Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Los Angeles Clippers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Gravedigger
Los Angeles CLippers






Ο Καλός ο Milos...


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-17): 51-31

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-17):
Πόντοι: Blake Griffin 21.6
Ριμπάουντ: DeAndre Jordan 13.8
Ασίστ: Chris Paul 9.2
Κλεψίματα: Chris Paul 2.0
Κοψίματα: DeAndre Jordan 1.7
Ευστοχία %: DeAndre Jordan 71.4
Χρόνος συμμετοχής: Blake Griffin 34.0

Πιθανή 5άδα:
M. Teodosic A. Rivers D. Gallinari B. Griffin D. Jordan


Πάγκος:
PG: Patrick Beverley, Jawun Evans
SG: Lou Williams, Sindarius Thornwell, C.J. Williams
SF: Sam Dekker, Wes Johnson
PF: Montrezl Harrell, Brice Johnson
C: Willie Reed

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:
Jawun Evans (#39, 2nd round)
Ήρθαν ή ανανέωσαν:
Patrick Beverley (trade/Houston), Sam Dekker (trade/Houston), Jawun Evans (draft), Danillo Gallinari, Lou Williams (trade/Houston), Montrezl Harrell (trade/Houston), Milos Teodosic, Sindarius Thornwell
Έφυγαν:
Chris Paul, Brandon Bass, Jamal Crawford, Raymond Felton, Luc Mbah a Moute, Paul Pierce, JJ Redick

Παρουσίαση ομάδας
Οι Clippers έχασαν τον ηγέτη τους αλλά η Lob City δεν έχει πεθάνει. Οι παίχτες που ήρθαν από τους Rockets καλύπτουν τρύπες στο ρόστερ, ο Gallinari θα βοηθήσει επιθετικά και ο Teodosic θα κοιτάξει να συνεργαστεί με τους ψηλούς ώστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε σκορ και θέαμα. Ο Griffin πλέον πρέπει να πάρει την ομάδα στις πλάτες τους και ακόμα και χωρίς τον Paul οι Clippers είναι ικανοί να κάνουν ζημιές.

Προπονητής
Doc Rivers

Πολλά ακούστηκαν για τη σχέση του με τον Paul, έστω και τα μισά να αληθεύουν είναι πολύ λάθος. Καθαρά προπονητικά θεωρείται και είναι επιτυχημένος αν και δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω με τους Clippers. Παρά τα κολλήματα που έχει, φέτος με καινούριο υλικό πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει την ομάδα ξανά στα play-off για αρχή.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Ρεαλιστικός στόχος πρέπει να είναι η 8αδα. Μέσα στη χρονιά και ανάλογα με το πως θα δέσουν οι καινούριοι παίχτες μπορούν να ελπίζουν για κάτι περισσότερο. Η επιτυχία θα είναι να περάσουν και τον 1ο γύρο.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Milos Teodosic. Κοντεύει τα 31 και πήρε την απόφαση να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με σκοπό να δείξει και στους Αμερικάνους τι μας έδειχνε τόσα χρόνια στη Euroleague. Μπορεί να είναι αργός για το ΝΒΑ, χωρίς σταθερό σουτ, αλλά το passing skill του κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Θέλω να ρωτήσω τον...
Steve Ballmer. Κλειδιά από το σπίτι του Paul δεν είχες? Γιατί δεν πήγες να τον κλειδώσεις παρέα με Doc, Blake και DeAndre? Αφού βλέπεις ότι πιάνει.

Πρόβλεψη νικών: 48-34
Conference rank: 6-8

Teaser
aegeansheed
Μερικά σχόλια του Μαμαντού Εντζόη που μου μετέφερε στο inbox μου για τους Clips:
QUOTE(Rated: (en)joy @ Sep 30 2017, 00:02 ) *
Γραφω καποιες σκορπιες σκεψεις για τους clippers:
-ως θέμα κατι σαν ''Η ζωή μετά τον point-god''. Πως λεμε η ζωη μετα θανατον κατι τετοιο. Ναι δεν λεω ισως ακουγεται ψιλοπενθιμο αλλα στην περιπτωση των clippers -και παρα τα ανταλλαγματα που τελικα πηραν- δεν μου ταιριαζε και κατι πολυ χαρουμενο τουλαχιστον για φετος..

