Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Μαγειρική
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2
morfi
Σε αυτό το τόπικ θα ασχοληθούμε με τα της του μαγειρικής ! Εδώ θα γράφουμε συνταγές, τρόπους ψησίματος, τη διαφορά μεταξύ βραστού και ψητού για να μη το ρωτήσετε και γίνετε ρεζίλι όπως εγώ, πείτε μας από ποιά κρεωπολεία και μανάβικα αγοράζετε καθώς και τρόπους να βοηθήσουμε επιτέλους αυτό το παιδί να πιάσει το μήλο -----> apple.gif (πρέπει να ήταν το πιο μούφα αστείο μου ever).
Φορέστε τις ποδιές σας, ανοίξτε τον υπολογιστή σας (αν έχετε συνηθίσει όταν μαγειρεύετε να βλέπετε από τη τηλεόραση, τι να πω... τότε συνθέστε το pc με τη τηλεόραση) και ανάψτε το μάτι της κουζίνας (όταν σας ζητηθεί wink.gif ). Χίαρ γουί γκόου ! (α, και μην ξεχάσετε τα σκεύη μαγειρικής έτσι ; )

Σήμερα : Στήθος από κοτόπουλο smilie_schal1.gif :


γιαμ γιαμ

και πως να το φτιάξετε :

5. (πέρασα τέσσερα βήματα. Λεπτομέρειες...) Ξεχωρίστε το στήθος :

Ξεχωρίστε το στήθος από την πλάτη και κόψτε μέχρι τον λαιμό.
Κόψτε την πλάτη στα δύο στο σημείο που τελειώνουν τα πλευρά.

6. Κόψτε το στήθος στα δύο :

Αν το απαιτεί η συνταγή σας μπορείτε να αφήσετε το στήθος ολόκληρο.
Για να κόψετε στη μέση κόψτε δυνατά και σταθερά κατά μήκος του κόκκαλου του στήθους.

Αύριο : Πώς κόβουμε το κοτόπουλο - Βασική μέθοδος διαχωρισμού του κοτόπουλου σε μερίδες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Παρουσίαση βήμα βήμα με φωτογραφίες ! 41.gif


morfious gamatius

Α και παραλίγο να το ξεχάσω : Δοξάστε με
Pierce
καθε μερα στο basketforum με τον μορφη , ειναι μια μερα γεματη εκπληξεις! laugh.gif
captain charisma
εγω το μονο που ξερω να φτιαχνω καλα ειναι μακαροναδα με σαλτσα και μανηταρια και τρυρακι τρυμενο!σας λεω ειναι μουρλια!αν δοκιμασετε θα θελετε κι αλλο 19.gif
Air Kef
Mόλις ειπες μανιτάρια μου ήρθε μια αναγούλα.

Αν το συνεχίσει ο Μπιλ,θα ειναι ενα ωραιο τοπικ για ολους τους φοιτητες!
sihainas
Λοιπόν όταν δεν θα βαριέμαι θα δώσω οδηγίες για Pizza... εμένα προσωπικά αν και μ'αρέσει δεν με ενθουσιάζει αλλά όσοι την έχουν φάει μου λένε ότι είναι πολύ καλή και ζητάνε να την ξαναφτιάξω...
kostasvc15
QUOTE(morfi @ Jan 16 2008, 18:23 ) *
και τρόπους να βοηθήσουμε επιτέλους αυτό το παιδί να πιάσει το μήλο -----> apple.gif (πρέπει να ήταν το πιο μούφα αστείο μου ever).

24.gif
QUOTE(morfi @ Jan 16 2008, 18:23 ) *
Α και παραλίγο να το ξεχάσω : Δοξάστε με

77.gif



Μπορω να σας μαθω να ψηνετε...Btw ο πατερας μου εχει κρεοπωλειο cool.gif
center
QUOTE(morfi @ Jan 16 2008, 20:23 ) *
Σε αυτό το τόπικ θα ασχοληθούμε με τα της του μαγειρικής ! Εδώ θα γράφουμε συνταγές, τρόπους ψησίματος, τη διαφορά μεταξύ βραστού και ψητού για να μη το ρωτήσετε και γίνετε ρεζίλι όπως εγώ, πείτε μας από ποιά κρεωπολεία και μανάβικα αγοράζετε καθώς και τρόπους να βοηθήσουμε επιτέλους αυτό το παιδί να πιάσει το μήλο -----> apple.gif (πρέπει να ήταν το πιο μούφα αστείο μου ever).
Φορέστε τις ποδιές σας, ανοίξτε τον υπολογιστή σας (αν έχετε συνηθίσει όταν μαγειρεύετε να βλέπετε από τη τηλεόραση, τι να πω... τότε συνθέστε το pc με τη τηλεόραση) και ανάψτε το μάτι της κουζίνας (όταν σας ζητηθεί wink.gif ). Χίαρ γουί γκόου ! (α, και μην ξεχάσετε τα σκεύη μαγειρικής έτσι ; )

Σήμερα : Στήθος από κοτόπουλο smilie_schal1.gif :


γιαμ γιαμ

και πως να το φτιάξετε :

5. (πέρασα τέσσερα βήματα. Λεπτομέρειες...) Ξεχωρίστε το στήθος :

Ξεχωρίστε το στήθος από την πλάτη και κόψτε μέχρι τον λαιμό.
Κόψτε την πλάτη στα δύο στο σημείο που τελειώνουν τα πλευρά.

