Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AfroBasket 2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
GK_23
QUOTE(leonkalf @ Aug 18 2015, 15:12 ) *
Μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας GK_23?

Κοντεύω 4 χρόνια φίλε εδώ κάτω rolleyes.gif

Και επειδή δεν περνάει η ώρα με τίποτα για να πάμε για ύπνο, ας κάνω πράξη την απειλή μου στο benchwarmer...

AFROBASKET 2015, ΤΥΝΗΣΙΑ 19-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η διοργάνωση που θα δώσει το αφρικανικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 3 εισιτήρια για το προολυμπιακό τουρνουά. Ξεκινάει αύριο και συμμετέχουν 16 ομάδες, 3 παίκτες του ΝΒΑ (Αμίνου, Ντίενγκ, Μεζρί) και ορισμένοι με παρουσία σε κορυφαία ευρωπαϊκά clubs (Λαβάλ, Λάσμε κλπ).

Α' ΟΜΙΛΟΣ

- ΤΥΝΗΣΙΑ: Η διοργανώτρια και ένα από τα φαβορί. Καλοδουλεμένη ομάδα σε θέματα τακτικής, με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Ο σέντερ των Μάβερικς πλέον, Σαλάχ Μεζρί, είναι το μεγάλο τους αστέρι. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούν νατουραλιζέ, τον Αμερικανό σκόρερ Μάικλ Ρολ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

- ΝΙΓΗΡΙΑ: Καταδικασμένη να είναι φαβορί σε κάθε διοργάνωση, χωρίς όμως να έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο. Από την ομάδα που μας κέρδισε το 2012 έχουν πλέον απομείνει 4 παίκτες: οι αδελφοί Αμίνου, ο Ίκε Ντιόγκου και ο βετεράνος Ογιεντέζι. Για μια ακόμα φορά κατεβάζουν πολύ καλό ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν, εκτός των παραπάνω, ο πρώην NBAer Μπεν Ούζου και ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, Ολασένι Λαβάλ.

- ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τελευταία στιγμή δεν κατάφεραν να έχουν μαζί τους τον Σάτο. Συν τοις άλλοις απουσιάζουν 3-4 ακόμα παίκτες τους. Σε πτώση τα τελευταία χρόνια, ελάχιστες οι πιθανότητες για κάτι καλό.

- ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Η σταχτοπούτα του θεσμού, ίσως καταφέρει να κοντράρει τους Κεντροαφρικανούς.

Β' ΟΜΙΛΟΣ:

- ΑΝΓΚΟΛΑ: Περιττά τα σχόλια. Η βασίλισσα της ηπείρου, την οποία οι υπόλοιποι προσπαθούν να ρίξουν από το θρόνο. Το κατάφερε η Τυνησία το 2011 αλλά οι Ανγκολέζοι επανήλθαν δριμύτεροι το 2013. Ο αειθαλής Εδουάρντο Μίνγκας παίζει ακόμα, κάποιοι άλλοι όπως ο Γιόακιμ Γκόμεζ σταμάτησαν. Μεγάλο αστέρι πλέον ο εκρηκτικός Κάρλος Μοράις. Σίγουρα ένα από τα φαβορί.

- ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Πάνω-κάτω η ίδια ομάδα που εντυπωσίασε πέρυσι στο Παγκόσμιο, κερδίζοντας Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Ο Ντίενγκ είναι ίσως το μεγαλύτερο αστέρι του τουρνουά. Παρών και ο Φαγιέ του Πανελευσινιακού. Καλή αμυντική ομάδα, με καλό προπονητή. Η λειψανδρία στα γκαρντ παραμένει αλλά σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο. Στόχος τους το χρυσό.

- ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ: Έχουν καλή γυναικεία ομάδα αλλά στους άνδρες δεν τα πάνε τόσο καλά, αν και συμμετέχουν σταθερά στη διοργάνωση. Αν μπουν στην 8άδα θα πρόκειται για επιτυχία.

- ΜΑΡΟΚΟ: Παρουσία στην 8άδα στις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Ίσως τα καταφέρουν να μπουν εκεί και φέτος. Το ρόστερ απαρτίζεται αποκλειστικά από παίκτες της μαροκινής λίγκας.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

- ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το 2013 επέστρεψαν στον τελικό μετά από πολλά χρόνια. Πλέον θεωρούνται και πάλι ισχυρή δύναμη. Ένα κράμα παικτών που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα και 3-4 νεαροί που παίζουν σε κολέγια των ΗΠΑ. Ο θηριώδης Ομάρ Οράμπι (2.18μ) που αποφοίτησε πέρυσι από το Southern California και ο Ασέμ Μάρεϊ, MVP στην διοργάνωση του 2011, ξεχωρίζουν στο ρόστερ τους.

- ΓΚΑΜΠΟΝ: Ο Λάσμε και οι φίλοι του. Αν εξαιρέσουμε τον Στεφάν και ένα ταλαντούχο κολεγιόπαιδο που παίζει στο George Mason, όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από ομάδες της χώρας. Δύσκολα να προχωρήσουν αρκετά, η συμμετοχή είναι ήδη επιτυχία.

- ΜΑΛΙ: Xώρα με εξαιρετικά αποτελέσμα τα τελευταία χρόνια στις μικρές ηλικίες. Κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στο under-16 που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες. Διαθέτουν επίσης αρκετούς γαλλοτραφείς παίκτες και 2 παίκτες που παίζουν σε κολέγια των ΗΠΑ. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, ίσως κάνουν ζημιές και στο φετινό τουρνούα.

- ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Τα αδάμαστα λιοντάρια. Δυστυχώς για αυτούς ο Εμπά Αμούτε ψάχνει για συμβόλαιο στο ΝΒΑ και θα απουσιάσει. Παρόλα αυτά διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ. Δύο εκ των παικτών τους έχουν περάσει από την Α1, με καλή παρουσία: ο Κένι Κάτζι που έπαιξε πέρυσι στα Τρίκαλα και ο Χάρντινγκ Νάνα που έπαιξε για μία σεζόν στον Ηλυσιακό. Από τα δυνατά αουτσάιντερ.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

- ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Υπό διαφορετικές συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα από τα φαβορί. Όμως η κόντρα παικτών-ομοσπονδίας ανάγκασε περίπου 7-8 πρωτοκλασάτους παίκτες να εγκαταλείψουν την προετοιμασία. Ο γκαρντ Ντιαμπάτε, με εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα, θα ηγηθεί της προσπάθειάς τους. Όποιος θυμάται τον παλαίμαχο Γάλλο άσσο Ιγκ Οκανσέ, πρέπει να τους υποστηρίξει. Είναι ο προπονητής τους.

- ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ: SG, SG είσαι εδώ; Οι Ατλάντα Χοκς μπλόκαραν τη συμμετοχή του Ταβάρες. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλούσαμε για το dark horse της διοργάνωσης. Από τα φόργουορντ και κάτω είναι πολύ δυνατοί, πονάνε αρκετά όμως μέσα στο ζωγραφιστό.

- ΑΛΓΕΡΙΑ: Σε φάση αναδιοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, αναζητούν πρόκριση στους "8" για πρώτη φορά μετά από το 2005. Ίσως τα καταφέρουν φέτος.

- ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ: Προκρίνονται στα τελικά για 2η φορά, η πρώτη ήταν το 1981. Δεν θα πάνε πολύ μακριά.

Εν ολίγοις, υπάρχουν 4 ομάδες που έχουν κατά τη γνώμη μου ίσες πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο: Τυνησία, Νιγηρία, Ανγκόλα, Σενεγάλη. Αίγυπτος και Καμερούν είναι ένα σκαλί πιο κάτω. Ομάδες που μπορούν να κάνουν κάποια έκπληξη είναι οι Αλγερία, Μαρόκο, Μάλι, Πράσινο Ακρώτηρι.
Weekendman
Το Μάλι στο σημερινό ματς , έπαιζε σαν να ήθελε να επιβεβαιώσει ,τα στερεότυπα που αποδίδουμε στις Αφρικάνικες ομάδες, δηλαδή κακό σουτ ,συνδυασμένο με ακόμα χειρότερη οργάνωση του παιχνιδιού. Οπότε το Καμερούν μάλλον έπρεπε να πάρει νωρίτερα την διψήφια διαφορά, και να μην κρατούσε την αντίπαλο του μέσα στο παιχνίδι ,σε όλη σχεδόν την διάρκεια του. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο τρόπος άμυνας του Μάλι ανάγκασε τους Καμερουνέζους να σουτάρουν σαν ασιάτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως οι νεαροί ψηλοί του Μάλι Σιντιμπέ και Μπάλο, δείχνουν ήδη έτοιμοι για επίπεδο ανδρών Αφρικής, και μαζί με τον έμπειρο Τανγκάρα είναι μια γραμμή ψηλών ,πολύ πιο ανεκτή ,από την αντίστοιχη περιφερειακή…
GK_23
Αίγυπτος-Γκαμπόν 96-49

Εντυπωσιακή η Αίγυπτος σε άμυνα και επίθεση, σκόραραν και οι 12 παίκτες της. Ο Lasme είχε 9 πόντους και 11 ριμπάουντ για τη Γκαμπόν. Πολύ χαμηλό το επίπεδο των γκαρντ της Γκαμπόν ώστε να μπορέσει να κάνει περισσότερα πράγματα ο Lasme. Δεν υπάρχει παίκτης να δημιουργήσει για αυτόν.

Νιγηρία-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 88-63

Δεν εντυπωσίασε η Νιγηρία απέναντι σε μια ομάδα που έχει 4 σημαντικές απουσίες. Η τριάδα Umeh-Aminu-Lawal όλα τα λεφτά για τους Νιγηριανούς. Ο Diogu είναι τραυματίας και αναμένεται να χάσει όλα τα ματς της πρώτης φάσης.

Μάλι-Καμερούν 56-70

Όπως έγραψε και ο Weeky οι Καμερουνέζοι εκτελούσαν τρίποντα σαν τρελοί αλλά είναι λογικό ως ένα σημείο μιας και το Μάλι υπερτερεί σαφώς μέσα στη ρακέτα. Στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισαν πάντως το ματς, με κορυφαίο τον πρώην τρικαλινό Kenny Kadji που είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Το Μάλι έχει μερικούς ελπιδοφόρους νεαρούς, με καλύτερο όλων τον 19χρονο σέντερ Drissa Ballo της γαλλικής Ντιζόν. Χθες τελείωσε το ματς με 11π.-7ριμ. και 83% ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς.

Τυνησία-Ουγκάντα 77-55

Σχετικά εύκολη επικράτηση των διοργανωτών, με τον Mejri να κάνει double-double και να προσφέρει μερικές εντυπωσιακές φάσεις.

Weekendman
Το Σενεγάλη-Μαρόκο ,ήταν ένα ματς ,που έδειξε ότι ο συνδυασμός της λειψανδρίας στα γκαρντ+ τα πολλά μεγάλα και βαριά κορμιά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ,και σε Αφρικάνικο επίπεδο για την Σενεγάλη. Αφού επέτρεψε στο Μαρόκο να χαλάσει το μυαλό των Σενεγαλέζων με μια ζώνη στην άμυνα, αλλά και ταυτόχρονα να ολοκληρώσει αμέτρητους αιφνιδιασμούς, που ήταν και το βασικό επιθετικό πλάνο του, μαζί με τα εντυπωσιακά ομολογουμένως γιουρούσια του Zuita. Ευτυχώς για την Σενεγάλη, που δεν επέμεινε μόνο στα τρίποντα, όπως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ανακάλυψε στο τρίτο δεκάλεπτο το high-post σαν πηγή δημιουργίας, και το ζωγραφιστό σαν πηγή εκτέλεσης. Κάτι που έφτασε μαζί με την άνοδο της απόδοσης του Ντιενγκ στο δεύτερο ημίχρονο ,για μια οριακή νίκη.
GK_23
Ακτή Ελεφαντοστού-Πράσινο Ακρωτήρι 56-76

Αρκετά διασκεδαστικό ματς με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Η Ακτή είναι αρκετά ελλιπής ενώ το Ακρωτήρι διαθέτει εξαιρετική περιφερειακή γραμμή αλλά υστερεί σε βάθος και ύψη. Αν έπαιζε ο Tavares θα είχε ελπίδες ακόμα και για το βάθρο. Αρκετές εντυπωσιακές φάσεις από το Πράσινο Ακρωτήρι όπως η παρακάτω:



Ανγκόλα-Μοζαμβίκη 84-72

Η Ανγκόλα μπήκε χαλαρή στο ματς και βρέθηκε πίσω με -11 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε επιμέρους σκορ 52-29 και καθάρισε το παιχνίδι.

