Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο νεος Ολυμπιακος 2007-08
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
Anaz
Ανοιξα αυτο το τοπικ για να συγκεντρωνουμε εδω τις αποψεις,σκεψεις,τις αναλυσεις,τις προβλεψεις,τις εκτιμησεις κ οτι αλλο γουσταρετε που να αφορουν το αγωνιστικο προσωπο της ομαδας για τη νεα περιοδο..Θα'ταν κριμα να συνεχιζουν να γινονται αυτες σκορπια κ σε τοπικ που εχουν παραβαρυνει,κ χανονται..

Κανω copy paste καποιες δικες μου αποψεις που ειχα εκφρασει κ καποιες αλλες απ'το τοπικ των μεταγγραφων..

QUOTE(Anaz @ Sep 25 2007, 15:02 ) *
Εχω την αισθηση οτι ο Πινι εχει υποτιμησει τον Μπλακνευ. οτι δεν εχει αντιληφθει δηλαδη το τι μπορει να κανει στο γηπεδο..Τι παιχτης ειναι.. Οπως ας πουμε αργησε να αντιληφθει τις τρομερες αμυντικες ικανοτητες του Βασιλο κ την ικανοτητα του να μαρκαρει απο πλευ μεκερ μεχρι 4αρι.. Αυτη ειναι η αισθηση μου..
Πιστευω οτι ο Μουμου στα φιλικα κ τις προπονησεις δεν εχει δειξει ολες τις πτυχες του ταλεντου του κ του τι μπορει να κανει,κ περιοριζεται στο να μοιραζει μπαλες.. Εξαλλου δεν ειναι ο παιχτης που κυνηγα ιδιαιτερα την προσωπικη αναδειξη..


QUOTE(Anaz @ Sep 25 2007, 04:36 ) *
Τον ερχομο του Γκριρ παντως μαλλον θα τον "πληρωσει" ο Σει..

Αυτο που χρειαζεται η ομαδα ειναι ενα 4αρι γρηγορο,αθλητικο να ξερει να παιζει πικ ν ρολ κ να μπορει να απειλησει κ με προσωπο.. Ενας Μασευ θα ηταν ΙΔΑΝΙΚΟΣ.. Αν ο Ρομπερτς ειναι ποιοτικος κ ξερει να ρολαρει μου κανει..

Παντως ειναι κριμα να διαθετεις περιφερειακους οπως ο Μπλακνευ,ο Γκριρ(?),ο Τεο, ο Ματσε κ να μην εχεις εναν ψηλο που να ξερει να συνεργαστει καλα κ να παιξει πικ ν ρολ.. Μακαρι να ηταν αυτος ο Ρομπερτς που δεν τον εχουμε δει.. Νομιζω θα μας στοιχισει πολυ αυτο φετος. Εκτος αν ειναι υγιης ο Σοφο.Τοτε ολα αλλαζουν προς το καλυτερο.. Αυτος ειναι το μεγαλο στοιχημα που μπορει να αλλαξει τις ισορροπιες και φετος..Δυσκολο ομως...

Συνολικα παντως μπορουμε πλεον να πουμε οτι η περιφερεια του Οσφπ δειχνει πολυ ενισχυμενη σε σχεση με περσι,αν και οι παιχτες ειναι κυριως επιθετικου προσανατολισμου. Στη ρακετα χασαμε τον σταθεροτερο μας παιχτη αλλα ειχαμε αρκετες προσθηκες..Εκει δεν μπορεις να πεις οτι ειμαστε αποδυναμωμενοι,αλλα ουτε κ σιγουρα ενισχυμενα.Εκει ολα θα εξαρτηθουν απ'την αποδοση καποιων παιχτων,κ την εκμετταλευση τους απ'τον προπονητη.. Λειπει παντως αυτος ο παιχτης που περιεγραψα συνοπτικα πιο πανω..



QUOTE(Anaz @ Sep 25 2007, 14:46 ) *
Το οτι ο Ολυμπιακος δεν εκανε την υπερβαση που περιμεναμε κ θελαμε στη θεση του πλευ,το ξεραμε εδω κ μια βδομαδα περιπου!Παρ'όλα αυτα οφειλουμε να ομολογησουμε οτι πλεον με ΜουΜου, Τεο, Γκριρ, ειμαστε σε μια ικανοποιητικη κατασταση σε αυτη τη θεση,ΠΟΛΥ καλύτερα απο περσι που ειχες Πεν,Χαριση.. Εξαλλου κακα τα ψεμματα οι πλευ μεκερ που περιγραφεις ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα στην Ευρωπη κ ουσιαστικα μοιρασμενοι σε 3 ομαδες..


Φετος ο Εβραιος πρεπει να παει σε πιο σετ επιθεσεις με μαεστρο τους Μουμου,Τεο, να πηγαινει τη μπαλα χαμηλα οπου υπαρχει δυναμη κ υψος,κ το τρομερο φετινο περιφερειακο σουτ που διαθετει η ομαδα (ισως το καλυτερο της Ευρωπης) αφου ΟΛΟΙ της οι παιχτες ειναι καλοι σουτερ, θα σκοτωνει τα νταμπλ τιμ κ την ζωνη που οι αντιπαλοι πιθανον να επιλεγουν για να μας αντιμετωπισουν.Εγω παραμενω ελαφρως αισιοδοξος -δεδομενων των συνθηκων- παρόλο που γκρινιαζω σε ολη τη μεταγγραφικη περιοδο για τα τρανταχτα λαθη της ομαδας..Στο χερι του προπονητη ειναι να φτιαξει μια ομαδα ιδιαιτερα ανταγωνιστικη..
Anaz
QUOTE(saou @ Sep 25 2007, 16:07 ) *
Ένας παίκτης που ενδεχομένως να δώσει λύσεις σε αυτό που αναφέρεις είναι ο Πρίντεζης, ο οποίος τουλάχιστον στα φιλικά παρουσιάζεται καλός. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο έχει όντως πείσει τον Πίνι και τι ευκαιρίες θα πάρει (η εκμετάλευση απ'τον προπονητή που αναφέρεσαι), πάντως αν συνυπολογίσει κανείς και τα αθλητικά του προσόντα είναι μια καλή προοπτική. Σε ότι αφορά την απειλή με πρόσωπο, υπάρχει και ο Βασιλόπουλος που θα πάρει χρόνο στη θέση και ο Μπουρούσης με τα σουτάκια του.

Κατά τα άλλα, με την κοινή λογική, το φετινό αγωνιστικό στυλ παραπέμπει σε αυτό που αναφέρεις, δηλαδή στο σετ παιχνίδι επιβάλλεται να πηγαίνει η μπάλα χαμηλά ώστε να αξιοποιούνται τα πολλά κορμιά που διαθέτει η ομάδα. Φυσικά με το κατάλληλο σχήμα, πχ Βασιλόπουλο στο PF+ τους γρήγορους περιφερειακούς (ειδικά αν ο Γούντς είναι τόσο αλτικός κτλ όσο τον περιγράφουν) η ομάδα μπορεί να τρέξει και να ανεβάσει το σκορ. Επιλογές σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές, καλά καλά τη δωδεκάδα δεν θα είναι εύκολο να μαντέψει κανείς. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος,πιστεύω ότι από άποψη στελέχωσης η ομάδα έχει όλα τα φόντα να πετύχει φέτος και περιμένω από τον Πίνι να αξιοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του. Ακόμα και αυτόν τον περιμένω καλύτερο φέτος μετα τις περσινές σφαλιάρες που μάζεψε σε πολλά επίπεδα.


QUOTE(Anaz @ Sep 25 2007, 16:56 ) *
Επιμενω ο Ολυμπιακος με Μπλακνευ,Τεο μπορει φυσικα να μην εχει μια προσωπικοτητα ή ενα μυαλο επιπεδου Σαρας,Παπαλουκα, Διαμαντιδη,Πριτζιονι, αλλα πλεον δεν του λειπει η πασα όπως περσι.. Αυτο που του λειπει περισσοτερο ειναι ο ψηλος που ειπα.
Ο Πριντεζης για να αφηνει ο Γκερσον με ευκολια τον Ρομπερτς εκτος,νομιζω πρεπει να τον εχει πεισει σ'ενα βαθμο οτι μπορει να αποτελεσει καλη λυση για τη θεση 4.Εκτος αν σκοπευουν να παρουν καναν κοινωτικο..Παντως αν κ εχει πολυ καλα αθλητικα προσοντα δεν ειναι ακριβως αυτο που εχω στο μυαλο μου,γιατι δεν ξερει να ρολαρει στο πικ ν ρολ..Αυτο που πιστευω οτι λειπει περισσοτερο απ'την ομαδα (χωρις Σοφο)!
Στην απειλη με προσωπο δεν αναφερομουν τοσο στο σουτ. Εκει οντως υπαρχει ο πολυ βελτιωμενος σε αυτο (και ΥΠΕΡχρησιμος φετος) Βασιλο, ο Μπουρου, ο Πριντεζης.. Ειχα στο μυαλο μου κατι σαν τον Μασευ που με τα γρηγορα ποδια του μπορει να αποφυγει τον παιχτη.Τεσπα.Λεπτομερειες.
Το αγκαθι φετος κατ'εμε ειναι η ελλειψη ποιοτικων ψηλων στην συνεργασια με τους κοντους σε καταστασεις 2με2,εκει που ειναι ΠΟΛΥ καλοι οι περιφερειακοι μας! Κ περσι μας ελειπε αυτο,κ το ελεγα(αν κ ειχαμε τον Ζιζιτς που ειναι λιγο καλυτερος), αλλα περσι δεν ειχαμε κ κοντους καλους πασερ. Ντομερκαντ,Πεν ειναι αλλου τυπου παιχτες που τους αρεσει να δημιουργουν μονοι τους τους ποντους τους ειτε με σουτ ο ενας,ειτε με μπουκες ο αλλος. Μονο με Ακερ,κ μετα Ματσε εβγαιναν αραια κ που τετοιες φασεις.


