΑΟ, ήταν αυτός που βασικά με βοήθησε να παίξω άσος παρά το ύψος μου, όταν ξεκίναγα από τον Εθνικό Ελληνορώσων. Από όλους όμως έχω πάρει κάποια θετικά".

- Έλεγες προηγουμένως ότι σου αρέσει το θέαμα, ρισκάρεις πολλές φορές για αυτό. Τί πρέπει να γίνει;

"'Εχει λείψει το θέαμα κι αυτό απομακρύνει τον κόσμο. Βλέπουμε παιχνίδια να τελειώνουν με άθροισμα πόντων λιγότερο από 100. Αυτό δεν βοηθάει το άθλημα. Βλέπεις στο ΝΒΑ; Έχουν καταργήσει τις ζώνες, για να παίξεις ένας εναντίον ενός, έτσι ώστε να μπουν περισσότεροι πόντοι και να είναι πλουσιότερο το θέαμα. Από ότι βλέπω τον ίδιο δρόμο προσανατολίζονται να ακολουθήσουν κι εδώ στην Ευρώπη. Με τις παραμικρές επαφές να σφυρίζουν φάουλ ώστε να έχει ελευθερία ο επιθετικός και να σκοράρει. Αυτό φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα".

- Ας γυρίσουμε λίγους μήνες πίσω. Πες μου ποιοι ήταν οι λόγοι που έπεσε η Δάφνη; Η απειρία;

"Σίγουρα στην ομάδα της Δάφνης δεν υπήρχε κάποιος πολύ έμπειρος με εξαίρεση τον Κουκλάκη και τον Κότνικ. Ένας λόγος ήταν αυτός, αλλά όχι ο μόνος. Πολλά συνέβησαν και δυστυχώς η ομάδα έπεσε κατηγορία. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω ποιος φταίει. Ο καθένας έχει σχηματίσει τη δική του άποψη, ο καθένας καταλαβαίνει".

- Μήπως οι προπονητές, η διοίκηση, εσείς;

"Σε κάθε επιτυχία ή αποτυχία ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο. Σίγουρα έφταιγε και ο Παύλου, σίγουρα και ο Γιατζόγλου, όπως και οι παίκτες. Δεν μπορώ να πω για τη διοίκηση. Πάντως με το που ήρθε ο Κώστας ο Τζιβελέκας άλλαξαν πολλά πράγματα πάντα προς το καλύτερο. Πιστεύω ότι άλλαξε η εξωτερική εμφάνιση της ομάδας, το προφίλ, ο τρόπος που βγάζουμε την εικόνα μας προς τα έξω. Εμείς σίγουρα νιώσαμε καλύτερα, πιο εξασφαλισμένοι, ότι κάποιος μας στηρίζει και το μόνο που είχαμε να ασχοληθούμε ήταν το μπάσκετ. Σίγουρα βοήθησε και θα βοηθήσει τη Δάφνη, ώστε να επανέλθουμε, γιατί πιστεύω ότι με το υλικό που είχε και έχει η ομάδα, δεν αξίζει να παίζει στην Α2. Και πέρσι έπρεπε να μείνει. Όσο για το μερίδιο στην αποτυχία, δεν κατηγορώ κανένα. Αλλά όλοι είχαμε ευθύνες. Ανεξέρτητα από αυτό, κι εγώ και τα άλλα παιδιά, πήραμε πολλά από τον Παύλου και τον Γιατζόγλου".

- Φέτος όμως θα κάνετε ...περίπατο. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν όλοι.

"Αυτό όντως συμβαίνει. Μας δίνουν τον τίτλο του φαβορί, αλλά αυτό δεν είναι καλό ειδικά τώρα, που ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές. Ο τίτλος του φαβορί είναι δίκοπο μαχαίρι. Έχω αγωνιστεί άλλη μια φορά με τους Αμπελόκηπους στην Α2. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, κακά τα ψέματα, γιατί πολλές ομάδες ξεκινάνε για άνοδο, αλλά στην αρχή μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα και να αλλάξουν τους στόχους τους. Και το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Να ξεκινάς για σωτηρία και να φτάνεις κοντά στην Α1. Είναι από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα γιατί κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν. Όλα είναι θεωρητικά, στα χαρτιά λέγονται πολλά, αλλά το μπάσκετ παίζεται στο γήπεδο. Σίγουρα η Δάφνη με το υλικό, την τεχνική ηγεσία και τη στήριξη του προεδρείου έχει για μένα κύριο λόγο στο θέμα της ανόδου. Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Στο γήπεδο θα φανεί. Με τους Αμπελόκηπους, πριν δύο χρόνια, είχαμε ξεκινήσει καλά, ήμασταν δύο βαθμούς μπροστά, κάναμε 4-5 άτυχα αποτελέσματα και τελικά βγήκαμε τρίτοι".

