Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Προημιτελικοί Ολυμπιακών Αγώνων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
treathitch
Απαραίτητο thread, όπως σωστά αναφέρθηκε κάπου αλλού

Επαναποστάρω τις προβλέψεις μου:

Λιθουανία-Κίνα 80-20
Ισπανία-Κροατία 70-30
ΗΠΑ-Αυστραλία 80-20
Αργεντινή-Ελλάδα 40-60
kaukasios
QUOTE(treathitch @ Aug 19 2008, 18:10 ) *
Απαραίτητο thread, όπως σωστά αναφέρθηκε κάπου αλλού

Επαναποστάρω τις προβλέψεις μου:

Λιθουανία-Κίνα 80-20
Ισπανία-Κροατία 70-30
ΗΠΑ-Αυστραλία 80-20
Αργεντινή-Ελλάδα 40-60

λιθουανια-κινα 80-20
ισπανια-κροατια 70-30
Ηπα-Αυστραλια 99-01
Αργεντινη-Ελλαδα 50-50
Anaz
Ωραια. smile.gif
Οριστε και οι δικες μου λοιπον..
Λιθουανία-Κίνα 70-30
Ισπανία-Κροατία 80-20
ΗΠΑ-Αυστραλία 90-10
Αργεντινή-Ελλάδα 45-55
benchwarmer
Λιθουανία-Κίνα 70-30
Ισπανία-Κροατία 70-30
ΗΠΑ-Αυστραλία 95-5
Αργεντινή-Ελλάδα 49-51
treathitch
Και εξηγούμαι.

Λιθουανία-Κίνα. Δεν είναι το ίδιο ματς με το 2004 (στην ίδια φάση και στην ίδια θέση οι 2 ομάδες), όχι μόνο γιατί λείπουν οι Μασιγιάουσκας-Στομπέργκας, αλλά γιατί η Λιθουανία μοιάζει περισσότερο overachieving από τότε. Θυμίζει - αν θέλετε - την ομάδα του 2005, κι ας έχει μέσα το Σάρας. Η δε Κίνα, από την άλλη, μπορεί να μην κερδίσει ποτέ την Ελλάδα, αλλά με όλες τις υπόλοιπες (πλην Αμερικανών, βέβαια) ομάδες έχει κάποιες ισχνές πιθανότητες, ειδικά δε αφού οι Λιθουανοί δεν παίζουν άμυνα και ο Καζλάουσκας (δεν υπήρχε στην Αθήνα) τους έχει φτιάξει όπως είναι σήμερα. Τη σχολή του ακολουθούν. Βέβαια, το 80-20 είναι κάτι σαν 100-0 για νοκ άουτ παιχνίδια (αφού σε ένα ματς, όλα γίνονται), αλλά και να μην ήταν νοκ άουτ, πάλι οι Κινέζοι θα είχαν το ποσοστό τους

Ισπανία-Κροατία. Οι Ισπανοί δεν είναι στις καλές τους. Οι χθεσινές δηλώσεις Χιμένεθ (μετά το διασυρμό της Αγκόλας) ότι υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια και ο Άιτο δεν περνάει εύκολα τα συστήματά του στα αστέρια, τα οποία επίσης δεν αποδέχονται το διευρημένο rotation, μόνο ανησυχητικές είναι, ενώ και το ότι η Κίνα παρά λίγο να τους κερδίσει ήταν μεγάλη έκπληξη. Με την Αμερική, δεν κατέβηκαν στο γήπεδο. Οι Κροάτες, από την άλλη, τους μισούν από το 2005, έκαναν και τα 2 άσχημα παιχνίδια τους στο καίριο σημείο και έχουν τα γκαρντ (μόνο αν παίξει ο Πόποβιτς) να το παλαίψουν, αν και πέρσι με τη νίκη τους στην Ισπανία πήραν την εκδίκησή τους. Αφού, πάντως, δεν υπάρχει σοβαρή ένδειξη ισπανικής διάλυσης, δε βλέπω πιθανότητες να χάνουν εδώ οι Ισπανοί

ΗΠΑ-Αυστραλία. Η ομάδα φόβητρο των ΗΠΑ θα μπορούσε και ...χειρότερα με τους - χωρίς Μπόγκατ - Αυστραλούς στο φιλικό της Σανγκάης προ ημερών. Αλλά αυτά τα φιλικά δεν είναι τίποτα. Σα ματς ομίλων είναι. Με τέτοιο πάθος στην άμυνα και τοσους πολλούς εύκολους πόντους, το πιθανότερο είναι ότι οι Αμερικάνοι θα ξεκάνουν τους Αυστραλούς, ό,τι κι αν γράφει το ESPN και ο Σέρινταν. Οι μόνοι που μπορούν να τους τρυπήσουν είναι οι ψηλοί τους, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να αντέξουν τα 40' πίεσης οι περιφερειακοί, ώστε να φτάσει η μπάλα ως εκεί. 80-20, γιατί δεν πάει παραπέρα

Το ματς του τουρνουά ως τώρα είναι, βέβαια, το Αργεντινή-Ελλάδα. Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να υποτιμηθεί η σπουδαιότερη ομάδα της δεκαετίας από τους διεθνείς μας. Βέβαια, είμαστε καλύτεροι, έχουμε μεγαλύτερο βάθος, οι παίκτες μας είναι νεότεροι και τον Σκόλα μπορούμε να τον φθείρουμε. Διαβάζοντας blogs και δηλώσεις, καταλήγω στο ότι ο Γιαννάκης αντιμετωπίζει το ματς σαν 50-50, ενώ οι bookies δίνουν σαφές προβάδισμα στους defending champs. Αλλά, με την κατάλληλη πίεση στον πρώην διόσκουρο του Σκόλα στην Τάου, τον Πριτζιόνι, θα αποδειχθεί επιτέλους πόσο σημαντική είναι η απουσία του Πέπε Σάντσεθ και με λίγη υπομονή, το ματς θα έχει τελειώσει από νωρίς. Πολύ νωρίς. Με 10-15 πόντους πρέπει να το κερδίσει η Εθνική αυτό το ματς
nikefalin
QUOTE(benchwarmer @ Aug 19 2008, 18:16 ) *
Λιθουανία-Κίνα 70-30
Ισπανία-Κροατία 70-30
ΗΠΑ-Αυστραλία 95-5
Αργεντινή-Ελλάδα 49-51

μιας και βάζετε νούμερα σαν τα κιλά της Αρσης βαρών....

Lietuva - 名 中国 65 - 35
Espana - Hrvatska 51- 49
USA -Australia 100 - 0
Argentina - Ελλάς 49 - 51

Εαν δεν περάσουν οι Αμερικάνοι να ξέρουν ποιόν να κυνηγήσουν αυτή τη φορά tongue.gif
kaukasios
QUOTE(nikefalin @ Aug 19 2008, 18:31 ) *
μιας και βάζετε νούμερα σαν τα κιλά της Αρσης βαρών....

