Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Los Angeles Clippers vs Golden State Warriors
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
(3) Los Angeles Clippers [57-25] vs (6) Golden State Warriors [51-31]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
Game 1 - Sat. April 19, Golden State at L.A. Clippers, 3:30 p.m., ABC/R
Game 2 - Mon. April 21, Golden State at L.A. Clippers, 10:30 p.m., TNT
Game 3 - Thu. April 24, L.A. Clippers at Golden State, 10:30 p.m., TNT
Game 4 - Sun. April 27, L.A. Clippers at Golden State, 3:30 p.m., ABC/R
Game 5 * Tue. April 29, Golden State at L.A. Clippers, TBD, TBD
Game 6 * Thu. May 1, L.A. Clippers at Golden State, TBD, TBD
Game 7 * Sat. May 3, Golden State at L.A. Clippers, TBD, TNT


Season Splits
(4 παιχνίδια) Clippers 2 νίκες - Warriors 2 νίκες

31.10.2013 νίκη Clippers 126-115
25.12.2013 νίκη Warriors 105-103
30.01.2014 νίκη Warriors 111-92
12.03.2014 νίκη Clippers 111-98

Είχα την χαρά (γιατί περί χαράς πρόκειται όταν βλέπεις ματς αυτού του ζευγαριού) να δω τα πρώτα δυο παιχνίδια. Το ένα ήταν το δεύτερο ματς από την έναρξη της σεζόν οπότε προφανώς και οι άμυνες πήγαν περίπατο. Επιθετική πολυφωνία και ένα πραγματικό show από 2 από τα καλύτερα point guards της λίγκας. Ο Curry έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε καθώς είχε 38 πόντους με 9/14 τρίποντα και 9 ασσίστ αλλά έχασε από τον CP3 που απάντησε με 42 πόντους, 15 ασσίστ και 6!! κλεψίματα. Οι Clippers κέρδισαν κατά κράτος τα rebs με DJ και Blake να μαζεύουν συνολικά 27 και πανηγύρισαν την πρώτη νικη για τη σεζόν 2013-14.

Το δεύτερο παιχνίδι είχε μεν υψηλό σκορ, αλλά στο τέλος κρίθηκε από μια άμυνα. Ο Blake Griffin έχει αποβληθεί με 2 τεχνικές για μανούρες με τους Bogut και Green. Ο Paul έχει αναλάβει το σκοράρισμα και ανταλάσσει καλάθια με τον Curry για το 103-103. Ο Harrison Barnes ευστοχεί σε 2 βολές για να δώσει αέρα ενός καλαθιού. Ακολουθούν εναλλάξ άστοχες επιθέσεις και φτάνουμε στα 20 δεύτερα όπου οι Clippers έχουν την κατοχή. Ο Doc σχεδιάζει iso για τον CP3 αυτός παίρνει την προσπάθεια, αλλά η μπάλα κάνει όλη την κυκλική κίνηση γύρω από το στεφάνι και πέφτει εκτός. Φάουλ στον Iguodala στα 9,3 δεύτερα. Ο χτίστης κάνει 0/2 βολές και οι Clipps έχουν άλλη μια ευκαιρία. Ο Paul επιχειρεί νέα μπούκα όμως θα δεχτεί ένα εντυπωσιακό STOP από τον Klay Thompson..


Ακολούθησαν νέες μανούρες με τον Paul και τον Bogut για να έρθει ο ΜΕΓΑΣ ΣΚΑΛΑΜΠΡΙΝΙ με την κουστουμιά του και να ηρεμήσει τα πνεύματα...


Briefing
Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε το συγκεκριμένο ζευγάρι στα play-offs του ΝΒΑ. Παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιο rivalry, μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι οι δύο ομάδες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα η μία την άλλη. Κι αυτό το παρατηρήσαμε από την ένταση που υπήρχε και στα 4 ματς της regular. Στο σκηνικό που προαναφέραμε, ο Griffin δέχεται αγκωνιά από τον Draymond Green για να πέσουν τα πρώτα Τ...


Στη συνέχεια είχαμε κι άλλες ομορφιές και αγκαλιές ανάμεσα σε Bogut και Griffin. Από ένα Τ κι εδώ..Ενώ ακολουθούν και οι μανούρες Bogut με Paul και Jordan..