Αλγερία-Ζιμπάμπουε 87-67

Δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των ομάδων το τελικό σκορ, η Ζιμπάμπουε ήταν μέσα στο ματς μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Σενεγάλη-Μαρόκο 77-71

Καρδιοχτύπησε η Σενεγάλη απέναντι στο μαχητικό Μαρόκο. Όπως έγραψε και ο Weekendman, ο Zouita έβγαλε ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις. Ασταμάτητος ο Dieng, τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Weekendman
Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα Αίγυπτος-Καμερούν , εκτός από ότι έπρεπε να επιδείξει αρκετή υπομονή ,με καθυστέρηση έναρξης του αγώνα ,για περισσότερο από μια ώρα, θα έχει και πιθανότατα εφιάλτες στον υπνο του ,με παίκτες να εκτελούν συνεχώς βολές. Αλλά η μαχητικότητα του Καμερούν ,που γύριζε το παιχνίδι όποτε βρισκόταν πίσω, και τα 2 απίθανα τρίποντα των Αιγύπτιων στο τέλος, νομίζω ότι αποζημίωσαν ως έναν βαθμό ,όσους υπέστησαν αυτήν την ταλαιπωρία!


GK_23
QUOTE(Weekendman @ Aug 21 2015, 23:17 ) *
Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα Αίγυπτος-Καμερούν , εκτός από ότι έπρεπε να επιδείξει αρκετή υπομονή ,με καθυστέρηση έναρξης του αγώνα ,για περισσότερο από μια ώρα, θα έχει και πιθανότατα εφιάλτες στον υπνο του ,με παίκτες να εκτελούν συνεχώς βολές. Αλλά η μαχητικότητα του Καμερούν ,που γύριζε το παιχνίδι όποτε βρισκόταν πίσω, και τα 2 απίθανα τρίποντα των Αιγύπτιων στο τέλος, νομίζω ότι αποζημίωσαν ως έναν βαθμό ,όσους υπέστησαν αυτήν την ταλαιπωρία!

Δεν είδα το ματς λόγω προχωρημένης ώρας, κατόρθωσα μόνο να δω τα 2 προηγούμενα χρονικά παιχνίδια. Η καθυστέρηση που λες προήλθε από το σπάσιμο του ταμπλό που προκάλεσε ο πρώην παίκτης του Ικάρου Stan Okoye στο ματς μεταξύ Ουγκάντας και Νιγηρίας...



Γκαμπόν-Μάλι 54-78

Η Γκαμπόν, παρά την παρουσία του Λάσμε, είναι μάλλον η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά. Το Μάλι δυστυχώς στερείται σοβαρών γκαρντ αλλιώς θα μπορούσε ίσως να κάνει μια υπέρβαση.

Ουγκάντα-Νιγηρία 59-98

Επίδειξη δύναμης από τη Νιγηρία, με τον Oguchi να σκοράρει 30 πόντους με 8/14 τρίποντα. O Diogu δεν αγωνίστηκε και πάλι, παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει τα νοκ άουτ ματς του τουρνουά.



Αίγυπτος-Καμερούν 83-77

Το πιο συναρπαστικό ματς μέχρι στιγμής, με αυτή την νίκη η Αίγυπτος κατά 99% καπάρωσε την πρωτιά του 3ου ομίλου.

Τυνησία-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 68-52

Αναμενόμενη η νίκη των διοργανωτών.
Weekendman
QUOTE(GK_23 @ Aug 22 2015, 11:51 ) *
Δεν είδα το ματς λόγω προχωρημένης ώρας,


Δεν είχαμε και καμιά ιδιαίτερη αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού των Καμερουνεζων επιθετικά, γιατί πάλι ξεκίνησαν απο το πρώτο ημίχρονο να κάνουν κατάχρηση στα τρίποντα, και πιθανόν χωρίς τα πολλά φάουλ των αντιπάλων τους ,να μην βλέπαμε την άυξηση των εύστοχων προσπαθειών τους κοντα στο καλάθι, στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωραια πάντως η μαγκια των Αιγυπτίων με τους 2 ψηλούς τους Khalifa και Marei , να μοιράζουν 8 απο τις 20 χθεσινές ασσιστ ,όταν ως γνωστόν οι Αφρικάνικες ομάδες προβληματίζονται, για το πως θα βρούν δημιουργία απο τους κοντούς τους.
shtarkws
Υπάρχει στο τουρνουά κανένα ''λαύρακι'' για Ελληνικές ομάδες? Οχι απαραίτητα για τους πρώτους 2. Φαντάζομαι σκάουτινγκ απο ελληνικούς συλλόγους δεν υπάρχει ούτε για αστείο
Weekendman
QUOTE(shtarkws @ Aug 22 2015, 12:56 ) *
Υπάρχει στο τουρνουά κανένα ''λαύρακι'' για Ελληνικές ομάδες? Οχι απαραίτητα για τους πρώτους 2. Φαντάζομαι σκάουτινγκ απο ελληνικούς συλλόγους δεν υπάρχει ούτε για αστείο



Να ψάξουν οι Ελληνικές ομάδες για νεαρούς Αφρικανούς , που θα μπορούσαν να επενδύσουν πάνω τους στο μέλλον, χωρίς να έχουν Έλληνα γονέα σαν τον Σχοτσιαρνίτη η έστω να μεγαλώσουν στην Ελλάδα όπως ο Γιάννης Αντετοκούμπο, το βλέπω δύσκολο! Υπάρχει άλλωστε πάντα η Γαλλία ,ως ένα σκαλοπάτι για διάφορους Αφρικανούς που θέλουν να κάνουν καριέρα, παρά την συνεχιζόμενη φασιστοποιήση της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα, αλλά και τα Αμερικάνικα κολέγια.

Φαντάζομαι επίσης πρωταγωνιστές της διοργάνωσης όπως οι Μοράις(Ανγκόλα) και Zuita(Μαρόκο) απορρίπτονται λόγω ανεπαρκούς διεθνής συλλογικής εμπειρίας μεταξύ των άλλων. Οπότε πιο ρεαλιστικές περιπτώσεις θα ήταν μεσαίου βεληνεκούς όπως οι Κάτζι Φαγέ και Chikoko, τους όποιους ξέρουμε ήδη από την Ευρώπη, και έχουν βρεί ομάδα για το 2015-2016. Τώρα αν ο Assem Marei δε μπορέσει να βρει μια θέση στο ΝΒΑ, τότε ασφαλώς είναι παίκτης για καλή ευρωπαϊκή λίγκα, αν ούτε και αυτός ,μπορεί να θεωρηθεί λαβράκι πια.
GK_23
QUOTE(shtarkws @ Aug 22 2015, 11:56 ) *
Υπάρχει στο τουρνουά κανένα ''λαύρακι'' για Ελληνικές ομάδες? Οχι απαραίτητα για τους πρώτους 2. Φαντάζομαι σκάουτινγκ απο ελληνικούς συλλόγους δεν υπάρχει ούτε για αστείο

Η δική μου πρόταση είναι ο Ivan Almeida από το Πράσινο Ακρωτήρι, έπαιζε στην γαλλική Α2 τα 2 τελευταία χρόνια όπου και έβγαλε εντυπωσιακά νούμερα. Κάνει φοβερό τουρνουά μέχρι στιγμής, είναι 25 ετών.

http://www.lnb.fr/fr/Pro-B/300006/Joueurs/...38/Ivan-Almeida



O Αιγύπτιος Assem Marei επίσης που αναφέρει ο Weekendman είναι καλή περίπτωση, μόλις αποφοίτησε από κολέγιο των ΗΠΑ.