QUOTE(nikefalin @ Sep 25 2007, 22:45 ) *
Το θέμα είναι πως η ομάδα έχει 2 PG ίδιας κοπής (Μου μου και Γκρίρ) απίστευτα καλοπληρωμένους (συγκρίντε τι έπαιρνε ο καθένας τους πέρυσι απλά, αλλά να μου πείτε το ίδιο έγινε και πέρυσι με τον Πεν). Μακάρι ο κόσμος να δείξει την υπομονή που χρειάζεται για μια εντελώς νέα ομάδα , με τόσες αλλαγές.
Αγωνιστικά ο Γκριρ είναι καλός παίκτης , τον θυμάμαι από το Τέμπλ και τις αναφορές για τα ντράφτ, έχει αρκετή εμπειρία από Ευρώπη, έχει φιλοδοξίες, έχει ικανότητα , είναι πιο σίγουρη κίνηση από τον Μακ Λίοντ, τον Μπέλ.
Περιμένουμε να δούμε την ομάδα των 15-16 παικτών....πρώτες προβλέψεις για 12άδα ?
Anaz
QUOTE(Anaz @ Sep 22 2007, 19:22 ) *
Θελω να δω τι μπασκετ θα διαλεξει να παιξει ο Γκερσον φετος,αν ειναι υγιης ο Σοφο,κ βεβαιως την τελευταια μεταγγραφη του Οσφπ. Τοτε θα μπορω να κρινω αν μπορει να κοντραρει τον φετινο πολυ βελτιωμενο Παο..
Με υγιη Σοφο,ΑΝ ο Πινι παει σε σετ επιθεσεις κ μπορεσει να αξιοποιησει την πιο δυνατη κ ψηλη φροντ λαιν της Ευρωπης, θα'ναι ενα δυνατο οπλο..
Ο Γουντς διαισθανομαι οτι θα βγει καλυτερος του Ακερ. Για την ακριβεια αρκει να μην ειναι αδιαφορος οπως ο προκατοχος του κ θα'ναι πιο χρησιμος!Εξαλλου δειχνει εξισου ταλαντουχος κ αθλητικος κ με ακομη καλυτερα σωματικα προσοντα!
Υπαρχει το μεγαλο συν του υγιη Ματσε,που μαζι με τον Γουντς θα αποτελεσουν τα κυρια επιθετικα οπλα (της περιφερειας), κ υπαρχουν πλεον κ δυο πλευ μεκερ που ξερουν να πασαρουν. Πισω τους δυο καλα κ εξελισιμα εκτελεστικα γκαρντ (Σει,Βασιλειαδης) που υστερουν ομως στην δημιουργια. Αν ο Πινι προσπαθησει να παιξει το γνωστο μπασκετ που προσπαθησε κ περσι μεχρι τον Γεναρη,θα αποτυχει οικτρα! Η φροντ λαιν ειναι βαρια κ δεν εχει ιδιαιτερα ποιοτικους παιχτες στο να τρεξουν, να παιξουν πικ ν ρολ κ να συνεργαστουν με τους κοντους. Αν ομως οπως ειπα πιο πανω αξιοποιησει καταλληλα την δυναμη των ψηλων κ με την παρουσια κ αξιοποιηση του ασταματητου Σοφο,μπορει να κανει ζημια κ ενδεχομενως κ την εκπληξη οταν χρειαστει...
Επισης πρεπει να καταλαβει οτι ιδιατερα φετος πρεπει να δωσει ακομα μεγαλυτερη εμφαση στην αμυνα. Κατι πηγε να γινει περσι προς το τελος της χρονιας,ελπιζω φετος να συνεχιστει με μεγαλυτερη συστηματικοτητα! Ιδιαιτερα αφου η ομαδα πλην του Βασιλοπουλου δεν διαθετει παιχτες -κυριως στην περιφερεια- που να συνδυαζουν προσυλωση,σωματικα προσοντα,κ ικανοτητα στην αμυνα, αποτελει απαραιτητη προυποθεση.. Γιατι αν πιστευει κανεις οτι ο φετινος Ολυμπιακος θα'ναι ομαδα που θα βαζει 100αρες,γελιεται..

Τωρα αν αποκτηθει κ ενα καλο 1-2 (Γκριρ) να εχει ντραιβ,να τρεχει κ να ξερει να δημιουργησει κ να παρει σκοραρισμα οταν θα κολλανε οι Ματσε-Γουντς, θα'ναι πιο πληρες το πακετο επιθετικα..


Μολις συνηδητοποιησα οτι επαναλαμβάνομαι.. tongue.gif
spysta
για οσους εχουν στεναχωρηθει (και γω μεσα σ'αυτους) με την υποθεση Σαρας (και στην Τσσκα να πηγαινε παλι θα ξενερωνα αλλα τωρα ακομα περισσοτερο tongue.gif tongue.gif ) εχω να πω το εξης ................φετος θα παρουσιασουμε μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!!!!!!!!!!!!(εχουμε και τον καλο κυριο Γουντς φετος smile.gif ) Πιστευω οτι ολα θα ξεχαστουν οταν δουμε την ΘΡΥΛΑΡΑ και καταλαβουμε ολοι την ισχυ της ............




ΥΓ1.Επιδη ο Γριρ πηρε τη θεση του Σαρας δεν χρειαζεται να τον βγαλουμε σακατη,τελειωμενο, αμπαλο κτλ!!!Μετα τη μεταγραφη του Τεο ηταν αυτο ακριβως που χρειαζοταν ο ΟΣΦΠ ...(και ειναι και αριστεροχειρας!!!!ΓΙΟΥΟΥΧΧΧΧΟΥΟΥ!!!!!! smiley.gif )
ΥΓ2.Ξεκινησα με αισοδοξο ποστ το νεο τοπικ του Anaz γιατι πολλοι εχουν ξενερωσει .....
ΥΓ3.ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!!!!! smiley.gif
ΥΓ4.ρε Κογκα τι εγινε ξαφνικα .........αλλαγη πλευσης icon_wave.gif icon_wave.gif
ΥΓ5.Χοντρε κοιτα να αδυνατησεις γιατι με σενα τους εχουμε ολους ανετα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓ6.Εχει πεισμωσει ο Προεδρας και αυτο μονο σε καλο θα οδηγησει ....... wink.gif
Anaz
QUOTE
πρώτες προβλέψεις για 12άδα ?
Τον σπυστα ρωτα..Αυτος ειναι ο αρμοδιος. tongue.gif
QUOTE
ΥΓ2.Ξεκινησα με αισοδοξο ποστ το νεο τοπικ του Anaz γιατι πολλοι εχουν ξενερωσει .....
κ καλα εκανες!! biggrin.gif
QUOTE
ΥΓ5.Χοντρε κοιτα να αδυνατησεις γιατι με σενα τους εχουμε ολους ανετα!!!!!!!!!!!!!!
Με τον Σοφο ετοιμοπόλεμο ο Ολυμπιακος μπορει να κανει πολλες κηδειες..ακομη κι απεναντι σε θεωρητικα πληρεστερους κ ανωτερους αντιπαλους όπως οι υπερομαδες φετος Τσσκα κ Παο.. Ασε που ο Σοφο ειναι παραλληλα κι ο παιχτης που ζηταω,να παιζω πικ ν ρολ κ να συνεργαζεται με τους περιφερειακους. Κριμα που προς το παρων δεν εχουμε καποιο δειγμα απο πλευρας του για να αισιοδοξουμε..

Πεν-->Μπλακνευ
Ντομερ-->Γκριρ
Χαρισης-->Τεοντοσιτς
Ματσε-->υγιης Ματσε
Ακερ-->Γουντς
+Σειμπούτις,Βασιλειαδης

Νομιζω η περιφερεια ειναι σαφως ενισχυμενη. smile.gif

Πιθανολογω οτι το "βασικο" σχημα θα'ναι Γκριρ,Ματσε,Γουντς, με τον Μπλακνευ απο πισω να μοιραζεται το χρονο στον ασσο για πιο σετ παιχνιδι. Μιλαμε για μια 3αδα με τρομερη ικανοτητα στο σκοραρισμα που "παει" του Γκερσον. Ο Γκριρ παντως θα παιζει συχνα κ στο 2 με τον Τεοντοσιτς στον ασσο,ενω σπανια θα δουμε σχηματα με Μπλακνευ,Γκριρ μαζι!Ο Γουντς πιστευω θα'ναι ο παιχτης που θα μενει περισσοτερο στο παρκε,κ απο πισω θα'ναι οι Σει,Βασιλειαδης ενας εκ των οποιων οπως εχει η περιφερεια θα παιζει δυστηχως ελαχιστα. Ο δε Παπαμακαριος φετος θα'ναι μονο για να κρατα καλο κλιμα στα αποδυτηρια.Το πολυ θετικο παντως ειναι οτι το φετινο βαθος μας δινει μεγαλη ευχερεια να ξεκουραζουμε παιχτες.Αρκει να χτυπησουμε ξυλο να'μαστε καλα,μην εχουμε παλι κανα τραυματισμο!Αξιοσημειωτη επισης η τρομερη ικανοτητα ολων των παιχτων που απαρτιζουν την περιφερεια στο 3ποντο!

Στη φροντ λαιν εχουμε:
(-)Ζιζιτς, Στακ, Mπάρλο
(+)Τσακαλιδη,Πριντεζη,Μαυροκεφαλιδη, Ρομπερτς-ευρωλίγκα.

Εδω ουσιαστικη απωλεια αποτελει μονο ο Αντριγια,αλλα μαλλον πρεπει να περιμενουμε για να δουμε ποσο ουσιαστικη θα'ναι η προσθηκη των νεων παιχτων αφου εξαρταται πολυ απ'το ποσο κ πως θα τους αξιοποιησει ο προπονητης..
spysta
οχι επειδη αποτελει τον αιωνιο αντιπαλο μας αλλα θεωρω την ΤΣΣΚΑ ακομα καλυτερη απο τον ΠΑΟ!!!!Και μεσα σ'αυτος τους δυο μπορω να τοποθετησω και την Θρυλαρα με υγιη Σοφο,τον γνωστο Ματσε και τον πολλα υποσχομενο Γουντς ......επειδη πηρε ο ΠΑΟ τον Σαρας μην τρελαθουμε κι ολας οτι δεν μπορουμε να τον χτυπησουμε .....εχουμε σημεια στα οποια υπερτερουμε!!!!Αντιθετως πιστευω οτι η ΤΣΣΚΑ ειναι πραγματικα φοβερη κ κυριως στην περιφερεια οπου με Τεο Λανγκτον Σισκα θα γινει πανικος!!!Αλλα κι απο αυτην εχουμε σημεια στα οποια υπρτερουμε (στους ψηλους )!!! πιστευω οτι με το που γυρισει ο χοντρος θα εχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ front line!!Γενικα πιστευω οτι ο ΟΣΦΠ αν δεσει καλα θα εχει ενα πολυ ΔΥΝΑΤΟ συνολο που θα μπορει να ανταγωνιστει ανετα αυτα των ΠΑΟ ΤΣΣΚΑ


ΥΓ.Ετσι οπως εγιναν οι κληρωσεις της Ευρωλιγκας και της Α1 ο ΟΣΦΠ θα αναγκαστει να ειναι ετοιμος απο νωρις .....κι αν αυτο συμβει δεδομενου οτι στην β' φαση θα βρει ευκολοτερους θεωριτικα αντιπαλους θα παει ευκολα final4!!
PanosIlio
QUOTE("matse7")
Τεόντοσιτς
Γκριν
Μουμου
Ματσε
Βασιλειάδης
Γουντς
Βασιλόπουλος
Πρίντεζης
Ρομπερτς (η Αντικαταστατης)
Μαυροκεφαλίδης
Μπουρούσης
Τσακαλίδης


Ωραία αυτή είναι η 12άδα της Ευρωλίγκα όμως γιατί έχει μέσα και τους 3 αμερικανούς, ποιος θα παίζει στην Ελλάδα αφού κατά 99% ο Ρόμπερτς δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής?

Εγώ το έχω ξαναγράψει και ας το πω και εδώ που είναι καταλληλότερο το θέμα.

Φέτος, καταρχάς, ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρσι. Επίσης είναι πιο νέος, έχει καλύτερο πάγκο και έχει δυναμώσει πολύ στους ψηλούς. Τώρα το πως όλα αυτά μπορούν να μεταφραστούν στο παρκέ δεν έχω ιδέα γιατί δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του Γκέρσον. Απλά πιθανολογώ πως φέτος ο Γκέρσον θα μπορεί να τρέξει πιο εύκολα λόγω της παρουσίας ψηλών παικτών που λογικά θα έχουν εύκολο το ριμπάουντ και καλών play maker.

Στο 5 εναντίον 5 τώρα πάλι λόγω της παρουσίας πολλών καλών ψηλών, περισσότερων επιλογών στην περιφέρεια και της παρουσίας του Μπλάκνει λογικά θα παρουσιαστούμε πιο σίγουροι.

Εγώ προσωπικά σαν στόχο οριοθετώ το final4 αν και είναι δύσκολο, συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος και κύπελλο tongue.gif αν δεν πέσουμε με κανένα Παναθηναϊκό πάλι νωρίς.