Lietuva - 名 中国 65 - 35
Espana - Hratska 51- 49
USA -Australia 100 - 0
Argentina - Ελλάς 49 - 51

ξερεις και κινεζικα;;; 77.gif 77.gif 77.gif
NBAholic
Δεν είναι λογικότερο μαζί με τα ποσοστά να προβλέπουμε κι ένα τελικό σκορ για κάθε αγώνα;

Για εμένα:

Λιθουανία-Κίνα 90-10 (88-67)
Ισπανία-Κροατία 80-20 (85-72)
ΗΠΑ-Αυστραλία 93-7 (105-81)
Αργεντινή-Ελλάδα 55-45 (67-71 69.gif )
t0ny3
λιθουανια-κινα 70-30
ισπανια-κροατια 65-35
Ηπα-Αυστραλια 95-05
Αργεντινη-Ελλαδα 50-60
Igor
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ [48% - 52%]

Η Εθνικη Ελλαδος λοιπον αποφασισε να πεσει πανω στην Αργεντινη και να κερδισει την Κινα, απο το να κατσει να χασει και να παιξει με τους Λιθουανους αποφευγωντας ομως ετσι τους Αμερικανους πριν τον ημιτελικο. Θεωρω την επιλογη ορθη, αφου πρωτα πρωτα δεν μας παει το στυλ παιχνιδιου της Λιθοθυανιας που μπορει να σε διαλυσει αμα βρει ρυθμο.. Το ιδιο βεβαι ισχυει και για την Αργεντινη, αλλα φετος βρισκει πιο δυσκολα ρυθμο ενω παραλληλα υστερει σε βαθος παγκου..
Ο Γιαννακης προτιμησε να κοιταξει το αμεσο μελλον και να αφησει τις σκεψεις για τον ημιτελικο.. Εχουμε καιρο να ετοιμαστουμε για τον ημιτελικο και ας ειναι και η Αμερικη μπροστα μας (που θα ειναι..) φανταζομαι οτι ηταν η σκεψη του τεχνικου επιτελειου.

Το παιχνιδι της Τεταρτης παρουσιαζει μεγαλο ενδιαφερον και δικαιως τοποθετειται απο τους Κινεζους ως το βραδυνο παιχνιδι (που προσελκυει παντα τον περισσοτερο κοσμο..) ! Το αυριανο παιχνιδι ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ σε αυτους τους Προημιτελικους.. Η Αργεντινη μπορει να υπολειπεται σε βαθος ροστερ, βασιζεται κυριως σε 6 παιχτες (Πριτζιονι, Μανου, Νοθιονι, Σκολα, Ομπερτο και Ντελφινο).
Η Ελλαδα πρεπει να κανει δυο πραγματα σωστα για να καταφερει να παρει την πολυποθητη προκριση.

1. Να πιεσει τον Πριτζιονι αφανταστα. Να μην τον αφησει να κατεβασει την μπαλα μια φορα χωρις να χρειαστει να κοπιασει. Ειναι ρισκο βεβαια να απλωθει σε ολο το γηπεδο η Ελλαδα για να πιεσει αφου οι Αργεντινοι θα βρουν τροπο να μας βαλουν ευκολα καλαθια. Επισης, επειδη ο Πριτζιονι (απο οτι θυμαμαι) δυσκολα παραχωρει foul και ετσι δυσκολα αναγκαζεται να βγει απο το παιχνιδι, πρεπει να γινει προσπαθεια να τον εκνευρισουν (βλ παιχνιδι F4 της Αθηνας PANATHINAIKOS vs TAU). Με τον Πριτζιονι εκτος ρυθμου η Αργεντινη χανει πολλη απο τη δυναμη της.. Ολοι οι αυτοματισμοι της οφειλονται κατα κυριο λογο σε αυτον.

2. Να φορτωσει με φαουλ και να κουρασει τον Σκολα.. O Ομπερτο δεν νομιζω να μπορει να μας προκαλεσει σημαντικα προβληματα αφου δεν ειναι και σπουδαιος επιθετικος. Οποτε πρεπει οσο μπορουνε τα τεσσαρια να παιρνουν προσπαθειες κοντα στο καλαθι (εδω λειπει ο δυναμικος Ντικουδης... sad.gif ). Ο Φωτσης σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να παιξει κοντα στο καλαθι και να παρει τα φαουλ απο τον αντιπαλο. Ο Τσαρτσαρης σε εναν βαθμο θα μπορουσε (αλλα δεν ειναι τοσο δυναμικος ωστε να παρει τα φαουλ), ειναι και ντεφορμε ! Ο Πριντεζης εκτος απο το μικρο-προβλημα τραυματισμου δεν μπορει να κανει αυτη τη δουλεια. Ετσι λοιπον πρεπει οι guard μας να του παρουν τα φαουλ.. Κυριως ο Σπανουλης δηλαδη με καποιο ντραιβ. Επισης πρεπει να προσπαθησουμε με καποιο συστημα να μαρκαρει αλλος παιχτης (εκτος του Ομπερτο) τον Σχορτσιανιτη ωστε να μπορει να τον σταματησει μονο με φαουλ..

Αυτα ειναι τα δυο κυριοτερα σημεια. Επισης πρεπει να παιξει ο Τσαρτσαρης καλη αμυνα στον Σκολα (και εδω λειπει ο Ντικουδης που σε κατι τετοιους ρολους πηγαινε περιφημα..). Ο Νοτσιονι δεν μαρκαρεται ευκολα, ενω πρεπει να μην αφηνουμε στον Τζινομπιλι να κανει ευκολα ντραιβ και να παιρνει οπως καλυτερα στον κοσμο αυτος ξερει τα φαουλ απο τους αντιπαλους ψηλους. Ο Ντελφινο δεν θεωρω οτι ειναι τιποτα σπουδαιο, απορω γιατι εγινε τοσο μεγαλος ντορος για το ονομα του. Τελως παντων..


Αντεγραψα το ποστ μου απο το αλλο τοπικ σε αυτο, καποιος Mod παρακαλω να διαγραψει το αλλο, αφου εδω ταιριαζει καλυτερα. Θα ακολουθησουν παρομοια ποστ για τους αλλους 3 αγωνες.
Igor
Η.Π.Α - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ [100% - 0%]

Ειμαι της αποψης οτι impossible is nothing... Aλλα εδω περα μεχρι και αυτη η 'σοφη' ατακα δεν μπορει να εχει ισχυ !!
Η Αυστραλια εχει αν θελετε μια πιθανοτητα 3% να μην χασει πανω απο 15 ποντους. Αυτη η Αμερικη δεν αστιευεται και δεν πιστευω οτι μια πολυ μετρια ομαδα μπορει να σταθει εμποδιο. Αυτο που θεωρητικα πρεπει να κανει η Αυστραλια για να δυσκολεψει οσο μπορει την Dream Team ειναι να εχει σωστες επιλογες στην επιθεση. Αυτο σημαινει να κρατησει εναν βασανιστικα αργο ρυθμο στον παιχνιδι με επιλογες στην επιθεση μετα τα 19 δευτερα ωστε να μην δωσει την ευκαιρια (οσο ειναι δυνατο) στην Αμερικη να βαλει ευκολα καλαθια με καρφωματα ! Ποιος ομως μπορει να μου εγγυηθει οτι οι μετριοι πλευ-μεικερ της Αυστραλιας που αρεσκονται κιολας στον δαιμονισμενο ρυθμο θα κουμανταρουν σωστα την ομαδα και δεν θα πελαγοδρομησουν απο τους πιο αθλητικους γκαρντ της Αμερικης ??