Το Μάρτιο είχαμε ένα ακόμα περιστατικό με τους Griffin και O'neal να καβγαδίζουν έντονα.
QUOTE(Blake Griffin)
I don't have Jermaine's number so I don't really talk to him," Griffin said Friday. "I don't know if there's a lingering issue or not.

QUOTE(Matt Barnes)
There's going to be "some hostility and animosity and hatred

Οπότε συνυπολογίζοντας ότι είναι δυο ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο division, έχουν 2 μεγάλους σταρ στην ίδια θέση και δεν χωνεύονται μεταξύ τους, ίσως έχουμε το επόμενο rivalry στο ΝΒΑ μελλοντικά... Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια σειρά που κάθε φίλαθλος θα γουστάρει να δει.

Point of view: Los Angeles Clippers
Το πλάνο των Clippers για την φετινή σεζόν ήταν ξεκάθαρα να γίνει το step-up. Η έλευση του Doc Rivers έδειξε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά για την 2η ομάδα του LA. Τα σχόλια περί Lob City ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα και στα πρώτα λόγια του ίδιου του Rivers ακούγαμε πως η ομάδα του πρέπει να παίξει άμυνα, διότι αυτή φέρνει τα πρωταθλήματα. Βέβαια αυτό απαιτεί χρόνο προσαρμογής και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι Clippers παρέμεναν εντυπωσιακοί επιθετικά όμως δυσκολεύονταν με ομάδες που κατέβαζαν το τέμπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ήττες από Orlando και Hawks. Ο Paul είναι εξαιρετικός σε αυτούς τους πρώτους μήνες και οδηγεί την ομάδα του κάνοντας εξαιρετικά παιχνίδια. Όμως έχει την ατυχία στις 3 Γενάρη να βγάλει τον ώμο του στο ματς απέναντι στους Mavericks. Η διάγνωση δείχνει απουσία 5 εβδομάδων και οι υπόλοιποι Clippers πρέπει να παίξουν και για αυτόν. O Collison ανταποκρίνεται πολύ καλά στο ρόλο του, αλλά αυτός που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του είναι ο Griffin. Στα 18 αυτά ματς ο Blake παίζει περίπου στο 25-10 οδηγώντας τους Clippers σε ένα ρεκόρ 12-6.
O CP3 επιστρέφει, και οι Clippers τρέχουν ένα σερί 11 νικών για να τερματίσουν τελικά στην 3η θέση της Δύσης, κάνοντας μάλιστα franchise record σε νίκες.
Οι Clippers είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα με πολλές λύσεις στην περιφέρεια. Πρόκειται για την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος με 108 πόντους κατά μέσο όρο όντας ταυτόχρονα έβδομη στο pace.O Rivers είχε αρκετούς τραυματισμούς μέσα στη χρονιά οπότε δοκίμασε διάφορα σχήματα. 3 guard μαζί, σχήμα με Paul και Collison στην ίδια 5αδα, τον Crawford πότε από τον πάγκο και πότε σαν starter. Back up του DJ ουσιαστικά δεν υπάρχει, όμως ο Jordan έχει ανεβάσει τουλάχιστον 2 επίπεδα το παιχνίδι του και αποτελεί τον κυριότερο λόγο της βελτίωσης των Clippers στον αμυντικό τομέα.
Έχοντας τον Paul στην ομάδα του, ο Rivers δεν θα μπορούσε παρά να εκμεταλλευτεί τη μοναδική ικανότητα του CP3 στο pick n roll. Πρόκειται για μια ομάδα που προτιμάει συνήθως να πηγαίνει to the rim και ο Paul έχει τη δυνατότητα να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον είτε εκτελώντας ο ίδιος είτε σε συνεργασίες με τους ψηλούς του είτε ακόμα βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη στο τρίποντο. Το εντυπωσιακό με τους Clippers είναι ότι δεν έχουν μόνο τον Paul να τρέχει το pick n roll καθώς μπορούν να το κάνουν εξίσου καλά και οι υπόλοιποι περιφερειακοί.