6. Κόψτε το στήθος στα δύο :

Αν το απαιτεί η συνταγή σας μπορείτε να αφήσετε το στήθος ολόκληρο.
Για να κόψετε στη μέση κόψτε δυνατά και σταθερά κατά μήκος του κόκκαλου του στήθους.

Αύριο : Πώς κόβουμε το κοτόπουλο - Βασική μέθοδος διαχωρισμού του κοτόπουλου σε μερίδες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Παρουσίαση βήμα βήμα με φωτογραφίες ! 41.gif
morfious gamatius

Α και παραλίγο να το ξεχάσω : Δοξάστε με


Μπορείς να κάνεις στήθος κοτόπουλο αλα κρέμ..
Επίσης γίνεται να το φτιάξεις μαρσάλα και παρμεζάνα..
Για το αλα κρέμ,
ψήνεις το φιλέτο στν σχάρα.
Για να γίνει αλα κρεμ, πετάς μεσα στο τηγάνι κρέμα γάλακτος, κίτρινο τυρί, μανιτάρια και μπέικον και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί...
Μπορείς να συνοδεύσεις το αλα κρεμ με πατάτες , μακαρόνια ή ρύζι..
NBAer
OK για καλη υγεια προτεινω το λαχταριστο:

2 ή μια φορα την ημερα πρωι-(βραδυ):

-Γαλα σε σκονη εμπλουτισμενο με ασβεστιο.
-1 αυγο με τη φλουδα.
-Φυτρο σταριου.
-Φυστικοβουτυρο.
-Μιση ή μια μπανανα.
-Μαγια της μπυρας.
-Ινοσιτολ(Inositol)
-Λεκιθινη
Όλα ανακατεμενα στο μπλέντερ.

Και εχουμε το αφανταστα θρεπτικο και λαχταριστο:

Το βαζετε σε ποτηρι και το πινετε....
Air Kef
ΝΒΑερ:

Ακουγεται τρομερο. smile.gif

Ωστοσο εκτος απο μπανανα δν υπαρχει τιποτα αλλα μεσα στο σπιτι μου.
Επισης τα Ινοσιτολ(Inositol) και Λεκιθινη δν εχω ιδεα τι ειναι και που τα βρισκουμε. biggrin.gif

Κανονικα δν θα σου εδινα σημασια ωστόσο διαβαζοντας για μπανανα και μαγια μπυρας μου κινησες το ενδιαφερον και παρακαλάω για περισσοτερες πληροφοριες!! biggrin.gif tongue.gif tongue.gif
spysta
Λοιπον ειμαι ο ανθρωπος σας γι αυτο το τοπικ .... smiley.gif smiley.gif
Αραγε πως δεν ειχα σκεφτει να ανοιξω εγω ενα tongue.gif thanks morfi!!!!!!!!!!! smiley.gif
Λοιπον ... πιατο ημερας
την συνταγη την πηρα απο μια Ιταλιδα φιλη της αδερφης μου ... και μου βγηκε ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!
Ειναι παρα πολυ απλο και πεντανοστιμο

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ

Παρτε σολωμο ..οχι παρα πολυ
ψιλοκοψτε τον αρκετα καλα .... παρτε 2 πιπεριες (πρασινες κοκκινες) και ψιλοκοψτε κι αυτες αρκετα ..
τσιγαριστε τις και μετα ριξτε μεσα πιπερι χοντρο και λιγο θαλασσινο αλλατι ...
Παραλληλα φτιαχνετε τις πεννες (χρωματιστες ,απλες ,ή ακομα καλυτερα αν βρειτε τις χειροποιητες απο μελανι σουπιας )
λοιπον ...αφου παρουν λιγο χρωμα οι πιπεριες ριξτε μεσα το σολωμο ..ανακατεψτε καλα και μετα απο λιγο ριξτε στο τηγανι μιση κρεμα γαλακτος (μην το κανουμε και βαρυ tongue.gif ) και λιγο γαλα
ανακατεψτε καλα την σαλτσα με τις πεννες ... και μετα σερβιρετε με λιγο τριμμενο τυρι Πεκορινο ή Παρμεζανα
ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ smiley.gif
NBAer
QUOTE(Air Kef @ Jan 19 2008, 05:29 ) *
ΝΒΑερ:

Ακουγεται τρομερο. smile.gif

Ειναι τρομερο. Ειναι ο "χυμος του Μπρους Λι". Σου δινει ατελειωτη ενεργεια και θρεπτικα στοιχεια.


QUOTE
Επισης τα Ινοσιτολ(Inositol) και Λεκιθινη δν εχω ιδεα τι ειναι και που τα βρισκουμε. biggrin.gif

Το ζητας σαν ινοσιτολη και ειναι ενα ειδος βιταμινης Β πολυ σπουδαιο και σημαντικο για τον οργανισμο.
Και τα 2 τα βρισκεις στο φαρμακειο.....