Weekendman
Μαρόκο το άλλο άκρο ,σε σχέση με το Καμερούν , όσο αφορά τον επιθετικό προσανατολισμό, προτιμώντας να εκδηλώσει όσο γίνεται περισσότερες επιθέσεις ,κοντά στο καλάθι. Ταυτόχρονα όμως ,μπορεί το μόνο που κέρδισε, από τα 2 πρώτα ματς του, να ήταν οι εντυπώσεις, αλλά μπορώ να πω ότι η σημερινή εμφάνιση , ήταν ακόμα πιο σπουδαία ,συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας. Τόσο εξαιτίας της βελτιωμένης άμυνας σε συνολικό παθητικό πόντων, και πάνω στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου. Αλλά και γιατί η Αγκόλα ,σε αντίθεση με την Σενεγάλη, μείωσε σε μεγάλο βαθμό το Fast break των Μαροκινών, και διάβασε σαφώς καλύτερα τις αδυναμίες του Zuita σε περιφερειακή απειλή ,και στο ότι είναι ευάλωτος στα λάθη, επειδή επιτίθεται με κάτω το κεφάλι στην επίθεση.
GK_23
Ακτή Ελεφαντοστού-Ζιμπάμπουε 84-72

Σενεγάλη-Μοζαμβίκη 86-76

Δύο στα δύο για την Σενεγάλη απέναντι στην πολύ μαχητική Μοζαμβίκη. Οι Σενεγαλέζοι έχουν εσωτερικά προβλήματα, ο Faye της Ελευσίνας τσακώθηκε με τον προπονητή και αποβλήθηκε προσωρινά από την ομάδα. O Dieng συνεχίζει να οργιάζει στο τουρνουά, απέναντι στη Μοζαμβίκη είχε 28 πόντους και 18 ριμπάουντ...



Πράσινο Ακρωτήρι-Αλγερία 78-69

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, το Πράσινο Ακρωτήρι κέρδισε την Αλγερία και σφράγισε την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο. Το άσχημα νέο για αυτούς είναι ότι ο βασικός τους PG, Brian Rudolph, χτύπησε στον ώμο κατά τη διάρκεια του ματς. Θα πρόκειται για μεγάλη απώλεια αν δεν καταφέρει να επιστρέψει στο τουρνουά, το Ακρωτήρι χρησιμοποιεί ένα rotation μόλις 8 παικτών.

Ανγκόλα-Μαρόκο 68-67

QUOTE(Weekendman @ Aug 23 2015, 01:34 ) *
Μαρόκο το άλλο άκρο ,σε σχέση με το Καμερούν , όσο αφορά τον επιθετικό προσανατολισμό, προτιμώντας να εκδηλώσει όσο γίνεται περισσότερες επιθέσεις ,κοντά στο καλάθι. Ταυτόχρονα όμως ,μπορεί το μόνο που κέρδισε, από τα 2 πρώτα ματς του, να ήταν οι εντυπώσεις, αλλά μπορώ να πω ότι η σημερινή εμφάνιση , ήταν ακόμα πιο σπουδαία ,συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας. Τόσο εξαιτίας της βελτιωμένης άμυνας σε συνολικό παθητικό πόντων, και πάνω στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου. Αλλά και γιατί η Αγκόλα ,σε αντίθεση με την Σενεγάλη, μείωσε σε μεγάλο βαθμό το Fast break των Μαροκινών, και διάβασε σαφώς καλύτερα τις αδυναμίες του Zuita σε περιφερειακή απειλή ,και στο ότι είναι ευάλωτος στα λάθη, επειδή επιτίθεται με κάτω το κεφάλι στην επίθεση.


Το ματς της ημέρας, με τους Μαροκινούς να προηγούνται σε όλο το ματς και να χύνουν την καρδάρα στο τέλος. Προβληματίζει η Ανγκόλα με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της.

Απόψε διεξάγεται το ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον 1ο όμιλο και μάλλον είναι ένας προώρος τελικός της διοργάνωσης, η Τυνησία αντιμετωπίζει την Νιγηρία shot.gif
yorgos

QUOTE
Απόψε διεξάγεται το ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον 1ο όμιλο και μάλλον είναι ένας προώρος τελικός της διοργάνωσης, η Τυνησία αντιμετωπίζει την Νιγηρία shot.gif


Όπου η Τυνησία, που αν κατάλαβα καλά είναι και γηπεδούχος, παίζεται με... 3.40 και +6π πλεονέκτημα... Τόσο καλύτερη είναι η Νιγηρία;
GK_23
QUOTE(yorgos @ Aug 23 2015, 15:47 ) *
Όπου η Τυνησία, που αν κατάλαβα καλά είναι και γηπεδούχος, παίζεται με... 3.40 και +6π πλεονέκτημα... Τόσο καλύτερη είναι η Νιγηρία;

Από άποψη μονάδων ναι, είναι 1-2 επίπεδα πάνω. Ακόμα παλεύουν να γίνουν ομάδα όμως.

Η Τυνησία είναι γηπεδούχος και έχει καλοδουλεμένη ομάδα. Το ματς μπορεί να δίνει πρωτιά στον όμιλο αλλά δεν είναι ζωής και θανάτου.

Ελκυστικό το ποντάρισμα που αναφέρεις αλλά μην σε πάρω και στο λαιμό μου rolleyes.gif
Weekendman
Τα πιο εύκολα λεφτά ,που έβγαλε ποτέ ο yorgos από στοίχημα , αν εμπιστεύτηκε την υπεροχή της Βορειοαφρικανικής μπασκετικής νοημοσύνης ,που αποδείχθηκε και στην πράξη. Με την διαφορά της αξιοποίησης του Μειρι ,να είναι χαώδης υπέρ των Τυνήσιων , όταν την ίδια ώρα οι σέντερ της Νιγηρίας Lawal και Alade Aminu, δεν θα ένιωθαν καμιά διαφορά, είτε έπαιζαν στην Νιγηρία είτε στην Γκαμπόν. Καθώς δεν είναι υπερβολή, ότι η ομάδα δεν τους δημιούργησε σχεδόν καθόλου προϋποθέσεις για έτοιμα καλάθια, ούτε έστω μέσω ατομικών προσπαθειών του Al Farouq Aminu, ώστε να τραβούσε ένα double team , που θα άνοιγε χώρο για ασσιστ στα πεντάρια…

yorgos
Έχουμε βγάλει και λίγο πιο εύκολα, αλλά ναι, πήγαμε ταμείο σήμερα χωρίς ιδρώτα κανένα. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, με 8-0 μπήκαν μπροστά οι Τυνήσιοι και όσο το έβλεπα στο live ήταν σταθερά μπροστά. Μετά πήγα στο θέατρο...