Δεύτερος επιθετικός άξονας είναι δομημένος πάνω στον Griffin και στην εξαιρετική του ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο low post. Για αυτό το λόγο οι Clippers τρέχουν συστηματικά το συγκεκριμένο play:


Και τρίτος βασικός άξονας της επίθεσής τους είναι η εκμετάλλευση των εξαιρετικών shooters που διαθέτουν:


Key factor


Μένει να δούμε αν ο Griffin μπορεί να είναι εξίσου καλός και dominant όσο στη regular season. Αν ο Blake πιάσει ανάλογη απόδοση, οι Warriors πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν.

Point of view: Golden State Warriors
Μετά τα εξαιρετικά περσινά play-offs, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν τους φετινούς Warriors. Με ένα χρόνο εμπειρίας, με τον Bogut από την αρχή της σεζόν και με την προσθήκη του Iguodala που όλοι πίστευαν πως είναι ο κατάλληλος glue-guy που θα έδινε το στοιχείο που έλειπε από τους Warriors για να κάνουν το βήμα παραπάνω: λίγη περισσότερη/καλύτερη άμυνα και η αποφόρτιση μέρους του παιχνιδιού από τον Curry, ώστε να παραμείνει φρέσκος και υγιής για όταν έρθουν τα δύσκολα. Φευ, τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε φέτος. Ο Curry έπαιξε μεν 78 από τα 82 ματς χάνοντας κάποια σποραδικά παιχνίδια, αλλά η τριάδα των Iggy, Lee, Bogut έχασαν αθροιστικά 47 μην επιτρέποντας στο Mark Jackson να έχει σε συνεχόμενα ματς τη βέλτιστη πεντάδα του.Οι επιλογές των Speights και O'neal για κάλυψη στους ψηλούς αποδείχθησαν μετριότατες έως κάκιστες, ο Landry δεν αντικαταστάθηκε ποτέ,με αποτέλεσμα οι Warriors να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα απέναντι σε ομάδες με ισχυρή front-line. Με αυτά και με εκείνα το GS δεν κατάφερε να βρει ρυθμό μέσα στη χρονιά παρά μόνο στο διάστημα Δεκέμβρη-Γενάρη όταν και σημείωσε 11 νίκες σε 12 ματς.
Οι Warriors είναι μια bombing from downtown ομάδα που σαν κύριο επιθετικό της μέλημα είναι να εκμεταλλευτεί τους Splash brothers, και γενικότερα τους εξαιρετικούς σουτέρ που διαθέτει.
Ένα πολύ βασικό τους play είναι το κάτωθι, όπου στην ουσία το guard παίρνει διπλό σκριν από τους ψηλούς προκειμένου να ελευθερωθεί και να εκτελέσει. Στο βίντεο υπάρχουν δύο παραλλαγές, είτε σε κεντρικό spot είτε στο πλάι.


Δεύτερη επιλογή είναι με διπλό σκριν στον παίκτη που έχει την μπάλα και απευθείας εκτέλεση..


Και η τρίτη επιλογή είναι με off-ball πλάγια σκριν ανάμεσα στα guard.


Το pick n roll χρησιμοποιείται σε λιγότερο βαθμό, κυρίως ανάμεσα σε Curry και Lee, ενώ μια ακόμα επιλογή είναι και το post-up παιχνίδι.

Key factor
Οι ψηλοί των Warriors..


Με τον Βogut εκτός των play-offs με ραγισμένο πλευρό, υπάρχει μια τεράστια τρύπα στη front line των Warriors. Ο David Lee είναι γνωστό σε όλους πως είναι απαράδεκτος αμυντικός και έτσι ο Mark Jackson έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο πως θα αναχαιτίσει το δίδυμο Griffin-Jordan. Η μία λύση είναι να εμπιστευτεί τους O'neal και Speights στο C με τον κίνδυνο ο Blake να κάνει πάρτι με αντίπαλο τον Lee. Η δεύτερη επιλογή είναι το small ball. Με τους Harrison Barns και Draymond Green σε ρόλο power forward, το Golden State θα μπορέσει να γίνει πιο ευκίνητο και πιο πιεστικό στην άμυνα, καθώς οι 2 παίκτες έχουν δείξει ότι διαθέτουν τα σωματικά προσόντα να ματσάρουν παίκτες σαν τον Blake. Το θέμα είναι ότι ο Jackson δεν εμπιστεύτηκε ιδιαίτερα αυτό το σχήμα στη regular.