QUOTE
Κανονικα δν θα σου εδινα σημασια

Γιατι δεν θα μου εδινες σημασια? sleep.gif dry.gif

QUOTE
ωστόσο διαβαζοντας για μπανανα και μαγια μπυρας μου κινησες το ενδιαφερον και παρακαλάω για περισσοτερες πληροφοριες!! biggrin.gif tongue.gif tongue.gif

Και τι κολλημα εχεις με τη μαγια μπυρας και με τις μπανανες? ohmy.gif biggrin.gif


QUOTE(spysta @ Jan 19 2008, 07:38 ) *
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ
Παρτε σολωμο ..οχι παρα πολυ
ψιλοκοψτε τον αρκετα καλα .... παρτε 2 πιπεριες (πρασινες κοκκινες) και ψιλοκοψτε κι αυτες αρκετα ..
τσιγαριστε τις και μετα ριξτε μεσα πιπερι χοντρο και λιγο θαλασσινο αλλατι ...
Παραλληλα φτιαχνετε τις πεννες (χρωματιστες ,απλες ,ή ακομα καλυτερα αν βρειτε τις χειροποιητες απο μελανι σουπιας )
λοιπον ...αφου παρουν λιγο χρωμα οι πιπεριες ριξτε μεσα το σολωμο ..ανακατεψτε καλα και μετα απο λιγο ριξτε στο τηγανι μιση κρεμα γαλακτος (μην το κανουμε και βαρυ tongue.gif ) και λιγο γαλα
ανακατεψτε καλα την σαλτσα με τις πεννες ... και μετα σερβιρετε με λιγο τριμμενο τυρι Πεκορινο ή Παρμεζανα
ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ smiley.gif

Πολλοι αγνωστοι οροι και αγνωστες λεξεις.
Πως ψιλοκοβουν κατι? sad.gif
Τι σημαινει "τσιγαριστε"? blink.gif
Πως φτιαχνονται οι πεννες?
Τι σημαινει τηγανι? biggrin.gif
Επειδη πιθανοτατα πολλοι ειναι σαν και εμενα icon_drunk.gif μην τα λετε τοσο αποτομα και μην χρησιμοποιειτε τοσες ξενες λεξεις..... smile.gif
Pierce
QUOTE(NBAer @ Jan 19 2008, 11:48 ) *
Πολλοι αγνωστοι οροι και αγνωστες λεξεις.
Πως ψιλοκοβουν κατι? sad.gif
Τι σημαινει "τσιγαριστε"? blink.gif
Πως φτιαχνονται οι πεννες?
Τι σημαινει τηγανι? biggrin.gif
Επειδη πιθανοτατα πολλοι ειναι σαν και εμενα icon_drunk.gif μην τα λετε τοσο αποτομα και μην χρησιμοποιειτε τοσες ξενες λεξεις..... smile.gif


το βαζεις σε εναν ταμπλα και με ενα μαχαιρι το κοβεις σε μικρα κομματακια..
τσιγαριζουμε κατι οταν το ριχνουμε στο τηγάνι( θα αναλυθει παρακατω tongue.gif ) με λιγο λαδι
τις πεννες τις παιρνουμε ετοιμες
τηγανι ειναι ενα σκευος που βγαινει σε διαφορα μεγεθη και μας βοηθαει στο τηγανισμα laugh.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
IlyaZ
QUOTE(pierce21 @ Jan 19 2008, 09:52 ) *
το βαζεις σε εναν ταμπλα και με ενα μαχαιρι το κοβεις σε μικρα κομματακια..
τσιγαριζουμε κατι οταν το ριχνουμε στο τηγάνι( θα αναλυθει παρακατω tongue.gif ) με λιγο λαδι
τις πεννες τις παιρνουμε ετοιμες
τηγανι ειναι ενα σκευος που βγαινει σε διαφορα μεγεθη και μας βοηθαει στο τηγανισμα laugh.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif


Τώρα θα σε ρωτήσει (και με το δίκιο του) τι είναι ο ταμπλάς.

Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι παραπληροφορείς τον κόσμο όταν λες ότι παίρνουμε έτοιμες τις πέννες. tongue.gif tongue.gif
Pierce
ταμπλας λοιπον ειναι ενα μεγαλο ξυλο οπου συνηθως κοβουμε τα ψωμια κλπ. tongue.gif

τωρα αν εσυ φτιαχνεις τις πεννες και δεν παιρνεις ετοιμες θα παρακαλουσα να μου δωσεις την διευθυνση του εστιατοριου που εισαι σεφ να περασω να τις δοκιμασω tongue.gif
spysta
Ευχαριστω τον pierce21 που με γλιτωσε απο κανα δυο ποστ tongue.gif tongue.gif
Συγγνωμη για την παραληψη ΝΒΑer smiley.gif
B for Basketball
QUOTE(NBAer @ Jan 19 2008, 09:48 ) *
Τι σημαινει τηγανι? biggrin.gif

Kανε την ιδια ερωτηση στην μανα μ...κ θα σ απαντηση μη διολου ευχαριστω τροπο...Κ αν μετα το κεφαλι σου ειναιν επιπεδο....θα μετανιωσεις οικτρα για αυτην την ερωτηση... tongue.gif tongue.gif 19.gif
Air Kef
Θενξ ΝΒΑερ.
Θα το δοκιμασω. smile.gif

Μπανανα ειναι το βασικο συστατικο του ονερικου μπανοφι ενω η μαγια μπύρας ειναι βαση της μπυρας.


Συντομα θα ποσταρω συνταγη για το μπανοφι ενω θα κανω το ιδιο και για τα scrambled egges με baycon ώστε να καταλαβαιτε τι εχει προσφέρει η κατα τα αλλα απλη αγγλικη κουζινα στον κοσμο. tongue.gif
Gravedigger
QUOTE(Air Kef @ Jan 19 2008, 21:00 ) *
Συντομα θα ποσταρω συνταγη για το μπανοφι ενω θα κανω το ιδιο και για τα scrambled egges με baycon ώστε να καταλαβαιτε τι εχει προσφέρει η κατα τα αλλα απλη αγγλικη κουζινα στον κοσμο. tongue.gif

Να περιμένουμε και συνταγή για Sepherd's pie δηλαδή??? tongue.gif
Air Kef
Αν την θελετε πολυ και εχουν επιτυχια τα αλλα δυο,να ρωτησω την πεθερα μου ρε παιδια!