- Η Α2 ανεβαίνει σε πολλά επίπεδα, αλλά η διαφορά της με την Α1 παραμένοι μεγάλη. Αν έμπαιναν ξένοι, τι θα γινόταν;

"Σίγουρα θα πρέπει να αναβαθμιστεί, γιατί είναι μεγάλο το χάσμα. Για τους ξένους διαφωνώ. Πρέπει να μείνει "η ελληνική κατηγορία", γιατί δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους νέους στην Α1. Στα τμήματα υποδομής και τις εθνικές ομάδες, φαίνεται πως οι Έλληνες αξίζουν να παίζουν. Κερδίζουμε σε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων (παίδες, έφηβοι) κι αυτό λέει κάτι".

- Ναι, αλλά δεν υπάρχει χρήμα.

"Πρέπει απαραίτητα να βρεθούν σπόνσορες και να βοηθήσουν όλες τις ομάδες κι αυτές που εκπροσωπούν πόλεις, όπως η Λάρισα, και τις συνοικιακές ομάδες, όπως, ας πούμε, ο Αρίονας".

- Η τηλεόραση μπήκε για τα καλά στην κατηγορία. Μήπως όμως επέλθει κορεσμός;

"Η τηλεόραση φέρνει το μπάσκετ πιο κοντά. Με την προσπάθεια που έγινε πέρσι, ασχολήθηκε πολύ περισσότερος κόσμος με την Α2. Είδαν ότι είναι όμορφη κατηγορία, παίζουν οι Έλληνες παίκτες και δεν υπάρχουν προβλήματα για να γεμίσουν τα γήπεδα. Το αντίθετο μάλιστα. Γεμίζουν από φιλάθλους, γιατί βλέπουν ότι αξίζει να πας να δεις ένα παιχνίδι Α2. Υπάρχουν καλά ταλέντα και είναι διαφορετικό πρωτάθλημα. Δεν είναι τυποποιημένο. Στην Α1 ξέρεις ότι υπάρχουν οι δύο ξένοι, 1-2 Έλληνες που θα στηριχθείς και οι άλλοι είναι ρολίστες. Στην Α2 φαίνεται περισσότερο το ταλέντο, γιατί ο κόουτς μπορεί να εμπιστευθεί ένα νέο παίκτη και να δώσει ευκαιρίες. Είναι μικρότερο το κόστος".

- Νομίζω ότι η επιστροφή σου στην Α2 θα σε αφήσει πίσω...

"Για κάθε αθλητή το όνειρο είναι να παίξει στην Α1 και την Εθνική. Η Δάφνη είναι στην Α2, κακά τα ψέματα, αλλά φέτος είναι σε άλλα επίπεδα και δουλεύει σε ρυθμούς ομάδας Α1. Δεν θα μείνω πίσω. Μόνο από θέμα εμπειριών. Αξίζει να χάσω ένα χρόνο, ώστε τέτοιο καιρό το επόμενο καλοκαίρι που θα είμαστε στην... Α1, να αρχίσουμε ξανά. Σίγουρα με ενδιαφέρει για φέτος η Α1, αλλά αξίζει να παίξεις στη Δάφνη με τα τωρινά δεδομένα".



Αναμένεται με την πρώτη ευκαιρία το δεύτερο (και πιο ενδιαφέρον) μέρος...
mikri prasini ollandeza
Ο Παπαλουκάς βγήκε στην καλύτερη Πεντάδα του Mundobasket και όπως να το κάνουμε...ήταν πολύ καλός!!Μπράβο του!!Είπε κιόλας πως θα αντάλλαζε αυτή τη θέση με το χρυσό...απόλυτα φυσιολογικό!!Πολλά του συγχαρίκια!!
Keyser_Soze
Κορυφαίοι πλέι μέικερς για μένα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

Steve Nash
Θοδωρής Παπαλουκάς
Chansey Billups

Ο Θοδωρής απέδειξε ότι θα μπορούσε πολύ άνετα να έχει θέση ΒΑΣΙΚΟΥ πλέι μέικερ σε οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ εκτός από τους Φίνιξ Σανς. Και μόνο που σκέφτομαι ορισμένους παίχτες που παίζουν βασικοί στις ομάδες τους βάζω τα γέλια laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif .

Κάποια παραδείγματα:

Smush Parker - L.A. Lakers
Tony Parker - San Antonio Spurs
Anthony Johnson - Indiana Pacers
Jason Williams - Miami Heat (αφού δεν κάνει αυτά που έκανε στους Κινγκς δεν μου κάνει καμία αίσθηση πλέον)
και πολλοί άλλοι...

Εννοείται ότι δε χρειάζεται καν να αναφέρω τους Chris Paul και Kirk Heinrich οι οποίοι θα έπρεπε να τον ευχαριστήσουν για τα δωρεάν μαθήματα που τους παρέδωσε tongue.gif
thrylos7
2ο μέρος συνέντευξης:



- Δεν θα σε δελέαζε μια πρόταση από την Α1; Άλλωστε η μεταγραφική περίοδος διαρκεί ως τα τέλη του καλοκαιριού. Κι αν όχι τώρα, τι σκέφτεσαι για του χρόνου;

"Όπως κάθε άνθρωπος, θα κοιτάξω ότι είναι καλύτερο για μένα. Τώρα το καλύτερο είναι η Δάφνη, που μου τα παρέχει σχεδόν όλα. Θέλω να συνεχίσω, ειδικά φέτος, εκτός βέβαια αν προκύψει - μάλλον του χρόνου - κάτι τελείως διαφορετικό. Δηλαδή να υπάρχει σημαντική διαφορά στόχων ανάμεσα στη Δάφνη και την ομάδα που ίσως μου κάνει πρόταση. Σίγουρα όλοι θέλουν να κάνουν το μεγάλο άλμα".

- Έχεις τα κότσια να το κάνεις;

"Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Σκέφτομαι πρώτα τη Δάφνη".

- Πάντως πήγες πριν λίγες μέρες και προπονήθηκες αρκετό διάστημα με τον Ολυμπιακό.

"Ήταν μεγάλη τιμή για μένα και μόνο που ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είδα τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει σε όλους τους τομείς. Στην οργάνωση του συλλόγου, τον τρόπο της προπόνησης. Κέρδισα κάποια πράγματα".

- Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός σου έκανε πρόταση για τρίτο ή τέταρτο πλέι-μέικερ, θα πήγαινες;

"Επειδή στις προπονήσεις που κάνεις με τον Ίβκοβιτς και τον Μίνιτς μαθαίνεις λεπτομέρειες που είναι ουσιαστικές, θα ήταν σημαντικό. Όλοι όμως θέλουν να παίζουν. Δηλαδή θα το σκεφτόμουνα πολύ, σίγουρα θα δούλευα καλά και θα άνοιγε ένας μεγάλος δρόμος για μένα. Αλλά τώρα αν είσαι 3ο ή 4ο πλέι-μέικερ στον Ολυμπιακό, μόνο από τις προπονήσεις θα είχα κέρδος, δεν θα έπαιζα καθόλου. Σίγουρα είναι κίνητρο, όπως και σε κάθε μεγάλη ομάδα (έτυχε να είναι ο Ολυμπιακός). Δεν θέλω όμως να βιαστώ. Πιστεύω ότι θα έχω αρκετές ευκαιρίες στην καριέρα μου".

- Τι βλέπεις για την παλιά σου ομάδα, τους Αμπελόκηπους. Από εκεί ξεκίνησες ουσιαστικά;

"Οι Αμπελόκηποι είχαν μια εκπληκτική πορεία. Πολλά άλλαξαν και το κόστος το πληρώνουν οι αθλητές που έχουν μείνει. Προβλήματα με τη διοίκηση, δεν πληρώνονται, τους έχει πάρει η κάτω βόλτα και αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά τα πράγματα για τους Αμπελόκηπους είναι δύσκολα".

- Είσαι ένα βήμα από το να σε επιλέξουν στους 12 καλύτερους ελπιδοφόρους παίκτες της χώρας μας. Στο τουρνουά της Ρόδου αναδείχθηκες και MVP...