QUOTE("Άσχετο")
Ξέρει κανείς για τα διαρκείας του Ολυμπιακού, πρέπει να είσαι μέλος για να πάρεις διαρκείας για το μπάσκετ? Και αν κάποιος ξέρει επειδή δίνω μέχρι και 400 ευρώ από εκεί οι θέσεις είναι καλές? Γιατί βλέπω το σχήμα στο site και έτσι που το θυμάμαι το γήπεδο γιατί έχω και καιρό να μπω στο ΣΕΦ είναι πολύ κέντρο, αν είναι πολύ χαμηλά δεν το προτιμώ, προτιμώ κάτι πιο ψηλά εκτός και αν από κει βλέπεις καλά.
apkat
Φιλε δεν χρειαζεται να σαι μελος..Αλλα αν ειναι τα πραγματα οπως περσυ παρε το πιο φτηνο που θα βρεις..Ουτως η αλλως οπου θες καθεσαι στο ΣΕΦ..Εμενα πχ το διαρκειας μου δεν ειχε καν θεση περσυ και καθομουν οπου ηθελα παντα..
saou
Πήγα να γράψω για τις δηλώσεις Γκέρσον αλλά αυτές συζητιούνται αλλού, οπότε άκυρο...
Mamuwalde
όπως τα μετρήσαμε πιο πάνω σαφώς βελτιωμένοι είμαστε στην περιφέρεια . και μόνο να σκεφτούμε ότι πίσω από τον πεν υπήρχε μόνο ο χαρίσης και ο [κατ'ανάγκη] άκερ ....

η λογική λέει ότι ανάλογα με τον αντίπαλο και το πως θα κυλάει το ματς θα παίζει περισσότερο και ένας από τους 3 άσσους [καυκής δεν υπολογίζεται] .

το πρόβλημα γιατί μου φαίνεται ότι θα το έχουμε στους ψηλούς ? και κυριώς επιθετικά μιλάω . ο σοφοκλής είναι ακόμα γρίφος . χάσαμε το ζίζιτς που ήταν ο πιο σταθερός και αξιόπιστος ψηλός μας [μην κοιτάτε μόνο τους τελικούς με πάο] . έστω ο στακ απέτυχε . σας πείθει εσάς ο μαυροκεφαλίδης ότι θα παίζει 15-20 ποιοτικά λεπτά επιθετικά ??? μάλλον όχι . ο τσακαλίδης είναι ίσως η μοναδική λύση αλλά κι αυτός δε με πολυπείθει .

ενω φαινομενικά έχουμε καλύτερους από πέρυσι [είχαμε 5ο ψηλό το μπάρλο και φέτος μπορεί ο ρόμπερτς να παίζει μόνο ευρωλίγκα ] , έχω την εντύπωση ότι ελλείψη σόφο είμαστε καλύτεροι ανυντικά και μόνο στους ψηλούς . επιθετικά αμφιβάλλω .

αν είχαμε και προπονητή να εκμεταλλεύεται ακατέργαστα ταλέντα δε θα ήμουν τόσο προβληματισμένος αλλά με τον πίνι και τη διαχείριση που είδαμε πέρσι , όποιος αστοχεί σε 3 συνεχόμενα θα τρώει πάγκο για 2-3 ματς .... δεν το βλέπω και πολύ σόι το πράμα ....



εννοείται ότι κάνω υποθέσεις . απλά νομίζω ότι λόγο ποσότητας ψηλών ξεχνάμε με ποιους έχουμε να κάνουμε . μπορεί ο τζέικ πχ με την εμπειρία του με τα κτήνη που έπαιζε αντίπαλος να κάνει τους περισσότερους ευρωπαίους μια μπουκιά . απλά κρατάω μια πισινή . biggrin.gif
Bugger12
Ρε παιδιά με τους ψηλούς μην ανησυχείτε.Μάλλον ο Σόφο δεν ξεκινάει τη χρονιά και ας υποθέσουμε ότι Τζέικ,Ρόμπερτς(αν μείνει),Πρίντεζης,Μαυροκεφαλίδης αργήσουν να προσαρμοστούν και να βρουν ρόλο στην ομάδα, έχουμε σίγουρα χαρτιά Βασιλόπουλο στο 4 και Μπούρου στο 5.Τα παλικάρια έρχονται και από μεγάλα ματς στους τελικούς.

Σχετικά με Βασιλόπουλο πάντως είμαι περίεργος σε ποια θέση θα αξιοποιηθεί στο διάστημα της σαιζόν.Πιστεύω θα παίζει και 3 και 4 ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.Θα μπορούσε να καθιερωθεί και στο 3 αλλά αν ο Γουντς βγάζει όντως μάτια όπως λένε και με βάση τις συνήθειες του Πίναρου δύσκολα να παίζει κάτω από 30 λεπτά.Και από πίσω του ο Αμερικάνος έχει Σει,Βασιλειάδη ίσως και κανέναν από τους 2 σε κάποια κοντά σχήματα που με τον Γκριρ λογικά θα παίζουμε.Άρα δεν μένει για Βασιλόπουλο πολύς χρόνος στην περιφέρεια.
saou
Για το Βασιλόπουλο φαινομενικά περισσεύει περισσότερος χρόνος στο '4', εξάλλου πέρυσι ο Πίνι εκεί τον εμπιστεύτηκε ουσιαστικά ποντάρωντας στο σουτ του που το βρίσκει ευκολότερα απέναντι σε ψηλούς και δυσκίνητους αντιπάλους αλλά και στην ικανότητά του να τριπλάρει η οποία είναι εξαιρετική για παίκτη στο '4' (και ψιλοαπαράδεκτη για '3'). Το μόνο κακό με αυτό είναι ότι χάνεται ένας εξαιρετικός αμυντικός από την περιφέρεια.

Πάντως για τον συγκεκριμένο δεν αγχώνομαι, πιστεύω θα βρει χαλαρά το χρόνο του και ας έχει πολύ κόσμο και στις 2 θέσεις που αγωνίζεται, καθώς είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε τόσο σε άμυνα 1on1 όσο και από άποψη αμυντικού ενστίκτου (με τοποθετήσεις κτλ), και με τα τόσα άλλα που κάνει στο παρκέ. Αν δε, συνεχίσει τις εμφανίσεις που έκανε στους τελικούς, παραμείνει δηλαδή το ίδιο συγκεντρωμένος καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν τότε παρόλες τις μεταγραφές που έγιναν, απ'αυτόν θα ξεκινάει η ομάδα φέτος και τα επόμενα χρόνια.
Thunder
Συμφωνω με τον saou στα λεγομενα του για τον Βασιλοπουλο.Αν κ πιστευω οτι δεν πρεπει να χαραμιζεται στο 3 το παιδι πλην ειδικων περιπτωσεων,οι οποιες θα ναι κατα βαση αμυντικες...

Τωρα οσο αφορα την ομαδα,ειμαστε σαφως πιο ενισχυμενοι απο περσι σ'ολες τις θεσεις εστω κ αν δεν αποκτηθηκε καποιο ονομα ''super κραχτης''...Η γραμμη ψηλων μας ειναι απο τις καλυτερες στην Ευρωπη,ομως ολοι ξερουμε πως μονο ο υγιης Σοφοκλης την κανει αυτοματα την καλυτερη...Με μεγαλη ανυπομονησια περιμενω να δω τον Τζεικ κ τον Πριντεζη πως θα ταιριαξουν στην ομαδα.Οσο για τον Ζιζιτς σιγουρα ηταν ενας καλος παικτης κ συνηθως σταθερος,αλλα στα κρισιμα ματς ηταν σχεδον παντα απων(βλεπε κυριως τελικους με ΠΑΟ) κ πιστευω οτι εν τελει μετρησε πολυ στον να τον διωξει ο Γκερσον...

Απο περιφερεια ειμαστε full.Εχουμε 2 καλους play,ενα combo guard(Γκριρ),εναν υγιη Ματσε,τον Γουντς(που ειναι το μεγαλο στοιχημα) κ Βασιλειαδη,Σειμπουτις.Λιγο στην αμυνα να δουμε πως θα τα πανε...Στην επιθεση μπορουμε να σκοραρουμε πλεον καλα πιστευω κ στο σετ παιχνιδι...

Θα δειξει παιδια,θελει πολυ υπομονη κ φετος μιας κ η ομαδα ειναι κ παλι καινουργια...Ελπιζω ο Γκερσον να εχει το μυαλο στην θεση του κ να φτιαξει μια καλη ομαδα...Αυτον φοβαμαι περισσοτερο απ'ολους... ohmy.gif smile.gif
k_sal_15
Πιστευώ πως ο Γκερσον κατάλαβε τι πάει να πει έλληνας φίλαθλος και πιστεύω πως θα είναι σοβαρός και θα κάνει μια πρωταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ότι αφορά τους παίκτες συμφώνω με τον Thunder... Όσο για τον Πρίντεζη ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά αρκεί να πάρει χρόνο συμμετοχής ικανοποιητικό γιατί είναι ένας παίκτης με ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό και μπασκετικό σώμα και αν μη τι άλλο έχει τα απαιτούμενα προσόντα.
Anaz
Το ροστερ ειναι ικανο να κανει ζημιες κ εκπληξεις.. Το στοιχημα ειναι ο προπονητης...
Τουλαχιστον φετος για μενα πρωτο ζητουμενο ειναι να δουμε επιτελους ωραιο μπασκετ,να ευχαριστιεσαι να δεις την ομαδα σου,οχι οπως το περσινο έκτρωμα με το οποιο ολη τη χρονια δεν μπορεσα να "δεθω" παρα μονο στους τελικους..
Ουτως η αλλως Τσσκα,Παο κακα τα ψεμματα εχουν ξεφυγει.. Οποτε δυσκολευει ο στοχος της κατακτησης τιτλων παρα την βελτιωση του ροστερ. Οχι οτι η ομαδα με αυτο το υλικο δεν ειναι ικανη για την εκπληξη,αρκει ο Πινι επιτελους να μπορεσει να στησει ενα συνολο με συγκεκριμενο συστηματοποιημένο αγωνιστικο προσανατολισμο με βαση τις ικανοτητες του..

Ο Βασιλοπουλος φετος συμφωνω οτι ειναι Υπερχρησιμος,ιδιαιτερα λογω των αμυντικων ικανοτητων του.Μαλιστα εχει βελτιωσει φετος το καλοκαιρι ακομα περισσοτερο το (στατικο) σουτ του!Κατι που φανηκε κ στο Ευρωμπασκετ αλλα κ στο χτεσινο φιλικο που εβαλε 3 τριποντα! Ενδεχομενως να ειναι το βασικο μας 4αρι φετος.

Αρνητικο στοιχειο ως τωρα παντως οι πολλοι ποντοι που δεχομαστε στα φιλικα..

Ο Μπλακνευ ειναι ο μονος παιχτης ισως που δεν εχει ξεπερασει σε τοσους αγωνες τους 10 ποντους.Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι οπως τα'πα πιο πανω γι'αυτον. γενικα μαλλον θα περιοριστει το σκοραρισμα του φετος,κατι λογικο κ θεμιτο,αρκει μονο να μην εχει υποτιμησει ο Πινι τις δυνατοτητες του κ δεν τον χρησιμοποιει πολυ κ σωστα..
takiss78
QUOTE(Anaz @ Sep 26 2007, 05:37 ) *
Στη φροντ λαιν εχουμε:
(-)Ζιζιτς, Στακ, Mπάρλο
(+)Τσακαλιδη,Πριντεζη,Μαυροκεφαλιδη, Ρομπερτς-ευρωλίγκα.

Εδω ουσιαστικη απωλεια αποτελει μονο ο Αντριγια,αλλα μαλλον πρεπει να περιμενουμε για να δουμε ποσο ουσιαστικη θα'ναι η προσθηκη των νεων παιχτων αφου εξαρταται πολυ απ'το ποσο κ πως θα τους αξιοποιησει ο προπονητης..