Από τα αυριανά τι λέει, τώρα που σας βρήκα;
GK_23
Καμερούν-Γκαμπόν 93-67

Για τρία δεκάλεπτα το Καμερούν ήταν σε άλλο γήπεδο και η Γκαμπόν πάλευε το ματς στα ίσια. Στην τελευταία περίοδο το επιμέρους σκορ έγραψε 35-15. Αρκετά χαλαρό το Καμερούν στον πρώτο γύρο του τουρνουά, έχει περισσότερες δυνατότητες σαν ομάδα.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Ουγκάντα 60-56

Το ντέρμπι των ουραγών του πρώτου ομίλου, λογικά στη φάση των 16 θα αποκλειστούν και οι 2 τους.

Μάλι-Αίγυπτος 49-55

Τα βρήκε δύσκολα η Αίγυπτος απέναντι στο Μάλι αλλά τελικά έκανε το 3/3. Πολύ καλή ομάδα η Αίγυπτος, από τις υποψήφιες για τελικό.

Νιγηρία-Τυνησία 59-70

Επίδειξη δύναμης από την Νιγηρία και τον Mejri και θριαμβευτικό ταμείο για τον yorgos 41.gif
Ομάδα με τα όλα της και στις δύο πλευρές του παρκέ η Τυνησία, ένα ασύνδετο γκρουπ ταλαντούχων παικτών η Νιγηρία. Στο παιχνίδι μισού γηπέδου, σε άμυνα και επίθεση, οι Νιγηριανοί ήταν κλάφτα χαράλαμπε.

Το καλύτερο αποψινό ματς είναι το Ανγκόλα-Σενεγάλη που θα κρίνει την πρωτιά στον 2ο όμιλο.
Weekendman
Και εκεί που λέει κάποιος για Βορειαφρικανική μπασκετική νοημοσύνη, μετά το χθεσινό ματς της Τυνησίας, βλέπει πως καταφέρνει να χάσει το Μαρόκο σήμερα, και διαπιστώνει ότι αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για όλες τις Εθνικές ομάδες της περιοχής. Σίγουρα η περίπτωση του Μαρόκου είναι μια από τις πιο περίεργες περιπτώσεις ομάδων ,που τερμάτισαν τελευταίες στον όμιλο τους. Μάλλον θα νόμιζαν ,ότι οι 2 προηγούμενες εμφανίσεις έφταναν από μόνες τους, για νίκη επί της Μοζαμβίκης, αλλα αφού δεν πρόσεξαν , θα ευχηθώ καλή διασκέδαση απέναντι στην διοργανώτρια του Αφρομπάσκετ…
yorgos
To φάγαμε τον Κουβά από το ΜΑρόκο, το οποίο ξεκίνησε καλά αλλά μετά τα έκανε μαντάρα.

Λέω να παίξω Αγκόλα στο δέρβιον. Συμπαθώ Σενεγάλη, αλλά οι Αγκολάνοι το'χουν νομίζω. Για την Ακτή δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα χάσει τόσο εύκολα όσο προβλέπεται.
yorgos
Επαιξα Αλγερια κι Αγκολα συνδυαστικό. Κοίταξα τα στατιστικά της Ακτής και δε με έπεισαν, για να δούμε. (τα γραφω για να μη λετε οτι είμαι μΧ προφήτης)
Zoys
Η Ακτή πράγματι είναι κατώτερη από την Αλγερία και λογικά με ένα καλό διάστημα της δεύτερης η διαφορά θα ξεφύγει.
yorgos
Αυτός ο Χαράτ που έχει 9/9 είναι ο Τσάμπερλεν της Βορείου Αφρικής;
yorgos
Tεχνικές ποινές, αντιαθλητικά και επιλογές σοβαρότητας Σεφερλή στο τέλος και πάπαλα οι Αλγερινοί...
yorgos
Tα σπρωξα στην Αγκόλα. Αϊντε να δούμε.
Weekendman
QUOTE(yorgos @ Aug 24 2015, 22:24 ) *
Tα σπρωξα στην Αγκόλα. Αϊντε να δούμε.





H Ανγκόλα έχει την καρδιά του πρωταθλητή, και η Σενεγάλη κάποια εσωτερικά προβλήματα, αλλά η τελευταία έχει επίσης εκτός από μεγαλύτερα κορμιά, 2-3 βασικά πράγματα, με έναν γκαρντ που περιέργως για την ήπειρο αυτή μοιράζει ασσιστ με τον Νταλμείδα, έναν πραγματικό ηγέτη με Ντιενγκ, και σουτέρ με Mendy και Ndoye ,ως αντίδοτα σε ζώνη.


QUOTE(yorgos @ Aug 24 2015, 22:06 ) *
Tεχνικές ποινές, αντιαθλητικά και επιλογές σοβαρότητας Σεφερλή στο τέλος και πάπαλα οι Αλγερινοί...


Δεν έχει και την τρελή ποιότητα ομάδας η Αλγερία, σίγουρα είναι κατώτερη από Τυνησία, Αίγυπτο και πιθανότατα και από το Μαρόκο, που λογικά δεν θα κάνει νίκη σε αυτήν την διοργάνωση, αλλά όταν άλλοι όμιλοι, έχουν δίδυμα όπως Τυνησία, Νιγηρία η Σενεγάλη, Ανγκόλα,και οι βασικοί αντίπαλοι της Αλγερίας έχουν βασικές απουσίες, τότε είναι δεδομένο ότι χάσανε μεγάλη ευκαιρία ,για να τρυπώσουν στην οκτάδα για πρώτη φορά από το 2005. Αφού με μια νίκη σήμερα, και την δεύτερη θέση ,θα αντιμετώπιζαν το κάπως δυσκοίλιο επιθετικά Μάλι, αντί για το Καμερούν, αν και πάλι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από το Μαροκο…
yorgos
QUOTE(Weekendman @ Aug 24 2015, 21:29 ) *
H Ανγκόλα έχει την καρδιά του πρωταθλητή, και η Σενεγάλη κάποια εσωτερικά προβλήματα, αλλά η τελευταία έχει επίσης εκτός από μεγαλύτερα κορμιά, 2-3 βασικά πράγματα, με έναν γκαρντ που περιέργως για την ήπειρο αυτή μοιράζει ασσιστ με τον Νταλμείδα, έναν πραγματικό ηγέτη με Ντιενγκ, και σουτέρ με Mendy και Ndoye ,ως αντίδοτα σε ζώνη.