"Είναι τιμητικό που με κάλεσαν. Πλέον πρέπει να αποδείξω ότι αξίζω της επιλογής τους και αυτό προσπαθώ να κάνω. Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο και έτυχε αυτές οι προσπάθειές μου να ανταμειφθούν στην Ρόδο. Έκριναν οι προπονητές και οι εκλέκτορες της Εθνικής Ελπίδων ότι έκανα κάποια καλά παιχνίδια, με επέλεξαν και με αυτό τον τρόπο με αντάμειψαν. Και αυτή η ανταμοιβή μου δίνει δύναμη να συνεχίσω".

- Τι σου προσφέρει η συμμετοχή σε ένα εθνικό συγκρότημα;

"Είχα παίξει και πέρσι το καλοκαίρι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού. Είναι μια διαφορετική εμπειρία, δηλαδή είναι η ανταμοιβή για τους κόπους σου. Όλοι θέλουν να δουν τον εαυτό τους με τη γαλανόλευκη. Πιστεύω ότι εκτός από τα ταξίδια, την παρέα, το κλίμα που επικρατεί, σε βοηθάει κιόλας να φτιάξεις το όνομά σου, να κάνεις κάποια διεθνή παιχνίδια και πάντα αυτό αποβαίνει σε καλό".

- Πώς είναι η αντιμετώπιση;

"Η αντιμετώπιση είναι πολύ καλή κι όλοι προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομοσπονδίας".

- Ναι αλλά λίγοι από σας παίζουν στην Α1.

"Στην Α1 δεν ρισκάρει ο προπονητής, και τον καταλαβαίνω, να βάλει κάποιο νεαρό αθλητή, γιατί αυτός επωμίζεται το τίμημα της ήττας. Είναι το κόστος. Προτιμούν τους κοινοτικούς, πιστεύουν ότι θα τους δώσουν κάτι παραπάνω. Ελάχιστες βέβαια είναι οι εξαιρέσεις που έπιασε το πείραμα. Κι όμως στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες φάνηκαν, είτε σε μεγάλη είτε σε μικρή ομάδα".

- Τώρα όμως θα υποχρεώνονται να δηλώνουν στη 12αδα δύο παίκτες κάτω των 22 ετών. Υπάρχουν και προπονητές, όπως ο Πολίτης, που προτιμάει μόνο τους "μικρούς".

"Η κίνηση του ΕΣΑΚΕ ήταν πολύ έξυπνη, γιατί οι άνθρωποί του κατάλαβαν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι τα νέα παιδιά του μπάσκετ και φροντίζουν κατά κάποιο τρόπο να παίξουν έτσι πολλά παιδιά. Πολλοί θα την κατακρίνουν την κίνηση του Πολίτη. Ο άνθρωπος αναλαμβάνει το ρίσκο. Άμα όμως, που το εύχομαι, καταφέρει να τη σώσει και γιατί όχι να τη βγάλει στην Ευρώπη, θα ανοίξει ένας νέος δρόμος στους νέους σε ηλικία αθλητές. Γιατί θα αποδειχτεί ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια είναι κόστος και ρισκάρεις. Ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό το δρόμο. Και η ΑΕΚ με τον Καλαφατάκη κάνει τις ίδιες κινήσεις, με την προώθηση του ελληνικού υλικού. Πρέπει να γίνονται αυτές οι κινήσεις, για να κάνουμε βήματα μπροστά".

- Πολλοί όμως λένε ότι βγάζετε πολλά χρήματα από το μπάσκετ και μάλιστα σε νεαρή ηλικία. Πόσο μάλλον τώρα που θα παίζετε πιο εύκολα στην Α1.

"Έχει γίνει μεγάλος ντόρος με αυτό το θέμα, ότι βγάζουν οι αθλητές πολλά λεφτά και μας κατηγορούν για αυτό.
Σίγουρα τα λεφτά είναι καλά για την ηλικία μας ενώ άλλα παιδιά ούτε καν σπουδάζουν. Πολλοί δεν έχουν σκεφτεί όμως ότι εμείς θα παίζουμε μπάσκετ μέχρι τα 30-35 και πρέπει να βγάλουμε κάποια χρήματα για να επενδύσουμε και να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας. Ή ακόμα ότι αν κτυπήσει κάποιος, την άλλη μέρα δεν θα τον ξέρει κανείς. Ούτε συμβόλαια μετά, ούτε τίποτα. Πάνε όλα. Οι αμοιβές που δίνονται, αν και λίγοι είναι αυτοί που παίρνουν τρελά λεφτά, είναι καλές, αλλά έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας. Αυτός που τα φέρνει πρέπει να τα πέρνει. Αυτή τη στιγμή πουλάει το μπάσκετ και γενικά ο αθλητισμός. Όλοι πρέπει να αμοίβονται, δεν έχουμε κόμπλεξ. Αυτή τη στιγμή το μπάσκετ προβάλλεται περισσότερο, άρα πρέπει να αμείβεται καλύτερα".