μηπως να εβαζες και τον μπουρουση-σοφο στην ομαδα???εκτος αν εννοεις μονο τις μεταγραφες
B for Basketball
QUOTE(takiss78 @ Sep 28 2007, 07:10 ) *
μηπως να εβαζες και τον μπουρουση-σοφο στην ομαδα???εκτος αν εννοεις μονο τις μεταγραφες


τις νεες μεταγραφες εννοει icon_wave.gif
rankin
Εγώ θα κάνω μια πιο "μαθηματική" ανάλυση της επερχόμενης σεζόν και θεωρώντας ότι μπορώ να φανταστώ τον τρόπο σκέψης του Γκέρσον, αλλά και να προβλέψω ποιοι παίκτες θα πάνε καλά:

Θεωρούμε καταρχάς ότι στην περιφέρεια υπάρχουν 120 λεπτά να μοιραστούν (σε περίπου 9 παίκτες), και άλλα 80 στην φρόντ-λάιν (σε 7 παίκτες).

Περιφέρεια: Εύκολα τα πράγματα για τον Γκέρσον, αφού θα δώσει περίπου 85 λεπτά στους Μάτσας-Γούντς-Γκρίρ. Άλλα 20 θα μοιράζονται οι Τεόντοσιτς-Μπλάκνι και τα υπόλοιπα 15 θα μοιράζονται οι Βασιλειάδης-Καυκής-Παπαμακάριος-Σεϊμπουτις (αλλά και ο Βασιλόπουλος όταν θα κατεβαίνει στο "3"), ανάλογα με το ποιος θα είναι στην αποστολή και τις συνθήκες του αγώνα.

Φροντ-λάιν: Οι Τσακαλίδης-Μπουρούσης-Βασιλόπουλος θα απορροφούν περίπου 60 λεπτά συμμετοχής. Τα υπόλοιπα 20 θα μοιράζονται στους Πρίντεζη-Μαυροκεφαλίδη-Ρόμπερτς (wink.gif
Εάν βέβαια επιστρέψει ο Σόφο ή αποκτηθεί κάποιο τεσσάρι στη θέση του Ρόμπερτς, αυτά τα νούμερα θα αλλάξουν..

Αυτές είναι οι προβλέψεις μου για το σχήμα, στο περίπου, και σε μέσους όρους χρόνων συμμετοχής πάντα..
geosider
σε ρόστερ έρθει δεν έρθει ο γουέμπερ είστε πλήρης
σοβαρό προπονητή δεν έχετε
με τέτοιο μπατζετ θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν έναν σοβαρό άνθρωπο στο πάγκο
με αυτόν είναι όσα πάνε και όσα έρθουν, δεν θα τον νοιάξει και πολύ ή αποτυχία, τα λεφτά να πάρει και να περάσει καλά θέλει αυτός
enypnio
δεν είναι έτσι ... πολύ καλό προπονητή έχει ο ΟΣΦΠ ... απλά βαρίεται λίγο τις προπονήσεις όταν δεν παίζει με τον Παναθηναϊκό

απλά φέτος μάλλον από όσο μπορώ να καταλάβω θα αφήνει τον Ειντελμαν και τον Σφαιρόπουλο να κάνουν τις δουλείες που βαρίεται
PARISINOS
QUOTE(geosider @ Oct 1 2007, 10:45 ) *
σε ρόστερ έρθει δεν έρθει ο γουέμπερ είστε πλήρης
σοβαρό προπονητή δεν έχετε
με τέτοιο μπατζετ θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν έναν σοβαρό άνθρωπο στο πάγκο
με αυτόν είναι όσα πάνε και όσα έρθουν, δεν θα τον νοιάξει και πολύ ή αποτυχία, τα λεφτά να πάρει και να περάσει καλά θέλει αυτός


Οχι σε ροστερ δεν ειναι πληρης. Δεν εχεις πλευ μεικερ επιπεδου φαιναλ 4. Δεν γινεται οι αλλοι να ερχονται με μητσο-σαρας, παπαλουκα-ζηση, πριτζιονι-πλανινιτς και εσυ να κατεβαινεις με τεοντοσιτς-μπλακνει.

Αμαρτια για ολους τους υπολοιπους παιχταραδες που εχει το ροστερ.

Η ολη ιστορια μου θυμιζει τον ΟΣΦΠ του ρατζα που ο κοκκαλης ειχε ριξει λεφτα και ειχε παρει ενα σορο παιχταραδες, και αντι να ριξει αλλα λιγα να παρει προπονητη, πηρε τον ζουρο blink.gif που μεχρι τοτε δεν ειχε προπονησει ποτε ομαδα.

Ετσι και τωρα. Δυαρι ο ματσας, τριαρι ο γουντς, τεσσαρι ο ουεμπερ? και πενταρι ο τσακ και διευθηντης ορχηστρας ενας τουλαχιστον μετριος αμερικανος η ενας αβγαλτος σερβος.
Pierce
guyz o morfius το ειπε πιο πανω αλλα δεν το πιασατε.
ο c-web ειναι κατι αντιστοιχο του sabas. υψηλοτατο μπασκετικο IQ με τρομερη πασα , ουσιαστικα παιζει και ως playmaker. ειναι ο playmaker που ψαχνει ο ολυμπιακος. Ο σιζεφσκι ειχε πει καποτε

''ο κοσμος συγχέει τον ορο playmaking με τον point guard. Eγω θεωρω οτι αυτος ο ορος παει σε αυτους που κανουν πραγματα που δεν μπορουν αλλοι να κανουν''

Ε λοιπον κατα την αποψη μου ,και των περισσοτερων λογικα, ο γουεμπερ ειναι ενας απο αυτους....
enypnio
εντάξει στην ευρολίγκα θα παίζει και ο Γρρρρρρρρρρριρ άμα έρθει ο webber

αν σκεφτείς ότι πέρσι δεν είχε κανέναν πλέι μάκερ τότε πάλι καλά να λες

δηλαδή ένας παίχτης τύπου Γρρριρ ήταν ο πρώτος πλέι μάκερ

η πλάκα θα γίνει με το ποιός θα παίζει και ποιός όχι φέτος ... εκεί θα πέσει το μεγάλο γλέντι
PARISINOS
QUOTE(pierce21 @ Oct 1 2007, 10:59 ) *
guyz o morfius το ειπε πιο πανω αλλα δεν το πιασατε.
ο c-web ειναι κατι αντιστοιχο του sabas. υψηλοτατο μπασκετικο IQ με τρομερη πασα , ουσιαστικα παιζει και ως playmaker. ειναι ο playmaker που ψαχνει ο ολυμπιακος. Ο σιζεφσκι ειχε πει καποτε

''ο κοσμος συγχέει τον ορο playmaking με τον point guard. Eγω θεωρω οτι αυτος ο ορος παει σε αυτους που κανουν πραγματα που δεν μπορουν αλλοι να κανουν''

Ε λοιπον κατα την αποψη μου ,και των περισσοτερων λογικα, ο γουεμπερ ειναι ενας απο αυτους....


Ναι μονο που για να μοιραζει ο ουεμπερ τις απιστευτες πασες του, καπως πρεπει να φτανει η μπαλα σε αυτον. Και αν δεν εχεις καλο ποιντ γκαρντ, η μπαλα δεν φτανει στους ψηλους ουτε με σφαιρες οπως γινοταν περσυ με πεν , οπου για να παρει μπαλα ο σοφο η ο ζιζιτς στο λοου ποστ, επρεπε να καταθεσουν αιτηση.
Pierce
o μπλακνει μια χαρα μπορει να κανει αυτη την δουλεια, οπως και ο τεοντοσιτς επισης (ετσι εδειξε τουλαχιστον στην ισπανια).
PARISINOS
QUOTE(pierce21 @ Oct 1 2007, 11:23 ) *
o μπλακνει μια χαρα μπορει να κανει αυτη την δουλεια, οπως και ο τεοντοσιτς επισης (ετσι εδειξε τουλαχιστον στην ισπανια).


Βεβαιως και μπορουν να αξιοποιησουν τους ψηλους καλυτερα απο τον πενν. Αλλωστε και ο μπλανει και ο τεοντοσιτς εχουν πρωτα το μυαλο στη πασα και στην οργανωση παρα στο σουτ.

Το θεμα δεν ειναι αν μπορουν να αξιοποιησουν τους ψηλους, το θεμα ειναι αν μπορουν να τους αξιοποιησουν το ιδιο καλα οπως αξιοποιει ο παπαλουκας και ο σαρας τους δικους τους.
Anaz
M'αρεσει που εξακολουθει να υποτιμαται,εως και...ξεχναται τελειως ο Γκριρ... rolleyes.gif
Το ευχαριστο ειναι οτι φαινεται να υπαρχουν καλες εναλλακτικες!Ενα καλο,αθλητικο 4αρι με γρηγορα ποδια κ ικανοτητα στο πικ ν ρολ κ ειμαστε κομπλε!! Μετα ο τελευταιος προβληματισμος θα'χει να κανει με το ποιος θα παιζει που..
Παντως για να λεμε τα πραγματα ως εχουν,ο Γουεμπερ εχει βαρυνει πολυ κ πλεον ειναι περισσοτερο 5αρι κ όχι 4αρι! Βεβαια το υψηλο μπασκετικο IQ του,οι εξαιρετικες πασες κ η τρομερη τεχνικη του στο λοου ποστ ειναι στοιχεια εξαιρετικα χρησιμα για οποιαδηποτε ομαδα στην Ευρωπη.

QUOTE
Το θεμα δεν ειναι αν μπορουν να αξιοποιησουν τους ψηλους, το θεμα ειναι αν μπορουν να τους αξιοποιησουν το ιδιο καλα οπως αξιοποιει ο παπαλουκας και ο σαρας τους δικους τους.
Λαθος!Το θεμα ειναι αν μπορουν να σου κανουν τη δουλεια που θες!!
Πρωτον:Σαρας,Παπαλουκ ειναι οι καλυτεροι στην Ευρωπη ΣΤΟ ΠΙΚ Ν ΡΟΛ!Ο Ολυμπιακος δεν θα βασιζεται ομως τοσο σε αυτο,γιατι εξάλλου δεν εχει τους καταλληλους ψηλους!Εδω το θεμα ειναι να εχεις εναν παιχτη να ξερει να πασαρει χαμηλα,κ δεν ειναι αυτο το στοιχειο που κανει αυτους τους 2 να ξεχωριζουν!Το ειδες κ στο Μουντο,οταν ο Παπαλουκ χωρις ψηλο να ξερει να ρολαρει έχανε το 50% της αξιας του.. Αν μιλαμε παντως για πικ ν ρολ,σε αυτο ειναι καλοι ΚΑΙ οι ΤΡΕΙΣ πλευμεκερ του Οσφπ(ΚΑΙ ο Ματσε).Βεβαιως οχι στο επιπεδο των 2 προαναφερθεντων,αλλα αυτοι ειπαμε ειναι οι 2 τοπ σε αυτο,ειναι περιττο να τους συγκρινουμε συνεχεια.. Απλα αν ο Ολυμπιακος θελει να'χει το πικ ν ρολ,θα το'χει κ σε αρκετα καλο επιπεδο κ ποικιλια απ'τους περιφερειακους του!Απ'τους ψηλους δεν ξερω..
Δευτερον: Εχω ξαναπει ο Οσφπ δεν διαθετει μια προσωπικοτητα-μυαλο στον ασσο οπως οι Ταου,Παο,Τσσκα αλλα δεν υστερει στην πασα,οπως περσι!Μπλακνευ,Τεο ειναι καλοι πασερ, κ τον Γκριρ πριν τον δειτε μη βιαζεστε να τον βαφτισετε Πεν.ΜΠΟΡΕΙ να ειναι ιδιας φιλοσοφιας,αλλα το θεμα εδω ειναι αν ειναι κ καλος πασερ!Το προβλημα περσι με τον Πεν δεν ηταν τοσο το αγωνιστικο του προφιλ,οσο το γεγονος οτι ηταν κακος στην πασα!Κ το αγωνιστικο στυλ του Εντνι θυμιζει Πεν αλλα ειναι πολυ καλος πασερ,κ ικανος στο πικ ν ρολ κ γενικα στο να αξιοποιει τους συμπαιχτες του!Δεν ξερουμε ακομα αν ο Γκριρ ειναι Πεν..ή Εντνι..
Οποτε ο Οσφπ φετος θα εχει δυο,ισως κ τρεις καλους πασερ (+τον Ματσε=4) στην περιφερεια,εκει που περσι
είχε μισο..Μην το συγκρινετε με περσι λοιπον..Υπαρχει εμφανης βελτιωση!
Γενικα σταματηστε να συγκρινετε τις ομαδες μονο με αυτο το κριτηριο!!Καθε ομαδα στηνεται με βαση το υλικο της!!Στον Παο κ την Τσσκα που στηριζονται πολυ στο πικ ν ρολ,ειναι πιο απαραιτητοι κ χρησιμοι τετοιοι παιχτες! Ο ολυμπιακος ομως διαθετει ψηλους κορμια.. κ τον Σαρας να επαιρνε,με ποιον θα επαιζε πικ ν ρολ??με τον Τσακαλίδη?Ο Παο διαθετει κ εναν Μπατιστ.. Οποτε να κρινουμε συνολικα το ροστερ..
Κι ο Στοκτον ηταν ο καλυτερος παιχτης του κοσμου στο πικ ν ρολ,κ ειχε κ τον φοβερο Μαλοουν διπλα του,αλλα βρισκοταν ενας Τζορνταν να του χαλα τα σχεδια.. biggrin.gif
(ο δικος μας Τζορνταν ειναι ο Ματσε,κ Πιπεν ο Γουντς!!! laugh.gif icon_drunk.gif )
Ασε που στο κατω κατω δεν βλεπω περαν των τριων -Τσσκα,Παο,Ταου- να υπερτερει καμμια στην ικανοτητα των ασσων της στην πασα-οργανωση-δημιουργια..Αν εχουμε την 4η καλυτερη τριαδα πλευμεκερ στην Ευρωπη,τοτε δεν ισχυει οτι δεν ειμαστε ομαδα φαιναλ φορ οπως ειπες.. tongue.gif

