Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Koλλεγιακό Πρωτάθλημα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
benchwarmer
Για το Κάνσας, πολλοί θεωρούν επικίνδυνο το πρώτο ματς με το Ντιτρόιτ (το οποίο και χαρακτηρίζουν μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία με τόσο χαμηλό seed). Δεν το έχω δει το Ντιτρόιτ, αλλά νομίζω πως είναι λίγο υπερβολικό να κινδυνεύει το Κάνσας, είναι πολύ καλή ομάδα. Νομίζω πως θα φτάσει στους 8 χωρίς πολύ κόπο. Εντάξει μετά όλα είναι ανοιχτά (αν περάσει το North Carolina από το αλλο bracket), αλλιώς νομίζω πως πχ το #3 Georgetown ή το #4 Michigan ή τα υπόλοιπα κολλέγια (Temple κλπ) δεν μπορούν να το κερδίσουν το Kansas (οκ, όσο μπορείς να είσαι σίγουρος σε ένα τέτοιο τουρνουά).

Το Louisville είναι σε streak, κέρδισε την Big East, έχει πολύ καλό προπονητή, αλλά προσωπικά δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Και εγώ που το είδα σε ένα ματς δεν με εντυπωσίασε, αλλά γενικά διαβάζω ότι βασίζεται πολύ στην άμυνα και πολλές φορές κολλάει μπροστά.. Πολύ δύσκολα να περάσει από το Michigan State στους 16, μην σου πω και νωρίτερα...
baskethood
Προσωπικά το Kansas το βλέπω πολύ ψηλά, μέχρι το Elite 8. Λατρεύω τον Robinson και τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους παίκτες του φετινού draft. Αλλά απέναντι στο North Caronina δεν νομίζω να μπορέσει να κάνει και πολλά, έχει κορμιά να του ρίξει ώστε να τον περιορίσει. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Taylor.
Για το Louisville δεν έχω καλή γνώμη παρόλο που είναι η ομάδα του Rick Pitino. Ούτε έχω συγκρατήσει κάποιο καλό όνομα. Κάποια στιγμή θα πέσουν πάνω στο Michigan St και τότε δεν τους βλέπω να συνεχίζουν. Η ομάδα του Tom Izzo είναι πάρα πολύ δυνατή, και υποψήφια για F4.
benchwarmer
Αρχίζει λοιπόν σήμερα ο πρώτος γύρος με 16 ματς.. Με ώρες Ελλάδας έχουμε:

6.15 Murray State (6) vs Colorado State (11)
Το Murray State έχει ένα καταπληκτικό ρεκόρ 30-1 ως τώρα (παίζοντας βέβαια σε μία μικρότερη περιφέρεια), αλλά όπως και να 'χει παρουσιάζεται σαν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες του τουρνουά. Μένει να δούμε πώς θα τα πάει απέναντι στα μεγάλα ονόματα. Εγώ προσωπικά πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχει την εμπειρία να κάνει κάποια μεγάλη νίκη. Το Colorado State από την άλλη όμως κάθε άλλο παρά μεγάλη ομάδα είναι, οπότε για σήμερα τουλάχιστον νομίζω πως το Murray State δεν θα έχει πρόβλημα.

6.40 Kansas State (8) vs Southern Miss (9)
Μετά την απώλεια του Melo για το Syracuse, πολλοί αρχίζουν να πιστεύουν ότι το Kansas State μπορεί να το κερδίσει στον 2ο γυρο. Πρώτα βέβαια υπάρχει αυτό εδώ το ματς, το οποίο εάν το Kansas State μείνει συγκεντρωμένοι και δεν βιαστεί να πάει παρακάτω (και νομίζω πως θα το κάνει, μιας και έχει έναν προπονητή που κοιτάει πρώτα θέματα όπως η πειθαρχία κλπ), δεν θα έχει πρόβλημα σήμερα. Το Southern Miss δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο.

7.40 Louisville (4) vs Davidson (13)

Φυσικά όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τα seed το Louisville είναι το φαβορί. Από την άλλη όμως είναι μία κυρίως αμυντική ομάδα, απέναντι σε μία άκρως επιθετική όπως το Davidson. Θα έχει επομένως αρκετό ενδιαφέρον το ματς, εάν το Davidson βρει ρυθμό επιθετικά, πώς θα αντιδράσει το Louisville. Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποια έκπληξη εδώ.

8.10 Wisconsin (4) vs Montana (13)
Παρόμοιο ματς με το από πάνω. Το Wisconsin έχει έναν πολύ σπουδαίο παίχτη, τον Jordan Taylor, και μετά διάφορους μέτριους ως ατάλαντους, επομένως βασίζεται στην άμυνά του. Το Montana από την άλλη έρχεται με φόρα (15 συνεχείς νίκες), πολύ δύσκολα όμως πιστεύω θα έχει την ίδια τύχη απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

8.45 Marquette (3) vs BYU (14)
Το Marquette διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην λίγκα, με τους Johnson-Odom και Crowder. Το BYU κέρδισε το "μπαράζ" απέναντι στο Iona, αλλά εδώ νομίζω πως η διαφορά κλάσης θα είναι μεγάλη.

9.10 Syracuse (1) vs UNC-Asheville (16)

Οκ, μεγαλη απωλεια ο Μελο, αλλα για το σημερινο ματς δεν τιθεται κανενα θεμα..

10.10 New Mexico (5) vs Long Beach State (12)
Είναι το ματς που προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλο για κάποια έκπληξη. Το New Mexico oμολογώ πως δεν το έχω παρακολουθήσει, δεν έχει κάνει όμως και κάποια μεγάλη νίκη για να δικαιολογεί τόσο υψηλό seed. Το Long Beach State από την άλλη, έχει κερδίσει ομάδες όπως το Xavier και το Pittsburgh, και έχει χάσει μόλις με 6 και 8 πόντους από North Carolina και Kansas. Αναμένεται λοιπόν σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον ματς.

10.40 Vanderbilt (5) vs Harvard (12)
Κάπου εδώ θα ομολογήσω ότι το Vanderbilt είναι στις 2 αγαπημένες μου ομάδες φέτος. Στη μέρα του μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε (και το απέδειξε, κερδίζοντας το Kentucky τις προάλλες). Έχει όμως και χτυπητές αδυναμίες που λογικά θα του απαγορεύσουν να φτάσει στο φάιναλ φορ. Για σήμερα όμως δεν νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα. Το Harvard είναι μεν συγκροτημένο και φιλότιμο, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να απειλήσει.

Για τα υπόλοιπα 8 ματς, αργότερα....
massey
@baskethood

Τελικα το Cbs δειχνει μονο τα δικα του..Εκτος αν υπαρχει καποιο αλλο κολπο..
baskethood
QUOTE (massey @ Mar 15 2012, 19:12 ) *
@baskethood

Τελικα το Cbs δειχνει μονο τα δικα του..Εκτος αν υπαρχει καποιο αλλο κολπο..

Έτσι είναι. Το παρατήρησα και γω.
Gravedigger
Τον Anthony Davis του Kentucky τον έχει δει κανείς??Εννοώ να παίζει,να πει την άποψη του.Έχει εντυπωσιακά στατιστικά αλλά μου φαίνεται λίγο άγουρος ακόμα.
benchwarmer
QUOTE(Gravedigger @ Mar 15 2012, 21:08 ) *
Τον Anthony Davis του Kentucky τον έχει δει κανείς??Εννοώ να παίζει,να πει την άποψη του.Έχει εντυπωσιακά στατιστικά αλλά μου φαίνεται λίγο άγουρος ακόμα.


Ουτε εμενα με εχει εντυπωσιασει και συμφωνω απολυτα με το "αγουρος". Αν και τελευταια προσπαθει να βαλει και επιθετικο ρεπερτοριο στο παιχνιδι του (και μακρια απο το καλαθι). Παντως κατι παραπανω θα ξερουν αυτοι που τον δινουν #1 στο ντραφτ..


Μεχρι στιγμης ειχαμε τα αναμενομενα αποτελεσματα, με το Σιρακιουζ βεβαια να χρειαζεται καποια αμφιλεγομενα σφυριγματα στο τελος για να ξεφυγει απο την πρωτη 16vs1 εκπληξη στην ιστορια..