- Σκέφτεσαι από τώρα το μέλλον σου; Θες να σπουδάσεις στη Γυμναστική Ακαδημία;

"Ελπίζω να με καλέσει ο κόουτς στους 12 και να πετύχουμε καλά αποτελέσματα μήπως και μπω στη σχολή. Το σκέφτομαι. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο τώρα. δεν θέλω. Προσπαθώ να τα πάω καλά ως παίκτης και μετά θα δούμε".

- Είναι μερικοί παίκτες, λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ο Παπανικολάου, που έχουν φτάσει να δοκιμάζουν την τύχη τους στο ΝΒΑ.

"Δεν ζηλεύω κανένα. Θα ήθελα φυσικά να είμαι στη θέση τους. Σου δίνουν ένα κίνητρο. Αφού μπορεί αυτός, γιατί να μην τα καταφέρω κι εγώ, αν φυσικά δουλέψω πολύ σκληρά. Τους έχεις σαν πρότυπο και εύχομαι στα παιδιά αυτά να τα καταφέρουν".
greece4
thrylos thanx polu polu polu!!!! thumbsup.gif thumbsup.gif

omologw pws oute thn eixa, oute thn eixa diavasei... blush.gif blush.gif
V@Roxe##13
Ναι οντως πολυ ωραια συνεντευξη. Αχ και να ηξερε ο Παπ ποσο καλος παικτης θα ηταν μετα απο 7-8 χρονακια.

Η ειρωνια. η ερωτηση του δημοσιογραφου για τον Παπανικολαου ο οποιος τοτε ειχε φτιαξει ηδη το ονομα του και ηταν πολυ πιο ανγνωρισμενος απο τον Παπαλουκα!!! Σημερα ομως?
thrylos7
QUOTE
thrylos thanx polu polu polu!!!!

omologw pws oute thn eixa, oute thn eixa diavasei...


Που να είχα και σκάνερ να ποστάρω φωτογραφίες ε... tongue.gif
(ούτε κι εγώ... βρήκα και μία με τον Γκαγκαλούδη αλλά δεν την πήρα μαζί μου... rolleyes.gif )

QUOTE
Η ειρωνια. η ερωτηση του δημοσιογραφου για τον Παπανικολαου ο οποιος τοτε ειχε φτιαξει ηδη το ονομα του και ηταν πολυ πιο ανγνωρισμενος απο τον Παπαλουκα!!! Σημερα ομως?

Πράγματι... Ο Παπανικολάου βέβαια τότε προερχόταν από ένα εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ στην Ισπανία..
Η πραγματική ειρωνία ήταν ότι μεγάλο μέρος του τεύχους ήταν αφιερωμένο στο μουντομπάσκετ της Αθήνας...
asxetos
QUOTE(V@Roxe##13 @ Sep 22 2006, 06:45 PM) *
Ναι οντως πολυ ωραια συνεντευξη. Αχ και να ηξερε ο Παπ ποσο καλος παικτης θα ηταν μετα απο 7-8 χρονακια.

Η ειρωνια. η ερωτηση του δημοσιογραφου για τον Παπανικολαου ο οποιος τοτε ειχε φτιαξει ηδη το ονομα του και ηταν πολυ πιο ανγνωρισμενος απο τον Παπαλουκα!!! Σημερα ομως?