Το θεμα ξαναλεω συνοπτικα ειναι να εχεις τους παιχτες να σου κανουν τη δουλεια που θες. Ο Πινι ΑΝ χρησιμοποιει αρκετα κ σωστα τους Μπλακνευ,Τεο, πιστευω δεν θα'χει προβλημα στην πασα. Εκει που εχω πει οτι πιστευω οτι θα'χει,αν δεν κανει αλλη μεταγγραφη, ειναι στην απουσια ψηλου με συγκεκριμενα στοιχεια.
rankin
Φίλε Anaz, πολύ σωστή ανάλυση! Συμφωνώ..
PARISINOS
QUOTE
Ασε που στο κατω κατω δεν βλεπω περαν των τριων -Τσσκα,Παο,Ταου- να υπερτερει καμμια στην ικανοτητα των ασσων της στην πασα-οργανωση-δημιουργια..Αν εχουμε την 4η καλυτερη τριαδα πλευμεκερ στην Ευρωπη,τοτε δεν ισχυει οτι δεν ειμαστε ομαδα φαιναλ φορ οπως ειπες.. tongue.gif


Μα δεν ειπα οτι ο ΟΣΦΠ δεν ειναι ομαδα φαιναλ 4. Ισα ισα που τον θεωρω μετα απο ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ την τριτη καλυτερη ομαδα. Και μαλιστα αν ειχε και τον πριτζιονι πχ, θα την θεωρουσα ισαξια με τις δυο πρωτες.

Τωρα σε αυτα που ειπες για την πασα συμφωνω.
Βεβαιως και θα ειναι καλυτερος ο ΟΣΦΠ με αυτους τους πασερ σε σχεση με τον πεν.Ωστοσο το οτι εχεις καλη πασα δεν σημαινει οτι μπορεις να παιξεις πλευ μεικερ. Για παραδειγμα ο σπανουλης και ο βουγιανιτς η και ο λακοβιτς εχουν πολη καλη πασα -μαλιστα ο σπανουλης στη χρονια του στον ΠΑΟ εδινε περισσοτερες ασσιστ απο τον μητσο και φετος με την εθνικη ηταν παλι πρωτος- και ειναι πολυ καλοι στα πικ εν ρολλ.

Αν ομως επαιζε ο ΠΑΟ με βασικο πλευ τον βουγιανιτς η τον σπαν, θα ηταν καταστροφη.
δεν φτανει να εχεις καλη πασα για να σε πουν πλευ μεικερ.
Anaz
QUOTE
δεν φτανει να εχεις καλη πασα για να σε πουν πλευ μεικερ.
Kαταλαβαινω τι λες κ συμφωνω!Βεβαια τον Λακοβιτς που αναφερεις εγω τον θεωρω περισσοτερο πλευ μεκερ υπο αυτη την εννοια απ'τον Σπανουλη,αλλα βεβαια μακρια απ'τα επιπεδα Πριτζιονι,Παπαλουκα κλπ.. Οταν μαλιστα λεω για τον Γκριρ να περιμενουμε να τον δουμε, εννοω οτι μπορει να βγει κατι σε στυλ Λακοβιτς ή το ιδανικο..στυλ Εντνι, κ οχι Πεν,Σολομον κλπ.., που θα'ναι ευχης εργον για τον Ολυμπιακο.. Δεν ονειρευομαι τον Γκριρ Παπαλουκα..
Παντως Μπλακνευ,Τεοντοσιτς πιστευω θα συμφωνεις οτι ειναι πλευ μεκερ με την αληθινη εννοια του ορου κ μπορουν καλυψουν σε εναν ικανοποιητικο βαθμο τις αναγκες της ομαδας. Ο Μουμου παντα αυτο επαιζε στο Μαρουσι,με τον Σπανουλη στο 2. Θεωρητικα οι δυο αυτοι παιχτες εχουν στοιχεια οργανωτη,τωρα το ποσο καλα θα το κανουν στην πραξη,και βεβαιως ποσο καλα θα στησει την ομαδα ο Πινι ωστε να τους λυσει τα χερια,πρεπει να περιμενουμε να το δουμε στο παρκε..
Igor
Οσον αφορα την αμυνα ??? (οταν δεν παιζει ο Βασιλοπουλος...)
Anaz
Αυτο φιλε μου ειναι οντως προβλημα...
Δυστηχως γι'αυτο φωναζα να αποκτηθει ο Πελεκανος. Χαμηλα στην ρακετα διαθετουμε κορμια κ καλους αμυντικους,αλλα οι περιφερειακοι μας δεν ξερουν τι σημαινει αμυνα(πλην Βασιλοπουλου εννοειται). Αν μια ομαδα βεβαια διαθετει σωστη οργανωση με αλληλοκαλυψεις κ δουλεμενο ροτεισον, καλυπτεται,αλλα ποσες πιθανοτητες δινετε να δουλεψει σε αυτα ο Πινι..?Εγω λίγες..
Γενικα ολα λιγο πολυ καταληγουν σε αυτον... απο αυτον εξαρταται πως θα διαχειριστει το ροστερ του.
Σαν ελλειψεις αυτο που μπορει να αναφερθει ειναι ενας περιφερειακος με ικανοτητα κ προσύλωση στην αμυνα,κ ενας αθλητικος κ γρηγορος ψηλος να ξερει να ρολαρει..
PARISINOS
Ο μπλακνει και ο τεοντοσιτς ειναι πλει με ολη τη σημασια της λεξης, ειδικα ο σερβος. Απλα ο ενας μου φαινεται σχετικα λιγος για βασικος ομαδας φαιναλ 4, ενω ο δευτερος παρ οτι παιχταρας ειναι απειρος.

Χαρακτηριστικο ειναι οτι απο τα τρια παιχνιδια στο ευρωμπασκετ που τον ειδα, στα δυο προλαβε και εκανε εκτος των αλλων, τρια φαουλ σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και επαιξε τελικα μονο 15 λεπτα, παρ οτι ηταν αρκετα καλος.

Τωρα για τον γκριρ, δεν καταλαβανω γιατι τον αναφερουμε. Ο ανθρωπος δυαρι ειναι και ως τετοιο θα παιζει. ισως παιζει πλευ για κανα δεκαλεπτο, αλλα ως εκει. Το παιδι ειναι παιχταρας-εννοειται καμια σχεση με πεν που ουτε ηξερε τι ηταν- και σκορερ ολκης, κριμα να τον χαραμισεις στην οργανωση.

Σαν να εχω τον γκαλη-λεμε τωρα- και να τον βαλω πλει μεικερ επειδη εχει καλη πασα.
Anaz
Δεν τον χαραμιζεις με το να τον βαζεις να παιζει στην κορυφη!Θα τον χαραμιζες αν τον εβαζες απλα (να προσπαθει) να πασαρει κ να οργανωνει..Κατι που αποκλειεται να δεις, γιατι δεν ειναι αυτη η φιλοσοφια κ του Πινι εξαλλου,που ζητα κ εκτελεστικοτητα απ'τον πλευ μεκερ του!Παιχτες τυπου Σαντσεζ ας πουμε δεν χαιρουν της εκτιμησης του Πινι,γι'αυτο κ δεν αποκτηθηκε!Στο προσωπο του Σαρας ειχε βρει σχεδον το ιδανικο γιατι ο Λιθουανος ειναι κ τρομερος εκτελεστης-σουτερ εκτος απο πασερ-οργανωτης!

Ο Γκριρ απ΄τη θεση του ασσου δεν θα εχει αυτον το ρολο. Θα εχει το ρολο του δημιουργου φασεων που ειτε θα καταληγουν σε προσωπικα καλαθια είτε σε συνεργασιες με τους ψηλους,είτε σε πασες στα εκτελεστικα γκαρντ. Σου ειπα..κατι σε στυλ Λακοβιτς ή ακομα καλυτερα Εντνι..(δεν λεω Σαρας γιατι η αισιοδοξια μου προφανως δεν φτανει αυτα τα επιπεδα φαντασιας..) Αυτο που θελει ο Πινι. Αυτο που ηλπιζε να βρει στους Πεν,Σολομον,αλλα (αναμενομενα) δεν του'κατσε..αυτο που δεν αναγνωρισε στον Ταιους.Μενει να δουμε τωρα..

Μαλιστα εγω εκτιμω οτι γι'αυτο ισως δεν εχει εκτιμησει ακομα τον Μπλακνευ ο Πινι κ εκανα λογο σε πιο πανω ποστ,οτι υποπτευομαι οτι τον εχει υποτιμησει..Για τον ιδιο λογο,βλεπω να παιρνει πολλα λεπτα στον ασσο (αρχικα) ο Γκριρ,κ λιγα οι Μπλακνευ,Τεο.. Ελπιζω βεβαια να υποπτευομαι λαθος,ή εστω να μην αργησει ο Πινι να καταλαβει, γιατι η ομαδα εχει πολυ αναγκη τους Μουμου,Μιλος.. Θα το δουμε με τα πρωτα παιχνιδια αυτο..
PARISINOS
Ετσι οπως το εννωεις συμφωνω, και μαλιστα πιστευω οτι οι πιθανοτητες να βγει εστω λακοβιτς ειναι υψηλες. ενταξει τωρα σαρας λιγο δυσκολο, αλλα θα δειξει. Παντως τωρα που μου ξαναθυμισες τον εντνι, ακομα μου εχει μεινει η απορια γιατι τον εδιωξε. Ισως η μεγαλυτερη γκαφα του περσυ.