Στα αλλα 8 παιχνιδια που επονται σημερα, εχουμε:

12.50 Kentucky (1) vs Western Kentucky (16)
Ευκολα.

1.15 Wichita State (5) vs VCU (12)
Ομολογω πως το Wichita δεν το εχω παρακολουθησει. Απο τα στατιστικα παντως φαινεται σαν μια ακρως επιθετικη ομαδα, που αρεσκεται στο γρηγορο παιχνιδι. Ακριβως οπως και το VCU δηλαδη, που περυσι ειχα φτασει στο φαιναλ φορ, αλλα φετος εχει χασει τα 3 απο τα 4 κυρια οπλα του της περσινης ομαδας.. Πολυ ενδιαφερον ματς παντως.

1.20 Gonzaga (7) vs West Virginia (10)
Αλλο ενα πολυ ενδιαφερον παιχνιδι, αλλα με 2 ομαδες τελειως διαφορετικου στυλ απο τις παραπανω. Πραγματικα απο τα ελαχιστα ματς που δεν μπορει να χρισθει καποιο φαβορι. Και οι 2 πολυ εμπειρες ομαδες, το Γκονζαγκα μαλιστα εχει και παιχτες με παρουσια σε Μουντομπασκετ(!), ενω το West Virginia απο την αλλη βασιζεται σε εναν απο τους καλυτερους προπονητες της λιγκας, ενω παραλληλα εχει και την εμπειρια (με καπως διαφορετικη συνθεση βεβαια) ενος φαιναλ φορ, πριν 2 χρονια.

1.27(!!) Baylor (3) vs South Dakota State (14)
Το Baylor προκειται για μια πολυ αθλητικη ομαδα, με αρκετα προσπεκτς. Αργοτερα στο τουρνουα θα εχει προβληματα με καλα στημενες ομαδες, αλλα λογικα οχι τωρα.

3.20 Iowa State (8) vs Connecticut (9)
Το μεγαλο ντερμπι της ημερας. Ολα θα εξαρτηθουν απο το πως θα εμφανιστει το Connecticut, οι περσινοι πρωταθλητες. Εφυγε βεβαια ο Κεμπα, αλλα ηρθε ενα πολυ μεγαλο προσπεκτ, ο ψηλος Αndre Drummond, παρολα αυτα ομως η χρονια τους ηταν πολυ κακη για τετοιο ροστερ. Εκτιμω παντως οτι τωρα στο τουρνουα θα θυμηθουν την περσινη τους πορεια, και τουλαχιστον σημερα θα τα καταφερουν, απεναντι παντως σε μια πολυ καλη ομαδα.

3.45 Indiana (4) vs New Mexico State (13)
Πολλα σκαμπανεβασματα η Ιντιανα μεσα στη χρονια, με βασικο της οπλο την καυτη της εδρα, την οποια φυσικα δεν θα εχει τωρα.. Επισης εχασε ενα απο τα βασικα της στελεχη πριν απο μερικες μερες λογω τραυματισμου. Οποτε ειναι αρκετα δυσκολα τα πραγματα για αυτους. Σημερα παντως ευκολα η δυσκολα πιστευω θα τα καταφερει.

3.50 Ohio State (2) vs Loyola MD (15)
Ευκολα.

3.57 UNLV (6) vs Colorado (11)
Δεν εχω δει καμια απο τις 2 ομαδες... Αν καποιος ειναι τετοια ωρα ξυπνιος και δει το ματς, ας με διαφωτισει για τη συνεχεια tongue.gif Το UNLV παντως παρουσιαζεται ως ξεκαθαρο φαβορι, εχοντας και μια νικη απεναντι στο North Carolina νωριτερα στη χρονια.
baskethood
Είναι άγουρος. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι ότι δυσκολεύεται να φτιάξει τις δικές του φάσεις στην επίθεση. Όμως πρόκειται για εκπληκτική περίπτωση παίκτη. Ο συνδυασμός ύψους, wingspan, αθλητικών προσόντων, ταχύτητας/ευκινησίας είναι μοναδικός. Στην άμυνα κάνει υπέροχη δουλειά προστατεύοντας τη ρακέτα και παρεμποδίζοντας σουτ, τρέχει το γήπεδο υπέροχα ακόμα και με τη μπάλα στα χέρια (μπορεί να τελειώσει coast-to-coast με πολύ μεγάλη ταχύτητα, προστατεύοντας άριστα τη μπάλα-λέγεται ότι έπαιζε playmaker πριν πάρει απότομα ύψος).
Στην επίθεση είναι αρκετά καλός στο P&R και πολλές φάσεις τελειώνουν με alley-oop πάσα. Διαβάζει καλά τις άμυνες και κόβει στο καλάθι. Τέλος είναι εκπληκτικός επιθετικός ριμπάουντερ δίνοντας μεγάλο αριθμό από puttbacks ανά αγώνα.
Για μένα ο καλύτερος παίκτης του φετινού draft, όχι μόνο λόγω ικανοτήτων, αλλά και χάρη στο πολύ μεγάλο potential που φαίνεται ότι διαθέτει.
SG3ptshooter
QUOTE(benchwarmer @ Mar 16 2012, 00:41 ) *
Μεχρι στιγμης ειχαμε τα αναμενομενα αποτελεσματα, με το Σιρακιουζ βεβαια να χρειαζεται καποια αμφιλεγομενα σφυριγματα στο τελος για να ξεφυγει απο την πρωτη 16vs1 εκπληξη στην ιστορια..

πράγματι πήρε τα σφυρίγματα του φαβορί ειδικά προς το τέλος. Ήταν πολύ κακό το μπάσκετ που είδα απ το Cuse, δεν είχαν καθόλου άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας. Αν είχαν ψηλό παίκτη ενεργό στο rotation τους οι Ashville (απ' τους 6 που πήραν σοβαρό χρόνο κανείς δεν περνά το 6-5 σε ύψος) θα είχαν πολύ μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση. Ωραία ευστοχία απ' έξω, καλή αμυντικά παρουσία ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τα ύψη τους αλλά και το foul trouble και δεν σταμάτησαν να το πιστεύουν στιγμή, δώσανε ότι είχαν. Οι πορτοκαλί αν παίξουν έτσι και στα επόμενα ματς δε μπορώ να φανταστώ ότι γίνεται να πάνε μακριά..

Όσο για το Davis έχω διαβάσει κάμποσες περιγραφές των ικανοτήτων του και όλες σχεδόν συμφωνούν στα περισσότερα. Που είναι αυτά που έχω συμπεράνει κι εγώ απ'τα κλιπς που έχω δει και πολύ κοντά στην ενδεικτική περιγραφή του hood πιο πάνω. Kαι νομίζω έρχεται εύκολα στο μυαλό με βάση ένα 80% των στοιχείων μια εικόνα ανέτοιμου παίκτη που μπορεί να γίνει defensive stopper με αξιόπιστο σκοράρισμα αν δεν προοδεύσει αρκετά. Ή κάτι σαν Dwight, προφανώς δεν μπορεί κανείς να ξέρει πόσο κοντά ακόμα, αν αποδειχθεί πετυχημένη επιλογή και δουλευτεί καλά από την ομάδα που θα τον επιλέξει..
baskethood
Ο παραλληλισμός με τον Howard είναι πολύ εύστοχος. Έχει τη δυνατότητα να έχει παρόμοιο impact στην άμυνα, και κάποια στιγμή και στην επίθεση. Παρόλο που δεν έχει τα μούσκουλα και τη δύναμη του DH12.
massey
καλα και το cbs εκοψε τις μεταδοσεις?? 68.gif 68.gif
baskethood
QUOTE (massey @ Mar 16 2012, 18:18 ) *
καλα και το cbs εκοψε τις μεταδοσεις?? 68.gif 68.gif

Δυστυχώς μας τελείωσε απ'ότι φαίνεται.
Και να φανταστείς ότι πέρσι τα έδειχναν όλα δωρεάν. Εμπάργκο στην Ελλάδα κάνουν; tongue.gif
pete7
espn america εχει τα ματς απο cbs κ αλλα δικτυα
τωρα απο νετ δεν ξερω
pete7
δεν πολυ ασχολουμε με κολλεγιακο εκτος λιγο τωρα μαρτιο οπως προπερσυ
χθες ειδα ενα αουτσαιντερ νορφολκ να νικαει ενα φαβορι ακομα κ φαιναλ 4 οπως λεγανε μιζουρι
τιποτα δεν εχανε το νορφολκ κ το μιζουρι παει σπιτι του νωρις
baskethood
Έμειναν εκτός δύο ομάδες από το 2ο seed, από τις αντίστοιχες του 15ου. Δεν ξέρω πόσες φορές έχει γίνει αυτό, και πότε έγινε τελευταία φορά.
Το Missouri είχε πρόβλημα στο matchup με τον O'Quinn, που τελείωσε με 10-16 FG. Δεν έπαιξε άσχημα το Missouri, αλλά βρέθηκε απέναντι σε μία ομάδα που ήταν ακόμα καλύτερη στην επίθεση και έβγαζε καλά plays στο τέλος του αγώνα.
Το Lehigh έχει έναν εξαιρετικό scorer, τον C.J McCollum. Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά, μπορώ να φανταστώ πως έμεινε έξω το Duke. Άλλωστε αμυντικά ήταν αρκετά ασταθές.
Είδα και άλλα παιχνίδια, ίσως αργότερα γράψω δυο λόγια.
pete7
αυτος ο κουιν δεν εχανε τιποτα κ πετυχε 26 ποντους
μιζουρι 2 συνεχομενη χρονια αποκλειστηκεστην ιδια φαση