Και ετσι να παει το παιχνιδι, με την USA team να μην μπορει να βγαλει ευκολα αιφνιδιασμους, η Αμερικη δεν θα εχει κανενα προβλημα αφου και στο set παιχνδι 5vs5 τα καταφερνει εξισου καλα, ιδιως αμα ειναι ευστοχοι οι παιχτες στα τριποντα. Ο Andrew Βοgut δεν μπορει να κοντραρει τον Howard και τον Bosh μονος του, ενω τα 4αρια της Αυστραλιας δεν ειναι καλοι αμυντικοι (Andersen, Nielsen). Η Αυστραλια θα εχει προβλημα με τα ντραιβ των παιχτων της Αμερικης (Wade, Lebron, Kobe) ενω δεν θα μπορεσει να αναχετησει τη δυναμη των ψηλων (Bosh, Howard, Boozer).

Τα τριποντα θα σωσουν την Αυστραλια ?
Προφανως οι καλοι Αυστραλοι σουτερ μπορουν να κρατησουν κοντα το σκορ για περιπου ενα δεκαλεπτο αλλα μετα δεν θα αντεξουν..


Δεν βλεπω καμμια πιθανοτητα να υπαρξει θεμα προκρισης και οι Αμερικανοι ειναι σιγουρα 100% στα ημιτελικα !!
benchwarmer
Θεωρώ ματς-παγίδα το Λιθουανία-Κίνα... Η Λιθουανία, παρόλο την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο δεν με έπεισε όσο η Αργεντινή και πιστεύω πως ο Καζλάουσκας κάτι θα έχει σκεφτεί για τους συμπατριώτες του...
NBAer
QUOTE(treathitch @ Aug 19 2008, 17:05 ) *
Απλά:

Λιθουανία-Κίνα 80-20
Ισπανία-Κροατία 70-30
ΗΠΑ-Αυστραλία 80-20
Αργεντινή-Ελλάδα 40-60

Απλουστερα: tongue.gif

•Λιθουανία-Κίνα 45-55 (!) Well that's how i see it. I believe Lithuania will collapse while China will shine!
ΣΚΟΡ: 78-82

•Ισπανία-Κροατία 56-44 (Note that i give slightly more chances for Spain to win but i believe that the final result will have Croatia as the victorious one.)
ΣΚΟΡ: 81-82

•ΗΠΑ-Αυστραλία 99.1-0.9
ΣΚΟΡ: 104-78

•Αργεντινή-Ελλάδα 51-49
ΣΚΟΡ: 78-75 sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
IlyaZ
QUOTE(t0ny3 @ Aug 19 2008, 16:43 ) *
λιθουανια-κινα 70-30
ισπανια-κροατια 65-35
Ηπα-Αυστραλια 95-05
Αργεντινη-Ελλαδα 50-60


?
Anaz
QUOTE(benchwarmer @ Aug 19 2008, 21:19 ) *
Θεωρώ ματς-παγίδα το Λιθουανία-Κίνα... Η Λιθουανία, παρόλο την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο δεν με έπεισε όσο η Αργεντινή και πιστεύω πως ο Καζλάουσκας κάτι θα έχει σκεφτεί για τους συμπατριώτες του...

that's right! 69.gif Κι εγω το ιδιο. Βαλε και οτι αγωνιζονται εντος εδρας και κυριως με το ψυχολογικο αβανταζ του αουτσαιντερ αφου ο βασικος τους στοχος επετευχθη, και επιπλεον εδειξαν οτι μπορουν να κοντραρουν και μεγαλυτερους αντιπαλους ακομα κι αν ο Γιαο δεν ειναι σε πολυ καλη μερα (Ισπανια). Πιστευω ειναι το πιο πιθανο (για να μην πω το μοναδικο..) ματς να υπαρξει εκπληξη.
NBAer
QUOTE(IlyaZ @ Aug 19 2008, 21:54 ) *
QUOTE

Αργεντινη-Ελλαδα 50-60

?

Που ειναι το περιεργο?
Δεν ειναι αναγκη να εχουμε αθροισμα 100. Εξηγω:

Οταν δινεις Ελλαδα-Αργεντινη 60-40 εννοεις: στους 60+40=100 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 40 η Αργεντινη.
Ετσι και το Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 σημαινει: στους 110 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 50 η Αργεντινη.
Επειδη εχουμε μαθει να σκεφτομαστε με το τις εκατο(%) αν το θελεις λοιπον με βαση το 100, το :
Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 γινεται περιπου:
Αργεντινη-Ελλαδα 45-55
kaukasios
QUOTE(NBAer @ Aug 19 2008, 23:02 ) *
?

Που ειναι το περιεργο?
Δεν ειναι αναγκη να εχουμε αθροισμα 100. Εξηγω:

Οταν δινεις Ελλαδα-Αργεντινη 60-40 εννοεις: στους 60+40=100 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 40 η Αργεντινη.
Ετσι και το Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 σημαινει: στους 110 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 50 η Αργεντινη.
Επειδη εχουμε μαθει να σκεφτομαστε με το τις εκατο(%) αν το θελεις λοιπον με βαση το 100, το :
Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 γινεται περιπου:
Αργεντινη-Ελλαδα 45-55

μαθηματικος εισαι??? 77.gif 77.gif 77.gif
rchos
QUOTE
Που ειναι το περιεργο?
Δεν ειναι αναγκη να εχουμε αθροισμα 100. Εξηγω:

Οταν δινεις Ελλαδα-Αργεντινη 60-40 εννοεις: στους 60+40=100 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 40 η Αργεντινη.
Ετσι και το Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 σημαινει: στους 110 αγωνες θα κερδισει η Ελλαδα τους 60 και τους 50 η Αργεντινη.
Επειδη εχουμε μαθει να σκεφτομαστε με το τις εκατο(%) αν το θελεις λοιπον με βαση το 100, το :
Αργεντινη-Ελλαδα 50-60 γινεται περιπου:
Αργεντινη-Ελλαδα 45-55


πες μου ειλικρινα εισαι επιδιξιομανης η οχι? tongue.gif
δεν πιστευεις και εσυ ο ιδιος οτι εκανε απλα ενα λαθος?
captain charisma
οσο για τους προημιτελικους πιστευω τα εξης:

ισπανια-κροατια
εδω η ισπανια εχει ενα μικρο προβαδισμα απεναντι στη κροατια και νομιζω οτι ευκολα η δυσκολα θα περασει στους 4.απ την αλλη η κροατια εχει κανει ενα καλο τουρνουα μεχρι στιγμης πετωντας εξω τη πρωταθλητρια ευρωπης ρωσια.πιστευω οτι αν παιξει οπως στο περσινο παιχνιδι των ομιλων με την ισπανια μπορει να το κανει το θαυμα της και να προκριθει.