Πραγματικά αυτό το σημείο της συνέντευξης με έκανε και μένα να χαμογελάσω. Πως τα φέρνει η τύχη καμιά φορά. Ρεντζιάς, Παπανικολάου, Καράγκουτης, Καλαϊτζής δεν έκαναν τίποτα στη καριέρα τους και ο Παπαλουκάς, ο Ντικούδης, ο Χατζηβρέτας που είχαν μείνει εκτός ομάδος τότε στο Παγκόσμιο του '95 αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.
Papaloukas 4 ever
Παιδιά, ο Θοδωρής μας κάνει και τζάμπα διαφήμιση στο site του. Είμαστε το μόνο forum στα link του, και μάλλον μας έχει σε μεγάλη εκτίμηση. ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΟ!!!!!!!!!!
dizzy_fingers
Και πολύ άργησε...
Τόσο καιρό ΕΜΕΙΣ του κάναμε τσάμπα διαφήμιση ---->

tongue.gif biggrin.gif 24.gif

Τί βλακείες λέω τώρα, ε?
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΟΔΩΡΗ 77.gif!!!!

Είχα στείλει μέηλ όπου πρότεινα ανταλλαγή λινκ αλλά νόμιζα ότι:1) δεν το είχε δει ή 2) είχε αποφασίσει να μας αγνοήσει(δε θα ήταν ο πρώτος άλλωστε και δε θα του κρατάγαμε κακία)

Αλλά....πραγματικά με εξέπληξε αυτή η κίνηση (και με συγκίνησε).

Χίλια ευχαριστώ.... smile.gif
leonkalf
Μπράβο Θοδωρή. 41.gif
Την εκτιμώ πολύ αυτή την κίνηση!
dizzy_fingers
Εγώ να δεις icon_joy.gif biggrin.gif.

Εν τω μεταξύ μας πέσανε όλα μαζεμένα....κλικάρετε το λινκ του basketopolis...
Live strong
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 25 2006, 10:49 PM) *
Εγώ να δεις icon_joy.gif biggrin.gif.

Εν τω μεταξύ μας πέσανε όλα μαζεμένα....κλικάρετε το λινκ του basketopolis...



Άντε ρε dizzy και εις ανώτερα… μακάρι το forum να γίνει γνωστό και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας! Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα! 41.gif
dizzy_fingers
Thank you smile.gif.
Papaloukas 4 ever
"Αφιέρωμα" του euroleague.net στο Θοδωρή:

The cellphone of Theodoros Papaloukas does not ring, but rather plays the chorus of a popular Greek song that also describes his life over the last year: "I am living a dream: please don't wake me up." Papaloukas is the only player in basketball history to play five title games in less than 12 months. He won four of them. Between September 25, 2005 and September 3, 2006, Papaloukas took the European Championships gold medal with Greece, then lifted the Euroleague, Russian League and Russian Cup trophies with CSKA Moscow. Only in the World Championships did he lose, finishing with the silver medal. He was voted the Euroleague Final Four MVP and was selected to all-league or all-tournament teams in the other competitions. Most remarkable of all, Papaloukas did all this as a substitute. He almost never starts a game for either his club or country teams. "So yes," he admits. "I still feel like I'm living a dream."Papaloukas, 29, grew up in the Athens neighborhood of "Ellinorosson," which means "Greek-Russian," named so because many Greek-Russian immigrants once lived there. The coincidence could not be more appropriate. As fate would have it, many years later Papaloukas would be the one to leave Athens for Moscow to find his destiny. "Before moving to CSKA I felt insecure," he said. That could be because he had to deal with rejection and disappointment many times in the early years of his career.One of Papaloukas's earliest basketball memories is the Greek national team's historic triumph over the USSR in the 1987 EuroBasket final. Papaloukas fell in love with that game after that and began to play day-and-night in the playgrounds. His passion led him once to play one-on-one with a friend at 3 a.m. And they only stopped because a neighbor who couldn't sleep through the noise threw water at them. "Some say that I am crazy" Papaloukas says. "They may be right, but what is crazy anyway? I used to be too impulsive, but now I think I am just a bit capricious." Capricious or not, the fact is that Papaloukas is ambitious. At age 17, Papaloukas stood 1.82 meters tall, but insisted that he would reach 2 meters. Two years later, he sprouted to his desired height - without losing any of his playmaking skills. Not long after that he made his debut with Ethnikos Ellinorosson, a team in Greece's third division. His biggest step forward, however, came with a move to first-division Ampelokipi. Papaloukas played nine games with Ampelokipi, but mostly at small forward. After Ampelokipi dropped to the second division, Papaloukas would return to the first division with Dafni, butonce again his team was relegated. In the summer of 1998, Papaloukas cried for the first time in his career, after being cut from Greece's under-21 national team roster for the European Championships. Days before, he had worked out for Olympiacos, but failed to impress the Reds' coach, Dusan Ivkovic. Papaloukas would meet up again with both Olympiacos and Ivkovic. For the moment, however, Papaloukas was back in the second division, although now he started to dominate at that level. Panionios decided to pry him from Dafni and Papaloukas became the teammate of Slovenian legend Juri Zdovc. "He taught me a lot," Papaloukas says. "I learned so much by playing alongside him that I want to thank him." Aside from outstanding court vision and understanding of the game, Papaloukas and Zdovc shared the same passion for basketball. Papaloukas's love for the game was apparent to all when he broke down in tears after Mihalis Kakiouzis's buzzer-beater sent AEK to the Greek League semifinals at Panionios's expense. Nonetheless, Papaloukas's superb 2000-01 campaign, which saw him average 14.5 points on 58.6% two-point shooting, made him the hottest name on that summer's player market. He stirred the interest of rival Greek powerhouses Panathinaikos and Olympiacos, eventually choosing to sign a four-year deal with the Reds. During his first season in Piraeus, Olympiacos lifted the Greek Cup – the club's first since 1997 -- and lost the league championship to AEK. Papaloukas finished with 7.3 points and 4.2 assists per game, but that wasn't enough for the Reds, who wanted to renegotiate his contract. In the end, Papaloukas was a disappointed 25-year-old free agent. At the time, Papaloukas recalled all the negative things he'd ever been told by his past coaches - and then he made a bold choice. "The decision to join CSKA Moscow proved the best I could have taken," he says now. "I mean, I always knew that I was a good player, but certain things and circumstances can decide how far you will go."In Moscow, Papaloukas found a mentor in coach Ivkovic and a man to trust in general manager Sergey Kuschenko. Living on the 16th floor of a building on Leningrad Street was a new experience for Papaloukas. "I missed Greece a lot," he says. "But soon the people and the fans of CSKA made me feel comfortable. Now, they treat me like a king and I thank them for that." Papaloukas and CSKA had success together from the start, reaching consecutive Euroleague Final Fours and taking charge again of the Russian League. The third season was supposed to be the charm, but despite once again making the Final Four, this time in Moscow, CSKA once again lost in the semifinals. Last season, after Ivkovic left CSKA and Ettore Messina took over the bench, everything came together. In a thrilling Final Four in which Papaloukas was a virtuoso off the bench, CSKA rolled to the Euroleague title for the first time in 35 years, since 1971. The Final Four MVP award and a place on the All-Euroleague First Team were unprecedented honors for a bench player. But for Papaloukas, the most flattering compliment was recognition of his talents by his coaches and teammates. "I am very happy to hear that I am considered a smart player," Papaloukas said. "And I enjoy it most when I hear that coming from great players of the past." Papaloukas has great respect for basketball legends. "I am still filled with awe every time I see Panagiotis Giannakis," he says of the Greek national head coach. Papaloukas has played for Greece since 2001 and under Giannakis since he took over as head coach in 2004. One of Papaloukas's strengths is that he need not score to help win games, as shown when his 12 assists helped defeat the United States in last month's World Championships semifinals. But Papaloukas also has the knack of scoring in big games, as when he led CSKA with 18 points against Maccabi Tel Aviv in the 2006 Euroleague title game, and his 22-point performance for Greece against Russia in the Eurobasket 2005 quarterfinals. "When I came on the floor to face the Russians I felt like I was returning home late at night and didn't have to turn on the lights to find the way to bed," Papaloukas recalls. "I knew what to do to get them in trouble." As sure as he is of himself on the court, Papaloukas suffers through nights before games. "I roll over and over again in bed trying to get some sleep," he says. "Then, I get up; go for a walk around the hotel, return for a nap and still I am the one waiting for the team in the breakfast room." It might be said that Papaloukas always has waited his turn. First, he was just trying to get the chance to reach Europe's top clubs. And now, he begins almost every game he plays on the bench, waiting for his chance to shine. The say good things come to those who wait, but once he got his opportunity, it was not long before the name of Theodoros Papaloukas could be heard among those of the best basketball players in the world.