ειδα ντιουκ αποκλειστηκε απο ενα αγνωστο κολλεγια να αλλη μια εκπληξη
benchwarmer
Παλι καλα που δεν προλαβα χτες να γραψω για τα ματς, εξω θα επεφτα σχεδον σε ολα tongue.gif
Σε συγκριση λοιπον με την πρωτη μερα, που ειχαμε μολις 2/16 "εκπληξεις", χθες ειχαμε 8/16, δηλαδη τα μισα χαμηλοτερα seed κερδισαν τα υψηλοτερα, με 2 μαλιστα τεραστιες εκπληξεις που προαναφερθηκαν.

Σημερα παντως περναμε στην φαση των 32, που σιγουρα ολα τα ματς πλεον ειναι ακρως ενδιαφεροντα.
Εχουμε λοιπον:

6.15 Syracuse (1) vs Kansas State (8)
Μπορεί ένα #8 seed να χριστεί φαβορί απέναντι σε ένα #1? Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως και αν υπερβάλλω λίγο, μπορεί. Σίγουρα, το Κάνσας Στέιτ μπορεί να μην είναι και η πιο ταλαντούχα ομάδα, είναι όμως πειθαρχημένη και παθιασμένη, ενώ αντίθετα το Σίρακιουζ δείχνει να παραπαίει. Προχτές έφτασε οριακά στο να είναι η πρώτη ομάδα που θα αποκλειόταν από ένα #16 seed, ενώ τώρα απέναντι σε μία από τις καλύτερες rebounding ομάδες του πρωταθλήματος, η απουσία του Fab Melo θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Στον αντίποδα βέβαια, το Κάνσας Στέιτ σουτάρει σχετικά άσχημα από την περιφέρεια, κάτι που λογικά θα ευνοήσει την περιβόητη ζώνη 2-3 του Σίρακιουζ. Πολύ πολύ ενδιαφέρον ματς.

8.45 Ohio State (2) vs Gonzaga (7)
Το Γκονζάγκα είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν 2 σέντερ πρώτης κλάσης για να ρίξουν πάνω στο μεγάλο όπλο του Οχάιο Στέιτ, τον Jared Sullinger. Από την άλλη, το Ohio State έχει τον καλύτερο ίσως περιφερειακό αμυντικό του πρωταθλήματος (Craft), για να ρίξει επάνω στο επιθετικό όπλο του Γκονζάγκα, τον Kevin Pangos (μια φτωχη εκδοση του Jimmer). Αναμένεται λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και εδώ, με το Ohio State να έχει σίγουρα το προβάδισμα, το Γκονζάγκα όμως να δείχνει ότι είναι σε φόρμα, κερδίζοντας προχτές πολύ εύκολα το West Virginia, μια φαινομενικά ισοδύναμη με αυτό ομάδα.

11.15 Marquette (3) vs Murray State (6)
Για το Murray State έχω ξαναγράψει. Μόλις 1 ήττα φέτος όλη τη χρονιά, σε εύκολη βέβαια περιφέρεια, αρκετά hyped ομάδα, που όμως πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρει απέναντι στα μεγάλα κολλέγια. Το Marquette δείχνει φέτος να είναι ένα από αυτά, με το δίδυμο Johnson-Odom και Crowder να ανήκει πιθανότατα από του χρόνου στο ΝΒΑ. Δεν νομίζω ότι μπορεί το Murray State να βρει λύσεις απέναντι σε αυτούς...

12.10 Wisconsin (4) vs Vanderbilt (5)
Το ματς της ημέρας. Από τη μία το Wisconsin, μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, που στην επίθεση βασίζεται σε έναν πολύ σπουδαίο παίχτη, τον pg Jordan Taylor, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάθονται και σουτάρουν απέξω, και από την άλλη το Vanderbilt, του καλύτερου ίσως σουτέρ του πρωταθλήματος, John Jenkins, με αρκετές όμως αδυναμίες σαν ομάδα, και έλλειψη πολλών λύσεων. Κλειδί για σήμερα εκτός από τους 2 παίχτες που προαναφέρθηκαν βέβαια, θα είναι ο σέντερ του Βάντερμπιλτ Festus Ezeli, τόσο επιθετικά αν θα πάρει μπάλες απέναντι στους ημίψηλους του Wisconsin, αλλά και αμυντικά αν θα μπορεί να τους ακολουθήσει έξω από το καλάθι όταν σουτάρουν για τρεις.

1.10 Indiana (4) vs VCU (12)
Το VCU αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο fun-to-watch ομάδες, με την "havoc" (κατά δήλωση του ίδιου του προπονητή τους) άμυνα, δηλαδή full-court ζώνη με παγίδες. Η Ιντιάνα από την άλλη, έχει βασικό επιθετικό της όπλο τον ψηλό της Cody Zeller, το ερώτημα λοιπόν είναι αν και κατά πόσον θα μπορέσει να τον τροφοδοτήσει σωστά, απέναντι σε μία τέτοια άμυνα. Προσθέστε και το γεγονός ότι μία από τις βασικές της επιλογές στα guard είναι εκτός τουρνουά λόγω τραυματισμού, πιστεύω λοιπόν πως μία δεύτερη πιθανή έκπληξη για το VCU (και μία δεύτερη πολύ επιτυχημένη χρονιά) είναι αρκετά κοντά...

1.45 Kentucky (1) vs Iowa State (8)
Ίσως το πιο ξεκάθαρο ματς της φάσης των 32. Σίγουρα, όλα μπορούν να συμβούν, το Iowa State είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα (με προπονητή τον γνωστό ως παίχτη Fred Hoiberg), αλλά για να νικηθεί το Kentucky χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε όλα τα prospects του Κεντάκι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και ενδεχομένως και μία πίεση ψυχολογική εάν το ματς δεν ξεκινήσει από την αρχή καλά, όπως και από την άλλη πλευρά έναν πολύ ιδιαίτερο παίχτη, τον Royce White (6-8, 270lbs, με 13π-9ρ-5(!)α, και 52% ευστοχία, και ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το πανεπιστήμιο του Minessota κατηγορούμενος για κλοπή!)

2.40 Baylor (3) vs Colorado (11)
Για το Colorado δεν έχω καμία εικόνα σαν ομάδα. Το Βaylor είναι πολύ αθλητικό, με πολλά prospects, που όμως έχει αδυναμίες στο ομαδικό σετ παιχνίδι. Εάν το Colorado έχει κάποιο αμυντικό πλάνο για αυτό, μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Αλλιώς (και επειδή από τα στατιστικά δεν φαίνεται το Colorado κάποια ομάδα με ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο), νομίζω πως το ταλέντο του Baylor θα υπερισχύσει εύκολα.

3.40 Louisville (4) vs New Mexico (5)
Άλλο ένα ντέρμπι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Πρόκειται για δύο πολύ καλές αμυντικά ομάδες, κάτι που ίσως να σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι ακατάλληλο για παρακολούθηση tongue.gif Νομίζω πως το Louisville και λόγω προπονητή (και φόρμας) θα έχει τον πρώτο λόγο, όπως όμως έχω ξαναπεί, δεν είναι ικανό να πάει σε πολύ υψηλά σκορ. Αν μπουν κάποια σουτ από την άλλη πλευρά, πολύ εύκολα μπορεί να αποκλειστεί.
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Mar 17 2012, 17:25 ) *
6.15 Syracuse (1) vs Kansas State (8)
Μπορεί ένα #8 seed να χριστεί φαβορί απέναντι σε ένα #1? Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως και αν υπερβάλλω λίγο, μπορεί. Σίγουρα, το Κάνσας Στέιτ μπορεί να μην είναι και η πιο ταλαντούχα ομάδα, είναι όμως πειθαρχημένη και παθιασμένη, ενώ αντίθετα το Σίρακιουζ δείχνει να παραπαίει. Προχτές έφτασε οριακά στο να είναι η πρώτη ομάδα που θα αποκλειόταν από ένα #16 seed, ενώ τώρα απέναντι σε μία από τις καλύτερες rebounding ομάδες του πρωταθλήματος, η απουσία του Fab Melo θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Στον αντίποδα βέβαια, το Κάνσας Στέιτ σουτάρει σχετικά άσχημα από την περιφέρεια, κάτι που λογικά θα ευνοήσει την περιβόητη ζώνη 2-3 του Σίρακιουζ. Πολύ πολύ ενδιαφέρον ματς.