The Match-up
Για τους ψηλούς πάνω κάτω τα είπαμε και στο key-factor. Στην περιφέρεια τώρα σίγουρα όλοι περιμένουμε να δούμε το match up του Paul με τον Curry, και τα ζευγάρια Redick-Thompson και Barnes-Iguodala. Όμως είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε και αρκετές παραλλαγές. Ο Mark Jackson δοκίμασε αρκετές φορές τον Thompson πάνω στον Paul ενώ είναι δεδομένο πως θα πάει πάνω του και ο Iguodala για να περιορίσει την δράση του CP3. Ανάλογες δοκιμές περιμένουμε και από τον Rivers με Barnes και Collison βδέλλες πάνω στον Curry.

Overview
Αναμένουμε μια σειρά με φοβερά παιχνίδια από δύο φύσει και θέσει επιθετικές ομάδες, που όμως έχουν διαφορετικό στυλ και τρόπο παιχνιδιού. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Warriors στη front line μας οδηγεί στο συμπέρασμα να δώσουμε νικητές τους Clippers με 4-2
captain charisma
το πιο ενδιαφερον ζευγαρι στο πρωτο γυρο ειναι αυτο μαζι με το ροκετς-μπλειζερς και θαντερ-μεμφις...
για να δουμε αν οι κλιπερς με τον ριβερς στο παγκο μπορουν να προχωρησουν μακρια στα πλειοφς η θα αποκλειστουν απ το πρωτο γυρο οπως περσι...η ομαδα φετος ειναι η πιο πληρης σε ολες τις θεσεις εχοντας 2 ισαξιες 5αδες και καποιους ακομα να περισευουν..
πιστευω οτι θα δουμε θεαματικη σειρα με υψηλα σκορ και βομβαρδισμο απο τριποντα...απ τους γουοριορς ο τραυματισμος του μπογκουτ ισως παιξει καθοριστικο ρολο...μεγαλο ενδιαφερον θα εχει η μονομαχια πολ-καρι που ειναι 2 απ τους καλυτερους γκαρντ του νβα...

κλιπερς στα 6
klow13
6 λεπτα στον αγωνα και ο πολ εχει παει ηδη 4 φορες να εκμαιευσει το φαουλ..1 charge και 2 non call.ευτυχως
reignman
5 φαουλ για τον ιγκι... μεχρι στιγμης ο ρυθμος ειναι τρελος και οι 2 ομαδες εχουν παρει φωτια. πολυ καλο ματσακι.
lakersdynasty
Στην αρχή της μετάδοσης ο Βαν Γκάντι είχε πει ότι φαίνεται ότι ο Κλεϊ Τόμπσον είναι ο καλύτερος αμυντικός των Warriors απο το ότι είναι αυτός που μαρκάρει τον Κρις Πόλ.

Ίσως ο καλύτερος για να μαρκάρει αντίπαλα γκαρντ αλλά οχι συνολικά. Έτσι κι αλλιώς ο Ιγκουαντάλα δεν είναι ότι δεν έχει αντίπαλα SF για να μαρκάρει και να ακολουθήσει αμυντικά.

Το καλό με τον Τόμπσον πέραν του ότι είναι πιο συμβατός σωματικά είναι ο κατάλληλος για να αναγκάσει τον Πόλ να δουλέψει στην άμυνα και να σπαταλήσει ενέργεια όχι απλά μαρκάροντας τον αλλά κυνηγώντας τον.

Την ίδια στιγμή οι Warriors θέλουν τον Πόλ να σουτάρει όσο το δυνατόν περισσότερο και κατα συνέπεια να βάζει στο παιχνίδι όσο το δυνατόν λιγότερους άλλους παίκτες ταυτόχρονα. Σήμερα σουταρε 23 φορές ο Γκριφιν 13 και οι Ρεντικ-Κροφορντ 11. Αυτή την αναλογία θαθελαν να κρατήσουν οι Warriors όσο το δυνατόν. Εαν κρατάνε και τον Πολ κάτω απο 10 ασίστ τη δουλειά τους πάνω του την έχουν κάνει.