λιθουανια-κινα
εδω η λιθουανια λογιζεται ως το φαβορι για τη προκριση στους 4.αλλα οι τελευταια τους εμφανιση προβληματισε.οκ θα μου πειτε περασε 1 οποτε λογικο να χαλαρωσει,αυτο μπορει να της γυρισει μπουμερανγκ.η κινα θα στηριχθει πολυ στον γιαο που δεν εχει αντιπαλο στα μετρα του.ποιος γιαφτοκας τωρα tongue.gif και στα πολλα περιφερειακα σουτ τους που αν μπουν μπορουν να στειλουν τη κινα στους 4.οπως εγινε στο μεταξυ μας παιχνιδι οπου στο 1 ημιχρονο ειχαν 0 τριποντα και στο 2 9-10 τριποντα και μειωσαν τη διαφορα μεχρι και στους 10π.

ηπα-αυστραλια
εδω λογικα θα τελειωσει και η πορεια της αυστραλιας στο τουρνουα.εκτος και αν θυμηθουν να παιξουν οπως στο φιλικο προετοιμασιας που τις ζωρισαν αρκετα και μαλιστα χωρις τον μπογκουτ,αλλιως θα δουμε να ληγει το παιχνιδι με 40π διαφορα.

ελλας-αργεντινη
αν πιεσουμε σωστα τον πριγκιονι μπορουμε να καταφερουμε πολλα διοτι ο παμπλιτο ειναι ο κινητηριος μοχλος της αργεντινης και εχει αριστη συνεργασια με τον σκολα ο οποιος τελειωνει τις φασεις απ τις ασιστ του παμπλιτο.το μαρκαρισμα του σκολα πιθανον να το αναλαβει ο τσαρτσα,ο οποιος χρωσταει στον εαυτο του μια μεγαλη εμφανιση.βεβαια λειπει και ο ντικουδης ο οποιος απεναντι στο σκολα τα πηγαινε πολυ καλα αλλα τεσπα.παντως ο φωτσης ειναι σοφτ για να αναλαβει το σκολα.επισης πρεπει να προσεξουμε τον ομπερτο που αν και δεν φαινεται κανει αθορυβα τη δουλεια του,δλδ αν προσαρμοσουμε την αμυνα πανω στο σκολα μπορει να την πατησουμε απ τον ομπερτο.αρκετα επικυνδινος ειναι ο νοτσιονι που εχει πολυ καλο περηφεριακο σουτ τον οποιο πιθανοτατα θα μαρκαρει ο παναης(θα εχει δυσκολη αποστολη διοτι θα κληθει να μαρκαρει και τον μανου).απ το παγκο μονη αξιοπιστη λυση ειναι ο ντελφινο.με το συμπαθιο αλλα οι υπολοιποι ειναι για να συμπληρωνουν το ροστερ.εδω θα πρεπει να χρησιμοποιησει για μεγαλο χρονικο διαστειμα τον σοφο διοτι αυτος μπορει να παρει ευκολα φαουλ απο σκολα και ομπερτο που αν γινει αυτο η αργεντινη χανει τη δυναμη πυρος της μεσα στη ρακετα.
κατι χρωσταμε στους αργεντινους απ το 2004 και πρεπει να τους το ξεπληρωσουμε.
παμε ρε ελλαδα!
giorgos14
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.......ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΞΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ......ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ?
ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ......ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.......


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΛΛΑΔΑ 78-89
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 87-65
ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 112-65
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΚΙΝΑ:ΔΙΠΛΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.....(Η fiba ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ)[size=3]
Igor
QUOTE(giorgos14 @ Aug 19 2008, 23:52 ) *
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.......ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΞΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ......ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ?
ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ......ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.......
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΛΛΑΔΑ 78-89
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 87-65
ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 112-65
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΚΙΝΑ:ΔΙΠΛΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.....(Η fiba ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ)[size=3]


Kαι ποιος σου λεει οτι δεν επιλεξαμε να πεσουμε πανω στην Αργεντινη ??.. rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Επισης καλυτερα να μη χρησιμοποιεις κεφαλαια γιατι στην ''internetiki'' γλωσσα σημαινει οτι ΦΩΝΑΖΕΙΣ !!! [εκτος αν οντως φωναζεις.. δεν ξερω]

smile.gif
NBAer
QUOTE(rchos @ Aug 19 2008, 23:08 ) *
πες μου ειλικρινα εισαι επιδιξιομανης η οχι? tongue.gif

Οχι. smile.gif

QUOTE
δεν πιστευεις και εσυ ο ιδιος οτι εκανε απλα ενα λαθος?

Δεν ειμαι σιγουρος αν ηθελε να γραψει αυτο το 50-60 ή οχι.
Απλα επρεπε να πω οτι δεν ειναι λαθος να δινεται η προβλεψη για εναν αγωνα με αυτη τη μορφη.


QUOTE(giorgos14 @ Aug 19 2008, 23:52 ) *
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.......ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΞΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ

Και που ξερεις οτι δεν διαλεξε αντιπαλο? Μπορει να ηθελε την Αργεντινη και οχι την Λιθουανια οποτε διαλεξε να κερδισει για να παιξει με Αργεντινη.

Τελοσπαντων σημασια αυτα δεν εχουν.
nikefalin
Μικρή ανάλυση του ποσοστού 51 - 49 που έδωσα για μας για τον αυριανό αγώνα.

Με τελευταίο εισέρχομενο και πλήρες δεδομένο την αναμέτρηση μας πριν 4 χρόνια (που ήμουν μέσα στο γήπεδο) έχω να παρατηρήσω τα εξής :

Argentina
τότε έπαιξαν το τέλειο μπάσκετ ,ήταν έτοιμοι. Είχαν + Πέπε Σάντζεζ , Χέρμαν , Βολκοβίτσκι & Παλαντίνο ( το γκάρντ της Ρεάλ αν θυμάστε). Το παιχνίδι τότε το πήραν ρισκάροντας τα περιφερειακά μας σουτ και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Αλβέρτη στην περιφερειακή άμυνα ( απομονωνοντας σχεδόν τον Χέρμαν επάνω του) μιας και τότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Φραγκίσκο σε αμιγώς βασικό περιφερειακό ρόλο. ( αυτό είναι σημείο που αργότερα ο Κακιούσης σε μια συνέντευξη του το παραδέχτηκε ως λάθος χρησιμοποιήση του Φράγκι σε όλο το τουρνουά και πως θα έπρεπε να του έχουν δώσει το ρόλο που είχε στον Παναθηναικό στο 4) Και το πήραν οριακά το παιχνιδάκι στις 2 τελευταίες φάσεις μέσα βέβαια σένα γήπεδο που έβραζε. Έπαιξαν και τρομερή άμυνα , βασισμένοι στις επαφές, στο καλό ροτέισον και δικαιώθηκαν.

Τώρα η ένδοια τους σε ποιοτικούς παίκτες έχει πολλάκις αναλυθεί. Ειλικρινά το μόνο , αλλά όχι ασήμαντο πράγμα που έχει προστεθεί είναι η εμπειρία και οι παραστάσεις των εναπομείναντων από το ΝΒΑ, πράγμα που σημαίνει ατομική αγωνιστική πρόοδο και περισσότερο ομαδική συμπεριφορά και εκτέλεση σε άμυνα και επίθεση όταν τουλάχιστον 4 από τους 6 gauchos βρίσκονται στο παρκέ.