Τελικά έπεσα τελείως έξω smiley.gif
Εύκολη νίκη για το Σίρακιουζ με 75-59 (στο ημίχρονο πάντως ήταν 25-24). Έχασε τα ριμπάουντ όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά βρήκε λύσεις επιθετικά, ενώ αντίθετα το Κάνσας Στέιτ σούταρε με 31% (και μόλις 4/17 3π)....
Nuntius
Δηλαδή το έχασες το στοίχημα? icon_drunk.gif icon_drunk.gif
bbplayer
Αν κάποιος έχει την καλοσύνη ας με ειδοποιήσει όταν η σειρά θα έχει φτάσει στους 8. Δεν έχω επαφή με το NCAA αλλά θα ήθελα να δω τα ματς. Πέτυχα χθες το Marquette vs Brigham Young αλλά δε μου άρεσε . Γι αυτό λέω σε όποιον δεν κάνει κόπο ας με ειδοποιήσει , για να μην πηγαίνω έτσι στα τυφλά

Θενκς smile.gif
benchwarmer
QUOTE(bbplayer @ Mar 17 2012, 22:04 ) *
Αν κάποιος έχει την καλοσύνη ας με ειδοποιήσει όταν η σειρά θα έχει φτάσει στους 8. Δεν έχω επαφή με το NCAA αλλά θα ήθελα να δω τα ματς. Πέτυχα χθες το Marquette vs Brigham Young αλλά δε μου άρεσε . Γι αυτό λέω σε όποιον δεν κάνει κόπο ας με ειδοποιήσει , για να μην πηγαίνω έτσι στα τυφλά

Θενκς smile.gif


Το αλλο Σαββατο και Κυριακη θα είναι οι 8...
Kρατα αυτο καπου στους σελιδοδεικτες σου να ενημερωνεσαι rolleyes.gif http://scores.espn.go.com/ncb/scoreboard
bbplayer
QUOTE (benchwarmer @ Mar 17 2012, 21:15 ) *
Το αλλο Σαββατο και Κυριακη θα είναι οι 8...
Kρατα αυτο καπου στους σελιδοδεικτες σου να ενημερωνεσαι rolleyes.gif http://scores.espn.go.com/ncb/scoreboard


να σαι καλά smile.gif
SG3ptshooter
Eίδα μεγάλο μέρος του Gonzaga με το Ohio State στηρίζοντας το χαμηλότερο seed, το οποίο τελικά δεν τα κατάφερε. Δε με εντυπωσίασε καθόλου η ομάδα που επέλεξα να υποστηρίξω, με τον καλό της παίκτη τον Kevin Pangos να είναι αρκετά άστοχος και το γιo του Stockton παρότι δεν έδειξε να έχει το παραμικρό ταλέντο στο σκοράρισμα να οργανώνει αρκετά καλά στο διάστημα που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και να βοηθά πολύ στη μικρή ανατροπή που είχε φέρει το Gonzaga ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. 18 πόντους για τους νικητές o Sullinger, ο ηγέτης τους που αρκετοί έχουμε μικρή έστω εικόνα του ταλέντου του. Προσωπικά με εντυπωσίασε ο Aaron Craft, ο guard του Ohio State που φημίζεται απ' ότι είπαν στη μετάδοση (και επιβεβαίωσε και η Θερμάστρα) κυρίως για τις αμυντικές του επιδόσεις, αλλά χτες σκόραρε 17π με 7/9 fg και έφτασε το double double με 10 assists.

Φινάλε της βραδιάς μάλλον αυτό του αγώνα ανάμεσα στους Hoosiers και τους Rams, με το VCU στο 61-61 να χάνει τρίποντο στα 20 δεύτερα, να παίζει γρήγορα άμυνα στο coast to coast αλλά να δέχεται ελεύθερο jumper και να χάνει άλλη μια προσπάθεια για νικητήριο τρίποντο στην τελευταία φάση.

Γενικά δεν είχαμε κανένα upset χτες αν ερμήνευσα σωστά στα 5 δευτερόλεπτα που κοίταξα τη μπάρα στην κορυφή του ESPN. tongue.gif
baskethood
Πράγματι το VCU-Indiana ήταν πολύ ενδιαφέρον. Σιγά σιγά το Indiana ροκάνισε τη διαφορά και βρήκε τις λύσεις από τον πολύ γρήγορο guard που σε δύο περιπτώσεις έπαιξε ένας με έναν. Στη μία ευστόχησε σε drive και πήρε το And-1, και στη δεύτερη έκανε spit out πάσα. Και η επίθεση του VCU, με split out πάσα ξανά, δεν ήταν καθόλου άσχημη επίσης.
Λόγω της παράλληλης μετάδοσης του ESPN America δεν μπορώ να εκφράσω ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι, αλλά μπορώ να πω ότι χάρηκα που πέρασαν οι Hoosiers καθώς στο Sweet 16 θα έχουμε μεγάλη κόντρα των Zeller/Watford με τον Antony Davis (ο οποίος επίσης ήταν καταπληκτικός χθες).
benchwarmer
Πραγματι, καμια απολυτως εκπληξη χθες, και τα 8 ματς ειχαν νικητες ομαδες απο το 1-4 seed (και πλεον οι 3 απο τις 4 "ομαδες μου" φετος ειναι εκτος τουρνουα tongue.gif ).. Εγω καταφερα να δω μονο το Γκονζαγκα-Οχαιο Στειτ και με καλυψε ο Σου Γκου.

Σημερα παντως ειναι η μερα των μεγαλων αουτσαϊντερ..

6.15 Georgetown (3) vs North Carolina State (11)
Το Georgetown ειναι μια δεμενη και αθλητικη ομαδα, που κανεις δεν περιμενε τοσο ψηλα φετος στην αρχη της σεζον, μιας και δεν εχει καποιο προφανες prospect για το ΝΒΑ. Το North Carolina State απο την αλλη, μπορουμε να πουμε οτι ειναι under-performing σε σχεση με το ταλεντο που εχει ως ατομα. Εχει παντως και το υψος και την αθλητικοτητα για να ματσαρει καλα με το Georgetown και το ματς θα ειναι λογικα πολυ αμφιρροπο.

8.45 Michigan State (1) vs Saint Louis (9)
Κανεις δεν περιμενε το Michigan State στην αρχη της χρονιας (με βαση το ροστερ του) να παιζει τοσο καλα και να φτασει σε ενα #1 seed. Ο Ιζο ομως εκανε το θαυμα του, και αυτη τη στιγμη θεωρειται σχεδον απιθανο να νικηθει το Michigan State απο μια ομαδα χωρις τιποτα το αξιομνημονευτο σαν το St Louis.

11.15 North Carolina (1) vs Creighton (8)
Πολυ δυσκολα να γινει εκπληξη και εδω. Ισως να εχει ενδιαφερον το ματς αν δεν καταφερει και παλι να αγωνιστει ο Henson με το NC, καθως τοτε παραμενουν "λιγοι" στον παγκο. Ενδιαφερον παρουσιαζει επισης και η ιδιαιτερη "μαχη" του ενος απο τους πρωτου σκορερ της λιγκας Doug McDermott του Κρεϊτον με τον πρωτο σκορερ του NC, Harrison Barnes, οι οποιοι υπηρξαν συμπαικτες στο λυκειο! Κατα τ' αλλα, η διαφορα κλασης ειναι εμφανης και το NC αναμενεται να παρει ευκολα τη νικη.

