Εξαιρετικό θέμα. Αυτό που θα σας πω εγώ είναι κάτι πανεύκολο και πάρα μα πάρα πολύ γευστικό. Ένα γλυκάκι.
Τηγανητή ΣοκολάταΥλικάΣπορέλαιο
Αλεύρι
Αυγά
Γαλέτα (δηλ. Τριμμένη Φρυγανιά)
Σοκολάτα (εδώ εγώ προτιμώ κουβερτούρα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι γουστάρετε, είναι δοκιμασμένη η συνταγή ακόμα και με λευκή σοκολάτα αν και δεν το προτείνω γιατί θα ξελιγωθείτε, προτιμάτε κουβερτούρα και μάλιστα με αρκετό κακάο, όσο πιο πικρή τόσο το καλύτερο)
Εκτέλεση(Δεν λέω ποσότητες πουθενά καθώς παίζει ανάλογα με το πόση σοκολάτα θέλουμε, 1 μπάρα, 2, 3 όσο γουστάρουμε.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τη γαλέτα και σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε σαν να κάνουμε ομελέτα.
Πέρνουμε τη σοκολάτα και τη σπάμε όπως θέλουμε, σε όσα κομμάτια θέλουμε ή ακόμα βάζουμε και 1 ολόκληρη μπάρα και ακολουθεί η εξής απλή διαδικασία.
Πρώτα περνάμε τη σοκολάτα από το αλεύρι, μετά τη βουτάμε στο αυγό και μετά στη γαλέτα και ξανά αυγό και ξανά γαλέτα και τέλος. (ναι ναι σαν να κάνουμε πανέ κοτόπουλο

)
Τώρα αφού έχουμε ετοιμάσει τις σοκολάτες μας πάμε να τις τηγανίσουμε. Σε ένα τηγάνι, βαθύ θα προτιμούσα ρίχνουμε 1 με 2 δάχτυλα λάδι (λέω τόσο για να βουλιάξει η σοκολάτα και να μην χρειαστεί να τη γυρνάμε και να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να κάψει και μόλις έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες.
Το μόνο που πρέπει είναι να πάρει χρώμα η κρούστα από έξω και να τηγανιστεί καλά για να μην μας χυθεί η σοκολάτα, γι'αυτό και προσέχουμε καλά στο πανάρισμα, έτσι ώστε να θωρακιστεί καλά το κάθε κομμάτι σοκολάτας.
Αυτό ήταν, τις βγάζουμε και έχουμε την τηγανητή μας σοκολάτα έτοιμη
Συνοδεύεται με...βασικά ότι θέλετε. Τρώγεται ζεστή για να είναι λιωμένη η σοκολάτα, αν κρυώσει σκληραίνει η σοκολάτα και δεν είναι ωραίο.
Ιδέα, σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας ή φρούτα του δάσους και σιρόπι βατόμουρο κτλ κτλ κτλ
ΥΓ: Όχι δεν την γέννησα τη συνταγή, την είδα από την εκπομπή του Μαμαλάκη στο Mega, τη μεσημεριανή που έκανε κάποτε. Και αν θυμάμαι την έκανε ο Γκιλντής.
ΥΓ: Έχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και έχω δουλέψει και σαν μάγειρας παρόλο που πια δεν ασχολούμαι με το επάγγελμα.