Λοιπον, για scrambled eggs:

Συνταγη για 2 ατομα:

6 αυγα
6 κουταλια τσαγιου γαλα
3 "ριξιματα" αλατιου
1 κουταλι σουπας βουτηρο στο τηγανι



Σε ενα βαθυ πιατο/μπολ ριχνουμε τα αυγα,το αλατι και το αλατι και τα ανακατευουμε για κανα 2λεπτο ή οσο μας παρει για να γινει το μιγμα ομοιομορφο.

Μολις λιωσει τελειως το βουτηρο στο τηγανι ριχνουμε το μιγμα μας με τα αυγα μεσα.

Περιμενουμε λιγο μεχρι να δεσει απειροελαχιστα το μειγμα και με μια σπατουλα πιανουμε απο ενα σημειο στο περιγραμμα της ομελετας και σπρωχνουμε προς το κεντρο.
Το ιδιο κανουμε σιγα σιγα σε ολο το μειγμα. Αυτο που θελουμε να κανουμε ειναι να διαλυσουμε το μειγμα σε κομματακια - thats the whole point of scrambled-.

Επαναλαμβανουμε συνεχως την ιδια κινηση οπου το κρινουμε αναγκαιο,ενω τα μεγαλα κομματια τα κοβουμε με την σπατουλα σε μικροτερα.

Οταν κιτρινισουν ολα τα κομματακια τα αδειαζουμε σε ενα πιατο.

Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε 3-4 φετες μπεικον εως οτου ψηθουν οσο εμεις θελουμε.

Προτεινω μαζι με αυτα και ενα ποτηρι χυμο!!!


Καλη απολαυση!
jois21
γκειδες tongue.gif
PanosIlio
Εξαιρετικό θέμα. Αυτό που θα σας πω εγώ είναι κάτι πανεύκολο και πάρα μα πάρα πολύ γευστικό. Ένα γλυκάκι.

Τηγανητή Σοκολάτα

Υλικά

Σπορέλαιο
Αλεύρι
Αυγά
Γαλέτα (δηλ. Τριμμένη Φρυγανιά)
Σοκολάτα (εδώ εγώ προτιμώ κουβερτούρα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι γουστάρετε, είναι δοκιμασμένη η συνταγή ακόμα και με λευκή σοκολάτα αν και δεν το προτείνω γιατί θα ξελιγωθείτε, προτιμάτε κουβερτούρα και μάλιστα με αρκετό κακάο, όσο πιο πικρή τόσο το καλύτερο)

Εκτέλεση

(Δεν λέω ποσότητες πουθενά καθώς παίζει ανάλογα με το πόση σοκολάτα θέλουμε, 1 μπάρα, 2, 3 όσο γουστάρουμε.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τη γαλέτα και σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε σαν να κάνουμε ομελέτα.
Πέρνουμε τη σοκολάτα και τη σπάμε όπως θέλουμε, σε όσα κομμάτια θέλουμε ή ακόμα βάζουμε και 1 ολόκληρη μπάρα και ακολουθεί η εξής απλή διαδικασία.
Πρώτα περνάμε τη σοκολάτα από το αλεύρι, μετά τη βουτάμε στο αυγό και μετά στη γαλέτα και ξανά αυγό και ξανά γαλέτα και τέλος. (ναι ναι σαν να κάνουμε πανέ κοτόπουλο tongue.gif )

Τώρα αφού έχουμε ετοιμάσει τις σοκολάτες μας πάμε να τις τηγανίσουμε. Σε ένα τηγάνι, βαθύ θα προτιμούσα ρίχνουμε 1 με 2 δάχτυλα λάδι (λέω τόσο για να βουλιάξει η σοκολάτα και να μην χρειαστεί να τη γυρνάμε και να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να κάψει και μόλις έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες.
Το μόνο που πρέπει είναι να πάρει χρώμα η κρούστα από έξω και να τηγανιστεί καλά για να μην μας χυθεί η σοκολάτα, γι'αυτό και προσέχουμε καλά στο πανάρισμα, έτσι ώστε να θωρακιστεί καλά το κάθε κομμάτι σοκολάτας.

Αυτό ήταν, τις βγάζουμε και έχουμε την τηγανητή μας σοκολάτα έτοιμη tongue.gif

Συνοδεύεται με...βασικά ότι θέλετε. Τρώγεται ζεστή για να είναι λιωμένη η σοκολάτα, αν κρυώσει σκληραίνει η σοκολάτα και δεν είναι ωραίο.

Ιδέα, σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας ή φρούτα του δάσους και σιρόπι βατόμουρο κτλ κτλ κτλ

ΥΓ: Όχι δεν την γέννησα τη συνταγή, την είδα από την εκπομπή του Μαμαλάκη στο Mega, τη μεσημεριανή που έκανε κάποτε. Και αν θυμάμαι την έκανε ο Γκιλντής.

ΥΓ: Έχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και έχω δουλέψει και σαν μάγειρας παρόλο που πια δεν ασχολούμαι με το επάγγελμα.
center
QUOTE(Air Kef @ Jan 22 2008, 04:03 ) *
3 "ριξιματα" αλατιου

24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
Air Kef
3 dashes of salt.

Ολο δικο σου. tongue.gif
spysta
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Jan 22 2008, 07:02 ) *
Εξαιρετικό θέμα. Αυτό που θα σας πω εγώ είναι κάτι πανεύκολο και πάρα μα πάρα πολύ γευστικό. Ένα γλυκάκι.