12.10 Florida (7) vs Norfolk State (15)
Το Νορφολκ σοκαρε ολους οσους ασχολουνται με το κολλεγιακο με τη νικη του απεναντι στο Μιζουρι, παιζοντας μαλιστα επιθετικο μπασκετ και οχι αμυντικο. Σημερα καλειται να κανει το ιδιο απεναντι σε μια ομαδα που μοιαζει αρκετα με το Μιζουρι στο στυλ παιχνιδιου, τους Φλοριντα Γκειτορς. Το Φλοριντα ειναι η ομαδα (απο τα "μεγαλα" κολλεγια) που σουταρει τα περισσοτερα τριποντα στο πρωταθλημα, οποτε αναμενεται ενα παρομοιο ματς με αυτο με το Μιζουρι. Υπο αλλες συνθηκες το Φλοριντα θα ηταν το μεγαλο φαβορι, το Νορφολκ Στειτ ομως εδειξε τι μπορει να κανει, και μενει να δουμε σημερα εαν μπορει να το επαναλαβει.

1.10 South Florida (12) vs Ohio (13)
Το South Florida ειναι κατα γενικη ομολογια ολων των ειδικων, η πιο ugly-to-watch ομαδα απο αυτες που εχουν φτασει εδω. Και τα στατιστικα το αποδεικνυουν: Στα τελευταια 10 ματς, εχει φτασει μολις μια φορα τους 60 ποντους, ενω οι αντιπαλοι της καμια! Παραλληλα, ο πρωτος της σκορερ φετος εχει κατω απο 10 ποντους μεσο ορο! Απο την αλλη πλευρα το Ohio που εκανε την εκπληξη κερδιζοντας το Michigan, τωρα ομως θα πρεπει να ειναι ετοιμο και ψυχολογικα για ενα τετοιο ματς. Δυστυχως για τη συνεχεια του τουρνουα, νομιζω πως το South Florida εχει το προβαδισμα εδω. Το σιγουρο παντως ειναι οτι το ματς δεν ενδεικνυται για παρακολουθηση rolleyes.gif

1.45 Xavier (10) vs Lehigh (15)
Το Lehigh ekανε την μεγαλη εκπληξη αποκλειοντας το Ντιουκ. Βασιζεται αποκλειστικα και μονο σε εναν πολυ σπουδαιο παιχτη, τον CJ McCollum, που ειναι για 3η χρονια μεσα στους πρωτους σκορερ της λιγκας, και επιθετικα εχει το ακαταλογιστο. Το Xavier απο την αλλη ειναι ομαδα για υψηλοτερο seed απο το 10, επηρεαστηκε ομως παρα πολυ απο τον μεγαλο καυγα στο ματς με το Cincinatti νωρις στη χρονια, εχασε το μομεντουμ που ειχε μεχρι τοτε, το οποιο και απεκτησε μολις προσφατα ξανα. Εχει κι αυτο εναν απο τους καλυτερους παικτες της λιγκας, τον Tu Holloway, που ομως ηταν και αρνητικος πρωταγωνιστης στα επεισοδια που προαναφερθηκαν. Πιστευω πως δυσκολα το Lehigh θα κανει κι αλλη μια εκπληξη, και πως το Xavier θα ειναι υποψιασμενο και θα παρει τη νικη.

2.40 Kansas (2) vs Purdue (10)
Αλλο ενα ματς που πιστευω δυσκολα σπαει. Το Kansas ειναι σιγουρα η δυνατοτερη ομαδα απο τα #2 seed και συγκρινεται και με αυτες του #1. Και διαθετει τον (για μενα) player of the year, τον Thomas Robinson. Το πιστευω γενικα για πολυ ψηλα. Το Purdue απο την αλλη δεν εχει το inside game για να σταθει ως ισο απεναντι στο Κανσας. Θα βασιστει λογικα στα τριποντα και οπου βγει.

3.40 Florida State (3) vs Cincinatti (6)
Στην περιπτωση του Σινσιναττι, ο καυγας που αναφερθηκε με το Xavier, λειτουργησε μαλλον ευεργετικα. Βρηκαν αυτο το "μεταλλο" ωστε να αρχισουν να παιζουν πανω απο τις δυνατοτητες τους. Το Florida State απο την αλλη, εχει φετος 2 νικες απεναντι και στο Duke και στο NC, κατεκτησε την ACC, αλλα ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση ομαδας που ειναι "με την μερα της".. Βασιζεται υπερβολικα στα τριποντα (της βγαινει βεβαια μεχρι τωρα), αλλα ειναι προφανες οτι δεν θελει πολυ να στραβωσει κατι. Και νομιζω πως το Cincinatti ειναι ενας τυπος ομαδας που θα τους βαλει προβληματα, και δεν αποκλειεται μια εκπληξη.
bbplayer
Δυστυχώς η σελίδα του CBS sports μου βγάζει ότι you are geo restricted from this content . Προχθές συνδέθηκα κανονικά όμως. Εχουμε άλλη επιλογή? συνδρομητική tv δεν έχω
massey
baskethood για τον Green του Michigan St τι γνωμη εχεις?Πιστευεις ότι μπορει να σταθει στο 3 στην Ευρωπη?Ειναι πολυ εξυπνος παικτης και πιστευω θα τα καταφερνε..
baskethood
QUOTE (massey @ Mar 18 2012, 21:53 ) *
baskethood για τον Green του Michigan St τι γνωμη εχεις?Πιστευεις ότι μπορει να σταθει στο 3 στην Ευρωπη?Ειναι πολυ εξυπνος παικτης και πιστευω θα τα καταφερνε..

Πολύ δύσκολα. Έχει ικανότητες, αλλά έχει ένα φανερό μειονέκτημα. Είναι κοντός για τεσσάρι, και βαρύς για τριάρι. Ακόμα και στην Ευρώπη πιστεύω ότι δύσκολα θα καταφέρει να μαρκάρει καλούς περιφερειακούς παίκτες. Μπορεί να κάνει τη διαφορά με κάποια skills που διαθέτει, αλλά δύσκολα τον βλέπω στη θέση 3. Μάλλον θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως ένα undersized PF.
baskethood
Λοιπόν, τώρα που τον ξαναβλέπω, για να είμαι ειλικρινής (είχαν να τον δω αρκετό καιρό), βλέπω ότι είναι αδυνατισμένος και ότι έχει αποκτήσει μια έκρηξη που δεν είχε κάτι μήνες πριν. Έτσι όπως είναι τώρα βεβαίως και μπορεί να σταθεί ως 3αρι. Άλλωστε με το ύψος του είναι καταδικασμένος να αντιμετωπίζει προβλήματα στη θέση 4.
massey
Και μολις τωρα μπηκα να σου γραψω αν βλεποντας το ματς αλλαξες αποψη.. smiley.gif

Μου χει κανει τρομερη εντυπωση..Τυχερη οποια ομαδα στην Ευρωπη τον αποκτησει..
baskethood
QUOTE (massey @ Mar 19 2012, 00:22 ) *
Και μολις τωρα μπηκα να σου γραψω αν βλεποντας το ματς αλλαξες αποψη.. smiley.gif

Μου χει κανει τρομερη εντυπωση..Τυχερη οποια ομαδα στην Ευρωπη τον αποκτησει..

Απίθανη βελτίωση, απίθανη. Δεν έχω λόγια, πραγματικά έχω μείνει άναυδος με αυτά που κάνει.
Δεν μιλάμε μόνο για βελτίωση, αλλά για μεταμόρφωση.
Και βέβαια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ πασέρ.
benchwarmer
Γιατί ρε παιδιά Ευρώπη? blink.gif

Παίχτης για ΝΒΑ είναι ο άνθρωπος, 100%...
baskethood
Προσωπικά έχω πέσει τελείως έξω σε όσα πίστευα γι'αυτόν. Ακόμα και πριν από λίγα λεπτά, μέχρι να βάλω τον αγώνα.
Η τελευταία φορά που τον είδα ήταν στο παιχνίδι του αεροπλανοφόρου, ο παίκτης δεν έχει καμία σχέση με τότε.
Είναι "άλλος" παίκτης.
SG3ptshooter
They did it.. Πάλι καλά γιατί ανησύχησα λίγο στο τέλος και πραγματικά θα έσκαγα αν δεν πατάγαμε ομάδα από το #$##%$@ Missouri..
edited before a mod could do it: omitted hockey reference

O Green καλός ήταν αλλά δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα τόσο απ' τους Spartans συνολικά, κρίνοντας κι απ' την κατάταξη τους ξεκινώντας το τουρνουά. Έχω δει πλέον 4-5 παιχνίδια και η πιο καλή ομάδα σε κυκλοφορία ήταν αυτό το Ashville απ' το 16 seed.. Για Ευρώπη κάνει νομίζω αυτός ο (ψάχνει στο boxscore) χμμ νομίζω ήταν αυτός ο Brandon Wood.
baskethood
QUOTE (benchwarmer @ Mar 19 2012, 00:30 ) *
Γιατί ρε παιδιά Ευρώπη? blink.gif

Παίχτης για ΝΒΑ είναι ο άνθρωπος, 100%...