Πάρα πολύ καλό, γεια σου ρε γίγαντα Τεό. Φάε τους ξανά τους Αμερικάνους, τώρα στη Μόσχα και την επόμενη εβδομάδα στην Κολωνία. ΓΕΡΑ!!!!
greece4
στη μοσχα τους καθαρισε παλι λολ
http://www.euroleague.net/news/i/1395/180/...-75-la-clippers
αυριο παιζει cska-suns η 76ers στον τελικο του nba europe live

(σημερα cska-maccabi 90-81 - παλι υμνοι απο τους συμπαικτες του αυτη τη φορα για τον τεο! wink.gif )
http://www.euroleague.net/news/i/1476/180/...accabi?smid=312
http://www.sport24.gr/html/ent/142/ent.144142.asp

κι ενα αρθρο του σκουντη..
http://www.sportime.gr/xst/arthrografia_in...article_id=1782
sofo4
QUOTE(greece4 @ Oct 11 2006, 02:44 AM) *
στη μοσχα τους καθαρισε παλι λολ
http://www.euroleague.net/news/i/1395/180/...-75-la-clippers
αυριο παιζει cska-suns η 76ers στον τελικο του nba europe live

(σημερα cska-maccabi 90-81 - παλι υμνοι απο τους συμπαικτες του αυτη τη φορα για τον τεο! wink.gif )
http://www.euroleague.net/news/i/1476/180/...accabi?smid=312
http://www.sport24.gr/html/ent/142/ent.144142.asp

κι ενα αρθρο του σκουντη..
http://www.sportime.gr/xst/arthrografia_in...article_id=1782

77.gif 77.gif Συγχαρητήρια ΤΕΟ 41.gif
rchos
διαβασατε τον ορο που εχει λεει στο συμβολαιο του οτι αν γουσταρει δεν παει στο βλαδιβοστοκ για τα παιχνιδια εκει του ρωσικου πρωταθληματος επειδη ειναι 9 ωρες πτηση!μιλαμε τον εχουν θεο στην μοσχα!α ρε τεο μπραβο!
thrylos7
Απόσπασμα από sport24.gr:

QUOTE
Οι Έλληνες, πάντως, που βρέθηκαν στην Κολωνία είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πόσο διάσημος είναι πλέον στο παγκόσμιο μπάσκετ ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο Paps που λέει και ο Λάνγκτον, ο Παπαλούκας όπως τον προφέρουν οι ξένοι, ο «Τεό» εν συντομία, για να ξεμπερδεύουμε.

«Είναι ο καλύτερος πόιντ-γκαρντ στον κόσμο» είπε ο Ζορζ Εντί, που σχολιάζει τους αγώνες στη γαλλική τηλεόραση, «είναι παράδειγμα εξέλιξης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πως ένας παίκτης μπορεί να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο» υπερθεμάτισε ο Βαλντεμάρας Χόμιτσους.

Το γήπεδο (οι Γερμανοί δηλαδή) τον αποθέωνε κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του, όλοι ήθελαν ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία μαζί του.

Μέχρι και ο φημισμένος Μπιλ Γουόλτον τον είχε στο …πίτσι-πίτσι πριν από το παιχνίδι με τους Σίξερς.
«Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Ειδικά αν σκεφτώ από πού ξεκίνησα και που έφτασα. Νομίζω ότι δεν μιλάμε μόνο για μπάσκετ, αλλά για μια προσπάθεια ζωής, να γίνεις καλύτερος και να πετύχεις. Το βλέπω σε πολλά e mail που διαβάζω. Κι αυτό μου δίνει δύναμη…» λέει.
Είναι μεγάλη υπόθεση, καμιά αμφιβολία…
Papaloukas 4 ever
QUOTE(rchos7 @ Oct 12 2006, 02:23 PM) *
διαβασατε τον ορο που εχει λεει στο συμβολαιο του οτι αν γουσταρει δεν παει στο βλαδιβοστοκ για τα παιχνιδια εκει του ρωσικου πρωταθληματος επειδη ειναι 9 ωρες πτηση!μιλαμε τον εχουν θεο στην μοσχα!α ρε τεο μπραβο!


Ναι, αλλά στην τελευταία συνέντευξή του είπε ότι δεν τον έχουν ακόμα ενημερώσει για το ότι δεν θα παέι ούε αυτή τη φορά. Βέβαια, και εγώ αν ήμουν ο προεδρος της ομάδας icon_wave.gif και του έδινα τόσα ευρώπουλα, θα τον είχα σαν θεό 77.gif .
rchos
υποκλινεται και αυτος!

ο νας ζητησε την εμφανιση του παπαλουκ!


θελω και εγω φανελα του!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.