Τηγανητή Σοκολάτα

Υλικά

Σπορέλαιο
Αλεύρι
Αυγά
Γαλέτα (δηλ. Τριμμένη Φρυγανιά)
Σοκολάτα (εδώ εγώ προτιμώ κουβερτούρα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι γουστάρετε, είναι δοκιμασμένη η συνταγή ακόμα και με λευκή σοκολάτα αν και δεν το προτείνω γιατί θα ξελιγωθείτε, προτιμάτε κουβερτούρα και μάλιστα με αρκετό κακάο, όσο πιο πικρή τόσο το καλύτερο)

Εκτέλεση

(Δεν λέω ποσότητες πουθενά καθώς παίζει ανάλογα με το πόση σοκολάτα θέλουμε, 1 μπάρα, 2, 3 όσο γουστάρουμε.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τη γαλέτα και σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε σαν να κάνουμε ομελέτα.
Πέρνουμε τη σοκολάτα και τη σπάμε όπως θέλουμε, σε όσα κομμάτια θέλουμε ή ακόμα βάζουμε και 1 ολόκληρη μπάρα και ακολουθεί η εξής απλή διαδικασία.
Πρώτα περνάμε τη σοκολάτα από το αλεύρι, μετά τη βουτάμε στο αυγό και μετά στη γαλέτα και ξανά αυγό και ξανά γαλέτα και τέλος. (ναι ναι σαν να κάνουμε πανέ κοτόπουλο tongue.gif )

Τώρα αφού έχουμε ετοιμάσει τις σοκολάτες μας πάμε να τις τηγανίσουμε. Σε ένα τηγάνι, βαθύ θα προτιμούσα ρίχνουμε 1 με 2 δάχτυλα λάδι (λέω τόσο για να βουλιάξει η σοκολάτα και να μην χρειαστεί να τη γυρνάμε και να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να κάψει και μόλις έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες.
Το μόνο που πρέπει είναι να πάρει χρώμα η κρούστα από έξω και να τηγανιστεί καλά για να μην μας χυθεί η σοκολάτα, γι'αυτό και προσέχουμε καλά στο πανάρισμα, έτσι ώστε να θωρακιστεί καλά το κάθε κομμάτι σοκολάτας.

Αυτό ήταν, τις βγάζουμε και έχουμε την τηγανητή μας σοκολάτα έτοιμη tongue.gif

Συνοδεύεται με...βασικά ότι θέλετε. Τρώγεται ζεστή για να είναι λιωμένη η σοκολάτα, αν κρυώσει σκληραίνει η σοκολάτα και δεν είναι ωραίο.

Ιδέα, σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας ή φρούτα του δάσους και σιρόπι βατόμουρο κτλ κτλ κτλ

ΥΓ: Όχι δεν την γέννησα τη συνταγή, την είδα από την εκπομπή του Μαμαλάκη στο Mega, τη μεσημεριανή που έκανε κάποτε. Και αν θυμάμαι την έκανε ο Γκιλντής.

ΥΓ: Έχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και έχω δουλέψει και σαν μάγειρας παρόλο που πια δεν ασχολούμαι με το επάγγελμα.

Με παγωτο βανιλια!!!!!!!!!!! smiley.gif Γιαμ γιαμ!!!
Να προσθεσω και γω στην πολυ ωραια συνταγη του PanosIlio ... αφου τελειωσετε την σοκολατα ... κοψτε μερικα κοματια μηλου ... τηγανιστε τα με βουτιρο και λιγο τριμμενο καρυδι και σερβιρετε τα ...
τα καβουρδισμενα μηλα ..απο πανω την τηγανιτη σοκολατα ..και διπλα το παγωτο βανιλια .. και ολα αυτα με λιγο σιροπι απο καραμελα smiley.gif smiley.gif
Χωρις πλακα σε ενα πολυ καλο εστιατοριο στο Παρισι ..αυτο μας ειχαν προτινει ως πολυ καλο γλυκο
PanosIlio
Παγωτό, πολύ σωστά, πως μου διέφυγε εμένα smiley.gif
NBAer
Σημερα πριν λιγο εμαθα πως να ζεσταινω μακαρονια!!!! Τρομερο κατορθωμα για μενα. icon_drunk.gif 69.gif
Αντε σε λιγο θα μαθω και πως να τα φτιαχνω.... icon_drunk.gif
sihainas
Καλύτερα να μην μάθεις... εγώ έχω πολύ άσχημη εμπειρία με τα μακαρόνια.. ενώ τα είχα φτιάξει όμορφα κι ωραία.. ήρθε η ώρα να τα καφουρτίσω (you know που βάζεις το βούτηρο στο μπρίκι) ε παίρνω το μπρίκι με το λιωμένο βούτηρο να το ρίξω στα μακαρόνια...και όπως ήταν καυτό στάζει μια σταγόνα στο χέρι μου... μου πεφτει το μπρίκι και χύνεται όλο το καυτό βούτηρο πάνω στην κοιλιά μου (δυστυχώς ήταν και καλοκαίρι και δεν φόραγα και μπλούζα) έτσι μου έχει αφήσει ένα αρκετά μεγάλο σημάδι... βέβαια έχει αρχίσει να εξαφανίζεται πλέον καθώς αυτο έγινε πριν αρκετά χρόνια αλλά όλο δεν πρόκειτε να φύγει... δυστυχώς όμως ως μακαρονάς δεν γίνεται να μην φτιάξω μακαρόνια οπότε πλέον όταν έρχεται η ώρα του καφουρτίσματος... τυλίγο το χέρι μου με πετσέτα πρώτα tongue.gif
NBAer
QUOTE(sihainas @ Jan 23 2008, 00:00 ) *
..........
..........