Παντως δεν ξερω για τον μπλακνει, αλλα τον μιλος καλα θα κανει ο γκερσον να τον αξιοποιησει, γιατι εκτος του οτι ειναι μεγαλο ταλεντο και θα του τα χωσει πολυς κασμος αν καει, θα ειναι και πολυτιμη βοηθεια, ειδικα μολις αποκτησει εμπειρια.
Anaz
QUOTE
Ετσι οπως το εννοεις συμφωνω, και μαλιστα πιστευω οτι οι πιθανοτητες να βγει εστω λακοβιτς ειναι υψηλες.
Κι εγω αυτο πιστευω(ελπιζω)!Πρεπει βεβαια να τον δουμε πρωτα για να κανουμε ουσιαστικη εκτιμηση.Την περιπτωση Ταιους την θεωρω το ιδανικο σεναριο για τον παιχτη, που συγκεντρωνει λιγες πιθανοτητες.Μιλαω παντα σε επιπεδο οργανωσης-πασας γιατι εκτελεστικα μπορει να ειναι κ καλυτερος.. Δεν φαντασιωνομαι επ'ουδενι Σαρας,ασε τι δηλωσε (αστοχα) για επικοινωνιακους λογους ο Εβραιος..
QUOTE
Παντως τωρα που μου ξαναθυμισες τον εντνι, ακομα μου εχει μεινει η απορια γιατι τον εδιωξε. Ισως η μεγαλυτερη γκαφα του περσυ.
Απο αποψη στελεχωσης του ροστερ σιγουρα, μαζι με την διαχειριση του Σοφο-για την περιπτωση του οποιου παντως την μεγαλυτερη ευθυνη φερει ο ιδιος ο παιχτης-, ηταν τα μεγαλυτερα λαθη του περσι. Ο περσινος Ολυμπιακος με Εντνι και υγιη Σοφο θα ηταν (τουλαχιστον) ενα επιπεδο πιο πανω,κ ΙΣΩΣ να μην πανηγυριζε ως τρεμπλουχος τωρα ο Παο...
Anaz
Παρτε 2 βιντεακια απ'το χτεσινο ματς.


(χμ..επρεπε να τα βαλω καλυτερα στο τοπικ με τα φιλικα)

Eλπιζω αυτος ο Τζακσον να αποδειχτει πιο ευελικτος απ'ότι δειχνει. Βασικα το παλικαρι ουσιαστικα ειναι καθαρο 5αρι με ενα καλο 5μετρο σουτ. Δηλαδη ο Γκερσον δειχνει τελικα σχετικα ικανοποιημενος απο Μπουρου,Πριντεζη,Βασιλο για το 4,ενω αντιθετα δεν ειναι πολυ ικανοποιημενος απο τον Τσακαλιδη επιθετικα,γι'αυτο παιρνει Τζακσον ελπιζοντας οτι θα παρει ευκολους ποντους κ αποτελώντας το κυριο επιθετικο οπλο της φροντ λαιν,ελλειψει Σοφο.

Ελπιζω μονο να ξερει να παιζει πικ ν ρολ,γιατι η ικανοτητα των ψηλων να ρολαρουν,εκει που φαινεται να ψιλουστερουμε, ειναι το μεγαλο ερωτηματικο της φετινης επιθετικης μας αναπτυξης,το οποιο εχει ΠΟΛΥ μεγαλη αναγκη η ομαδα μας δεδομενου κ του αγωνιστικου προφιλ των περιφερειακων μας..
Αυτο που λεω καιρο φαινεται ήδη κ στα δυο βιντεακια..figure eight κ συνεχη πικ ν ρολ κυριως στον Γκριρ.
Οι φετινοι περιφερειακοι δειχνουν καλυτεροι πασερ κ πιο ικανοι στην δημιουργια κ την συνεργασια με τους ψηλους.Δυστηχως φαινεται οτι δεν αποκτηθηκε το ευελικτο,αθλητικο 4αρι που ονειρευομουν κ εκτιμω οτι θα μας στοιχισει σημαντικα.. (αχ Μασει..ή εστω Οστιν ή Λαβρινοβιτς..)

Μακαρι οι ψηλοι μας να αποδειχτουν πιο ικανοι σε αυτο απ'ότι δειχνουν.Ισως οι Πριντεζης,Μπουρου, Μαυροκεφαλιδης που ειναι ευελικτοι για το υψος τους,δουλευοντας σε αυτο το κομματο ολο το χρονο εμφανιστουν βελτιωμενοι,ενω υπαρχει βεβαια κ ο Τζακσον που δεν εχουμε δει. Ο Τσακαλιδης μπορει να ειναι λιγο αργος στο ρολαρισμα αλλα εχει εμπειρια κ μπορει να στησει καποια καλα σκριν για τους σουτερ.. Ολα αυτα θα τα κρινουμε καλυτερα μολις τους δουμε..

O Woods ειναι νταμαρι κ θα αποδειχτει τρομερα χρησιμος παιχτης αν μαθει κ να αμυνεται..
Nik7
με βαση τα βιντεακια που ειδα επιβεβαιώνονται αυτα που πιστεύω για τον γκριρ, δλδ οτι θαναι ο βασικός pg, κι οτι ειναι εντελώς ατομιστής. θελει ολη η ομάδα να δουλεύει για να κανει drive ή σουτ. το ειδος παικτη που σιχαίνομαι....
FANISTELROOY
Βασικα και γω αυτο παρατηρησα... 3 επιθεσεις πηρε ο Γριρ μονος του... Αλλα απο την αλλη αν το δουμε με βασικο σχημα ισως οι επιλογες για πασα να ειναι περισσοτερες... blink.gif blink.gif
enypnio
offtopic.gif

xerei kaneis giati eno exei apantithei to request tou rchou sto blue white den mporw na katevasw ton agwna toy olympiakoy
Anaz
Λοιπον θα ξεκινησω με μια συντομη ατομικη κριτικη των νεων παιχτων οπως τους ειδα.

Ο Γκριρ ειναι ενας Πεν με πολυ καλυτερο σουτ.Το ιδιο γρηγορος,ιδιαιτερα στην εκτελεση,εχει εξαιρετικο οφ μπαλανς σουτ,καλο ντραιβ,αλλα ειναι σβουρας (με τη καλη ΚΑΙ κακη εννοια) κ κανει αρκετα λαθη.Αυτο βεβαια ισως διορθωθει οταν μαθει την ομαδα,αφου εχει κ λιγο καλυτερη πασα.Ειναι λιγο πιο ψηλος απ'τον Πεν,αλλα λιγοτερο ογκωδης και σαφως χειροτερος αμυντικος.

Ο Γουντς ειναι ενας Ακερ στο πιο "μακρυ".Επιθετικα φανταστειτε τον Ακερ σε βελτιωμενη εκδοση.Εχει καλυτερο σουτ,γρηγοροτερα ποδια κ quickness,ταχυτερη εκτελεση,καλη διεισδυση,κερδιζει ευκολα φαουλ λογω γρηγορου πρωτου βηματος κ σωματικων-αθλητικων προσοντων που τον κανουν πολυ δυσκολο να αντιμετωπιστει. γενικα ειναι καλαθομηχανη κ μαλιστα χωρις να "τραβα" ιδιαιτερα τις προσπαθειες του,βλεπει πασες, κ κυριως με πολυ περισσοτερη διαθεση απο τον προκατοχο του κ ουσιαστικος! Η καλυτερη φετινη μεταγγραφη!Κ εχει κ ωραιο στυλακι!Θα γινει ο αγαπημενος της εξεδρας!! biggrin.gif Στην αμυνα ειναι κακος,αλλα οχι τραγικος.επιδεχεται βελτιωσης.

Ο Τσακαλιδης στην επιθεση ειναι κενο κ στην αμυνα μονο για αντιπαλο βαρυ ψηλο ρακετας.Ειναι χρησιμος στο να κλεινει διαδρομους,κ για καμμια ζωνη, αλλα γενικα δειχνει απαθης,κ η χρησιμοτητα του στην ομαδα ειναι μικρη. μιλαμε για το πιο υπερτιμημενο συμβολαιο στην Ευρωπη ΜΑΚΡΑΝ.

Ο Τεοντοσιτς κανει πολλες δουλειες στο γηπεδο καλα, εχει παρα πολυ διαθεση κ προσπαθει,θα αποδειχτει αρκετα χρησιμος,κ δειχνει στοιχεια οτι μπορει να εξελιχτει στο μελλον σε σπουδαιο παιχτη..

Ο Ματσε εχει επανελθει για τα καλα.Φοβερο σουτ,απιστευτο quickness, πολυ διαθεση στην αμυνα,κ ειναι ισως κ ο παιχτης που συνεργαζεται καλυτερα με τους ψηλους περνωντας καποιες πολυ καλες πασες..Εχει πολυ αυτοπεποιθηση,κ εχει μειωσει τα λαθη του,δειχνοντας ηγετικα στοιχεια.

Ο Πριντεζης βελτιωμενος,δινει ενεργεια,αλλα ειναι σοβαρος εχει σωστες αντιδρασεις κ βλεπει κ γηπεδο. Πρεπει οπωσδηποτε ομως να βαλει μυικο ογκο!Ειναι πολυ αδυνατος για τις απαιτησεις της θεσης..


Κ παμε κ στα πιο ουσιωδη..Την ομαδικη λειτουργια.
Σημερα φαγαμε 90 απ'τον Πανελληνιο εκ των οποιων 24(6) απ'τον Σκλαβο. Ο Φαιζερ προχτες δεν ειχε αντιπαλο,εβαζε οποτε ηθελε καλαθι,κ το ιδιο με τον Αντιτς τις προαλλες. Παρεπιμπτοντως αυτος ο Φαιζερ ειναι Μασει στο αρκετα πιο δυνατο!Το παλικαρι εχει τρομερη δυναμη κ ογκο,το σωμα του θυμιζει πολυ Καρλ Μαλοουν!

Το προβλημα προσδιοριζεται στους δυνατους ψηλους που μπορουν να παιξουν ΚΑΙ περιφερειακα. Οπως ελεγα οι Πριντεζης,Μπουρου υστερουν σε δυναμη κ αντιληψη. Ειδικα ο Μπουρουσης σε μια τοσο ανοργανωτη αμυνα οπως η δικη μας αυτη τη περιοδο βγαζει αυτην την ελλειψη αντιληψης σε ΠΟΛΥ μεγαλο βαθμο!Πραγματικα δειχνει τελειως χαμενος αμυντικα! Η παρουσια του Τζακσον (ΚΑΙ) εδω ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ελπίζοντας οτι θα'ναι αρκετα ευκινητος ωστε να μπορει να μαρκαρει τους παιχτες που μπορουν να παιξουν και με προσωπο.

Γενικα η λειτουργια της ομαδας στην αμυνα ειναι χωρις υπερβολη επιπεδου Α2 κ κατω.. Πολυ χειροτερη απο περσι! Ο Πινι προσπαθει να παιξει κ ζωνη αλλα η ομαδα δειχνει χαμενη!Το ιδιο χαμενοι δειχνουν μετα απο καθε συνεργασια κ πικ ν ρολ των αντιπαλων οι παιχτες μας κ οι αντιδρασεις τους ειναι αργες κ πολλες φορες κ τελειως λανθασμενες,κ το ροτεισον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!Δεν θυμαμαι να κοψαμε κανενα πικ ν ρολ,ο Μπουρουσης χανεται τελειως κ δεν κλεινει διαδρομους,στις αλλαγες οι παιχτες εχουν κακες αντιδρασεις,κ οι αμυντικοι μας περνιουνται με χαρακτηριστικη ευκολια εκτείθοντας ακομα περισσοτερο τους ψηλους!
Φυσικα ολα αυτα οφειλονται σε σημαντικο βαθμο στο οτι η ομαδα ειναι νεα,αλλα το προβλημα ειναι οτι κ οι ιδιοι οι παιχτες δεν ειναι ιδιαιτερα καλοι αμυντικοι κ δεν εχουν σωστη αντιληψη στην αμυνα, κ με προπονητη τον Πινι αμφιβαλλω αν θα αποκτησουν..