Δεν έχει και την τρελή ποιότητα ομάδας η Αλγερία, σίγουρα είναι κατώτερη από Τυνησία, Αίγυπτο και πιθανότατα και από το Μαρόκο, που λογικά δεν θα κάνει νίκη σε αυτήν την διοργάνωση, αλλά όταν άλλοι όμιλοι, έχουν δίδυμα όπως Τυνησία, Νιγηρία η Σενεγάλη, Ανγκόλα,και οι βασικοί αντίπαλοι της Αλγερίας έχουν βασικές απουσίες, τότε είναι δεδομένο ότι χάσανε μεγάλη ευκαιρία ,για να τρυπώσουν στην οκτάδα για πρώτη φορά από το 2005. Αφού με μια νίκη σήμερα, και την δεύτερη θέση ,θα αντιμετώπιζαν το κάπως δυσκοίλιο επιθετικά Μάλι, αντί για το Καμερούν, αν και πάλι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από το Μαροκο…

Για το Χαράτ τι άποψη σχηματίσατε ρε παίδες;
ssoulliss
QUOTE (yorgos @ Aug 24 2015, 22:36 ) *
Για το Χαράτ τι άποψη σχηματίσατε ρε παίδες;

Κάνει "χαζά φάουλ!

Μην ξεγράφει κανείς τους ΚαμποΒερντέους!
yorgos
Γερό ξεκίνημα από Αγκόλα, με καλές άμυνες, άντε να δούμε με το κουβομπάσκετ.
8-16 στο 9' και η μπάλα στα χέρια πετρελαιάδων και πάλι, έτσι έτσι.
Weekendman
QUOTE(yorgos @ Aug 24 2015, 23:16 ) *
Γερό ξεκίνημα από Αγκόλα, με καλές άμυνες, άντε να δούμε με το κουβομπάσκετ.
8-16 στο 9' και η μπάλα στα χέρια πετρελαιάδων και πάλι, έτσι έτσι.



Η Ανγκόλα κρατάει ισσοροπημένη την μάχη των ριμπάουντ, η Σενεγάλη έχει φτωχά ποσοστά απο τα 6 και 75, αλλα να είναι καλά οι αιφνιδιασμοί, που έφεραν πίσω στο ματς τους Σενεγαλέζους, οι όποιοι προηγούνται κιόλας με +4. Αρκεί να αντέξει μέχρι τέλους ο Dieng , γιατί δεν πρέπει να έχει ξεκουραστεί δευτερόλεπτο ακόμα...
yorgos
Φάε τη γλώσσα σου Χριστιανέ μου...
yorgos
Τις μισές χαμένες βολές να έβαζε η Σενεγάλη θα ήταν μπροστά. Θατο πάρει η Ανγκόλα πάντως.
ssoulliss
Τέζα η Αγκόλα!
Zoys
Εκπληκτικό φινάλε!
yorgos
Χρόνια είχα να φάω ΤΕΤΟΙΟ Κουβά, ΕΛΕΟΣ.
Weekendman
Σημαντική νίκη για την Σενεγάλη, παρά την μάλλον δυσανάλογη διαφορά στις βολές υπέρ της, αλλά αμφιβάλλω αν τελικά πάει πιο μακριά από την Ανγκόλα. Όχι γιατί αγωνιστικά δεν είναι ισάξια, αλλά με τον τραυματισμό του Φάγιε, δεν υπάρχει πρακτικά εναλλακτική λύση σε 2 θέσεις ,στο 1 και στο 4, με αποτέλεσμα να πρέπει οι Νταλμείδα και Ντιενγκ να είναι έτοιμοι να παίξουν 40 λεπτά ,από τον προημιτελικό και μετά, κάτι που σε συνδυασμό με τον αρκετό χρόνο που αγωνίζονται οι Μεντί και Endoye, θυμίζει καταστάσεις άλλες εποχών, όσο αφορά τους χρόνους που έπαιζαν οι βασικοί, με εξαίρεση την θέση του σέντερ, όπου εκεί υπάρχουν περισσότερες λύσεις.

Βέβαια ήταν λίγο ρίσκο η ζώνη απέναντι στην Ανγκόλα του δεύτερου ημίχρονου, όμως το αποτέλεσμα μετράει, και δεν θα θυμάται κανένας ούτε αυτό, ούτε ότι ο Νταλμέιδα αντιμετωπιζόταν σαν ένα κράμα Μπακατσιά, Καλάθη, Ρούμπιο ,στο σουτ που του έδιναν επιδεικτικά οι Ανγκολέζοι…
yorgos
Έντιτ: τον έφαγα και πέρυσι με τη νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, όπου αυτά δε γίνονται.
McRae
QUOTE(Weekendman @ Aug 25 2015, 01:05 ) *
Σημαντική νίκη για την Σενεγάλη, παρά την μάλλον δυσανάλογη διαφορά στις βολές υπέρ της, αλλά αμφιβάλλω αν τελικά πάει πιο μακριά από την Ανγκόλα. Όχι γιατί αγωνιστικά δεν είναι ισάξια, αλλά με τον τραυματισμό του Φάγιε, δεν υπάρχει πρακτικά εναλλακτική λύση σε 2 θέσεις ,στο 1 και στο 4, με αποτέλεσμα να πρέπει οι Νταλμείδα και Ντιενγκ να είναι έτοιμοι να παίξουν 40 λεπτά ,από τον προημιτελικό και μετά, κάτι που σε συνδυασμό με τον αρκετό χρόνο που αγωνίζονται οι Μεντί και Endoye, θυμίζει καταστάσεις άλλες εποχών, όσο αφορά τους χρόνους που έπαιζαν οι βασικοί, με εξαίρεση την θέση του σέντερ, όπου εκεί υπάρχουν περισσότερες λύσεις.