Ελλαδα
Τότε είχαμε 12ο παίκτη τον Παπανικολάου, έναν μόνο σέντερ, τον Λάζαρο ( σε οργιώδη κατάσταση όμως), τους new kids on the block Ζήση & Σπανούλη, τον Αλβέρτη όπως είπα παραπάνω με λάθος ρόλο και βέβαια σε εξαιρετική κατάσταση τους Κακιούζη, Ντικούδη & Χατζηβρέττα. Επίσης τότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε έστω και περιστασιακά τον Φώτση σε θέση 3. Το παιχνίδι χάθηκε από την επιθετική μας αδυναμία (την έλλειψη εν δυνάμει επιθετικού ηγέτη) και από την σχετική απειρία στο στυλ που ήθελε να εφαρμόσει ο Γιαννάκης.

Τώρα και για το συγκεκριμένο αγώνα η μόνη έλλειψη είναι τα μούσκουλα του Ντικούδη (που απέναντι στον Σκόλα έκανε πέρυσι στο Φ4 εξαιρετική δουλειά). έχουμε περισσότερους ψηλούς, πιο δοκιμασμένη αμυντική λειτουργία και πιο ψημένες συνεργασίες στην επίθεση. έχουμε πλέον εμπειρία και παραστάσεις νίκης στα νοκ άουτ και πιο κατασταλαγμένους παίκτες. 12ος παίκτης είναι ο Πρίντεζης.

Όλα αυτά για μένα συνηγορούν στο να δίνω το συν σε μας. Κοντός ψαλμός αλληλούια!
benchwarmer
Αρχίζει το πρώτο ματς... Ισπανία-Κροατία, με Ζαβλανό-Σούντεκ-Λαμόνικα 69.gif 69.gif
PanosIlio
Δηλώσεις από το contra.gr του προπονητή της Αργεντινής:

«Είμαστε ίδιοι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Και οι δύο έχουμε σκληρές άμυνες. Οι Ελληνες ψάχνουν συνέχεια την έξτρα πάσα και οι περιφερειακοί τους παίζουν πολύ με την μπάλα, αλλά οι ψηλοί τους δεν απειλούν απ’ έξω. Θα είναι ένας προημιτελικός υψηλού επιπέδου».

Δηλαδή αν οι Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπουρούσης δεν απειλούν απ'έξω τότε ποιοι απειλούν, μας δουλεύουν οι Αργεντινοί μάλλον. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, δεν μπορεί να μην έχουν το έχουν τσεκάρει το γεγονός αυτό.
NBAer
Μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν μετρησε το τριτο διποντο καλαθι(5ος και 6ος ποντος) της Κροατιας για να γινει το 12-6?
Γιατι την μια εγραψε 12-6 και μετα το γυρισε σε 12-4.

Επισης παιζοντας με τους Ισπανους πρεπει μετα να πας να κοιταχτεις σε κανενα γιατρο να σου γιατρεψει τις μελανιες που εχεις σε ολο σου το σωμα αλλα και γιατι απο καμια αγκωνια του Γκασολ μπορει να εχεις καμια ριξη νεφρων ή σπασιμο σε καποιο πλευρο.
pain of salvation
Δεν το πρόσεξα,το πρώτο που λες...
Φτύνουν αίμα οι Κροάτες για να βαρέσουν σουτ...τραγικά ποσοστά...
Πέρα από το ξύλο,παίζουν και καλύτερη άμυνα οι Ισπανοί...
Έβαλε και 2 τρίποντα ο Calderon με κρεμασμένο σχεδόν τον Κροάτη πάνω του...
Και ο Mubru από τα 8 μέτρα...
γαμώτο... sad.gif
nikolas12
Οι δικες μου προβλεψεις:

1.Ισπανια-Κροατια:Εδω η Ισπανια μπορει να κερδισει ανετα.Οι Κροατες για ενα-δυο δεκαλεπτα σιγουρα θα εμφανιστουν αξιοι αντιπαλοι αλλα οι Ισπανοι θα τα καταφερουν.

Σκορ:70-30

2.Λιθουανια-Κινα:Νικητης η Λιθουανια.Η Κινα θα πιεσει αρκετα για ενα(το πολυ)δεκαλεπτο.Οι Λιθουανοι ομως στα αλλα τρια δεκαλεπτα θα κανουν παρτι.

Σκορ:80-20

3.ΗΠΑ-Αυστραλια:Η ΗΠΑ οπως και στους ομιλους δε θα δυσκολευτει καθολου και θα περασει ανετα απο τους Αυστραλους.

Σκορ:99-1

4.Ελλαδα-Αργετινη:Στο πρωτο ημιχρονο θα γινει σιγουρα συγκρουση τιτανων.Στο τριτο η Εθνικη μας θα εξασφαλισει μια καλη διαφορα,και στο τεταρτο θα αυξησει τη διαφορα.

Σκορ:60-40



Παμε ρε Ελλαδαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NBAer
QUOTE(benchwarmer @ Aug 20 2008, 09:26 ) *
Αρχίζει το πρώτο ματς... Ισπανία-Κροατία, με Ζαβλανό-Σούντεκ-Λαμόνικα 69.gif 69.gif

ΛαΜονικα..... icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Καλα αυτος γιατι τετοια αβαντα στους Ισπανους?
Οι αφοι Γκασολ την γλιτωσαν 2 φορες επειτα απο 2 αγκωνιες στην ψυχρα που εδωσαν. shot.gif shot.gif
Και την 2η εκνευρισε τους Κροατες και του εκαναν αντιαθλητικο στην επομενη φαση.

Και αυτος ο Ασπουλιας με εχει πρηξει με την Ισπανια και το ποσο φοβεροι ειναι ειδικα αμυντικα. 68.gif 68.gif Καλα δεν βλεπει οτι παιζουν με τα χερια και τα ποδια συνεχεια και ακροβατουν συνεχως στο φαουλ μη-φαουλ και ετσι γλιτωνουν τις περισσοτερες φορες?
kaukasios
πολυ ευκολα δειχνει οτι θα κερδισει η ισπανια.
NBAer
QUOTE(kaukasios @ Aug 20 2008, 10:45 ) *
πολυ ευκολα δειχνει οτι θα κερδισει η ισπανια.

Λογικο αφου η Κροατια εχει τραγικα ποσοστα στα τριποντα την ωρα που ηταν η καλυτερη σε ολο το τουρνουα και με διαφορα.
47.5% ειχε σε ολο το τουρνουα και τωρα εχει 14% με 2 στα 14!

Και τι απαισια καλυψη του αγωνα απο τους Κινεζους! Τα ριπλέι εχουν απαγορευτει? blink.gif
kaukasios
QUOTE(NBAer @ Aug 20 2008, 10:52 ) *
Λογικο αφου η Κροατια εχει τραγικα ποσοστα στα τριποντα την ωρα που ηταν η καλυτερη σε ολο το τουρνουα και με διαφορα.
47.5% ειχε σε ολο το τουρνουα και τωρα εχει 14% με 2 στα 14!