Καλά, υπάρχουν θέματα ακόμα για το ΝΒΑ. Δύσκολα θα αμυνθεί, όπως είναι τώρα, στη θέση 3. Καλό το downgrade για την καριέρα του αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμα για να ανταποκριθεί στο ΝΒΑ.
Είναι σίγουρα όμως παίκτης 1ου γύρου.
Nuntius
QUOTE (baskethood @ Mar 18 2012, 23:42 ) *
Καλά, υπάρχουν θέματα ακόμα για το ΝΒΑ. Δύσκολα θα αμυνθεί, όπως είναι τώρα, στη θέση 3. Καλό το downgrade για την καριέρα του αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμα για να ανταποκριθεί στο ΝΒΑ.
Είναι σίγουρα όμως παίκτης 1ου γύρου.


Πόσο χαμηλά στον 1ο? smiley.gif
pete7
ειδα χθες σπαρτανς κ ελεγαν στην μεταδοση οτι ο γκριν ειναι ισως ο καλυτερος παικτης του τουρνουα που κανει τα παντα κ ειναι παουερ φοργουντ,σιγουρα στην ευρωπη θα παιζει 3.
πολυ καλος παικτης
pete7
http://www.superbasket.gr/permalink/157749.html

τα ζευγαρια των 16
baskethood
Μόλις άκουσα τον Roy Williams να δηλώνει στο ESPN radio ότι η ομάδα του προετοιμάζει το παιχνίδι της χωρίς τον Kendall Marshall. Είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει, χωρίς όμως να το αποκλείσει. Προφανώς η θέληση του παίκτη είναι πολύ μεγάλη ώστε να αγωνιστεί παρά το πρόβλημα του.
Αν τελικά απουσιάσει από τη συνέχεια του τουρνουά το North Carolina θα έχει πολλά προβλήματα. Είναι ο παίκτης που βοηθά την ομάδα να τρέχει εξαιρετικά το γήπεδο, βάζει όλους τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, δίνει ρυθμό και βέβαια μειώνει τα λάθη της ομάδας στο ελάχιστο. Μέχρι τώρα μάλιστα έπαιρνε και αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο καθώς απουσιάζει και ο backup point guard.
benchwarmer
Σήμερα έχουμε τα 4 πρώτα ματς της φάσης των 16.

Στό πρώτο bracket, έχουμε τα ματς Syracuse(1)-Wisconsin(4) στη 1.00, και Ohio State(2)-Cincinatti(6) στις 3.45.
Το δεύτερο ματς νομίζω έχει ξεκάθαρο φαβορί. Δυνατή και καλοστημένη ομάδα το Cincinatti, αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ έφτασε το ταβάνι της. To Ohio State μπορεί να μην έχει από τα πρώτα φαβορί για τον τίτλο, μπορεί να μην έχει και πολύ βάθος στον πάγκο, αλλά η τετράδα Craft-Buford-Thomas-Sullinger έχει και την ικανότητα και την εμπειρία να τους οδηγήσει μέχρι το φάιναλ φορ.
Το πρώτο ματς είναι σίγουρα πιο αμφίρροπο. Δύο ομάδες με σχετικά παρόμοιο στυλ παιχνιδιού (τώρα που το Σίρακιουζ είναι χωρίς τον Μέλο), που βασίζονται στη ζώνη στην άμυνα, και σε μεγάλες επιθέσεις στην επίθεση. Ίσως να μην είναι και το πιο ευχάριστο ματς να παρακολουθήσει κάποιος, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεγάλο ντέρμπι. Θα δώσω ένα προβάδισμα στο Σίρακιουζ, νομίζω ότι ματσάρει καλά με το Wisconsin, και αν καταφέρει να περιορίσει τον Taylor, πολύ δύσκολα θα χάσει από τους υπόλοιπους..

Στο δεύτερο bracket, έχουμε Michigan State(1)-Louisville(4) στη 1.45 και Marquette(3)-Florida(7) στις 4.15.
Το πρώτο ματς νομίζω πως έχει ξεκάθαρο φαβορί. To Michigan State είναι ίσως η πιο καλοδουλεμένη ομάδα του πρωταθλήματος, και διαθέτει έναν εκπληκτικό παίχτη, τον Draymond Green, καθώς και αρκετό βάθος σε όλες τις θέσεις ώστε να μην κινδυνεύει να φθαρεί σε ένα σκληρό ματς. Το Louisville από την άλλη είναι κι αυτό αναμφίβολα καλοδουλεμένο, με μία πολύ καλή άμυνα, αλλά του λείπει ο μεγάλος παίχτης που απαιτείται σε ένα τέτοιο ματς. Εάν βέβαια καταφέρει να εγκλωβίσει τον Green και οδηγήσει το ματς στους 50-60 πόντους, όλα είναι ανοιχτά, αλλά σίγουρα το φαβορί είναι το Michigan State.
Το άλλο ματς θα έχει σχεδόν σίγουρα το πιο υψηλό σκορ της βραδιάς. Το #7 seed του Φλόριντα ξεγελάει, είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα από αυτό. Έχει βέβαια μια πολύ σημαντική απώλεια για αυτό το στάδιο, αυτή του αναπληρωματικού της ψηλού, το παιχνίδι της πάντως βασίζεται αποκλειστικά στο τρίποντο. Στη μέρα της λοιπόν επιθετικά μπορεί να νικήσει σχεδόν τον οποιοδήποτε, σίγουρα πάντως μία ομάδα σαν το Marquette. Το Marquette βέβαια από την άλλη, εχει δυο παιχτες (Johnson-Odom και Crowder) που σιγουρα θα παιζουν ΝΒΑ του χρονου, και έχουν και πιο πληθωρικό παιχνίδι από το Florida. Το παιχνίδι δεν χωράει πολλά προγνωστικά, θα εξαρτηθεί σχεδόν αποκλειστικά από το ποσοστό της Florida στα τρίποντα...
thrylos7
Τρέλανέ μας Louisville!
bbplayer





benchwarmer
Εγινε η εκπληξη λοιπον και το Λουιβιλ αφησε εξω το Μισιγκαν Στειτ...
Τα ζευγαρια των δυο πρωτων αυριανων προημιτελικων λοιπον ειναι Louisville-Florida και Syracuse-Ohio State.

Σημερα εχουμε τα αλλα 4 ματς της φασης των 16, τα οποια ειναι σαφως λιγοτερο ενδιαφεροντα απο τα χθεσινα. Προσωπικα θεωρω παρα πολυ δυσκολο να σπασει καποιο απο τα φαβορι.
Εχουμε Kentucky-Indiana, Baylor-Xavier (ισως αυτο να εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες), North Carolina-Ohio (ακομα και χωρις τον Μαρσαλ ειναι μια κλαση πανω το NC) και Kansas-North Carolina State...
benchwarmer
Κερδισαν χθες ολα τα φαβορι οπως ηταν λογικο, λιγο πιο δυσκολα βεβαια απο οτι αναμενοταν (το Νορθ Καρολαινα μαλιστα χρειαστηκε παραταση, και μπορουμε να πουμε με σιγουρια πλεον οτι χωρις τον Μαρσαλ δεν εχει καμια τυχη..)

Σημερα λοιπον εχουμε τους 2 πρωτους προημιτελικους. Στις 10.30 Louisville-Florida και στη 1 Syracuse-Ohio State. Προγνωστικα πλεον δεν πολυχωρανε, για τις ομαδες εχω γραψει στα προηγουμενα ματς. Το πρωτο ματς ειναι αρκετα απροβλεπτο, ειναι τελειως διαφορετικο στυλ οι ομαδες. Στο δευτερο θα δωσω ενα μικρο προβαδισμα στο Ohio State...
pete7
λουσβιλ εχανε σε ολο το ματς κ στο τελος το γυρισε κατι σαν οσφπ σιενα μονο που εμεις δεν το γυρισαμε dry.gif

πολλα τριποντα η φλοριντα αλλα στο τελος τιποτα κ ο πιτινο ξανα κερδισε τον προπονητη κ παλιο πλειμεικερ του στο προβιντενς οπως ειπεκ ο σχολαστης

αλλο ματς δεν ειδα αλλα οπως διαβασα οχαιο περασε συρρακους

δεν ειμαι καλος στο κολλεγιακο αλλα βλεπω τελικο κανσας κεντακυ με αυτα που εχω διαβασει κ δει
benchwarmer
^^Παρα πολυ πιθανος ο τελικος Κεντακι-Κανσας ναι...