Oh! ohmy.gif
Δραματικο.....

Τα μακαρονια αν και οχι τοσο υγιεινη τροφη(παροτι οχι απο τις πιο δηλητηριωδεις) οταν ειναι με κύμα και σαλτσα ειναι πολυ νοστιμα....
mpalla
QUOTE(sihainas @ Jan 23 2008, 00:00 ) *
Καλύτερα να μην μάθεις... εγώ έχω πολύ άσχημη εμπειρία με τα μακαρόνια.. ενώ τα είχα φτιάξει όμορφα κι ωραία.. ήρθε η ώρα να τα καφουρτίσω (you know που βάζεις το βούτηρο στο μπρίκι) ε παίρνω το μπρίκι με το λιωμένο βούτηρο να το ρίξω στα μακαρόνια...και όπως ήταν καυτό στάζει μια σταγόνα στο χέρι μου... μου πεφτει το μπρίκι και χύνεται όλο το καυτό βούτηρο πάνω στην κοιλιά μου (δυστυχώς ήταν και καλοκαίρι και δεν φόραγα και μπλούζα) έτσι μου έχει αφήσει ένα αρκετά μεγάλο σημάδι... βέβαια έχει αρχίσει να εξαφανίζεται πλέον καθώς αυτο έγινε πριν αρκετά χρόνια αλλά όλο δεν πρόκειτε να φύγει... δυστυχώς όμως ως μακαρονάς δεν γίνεται να μην φτιάξω μακαρόνια οπότε πλέον όταν έρχεται η ώρα του καφουρτίσματος... τυλίγο το χέρι μου με πετσέτα πρώτα tongue.gif



μμμμμ... Γιατι δε λιώνεις το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και να ρίξεις από πάνω τα μακαρόνια??
Λιγότερο δύσκολο κ λιγότερο επικίνδυνο smile.gif
Συμβουλή από την "έχω 3 μικρές πιτσιλιές στην κοιλιά από σάλτσα ντομάτας" (ναι ήταν καλοκαίρι tongue.gif )
Air Kef
Απο το χερι μου το πηρες..

Κατευθειαν το βουτηρο μεσα στην κατσαρολα!! tongue.gif
B for Basketball
Παρτε μια κ απο μενα για μακαροναδα ωστε να γλυτωσετε τα καψιματα...













































Τηλ στο 80 11 12 13 14 και παραγγειλτε Καρμποναρα Ριγκατονι! laugh.gif
PanosIlio
QUOTE(NBAer @ Jan 23 2008, 00:16 ) *
Τα μακαρονια αν και οχι τοσο υγιεινη τροφη(παροτι οχι απο τις πιο δηλητηριωδεις) οταν ειναι με κύμα και σαλτσα ειναι πολυ νοστιμα....


Σου αρέσουν μόνο όταν έχει κύμα ή σου αρέσουν και όταν είναι ήρεμη η θάλασσα? smiley.gif smiley.gif

ΥΓ: Προφανώς έκανες διπλό ορθογραφικό λάθος (εκτός και αν όντως ήθελες να πεις κύμα οπότε pls εξήγησε το tongue.gif ) αλλά δεν άντεξα να μην το σχολιάσω smiley.gif smiley.gif

Τώρα όσον αφορά με άσχημες εμπειρίες με μακαρόνια έχω και γω, και μάλιστα πάνω στη δουλειά. Ένα μεσημέρι ένας "συνάδελφος"/καθίκι του κερατά κατά λάθος βέβαια και επειδή ήταν κομμάτια icon_drunk.gif ενώ έπρεπε να ήταν νηφάλιος εν ώρα εργασίας kill.gif μου σούρωσε μια χύτρα με μακαρόνια πάνω στη γάμπα. Αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω παντελόνι και παπούτσια ένα μήνα. Ευτυχώ ήταν καλοκαίρι και την έβγαλα με βερμούδες και σανδάλια tongue.gif
Air Kef
Επρεπε να του πιασεις την μουρη να του την βαλεις μεσα στην χυτρα. 19.gif 19.gif 19.gif

Κοιτα εκει τα μακαρονια..Θανασιμα!


Το συνηθησμενο μου ατυχημα ειναι να βρει το χερι μου πανω στο γκριλ του φουρνου.
Ωστοσο μου αφήνει ενα ωραιοτατο σημαδι που φωνάζει "αντριλα" και εχει πολυ πλακα. biggrin.gif
NBAer
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Jan 23 2008, 09:15 ) *
Σου αρέσουν μόνο όταν έχει κύμα ή σου αρέσουν και όταν είναι ήρεμη η θάλασσα? smiley.gif smiley.gif

ΥΓ: Προφανώς έκανες διπλό ορθογραφικό λάθος (εκτός και αν όντως ήθελες να πεις κύμα οπότε pls εξήγησε το tongue.gif ) αλλά δεν άντεξα να μην το σχολιάσω smiley.gif smiley.gif

Φυσικα και ηθελα να πω κύμα και οχι κιμά.
Απλα ως ενας εξοχως γελοίος tongue.gif ανθρωπος, απο 12 χρονων τα μακαρονια με κιμά σκεφτηκα να τα λεω μακαρονια με κύμα και ετσι ακουγεται πολυ γελοίο....