Στην επιθεση υπαρχει εμφανως περισσοτερο ταλεντο απο περσι,κ διακρινω κ μια πιο συστηματοποιημενη προσπαθεια σε σχεση με τις αρχες της προηγουμενης χρονιας.. Οι παιχτες προσπαθουν να βγαλουν καποιες συνεργασιες,να μοιρασουν το παιχνιδι,να βγουν καποια σκριν..Βεβαια τα περισσοτερα καλαθια εν τελει καταληγουν απο ατομικες προσπαθειες της επιθετικης τριαδας,γιατι τα λαθη ειναι πολλα δεδομενου οτι κ η ομαδα ειναι νεα.

Υ.Γ: Ο Μπλακνευ δεν χαιρει της ιδιαιτερης εμπιστοσυνης του Πινι οπως φαινεται,κ αν παρει κοινωτικο ο Γουντς,θα παει σιγουρα αυτος Ευρωλιγκα. Παντως δειχνει λιγο απαθης,κ δεν παιρνει προσπαθειες.
Τον Μαυροκεφαλιδη εγω τον πιστευω παρα πολυ! Ελπιζω κι ο κοουτς,κ να τους δωσει ευκαιριες.
PanosIlio
QUOTE(Anaz @ Oct 8 2007, 23:23 ) *
Υ.Γ: Ο Μπλακνευ δεν χαιρει της ιδιαιτερης εμπιστοσυνης του Πινι οπως φαινεται,κ αν παρει κοινωτικο ο Γουντς,θα παει σιγουρα αυτος Ευρωλιγκα. Παντως δειχνει λιγο απαθης,κ δεν παιρνει προσπαθειες.
Τον Μαυροκεφαλιδη εγω τον πιστευω παρα πολυ! Ελπιζω κι ο κοουτς,κ να τους δωσει ευκαιριες.


Αν πάρει κοινοτικό ο Γουντς δεν θα έχουμε πρόβλημα με τους ξένους και θα παίζουν όλοι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ναι? ή κάνω λάθος?

Γουντς, Γκριρ, Τζάκσον, Μάτσε, Τεόντοσιτς, Μπλάκνει και Σειμπούτις, άρα 7 άρα περισσεύει ένας. Χμμμμμμμ, καλό παζλ.

Αν ισχύει αυτό που λες και αν πάρει κοινοτικό ο Γουντς λες να πληρώσει το μάρμαρο ο Μπλάκνει?

Εγώ, και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών και πάντα με την προϋπόθεση ότι ο Γουντς γίνεται κοινοτικός στην αρχή ο Σει θα μείνει εκτός Ελλάδος, μιας που είναι και τραυματίας και έχει χάσει μέρος της προετοιμασίας και αργότερα βλέπουμε. Τώρα αν ο Γουντς δεν πάρει κοινοτικό θα παιχτεί ανάμεσα σε Τζάκσον και Γκριρ και νομίζω πως ο Τζάκσον θα είναι μόνο Ευρωλίγκα. blink.gif blink.gif
Anaz
Kαλα στην αρχη λογικα θα'ναι ο τραυματιας Σει εκτος,αλλα γενικα πιστευω οτι για την Ευρωλιγκα προοριζει τον Μπλακνευ,και οχι τον Λιθουανο!

Παντως ο Πινι δοκιμασε κ για λιγο σχημα με Μπλακνευ,Γκριρ σε μια προσπαθεια να τρεξει κ να βγαλει αιφνιδιασμους..

Τωρα αν δεν παρει τελικα κανεις κοινοτικο,γνωμη μου ειναι να μεινει ο Γκριρ εκτος! Αν κ δεν το βλεπω,αφου οπως εχω ξαναπει δεν βλεπω τον Πινι να εκτιμα κ να εμπιστευεται ιδιαιτερα τον Μπλακνευ ο οποιος ως τωρα δεν εχει βγαλει καθολου τον εκτελεστικο του χαρακτηρα,κ δεν παιρνει προσπαθειες..

Ο Μπλακνευ παντως καλυπτει επαρκως τη θεση,μαζι με Τεο,ενω αν κ υστερει βεβαιως σε εκτελεση,ειναι σαφως καλυτερος του Γκριρ αμυντικα κ οργανωτικα. Αντιθετα στη ρακετα δειχνει μεγαλυτερο το κενο!

Το ιδιο βεβαιως ισχυει κ σε περιπτωση που βγει το κοινοτικο,αλλα σχετικα αργα..Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να μεινει εκτος ο Τζακσον στο ματς με Παο ας πουμε..

Παρεπιμπτοντως δεν θυμαμαι αν το ανεφερα αλλα ο Γκριρ ειναι πιθανοτατα ο χειροτερος αμυντικος περιφερειακος της ομαδας.
PanosIlio
Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα είναι ποιοι παίχτες είναι επιλογές της Διοίκησης και ποιοι του Πίνι.

Οι Αμερικανοί είναι σίγουρα επιλογές του Πίνι, ο Καυκής όχι.

Αλλά ο Σέι? η επιστροφή του Πρίντεζη? Ο Μπλάκνει? Ο Τεόντοσιτς? Ο Τσακαλίδης?

Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 play-makers και 7 νομίζω ψηλούς (4άρια και 5άρια) την ομάδα δεν την έχω δει καθόλου και άποψη δεν έχω αλλά έχω την αίσθηση πως όποιος και να αποφασιστεί να μείνει εκτός θα είναι πρόβλημα, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γουντς δεν μένει έξω με τίποτα αφού τέτοιο παίχτη μάλλον ο Πίνι έχει να προπονήσει από την εποχή Πάρκερ και μάλλον το θέλει πολύ. Εξάλλου και τον Άκερ πέρσι τον πήρε για αυτό το λόγο αλλά δεν βγήκε.

Τι να πω, δεν ξέρω, είναι μπέρδεμα η κατάσταση, κάνα φιλικό στο ΣΕΦ για το κοινό θα γίνει για να πάμε να δούμε να έχουμε καμιά ιδέα?
Bugger12
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Oct 9 2007, 09:12 ) *
κάνα φιλικό στο ΣΕΦ για το κοινό θα γίνει για να πάμε να δούμε να έχουμε καμιά ιδέα?



Nομίζω τη Δευτέρα με ΑΓΟΡ και θα είναι ανοικτό για τους φιλάθλους.Πρέπει να παίζουμε και το Σάββατο με Μαρούσι αν θυμάμαι καλά αλλά κεκλεισμένων.Δευτέρα λοιπόν,εγώ θα πάω μιας και το επόμενο Σάββατο με ΠΑΟΚ 1η αγ. είμαστε τιμωρημένοι.
Anaz
QUOTE(Anaz @ Oct 27 2007, 12:57 ) *
Ακουσα πολυ γκρινια στο γηπεδο για τον Γκριρ!Εμενα μου αρεσε! Ειναι εξαιρετικος σκορερ,σαφως πιο πολυδιαστατος του Σκουνι, κ δειχνει πολυ καλα στοιχεια που επιδεχονται βελτιωσης..
Ηδη εχει μειωσει τα λαθη κ προσπαθει περισσοτερο στην αμυνα. Χαρακτηριστικα θυμαμαι 1-2 φασεις χαμενες που κυνηγησε κ εκλεψε τη μπαλα κ καποιες καλες τοποθετησεις στη ζωνη!
Ειναι ατομιστης βεβαια κ κρατα πολυ τη μπαλα,αλλα κι αυτα πιστευω μολις δεσει η ομαδα,κι αν κοντρολαριστει λιγο κ απ'τον Πινι μπορουν να βελτωθουν.Προχτες περασε καποιες ασσιστ,κ εμενα μου εδειξε σε μια δυο φασεις οτι εχει καλουτσικη πασα κ ειναι πιο δημιουργικος απ'τον Πεν,συνεννοειται περισσοτερο με τους συμπαιχτες του κ δεν παιζει τοσο με κατω το κεφαλι. Ο Σκουνι ηταν πιο ομαδικος μετα τις αρχες,αλλα τετοια στοιχεια δεν ειχε,κ ηταν κακος πασερ. Επισης στο κρισιμο σημειο με ενα τριποντο κ δυο βολες καθαρισε το παιχνιδι.(κ κοντεψε να το ξαναχαλασει ο Μπουρου μετα).
Αυτο που μετρα ειναι η προοδος..Οσο περνανε τα ματς,να βγαζει στην επιφανεια τα καλα στοιχεια του κ να περιοριζει τα αρνητικα!ΑΝ το πετυχει αυτο,κατ'εμε μπορει να εξελιχτει σε ΠΑΡΑ πολυ καλο παιχτη!

Σημερα βελτιωσε την κυκλοφορια κ δεν κραταγε τοσο πολυ τη μπαλα,ηταν πιο ωριμος παιρνοντας λιγοτερες τραβηγμενες προσπαθειες,κ εδειξε κ ηγετικα στοιχεια. Ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι σαφως πιο δημιουργικος κ εξυπνος παιχτης απο τον Σκουνι! Τον πιστευω πολυ.. Αν παρει σωστες κατευθυνσεις απο το προπονητικο τιμ,ωστε να παιζει ωριμα κ ομαδικα μπορει να βελτιωθει κι αλλο..
Συνεχισε ετσι πουλεν μου.. smiley.gif
AZ1980
O Γκριρ κατά τη γνώμη μου αποτελεί πολύ σημαντική αναβάθμιση έναντι του Πεν στη θέση του βασικού πλέι μέικερ. Αμυντικά, μπορεί να μην είναι τόσο πιεστικός στην τρίπλα όσο προσπαθούσε και συχνά κατάφερνε να είναι ο Σκούνι, αλλά είναι πολύ συνεπέστερος στην κατανόηση του spacing, ταχύτερος στις αλληλοκαλύψεις και, λόγω μεγαλύτερου μήκους χεριών, αποτελεσματικότερος στην άμυνα πάνω στο σουτ. Επιθετικά έχει ικανοποιητικό μακρινό σουτ (του Πεν υπήρξε αφερεγγυότατο) και ακόμα καλύτερο σουτ μέσης απόστασης. Δεν είναι τόσο ευρηματικός μπουκαδόρος όσο ο προκάτοχός του, αλλά η κίνησή του στη διείσδυσή έχει ένα πολύ κοντρολαρισμένο flow που του δίνει πολύ καλό έλεγχο των επιλογών του τη στιγμή που η άμυνα χάνει την ισορροπία της. Αυτές τις φάσεις ο Γκριρ γρήγορα τις μετατρέπει σε πάσες στον ελεύθερο παίκτη, δείχνοντας αξιοσημείωτη ικανότητα τόσο στο σπλιτ άουτ, όσο και στην τροφοδότηση ψηλών που κόβουν ως τρέιλερ. Ο Πεν είχε το κεφάλι κάτω όταν ανέπτυσσε ταχύτητα με τρίπλα και αυτά δεν τα έβλεπε έγκαιρα.

Στα ως τώρα αρνητικά στοιχεία του Γκριρ το ότι δεν έχει δείξει ιδιαίτερη ικανότητα στο στήσιμο του πικ'ν'ρολ, αλλά και στην εξεύρεση τρόπων για να περάσει η μπάλα στο ποστ με ταχύτητα και ασφάλεια.

Αυτά όμως τα δυο αποτελούν σπεσιαλιτέ ενός άλλου πλέι μέικερ του φετινού Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης υπερτερεί του Πεν σε οργανωτικό επίπεδο, δηλαδή του Μπλάκνει. Με αυτούς τους δυο, τον καλό αμυντικό Παπαμακάριο, που στο βάθος του πάγκου φαντάζει πια αρκούντως ποιοτικός, και τον ταλαντόυχο Τεόντοσιτς (για τον οποίο δεν έχω ακόμη άποψη πέραν του ότι πράγματι είναι σπουδαία προοπτική παίκτη) ο Ολυμπιακός είναι φέτος πλήρης σε μια θέση που πέρσι τον ταλαιπώρησε αφάνταστα.