Εαν ο Γκρίφιν δεν προσέξει τα φάουλ του οι Κλίπερς θα μπλέξουν άσχημα. Αυτός και ο Πολ ήταν οι πιο θετικοι πάικτες των Κλίπερς προφανώς και με αυτούς μαζί μέσα οι Κλίπερς είναι άλλη ομάδα.

+9 plus-minus και απο τους 2 με τον Γκρίφιν σε 19 λεπτά. Πρέπει να παίζει 30+ λεπτά και να προσφέρει και αμυντικά. Δύσκολα πράγματα.

T.W.Is.M.
http://www.sport24.gr/Basket/skandalo_mega...va.2757623.html

Λυπαμαι τους οπαδους των Κλιπερς. Οχι για την ομαδα τους, που ειναι πολυ καλη, αλλα για το γεγονος οτι ανηκει στο απολυτο τιποτα.
Αν ημουν ο Chris Paul θα ζητουσα ανταλλαγη μολις τελειωνε η σεζον.
klow13
Arash Markazi ✔ @ArashMarkazi
Follow
The Clippers took off their shooting shirts and dumped them at center court.
10:19 PM - 27 Apr 2014

https://pbs.twimg.com/media/BmQE2GKCcAAyEoV.jpg


Das Kapital
Κάποιος/κάποιοι θα σπάσουν ρεκόρ σήμερα μου φαίνεται!
Rated: (en)joy
QUOTE (Das Kapital @ Apr 27 2014, 22:42 ) *
Κάποιος/κάποιοι θα σπάσουν ρεκόρ σήμερα μου φαίνεται!

Εχει/εχουν αλλες 3 περιοδους για να το καταφερουν οποτε γιατι οχι;
Player in a single game in the playoffs, requiring 3-Pt Field Goals >= 8
Team In a single game in the playoffs, requiring 3-Pt Field Goals ≥ 15
whaler
Αυτος ο Crawford ρε παιδι μου, ο καλυτερος 6th man με διαφορα.
SteveNashidis
Ωραία η κίνηση των παιχτών να πετάξουν τις φόρμες στο ζέσταμα για τα ρατσιστικά σχόλια του προέδρου τους αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά γιατί αυτός τους πληρώνει !Το ΝΒΑ να δούμε πως θα αντιδράσει!

Στα αγωνιστικά οι Γουόριος δεν κρατιούνται σήμερα , κάνουν το παιχνίδι τους στο ανοιχτό γήπεδο και στον αιφνιδιασμό . Και το μόνο που μένει για τους Κλίπερς είναι να παίξουν άμυνα και να κόψουν το ρυθμό. Ξέρει ο Ρίβερς από αυτό το είδος παιχνιδιού .
Θέλω να δω Dudley στο παρκέ . Πιστεύω θα προσφέρει πολλά σε άμυνα και επίθεση !
T.W.Is.M.
QUOTE(Voyager @ Apr 27 2014, 23:23 ) *
Ωραία η κίνηση των παιχτών να πετάξουν τις φόρμες στο ζέσταμα για τα ρατσιστικά σχόλια του προέδρου τους αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά γιατί αυτός τους πληρώνει !Το ΝΒΑ να δούμε πως θα αντιδράσει!

Στα αγωνιστικά οι Γουόριος δεν κρατιούνται σήμερα , κάνουν το παιχνίδι τους στο ανοιχτό γήπεδο και στον αιφνιδιασμό . Και το μόνο που μένει για τους Κλίπερς είναι να παίξουν άμυνα και να κόψουν το ρυθμό. Ξέρει ο Ρίβερς από αυτό το είδος παιχνιδιού .
Θέλω να δω Dudley στο παρκέ . Πιστεύω θα προσφέρει πολλά σε άμυνα και επίθεση !


Καλα, αν θελουν, μπορουν, αλλα θα ηταν εντελως αντιεπαγγελματικο. Κι αν σκεφτεις οτι εχουν το υλικο για να χτυπησουν πρωταθλημα, ειναι αυτοκτονια.