Το Λουιβιλ λοιπον κερδισε χθες το Φλοριντα (με τον Πιτινο να ειναι στο 7-0 απεναντι στον Ντονοβαν πλεον), γυρνωντας το ματς απο το 54-65 στο 72-68 τελικα, και με τους 3 καλυτερους του παιχτες να παιζουν με 4 φαουλ απο το 30'... Στο φαιναλ φορ θα αντιμετωπισει τον νικητη του Κεντακι-Μπειλορ (σημερα στις 9.20). Το Κεντακι ειναι η καλυτερη ομαδα της χωρας και εχει σιγουρα το προβαδισμα, το Μπειλορ ομως απο την αλλη ειναι μια απο τις ελαχιστες ομαδες που μπορει να συγκριθει μαζι του σε ατομικο ταλεντο και αθλητικοτητα. Παρολα αυτα, δυσκολα θα μεινει το Κεντακι εκτος φαιναλ φορ.

Στο αλλο χθεσινο ματς, το Οχαιο Στειτ νικησε το Σιρακιουζ 77-70, και θα αντιμετωπισει στον ημιτελικο τον νικητη του Νορθ Καρολαινα-Κανσας (σημερα στις 12). Υπο αλλες συνθηκες αυτο το ματς θα ηταν ανταξιο για τελικο, πλεον ομως (και αν τελικα δεν παιξει οντως ο Μαρσαλ, γιατι χθες λεει επιασε μπαλα, οχι εντονα βεβαια) το Κανσας ειναι το ξεκαθαρο φαβορι. Ο Μπαρνς ειναι σε αρκετα ασχημη κατασταση, ενω ο Ζελλερ δυσκολα θα κανει παρομοιες εμφανισεις οπως το προχθεσινο 22π-20ρ απεναντι στην φροντλαιν του Κανσας. Επομενως, χωρις τον παραγοντα Μαρσαλ, υπαρχει ξεκαθαρο φαβορι στο ματς...
baskethood
Kansas State Jayhawks
Το Kansas είναι μια ομάδα που ελάχιστοι περίμεναν να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Ίσως το πιθανό «σταύρωμα» με το North Carolina να μην επέτρεπε μια τέτοια σκέψη. Όμως η απουσία του Kendall Marshall μετέτρεψε τους Jayhawks από αουτσάιντερ σε φαβορί. Απέκλεισαν τους Tar Heels και πλέον είναι διεκδικητές του εθνικού πρωταθλήματος.
Πρόκειται για μια ομάδα που πιέζει πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Ο προπονητής του Kansas, Bill Self, χρησιμοποιεί man-to-man άμυνα σε όλο το παιχνίδι πιέζοντας τον αντίπαλο και δίνοντας του σουτ χαμηλών πιθανοτήτων ευστοχίας. Βρίσκονται στο Top-10, άλλωστε, σε ποσοστό ευστοχίας αντιπάλων. Μετά από καλές άμυνες θα τρέξουν στον αιφνιδιασμό και θα τελειώσουν φάσεις με ευκολία, χάρη στα coast-to-coast των Tyshawn Taylor και Elijah Johnson. Το ύψος που διαθέτουν οι ψηλοί της ομάδας, Robinson και Whitey, επιτρέπει στους guards να πιέζουν περισσότερο γνωρίζοντας ότι τα ψηλά κορμιά μέσα στη ρακέτα δεν θα επιτρέψουν εύκολα καλάθια. Αντίθετα θα παρεμποδίσουν σουτ και θα δώσουν αρκετά blocks προστατεύοντας τη ρακέτα.
Στην επίθεση διαθέτουν πλειάδα επιθετικών επιλογών. Οι δύο πιο σημαντικοί παίκτες είναι ο Thomas Robinson και, ο point guard, Tyshawn Taylor. O πρώτος αποτελεί σημαντική απειλή μέσω του inside game, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να παίξει αξιόπιστα και με πρόσωπο. Ο δεύτερος είναι πολύ aggressive και έχει τη δυνατότητα, όταν είναι σε καλή κατάσταση, να δώσει ρυθμό και να επωμιστεί μέρος του σκοραρίσματος της ομάδας, όπως έκανε απέναντι στο North Carolina. Όμως είναι ιδιαίτερα ασταθής και υποπίπτει συχνά σε λάθη, μέχρι τώρα στο τουρνουά δεν έχει καταφέρει να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, έχοντας 0-17. Τέλος, ένας πολύ καλός σουτέρ όπως ο Elijah Johnson είναι απαραίτητος για να εκμεταλλεύεται το inside game της ομάδας αλλά και το «attack the basket» παιχνίδι του Taylor.

Players to watch
Thomas Robinson
Από το rotation της ομάδας, πίσω από τα αδέρφια Morris, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί. Δυνατός, αθλητικός, με μεγάλη ενέργεια και καρδιά, δεν σταματά να προσπαθεί και να μάχεται. Είναι λίγο undersized γι’αυτό και παίζει αρκετά με πρόσωπο, αλλά έχει και αξιόπιστο παιχνίδι με πλάτη που σε κάθε παιχνίδι αναγκάζει τις αντίπαλες ομάδες να τον αντιμετωπίζουν στέλνοντας δεύτερο παίκτη. Παίρνει εξαιρετικές θέσεις κοντά στο καλάθι χάρη στη δύναμη του. Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ και ιδιαίτερος ενεργητικός στο αμυντικό κομμάτι. Δεν «σπρώχνεται» εύκολα (αυτό θα παίξει ρόλο στο ματσάρισμα του με τον Sullinger) αλλά ούτε περνιέται στο ένας-εναντίον-ενός. Από τους παίκτες με υψηλό stock στο επόμενο draft. Με βάση όλα τα ρεπορτάζ θα είναι, τουλάχιστον, Top-10 pick.


Ohio State Buckeyes
Στο επιθετικό κομμάτι έχουν για σημείο αναφοράς τον Jared Sullinger. Έναν undersized παίκτη που είναι όμως εξαιρετικός σε post-up καταστάσεις. Είναι ασταμάτητος απέναντι σε, καθαρή, man-to-man, άμυνα γι’αυτό και όλες οι ομάδες τον αντιμετωπίζουν με doubleteams. Ταυτόχρονα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις βοήθειες που «τραβάει» ο Sullinger και είτε να εκτελέσουν από την περιφέρεια είτε να τρυπήσουν την άμυνα διαβάζοντας την αντίδραση της. Οι Bufford, Craft και Thomas είναι ικανοί σκόρερ και αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά κάθε φορά που ο συμπαίκτης του θα δυσκολεύεται να δημιουργήσει τις δικές του φάσεις.
Στην άμυνα όλα ξεκινούν από την πολύ πιεστική άμυνα στη μπάλα του Aaron Craft. Αναλαμβάνει να πιέσει τους αντίπαλους ball-handlers αναγκάζοντας τους σε λάθη. Ακούραστος, ξεχειλίζει από ενέργεια εμπνέοντας τους συμπαίκτες δίνοντας το έναυσμα για πιο πιεστική άμυνα και υψηλή συγκέντρωση. Δεν υπάρχουν «τρύπες» στην άμυνα, όπως πέρσι με τον Diebler, οπότε οι Buckeyes παίζουν για μεγάλο διάσημα άμυνα man-to-man αφού διαθέτουν αρκετά αθλητικό υλικό. Ο τρόπος που αμύνεται ο Craft είναι εντυπωσιακός, θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς αρκετές φορές βρίσκεται σε foul trouble. Το χειρότερο όμως σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι οι backup guards της ομάδας έχουν αρκετές αδυναμίες, οπότε όσο παραπάνω μένει στον πάγκο ο Craft τόσο μεγαλύτερες δυσκολίες θα αντιμετωπίζει το Ohio.