Βέβαια ήταν λίγο ρίσκο η ζώνη απέναντι στην Ανγκόλα του δεύτερου ημίχρονου, όμως το αποτέλεσμα μετράει, και δεν θα θυμάται κανένας ούτε αυτό, ούτε ότι ο Νταλμέιδα αντιμετωπιζόταν σαν ένα κράμα Μπακατσιά, Καλάθη, Ρούμπιο ,στο σουτ που του έδιναν επιδεικτικά οι Ανγκολέζοι…


Δεν τραυματιστηκε ο Φαγιε.Λογω πειθαρχικου παραπτωματος τον εδιωξαν,την ειπε στον προπονητη τους.Μα ποσο χαζο ειναι να περνανε ολες οι ομαδες στον επομενο γυρο?Αρχιζει να καθιερωνεται σε διοργανωσεις FIBA αυτο το συστημα και δεν μου αρεσει καθολου.
ssoulliss
Έχουμε και λέμε:

Ο νικητής του Τυνησία-Μαρόκο θα αντιμετωπίσει το νικητή Ακτή-Μαλί. Μάλλον η Τυνησία.
Ο νικητής του Αίγυπτος-Ζιμπάμπουε θα αντιμετωπίσει τον Αγκόλα-Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία. Χμμμμ, δυσκολάκι, αυτό.
Ο νικητής του Σενεγάλη-Ουγκάντα θα βρει στο διάβα του το νικητή του Καμερούν-Αλγερία. Θα πάρω το Καμερούν, για τους λόγους που ανέφερε παραπάνω ο weekedman.
Και τέλος ο νικητής του αγώνα Καμποβερντιανοί-Γκαμπόν θα ανταμώσει με το ζευγάρι Νιγηρία-Μοζαμβίκη. Θα διαλέξω τους "Κρεολούς".

Υ.Γ. Μάλλον ο Ντίενγκ είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά!

QUOTE (McRae @ Aug 25 2015, 01:24 ) *
Δεν τραυματιστηκε ο Φαγιε.Λογω πειθαρχικου παραπτωματος τον εδιωξαν,την ειπε στον προπονητη τους.Μα ποσο χαζο ειναι να περνανε ολες οι ομαδες στον επομενο γυρο?Αρχιζει να καθιερωνεται σε διοργανωσεις FIBA αυτο το συστημα και δεν μου αρεσει καθολου.

Ο Σαρ τον έστειλε πίσω στην Σενεγάλη! Μιλάμε για τον δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο μπασκετμπολίστα της χώρας!
Weekendman
QUOTE(McRae @ Aug 25 2015, 01:24 ) *
Δεν τραυματιστηκε ο Φαγιε.Λογω πειθαρχικου παραπτωματος τον εδιωξαν,την ειπε στον προπονητη τους.Μα ποσο χαζο ειναι να περνανε ολες οι ομαδες στον επομενο γυρο?


Σωστη διόρθωση , είχα άλλωστε αναφερθεί λίγα ποστ πριν στα εσωτερικά προβλήματα της Σενεγάλης, το θέμα του Φαγιέ δηλαδή, απλα απο κεκτημένη ταχύτητα, έγραψα τραυματισμό στην συγκεγκριμένη δημοσίευση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν μάσκες οξυγόνου στην Σενεγάλη.

GK_23
QUOTE(Weekendman @ Aug 25 2015, 01:31 ) *
Σωστη διόρθωση , είχα άλλωστε αναφερθεί λίγα ποστ πριν στα εσωτερικά προβλήματα της Σενεγάλης, το θέμα του Φαγιέ δηλαδή, απλα απο κεκτημένη ταχύτητα, έγραψα τραυματισμό στην συγκεγκριμένη δημοσίευση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν μάσκες οξυγόνου στην Σενεγάλη.

Τι να πουν και οι Καποβερντέοι που παίζουν με rotation 8 παικτών, τον 35χρονο δίμετρο Mascarenhas να βαράει 40λεπτα στη θέση του σέντερ και τον βασικό τους PG, Rudolph, να κάνει θεραπείες μπας και προλάβει τα προημιτελικά...

QUOTE(ssoulliss @ Aug 25 2015, 01:29 ) *
Έχουμε και λέμε:

Ο νικητής του Τυνησία-Μαρόκο θα αντιμετωπίσει το νικητή Ακτή-Μαλί. Μάλλον η Τυνησία.
Ο νικητής του Αίγυπτος-Ζιμπάμπουε θα αντιμετωπίσει τον Αγκόλα-Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία. Χμμμμ, δυσκολάκι, αυτό.
Ο νικητής του Σενεγάλη-Ουγκάντα θα βρει στο διάβα του το νικητή του Καμερούν-Αλγερία. Θα πάρω το Καμερούν, για τους λόγους που ανέφερε παραπάνω ο weekedman.
Και τέλος ο νικητής του αγώνα Καμποβερντιανοί-Γκαμπόν θα ανταμώσει με το ζευγάρι Νιγηρία-Μοζαμβίκη. Θα διαλέξω τους "Κρεολούς".

1. Συμφωνώ για Τυνησία αν και θεωρώ πως το Μαρόκο μπορεί να τους δυσκολέψει, το Μαρόκο αδικείται από την 4η θέση που κατέλαβε στον όμιλό του. Από το άλλο ζευγάρι πιστεύω ότι θα προκριθεί το Μάλι.

2. Πάμε για προημιτελικό μεταξύ Αιγύπτου και Ανγκόλας, με την Αίγυπτο να εντυπωσιάζει μέχρι τώρα και την Ανγκόλα να μην πείθει. Όλα ανοικτά.

3. Το Καμερούν έπαιζε λες και βαριόταν στην 1η φάση. Και εγώ θεωρώ ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει την Σενεγάλη. Με τον Dieng όμως να μοιάζει ασταμάτητος η Σενεγάλη είναι το φαβορί σε αυτό το ματς.

4. Όσον και να αγαπάμε τους Καποβερντέους, την πιο fun to watch ομάδα της διοργάνωσης, δεν βλέπω να έχουν αρκετές πιθανότητες απέναντι στη Νιγηρία.
benchwarmer
Δεν έχω καταφέρει να δω κάποιο ματς, αλλά τα πράγματα είναι αρκετά αναμενόμενα μέχρι στιγμής.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του συστήματος διεξαγωγής, με όλες τις ομάδες να περνάνε στα νοκ άουτ. Από τους 8 και μετά πάντως θα έχουμε τουρνουά, υπάρχουν αρκετές "καλές" ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Πραγματικά κρίμα που δεν κατέβηκε ο Ταβάρες, θα είχαμε +1 ομάδα στους διεκδικητές.
Weekendman
Γλύτωσε η Ανγκόλα ,και ταυτόχρονα αποφύγαμε και εμείς οι θεατές έναν βαρετό προημιτελικό, με όλο τον σεβασμό στην προσπάθεια των Κεντροαφρικανών ,που έβγαλαν την ψυχή στην αντίπαλο τους, και δεν προκρίθηκαν για ένα χαμένο ριμπάουντ...
ssoulliss
QUOTE (Weekendman @ Aug 25 2015, 19:49 ) *
Γλύτωσε η Ανγκόλα ,και ταυτόχρονα αποφύγαμε και εμείς οι θεατές έναν βαρετό προημιτελικό, με όλο τον σεβασμό στην προσπάθεια των Κεντροαφρικανών ,που έβγαλαν την ψυχή στην αντίπαλο τους, και δεν προκρίθηκαν για ένα χαμένο ριμπάουντ...