Πριν απο λιγο ανοιξα το παιχνιδι.
Να βλεπεις το Χιλτον Αρμστρονγκ να παιζει σε παιχνιδι πλει οφ ΝΒΑ. Ιστορικο γεγονος.
Να βλεπεις το Χιλτον Αρμστρονγκ να παιζει σε παιχνιδι πλει οφ ΝΒΑ και να σκοραρει με πλατη. Ιστορια για να τη διηγεισαι στα εγγονια σου.
Να βλεπεις το Χιλτον Αρμστρονγκ να παιζει σε παιχνιδι πλει οφ ΝΒΑ και να σκοραρει με πλατη σε 2 συνεχομενες φασεις. Αξια ανεκτιμητη.
Μερικα πραγματα στη ζωη ειναι ανεκτιμητα. Για ολα τα αλλα υπαρχει η Mastercard.

Τωρα μενει να δω μονο τον...ξερετε ποιον! smiley.gif
Das Kapital
Ωραίος match αλάνας με γρήγορο ρυθμό αν και έχουν πάρει διαφορά οι Warriors, με παραξενεύει που οι Jordan/Griffin δεν κάνουν τα δικά τους. biggrin.gif

Πολλά foul έχουν δοθεί πάντως, έχουν φορτωθεί οι Jordan, Paul, Crawford, Thompson και Barnes με μπόλικα, κάποια από αυτά πιστεύω θα έπρεπε να μην δοθούν.
SteveNashidis

Mark Jackson: Los Angeles Clippers Fans Should Boycott Game 5

Έξυπνος ο Μαρκ cool.gif
SG3ptshooter


Χάσαμε Bogut, αγνοείται ο Ezeli, χρειαζόταν να στείλετε το βόδι στο γερό-Jermaine μπας και περάσετε; rolleyes.gif

#48minutesHiltonArmstrong laugh.gif

Πλάκα πλάκα ο Kuzmic έπρεπε να παίζει μόνο λόγω ύψους, όσο κι αν δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΝΒΑ.
SteveNashidis
QUOTE
It's just a dirty play, to be quite honest," "I mean I'm not going to go try to dive into somebody's legs — it wasn't a scramble for the ball. I respect people's ability to come out and perform and take care of their family based on their bodies.

"Either he has terrible balance as a pro athlete, or that was a dirty play," the six-time NBA All-Star added. "God don't like ugly.

Τα λόγια του Ο Νεαλ !

Αν ο χοντρούλης των Κλίπερς το έκανε επίτηδες τότε ένας είναι ο λόγος .O φόβος!
Φοβούνται τον Jermain O Neal και ας είναι 36 19.gif

Η τελευταία βολή του Curry που πέταξε με δύναμη στο ταμπλό τη μπάλα επιτρέπεται στο ΝΒΑ ; Στην Ευρώπη κάτι τέτοιο απαγορεύεται νομίζω και ακολουθεί τεχνική ποινή !
BasketZilla
Πλήρωσαν οι Warriors την απουσία του Bogut στο έβδομο παιχνίδι. Τους έβαλαν στα καλάθια ο ξεπλυμένος και ο ΤουΑντρέα και πήραν οι Clippers το ματσάκι και την πρόκριση. Πάντως μόνο και μόνο για την γραβάτα και το πουκάμισο του Marc Jackson έπρεπε να αποκλειστούν!
redleg7
Τρομερο ματς.Ο Jordan στο τελος το καθαρισε σχεδον μονος του.18 ριμπαουντ,4 μπλοκ για τριτη φορα στην σειρα και αποτελει ρεκορ πλει οφ.Ακολουθουν ματσαρες με OKC.
aegeansheed
QUOTE(redleg7 @ May 4 2014, 08:27 ) *
Τρομερο ματς.4 μπλοκ για τριτη φορα στην σειρα και αποτελει ρεκορ πλει οφ.


Τρομερή ανακρίβεια! laugh.gif

Ο Jordan έκανε 3 μόλις κοψίματα στο παιχνίδι, αλλά τερμάτισε τη Σειρά με +4 κοψίματα/αγώνα κατά μέσο όρο. Συνολικά στη Σειρά κατάφερε ωστόσο από πέντε φορές να κάνει +4 μπλοκς σε έναν αγώνα, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο αλλά όχι μοναδικό, όπως επίσης δεν αποτελεί και την καλύτερη επίδοση.