Και τι απαισια καλυψη του αγωνα απο τους Κινεζους! Τα ριπλέι εχουν απαγορευτει? blink.gif

γιατι σε ποιον αγωνα ειχαν καλη καλυψη;δεν νομιζω οτι φταιει η αστοχια.τα περισσοτερα ειναι υπο πιεση,πολυ κακες επιλογες οι κροατες.
D_WILL_8
Πολύ καλή η Ισπανία.. Νίκησε πανεύκολα, δεν ζορίστηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού..
Η διαιτησία για μένα ήταν άψογη.. Πιστεύω οτί αντί να ψάχνουν δικαιολογία όλοι όσοι χάνουν από την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ αυτή τη στιγμή στη διαιτησία καλύτερα να βρουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν.. Απίστευτη άμυνα σε όλο το γήπεδο,Κσλντερόν και Ρούμπιο πολυ καλοί και ο Γκασόλ ανίκητος.. Με παίχτες όπως οι Φερνάντες,Ροντρίγκες,Ρέγιες,Ναβάρο και Γκαρμπαχόσα να μην έχουν πιάσει το τοπ της φόρμας νικάνε όλοι.. Αν παίξουν πολύ καλά όλοι κόντρα στους Αμερικάνους(αν παίξουν-εύχομαι να μην παίξουν και να παίξουν με εμάς-) έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν..
NBAer
QUOTE(D_WILL_8 @ Aug 20 2008, 11:20 ) *
Πολύ καλή η Ισπανία.. Νίκησε πανεύκολα, δεν ζορίστηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού..
Η διαιτησία για μένα ήταν άψογη.. Πιστεύω οτί αντί να ψάχνουν δικαιολογία όλοι όσοι χάνουν από την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ αυτή τη στιγμή στη διαιτησία καλύτερα να βρουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν..

Οχι, δεν καταλαβα? Αν η αμυνα τους πολλες φορες ειναι αντικανονικη γιατι να βρουνε τροπο να την αντιμετωπισουν? Για αυτο ειναι οι διαιτητες για να βλεπουν το αντικανονικο και να σφυριζουν!

Οσοι παιζουν μπασκετ ή οσοι επαιξαν μπασκετ ξερουν πολυ καλα το εξης:
Οταν πας να περασεις με ντριμπλα, πχ να κανεις διεισδυση ή εστω να ντριμπλαρεις και ο αντιπαλος σου βαλει το χερι του ακουμπωντας σε στο σωμα ή τελοσπαντων πανω σου, εστω και λιγο να σε ακουμπαει, τοτε εισαι καταδικασμενος να ΜΗΝ περασεις. Σε εκοψε τελειως. Αυτο ομως φυσικα ειναι φαουλ!

Οι Ισπανοι το κανουν σχεδον συνεχεια(90% των μαρκαρισματων βαζουν χερι στην αρχη του βηματος του αντιπαλου). Επειδη ομως το παιρνουν(το χερι) σχεδον αμεσως(το φαουλ εξακολουθει να υπαρχει βεβαια αφου ο αντιπαλος εμποδιστηκε) οι διαιτητες δεν το σφυριζουν(ισως δεν το σφυριζουν και γιατι θελουν να τους ευνοησουν).

Επισης βαζουν τα ποδια τους(βαζουν τα γονατα και τους μηρους επικυνδυνα, βαζουν τους γοφους και σπρωχνουν αλλα παντα ξεφευγουν απο το φαουλ καθως δεν σπρωχνουν τοσο ωστε να δωθει-παροτι ειναι φαουλ βεβαια) αντικανονικα και παλι πολλες φορες αλλα και παλι με τον ιδιο τροπο οπως περιεγραψα και πανω ξεφευγουν.

Κραυγαλεα παραδειγματα υπηρξαν και σε αυτο το παιχνιδι. Το τελευταιο φαουλ που κερδισε ο Πο Γκασολ ηταν τετοιο. Του εβαλαν λιγο το σωμα αντικανονικα και του εδωσαν φαουλ αμεσως. Σωστο. Καμια 15αρια ιδια και χειροτερα ομως που ειδα υπερ των Κροατων δεν σφυριχθηκαν.

Μιλαμε οι Ισπανοι ειναι πολυ εξυπνοι. Εχουν βρει ενα πολυ ωραιο τροπο να παιζουν σκληρη αμυνα να κοροιδευουν τους παντες, οι διαιτητες να μην τολμουν να το σφυριξουν(ειτε γιατι πρεπει να διατηρηθει αυτη η ευνοια προς τους Ισπανους ειτε γιατι δεν γινεται να σφυριζεται φαουλ καθε 10 δευτερολεπτα και ουτως ή αλλως ο τροπος που το κανουν οι Ισπανοι σε κανει διστακτικο να δωσεις φαουλ, ειτε και τα 2) και να τους υμνει ο Ασπρουλιας . shot.gif
Marciulionis
Αυτή η εμπάθεια και η συνομωσιολογία ενάντια στους Ισπανούς τους κάνει συμπαθής... Αν είναι όπως τα λές με πόσους παίκτες θα έπρεπε να τελειώνουν τα μάτς οι ΗΠΑ ή εμείς? Αντί να ψυρίζεις τη παραμικρή φάση για να βρείς εύνοια προς τους Ισπανούς θα έπρεπε να δείς ότι Καλντερόν και Γκασόλ δεν έχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα... Οι Ισπανοί δεν είναι το αχτύπητο μεγαθήριο άλλα είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα μακράν της δεύτερης και η πιο πλήρης επίσης μακράν της δεύτερης. Το βάθος πάγκου της Ελλάδας που εξυμνούμε πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αφού η ομάδα στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε Σπανούλη, Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Φώτση στην επίθεση, 4 παίκτες δηλαδή, αντε και Τσαρτσαρή που δε παίζει καλά ως τώρα... ίσως και στο Ζήση... Βάθος πάγκου έχουμε μόνο στην άμυνα...

Αυτοί στη κρατική τηλεόραση δε παλεύονται... Κόψανε το μπάσκετ για να βάλουνε ειδησεις και να δείχνουνε πόλο και βλακείες στην ΕΤ1... Μη πούμε για τους σπορτσκάστερ... Ακόμα περιμένω να ακούσω πιανού τα κόκαλα τρίζουνε 24.gif 24.gif (όποιος είδε το Κροατία - Ισπανία κατάλαβε. Ποιος ξέρει ποιόν πήγε να πεθάνει και το έκοψε...)

Πάντως οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να είναι οι καλύτεροι του κόσμου. 2 πρώτοι διαιτητές σε 4 προημιτελικούς. Δε θέλω να ακούσω κανένα να διαμαρτύρεται ποτέ ξανά για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας!
kaukasios
ευκολα ή δυσκολα θα το παρει το παιχνιδακι η λιθουανια.
NBAer
QUOTE(Marciulionis @ Aug 20 2008, 12:13 ) *
Αυτή η εμπάθεια και η συνομωσιολογία ενάντια στους Ισπανούς τους κάνει συμπαθής...

Δεν με νοιαζει τις τους κανει και δεν ειναι εμπαθεια ακομα και αν ετσι φαινεται. Απλα λεω αυτο που βλεπω.