Πάντως κατόπιν ψαξίματος, ο προπονητής των Κεντροαφρικανών δεν είναι τυχαίος. Έστησε πολύ καλά την ομαδα του.

ssoulliss
Μυρίζει έκπληξη..απόψε! Για να δούμε θα την πατήσει δεύτερη φορά η Τυνησία;
Weekendman
Ο απομηχανής Μεζρί...
ssoulliss
Μεγάλες χαριτωμενιές στην Τυνησία. Μετά το σουτ του Τυνήσιου Μαμπρούκ το χρονόμετρο δεν σταμάτησε ποτέ! smiley.gif
Weekendman
Τι να πει κανείς για το Μαρόκο, ζει την μέρα της μαρμότας σε αυτό το Αφρομπάσκετ τόσο απλά! Η ευκαιρία πάντως για τους Τυνήσιους , ώστε να έκαναν πιο εύκολη την δουλειά τους ήταν στο πρώτο ημίχρονο, με 23 μόλις πόντους από τους αντιπάλους. Καθώς η επιθετική δράση του Μαρόκου ήταν περιληπτικά, κάποιες πάσες στην αρχή του ματς προς στον Κουρουντού, μερικά επιθετικά ριμπάουντ που μετατράπηκαν σε πόντους, και 2 τρίποντα με σκριν από τον ψηλό πάνω στην μπάλα, τα όποια κράτησαν τους Μαροκινούς σε διαφορά μικρότερη της διψήφιας, σε συνδυασμό με την αστοχία των Τυνησίων από έξω. Έτσι όταν στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν περισσότεροι αιφνιδιασμοί από το Μαρόκο , και ο Χάρας άλλαξε σε ένα ακόμα παιχνίδι τον ρυθμό υπέρ της ομάδας του, αρκούσε να βρεθεί ένας ακόμα συμπαραστάτης του Κουρουντού στην ρακέτα, με τον Najah, και λίγες φάσεις δημιουργίας και άμυνας από τον Zuita, για να γίνει το παιχνίδι ρουλέτα.

Παρόλο όμως ότι και πάλι οι λεπτομέρειες δεν ευνόησαν τους Μαροκινούς , για κάποιο λόγο δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω άτυχους σε αυτό το ματς. Αφού μπορεί η ζώνη να αποδείχθηκε επιτυχημένη , όμως δεν θα έχει κάθε μέρα η Τυνησία 4/29 τρίποντα όπως σε αυτό το ματς, και πιθανόν μια ομάδα ,που να αποτελούταν από μια δωδεκάδα με νόσο πάρκινσον, να παρουσίαζε μεγαλύτερη σιγουριά στον κράτημα της μπάλας, και να μην υπέπιπτε σε λάθος με το παραμικρό όπως οι Μαροκινοί.

Βέβαια όσο περνούσε η ώρα οι Τυνήσιοι δείλιαζαν όλο και πιο πολύ, και άμβλυναν κάπως τις εντυπώσεις των λαθών του Μαρόκου, όπως είχαν διαμορφωθεί από την αρχή της αναμέτρησης αυτής, αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

QUOTE(ssoulliss @ Aug 25 2015, 21:09 ) *
Πάντως κατόπιν ψαξίματος, ο προπονητής των Κεντροαφρικανών δεν είναι τυχαίος. Έστησε πολύ καλά την ομαδα του.


Δυστυχώς είδα μόνο τα τελευταία 10 λεπτά ,γιατί περίμενα το Μάλι-Ακτή Ελεφαντοστού να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, και να μην κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη για ολόκληρο το ματς. Παρόλα αυτά μιλάμε για ομάδα ,που έχασε πρόσφατα με συνολική διαφορά +40 πόντων από Νιγηρία και Τυνησία, κάτι που με κάνει δύσκολο να πιστέψω ότι το σημερινό ήταν κυρίως ζήτημα απότομης βελτίωσης η καλού στησίματος από τον coach. Φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεγράψουμε την Ανγκόλα, γιατί το έχουμε δει , και σε άλλες Εθνικές ομάδες ,το έργο του συγκρατημένου ξεκινήματος , που καταλήγει σε επιτυχία , όπως σε εμας το 2005, στην Σερβία το 2014, αλλα και στους Ισπανούς σε ορισμένες απο τις τελευταίες διοργανώσεις...
GK_23
Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω τίποτα live χθες, λίγο έλειψε να είχαμε μεγάλες εκπλήξεις...

Το περίμενα πως οι Μαροκινοί θα δυσκολέψουν την Τυνησία αλλά όχι τόσο πολύ. Βασικά η διασταύρωση αυτή από την αρχή θύμιζε την αντίστοιχη της Τυνησίας με την Αίγυπτο το 2013. Κρίμα για το Μαρόκο, άξιζε καλύτερη πορεία στο τουρνουά.

Το Μάλι είχα πει ότι θα προκριθεί αλλά δεν περίμενα να κερδίσει τόσο εύκολα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2009 που το Μάλι φτάνει στην 8αδα.

Η Ανγκόλα συνεχίζει να προβληματίζει και η Αίγυπτος συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Τολμώ να πω ότι η Ανγκόλα δεν θα μπει στην 4άδα φέτος.

Απόψε βλέπουμε Καποβερντέους με τρέλα shot.gif

Να και η τάπα του Mejri που έσωσε την Τυνησία από το έμφραγμα...

Weekendman
Δεν είναι και το πιο εμπνευσμένο η σοφό σύστημα ,να περνάνε όλες οι ομάδες από τους ομίλους, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η φάση των 16 προσφέρει συγκινήσεις ,και μάλιστα σε ματς που δεν περιμέναμε, όπως το χθεσινό των Κεντροαφρικάνων η το σημερινό χουνέρι ,που έκαναν οι Γκαμπονέζοι στους Καποβορντέους, δείχνοντας μετά το Μαρόκο ότι και οι τελευταίοι των ομίλων έχουν ψυχή!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.