QUOTE
Τώρα όσον αφορά με άσχημες εμπειρίες με μακαρόνια έχω και γω, και μάλιστα πάνω στη δουλειά. Ένα μεσημέρι ένας "συνάδελφος"/καθίκι του κερατά κατά λάθος βέβαια και επειδή ήταν κομμάτια icon_drunk.gif ενώ έπρεπε να ήταν νηφάλιος εν ώρα εργασίας kill.gif μου σούρωσε μια χύτρα με μακαρόνια πάνω στη γάμπα. Αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω παντελόνι και παπούτσια ένα μήνα. Ευτυχώ ήταν καλοκαίρι και την έβγαλα με βερμούδες και σανδάλια tongue.gif

ohmy.gif ohmy.gif Καλα τι κακοδαιμονια σας δερνει με τα μακαρονια ολους σας??
PanosIlio
@Air Kef Έπρεπε αλλά δεν το έκανα, τέσπα περασμένα ξεχασμένα. Πάντως τα μακαρόνια δεν είναι θανάσιμα, κάθε άλλο, γευστικότατα είναι tongue.gif

@NBAer Πάω πάσο biggrin.gif γούστα είναι αυτά tongue.gif
spysta
Εγω παλι πιστευω οτι θα μπορουσα να ετρωγα μονο μακαρονια και σοκολατες!!!!!!!!!!!!! tongue.gif
Air Kef
Ποτε θα ερθει η μερα που δν θα μισοκάψω τον αρακα;;;;

angry_red.gif
grigoris
Προφανώς όταν εφευρεθεί ο αυτομαγειρευόμενος αρακάς...... 69.gif
Pierce
QUOTE(Air Kef @ Jan 28 2008, 08:26 ) *
Ποτε θα ερθει η μερα που δν θα μισοκάψω τον αρακα;;;;

angry_red.gif

τουλαχιστον αυτη τη φορα οταν εκοψες το κρεμμυδι φοραγες γαντια; tongue.gif
morfi
... και που λέτε, μου ήρθε η όρεξη να βράσω ρύζι.

Πήγα στο γνώστο πλέον μαγαζί, που είχα τη γνωστή πλέον ερωτική περιπέτεια μπας με τη γνωστή πλέον όμορφη κοκκινομάλα με καρέ μαλλί γιαμ γιαμ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.
Βάζω νερό και λάδι και το αφήνω να ζεσταθεί πριν ρίξω το ρύζι (κάποτε μία πρώην μου είπε "Είσαι πολύ απότομος, κούλαρε λίγο"). Συνειδητοποιώ ότι έριξα υπερβολικά πολύ λάδι, οπότε αδειάζω το κατσαρολάκι και ξεκινώ από την αρχή. Όταν επιτέλους ήρθε η ώρα, ρίχνω όλο το ρύζι μέσα (μάλλον λάθος νο1). Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, μετά από λίγο (κανά μισάωρο smile.gif , λάθος νο2), άρχισε να μυρίζει κάτι καμένο (με ένα Μ έτσι ; Το κομμένο γράφεται με δύο). "Ε" λέω "ιδέα μου είναι". Επιτέλους, ύστερα από λίγο το ένστικτό μου δούλεψε και πρόλαβα το κακό. Το βγάζω και το ρίχνω στον αποσουρωτή (ή όπως αλλιώς λέγεται τέλος πάντων). Δεν έπεσε όλο όμως... Πολύ ρύζι είχε κολλήσει στο πάτο και βρε αδελφέ, δεν έλεγε να ξεκολλήσει με τίποτα.

Ναι το ξεεεεέρω, το ξεεεεέρω ότι έπρεπε να το τσιγαρίσω πριν το φάω (λάθος νο3). Επειδή όμως δεν ήξερα πως να το κάνω, το ρύζι πήγε κατ'ευθείαν στο πιάτο μου. Και ήταν και ψιλό ομό ακόμα (ΓΙΑΧ!). Το υπόλοιπο πήγε στο ψυγείο, οπού είναι μέχρι σήμερα (από το Σάββατο), αφού έχει πετρώσει και δεν ξέρω τι να το κάνω !

Δοξάστε με
sihainas
Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι αν το βάλεις στο νερό να φουσκώσει μετά θα ξεκολλήσει αρκετά εύκολα... αλλά δεν μου 'χει τύχει ποτέ για να ξέρω... wink.gif
morfi
QUOTE(sihainas @ Jan 28 2008, 15:11 ) *
Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι αν το βάλεις στο νερό να φουσκώσει μετά θα ξεκολλήσει αρκετά εύκολα... αλλά δεν μου 'χει τύχει ποτέ για να ξέρω... wink.gif

Α, ξέχασα να συμπληρώσω. Το έκανα όπως το λες και πέτυχε, αν και η κατσαρόλα από κάτω σε μερικά σημεία, όσο και να την έτριψα, είναι ακόμα μαύρη !
mpalla
QUOTE(morfi @ Jan 28 2008, 15:14 ) *
Α, ξέχασα να συμπληρώσω. Το έκανα όπως το λες και πέτυχε, αν και η κατσαρόλα από κάτω σε μερικά σημεία, όσο και να την έτριψα, είναι ακόμα μαύρη !


Τρίψε την με ξύδι και θα καθαρίσει wink.gif

Ώρες ώρες με τρομάζω tongue.gif πάει μεγαλώσαμε..... tongue.gif
kostasvc15
Παιδια στα σοβαρα τωρα...ξερετε ποιες ειναι οι καλυτερες ιδιωτηκες σχολες μαγειρικης στην Αθηνα;Αν εχετε να μου προτεινετε κατι, πειτε μου σας παρακαλω...
Gravedigger
QUOTE(kostasvc15 @ Feb 1 2008, 02:05 ) *
Παιδια στα σοβαρα τωρα...ξερετε ποιες ειναι οι καλυτερες ιδιωτηκες σχολες μαγειρικης στην Αθηνα;Αν εχετε να μου προτεινετε κατι, πειτε μου σας παρακαλω...