-αν έκανα εγώ την ερωτηση στο τελος.. θα ρωτουσα τον Doc αν πιστευει πως οι Griffin-Gallinari θα καταφερουν να βρεθουν ταυτοχρονα στο παρκε για πανω απο 50 παιχνιδια.

-εφυγε απ'την ομαδα ενας παικτης που εκτος απο ball-dominant και ο main distrubutor ηταν o ενας απ'τους 2 shot creator της βασικης 5αδας επομενως μιας και ο starter pg θα ειναι ο Beverly λογικα θα δουμε βασικο διπλα του εναν παικτη που εχει δειξει πως μπορει να δημιουργησει (σε καποιο βαθμο εστω) το δικο του σουτ σε επιπεδο nba δλδ ενας απ'τους Rivers-Lou. O Lou περυσι με τους Lakers εδειξε καλυτερος σε αυτον τον τομεα ωστοσο ο Rivers θεωρω ειναι μαλλον επικρατεστερος λογω της σαφεστατα καλυτερης -και βελτιωμενης με την παροδο των χρονων- αμυνας του.

-ενα εστω ηπιο staggering των Beverly-Rivers ωστε να ειναι ενας απ'τους δυο στο παρκε οσο το δυνατον περισσοτερο οταν βρισκεται μεσα σε μη garbage time ο Θεοδοσης. Και οι δυο εχουν εμπειρια απο τη συμβιωση με ball-dominant guard που ειναι αρνητικος στην αμυνα (Harden,Crawford).

-η σφαιρα μου αν καταφερουν και μεινουν υγιεις δειχνει λιγο πανω απο το 50% και αποκλεισμος στον πρωτο γυρο των play-off.

yorgos
Έπαιξα ανερυθρίαστα ένα πολύ μικρό ποσό στο -42,5 νίκες στη σαιζόν. Είμαι σίγουρος πως θα έχουν τραυματισμούς και το μόνο άξιο παρατήρησης θα είναι ο Τεόντοσιτς για τον οποίο έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω τι θα κάνει. Γενικά από μια fun to watch ομάδα (όταν ήταν υγιείς) θα γίνουν μια ομάδα με ένα αξιοπρόσεκτο στοίχημα (Τεό) και μπόλικους ανάλατους. Ντάξει Ρίβερς βασικός είναι τραγικούρα, αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Μπέβερλι δε θα είναι ο γκαρντ με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
mixalisgate7
QUOTE(@wojespn)
Clippers guard Milos Teodosic suffered a plantar fascia injury in left foot and will be out indefinitely, league source tells ESPN.


ΠΗΓΗ
Zoys
He's back. blove.gif



Mood
SG3ptshooter
Πολλές assists έβγαλε. peace.gif tongue.gif
SG3ptshooter


Go and Lost παλιόπαιδο, με συγκίνησες. blove.gif
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Dec 16 2017, 09:07 ) *
Go and Lost παλιόπαιδο, με συγκίνησες. blove.gif

Αμήν! Ήταν τόσο πασιφανής η έλλειψη δημιουργίας στην επίθεση των Clippers του πρώτου διμήνου, μόνο ο Doc δε μπορούσε να το δει. Ό,τι σχήμα είδα με Rivers ή/και Lou ήταν τραγικό σε δημιουργία, θύμιζε επιθέσεις ΑΕΚ με Μανωλόπουλο (πραγματικά δεν ξέρω αν έχω χειρότερο μπασκετικό benchmark φέτος για σκοτωμένες επιθέσεις). Σίγουρα δεν περίμενα τον Doc να του δώσει τα ηνία με το ξεκίνημα και να ρίξει πάγκο σε δύο βέτερανς, αλλά ευτυχώς η ευκαιρία ήρθε σχετικά νωρίς.
Split τα λεπτά της θέσης 50/50 με Μίλος και λύθηκαν τα μισά προβλήματα των Clippers. Φαινόταν πόσο καλύτερα έπαιζαν σε fast pace κατάσταση στην preseason.
Τα δύο πιτζιά που θέλω να δω φέτος να κάνουν πράγματα είναι ο Jawun και ο Kris Dunn. Ntilikina όχι από φέτος, δε με πειράζει. Fox έχει δείξει, μένει να φτιάξει σώμα να αντέχει, Tyus θέλω να φάει Teague κάποια στιγμή (δε θα γίνει, αλλά θέλω να βλέπω stat efficiency). Αν και όχι PG το παλικαράκι αυτό στο Denver, o Malik είναι κορυφαία επιλογή, έχει την ατυχία να πέφτει πάνω στην breakout χρονιά του Γκάρη, αλλά θα κάνει ωραία πράγματα στο μέλλον, σύντομα...
SG3ptshooter