Αυτό φαίνεται ήδη στο παρκέ, αφού η ομάδα του Πειραιά έχει στο επιθετικό της παιχνίδι σαφώς πιο εφαρμόσιμους και συγκεκριμένους προσανατολισμούς σε σύγκριση με την "χύμα" εικόνα που παρουσίαζε πέρσι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο.

Γενικά ο Ολυμπιακός έχει πολύ βελτιωμένη ομάδα σε σχέση με την περσινή, και ομιλώ για αγωνιστική, ουσιαστική βελτίωση, όχι για απλά καλύτερη στελέχωση από πλευράς ονομάτων.

Η άμυνά του δεν μπάζει πια τόσο, και έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σημαντικό όπλο, μιας και έχουν απομακρυνθεί οι απίστευτες αμυντικές "τρύπες" Άκερ και Ντόμερκαντ, καθώς και ο φιλότιμος αλλά ανεπαρκής Μπάρλος.

Ο Μάτσας έχει όρεξη και είναι σε καλή κατάσταση. Σύντομα θα πάρει 3-4 παιχνίδια στις πλάτες του, με πρώτο υποψήφιο εκείνο εναντίον του ΠΑΟ.

Ο Γουντς έχει εξαιρετικά προσόντα, και ως αθλητικό μέγεθος και μόνο δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Το αν ο παίκτης αυτός θα αναπτύξει το ταλέντο του στο παρκέ με συνέπεια ή όχι αποτελεί διαφορετική κουβέντα. Εγώ διαισθητικά, και κρίνοντας από την ως τώρα εικόνα που μου δημιουργούν η φυσιογνωμία, η διάθεση και το παιχνίδι του, προβλέπω πως μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα από όσα θα λύσει. Διόλου απίθανο θα μου φανεί να προκαλέσει σκάνδαλο φύσης και έκτασης άγνωστης. Δεν θέλω να πω πιο πολλά, γιατί πρόκειται για εμπειρικά διαισθητική πρόβλεψη.

Ο Τσακαλίδης είναι πολύ καλός αμυντικός, και μαζί με τον Μπουρούση συνθέτουν το καλύτερο ίσως αμυντικό δίδυμο σέντερ στην Ευρωλίγκα. Θα βοηθήσει πολύ, ενώ εναντίον του ΠΑΟ θα υπάρξουν και στιγμές που θα παίξει βόλει κάτω από τα καλάθια, σε στιλ Σαντιάγκο.

Ο Βασιλειάδης αν δεν επιτρέψει στις διαπιστωμένες, μεγαλομανείς "ηγετικές" του τάσεις να πάρουν τον έλεγχο της αγωνιστικής του συμπεριφοράς, και παραμείνει στο ρόλο που σωστά έχει ως τώρα (εκείνον δηλ του spot up shooter), θα είναι υπερχρήσιμος, δεδομένης πάντα της σχετικής αμυντικής του ολιγωρίας.

Μοναδική έλλειψη του φετινού Ολυμπιακού είναι ο ψηλός, γρήγορος, σύγχρονος πάουερ φόργουορντ στο στιλ του Τσαρτσαρή, του Φώτση, ή ακόμα και του Ντικούδη. Βασιλόπουλος και Πρίντεζης θεωρώ πως δεν επαρκούν για τον ρόλο αυτό, που στο ευρωπαικό μπάσκετ μέχρι πέρσι είχε σπουδαία βαρύτητα. Και λέω μέχρι πέρσι γιατί νιώθω πως είμαστε σε μεταβατική χρονιά, το μπάσκετ της Ευρώπης αλλάζει. Δεν ξέρω ακριβώς πως, αλλά τα υψηλά σκορ είναι ενδεικτικά. Το μελετάω το ζήτημα, αν βγάλω κάποιο συμπέρασμα της προκοπής θα το παρουσιάσω. Προς το παρόν αρκούμαι στο να προειδοποιήσω πως φέτος είναι πολύ πιθανό να δούμε σε επίπεδο τακτικής την επικράτηση άλλων πραγμάτων από αυτά που έχουμε την τελευταία 5ετία συνηθίσει. Νέα όπλα αναμένεται να εκθρονίσουν τα παλιά. Και η μπάλα μπορεί κάλλιστα να πάρει και τα "κοντά", γρήγορα σέντερ, ή ακόμα και τα 4άρια του στιλ που προανέφερα.

Κομβικό παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ πως είναι το ερχόμενο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟ όταν δέσει, παγιώσει κάποιον άξονα στο ροτέισον και βρει αυτοματισμούς, θα παίξει σούπερ μπάσκετ, ξεπερνώντας σε αγωνιστική ποιότητα κάθε Ευρωπαίο αντίζηλο. Είναι θέμα προσωπικοτήτων.

Αυτά ωστόσο θα αργήσουν να συμβούν, την ίδια στιγμή που πιστεύω, επίσης ακράδαντα, πως φέτος ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να χάσει τους τελικούς της Α1 ΑΝ έχει αυτός το πλεονέκτημα της έδρας, σε όσο καλή κατάσταση και αν είναι τότε ο σημερινός πρωταθλητής. Η ποιότητα, η πληρότητα, η ψυχολογική θέση και το κίνητρο των ερυθρολεύκων σε αυτό το συμπέρασμα με οδηγούν.

Η ομάδα του Γκέρσον τα κατάφερε περίφημα στο Αλεξάνδρειο, και έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ΟΑΚΑ απέναντι στον κοιμισμένο, ανέτοιμο ΠΑΟ να κερδίσει και να βάλει έτσι το ένα χέρι στην πολυπόθητη κούπα της Α1.
enypnio
υπάρχει μια υπόθεση εργασίας στην οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει με πλεονέκτημα έδρας το πρωτάθλημα

Να πάρει και τα 2 ντέρμπυ άνετα

και να αποκλείσει τον παναθηναϊκό ή σε ημιτελικό πλέι οφ ή τελικό ευρολίγκας

επίσης όσο πιο νωρίς τον αποκλείσει τόσο πιο πιθανόν κατά την γνώμη μου είναι να χαθεί το πλεονέκτημα έδρας

όσο να ναι λόγω προσωπικοτήτων έχουν εγωισμό αυτοί οι παιχτές εδώ πέρσυ μόλις αφυπνίσητκε ο εγωισμός του σκούνι του βασιλόπουλου και του μπουρούση παραλίγο να πάρουν πρωτάθλημα
Anaz
Πιστευω οτι υπαρχει ενα "λεπτο" ζητημα φετος στον Ολυμπιακο!Ο προπονητης πρεπει να θεσει συγκεκριμενους ρολους στους παιχτες κ να τιθασευσει κ να εκμετταλευτει γονιμα την αναγκη και των 3 περιφερειακων μας να κρατουν μπαλα κ να δημιουργουν φασεις ορμομενοι απ'το ταλεντο τους,βαζοντας τους περισσοτερο στη λογικη της ομαδας..

Αυτο ισχυει περισσοτερο απ'όλους για τον Γκριρ,ο οποιος αγωνιζεται στη θεση του πλευ κ δειχνει οτι διαθετει κ οργανωτικα στοιχεια τα οποια οφειλει να εκμετταλευτει περισσοτερο!Η ομαδα αυτη δεν ειναι μονοδιαστατη κ εχει παρα πολλες λυσεις στο σκοραρισμα για να εξαρταται απ'τις διαθεσεις ενος παιχτη!Ο ΠΙΝΙ ειναι αυτος που πρεπει να ελεγξει την αδιαμφισβητητη ικανοτητα του στην δημιουργια κ την εκτελεση κ να γινει πιο ομαδικος αξιοποιωντας περισσοτερο τους συμπαιχτες του. Ετσι θα ειναι εξαιρετικα πολυτιμος κ ενδεχομενως η αποκαλυψη της χρονιας! Αλλιως η ομαδα θα ειναι πιο μονοδιαστατη,δεν θα εκμετταλευτει ολα τα οπλα της,και ο ιδιος θα επιβαρυνθει με εναν παραενισχυμενο ρολο τον οποιο δεν νομιζω οτι ειναι σε θεση να αναλαβει, και οταν θα πιεστει, ιδιαιτερα σε υψηλο επιπεδο απεναντι σε μεγαλους αντιπάλους, θα στοιχισει..
Στο συγχρονο μπασκετ αν στηθει η ομαδα κατα αυτο το τροπο,ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα αποτυχει σε υψηλο επιπεδο.

Ο Πινι λοιπον καλειται να παραμεινει προσγειωμενος κ σε εγρήγορση με τα ματια κ το μυαλο ανοιχτα κ προσυλωμενος στους στοχους του ωστε να διαχειριστει σωστα το υλικο του..To εργο του δεν ειναι καθολου ευκολο,αλλα απο αυτο θα εξελιχτει η πορεια του Ολυμπιακου φετος,κ ιδιαιτερα απο αυτο το "λεπτο σημειο" που ανεφερα,που αφορα την διαχειριση του Γκριρ.
PanosIlio
Μέχρι στιγμής εμένα με εκπλήσσει πάντως η σωστή διαχείριση που κάνει ο Γκέρσον στον Ολυμπιακό.

Ειδικά στο παιχνίδι με τον Άρη έκανε ότι έπρεπε και έδωσε τις κατάλληλες ανάσες από τον πάγκο στα χρονικά σημεία που έπρεπε.

Και η χρησιμοποίηση του Τσακαλίδη, και η χρησιμοποίηση του Μπλάκνει και φυσικά η χρησιμοποίηση του Βασιλειάδη. Ακόμα και το γεγονός ότι δεν έπαιξε πολύ, ο κακός χθες, Γουντς είναι στα συν του Γκέρσον.

Θεωρώ πως ο Γκριρ μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα και είτε να σκοράρει, όταν οι άλλοι κολλάνε όπως χθες, ή να πασάρει όταν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει, όπως επίσης έκανες χθες και έβγαλε κάποιες ωραίες πάσες, ειδικά στον Τσακαλίδη.

Αν μπορέσει να τιθασεύσει τον εκτελεστή μέσα του και να μπορέσει να συνδυάσει την οργάνωση του παιχνιδιού με τα επιθετικά του καθήκοντα θα μιλάμε πιστεύω για μια πολύ καλή επιλογή.

Επίσης φέτος δεν θα έχουμε πρόβλημα στο set παιχνίδι διότι από πίσω έρχεται ο Μπλάκνει που είναι ιδανικός για αυτό το παιχνίδι και φυσικά έχουμε και τον Τεόντοσιτς αλλά και τον Καυκή (ο οποίος μπορεί και να μην παίξει καθόλου φέτος) δηλαδή έχουμε λύσεις κάτι που πέρυσι απλά δεν υπήρχε.

Στους ψηλούς είμαστε πολύ δυνατοί, με λύσεις για να αντιμετωπίσουμε κάθε στυλ ψηλού ειδικά στην άμυνα. Βασιλόπουλος, Πρίντεζης για γρήγορα και ευέλικτα 4άρια, και Τζάκσον (αν παίξει πρωτάθλημα), Μπουρούσης, Τσακαλίδης για τα 5άρια.

Ο Ματσιγιάουσκας είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης της ομάδας και παίζει και πάρα πολύ καλή άμυνα.

Μελανό σημείο για μένα η μη απόδοση του Γουντς, τουλάχιστον όπως στα φιλικά. Ελπίζω να είναι μόνο λόγω άγχους και όχι τίποτα άλλο και η μη χρησιμοποίηση του Μαυροκεφαλίδη. Πιθανό αν ο Τζάκσον αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα να πάει στην εξέδρα ο Λουκάς.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.