Εδώ υπάρχει μια κατάταξη με παίκτες από το 1975 και μετά με τις καλύτερες επιδόσεις σε κοψίματα/αγώνα στα Playoffs.
http://bkref.com/tiny/jAq07

Αν εξαιρέσουμε Kareem, Wilt και Russell, για τα στατιστικά των οποίων δεν υπάρχουν game logs, υπάρχουν παίκτες που τελείωσαν μια σειρά με τουλάχιστον 5 αγώνες έχοντας +4 κοψίματα σε αυτούς:

5 αγώνες, +4 κοψίματα:
Olajuwon vs Clippers 1993 (1st Round)
Olajuwon vs Sonics 1993 (2nd Round)
Mutombo vs Sonics 1994 (1st Round)
Ewing vs Rockets 1994 (NBA Finals)

6 αγώνες, +4 κοψίματα:
To κορυφαίο ρεκόρ ωστόσο από το πρόχειρο ψάξιμο που έκανα έχει ο Dikembe Mutombo στη Σειρά με τη Utah το 1994 που κατάφερε στα έξι από τα επτά παιχνίδια της ομάδας του να σημειώσει στο τέλος αυτών περισσότερα από 4 κοψίματα. Τα χάλασε στο τελευταίο που σημείωσε μόνο δύο.

Σε μέσους όρους η παραπάνω σειρά του Mutombo είναι η κορυφαία "ανά αγώνα" που έχω συναντήσει με 6.2/αγώνα. Mark Eaton και Manute Bol έχουν τελειώσει Σειρά με 5.8/αγώνα, ο Hakeem από δύο φορές με 5.75/αγώνα.

Σε όρους "NBA Playoffs Blocks History" λοιπόν, ο DeAndre Jordan έχει μεν μια μικρή θεσούλα πλέον, πιο πολύ όμως μας θύμισε τα ρεκόρ των πραγματικά μεγάλων σέντερς των 90s.

QUOTE(Dikembe Mutombo)
No, no, no, no miste DeAndre Jordan. Not in my house



Όλα τα παραπάνω μέσω της Bref προφανώς.
redleg7
QUOTE (aegeansheed @ May 4 2014, 11:17 ) *
Τρομερή ανακρίβεια! laugh.gif

Το φταιξιμο στον σχολιαστη wink.gif

Απο αυτον το ακουσα και για την ακριβεια ανεφερε οτι αποτελει ρεκορ στα πλει oφ το γεγονος οτι σε 3 ματς της σειρας ειχε αποψε 18 ριμπ και 3 μπλοκς,19 και 4 στο προτελευταιο,22 ριμπ και 5 μπλ στο τριτο ματς.Στο πρωτο παλι ειχε 14 ριμ και 5 μπλ.
Οτι ανεφερε παρεθεσα.Δεν το εψαξα αν οντως ισχυει ομως εγω εκανα αναφορα για τον συνδιασμο reb & bl και οχι μονο για την κατηγορια των μπλοκς.
Κατα τ αλλα ενδιαφερον το λινκ.
aegeansheed
Το πρωινό γράψιμο μετά από ξενύχτι όντως δε βοηθάει στη σύνταξη! smile.gif

Τώρα που κατάλαβα με ποιο ήταν το point του σπήκερ λοιπόν, να πούμε ότι στη μετά-Τεράτων εποχή, πρώτος σημείωσε την εν λόγω επίδοση ο χθεσινοβραδινός του αντίπαλος, ο Jermaine ο O'Neal, που στα τρίτα τελευταία παιχνίδια της Σειράς κόντρα στους Celtics το 2003 είχε αντίστοιχα 19 και 5, 22 και 3, 19 και 3.
http://www.basketball-reference.com/player...1/gamelog/2003/

Δεν είναι όμως ο μόνος, αφού 20 μέρες αργότερα laugh.gif ο Ben Wallace στο τελευταίο με τους Sixers και στα δύο πρώτα με τους Nets είχε 18 και 3, 22 και 3, 19 και 4. Στο πρώτο παιχνίδι μάλιστα βλέπω εξαιρετικά-για Ben- ποσοστά στις ελεύθερες βολές (40% με 2/5)!!! laugh.gif

Θα λέγαμε λοιπόν ότι ισχύει το σχόλιο για το ρεκόρ, ωστόσο είναι μια ισοφάριση ρεκόρ, που καλό είναι να αναφέρουμε για να τιμούμε και τα πρόσωπα που την είχαν πετύχει στο παρελθόν.