Απαράδεκτη καθυστέρηση να ανέβει..
Manimal
QUOTE (SG3ptshooter @ Dec 23 2017, 19:09 ) *
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-_lH50xgsWg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-_lH50xgsWg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Απαράδεκτη καθυστέρηση να ανέβει..


Και δύο αλλά Espagna flops που έβγαλαν τον Χάρντεν off και τον ήρεμο Dantoni από τα ρούχα του. Ήδη με αυτά που έκανε χθες τον έβαλα στην -πλούσια σε γενικές γραμμές- black list μου. Βασικά κάπου μεταξύ της τεχνικής ποινής και του "χακ α Τζόρνταν" χάθηκε το μομέντουμ που είχε το Χιούστον για ανατροπή. Και μιας και ο λόγος για "χακ α" μας τελειώνει. Μόνο ο εργολάβος της Χώμα και η αμοιβάδα της Σαρλότα μας έμεινε. Αφού ρε Τεξανοί βλέπετε ότι προσπαθήσατε μία και ο ψηλέας πιτσιλάει από την γραμμή. Με δύο πόντους πίσω δεν το ξαναπροσπαθείς.
Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ Jan 17 2018, 00:56 ) *
Βασικά τί μπορεί να πει ο Griffin για "προδοσία" στον ΣηΠηΘρή, που πυγμαχούσε με τον πρώην κολητό του και έχανε τη μισή χρονιά και μαζί τις ελπίδες για κάτι καλύτερο. Και γενικά πολλα χαμένα παιχνίδια...

2014-15: 15 χαμένα ματς (9-6 ρεκόρ: 60%) Φεβρουάριος-Μάρτιος
2015-16: 44 χαμένα ματς (29-15 ρεκόρ: 66%) έξω από τέλος Δεκέμβρη έως και τέλος Μαρτίου και έλειψε στα δύο τελευταία ματς των Playoffs που οι Blazers έκαναν 2/2 και τελείωσαν τη σειρά από τον πρώτο γύρο
2016-17: 18 χαμένα ματς (10-8 ρεκόρ: 56%) από μέσα Δεκεμβρίου έως τέλη Ιανουαρίου

Τα ρεκόρ όσο έλειπε είναι αντίστοιχο ομάδας που μπαίνει 4άδα Δύσης, έως ομάδας που μάχεται για τα playoffs.
Συγκεκριμένα:
2014-15: το 60% είναι λίγο καλύτερο από τους Pelicans που κατέκτησαν με 55% την 8η θέση στη Δυτική.
2015-16: το ρεκόρ με την απουσία του παραδόξως ήταν στο ύψος του ρεκόρ με το οποίο τελείωσαν. Βέβαια ο DeAndre τα είχε δώσει όλα σε εκείνο το διάστημα, από 11π. και 13ρ. ανά αγώνα σε Νοε-Δεκ έκανε 14, 16 και 13 π. με 15, 14 και 15 ρ. περίπου για Ιαν-Φεβ-Μαρ σε ένα φοβερό span με τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του.
2016-17: το 56% ήταν η 7η θέση στη Δυτική.

Είναι προφανές πόσο σημαντκός είναι ο Blake για τους Clippers, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το περιστατικό πριν δύο χρόνια. Ο Paul σκοτώνεται για να πάρει Πρωτάθλημα και ο Griffin παίζει. Επόμενο ήταν να φύγει. Σειρά έχει ο Jordan.