Players to watch
Jared Sullinger
Δεν είναι αθλητικός όπως ο Robinson, είναι πιο κοντός και λιγότερο δυνατός. Είναι όμως σαφώς ο πιο skilled ψηλός του τουρνουά. Δίνει μεγάλες μάχες για να πάρει καλές θέσεις στο post και να βγει μπροστά από τους αντιπάλους του. Εξαιρετικά ικανός με πλάτη στο καλάθι. Αναγνωρίζει άμεσα την προέλευση των βοηθειών και είτε πασάρει στον ελεύθερο συμπαίκτη είτε χρησιμοποιώντας μια ντρίμπλα κινείται αντίθετα με την βοήθεια και τελειώνει τη φάση. Έχει την ικανότητα να παίξει και με πρόσωπο. Είναι καλός αμυντικός παρά τις physical ελλείψεις του. Καλός ριμπάουντερ και blocker συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε να βρίσκεται η ομάδα του στις καλύτερες άμυνες του κολεγιακού πρωταθλήματος. Έχει αρκετές πιθανότητες για να βρεθεί στο Top-10 του επόμενου draft.


Louisville Cardinals
Η ομάδα του Rick Pitino χρειάστηκε μεγάλη δόση τύχης για να βρεθεί στο Final Four. Κατάφερε να αποκλείσει τη Florida ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ, σχεδόν, σε ολόκληρο το παιχνίδι τρέχοντας ένα πολύ μεγάλο σερί στα τελευταία οκτώ λεπτά. Πρόκειται για μια ομάδα που δοκιμάζει διάφορες άμυνες στα παιχνίδια της. Απέναντι στους Gators η άμυνα ζώνης δεν δούλεψε, σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, και έτσι ο Pitino γύρισε την άμυνα του σε man-to-man καταφέρνοντας έτσι να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Θα προσαρμόσει τον τρόπο που αμύνεται ανάλογα με τον αντίπαλο και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Σημαντικό ρόλο στην άμυνα της ομάδας παίζει ο Gorgui Dieng, ένας εξαιρετικός blocker με ικανότητα να προστατεύει τη ρακέτα.
Στο επιθετικό κομμάτι επιδιώκουν καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και προσπαθούν να «ανοίξουν» τον ρυθμό. Δεν διαθέτουν τους καλούς σουτέρ, που θα περίμενε κανείς να υπάρχουν σε ομάδα του Pitino, βρίσκουν όμως στο πρόσωπο του Peyton Siva τον παίκτη που θα «τρυπήσει» τις αντίπαλες άμυνες με τις διεισδύσεις και την ταχύτητα του. Πολύ σημαντικός παίκτης είναι ο Chane Behanan, εξαιρετικός κοντά στο καλάθι, διαθέτει καλό range και δεν φοβάται να πάρει σημαντικές επιθέσεις όποτε η ομάδα του τον έχει ανάγκη. Πολύ βελτιωμένος, σίγουρα ένας παίκτης που αξίζει προσοχής.

Players to watch
Gorgui Dieng
Με ύψος 2.08 και, φημολογούμενο, άνοιγμα χεριών 2.24! σκεπάζει το καλάθι της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικός στο αμυντικό κομμάτι στην προσωπική αλλά και στην ομαδική άμυνα. Διαβάζει καλά τις φάσεις και ερχόμενος από την αδύνατη πλευρά προσφέρει μεγάλο αριθμό blocks. Πολλές φορές θα χαρίσει καλάθια στον αντίπαλο στην προσπάθεια του για block (goaltending) αλλά είναι σίγουρο ότι θα σταματήσει πολλές φορές όσους θα επιχειρήσουν να μπουν στη ρακέτα. Θα παρεμποδίσει σουτ, θα πάρει ριμπάουντ και θα έχει σημαντικό impact στην άμυνα της ομάδας.


Kentucky Wildcats
Είναι το φαβορί του τουρνουά, κυρίως χάρη στον καλύτερο παίκτη όχι μόνο του Final Four αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος, τον Anthony Davis. Το Kentucky είναι μια ομάδα που «στραγγαλίζει» τον αντίπαλο στην άμυνα. Διαθέτει πάρα πολλούς αθλητικούς παίκτες που πάντα μένουν μπροστά από τον αντίπαλο τους, παίζουν πιεστική άμυνα και αναγκάζουν τον αντίπαλο σε λάθος. Παίζουν πολύ «κοντά» στην άμυνα ντουμπλάροντας μαρκαρίσματα και χάρη στα αθλητικά τους προσόντα καταφέρνουν και περιστρέφονται ή επανακάμπτουν γρήγορα στους παίκτες του αντιπάλου. Αν η άμυνα «τρυπήσει» ο Anthony Davis θα αναλάβει τα υπόλοιπα!
Η επίθεση στηρίζεται στην κλασσική dribble-drive επίθεση του John Calipari που βασίζεται στην ικανότητα διείσδυσης των παικτών του, αλλά και σε μεγάλο αριθμό Pick N Roll που εκμεταλλεύεται τους αθλητικούς ψηλούς της ομάδας. Υπάρχει εξωτερικό σουτ για να υποστηρίξει τις αποστάσεις που είναι απαραίτητες στα P&Rs, υπάρχει άφθονη ταχύτητα και δυνατότητα για εύκολα καλάθια μετά από πιεστικές άμυνες και λάθη του αντίπαλου. Αλλά υπάρχουν και πολλοί παίκτες-πλην Davis-με σημαντικές ικανότητες, και βεβαίως πιθανότητες υψηλού «πλασαρίσματος» στο επόμενο draft. Οι Kidd-Gilchrist, Terrence Jones, Marquis Teague και Doron Lamb είναι σημαντικότατες μονάδες που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο τουρνουά.

Players to watch
Anthony Davis
Προσφάτως διάβασα ρεπορτάζ που ανέφερε ότι και οι 30 ομάδες του ΝΒΑ, αν είχαν τη δυνατότητα, θα επέλεγαν τον Davis στην πρώτη θέση του draft. Και όχι άδικα. Το impact του στην άμυνα μπορεί να συγκριθεί, αναλογικά, με αυτό του Howard ή του Garnett στις ομάδες του στο NBA. Αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι ο συνδυασμός ύψους, αθλητικών προσόντων, άνοιγμα χεριών. Τρέχει υπέροχα το γήπεδο ακόμα και με τη μπάλα στα χέρια. Δίνει μεγάλο αριθμό επιθετικών ριμπάουντς, χάρη στα προσόντα που προαναφέρθηκαν, και τελειώνει φάσεις πάνω από τη στεφάνη μέσω alley-oops. Δυσκολεύεται στη δημιουργία των δικών του φάσεων, με πλάτη στο καλάθι ή μέσω σουτ από μέση απόσταση. Όμως κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσίασε βελτίωση και σε αυτούς τους τομείς. Μέσα σε ελάχιστες γραμμές είναι δύσκολο να ειπωθούν τα όσα κάνει -και τα όσα μπορεί να κάνει-στο παρκέ. Υπόσχομαι αναλυτικό post για τον συγκεκριμένο παίκτη. Άλλωστε, αν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο (πχ τραυματισμός) θα είναι στην πρώτη θέση του επόμενου draft.


Michael Kidd-Gilchrist
Ένας παίκτης που τα κάνει όλα. Σε άμυνα και επίθεση. Αν αποφασίσει να δηλώσει συμμετοχή στο draft αμφιβάλλω αν θα πέσει κάτω από την πέμπτη θέση. Όμως ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα παραμείνει στο κολέγιο. Είναι leader, παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όποτε χρειαστεί. Κερδίζει φάουλ, πηγαίνει στη γραμμή, τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι με μοναδικό τρόπο. Σουτάρει καλά, απειλεί και αυτός στο ανοιχτό γήπεδο χάρη στα αθλητικά του προσόντα. Στην άμυνα είναι επίσης εξαιρετικός. Μπορεί να μαρκάρει κοντύτερους ή ψηλότερος αντιπάλους και να «κλειδώσει» έναν παίκτη αντίπαλης ομάδας. Αν βελτιώσει το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση θα μιλάμε για έναν εκπληκτικό παίκτη, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή, σκληρό, δυνατό, «πολεμιστή».



http://theweakside.net/h-wra-toy-final-fou...e-kansas-state/
Nuntius
Ο Dieng έχασε δύο καρφώματα άλλο πράμα tongue.gif
baskethood
QUOTE (Nuntius @ Apr 1 2012, 01:48 ) *
Ο Dieng έχασε δύο καρφώματα άλλο πράμα tongue.gif

Ναι, κρίμα!
Καλός παίκτης όμως.
Με τον Kidd-Gill στον πάγκο τα πάνε πολύ καλά όμως. Είναι σημαντικός παίκτης.
Nuntius
Καλός παίκτης είναι. Έβαλε το 3ο και φαρμακερό smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.