QUOTE
Αντί να ψυρίζεις τη παραμικρή φάση για να βρείς εύνοια προς τους Ισπανούς θα έπρεπε να δείς ότι Καλντερόν και Γκασόλ δεν έχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα...

Πρωτον δεν θελω να μου λες τι να κανω και δευτερον ουτε η Ισπανια εχει Διαμαντιδη και Σχορτσιανιτη.


QUOTE
Οι Ισπανοί δεν είναι το αχτύπητο μεγαθήριο άλλα είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα μακράν της δεύτερης και η πιο πλήρης επίσης μακράν της δεύτερης. Το βάθος πάγκου της Ελλάδας που εξυμνούμε πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αφού η ομάδα στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε Σπανούλη, Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Φώτση στην επίθεση, 4 παίκτες δηλαδή, αντε και Τσαρτσαρή που δε παίζει καλά ως τώρα... ίσως και στο Ζήση... Βάθος πάγκου έχουμε μόνο στην άμυνα...

Διαφωνω.
Αν βρεις την τυπικη αποκλιση των ποντων των παικτων της Ελλαδας και της Ισπανιας θα εχεις:
Ελλαδα: 19.7
Ισπανια: 27.7

Τι σημαινει αυτο?
Οτι πολυ απλα η μεταβλητοτητα στους ποντους των παικτων της Ισπανιας ειναι αρκετα μεγαλυτερη πραγμα που σημαινει οτι λιγοτεροι παικτες τους πετυχαινουν περισσοτερους ποντους. Με απλα λογια βασιζονται για την επιθεση τους σε λιγοτερους παικτες ενω στην Ελλαδα μοιραζονται οι ποντοι σε περισοτερους παικτες!
Με αλλα λογια η Ελλαδα ειναι περισσοτερο ομαδα επιθετικα.


QUOTE
Πάντως οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να είναι οι καλύτεροι του κόσμου. 2 πρώτοι διαιτητές σε 4 προημιτελικούς. Δε θέλω να ακούσω κανένα να διαμαρτύρεται ποτέ ξανά για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας!

Δεν ειναι ετσι.
Δεν νομιζω αυτοι που διαμαρτυρονται να διαμαρτυρονται επειδη θεωρουν τους Ελληνες διαιτητες κακου επιπεδου.
Δεν διαμαρτυρονται για το επιπεδο τους. Αλλα μονον για τις προθεσεις τους. wink.gif
Πχ δεν λενε(ακομα και να το λενε δεν εννουν αυτο καθως οταν τους ρωτας λεπτομερειες μετα εννοουν αυτο που λεω) οτι δεν ξερουν και οτι ειναι αχρηστοι οι διαιτητες, αλλά οτι ειχαν προθεση και επιτηδες με δολο σφυριξαν στραβα.
kaukasios
ο κλειζα ειναι ολα τα λεφτα.
kaukasios
και ο σαρα καλος.Οτι σουτ εχει παρει μετα απο πικ το εχει βαλει.
kaukasios
οι παικτες της κινας θα ηταν καλοι για το πυροβολικο!!!στημενοι ολοι εξω απο τα 6,25 και πυροβολουσαν.ετσι δεν μπορεις να κερδισεις!!!
mojotzotzo
QUOTE(Marciulionis @ Aug 20 2008, 12:13 ) *
Αυτοί στη κρατική τηλεόραση δε παλεύονται... Κόψανε το μπάσκετ για να βάλουνε ειδησεις και να δείχνουνε πόλο και βλακείες στην ΕΤ1... Μη πούμε για τους σπορτσκάστερ... Ακόμα περιμένω να ακούσω πιανού τα κόκαλα τρίζουνε 24.gif 24.gif (όποιος είδε το Κροατία - Ισπανία κατάλαβε. Ποιος ξέρει ποιόν πήγε να πεθάνει και το έκοψε...)


μαλλον τα κοκκαλα του ντραζεν ηθελε να πει οτι τριζουν..λογω των κακων ποσοστων των κροατων στα τριποντα,αλλα μαλλον καταλαβε οτι υπερεβαλλε και το εκοψε
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Aug 19 2008, 21:19 ) *
Θεωρώ ματς-παγίδα το Λιθουανία-Κίνα... Η Λιθουανία, παρόλο την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο δεν με έπεισε όσο η Αργεντινή και πιστεύω πως ο Καζλάουσκας κάτι θα έχει σκεφτεί για τους συμπατριώτες του...


Πολύ μου αρέσει όταν πέφτω μέσα tongue.gif
nikefalin
Σύνοψη των πρώτων 2 προημητελικών (βασικά το Ισπανία - Κροατία το δα μετά το 1ο δεκάλεπτο)

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν χάρις στην άμυνα τους (όπως την περιγράφει ακριβώς ο nbaer στα όρια του φάουλ)
Καθοριστική η απουσία του Πόποβιτς καθώς χωρίς αυτόν οι Κροάτες που σούταραν 48% στο τρίποντο στα προηγούμενα παιχνίδια τα έσπασαν.
Εμένα άλλο στοιχείο με εκνευρίζει στους Ισπανούς , που δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες τους στην άμυνα, αλλά στο θέατρο. Σε κάθε φάση που το σηκώνει (μια καλή δυνατή επαφή, ή μια προσπάθεια έντασης από έναν αντίπαλο που δεν θα τους ακουμπήσει) θα κάνουν τον πυροβολημένο βιετναμέζο στις ταινίες Ράμπο. Ακόμα και όταν ξεφύγουν στο σκορ, ακόμα και όταν είναι 20 πόντους μπροστά δείχνουν να το έχουν καλά στο πετσί τους. το είδα σε πολλές φάσεις σήμερα, που προφανή στόχο είχαν να παίξουν με τα νεύρα των Κροατών (που δεν φημίζονται για την ηρεμία τους γενικά). Και αν ξανασυναντηθούμε τα ίδια θα κάνουν και με μας που έχουμε και μεις τέτοιες αντιδράσεις. Μόνο με τους αμερικανούς κάθονταν κυρίες.
Δεν είναι θέμα αν τους μειώνουμε με αυτόν τον τρόπο, δεν φέρνουμε αντίρρηση για την αγωνιστική τους πληρότητα , αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι άσχημες.
Οι Κροάτες τώρα ακόμα και από την ήττα είναι επιτυχημένοι. Πήγαν στο Πεκίνο για την εμπειρία , για να χαλυβδώσουν ρόλους για το μέλλον, με νέα σχετικά ομάδα, έπαιξαν καλά και δείχνουν πως με 2-3 προσθήκες (οι παίκτες που δεν παίζουν ή έστω κάποιοι άλλοι) μπορούν να γίνουν ομάδα μεταλλείων.