Εγώ μόνο την Le Monde ξέρω,που νομίζω είναι και αρκετά γνωστή...
IlyaZ
QUOTE(pierce21 @ Jan 19 2008, 11:07 ) *
τωρα αν εσυ φτιαχνεις τις πεννες και δεν παιρνεις ετοιμες θα παρακαλουσα να μου δωσεις την διευθυνση του εστιατοριου που εισαι σεφ να περασω να τις δοκιμασω tongue.gif


Για να διορθώσω μια ιστορική αδικία, δε με λες, τις πέννες εσύ δεν τις μαγειρεύεις; Έχω την εντύπωση ότι αυτό σε ρωτούσε ο άνθρωπος. Και όχι απλά δεν είμαι σεφ, αλλά μάλλον είμαι και ελαφρώς ανίκανη στη μαγειρική.
apkat
Eμενα μια φιλη μου ειναι στην le monde και ειναι παρα πολυ ικανοποιημενη..βεβαια οι τιμες ειναι αρκετα τσιμπημενες αλλα σου παρεχουν δουλεια αμεσα..Αποσβεση λογικα κανεις γρηγορα..

Υ.Γ:και κρινοντας απο την μαγειρικη της πρεπει οντως να ειναι καλη σχολη.. biggrin.gif biggrin.gif
PanosIlio
Από ιδιωτικές εγώ τη Le Monde έχω βγάλει, περίοδο 98-99, 99-00

Αρκετά καλή σχολή με καλούς δασκάλους/σεφ.

Ακριβή μεν αλλά όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση είναι μια χαρά, αν ειδικά είναι καλός/λή μάγειρας/ρισα τότε δεν θα έχει πρόβλημα με δουλειά. Αρκεί φυσικά να έχει @@, guts, άντερα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το smiley.gif http://www.lemonde.edu.gr/

Άλλη σχολή που ξέρω, και την ξέρω επειδή την είχε βγάλει ένας φίλος μου, είναι η http://chefdoeuvre.gr/new/index.html. Και για αυτή πάνω κάτω τα ίδια μπορώ να πω με τη le monde λόγω του φίλου μου και της εξέλιξής του.

Αλλά και πάλι λέω η δουλειά αυτή θέλει @@, guts, άντερα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το tongue.gif

Φυσικά πλέον όλα τα μεγάλα ΙΙΕΚ έχουν και τμήματα μαγειρικής αλλά από εγκαταστάσεις δεν ξέρω τι παίζει όπως επίσης και από μάγειρες/δασκάλους.

Οι δύο πιο πάνω σχολές είναι εξειδικευμένες στα τουριστικά επαγγέλματα.
dizzy_fingers
Ο αδερφός μου που είναι μάγειρας τέλειωσε την Palmie Bistro (ναι, η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων).
Βέβαια, δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθώς είχε κάποια χρόνια που δούλευε ήδη και εκεί πήγε απλά να πάρει το χαρτί.

Απλά Κώστα θέλω να πω πως αν θέλεις να γίνεις μάγειρας, πρέπει πραγματικά να το θέλεις.
Ως εργασία την κατατάσσω στο ίδιο επίπεδο με τα στρατιωτικά επαγγέλματα όσον αφορά το επίπεδο αφοσίωσης.
Αν δε σου αρέσει στο ελάχιστο η μαγειρική και αν δεν προτίθεσαι να αφοσιωθείς σε αυτήν, τότε θα τη σιχαθείς γρήγορα (ως δουλειά πάντα, έτσι?).
Σκέψου μόνο ότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον 8 ώρες στο πόδι, πάνω από μία φωτιά (κι έχω την εντύπωση πως δεν παίρνεις ανθυγιεινά...θα ρωτήσω τον αδερφό μου γι'αυτό) με τις παραγγελίες να έρχονται η μία μετά την άλλη και συνήθως με έναν μλκ αρχιμάγειρα-σου σεφ-αρχισέφ και τα ρέστα, να σου κάνει παρατηρήσεις για το πως δεν έκοψες σωστά το αγγούρι...

Αν από την άλλη, σου αρέσει, τότε μπορείς πολύ γρήγορα να ανέβεις (με αρκετή δουλειά ασφαλώς έτσι? ξέχνα το 8ωρο και το 5ήμερο) και προτού το καταλάβεις μπορεί είτε να γυρίζεις τον κόσμο σε πολυτελή ξενοδοχεία ή να γίνεις αρχισεφ και να μην κάνεις πρακτικά τίποτα ή να ανοίξεις δικό σου μαγαζί.
Ο κόσμος πάντα θα τρώει και πάντα θα πληρώνει καλά για αυτό wink.gif.
PanosIlio
++

Εγώ δεν είχα τις απαραίτητες αντοχές για να συνεχίσω στο επάγγελμα παρόλο που ήμουν αρκετά καλός στη δουλειά μου.

Θα πω απλά μια φράση του δάσκαλου μου στη σχολή.

"Έχω να κάνω διακοπές, Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά και Πάσχα 20 χρόνια με την οικογένειά μου" blink.gif

Αυτό και μόνο σου δείχνει το επίπεδο αφοσίωσης και υπομονής και αγάπης που πρέπει να έχεις για τέτοια δουλειά.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.