Το άλλο που θέλω να πω είναι ότι το συγκεκριμένο αποτελεί μια επίδοση που είναι γραμμένη στα μέτρα του Jordan και δεν είναι και κάτι τρομερό το οποίο πρέπει να θυμόμαστε. Τι θέλω να πω: για παράδειγμα αν κατεβάσουμε ένα ριμπάουντ (17) και αυξήσουμε ένα κόψιμο (4) στην αναζήτηση, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο μόνος που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια είναι ο Duncan (2003). Αν βάλουμε ένα κριτήριο με 15ρ. 3 κλ. και 3 κοψίματα θα δούμε ότι μόνο ο Ben Wallace το έχει καταφέρει μία φορά το 2003, Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί άπειρους τέτοιους συνδυασμούς της φόρμουλας π.χ. 15 ριμπάουντ, 2 τάπες, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ με 1 τρίποντο κλπ κλπ. Άπειρους, που ανάλογα με τα κριτήρια αλλάζουν και οι πρωταγωνιστές. Ο DeAndre θα μπορούσε, αν συνεχίσει να δουλεύει και να έχει την εξέλιξη που παρουσιάζει φέτος, κάποια στιγμή να μνημονεύεται μεταξύ των καλών αμυντικών ψηλών που έχουν περάσει.


* υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάνει από δύο (Hakeem, Duncan, Shaq, Howard)
** και η επίδοση του Draymond Green ρεκόρ είναι (!!!), αφού δεν έχει υπάρξει άλλος με 5 τρίποντα, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 3 ασίστ, λιγότερα ή μέχρι 3 λάθη
redleg7
QUOTE (aegeansheed @ May 4 2014, 13:04 ) *
Το πρωινό γράψιμο μετά από ξενύχτι όντως δε βοηθάει στη σύνταξη! smile.gif


laugh.gif Δεν εχεις αδικο ομως αξιζε τον κοπο για τα περισσοτερα ματς της α φασης.


QUOTE (aegeansheed @ May 4 2014, 13:04 ) *
Τώρα που κατάλαβα με ποιο ήταν το point του σπήκερ λοιπόν, να πούμε ότι στη μετά-Τεράτων εποχή, πρώτος σημείωσε την εν λόγω επίδοση ο χθεσινοβραδινός του αντίπαλος, ο Jermaine ο O'Neal, που στα τρίτα τελευταία παιχνίδια της Σειράς κόντρα στους Celtics το 2003 είχε αντίστοιχα 19 και 5, 22 και 3, 19 και 3.
http://www.basketball-reference.com/player...1/gamelog/2003/


Θα λέγαμε λοιπόν ότι ισχύει το σχόλιο για το ρεκόρ, ωστόσο είναι μια ισοφάριση ρεκόρ, που καλό είναι να αναφέρουμε για να τιμούμε και τα πρόσωπα που την είχαν πετύχει στο παρελθόν.


+++

QUOTE (aegeansheed @ May 4 2014, 13:04 ) *
Στο πρώτο παιχνίδι μάλιστα βλέπω εξαιρετικά-για Ben- ποσοστά στις ελεύθερες βολές (40% με 2/5)!!! laugh.gif



laugh.gif


T.W.Is.M.
Διαβασα πριν απο λιγο οτι κατι εγινε στο διαδρομο των αποδυτηριων μετα το ματς. Καποιο μικροεπεισοδιο εγραψε η usa today. Ξερουμε κατι παραπανω?
aegeansheed
Έγιναν κάτι τσαμπουκάδες και κάτι μανούρες. Έπεσαν και κάτι ψιλές
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.