Η Λιθουανία έκανε επίδειξη δύναμης με τρελά ποσοστά στα τρίποντα. Ξεσάλωσε ο Σάρας απέναντι στην αδύναμη περιφερειακή άμυνα της Κίνας (κάτι που είχε φάνει και στο δικό μας παιχνίδι) και στην χτυπητή αδυναμία του Γιάο στο πικ&ρολ. Ο ημιτελικός θα είναι πανέμορφο παιχνίδι.
Οι Κινέζοι και αυτοί είναι πετυχημένοι. Πριν 2 χρόνια η ίδια ομάδα είχε μείνει εκτός 8άδας, τώρα έκαναν το βήμα παραπάνω. Το μπάσκετ φημιζεται ως σπορ για τη δικαιοσύνη του μέσες άκρες, δηλαδή το να πήγαινε αυτή η Κίνα παραπάνω θα ήταν τεράστια έκπληξη. Ακόμα κι έτσι , αν επιμείνουν με κολώνα και ηγετική φιγούρα τον Γιάο μπορούν να πάνε παραπάνω, υλικό υπάρχει και φαντάζομαι πως ο τεράστιος πληθυσμός τους τους δίνει την άνεση να βρουν κι άλλα ταλέντα. Εκτός αν στόχος τους ήταν μόνο αυτοί οι αγώνες
D_WILL_8
Πολύ καλή η Λιθουανία... Ο Σάρας συνέχισε τις αρχηγικές εμφανίσεις.. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το Λιθουανία-Ισπανία.. Ίσως κάνει την έκπληξη η Λιθουανία γιατί για μένα θα είναι έκπληξη.. Οι Κινέζοι μπορεί να αποκλείστηκαν αλλά η πρόοδος τους ακόμα και συγκριτικά με το 2006 είναι μεγάλη.. Θα είναι καλό για το παγκόσμιο μπάσκετ αν έχουμε μια διεκδικήτρια μεταλλίων προερχόμενη από την Ασία σε λίγα χρόνια.. Αρκεί βέβαια αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να μην τερματιστεί με το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων.. Μπορεί να είχαν θέσει ως στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία στους δικούς τους Ολυμπιακούς όταν προσλήφθηκε ο Καζλάουσκας αλλά νομίζω οτι το μπάσκετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Κινέζων... Βοηθάει και η προώθηση που τρώει ο Για και το ΝΒΑ....
NO-NAME
QUOTE(Igor @ Aug 19 2008, 19:48 ) *
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ [48% - 52%]

Η Εθνικη Ελλαδος λοιπον αποφασισε να πεσει πανω στην Αργεντινη και να κερδισει την Κινα, απο το να κατσει να χασει και να παιξει με τους Λιθουανους αποφευγωντας ομως ετσι τους Αμερικανους πριν τον ημιτελικο. Θεωρω την επιλογη ορθη, αφου πρωτα πρωτα δεν μας παει το στυλ παιχνιδιου της Λιθοθυανιας που μπορει να σε διαλυσει αμα βρει ρυθμο.. Το ιδιο βεβαι ισχυει και για την Αργεντινη, αλλα φετος βρισκει πιο δυσκολα ρυθμο ενω παραλληλα υστερει σε βαθος παγκου..
Ο Γιαννακης προτιμησε να κοιταξει το αμεσο μελλον και να αφησει τις σκεψεις για τον ημιτελικο.. Εχουμε καιρο να ετοιμαστουμε για τον ημιτελικο και ας ειναι και η Αμερικη μπροστα μας (που θα ειναι..) φανταζομαι οτι ηταν η σκεψη του τεχνικου επιτελειου.[/b]


Κάνεις λάθος εδώ όπως κάνετε όλοι λάθος.
Η Ελλάδα επέλεξε για ένα μόνο λόγο την Αργεντινή, γιατί σε περίπτωση που θα χάσει και με βάση το point system θα τερματίσει απευθείας 5η και κανείς δεν θα μπορεί να του καταλογίσει αποτυχία, αφού και το 2004 5η ήρθαμε.

Αν επιλέγαμε την Λιθουανία και χάναμε τότε η Εθνική θα έπαιρνε ανάλογα με τις βαθμολογίες στους ομίλους την 7η θέση και τότε η θέση του και το έργο του στην Εθνική θα το αμφισβητήσουν περισσότερο και πιο εύκολα.

Καταλάβατε τώρα τι συμβαίνει και πως το σκέφτηκαν?
nikefalin
QUOTE(NO-NAME @ Aug 20 2008, 15:14 ) *
Κάνεις λάθος εδώ όπως κάνετε όλοι λάθος.
Η Ελλάδα επέλεξε για ένα μόνο λόγο την Αργεντινή, γιατί σε περίπτωση που θα χάσει και με βάση το point system θα τερματίσει απευθείας 5η και κανείς δεν θα μπορεί να του καταλογίσει αποτυχία, αφού και το 2004 5η ήρθαμε.

Αν επιλέγαμε την Λιθουανία και χάναμε τότε η Εθνική θα έπαιρνε ανάλογα με τις βαθμολογίες στους ομίλους την 7η θέση και τότε η θέση του και το έργο του στην Εθνική θα το αμφισβητήσουν περισσότερο και πιο εύκολα.

Καταλάβατε τώρα τι συμβαίνει και πως το σκέφτηκαν?

41.gif 41.gif

αυτό ήταν ! και ψάχναμε τόσες μέρες να καταλάβουμε το γιατί! Επιτέλους έχουμε την απάντηση που αξίζει!
treathitch
Ως τώρα έπεσα μέσα 100%

Πόσο θέλω, όμως, οι Αυστραλοί να με διαψεύσουν smile.gif
NBAer
Πως γινεται αυτοι οι καταραμενοι Αυστραλοι και πολλες φορες μας δημιουργουν προβληματα? shot.gif
Σημερα αυτο γινεται γιατι παιζουν(οι Αυστραλοι) με αγνοια κινδυνου και "θρασος" οποτε βαζουν πολλα καλαθια ετσι. Επισης εμεις δεν πιεζουμε καθολου οπως στα προηγουμενα ματς. Επισης βαραμε συνεχως αψυχολογητα μακρινα σουτ αντι να διεισδυουμε.

Θα το παρουμε ευκολα αλλα ε μας παιδευουν λιγο προς το παρον.....
PanosIlio
Οι Αυστραλοί κρατάνε καλά αλλά δεν νομίζω να αντέξουν πολύ. Τουλάχιστον έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι smile.gif
Anaz
Τι λετε ρε παιδια?κακα τα ψεμματα..Ο αποκλεισμος αυτης της Εθνικης απο τα ημιτελικα ειναι αποτυχια! Τι 5ος, τι 7ος.. Εγω δεν καταλαβαινω πως καποιοι ειστε μαλιστα τοσο απολυτοι οτι η Αμερικη ειναι χειροτερη αντιπαλος απο τους Ισπανους απο τη στιγμη που με τους μεν ειμαστε στο 1-1 με τους δε 0-4. rolleyes.gif

φορα παρτιδα ολες οι αδυναμιες των Αμερικανων που εχουμε επισημανει! Γεια σου ρε Αυστραλια! 41.gif Αμα αντεξουν και συνεχισουν να εχουν προσεχτικες επιλογες στην επιθεση και γρηγορες επιστροφες στην αμυνα, ελεγξουν λίγο τα αμυντικα τους ριμπαουντ και σταματησει και λιγο η προστασια των διαιτητων θα εχουμε ντερμπυ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.