Απαντώ εδώ για να μην είμαι εντελώς off-topic. Τα νούμερα τα οποία παραθέτεις υποθέτω οτι αφορούν το ρεκόρ των clippers στη regular στα ματς στα οποία ναι μεν απουσίαζε ο Griffin αλλα έπαιζε ο Paul και όχι γενικά τα ματς οπου έλειπε ο Griffin σωστά;
aegeansheed
QUOTE(Rated: (en)joy @ Jan 17 2018, 15:08 ) *
Απαντώ εδώ για να μην είμαι εντελώς off-topic. Τα νούμερα τα οποία παραθέτεις υποθέτω οτι αφορούν το ρεκόρ των clippers στη regular στα ματς στα οποία ναι μεν απουσίαζε ο Griffin αλλα έπαιζε ο Paul και όχι γενικά τα ματς οπου έλειπε ο Griffin σωστά;

Είναι τα διαστήματα στα οποία έλειπε ο Griffin συνεχόμενα, ανεξαρτήτως από την παρουσία του CP. Σωστή η ανάγκη για διευκρίνηση.
Κοιτώντας τα game logs του Paul, το μόνο διάστημα απουσίας του που συμπίπτει με μια απουσία του Griffin είναι 3 ματς στα τέλη Ιαν.2017 με ρεκόρ 1-2 για τους Clippers.
Ο Paul έμεινε έξω εκείνη την περίοδο για πρώτη φορά σε πολλαπλά παιχνίδια την τελευταία 3τία. Μάλιστα στα παιχνίδια που έλειπε-αλλά έπαιζε ο Griffin, το σχετικό ρεκόρ ήταν 5-6 (το μοναδικό αρνητικό στα τέσσερα που έτυχε να αναφέρω μαζί με τα προηγούμενα ποστ), ενδεικτικό του impact του Paul γενικότερα.
Rated: (en)joy
Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Άρα στα παιχνίδια στα οποία απουσίαζε ο Griffin και ανεξάρτητα του εάν σε αυτά αγωνιζόταν ή όχι ο Paul οι clippers είχαν συνολικό ρεκόρ 48-29 δηλαδή ≈51 νίκες σε full σεζόν. Τώρα για αυτά όπου έλειπε o Paul -ωστόσο έπαιζε ο Griffin- δεν θα έλεγα πως το συγκεκριμένο δείγμα είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό μιας και απ'οτι βλέπω την τετραετία '14-'17 -δηλαδή από την έλευση του Doc Rivers και μετά- το συνολικο ρεκόρ τους σε αυτά τα παιχνίδια είναι 20-15 ήτοι ≈47 νίκες σε 82 παιχνίδια. Επομένως ναι μεν η απουσία του ενός δεν έχει επ' ουδενί το impact που έχει η απουσία του άλλου ωστόσο το impact του Paul στη regular δεν θεωρώ οτι ήταν στο επίπεδο του 5-6...
Τέλος -για να παραφράσω και αυτό που έγραψες πιο πάνω- το ρεκόρ προσωπικά θα το χαρακτήριζα αντίστοιχο ομάδας που λογικά μπαίνει στα playoffs έως ομάδας που μπορεί να πιάσει 4άδα Δύσης όπως θα μπορούσε π.χ. να γινει το '16.
Manimal
DeAndre Jordan wants to be traded to the Rockets, according to "sources" of Stephen A. Smith.

Σαν τρολάρισμα διαβάζεται μετά τα προχθεσινά. Δουλεύει ο Δούρειος και δεν το πήραν χαμπάρι στους Κλιπς. Κεραμίδα στο κεφάλι του Γκρίφιν.
Redoctor
Οτι η limited εκδοση του Dwight Howard θεωρειται και τοπ σεντερ ειναι ξεκαθαρο δείγμα της πτωσης του επιπέδου των σεντερ την τελευταία + δεκαετία. Πτωση υπαρκτή και πριν την θεοποιηση του τριποντου απο τους gsw
RipCity
Αν ήμουν Κλίπερς θα τον είχα πάει ήδη στο αεροδρόμιο αν αντάλλαγμα είναι ο Καπέλα, που προφανώς και θα ήταν βέβαια σε τέτοια περίπτωση. Δε βγαίνει με την καμία πάντως μισθολογικά αν δε μπει ο Ryan Anderson ή τρίτη ομάδα.
SG3ptshooter


blove.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.